ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ"

Transcript

1 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 1 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Συγκοινωνιολόγος M.Sc. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΗΣ Δρ Συγκοινωνιολόγος ΣΥΜΕΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Συγκοινωνιολόγος M.Sc. ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Συγκοινωνιολόγος M.Sc

2 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 2 Προοίμιο Είναι η δεύτερη φορά (μέσα σε δύο χρόνια) που προσπαθούμε να δώσουμε μαζί με την «ταυτότητα» του Συμβουλίου μας, την εικόνα και μια ειδικότερη «ακτινογραφία» του φορέα, ο οποίος ασκεί και εκμεταλλεύεται το συγκοινωνιακό έργο της αστικής μετακίνησης στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης: του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Το έργο του φορέα αυτού είναι δύσκολο, αλλά χρήσιμο και επίπονα δημιουργικό. Διαθέτει σχεδόν εργαζόμενους και είναι συνυφασμένος ως οργανισμός με τη ζωή στη Θεσσαλονίκη για μισό αιώνα! Περνάει από γειτονιές που ζουν με τη «γεύση» και τη χροιά του «ήχου» του αστικού λεωφορείου. Προσπαθεί να ανταποκρίνεται σε νέα δεδομένα και σε νέα ζήτηση, μάχεται για την εξυπηρέτηση. Συχνά «παρεξηγείται», αλλά -σχεδόν πάντα- προσφέρει το χαμόγελο και τη συγκοινωνία ως δημιουργία. Μαζί με τον Ο.Α.Σ.Θ., δένουν και δημιουργούν «φιλοσοφία αστικής μετακίνησης», σε συνεργασία, μια σειρά από άλλους φορείς της πόλης. Το κοινωνικό έργο της αστικής συγκοινωνίας, όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, αλλά σ ολόκληρο τον κόσμο, είναι άμεσο και εκτιμάται από όλους τους πολίτες. Το έργο αυτό εκτιμάται και εκτιμήθηκε και από τον πολίτη της Θεσσαλονίκης. Είναι μια από τις σπάνιες φορές, ουσιαστικά, που η επιβατική κίνηση του Ο.Α.Σ.Θ. για το 2006 ήταν σχεδόν 7% μεγαλύτερη από την αντίστοιχη του Συντέλεσαν σ αυτό όλα κι όλοι: η πολιτική που το Υπουργείο Μεταφορών εφάρμοσε για το ενιαίο χρονικό εισιτήριο και την ελεύθερη μετεπιβίβαση, οι προτάσεις του Συμβουλίου μας, η συνεργασία και η δουλειά του Ο.Α.Σ.Θ., η βοήθεια από πολλούς άλλους φορείς της πόλης, όλοι! Η Ελληνική Πολιτεία συνεργάσθηκε και συνεργάζεται με τον Ο.Α.Σ.Θ., κοιτώντας στα μάτια τον πολίτη και την εξέλιξη στο μέλλον. Θέτει όρους, προϋποθέσεις καλής λειτουργίας και συμβατότητας με τις ευρωπαϊκές αρχές και τη φιλοσοφία εξυπηρέτησης του αστικού πληθυσμού. Για τους λόγους αυτούς, η Θεσσαλονίκη «ζυμώθηκε» με τον Ο.Α.Σ.Θ και ανασαίνει με το αστικό λεωφορείο. Επιθυμεί καλή και αξιόπιστη συγκοινωνία και δεν θα πάψει ποτέ να το δηλώνει. Πιστεύουμε ότι ένα -έστω μικρό- λιθαράκι στον τομέα αυτόν και για το σκοπό αυτό, βάζουμε κι εμείς στο Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης. Γιάννης Τόσκας Συγκοινωνιολόγος, Πρόεδρος Σ.Α.Σ.Θ.

3 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 3 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Σ.Α.Σ.Θ.) είναι δημόσια διοικητική αρχή με αρμοδιότητες ως προς το στρατηγικό σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο των αστικών συγκοινωνιών στο Νομό Θεσσαλονίκης. Η λειτουργία του Συμβουλίου ως ενός ενιαίου φορέα σχεδιασμού και διαχείρισης του συστήματος αστικών συγκοινωνιών διασφαλίζει την αποτελεσματική άσκηση της πολιτικής των μαζικών μεταφορών στο νομό Θεσσαλονίκης με όρους αξιοπιστίας, διάρκειας, αποτελεσματικότητας και συλλογικότητας, στο πλαίσιο συναινετικών διαδικασιών. Στις διαδικασίες αυτές συμμετέχουν φορείς που έχουν γνώση των τοπικών προβλημάτων και των προτεραιοτήτων του ευρύτερου Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (Π.Σ.Θ.). Το Σ.Α.Σ.Θ. αποφασίζει: Για τη λήψη μέτρων βελτίωσης του επίπεδου εξυπηρέτησης των επιβατών και της αστικής συγκοινωνίας. Για τον καθορισμό νέων γραμμών, την κατάργηση, καθώς και τις αλλαγές στις υφιστάμενες διαδρομές, τις συχνότητες δρομολογίων και τη χωροθέτηση των τερματικών σταθμών και των στάσεων. Σχετικά με το είδος των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού (στέγαστρα, σταθμοί μετεπιβίβασης κλπ). Για την ανάθεση έργου αστικής συγκοινωνίας στους Ο.Τ.Α. Α βαθμού που βρίσκονται στην περιοχή εκτέλεσης αστικής συγκοινωνίας του Ο.Α.Σ.Θ. Για την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων του Ο.Α.Σ.Θ. που καθορίζονται από τη σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Ο.Α.Σ.Θ. Φορέας εκτέλεσης και εκμετάλλευσης του έργου της αστικής συγκοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή του Π.Σ.Θ. είναι ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.). O Ο.Α.Σ.Θ. ιδρύθηκε και λειτούργησε το 1957 ως ένωση μετόχων λεωφορειούχων. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, το οποίο έχει ως αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των συγκοινωνιακών αναγκών της πόλης της Θεσσαλονίκης και των προαστίων της, σύμφωνα με όσα ορίζονται από το εκάστοτε ισχύον νομικό πλαίσιο και

4 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 4 τις υπάρχουσες οικονομικές συμφωνίες με το Ελληνικό Δημόσιο. Ο Ο.Α.Σ.Θ. αναλαμβάνει: Την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου, όπως αυτό ορίζεται από το σχεδιασμό και τον προγραμματισμό του Σ.Α.Σ.Θ., σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τις οικονομικές συμφωνίες. Την προμήθεια και εκμετάλλευση του απαιτούμενου τροχαίου υλικού. Την κατασκευή και χρήση των αναγκαίων εγκαταστάσεων και όποιων άλλων υποδομών για τη συντήρηση και την επισκευή του τροχαίου υλικού. Την είσπραξη, καθώς και τον έλεγχο είσπραξης του κομίστρου και την επιβολή προστίμου στους τυχόν παραβάτες. Την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που διαχειρίζεται στο διηνεκές και εφόσον τελεί σε ισχύ η οποιαδήποτε σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο. Παράλληλα, ο Ο.Α.Σ.Θ. έχει, σύμφωνα με το νόμο, τη δυνατότητα να διατυπώνει προτάσεις προς το Σ.Α.Σ.Θ. σχετικές με ζητήματα σχεδιασμού, προγραμματισμού, τροποποιήσεων του δικτύου και βελτίωσης της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών. 2. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2.1 Θεσμικό πλαίσιο δημοσίων συγκοινωνιών Το Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης συστάθηκε και λειτουργεί με το Νόμο 2898/2001 (ΦΕΚ 71Α/ ). Η αποστολή και ο ρόλος του καθορίζονται από τον ιδρυτικό νόμο, στον οποίο προβλέπονται ιεραρχημένες υποχρεώσεις και προτεραιότητες, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών αστικής συγκοινωνίας. Παράλληλα, ο νόμος διαμορφώνει ένα πλαίσιο αρμοδιοτήτων που επιτρέπουν στο Συμβούλιο τη σταδιακή συγκρότηση ολοκληρωμένης πολιτικής στον τομέα των συγκοινωνιών στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Το Συμβούλιο είναι ενδεκαμελές, διορίζεται με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών και έχει τριετή θητεία. Το Σ.Α.Σ.Θ. αποτελείται από:

5 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 5 - Τον εκπρόσωπο του Υπουργού Μεταφορών & Επικοινωνιών ως Πρόεδρο. - Έναν εκπρόσωπο του Υπουργού Οικονομικών. Έναν εκπρόσωπο του Υπουργού Μακεδονίας Θράκης. - Έναν εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. - Έναν εκπρόσωπο του Νομαρχιακού Συμβουλίου. - Δύο εκπροσώπους της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Νομού Θεσσαλονίκης. - Έναν εκπρόσωπο του Κοσμήτορα της Πολυτεχνικής Σχολής. - Έναν εκπρόσωπο του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Θεσσαλονίκης. - Το Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με αναπληρωτή τον Διοικητή της Υπηρεσίας Τροχαίας Θεσσαλονίκης. - Έναν εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και ιδρύθηκε με το Νομοθετικό Διάταγμα 3721/1957 (Φ.Ε.Κ. 142Α/ ), με σκοπό να αποτελέσει το φορέα εκτέλεσης και εκμετάλλευσης της αστικής συγκοινωνίας στην ευρύτερη περιοχή του Π.Σ.Θ. Η εκτέλεση της αστικής συγκοινωνίας έχει ανατεθεί μέχρι σήμερα αποκλειστικά στον Ο.Α.Σ.Θ. από το Ελληνικό Δημόσιο με συγκεκριμένους όρους και προϋπoθέσεις, που καθορίζονται σε σχετική σύμβαση ανάθεσης (Ν2898/2001, ΦΕΚ 71Α/ ), η ισχύς της οποίας περατώνεται την 31 η Δεκεμβρίου του Ανώτερο όργανο του Ο.Α.Σ.Θ. είναι η Γενική Συνέλευση των Μετόχων. Η διοίκηση στον Ο.Α.Σ.Θ. ασκείται από το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ η διεύθυνση ασκείται από το Γενικό Διευθυντή, ο οποίος προΐσταται όλων των υπηρεσιών του Ο.Α.Σ.Θ., εκτός εκείνων που με το Γενικό Οργανισμό υπάγονται στο Διοικητικό Συμβούλιο ή στον πρόεδρο αυτού. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι εννεαμελές, έχει τριετή θητεία και αποτελείται από: - Τον Πρόεδρο (εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων). - Τον Αντιπρόεδρο (εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων). - Πέντε εκπροσώπους των μετόχων (εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων).

