Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης στη Βικτώρια GREEK

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης στη Βικτώρια GREEK"

Transcript

1 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης στη Βικτώρια GREEK

2 2 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης

3 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 3 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης περιγράφει τα δικαιώματα των ασθενών, καταναλωτών και άλλων ανθρώπων που χρησιμοποιούν το αυστραλιανό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Αυτά τα δικαιώματα είναι ζωτικά για να εξασφαλιστεί ότι, οπουδήποτε και οποτεδήποτε παρέχεται υγειονομική περίθαλψη, είναι υψηλής ποιότητας και ασφαλής. Ο Καταστατικός Χάρτης αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι που λαβαίνουν υγειονομική περίθαλψη και οι άνθρωποι που παρέχουν την υγειονομική περίθαλψη, όλοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των δικαιωμάτων υγειονομικής περίθαλψης. Επιτρέπει στους ασθενείς, καταναλωτές, οικογένειες, φροντιστές και υπηρεσίες που παρέχουν φροντίδα να έχουν μια κοινή κατανόηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που λαβαίνουν υγειονομική περίθαλψη. Αυτή η κοινή κατανόηση βοηθά να συνεργαστούν όλοι για ένα ασφαλές και υψηλής ποιότητας σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Η γνήσια συνεργασία μεταξύ ασθενών, καταναλωτών και χορηγών είναι σημαντική έτσι ώστε ο καθένας να πετύχει τα καλύτερα δυνατόν αποτελέσματα.

4 4 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Καθοδηγητικές αρχές Αυτές οι αρχές περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο αυτός ο Καταστατικός Χάρτης ισχύει στο αυστραλιανό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. 1. Όλοι έχουν δικαίωμα να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη και αυτό το δικαίωμα είναι ζωτικό ώστε ο Καταστατικός Χάρτης να έχει νόημα. 2. Η αυστραλιανή κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στις διεθνείς συμφωνίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα που αναγνωρίζουν το δικαίωμα του καθενός να έχει το υψηλότερο δυνατόν επίπεδο σωματικής και ψυχικής υγείας. 3. Η Αυστραλία είναι μια κοινωνία που αποτελείται από ανθρώπους με διαφορετικούς πολιτισμούς και τρόπους ζωής και ο Καταστατικός Χάρτης αναγνωρίζει και σέβεται αυτές τις διαφορές.

5 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 5 Τα δικαιώματά σας στον Αυστραλιανό Χάρτη Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Πρόσβαση - το δικαίωμα να έχετε πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη. Ασφάλεια - το δικαίωμα να λαβαίνετε ασφαλή και υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη. Σεβασμός - το δικαίωμα να σας σέβονται και να σας συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια και εκτίμηση. Επικοινωνία - το δικαίωμα να ενημερώνεστε για τις υπηρεσίες, θεραπεία, επιλογές και δαπάνες με έναν σαφή και ανοικτό τρόπο. Συμμετοχή - το δικαίωμα να συμμετέχετε στις αποφάσεις και να κάνετε επιλογές για την υγειονομική σας περίθαλψη. Απόρρητο - το δικαίωμα στο απόρρητο και εμπιστευτικότητα των προσωπικών σας πληροφοριών. Σχόλια - το δικαίωμα να σχολιάσετε την υγειονομική σας περίθαλψη και να εξετάζονται οι ανησυχίες σας.

6 6 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Τι σημαίνει ο Καταστατικός Χάρτης στη Βικτώρια; Αυτό το φυλλάδιο περιγράφει τον Αυστραλιανό Καταστατικό Χάρτη Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης και τι σημαίνει για εσάς ως ασθενής, καταναλωτής, οικογενειακό μέλος ή φροντιστής που χρησιμοποιείτε το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης Βικτώριας. Αντικαθιστά τον Καταστατικό Χάρτη Ασθενών Δημόσιων Νοσοκομείων. Αυτά τα δικαιώματα ισχύουν για όλες τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στη Βικτώρια. Αυτό περιλαμβάνει τα άτομα που χρησιμοποιούν τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, τα ιατρεία Γενικής Ιατρικής, τους ειδικούς γιατρούς, τις υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρίες, τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, τα κέντρα κοινοτικής υγείας και τους χορηγούς παραϊατρικών υπηρεσιών όπως ψυχολόγοι, οδοντίατροι, πρακτικοί θεραπευτές και εργασιοθεραπευτές. Σχετικά με το φυλλάδιο αυτό Αυτό το φυλλάδιο σας λέει τι μπορείτε να αναμένετε από τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στη Βικτώρια και πού να πάτε για βοήθεια εάν έχετε κάποια ανησυχία για μια υπηρεσία που ζητάτε ή λαβαίνετε. Δικαιώματα υγειονομικής περίθαλψης και ανθρώπινα δικαιώματα Οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας και Βικτώριας είναι δεσμευμένες σε αρκετές διεθνείς συμφωνίες ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αναγνωρίζουν το δικαίωμα του καθενός στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο σωματικής και ψυχικής υγείας. Αναγνωρίζουν το δικαίωμά σας στην υγειονομική περίθαλψη και σε άλλες υπηρεσίες που είναι ζωτικές στην υγεία, συμπεριλαμβανομένου καθαρού νερού, στέγαση και εκπαίδευση που αφορά την υγεία.

