Όπως όλα τα καλά πράγματα, έτσι και η φετινή Ροταριανή χρονιά έχει φθάσει στο τέλος της.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Όπως όλα τα καλά πράγματα, έτσι και η φετινή Ροταριανή χρονιά έχει φθάσει στο τέλος της."

Transcript

1 Φίλοι Ροταριανοί, Όπως όλα τα καλά πράγματα, έτσι και η φετινή Ροταριανή χρονιά έχει φθάσει στο τέλος της. Τα συναισθήματα, αυτή την στιγμή είναι πολλά και ανάμεικτα. Θα έλεγε κάποιος ότι το κυριότερο συναίσθημα είναι αυτό της ανακούφισης για το ότι τελειώνουν οι ευθύνες τις οποίες ένας Πρόεδρος του ιστορικού αυτού Ροταριανού Ομίλου κουβαλά κατά τη διάρκεια της χρονιάς, αλλά σας διαβεβαιώ ότι αυτό, παρ όλον ότι πράγματι υπάρχει, είναι το πιο μικρό και απομακρυσμένο. Περισσότερο με διακατέχουν αισθήματα ευγνωμοσύνης και υπερηφάνειας που εσείς, τα μέλη του Ομίλου μας, μου εμπιστευθήκατε την προεδρία αλλά και ευγνωμοσύνης για την συμπαράσταση στο έργο του συμβουλίου και τη συμμετοχή όλων όσων από εσάς έλαβαν μέρος στις συνεστιάσεις και εκδηλώσεις μας. Αν κάποιος αναλύσει τα ποσοστά συμμετοχής είτε στις εβδομαδιαίες συνεστιάσεις μας, είτε στις διάφορες εκδηλώσεις μας, τότε πιθανόν να απογοητευθεί διότι θα τα βρει χαμηλά. Όμως εγώ δεν συμφωνώ. Πιστεύω ότι οι εβδομαδιαίες μας συνεστιάσεις ήταν, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, επιτυχημένες από την άποψη του ενδιαφέροντος των θεμάτων και της ενεργού συμμετοχής στις συζητήσεις όσων ήταν παρόντες. Οι δε εκδηλώσεις μας ήταν απόλυτα επιτυχημένες, αν όχι σε ποσοστά παρουσιών σίγουρα σε ικανοποίηση όσων έλαβαν μέρος και σε δημιουργία κλίματος συναδέλφωσης μεταξύ μας: θυμίζω τη βραδιά με τις σούβλες και τη μουσική, το γεύμα στην ταβέρνα μετά από την επίσκεψη μας στο Δημοτικό Αρχείο, την κοινή βραδινή συνεστίαση με ομιλήτρια την Υπουργό Εξωτερικών, τις δύο βραδιές drinks-only, το μεσημεριανό στην ψαροταβέρνα μετά από την επίσκεψη μας στο Ευαγόρειο Ίδρυμα, την πολύ συγκινητική επίσκεψη μας στο Ίδρυμα Άγιος Στέφανος και βεβαίως το Τουρνουά Μπόουλινγκ. Κατά τη γνώμη μου το φετινό πρόγραμμα είχε την σωστή ποικιλία μεταξύ συνεστιάσεων εργασίας, ομιλιών με ροταριανά θέματα, ομιλιών με θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος και εξωτερικών εκδηλώσεων. Η χρονιά αυτή όμως είχε και κάποιες πρωτιές. Ήταν η πρώτη φορά, ή τουλάχιστον η πρώτη μετά από πολλά χρόνια, που παρουσιάστηκε και εγκρίθηκε προϋπολογισμός στην αρχή του χρόνου και απολογισμός του ταμία στο τέλος του χρόνου. Επίσης ήταν η πρώτη χρονιά κατά την οποία οι επόμενοι Πρόεδροι εκλέγηκαν από την ολομέλεια σε club assembly και δεν επιλέγηκαν από τους Πρώην Προέδρους ως συνήθως. Ακόμη ήταν η πρώτη χρονιά, μετά από πολλά χρόνια που είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την υπότροφο μας. Τέλος, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο Όμιλος μας αιτήθηκε να λάβει ένα από τα βραβεία τα οποία δίδονται στα District Conferences και

2 πέτυχε να το λάβει. Ελπίζω τα επόμενα συμβούλια να συνεχίσουν όσα καλά έχουμε ξεκινήσει και βεβαίως να αποφύγουν όλα τα κακά μας παραδείγματα. Θέλω όμως να απευθυνθώ αυτή τη στιγμή προς όσους από τα μέλη μας δεν ανέλαβαν την θέση του Προέδρου ακόμη. Αντιλαμβάνομαι την φοβία η οποία διακατέχει κάποιους και τους κάνει να αρνούνται να σκεφθούν την πιθανότητα να υπηρετήσουν ως Πρόεδροι. Είχα και εγώ τον ίδιο ακριβώς αδικαιολόγητο φόβο. Όμως, μετά από ένα χρόνο, διαπιστώνω ότι με προγραμματισμό και καλή θέληση η δουλειά του Προέδρου βγαίνει μια χαρά. Επίσης η υπηρεσία στη θέση του Προέδρου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για προσωπική εξέλιξη την οποία κάποιοι από εμάς μπορεί να μην έχουν υπό άλλες συνθήκες. Η ευκαιρία την οποία μας δίνει το Ρόταρυ να ηγηθούμε μιας ομάδας επιχειρηματιών και επαγγελματιών, να μιλούμε ενώπιον ακροατηρίου με προετοιμασία ή χωρίς, να συναντούμε επισήμους ως εκπρόσωποι ενός συνόλου, είναι μαθήματα ζωής τα οποία μας προσφέρει η θέση του Προέδρου. Τέλος η εντύπωση ότι ο φόρτος εργασίας μας δεν μας αφήνει χρόνο για το Ρόταρυ είναι εντελώς λανθασμένη. Το μόνο που έχει να κάνει κάποιος Πρόεδρος είναι να επιλέξει προσεκτικά την ομάδα του (άλλο μάθημα ζωής) και ιδίως τον γραμματέα του. Οι πιο πολυάσχολοι από εμάς μπορούμε να αναθέτουμε κάποια πράγματα στους υπαλλήλους του γραφείου μας. Με άλλα λόγια όχι μόνο δεν υπάρχει δικαιολογία γιατί κάποιος να μην αναλάβει τη θέση του Προέδρου, όχι μόνο θα έπρεπε να ερχόμασταν ως μέλη στο Ρόταρυ με την γνώση ότι κάποια στιγμή θα αναλάβουμε αυτό το καθήκον, αλλά είναι και κάτι το οποίο θα πρέπει να επιδιώκουμε διότι μας ωφελεί προσωπικά και επαγγελματικά. Επιτρέψετε μου τώρα να κάνω μία αναλυτική αναφορά στα πεπραγμένα της Ροταριανής χρονιάς που κλείνει σε λίγες μέρες: 1. Συνεστιάσεις: Κατά τη φετινή Ροταριανή χρονιά θα πραγματοποιηθούν συνολικά 48 συνεστιάσεις εκ των οποίων: i. 17 Business meetings, περιλαμβανομένων και των Club Assemblies ii. 1 Ειδική συνεστίαση για την επίσκεψη του Κυβερνήτη. iii. 6 Συνεστιάσεις με Ομιλίες για Ροταριανά θέματα. iv. 4 Συνεστιάσεις με ομιλίες μελών μας για άλλα θέματα. v. 10 Συνεστιάσεις με εξωτερικούς ομιλητές (περιλαμβανομένων της Υπουργού Εξωτερικών, του Επιτρόπου Περιβάλλοντος αλλά και της Έλσης Πραιτορίτου, της υποτρόφου του Ομίλου μας). vi. 2 Συνεστιάσεις για την εισδοχή νέων μελών.

