Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης στη Βικτώρια GREEK

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης στη Βικτώρια GREEK"

Transcript

1 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης στη Βικτώρια GREEK

2 2 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης

3 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 3 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης περιγράφει τα δικαιώματα των ασθενών, καταναλωτών και άλλων ανθρώπων που χρησιμοποιούν το αυστραλιανό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Αυτά τα δικαιώματα είναι ζωτικά για να εξασφαλιστεί ότι, οπουδήποτε και οποτεδήποτε παρέχεται υγειονομική περίθαλψη, είναι υψηλής ποιότητας και ασφαλής. Ο Καταστατικός Χάρτης αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι που λαβαίνουν υγειονομική περίθαλψη και οι άνθρωποι που παρέχουν την υγειονομική περίθαλψη, όλοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των δικαιωμάτων υγειονομικής περίθαλψης. Επιτρέπει στους ασθενείς, καταναλωτές, οικογένειες, φροντιστές και υπηρεσίες που παρέχουν φροντίδα να έχουν μια κοινή κατανόηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που λαβαίνουν υγειονομική περίθαλψη. Αυτή η κοινή κατανόηση βοηθά να συνεργαστούν όλοι για ένα ασφαλές και υψηλής ποιότητας σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Η γνήσια συνεργασία μεταξύ ασθενών, καταναλωτών και χορηγών είναι σημαντική έτσι ώστε ο καθένας να πετύχει τα καλύτερα δυνατόν αποτελέσματα.

4 4 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Καθοδηγητικές αρχές Αυτές οι αρχές περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο αυτός ο Καταστατικός Χάρτης ισχύει στο αυστραλιανό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. 1. Όλοι έχουν δικαίωμα να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη και αυτό το δικαίωμα είναι ζωτικό ώστε ο Καταστατικός Χάρτης να έχει νόημα. 2. Η αυστραλιανή κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στις διεθνείς συμφωνίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα που αναγνωρίζουν το δικαίωμα του καθενός να έχει το υψηλότερο δυνατόν επίπεδο σωματικής και ψυχικής υγείας. 3. Η Αυστραλία είναι μια κοινωνία που αποτελείται από ανθρώπους με διαφορετικούς πολιτισμούς και τρόπους ζωής και ο Καταστατικός Χάρτης αναγνωρίζει και σέβεται αυτές τις διαφορές.

5 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 5 Τα δικαιώματά σας στον Αυστραλιανό Χάρτη Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Πρόσβαση - το δικαίωμα να έχετε πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη. Ασφάλεια - το δικαίωμα να λαβαίνετε ασφαλή και υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη. Σεβασμός - το δικαίωμα να σας σέβονται και να σας συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια και εκτίμηση. Επικοινωνία - το δικαίωμα να ενημερώνεστε για τις υπηρεσίες, θεραπεία, επιλογές και δαπάνες με έναν σαφή και ανοικτό τρόπο. Συμμετοχή - το δικαίωμα να συμμετέχετε στις αποφάσεις και να κάνετε επιλογές για την υγειονομική σας περίθαλψη. Απόρρητο - το δικαίωμα στο απόρρητο και εμπιστευτικότητα των προσωπικών σας πληροφοριών. Σχόλια - το δικαίωμα να σχολιάσετε την υγειονομική σας περίθαλψη και να εξετάζονται οι ανησυχίες σας.

6 6 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Τι σημαίνει ο Καταστατικός Χάρτης στη Βικτώρια; Αυτό το φυλλάδιο περιγράφει τον Αυστραλιανό Καταστατικό Χάρτη Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης και τι σημαίνει για εσάς ως ασθενής, καταναλωτής, οικογενειακό μέλος ή φροντιστής που χρησιμοποιείτε το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης Βικτώριας. Αντικαθιστά τον Καταστατικό Χάρτη Ασθενών Δημόσιων Νοσοκομείων. Αυτά τα δικαιώματα ισχύουν για όλες τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στη Βικτώρια. Αυτό περιλαμβάνει τα άτομα που χρησιμοποιούν τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, τα ιατρεία Γενικής Ιατρικής, τους ειδικούς γιατρούς, τις υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρίες, τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, τα κέντρα κοινοτικής υγείας και τους χορηγούς παραϊατρικών υπηρεσιών όπως ψυχολόγοι, οδοντίατροι, πρακτικοί θεραπευτές και εργασιοθεραπευτές. Σχετικά με το φυλλάδιο αυτό Αυτό το φυλλάδιο σας λέει τι μπορείτε να αναμένετε από τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στη Βικτώρια και πού να πάτε για βοήθεια εάν έχετε κάποια ανησυχία για μια υπηρεσία που ζητάτε ή λαβαίνετε. Δικαιώματα υγειονομικής περίθαλψης και ανθρώπινα δικαιώματα Οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας και Βικτώριας είναι δεσμευμένες σε αρκετές διεθνείς συμφωνίες ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αναγνωρίζουν το δικαίωμα του καθενός στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο σωματικής και ψυχικής υγείας. Αναγνωρίζουν το δικαίωμά σας στην υγειονομική περίθαλψη και σε άλλες υπηρεσίες που είναι ζωτικές στην υγεία, συμπεριλαμβανομένου καθαρού νερού, στέγαση και εκπαίδευση που αφορά την υγεία.

7 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 7 Στη Βικτώρια, οι κρατικά χρηματοδοτούμενες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να συμμορφώνονται με το Νόμο του Καταστατικού Χάρτη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων Βικτώριας 2006, ο οποίος προστατεύει πολλά ανθρώπινα δικαιώματα. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για να μάθετε για τον τρόπο με τον οποίο αυτό μπορεί να επηρεάσει τα δικαιώματα της υγειονομικής σας περίθαλψης. Καταναλωτές, ασθενείς και χορηγοί υπηρεσιών Καταναλωτές είναι άνθρωποι που είναι τωρινοί ή μελλοντικοί χρήστες υγειονομικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων ασθενών νοσοκομείων. Σ αυτούς περιλαμβάνονται παιδιά, γυναίκες και άνδρες, άνθρωποι με αναπηρίες, άνθρωποι διαφορετικής πολιτισμικής καταγωγής και θρησκείας, κοινωνικοοικονομικής κατάστασης και κοινωνικών περιστάσεων, σεξουαλικού προσανατολισμού και παθήσεις υγείας. Χορηγός υγειονομικής περίθαλψης είναι ο εκπαιδευμένος επαγγελματίας υγείας που σας παρέχει τη φροντίδα. Υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης είναι ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

8 8 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Πρόσβαση Έχετε δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη που χρειάζεστε. Αυτό το δικαίωμα υποστηρίζεται από το Medicare, το οποίο παρέχει πρόσβαση σε δωρεάν ή επιδοτούμενη θεραπεία από γιατρούς και πρόσβαση σε δωρεάν δημόσιες νοσοκομειακές υπηρεσίες. Έχετε δικαίωμα υψηλής ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης που ικανοποιεί τις ανάγκες υγείας σας. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης Βικτώριας περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών. Για να λάβετε τη φροντίδα που χρειάζεστε μπορεί να σημαίνει παραπομπή σε διαφορετική υπηρεσία απ αυτή που επισκεφτήκατε αρχικά. Μπορείτε να επιλέξετε να είστε δημόσιος ή ιδιωτικός ασθενής. Σε δημόσιο νοσοκομείο της Βικτώριας εάν είστε δημόσιος ασθενής, δεν θα χρεωθείτε για το νοσοκομείο ή τις ιατρικές υπηρεσίες. Εάν είστε ιδιωτικός ασθενής, εσείς ή η ασφαλιστική σας εταιρία θα χρεωθείτε για μερικές υπηρεσίες. Η υγειονομική σας υπηρεσία θα πρέπει να σας εξηγήσει τις οποιεσδήποτε δαπάνες ή διαφορές που αφορούν τη φροντίδα σας εάν ήσασταν ιδιωτικός ασθενής. Μπορεί να χρεωθείτε μια μικρή χρέωση για μερικές κρατικά χρηματοδοτούμενες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης όπως οδοντιατρική περίθαλψη ή φυσιοθεραπεία.

