ΓΙΑΤΙ REHAU; ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΓΙΑΤΙ REHAU; ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ"

Transcript

1 ΓΙΑΤΙ REHAU; ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ

2 Τα δυνατά σημεία της REHAU Συνεχής επαναπροσδιορισμός των ορίων του δυνατού, με τη χρήση όλο και πιο αποδοτικών υλικών. Υλοποίηση οραμάτων, τα οποία έως τώρα δεν ήταν εφικτά με τη χρήση συνηθισμένων υλικών. Εξεύρεση λύσεων, που συνδυάζουν την οικολογία και την αποδοτικότητα με το σχεδιασμό, τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια, δημιουργώντας μια συμπαγή ενότητα. Ανεξάντλητες λύσεις και συνεχείς επιτυχίες Η REHAU από την ίδρυσή της το 1948, εξελίχθηκε σε διεθνώς πρωτοπόρο εταιρία όσον αφορά την προσφορά λύσεων με βάση τα πολυμερή, για τις οικοδομές, τα αεροπλάνα, τα αυτοκίνητα και τη βιομηχανία, με στόχο την προώθηση καινοτομιών, οι οποίες προσφέρουν πλεονεκτήματα στον πελάτη μοναδικά. Μέσα από συνεχή έρευνα και ανάπτυξη, η REHAU προσφέρει σταθερά αποδοτικά προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα το περιβάλλον. Αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές ελέγχου και ασφάλειας ποιότητας διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα της REHAU συμμορφώνονται με τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα. Ως ανεξάρτητη και ιδιωτική εταιρεία, η REHAU επικεντρώνεται στην οικοδόμηση μακροχρόνιων συνεργασιών και σχέσεων εμπιστοσύνης. Η REHAU παντού! Ως σύγχρονη οικογενειακή επιχείρηση με περισσότερα από 120 υποκαταστήματα, 44 εργοστάσια, 15 κέντρα εκπαίδευσης και περισσότερους από εργαζόμενους σε πάνω από 170 μέρη σε όλον τον κόσμο, η REHAU είναι μοναδική στην τεχνική συνθετικών υλικών. Ιδιώτες, αρχιτέκτονες και σχεδιαστές επωφελούνται από τις επιδόσεις και τις λύσεις της REHAU.

3 Γιατί REHAU; Η REHAU είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής των συνθετικών προφίλ για παράθυρα. Προσφέρει μοναδικές λύσεις οι οποίες περιλαμβάνουν ειδικά κατασκευασμένα σχέδια που συνδυάζουν λειτουργικότητα καλύτερα από οτιδήποτε έχετε δει ποτέ. Έτσι, κάθε σύστημα της REHAU είναι τόσο κομψό όσο είναι και ευφυή, καθώς και τόσο ελκυστικό όσο είναι και ανθεκτικό. Για πρακτικούς και αισθητικούς λόγους, η REHAU σας εξασφαλίζει παράθυρα που λειτουργούν όμορφα, συμβάλλοντας σημαντικά στην επιτυχία οποιουδήποτε κτιριακού έργου. Μακρόχρονη εμπειρία Η REHAU ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες παγκοσμίως που παρήγαγαν και πουλούσαν συνθετικά προφίλ για συστήματα παραθύρων, και σήμερα είναι στον ευρύτερο οικοδομικό τομέα η νούμερο 1 εταιρία για λύσεις στα πολυμερή και θέτει υψηλές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά την ποιότητα και την ασφάλεια. Τα προφίλ όλων των συστημάτων έχουν σχεδιαστεί και κατασκευάζονται στη Γερμανία, συγκεντρώνοντας ό,τι καλύτερο της γερμανικής τεχνολογίας σχεδιασμού με ποιοτικά εξαρτήματα και παρελκόμενα. Ποιότητα και εξυπηρέτηση Τα συστήματα της REHAU είναι απαράμιλλα σε ποιότητα, σε τεχνολογική καινοτομία και σε εξαιρετική σχεδίαση. Σας φέρνουν όλα τα πλεονεκτήματα των σύγχρονων συνθετικών παραθύρων, συμπεριλαμβανομένων χαμηλό κόστος συντήρησης, βελτιωμένη ασφάλεια και ενεργειακή απόδοση. Για το λόγο αυτόν η REHAU διεξάγει όλους τους ελέγχους σύμφωνα με τις προδιαγραφές ΕΝ στο δικό της κέντρο ελέγχων. Οι έλεγχοι πιστοποιούνται από ανεξάρτητο ινστιτούτο πιστοποίησης. Τα βασικά στοιχεία και οι ειδικές λύσεις ελέγχονται διεξοδικά ως προς αεροπερατότητα, τη στεγανότητα ενάντια στην ισχυρή βροχόπτωση και την ικανότητα αντίστασης ενάντια στο φορτίο ανέμου. Στον κλιματικό θάλαμο εξετάζονται οι συνέπειες της υγρασίας αέρος, της ηλιακής ακτινοβολίας και των ακραίων θερμοκρασιών επιφανείας. Το κέντρο ελέγχων της REHAU βαθμολογείται από το Ινστιτούτου Τεχνικής Παραθύρων (IFT), στο Rosenheim.

