Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης στη Βικτώρια GREEK

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης στη Βικτώρια GREEK"

Transcript

1 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης στη Βικτώρια GREEK

2 2 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης

3 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 3 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης περιγράφει τα δικαιώματα των ασθενών, καταναλωτών και άλλων ανθρώπων που χρησιμοποιούν το αυστραλιανό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Αυτά τα δικαιώματα είναι ζωτικά για να εξασφαλιστεί ότι, οπουδήποτε και οποτεδήποτε παρέχεται υγειονομική περίθαλψη, είναι υψηλής ποιότητας και ασφαλής. Ο Καταστατικός Χάρτης αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι που λαβαίνουν υγειονομική περίθαλψη και οι άνθρωποι που παρέχουν την υγειονομική περίθαλψη, όλοι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των δικαιωμάτων υγειονομικής περίθαλψης. Επιτρέπει στους ασθενείς, καταναλωτές, οικογένειες, φροντιστές και υπηρεσίες που παρέχουν φροντίδα να έχουν μια κοινή κατανόηση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που λαβαίνουν υγειονομική περίθαλψη. Αυτή η κοινή κατανόηση βοηθά να συνεργαστούν όλοι για ένα ασφαλές και υψηλής ποιότητας σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Η γνήσια συνεργασία μεταξύ ασθενών, καταναλωτών και χορηγών είναι σημαντική έτσι ώστε ο καθένας να πετύχει τα καλύτερα δυνατόν αποτελέσματα.

4 4 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Καθοδηγητικές αρχές Αυτές οι αρχές περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο αυτός ο Καταστατικός Χάρτης ισχύει στο αυστραλιανό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. 1. Όλοι έχουν δικαίωμα να μπορούν να έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη και αυτό το δικαίωμα είναι ζωτικό ώστε ο Καταστατικός Χάρτης να έχει νόημα. 2. Η αυστραλιανή κυβέρνηση είναι δεσμευμένη στις διεθνείς συμφωνίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα που αναγνωρίζουν το δικαίωμα του καθενός να έχει το υψηλότερο δυνατόν επίπεδο σωματικής και ψυχικής υγείας. 3. Η Αυστραλία είναι μια κοινωνία που αποτελείται από ανθρώπους με διαφορετικούς πολιτισμούς και τρόπους ζωής και ο Καταστατικός Χάρτης αναγνωρίζει και σέβεται αυτές τις διαφορές.

5 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 5 Τα δικαιώματά σας στον Αυστραλιανό Χάρτη Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Πρόσβαση - το δικαίωμα να έχετε πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη. Ασφάλεια - το δικαίωμα να λαβαίνετε ασφαλή και υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη. Σεβασμός - το δικαίωμα να σας σέβονται και να σας συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια και εκτίμηση. Επικοινωνία - το δικαίωμα να ενημερώνεστε για τις υπηρεσίες, θεραπεία, επιλογές και δαπάνες με έναν σαφή και ανοικτό τρόπο. Συμμετοχή - το δικαίωμα να συμμετέχετε στις αποφάσεις και να κάνετε επιλογές για την υγειονομική σας περίθαλψη. Απόρρητο - το δικαίωμα στο απόρρητο και εμπιστευτικότητα των προσωπικών σας πληροφοριών. Σχόλια - το δικαίωμα να σχολιάσετε την υγειονομική σας περίθαλψη και να εξετάζονται οι ανησυχίες σας.

6 6 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Τι σημαίνει ο Καταστατικός Χάρτης στη Βικτώρια; Αυτό το φυλλάδιο περιγράφει τον Αυστραλιανό Καταστατικό Χάρτη Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης και τι σημαίνει για εσάς ως ασθενής, καταναλωτής, οικογενειακό μέλος ή φροντιστής που χρησιμοποιείτε το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης Βικτώριας. Αντικαθιστά τον Καταστατικό Χάρτη Ασθενών Δημόσιων Νοσοκομείων. Αυτά τα δικαιώματα ισχύουν για όλες τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στη Βικτώρια. Αυτό περιλαμβάνει τα άτομα που χρησιμοποιούν τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, τα ιατρεία Γενικής Ιατρικής, τους ειδικούς γιατρούς, τις υπηρεσίες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρίες, τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, τα κέντρα κοινοτικής υγείας και τους χορηγούς παραϊατρικών υπηρεσιών όπως ψυχολόγοι, οδοντίατροι, πρακτικοί θεραπευτές και εργασιοθεραπευτές. Σχετικά με το φυλλάδιο αυτό Αυτό το φυλλάδιο σας λέει τι μπορείτε να αναμένετε από τις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στη Βικτώρια και πού να πάτε για βοήθεια εάν έχετε κάποια ανησυχία για μια υπηρεσία που ζητάτε ή λαβαίνετε. Δικαιώματα υγειονομικής περίθαλψης και ανθρώπινα δικαιώματα Οι κυβερνήσεις της Αυστραλίας και Βικτώριας είναι δεσμευμένες σε αρκετές διεθνείς συμφωνίες ανθρωπίνων δικαιωμάτων που αναγνωρίζουν το δικαίωμα του καθενός στο υψηλότερο δυνατόν επίπεδο σωματικής και ψυχικής υγείας. Αναγνωρίζουν το δικαίωμά σας στην υγειονομική περίθαλψη και σε άλλες υπηρεσίες που είναι ζωτικές στην υγεία, συμπεριλαμβανομένου καθαρού νερού, στέγαση και εκπαίδευση που αφορά την υγεία.

7 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 7 Στη Βικτώρια, οι κρατικά χρηματοδοτούμενες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να συμμορφώνονται με το Νόμο του Καταστατικού Χάρτη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Υποχρεώσεων Βικτώριας 2006, ο οποίος προστατεύει πολλά ανθρώπινα δικαιώματα. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για να μάθετε για τον τρόπο με τον οποίο αυτό μπορεί να επηρεάσει τα δικαιώματα της υγειονομικής σας περίθαλψης. Καταναλωτές, ασθενείς και χορηγοί υπηρεσιών Καταναλωτές είναι άνθρωποι που είναι τωρινοί ή μελλοντικοί χρήστες υγειονομικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων ασθενών νοσοκομείων. Σ αυτούς περιλαμβάνονται παιδιά, γυναίκες και άνδρες, άνθρωποι με αναπηρίες, άνθρωποι διαφορετικής πολιτισμικής καταγωγής και θρησκείας, κοινωνικοοικονομικής κατάστασης και κοινωνικών περιστάσεων, σεξουαλικού προσανατολισμού και παθήσεις υγείας. Χορηγός υγειονομικής περίθαλψης είναι ο εκπαιδευμένος επαγγελματίας υγείας που σας παρέχει τη φροντίδα. Υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης είναι ο οργανισμός που είναι υπεύθυνος για την παροχή υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης.

8 8 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Πρόσβαση Έχετε δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη που χρειάζεστε. Αυτό το δικαίωμα υποστηρίζεται από το Medicare, το οποίο παρέχει πρόσβαση σε δωρεάν ή επιδοτούμενη θεραπεία από γιατρούς και πρόσβαση σε δωρεάν δημόσιες νοσοκομειακές υπηρεσίες. Έχετε δικαίωμα υψηλής ποιότητας υγειονομικής περίθαλψης που ικανοποιεί τις ανάγκες υγείας σας. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης Βικτώριας περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών. Για να λάβετε τη φροντίδα που χρειάζεστε μπορεί να σημαίνει παραπομπή σε διαφορετική υπηρεσία απ αυτή που επισκεφτήκατε αρχικά. Μπορείτε να επιλέξετε να είστε δημόσιος ή ιδιωτικός ασθενής. Σε δημόσιο νοσοκομείο της Βικτώριας εάν είστε δημόσιος ασθενής, δεν θα χρεωθείτε για το νοσοκομείο ή τις ιατρικές υπηρεσίες. Εάν είστε ιδιωτικός ασθενής, εσείς ή η ασφαλιστική σας εταιρία θα χρεωθείτε για μερικές υπηρεσίες. Η υγειονομική σας υπηρεσία θα πρέπει να σας εξηγήσει τις οποιεσδήποτε δαπάνες ή διαφορές που αφορούν τη φροντίδα σας εάν ήσασταν ιδιωτικός ασθενής. Μπορεί να χρεωθείτε μια μικρή χρέωση για μερικές κρατικά χρηματοδοτούμενες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης όπως οδοντιατρική περίθαλψη ή φυσιοθεραπεία.