9 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 9 Ασφάλεια Έχετε δικαίωμα για ασφαλή και υψηλής ποιότητας φροντίδα. Ασθενείς, καταναλωτές και χορηγοί υγειονομικής περίθαλψης όλοι δικαιούνται να έχουν ένα ασφαλές, προστατευμένο και στοργικό περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης. Έχετε δικαίωμα σε υψηλής ποιότητας ασφαλούς περίθαλψης και θεραπείας. Μπορείτε να ενημερώνετε το προσωπικό εάν έχετε κάποια ανησυχία για την ασφάλεια ή πιστεύετε ότι μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος. Το δικαίωμά σας για ασφαλή και υψηλής ποιότητας φροντίδα στηρίζεται εν μέρει στη σαφή επικοινωνία. Αυτό σημαίνει να δίνετε στο χορηγό υγειονομικής περίθαλψης τις πληροφορίες που χρειάζεται για τη θεραπεία σας και ο χορηγός σας να σας λέει τι πρέπει να γνωρίζετε για να παίρνετε αποφάσεις για τη φροντίδα σας. Εάν χρειάζεται, έχετε δικαίωμα για αναγνωρισμένο διερμηνέα όταν χρησιμοποιείτε κρατικά χρηματοδοτούμενη υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης, όπως σε νοσοκομείο ή κέντρο κοινοτικής υγείας. Όλες οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να προσπαθούν συνεχώς να βελτιώνουν την ποιότητα της φροντίδας που παρέχουν. Οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας εκθέτουν την πρόοδο τους στην κοινότητα μέσω της ετήσιας αναφοράς τους για την ποιότητα της φροντίδας που παρέχουν.

10 10 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Σεβασμός Έχετε δικαίωμα να σας δείχνουν σεβασμό, να σας συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια και εκτίμηση και χωρίς διάκριση. Οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να αναπτύξουν ένα περιβάλλον που στηρίζει τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ ασθενών, καταναλωτών και προσωπικού. Έχετε δικαίωμα να σας συμπεριφέρονται μ έναν τρόπο ώστε να γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπειά σας. Οι υπάλληλοι υγειονομικής περίθαλψης αξίζουν επίσης να τους συμπεριφέρονται με σεβασμό και εκτίμηση και χωρίς διάκριση. Έχετε δικαίωμα να λάβετε φροντίδα που ανταποκρίνεται στον πολιτισμό και στις πεποιθήσεις σας όπως οι πεποιθήσεις και πρακτικές σας σχετικά με τον τοκετό, ασθένεια και θάνατο, το φύλο του ατόμου που ασχολείται με τη θεραπεία σας, ή τις διαιτητικές απαιτήσεις σας ενώ νοσηλεύεστε σε νοσοκομείο. Έχετε δικαίωμα να σας συμπεριφέρονται χωρίς διάκριση λόγω της φυλής, ηλικίας, φύλου, ταυτότητας φύλου, σεξουαλικό προσανατολισμό, κατάσταση φροντιστή, αναπηρία, συζυγική κατάσταση ή θρησκευτικές πεποιθήσεις σας. Όσο είναι εφικτό, οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να παρέχουν την περίθαλψη και θεραπεία σε χώρο που επιτρέπει την προστασία της προσωπικής ζωής.

11 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 11 Επικοινωνία Η υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη βασίζεται στην ανοικτή και αποτελεσματική επικοινωνία διπλής κατεύθυνσης μεταξύ εσάς και του χορηγού υγειονομικής περίθαλψης. Έχετε το δικαίωμα να ενημερώνεστε για τις υπηρεσίες, θεραπεία, επιλογές και δαπάνες που μ έναν τρόπο ώστε να μπορείτε να τα καταλάβετε. Έχετε δικαίωμα σε σαφείς και κατανοητές πληροφορίες για την υγειονομική περίθαλψη και πάθησή σας συμπεριλαμβανομένων, των επιλογών θεραπείας, αναμενόμενων αποτελεσμάτων, πιθανών παρενεργειών και δαπανών. Ο χορηγός υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε ερωτήσεις. Εάν έχετε ανησυχίες για τις επιλογές θεραπείας που σας πρόσφερε ο χορηγός υγειονομικής περίθαλψης, έχετε το δικαίωμα να λάβετε δεύτερη ιατρική γνώμη. Πολλά πράγματα έχουν επιπτώσεις στην υγεία σας: ιατρικό ιστορικό, φάρμακα και συμπληρωματικές θεραπείες που κάνετε, κοινωνικές περιστάσεις και συναισθηματική ευεξία. Είναι σημαντικό να δώσετε στο χορηγό υγειονομικής περίθαλψης όλες τις σχετικές πληροφορίες, έτσι ώστε να μπορέσει να σας προσφέρει την καταλληλότερη θεραπεία.

12 12 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Έχετε δικαίωμα σε αναγνωρισμένο διερμηνέα για τις ανάγκες επικοινωνίας με την κρατικά χρηματοδοτούμενη υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης. Θα πρέπει να παρέχονται διερμηνείς στα σημαντικά στάδια κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας, όπως όταν συζητάτε το ιατρικό ιστορικό, θεραπείες, αποτελέσματα εξετάσεων, διαγνώσεις, κατά τη διάρκεια της εισαγωγής και αξιολόγησης και όταν πρέπει να δώσετε ενημερωμένη συγκατάθεση. Εάν είστε ασθενής ή καταναλωτής σε νοσοκομείο ή άλλη μεγάλη υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης, μπορεί να ασχοληθούν με τη θεραπεία σας πολλά και διάφορα άτομα. Έχετε δικαίωμα να σας ενημερώνουν για το ποιος είναι αρμόδιος για τη φροντίδα σας και πώς να επικοινωνήσετε με το άτομο αυτό. Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε από οικογενειακό μέλος, φροντιστή ή επιλεγμένο πρόσωπο υποστήριξης να σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με τον χορηγό υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό το πρόσωπο θα μπορούσε να είναι κάποιος φίλος ή μέλος της οικογένειας, ή κάποιος από υπηρεσία υποστήριξης καταναλωτών. Παραδείγματος χάριν, τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της Βικτώριας έχουν υπάλληλο διασύνδεσης με Αβορίγινες. Δείτε στο πίσω μέρος αυτού του φυλλαδίου για λεπτομέρειες επικοινωνίας.

13 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 13 Συμμετοχή Έχετε δικαίωμα να πάρετε ενεργό ρόλο στην υγειονομική σας περίθαλψη και να συμμετέχετε στις αποφάσεις και επιλογές για τη φροντίδα σας. Έχετε δικαίωμα να συμμετέχετε όσο θέλετε στις αποφάσεις για τη φροντίδα και τη θεραπεία σας. Ο χορηγός υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να σας δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να πάρετε ενημερωμένες αποφάσεις, την ευκαιρία να κάνετε ερωτήσεις, και χρόνο να μιλήσει στους φροντιστές, οικογένεια και φίλους σας πριν πάρετε αποφάσεις. Έχετε δικαίωμα να συμμετέχει στη φροντίδα σας η οικογένειά σας, άλλοι φροντιστές ή άτομα υποστήριξης της αρεσκείας σας. Με τη συγκατάθεσή σας, μπορούν επίσης να λαβαίνουν πληροφορίες και να συμμετέχουν μαζί σας στη λήψη αποφάσεων για τη φροντίδα σας. Έχετε δικαίωμα να αρνηθείτε τη θεραπεία. Όμως, υπάρχουν περιστάσεις στις οποίες μπορεί να θεωρηθείτε ως ανίκανοι να δώσετε ενημερωμένη συγκατάθεση ή να αρνηθείτε τη θεραπεία. Έχετε δικαίωμα να αναθέσετε σε κάποιο άτομο να παίρνει ιατρικές αποφάσεις για λογαριασμό σας στην περίπτωση που χάσετε την ικανότητα να παίρνετε αποφάσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο του Δημόσιου Συνηγόρου (Office of the Public Advocate) - δείτε στο πίσω μέρος αυτού του φυλλαδίου για λεπτομέρειες επικοινωνίας.

14 14 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Εάν είστε νοσηλευόμενος ασθενής σε νοσοκομείο, έχετε δικαίωμα να συμμετέχετε στην απόφαση για το πώς και πότε να φύγετε απ το νοσοκομείο. Προτού φύγετε, το νοσοκομείο πρέπει να συζητήσει ποιες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να χρειαστείτε αφού φύγετε απ το νοσοκομείο και να σας παραπέμψει σε αυτές. Έχετε δικαίωμα να συμμετέχετε στις αποφάσεις για την συνεχή φροντίδα σας. Ο οικογενειακός σας γιατρός θα πρέπει επίσης να συμμετέχει. Μπορείτε να κάνετε εξαγωγή απ το νοσοκομείο μόνοι σας παρά τις συμβουλές του γιατρού σας, αλλά μπορεί να σας ζητηθεί να υπογράψετε μια υπεύθυνη δήλωση ότι είστε υπεύθυνοι για αυτό. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να συμμετέχετε στον προγραμματισμό, σχεδιασμό και αξιολόγηση των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης. Πολλοί οργανισμοί λαμβάνουν υπόψη τις εμπειρίες και ιδέες των καταναλωτών για την υπηρεσία τους όταν κάνουν βελτιώσεις. Έχετε δικαίωμα να μοιραστείτε τις απόψεις σας, παραδείγματος χάριν συμπληρώνοντας δημοσκοπήσεις, συμμετέχοντας σε κοινοτική συμβουλευτική επιτροπή, γράφοντας επιστολές ή αναφέροντας στο προσωπικό την εμπειρία σας. Τόσο η αρνητική όσο και η θετική αναπληροφόρηση (feedback) είναι χρήσιμη.