6 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 6 - Έναν εκπρόσωπο της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης (ορίζεται από το Νομάρχη Θεσσαλονίκης). - Έναν εκπρόσωπο των εργαζομένων μη μετόχων (εκλέγεται από τους εργαζόμενους του Ο.Α.Σ.Θ.). 2.2 Πολιτική μεταφορών και δράσεις του Σ.Α.Σ.Θ. Το Σ.Α.Σ.Θ., όπως προαναφέρθηκε, αποφασίζει για κάθε ζήτημα σχετικό με το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την εποπτεία και τον έλεγχο των αστικών συγκοινωνιών στο Νομό Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ελέγχει την τήρηση των συμβατικών υποχρεώσεων του Ο.Α.Σ.Θ. με δυνατότητα επιβολής προστίμου σε περίπτωση παραβάσεων και γνωμοδοτεί για τη μεταβολή της περιοχής εκτέλεσης αστικής συγκοινωνίας από τον Ο.Α.Σ.Θ. Το Σ.Α.Σ.Θ. επιλαμβάνεται των ζητημάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του, αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν παραπομπών και εισηγήσεων των Υπουργείων Μεταφορών και Επικοινωνιών, Οικονομικών ή Μακεδονίας Θράκης, της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, της Τ.Ε.Δ.Κ. ή του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και του Ο.Α.Σ.Θ. Το 2003 πραγματοποιήθηκε η τελευταία μεταβολή της περιοχής εκτέλεσης αστικής συγκοινωνίας στο Νομό Θεσσαλονίκης. Μετά από εισήγηση του Σ.Α.Σ.Θ. και έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών (Α-68587/5029, ΦΕΚ 934Β/ 4/7/2003), άρχισαν να εξυπηρετούνται από την αστική συγκοινωνία 15 επιπλέον Δήμοι του Νομού. Η περιοχή ευθύνης του Σ.Α.Σ.Θ. - περιοχή εκτέλεσης αστικής συγκοινωνίας από τον Ο.Α.Σ.Θ. - παρουσιάζεται στο Σχήμα 1.

7 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 7 Σχήμα 1: Περιοχή ευθύνης Σ.Α.Σ.Θ. Το Σ.Α.Σ.Θ. στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, εφαρμόζοντας μια προσέγγιση βήμα προς βήμα, ανέλαβε και υλοποίησε πρωτοβουλίες και δράσεις που προβλέπονταν από τον ιδρυτικό του νόμο και κρίθηκαν αναγκαίες από τη διάγνωση των καθημερινών προβλημάτων. Οι βασικοί άξονες δράσης του Σ.Α.Σ.Θ. συνοψίζονται παρακάτω: Κάλυψη της ζήτησης μετακινήσεων και προώθηση της βιώσιμης μετακίνησης o Μελέτη και επιχειρησιακή εφαρμογή της επέκτασης της περιοχής εκτέλεσης της αστικής συγκοινωνίας σε 15 επιπλέον Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης ( ). o Εκπόνηση και εφαρμογή νέας σύγχρονης τιμολογιακής πολιτικής που εξασφαλίζει την ισόρροπη εξυπηρέτηση των περιοχών του Π.Σ.Θ. ( ). Βελτίωση της ποιότητας και του επιπέδου εξυπηρέτησης o Ανάθεση, επίβλεψη και παρακολούθηση μελέτης σκοπιμότητας και μελέτης εφαρμογής για την επέκταση των Ειδικών Λωρίδων Λεωφορείων (Ε.Λ.Λ.), σε συνεργασία με τον ΟΡΘΕ (2003).

8 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 8 o Εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας και εισήγηση προς το Υ.ΜΕ. για την αύξηση του συνολικού αριθμού των λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Θ. o Κατάρτιση (σε συνεργασία με τον Ο.Α.Σ.Θ.) σχεδίου οργάνωσης, λειτουργίας και εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) με δύο ειδικά διασκευασμένα οχήματα. Έγκριση του κανονισμού και εισήγηση προς το Υ.ΜΕ. για την έκδοση σχετικής υπουργικής Απόφασης (A75442/6521/ ). o Επεξεργασία και έγκριση του Χάρτη Υποχρεώσεων προς τον Καταναλωτή (Χ.Υ.Κ.) και του Κανονισμού Μεταφοράς Επιβατών του Ο.Α.Σ.Θ. Προώθηση αποδοτικής λειτουργίας του δικτύου λεωφορείων o Σχεδιασμός και επίβλεψη κατασκευής πέντε σταθμών μετεπιβίβασης λεωφορειακών γραμμών Ο.Α.Σ.Θ. ( ). o Τροποποιήσεις χαράξεων γραμμών για καλύτερη κάλυψη οικιστικών ενοτήτων και χρήσεων γης του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης. o Ενίσχυση αξιοπιστίας, με αύξηση των συχνοτήτων σε προβληματικές γραμμές και αύξηση του συνολικού αριθμού δρομολογημένων οχημάτων του Ο.Α.Σ.Θ. (2004). o Αξιολόγηση λειτουργίας του δικτύου των Ε.Λ.Λ. και της αξιοπιστίας των λεωφορειακών γραμμών (2005). o Καταγραφή κυκλοφοριακών προβλημάτων σε κόμβους και σε οδικά τμήματα του δικτύου των αστικών συγκοινωνιών και διατύπωση προτάσεων άμεσης βελτίωσης των κυκλοφοριακών συνθηκών ( ). o Αγορά και εγκατάσταση ειδικών φωτογραφικών μηχανών αυτόματης καταγραφής των παραβιάσεων στις Ε.Λ.Λ. (χρηματοδότηση από κοινού με τον Ο.Α.Σ.Θ., 2006). o Αγορά πέντε ειδικών γερανοφόρων οχημάτων και παραχώρησή των στην Τροχαία Θεσσαλονίκης (χρηματοδότηση από κοινού με τον Ο.Α.Σ.Θ., 2003). o Χρηματοδότηση-διευκόλυνση έργων αστικής οδοποιίας για τη διάνοιξη/βελτίωση των οδών διέλευσης των αστικών λεωφορείων. o Συνχρηματοδότηση (σε συνεργασία με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης) σηματοδότη στην οδό Θερμαϊκού (Δήμος Ευκαρπίας) για εύρυθμη και ασφαλή κυκλοφορία των αστικών

9 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 9 λεωφορείων (2007). o Δωρεά στον Ο.Α.Σ.Θ. ειδικού οχήματος μεταφοράς για την ενίσχυση της υπηρεσίας εξυπηρέτησης ΑμεΑ (2006). Βελτίωση των συνθηκών μεταφοράς επιβατών o Ανάθεση επιστημονικής έρευνας ελέγχου και αξιολόγησης των παρεχόμενων συγκοινωνιακών υπηρεσιών και λήψη μέτρων βελτίωσης της ποιότητας εξυπηρέτησης (2005). o Εφαρμογή του προγράμματος ανανέωσης του στόλου οχημάτων του Ο.Α.Σ.Θ. (βάσει των διατάξεων του 2898/2001). Έως το τέλος του έτους 2007, το 80% του στόλου θα αποτελείται από νέα σύγχρονα λεωφορεία, ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Προώθηση νέων τεχνολογιών και εναλλακτικών πηγών ενέργειας o Προσπάθεια εκσυγχρονισμού του τύπου και του τρόπου διαχείρισης του στόλου Ο.Α.Σ.Θ., με ανάθεση και επίβλεψη μελέτης στο πλαίσιο της προώθησης της διερεύνησης χρήσης των εναλλακτικών πηγών ενέργειας και τεχνολογιών, για τη βελτίωση της ενεργειακής και περιβαλλοντικής συμπεριφοράς του συστήματος των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. o Η μελέτη θα καθορίσει τις προοπτικές, τους όρους και τις προϋποθέσεις της ενδεχόμενης χρήσης του φυσικού αερίου ή του βιοκαυσίμου στα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. ( ). Προώθηση μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανάπτυξης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς o Έναρξη διαβουλεύσεων με τους φορείς που εμπλέκονται στο σχεδιασμό της πολιτικής μεταφορών στη Θεσσαλονίκη για τον καθορισμό του πλαισίου και των αρμοδιοτήτων ενός Ενιαίου Φορέα Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού. o Υποστήριξη σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνουν οι περιφερειακοί Δήμοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος για τη σύσταση και λειτουργία

10 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 10 δημοτικής-διαδημοτικής αστικής συγκοινωνίας. Ανάθεση εκτέλεσης αστικής συγκοινωνίας σε 6 Δήμους. o Συμμετοχή στη συντονιστική επιτροπή της κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης ( ). o Ανάληψη πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για τη διερεύνηση της προοπτικής λειτουργίας προαστιακού σιδηρόδρομου. Σύνταξη «Χάρτη Πορείας» για την προώθηση και ανάπτυξη του Προαστιακού - Περιφερειακού Σιδηρόδρομου στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης (Σ.Α.Σ.Θ., Ο.Σ.Ε., Υ.ΜΑ.Θ., Τ.Ε.Ε., ΟΡ.ΘΕ, Α.Π.Θ., Φεβρουάριος 2005). o Συμμετοχή στην υποβολή του επιχειρησιακού προγράμματος του Δήμου Θεσσαλονίκης για την «Αναγέννηση και Βιώσιμη Ανάπτυξη Ιστορικού-Εμπορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης» στο πλαίσιο εταιρικής συνεργασίας με 34 φορείς της Θεσσαλονίκης. 3. ΔΙΚΤΥΟ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Οι αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη εξυπηρετούνται από το δίκτυο των λεωφορειακών γραμμών, οι οποίες σχεδιάζονται από το Σ.Α.Σ.Θ. και εκτελούνται από τον Ο.Α.Σ.Θ. Το δίκτυο συμπληρώνουν λεωφορειακές γραμμές, οι οποίες εκτελούνται από τους Ο.Τ.Α. πρώτου βαθμού υπό την εποπτεία του Σ.Α.Σ.Θ. 3.1 Δίκτυο Αστικών Συγκοινωνιών Ο.Α.Σ.Θ. Το δίκτυο των Αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης περιλαμβάνει 68 λεωφορειακές γραμμές και εκτείνεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων, περίπου, περιμετρικά της πόλης. Το δίκτυο αποτελείται από τις καθαρά αστικές γραμμές, οι οποίες εξυπηρετούν το Π.Σ.Θ. και τις περιαστικές γραμμές, οι οποίες εξυπηρετούν τους Δήμους και τις κοινότητες που συνορεύουν με το Π.Σ.Θ. Η μορφή του δικτύου είναι κυρίως ακτινωτή με πόλους τους σταθμούς μετεπιβίβασης στις παρυφές της πόλης και το ευρύτερο εμπορικό κέντρο. Στο δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης λειτουργούν οι παρακάτω