9 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 9 Ασφάλεια Έχετε δικαίωμα για ασφαλή και υψηλής ποιότητας φροντίδα. Ασθενείς, καταναλωτές και χορηγοί υγειονομικής περίθαλψης όλοι δικαιούνται να έχουν ένα ασφαλές, προστατευμένο και στοργικό περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης. Έχετε δικαίωμα σε υψηλής ποιότητας ασφαλούς περίθαλψης και θεραπείας. Μπορείτε να ενημερώνετε το προσωπικό εάν έχετε κάποια ανησυχία για την ασφάλεια ή πιστεύετε ότι μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος. Το δικαίωμά σας για ασφαλή και υψηλής ποιότητας φροντίδα στηρίζεται εν μέρει στη σαφή επικοινωνία. Αυτό σημαίνει να δίνετε στο χορηγό υγειονομικής περίθαλψης τις πληροφορίες που χρειάζεται για τη θεραπεία σας και ο χορηγός σας να σας λέει τι πρέπει να γνωρίζετε για να παίρνετε αποφάσεις για τη φροντίδα σας. Εάν χρειάζεται, έχετε δικαίωμα για αναγνωρισμένο διερμηνέα όταν χρησιμοποιείτε κρατικά χρηματοδοτούμενη υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης, όπως σε νοσοκομείο ή κέντρο κοινοτικής υγείας. Όλες οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να προσπαθούν συνεχώς να βελτιώνουν την ποιότητα της φροντίδας που παρέχουν. Οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας εκθέτουν την πρόοδο τους στην κοινότητα μέσω της ετήσιας αναφοράς τους για την ποιότητα της φροντίδας που παρέχουν.

10 10 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Σεβασμός Έχετε δικαίωμα να σας δείχνουν σεβασμό, να σας συμπεριφέρονται με αξιοπρέπεια και εκτίμηση και χωρίς διάκριση. Οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να αναπτύξουν ένα περιβάλλον που στηρίζει τη συνεργασία και την επικοινωνία μεταξύ ασθενών, καταναλωτών και προσωπικού. Έχετε δικαίωμα να σας συμπεριφέρονται μ έναν τρόπο ώστε να γίνεται σεβαστή η αξιοπρέπειά σας. Οι υπάλληλοι υγειονομικής περίθαλψης αξίζουν επίσης να τους συμπεριφέρονται με σεβασμό και εκτίμηση και χωρίς διάκριση. Έχετε δικαίωμα να λάβετε φροντίδα που ανταποκρίνεται στον πολιτισμό και στις πεποιθήσεις σας όπως οι πεποιθήσεις και πρακτικές σας σχετικά με τον τοκετό, ασθένεια και θάνατο, το φύλο του ατόμου που ασχολείται με τη θεραπεία σας, ή τις διαιτητικές απαιτήσεις σας ενώ νοσηλεύεστε σε νοσοκομείο. Έχετε δικαίωμα να σας συμπεριφέρονται χωρίς διάκριση λόγω της φυλής, ηλικίας, φύλου, ταυτότητας φύλου, σεξουαλικό προσανατολισμό, κατάσταση φροντιστή, αναπηρία, συζυγική κατάσταση ή θρησκευτικές πεποιθήσεις σας. Όσο είναι εφικτό, οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να παρέχουν την περίθαλψη και θεραπεία σε χώρο που επιτρέπει την προστασία της προσωπικής ζωής.

11 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 11 Επικοινωνία Η υψηλής ποιότητας υγειονομική περίθαλψη βασίζεται στην ανοικτή και αποτελεσματική επικοινωνία διπλής κατεύθυνσης μεταξύ εσάς και του χορηγού υγειονομικής περίθαλψης. Έχετε το δικαίωμα να ενημερώνεστε για τις υπηρεσίες, θεραπεία, επιλογές και δαπάνες που μ έναν τρόπο ώστε να μπορείτε να τα καταλάβετε. Έχετε δικαίωμα σε σαφείς και κατανοητές πληροφορίες για την υγειονομική περίθαλψη και πάθησή σας συμπεριλαμβανομένων, των επιλογών θεραπείας, αναμενόμενων αποτελεσμάτων, πιθανών παρενεργειών και δαπανών. Ο χορηγός υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε ερωτήσεις. Εάν έχετε ανησυχίες για τις επιλογές θεραπείας που σας πρόσφερε ο χορηγός υγειονομικής περίθαλψης, έχετε το δικαίωμα να λάβετε δεύτερη ιατρική γνώμη. Πολλά πράγματα έχουν επιπτώσεις στην υγεία σας: ιατρικό ιστορικό, φάρμακα και συμπληρωματικές θεραπείες που κάνετε, κοινωνικές περιστάσεις και συναισθηματική ευεξία. Είναι σημαντικό να δώσετε στο χορηγό υγειονομικής περίθαλψης όλες τις σχετικές πληροφορίες, έτσι ώστε να μπορέσει να σας προσφέρει την καταλληλότερη θεραπεία.

12 12 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Έχετε δικαίωμα σε αναγνωρισμένο διερμηνέα για τις ανάγκες επικοινωνίας με την κρατικά χρηματοδοτούμενη υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης. Θα πρέπει να παρέχονται διερμηνείς στα σημαντικά στάδια κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας, όπως όταν συζητάτε το ιατρικό ιστορικό, θεραπείες, αποτελέσματα εξετάσεων, διαγνώσεις, κατά τη διάρκεια της εισαγωγής και αξιολόγησης και όταν πρέπει να δώσετε ενημερωμένη συγκατάθεση. Εάν είστε ασθενής ή καταναλωτής σε νοσοκομείο ή άλλη μεγάλη υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης, μπορεί να ασχοληθούν με τη θεραπεία σας πολλά και διάφορα άτομα. Έχετε δικαίωμα να σας ενημερώνουν για το ποιος είναι αρμόδιος για τη φροντίδα σας και πώς να επικοινωνήσετε με το άτομο αυτό. Έχετε δικαίωμα να ζητήσετε από οικογενειακό μέλος, φροντιστή ή επιλεγμένο πρόσωπο υποστήριξης να σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με τον χορηγό υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό το πρόσωπο θα μπορούσε να είναι κάποιος φίλος ή μέλος της οικογένειας, ή κάποιος από υπηρεσία υποστήριξης καταναλωτών. Παραδείγματος χάριν, τα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της Βικτώριας έχουν υπάλληλο διασύνδεσης με Αβορίγινες. Δείτε στο πίσω μέρος αυτού του φυλλαδίου για λεπτομέρειες επικοινωνίας.

13 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 13 Συμμετοχή Έχετε δικαίωμα να πάρετε ενεργό ρόλο στην υγειονομική σας περίθαλψη και να συμμετέχετε στις αποφάσεις και επιλογές για τη φροντίδα σας. Έχετε δικαίωμα να συμμετέχετε όσο θέλετε στις αποφάσεις για τη φροντίδα και τη θεραπεία σας. Ο χορηγός υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να σας δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να πάρετε ενημερωμένες αποφάσεις, την ευκαιρία να κάνετε ερωτήσεις, και χρόνο να μιλήσει στους φροντιστές, οικογένεια και φίλους σας πριν πάρετε αποφάσεις. Έχετε δικαίωμα να συμμετέχει στη φροντίδα σας η οικογένειά σας, άλλοι φροντιστές ή άτομα υποστήριξης της αρεσκείας σας. Με τη συγκατάθεσή σας, μπορούν επίσης να λαβαίνουν πληροφορίες και να συμμετέχουν μαζί σας στη λήψη αποφάσεων για τη φροντίδα σας. Έχετε δικαίωμα να αρνηθείτε τη θεραπεία. Όμως, υπάρχουν περιστάσεις στις οποίες μπορεί να θεωρηθείτε ως ανίκανοι να δώσετε ενημερωμένη συγκατάθεση ή να αρνηθείτε τη θεραπεία. Έχετε δικαίωμα να αναθέσετε σε κάποιο άτομο να παίρνει ιατρικές αποφάσεις για λογαριασμό σας στην περίπτωση που χάσετε την ικανότητα να παίρνετε αποφάσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο του Δημόσιου Συνηγόρου (Office of the Public Advocate) - δείτε στο πίσω μέρος αυτού του φυλλαδίου για λεπτομέρειες επικοινωνίας.