15 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 15 Απόρρητο Νόμοι της Κοινοπολιτείας και της Βικτώριας προστατεύουν το απόρρητο των πληροφοριών για την προσωπική σας υγεία και άλλων πληροφοριών. Οι πληροφορίες πρέπει να συλλέγονται, χρησιμοποιούνται, φυλάσσονται και να κοινοποιούνται σύμφωνα με αυτούς τους νόμους. Όλα τα άτομα που σχετίζονται με τη θεραπεία και φροντίδα σας έχουν επαγγελματικό και νομικό καθήκον να κρατήσουν εμπιστευτικές τις προσωπικές σας πληροφορίες. Μερικές φορές ο χορηγός υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να κοινοποιήσει προσωπικές σας πληροφορίες σε άλλους που σχετίζονται με τη φροντίδα σας. Μπορούν να κοινοποιήσουν προσωπικές σας πληροφορίες σε κάποιον που δεν συμμετέχει στην υγειονομική σας περίθαλψη μόνο με την άδειά σας. Ο Νόμος Αρχείων Υγείας Βικτώριας 2001 καθορίζει τις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων με τις οποίες όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες πρέπει να συμμορφώνονται. Έχετε δικαίωμα να εκφράζετε τη γνώμη σας για το τι συμβαίνει στις προσωπικές σας πληροφορίες. Εάν αποφασίσετε να μη κοινοποιηθούν μερικές από τις πληροφορίες σας ή να θέσετε περιορισμούς στην πρόσβαση του ιατρικού σας φακέλου, αυτό είναι δικαίωμά σας, αλλά μπορεί να έχει επιπτώσεις στη δυνατότητα του χορηγού υγειονομικής περίθαλψης να σας παρέχει την καλύτερη δυνατόν φροντίδα.

16 16 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Έχετε δικαίωμα πρόσβασης του φακέλου της υγειονομικής σας περίθαλψης. Παρακαλείστε να κάνετε γνωστό στο χορηγό υγειονομικής περίθαλψης εάν οποιεσδήποτε πληροφορίες είναι ανακριβείς, ελλιπείς ή μη ενημερωμένες. Σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί να σας δοθεί μόνο ένα μέρος του φακέλου σας. Σ αυτή την περίπτωση, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε αίτηση βάσει του Νόμου Ελευθερίας Πρόσβασης Πληροφοριών για τον πλήρη φάκελό σας. Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε τον εκπρόσωπο ασθενών ή αρμόδιο μέλος του προσωπικού - δείτε στο πίσω μέρος αυτού του φυλλαδίου για λεπτομέρειες επικοινωνίας.

17 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 17 Σχόλια Έχετε δικαίωμα να σχολιάσετε τη φροντίδα σας και να εξετάζονται τα προβλήματά σας. Οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να διευκολύνουν την εξεύρεση πληροφοριών για τις διαδικασίες σχετικά με τη διαδικασία αναπληροφόρησης (feedback) τους. Έχετε δικαίωμα να σχολιάσετε, να κάνετε ερωτήσεις και παράπονα για την υγειονομική σας περίθαλψη. Είναι πάντοτε καλύτερα να προσπαθήσετε πρώτα να επιλύσετε τα προβλήματα με τον χορηγό υγειονομικής περίθαλψης. Οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης θέλουν να λύσουν τα προβλήματα γρήγορα, αλλά πρέπει πρώτα να γνωρίζουν το πρόβλημα. Προσπαθήστε να δώσετε αναπληροφόρηση (feedback) με τέτοιο τρόπο ώστε να σέβεται τους άλλους καταναλωτές και τους χορηγούς υγειονομικής περίθαλψης. Οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης καταγράφουν θετική και αρνητική αναπληροφόρηση (feedback), παραδείγματος χάριν μέσω δημοσκοπήσεων, διαδικασιών απόψεων και παραπόνων. H αναπληροφόρησή (feedback) σας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των υπηρεσιών στο μέλλον. Σ ένα νοσοκομείο, εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που ο γιατρός σας ή η θεραπευτική ομάδα ανταποκρίνεται στα προβλήματά σας, έχετε το δικαίωμα να μιλήσετε στον αντιπρόσωπο ασθενών του νοσοκομείου. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που η υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης ή ο αντιπρόσωπος ασθενών ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες σας, έχετε το δικαίωμα να παραπονεθείτε στον Επίτροπο Υπηρεσιών Υγείας Βικτώριας (Victorian Health Services Commissioner). Δείτε στο πίσω μέρος αυτού του φυλλαδίου για λεπτομέρειες επικοινωνίας.

18 18 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Περισσότερες πληροφορίες Χρήση του Καταστατικού Χάρτη Περισσότερες εθνικές πληροφορίες για τον Αυστραλιανό Καταστατικό Χάρτη Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης διατίθενται στην ιστοσελίδα Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για να μάθετε περισσότερα για το πώς ο Καταστατικός Χάρτης λειτουργεί στη Βικτώρια, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για τη βοήθεια των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης να χρησιμοποιούν τον Καταστατικό Χάρτη στην εργασία τους. Υποστηρίξεις εντός της υπηρεσίας υγειονομικής σας περίθαλψης Τα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία έχουν αντιπρόσωπο ασθενών και τα περισσότερα έχουν υπάλληλο διασύνδεσης Αβορίγινων. Πολλές υπηρεσίες ψυχικής υγείας έχουν συνηγόρους καταναλωτών και φροντιστών. Η υπηρεσία σας υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να έχει καταγράψει παρακάτω αριθμό επικοινωνίας με υπάλληλο του προσωπικού. Όλες οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αναγνωρισμένους διερμηνείς. Μπορούν να διατίθενται για επιτόπια διερμηνεία ή μέσω τηλεφώνου από εξωτερικές υπηρεσίες. Χρήσιμοι αριθμοί επικοινωνίας Αυτοί οι οργανισμοί μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση παραπόνων, ή να σας υποστηρίξουν ως καταναλωτής. Για πιο χρήσιμους αριθμούς επικοινωνίας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Health Services Commissioner (Επίτροπος Υπηρεσιών Υγείας) Τηλέφωνο: (03) Δωρεάν κλήση: TTY: Διεύθυνση: 30th floor, 570 Bourke Street, Melbourne Victoria 3000 Ιστοσελίδα:

19 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 19 Disability Services Commissioner (Επίτροπος Υπηρεσιών Αναπηρίας) Τηλέφωνο: Δωρεάν κλήση: TTY: Διεύθυνση: 30th floor, 570 Bourke Street, Melbourne Victoria 3000 Ιστοσελίδα: Victorian Equal Opportunity and Human Rights Commission (Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βικτώριας) Τηλέφωνο: (03) TTY: (03) Διεύθυνση: Level 3, 380 Lonsdale Street, Melbourne VIC 3000 Ιστοσελίδα: The Office of the Public Advocate (Το Γραφείο του Δημόσιου Συνηγόρου) Τηλέφωνο (Δωρεάν κλήση): TTY: (03) ACE: (03) Διεύθυνση: Level 5, 436 Lonsdale Street, Melbourne Victoria 3000 Ιστοσελίδα: Εάν έχετε προβλήματα ή ερωτήσεις για τη φροντίδα σας στην υπηρεσία αυτή, μπορείτε να απευθυνθείτε: (Λεπτομέρειες επικοινωνίας υπαλλήλου διασύνδεσης Αβορίγινων και εκπροσώπου ασθενών)

20

Οδηγός για τους φροντιστές ασθενών και των οικογενειών

Οδηγός για τους φροντιστές ασθενών και των οικογενειών Greek Rights and Responsibilities Οδηγός για τους φροντιστές ασθενών και των οικογενειών Περιεχόμενα Η Περίθαλψη της Υγείας σας Τα Δικαιώματα & οι Υποχρεώσεις σας...3 Πρόσβαση Έχετε το δικαίωμα σε υγειονομική

