editorial 12 summer issue Λίγο πριν τον Αύγουστο και αρκετούς μήνες μετά το συνέδριο αποφασίσαμε να εκδώσουμε το επόμενο μας pdf magazine.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "editorial 12 summer issue Λίγο πριν τον Αύγουστο και αρκετούς μήνες μετά το συνέδριο αποφασίσαμε να εκδώσουμε το επόμενο μας pdf magazine."

Transcript

1 12 summer issue

2 12 summer issue Διαδικτυακή έκδοση του PWS. Υπεύθυνος έκδοσης: Νίκος Πεκρίδης Η έκδοση αυτή διανέμεται δωρεάν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα και απαγορεύεται η αναδημοσιευση και η πώληση αυτής. PWS Κατούνη 3, Θεσσαλονίκη τηλ Οι απόψεις που εκφράζονται στα ενυπόγραφα άρθρα δεν εκφράζουν απαραίτητα τη γνώµη του PWSmagazine. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή μετάδοση µε οποιοδήποτε οπτικοακουστικό µέσο όλης της ύλης ή µέρους της, χωρίς την άδεια του PWS. Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Τυχόν εµπορικά σήµατα δεσμεύονται από δικαιώµατα πνευµατικής ιδιοκτησίας των αντίστοιχών εταιριών ή οµίλων εταιριών. editorial Λίγο πριν τον Αύγουστο και αρκετούς μήνες μετά το συνέδριο αποφασίσαμε να εκδώσουμε το επόμενο μας pdf magazine. Οι λόγοι αρκετοί όπως και τα προβλήματα αλλά ελπίζουμε να μην επαναληφθεί και από εδώ και στο εξής να είμαστε συνεπείς στο ραντεβού μας.παρουσιάσεις φωτογράφων, νέα της αγοράς, reviews μηχανών και φακών, άρθρα και οτιδήποτε νέο από την οικογένεια του Pws θα βρίσκονται στο τεύχος μας. Περιμένουμε επίσης από εσάς πιο ενεργή συμμετοχή. Στείλτε στο τις προτάσεις σας,τα γράμματα σας και οτιδήποτε θα θέλατε να εκθέσετε, να ρωτήσετε ή να προτείνετε. Το μέλλον μπορεί να φαίνεται αβέβαιο αλλά εμείς ετοιμάζουμε πολλές εκπλήξεις και έχουμε πολλές προτάσεις. Τηλεοπτική διαφήμιση, επικοινωνία, ακόμη περισσότερη εκπαίδευση και προβολή του PWS είναι μερικές μόνο από τις ερχόμενες κινήσεις μας. Μην ξεχνάτε το τριήμερο σεμινάριο του Τάσου Βασιλειάδη στην Κωνσταντινούπολη Αυγούστου ή αν σκέφτεστε, να ταξιδέψετε στις πόλεις που ο Yervant θα κάνει τα σεμινάρια του τον επόμενο μήνα. Όλες οι πληροφορίες για τις ημερομηνίες και τα ξενοδοχεία θα τα βρείτε στο Κατά τα άλλα...καλό καλοκαίρι! φιλικά Νίκος Πεκρίδης πρόσωπο: Jose Luis Guardia Peinado & Vázquez πρόσωπο: Νίκος Αβραμίδης Καλύτερη φωτογραφία: Νίκος Πεκρίδης Σεηκ ητ, μπεημπη! ένα άρθρο του Χάρη Σγουραμάλη Online διαφήμισή ένα άρθρο από τον Χρήστο Κοντσαλούδη Παρουσίαση FujiFilm X-Pro1 ένα άρθρο από τον Τάσο Βασιλειάδη

3 12 τεύχη για αρχή! Όταν ξεκίνησαμε αυτή την ειδική έκδοση δεν ξέραμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Πόσο χρόνο χρειάζεται να αφιερώσουν όσοι δουλέυουν γι αυτό. Σήμερα, μετά από αρκετές καθυστερήσεις και δυσκολίες είναι η αλήθεια, φτάσαμε στο 12 τέυχος και μπορούμε να πούμε πως έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας. Τα σχεδία μας πολλά που όμως πρεέπι να γίνουν σωστά και με σειρά. Πλήν από αυτό όμως, ή ουσία είναι πως το ηλεκτρονικό μας περιοδικό, που διανέμεται σε πλέον των 8000 πανευρωπαϊκά, έχει μέσο ποσοστό ανοίγματος 45%!!!! Ενας στους δυο παραλήπτες μας διαβάζει και αυτό αποτελεί τεράστια επιτυχία μιας και το ποσοστό σε αντίστοιχες περιπτώσεις συνήθως δεν ξεπερνά το 25-30%. Σας ευχαριστούμε και ελπίζουμε στην άμεση ανταπόκριση και υποστήριξή σας στα σχέδια που έχουμε για το μέλλον. Φιλικά PWS team

4 πρόσωπα Jose Luis Guardia Peinado & Vázquez Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Xpression International επισκεφτείτε:

5 Οι Xpression International, είναι μια ομάδα φωτογράφων που αποτελείται από τους Jose Luis Guardia Peinado και Jose Luis Guardia Vázquez, πατέρας και γιος, οι οποίοι με το προσωπικό τους όραμα στη φωτογραφία, έχουν κερδίσει περισσότερα από 700 διεθνή βραβεία, στους πιο σημαντικούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς στις τέσσερις ηπείρους. Μερικά από σημαντικά βραβεία του είναι: International Master Photographer of the year, WPPI Photographer of the year, Fep European Professional photographer of the year, PPA Diamond Photographer of the year, AIPP High Score Monochrome print of the year, European Portfolio of the year, Fep Social Photographer of the year, PPA Wedding Grand Imaging Award winner, FEP Commercial Golden Camera, Gold Award British Institute of Photography, Winner National Award wedding and commercial in Fiof (Italy), MPA Wedding photographer of the year, MPA best image of the year, AIPP Gold Awards με διάκριση κλπ... Το καινοτόμο και διαφορετικό στυλ τους, τους έχει μετατραψεί σε ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς στο φωτογραφικό τομέα, και τους επέτρεψε να πραγματοποιήσουν πολυάριθμα εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο, υποχρεοώνοντας τους να μετέχουν σε συνέδρια και σεμινάρια στη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας, Μεξικό, Πουέρτο Ρίκο, τη Βραζιλία και την Ευρώπη, όπως επίσης να είναι διεθνείς κριτές σε σημαντικούς φωτογραφικούς διαγωνισμούς στην Αμερική, την Ευρώπη και την Αυστραλία. Η φωτογραφική ποιότητα του The Guardia έχει αναγνωριστεί τόσο στην Ευρώπη όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχουν άξιοι της μερικά από τα πιο σημαντικά διεθνή φωτογραφικά τίτλους και τιμητικές διακρίσεις, όπως το Master QEP, από την Ομοσπονδία των Ευρωπαίων Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Xpression International επισκεφτείτε:

6 Φωτογράφων, υποτροφία από το Master Photographers Association του Ηνωμένου Βασιλείου, υποτροφία από την Professional Photographer Association, από την Ιρλανδία. Στη παρούσα φάση, τα μέλη της Xpression International, έχουν πραγματοποιησεί εκθέσεις φωτογραφίας σε μερικές από τις πιο εμβληματικές πόλεις του κόσμου, όπως το Παρίσι, τη Ρώμη, το Λονδίνο, τη Βενετία, τη Φλωρεντία, Πίζα, Λισαβόνα, Εδιμβούργο, Γλασκώβη, Κωνσταντινούπολη, Κανκούν, Αβάνα, Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο, Λας Βέγκας, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Άγκρα (Ινδία), την Καμπότζη, το Ντουμπάι, Αμπού Ντάμπι και φυσικά σε διάφορες πόλεις της Ισπανίας. Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Xpression International επισκεφτείτε:

7 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Xpression International επισκεφτείτε:

8 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Xpression International επισκεφτείτε:

9 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Xpression International επισκεφτείτε:

10 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Xpression International επισκεφτείτε:

11 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Xpression International επισκεφτείτε:

12

13 πρόσωπα Νίκος Αβραμίδης Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Νίκο Αβραμίδη επισκεφτείτε:

14 Ο Νίκος Αβρααμίδης ξεκίνησε να εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος το Το 1992, μετά απο εκπαίδευση του στο BBC για τηλεοπτική παραγωγή, εργάστηκε στο τηλεοπτικό κανάλι Ο Λόγος και στο Mega ως διευθυντής φωτογραφίας μέχρι και το Απο το 2002 μέχρι και σήμερα συνεχίζει την καριέρα του ως φωτογράφος/διευθυντής φωτογραφίας σε ανεξάρτητες παραγωγές. Η δουλειά του, τον έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες και έχει εργαστεί επάνω σε πληθώρα ντοκυμαντέρ, τηλεοπτικών παραγωγών και κινηματογραφικών ταινιών. Έχει λάβει διάφορα βραβεία για τη δουλειά του σε διαγωνισμούς φωτογραφίας και φεστιβάλ ντοκιμαντέρ/ταινιών ανά το κόσμο. Ενδεικτικά, έχει κερδίσει 2 βραβεία διεύθυνσης φωτογραφίας για τη ταινία Helmets στο 32ο φεστιβάλ Δράμας ταινιών μικρού μήκους, Festival Du Film Mediterraneen στη Βρέστη (Γαλλία), βραβείο διεύθυνσης φωτογραφίας για τη ταινία Σεπτέμβρης στα φεστιβάλ Κύπρου, 1ο βραβείο φωτογραφίας Erebeker Leo Tindemans, 1ο βραβείο φωτογραφίας Ceramen Fotografico Internacional, 2ο βραβείο φωτογραφίας πανευρωπαικού διαγωνισμού Kodak 1991 κλπ.. Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Νίκο Αβραμίδη επισκεφτείτε:

15 Η βάση απο την οποία ξεκινώ είναι πάντοτε η φωτογραφία. Παρ όλο που το βίντεο είναι κινούμενη εικόνα, δεν παύει να απαιτεί καλή γνώση αυτής. Εργάζομαι και λειτουργώ και σαν φωτογράφος και σαν βιντεογράφος. Στα δεκατέσσερα μου χρόνια, η επαφή μου με τη ζωγραφική με ώθησαν να θέλω να γίνω ζωγράφος. Οι εμφανίσεις και εκτυπώσεις στο σκοτεινό θάλαμό μου (ένα παλιό αποχωρητήριο που είχα μετατρέψει) ήταν ο χώρος όπου πρωτοέζησα την μαγεία της εικόνας. Λόγω οικονομικών, δεν κατάφερα να σπουδάσω ζωγραφική, οπότε ασχολήθηκα με τη φωτογραφία. Δεν το μετάνιωσα όμως γιατί μπόρεσα να δημιουργήσω τις δικές μου εικόνες, είτε πραγματικές είτε φανταστικές. Αρχές του 1992, μία εκπαίδευση απο το BBC και δουλειά στο νεοσύστατο τηλεοπτικό κανάλι Ο ΛΟΓΟΣ, μου έδωσαν μία νέα πορεία προς την κινούμενη εικόνα που έχει τη δική της μαγεία. Λόγω καλής γνώσης στην εικόνα ανάλαβα τον τομέα των δημιουργικών ντοκυμαντέρ του σταθμού. Παράλληλα ξεκίνησα να εργάζομαι σε κινηματογραφικές ταινίες ως διευθυντής φωτογραφίας. Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Νίκο Αβραμίδη επισκεφτείτε:

16 Έχω λάβει μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς ανά το κόσμο με αρκετές διακρίσεις. Η συμμετοχή μου στο διαγωνισμό 3ο Convention του pws τον περασμένο Απρίλιο ήταν πολύ σημαντική. Παρ όλο που πίστευα ότι θα έπαιρνα ένα βραβείο, το GRAND AWARD ήρθε ως μεγάλη έκπληξη και συγκίνηση. Σίγουρα η δημιουργική προσπάθεια σε ένα μικρό νησί περιορίζεται απο κάποιους παράγοντες, όμως η αγάπη για δημιουργία πολλές φορές σε βοηθάει στο να υπερβείς τα διάφορα εμπόδια στην προσπαθεια που καταβάλλεις σε ένα μικρό χώρο. Πιστεύω πως πρέπει κάποιος να είναι πρώτιστα δημιουργός και μετά τεχνοκράτης. Στο γάμο προτιμώ να είμαι ο φωτογράφος επειδή έχω περισσότερη επαφή με το ζευγάρι (άνθρωπο), ενώ στο βίντεο γάμου είσαι πιό απόμακρος. Αντιθέτως, ως διευθυντής φωτογραφίας σε ντοκιμαντέρ ή κινηματογράφο, η επαφή μου με το ανθρώπινο στοιχείο είναι πιο έντονη και πιο σημαντική. Στην φωτογραφία, είτε στατική είτε κινούμενη, πρέπει να υπάρχει καλή γνώση των εργαλείων/μηχανημάτων, του φωτισμού, κάδρου κλπ. Όμως αν δεν έχεις το μάτι, την εμπειρία και ευαισθησία ίσως όλα αυτά να μην έχουν αξία. Όσο απρόβλεπτη και μη αναμαινόμενη ήταν κάποτε η μετάβαση απο το φιλμ στη ψηφιακή εικόνα, τόσο ακόμα και περισσότερο πιστεύω θα είναι το μέλλον απρόβλεπτο στο χώρο της δημιουργίας. Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Νίκο Αβραμίδη επισκεφτείτε:

17 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Νίκο Αβραμίδη επισκεφτείτε:

18 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Νίκο Αβραμίδη επισκεφτείτε:

19 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Νίκο Αβραμίδη επισκεφτείτε:

20 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Νίκο Αβραμίδη επισκεφτείτε:

21 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Νίκο Αβραμίδη επισκεφτείτε:

22 Προσφορά βάπτισης 1 30x60 20 σαλ. 1 20χ σαλ. =126 Θουκυδίδου 16 Θεσσαλονίκη τηλ ,

23 Θεωρείς πως οι φωτογραφίες σου έχουν κάτι να πουν! x [www.photoweddingstories.com] θα σε ενδιέφερε να τις µοιραστείς µαζί µας; Αυτή η έκδοση σκοπό δεν έχει να προβάλει µόνο την κοινότητα του PWS και τους φωτογράφους που συµµετέχουν σε αυτή. Από την αρχή θέλαµε να εξυπηρετεί και άλλο ένα σκοπό. Να µπορεί όποιος φωτογράφος θέλει, ακόµα και αν δεν ανήκει στο PWS αλλά και σε κάποιο αντίστοιχο σωµατείο, να προβάλει τη δουλειά του! Να δίνεται η δυνατότητα να κάνει γνωστό το έργο του σε συναδέλφους και γενικά σε οποιονδήποτε διαβάσει αυτή την έκδοση. Έτσι λοιπόν θα χαρούµε πολύ να προβάλουµε στην αντίστοιχη στήλη που θα υπάρχει στο περιοδικό µας οποιοδήποτε φωτογράφο, επαγγελµατία και µη. Ακόµα και αν η φωτογραφία του δεν σχετίζεται µε τον τοµέα της φωτογραφίας γάµου. Θεωρούµε πως µέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες θα προάγουµε από την πλευρά µας όσο µπορούµε την φωτογραφία στην Ελλάδα και όλοι µαζί θα βάλουµε ένα µικρό λιθαράκι στην νέα πραγµατικότητα που δηµιουργείται γύρω µας. Όσοι ενδιαφέρεστε µπορείτε να έρθετε σε επαφή µαζί µας ή να αποστείλετε δείγµα της δουλειάς σας στο του PWS. Ευχαριστούμε πολύ! x

24 Σεηκ ητ, μπεημπη!...υπερβολική εσωστρέφεια! Κείμενο Χαράλαμπος Σγουραμάλης εσωστρέφεια! https://www.facebook.com/syngrafo εσωστρέφεια! εσωστρέφεια!

25 υπερβολική εσωστρέφεια! υπερβολική εσωστρέφεια! Φαντάζομαι ότι και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους θα υπάρχουν συλλογικές προσπάθειες ενημέρωσης των μελών, εκμάθησης νέων τεχνικών, ανάδειξης κάποιων που ξεχωρίζουν σε αυτό που κάνουν. Σίγουρα θα υπάρχει για τους υδραυλικούς το βραβείο Χρυσό Γαλλικό Κλειδί ή ίσως Ασημένιο μπουλόνι τέλως πάντων. Υπάρχουν και οι αντίστοιχες μυστικές ομάδες στο facebook όπου κυριαρχεί η ψευδαίσθηση της μυστικοπάθειας αλλά πάντα με σκοπό να βρούμε λύσεις για αυτά που μας απασχολούν. Η αίσθηση που έχω απόλες αυτές τις προσπάθειες είναι ότι υπάρχει υπερβολική εσωστρέφεια. Δηλαδή, όλες οι σημαντικές ενέργειες που κάνουν οι φωτογράφοι, είναι για τους φωτογράφους. Ελάχιστες ή καθόλου κινήσεις για τους πελάτες, που στο μικρόκοσμό μας, αυτοί είναι ο τελικός στόχος, αυτοί ανεβάζουν και κατεβάζουν φωτογράφους από τον όποιο θρόνο κατέχουν, αυτοί είναι ο τελικός κριτής εφόσον το κριτήριο της επιτυχίας είναι το οικονομικό, με ψήγματα καλλιτεχνίζουσας έκφρασης. Στην ουσία μας. Ο κόσμος της λιανικής πρέπει να μας μαθει. Το star system που διαφημίζουν οι γκουρού, πρέπει να κοινοποιηθεί στις νύφες. Οι τόσοι κόποι και εργατοώρες και πειραματισμοί και μελέτη του καθενός, αποφέρουν σε κάποιους το φιλικό χτύπημα στη πλάτη από συναδέλφους, μια ηθική δικαίωση (ακόμα και τα βραβεία του PWS ηθική δικάιωση είναι) αλλά η ανταμοιβή η αληθινή, χρηματική και ας μη κρυβόμαστε ότι δε μας απασχολεί, αλλά και η αναγνώριση της αξίας μας (ματαιοδοξία) από ένα ευρύτερο κοινό, ενδεχομένως άσχετο, δε θα μας πειραζε καθόλου. Το αντίθετο θάλεγα, ότι είναι και το βασικό ζητούμενο. Εφημερίδες, περιοδικά, τηλεόραση, ραδιόφωνο. Υπάρχουν σχέδια στα σκαριά. Τους σωστούς ανθρώπους που θα ασχοληθούν θα πρέπει να βρει ο καθένας από εμάς και να το επικοινωνήσουμε όλο αυτό στους πελάτες μας. Εκτός αν έχετε βρει εσείς τρόπο να πείθετε τον πελάτη σας δείχνοντάς του τη φωτογραφία που βγάλατε με τον Γκιώνη αγκαλιασμένοι. Σε αυτή τη περίπτωση, σας βγάζω το καπέλο. Χαράλαμπος Σγουρομάλης Κείμενο Χαράλαμπος Σγουραμάλης