4 ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Ως πρωτοπόρος σε ό,τι αφορά την τεχνολογία της εξοικονόμησης ενέργειας, η REHAU προσφέρει παγκοσμίως ένα μοναδικό φάσμα προϊόντων με βάση τα πολυμερή υλικά καθώς και υπηρεσίες με αφοσίωση πάντα στις απαιτήσεις του πελάτη. Οι δραστηριότητες της REHAU συνιστούν μία αρμονική ολοκληρωμένη λύση και έχουν μεγάλη ζήτηση στις αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς και στη βιομηχανία ή τον τομέα των οικοδομών. Εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο επωφελούνται καθημερινά από τα προϊόντα REHAU, τις περισσότερες φορές χωρίς να το συνειδητοποιούν. Δημιουργός νέων τάσεων και παροχός λύσεων Είτε στην κατασκευή οικιών και βιομηχανιών είτε σε δημόσιες κατασκευές και έργα υποδομής, η REHAU είναι πάντοτε επιθυμητός συνεργάτης με την πολύχρονη εμπειρία της σε συστήματα παραθύρων και προσόψεων, κτιρίων και έργων υποδομής. Οι επεκτεινόμενες και πρωτοποριακές λύσεις συστημάτων της REHAU ορίζουν πάντοτε στους τομείς αυτούς τα κριτήρια. Εξοικονόμηση των πόρων και αποτελεσματική χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Με τον τρόπο αυτό η REHAU εξασφαλίζει για τους πελάτες της σαφείς προοπτικές εξοικονόμησης και συμβάλλει στη διασφάλιση των αξιών ζωής των επόμενων γενεών. Παράθυρα και προσόψεις Με τα συστήματα για παράθυρα, εξώπορτες, ρολά, παντζούρια, αίθρια και προσόψεις καθώς και με μια πλήρη γκάμα εξαρτημάτων, η REHAU παρέχει ιδανικές λύσεις, τόσο για ανακαινίσεις όσο και για νέες οικοδομές. Έργα υποδομής Για τη θέρμανση και ψύξη, τις εγκαταστάσεις ύδρευσης, αερίου και ηλεκτρισμού, τα δίκτυα σωλήνων βιομηχανίας, πεπιεσμένου αέρα και καθαρισμού λυμάτων καθώς και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η REHAU έχει στη διάθεσή της ποικιλία καινοτόμων τεχνολογιών. Δικτύωση του μέλλοντος Συστήματα θυρών, παραθύρων και προσόψεων, γεωθερμικά συστήματα και συσσωρευτές, εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας και φωτοβολταϊκών, ενδοδαπέδια θέρμανση-ψύξη και αντλίες θερμότητας, εξοικονόμηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και συστήματα παροχής και διαχείρισης λυμάτων για νερό και ενέργεια απαρτίζουν το πλήρες πρόγραμμα της REHAU αναπτύσσοντας ολοκληρωμένες λύσεις, στις οποίες το τέλειο κτιριακό συγκρότημα συνεργάζεται ιδανικά με τον υψηλής απόδοσης οικιακό αυτοματισμό.

5 ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ 0 ΛΙΤΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΘΗΤΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ REHAU Με συνεχείς καινοτομίες στην τεχνική παραθύρων και προσόψεων, στην τεχνολογία οικοδομής και στα έργα υποδομής, η REHAU αφήνει συνεχώς το στίγμα της στον τομέα των οικοδομών. Και όχι μόνο. Η REHAU είναι δημιουργός νέων τάσεων σε ό,τι αφορά το συνδυασμό στο σπίτι όλων των συστημάτων. Δικτυωμένα συστήματα για υψηλότερη ενεργειακή απόδοση Το όραμα του σπιτιού των 0 λίτρων εντυπωσιάζει πολλούς. Για τη REHAU όμως είναι ήδη σήμερα πραγματικότητα. Με έξυπνα συστήματα παραθύρων και προσόψεων, τα οποία μειώνουν ιδανικά την απώλεια ενέργειας. Με γεωθερμικά συστήματα, αντλίες θερμότητας, συστήματα εναλλαγής από κλιματισμό σε γεωθερμία και εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών, οι οποίες μειώνουν σημαντικά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και συνεπώς μειώνουν στο ελάχιστο το ενεργειακές δαπάνες. Η ενέργεια που εξοικονομήθηκε με ανανεώσιμο τρόπο χρησιμοποιείται από το σύστημα ενδοδαπέδιας ψύξης-θέρμανσης της REHAU για την επίτευξη ιδανικής ατμόσφαιρας στο χώρο. Το σπίτι των 0 λίτρων δείχνει πως η REHAU μπορεί να συνδυάσει τις καινοτόμες τεχνολογίες της δημιουργώντας ολοκληρωμένα συστήματα. Οι λύσεις πολυμερών υλικών της REHAU θέτουν στη διάθεση των αρχιτεκτόνων, σχεδιασμών και χρηστών όλα τα μέσα, ώστε να δημιουργήσουν ελκυστικούς και ενεργειακά αποδοτικούς χώρους διαβίωσης. Ικανότητα και πρωτοποριακό πνεύμα Η REHAU προωθεί η ίδια την έρευνα και την ανάπτυξη. Τα υλικά, οι επιφάνειες και οι εφαρμογές εξετάζονται συνεχώς και τελειοποιούνται βάσει των πιο σύγχρονων τεχνικών τάσεων. Η REHAU μεταθέτει συνεχώς όλο και πιο μπροστά τα όρια του εφικτού. Αποτέλεσμα: Εφαρμογές για αειφόρο, δικτυωμένη δόμηση, μοναδική και πρωτοποριακή. Οι σχεδιαστές και αρχιτέκτονες το γνωρίζουν, γι αυτό και εμπιστεύονται εδώ και χρόνια τις ικανότητες της REHAU, πρωτοπόρο στις καινοτομίες. Η ενεργειακή ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός των οικοδομών αποτελεί κεντρική αποστολή της REHAU αλλά και όλης της οικοδομικής βιομηχανίας. Για την εφαρμογή της συμφώνησαν πολλές επώνυμες εταιρίες της βιομηχανίας στον ARGE Faktor 10. Από κοινού αναπτύσσονται καινοτόμες λύσεις και συστήματα για την ενεργειακή ανακαίνιση κτιρίων και τη μείωση των εκπομπών CO 2 που συνδέεται με αυτές κατά 90% ξεπερνώντας κατά πολύ το πλαίσιο της συμφωνίας του Κιότο. Οι λύσεις της REHAU συμβάλλουν στην αποδοτικότερη παραγωγή και χρήση ενέργειας. Έτσι αυξάνεται η αξία των ακινήτων μία επένδυση που αποδίδει.