14 14 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Εάν είστε νοσηλευόμενος ασθενής σε νοσοκομείο, έχετε δικαίωμα να συμμετέχετε στην απόφαση για το πώς και πότε να φύγετε απ το νοσοκομείο. Προτού φύγετε, το νοσοκομείο πρέπει να συζητήσει ποιες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να χρειαστείτε αφού φύγετε απ το νοσοκομείο και να σας παραπέμψει σε αυτές. Έχετε δικαίωμα να συμμετέχετε στις αποφάσεις για την συνεχή φροντίδα σας. Ο οικογενειακός σας γιατρός θα πρέπει επίσης να συμμετέχει. Μπορείτε να κάνετε εξαγωγή απ το νοσοκομείο μόνοι σας παρά τις συμβουλές του γιατρού σας, αλλά μπορεί να σας ζητηθεί να υπογράψετε μια υπεύθυνη δήλωση ότι είστε υπεύθυνοι για αυτό. Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να συμμετέχετε στον προγραμματισμό, σχεδιασμό και αξιολόγηση των δημόσιων υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης. Πολλοί οργανισμοί λαμβάνουν υπόψη τις εμπειρίες και ιδέες των καταναλωτών για την υπηρεσία τους όταν κάνουν βελτιώσεις. Έχετε δικαίωμα να μοιραστείτε τις απόψεις σας, παραδείγματος χάριν συμπληρώνοντας δημοσκοπήσεις, συμμετέχοντας σε κοινοτική συμβουλευτική επιτροπή, γράφοντας επιστολές ή αναφέροντας στο προσωπικό την εμπειρία σας. Τόσο η αρνητική όσο και η θετική αναπληροφόρηση (feedback) είναι χρήσιμη.

15 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 15 Απόρρητο Νόμοι της Κοινοπολιτείας και της Βικτώριας προστατεύουν το απόρρητο των πληροφοριών για την προσωπική σας υγεία και άλλων πληροφοριών. Οι πληροφορίες πρέπει να συλλέγονται, χρησιμοποιούνται, φυλάσσονται και να κοινοποιούνται σύμφωνα με αυτούς τους νόμους. Όλα τα άτομα που σχετίζονται με τη θεραπεία και φροντίδα σας έχουν επαγγελματικό και νομικό καθήκον να κρατήσουν εμπιστευτικές τις προσωπικές σας πληροφορίες. Μερικές φορές ο χορηγός υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να κοινοποιήσει προσωπικές σας πληροφορίες σε άλλους που σχετίζονται με τη φροντίδα σας. Μπορούν να κοινοποιήσουν προσωπικές σας πληροφορίες σε κάποιον που δεν συμμετέχει στην υγειονομική σας περίθαλψη μόνο με την άδειά σας. Ο Νόμος Αρχείων Υγείας Βικτώριας 2001 καθορίζει τις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων με τις οποίες όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες πρέπει να συμμορφώνονται. Έχετε δικαίωμα να εκφράζετε τη γνώμη σας για το τι συμβαίνει στις προσωπικές σας πληροφορίες. Εάν αποφασίσετε να μη κοινοποιηθούν μερικές από τις πληροφορίες σας ή να θέσετε περιορισμούς στην πρόσβαση του ιατρικού σας φακέλου, αυτό είναι δικαίωμά σας, αλλά μπορεί να έχει επιπτώσεις στη δυνατότητα του χορηγού υγειονομικής περίθαλψης να σας παρέχει την καλύτερη δυνατόν φροντίδα.

16 16 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Έχετε δικαίωμα πρόσβασης του φακέλου της υγειονομικής σας περίθαλψης. Παρακαλείστε να κάνετε γνωστό στο χορηγό υγειονομικής περίθαλψης εάν οποιεσδήποτε πληροφορίες είναι ανακριβείς, ελλιπείς ή μη ενημερωμένες. Σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί να σας δοθεί μόνο ένα μέρος του φακέλου σας. Σ αυτή την περίπτωση, έχετε το δικαίωμα να υποβάλετε αίτηση βάσει του Νόμου Ελευθερίας Πρόσβασης Πληροφοριών για τον πλήρη φάκελό σας. Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε τον εκπρόσωπο ασθενών ή αρμόδιο μέλος του προσωπικού - δείτε στο πίσω μέρος αυτού του φυλλαδίου για λεπτομέρειες επικοινωνίας.

17 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 17 Σχόλια Έχετε δικαίωμα να σχολιάσετε τη φροντίδα σας και να εξετάζονται τα προβλήματά σας. Οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να διευκολύνουν την εξεύρεση πληροφοριών για τις διαδικασίες σχετικά με τη διαδικασία αναπληροφόρησης (feedback) τους. Έχετε δικαίωμα να σχολιάσετε, να κάνετε ερωτήσεις και παράπονα για την υγειονομική σας περίθαλψη. Είναι πάντοτε καλύτερα να προσπαθήσετε πρώτα να επιλύσετε τα προβλήματα με τον χορηγό υγειονομικής περίθαλψης. Οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης θέλουν να λύσουν τα προβλήματα γρήγορα, αλλά πρέπει πρώτα να γνωρίζουν το πρόβλημα. Προσπαθήστε να δώσετε αναπληροφόρηση (feedback) με τέτοιο τρόπο ώστε να σέβεται τους άλλους καταναλωτές και τους χορηγούς υγειονομικής περίθαλψης. Οι υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης καταγράφουν θετική και αρνητική αναπληροφόρηση (feedback), παραδείγματος χάριν μέσω δημοσκοπήσεων, διαδικασιών απόψεων και παραπόνων. H αναπληροφόρησή (feedback) σας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των υπηρεσιών στο μέλλον. Σ ένα νοσοκομείο, εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που ο γιατρός σας ή η θεραπευτική ομάδα ανταποκρίνεται στα προβλήματά σας, έχετε το δικαίωμα να μιλήσετε στον αντιπρόσωπο ασθενών του νοσοκομείου. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που η υπηρεσία υγειονομικής περίθαλψης ή ο αντιπρόσωπος ασθενών ανταποκρίθηκε στις ανησυχίες σας, έχετε το δικαίωμα να παραπονεθείτε στον Επίτροπο Υπηρεσιών Υγείας Βικτώριας (Victorian Health Services Commissioner). Δείτε στο πίσω μέρος αυτού του φυλλαδίου για λεπτομέρειες επικοινωνίας.

18 18 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Περισσότερες πληροφορίες Χρήση του Καταστατικού Χάρτη Περισσότερες εθνικές πληροφορίες για τον Αυστραλιανό Καταστατικό Χάρτη Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης διατίθενται στην ιστοσελίδα Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για να μάθετε περισσότερα για το πώς ο Καταστατικός Χάρτης λειτουργεί στη Βικτώρια, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για τη βοήθεια των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης να χρησιμοποιούν τον Καταστατικό Χάρτη στην εργασία τους. Υποστηρίξεις εντός της υπηρεσίας υγειονομικής σας περίθαλψης Τα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία έχουν αντιπρόσωπο ασθενών και τα περισσότερα έχουν υπάλληλο διασύνδεσης Αβορίγινων. Πολλές υπηρεσίες ψυχικής υγείας έχουν συνηγόρους καταναλωτών και φροντιστών. Η υπηρεσία σας υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να έχει καταγράψει παρακάτω αριθμό επικοινωνίας με υπάλληλο του προσωπικού. Όλες οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αναγνωρισμένους διερμηνείς. Μπορούν να διατίθενται για επιτόπια διερμηνεία ή μέσω τηλεφώνου από εξωτερικές υπηρεσίες. Χρήσιμοι αριθμοί επικοινωνίας Αυτοί οι οργανισμοί μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση παραπόνων, ή να σας υποστηρίξουν ως καταναλωτής. Για πιο χρήσιμους αριθμούς επικοινωνίας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Health Services Commissioner (Επίτροπος Υπηρεσιών Υγείας) Τηλέφωνο: (03) Δωρεάν κλήση: TTY: Διεύθυνση: 30th floor, 570 Bourke Street, Melbourne Victoria 3000 Ιστοσελίδα:

19 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης 19 Disability Services Commissioner (Επίτροπος Υπηρεσιών Αναπηρίας) Τηλέφωνο: Δωρεάν κλήση: TTY: Διεύθυνση: 30th floor, 570 Bourke Street, Melbourne Victoria 3000 Ιστοσελίδα: Victorian Equal Opportunity and Human Rights Commission (Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Βικτώριας) Τηλέφωνο: (03) TTY: (03) Διεύθυνση: Level 3, 380 Lonsdale Street, Melbourne VIC 3000 Ιστοσελίδα: The Office of the Public Advocate (Το Γραφείο του Δημόσιου Συνηγόρου) Τηλέφωνο (Δωρεάν κλήση): TTY: (03) ACE: (03) Διεύθυνση: Level 5, 436 Lonsdale Street, Melbourne Victoria 3000 Ιστοσελίδα: Εάν έχετε προβλήματα ή ερωτήσεις για τη φροντίδα σας στην υπηρεσία αυτή, μπορείτε να απευθυνθείτε: (Λεπτομέρειες επικοινωνίας υπαλλήλου διασύνδεσης Αβορίγινων και εκπροσώπου ασθενών)