Διαβάστε περισσότερα

DVD Παραπόνων Καταναλωτών Φροντίδας Ηλικιωμένων ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ

DVD Παραπόνων Καταναλωτών Φροντίδας Ηλικιωμένων ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ DVD Παραπόνων Καταναλωτών Φροντίδας Ηλικιωμένων ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ «Έχω μια ανησυχία - Ένα βίντεο για τους ηλικιωμένους που λαμβάνουν φροντίδα, τις οικογένειες και φίλους τους» Noeline Brown

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιώματα και Υποχρεώσεις

Δικαιώματα και Υποχρεώσεις Δικαιώματα και Υποχρεώσεις Greek του προσώπου που λαμβάνει φροντίδα Rights & Responsibilities of the person receiving care Συνεχίζοντας την Αποστολή των Μοναχών του Τάγματος Sisters of the Little Company

Διαβάστε περισσότερα

CatholicCare Sydney Προστατεύοντας τα δικαιωμάτα σας

CatholicCare Sydney Προστατεύοντας τα δικαιωμάτα σας CatholicCare Sydney Προστατεύοντας τα δικαιωμάτα σας Το δικαίωμά σας να παραπονεθείτε CatholicCare Sydney Greek Translation Protecting Your Rights ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ Το δικαίωμά σας να παραπονεθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα Υπηρεσιών Αναπηρίας και Η Υπηρεσία Σας Eύκολη Ελληνική Απόδοση

Πρότυπα Υπηρεσιών Αναπηρίας και Η Υπηρεσία Σας Eύκολη Ελληνική Απόδοση Πρότυπα Υπηρεσιών Αναπηρίας και Η Υπηρεσία Σας Eύκολη Ελληνική Απόδοση 1 Greek Σχετικά με αυτό το βιβλίο Αυτό το βιβλίο σάς λέει τα πάντα σχετικά με τα 12 Πρότυπα Υπηρεσιών Αναπηρίας (Disability Services

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές πληροφορίες για πελάτες

Σημαντικές πληροφορίες για πελάτες Σημαντικές πληροφορίες για πελάτες Υπηρεσίες για Υγιέστερες Κοινότητες 1300 552 509 www.linkhc.org.au Δικαιώματα και υποχρεώσεις Τι μπορείτε να αναμένετε από την Link Health and Community Τα δικαιώματά

Διαβάστε περισσότερα

Καθολικές Υπηρεσίες Παρηγορητικής Φροντίδας. Πληροφορίες για όσους ενδέχεται να χρειαστούν παρηγορητική φροντίδα και τους φροντιστές τους

Καθολικές Υπηρεσίες Παρηγορητικής Φροντίδας. Πληροφορίες για όσους ενδέχεται να χρειαστούν παρηγορητική φροντίδα και τους φροντιστές τους Καθολικές Υπηρεσίες Παρηγορητικής Φροντίδας Πληροφορίες για όσους ενδέχεται να χρειαστούν παρηγορητική φροντίδα και τους φροντιστές τους Τι είναι η Παρηγορητική Φροντίδα; Παρηγορητική ή ανακουφιστική φροντίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ανεξάρτητος έλεγχος των φορέων υπηρεσιών

Ανεξάρτητος έλεγχος των φορέων υπηρεσιών Ενηµερωτικό έντυπο 2 Ανεξάρτητος έλεγχος των φορέων υπηρεσιών αναπηρίας στη Βικτώρια Αυτό το έντυπο αναπτύχθηκε για οικογενειακά µέλη και φροντιστές ατόµων µε αναπηρία για να εξηγήσει: 1. Τα είδη των πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να διευθετήσετε μια καταγγελία

Πώς να διευθετήσετε μια καταγγελία Πώς να διευθετήσετε μια καταγγελία The Australian Financial Complaints Authority (AFCA) βοηθάει άτομα και μικρές επιχειρήσεις να διευθετήσουν καταγγελίες που αφορούν χρηματοπιστωτικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με την πολιτική απορρήτου της Healthscope

Σχετικά με την πολιτική απορρήτου της Healthscope Πολιτική Απορρήτου Το Αυστραλιανό παράρτημα του Ομίλου Healthscope (Healthscope) υποχρεούται να συμμορφώνεται με τον Νόμο περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων του 1988 (Κοινοπολιτεία των Εθνών) και να

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΧΙΟΥ

ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΧΙΟΥ Σελίδα 1 ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΧΙΟΥ Για τον ασθενή: Επώνυμο: Όνομα: Ημερομηνία γέννησης: Νοσοκομείο: Άνδρας / Γυναίκα: Υπεύθυνος επαγγελματίας υγείας / Τίτλος εργασίας......

Διαβάστε περισσότερα

Η επιτροπή εφαρμόζει πέντε διαφορετικούς νόμους. Αυτοί οι νόμοι είναι:

Η επιτροπή εφαρμόζει πέντε διαφορετικούς νόμους. Αυτοί οι νόμοι είναι: Συνοπτικός οδηγός παραπόνων Τι κάνει η Επιτροπή Η περί Αυστραλιανής Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι ένας ανεξάρτητος εθνικός οργανισμός που ερευνά και συμβιβάζει καταγγελίες διακρίσεων και παραβιάσεων

Διαβάστε περισσότερα

GREEK. Οι Κοινοτικές Υπηρεσίες Υγείας Merri Health και εσείς

GREEK. Οι Κοινοτικές Υπηρεσίες Υγείας Merri Health και εσείς GREEK Οι Κοινοτικές Υπηρεσίες Υγείας Merri Health και εσείς Απλά αγγλικά 2017 Σχετικά με αυτό το βιβλίο Το βιβλίο αυτό είναι για: Τις Κοινοτικές Υπηρεσίες Υγείας Merri Community Health Services. Και. για

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Τομέας Οικονομικών της Υγείας ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ: ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΡΟΣ 4 Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τι να περιμένετε από τον Οστεοπαθητικό σας

Τι να περιμένετε από τον Οστεοπαθητικό σας Τι να περιμένετε από τον Οστεοπαθητικό σας Υψηλά πρότυπα οστεοπαθητικής περίθαλψης σε όλη την Ευρώπη What to expect from your osteopath 1 Τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Οστεοπαθητικής Περίθαλψης εγγυώνται την ποιότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 o Ερωτηµατολόγιο για την ανταποκρισιµότητα των παρεχοµένων υπηρεσιών υγείας

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 o Ερωτηµατολόγιο για την ανταποκρισιµότητα των παρεχοµένων υπηρεσιών υγείας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 o Ερωτηµατολόγιο για την ανταποκρισιµότητα των παρεχοµένων υπηρεσιών υγείας ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ 1. Με βάση διαφορετικές πλευρές της υγείας σας σήµερα, όπως τις περιγράψατε προηγουµένως, πού θα τοποθετούσατε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η CSL Limited και οι θυγατρικές της εταιρείες («εμείς», «εμάς», «μας», «CSL») δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το απόρρητο

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Πληροφορίες για Πελάτες

Σημαντικές Πληροφορίες για Πελάτες Σημαντικές Πληροφορίες για Πελάτες Υπηρεσίες για Υγιέστερες Κοινότητες 1300 552 509 www.linkhc.org.au Δικαιώματα & Ευθύνες Τι μπορείτε να αναμένετε από την Link Health and Community Τα Δικαιώματά σας Ως

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων των Ασθενών

Ανακοίνωση Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων των Ασθενών ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ NEW ENGLAND BAPTIST Ανακοίνωση Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων των Ασθενών Δικαιώματα Ασθενών Πρόσβαση σε φροντίδα Έχετε το δικαίωμα να λάβετε ποιοτική ιατρική φροντίδα άσχετα με τη φυλή σας, τη

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιώματα και υποχρεώσεις των καταναλωτών στο σύστημα ψυχικής υγείας

Δικαιώματα και υποχρεώσεις των καταναλωτών στο σύστημα ψυχικής υγείας Greek ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ Δικαιώματα και υποχρεώσεις των καταναλωτών στο σύστημα ψυχικής υγείας (Consumer rights and responsibilities in the mental health system) Η καλή ενημέρωση σας βοηθά να κάνετε

Διαβάστε περισσότερα

Πακέτα Κοινοτικής Φροντίδας Ηλικιωμένων (Community Aged Care Packages - CACP)

Πακέτα Κοινοτικής Φροντίδας Ηλικιωμένων (Community Aged Care Packages - CACP) Options in Aged Care Greek Επιλογές στη Φροντίδα Ηλικιωμένων Υπάρχουν πολλά είδη υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά για να βρείτε ποιες επιλογές διατίθενται για εσάς ή για μέλος της οικογένειάς σας