6 ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ Οι σχεδιαστές, οι αρχιτέκτονες και οι κατασκευαστές δεν αποφασίζουν μόνο για προϊόντα και συστήματα. Όποιος δραστηριοποιείται επαγγελματικά ή διεθνώς στις κατασκευές χρειάζεται έναν ισχυρό, αποτελεσματικό συνεργάτη. Η REHAU είναι αυτός ο συνεργάτης. Σήμα ποιότητας Το σήμα ποιότητας της REHAU δηλώνει υψηλές απαιτήσεις και ισχύ. Επιδιώκοντας επίμονα όλο και πιο αποδοτικές λύσεις του υψηλότερου τεχνικού επιπέδου, η REHAU κέρδισε με την πάροδο των χρόνων όλο και μεγαλύτερη αναγνώριση. Για τους σχεδιαστές, τους αρχιτέκτονες και τους κατασκευαστές η συνέχεια αυτή αποτελεί σημαντική βοήθεια κατά την λήψη των αποφάσεων. Συνιστά αξιοπιστία για την επωνυμία αυτή, η οποία επιβεβαιώνεται συνεχώς. Ποιότητα REHAU H REHAU εγγυάται με το σήμα της όχι μόνο την εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων, αλλά και την παροχή τεκμηριωμένων και πρακτικά δοκιμασμένων συμβουλών και υπηρεσιών. Η πολυετής εμπειρία και τα αναρίθμητα διεθνώς οικοδομικά έργα, διοχετεύονται σε κάθε έργο της REHAU. Η REHAU διευρύνει διαρκώς τις μεγάλες δυνατότητες των συνθετικών πολυμερών υλικών για ακόμη μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια, εξεζητημένο σχεδιασμό, οικολογικό πνεύμα και αποδοτικότητα. Το σήμα ποιότητας της REHAU εγγυάται εξαιρετική ποιότητα, εργονομικό σχεδιασμό και μεγάλη διάρκεια ζωής. Σημαίνει ότι μπορείτε να βασίζεστε στη REHAU. Αποτελεί εγγύηση για την ικανοποίησή σας. Έλεγχος και άριστα αποτελέσματα Η REHAU προσφέρει αποδεδειγμένη ποιότητα: τα δύο ερευνητικά κέντρα της εταιρίας στο Rehau και το Eltersdorf, καθώς και το εργοστάσιο Wittmund είναι πιστοποιημένα από την TÜV Management Service GmbH ISO-9001:2000 Διεθνής έγκριση Η REHAU είναι παγκοσμίως πρωτοπόρος εταιρία για καινοτομίες με βάση τα πολυμερή υλικά και συστήματα. Σε όλον τον κόσμο πελάτες από τους πιο διαφορετικούς τομείς εμπιστεύονται την ποιότητα, τις καινοτόμες ιδέες, καθώς και τις ικανότητες συστηματοποίησης και σχεδιασμού της REHAU. Το αποδεικνύουν άλλωστε και οι πολυάριθμες διεθνείς πιστοποιήσεις και σήματα.

7 ΕΙΔΙΚΟ PVC ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ Τα παράθυρα είναι η πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στα στοιχεία της φύσης, και πρέπει επομένως να είναι αρκετά ανθεκτικά για να αντιμετωπίσουν όλα τα είδη των καιρικών συνθηκών. Επειδή όμως οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν, πρέπει να βρίσκουμε σήμερα τις απαντήσεις του αύριο. Με το στόχο αυτόν προχωρούν η έρευνα και η ανάπτυξη στη REHAU εδώ και πολλά χρόνια. Πώς συμπεριφέρεται το υλικό σε διαφορετικές θερμοκρασίες; Πώς αλληλεπιδρούν το συνθετικό υλικό, το γυαλί και το αλουμίνιο; Το αποτέλεσμα, με στοχευόμενη τροποποίηση της μοριακής δομής του στάνταρ PVC, είναι το υψηλής ποιότητας πολυμερές υλικό RAU-PVC. Διαχρονικότητα και μακρόχρονη λειτουργικότητα Το RAU-PVC μπορεί να εγκατασταθεί ακόμη και σε περιοχές που αντιμετωπίζουν έως 190 kcal/cm 2 ετησίως ακτινοβολίας, όπως την έρημο Σαχάρα ή την περιοχή της Αρκτικής. Τα προφίλ δεν υφίστανται καμία φυσική μείωση της ακαμψίας σε θερμοκρασίες από -30 C έως 60 C. Έτσι, ούτε οι συνθήκες της Αρκτικής, ούτε της Σαχάρας θα μπορούσε ποτέ να προκαλέσει βαθούλωμα σε προφίλ REHAU. Κάθε σύστημα παραθύρων REHAU είναι ειδικά σχεδιασμένο για να ταιριάζει με το παγκόσμιο φάσμα κλίματος. Δεν σκουριάζει Σε αντίθεση με άλλα υλικά, το RAU-PVC δεν σκουριάζει, δεν οξειδώνεται και είναι ανθεκτικό στην ατμοσφαιρική ρύπανση, συμπεριλαμβανομένων και μια σειρά από οξέα και αλκάλια. Αυτό σημαίνει επίσης ότι ποτέ δεν θα σαπίσει όπως τα ξύλινα παράθυρα ούτε θα σκουριάσει όπως τα μεταλλικά ή τα παράθυρα αλουμινίου με την πάροδο του χρόνου, ακόμα και εάν είναι τοποθετημένα δίπλα στη θάλασσα αντιμετωπίζοντας τη διαβρωτική δράση του νερού. Δεν φλέγεται Το RAU-PVC έχει διαβαθμιστεί, ως προς τη δυσκολία ανάφλεξης, στην κατηγορία B1 ως ένα υψηλής απόδοσης ανθεκτικό υλικό ενάντια στη φωτιά και σύμφωνα με την πιστοποίηση BS476 (παραρτήματα 20 και 22) στην κατηγορία 6 και 7 (30 λεπτά). Έτσι τα προφίλ της REHAU είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αναφλεγούν και αυτο-σβήνουν μόλις η πηγή θερμότητας απομακρύνεται, προσφέροντας έτσι αξιόλογη βοήθεια στην προσπάθεια μειώσεως της ταχύτητας μεταδόσεως της φωτιάς. Δεν αποχρωματίζεται Το διάσημο ομαλό και γυαλιστερό φινίρισμα των προφίλ της REHAU εξασφαλίζει ότι τα λευκά παράθυρα παραμένουν λευκά και διατηρούν την πρωταρχική εμφάνισή τους επ' αόριστον. Φυσικά όλα τα προφίλ διαθέτουν ανακλαστική επιφάνεια και είναι σε θέση να αντέξουν στις πιο δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον Τα προφίλ από RAU-PVC δεν περιέχουν καθόλου χαλκό (Cu) και μόλις 2% μόλυβδο (Pb) ο οποίος ενυπάρχει με τη μορφή ισχυρών συνδέσμων που δεν διασπόνται και δεν αποδεσμεύεται η ουσία ούτε στη χωματερή. Συνεπώς δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, δεν είναι καρκινογόνο και είναι 100% ανακυκλώσιμο.