11 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 11 σταθμοί μετεπιβίβασης: - «ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στη δυτική είσοδο της πόλης, στο σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων. - «Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός». - «Ανατολικός Σταθμός ΙΚΕΑ» στην Ανατολική Θεσσαλονίκη (Λεωφ. Γεωργικής Σχολής). - «Τερματικός Σταθμός Σταυρούπολης» στη Βορειοδυτική είσοδο της πόλης (Δήμος Ευκαρπίας). - «Σταθμός Διασταύρωση Χορτιάτη». - «Τερματικός Σταθμός Νέας Ελβετίας» (προέκταση οδού Αλεξ. Παπαναστασίου). Το συνολικό γραμμικό μήκος του δικτύου του Ο.Α.Σ.Θ. προσεγγίζει τα 980 χλμ.. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, εκτελούνται άνω των δρομολoγίων ημερησίως. Το Σάββατο και την Κυριακή, ο αριθμός των δρομολογίων μειώνεται κατά 9% περίπου. Η μέση προγραμματισμένη συχνότητα των λεωφορειακών γραμμών είναι 15 λεπτά περίπου. Ετησίως διανύονται οχηματοχιλιόμετρα περίπου στα προγραμματισμένα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών. Η μεταφορική ικανότητα του συστήματος, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, είναι της τάξης των θέσεων ετησίως. Οι μεταφερόμενοι επιβάτες υπερβαίνουν τα (έτος 2006) και η μέση πληρότητα του συστήματος είναι της τάξης του 40%. Τα βασικά στατιστικά στοιχεία του συνόλου των λεωφορειακών γραμμών παρουσιάζονται στον Πίνακα1. Το δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών εξυπηρετείται από 584 θερμικά (diesel) λεωφορεία εκ των οποίων τα 318 είναι κανονικά (12 μέτρων, 100 θέσεων) τα 241 είναι αρθρωτά (18 μέτρων, 160 θέσεων) και 22 μικρολεωφορεία (45 θέσεων). Ο Ο.Α.Σ.Θ. για να ανταποκριθεί στον προγραμματισμό δρομολογεί ημερησίως 511 λεωφορεία (87% του συνόλου του στόλου), αριθμός που υπερβαίνει κατά 7,8% τον αριθμό των λεωφορείων που οφείλει να δρομολογεί βάσει της ισχύουσας οικονομικής συμφωνίας (473 οχήματα). Το στόλο του Ο.Α.Σ.Θ. συμπληρώνουν δύο (2) ειδικά διασκευασμένα οχήματα μεταφοράς ΑμεΑ και ένα (1) εφεδρικό. Τα οχήματα αυτά έχουν δυνατότητα μεταφοράς τεσσάρων αναπηρικών αμαξιδίων και πέντε συνοδών.

12 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 12 Το σύνολο του δικτύου εξυπηρετείται από στάσεις περίπου. Πίνακας 1: Στατιστικά στοιχεία δικτύου Ο.Α.Σ.Θ. για το έτος 2006 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ Ο.Α.Σ.Θ. ΕΤΟΥΣ 2006 Αρ. Γρ. Ονομασία Γραμμής Πλήθος Δρομολόγια οχημάτων ανά κατεύθυνση Επιβάτες Μέση πληρότητα 2 Α.Σ.ΙΚΕΑ - Ν.Σ.Σ % 3 Α.Σ.ΙΚΕΑ - Ν.Σ.Σ % 4 ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ - ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ % 5 ΝΕΑ ΚΡΗΝΗ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ % 6 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ % 7 ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ % 8 Α.Σ. ΙΚΕΑ - KTEΛ % 9 ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ - Ν.Σ.Σ % 10 ΧΑΡΙΛΑΟΥ - Ν.Σ.Σ % 11 ΠΥΛΑΙΑ - Ν.Σ.Σ % 12 ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ - ΚΤΕΛ % 14 ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ - Ν.Σ.Σ % ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ - ΙΣΤ.ΚΕΝΤΡΟ % 16 ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ - ΙΣΤ.ΚΕΝΤΡΟ % 17 ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ - Ν.Σ.Σ % 18 ΚΟΡΔΕΛΙΟ - ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ % 19 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Ν.Σ.Σ % 20 ΜΕΝΕΜΕΝΗ - ΕΡΜΟΥ % 21 ΕΥΟΣΜΟΣ - ΠΛ.ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ % 23 ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ % 24 ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΔΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ % 25 ΝΕΑΠΟΛΗ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ % 26 ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΠΛ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ % 27 ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ % 28 ΣΥΚΙΕΣ - ΠΛ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ % 29 ΠΟΛΙΧΝΗ - ΠΛ.ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ % 30 ΑΠΟΘΗΚΗ - ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ % 31 ΒΟΥΛΓΑΡΗ - ΚΤΕΛ % 32 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΠΛ.ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ % 33 ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ %

13 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 13

14 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 14 Αρ. Γρ. Ονομασία Γραμμής Πλήθος οχημάτων Δρομολόγια ανά κατεύ- Επιβάτες Μέση πληρότητθυνση ΑΝΩ ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΑ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ - ΙΚΕΑ- ΠΛ.ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ % 18% ΜΕΤΕΩΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΙΚΕΑ % 20% ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΜΕΣΗΜΕΡΙ - ΖΩΝΗ ΙΚΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ % 15% 89A 37 ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΞΗΡΟΧΩΡΙ - Ν.Σ.Σ. ΚΤΕΛ (κλάδος γρ.81) % 24% 89B 38 ΕΥΚΑΡΠΙΑ ΑΚΡΟΠΟΤΑΜΟΣ - Ν.Σ.Σ ΚΤΕΛ (κλάδος γρ.81) % 31% ΚΗΦΙΣΙΑ ΚΟΥΦΑΛΙΑ - ΠΛ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΜΑΛΓΑΡΑ % 11% ΚΑΛΟΧΩΡΙ Τ.Ε.Ε. ΛΑΓΚΑΔΑ - Ν.Σ.Σ - ΑΝΑΛΗΨΗ % 9% ΝΕΑΠΟΛΗ ΚΟΥΦΑΛΙΑ - ΝΟΣ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΘΥΡΑ - ΡΑΧΩΝΑ (γρ.81) % 8% ΑμεΑ 42 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ % - 51 ΣΙΝΔΟΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟ -Ν.Σ.Σ ΔΙΚΤΥΟ % 31% 52 ΤΕΙ - Ν.Σ.ΣΤΑΘΜΟΣ Πηγή: Ο.Α.Σ.Θ., % 53 ΤΟΠΙΚΟ ΣΙΝΔΟΥ % 54 ΙΩΝΙΑ -Ν.Σ.Σ % 3.2 Δίκτυο Δημοτικών Αστικών Συγκοινωνιών 55Α ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ % Στην 55Bευρύτερη ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ περιοχή - ΙΩΝΙΑ του Π.Σ.Θ. έχει εγκριθεί 1 από το Σ.Α.Σ.Θ και λειτουργεί 9% ή 56 ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ - Ν.Σ.Σ % έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει Δημοτική Αστική Συγκοινωνία, χωρίς κόμιστρο, 57 ΧΟΡΤΙΑΤΗ - ΕΡΜΟΥ % σε τέσσερις Δήμους. Ο σχεδιασμός έγινε από τους Ο.Τ.Α., βάσει των τοπικών αναγκών, 58 ΠΑΝΟΡΑΜΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ % αλλά και σύμφωνα με όσα ορίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις περί εκτέλεσης αστικής 60 ΠΑΝΟΡΑΜΑ - ΝΕΟ ΠΑΟΡΑΜΑ % συγκοινωνίας 61 ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ από - τους ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ Ο.Τ.Α. Η εκτέλεση της συγκοινωνίας ανατέθηκε στους 5% Δήμους 64 ΦΙΛΥΡΟ - Ν.Σ.ΣΤΑΘΜΟΣ % 66 ΘΕΡΜΗ - ΧΑΡΙΛΑΟΥ % με αποφάσεις του Σ.Α.Σ.Θ. Τα βασικά λειτουργικά χαρακτηριστικά δημοτικών λεωφορειακών γραμμών που δρομολογούνται σήμερα, παρουσιάζονται στον Πίνακα 2: 67 ΤΡΙΑΔΙ - ΙΚΕΑ % 69 ΕΠΑΝΟΜΗ - ΙΚΕΑ % 72 ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ - ΙΚΕΑ % Πίνακας 2: Βασικά χαρακτηριστικά δημοτικών λεωφορειακών γραμμών που λειτουργούν σήμερα. 76 AΓΓΕΛΟΧΩΡΙ - ΙΚΕΑ % 77 ΔΗΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ - ΕΠΑΝΟΜΗ Αριθμός Οχημάτων Πλήθος 1Λ Μέση Δρομολόγια 12% / 78 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΚΤΕΛ Γραμμών Συχνότητα ημέρα 25% Μηχανιώνας 1 μικρολεωφορείο 1 κυκλική 60 λεπτά 8 78N ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ - ΚΤΕΛ (ΝΥΚΤΕΡΙΝΟ) % 80Νεάπολης ΜΑΛΓΑΡΑ - ΚΤΕΛ2 μικρολεωφορεία 47 1 κυκλική 5με λεπτά % θέσεων δύο κλάδους 81 Θέρμης ΚΟΥΦΑΛΙΑ - ΚΤΕΛ 3 λεωφορεία, % 100 θέσεων 82 ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΚΤΕΛ Πυλαίας 2 μικρολεωφορεία λεπτά 35% ΛΑΓΚΑΔΑΣ - ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ % 84 ΜΕΛΙΣΣΟΧΩΡΙ - ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ % 85 ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ - ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ %

15 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Το Σ.Α.Σ.Θ. σε συνεργασία με το ΥΜΕ, τον Ο.Α.Σ.Θ. και φορείς της πόλης αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, θέτει στόχους και προωθεί δράσεις προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης ενός μητροπολιτικού συστήματος συνδυασμένων δημοσίων συγκοινωνιών. 4.1 Νέα τιμολογιακή πολιτική Η τιμολογιακή πολιτική αποτελεί σημαντική συνιστώσα της στρατηγικής αναβάθμισης και ενίσχυσης του συστήματος των Δημόσιων Αστικών Συγκοινωνιών. Το Σ.Α.Σ.Θ., σε συνεργασία με το Υ.ΜΕ. (στο πλαίσιο εφαρμογής του Νέου Συγκοινωνιακού Χάρτη της Θεσσαλονίκης), κατάρτισε και εφάρμοσε από το Σεπτέμβριο του 2005 μια νέα σύγχρονη τιμολογιακή πολιτική για τον Ο.Α.Σ.Θ.. Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2005, η συνύπαρξη δύο διαφορετικών συστημάτων κομίστρου του Ο.Α.Σ.Θ. (αστικό και ζώνης επέκτασης) είχε δημιουργήσει ορισμένες ανισότητες τιμολόγησης. Σήμερα, η νέα πολιτική βασίζεται στην καθιέρωση του ενιαίου εισιτηρίου πολλαπλών μετεπιβιβάσεων με χρονική ισχύ 70 λεπτών σε ολόκληρο το δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Οι στόχοι της νέας πολιτικής είναι: - Ο εξορθολογισμός και η απλοποίηση του συστήματος τιμολόγησης. Το νέο σύστημα είναι κατανοητό και εύχρηστο για τους επιβάτες και παράλληλα διέπεται από δικαιοσύνη, αίροντας τις ανισότητες στην τιμολόγηση που υφίστανται στο υφιστάμενο σύστημα τιμολόγησης. - Η ενθάρρυνση της χρήσης των αστικών λεωφορείων. Η χρονική ισχύς του εισιτηρίου και η δυνατότητα συνδυασμένης χρήσης των λεωφορειακών γραμμών σε οποιοδήποτε σημείο και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση θα καταστήσει τις δημόσιες συγκοινωνίες πιο ελκυστικές, θα αυξήσει τη χρήση των Μ.Μ.Μ. και θα προσελκύσει περισσότερους επιβάτες. - Η στήριξη της στρατηγικής σχεδιασμού του δικτύου των λεωφορειακών γραμμών. Η νέα πολιτική κομίστρου ευνοεί την εκτενή αναδιάρθρωση του δικτύου και την καλύτερη διαχείριση του στόλου των οχημάτων. Με το νέο σύστημα είναι δυνατή η ενίσχυση (ή δημιουργία νέων) κύριων λεωφορειακών γραμμών (γραμμές κορμού) και η δημιουργία