26 Τί ειναι το eliteweddingphotographers; Είναι ακριβώς αυτό που λέει! Δεν είναι κάτι νέο. Πλέον το site του PWS έχει γίνει ανοιχτό για όλους. Για φωτογράφους και για υποψήφια ζευγάρια. Μια καθολικά εμπορική σελίδα. Όμως δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την ουσία και τους λόγους που υπάρχει το photoweddingstories. Την προώθηση της καλής φωτογραφίας γάμου. Και εδώ εμφανίζεται, ξαναγεννιέται θα λέγαμε το eliteweddingphotographers. Μια κλείστη κοινωνία επαγγελματιών φωτογράφων αναγνωρισμένων για την ποιότητα της δουλειάς τους. Και αν κάποιος θελήσει να γίνει μέλος... μπορεί; Μπορεί! Αρκεί να θέσει στην κρίση των υπολοίπων τη δουλειά του και άν συγκεντρώσει πάνω απο 80 βαθμούς μπόρει να ενταχθεί στην... elite.

27 Online διαφήμιση για φωτογράφους Στο σημερινό άρθρο θα ήθελα να αναλύσουμε λίγο την διαφήμισή και προβολή στο Google και στο Facebook. Στον πίνακα θα δείτε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε μέσου όσον αφορά την Ελλάδα, με γνώμονα πάντα τις ιδιαιτερότητες της αγοράς της φωτογραφίας γάμου. Ad Words Κείμενο Χρήστος Κοντσαλούδης

28 Facebook Ads Advantages:: - Πληρώνετε μόνο ;όταν κάποιος κάνει κλικ στην διαφήμιση σας - Χρήση φωτογραφίας και κειμένου για την προβολή του μηνύματος μας - Στόχευση σε χρήστες με βάση δημογραφικά κριτήρια και ειδικότερα το φύλο, την ηλικία, την σχέση αλλά και ενδιαφέροντα - Στόχευση σε χρήστες με βάση γεωγραφικά κριτήρια (χώρα και πόλη) - Στόχευση σε φίλους φίλων - Σχετικά εύκολο στην χρήση: δεν απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσεις ή εκπαίδευση για την δημιουργία μίας καμπάνιας και τον χειρισμό της - Ακριβής γνώση του συγκεκριμένου αριθμού χρηστών που στοχεύουμε με σε όλες τις περιπτώσεις - Ακριβής γνώση ανά πάση στιγμή του πως τρέχει η καμπάνια μας με αναλυτικά στοιχεία, όπως πόσοι από το κοινό που στοχεύουμε έχουν δει την διαφήμιση μας. - Το κέρδος των χρηστών που θα κάνουν like στην εταιρική σελίδα μας στο Facebook και θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε μία σχέση μαζί τους στο μέλλον. Google Ad Words Advantages:: - Πληρώνετε όταν άμα κάποιος κάνει κλικ στην διαφήμιση σας - Εστίαση σε χρήστες με βάση γεωγραφικά κριτήρια - Προβολή των διαφημίσεων μας και στο Search του Google, αλλά και μέσα στο Gmail και σε πάρα πολλά sites. Disadvantages: - Προβολή των διαφημίσεων μας μόνο μέσα στο Facebook Συμπέρασμα Disadvantages: - Χρήση μόνο κειμένου για την προβολή του μηνύματος μας - Περίπλοκο στην χρήση: απαιτείται εκπαίδευση για την δημιουργία μίας καμπάνιας και τον χειρισμό της - Εστίαση σε χρήστες με βάση μόνο την χώρα στην πράξη (για την Ελλάδα) Θεωρώ ότι για τον φωτογράφο γάμου το Facebook αποτελεί μία καλύτερη διαφημιστική επιλογή από το Google Ad Words αυτή την στιγμή. Πολύ σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι μόνο στο Facebook μπορούμε να στοχεύσουμε ακριβώς το κοινό στόχο μας με δημογραφικά κριτήρια, που στην δική μας περίπτωση δεν είναι άλλο από τις γυναίκες. Η χρήση φωτογραφίας είναι επίσης πολύ σημαντική, δεδομένου ότι ζούμε στην εποχή της εικόνας και το αντικείμενο της δουλειάς μας είναι η φωτογραφία. Τέλος, με το Facebook χτίζουμε ένα κοινό (μέσω των Like στην εταιρική FB σελίδα μας), με το οποίο μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε και να επικοινωνήσουμε ξανά ώστε να χτίσουμε σιγά σιγά μία σχέση μαζί του. Χρήστος Κοντσαλούδης Για περισσότερες πληροφορίες, για οποιαδήποτε βοήθεια ή ακόμα και για συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα Marketing και Branding εξειδικευμένα για φωτογράφους, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο μου: Κείμενο: Χρήστος Κοντσαλούδης