7 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 7 Στη Βικτώρια, οι κρατικά χρηματοδοτούμενες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να συμμορφώνονται με το Νόμο του Καταστατικού Χάρτη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων Βικτώριας 2006, ο οποίος προστατεύει πολλά ανθρώπινα δικαιώματα. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για να μάθετε για τον τρόπο με τον οποίο αυτό μπορεί να επηρεάσει τα δικαιώματα της υγειονομικής σας περίθαλψης. Καταναλωτές, ασθενείς και χορηγοί υπηρεσιών Καταναλωτές είναι άνθρωποι που είναι τωρινοί ή μελλοντικοί χρήστες υγειονομικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων ασθενών νοσοκομείων. Σ αυτούς περιλαμβάνονται παιδιά, γυναίκες και άνδρες, άνθρωποι με αναπηρίες, άνθρωποι διαφορετικής πολιτισμικής καταγωγής και θρησκείας, κοινωνικοοικονομικής κατάστασης και κοινωνικών περιστάσεων, σεξουαλικού προσανατολισμού και παθήσεις υγείας. Χορηγός υγειονομικής περίθαλψης είναι ο εκπαιδευμένος επαγγελματίας υγείας που σας παρέχει τη φροντίδα. Υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης είναι ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

8 8 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Πρόσβαση Έχετε δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη που χρειάζεστε. Αυτό το δικαίωμα υποστηρίζεται από το Medicare, το οποίο παρέχει πρόσβαση σε δωρεάν ή επιδοτούμενη θεραπεία από γιατρούς και πρόσβαση σε δωρεάν δημόσιες νοσοκομειακές υπηρεσίες. Έχετε δικαίωμα υψηλής ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης που ικανοποιεί τις ανάγκες υγείας σας. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης Βικτώριας περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών. Για να λάβετε τη φροντίδα που χρειάζεστε μπορεί να σημαίνει παραπομπή σε διαφορετική υπηρεσία απ αυτή που επισκεφτήκατε αρχικά. Μπορείτε να επιλέξετε να είστε δημόσιος ή ιδιωτικός ασθενής. Σε δημόσιο νοσοκομείο της Βικτώριας εάν είστε δημόσιος ασθενής, δεν θα χρεωθείτε για το νοσοκομείο ή τις ιατρικές υπηρεσίες. Εάν είστε ιδιωτικός ασθενής, εσείς ή η ασφαλιστική σας εταιρία θα χρεωθείτε για μερικές υπηρεσίες. Η υγειονομική σας υπηρεσία θα πρέπει να σας εξηγήσει τις οποιεσδήποτε δαπάνες ή διαφορές που αφορούν τη φροντίδα σας εάν ήσασταν ιδιωτικός ασθενής. Μπορεί να χρεωθείτε μια μικρή χρέωση για μερικές κρατικά χρηματοδοτούμενες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης όπως οδοντιατρική περίθαλψη ή φυσιοθεραπεία.

9 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 9 Ασφάλεια Έχετε δικαίωμα για ασφαλή και υψηλής ποιότητας φροντίδα. Ασθενείς, καταναλωτές και χορηγοί υγειονομικής περίθαλψης όλοι δικαιούνται να έχουν ένα ασφαλές, προστατευμένο και στοργικό περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης. Έχετε δικαίωμα σε υψηλής ποιότητας ασφαλούς περίθαλψης και θεραπείας. Μπορείτε να ενημερώνετε το προσωπικό εάν έχετε κάποια ανησυχία για την ασφάλεια ή πιστεύετε ότι μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος. Το δικαίωμά σας για ασφαλή και υψηλής ποιότητας φροντίδα στηρίζεται εν μέρει στη σαφή επικοινωνία. Αυτό σημαίνει να δίνετε στο χορηγό υγειονομικής περίθαλψης τις πληροφορίες που χρειάζεται για τη θεραπεία σας και ο χορηγός σας να σας λέει τι πρέπει να γνωρίζετε για να παίρνετε αποφάσεις για τη φροντίδα σας. Εάν χρειάζεται, έχετε δικαίωμα για αναγνωρισμένο διερμηνέα όταν χρησιμοποιείτε κρατικά χρηματοδοτούμενη υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης, όπως σε νοσοκομείο ή κέντρο κοινοτικής υγείας. Όλες οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να προσπαθούν συνεχώς να βελτιώνουν την ποιότητα της φροντίδας που παρέχουν. Οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας εκθέτουν την πρόοδο τους στην κοινότητα μέσω της ετήσιας αναφοράς τους για την ποιότητα της φροντίδας που παρέχουν.