16 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 16 γραμμών μικρού μήκους, οι οποίες θα λειτουργούν τροφοδοτικά προς τις κύριες. - Η περαιτέρω προώθηση του κοινωνικού χαρακτήρα της πολιτικής στις δημόσιες συγκοινωνίες, σε συνδυασμό με τη μερική κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του φορέα εκτέλεσης και εκμετάλλευσης του συγκοινωνιακού έργου. Οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες του συστήματος (νέα λεωφορεία, βελτίωση της συχνότητας, μείωση του χρόνου διαδρομής, αξιοπιστία) συνδυάζονται με μικρή αναπροσαρμογή στην τιμή του κομίστρου, προκειμένου να μην υπάρξει μείωση στα αναμενόμενα έσοδα του συστήματος. Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξει επιβάρυνση του επιβατικού κοινού και θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα η υποχρέωση του Ελληνικού Δημοσίου ως προς την καταβλητέα αντισταθμιστική καταβολή. Τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας πολιτικής κομίστρου (2005) παρουσιάζονται παρακάτω: - Κατάργηση των διαφόρων τύπων εισιτηρίου και καρτών απεριορίστων διαδρομών. - Καθιέρωση του ενιαίου εισιτηρίου πολλαπλών μετεπιβιβάσεων με χρονική ισχύ 70 λεπτών της ώρας και δυνατότητα χρήσης όλων των λεωφορειακών γραμμών από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. - Καθορισμός του βασικού (ενιαίου) εισιτηρίου στα 0,50. - Καθιέρωση νέου ημερήσιου εισιτηρίου απεριορίστων διαδρομών, ισχύος 24 ωρών από τη στιγμή της ακύρωσής του, στην τιμή των 2,00. - Καθιέρωση νέου εβδομαδιαίου εισιτηρίου απεριορίστων διαδρομών στη τιμή 10,00. - Ύπαρξη ενιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών σε τριμηνιαία, εξαμηνιαία και ετήσια βάση (25, 70, 137, 262 ). - Ύπαρξη εισητηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών με μειωμένη τιμή (50% έκπτωση) για μαθητές, φοιτητές και πολύτεκνους κ.λ.π. H νέα τιμολογιακή πολιτική είχε θετικές επιπτώσεις στην επιβατική κίνηση των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Ο.Α.Σ.Θ., η επιβατική κίνηση το έτος 2006 παρουσίασε αύξηση 6,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη του Συγκεκριμένα, το έτος 2006 μετακινήθηκαν επιβάτες στο σύνολο των λεωφορειακών γραμμών του Ο.Α.Σ.Θ., ενώ το 2005 μετακινήθηκαν επιβάτες. Σημειώνεται ότι η αύξηση της επιβατικής κίνησης μεταξύ των ετών 2004 και 2005

17 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 17 ήταν ίση με 1,2%, καθώς το 2004 μετακινήθηκαν συνολικά επιβάτες. Μεγαλύτερη αύξηση της τάξης του 9%, μεταξύ 2005 και 2006, παρατηρήθηκε στους χρήστες του βασικού ενιαίου εισιτηρίου που επιτρέπει πολλαπλές μετεπιβιβάσεις σε χρονικό διάστημα 70 λεπτών της ώρας. Το έτος 2005 πωλήθηκαν απλά εισιτήρια, ενώ αντίστοιχα το έτος 2006 πωλήθηκαν ενιαία εισιτήρια. Κατά το έτος 2006, οι λεωφορειακές γραμμές με την υψηλότερη επιβατική κίνηση και πλήρωση οχημάτων (60%-67%) ήταν οι παρακάτω γραμμές κορμού, οι οποίες διασυνδέουν τους βασικούς σταθμούς μετεπιβίβασης του Ο.Α.Σ.Θ. και διασχίζουν σχεδόν το σύνολο του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης: Νο 3 «Ι.Κ.Ε.Α. Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» (11, 4 εκ. επιβάτες), Νο 10 «Χαριλάου Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» (11,2 εκ. επιβάτες), Νο 31 «Βούλγαρη ΚΤΕΛ» (10,9 εκ. επιβάτες), Νο 8 «ΙΚΕΑ - Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός (μέσω Εγνατίας)» (5,1 εκ. επιβάτες), Νο 11 «Πυλαία Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός» (3,8 εκ.επιβάτες). Ο μέσος βαθμός πλήρωσης των λεωφορειακών γραμμών για το έτος 2006 ήταν ίσος με 39,98%, ενώ αντίστοιχα ποσοστά για τα έτη 2005 και 2006 ήταν ίσα με 39,07% και 38,86%. µµ ,6 159,8 161, Σχήμα 2: Ετήσια επιβατική κίνηση λεωφορειακών γραμμών Θεσσαλονίκης Πηγή: Ο.Α.Σ.Θ.

18 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ Αύξηση του στόλου των λεωφορείων του Ο.Α.Σ.Θ. Το υφιστάμενο δίκτυο του Ο.Α.Σ.Θ χαρακτηρίζεται από ενδογενείς αδυναμίες και πρακτικές ελλείψεις σχεδιασμού και λειτουργίας οι οποίες συνοψίζονται στα παρακάτω τρία σημεία : - Η ραγδαία οικιστική και πολεοδομική ανάπτυξη σε ορισμένες περιοχές της Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει νέους πόλους παραγωγής και έλξης μετακινήσεων. Το επιβατικό κοινό ζητά την κάλυψη της ζήτησης με τη δημιουργία νέων συνδέσεων μεταξύ των περιοχών του Π.Σ.Θ., οι οποίες δεν εξυπηρετούνται σήμερα. - Η υψηλή πλήρωση των οχημάτων σε πολλές βασικές λεωφορειακές γραμμές, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής, δημιουργεί προβλήματα συνωστισμού και ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Συχνά, η μεταφορά των επιβατών αγγίζει επίπεδα κορεσμού. - Ορισμένες λεωφορειακές γραμμές χαρακτηρίζονται από χαμηλή συχνότητα, η οποία συνδυαζόμενη με τα προβλήματα κυκλοφοριακής συμφόρησης που αντιμετωπίζει η πόλη, οδηγεί σε μεγάλους χρόνους αναμονής των επιβατών στους τερματικούς σταθμούς και τις στάσεις. Κατά συνέπεια, αποτελεί άμεση προτεραιότητα η ενίσχυση του υφιστάμενου στόλου του Ο.Α.Σ.Θ, έτσι ώστε να καταστεί δυνατός ο επανασχεδιασμός του δικτύου και της λειτουργίας των λεωφορειακών γραμμών, με στόχο την εφαρμογή των ευρωπαϊκών προδιαγραφών ποιότητας μεταφοράς επιβατών και την κάλυψη των νέων αναγκών. Το πλήθος των επιπλέον αναγκαίων οχημάτων, προκειμένου να αναβαθμιστεί το επίπεδο εξυπηρέτησης του συστήματος των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 70 νέα λεωφορεία. Η ελάχιστη αύξηση του στόλου κατά 70 οχήματα προσδιορίστηκε στο πλαίσιο σχετικής μελέτης του Σ.Α.Σ.Θ., λαμβάνοντας υπόψη τα παρακάτω κριτήρια: Την υλοποίηση στο ακέραιο του υφιστάμενου προγραμματισμού του Σ.Α.Σ.Θ. Εκτιμήθηκε ο αριθμός και ο τύπος των λεωφορείων που είναι αναγκαία για την πλήρη υλοποίηση του υφιστάμενου συγκοινωνιακού σχεδιασμού και των προγραμμάτων δρομολόγησης του Σ.Α.Σ.Θ.

19 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 19 Την αναβάθμιση της λειτουργίας ορισμένων λεωφορειακών γραμμών, έτσι ώστε να τηρηθούν οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές ποιότητας μεταφοράς επιβατών. Ενισχύθηκε η μεταφορική ικανότητα/συχνότητα των λεωφορειακών γραμμών στις οποίες παρατηρούνται είτε υψηλές μέσες μηνιαίες πληρότητες (άνω του 40%), είτε χαμηλές συχνότητες εξυπηρέτησης στις ώρες αιχμής. Δημιουργία νέων λεωφορειακών γραμμών ή επέκταση της περιοχής κάλυψης υφιστάμενων λεωφορειακών γραμμών. Στο σχεδιασμό του Σ.Α.Σ.Θ. περιλαμβάνεται η σύσταση και λειτουργία νέων λεωφορειακών γραμμών ή η επέκταση υφιστάμενων, με βάση καταγεγραμμένες ανάγκες μετακίνησης, προκειμένου να βελτιωθεί η συγκοινωνιακή κάλυψη της ευρύτερης περιοχής του Π.Σ.Θ. 4.3 Αξιολόγηση του συστήματος αστικών μεταφορών Το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης βρίσκεται προ των πυλών μιας γενικότερης ανασυγκρότησης των αστικών μεταφορών. Η σύσταση του Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, με στόχο τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό και τη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών, οι διαρκείς παρεμβάσεις που ήδη υλοποιούνται στον Ο.Α.Σ.Θ. σε διαφορετικά επίπεδα, όπως τεχνολογικό (τηλεματική), υποδομών (νέα λεωφορεία) και λειτουργικό (νέες λεωφορειακές γραμμές), καθώς και η μελλοντική υλοποίηση του Μετρό της Θεσσαλονίκης και του προαστιακού σιδηρόδρομου θα διαμορφώσουν ένα σύγχρονο, ελκυστικό και πολυτροπικό σύστημα δημοσίων συγκοινωνιών (σε συνδυασμό με τις δημοτικές συγκοινωνίες). Σε αυτό το πλαίσιο και υλοποιώντας το θεσμικό του ρόλο, το Σ.Α.Σ.Θ. ανέπτυξε σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών ένα «Ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου ποιότητας των παρεχόμενων επιβατικών υπηρεσιών δημοσίων συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης» (Μάιος 2006). Το σύστημα βασίζεται σε μια επιστημονική μεθοδολογία και ένα λογισμικό που επιτρέπουν την αξιολόγηση των συγκοινωνιακών υπηρεσιών του Ο.Α.Σ.Θ. μέσω του υπολογισμού δεικτών ποιότητας και λειτουργικών δεικτών, όπως η πληρότητα των οχημάτων, η