29 Μικρή στο μάτι... Μεγάλη......σε όλα τα άλλα Κείμενο: Τάσος Βασιλειάδης

30 FujiFilm X-Pro 1 Η αλήθεια είναι πως μετά τα 40 το βάρος αρχίζει να γίνεται πρόβλημα. Οι συγχρονες DSLR με τους φακούς τους, έχουν ένα βάρος που δεν το λές και ασήμαντο. Ειδικά όταν το κουβαλάς πάνω από 20 χρόνια αρχίζει να σου δημιουργεί μερικά προβληματάκια, στον αυχένα στους καρπούς στα γόνατα κλπ. Τι μπορεί να κάνει όμως κανείς αφού οι δυνατότητες που έχουν αυτές οι μηχανές είναι αναντικατάστατες. Είναι όμως έτσι ή έτσι νομίζουμε? Δοκίμασα λοιπόν την X-Pro1 και προσπάθησα να γίνω λίγο PJ. Είχα εντυπωσιαστεί από τις φωτογραφίες του Jeff Ascought όταν τον είχα δει για πρώτη φορά στο Masters of wedding photography όχι μόνον για την ποιότητα των εικόνων του αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο δούλευε. Χρησιμοποιούσε δύο μικροκαμωμένες Leica με φίλμ και ήταν στην πραγματικότητα σαν καλεσμένος στον γάμο. Οι αθόρυβες Leica χωρίς μοτέρ με τον ανεπαίσθητο θόρυβο που προκαλούσε το κλείστρο τους του επέτρεπαν να περνά απαρατήρητος και να συλαμβάνει εικόνες μοναδικές. Μετά την αλλαγή του σε DSLR δεν ξέρω αν είναι ο ίδιος.σίγουρα όλα έχουν το τίμημά τους και πρέπει να επιλέξουμε τι είναι σημαντικότερο για εμάς. Δοκίμασα λοιπόν να γίνω Jeff Ascought όχι με Leica αλλά με Fuji. Μάλλον δεν τα κατάφερα και μάλλον δεν θα τα καταφέρω ποτέ άσχετα με το ποιά μηχανή θα χρησιμοποιήσω. Έζησα όμως την ελευθερία που απολαμβάνουν αυτοί οι φωτογράφοι και κατάλαβα γιατί όσοι παίρνουν αυτό τον δρόμο δεν επιστρέφουν ποτέ. Δεν θέλω να σας ζαλίσω με ατέλειωτες τεχνικές λεπτομέρειες αλλά θα σας πω την γνώμη μου για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Την δοκίμασα σε έναν γάμο ως δεύτερος φωτογράφος αφού δεν τόλμησα να πάρω πάνω μου το βάρος όλου του γάμου μ αυτή την μηχανή. Εκ του αποτελέσματος μπορώ να πω ότι δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Αρχικά δυσκολεύτηκα στον χειρισμό αφού είμαι συνηθισμένος σε DSLR αλλά μετά από λίγη ώρα άρχισα να το χαίρομαι. Η μηχανή τα σπάει στα ψηλά ISO και στο σπίτι της νύφης βρισκόμουν ανάμεσα στα 3200 και τα 6400 που είναι απολύτως φυσιολογικά γι αυτήν. Δεν χρειάστηκα πουθενά βοήθεια από έξτρα φωτισμό ή φλάς που έτσι κι αλλιώς δεν είχα μαζί μου. Κείμενο: Τάσος Βασιλειάδης

31 FujiFilm X-Pro 1 Συνήθως χρησιμοποιώ τους φυσικούς φωτισμούς αλλά έχω πάντα μαζί μου κάτι σε περίπτωση ανάγκης. Τώρα δέν είχα. Έπρεπε η Fuji να τα βγάλει πέρα μόνη της. Κάποια στιγμή στο μυστήριο με πλησίασε ένας καλεσμένος που κρατούσε μία DSLR και με ρώτησε, είναι επαγγελματική;. Αισθάνθηκα τόσο ελεύθερος απαλλαγμένος από όλα αυτά που συνήθιζα να έχω μαζί μου που άρχισα να αισθάνομαι ένοχος. Μήπως κάτι δεν κάνω καλά, πως με βλέπουν οι καλεσμένοι? Τελικά τίποτε δεν με χάλασε αφού το βράδυ γύρισα στο σπίτι με τις φωτογραφίες που ήθελα και τόσο ξεκούραστος όσο καμιά άλλη φορά στη ζωή μου.είχα μαζί μου έναν ζούμ και 2 σταθερούς τον 35 1,4 και τον 60 μάκρο 2. Δεν αντιμετώπισα γενικά πρόβλημα παρόλο που θα ήθελα έναν μεγαλύτερο τηλεφακό αφού ο 60άρης είναι περίπου 90άρης στο APSC που για τα δικά μου δεδομένα είναι λίγο. Το AF του μάκρο είναι αργό όπως και σε όλους τους μάκρο του κόσμου, αφού το δαχτυλίδι εστίασης κάνει χίλιους κύκλους για να έχει μεγαλύτερη ακρίβεια.οι άλλοι φακοί εστιάζουν αμέσως αλλά δυσκολεύονται λίγο στο σκοτάδι. Έξυπνο σύστημα στο σκόπευτρο που μπορείς να βλέπεις μέσα από τον φακό ηλεκτρονικά ή εξωτερικά από το ίδιο προσοφθάλμιο με εύκολο κουμπί επιλογής.η οθόνη στην πλάτη είναι μεγάλη και σχετικά ακριβής.τα χειριστήρια της Fuji για κάποιον που δουλεύει Nikon είναι χάλια αλλά όχι τόσο χάλια όσο της Canon και για κάποιον που δουλεύει Canon είναι χάλια αλλά όχι τόσο χάλια όσο της Nikon. Στην ανάγκη τραβάει και Video που νομίζω ότι είναι από τα καλύτερα Video που έχω δεί στα 6400ASA ειδικά με τον 35 1,4 που κάνει την νύχτα μέρα. Έχει ένα απίστευτα αποτελεσματικό σύστημα να τραβάει πανοραμικές φωτογραφίες ενώνοντας πολλές μαζί. Μπορεί να τραβήξει επίσης 6 φωτογραφίες το δευτερόλεπτο πράγμα που δοκίμασα όταν έρχονταν η νύφη με τον πατέρα της και μετά αναγκάστηκα να σβήσω καμιά διακοσαριά φωτογραφίες. Η ποιότητα της εικόνας δεν είναι αυτό που περιμένεις από μια τέτοια μηχανή.είναι αυτό που περιμένεις από μιά κορυφαία DSLR. Κείμενο: Τάσος Βασιλειάδης