10 10 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Σεβασμός Έχετε δικαίωμα να σας δείχνουν σεβασμό, να σας συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια και εκτίμηση και χωρίς διάκριση. Οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να αναπτύξουν ένα περιβάλλον που στηρίζει τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ ασθενών, καταναλωτών και προσωπικού. Έχετε δικαίωμα να σας συμπεριφέρονται μ έναν τρόπο ώστε να γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπειά σας. Οι υπάλληλοι υγειονομικής περίθαλψης αξίζουν επίσης να τους συμπεριφέρονται με σεβασμό και εκτίμηση και χωρίς διάκριση. Έχετε δικαίωμα να λάβετε φροντίδα που ανταποκρίνεται στον πολιτισμό και στις πεποιθήσεις σας όπως οι πεποιθήσεις και πρακτικές σας σχετικά με τον τοκετό, ασθένεια και θάνατο, το φύλο του ατόμου που ασχολείται με τη θεραπεία σας, ή τις διαιτητικές απαιτήσεις σας ενώ νοσηλεύεστε σε νοσοκομείο. Έχετε δικαίωμα να σας συμπεριφέρονται χωρίς διάκριση λόγω της φυλής, ηλικίας, φύλου, ταυτότητας φύλου, σεξουαλικό προσανατολισμό, κατάσταση φροντιστή, αναπηρία, συζυγική κατάσταση ή θρησκευτικές πεποιθήσεις σας. Όσο είναι εφικτό, οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να παρέχουν την περίθαλψη και θεραπεία σε χώρο που επιτρέπει την προστασία της προσωπικής ζωής.

11 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 11 Επικοινωνία Η υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη βασίζεται στην ανοικτή και αποτελεσματική επικοινωνία διπλής κατεύθυνσης μεταξύ εσάς και του χορηγού υγειονομικής περίθαλψης. Έχετε το δικαίωμα να ενημερώνεστε για τις υπηρεσίες, θεραπεία, επιλογές και δαπάνες που μ έναν τρόπο ώστε να μπορείτε να τα καταλάβετε. Έχετε δικαίωμα σε σαφείς και κατανοητές πληροφορίες για την υγειονομική περίθαλψη και πάθησή σας συμπεριλαμβανομένων, των επιλογών θεραπείας, αναμενόμενων αποτελεσμάτων, πιθανών παρενεργειών και δαπανών. Ο χορηγός υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε ερωτήσεις. Εάν έχετε ανησυχίες για τις επιλογές θεραπείας που σας πρόσφερε ο χορηγός υγειονομικής περίθαλψης, έχετε το δικαίωμα να λάβετε δεύτερη ιατρική γνώμη. Πολλά πράγματα έχουν επιπτώσεις στην υγεία σας: ιατρικό ιστορικό, φάρμακα και συμπληρωματικές θεραπείες που κάνετε, κοινωνικές περιστάσεις και συναισθηματική ευεξία. Είναι σημαντικό να δώσετε στο χορηγό υγειονομικής περίθαλψης όλες τις σχετικές πληροφορίες, έτσι ώστε να μπορέσει να σας προσφέρει την καταλληλότερη θεραπεία.

12 12 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Έχετε δικαίωμα σε αναγνωρισμένο διερμηνέα για τις ανάγκες επικοινωνίας με την κρατικά χρηματοδοτούμενη υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης. Θα πρέπει να παρέχονται διερμηνείς στα σημαντικά στάδια κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας, όπως όταν συζητάτε το ιατρικό ιστορικό, θεραπείες, αποτελέσματα εξετάσεων, διαγνώσεις, κατά τη διάρκεια της εισαγωγής και αξιολόγησης και όταν πρέπει να δώσετε ενημερωμένη συγκατάθεση. Εάν είστε ασθενής ή καταναλωτής σε νοσοκομείο ή άλλη μεγάλη υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης, μπορεί να ασχοληθούν με τη θεραπεία σας πολλά και διάφορα άτομα. Έχετε δικαίωμα να σας ενημερώνουν για το ποιος είναι αρμόδιος για τη φροντίδα σας και πώς να επικοινωνήσετε με το άτομο αυτό. Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε από οικογενειακό μέλος, φροντιστή ή επιλεγμένο πρόσωπο υποστήριξης να σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με τον χορηγό υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό το πρόσωπο θα μπορούσε να είναι κάποιος φίλος ή μέλος της οικογένειας, ή κάποιος από υπηρεσία υποστήριξης καταναλωτών. Παραδείγματος χάριν, τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της Βικτώριας έχουν υπάλληλο διασύνδεσης με Αβορίγινες. Δείτε στο πίσω μέρος αυτού του φυλλαδίου για λεπτομέρειες επικοινωνίας.