3 vii. 6 Εκδηλώσεις εκτός του συνηθισμένου χώρου των συνεστιάσεων μας (θυμίζω τα Vocational Visits μας στο Ξενοδοχείο Londa και στο εργοστάσιο Muskita, την πολύ συγκινητική επίσκεψη μας στον Άγιο Στέφανο, την επίσκεψη μας στο Δημοτικό Αρχείο και το δείπνο που ακολούθησε στο εστιατόριο Charcoal Grill, την επίσκεψη μας στο Ευαγόρειο Ίδρυμα του Αντικαρκινικού Συνδέσμου κα το γεύμα που ακολούθησε στην ψαροταβέρνα Άγγελος και βεβαίως το τουρνουά Μπόουλινγκ το οποίο έγινε στο Galactica). viii. Άφησα τελευταία, διότι την θεωρώ την πιο σημαντική, την συνεστίαση μας της 16 ης Μαΐου κατά την οποία τιμήσαμε τον αείμνηστο Πρώην Πρόεδρο μας Εύη Χριστοδουλίδη, παραδίδοντας το Paul Harris Fellow στη σύζυγο του Ντία. 2. Επίσκεψη Κυβερνήτη: Κατά τη φετινή χρονιά είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον Κυβερνήτη της Περιφέρειας μας Usama Barghouthi σε ειδική συνεστίαση του Ομίλου μας και να δοθεί η ευκαιρία στα μέλη μας να τον γνωρίσουν από κοντά, αλλά και στον ίδιο τον Κυβερνήτη να μας γνωρίσει και να δει από πρώτο χέρι την δουλειά την οποία κάνουμε. 3. Projects: Όπως γνωρίζετε τα σχέδια μας για το έργο της χρονιάς άρχισαν διαφορετικά αλλά κατέληξαν αλλού. Τελικά όμως ουδέν κακόν αμιγές καλού, αφού η προσφορά μας στα πολύ αξιόλογα προγράμματα του Δήμου Λεμεσού Ελεύθερα χέρια και Κοινωνικό Παντοπωλείο πιστεύω ότι έπιασε τόπο, ειδικά στις μέρες μας και λαμβανομένης υπ όψιν της κρίσης η οποία μαστίζει την κοινωνία μας. Η συνεισφορά μας στα προγράμματα αυτά αποτελείται από την επίπλωση της τραπεζαρίας στην οποία προσφέρει ο Δήμος μεσημεριανό σε άπορους μαθητές και τη προμήθεια ραφιών για τα τρόφιμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Η συνολική δαπάνη για το έργο αυτό ανήλθε στις περίπου. Επίσης είχαμε την συμμετοχή μας στο Matching Grant για την ηλιακή αντλία νερού σε χωριού του Τζιμπουτί. Η συμμετοχή μας αυτή ανήλθε στα Συναδέλφωση (fellowship): Η φετινή χρονιά, πιστεύω ότι χαρακτηρίστηκε από τον αυξημένο βαθμό συναδέλφωσης, τόσο στις κανονικές μας συνεστιάσεις όσο και στις άλλες μας εκδηλώσεις.

4 5. Μέλη: Κατά τη χρονιά που μας πέρασε δυστυχώς χάσαμε 8 μέλη. 5 λόγω οικιοθελούς αποχώρησης και 3 λόγω χαμηλού ως ανύπαρκτου αριθμού παρουσιών. Από την άλλη μεριά έχουμε την χαρά να καλωσορίσουμε 4 νέα μέλη στην οικογένεια μας. 6. Εκδηλώσεις: i. Είχαμε 2 συναντήσεις για ποτό μόνο, μία στο Benniggans και μία στο ξενοδοχείο Londa, οι οποίες στέφθηκαν με επιτυχία και με την ευκαιρία αυτή καλώ τους επόμενους προέδρους να συνεχίσουν την διοργάνωση τέτοιων ωραίων εκδηλώσεων. ii. Στις 5 Οκτωβρίου διοργανώσαμε βραδιά με φαγητό και μουσική στο σπίτι του Προέδρου. Η βραδιά αυτή ήταν επίσης πολύ επιτυχημένη και αύξησε το βαθμό συναδέλφωσης, πράγμα που ήταν και ο αρχικός της στόχος. iii. Σε δύο περιπτώσεις, μετά από επίσκεψη μας σε έργα προηγούμενων ροταριανών χρονιών, συνεχίσαμε τις συναντήσεις μας σε ταβέρνες με μεγάλη επιτυχία. iv. Λάβαμε μέρος σε κοινή συνεστίαση των ροταριανών ομίλων της Λεμεσού με ομιλήτρια την Υπουργό Εξωτερικών η οποία και πάλι ήταν μια πετυχημένη εκδήλωση. v. Η πιο πετυχημένη όμως εκδήλωση μας, από απόψεως διασκέδασης, συναδέλφωσης και συλλογής χρημάτων ήταν το τουρνουά μπόουλινγκ. 7. Παρουσίες: Ο μέσος όρος παρουσιών στις συνεστιάσεις και εκδηλώσεις μας ήταν για ολόκληρη τη χρονιά 49%. Η συνεστίαση με το ψηλότερο ποσοστό συμμετοχής ήταν η επίσκεψη του Κυβερνήτη με 71% και η συνεστίαση με το χαμηλότερο συμμετοχής ήταν, όπως ήταν φυσικό, η αμέσως επόμενη με 40%. Με την ευκαιρία αυτή επιθυμώ να αναφερθώ στο θέμα των μελών με πολύ χαμηλά ποσοστά παρουσιών: Η ολομέλεια του Ομίλου έλαβε την απόφαση να διαγράψει όσα μέλη διατηρούσαν ποσοστό παρουσιών κάτω του 25% κατά την περσινή ροταριανή χρονιά και ταυτοχρόνως κάτω του 25% κατά την φετινή ροταριανή χρονιά μέχρι τις 31/1/12. Σαν αποτέλεσμα της απόφασης αυτής απηύθυνα επιστολές στα έξι μέλη τα οποία μέχρι τότε (Νοέμβριος 2011) είχαν ποσοστό παρουσιών κάτω του 25%. Τρία από τα έξι αυτά μέλη ανταποκρίθηκαν με τηλεφωνικές απολογίες καθώς και με παρουσίες (έστω και ελάχιστες, ομολογουμένως) σε κάποιες συνεστιάσεις μας. Τα άλλα τρία διαγράφηκαν από μέλη του Ομίλου μας.