20

Οδηγός για τους φροντιστές ασθενών και των οικογενειών

Οδηγός για τους φροντιστές ασθενών και των οικογενειών Greek Rights and Responsibilities Οδηγός για τους φροντιστές ασθενών και των οικογενειών Περιεχόμενα Η Περίθαλψη της Υγείας σας Τα Δικαιώματα & οι Υποχρεώσεις σας...3 Πρόσβαση Έχετε το δικαίωμα σε υγειονομική

Διαβάστε περισσότερα

DVD Παραπόνων Καταναλωτών Φροντίδας Ηλικιωμένων ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ

DVD Παραπόνων Καταναλωτών Φροντίδας Ηλικιωμένων ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ DVD Παραπόνων Καταναλωτών Φροντίδας Ηλικιωμένων ΣΕΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΓΙΑ ΒΙΝΤΕΟ «Έχω μια ανησυχία - Ένα βίντεο για τους ηλικιωμένους που λαμβάνουν φροντίδα, τις οικογένειες και φίλους τους» Noeline Brown

Διαβάστε περισσότερα

CatholicCare Sydney Προστατεύοντας τα δικαιωμάτα σας

CatholicCare Sydney Προστατεύοντας τα δικαιωμάτα σας CatholicCare Sydney Προστατεύοντας τα δικαιωμάτα σας Το δικαίωμά σας να παραπονεθείτε CatholicCare Sydney Greek Translation Protecting Your Rights ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΑΣ Το δικαίωμά σας να παραπονεθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα Υπηρεσιών Αναπηρίας και Η Υπηρεσία Σας Eύκολη Ελληνική Απόδοση

Πρότυπα Υπηρεσιών Αναπηρίας και Η Υπηρεσία Σας Eύκολη Ελληνική Απόδοση Πρότυπα Υπηρεσιών Αναπηρίας και Η Υπηρεσία Σας Eύκολη Ελληνική Απόδοση 1 Greek Σχετικά με αυτό το βιβλίο Αυτό το βιβλίο σάς λέει τα πάντα σχετικά με τα 12 Πρότυπα Υπηρεσιών Αναπηρίας (Disability Services

Διαβάστε περισσότερα

Ανεξάρτητος έλεγχος των φορέων υπηρεσιών

Ανεξάρτητος έλεγχος των φορέων υπηρεσιών Ενηµερωτικό έντυπο 2 Ανεξάρτητος έλεγχος των φορέων υπηρεσιών αναπηρίας στη Βικτώρια Αυτό το έντυπο αναπτύχθηκε για οικογενειακά µέλη και φροντιστές ατόµων µε αναπηρία για να εξηγήσει: 1. Τα είδη των πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Υγειονομική Φροντίδα σας

Υγειονομική Φροντίδα σας GREEK Rights and Responsibilities Υγειονομική Φροντίδα σας Δικαιώματα και Υποχρεώσεις Οδηγός για ασθενείς, φροντιστές και οικογένειες 075 NSW DEPARTMENT OF HEALTH 73 Miller Street North Sydney NSW 2060

Διαβάστε περισσότερα

Πακέτα Κοινοτικής Φροντίδας Ηλικιωμένων (Community Aged Care Packages - CACP)

Πακέτα Κοινοτικής Φροντίδας Ηλικιωμένων (Community Aged Care Packages - CACP) Options in Aged Care Greek Επιλογές στη Φροντίδα Ηλικιωμένων Υπάρχουν πολλά είδη υπηρεσιών φροντίδας ηλικιωμένων, αλλά για να βρείτε ποιες επιλογές διατίθενται για εσάς ή για μέλος της οικογένειάς σας

Διαβάστε περισσότερα

Η επιτροπή εφαρμόζει πέντε διαφορετικούς νόμους. Αυτοί οι νόμοι είναι:

Η επιτροπή εφαρμόζει πέντε διαφορετικούς νόμους. Αυτοί οι νόμοι είναι: Συνοπτικός οδηγός παραπόνων Τι κάνει η Επιτροπή Η περί Αυστραλιανής Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι ένας ανεξάρτητος εθνικός οργανισμός που ερευνά και συμβιβάζει καταγγελίες διακρίσεων και παραβιάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Τομέας Οικονομικών της Υγείας ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ: ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΡΟΣ 4 Ο ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Υποστηρίξεις Φροντιστών

Υποστηρίξεις Φροντιστών Σελίδα Υποστηρίξεις Φροντιστών Το φυλλάδιο αυτό περιέχει πληροφορίες σχετικά με τις υποστηρίξεις που διατίθενται για φροντιστές σε όλη τη Νέα Νότια Ουαλία. Οι κυριότερες επαφές περιλαμβάνουν: Carers NSW

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Το κέντρο πληροφοριών σας για νέες ιδέες και επιλογές οικιακής φροντίδας Η υπηρεσία Home Care Today (Οικιακή Φροντίδα Σήμερα) βοηθά

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Εισαγωγή Η προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα διασφάλισης του επιπέδου φροντίδας για την υγεία των πολιτών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στον τομέα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ

ΜΠΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΜΠΣ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» ΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΗΠΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2014 ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Πώς µπορώ να λάβω ιατρική βοήθεια στο Λονδίνο;

Πώς µπορώ να λάβω ιατρική βοήθεια στο Λονδίνο; Πώς µπορώ να λάβω ιατρική βοήθεια στο Λονδίνο; March 2012 1 Τι είναι ο Γενικός Ιατρός (GP); Για να μπορείτε να λάβετε ιατρική βοήθεια στο Λονδίνο πρέπει να έχετε εγγραφεί στο ιατρείο γενικής ιατρικής στην

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ασθένεια και stress Ο φόβος της πιθανής ασθένειας και η αγωνία για την επιβίωση Ο φόβος της απώλειας του ελέγχου ζωτικών λειτουργιών Ο φόβος της καταστροφής

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες για Ηλικιωμένους και Άτομα με Αναπηρία

Υπηρεσίες για Ηλικιωμένους και Άτομα με Αναπηρία Υπηρεσίες για Ηλικιωμένους και Άτομα με Αναπηρία Διατηρώντας τους δημότες ενεργούς και σε επαφή GREEK Δήμος της Μελβούρνης Περιεχόμενα Καλωσορίσατε 3 Πρόσβαση σε υπηρεσίες 4 Επιλεξιμότητα Παραπομπή Αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Βοήθημα για άτομα που βλέπουν ομάδα kαταπραϋντική φροντίδα ανιάτων. Κάνοντας ερωτήσεις μπορεί να σας βοηθήσει: National Community Education Initiative

Βοήθημα για άτομα που βλέπουν ομάδα kαταπραϋντική φροντίδα ανιάτων. Κάνοντας ερωτήσεις μπορεί να σας βοηθήσει: National Community Education Initiative National Community Education Initiative Κάνοντας ερωτήσεις μπορεί να σας βοηθήσει: Βοήθημα για άτομα που βλέπουν ομάδα kαταπραϋντική φροντίδα ανιάτων Asking Questions Can Help: An aid for people seeing

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες για Άτομα με Αναπηρίες

Υπηρεσίες για Άτομα με Αναπηρίες Υπηρεσίες για Άτομα με Αναπηρίες Υπηρεσίες για Άτομα με Αναπηρίες Οι Κοινοτικές Υπηρεσίες Υγείας, Merri Community Health Services, φιλοδοξούν να προάγουν τον συνυπολογισμό και την συμμετοχή των ατόμων

Διαβάστε περισσότερα

9558 6800 www.lctg.net.au

9558 6800 www.lctg.net.au GREEK leichhardt Ομάδα κοινοτικής συγκοινωνίας 9558 6800 www.lctg.net.au m a r r i c k v i l l e l e i c h h a r d t Ενημερωτικό Φυλλάδιο Επιβατών Περιεχόμενα Περιγραφή, επιλεξιμότητα, άλλες γλώσσες Εγγραφή,

Διαβάστε περισσότερα

Kλινικές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Kλινικές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Kλινικές Mελέτες ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 1Τι είναι οι κλινικές μελέτες είναι σημαντικές; > Μη διστάσετε να ρωτήσετε το γιατρό σας για οποιαδήποτε και άλλη γιατί πληροφορία ή διευκρίνηση χρειάζεστε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΟΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΟΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗ ΨΥΧΟΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΨΥΚΑΠ) Μιχαλακολούλου 173 115 27 ΑΘΗΝΑ Τηλ.: 2106462797 Δικτυακός Τόπος: http://www.psychodrama.gr Ηλεκτρονική Διεύθυνση: kostas.letsios@psychodrama.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 5η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Θα πρέπει να συμπληρώσετε αυτό το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοπολιτειακό Κέντρο Ανάπαυλας και Carelink του Northern Sydney. Υπηρεσίες για Φροντιστές