8 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ Πραγματοποιείστε τα οράματά σας Πάντα με στόχο τις επιθυμίες κάθε πελάτη ξεχωριστά η REHAU σας αφήνει ελεύθερο χώρο για δημιουργία με ποικιλία σχημάτων, μορφών και χρωμάτων. Περισσότερο τζάμι. Περισσότερο φως. Περισσότερο Design. Για ευάερους και ευήλιους χώρους, για παράθυρα με μεγάλες επιφάνειες στο ύψος των ορόφων, περισσότερο γυαλί σημαίνει πιο φωτεινούς χώρους διαβίωσης και υψηλότερη ποιότητα διαβίωσης. Τα υψηλής τεχνολογίας συστήματα της REHAU προσφέρουν αφάνταστες δυνατότητες για μεγάλα μεγέθη και διακριτικά πλαίσια. Προσαρμογή στο στυλ του κτιρίου Μοντέρνα αρχιτεκτονική ή προσόψεις με ανακατασκευή παλιού στυλ. Και οι δύο επιλογές απαιτούν στιλιστικά ταιριαστές λύσεις για παράθυρα και πόρτες: στρογγυλά, τρίγωνα και τετράγωνα σχέδια ή ξεχωριστά ημικυκλικά τόξα για παράθυρα και πόρτες. Οι διαφορετικοί τρόποι ανοίγματος θα πρέπει να ταιριάζουν στο κτίριο όπως και τα παράθυρα, με ή χωρίς ταφ, ώστε να ταιριάζουν στην οπτική της πρόσοψης. Διαμορφώστε τη νέα σας οικοδομή με ευθείες γραμμές ή διατηρείστε κατά την ανακαίνιση τον παραδοσιακό χαρακτήρα με ταφ και καμπύλες. Δώστε χρώμα στο σπίτι γύρω σας Η σωστή απόχρωση κάνει τη διαφορά. Επιλέξτε από μια μεγάλη ποικιλία σε χρώματα, όπου μπορείτε να αποφασίσετε ανάμεσα σε επενδύσεις Foil (σχέδια ξύλου, απλά χρώματα), βερνίκια ακρυλικά και καλύμματα αλουμινίου. Ό,τι κι αν επιλέξετε, τα προφίλ της REHAU είναι ανθεκτικά στα καιρικά φαινόμενα και στην επίδραση του περιβάλλοντος, εξαιρετικά φωτοανθεκτικά και εύκολα στην φροντίδα.

9 Συνδυάστε τους εσωτερικούς με τους εξωτερικούς χώρους Για ομαλές μεταβάσεις ή δομικούς λόγους μπορούν τα ντεκόρ να εφαρμοστούν είτε και στις δύο πλευρές είτε μόνο στη μία. Τα παράθυρα και οι πόρτες διαμορφώνονται έτσι με διαφορετικά σχέδια χρωμάτων και ξύλου και μπορείτε να παίξετε με τους συνδυασμούς εσωτερικών και εξωτερικών χώρων ή να συνδυάσετε χώρους και λειτουργίες. Φύλλα ντεκόρ Foil Τα φύλλα ντεκόρ είναι υψηλής ποιότητας και μεγάλης αντοχής. Η μεγάλη ποικιλία μονόχρωμων, φανταιζί και γυαλιστερά ντεκόρ, καθώς και ντεκόρ ξύλου διευρύνει τη γκάμα επιλογών με γραπτή εγγύηση έως 10 έτη. Καλύμματα αλουμίνιο Τα καλύμματα από αλουμίνιο έχουν πολλά πλεονεκτήματα: Ελκυστική εμφάνιση, δυνατότητα ανοδίωσης, χρώματα SABLE, POLYDROX, RAL κ.α. Ενσωματώνουν τέλεια τα συνθετικά παράθυρα σε υπάρχοντα σύνολα αλουμινίου προσφέροντας επιπλέον θερμομόνωση. Ακρυλικά βερνίκια Acryl II Μπορεί κανείς μέσα από 150 αποχρώσεις RAL να επιλέξει το χρώμα που θέλει για παράθυρα, εξώπορτες και μπαλκονόπορτες. Τα βερνίκια REHAU είναι εύκολα στη φροντίδα, σταθερά και ανθεκτικά στο φως και τα καιρικά φαινόμενα. Foil Η REHAU χρησιμοποιεί πολυεπίπεδα φύλλα ντεκόρ μόνο της Renolit τα οποία προστίθενται στα προφίλ με κόλλες χωρίς διαλύτες και είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται ακόμα και την πιο έντονη υπεριώδη ακτινοβολία. Έτσι εξαλείφεται η πιθανότητα αποκόλλησης και εξασφαλίζεται η σταθερότητα του χρώματος. Στα προφίλ της REHAU το foil δεν χαράσσεται, δεν παραμορφώνεται, δεν σαπίζει, δεν χάνει τη γυαλάδα του και δεν αποχρωματίζεται! Acryl II Είναι το αποτέλεσμα έρευνας και ανάπτυξης του τμήματος αυτοκινητοβιομηχανίας, όπου έχει χρησιμοποιηθεί ένα παρόμοιο σύστημα για πολλά χρόνια στους προφυλακτήρες αυτοκινήτων όπως Mercedes, BMW και Jaguar. Είναι ένα δύο συστατικών ακρυλικό σύστημα επίστρωσης, η οποία περιλαμβάνει αυστηρά ελεγχόμενη προετοιμασία, την εφαρμογή της διασυνδέσεως ακρυλικό πολυουρεθάνης με υγρή ψεκασμό και στη συνέχεια σκλήρυνση του αέρα.