20 ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 20 ακρίβεια τήρησης του χρονοπρογραμματισμού, η αξιοπιστία των δρομολογίων, η καθαριότητα, η αποδοτικότητα των λεωφορειολωρίδων, ο μέσος χρόνος αναμονής των επιβατών στις αφετηρίες και τις στάσεις, η αποδοτικότητα του συστήματος διάθεσης και ακύρωσης εισιτηρίων και καρτών. Το λογισμικό αναπτύχθηκε σύμφωνα με τα διεθνώς καθιερωμένα πρότυπα και τεχνικές, διασφαλίζοντας την αξιοπιστία και ακεραιότητα των αποτελεσμάτων και αποτελεί ένα στρατηγικό εργαλείο συνεχούς παρακολούθησης και ελέγχου με στόχο τη βελτίωση των δημοσίων συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης. Επίσης, πραγματοποιήθηκε έρευνα ικανοποίησης / δυσαρέσκειας πελατών (CS/D - Customer Satisfaction/ Dissatisfaction), η οποία είχε σαν στόχο την αναγνώριση των αναγκών και προτεραιοτήτων του επιβατικού κοινού στο Π.Σ.Θ., καθώς και την καταγραφή της ικανοποίησης των χρηστών για τις υφιστάμενες συγκοινωνιακές υπηρεσίες. Δέκα (10) βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των Αστικών Συγκοινωνιών ταξινομήθηκαν από τους ίδιους του επιβάτες σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10, όπου 1 : το λιγότερο σημαντικό και 10: το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό. Τα σημαντικότερα αποτελέσματα της έρευνας απεικονίζονται συνοπτικά στο επόμενο σχήμα. µ µ 8,3 µ µ µ µ / µ µ (, µ,, ) µ / 4,0 4,8 5,3 6,0 6,2 6,6 7,3 ( / µ, µ µ /, µ, µ ) 3,4 µ µ µ (, ) 3,2 Σχήμα 3: Ιεράρχηση χαρακτηριστικών αστικών συγκοινωνιών από τους επιβάτες

ΕΝΙΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΕΡΟΣ Β : ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

ΕΝΙΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΕΡΟΣ Β : ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΝΙΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΕΡΟΣ Β : ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ [1/2] Οι Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες (ΔΑΣ) αποτελούν την

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙ Α ΤΕΕ «ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ. Πρόεδρος.Σ. ΟΑΣΑ

ΗΜΕΡΙ Α ΤΕΕ «ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ. Πρόεδρος.Σ. ΟΑΣΑ ΗΜΕΡΙ Α ΤΕΕ «ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ηµήτριος Α. Τσαµπούλας, Καθηγητής ΕΜΠ Πρόεδρος.Σ. ΟΑΣΑ ΑΘΗΝΑ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 οµή Παρουσίασης 1. Υφιστάµενη κατάσταση στην Πρωτεύουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2009 ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΓΟ Μήκος χλμ. Σταθμοί Κόστος εκ. Γραμμή 1 Σιδηροδρομικός Σταθμός Νέα Ελβετία ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΓΟ 9,6 9,6 13 13 1.052 1.052 & Υ Π Ε Χ Ω Δ Ε ΠΟΥΡΓΕΙΟ ΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΡΟΤΑΞΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ρόλος των ημοσίων Συγκοινωνιών στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη»

«Ο ρόλος των ημοσίων Συγκοινωνιών στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη» «Ο ρόλος των ημοσίων Συγκοινωνιών στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος στη Θεσσαλονίκη» ρ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

Επίπεδο C σηµαίνει αναχώρηση οχηµάτων από την αφετηρία µε µεγάλες

Επίπεδο C σηµαίνει αναχώρηση οχηµάτων από την αφετηρία µε µεγάλες ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τα πρώτα αποτελέσµατα της έρευνας αξιολόγησης υπηρεσιών και δικτύου του ΟΑΣΘ την οποία διεξάγει το Ινστιτούτο Μεταφορών για λογαριασµό του Συµβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ),

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα (και ζητήματα) Αστικών Συγκοινωνιών στην Ελλάδα

Συστήματα (και ζητήματα) Αστικών Συγκοινωνιών στην Ελλάδα Συστήματα (και ζητήματα) Αστικών Συγκοινωνιών στην Ελλάδα Γιάννης Τόσκας Συγκοινωνιολόγος (ΜS-MUP) Πρόεδρος Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης Ι. Πολιτικές αστικών μεταφορών στην Ευρώπη Tο βασικότερο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του ΣΑΣΘ και η αναγκαιότητα μετεξέλιξης του φορέα. Ιωάννης Παλαιστής, Πρόεδρος ΣΑΣΘ

Ο ρόλος του ΣΑΣΘ και η αναγκαιότητα μετεξέλιξης του φορέα. Ιωάννης Παλαιστής, Πρόεδρος ΣΑΣΘ Ο ρόλος του ΣΑΣΘ και η αναγκαιότητα μετεξέλιξης του φορέα Ιωάννης Παλαιστής, Πρόεδρος ΣΑΣΘ Περιεχόμενα Το ΣΑΣΘ Ο ρόλος του ΣΑΣΘ Συμμετοχή του ΣΑΣΘ σε Διεθνή & Ευρωπαϊκά Fora και σε Ευρωπαϊκά έργα Δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

«Διασύνδεση Περιφερειακής Οδού και Δικτύου Αστικών Συγκοινωνιών»

«Διασύνδεση Περιφερειακής Οδού και Δικτύου Αστικών Συγκοινωνιών» Υποδομές Σύνδεσης της Περιφερειακής Οδού με το Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης «Διασύνδεση Περιφερειακής Οδού και Δικτύου Αστικών Συγκοινωνιών» Καθ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου Πρόεδρος Συμβουλίου Αστικών

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Χωροταξικού Σχεδιασμού. 8 η Διάλεξη Β. Διάγνωση της υπάρχουσας κατάστασης Το σύστημα μεταφορών Εισήγηση: Μάγδα Πιτσιάβα

Εργαστήριο Χωροταξικού Σχεδιασμού. 8 η Διάλεξη Β. Διάγνωση της υπάρχουσας κατάστασης Το σύστημα μεταφορών Εισήγηση: Μάγδα Πιτσιάβα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Διδακτική ομάδα: Ελένη Ανδρικοπούλου, Γρηγόρης Καυκαλάς 8 η Διάλεξη Β. Διάγνωση της υπάρχουσας κατάστασης Το σύστημα μεταφορών Εισήγηση:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΣΑΣ)

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΣΑΣ) ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΣΑΣ) Οργανωτικές Δομές ΑΣ Συστήματα που ανήκουν στο κράτος, το οποίο και τα διαχειρίζεται. Συστήματα που ανήκουν σε ιδιώτη, ο οποίος και τα διαχειρίζεται. Συστήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Αθήνα, 28 Μαρτίου 2007 Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Πάνος Χ. Παπαδάκος Πολιτικός Μηχ/κός - Συγκοινωνιολόγος Συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση στην

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεµατική ορίζεται ως η τεχνολογία που αξιοποιεί τον συνδυασµό τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την αµφίδροµη µετάδοση δεδοµένων µε σκοπό τον

Τηλεµατική ορίζεται ως η τεχνολογία που αξιοποιεί τον συνδυασµό τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την αµφίδροµη µετάδοση δεδοµένων µε σκοπό τον ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ Τηλεµατική ορίζεται ως η τεχνολογία που αξιοποιεί τον συνδυασµό τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την αµφίδροµη µετάδοση δεδοµένων µε σκοπό τον έλεγχο ή την ενηµέρωση εξ αποστάσεως ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη: πόσο μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας»

«Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη: πόσο μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας» «Ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης στη Θεσσαλονίκη: πόσο μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας» Εισηγήτρια : Ζησοπούλου Δώρα Πολ. Μηχανικός - Συγκοινωνιολόγος MSc Περιβαλλοντολόγος Υπεύθυνη Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ Γ : & ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

ΕΝΙΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΡΟΣ Γ : & ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΕΝΙΑΙΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΜΕΡΟΣ Γ : ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ & ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ Το Στρατηγικό Οδικό Δίκτυο απαρτίζεται από: Τον Εσωτερικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ε.Ε.Θ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΜΑΙΟΣ 2010 Χαρακτηριστικά του Μετρό Θεσσαλονίκης βασική γραμμή Αφετηρία: Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός Πορεία: Μοναστηρίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ

ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ «Εµπειρία και Αειφόρες Μεταφορές στην Αθήνα» Γεώργιος Ε. Στεργίου ιευθύνων Σύµβουλος Ε.ΘΕ.Λ. Α.Ε., Μέλος Αντιπροσωπείας Τ.Ε.Ε. Βασικός πυλώνας των πολιτικών αειφόρου ανάπτυξης είναι η προστασία του περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

Οδοιπορικό για τις Μετακινήσεις στην Αθήνα της επόμενης 10ετίας

Οδοιπορικό για τις Μετακινήσεις στην Αθήνα της επόμενης 10ετίας 2η Εβδομάδα Ενέργειας ΙΕΝΕ Ημερίδα ΙΕΝΕ/ΥΜΕ για Πράσινες Μεταφορές Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008 Οδοιπορικό για τις Μετακινήσεις στην Αθήνα της επόμενης 10ετίας για μια βιώσιμη και περιβαλλοντικά φιλική ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ ΣΤΟΧΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ : ΛΩΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΔΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Αύξηση της ταχύτητας των

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιούχος Μηχανικός Έργων Υποδομής Τ.Ε. και Msc «Περιβάλλον Νέες Τεχνολογίες»

Πτυχιούχος Μηχανικός Έργων Υποδομής Τ.Ε. και Msc «Περιβάλλον Νέες Τεχνολογίες» «Μέτρα ρ διαχείρισης της κυκλοφορίας ως παράγοντας βελτίωσης της ποιότητας του αέρα στην πόλη της Θεσσαλονίκης» Δέσποινα Δημητριάδου Πτυχιούχος Μηχανικός Έργων Υποδομής Τ.Ε. και Msc «Περιβάλλον Νέες Τεχνολογίες»

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα διπλωματικών εργασιών έτους 2012-2013

Θέματα διπλωματικών εργασιών έτους 2012-2013 Θέματα διπλωματικών εργασιών έτους 2012-2013 Θέμα 1: Διασύνδεση μεταφορών μικρών και μεγάλων αποστάσεων Εισαγωγή Στη λευκή βίβλο «WHITE PAPER Roadmap to a Single European Transport Area Towards a competitive

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ Θεόδωρος Παπαδόπουλος Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. 24 Μαΐου 2017 Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ 2000-2013 2 Γραμμή 4 Μήκος: 33,5 χλμ Πλήθος Σταθμών: 30 Επέκταση αμαξοστασίου Νέο Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Τα Συστήµατα Ευφυών Μεταφορών και η εφαρµογή τους στην Ελλάδα στην παρούσα δυσµενή οικονοµική συγκυρία Φάνης Παπαδηµητρίου

Τα Συστήµατα Ευφυών Μεταφορών και η εφαρµογή τους στην Ελλάδα στην παρούσα δυσµενή οικονοµική συγκυρία Φάνης Παπαδηµητρίου Τα Συστήµατα Ευφυών Μεταφορών και η εφαρµογή τους στην Ελλάδα στην παρούσα δυσµενή οικονοµική συγκυρία Φάνης Παπαδηµητρίου Πρόεδρος Επιτροπής Νέων Τεχνολογιών Σ.Ε.Σ. Διευθυντής Κυκλοφορίας και Συντήρησης

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Έξυπνες λύσεις για την προώθηση του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου Ιωάννινα, 29 Μαρτίου 2016 Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ, www.nrso.ntua.gr/geyannis

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013 ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 7- ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΚΜ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 61-ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ «Δημόσια Αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς»

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ «Δημόσια Αστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΘΗΒΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ Επίβλεψη : Καθηγήτρια Dr. Έλενα Καλλικαντζάρου Μελέτη - Ανάπτυξη: Καλογερίδου Χρυσούλα

Διαβάστε περισσότερα

Νικόλαος Μάρκελλος Διευθύνων Σύμβουλος, AMCO A.B.E.E.