Κοινοπολιτειακό Κέντρο Ανάπαυλας και Carelink του Northern Sydney. Υπηρεσίες για Φροντιστές Ενημερωτικό Εγχειρίδιο Φροντιστή Κοινοπολιτειακό Κέντρο Ανάπαυλας και Carelink του Northern Sydney Υπηρεσίες για Φροντιστές Freecall: 1800 052 222* *οι κλήσεις από κινητά τηλέφωνα χρεώνονται με τις ισχύουσες

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Φροντιστών Ψυχικής Υγείας 2011-2012

Έρευνα Φροντιστών Ψυχικής Υγείας 2011-2012 Greek Έρευνα Φροντιστών Ψυχικής Υγείας 2011-2012 Αν φροντίζετε κάποιο άτομο με ψυχική νόσο, τότε είστε ένας φροντιστής ψυχικής υγείας. Σας ευχαριστούμε που συμφωνήσατε να συμμετάσχετε στην Έρευνα Φροντιστών

Διαβάστε περισσότερα

Yγειονοµική περίθαλψη των φοιτητών (Π.. 327/83)

Yγειονοµική περίθαλψη των φοιτητών (Π.. 327/83) Yγειονοµική περίθαλψη των φοιτητών (Π.. 327/83) Άρθρο 1 - Ποιοι δικαιούνται υγειονοµική περίθαλψη α. Υγειονοµική περίθαλψη, ιατροφαρµακευτική και νοσοκοµειακή, δικαιούνται οι προπτυχιακοί και µεταπτυχιακοί

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση

ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΚΥΣΤΙΚΗ ΙΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α Αγγελική Πρεφτίτση Όταν, σε ηλικία 11 ετών, µου ανακοίνωσαν ότι πάσχω από Κυστική Ίνωση, µια ασθένεια παντελώς άγνωστη σε µένα µέχρι τότε, είναι αλήθεια πως δεν θορυβήθηκα

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας Αγοράς Ανάμεσα σε με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη. Ασθενείς με. Νοσήματα του Εντέρου. Αθήνα, Μάιος 2011. Ετοιμάστηκε για την:

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας Αγοράς Ανάμεσα σε με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη. Ασθενείς με. Νοσήματα του Εντέρου. Αθήνα, Μάιος 2011. Ετοιμάστηκε για την: Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Έρευνας Αγοράς Ανάμεσα σε με Ιδιοπαθή Φλεγμονώδη Ασθενείς με Νοσήματα του Εντέρου Ετοιμάστηκε για την: Αθήνα, Μάιος 2011 Ταυτότητα Έρευνας Μεθοδολογία: Κοινό-στόχος στόχος: 1.

Διαβάστε περισσότερα

5. Πακέτα Φροντίδας στο Σπίτι

5. Πακέτα Φροντίδας στο Σπίτι 5. Πακέτα Φροντίδας στο Σπίτι Αν θέλετε να μείνετε στο σπίτι σας καθώς γερνάτε, αλλά χρειάζεστε κάποια βοήθεια με δουλειές όπως καθάρισμα και προετοιμασία γευμάτων, ή με τη μεταφορά, έτσι ώστε να μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Υιοθετήθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΩΝ στις 30 Νοεμβρίου 2007, με τροποποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

NSW MINISTRY OF HEALTH 73 Miller Street NORTH SYDNEY NSW 2060 Τηλ. (02) 9391 9000 Φαξ. (02) 9391 9101 TTY. (02) 9391 9900 www.health.nsw.gov.

NSW MINISTRY OF HEALTH 73 Miller Street NORTH SYDNEY NSW 2060 Τηλ. (02) 9391 9000 Φαξ. (02) 9391 9101 TTY. (02) 9391 9900 www.health.nsw.gov. GREEK ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ, ΣΕΒΑΣΜΌΣ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΉ: ADVANCE CARE PLANNING FOR END OF LIFE FOR PEOPLE WITH MENTAL ILLNESS (ΈΓΚΑΙΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΌΣ ΦΡΟΝΤΊΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΈΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΉΣ ΑΤΌΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΆ ΝΟΣΉΜΑΤΑ): ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία για το σχολείο

Προετοιμασία για το σχολείο Getting ready for school A guide for parents of a child with disability Προετοιμασία για το σχολείο Οδηγός για γονείς παιδιού με αναπηρία Greek Η έναρξη του Kindergarten είναι ένα συναρπαστικό βήμα στη

Διαβάστε περισσότερα

VICTORIA. Greek Ελληνικά. Cardholder Handbook. Εγχειρίδιο Κατόχου Κάρτας ADMIT TWO ADMIT

VICTORIA. Greek Ελληνικά. Cardholder Handbook. Εγχειρίδιο Κατόχου Κάρτας ADMIT TWO ADMIT VICTORIA Greek Ελληνικά Cardholder Handbook Εγχειρίδιο Κατόχου Κάρτας Languages and Formats Πίνακας περιεχοµένων Εγχειρίδιο Κατόχου Κάρτας Σεπτέµβριος 2003 Εκδόθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη. των Δικαιωμάτων. και Ευθυνών. των Εθελοντών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Διακήρυξη. των Δικαιωμάτων. και Ευθυνών. των Εθελοντών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Διακήρυξη των Δικαιωμάτων και Ευθυνών των Εθελοντών Συμμετέχω Διαμορφώνω Συμμετέχω Έχω ρόλο

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής συμφωνία για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία Κείμενο για όλους

Διεθνής συμφωνία για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία Κείμενο για όλους Διεθνής συμφωνία για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία Κείμενο για όλους Σελίδα 1 από 72 Αυτό το κείμενο είναι όλη η συμφωνία. Η συμφωνία είναι νόμος της Ελλάδας από τις 11 Απριλίου 2012. Μπορείς να

Διαβάστε περισσότερα

1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: 2 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝΤΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ:

1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: 2 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝΤΑ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α (συμπληρώνεται από τους προϊσταμένους των Τμημάτων Κοινωνικής Εργασίας) ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΣΤΑ 1 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ: 2 ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Διαβάστε περισσότερα

Medical Safety. Το προσωπικό σας σύστημα υγείας!

Medical Safety. Το προσωπικό σας σύστημα υγείας! Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Medical Safety Το προσωπικό σας σύστημα υγείας! - Έχετε φανταστεί ένα ολόκληρο μηχανισμό προηγμένων υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης σχεδιασμένο από εσάς και προσαρμοσμένο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Συνηγορίας & Διεκδίκησης Δικαιωµάτων Ασθενών µε Kαρκίνο. Γνώρισε τα ικαιώµατά σου

Πρόγραµµα Συνηγορίας & Διεκδίκησης Δικαιωµάτων Ασθενών µε Kαρκίνο. Γνώρισε τα ικαιώµατά σου Πρόγραµµα Συνηγορίας & Διεκδίκησης Δικαιωµάτων Ασθενών µε Kαρκίνο Γνώρισε τα ικαιώµατά σου Γνωρίζεις τα δικαιώµατα σου ως ασθενής; Γνωρίζοντας τα δικαιώµατά σου µπορείς να τα διεκδικήσεις. Απαίτησε να

Διαβάστε περισσότερα

Η Υγειονοµική Περίθαλψη στο Οντάριο: Λήψη επείγουσας περίθαλψης

Η Υγειονοµική Περίθαλψη στο Οντάριο: Λήψη επείγουσας περίθαλψης Η Υγειονοµική Περίθαλψη στο Οντάριο: Λήψη επείγουσας περίθαλψης Αν έχετε µια επείγουσα κατάσταση απειλητική για τη ζωή, πηγαίνετε στα επείγοντα περιστατικά ενός νοσοκοµείου ή καλέστε αµέσως το 911. Ο/η

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους )

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Όλοι οι φοιτητές έχουν δικαίωμα στο απόρρητο των πληροφοριών.το προσωπικό της Bloomsbury International δεν θα περάσει προσωπικές πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Medicaid. ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ Σύνοψη της Medicaid

Medicaid. ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ Σύνοψη της Medicaid Medicaid ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ Σύνοψη της Medicaid 2 ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ Η Medicaid (αλλιώς Ιατρική Βοήθεια) είναι ένα κοινό Ομοσπονδιακό και πολιτειακό πρόγραμμα που βοηθάει στην κάλυψη ιατρικών δαπανών για συγκεκριμένα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ

Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙONOMIKHΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΡΟΣ Η Χρηματοδοτιση του εργου Εγινε απο το Υπουργειο Υγειας και Μακροχρονης Φροντιδας του Ονταριο. www.oha.com 1. Συμμετεχετε στην φροντιδα της υγειονομικης

Διαβάστε περισσότερα

Ε&A: τα δικαιωµατα των ασθενων στη διασυνοριακη υγειονοµικη περιθαλψη

Ε&A: τα δικαιωµατα των ασθενων στη διασυνοριακη υγειονοµικη περιθαλψη MEMO/11/32 Βρυξέλλες, 19 Ιανουαρίου 2011 Ε&A: τα δικαιωµατα των ασθενων στη διασυνοριακη υγειονοµικη περιθαλψη Ένας ηλικιωµένος Γερµανός µε διαβήτη έχει µαζί του πρόσθετες ιατρικές συνταγές σε ένα ταξίδι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ασθενής

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Όλα όσα θέλετε να ξέρετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο είναι ασθενής www.agaliazo.gr ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Λεωσθένους 21-23, 18536 Πειραιάς - Τ: 210 4181641 - F: 210 4535343 e: oekk@otenet.gr - www.oekk.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Πατρέως 8-10, 26221 Πάτρα - Τ/F: 2610 226122 e:

Διαβάστε περισσότερα

Ζώντας με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση

Ζώντας με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση H Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας ευχαριστεί την PH EUROPE για την συνδρομή της στην δημιουργία αυτού του εργαλείου Ζώντας με Πνευμονική Αρτηριακή Υπέρταση Πνευμονική Υπέρταση Ελλάδας - HPH Δερβενακίων 11β

Διαβάστε περισσότερα

Prestige Plus Prestige Comprehensive Standard

Prestige Plus Prestige Comprehensive Standard Διεθνές Πρόγραμμα Υγείας Σύνοψη παροχών AXAPPP Ένα απλό γράφημα για να σας βοηθήσει να επιλέξετε το επίπεδο της κάλυψης που σας ταιριάζει Οι τέσσερις επιλογές που μπορείτε να επιλέξετε Prestige Plus Prestige

Διαβάστε περισσότερα

Αρμοδιότητες διεπιστημονικής ομάδας Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας

Αρμοδιότητες διεπιστημονικής ομάδας Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας Επαγγελματίες υγείας και υπηρεσίες υγείας Αρμοδιότητες διεπιστημονικής ομάδας Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας Σύσταση 40: Συστήνεται να γίνεται εκτίμηση των αναγκών του ασθενή, συμβουλευτική σε προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΥΠΑΤΕ»

ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΥΠΑΤΕ» I. Ιατρικές Επισκέψεις ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΥΠΑΤΕ» 1. Σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων του δικτύου Χωρίς χρέωση του ασφαλισμένου 2. Σε ιατρούς εκτός δικτύου σε περιοχές όπου στο δίκτυο

Διαβάστε περισσότερα

Γεώργιος Ν.Λυράκος Μάθηµα Ψυχολογία της Υγείας Φυσικοθεραπεία ιάλεξη 8η 2014

Γεώργιος Ν.Λυράκος Μάθηµα Ψυχολογία της Υγείας Φυσικοθεραπεία ιάλεξη 8η 2014 Γεώργιος Ν.Λυράκος Μάθηµα Ψυχολογία της Υγείας Φυσικοθεραπεία ιάλεξη 8η 2014 Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες ένας αριθµός εναλλακτικών µοντέλων για τον πόνο πέραν του ιατρικού ενσωµατώνουν ψυχολογικούς(αντίληψη,

Διαβάστε περισσότερα

Πως μπορώ να υποστηρίξω τον άνθρωπό μου. να αντιμετωπίσει το λέμφωμα;

Πως μπορώ να υποστηρίξω τον άνθρωπό μου. να αντιμετωπίσει το λέμφωμα; Πως μπορώ να υποστηρίξω τον άνθρωπό μου να αντιμετωπίσει το λέμφωμα; Το λέμφωμα είναι δυνητικά ιάσιμη νόσος Με την επιστημονική συνεργασία του Αιματολογικού Τμήματος, Γ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής,

Διαβάστε περισσότερα

Ανησυχείτε για την ακοή σας;

Ανησυχείτε για την ακοή σας; Ανησυχείτε για την ακοή σας; Η Australian Hearing είναι εδώ για να βοηθήσει 131 797 www.hearing.com.au Η απώλεια ακοής στην Αυστραλία Έχω απώλεια ακοής; Η απώλεια ακοής είναι ένα σημαντικό ζήτημα υγείας

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Αλληλεγγύη Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων Δήμος Solna Σουηδία

Κοινωνική Αλληλεγγύη Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων Δήμος Solna Σουηδία Κοινωνική Αλληλεγγύη Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων Δήμος Solna Σουηδία ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Γεώργιος Κοντορίνης, Δημοτικός Σύμβουλος Solna, Σουηδία Κοινωνική Αλληλεγγύη ΗπόληSolna

Διαβάστε περισσότερα

Παροχές για παιδιά με αναπηρίες

Παροχές για παιδιά με αναπηρίες Παροχές για παιδιά με αναπηρίες 2012 Πώς να επικοινωνήσετε με τις υπηρεσίες της Κοινωνικής Ασφάλισης Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας Η ιστοσελίδα μας, www.socialsecurity.gov, είναι πολύτιμη πηγή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΛΕΜΦΩΜΑ;

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΛΕΜΦΩΜΑ; ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΤΟ ΛΕΜΦΩΜΑ; Με την επιστημονική συνεργασία της Αιματολογικής Μονάδας, Γ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών Με

Διαβάστε περισσότερα

Το δικαίωμά σας για ένσταση κατά της απόφασης για την απαίτησή σας

Το δικαίωμά σας για ένσταση κατά της απόφασης για την απαίτησή σας Το δικαίωμά σας για ένσταση κατά της απόφασης για την απαίτησή σας Το δικαίωμά σας για ένσταση κατά της απόφασης για την απαίτησή σας Υπηρεσία Κοινωνικής Ασφάλισης επιθυμεί Η να έχει διαβεβαιωθεί ότι λαμβάνετε

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων Πολιτισμικής Ποικιλομορφίας. 1 Ιουλίου 2015 30 Ιουνίου 2016

Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων Πολιτισμικής Ποικιλομορφίας. 1 Ιουλίου 2015 30 Ιουνίου 2016 Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων Πολιτισμικής Ποικιλομορφίας 1 Ιουλίου 2015 30 Ιουνίου 2016 Χρηματοδοτική συνεισφορά από το Δήμο Stonnington για δραστηριότητες κοινωνικής υποστήριξης μεταναστευτικών συλλόγων ηλικιωμένων

Διαβάστε περισσότερα

Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα. του Παιδιού. με απλά λόγια

Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα. του Παιδιού. με απλά λόγια Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού με απλά λόγια Όλα τα παιδιά έχουν δικαιώματα που προβλέπονται από νόμους και διεθνείς συμβάσεις. Το σημαντικότερο κείμενο για τα δικαιώματα των παιδιών,

Διαβάστε περισσότερα

εργαλείο αξιολόγησης για τη μέτρηση της επιβάρυνσης των μυοσκελετικών παθήσεων πρότυπα περίθαλψης που θα πρέπει να αναμένουν οι πολίτες

εργαλείο αξιολόγησης για τη μέτρηση της επιβάρυνσης των μυοσκελετικών παθήσεων πρότυπα περίθαλψης που θα πρέπει να αναμένουν οι πολίτες Πώς μπορεί να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι με οστεοαρθρίτιδα και ρευματοειδή αρθρίτιδα λαμβάνουν τη βέλτιστη δυνατή περίθαλψη σε ολόκληρη την Ευρώπη: συστάσεις του EUMUSC.NET Σε συνεργασία με τον EULAR

Διαβάστε περισσότερα

Προσφορά της κάρτας υγείας EY Club ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.