5 Το Συμβούλιο του Ομίλου μας πήρε την θέση ότι εφ όσον τα τρία αυτά μέλη είχαν την ευαισθησία να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο αλλά και να προσέλθουν έστω και σε ελάχιστες συνεστιάσεις, θα ήταν πιο ορθό να τους δοθεί ακόμη μία ευκαιρία. Πιστεύω ότι αυτή ήταν μια απόφαση ορθή, αφού, παρ όλον ότι δεν ακολουθήσαμε τον κανονισμό του Ρόταρυ κατά γράμμα, παραμείναμε μέσα στο Ροταριανό και φιλικό πνεύμα το οποίο πρέπει, πιστεύω, να διέπει όλες τις αποφάσεις και ενέργειες μας. Είμαι βέβαιος ότι το επόμενο Συμβούλιο, αφού ζυγίσει όλα τα δεδομένα, θα λάβει τις κατάλληλες αποφάσεις. 8. Ευχαριστίες: Άφησα για το τέλος τις ευχαριστίες μου διότι θέλω να τους δώσω ιδιαίτερη σημασία: i. Ευχαριστώ όλα τα μέλη του Ομίλου μας για την συμμετοχή και την παρουσία τους στις εκδηλώσεις και συνεστιάσεις μας. ii. Ευχαριστώ όλα τα μέλη του Συμβουλίου για την συνεχή και ανιδιοτελή συμπαράσταση τους. Είναι βέβαιο ότι όλα όσα έγιναν κατά τη φετινή χρονιά οφείλονται περισσότερο σε αυτούς και λιγότερο σε εμένα. iii. Ευχαριστώ επίσης την Βοηθό Κυβερνήτη μας, Χριστίνα Κοβότσου-Πατρόκλου, έστω και στην απουσία της, διότι κυριολεκτικά μας βοήθησε καθοδηγώντας μας όποτε το χρειαζόμασταν. iv. Θέλω όμως να αναφέρω ονομαστικά κάποια άτομα τα οποία εργάστηκαν πάνω και πέρα από το συνηθισμένο και έκαναν την διαφορά στην επιτυχία της χρονιάς αυτής: a. Ο ΠΠ Πανίκος Λοΐζου πρότεινε 3 νέα μέλη, δύο από τα οποία είναι ήδη ανάμεσα μας. Ευχαριστώ ΠΠ και ελπίζω το παράδειγμα σου να ακολουθήσουν και άλλοι, b. Ο ταμίας μας Σωκράτης Σωκράτους ήταν παρών κάθε Τετάρτη, και διαχειρίστηκε τα οικονομικά του Ομίλου μας με ζηλευτή αξιοπιστία. Σε ευχαριστώ αγαπητέ Σωκράτη. c. Ο ΠΠ Γιώργος Κούντας ανέλαβε την εκτέλεση του έργου της χρονιάς με ενθουσιασμό και εργάστηκε χειρονακτικά για πολλές ώρες συναρμολογώντας 30 καρέκλες και καρφώνοντας σε κάθε μία από αυτές την ταμπελίτσα με το όνομα και το σήμα του Ομίλου. Επίσης ο αγαπητός ΠΠ Γιώργος χρησιμοποίησε την ροταριανή του σοφία για να μας συμβουλεύει και να μας καθοδηγεί, πράγμα το οποίο μας έσωσε από πολλές κακοτοπιές. Αγαπητέ Γιώργο, σε ευχαριστώ από καρδιάς. d. Τελευταίος αλλά όχι έσχατος δεν είναι άλλος από τον γραμματέα μας Γιώργο Αραούζο. Ο αγαπητός Γιώργος εργάστηκε με ενθουσιασμό και ανιδιοτέλεια από την αρχή (ή

6 ακόμη πριν να αρχίσει) η ροταριανή χρονιά, μέχρι το τέλος. Δεν αρνήθηκε ποτέ να κάνει οτιδήποτε του ζήτησα και πολλές φορές διεκπεραίωνε διάφορες δουλειές πριν καν να του τες ζητήσω, λες και διάβαζε την σκέψη μου. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχάσουμε τη συμβολή του στην επιτυχία του barbeque night αφού ήταν ο άξιος ψήστης της υπέροχης σούβλας αλλά και την συμβολή του στη διοργάνωση του τουρνουά μπόουλινγκ (σε συνεργασία με τον Ροτ. Λούη Λοΐζου, τον οποίο επίσης ευχαριστώ) για το οποίο εγώ, ομολογώ, ότι δεν χρειάστηκε να κάνω οτιδήποτε. Φίλοι ροταριανοί κάποιος θα μπορούσε να αυτοεπαινεθεί λέγοντας ότι η επιλογή του σωστού γραμματέα οφείλεται στη δική του ικανότητα να επιλέγει τους σωστούς συνεργάτες. Οφείλω να πω ότι η επιλογή του αγαπητού Γιώργου ήταν ιδέα του αείμνηστου ΠΠ μας Εύη Χριστοδουλίδη, τον οποίο ευχαριστούσα νοερά σχεδόν καθημερινά στη διάρκεια της χρονιάς αυτής και όποτε ο αγαπητός Γιώργος αποδείκνυε πόσο καλή επιλογή ήταν. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλα όσα θα μπορούσαν να θεωρηθούν επιτυχίες ή ενέργειες σωστά οργανωμένες και διεκπεραιωμένες οφείλονται στον γραμματέα μας. Αγαπητέ φίλε Γιώργο, δεν είναι υπερβολή να πω ότι η συμβολή σου στην διαχείριση των θεμάτων του Ομίλου ήταν καθοριστική. Σου είμαι ευγνώμων και σου εύχομαι σύντομα να γίνεις ένας επιτυχημένος πρόεδρος του Ομίλου αυτού. Τελειώνοντας θέλω να ευχηθώ στον Εισερχόμενο Πρόεδρο μας Γιώργο, ο οποίος θα αναλάβει την προεδρία σε λίγες μέρες από σήμερα, μια δημιουργική ροταριανή χρονιά και να του υποσχεθώ ότι θα είμαστε όλοι στο πλευρό του. Φίλοι Ροταριανοί, αυτή ήταν συνοπτικά η φετινή ροταριανή χρονιά και είμαι στη διάθεση σας για οποιαδήποτε σχόλια και κριτική.

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ Πρόεδρος Λάκης Μιχαηλίδης lakis.m@force-8.com Τηλέφωνο 99 636361 Αντιπρόεδρος Ξενοφών Λάμπρου exes_ltd@spidernet.com.cy Τηλέφωνο 99 645334 Αμέσως Προηγούμενος Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ROTARY CLUB LIMASSOL - AMATHUSIA

ROTARY CLUB LIMASSOL - AMATHUSIA ROTARY CLUB LIMASSOL - AMATHUSIA 2014-2015 Τελετή Αλλαγής Διοικητικού Συμβουλίου - 26/06/2014 Rotary Club Limassol Amathusia President 2014-2015 Andreas Tsouloftas «Ανάψτε όλοι μια φλόγα για να δυναμώσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΟΜΙΛΟΥ ΑΡ. 01

ΔΕΛΤΙΟ ΟΜΙΛΟΥ ΑΡ. 01 DISTRICT Τόπος καί ώρα Συνεστίασης Ξενοδοχείο Hilton Park, Λευκωσία, ώρα 8.00 μ.μ. Θέμα Συνεστίασης Τ ε λ ε τ ή Α λ λ α γ ή ς Δ ι ο ι κ η τ ι κ ο ύ Συμβουλίου Παρόντες 44 άτομα ( 24 μέλη ποσοστό 75%- 10