13 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 13 Συμμετοχή Έχετε δικαίωμα να πάρετε ενεργό ρόλο στην υγειονομική σας περίθαλψη και να συμμετέχετε στις αποφάσεις και επιλογές για τη φροντίδα σας. Έχετε δικαίωμα να συμμετέχετε όσο θέλετε στις αποφάσεις για τη φροντίδα και τη θεραπεία σας. Ο χορηγός υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να σας δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να πάρετε ενημερωμένες αποφάσεις, την ευκαιρία να κάνετε ερωτήσεις, και χρόνο να μιλήσει στους φροντιστές, οικογένεια και φίλους σας πριν πάρετε αποφάσεις. Έχετε δικαίωμα να συμμετέχει στη φροντίδα σας η οικογένειά σας, άλλοι φροντιστές ή άτομα υποστήριξης της αρεσκείας σας. Με τη συγκατάθεσή σας, μπορούν επίσης να λαβαίνουν πληροφορίες και να συμμετέχουν μαζί σας στη λήψη αποφάσεων για τη φροντίδα σας. Έχετε δικαίωμα να αρνηθείτε τη θεραπεία. Όμως, υπάρχουν περιστάσεις στις οποίες μπορεί να θεωρηθείτε ως ανίκανοι να δώσετε ενημερωμένη συγκατάθεση ή να αρνηθείτε τη θεραπεία. Έχετε δικαίωμα να αναθέσετε σε κάποιο άτομο να παίρνει ιατρικές αποφάσεις για λογαριασμό σας στην περίπτωση που χάσετε την ικανότητα να παίρνετε αποφάσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο του Δημόσιου Συνηγόρου (Office of the Public Advocate) - δείτε στο πίσω μέρος αυτού του φυλλαδίου για λεπτομέρειες επικοινωνίας.

14 14 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Εάν είστε νοσηλευόμενος ασθενής σε νοσοκομείο, έχετε δικαίωμα να συμμετέχετε στην απόφαση για το πώς και πότε να φύγετε απ το νοσοκομείο. Προτού φύγετε, το νοσοκομείο πρέπει να συζητήσει ποιες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να χρειαστείτε αφού φύγετε απ το νοσοκομείο και να σας παραπέμψει σε αυτές. Έχετε δικαίωμα να συμμετέχετε στις αποφάσεις για την συνεχή φροντίδα σας. Ο οικογενειακός σας γιατρός θα πρέπει επίσης να συμμετέχει. Μπορείτε να κάνετε εξαγωγή απ το νοσοκομείο μόνοι σας παρά τις συμβουλές του γιατρού σας, αλλά μπορεί να σας ζητηθεί να υπογράψετε μια υπεύθυνη δήλωση ότι είστε υπεύθυνοι για αυτό. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να συμμετέχετε στον προγραμματισμό, σχεδιασμό και αξιολόγηση των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης. Πολλοί οργανισμοί λαμβάνουν υπόψη τις εμπειρίες και ιδέες των καταναλωτών για την υπηρεσία τους όταν κάνουν βελτιώσεις. Έχετε δικαίωμα να μοιραστείτε τις απόψεις σας, παραδείγματος χάριν συμπληρώνοντας δημοσκοπήσεις, συμμετέχοντας σε κοινοτική συμβουλευτική επιτροπή, γράφοντας επιστολές ή αναφέροντας στο προσωπικό την εμπειρία σας. Τόσο η αρνητική όσο και η θετική αναπληροφόρηση (feedback) είναι χρήσιμη.

15 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 15 Απόρρητο Νόμοι της Κοινοπολιτείας και της Βικτώριας προστατεύουν το απόρρητο των πληροφοριών για την προσωπική σας υγεία και άλλων πληροφοριών. Οι πληροφορίες πρέπει να συλλέγονται, χρησιμοποιούνται, φυλάσσονται και να κοινοποιούνται σύμφωνα με αυτούς τους νόμους. Όλα τα άτομα που σχετίζονται με τη θεραπεία και φροντίδα σας έχουν επαγγελματικό και νομικό καθήκον να κρατήσουν εμπιστευτικές τις προσωπικές σας πληροφορίες. Μερικές φορές ο χορηγός υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να κοινοποιήσει προσωπικές σας πληροφορίες σε άλλους που σχετίζονται με τη φροντίδα σας. Μπορούν να κοινοποιήσουν προσωπικές σας πληροφορίες σε κάποιον που δεν συμμετέχει στην υγειονομική σας περίθαλψη μόνο με την άδειά σας. Ο Νόμος Αρχείων Υγείας Βικτώριας 2001 καθορίζει τις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων με τις οποίες όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες πρέπει να συμμορφώνονται. Έχετε δικαίωμα να εκφράζετε τη γνώμη σας για το τι συμβαίνει στις προσωπικές σας πληροφορίες. Εάν αποφασίσετε να μη κοινοποιηθούν μερικές από τις πληροφορίες σας ή να θέσετε περιορισμούς στην πρόσβαση του ιατρικού σας φακέλου, αυτό είναι δικαίωμά σας, αλλά μπορεί να έχει επιπτώσεις στη δυνατότητα του χορηγού υγειονομικής περίθαλψης να σας παρέχει την καλύτερη δυνατόν φροντίδα.