Νικόλαος Μάρκελλος Διευθύνων Σύμβουλος, AMCO A.B.E.E. Με την επίσημη υποστήριξη: Λογότυπο Οργανισμού /Εταιρείας Νικόλαος Μάρκελλος Διευθύνων Σύμβουλος, AMCO A.B.E.E. Διημερίδα ITS Hellas «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών & Eξελίξεις στην Ελλάδα» Αθήνα, 15-16 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001)

Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001) Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001) «Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία για το χαρακτηρισμό μιας περιοχής ως αστικής, μιας γραμμής ως

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ: ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ Ο ΟΥΣ Γ. ΧΑΛΚΙ Η ΚΑΙ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ: ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ Ο ΟΥΣ Γ. ΧΑΛΚΙ Η ΚΑΙ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΛΕΤΗ: ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ Ο ΟΥΣ Γ. ΧΑΛΚΙ Η ΚΑΙ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ Α ΣΤΑ ΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Η µελέτη έχει ως

Διαβάστε περισσότερα

στην Αθήνα Ηλεκτρονικό Εισιτήριο

στην Αθήνα Ηλεκτρονικό Εισιτήριο Ευφυέστερες Δημόσιες Συγκοινωνίες στην Αθήνα Ηλεκτρονικό Εισιτήριο Οργάνωση των Δημόσιων Συγκοινωνιών στην Αθήνα Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας Οδικές

Διαβάστε περισσότερα

Η ανάγκη βελτίωσης του συγκοινωνιακού έργου των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών με την ταυτόχρονη αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς

Η ανάγκη βελτίωσης του συγκοινωνιακού έργου των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών με την ταυτόχρονη αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς Η ανάγκη βελτίωσης του συγκοινωνιακού έργου των αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών με την ταυτόχρονη αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, έχουν καταστήσει απαραίτητη την ενσωμάτωση

Διαβάστε περισσότερα

Καθορίζω τις προσδοκίες και το όραμα της πόλης για το μέλλον ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

Καθορίζω τις προσδοκίες και το όραμα της πόλης για το μέλλον ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Καθορίζω τις προσδοκίες και το όραμα της πόλης για το μέλλον ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ ΒΗΜΑ 1 Ο : Κατανοώ που είμαι. Τάσεις Σημαντικός ο ρόλος του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Μητροπολιτικό αστικό σύνολο του ΠΣΘ Πολυπληθέστερος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ

ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ Εισαγωγή Το 1997 καταργήθηκε (προσωρινά) ο σταθμός Κεραμεικός της Γραμμής 3 του Μετρό της Αθήνας, λόγω μη έγκρισης διέλευσης των σηράγγων κάτω από τον αρχαιολογικό χώρο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Αναγνώριση της περιοχής μελέτης Προβλήματα και ελλείψεις στην κυκλοφοριακή λειτουργία και τις μεταφορικές υποδομές Αυξημένος φόρτος διέλευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» Μεταφορικό έργο στην Ελλάδα. Γιώργος Πατρής, Πολιτικός Μηχανικός Συγκοινωνιολόγος ΥΜΕ,, 28/3/2007

ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» Μεταφορικό έργο στην Ελλάδα. Γιώργος Πατρής, Πολιτικός Μηχανικός Συγκοινωνιολόγος ΥΜΕ,, 28/3/2007 ΗΜΕΡΙΔΑ ΙΕΝΕ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» Το Μεταφορικό έργο στην Ελλάδα Γιώργος Πατρής, Πολιτικός Μηχανικός Συγκοινωνιολόγος ΥΜΕ,, 28/3/2007 Πολιτική Μεταφορών Παράγοντες διαμόρφωσης της πολιτικής μεταφορών

Διαβάστε περισσότερα

«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ & ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ» Δρ. Ν.Κ. ΓΚΕΪΒΕΛΗΣ Σύμβουλος Διοίκησης Business development ANΚO ΑΕ

«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ & ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ» Δρ. Ν.Κ. ΓΚΕΪΒΕΛΗΣ Σύμβουλος Διοίκησης Business development ANΚO ΑΕ Δρ. Ν.Κ. ΓΚΕΪΒΕΛΗΣ Σύμβουλος Διοίκησης Business development ANΚO ΑΕ ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Τομέας Συμβατικής Διακίνησης Επιβατών Τομέας Εμπορευματικών Μεταφορών Τομέας Δημόσιων Μεταφορών ΤΟΜΕΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης

Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης Θαλάσσια Αστική Συγκοινωνία Θεσσαλονίκης Δρ. Παναγιώτης Παπαϊωάννου Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ Πρόεδρος Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 26-05-2010

Διαβάστε περισσότερα

e-ticketing: Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) για τις Συγκοινωνίες Αθηνών 1/14

e-ticketing: Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) για τις Συγκοινωνίες Αθηνών 1/14 e-ticketing: Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ) για τις Συγκοινωνίες Αθηνών 1/14 Περιεχόμενα Ο ρόλος του ΟΑΣΑ Βασική Λειτουργικότητα και κύρια χαρακτηριστικά ΑΣΣΚ Σκοπιμότητα του Έργου για τον

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

ΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Τεχνικό Επιµελητήριο Ελλάδας Συνέδριο " ηµόσια Έργα" 19-21 Απριλίου 2005 ΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Γιώργος Γιαννής Πρόεδρος.Σ. Αττικό Μετρό ΑΕ Επικ.Καθηγητής, Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

Καθ. Γ.Α.ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Καθηγητής ΑΠΘ, Δντης Ινστιτούτου Μεταφορών ΕΚΕΤΑ

Καθ. Γ.Α.ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Καθηγητής ΑΠΘ, Δντης Ινστιτούτου Μεταφορών ΕΚΕΤΑ Καθ. Γ.Α.ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ Καθηγητής ΑΠΘ, Δντης Ινστιτούτου Μεταφορών ΕΚΕΤΑ 1. Γιατί δεν υλοποιούνται γρήγορα τα μεγάλα έργα τιφταίεικαιοιεξαγγελίες μένουν στα χαρτιά 2. Πια είναι τα συμπεράσματα από την Ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΜΜΗ4 Τμήμα AΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ -ΓΟΥΔΗ 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΜΜΗ4 Τμήμα AΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ -ΓΟΥΔΗ 25 Σεπτεμβρίου 2014 ΜΕΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΜΜΗ4 Τμήμα AΛΣΟΣ ΒΕΪΚΟΥ -ΓΟΥΔΗ 25 Σεπτεμβρίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Γενικό Προφίλ Εταιρείας Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ Α.Π.Θ. Συνεργασίες και προοπτικές. Μάγδα Πιτσιάβα-Λατινοπούλου. Πρόεδρος Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας ΑΠΘ

ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ Α.Π.Θ. Συνεργασίες και προοπτικές. Μάγδα Πιτσιάβα-Λατινοπούλου. Πρόεδρος Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας ΑΠΘ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ Α.Π.Θ. Συνεργασίες και προοπτικές Μάγδα Πιτσιάβα-Λατινοπούλου Πρόεδρος Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας ΑΠΘ ΜΕΛΗ Μάγδα Πιτσιάβα Καθηγήτρια, Διευθύντρια Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 4568/2018 (Α 178) Για τις Αστικές Οδικές Επιβατικές Μεταφορές

Ν. 4568/2018 (Α 178) Για τις Αστικές Οδικές Επιβατικές Μεταφορές Ν. 4568/2018 (Α 178) Για τις Αστικές Οδικές Επιβατικές Μεταφορές ΜEΡΟΣ Β ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Άρθρο 33 Πεδίο εφαρμογής 1. Ο παρών νόμος εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΙΜΕ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΙΜΕ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΙΜΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΜΙΠ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ (1/3) Ικανότητα οχήματος: Ο μέγιστος αριθμός επιβατών που μπορεί να εξυπηρετηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Οι θέσεις του ΣΕΣ για τη στάθμευση. Στέλιος Ευσταθιάδης Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Συγκοινωνιολόγος MSc

Οι θέσεις του ΣΕΣ για τη στάθμευση. Στέλιος Ευσταθιάδης Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Συγκοινωνιολόγος MSc Οι θέσεις του ΣΕΣ για τη στάθμευση Στέλιος Ευσταθιάδης Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ, Συγκοινωνιολόγος MSc Στάθμευση επί της οδού Έλλειψη θέσεων στάθμευσης (η ζήτηση υπερβαίνει την προσφορά) Παράνομη στάθμευση

Διαβάστε περισσότερα

Καθαρές Μεταφορές στις πόλεις - Δυνατότητες και Προοπτικές χρήσης του φυσικού αερίου ως εναλλακτικού καυσίμου στα δημοτικά οχήματα

Καθαρές Μεταφορές στις πόλεις - Δυνατότητες και Προοπτικές χρήσης του φυσικού αερίου ως εναλλακτικού καυσίμου στα δημοτικά οχήματα Καθαρές Μεταφορές στις πόλεις - Δυνατότητες και Προοπτικές χρήσης του φυσικού αερίου ως εναλλακτικού καυσίμου στα δημοτικά οχήματα Αναμφισβήτητα οι μεταφορές έχουν θεμελιώδη σημασία για την οικονομία και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΜIA IΔΕΑ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. στην

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΜIA IΔΕΑ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 17.12.2013 COM(2013) 913 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΜIA IΔΕΑ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ,

Διαβάστε περισσότερα

Οι συγκοινωνιακές προκλήσεις της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης

Οι συγκοινωνιακές προκλήσεις της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Πολιτικών Μηχανικών Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής Οι συγκοινωνιακές προκλήσεις της Αστικής Σήραγγας Ηλιούπολης Γ. Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ Π. Παπαντωνίου,