Διαβάστε περισσότερα

Υποστηρίξεις Φροντιστών

Υποστηρίξεις Φροντιστών Σελίδα Υποστηρίξεις Φροντιστών Το φυλλάδιο αυτό περιέχει πληροφορίες σχετικά με τις υποστηρίξεις που διατίθενται για φροντιστές σε όλη τη Νέα Νότια Ουαλία. Οι κυριότερες επαφές περιλαμβάνουν: Carers NSW

Διαβάστε περισσότερα

Υγειονομική Φροντίδα σας

Υγειονομική Φροντίδα σας GREEK Rights and Responsibilities Υγειονομική Φροντίδα σας Δικαιώματα και Υποχρεώσεις Οδηγός για ασθενείς, φροντιστές και οικογένειες 075 NSW DEPARTMENT OF HEALTH 73 Miller Street North Sydney NSW 2060

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ THEAM TRAINING HEALTHCARE MULTIDISCIPLINARY TEAMS ON CHILDREN S RIGHTS AND ON CHILD-FRIENDLY JUSTICE (THEAM) ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ασθενής

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ασθενής www.agaliazo.gr ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Λεωσθένους 21-23, 18536 Πειραιάς - Τ: 210 4181641 - F: 210 4535343 e: oekk@otenet.gr - www.oekk.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Πατρέως 8-10, 26221 Πάτρα - Τ/F: 2610 226122 e:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Εισαγωγή Η προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα διασφάλισης του επιπέδου φροντίδας για την υγεία των πολιτών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στον τομέα

Διαβάστε περισσότερα

Βοήθημα για άτομα που βλέπουν ομάδα kαταπραϋντική φροντίδα ανιάτων. Κάνοντας ερωτήσεις μπορεί να σας βοηθήσει: National Community Education Initiative

Βοήθημα για άτομα που βλέπουν ομάδα kαταπραϋντική φροντίδα ανιάτων. Κάνοντας ερωτήσεις μπορεί να σας βοηθήσει: National Community Education Initiative National Community Education Initiative Κάνοντας ερωτήσεις μπορεί να σας βοηθήσει: Βοήθημα για άτομα που βλέπουν ομάδα kαταπραϋντική φροντίδα ανιάτων Asking Questions Can Help: An aid for people seeing

Διαβάστε περισσότερα

Kλινικές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Kλινικές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Kλινικές Mελέτες ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 1Τι είναι οι κλινικές μελέτες είναι σημαντικές; > Μη διστάσετε να ρωτήσετε το γιατρό σας για οποιαδήποτε και άλλη γιατί πληροφορία ή διευκρίνηση χρειάζεστε

Διαβάστε περισσότερα

ικαιώματα των ασθενών όσον αφορά τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: ερωτήσεις και απαντήσεις

ικαιώματα των ασθενών όσον αφορά τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: ερωτήσεις και απαντήσεις ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ (ΜΕΜΟ) Βρυξέλλες, 22 Οκτωβρίου 2013 ικαιώματα των ασθενών όσον αφορά τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: ερωτήσεις και απαντήσεις Ένας ηλικιωμένος Γερμανός που

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 5η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Θα πρέπει να συμπληρώσετε αυτό το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: Συμπεριφορές και εμπειρίες των καταναλωτών

Έρευνα Διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: Συμπεριφορές και εμπειρίες των καταναλωτών Έρευνα Διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: Συμπεριφορές και εμπειρίες των καταναλωτών Η νομοθεσία 1 που δίνει στους πολίτες της ΕΕ το δικαίωμα στη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη προσφέρει πολλά πιθανά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ

ΜΠΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΜΠΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2014 ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί; www.agaliazo.gr ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Λεωσθένους 21-23, 18536 Πειραιάς - Τ: 210 4181641 - F: 210 4535343 e: oekk@otenet.gr - www.oekk.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Πατρέως 8-10, 26221 Πάτρα - Τ/F: 2610 226122 e:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ασθένεια και stress Ο φόβος της πιθανής ασθένειας και η αγωνία για την επιβίωση Ο φόβος της απώλειας του ελέγχου ζωτικών λειτουργιών Ο φόβος της καταστροφής

Διαβάστε περισσότερα

Ποιο άτομο θεωρείται παιδί;

Ποιο άτομο θεωρείται παιδί; Ποιο άτομο θεωρείται παιδί; Παιδιά θεωρούνται όλα τα αγόρια και τα κορίτσια από 0 έως 18 ετών. Ποια είναι τα δικαιώματα του παιδιού; Σύμφωνα με την Σύμβαση για τα Δικαιώματα των παιδιών Απαγόρευση διακρίσεων

Διαβάστε περισσότερα

Οι Υπηρεσίες μας. Το Your Community Health συμβάλλει στην υγεία, την ευημερία και την αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους στην βόρεια Μελβούρνη.

Οι Υπηρεσίες μας. Το Your Community Health συμβάλλει στην υγεία, την ευημερία και την αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους στην βόρεια Μελβούρνη. Οι Υπηρεσίες μας Το Your Community Health συμβάλλει στην υγεία, την ευημερία και την αξιοπρέπεια για όλους τους ανθρώπους στην βόρεια Μελβούρνη. Greek Παρέχουμε ιατρικές, οδοντιατρικές, συναφείς υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Πώς µπορώ να λάβω ιατρική βοήθεια στο Λονδίνο;

Πώς µπορώ να λάβω ιατρική βοήθεια στο Λονδίνο; Πώς µπορώ να λάβω ιατρική βοήθεια στο Λονδίνο; March 2012 1 Τι είναι ο Γενικός Ιατρός (GP); Για να μπορείτε να λάβετε ιατρική βοήθεια στο Λονδίνο πρέπει να έχετε εγγραφεί στο ιατρείο γενικής ιατρικής στην

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας Αγοράς Ανάμεσα σε με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη. Ασθενείς με. Νοσήματα του Εντέρου. Αθήνα, Μάιος 2011. Ετοιμάστηκε για την:

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας Αγοράς Ανάμεσα σε με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη. Ασθενείς με. Νοσήματα του Εντέρου. Αθήνα, Μάιος 2011. Ετοιμάστηκε για την: Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας Αγοράς Ανάμεσα σε με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Ασθενείς με Νοσήματα του Εντέρου Ετοιμάστηκε για την: Αθήνα, Μάιος 2011 Ταυτότητα Έρευνας Μεθοδολογία: Κοινό-στόχος στόχος: 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΤΣΕΠΗΣ. European Society of Human Reproduction and Embryology

ΟΔΗΓΟΣ ΤΣΕΠΗΣ. European Society of Human Reproduction and Embryology European Society of Human Reproduction and Embryology ΟΔΗΓΟΣ ΤΣΕΠΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΙΑΤΡΙΚΩΣ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση Όταν, σε ηλικία 11 ετών, µου ανακοίνωσαν ότι πάσχω από Κυστική Ίνωση, µια ασθένεια παντελώς άγνωστη σε µένα µέχρι τότε, είναι αλήθεια πως δεν θορυβήθηκα

Διαβάστε περισσότερα

Γραφεiο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών /ριων Υπηρεσιών Υγείας Γ.Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ»

Γραφεiο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών /ριων Υπηρεσιών Υγείας Γ.Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ» Γραφεiο Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών /ριων Υπηρεσιών Υγείας Γ.Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ» ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ : ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΜΑΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΚΟΥΤΣΑΒΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚ. ΚΟΥΖΟΥΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 4η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Γ.Ν.Θ. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Θα πρέπει να συμπληρώσετε αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους )

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Όλοι οι φοιτητές έχουν δικαίωμα στο απόρρητο των πληροφοριών.το προσωπικό της Bloomsbury International δεν θα περάσει προσωπικές πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Πλαίσιο Θεραπευτικής Συνεργασίας

Πλαίσιο Θεραπευτικής Συνεργασίας Πλαίσιο Θεραπευτικής Συνεργασίας Μαρία Γκλιάου Όπως σας έχει ή θα σας επεξηγηθεί προφορικά κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας, η θεραπεία είναι μια σχέση που λειτουργεί εν μέρει λόγω των σαφώς προσδιορισμένων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Το κέντρο πληροφοριών σας για νέες ιδέες και επιλογές οικιακής φροντίδας Η υπηρεσία Home Care Today (Οικιακή Φροντίδα Σήμερα) βοηθά

Διαβάστε περισσότερα

Η ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Π. ΜΠΡΟΥΣΑ Υ.Δ.Ν., ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Υπεύθυνη Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Ασθενών ΑΚΕΣΩ