16 16 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Έχετε δικαίωμα πρόσβασης του φακέλου της υγειονομικής σας περίθαλψης. Παρακαλείστε να κάνετε γνωστό στο χορηγό υγειονομικής περίθαλψης εάν οποιεσδήποτε πληροφορίες είναι ανακριβείς, ελλιπείς ή μη ενημερωμένες. Σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί να σας δοθεί μόνο ένα μέρος του φακέλου σας. Σ αυτή την περίπτωση, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε αίτηση βάσει του Νόμου Ελευθερίας Πρόσβασης Πληροφοριών για τον πλήρη φάκελό σας. Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε τον εκπρόσωπο ασθενών ή αρμόδιο μέλος του προσωπικού - δείτε στο πίσω μέρος αυτού του φυλλαδίου για λεπτομέρειες επικοινωνίας.

17 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 17 Σχόλια Έχετε δικαίωμα να σχολιάσετε τη φροντίδα σας και να εξετάζονται τα προβλήματά σας. Οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να διευκολύνουν την εξεύρεση πληροφοριών για τις διαδικασίες σχετικά με τη διαδικασία αναπληροφόρησης (feedback) τους. Έχετε δικαίωμα να σχολιάσετε, να κάνετε ερωτήσεις και παράπονα για την υγειονομική σας περίθαλψη. Είναι πάντοτε καλύτερα να προσπαθήσετε πρώτα να επιλύσετε τα προβλήματα με τον χορηγό υγειονομικής περίθαλψης. Οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης θέλουν να λύσουν τα προβλήματα γρήγορα, αλλά πρέπει πρώτα να γνωρίζουν το πρόβλημα. Προσπαθήστε να δώσετε αναπληροφόρηση (feedback) με τέτοιο τρόπο ώστε να σέβεται τους άλλους καταναλωτές και τους χορηγούς υγειονομικής περίθαλψης. Οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης καταγράφουν θετική και αρνητική αναπληροφόρηση (feedback), παραδείγματος χάριν μέσω δημοσκοπήσεων, διαδικασιών απόψεων και παραπόνων. H αναπληροφόρησή (feedback) σας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των υπηρεσιών στο μέλλον. Σ ένα νοσοκομείο, εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που ο γιατρός σας ή η θεραπευτική ομάδα ανταποκρίνεται στα προβλήματά σας, έχετε το δικαίωμα να μιλήσετε στον αντιπρόσωπο ασθενών του νοσοκομείου. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που η υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης ή ο αντιπρόσωπος ασθενών ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες σας, έχετε το δικαίωμα να παραπονεθείτε στον Επίτροπο Υπηρεσιών Υγείας Βικτώριας (Victorian Health Services Commissioner). Δείτε στο πίσω μέρος αυτού του φυλλαδίου για λεπτομέρειες επικοινωνίας.

18 18 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Περισσότερες πληροφορίες Χρήση του Καταστατικού Χάρτη Περισσότερες εθνικές πληροφορίες για τον Αυστραλιανό Καταστατικό Χάρτη Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης διατίθενται στην ιστοσελίδα Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για να μάθετε περισσότερα για το πώς ο Καταστατικός Χάρτης λειτουργεί στη Βικτώρια, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για τη βοήθεια των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης να χρησιμοποιούν τον Καταστατικό Χάρτη στην εργασία τους. Υποστηρίξεις εντός της υπηρεσίας υγειονομικής σας περίθαλψης Τα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία έχουν αντιπρόσωπο ασθενών και τα περισσότερα έχουν υπάλληλο διασύνδεσης Αβορίγινων. Πολλές υπηρεσίες ψυχικής υγείας έχουν συνηγόρους καταναλωτών και φροντιστών. Η υπηρεσία σας υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να έχει καταγράψει παρακάτω αριθμό επικοινωνίας με υπάλληλο του προσωπικού. Όλες οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αναγνωρισμένους διερμηνείς. Μπορούν να διατίθενται για επιτόπια διερμηνεία ή μέσω τηλεφώνου από εξωτερικές υπηρεσίες. Χρήσιμοι αριθμοί επικοινωνίας Αυτοί οι οργανισμοί μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση παραπόνων, ή να σας υποστηρίξουν ως καταναλωτής. Για πιο χρήσιμους αριθμούς επικοινωνίας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Health Services Commissioner (Επίτροπος Υπηρεσιών Υγείας) Τηλέφωνο: (03) Δωρεάν κλήση: TTY: Διεύθυνση: 30th floor, 570 Bourke Street, Melbourne Victoria 3000 Ιστοσελίδα:

19 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 19 Disability Services Commissioner (Επίτροπος Υπηρεσιών Αναπηρίας) Τηλέφωνο: Δωρεάν κλήση: TTY: Διεύθυνση: 30th floor, 570 Bourke Street, Melbourne Victoria 3000 Ιστοσελίδα: Victorian Equal Opportunity and Human Rights Commission (Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βικτώριας) Τηλέφωνο: (03) TTY: (03) Διεύθυνση: Level 3, 380 Lonsdale Street, Melbourne VIC 3000 Ιστοσελίδα: The Office of the Public Advocate (Το Γραφείο του Δημόσιου Συνηγόρου) Τηλέφωνο (Δωρεάν κλήση): TTY: (03) ACE: (03) Διεύθυνση: Level 5, 436 Lonsdale Street, Melbourne Victoria 3000 Ιστοσελίδα: Εάν έχετε προβλήματα ή ερωτήσεις για τη φροντίδα σας στην υπηρεσία αυτή, μπορείτε να απευθυνθείτε: (Λεπτομέρειες επικοινωνίας υπαλλήλου διασύνδεσης Αβορίγινων και εκπροσώπου ασθενών)

20

Εγχειρίδιο Πληροφοριών για ασθενείς

Εγχειρίδιο Πληροφοριών για ασθενείς Εγχειρίδιο Πληροφοριών για ασθενείς Παρακαλώ αφήστε αυτές τις οδηγίες για τον επόμενο ασθενή ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ: Το Νοσοκομείο ευχαριστεί τους διαφημιστές που έκαναν εφικτή την πραγματοποίηση αυτού του

Διαβάστε περισσότερα

Καθοδήγηση στο λαβύρινθο της φροντίδας ηλικιωμένων

Καθοδήγηση στο λαβύρινθο της φροντίδας ηλικιωμένων GOC Care AGED AND COMMUNITY CARE SERVICES Καθοδήγηση στο λαβύρινθο της φροντίδας ηλικιωμένων Ένας Οδηγός για την κατανόηση και την πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων στο Brisbane και στο Gold

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Alastair Kent Πρόεδρος της EGAN

Εισαγωγή. Alastair Kent Πρόεδρος της EGAN ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ Εισαγωγή Ασθενείς µε χρόνιες παθήσεις είναι συχνά πρόθυµοι δηλώσουν συµµετοχή σε κλινικές µελέτες, ελπίζοντας ότι η προσφορά τους θα βοηθήσει την έρευνα να ανακαλύψει

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες Υγείας Ασθενών από το Peninsula

Πληροφορίες Υγείας Ασθενών από το Peninsula Πληροφορίες Υγείας Ασθενών από το Peninsula Σχετικά µε την Υπηρεσία Υγείας Peninsula Η Υπηρεσία Υγείας Peninsula (Χερσόνησος) είναι ο σηµαντικότερος προµηθευτής περίθαλψης υγείας που εξυπηρετεί τη µητροπολιτική

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκός Χάρτης δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των ηλικιωμένων που χρειάζονται μακροχρόνια φροντίδα και βοήθεια

Ευρωπαϊκός Χάρτης δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των ηλικιωμένων που χρειάζονται μακροχρόνια φροντίδα και βοήθεια Ευρωπαϊκός Χάρτης δικαιωμάτων και υποχρεώσεων των ηλικιωμένων που χρειάζονται μακροχρόνια φροντίδα και βοήθεια EUSTaCEA project, Daphne III programme Συνοδευτικός Οδηγός ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010 2 Συνοδευτικός Οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Πακέτα Κοινοτικής Φροντίδας Ηλικιωμένων (Community Aged Care Packages - CACP)

Πακέτα Κοινοτικής Φροντίδας Ηλικιωμένων (Community Aged Care Packages - CACP) Options in Aged Care Greek Επιλογές στη Φροντίδα Ηλικιωμένων Υπάρχουν πολλά είδη υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά για να βρείτε ποιες επιλογές διατίθενται για εσάς ή για μέλος της οικογένειάς σας

Διαβάστε περισσότερα

Services for Older People, People for Disabilities & Carers. Υπηρεσίες για ηλικιωµένους, άτοµα µε αναπηρίες και φροντιστές.

Services for Older People, People for Disabilities & Carers. Υπηρεσίες για ηλικιωµένους, άτοµα µε αναπηρίες και φροντιστές. Services for Older People, People for Disabilities & Carers Greek Υπηρεσίες για ηλικιωµένους, άτοµα µε αναπηρίες και φροντιστές. ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙ Α Η Μονάδα Κοινοτικής Φροντίδας της ηµαρχίας ήµου Hume

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ. Δείτε τη συζήτηση που ακολουθεί στο ενημερωτικό σημείωμα NPP σχετικά με τα δικαιώματά σας.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ. Δείτε τη συζήτηση που ακολουθεί στο ενημερωτικό σημείωμα NPP σχετικά με τα δικαιώματά σας. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Πρόκειται για μια επισκόπηση σχετικά με τον τρόπο που οι ιατρικές πληροφορίες που σας αφορούν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να αποκαλυφθούν από εμάς καθώς και τα δικαιώματά σας όσον αφορά στις

Διαβάστε περισσότερα

Τα δικαιώματά σας σε ηλικία συνταξιοδότησης. Ένας οδηγός λήψης αποφάσεων και χειρισμού των παροχών που δικαιούστε στην τρίτη ηλικία