10 ΤΑ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ, ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΙΑΡΡΗΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Σήμερα οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν σε πολυώροφες πολυκατοικίες και σε πυκνοκατοικημένα αστικά κέντρα με το θόρυβο και τη ρύπανση που τα συνοδεύουν. Αυτό καθιστά ακόμη περισσότερο βασανιστήριο την παραμονή στο σπίτι. Τα παράθυρα της REHAU έχουν σχεδιαστεί προσεκτικά για να κρατήσουν έξω ό,τι δεν ανήκει σε ένα καθαρό και ξεκούραστο περιβάλλον. Ενεργειακή απόδοση Οι πρώτες ύλες εξαντλούνται και η ενέργεια ακριβαίνει. Οι εκπομπές θα πρέπει να μειωθούν. Η εξοικονόμηση ενέργειας και η ιδανική χρήση της είναι καθοριστικοί παράγοντες για τις νέες κατασκευές και για τις κατασκευές με διάρκεια. Τα παράθυρα από τα προφίλ της REHAU βοηθούν στη μείωση της απώλειας ενέργειας και όλες οι προσεγγίσεις βασίζονται στους τρεις πυλώνες της ενεργειακής απόδοσης: 1. Μείωση της απώλειας ενέργειας 2. Αποδοτική χρήση της ενέργειας 3. Αποδοτική παραγωγή ενέργειας Ηχομόνωση Ύπνος. Διαβίωση. Εργασία. Για όλες τις προσωπικές απαιτήσεις και τις τοποθεσίες, τα συστήματα REHAU προσφέρουν παντού την απαιτούμενη ηχομόνωση. Αντιδιαρρηκτική προστασία Ασφαλή παράθυρα και πόρτες με τη χρήση ειδικών οπλισμών, μηχανισμών και υαλοπινάκων. Τα συστήματα REHAU πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ώστε να ανταποκρίνονται στις πιο διαφορετικές κατηγορίες ανθεκτικότητας όπως WK1, WK2 και WK3.

11 ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ Πολύ σημαντικό! Με παράθυρα από προφίλ της REHAU Profilsystemen, μπορείτε να μειώσετε δραστικά την απώλεια ενέργειας από το παράθυρο! Εξαιρετική θερμομόνωση με το σύστημα κατασκευής πολλαπλών θαλάμων Ένα σημαντικό ποσοστό ενέργειας χάνεται λόγω της θερμικής μεταφοράς των παραθύρων. Εκτιμάται ότι περίπου το 20% της ενέργειας που χάνεται από ένα κτίριο είναι μέσα από τα παράθυρα και τις πόρτες, ώστε η βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης δίνει μια μεγάλη βελτίωση στην ενεργειακή απόδοση του κτιρίου στο σύνολό του. Ενώ κουφώματα από αλουμίνιο τείνουν να μεταφέρουν τη θερμότητα ανεμπόδιστα, οι ιδανικές τιμές θερμαγωγιμότητας των παραθύρων REHAU, μπορούν να διατηρήσουν τη θερμοκρασία στα Παλιά παράθυρα επιθυμητά επίπεδα. Ενεργειακοί υαλοπίνακες με Νέα παράθυρα REHAU θερμομόνωση, ρολά και παντζούρια βελτιώνουν ακόμη περισσότερο τη θερμομόνωση. Στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μείωση εκπομπών CO 2 Σχεδόν το ήμισυ των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα της Ε.Ε. προέρχονται από τη χρήση των κτιρίων (30% από τα σπίτια και ένα επιπλέον 30% από τα μη οικιακά κτίρια στην Ελλάδα τα ποσοστά είναι πολύ υψηλότερα). Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης κατά 80% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050 η ενεργειακή απόδοση τόσο της νέας κατασκευής, καθώς και τις υφιστάμενες κατοικίες πρέπει να βελτιωθούν. Συντελεστής θερμαγωγιμότητας U Η τιμή U είναι ένα μέτρο της ποσότητας της θερμικής ενέργειας που μεταδίδεται μέσα από το παράθυρο μέσω ακτινοβολίας, συναγωγής ή αγωγιμότητας. Η τιμή δίδεται ως η ταχύτητα με την οποία η θερμική ενέργεια μεταφέρεται μέσω ενός τετραγωνικό μέτρο υλικού όταν υπάρχει μια διαφορά θερμοκρασίας από τη μία πλευρά στην άλλη (W/m 2 K). Καθώς η τιμή U μειώνεται, το ίδιο κάνει και η ικανότητα παράθυρα για τη μεταφορά θερμότητας και ως τέτοια βελτιώνει την θερμική απόδοση. Εν συντομία, για το σκοπό της θερμικής απόδοσης, όσο χαμηλότερη είναι η τιμή U, τόσο καλύτερο είναι το παράθυρο. Θερμική αγωγιμότητα Τιμές U Υλικό W/m²K Αέρας 0,02 Argon 0,015 RAU-PVC 0,19 Σίδερο 45 Αλουμίνιο 250 Σύμφωνα με τον Κ.Εν.Α.Κ., που η εφαρμογή του είναι υποχρεωτική από 1 η Ιουλίου 2010, παράθυρα για νέες κατασκευές πρέπει να έχουν μέγιστη τιμή U < 2,6-3,2 W/m 2 K (ανάλογα την κλιματική ζώνη της περιοχής). Τα παράθυρα REHAU μπορούν να φτάσουν τιμή U έως και 0,8 W/m 2 K υπερκαλύπτοντας τις απαιτήσεις του Κ.Εν.Α.Κ.