Διαβάστε περισσότερα

ECTS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ CE07-T06 ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. Κωδικός

ECTS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ CE07-T06 ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. Κωδικός ECTS ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Γενικές πληροφορίες μαθήματος: Τίτλος μαθήματος: ΣΥΤΗΜΑΤΑ Κωδικός CE07-T06 ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ μαθήματος: Πιστωτικές μονάδες:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΡΑΜ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ECOTALE INTERREG IVC

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΡΑΜ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ECOTALE INTERREG IVC ECOTALE ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΡΑΜ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ECOTALE INTERREG IVC 2 ο Φόρουμ Κινητικότητας ΣΑΣΘ 18 Σεπτεμβρίου 2012, Θεσσαλονίκη Συμβούλιο Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΒΑΚ) ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥ 03/10/2018 VMC TEXNIKH E.E. Νηρέως 10 Π.Φάληρο 17561 τηλ:(210)9854850 fax.:(210)9858929 email: info@vmconsulting.gr www.vmconsulting.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Διεύθυνση Τμήμα Πληροφορίες : κ. Σ. Πολυράβα Τηλέφωνο : 2313 302933 : Τεχνικών Υπηρεσιών : Έργων και Μελετών Fax

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ & Υ Π Ε Χ Ω Ε ΠΟΥΡΓΕΙΟ ΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟ Σ ΡΟΤΑΞΙΑΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΡΓΩΝ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ «8 ο Συνέδριο για την Αξιοποίηση της Ακίνητης Περιουσίας» Γιώργος Γιαννής Πρόεδρος.Σ. ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. 24 Οκτωβρίου 2007

Διαβάστε περισσότερα

Διαβούλευση τελικής πρότασης αναδιάρθρωσης λειτουργίας λεωφορειακών γραμμών Νο 2, Νο 3 και Νο 8

Διαβούλευση τελικής πρότασης αναδιάρθρωσης λειτουργίας λεωφορειακών γραμμών Νο 2, Νο 3 και Νο 8 Θεσσαλονίκη, 05/09/2018 Αρ. Πρωτ. 1646 OΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. (ΟΣΕΘ ΑE) Πληροφορίες: Χρύσα Βίζμπα Ιωάννα Μανωλή Τηλ: 2310-483070 Email: chvizmpa@oseth.com.gr zanna.manoli@oseth.com.gr

Διαβάστε περισσότερα

[World Business Council for Sustainable Development] [OECD]

[World Business Council for Sustainable Development] [OECD] Βιώσιµη Κινητικότητα : Προς µια περιβαλλοντικά συµβατή µετακίνηση στις αστικές περιοχές µας Η πρώτη Ελληνική εφαρµογή στη Θεσσαλονίκη Θεσσαλονίκη, 24 Μαΐου 2012 Βιώσιµη Κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη: Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 170/2003 (Α 140)

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 170/2003 (Α 140) ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 170/2003 (Α 140) «Καθορισμός διοικητικών κυρώσεων, οργάνων και διαδικασία επιβολής τους στα διοικητικά όργανα των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου και στους ιδιοκτήτες των

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ 2012-2014 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Η διασυνοριακή θέση του Δήμου, αποτελεί μέγιστο πλεονέκτημα και δεν πρέπει να δίνει τροφή σε ξενοφοβικά στερεότυπα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΚΟΣΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. Σεπτέμβριος Η σημερινή κυκλοφοριακή ασφυξία δεν είναι παρά μόνο η αρχή

ΕΙΚΟΣΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. Σεπτέμβριος Η σημερινή κυκλοφοριακή ασφυξία δεν είναι παρά μόνο η αρχή ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΩΝ HELLENIC INSTITUTE OF TRANSPORTATION ENGINEERS Μαυρομιχάλη 25, 10680, Αθήνα Mavromihali 25, 10680, Athens Greece Τηλ./phone:+30.210.3640604, fax. :+30.210.3609220, e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Καθ. Γιάννης A. Μυλόπουλος Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Καθ. Γιάννης A. Μυλόπουλος Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Καθ. Γιάννης A. Μυλόπουλος Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Γενικό Προφίλ Εταιρείας Η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη της Σπάρτης»

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη της Σπάρτης» ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα στην πόλη της Σπάρτης» ΒΕΡΟΥΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, MSc ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Ε.Ε. Ν.Ε. ΛΑΚΩΝΙΑΣ Σπάρτη 25.09.2016 ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. Γιώργος Γιαννής Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ Πρόεδρος ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ

Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. Γιώργος Γιαννής Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ Πρόεδρος ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. Γιώργος Γιαννής Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ Πρόεδρος ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ Οκτώβριος 2006 ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Το Μετρό είναι ένα έργο που χαρακτηρίζεται από

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΔΟΧΟΣ: AMCO A.B.E.E. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΕΣΠΑ - Ε.Π. «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ»

ΑΝΑΔΟΧΟΣ: AMCO A.B.E.E. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΕΣΠΑ - Ε.Π. «ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ» ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΒΥΡΩΝΑ ΚΑΙ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ: AMCO A.B.E.E. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΕΣΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» Πόροι και Έργα για Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» Πόροι και Έργα για Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» Πόροι και Έργα για Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα Αικατερίνη Βουλοδήμου Πολιτικός Μηχανικός Συγκοινωνιολόγος, MSc, DIC Στέλεχος

Διαβάστε περισσότερα

Κριτική προσέγγιση στις πρόσφατες προδιαγραφές για το σχεδιασμό ποδηλατικών υποδομών στην Ελλάδα

Κριτική προσέγγιση στις πρόσφατες προδιαγραφές για το σχεδιασμό ποδηλατικών υποδομών στην Ελλάδα 5 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Κριτική προσέγγιση στις πρόσφατες προδιαγραφές για το σχεδιασμό ποδηλατικών υποδομών στην Ελλάδα Μπακογιάννης Ευθύμιος Σίτη Μαρία Κυριακίδης Χαράλαμπος

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Χωροταξικού Σχεδιασμού

Εργαστήριο Χωροταξικού Σχεδιασμού ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Διδακτική ομάδα: Ελένη Ανδρικοπούλου, Γρηγόρης Καυκαλάς 2 η Διάλεξη Α. Τέσσερα Σχέδια για τη Θεσσαλονίκη Ρυθμιστικό Σχέδιο (Ν.1561/1985)

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο: «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017»

Συνέδριο: «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017» Συνέδριο: «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2017» Λεωνίδας Μπακούρας Γενικός Διευθυντής 24 Νοεμβρίου 2017 www.edathess.gr Εταιρεία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης Θεσσαλίας Από την 30/12/2016 και σύμφωνα με το ισχύον

Διαβάστε περισσότερα

Μέτρα Αντιμετώπισης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης

Μέτρα Αντιμετώπισης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης Μέτρα Αντιμετώπισης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης 1. Κατηγοριοποίηση Οχημάτων για την Εφαρμογή των Μέτρων Η εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης προϋποθέτει την κατηγοριοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ: ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ: ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ: ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Παρουσίαση Αντικείμενο πτυχιακής Η οδός Μητροπόλεως Αποτελέσματα μετρήσεων και ανάλυσης Διαγράμματα Συμπεράσματα - Προτάσεις Αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική αντιμετώπιση της Βιώσιμης Κινητικότητας στη Δυτική Αθήνα

Στρατηγική αντιμετώπιση της Βιώσιμης Κινητικότητας στη Δυτική Αθήνα Στρατηγική αντιμετώπιση της Βιώσιμης Κινητικότητας στη Δυτική Αθήνα Κώστας Ν. Πετράκης Καθ. Δημήτρης Οικονόμου (Πανεπ. Θεσσαλίας) Καθ. Στράτος Στυλιανίδης (ΑΠΘ) Δρ Μόσχος Π. Διαμαντόπουλος (ΑΣΔΑ) Συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Ταχ. Δ/νση : Αγίας Σοφίας 10 Νέο Ψυχικό Ταχ.Κώδικας : 154 51 Πληροφορίες : ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασίες με τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη. Ερευνητικά προγράμματα Ε.Μ.Π. για την. Ερευνητικό πρόγραμμα Ε.Μ.Π. για ένα. Αθήνας Αττικής (δεκαετία 2000)

Συνεργασίες με τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη. Ερευνητικά προγράμματα Ε.Μ.Π. για την. Ερευνητικό πρόγραμμα Ε.Μ.Π. για ένα. Αθήνας Αττικής (δεκαετία 2000) Ημερίδα Τ.Ε.Ε. / 11 Φεβρουαρίου 2010 Λουδοβίκος Κ. Βασενχόβεν Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π. Συνεργασίες με τον Λευτέρη Παπαγιαννάκη Ερευνητικά προγράμματα Ε.Μ.Π. για την περιοχή του Ελαιώνα (δεκαετία του 1990)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΒΑΚ: Στρατηγικό ή/και Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα;

ΣΒΑΚ: Στρατηγικό ή/και Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα; Σεμινάριο για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) ΣΒΑΚ: Στρατηγικό ή/και Επιχειρησιακό Σχέδιο για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα; Ευθύμιος Μπακογιάννης Δρ. Πολεοδόμος- Συγκοινωνιολόγος 7 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση καυσίμων στις μεταφορές

Εξοικονόμηση καυσίμων στις μεταφορές Ο ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 29-30 ΜΑΪΟΥ 2009 Εξοικονόμηση καυσίμων στις μεταφορές Δρ. Δημήτρης Δημητρίου 1 Μεταφορές και Καύσιμα Βασικές Διαπιστώσεις Μεταφορικής

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ (1/5) Μερικές διπιστώσεις : Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΑΣΑ (Οργανισμός αστικών Συγκοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

Η περιοχή του ήµου Μενεµένης βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Πολεοδοµικού Συγκροτήµατος

Η περιοχή του ήµου Μενεµένης βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Πολεοδοµικού Συγκροτήµατος 2 ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Η ανάπτυξη των Λαχανοκήπων και της ευρύτερης περιοχής Α. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Η περιοχή του ήµου Μενεµένης βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Πολεοδοµικού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ Γιώργος Γιαννής Πρόεδρος ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. Ηµερίδα Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2004

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχίζουµε τις επενδύσεις

Συνεχίζουµε τις επενδύσεις Συνεχίζουµε τις επενδύσεις Συνεχίζουµε τις επενδύσεις. Νέες Εταιρίες Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Ανατολ. Μακεδονία & Θράκη µέχρι σήµερα 35 εκ. 2014 2018 59 εκ. Κεντρική Μακεδονία µέχρι σήµερα 50 εκ. 2014 2018

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΖΑΡΑΣ. Πρόεδρος ITS Hellas

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΖΑΡΑΣ. Πρόεδρος ITS Hellas ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ITS Κυκλοφοριακά θέματα Δήμων Λεκανοπεδίου Αττικής 9 Φεβρουαρίου 2011 ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΖΑΡΑΣ Πρόεδρος ITS Hellas Ορισμός Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών Τα Συστήματα Ευφυών Μεταφορών ήαλλιώςintelligent