Η ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Π. ΜΠΡΟΥΣΑ Υ.Δ.Ν., ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Υπεύθυνη Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Ασθενών ΑΚΕΣΩ Η ΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Π. ΜΠΡΟΥΣΑ Υ.Δ.Ν., ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Υπεύθυνη Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Ασθενών ΑΚΕΣΩ Η υγεία αποτελεί θεμελιώδες κοινωνικό και ατομικό δικαίωμα και τα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ Η Χρηματοδοτιση του εργου Εγινε απο το Υπουργειο Υγειας και Μακροχρονης Φροντιδας του Ονταριο. www.oha.com 1. Συμμετεχετε στην φροντιδα της υγειονομικης

Διαβάστε περισσότερα

5. Πακέτα Φροντίδας στο Σπίτι

5. Πακέτα Φροντίδας στο Σπίτι 5. Πακέτα Φροντίδας στο Σπίτι Αν θέλετε να μείνετε στο σπίτι σας καθώς γερνάτε, αλλά χρειάζεστε κάποια βοήθεια με δουλειές όπως καθάρισμα και προετοιμασία γευμάτων, ή με τη μεταφορά, έτσι ώστε να μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

"Σχέση γιατρού ασθενούς

Σχέση γιατρού ασθενούς Ημερίδα για τα δικαιώματα των ασθενών «Patient advocacy» "Σχέση γιατρού ασθενούς Τα κατοχυρωμένα δικαιώματα του ασθενούς κατά την νοσηλεία και η θέση του γιατρού απέναντί τους ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΟΥΡΤΣΙΔΗΣ, MD

Διαβάστε περισσότερα

NSW MINISTRY OF HEALTH 73 Miller Street NORTH SYDNEY NSW 2060 Τηλ. (02) 9391 9000 Φαξ. (02) 9391 9101 TTY. (02) 9391 9900 www.health.nsw.gov.

NSW MINISTRY OF HEALTH 73 Miller Street NORTH SYDNEY NSW 2060 Τηλ. (02) 9391 9000 Φαξ. (02) 9391 9101 TTY. (02) 9391 9900 www.health.nsw.gov. GREEK ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ, ΣΕΒΑΣΜΌΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΉ: ADVANCE CARE PLANNING FOR END OF LIFE FOR PEOPLE WITH MENTAL ILLNESS (ΈΓΚΑΙΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΌΣ ΦΡΟΝΤΊΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΈΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΉΣ ΑΤΌΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΆ ΝΟΣΉΜΑΤΑ): ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σε ποιον διαβιβάζουμε/γνωστοποιούμε αυτά τα δεδομένα. Πώς αντιμετωπίζουμε τα δικαιώματα προστασίας δεδομένων σας

Σε ποιον διαβιβάζουμε/γνωστοποιούμε αυτά τα δεδομένα. Πώς αντιμετωπίζουμε τα δικαιώματα προστασίας δεδομένων σας ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Η ανώνυμη εταιρεία «ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΣΑΜΑΡΑΣ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα επί της Λεωφ.Αθηνών αρ. 90 με ΑΦΜ: 094176994, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ, (εφεξής «Η εταιρεία») δεσμεύεται να προστατεύει

Διαβάστε περισσότερα

(Έκδοση 2, Ιούνιος 2018) Αριθμός έγκρισης επιτροπής ηθικής. Έγγραφο με πληροφορίες της μελέτης για τους ασθενείς. Αγαπητέ ασθενή,

(Έκδοση 2, Ιούνιος 2018) Αριθμός έγκρισης επιτροπής ηθικής. Έγγραφο με πληροφορίες της μελέτης για τους ασθενείς. Αγαπητέ ασθενή, Μελέτη EuroPOWER (Μετεγχειρητικά αποτελέσματα με ή χωρίς τη χρήση ενός πρωτοκόλλου βελτιστοποίησης της μετεγχειρητικής ανάνηψης στη χειρουργική του κόλου και του ορθού. Μια προοπτική, Ευρωπαϊκή, πολύ-κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση προστασίας δεδομένων

Ανακοίνωση προστασίας δεδομένων Ανακοίνωση προστασίας δεδομένων Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) είναι ένας νέος νόμος της ΕΕ που τίθεται σε ισχύ σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, περιλαμβανομένης της Ιρλανδίας στις 25 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

Δικαίωμα ίσης αναγνώρισης από το νόμο «Η άποψη, η επιθυμία και η προτίμησή μου μετρούν» 5/12/2015

Δικαίωμα ίσης αναγνώρισης από το νόμο «Η άποψη, η επιθυμία και η προτίμησή μου μετρούν» 5/12/2015 Δικαίωμα ίσης αναγνώρισης από το νόμο «Η άποψη, η επιθυμία και η προτίμησή μου μετρούν» 5/12/2015 Μαρίνα Παγιάτσου, Λειτουργός ΕΠΝΚΑ Το θέμα είναι: «Τα ζητήματα που εντοπίζονται στην κυπριακή καθημερινότητα

Διαβάστε περισσότερα

Aίτηση καταγγελίας. 1. Προσωπικά στοιχεία: Καταγγέλλων. 2. Στοιχεία επιχείρησης

Aίτηση καταγγελίας. 1. Προσωπικά στοιχεία: Καταγγέλλων. 2. Στοιχεία επιχείρησης Aίτηση καταγγελίας 1. Προσωπικά στοιχεία: Καταγγέλλων Παρακαλούμε σημειώστε εδώ με τικ αν ένας ή περισσότεροι από τους καταγγέλλοντες προσδιορίζονται ως έχοντες καταγωγή αυτοχθόνων Αβορίγινων και Νησιωτών

Διαβάστε περισσότερα

9558 6800 www.lctg.net.au

9558 6800 www.lctg.net.au GREEK leichhardt Ομάδα κοινοτικής συγκοινωνίας 9558 6800 www.lctg.net.au m a r r i c k v i l l e l e i c h h a r d t Ενημερωτικό Φυλλάδιο Επιβατών Περιεχόμενα Περιγραφή, επιλεξιμότητα, άλλες γλώσσες Εγγραφή,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 26.7.2019 C(2019) 5470 final ANNEXES 1 to 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ για την τροποποίηση της εκτελεστικής απόφασης 2014/287/ΕΕ σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ & ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ & ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ & ΦΡΟΝΤΙΣΤΕΣ Εδώ ευδοκιμεί η ψυχική ευημερία Greek Στην Flourish Australia, καταλαβαίνουμε το σημαντικό ρόλο που έχουν πολλές οικογένειες και φροντιστές για να υποστηρίξουν κάποιον που βιώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 o Ερωτηµατολόγιο για την αυτοαξιολόγηση του επιπέδου υγείας του πληθυσµού. 8. Συνολικά τις τελευταίες 30 µέρες, πόση

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 o Ερωτηµατολόγιο για την αυτοαξιολόγηση του επιπέδου υγείας του πληθυσµού. 8. Συνολικά τις τελευταίες 30 µέρες, πόση ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 o Ερωτηµατολόγιο για την αυτοαξιολόγηση του επιπέδου υγείας του πληθυσµού 5. Συνολικά τις τελευταίες 30 µέρες, πόσο µεγάλο πόνο και δυσφορία είχατε; Κανένα Μικρό Μέτριο Σοβαρό Εξαιρετικά σοβαρό

Διαβάστε περισσότερα

Βιβλιαράκι Πληροφοριών για Πελάτες. Ιανουάριος 2019

Βιβλιαράκι Πληροφοριών για Πελάτες. Ιανουάριος 2019 Βιβλιαράκι Πληροφοριών για Πελάτες Ιανουάριος 2019 Απώλεια όρασης; Είμαστε εδώ να σας βοηθήσουμε. Συναισθηματική υποστήριξη και ομάδες για κοινωνική ενσωμάτωση Εργασιοθεραπευτές για ανεξαρτησία Ειδικούς

Διαβάστε περισσότερα

Ένας οδηγός για. τη συνδιαλλαγή

Ένας οδηγός για. τη συνδιαλλαγή . Ένας οδηγός για τη συνδιαλλαγή Η δωρεάν υπηρεσία μας μπορεί να βοηθήσει να επιλύσετε το παραπονό σας χωρίς τα έξοδα και άγχος της προσφυγής στα δικαστήρια.. Ποιο είμαστε; Η υπηρεσία Financial Ombudsman

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες για Ηλικιωμένους και Άτομα με Αναπηρία

Υπηρεσίες για Ηλικιωμένους και Άτομα με Αναπηρία Υπηρεσίες για Ηλικιωμένους και Άτομα με Αναπηρία Διατηρώντας τους δημότες ενεργούς και σε επαφή GREEK Δήμος της Μελβούρνης Περιεχόμενα Καλωσορίσατε 3 Πρόσβαση σε υπηρεσίες 4 Επιλεξιμότητα Παραπομπή Αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Πύλη Πληροφοριών Περίθαλψης της Νέας Υόρκης. Καλύτερη ενημέρωση. Καλύτερη πρόσβαση. Καλύτερη περίθαλψη.