12 ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ έως και 47dB! ΑΝΤΙΘΟΡΥΒΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ Λιγότερος θόρυβος και μεγαλύτερη ευφορία Κάθε τοποθεσία, κάθε κτίριο και κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική αίσθηση του θορύβου. Ένας οικισμός σε κατοικημένη περιοχή έχει άλλες απαιτήσεις στην αντιθορυβική προστασία απ' ότι σπίτια στην εξοχή. Ένα εργοτάξιο με θορυβώδεις μηχανές απαιτεί άλλη αντιθορυβική προστασία απ' ότι ένα κτίριο με γραφεία σε ένα βιομηχανικό πάρκο στην ύπαιθρο. Τα συστήματα REHAU επιτρέπουν εξειδικευμένες και ελεγμένες λύσεις για την αντιθορυβική προστασία στις πιο διαφορετικές τοποθεσίες, ώστε τίποτα να μην διαταράξει τον ήρεμο κόσμο σας. ΑΝΤΟΧΗ ΣΕ ΙΣΧΥΡΟ ΑΝΕΜΟ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΑΝΕΜΟ ΚΑΙ ΒΡΟΧΗ Προστασία ακόμη και από τυφώνες Οι ικανότητες φορτίου ανέμου των κουφωμάτων της REHAU έχουν ελεγχθεί έως 6300 Pa και με αναμενόμενη ταχύτητα του ανέμου έως 380 χλμ/ώρα που ισοδυναμεί με τυφώνα 12 Μποφόρ! Με αποδεδειγμένη στεγανότητα τουλάχιστον 2 λίτρα/min/m2 σε ανεμοπίεση 700 Pa, το σπίτι σας παραμένει απολύτως στεγνό, ωστόσο σε μεγάλο βαθμό μπορεί να βρέχει έξω. ΑΝΤΙΔΙΑΡΡΗΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΔΑΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ Ειδικός τρόπος κατασκευής για περισσότερη ασφάλεια Οι στατιστικές της αστυνομίας και των ασφαλιστικών εταιριών μιλούν ξεκάθαρα: Κάθε 2 λεπτά γίνεται μια διάρρηξη. Από τις διαρρήξεις, οι μισές είναι σε ιδιωτικές κατοικίες και σπίτια. Διαρρήξεις δεν γίνονται μόνο σε βίλες ή απομονωμένα σπίτια Μονοκατοικίες, διαμερίσματα και κτίρια εταιριών αποτελούν συνήθη στόχο των διαρρηκτών. Το σπίτι σας είναι το καταφύγιό σας, για αυτό η REHAU, με το σύστημα περιμετρικού μηχανισμού, φροντίζει ώστε τα παράθυρά να χρησιμεύουν ως αποτελεσματικό φράγμα ενάντια σε οποιαδήποτε απειλή. Επιπρόσθετα μέτρα όπως η τοποθέτηση υαλοπινάκων ασφαλείας, ρολών ή παντζουριών συμβάλλουν στην αύξηση της αντιδιαρρηκτικής προστασίας.

13 ΕΥΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΧΑΜΗΛΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Το Νο1 στις πρώτες ύλες παραθύρων Τα παράθυρα από συνθετικό υλικό της REHAU θέτουν ψηλά τον πήχη στην τεχνική και το σχεδιασμό. Είναι από υλικό PVC ανθεκτικό στα καιρικά φαινόμενα, δεν χρειάζονται ιδιαίτερη μεταχείριση και έχουν πολύχρονη διάρκεια. Το PVC είναι το νούμερο «1» στις πρώτες ύλες παραθύρων. Η REHAU το μετατρέπει σε προφίλ της υψηλότερης ποιότητας. Το ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό κατασκευάζει αξιόπιστα δομικά στοιχεία. Κατά την κατασκευή των προϊόντων η REHAU λαμβάνει επίσης υπόψη τις ανάγκες του χρήστη. Για αυτό τα προφίλ της REHAU έχουν λόγω της υψηλής ποιότητας, γυαλιστερή και κλειστή επιφάνεια πολύ εύκολα στη φροντίδα τους και πρακτικά αφού δεν χρειάζονται ιδιαίτερη συντήρηση. ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η REHAU ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Μέλλον και περιβάλλον Ήδη από τη δεκαετία του 50 η REHAU παίρνει πίσω απόβλητα παραγωγής ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή και τα ανακυκλώνει. Από τη δεκαετία του 70 τα προϊόντα της REHAU διαθέτουν σήμανση πρώτων υλών. Τέλος της δεκαετίας του 80 η εταιρία ξεκίνησε την ανάπτυξη προγραμμάτων διάθεσης των αποβλήτων. Η εξοικονόμηση ενέργειας ξεκινάει από την παραγωγή Ήδη από την κατασκευή των προφίλ από PVC ξεκινά για τη REHAU η προστασία του περιβάλλοντος: Από την παρασκευή χωρίς κάδμιο και πλαστικοποιητές στην κατασκευή με εξοικονόμηση ενέργειας έως την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων. Τα υπολείμματα πρώτων υλών και μιγμάτων οδηγούνται εκ νέου στη διαδικασία παραγωγής. Η ανάπτυξη δεν σταματά εδώ Η REHAU θέτει περιβαλλοντικούς στόχους, για να βελτιώνει συνεχώς την περιβαλλοντική προστασία. Η πραγματαποίησή τους επιτυγχάνεται με περιβαλλοντικά προγράμματα και μεμονωμένα μέτρα. Τα παράθυρα της REHAU έχουν λάβει πιστοποίησης «Energy Saving Recommended» με βαθμολογία B! Αυτό το σήμα πιστοποίησης αναπτύχθηκε από την Energy Saving Trust για να διακρίνει τα πιο ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα στην αγορά. Μόνο τα προϊόντα που πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις μπορούν να εγκριθούν και να δοθεί το σήμα πιστοποίησης.