Προσφορά της κάρτας υγείας EY Club ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. Προσφορά της κάρτας υγείας EY Club ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α. ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΤΙΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΤΙΡΕΥΜΑΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Πρωτόκολλο προγράμματος πρόληψης και προαγωγής της στοματικής υγείας «Ημέρες Πρόληψης» Εισαγωγή Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Πειραιά (ΟΣΠ) εδώ και 30 χρόνια πρωτοπορεί στο χώρο

Διαβάστε περισσότερα

Ένας οδηγός για τους γονείς, ώστε τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους

Ένας οδηγός για τους γονείς, ώστε τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους Ένας οδηγός για τους γονείς, ώστε τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους Τι θα βρείτε σε αυτό το φυλλάδιο Επιστροφή στο σχολείο Σωματική άσκηση και παιχνίδι Πάρτι και γιορτές

Διαβάστε περισσότερα

Συµπλήρωση οδηγιών και διευκρινήσεις για την εγκύκλιο 67/07 περί κατάργησης επιτροπών Μαγνητικής Τοµογραφίας και καθιέρωση νέας διαδικασίας έγκρισης.

Συµπλήρωση οδηγιών και διευκρινήσεις για την εγκύκλιο 67/07 περί κατάργησης επιτροπών Μαγνητικής Τοµογραφίας και καθιέρωση νέας διαδικασίας έγκρισης. Συµπλήρωση οδηγιών και διευκρινήσεις για την εγκύκλιο 67/07 περί κατάργησης επιτροπών Μαγνητικής Τοµογραφίας και καθιέρωση νέας διαδικασίας έγκρισης. Γ.Ε.: Γ32/ 978/31-5-2007 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή European Commission Enterprise publication ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Πρόταση οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την εφαρμογή των

Διαβάστε περισσότερα

Διαθέσιμες Πληροφορίες πριν από την 1η Συνεδρία:

Διαθέσιμες Πληροφορίες πριν από την 1η Συνεδρία: Διαθέσιμες Πληροφορίες πριν από την 1η Συνεδρία: Γεώργιος Κεσίσογλου, M.Sc., Όνομα: Διεύθυνση: Σταθερό ή Κινητό τηλ.: Τηλ. Εργασίας: Μπορώ να αφήσω μήνυμα σε αυτά τα τηλέφωνα; Email: Ημερομηνία Γέννησης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί;

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ. Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί; www.agaliazo.gr ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Λεωσθένους 21-23, 18536 Πειραιάς - Τ: 210 4181641 - F: 210 4535343 e: oekk@otenet.gr - www.oekk.gr ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ν. ΑΧΑΙΑΣ Πατρέως 8-10, 26221 Πάτρα - Τ/F: 2610 226122 e:

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοτική Φροντίδα Tom Foster

Κοινοτική Φροντίδα Tom Foster Κοινοτική Φροντίδα Tom Foster Greek Βοηθάμε κατοίκους στην περιοχή του Marrickville. Τηλέφωνο: (02) 9335 2153 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: tfadmin@marrickville.nsw.gov.au Κοινοτική Φροντίδα Tom Foster Η Κοινοτική

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικά πρότυπα υπηρεσιών για άτομα με αναπηρίες. DSS 1504.02.15 - Greek Έκδοση 0.1., Δεκέμβριος 2013

Εθνικά πρότυπα υπηρεσιών για άτομα με αναπηρίες. DSS 1504.02.15 - Greek Έκδοση 0.1., Δεκέμβριος 2013 Εθνικά πρότυπα υπηρεσιών για άτομα με αναπηρίες DSS 1504.02.15 - Greek Έκδοση 0.1., Δεκέμβριος 2013 Εθνικά πρότυπα υπηρεσιών για άτομα με αναπηρίες (National Standards for Disability Services) Δήλωση περί

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ. Ν. Πολύζος Γενικός Γραμματέας Υ.Υ.Κ.Α.

ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ. Ν. Πολύζος Γενικός Γραμματέας Υ.Υ.Κ.Α. ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Ν. Πολύζος Γενικός Γραμματέας Υ.Υ.Κ.Α. τομέας των υπηρεσιών υγείας οδηγία CEN/TS 15224: 2005 1. ανθρωποκεντρική εστίαση (στο κάθε ασθενή χωριστά), 2. ηγεσία

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο δικαιωμάτων. Τα δικαιώματά σας:

Έγγραφο δικαιωμάτων. Τα δικαιώματά σας: Έγγραφο δικαιωμάτων Το φυλλάδιο αυτό σας παρέχει σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά τα δικαιώματά σας όταν βρίσκεστε στο αστυνομικό τμήμα. Με τον όρο δικαιώματα εννοούμε σημαντικές ελευθερίες και δυνατότητες

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. «Alpha Υπερκάλυψη Νοσηλείας Π.Ο.Ε.Δ. ΙΙ» Σχέδιο Υγείας Μελών Π.Ο.Ε.Δ. Απολαύστε τη ζωή σας με ασφάλεια!

ALPHA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ. «Alpha Υπερκάλυψη Νοσηλείας Π.Ο.Ε.Δ. ΙΙ» Σχέδιο Υγείας Μελών Π.Ο.Ε.Δ. Απολαύστε τη ζωή σας με ασφάλεια! «Alpha Υπερκάλυψη Νοσηλείας Π.Ο.Ε.Δ. ΙΙ» Σχέδιο Υγείας Μελών Π.Ο.Ε.Δ. Απολαύστε τη ζωή σας με ασφάλεια! Το ομαδικό σχέδιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τα μέλη της Π.Ο.Ε.Δ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Στο Σχέδιο Νόμου

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Στο Σχέδιο Νόμου ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Στο Σχέδιο Νόμου «Προσαρμογή της εθνικής νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας 2011/24/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 9 ης Μαρτίου 2011 περί εφαρμογής των δικαιωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

HOSPITAL AND COMMUNITY GUIDE FOR CARERS

HOSPITAL AND COMMUNITY GUIDE FOR CARERS Ο ΗΓΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ (A CARERS GUIDE TO THE HOSPITAL SYSTEM) Υπάρχουν πολλοί λόγοι για ένα άτοµο να βρεθεί στο νοσοκοµείο, όπως µέσω έκτακτων περιστατικών ή µιας προγραµµατισµένης

Διαβάστε περισσότερα

Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α

Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α 1. Πρόλογος 2. Τι είναι η Κατά Πλάκας Σκλήρυνση/Πολλαπλή Σκλήρυνση 3. Λίγα λόγια για τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Πολλαπλής Σκλήρυνσης Π ρ ό λ ο γ ο ς Ο λόγος της σύνταξης

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο

Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ο Ερωτηματολόγιο αξιολόγησης ποιότητας Μονάδων ΕΠΥΥ από επισκέπτες Σελίδα 1 ΕΠΥΥ - ΕΡΩΤΗΜΑΤΛΓΙ ΙΚΑΝΠΙΗΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΜΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ - Παρακαλούμε απαντήστε στις ερωτήσεις 1 Πόσες ημέρες περιμένατε για ραντεβού;

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ AΡΘΡΟ 1. Πεδίο Εφαρμογής AΡΘΡΟ 2. Ευθύνη του Δ.Π.

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ AΡΘΡΟ 1. Πεδίο Εφαρμογής AΡΘΡΟ 2. Ευθύνη του Δ.Π. ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ AΡΘΡΟ 1 Πεδίο Εφαρμογής Ο κώδικας αυτός ισχύει για όλες τις ερευνητικές δραστηριότητες οι οποίες διεξάγονται στο Δ.Π.

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή. Personal Freedom. Για να μην σας ανησυχεί το απρόοπτο.

Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή. Personal Freedom. Για να μην σας ανησυχεί το απρόοπτο. Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Personal Freedom Για να μην σας ανησυχεί το απρόοπτο. 01 Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Personal Freedom Νιώστε ασφαλείς από τα απρόοπτα της ζωής! Τα απρόοπτα είναι μέρος της

Διαβάστε περισσότερα

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014 888 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χεν θεσσαλονίκης Μητροπόλεως 18 546 24 Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310-276 144 Fax: 2310 276 144 E-mail: xenthesalonikis1@windowslive.com

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών. Ηλεκτρονική Υγεία. Ενότητα: Χρήση έξυπνων καρτών στην υγεία

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών. Ηλεκτρονική Υγεία. Ενότητα: Χρήση έξυπνων καρτών στην υγεία Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Ηλεκτρονική Υγεία Ενότητα: Χρήση έξυπνων καρτών στην υγεία Αν. καθηγητής Αγγελίδης Παντελής e-mail: paggelidis@uowm.gr Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

Τί είναι η Medicare Η Medicare είναι ασφάλεια υγείας για τους ακόλουθους:

Τί είναι η Medicare Η Medicare είναι ασφάλεια υγείας για τους ακόλουθους: Τί είναι η Medicare Η Medicare είναι ασφάλεια υγείας για τους ακόλουθους: Άτομα 65 ετών ή άνω Άτομα μικρότερα των 65 ετών με συγκεκριμένες αναπηρίες Άτομα όλων των ηλικιών σε τελικό στάδιο Νεφροπάθειας

Διαβάστε περισσότερα

Η Ψυχική υγεία του παιδιού και ο ρόλος του ευρύτερου περιβάλλοντος

Η Ψυχική υγεία του παιδιού και ο ρόλος του ευρύτερου περιβάλλοντος Η Ψυχική υγεία του παιδιού και ο ρόλος του ευρύτερου περιβάλλοντος Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να ζει και να μεγαλώνει σ ένα υγιές περιβάλλον, το οποίο θα διασφαλίζει και θα προάγει την σωματική και ψυχική

Διαβάστε περισσότερα

Ένα κουίζ για μικρούς και μεγάλους!