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα από τον Πρόεδρο

Μήνυμα από τον Πρόεδρο Newsletter Έκδοση: 1 Σεπτέμβριος /Οκτώβριος 2010 Μήνυμα από τον Πρόεδρο «Αγαπητοί Φίλοι Ροταριανοί, Αισίως έχουμε φτάσει στο τέλος του 4 ου μήνα της ροταριανής χρονιάς 2010-2011 και το δεύτερο ενημερωτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ Πρόεδρος Λάκης Μιχαηλίδης lakis.m@force-8.com Τηλέφωνο 99 636361 Αντιπρόεδρος Ξενοφών Λάμπρου exes_ltd@spidernet.com.cy Τηλέφωνο 99 645334 Αμέσως Προηγούμενος Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Μια καλή εβδομαδιαία συνεστίαση

Μια καλή εβδομαδιαία συνεστίαση Μια καλή εβδομαδιαία συνεστίαση Η Ροταριανή συνεστίαση είναι σίγουρα ο πιο σημαντικός θεσμός της Ροταριανής φιλοσοφίας. Ας μην ξεχνάμε πως με την δημιουργία του Ρόταρυ, τον Φεβρουάριο του 1905, ο Paul

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ Πρόεδρος Λάκης Μιχαηλίδης lakis.m@force-8.com Τηλέφωνο 99 636361 Αντιπρόεδρος Ξενοφών Λάμπρου exes_ltd@spidernet.com.cy Τηλέφωνο 99 645334 Αμέσως Προηγούμενος Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 25 λεπτά Ερώτημα 1 Θα ακούσετε δύο (2) φορές έναν συγγραφέα να διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του με θέμα τη ζωή του παππού του. Αυτά που ακούτε σας αρέσουν, γι αυτό κρατάτε

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : Αναστασία Ζηκοπούλου Email: env08017@env.aegean.gr Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): The Hoge Veluwe National

Διαβάστε περισσότερα

Η Οργάνωσή µας συνέχισε και φέτος το θεσµό της διοργάνωσης παιδικών

Η Οργάνωσή µας συνέχισε και φέτος το θεσµό της διοργάνωσης παιδικών π π ø π 2 03-10-07 23:22 Page 1 π π øσ π À π ª π π Η Οργάνωσή µας συνέχισε και φέτος το θεσµό της διοργάνωσης παιδικών Κατασκηνώσεων στην Κύπρο για τα παιδιά των συναδέλφων. Η κατασκήνωση από φέτος αναβαθµίστηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 34ΟΥ ΠΦΕΘΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 34ΟΥ ΠΦΕΘΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Τις εντυπώσεις τους από την οργάνωση του 34 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (που πραγματοποιεί η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού από 9 έως 18 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο)

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤ2 Στο ΣΤ2 αξιολογήθηκαν 18 μαθητές Αυτό που τους άρεσε περισσότερο σ? αυτή την ομάδα ήταν η συνεργασία μεταξύ τους και το μοίρα σμα συναισθημάτων και εμπειριών

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ Πρόεδρος Λάκης Μιχαηλίδης lakis.m@force-8.com Τηλέφωνο 99 636361 Αντιπρόεδρος Ξενοφών Λάμπρου exes_ltd@spidernet.com.cy Τηλέφωνο 99 645334 Αμέσως Προηγούμενος Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΟΜΙΛΟΥ ΑΡ. 1. Συνεστίαση 27 Ιουνίου Προσευχή Ξενοδοχείο Hilton Park, Λευκωσία

ΕΛΤΙΟ ΟΜΙΛΟΥ ΑΡ. 1. Συνεστίαση 27 Ιουνίου Προσευχή Ξενοδοχείο Hilton Park, Λευκωσία PRESIDENT Tassos Partzilis +357 99610320 pre.sal@rotary-cyprus.org SECRETARY Panicos Hadjipanayis +357 99417900 sec.sal@rotary-cyprus.org ΑSSISTANT GOVERNOR George Psimolofitis ADDRESS P.O.Box 25223 CY-1307

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία"

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία Aurora Μου άρεσε πολύ Γλώσσα 2. Σπούδασα Ελληνικά όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο και με αυτό το πρόγραμμα μπόρεσα να ασκήσω πάλι αυτή. Ήταν πολύ εύκολο για μένα να σπουδάσω στο σπίτι μου και στον ελεύθερο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να «σταθεί» ένας δάσκαλος μέσα στην τάξη;

Πώς να «σταθεί» ένας δάσκαλος μέσα στην τάξη; 7 Ιανουαρίου 2018 Πώς να «σταθεί» ένας δάσκαλος μέσα στην τάξη; Πολιτισμός / Παιδεία-Εκπαίδευση Δρ. Κλαίρη Μαυρόματου, καθηγήτρια Μέσης Εκπαίδευσης Διαχείριση της συμπεριφοράς των μαθητών μας στη σχολική

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ Πρόεδρος Λάκης Μιχαηλίδης lakis.m@force-8.com Τηλέφωνο 99 636361 Αντιπρόεδρος Ξενοφών Λάμπρου exes_ltd@spidernet.com.cy Τηλέφωνο 99 645334 Αμέσως Προηγούμενος Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

WebWeWant: Ενότητα 4

WebWeWant: Ενότητα 4 6o Γυμνάσιο Χαϊδαρίου ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΚΟΚΚΟΡΗ ΑΘΗΝΑ ΤΜΗΜΑ: Α1β WebWeWant: Ενότητα 4 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΥΟ Μάιος 2017 Οι πληροφορίες που οι άλλοι πιθανόν

Διαβάστε περισσότερα

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος Κυπραίος και τα 101 Διδάγματα Ζωής

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος Κυπραίος και τα 101 Διδάγματα Ζωής Ημερομηνία 24/11/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://koukidaki.blogspot.gr/ Τζένη Κουκίδου http://koukidaki.blogspot.gr/2015/11/101-didagmata-zois-giorgos-papadopouloskipreos.html Ο Γιώργος Παπαδόπουλος Κυπραίος

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ Πρόεδρος Λάκης Μιχαηλίδης lakis.m@force-8.com Τηλέφωνο 99 636361 Αντιπρόεδρος Ξενοφών Λάμπρου exes_ltd@spidernet.com.cy Τηλέφωνο 99 645334 Αμέσως Προηγούμενος Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11 Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017-11:11 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Χρήστος Τσιαλούκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Χρήστος Τσιαλούκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: Τις εντυπώσεις τους από την οργάνωση του 35 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (που πραγματοποιεί η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού από 14 έως 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο)

Διαβάστε περισσότερα

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α Αθήνα 31-7-2012 Αρ. πρωτ. 12 Προς την Επιτροπή Ανταλλαγών Νέων Αγαπητέ Πρόεδρε Τάσο Γρηγορίου, Με την Παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εγκάρδια φιλοξενία των 4 παιδιών του Θέματός μας