Πύλη Πληροφοριών Περίθαλψης της Νέας Υόρκης. Καλύτερη ενημέρωση. Καλύτερη πρόσβαση. Καλύτερη περίθαλψη. Πύλη Πληροφοριών Περίθαλψης της Νέας Υόρκης Καλύτερη ενημέρωση. Καλύτερη πρόσβαση. Καλύτερη περίθαλψη. Τι είναι η Πύλη Πληροφοριών Περίθαλψης της Νέας Υόρκης; Η Πύλη Πληροφοριών Περίθαλψης της Νέας Υόρκης

Διαβάστε περισσότερα

Τα προσωπικά δεδομένα σας που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε μέσω της χρήσης του ιστότοπου και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μας.

Τα προσωπικά δεδομένα σας που συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε μέσω της χρήσης του ιστότοπου και των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μας. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ Η εταιρεία με την επωνυμία «Midnight Dolphin Ltd», που στο Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία, με αριθμό μητρώου 09803896 (εφεξής «Εταιρεία») δεσμεύεται να προστατεύει το απόρρητο

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Άτομα με Αναπηρία

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Άτομα με Αναπηρία Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Άτομα με Αναπηρία 2010-2020 Υπάρχουν 80 περίπου εκατομμύρια πολίτες με αναπηρίες στην ΕΕ, οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζουν

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες για Άτομα με Αναπηρίες

Υπηρεσίες για Άτομα με Αναπηρίες Υπηρεσίες για Άτομα με Αναπηρίες Υπηρεσίες για Άτομα με Αναπηρίες Οι Κοινοτικές Υπηρεσίες Υγείας, Merri Community Health Services, φιλοδοξούν να προάγουν τον συνυπολογισμό και την συμμετοχή των ατόμων

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία για το σχολείο

Προετοιμασία για το σχολείο Getting ready for school A guide for parents of a child with disability Προετοιμασία για το σχολείο Οδηγός για γονείς παιδιού με αναπηρία Greek Η έναρξη του Kindergarten είναι ένα συναρπαστικό βήμα στη

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματίστε έγκαιρα για τις μελλοντικές σας νομικές, υγειονομικές και οικονομικές αποφάσεις

Προγραμματίστε έγκαιρα για τις μελλοντικές σας νομικές, υγειονομικές και οικονομικές αποφάσεις Μια προσφορά της υπηρεσίας Προγραμματίστε έγκαιρα για τις μελλοντικές σας νομικές, υγειονομικές και οικονομικές αποφάσεις Είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε. Χρειάζονται μόνο τρία απλά βήματα: Ετοιμάστε

Διαβάστε περισσότερα

1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: 2 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝΤΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ:

1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: 2 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝΤΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α (συμπληρώνεται από τους προϊσταμένους των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας) ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΣΤΑ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: 2 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Διαβάστε περισσότερα

Φροντίδα ασθενούς με άνοια Θέλω ή Πρέπει ;

Φροντίδα ασθενούς με άνοια Θέλω ή Πρέπει ; Φροντίδα ασθενούς με άνοια Θέλω ή Πρέπει ; Μαρίνα Ελευθερίου Ψυχολόγος ΑΠΘ MSc Γνωστικής Ψυχολογίας Ψυχοθεραπεύτρια Γνωστική Συμπεριφορική Ευδοκία Νικολαΐδου Ψυχολόγος ΑΠΘ MSc Διοίκηση Μονάδων Υγείας Ειδίκευση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ «ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ»

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ «ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ» ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ «ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ» Α. Ενημερωτικό φυλλάδιο Σκοπός Τι περιλαμβάνει η μελέτη; Το ερευνητικό πρωτόκολλο περιλαμβάνει τη συλλογή κλινικών πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Ανησυχείτε για την ακοή σας;

Ανησυχείτε για την ακοή σας; Ανησυχείτε για την ακοή σας; Η Australian Hearing είναι εδώ για να βοηθήσει 131 797 www.hearing.com.au Η απώλεια ακοής στην Αυστραλία Έχω απώλεια ακοής; Η απώλεια ακοής είναι ένα σημαντικό ζήτημα υγείας

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. Άρθρο 2. Άρθρο 3. Άρθρο 4. Επίσημα κείμενα και διδακτικό υλικό. Ορισμός του παιδιού. Παιδί θεωρείται ένα άτομο κάτω των 18 ετών.

Άρθρο 1. Άρθρο 2. Άρθρο 3. Άρθρο 4. Επίσημα κείμενα και διδακτικό υλικό. Ορισμός του παιδιού. Παιδί θεωρείται ένα άτομο κάτω των 18 ετών. Ορισμός του παιδιού Παιδί θεωρείται ένα άτομο κάτω των 18 ετών. Άρθρο 1 Απαγόρευση διακρίσεων Κάθε παιδί πρέπει να αντιμετωπίζεται χωρίς διακρίσεις λόγω χρώματος, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, άποψης, χώρας

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκές πρακτικές διαχείρισης της ατυχηματικής τρώσης της σκληράς μήνιγγας στη Μαιευτική (EPiMAP Μαιευτικής) ΕΝΤΥΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Ευρωπαϊκές πρακτικές διαχείρισης της ατυχηματικής τρώσης της σκληράς μήνιγγας στη Μαιευτική (EPiMAP Μαιευτικής) ΕΝΤΥΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ Παράρτημα 1Α Ευρωπαϊκές πρακτικές διαχείρισης της ατυχηματικής τρώσης της σκληράς μήνιγγας στη Μαιευτική (EPiMAP Μαιευτικής) Eυρωπαϊκή προοπτική πολυκεντρική μελέτη παρατήρησης ΕΝΤΥΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη. των Δικαιωμάτων. και Ευθυνών. των Εθελοντών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Διακήρυξη. των Δικαιωμάτων. και Ευθυνών. των Εθελοντών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Διακήρυξη των Δικαιωμάτων και Ευθυνών των Εθελοντών Συμμετέχω Διαμορφώνω Συμμετέχω Έχω ρόλο

Διαβάστε περισσότερα

Γυναίκες - Αναπηρία Υγεία

Γυναίκες - Αναπηρία Υγεία Γυναίκες - Αναπηρία Υγεία Ελένη Νταλάκα Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) ΥΓΕΙΑ Επαγγελματίες Θύματα βίας Γυναίκες (ηλικιωμένες, ανήλικες, Ρομά, πρόσφυγες, μετανάστριες, εξαρτημένες,

Διαβάστε περισσότερα

Information, Linkages and Capacity Building Commissioning Framework

Information, Linkages and Capacity Building Commissioning Framework Information, Linkages and Capacity Building Commissioning Framework Οκτώβριος 2016 Τι περιέχει το έγγραφο που κρατάτε στα χέρια σας; Οκτώβριος 2016 1 Τι περιέχει το έγγραφο που κρατάτε στα χέρια σας; 2

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο δικαιωμάτων. Τα δικαιώματά σας:

Έγγραφο δικαιωμάτων. Τα δικαιώματά σας: Έγγραφο δικαιωμάτων Το φυλλάδιο αυτό σας παρέχει σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά τα δικαιώματά σας όταν βρίσκεστε στο αστυνομικό τμήμα. Με τον όρο δικαιώματα εννοούμε σημαντικές ελευθερίες και δυνατότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΤΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΚΑΡΤΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΡΤΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού(2012). Σεξουαλικά Δικαιώματα: μια Διακήρυξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικογενειακού Προγραμματισμού(ΔΟΟΠ). Συνοπτική Έκδοση.