32 FujiFilm X-Pro 1 Τα 16 μεγαπίξελ είναι αρκετά χωρίς να είναι υπερβολικά. Τo Low Pass Filter έχει αφαιρεθεί πράγμα που συναντάμε συνήθως σε HASSELBLAD,FASE ONE κλπ δίνοντας αξεπέραστη ευκρίνεια.ο θόρυβος στα ψηλά ASA είναι υπαρκτός αλλά με την μορφή κόκκου.για μερικούς φωτογράφους θα είναι ευχάριστη έκπληξη αφού μοιάζει με φίλμ. Υπάρχει επίσης χρωματικός θόρυβος που πρέπει να αφαιρεθεί στο RAW ανεβάζοντας ελάχιστα το Cοlor noise reduction. Στο JPG δεν υπάρχει αφού το έχει αναλάβει ο επεξεργαστής της μηχανής. Δοκίμασα επίσης αργότερα την μηχανή σε μιά φωτογράφιση προιόντων (παπούτσια). Η ποιότητα που πήρα στα 200asa είναι απίστευτη, και σε ευκρίνεια αλλά και στο χρώμα. Δεν ξέρω πότε θα έρθει ο καιρός που θα απαλαγούμε από το τεράστιο βάρος που κουβαλάμε αλλά με αυτή την μηχανή εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να δουλέψω σε έναν ολόκληρο γάμο. Στα θετικά σημεία είναι και η λήψη βίντεο χωρίς όμως να έχει και πολλές επιλογές. Από το λίγο που δοκίμασα η εικόνα είναι εξαιρετική αφού οι φακοί είναι οι καλύτεροι που μπορείς να συναντήσεις. Ένα άλλο στοιχείο που μου κίνησε την περιέργεια και την δοκίμασα είναι η επιλογή της ZEISS να βγάλει φακούς γι αυτή την μηχανή.σκέφτηκα πως για να μπαίνει στον κόπο η κορυφαία κατασκευάστρια φακών τότε σίγουρα δεν είναι ένα τυχαίο μοντέλο. Μεγαλύτερη εντύπωση μου έκανε εκ των υστέρων όταν είδα ότι έχει βγάλει έναν 32mm f1,8 ενώ η Fuji έχει έναν 35mm f1,4.ο δε 35άρης της Fuji σύμφωνα με τα γραφόμενα των δημοσιογράφων είναι ότι καλύτερο έχει περάσει ποτέ από τα εργαστήριά τους.το επιβεβαιώνω κι εγώ με την όποια εμπειρία έχω. Έτσι λοιπόν γεμάτος περιέργεια προσπάθησα να συγκρίνω τους 2 φακούς σε πραγματικές συνθήκες. Τράβηξα με τον Fuji και αμέσως μετά χωρίς να κουνήσω τίποτε με τον Zeiss. Η μόνη διαφορά που είδα αρχικά ήταν στο χρώμα. Ο Zeiss λίγο πιο ουδέτερος. Κείμενο: Τάσος Βασιλειάδης

33 FujiFilm X-Pro 1 Αφού όμως έκανα προφίλ και για τους 2 το χρώμα εξομοιώθηκε. Στην ευκρίνεια πρέπει να πάρεις μικροσκόπιο για να δείς διαφορά. Το συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για τους 2 καλύτερους φακούς που έχω δοκιμάσει ποτέ εξαιρουμένων κάποιων Fuji που φορούν οι Hasselblad, και φυσκά των παλιών Roenstock και Schneider. Εκεί που έχει σαφή υπεροχή η Zeiss είναι στον 12άρη έναντι του 14άρη της Fuji. Λόγοι για να την αγοράσει κάποιος. Για δεύτερη μηχανή ( ή πρώτη για τους τολμηρούς) Για χρήση σε σκοτεινές συνθήκες Για λήψεις PJ Για διαφημιστική φωτογραφία Για βίντεο αν πάθει βλάβη η κάμερα Για χρήση σε μέρη που απαγορεύονται οι επαγγελματικές μηχανές (συναυλίες, θέατρα,αρχαιλογικοί χώροι κλπ) Για οικογενειακή χρήση (για να μήν κουβαλάμε τις DSLR) Κείμενο: Τάσος Βασιλειάδης

34 Top Ten for march Top Offer 1 2 θέλοντας να µοιραστούν τα δώρα σε όσους περισσότερους γίνεται, αποφασίσαµε αν κάποιος φωτογράφος συγκαταλέγεται στις 3 πρώτες θέσεις για δεύτερη φόρα εντός 6 µηνών, το δώρο του να πηγάινει στον αµέσως επόµενο! Κάτι αντίστοιχο θα γίνεται και άν ο φωτογράφος είναι μακριά εκτός Ελλάδας, οπότε λόγω χρόνου και µεταφοράς θα ήταν ασύµφορο. Ευχαριστούµε για τη συµµετοχή σας! 1η θέση / καλύτερη φωτογραφία του μήνα 1 μεγάλο Άλμπουμ 20 φύλλων + 3 μικρά Άλμπουμ 20 φύλλων προσφορά από την εταιρεία DIGITAL 2η Θέση 1 Άλμπουμ (επιλογή μεγέθους) προσφορά από την εταιρεία Καλύτερη φωτογραφία Νίκος Πεκρίδης 3 3η Θέση 1 Άλμπουμ (επιλογή μεγέθους) προσφορά από την εταιρεία Τα βραβεία για το μήνα Μάρτιο, λαμβάνουν αντίστοιχα οι: Λεφτέρης Πιμενίδης, Studio Σπυρίδης και studio Τσέλιος

35 2η θέση Λεφτέρης Ποιμενίδης 3η θέση Μπάμπης Τσουκιάς

36 Sakis Batzalis Studio Σπυρίδης

37 Manousopoulos Studio Tselios Dimitris Pitsilkas Angelos Vlassis Νίκος Δήμου

38

39 12 summer issue Θέλουµε στην τελευταία σελίδα να σας δίνουµε µια διαφορετική µατία, µια εικόνα λίγο όµορφα περίεργη ή περίεργα όµορφη. Ή απλά µια φωτογραφία που θα σας κάνει να ταξιδέψετε...