Διαβάστε περισσότερα

15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών

15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών 15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών Κατασκήνωση 15 ης Ομάδας Προσκόπων Αθηνών 7-16 Ιουλίου 2015 Λίμνη Ηραίου, Λουτράκι Αγαπητοί γονείς, Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ομάδα έχει ξεκινήσει τις ετοιμασίες της

Διαβάστε περισσότερα

Το παραμύθι της αγάπης

Το παραμύθι της αγάπης Το παραμύθι της αγάπης Μια φορά και ένα καιρό, μια βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα παιδί τόσο άσχημο που σχεδόν δεν έμοιαζε για άνθρωποs. Μια μάγισσα που βρέθηκε σιμά στη βασίλισσα την παρηγόρησε με τούτα

Διαβάστε περισσότερα

B ΜΕΡΟΣ Προσεγγίσεις σε θέματα Οπτικοακουστικής Παιδείας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

B ΜΕΡΟΣ Προσεγγίσεις σε θέματα Οπτικοακουστικής Παιδείας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ B ΜΕΡΟΣ Προσεγγίσεις σε θέματα Οπτικοακουστικής Παιδείας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 45 Παράρτημα Ημερολόγιο εκπαιδευτικών και κινηματογραφιστών Σχολική μονάδα:... Ημερομηνία και ώρα συνάντησης:... Συνάντηση εντός ή εκτός

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος 2012 - Τεύχος 19 Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ Ο μαθητής της 3 Μπλε, Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τρίτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Τρίτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις τις 7 συνήθειες των πετυχημένων ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εργασία για το σπίτι Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 1 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Απαντά η Μαρίνα Βαμβακίδου Ερώτηση 1. Μπορείς να φανταστείς τη ζωή μας χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωμα από τον Πρόεδρο

Σημείωμα από τον Πρόεδρο Bulletin #4 Μάρτιος / Μάιος 2011 Σημείωμα από τον Πρόεδρο Σας ευχαριστώ Νεοκλής Νικολαïδης Πρόεδρος 2009-10 13 Μαρτίου 2011 Επόμενη συνεστίαση μας, θα είναι τη Δευτέρα, 14/03/11, όπου θα έχουμε ομιλητή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΩΝ Τεύχος Αγαπητοί Lions, Lioness και Leos Αισίως φθάσαμε στην Αγία Εβδομάδα. Εβδομάδα των παθών του Κυρίου. Ο Κύριος εθυσιάσθη στο σταυρό για μας και ανεστήθη θριαμβευτικά εκ του τάφου. Ας γίνει και για

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 14: Συμβουλές προς έναν νέο προγραμματιστή

Κεφάλαιο 14: Συμβουλές προς έναν νέο προγραμματιστή Κεφάλαιο 14: Συμβουλές προς έναν νέο προγραμματιστή Φτάσαμε σιγά σιγά στο τέλος του βιβλίου. Αντί για κάποιον επίλογο σκέφτηκα να συλλέξω κάποια πράγματα που θα ήθελα να πω σε κάποιον ο οποίος αρχίζει

Διαβάστε περισσότερα

Από τις διαλέξεις του μαθήματος του Α εξαμήνου σπουδών του Τμήματος. Κ. Παπαθεοδώρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Δεκέμβριος 2013

Από τις διαλέξεις του μαθήματος του Α εξαμήνου σπουδών του Τμήματος. Κ. Παπαθεοδώρου, Αναπληρωτής Καθηγητής Δεκέμβριος 2013 Συγγραφή Τεχνικών Κειμένων Προφορικές Παρουσιάσεις Από τις διαλέξεις του μαθήματος του Α εξαμήνου σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής Κ. Παπαθεοδώρου, Αναπληρωτής

Διαβάστε περισσότερα

Εάν έλεγα κάτι άλλο εκτός από την παραμονή θα έλεγα ψέματα. Επειδή υποβιβάζονται οχτώ ομάδες οπωσδήποτε η παραμονή είναι ο μόνος μας στόχος.

Εάν έλεγα κάτι άλλο εκτός από την παραμονή θα έλεγα ψέματα. Επειδή υποβιβάζονται οχτώ ομάδες οπωσδήποτε η παραμονή είναι ο μόνος μας στόχος. Ανοίγει αύριο η αυλαία του 4ου ομίλου της Football League 2 στην οποία συμμετέχουν η ΑΕΜ και ο Άρης Αιτωλικού. Το cityvoice.gr βρέθηκε στην προπόνηση της ομάδας του Μεσολογγίου η οποία προετοιμάζεται ενόψει

Διαβάστε περισσότερα

- `Εντιμη Εκπρόσωπη του Υπουργού Οικονομικών Κυρία Ρέα Γεωργίου Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας.

- `Εντιμη Εκπρόσωπη του Υπουργού Οικονομικών Κυρία Ρέα Γεωργίου Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας. 1 ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ 9ης ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Σάββατο 8 Ιουνίου 2013 - Αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Κύπρου κτίριο Αναστάσιος Γ Λεβέντης αίθουσα Β108 στην Πανεπιστημιούπολη - `Εντιμη Εκπρόσωπη

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

Επιθεώρηση Χρυσολόγου

Επιθεώρηση Χρυσολόγου ΕΘΝΙΚΗ Η ΠΡΩΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Επιθεώρηση Χρυσολόγου Τεύχος 30 ο Iούλιος Σεπτέμβριος 2014 0.01 Πριν λίγους μήνες ο Mπαϊρακτάρης Γιώργος Προήχθη σε unit manager. Mας παραθέτει τις Απόψεις του για το επάγγελμα

Διαβάστε περισσότερα

Συνεστίαση 6 Ιουνίου Ξενοδοχείο Hilton Park, Λευκωσία - 8 μμ.

Συνεστίαση 6 Ιουνίου Ξενοδοχείο Hilton Park, Λευκωσία - 8 μμ. PRESIDENT Maria Hadjinicola +357 99646026 pre.sal@rotary-cyprus.org SECRETARY Petros Adamides +357 99623282 sec.sal@rotary-cyprus.org ΑSSISTANT GOVERNOR George Petrou ADDRESS P.O.Box 25223 CY-1307 Nicosia

Διαβάστε περισσότερα

Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014

Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014 Μυτιλήνη, Λέσβος - Φεβρουάριος 2014 Η Λέσβ ος εκτός από ένα μαγικ ό ελλην ικό νησί είναι ένας ιδανι κός προορ ισμός για όλους μας. Από τον πιο μικρό μέχρι και τον πιο μεγάλο. Το νησί έχει υπέροχες παραλίες,

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί δημοσιογράφοι Α Δημοτικό Κολοσσίου

Μικροί δημοσιογράφοι Α Δημοτικό Κολοσσίου Μικροί δημοσιογράφοι Α Δημοτικό Κολοσσίου Οι μεγάλοι θυμούνται τα δικά τους σχολικά χρόνια Ο παππούς μου ονομάζεται Μιχάλης Νεοφύτου. Πήγαινε στο ίδιο δημοτικό με εμένα. Τότε όμως υπήρχαν μόνο δύο αίθουσες