Τα δικαιώματά σας σε ηλικία συνταξιοδότησης. Ένας οδηγός λήψης αποφάσεων και χειρισμού των παροχών που δικαιούστε στην τρίτη ηλικία Τα δικαιώματά σας σε ηλικία συνταξιοδότησης Ένας οδηγός λήψης αποφάσεων και χειρισμού των παροχών που δικαιούστε στην τρίτη ηλικία Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Αυστραλίας (Australian Human Rights

Διαβάστε περισσότερα

Εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2006 από: Victorian Transcultural Psychiatry Unit (VTPU) Level 2, Bolte Wing, St. Vincent s Hospital, Nicholson Street,

Εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2006 από: Victorian Transcultural Psychiatry Unit (VTPU) Level 2, Bolte Wing, St. Vincent s Hospital, Nicholson Street, Εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2006 από: Victorian Transcultural Psychiatry Unit (VTPU) Level 2, Bolte Wing, St. Vincent s Hospital, Nicholson Street, Fitzroy, Victoria 3065, Australia. Tel: +61 3 9288 3300 Fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΙΣ (CALD)

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΙΣ (CALD) ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΙΚΕΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΕΙΣ (CALD) Εθνική Στρατηγική Φροντίδας Γήρανσης και Ηλικιωμένων για Άτομα από Διαφορετικές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Οι αξίες μας. Διατηρούμε τα Υψηλότερα Δεοντολογικά Πρότυπα. Φροντίδα Παγκόσμια Ομαδική Εργασία Συνεχής Βελτίωση

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Οι αξίες μας. Διατηρούμε τα Υψηλότερα Δεοντολογικά Πρότυπα. Φροντίδα Παγκόσμια Ομαδική Εργασία Συνεχής Βελτίωση ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Οι αξίες μας Φροντίδα Παγκόσμια Ομαδική Εργασία Συνεχής Βελτίωση Διατηρούμε τα Υψηλότερα Δεοντολογικά Πρότυπα Ένα μήνυμα από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλό μας Η Η Colgate-Palmolive

Διαβάστε περισσότερα

Ο Κώδικάς μας για Υπεύθυνη Επιχειρηματική Πρακτική

Ο Κώδικάς μας για Υπεύθυνη Επιχειρηματική Πρακτική Ο Κώδικάς μας για Υπεύθυνη Πρακτική CSL Limited Ιούλιος 2013 Περιεχόμενα > < Προηγούμενη σελίδα Περιεχόμενα Επόμενη σελίδα > Ο Κώδικάς μας για Υπεύθυνη Πρακτική Εστίαση στον Πελάτη. Καινοτομία. Ακεραιότητα.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Η δέσμευσή μας 3 Ο σκοπός και οι αξίες μας 4 Για ποιον ισχύει ο Κώδικας 5 Τι πρέπει να κάνουν οι υπάλληλοι 6 Τι πρέπει να κάνει

Διαβάστε περισσότερα

Ο τρόπος εργασίας μας. Κώδικας δεοντολογίας για τον Όμιλο Belron

Ο τρόπος εργασίας μας. Κώδικας δεοντολογίας για τον Όμιλο Belron Ο τρόπος εργασίας μας Κώδικας δεοντολογίας για τον Όμιλο Belron Περιεχόμενα Ο τρόπος εργασίας μας Ο τρόπος εργασίας μας μεταξύ μας με άλλους Ο τρόπος διαχείρισης της επιχείρησης Επικοινωνία & πηγές μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Οι καθοδηγητές (coaches) θα διατηρήσουν υψηλά πρότυπα επάρκειας στην εργασία τους.

Οι καθοδηγητές (coaches) θα διατηρήσουν υψηλά πρότυπα επάρκειας στην εργασία τους. Ηθικές Αρχές του IAC Όροι (Terms) Ο όρος καθοδηγητής ή καθοδηγητές σε αυτό το κείμενο αναφέρεται και στα δύο φύλλα, άνδρες και γυναίκες που διεξάγουν το επάγγελμα το καθοδηγητή. Διαφορετικά θα έπρεπε αναφέρονται

Διαβάστε περισσότερα

Διαθέσιμες Πληροφορίες πριν από την 1η Συνεδρία:

Διαθέσιμες Πληροφορίες πριν από την 1η Συνεδρία: Διαθέσιμες Πληροφορίες πριν από την 1η Συνεδρία: Γεώργιος Κεσίσογλου, M.Sc., Όνομα: Διεύθυνση: Σταθερό ή Κινητό τηλ.: Τηλ. Εργασίας: Μπορώ να αφήσω μήνυμα σε αυτά τα τηλέφωνα; Email: Ημερομηνία Γέννησης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΠΑΝΤΟΥ. ΒΑΣΙΚΈΣ ΑΞΊΕΣ. και επιχειρηματικής συμπεριφοράς