Διαβάστε περισσότερα

«City Best Practices» «Δήμος Τρικκαίων: CityMobil2, Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό»

«City Best Practices» «Δήμος Τρικκαίων: CityMobil2, Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό» «City Best Practices» «Δήμος Τρικκαίων: CityMobil2, Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό» Σούλα Μπράκη Πολιτικός Μηχανικός-Συγκ/λόγος, Υπεύθυνη Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Δήμου Τρικκαίων ΑΘΗΝΑ, 3/12/2015 Η πρόκληση της

Διαβάστε περισσότερα

Σιδηροδρομική Εγνατία 1

Σιδηροδρομική Εγνατία 1 29.1.10 Σιδηροδρομική Εγνατία 1 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΕΕ/ΤΚΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΕΕ ΑΘΗΝΑ - 29.1.2010 2010 ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ Ομάδα Εργασίας ΤΕΕ/ΤΚΜ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΠΡΕΝΤΖΑΣ, ΑΤΜ, μέλος ΔΕ του ΤΕΕ/ΤΚΜ

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Χωροταξικού Σχεδιασμού. 6 η Διάλεξη Β. Διάγνωση της υπάρχουσας κατάστασης Οικιστική ανάπτυξη και Κατοικία Εισήγηση: Ελένη Ανδρικοπούλου

Εργαστήριο Χωροταξικού Σχεδιασμού. 6 η Διάλεξη Β. Διάγνωση της υπάρχουσας κατάστασης Οικιστική ανάπτυξη και Κατοικία Εισήγηση: Ελένη Ανδρικοπούλου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Διδακτική ομάδα: Ελένη Ανδρικοπούλου, Γρηγόρης Καυκαλάς 6 η Διάλεξη Β. Διάγνωση της υπάρχουσας κατάστασης Οικιστική ανάπτυξη και Κατοικία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Μάθημα 2Σ6 01. ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ: Ελένη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, Γρηγόρης ΚΑΥΚΑΛΑΣ Χ Ε Ι Μ Ε Ρ Ι Ν Ο Ε Ξ Α Μ Η Ν Ο

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Μάθημα 2Σ6 01. ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ: Ελένη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, Γρηγόρης ΚΑΥΚΑΛΑΣ Χ Ε Ι Μ Ε Ρ Ι Ν Ο Ε Ξ Α Μ Η Ν Ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Μάθημα 2Σ6 01 ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ: Ελένη ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, Γρηγόρης ΚΑΥΚΑΛΑΣ Χ Ε Ι Μ Ε Ρ Ι Ν Ο Ε Ξ Α Μ Η Ν Ο 2 0 1 3-2014 1 Α. ΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΑ Δίκτυο οικισμών και

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονοµιάς

Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονοµιάς Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονοµιάς Συνάντηση Εργασίας Ρύπανση και Αστικές Μεταφορές Αθήνα, 15 εκεµβρίου 2003 Η ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

O συνολικός αριθμός μετακινήσεων που παράγονται κάθε μέρα στη Λάρισα ανέρχεται σε 160.000 (ΑΠΘ 1999) με αύξηση σε 170.000 το 2002 (ρυθμιστικό 2009).

O συνολικός αριθμός μετακινήσεων που παράγονται κάθε μέρα στη Λάρισα ανέρχεται σε 160.000 (ΑΠΘ 1999) με αύξηση σε 170.000 το 2002 (ρυθμιστικό 2009). 2. Τοπικές μεταφορές 2A. Παρουσίαση κατάστασης O συνολικός αριθμός μετακινήσεων που παράγονται κάθε μέρα στη Λάρισα ανέρχεται σε 160.000 (ΑΠΘ 1999) με αύξηση σε 170.000 το 2002 (ρυθμιστικό 2009). Η σύνθεση

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα σε τερματικούς σταθμούς μεταφορών στο Βόλο

Έρευνα σε τερματικούς σταθμούς μεταφορών στο Βόλο Έρευνα σε τερματικούς σταθμούς μεταφορών στο Βόλο Το Εργαστήριο Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιεί έρευνα για τους τερματικούς σταθμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ «Παρουσίαση και Επίδειξη του Καινοτόμου συστήματος διαχείρισης και βελτιστοποίησης της συλλογής απορριμμάτων στο δήμο Κατερίνης για την εξοικονόμηση πόρων και καυσίμων» ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα σχετίζεται με την προώθηση της χρήσης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε πόλεις μεσαίου μεγέθους πληθυσμού.

Το πρόγραμμα σχετίζεται με την προώθηση της χρήσης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε πόλεις μεσαίου μεγέθους πληθυσμού. AD PERSONAM ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟΥ MARKETING ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Το πρόγραμμα σχετίζεται με την προώθηση της χρήσης Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε πόλεις μεσαίου μεγέθους πληθυσμού.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόληψη - Διαχείριση των Φυσικών Καταστροφών. Ο Ρόλος του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού

Πρόληψη - Διαχείριση των Φυσικών Καταστροφών. Ο Ρόλος του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού ΗΜΕΡΙΔΑ Πρόληψη - Διαχείριση των Φυσικών Καταστροφών. Ο Ρόλος του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού Σχεδιασμός Διαδρομών Εκκένωσης και Ανακατασκευής Μεταφορικών Δικτύων μετά από Φυσικές Καταστροφές Μεγάλης

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Υ.Α. αριθμ. 5005/ ΔΕΚΟ /11/2012 Καθορισμός Κομίστρων Ο.ΣΥ. Α.Ε. (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ)

Κ.Υ.Α. αριθμ. 5005/ ΔΕΚΟ /11/2012 Καθορισμός Κομίστρων Ο.ΣΥ. Α.Ε. (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ) Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Καθορισμός Κομίστρων Ο.ΣΥ. Α.Ε. (ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ) και ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. (ΗΣΑΠ, ΑΜΕΛ, ΤΡΑΜ). Άρθρο 1:ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Άρθρο 2:ΤΙΜΕΣ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ: Άρθρο 3:ΤΙΜΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ecoeleusis ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ. Ελ. Βενιζέλου 92, Ελευσίνα τηλ / fax : Κιν.

Ecoeleusis ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.  Ελ. Βενιζέλου 92, Ελευσίνα τηλ / fax : Κιν. Ecoeleusis ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ www.ecoeleusis.org ecoeleusis@gmail.com Ελ. Βενιζέλου 92, Ελευσίνα 19200 τηλ / fax : 2105542217 Κιν. 6977180196 Ελευσίνα 13/12/2017 ΠΡΟΣ: Γραμματεία Έκτακτου Αναπτυξιακού Συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

Έργα και Στρατηγικές Προτεραιότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας

Έργα και Στρατηγικές Προτεραιότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας Έργα και Στρατηγικές Προτεραιότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας ΜΑΡΙΑ ΖΟΥΡΝΑ, Προϊσταμένη Δ/νσης Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Τεκμηρίωση προτεινόμενων

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δρόμος προς την Αυτόματη Κυκλοφορία

Ο Δρόμος προς την Αυτόματη Κυκλοφορία 2 ο Auto Forum με τίτλο Αλλάξτε αυτοκίνητο Ο Δρόμος προς την Αυτόματη Κυκλοφορία Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ Παναγιώτης Παπαντωνίου, Επιστ. Συνεργάτης ΕΜΠ Απόστολος Ζιακόπουλος, Υπ.Διδάκτορας ΕΜΠ Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ. Οκτώβριος 2012

ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ. Οκτώβριος 2012 ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Οκτώβριος 2012 ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΡΓΑ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Σήµερα, στην Αθήνα λειτουργούν 29 Σταθµοί Μετρό και 31 χλµ δικτύου των Γραµµών 2 & 3

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΗΜΕΡΙ Α 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Μέλη Ομάδας Εργασίας Συγκοινωνιολόγοι: εληβόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014 2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014 2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014 2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΣΤΟΧΟΥ 4 «Υποστήριξη της μετάβασης προς μία οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Διαβάστε περισσότερα

ΜέτραΆμεσηςΕφαρμογής Περιορισμένου Κόστους και Μεγάλης Αποτελεσματικότητας

ΜέτραΆμεσηςΕφαρμογής Περιορισμένου Κόστους και Μεγάλης Αποτελεσματικότητας ΜέτραΆμεσηςΕφαρμογής Περιορισμένου Κόστους και Μεγάλης Αποτελεσματικότητας Επιτροπή Κυκλοφορίας και Στάθμευσης ΣΕΣ Στέλιος Ευσταθιάδης Θανάσης Τσιάνος Πέπη Δημοπούλου Δώρα Ζησιμοπούλου Αλεξάνδρα Κονδύλη

Διαβάστε περισσότερα

Η εμπειρία του Παρατηρητηρίου της Εγνατίας Οδού

Η εμπειρία του Παρατηρητηρίου της Εγνατίας Οδού ΗΜΕΡΙΔΑ: «Παρατηρητήριο κοινωνικοοικονομικών μεγεθών και αστικών δεικτών Habitat», URBAN II Η Κομοτηνή στον 21ο αιώνα: Παρακολουθώντας το σήμερα Σχεδιάζοντας το αύριο B. Φούρκας Η εμπειρία του Παρατηρητηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Energy for Mayors - Σύμφωνο των Δημάρχων υπέρ της τοπικής Βιώσιμης Ενέργειας. Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013

Energy for Mayors - Σύμφωνο των Δημάρχων υπέρ της τοπικής Βιώσιμης Ενέργειας. Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 Energy for Mayors - Σύμφωνο των Δημάρχων υπέρ της τοπικής Βιώσιμης Ενέργειας Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2013 Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής Σύντομη Παρουσίαση Ιδρύθηκε το 1978 Πρωταγωνίστησε

Διαβάστε περισσότερα

Κεφαλογιάννης: Η βελτίωση των συγκοινωνιών, άμεση προτεραιότητα

Κεφαλογιάννης: Η βελτίωση των συγκοινωνιών, άμεση προτεραιότητα Κεφαλογιάννης: Η βελτίωση των συγκοινωνιών, άμεση προτεραιότητα Στις αλλαγές στην εξεταστική διαδικασία ανανέωσης των αδειών οδήγησης για τους οδηγούς ηλικίας 74 ετών και άνω, στην επεξεργασία ενός νέου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της IBTTA (Μεγάλη Βρετανία, )

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της IBTTA (Μεγάλη Βρετανία, ) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΡΕΠΠΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της IBTTA (Μεγάλη Βρετανία, 21.06.2010) Το πρόγραμμα (κατασκευής και βελτίωσης)

Διαβάστε περισσότερα

Π3.1 ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Π3.1 ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Π3.1 ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Αριθμός Έκδοσης: ΕΚΕΤΑ ΙΜΕΤ ΕΜ Β 2014 13 Παραδοτέο ΙΜΕΤ Τίτλος Έργου: «Ολοκληρωμένο σύστημα για την ασφαλή μεταφορά μαθητών» Συγγραφέας: Δρ. Μαρία Μορφουλάκη Κορνηλία Μαρία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,

Διαβάστε περισσότερα