Διαβάστε περισσότερα

Μια µατιά στην διαχείριση του χρόνου

Μια µατιά στην διαχείριση του χρόνου ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ Μια µατιά στην διαχείριση µ η χ ρ η του χρόνου η ημέρα είναι ατελείωτη, για εκείνον που γνωρίζει πώς να την εκτιμά και να την εκμεταλλεύεται GOETHE H επιτυχία είναι μια διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

άλλα. Καταλήγουν στην τεχνική της συγγραφής περιγραφής προσώπου «ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙ»

άλλα. Καταλήγουν στην τεχνική της συγγραφής περιγραφής προσώπου «ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙ» : Υπό διαπραγμάτευση κείμενο: «Ο φίλος μου ο Μιχάλης» Τάξεις: Β Στ Βασικός σκοπός: Τα παιδιά να αξιοποιούν την τεχνική «ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙ», για να περιγράφουν πρόσωπα Δείκτες Επιτυχίας και Επάρκειας (για

Διαβάστε περισσότερα

το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης

το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών 2013-2014 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βάτραχος που τον έλεγαν "Φρογκ" και πήγαινε στην 5η Δημοτικού.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ. «Προγραμματισμός Υπολογιστών σε Pascal»

ΟΜΙΛΟΣ. «Προγραμματισμός Υπολογιστών σε Pascal» ΟΜΙΛΟΣ «Προγραμματισμός Υπολογιστών σε Pascal» Για δεύτερη χρονιά συνεχίστηκε στο σχολείο μας η λειτουργία του ομίλου που αφορά σε Προγραμματισμό Υπολογιστών με γλώσσα υψηλού επιπέδου (Pascal). Στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΕΝΟΥ Κ.Α ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΕΝΟΥ Κ.Α ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΕΝΟΥ Κ.Α ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 15 Σεπτεμβρίου 2017 Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες, Μια νέα σχολική χρονιά έχει αρχίσει και επικοινωνούμε μαζί σας, πρώτιστα για να σας ευχηθούμε δημιουργική,

Διαβάστε περισσότερα

Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη της SAPT Hellas

Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη της SAPT Hellas Την Πέμπτη 26/3/15 η SAPT Hellas επισκέφτηκε το σχολείο μας. Η Sapt είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία μαζεύει αδέσποτα σκυλιά και τα φροντίζει. H φιλοζωική ομάδα του σχολείου μας, που οργάνωσε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ 1 ο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά

Διαβάστε περισσότερα

Συνεστίαση 30 Μαΐου 2011

Συνεστίαση 30 Μαΐου 2011 PRESIDENT Maria Hadjinicola +357 99646026 pre.sal@rotary-cyprus.org SECRETARY Petros Adamides +357 99623282 sec.sal@rotary-cyprus.org ΑSSISTANT GOVERNOR George Petrou ADDRESS P.O.Box 25223 CY-1307 Nicosia

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Προώθησης Θετική Συμπεριφοράς: Η Στρατηγική «Ελέγχω και Αποχωρώ» στη δευτερογενή πρόληψη

Σύστημα Προώθησης Θετική Συμπεριφοράς: Η Στρατηγική «Ελέγχω και Αποχωρώ» στη δευτερογενή πρόληψη Σύστημα Προώθησης Θετική Συμπεριφοράς: Η Στρατηγική «Ελέγχω και Αποχωρώ» στη δευτερογενή πρόληψη Η στρατηγική Ελέγχω και Αποχωρώ επικεντρώνεται στην ανάπτυξη αυτοελέγχου σε μαθητές με δυσκολίες συμπεριφοράς.

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΝΟ 166 ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΒΡΑΜΗΣ

ΠΛΑΝΟ 166 ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΒΡΑΜΗΣ ΠΛΑΝΟ 166 The Simplest Business Plan in the world Tο απλούστερο επιχειρηματικό πλάνο στον κόσμο Λάρισα, Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2010 http://paramarketinggr 1 Περιεχόμενα I Σκοπός, Αξίες και Όραμα II Υπάρχουσα

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11. - Εφόρους Γενικής Εφορείας. : Φάκελος Ομαδικής Αποστολής στο Εξωτερικό

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11. - Εφόρους Γενικής Εφορείας. : Φάκελος Ομαδικής Αποστολής στο Εξωτερικό ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 8 Ιουλίου 2008 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 11 ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΜΑ : - Αρχηγούς Συστήματος - Περιφερειακούς Εφόρους : - Εφόρους Περιοχών - Εφόρους Γενικής

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Ιταλία Τι είδαμε, τι κάναμε και πώς περάσαμε στην Ιταλία? Ημερολόγιο Comenius Ιταλία Για να δείξω πως περάσαμε στην Ιταλία θα φτιάξω ένα ημερολόγιο. Το ημερολόγιο θα έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΙΩΣΑΜΕ.. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΙΩΣΑΜΕ.. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ! ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΙΩΣΑΜΕ.. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ! Δ ΤΑΞΗ 3 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΣΩΝΙΑΣ ΣΕΣΚΛΟΥ Όλοι χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων Μια φορά κι έναν καιρό, μια

Διαβάστε περισσότερα

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!»

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!» Ημερομηνία 27/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link www.thinkover.gr Ανδριάνα Βούτου http://www.thinkover.gr/2015/04/27/stefanos-livos/ Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

Πήραμε 24 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια. 1. Τα δρώμενα της ημερίδας ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες σας; Μετρήθηκαν 24 «Ναι» και κανένα «Όχι».

Πήραμε 24 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια. 1. Τα δρώμενα της ημερίδας ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες σας; Μετρήθηκαν 24 «Ναι» και κανένα «Όχι». Αξιολόγηση ημερίδας «Σχολικές επισκέψεις σε μουσεία στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης» 11 Ιανουαρίου 2014, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, Αθήνα Πήραμε 24 συμπληρωμένα ερωτηματολόγια. 1. Τα

Διαβάστε περισσότερα

"Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde

Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι. Oscar Wilde 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde Θα ήθελα να σε καλωσορίσω σε αυτό το σεμινάριο. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να ξέρεις πώς δεσμεύομαι με το πέρας

Διαβάστε περισσότερα

Κάνω για επιχειρηματίας; Είμαι κατάλληλος για ιδιοκτήτηςδιευθυντής μιας μικρομεσαίας επιχείρησης;

Κάνω για επιχειρηματίας; Είμαι κατάλληλος για ιδιοκτήτηςδιευθυντής μιας μικρομεσαίας επιχείρησης; Κάνω για επιχειρηματίας; Είμαι κατάλληλος για ιδιοκτήτηςδιευθυντής μιας μικρομεσαίας επιχείρησης; Αφού διαβάσετε την κάθε ερώτηση, σημειώστε με Χ την εναλλακτική απάντηση που σας εκφράζει καλύτερα. Για

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια: 2 ώρες Υπογραφή

Διαβάστε περισσότερα

CHIN ΡΑΔΙΟ. Dr. Love. Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας. Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη

CHIN ΡΑΔΙΟ. Dr. Love. Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας. Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη CHIN ΡΑΔΙΟ Dr. Love Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη Ο Dr. LOVE ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CHIN 1993 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ κ. ΣΠΥΡΟ-ΠΗΤΕΡ ΓΟΥΔΑ Tο

Διαβάστε περισσότερα

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη!