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π. με αγγλικό τίτλο: HELLENIC ASSOCIATION OF EXPANDED POLYSTYRENE (ΗEPSΑ)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑ Α ΕΤΕΜ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ & ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΛΛΑ Α ΕΤΕΜ Α.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ & ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Product portfolio ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΛΛΑ Α ΚΥΠΡΟΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΣΕΡΒΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ Έργα ΕΤΕΜ:... ΕΛΛΑ Α: 1. Athens Metro Mall 2. Βιοιατρική ιαγνωστικό Κέντρο 3. Εµπορική Τράπεζα 4.

Διαβάστε περισσότερα

iii. Heavy Duty - Περιγραφή, οφέλη και πλεονεκτήματα 44

iii. Heavy Duty - Περιγραφή, οφέλη και πλεονεκτήματα 44 Περιεχόμενα 2 Επεξήγηση εικονιδίων 4 I Εταιρεία, Ιστορία, Περιβάλλον 5 1. Εισαγωγή 6 2. Καινοτομία, Στόχος και Όραμα της 3i 9 3. Βασικά στοιχεία της μόνωσης 10 4. Περιβαλλοντική ευαισθησία 12 II Προϊόντα,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΟ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ 2004

ΚΤΙΡΙΟ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ 2004 ΚΤΙΡΙΟ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ 2004 Σημείωση: Το παρόν αποτελεί σύγγραμμα του 2004, και δεν έχει επικαιροποιηθεί με την νομοθεσία που έχει θεσπιστεί από τότε μέχρι σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

LED για βιώσιμες πόλεις

LED για βιώσιμες πόλεις LED για βιώσιμες πόλεις Ζωντανεύουμε την πόλη με τη δύναμη του φωτός Φωτισμός LED της Philips, ο φίλος της πόλης σας Κάθε πόλη επιδιώκει να δημιουργήσει τη δική της ταυτότητα, να δημιουργήσει μια εικόνα

Διαβάστε περισσότερα

Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον;

Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον; Ξέρεις τους 23 τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι; Ποιες κατασκευές ή κτιριακές εγκαταστάσεις βοηθούν το περιβάλλον; Ομάδα Εργασίας: Γ. Αλέξανδρος, Δ. Λαμπρινή, Κ. Χαραλαμπία, Κ. Θεόδωρος, Κ. Ειρήνη,

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ, ΦΙΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ»

«ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ, ΦΙΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ, ΦΙΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΘΡΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΜΟΤΗΝΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΜΑΙΟΥ 2009 Η εφαρμογή του Νόμου 3661/08 για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων Βιοκλιματικός-Ενεργειακός

Διαβάστε περισσότερα

Προηγμένες λύσεις κλιματισμού και υδραυλικών συστημάτων εσωτερικών χώρων και παγκόσμια εμπειρία για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων

Προηγμένες λύσεις κλιματισμού και υδραυλικών συστημάτων εσωτερικών χώρων και παγκόσμια εμπειρία για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Προηγμένες λύσεις κλιματισμού και υδραυλικών συστημάτων εσωτερικών χώρων και παγκόσμια εμπειρία για τους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων Mercedes World, Βερολίνο, Γερμανία. Εξοπλισμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ» ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Επιβλέπων Καθηγητής) ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑ (Συνεπιβλέπουσα

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια 2 Περιεχόμενα Ο Οδηγός 5 Ο οδηγός περιέχει 6 Τηλεφωνικό Κέντρο 8 Ιστοσελίδα ENFORCE 9 Δίκτυο Ενεργειακών Επιθεωρητών 11 Το Δίκτυο 11 Μέθοδος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 4. Εταιρικό προφίλ ELVIAL. 6. Σήμανση CΕ στα προϊόντα Elvial. 8. Με έμφαση στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. 9. Με έμφαση στο χρώμα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 4. Εταιρικό προφίλ ELVIAL. 6. Σήμανση CΕ στα προϊόντα Elvial. 8. Με έμφαση στο περιβάλλον και τον άνθρωπο. 9. Με έμφαση στο χρώμα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 4. Εταιρικό προφίλ ELVIAL 6. Σήμανση CΕ στα προϊόντα Elvial 8. Με έμφαση στο περιβάλλον και τον άνθρωπο 9. Με έμφαση στο χρώμα 10. Ανοιγόμενα 14. Συρόμενα - Ανασυρόμενα 18. Ειδικές κατασκευές

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: Τεχνολογία Ενεργειακής Ανακαίνισης κτιρίου. Παράθυρα με νανοϋλικά, υψηλής θερμοαντοχής και

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων

Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων Ιανουάριος 2008 Κλεισόβης 9, 106 77 Αθήνα, τηλ. 2103840774-5, fax. 2103804008 www.greenpeace.gr 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή Ενέργειας από τον Ήλιο

Παραγωγή Ενέργειας από τον Ήλιο Παραγωγή Ενέργειας από τον Ήλιο... Επενδύσεις στα Φωτοβολταϊκά Συστήματα WIND WATER SOLAR BIOMASS Μία νέα αγορά στην χώρα μας σε ανοδική πορεία και οι προοπτικές της. Τα Φ/Β συστήματα αποτελούν την πιο

Διαβάστε περισσότερα

Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α

Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ ΙΚ Ο Ε Κ Π Α ΙΔ Ε Υ Τ ΙΚ Ο ΙΔΡΥ Μ Α Κ Α ΒΑ Λ Α Σ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διπλωματική εργασία. Ειρήνη Κρεβατσούλη