Ένα κουίζ για μικρούς και μεγάλους! Πόσο καλά ξέρεις τα δικαιώματά σου; Ένα κουίζ για μικρούς και μεγάλους! Στις 20 Νοεμβρίου 2015 η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού γίνεται 26 χρονών. Πόσο την χρησιμοποιούμε για να διεκδικούμε

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με οστεοαρθρίτιδα

Πρότυπα περίθαλψης (ΠΠ) για ανθρώπους με οστεοαρθρίτιδα Πρότυπα περίθαλψης () για ανθρώπους με οστεοαρθρίτιδα Μετάφρασ η σε: Ολοκληρώθ ηκε από: Email: 1 1 2 3 4 Οι άνθρωποι με συμπτώματα οστεοαρθρίτιδας (ΟΑ) θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε επαγγελματία του τομέα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΉ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΏΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΈΣ ΟΔΗΓΊΕΣ

ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΉ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΏΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΈΣ ΟΔΗΓΊΕΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΉ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΏΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΈΣ ΟΔΗΓΊΕΣ Αυτός ο οδηγός γνώσεων περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την πνευμονική αποκατάσταση της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας και της Αμερικάνικης

Διαβάστε περισσότερα

Επιτελική σύνοψη των αποτελεσμάτων της έρευνας M-CARE

Επιτελική σύνοψη των αποτελεσμάτων της έρευνας M-CARE M-CARE Κατάρτιση μέσω φορητών συσκευών για φροντιστές ατόμων με αναπηρία και ηλικιωμένων Επιτελική σύνοψη των αποτελεσμάτων της έρευνας M-CARE Πακέτο εργασίας WP2 Τίτλος π. εργασίας Έρευνα και Ανάλυση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ-YΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ-YΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ελπιζώ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ-YΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ * Εσωτερικό έντυπο Σύμφωνα με το άρθρο 2 του καταστατικού του Συλλόγου μας

Διαβάστε περισσότερα

CLOSING A PROTECTION GAP Core Standards for guardians of separated children

CLOSING A PROTECTION GAP Core Standards for guardians of separated children CLOSING A PROTECTION GAP Core Standards for guardians of separated children ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΧΑΣΜΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Βασικά Πρότυπα για τους κηδεμόνες ασυνόδευτων παιδιών «Ο κηδεμόνας με υποστηρίζει, αν υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο Φροντίδας Εξαρτημένων στο Δρόμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δίκτυο Φροντίδας Εξαρτημένων στο Δρόμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Δίκτυο Φροντίδας Εξαρτημένων στο Δρόμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Αθήνα, 2014 Δίκτυο Φροντίδας Εξαρτημένων στο Δρόμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη > Η κρίση επιδεινώνει την κατάσταση των εξαρτημένων και δημιουργεί

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή η έκδοση παρέχει ένα στιγμιότυπο

Αυτή η έκδοση παρέχει ένα στιγμιότυπο Ένα Στιγμιότυπο Ένα Στιγμιότυπο Αυτή η έκδοση παρέχει ένα στιγμιότυπο των πλέον σημαντικών χαρακτηριστικών της Κοινωνικής Ασφάλισης, του Συμπληρωματικού Εισοδήματος Ασφάλισης (SSI) και των προγραμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ 7 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ 18 ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 ΑΡΘΡΟ 1 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΤΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ 2011 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ 1 Κώδικας Δεοντολογίας Γραφείου Διασύνδεσης ΤΕΙ Λάρισας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Κώδικας δεοντολογίας με φοιτητές και αποφοίτους προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ;

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ; ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΝΟΥΡΗΣΗ; Η νυχτερινή ενούρηση συμβαίνει όταν ένα άτομο πρέπει να ξυπνάει τη νύχτα για να ουρήσει. Αν αυτό συμβεί περισσότερο από δύο φορές τη νύχτα, μπορεί να είναι πρόβλημα. Η νυκτερινή

Διαβάστε περισσότερα

Λέμε ΟΧΙ στις διακρίσεις στο σχολείο

Λέμε ΟΧΙ στις διακρίσεις στο σχολείο πρόγραμμα Ίρις καταπολεμώντας τα στερεότυπα και τις διακρίσεις: Δράσεις για τη συμμετοχή, την ένταξη και την εκπαίδευση Λέμε ΟΧΙ στις διακρίσεις στο σχολείο Όλοι έχουν δικαιώματα Είμαστε όλοι μοναδικοί

Διαβάστε περισσότερα

Δεσμευτικοί Εταιρικοί Κανόνες της Johnson Controls για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Δεσμευτικοί Εταιρικοί Κανόνες της Johnson Controls για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Δεσμευτικοί Εταιρικοί Κανόνες της Johnson Controls για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή 2. Αντικείμενο και εφαρμογή 3. Διαφάνεια και Ειδοποιήσεις 4. Εντιμότητα και περιορισμός

Διαβάστε περισσότερα

Personal resuscitation plans and end of life planning for children with disability and life-limiting/life-threatening conditions

Personal resuscitation plans and end of life planning for children with disability and life-limiting/life-threatening conditions Personal resuscitation plans and end of life planning for children with disability and life-limiting/life-threatening conditions A Wolff, 1 J Browne, 1 W P Whitehouse 1,2 1 Family Health Division, Nottingham

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά (Greek) Πληροφορίες για τραυματισμένους εργαζόμενους

Ελληνικά (Greek) Πληροφορίες για τραυματισμένους εργαζόμενους Ελληνικά (Greek) Πληροφορίες για τραυματισμένους εργαζόμενους Αν τραυματιστείτε στην εργασία Αν τραυματιστείτε στην εργασία και χρειάζεστε ιατρική θεραπεία ή/και έχετε μειωμένη ικανότητα για εργασία, τότε

Διαβάστε περισσότερα

Ίντα Ελιάου BSc, MSc, PGDip, MA Συμβουλευτική Ψυχολόγος eliaouida@gmail.com

Ίντα Ελιάου BSc, MSc, PGDip, MA Συμβουλευτική Ψυχολόγος eliaouida@gmail.com ΣΥΝΕΔΡΙΟ: ΠΡΟΛΗΨΗ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΠΝΕΥΜΟΝΑ Limneon, Καστοριά, 19.12.15 «Ενημέρωση του ασθενούς & των συνοδών του με καρκίνο του πνεύμονα. Προβλήματα στην ελληνική πραγματικότητα»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) Άρθρο 1. Γενικές Αρχές 1.1 Ο Κώδικας Δεοντολογίας Εσωτερικός Κανονισμός (εφεξής Κώδικας Δεοντολογίας) περιέχει τις

Διαβάστε περισσότερα

www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ!

www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! Τα νέα δεδομένα στην υγεία Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ιδιωτικών δαπανών υγείας στην Ευρώπη (41%). Πάνω από 2 εκατομμύρια

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου 18/11/2014

Δελτίο Τύπου 18/11/2014 Δελτίο Τύπου 18/11/2014 Ο ΟΑΕΔ / EURES και η BBi Communication ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Φινλανδίας για απασχόληση στον τομέα της δημόσιας υγείας και περίθαλψης - Έλληνες γιατροί και νοσηλευτές

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί ν ασφαλιστώ; Τι είναι και πως λειτουργεί η ασφάλιση;

Γιατί ν ασφαλιστώ; Τι είναι και πως λειτουργεί η ασφάλιση; Γιατί ν ασφαλιστώ; Η απάντηση είναι απλή. Σου την προσφέρουν καθημερινά οι εφημερίδες, το ραδιόφωνο και η τηλεόραση. Τροχαία ατυχήματα, εργατικά ατυχήματα, πυρκαγιές, κλοπές, πλημμύρες, σεισμοί, αεροπορικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Συνεργάτης ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΜΗΜΑ Νοσηλευτικής ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευρύτερο κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον Τομέας Υγείας Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Τριτοβάθμια Περίθαλψη

Διαβάστε περισσότερα