Διαβάστε περισσότερα

Το δικαίωμά σας για ένσταση κατά της απόφασης για την απαίτησή σας

Το δικαίωμά σας για ένσταση κατά της απόφασης για την απαίτησή σας Το δικαίωμά σας για ένσταση κατά της απόφασης για την απαίτησή σας Το δικαίωμά σας για ένσταση κατά της απόφασης για την απαίτησή σας Υπηρεσία Κοινωνικής Ασφάλισης επιθυμεί Η να έχει διαβεβαιωθεί ότι λαμβάνετε

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΕΡΟΣ 1, Ποια από τις προτάσεις αυτές είναι σωστή; α, Τα εμβόλια χορηγούνται στους ξένους με βάση τις οδηγίες WHO. β, Οι δόσεις εμβολίου συμπεριλαμβάνουν το πνευμονιοκοκκικό και

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων επαγγελματιών υγείας

Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων επαγγελματιών υγείας Πληροφορίες σχετικά με τη συλλογή και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων επαγγελματιών υγείας Η Astellas Pharma είναι μια παγκόσμια φαρμακευτική επιχείρηση, της οποίας η τελική μητρική εταιρεία έχει

Διαβάστε περισσότερα

Η Υγειονοµική Περίθαλψη στο Οντάριο: Λήψη επείγουσας περίθαλψης

Η Υγειονοµική Περίθαλψη στο Οντάριο: Λήψη επείγουσας περίθαλψης Η Υγειονοµική Περίθαλψη στο Οντάριο: Λήψη επείγουσας περίθαλψης Αν έχετε µια επείγουσα κατάσταση απειλητική για τη ζωή, πηγαίνετε στα επείγοντα περιστατικά ενός νοσοκοµείου ή καλέστε αµέσως το 911. Ο/η

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «EΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «EΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «EΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» «Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη» Προσερχόμενοι στο νοσοκομείο να έχετε πάντοτε μαζί σας το ΑΜΚΑ σας και το βιβλιάριο υγείας

Διαβάστε περισσότερα

Προκαταρκτική αξιολόγηση εντεροβακτηριοειδών που παράγουν καρμπαπενεμάσες (CPE) Πληροφορίες για τους ασθενείς

Προκαταρκτική αξιολόγηση εντεροβακτηριοειδών που παράγουν καρμπαπενεμάσες (CPE) Πληροφορίες για τους ασθενείς Προκαταρκτική αξιολόγηση εντεροβακτηριοειδών που παράγουν καρμπαπενεμάσες (CPE) Πληροφορίες για τους ασθενείς Σε περίπτωση όπου έχετε τυχόν απορίες σχετικά με τις πληροφορίες που παρέχονται στο παρόν φυλλάδιο,

Διαβάστε περισσότερα

Σχιζοφρένεια. Τι Είναι η Σχιζοφρένεια; Από Τι Προκαλείται η Σχιζοφρένεια; Ποια Είναι Τα Συμπτώματα Της Σχιζοφρένειας;

Σχιζοφρένεια. Τι Είναι η Σχιζοφρένεια; Από Τι Προκαλείται η Σχιζοφρένεια; Ποια Είναι Τα Συμπτώματα Της Σχιζοφρένειας; Σχιζοφρένεια Τι Είναι η Σχιζοφρένεια; Η σχιζοφρένεια, μια πνευματική ασθένεια που προκαλεί διαταραχή στον τρόπο που σκέφτεται το άτομο, επηρεάζει περίπου το 1% του πληθυσμού. Συνήθως ξεκινά από τα τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Υπηρετούμε και βιώνουμε τις Αξίες: Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Προς τον σκοπό αυτό, αυτοδεσμευόμαστε σε όλα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

ΔΗΛΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ Πεδίο εφαρμογής Όλα τα άτομα των οποίων τα προσωπικά δεδομένα συγκεντρώνονται, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΓΚΠΔ GDPR). Αρμοδιότητες Ο γενικός διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

Προσέγγιση των νέων μέσω παροχής συμβουλών και θεραπείας. Έργο της ΕΕ παρουσιάζει κατευθυντήριες γραμμές και κατάρτιση

Προσέγγιση των νέων μέσω παροχής συμβουλών και θεραπείας. Έργο της ΕΕ παρουσιάζει κατευθυντήριες γραμμές και κατάρτιση Δελτίο Τύπου 30 Αυγούστου 2018 Προσέγγιση των νέων μέσω παροχής συμβουλών και θεραπείας Έργο της ΕΕ παρουσιάζει κατευθυντήριες γραμμές και κατάρτιση Ο αριθμός των νέων στην Ευρωπαϊκή Ένωση που χρειάζονται

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές αρχές δεοντολογίας στην άσκηση του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού κατά τον Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ).

Βασικές αρχές δεοντολογίας στην άσκηση του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού κατά τον Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ). Βασικές αρχές δεοντολογίας στην άσκηση του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού κατά τον Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ). Ι. Συμπεριφορά των Κοινωνικών Λειτουργών σχετικά με την Εργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΙΠΙ

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΙΠΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΙΠΙ Για τους ασθενείς που διαγνώστηκαν με ΙΠΙ: Ένας οδηγός που θα σας βοηθήσει να συζητήσετε την πάθησή σας και τις διαθέσιμες επιλογές διαχείρισης με τον γιατρό

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα για την Υγεία. Κοινό

Έρευνα για την Υγεία. Κοινό Έρευνα για την Υγεία Κοινό Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΕΝΤΟΛΕΑΣ: ΤΥΠΟΣ: ΔΕΙΓΜΑ: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: ΣΤΑΘΜΙΣΕΙΣ: alco ΜΕΛΟΣ ΣΕΔΕΑ - ΑΡ. ΜΗΤΡΩΟΥ Ε.Σ.Ρ. 12 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Medicaid. ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ Σύνοψη της Medicaid

Medicaid. ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ Σύνοψη της Medicaid Medicaid ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ Σύνοψη της Medicaid 2 ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ Η Medicaid (αλλιώς Ιατρική Βοήθεια) είναι ένα κοινό Ομοσπονδιακό και πολιτειακό πρόγραμμα που βοηθάει στην κάλυψη ιατρικών δαπανών για συγκεκριμένα

Διαβάστε περισσότερα

Αυστραλιανή Διδακτική Ύλη Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Φ Υ Λ Λ Α Δ Ι Ο

Αυστραλιανή Διδακτική Ύλη Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Φ Υ Λ Λ Α Δ Ι Ο Πώς να εκφράσετε τις απόψεις σας για το σχέδιο της Αυστραλιανής Διδακτικής Ύλης Κ-10; Τι θέματα μπορείτε να σχολιάσετε; Το σχέδιο της Αυστραλιανής Διδακτικής Ύλης Κ-10 για τα αγγλικά, μαθηματικά, φυσική/χημεία

Διαβάστε περισσότερα

Με βάση τον Κανονισµό για το συντονισµό των συστηµάτων κοινωνικής ασφάλισης (ΕΚ 883/ ) που ενσωµατώνεται στην Οδηγία: Οι πολίτες (και κάτοικοι

Με βάση τον Κανονισµό για το συντονισµό των συστηµάτων κοινωνικής ασφάλισης (ΕΚ 883/ ) που ενσωµατώνεται στην Οδηγία: Οι πολίτες (και κάτοικοι ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Φεβρουάριος 2011 1 Με βάση τον Κανονισµό για το συντονισµό των συστηµάτων κοινωνικής ασφάλισης (ΕΚ 883/2004 2004) που ενσωµατώνεται στην Οδηγία: Οι πολίτες (και κάτοικοι από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (E.F.P.P.A.)

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (E.F.P.P.A.) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (E.F.P.P.A.) ΜΕΤΑ-ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ 1. Προοίμιο Οι ψυχολόγοι αναπτύσσουν ένα έγκυρο και αξιόπιστο σύνολο γνώσεων βασισμένων στην έρευνα και εφαρμόζουν

Διαβάστε περισσότερα

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ;

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ; Η νυχτερινή ενούρηση συμβαίνει όταν ένα άτομο πρέπει να ξυπνάει τη νύχτα για να ουρήσει. Αν αυτό συμβεί περισσότερο από δύο φορές τη νύχτα, μπορεί να είναι πρόβλημα. Η νυκτερινή

Διαβάστε περισσότερα

Medical Safety. Το προσωπικό σας σύστημα υγείας!

Medical Safety. Το προσωπικό σας σύστημα υγείας! Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Medical Safety Το προσωπικό σας σύστημα υγείας! - Έχετε φανταστεί ένα ολόκληρο μηχανισμό προηγμένων υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης σχεδιασμένο από εσάς και προσαρμοσμένο

Διαβάστε περισσότερα

Ζώντας με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση

Ζώντας με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση H Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας ευχαριστεί την PH EUROPE για την συνδρομή της στην δημιουργία αυτού του εργαλείου Ζώντας με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας - HPH Δερβενακίων 11β

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ. ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ (ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ) Dr Harris Panagiotalidis

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ. ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ (ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ) Dr Harris Panagiotalidis ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ (ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ) Dr Harris Panagiotalidis Βασικά Δικαιώματα για Ανθρώπους με Πάρκινσον Καταστατικός

Διαβάστε περισσότερα