Διπλωματική εργασία. Ειρήνη Κρεβατσούλη ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Χανιά 2013 Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια Διπλωματική εργασία Ειρήνη Κρεβατσούλη Επιβλέπων: Παπαευθυμίου Σπυρίδων Περίληψη Ένα από

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΘΥΡΑ & ΠΟΡΤΕΣ 2011/2012 ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΠΑΡΑΘΥΡΑ & ΠΟΡΤΕΣ 2011/2012 ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΑΡΑΘΥΡΑ & ΠΟΡΤΕΣ 2011/2012 ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ 36 Ο κορυφαίος κατασκευαστής παραθύρων 3 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

1. Πρόλογος... 3. 2. Το Ευρωπαϊκό Θεσμικό Πλαίσιο... 4. 3. Η Αγορά Φ/Β και το Θεσμικό Πλαίσιο στην Ελλάδα... 10

1. Πρόλογος... 3. 2. Το Ευρωπαϊκό Θεσμικό Πλαίσιο... 4. 3. Η Αγορά Φ/Β και το Θεσμικό Πλαίσιο στην Ελλάδα... 10 1. Πρόλογος....................... 3 2. Το Ευρωπαϊκό Θεσμικό Πλαίσιο...... 4 3. Η Αγορά Φ/Β και το Θεσμικό Πλαίσιο στην Ελλάδα..................... 10 4. Προοπτικές για την ανάπτυξη των Ενσωματωμένων σε

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΒΗΤΑΣ ΠΕΛΕΤ 2,8 τόνοι 840 ΠΟΣΟ ΘΑ ΛΕΒΗΤΑΣ ΞΥΛΟΥ. 4 τόνοι ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ. Xρειάζονται σχεδόν. και εβδομαδιαίο καθάρισμα ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

ΛΕΒΗΤΑΣ ΠΕΛΕΤ 2,8 τόνοι 840 ΠΟΣΟ ΘΑ ΛΕΒΗΤΑΣ ΞΥΛΟΥ. 4 τόνοι ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ. Xρειάζονται σχεδόν. και εβδομαδιαίο καθάρισμα ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ 14/10/2012 ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ Εξυπνες λύσεις ΖΕΣΤΟ σπίτι µε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στην τσέπη ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ Η ΘΕΡΜΑΝΣΗ 4 ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 1,5 τόνος 2.200 Πρόγραµµα ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ επιδότησης 1.250 για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Μεταπτυχιακή εργασία: «Σχεδιασμός, ανάπτυξη και υλοποίηση αυτοματισμών για εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ στο Πρόγραμμα

ΟΔΗΓΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ στο Πρόγραμμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Οκτώβριος 2010 ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. επιπτώσεων από τη λειτουργία των. Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου

Οκτώβριος 2010 ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ. επιπτώσεων από τη λειτουργία των. Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου Οκτώβριος 2010 ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ σε τομείς που βοηθούν ή συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τη λειτουργία των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «ΤΗΙΝΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΙΚΙΑΣ Στην εποχή μας η ενέργεια είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά, που εάν την παρομοιάσουμε με το νερό δεν θα θέλαμε να χάσουμε

Διαβάστε περισσότερα

[«ΜΟΝΤΕΛΟ ΧΩΡΟΤAΞΙΚΟΥ

[«ΜΟΝΤΕΛΟ ΧΩΡΟΤAΞΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΠΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ «ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ» Διπλωματική Εργασία με Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

Τυπωμένο σε 100% ανακυκλωμένο χαρτί. Travel PLC. Οδηγίες περιβαλλοντικής βιωσιμότητας ξενοδοχείων. Μάρτιος 2011

Τυπωμένο σε 100% ανακυκλωμένο χαρτί. Travel PLC. Οδηγίες περιβαλλοντικής βιωσιμότητας ξενοδοχείων. Μάρτιος 2011 Τυπωμένο σε 0% ανακυκλωμένο χαρτί Travel PLC Οδηγίες περιβαλλοντικής βιωσιμότητας ξενοδοχείων Μάρτιος 0 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η Υπεύθυνη Ηγεσία είναι μια από τις τέσσερεις κύριες βασικές αξίες της TUI Travel PLC. Εάν

Διαβάστε περισσότερα

Logistics Α.Ε. Αποθηκεύσεις Διανομές - Εμπορία

Logistics Α.Ε. Αποθηκεύσεις Διανομές - Εμπορία XΤ Logistics Α.Ε. Αποθηκεύσεις Διανομές - Εμπορία Μηχανισμοί Εξαρτήματα για προφίλ Ξύλου Deventer Περιεχόμενα Μηχανισμοί για ανοιγόμενα ανακλινόμενα Κύλινδροι απλοί ασφαλείας Maco Multi 3,4 Vorne 5,6 AGB

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών - Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών - Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών - Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Βιοκλιματική Ξενοδοχειακή Μονάδα με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Περιοχή Καλαμάκι

Διαβάστε περισσότερα

Έλεγχος και πιστοποίηση σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο 13241-1. Σπαστές γκαραζόπορτες. Μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια κάθε μέρα

Έλεγχος και πιστοποίηση σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο 13241-1. Σπαστές γκαραζόπορτες. Μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια κάθε μέρα Έλεγχος και πιστοποίηση σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρότυπο 13241-1 Σπαστές γκαραζόπορτες Μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια κάθε μέρα 2 Χαρακτηριστικά ποιότητας Hörmann 4 Πλεονεκτήματα σχεδίασης 6 Σπαστές γκαραζόπορτες

Διαβάστε περισσότερα

TS R E XP E S S A L G

TS R E XP E S S A L G GLASS EXPERTS Περιεχόμενα Μόνωση Σειρά THERMO-BELT Διπλή Υάλωση 4 Υαλοπίνακες Χαμηλής Εκπομπής Θερμότητας ( Low-E ) 6 Υαλοπίνακες Solar Control 7 Σειρά ECHO-LAM Ηχομείωση 8 Σειρά UV-LAM Προστασία από

Διαβάστε περισσότερα