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΠΑΝΤΟΥ. ΒΑΣΙΚΈΣ ΑΞΊΕΣ. και επιχειρηματικής συμπεριφοράς ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΠΑΝΤΟΥ. ΒΑΣΙΚΈΣ ΑΞΊΕΣ Κώδικας δεοντολογίας και επιχειρηματικής συμπεριφοράς Μήνυμα από τον Richard Reese, Πρόεδρο και CEO Στην Iron Mountain, δίνουμε εξίσου μεγάλη σημασία στη φήμη μας για

Διαβάστε περισσότερα

Κάνοντας τις αξίες μας πράξη

Κάνοντας τις αξίες μας πράξη 1 Κώδικας Δεοντολογίας Κάνοντας τις αξίες μας πράξη Εξίσου σημαντικό με τα αποτελέσματα που πετυχαίνουμε είναι το πώς τα πετυχαίνουμε. Εξίσου σημαντικό με τα αποτελέσματα που πετυχαίνουμε είναι το πώς

Διαβάστε περισσότερα

Έντυπο Συμβουλών για Γονείς 1. Προετοιμασία για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Έντυπο Συμβουλών για Γονείς 1. Προετοιμασία για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Έντυπο Συμβουλών για Γονείς 1. Προετοιμασία για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Όταν επιλέγετε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης: Επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο Find a School στο www.education.vic.gov.au/findaservice

Διαβάστε περισσότερα

Αναπηρία και Οδηγός εξιοτήτων:

Αναπηρία και Οδηγός εξιοτήτων: ..υποστήριξη για νέους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με αναπηρίες, στην εκπαίδευση άνω των 16 ετών... Αναπηρία και Οδηγός εξιοτήτων: Σωματικές Αναπηρίες 75% funded by Περιεχόμενα Εισαγωγή... 4

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Φροντιστών Ψυχικής Υγείας 2011-2012

Έρευνα Φροντιστών Ψυχικής Υγείας 2011-2012 Greek Έρευνα Φροντιστών Ψυχικής Υγείας 2011-2012 Αν φροντίζετε κάποιο άτομο με ψυχική νόσο, τότε είστε ένας φροντιστής ψυχικής υγείας. Σας ευχαριστούμε που συμφωνήσατε να συμμετάσχετε στην Έρευνα Φροντιστών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κάθε μέρα καθένας μας είναι υπεύθυνος, μέσω των ενεργειών του, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε ο ένας τον άλλον, τους πελάτες μας, τους προμηθευτές και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΚΟΛΟΓΟ ΣΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΚΟΛΟΓΟ ΣΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΓΚΟΛΟΓΟ ΣΑΣ www.esmo.org/patients/ Αναθεωρημένο και εγκεκριμένο από: Οδηγός για ασθενείς με καρκίνο προχωρημένου

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ποιότητας για τις υπηρεσίες μακροχρόνιας φροντίδας

Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ποιότητας για τις υπηρεσίες μακροχρόνιας φροντίδας Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Ποιότητας για τις υπηρεσίες μακροχρόνιας φροντίδας Αρχές και κατευθυντήριες γραμμές για την ευημερία και την αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων που έχουν ανάγκη για φροντίδα και βοήθεια Λένε

Διαβάστε περισσότερα

Ο Απαραίτητος Οδηγός Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία για Εθελοντές

Ο Απαραίτητος Οδηγός Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία για Εθελοντές Ο Απαραίτητος Οδηγός Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία για Εθελοντές 1 This resource kit was developed by Safe Work Australia in conjunction with the Department of Prime Minister and Cabinet Not-for-Profit

Διαβάστε περισσότερα

Ανεξάρτητος έλεγχος των φορέων υπηρεσιών

Ανεξάρτητος έλεγχος των φορέων υπηρεσιών Ενηµερωτικό έντυπο 2 Ανεξάρτητος έλεγχος των φορέων υπηρεσιών αναπηρίας στη Βικτώρια Αυτό το έντυπο αναπτύχθηκε για οικογενειακά µέλη και φροντιστές ατόµων µε αναπηρία για να εξηγήσει: 1. Τα είδη των πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

CatholicCare Sydney Προστατεύοντας τα δικαιωμάτα σας

CatholicCare Sydney Προστατεύοντας τα δικαιωμάτα σας CatholicCare Sydney Προστατεύοντας τα δικαιωμάτα σας Το δικαίωμά σας να παραπονεθείτε CatholicCare Sydney Greek Translation Protecting Your Rights ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ Το δικαίωμά σας να παραπονεθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Η ακεραιότητά μας. Ακεραιότητα στην πράξη. Η ακεραιότητα υπερισχύει.

Η ακεραιότητά μας. Ακεραιότητα στην πράξη. Η ακεραιότητα υπερισχύει. Η ακεραιότητά μας Η επιτυχία της Baxter βασίζεται στην ατομική υπευθυνότητα για αποτελέσματα και ακεραιότητα. Ασθενείς, ιατροί, πελάτες, ρυθμιστικές αρχές, επενδυτές αλλά και οι υπάλληλοί μας βασίζονται

Διαβάστε περισσότερα