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Εισαγωγικά: Θα ήθελα να αρχίσω ζητώντας σας μία σχετική

Διαβάστε περισσότερα

ο πιο ασφαλής συνδυασμός

ο πιο ασφαλής συνδυασμός 1 2011 ο πιο ασφαλής συνδυασμός Νέα εποχή για τις εταιρίες της ERGO Eκδρομή Συνεργατών στο Βιετνάμ Οικονομικά στοιχεία VICTORIA έτους 2010 Περιεχόμενα 08 20 28 Εξώφυλλο ΕRGO. Nέα επόχη για τις εταιρίες

Διαβάστε περισσότερα

Μετάφραση / Επιμέλεια. Συχνές Ερωτήσεις. για τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Μετάφραση από www.ld.org

Μετάφραση / Επιμέλεια. Συχνές Ερωτήσεις. για τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Μετάφραση από www.ld.org Μετάφραση / Επιμέλεια Συχνές Ερωτήσεις για τις Μαθησιακές Δυσκολίες Μετάφραση από www.ld.org Συχνές Ερωτήσεις για τις Μαθησιακές Δυσκολίες Από την Αλίκη Κασσωτάκη Λογοπεδικός /Επιστημονική Συντονίστρια

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Πρωτότυπου: «2015, Νέα χρονιά, Νέα αρχή: Ξαναοραματίζομαι Επανακαθορίζω Αναβαθμίζω την επιχείρηση μου» Δεκέμβριος 2014

Τίτλος Πρωτότυπου: «2015, Νέα χρονιά, Νέα αρχή: Ξαναοραματίζομαι Επανακαθορίζω Αναβαθμίζω την επιχείρηση μου» Δεκέμβριος 2014 Τίτλος Πρωτότυπου: «2015, Νέα χρονιά, Νέα αρχή: Ξαναοραματίζομαι Επανακαθορίζω Αναβαθμίζω την επιχείρηση μου» Δεκέμβριος 2014 Το παρόν αποτελεί μελέτη της συγγραφέως και σύζευξη άρθρων της που έχουν δημοσιευθεί

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Στα πλαίσια του έργου ανάπτυξης κόμβου ηλεκτρονικού εμπορίου για τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας το

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ 3, ΜΑΪΟΣ 2009. Ευρωεκλογές : Συνέντευξη με δύο υποψηφίους

ΤΕΥΧΟΣ 3, ΜΑΪΟΣ 2009. Ευρωεκλογές : Συνέντευξη με δύο υποψηφίους ΤΕΥΧΟΣ 3, ΜΑΪΟΣ 2009 Ευρωεκλογές : Συνέντευξη με δύο υποψηφίους Μια μοναδική ευκαιρία για Ηγέτες με Όραμα Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) Μερικής φοίτησης για επαγγελματίες, στην

Διαβάστε περισσότερα

Α.Π.Θ. Α.Π.Θ. Οδηγός Επιχειρηματικότητας του Γραφείου. Διασύνδεσης Α.Π.Θ. Οδηγός Επιχειρηματικότητας

Α.Π.Θ. Α.Π.Θ. Οδηγός Επιχειρηματικότητας του Γραφείου. Διασύνδεσης Α.Π.Θ. Οδηγός Επιχειρηματικότητας Οδηγός Επιχειρηματικότητας του Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ. Οδηγός Επιχειρηματικότητας του Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ. Οδηγός Επιχειρηματικότητας του Γραφείου Διασύνδεσης Α.Π.Θ. Οδηγός Επιχειρηματικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά!

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Μαθαίνω για τα προσωπικά μου δεδομένα Ιδιωτικότητα, παρακαλώ! Η ιδιωτική σου ζωή είναι πολύτιμη.

Διαβάστε περισσότερα

Προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook

Προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook Προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook Πώς μπορούμε να ελέγχουμε και να ρυθμίζουμε την πρόσβαση στα δεδομένα μας μέσα από τις οθόνες του Facebook Με τη συγχρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

Android. Guide. Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για. smartphones και tablets

Android. Guide. Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για. smartphones και tablets Android Guide Όσα θα θέλατε να γνωρίζετε για το νο1 λειτουργικό για smartphones και tablets Τα βασικά του Android Οδηγός αγοράς για smartphones και tablets Ρυθμίστε σωστά την Android συσκευή σας Έξυπνες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών παιγχνιδιών και των πολυμέσων για εκπαιδευτικούς σκοπούς Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή 2011-ES1-LEO05-35968

Εγχειρίδιο για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών παιγχνιδιών και των πολυμέσων για εκπαιδευτικούς σκοπούς Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή 2011-ES1-LEO05-35968 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ PAGE 1 Περιεχόμενα ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΝΑ... 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 1 1. Γνώση στην ψηφιακή εποχή : Εισαγωγή... 3 Χαρακτηριστικά και οφέλη... 3 Εξατομίκευση... 6 Κίνητρο... 7 Υπευθυνότητα... 7 Διαδραστικότητα...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Copyright 2013 A.N. Triantafyllou Smashwords Edition Διαβάστε επίσης: Επισκέπτης (https://www.smashwords.com/books/view/336379) Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΖΟΟΜ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΖΟΟΜ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΖΟΟΜ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 1 15 ΕΦΗΒΟΙ ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΚΑΒΑΦΗ Οι «ρεπόρτερς» του εκπαιδευτικού προγράμματος Zoom στο Παρασκήνιο της Στέγης αναζήτησαν τον Κ.Π Καβάφη παντού. Στα ποιήματα και

Διαβάστε περισσότερα

Αρωματικά φυτά. Ο θησαυρός της ελληνικής γης με... άρωμα ανάπτυξης

Αρωματικά φυτά. Ο θησαυρός της ελληνικής γης με... άρωμα ανάπτυξης ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 03 ΤΕΥΧΟΣ Νο ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 Αρωματικά φυτά Ο θησαυρός της ελληνικής γης με... άρωμα ανάπτυξης ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η ανταγωνιστικότητα περνά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ. Μη τυπική εκπαίδευση για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε παιδιά σχολικής ηλικίας