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! «Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! Οι καταπληκτικοί γονείς κάνουν καταπληκτικά πράγματα! Και δεν εννοώ περίπλοκα, δύσκολα, ή κάτι τέτοιο,

Διαβάστε περισσότερα

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Ιωαννίνων. Αριθμητικός Γραμματισμός. Εισηγήτρια : Σεντελέ Καίτη

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Ιωαννίνων. Αριθμητικός Γραμματισμός. Εισηγήτρια : Σεντελέ Καίτη Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ιωαννίνων Αριθμητικός Γραμματισμός Εισηγήτρια : Σεντελέ Καίτη ΘΕΜΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ «Προγραμματισμός-Οργάνωση και υλοποίηση μιας διδακτικής ενότητας στον Αριθμητικό Γραμματισμό» ΠΡΟΣΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

... Η επιχείρηση, είσαι εσύ

... Η επιχείρηση, είσαι εσύ Issue 4 LALEVA HRISTINA Manager PETROVA ZHANETA... Η επιχείρηση, είσαι εσύ Είμαι από την Βουλγαρία και έγινα Manager με 150cc σε 4 μήνες χάρη στη νέα και ακόμα πιο γενναιόδωρη πολιτική της Forever. Δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν διάφορα και σημαντικά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι ο πόλεμος που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη νερού, φαγητού και ιατρικής περίθαλψης και το χειρότερο

Διαβάστε περισσότερα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα ΣΤ τάξη Δημοτικού Σχολείου Μακρυγιάλου 2009-2010 1 Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα άγρια

Διαβάστε περισσότερα

γεφύρια, τα οποία φέρνουν στην μνήμη από την χώρα καταγωγής τους, βρίσκοντας κοινούς τόπους στην διαπραγμάτευση του θέματος.

γεφύρια, τα οποία φέρνουν στην μνήμη από την χώρα καταγωγής τους, βρίσκοντας κοινούς τόπους στην διαπραγμάτευση του θέματος. Τα γεφύρια ενώνουν Σε μία διαπολιτισμική προσέγγιση των θεμάτων που έχουν σχέση με τα πέτρινα γεφύρια, διαπιστώνουμε εύκολα ότι οι κατασκευές αυτές απαντούν όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο, αλλά σε ολόκληρη

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΑ (Κ.Β )-Τσίρειο

Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΑ (Κ.Β )-Τσίρειο Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού ΙΑ (Κ.Β )-Τσίρειο 2015 2016 Διευθύντρια: Μαρία Τράγγολα Παπά Συντονιστής: Γιώργος Σολωμού Υποστηρικτής Π.Ι.: Δρ Έλενα Χριστοφίδου Αριθμός τμημάτων: 9 τμήματα (ανά 3 σε κάθε Δ,

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ SPYROS KOUVELIS. PROGRAMME DIRECTOR, SDGs CENTRE FOR GOVERNANCE AND PUBLIC LAW, FORMER VICE-MINISTER FOR FOREIGN AFFAIRS, GREECE

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ SPYROS KOUVELIS. PROGRAMME DIRECTOR, SDGs CENTRE FOR GOVERNANCE AND PUBLIC LAW, FORMER VICE-MINISTER FOR FOREIGN AFFAIRS, GREECE THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ SPYROS KOUVELIS PROGRAMME DIRECTOR, SDGs CENTRE FOR GOVERNANCE AND PUBLIC LAW, FORMER VICE-MINISTER FOR FOREIGN AFFAIRS, GREECE TO GOVERNANCE AND REGIONAL ARTERIES FOR GROWTH: Europe

Διαβάστε περισσότερα

Σπίτι μας είναι η γη

Σπίτι μας είναι η γη Σπίτι μας είναι η γη 1.α. Ο αρχηγός των Ινδιάνων λέει ότι η φύση είναι το σπίτι τους. Τι εννοεί; β. Πώς βλέπει ο λευκός τη φύση, σύμφωνα με τον Ινδιάνο; α. Η πρόταση αυτής της αγοραπωλησίας ήταν εντελώς

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσιάσεις με Αντίκτυπο (High Impact Presentations) Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 11/10/2017

Παρουσιάσεις με Αντίκτυπο (High Impact Presentations) Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 11/10/2017 Παρουσιάσεις με Αντίκτυπο (High Impact Presentations) Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 11/10/2017 Τι Είναι μια Παρουσίαση Επικοινωνία σε προφορικό λόγο Η Σημασία του Προφορικού Λόγου (1) Έχει μεγαλύτερη δύναμη από

Διαβάστε περισσότερα

Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2

Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2 Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2 Σπυριδούλα Μπέλλα Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πανεπιστήμιο Αιγαίου 9/5/2017 Επικοινωνιακή ικανότητα γνώση ενός ομιλητή ως

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙ ΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

ΕΚΠΑΙ ΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 11o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΧΑΡΝΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2014-15 ΕΚΠΑΙ ΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΠΑΣΤΙΚΩΝ «ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΧΤΗ» Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 οι μαθητές των τριών τμημάτων της Γ τάξης συνοδευόμενοι από

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία

Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία Καλύτερη πληροφόρηση Ένιωσα σίγουρη για τον εαυτό μου Πολλές απορίες που δεν είχα φανταστεί με σιγούρεψαν Η σημερινή ενημέρωση ήταν από τις καλύτερες που

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΦΟΥ Athena Royal Beach Hotel 9 Σεπτεμβρίου 2015 6.30μμ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΦΟΥ Athena Royal Beach Hotel 9 Σεπτεμβρίου 2015 6.30μμ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΦΟΥ Athena Royal Beach Hotel 9 Σεπτεμβρίου 2015 6.30μμ Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτές, Φίλε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Πάφου, Αγαπητά

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Τα Ψυχολογικά Χαρακτηριστικά και η Αντιμετώπιση της Κρίσης

Τα Ψυχολογικά Χαρακτηριστικά και η Αντιμετώπιση της Κρίσης Τα Ψυχολογικά Χαρακτηριστικά και η Αντιμετώπιση της Κρίσης Μαρία Βακόλα (PhD) Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών 3 rd Marketing and Field Force Excellence Aθήνα, 2013 Δεν επιλέγουμε την κρίση που θα αντιμετωπίσουμε.

Διαβάστε περισσότερα

Ο δάσκαλος που με εμπνέει

Ο δάσκαλος που με εμπνέει Είναι πολύ σημαντικό για μένα η δασκάλα που μου κάνει μάθημα να με εμπνέει, γιατί έτσι θα ενδιαφέρομαι περισσότερο για τα μαθήματά μου και θα προσπαθώ να γίνομαι κάθε φορά καλύτερη. Θα προτιμούσα η δασκάλα

Διαβάστε περισσότερα

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom Στις 28 Φεβρουαρίου, δύο από τους εθελοντές του Edurom από το Μεσογειακό Σχολείο της Ταρραγόνα βρέθηκαν στην Ημέρα Εκπαίδευσης του «Δικτύου για τη δημοκρατική εκπαίδευση των ενηλίκων: μπροστά με τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Μαθητές που εργάστηκαν για την ολοκλήρωση της εργασίας:

Μαθητές που εργάστηκαν για την ολοκλήρωση της εργασίας: Μαθητές που εργάστηκαν για την ολοκλήρωση της εργασίας: Μαστρομηνάς Ιωάννης Κρητικός Δημήτριος Κοσαρής Σάββας Νικόλαος Καρακουλάκης Κωνσταντίνος Διδάσκων Καθηγητής Καλλιαρδός Ευάγγελος 1 ο Γενικό Λύκειο

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός στην εκδήλωση για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την αδελφοποίηση των Δήμων Ηρακλείου και Λεμεσού

Χαιρετισμός στην εκδήλωση για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την αδελφοποίηση των Δήμων Ηρακλείου και Λεμεσού Ηράκλειο, Τρίτη 28/04/2009 Χαιρετισμός στην εκδήλωση για την συμπλήρωση 20 χρόνων από την αδελφοποίηση των Δήμων Ηρακλείου και Λεμεσού Κυρίες και κύριοι, Αισθάνομαι και αισθανόμαστε όλοι ιδιαίτερη χαρά

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο ΚΟΕΔ 40 χρόνια 13 /5/2017

Συνέδριο ΚΟΕΔ 40 χρόνια 13 /5/2017 ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΉ/ ΔΙΑΜΟΡΦΩΤΙΚΉ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ Από τη θεωρία στην πράξη: Μία παράθεση εμπειριών: «Τροφή για σκέψη και συζήτηση» Συνέδριο ΚΟΕΔ 40 χρόνια 13 /5/2017 Δρ. Ευτυχία Παρλά Διευθύντρια Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

Ο δάσκαλος που θα μου κάνει μάθημα είναι σημαντικό να με εμπνέει γιατί θα έχω καλύτερη συνεργασία μαζί του. θα έχω περισσότερο ενδιαφέρον για το

Ο δάσκαλος που θα μου κάνει μάθημα είναι σημαντικό να με εμπνέει γιατί θα έχω καλύτερη συνεργασία μαζί του. θα έχω περισσότερο ενδιαφέρον για το Ελένη Κουννή Ε 2 Ο δάσκαλος που θα μου κάνει μάθημα είναι σημαντικό να με εμπνέει γιατί θα έχω καλύτερη συνεργασία μαζί του. θα έχω περισσότερο ενδιαφέρον για το μάθημα και θα μαθαίνω περισσότερα πράγματα.

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ PRESIDENT OF THE HELLENIC PARLIAMENT TO THE SECOND GREEK EU PRESIDENCY CONFERENCE «Europe and the Arab World: Strengthening political, business and investment

Διαβάστε περισσότερα

Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία;

Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Τί είναι Δημοκρατία; Τί είναι Δικτατορία; Πρόταση προσέγγισης του θέματος στο Νηπιαγωγείο, χρησιμοποιώντας τις ηρωίδες του παραμυθιού της Κων/νας Αρμενιάκου Η

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΗΘΙΚΑ ΝΙΚΟΜΑΧΕΙΑ

ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΗΘΙΚΑ ΝΙΚΟΜΑΧΕΙΑ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΗΘΙΚΑ ΝΙΚΟΜΑΧΕΙΑ Για τον Αριστοτέλη, όλες οι ενέργειες των ανθρώπων γίνονται για κάποιο τέλος, δηλαδή για κάποιο σκοπό που είναι ο ανώτερος όλων των αγαθών, την ευδαιμονία. Σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός: 1. Ημερομηνία: Ώρα: 17:30-20:00 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΘΕΜΑΤΑ (με βάση την σχετική Ημερήσια Διάταξη) 1.

Αριθμός: 1. Ημερομηνία: Ώρα: 17:30-20:00 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΘΕΜΑΤΑ (με βάση την σχετική Ημερήσια Διάταξη) 1. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ Δ.Σ. Αριθμός: 1 Ημερομηνία: 29-11-2012 Ώρα: 17:30-20:00 ΘΕΜΑΤΑ (με βάση την σχετική Ημερήσια Διάταξη) 1. ΕΝΑΡΞΗ ΑΠΑΡΤΙΑ Σ. Λόζιος Σ. Εφεντάκη Β. Ανδριόλα Ε. Αυγερινός Σ. Χριστοφιλοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΊΣΤΗΣ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Έχει μια καρδιά πλήρους πίστης

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΊΣΤΗΣ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Έχει μια καρδιά πλήρους πίστης Reality of Faith- Greek Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΊΣΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Έχει μια καρδιά πλήρους πίστης ΣΉΜΑ 11: 22-26 Απαντά σε 22 και ο Ιησούς saith το unto τους, ΈΧΕΙ ΠΊΣΤΗ στο ΘΕΌ. 23 Για verily λέω το unto

Διαβάστε περισσότερα

DPSDbeyond: The font Σκέψεις, παρατηρήσεις, συμπεράσματα

DPSDbeyond: The font Σκέψεις, παρατηρήσεις, συμπεράσματα DPSDbeyond: The font Σκέψεις, παρατηρήσεις, συμπεράσματα Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στο ολιγόωρο workshop εκείνου του Σαββάτου (12/11/2011) είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία 59 σχεδίων, ένα (ή και περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η καλλιέργεια της ικανότητας για γραπτή έκφραση πρέπει να αρχίζει από την πρώτη τάξη. Ο γραπτός λόγος χρειάζεται ως μέσο έκφρασης. Βέβαια,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Χρήστος Μενιδιάτης & η Ελεάνα Παπαϊωάννου μας ανέβασαν στα...αστρα live

Ο Χρήστος Μενιδιάτης & η Ελεάνα Παπαϊωάννου μας ανέβασαν στα...αστρα live Ο Χρήστος Μενιδιάτης & η Ελεάνα Παπαϊωάννου μας ανέβασαν στα...αστρα live Εδώ και λίγες μέρες εμφανίζονται στο ΑΣΤΡΑ live στη Θεσσαλονίκη Ο Χρήστος Μενιδιάτης παρέα με την καλή του φίλη και συνεργάτη Ελεάνα

Διαβάστε περισσότερα

Συνεστίαση 9 Σεπτεμβρίου 2013. Ξενοδοχείο HILTON PARK ώρα 7.45μμ. Club Assembly Προγραμματικές δηλώσεις από την πρόεδρο του ομίλου.

Συνεστίαση 9 Σεπτεμβρίου 2013. Ξενοδοχείο HILTON PARK ώρα 7.45μμ. Club Assembly Προγραμματικές δηλώσεις από την πρόεδρο του ομίλου. D I S T R I C T 2 4 5 2 C l u b N o. 3 1 5 0 2 PRESIDENT Elena Nicolaides +357 99583005 rot.enicolaides@outlook.com SECRETARY Louisa Homsy +357 99466032 onhomsy@cytanet.com.cy ΑSSISTANT GOVERNOR George

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας έχουμε υλοποιήσει τους στόχους που θέσαμε σε ικανοποιητικό βαθμό. Προσπάθειά μας ήταν να βοηθήσουμε το σχολείο, όσον αφορά στη

Υπουργείο Παιδείας έχουμε υλοποιήσει τους στόχους που θέσαμε σε ικανοποιητικό βαθμό. Προσπάθειά μας ήταν να βοηθήσουμε το σχολείο, όσον αφορά στη ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΑΛΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016 2017 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 Κύριε Πρόεδρε της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων

Διαβάστε περισσότερα