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ. Μη τυπική εκπαίδευση για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε παιδιά σχολικής ηλικίας Πρόγραμμα Ίρις - Καταπολεμώντας τα στερεότυπα και τις διακρίσεις: Δράσεις για τη συμμετοχή, την ένταξη και την εκπαίδευση Μη τυπική εκπαίδευση για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε παιδιά σχολικής ηλικίας

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Θεσσαλονίκη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ οδηγός για τις εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας Θεσσαλονίκη Επιστημονική επιτροπή πιστοποίησης ελληνομάθειας: Σ. Ευσταθιάδης

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή Εργασία: «ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ STOP MOTION - PIXILATION ANIMATION»

Πτυχιακή Εργασία: «ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ STOP MOTION - PIXILATION ANIMATION» ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ Πτυχιακή Εργασία: «ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ STOP MOTION - PIXILATION ANIMATION»

Διαβάστε περισσότερα

N vigator. Από την ανθρώπινη ζωή μέχρι την ασφάλεια του περιβάλλοντος: Όλα στο χέρι του αξιωματικού στη γέφυρα

N vigator. Από την ανθρώπινη ζωή μέχρι την ασφάλεια του περιβάλλοντος: Όλα στο χέρι του αξιωματικού στη γέφυρα Τεύχος αριθ. 01 N vigator THE Προάγοντας τον επαγγελματισμό των αξιωματικών γέφυρας των εμπορικών πλοίων Πλέοντας Στον Κόσμο Από την ανθρώπινη ζωή μέχρι την ασφάλεια του περιβάλλοντος: Όλα στο χέρι του

Διαβάστε περισσότερα

20 χρόνια Victoria. Eπετειακή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αυτοκίνητο & Σπίτι Ασφαλισµένα µαζί στην Victoria

20 χρόνια Victoria. Eπετειακή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αυτοκίνητο & Σπίτι Ασφαλισµένα µαζί στην Victoria Έκδοση της Victoria εταιρίας του Οµίλου ERGO 1 2009 20 χρόνια Victoria Eπετειακή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Αυτοκίνητο & Σπίτι Ασφαλισµένα µαζί στην Victoria ΕRGO 2012 Η ανάπτυξη είναι η λέξη

Διαβάστε περισσότερα

"Εγώ και ο Εαυτός µου: τρόποι γνωριµίας και ανάπτυξης" (διάλεξη-2005)

Εγώ και ο Εαυτός µου: τρόποι γνωριµίας και ανάπτυξης (διάλεξη-2005) "Εγώ και ο Εαυτός µου: τρόποι γνωριµίας και ανάπτυξης" (διάλεξη-2005) διάλεξη, ανοιχτή για το κοινό, από τους ψυχοθεραπευτές Χριστίνα Πατρινιού και Πέτρο Θεοδώρου διοργάνωση : Συµβουλευτικό Κέντρο Σ.ΚΕ.Ψ.Η.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (Α Τµήµα) Η ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο Στην Αθήνα σήµερα, 3 Σεπτεµβρίου 2005, ηµέρα Σάββατο και ώρα 09.00', στην Αίθουσα Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής, συνεδρίασε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 3/5/2012-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 3/5/2012-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Σ.Σ.Ε.Τ.Ε. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 3/5/2012-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΑ 1 «Ο Λογ/σμός Επικούρησης» και οι προθέσεις της Διοίκησης της ΕΤΕ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΥΡΟΣ Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΤΕ ΤΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΤΕ ΤΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΤΕ ΤΗ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΥΧΙΚΕΣ ΣΑΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Μετάφραση: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΟΥΞΗΣ Επιμέλεια κειμένων: ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΧΟΥΝΟΣ Επιμέλεια - συντονισμός έκδοσης: ΝΙΚΟΣ ΚΟΜΝ. ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Σχεδιασμός εξωφύλλου: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τεύχος 6 Σεπτέμβριος 2009

Τεύχος 6 Σεπτέμβριος 2009 Τεύχος 6 Σεπτέμβριος 2009 Περιεχόμενα 2.Αποσπάσματα 4.Ταξίδι στην Κίνα 6. Η μυστική μέθοδος του Ντόνγκ Γιν Τζιέ 8. Ανανέωση όρων συνδρομής 10. Νέα & ανακοινώσεις 12. Σεμινάρια 1 Αποσπάσματα Τριάντα ακτίνες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ WORD, INTERNET EXPLORER & OUTLOOK EXPRESS ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ E-LEARNING.

ΤΙΤΛΟΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ WORD, INTERNET EXPLORER & OUTLOOK EXPRESS ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ E-LEARNING. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ Σχολή Σ Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα: Εφαρμοσμένης Πληροφορικής &Πολυμέσων ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΤΛΟΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ WORD,

Διαβάστε περισσότερα

Ενσωμάτωση του λογότυπου Πληροφοριακής Παιδείας: Ένα Εγχειρίδιο Μάρκετινγκ Προσχέδιο Δεκέμβριος 2009

Ενσωμάτωση του λογότυπου Πληροφοριακής Παιδείας: Ένα Εγχειρίδιο Μάρκετινγκ Προσχέδιο Δεκέμβριος 2009 Ενσωμάτωση του λογότυπου Πληροφοριακής Παιδείας: Ένα Εγχειρίδιο Μάρκετινγκ Προσχέδιο Δεκέμβριος 2009 IFLA Information Literacy Section / UNESCO Εκπονήθηκε από τους:* Jesus Lau jlau@uv.mx / www.jesuslau.com

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι. ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Α.Τ.Ε.Ι. ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α.Τ.Ε.Ι. ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ: Η ΕΠΙ ΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΗΡΙΑΛ ΥΨΗΛΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ (ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΟΛΟΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΤΕΛΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΤΕΛΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕ» Κ. Κουνενού, Επικ. Καθηγήτρια ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα