ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ"

Transcript

1 ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: 1. Εάν µάθατε να πετάτε το αεροπλάνο Υπολοχαγός µην ξεχάσετε να το πετάτε σαν Ταγµατάρχης. Τότε θα ζήσετε µια ευτυχισµένη ζωή. 2. Κάθε απογείωση είναι προαιρετική, κάθε προσγείωση είναι υποχρεωτική. 3. Εάν σπρώχνεις το χειριστήριο µπροστά τα σπίτια φαίνονται µεγαλύτερα. Εάν τραβάς πίσω το χειριστήριο φαίνονται µικρότερα. Αυτό είναι.. αν συνεχίσεις να τραβάς πίσω το χειριστήριο θα φαίνονται πάλι µεγάλα. 4. Το πέταγµα δεν είναι επικίνδυνο, η συντριβή είναι. 5. Η µόνη στιγµή που διαπιστώνεται ότι έχετε πολλά καύσιµα είναι όταν πιάσετε φωτιά. 6. Μια καλή προσγείωση είναι αυτή που µπορείτε να φύγετε βαδίζοντας από το αεροπλάνο. Μια υπέροχη προσγείωση είναι αυτή που µπορούν να χρησιµοποιήσουν πάλι το αεροπλάνο. 7. Η πιθανότητα επιβίωσης στην προσγείωση είναι αντιστρόφως ανάλογη µε την γωνία καθόδου. Μεγάλη γωνία καθόδου, µικρή πιθανότητα επιβίωσης και αντίστροφα. 8. Είναι πάντοτε καλύτερο να είσαι στο έδαφος ευχόµενος να είσαι εκεί επάνω παρά εκεί επάνω ευχόµενος να είσαι στο έδαφος. 9. Η έλικα είναι ένας µεγάλος ανεµιστήρας για να δροσίζεται ο χειριστής. Όταν σταµατήσει µπορείτε πραγµατικά να προσέξετε τον χειριστή να ιδρώνει. 10. Σε περίπτωση αµφιβολίας διατηρείστε το ύψος σας, κανείς ποτέ δεν συγκρούστηκε µε τον ουρανό. 11.Μάθεαπόταλάθητωνάλλων. ενθαζήσειςαρκετάγιανακάνειςόλαταλάθη µόνος σου. 12.Μηναφήνετεποτέτοαεροσκάφοςνασαςπάεικάπουανοεγκέφαλοςσουδεν ήτανσεαυτότοσηµείο 5 λεπτάενωρίτερα. 13. Μείνε έξω από τα σύννεφα. Μπορεί ένα άλλο αεροπλάνο να έρχεται µε αντίθετη κατεύθυνση. Αξιόπιστες δε πηγές αναφέρουν ότι τα βουνά κρύβονται µέσα στα σύννεφα. 14. Προσπάθησε πάντοτε να κρατάς ίδιο αριθµό προσγειώσεων µε τον αριθµό απογειώσεων. 15. Υπάρχουν τρεις τρόποι για να κάνεις οµαλές προσγειώσεις. υστυχώς κανείς δεν ξέρει ποιοι είναι αυτοί.

2 16. Ξεκινάτε την καριέρα σας µε µια σακούλα γεµάτη τύχη και µια σακούλα άδεια από εµπειρίες. Η τέχνη είναι να γεµίσετε την σακούλα µε τις εµπειρίες πριν αδειάσειησακούλαµετηντύχη. 17. Εάντοµόνοπουβλέπετεέξωαπότοπαράθυροείναιτοέδαφοςναγυρνά συνεχώςκαιτο µόνοπουακούςαπότονθάλαµοτωνεπιβατώνείναιµια αναταραχή τα πράγµατα δεν είναι όπως θα έπρεπε. 18. Στην µάχη που συνεχίζεται µεταξύ των αντικειµένων που είναι φτιαγµένα από αλουµίνιο και κινούνται µε εκατοντάδες µίλια την ώρα και του εδάφους που κινείτε µε µηδενική ταχύτητα, σηµαίνει ότι το έδαφος δεν έχασε ακόµη. 19. Η καλή κρίση έρχεται από την εµπειρία. υστυχώς, η εµπειρία έρχεται από κακή κρίση. 20. Συνέχισε να κοιτάς γύρω σου, υπάρχει πάντοτε κάτι που δεν το είδες. 21. Θυµηθείτεότιηβαρύτηταδενείναιαπλάµιακαλήιδέα. Είναινόµος, καιδεν υπόκειται σε ανάκληση. 22. Τα τρία άχρηστα πράγµατα για έναν χειριστή είναι. Ο ουρανός να είναι από επάνω, ο διάδροµος πίσω, και ένα δέκατο του δευτερόλεπτου πριν. 23. είξεµουένανχειριστήπουναφοβάταιτοαεροπλάνοκαιθασουδείξωέναν νεκρό χειριστή. 24. Παλιός χειριστής είναι αυτός που θυµάται ότι οι πτήσεις ήταν επικίνδυνες αλλά το σεξ ήταν ασφαλές. 25. Και οι δυο, αισιόδοξος και απαισιόδοξος συνέβαλαν στην κοινωνία. Ο αισιόδοξος ανακάλυψε το αεροπλάνο και ο απαισιόδοξος το αλεξίπτωτο. 26. Υπάρχουντρίαπράγµαταπουοσυγκυβερνήτηςπρέπειναλέει. Α. Καλή προσγείωση Sir. Β. θακεράσωεγώταπρώταποτά. Γ. Θαπάρωεγώτηνποιοάσχηµηκοπέλα. 27. Σαν χειριστής πρέπει να γνωρίζεις ότι δυο πράγµατα είναι τα χειρότερα που µπορεί να συµβούν. Α. Μιαηµέραπουθαπαςναπετάξεις γνωρίζονταςότιείναιητελευταία πτήση σου. Β. Μιαηµέραπουθαπαςναπετάξειςκαιδενξέρειςότιείναιητελευταία πτήση σου.

3 28. Υπάρχουν κανόνες και νόµοι. Οι κανόνες φτιάχτηκαν από κάποιους που νοµίζουν ότι ξέρουν καλύτερα να πετούν το αεροπλάνο από εσένα. Οι νόµοι (φυσικής) φτιάχτηκαν απότον ηµιουργό. Μπορείς, καιµερικέςφορέςπρέπει, ναπαραβείςτουςκανόνες, αλλά ποτέ δεν µπορείς να παραβείς τους νόµους της φύσης. Α. Οικανόνεςείναιένακαλόµέροςγιανακρυφτείςεάνδενέχειςκαµιάκαλήιδέαπώς να τους εφαρµόσεις. Β. Εάν παρεκκλίνετε από έναν κανόνα, πρέπει να έχετε µια άψογη απόδοση. Π.χ. αν πετάξετε κάτω από ένα γεφύρι µην το κτυπήσετε. (καλοοοοοοοοο) 29. Ο ιδανικός χειριστής είναι ένα µίγµα από πειθαρχία και επιθετικότητα. 30. Το ιατρικό επάγγελµα είναι ο φυσικός εχθρός της αεροπορίας. 31. Έχει παρατηρηθεί ότι, οι µόνοι εµπειρογνώµονες που θεσπίζουν ότι η ηλικία του χειριστή τελειώνει είναι αυτοί που δεν έχουν πετάξει ποτέ τίποτε. Επίσης, παρά την ένταση των συναισθηµάτων τους ότι η ηµέρα του χειριστή τελειώνει, δεν ξέρω κανένα από αυτούς που έχει προσφερθεί εθελοντικά να πετάξει σε ένα αεροπλάνο χωρίς χειριστή. 32. Πριν από κάθε πτήση βεβαιωθείτε ότι η ουροδόχος κύστης είναι άδεια και οι δεξαµενές καυσίµου γεµάτες. 33. Αυτός που απαιτεί από το αεροπλάνο να τα δώσει όλα είναι χειριστής. Αυτός που απαιτεί λίγο περισσότερο από αυτό είναι ανόητος. 34. Υπάρχουν ορισµένοι ήχοι των αεροσκαφών που µπορούν να ακούγονται µόνο την νύχτα. 35. Το πέταγµα είναι ένας υπέροχος τρόπος ζωής για αυτούς που θέλουν να αισθανθούν όπωςτααγόρια, αλλάόχιγιααυτούςπουακόµηείναι. 36. Το πέταγµα είναι ένας σκληρός τρόπος για να κερδηθεί µια εύκολη διαβίωση. 37. Ξεχάστε όλα αυτά που λέγονται για άνωση, βαρύτητα, ώση και οπισθέλκουσα. Το αεροπλάνο πετά λόγο χρηµάτων. Εάν ο Θεός ήθελε τον άνθρωπο να πετάξει έπρεπε να του δώσει περισσότερα χρήµατα. 38. Εάν τα µαύρα κουτιά επιζούν σε όλες τις συντριβές για τι δεν κατασκευάζουν αεροσκάφηαπόταίδιαυλικά? 39. Έχω πετάξει και από τα δυο καθίσµατα των χειριστών. Μπορεί να µου πει κάποιος γιατί στο άλλο κάθισµα πάντοτε κάθετε ένας ηλίθιος? 40. Γιε µου, πρέπει να πάρεις την απόφαση να µεγαλώσεις και να γίνεις χειριστής. εν µπορείςναείσαικαιταδυο.

4 41. Υπάρχουν µόνο 2 τύποι αεροπλάνων, τα µαχητικά και οι στόχοι. 42. Καθορίζεται µια καλή πτήση από τα αρνητικά? εν είχατε αεροπειρατεία,δεν είχατε ατύχηµα, δεν κάνατε εµετό, δεν αργήσατε, δεν αηδιάσατε µε το φαγητό. Τότε είστε ευχαριστηµένος. 43. Η µόνη στιγµή που θεωρείτε ότι τέλειωσε η πτήση σου είναι όταν δένεις το αεροσκάφος. 44. Σχεδίασε την πτήση και ακολούθησε το σχέδιο. 45. Κυρίαµουµερωτάτενασαςπωαναυτότοπαλιόαεροπλάνοείναιασφαλές? Μαπως νοµίζετε ότι έφτασε να είναι τόσο παλιό? 46. Σαν χειριστής είσαι ελεύθερος να πετάς όπως θέλεις, εφόσον αυτό που κάνεις είναι σωστό. Καιθασουπούµεεµείςανείναισωστόότανέρθειςκάτω. 47. εν µπορείς να πετάς για πάντα χωρίς να σκοτωθείς. 48. Ο χειριστής είναι η υψηλότερη µορφή ζωής στην γη. 49. Εάν θέλεις να πετάξεις χαµηλά µην πετάς αργά. 50. Σε νυχτερινή πτήση µην ξεχάσετε ποτέ ότι το αεροπλάνο δεν ξέρει ότι είναι νύχτα. 51. Ότανπετάτενύχταναπετάξετεκαιµέσαστοκαιρόγιαναδιπλασιαστεί οκίνδυνος. (ειρωνικό). 52. Μια από τις σηµαντικότερες ικανότητες του χειριστή είναι να αγνοεί εκείνα τα πράγµατα που έχουν σχεδιαστεί από µη χειριστές για να του αποσπούν την προσοχή του. 53. Νυχτερινή πτήση. Στο τέλος της ηµέρας, οι ελεγκτές, οι προϊστάµενοι, οι τεχνικοί, οι µετεωρολόγοι, τα πουλιά.. όλοι προσπαθούν να σε σκοτώσουν και η δουλειά σου είναι να µην τους αφήσεις. 54. Θυµηθείτε ότι ο ασύρµατος είναι απλά ένα ηλεκτρονικό κιβώτιο προτάσεων για τον χειριστή. Μερικές φορές για να ταχτοποιήσετε ένα πρόβληµα είναι να τον κλείσετε. 55. Όταν ο χειριστής αποφεύγει του ελιγµούς που απαγορεύονται από το manual είναι η καλύτερη µορφή ασφάλειας ζωής που µπορεί να έχει. 56. Εάν µια µητέρα είχε την παραµικρή υποψία ότι το νήπιο όταν µεγαλώσει θέλει να γίνει χειριστής, έπρεπενατοείχεδιδάξειναβάλειπίσωόλαταπράγµαταπουπήρεαπόαυτήν. 57. Μπορείς να βγάλεις κάποιον από το αεροπλάνο αλλά δεν µπορείς να βγάλεις το αεροπλάνο από αυτόν. 58. Ποιαείναιηοµοιότηταµεταξύελεγκτώνκαιχειριστών? Εάνοχειριστήςτα. θαλασσώσει ο χειριστής πεθαίνει. Αν ο ελεγκτής τα θαλασσώσει, ο χειριστής πεθαίνει.

5 59. Η πρόβλεψη του καιρού είναι ωροσκόπιο µε αριθµούς. 60. Μια οµαλή προσγείωση είναι τύχη. Μια δεύτερη στην σειρά είναι τύχη. Μια τρίτη στη σειρά είναι ψέµα. 61. Η ιστορία της αεροπορίας έχει ένα ρεκόρ. Ποτέ δεν αφήσαµε κανέναν εκεί επάνω. 62. Μην ξεχνάς ότι, αν σκοτωθείς λόγο καιρού η κηδεία σου θα γίνει µε ηλιοφάνεια. 63. Το Piper Cub (L-21 B) είναι το ασφαλέστερο αεροπλάνο. Μπορεί.. µόλις να σε σκοτώσει. 64. Ποτέ µην πετάς µε κάποιον ποιο θαρραλέο από εσένα. 65. εν υπάρχει λόγος να πετάξεις µέσα στην καταιγίδα εν καιρώ ειρήνης. 66. Τα τρία καλύτερα πράγµατα στην ζωή είναι. Η καλή προσγείωση, ένας καλός οργασµός και µια καλή κίνηση των εντέρων. Η προσγείωση νύχτα σε αεροπλανοφόρο είναι µια από τις λίγες ευκαιρίες στην ζωή που µπορεί να έχεις και τατρίατηνίδιαστιγµή. 67. Εάν κάτι δεν χάλασε στο ελικόπτερο σου είναι ώρα να συµβεί. 68. Να αναµένεις το καλύτερο αλλά ετοιµάσου για το χειρότερο. 69. Εάν χάσεις τον ένα κινητήρα σε δικινητήριο, ο άλλος κινητήρας είναι αυτός που θα σε φέρει στην σκηνή του ατυχήµατος. 70. Η προσγείωση είναι µια ελεγχόµενη επαφή µε τον πλανήτη. 71. Καλύτερα να είσαι τυχερός χειριστής παρά καλός. Προσθέσετεκαιταδικάσας. Όλοιθαέχετεκάτιστοµυαλόσας. Μετά τα χαµόγελα όµως, ας σκεφτούµε και τα µηνύµατα, που κάτι αφήνουν Κάνουν καλό στην.. υγεία µας.

ΝΥΚΤΕΡΙΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ. http://armyaviation.wordpress.com ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11. του βιβλίου THE KILLING ZONE του Paul A. Craig ΑΠΟ ΟΣΗ : ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΣΑΛΟΣ

ΝΥΚΤΕΡΙΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ. http://armyaviation.wordpress.com ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11. του βιβλίου THE KILLING ZONE του Paul A. Craig ΑΠΟ ΟΣΗ : ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΣΑΛΟΣ ΝΥΚΤΕΡΙΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 του βιβλίου THE KILLING ZONE του Paul A. Craig ΑΠΟ ΟΣΗ : ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΣΑΛΟΣ Army Aviator http://armyaviation.wordpress.com Η πτήση τη νύχτα είναι µια από τις πλέον όµορφες

Διαβάστε περισσότερα

Πετάµε µε F-16D Block 52+ της 337 Μοίρας

Πετάµε µε F-16D Block 52+ της 337 Μοίρας Πετάµε µε F-16D Block 52+ της 337 Μοίρας Η εµπειρία της πτήσης στο πίσω κάθισµα ενός µαχητικού F-16 είναι κάτι για το οποίο έχουν αναλωθεί εκατοντάδες ίσως σελίδες στον ελληνικό ειδικό περιοδικό Τύπο τα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΤΗΣΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΤΗΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το παρακάτω κείμενο βασίζεται σε δημοσιευμένο υλικό του περιοδικού DHV info (τεύχη Νο 114 και Νο 140) της Γερμανικής ομοσπονδίας. Παρ όλα αυτά, δεν μπορώ να πάρω καμία ευθύνη και συνιστώ να συμβουλευτεί

Διαβάστε περισσότερα

Οι Μέρες Πριν Έρθεις

Οι Μέρες Πριν Έρθεις Οι Μέρες Πριν Έρθεις ( ΑΝ ΡΕΑΣ ΦΛΟΥΡΑΚΗΣ ) 1 η παράσταση 2002, Θέατρο του Νότου / Αµόρε. Σκηνοθεσία : Γιάννης Μόσχος. Σκηνικά κοστούµια : Ειρήνη Σαριµούτσου. Φωτισµοί : Τάσος Παλαιορούτας. Μουσική επιµέλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΕNOTHTA 24 ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ για το Γυµνάσιο τεύχος Γ 1 ΚΕΙΜΕΝΟ 1 Το βιβλίο των ανακαλύψεων και των εφευρέσεων 2 Πηγή: Jean-Louis Besson, Το βιβλίο των ανακαλύψεων και των εφευρέσεων,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕ TA-7C ΚΑΙ A-7E ΤΗΣ 336 ΜΒ

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕ TA-7C ΚΑΙ A-7E ΤΗΣ 336 ΜΒ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΜΕ TA-7C ΚΑΙ A-7E ΤΗΣ 336 ΜΒ Η πτήση µε ένα µαχητικό αεροσκάφος πάντα θεωρείται µια εµπειρία µε ξεχωριστές προεκτάσεις για όποιον θεωρεί το είδος αυτό του αεροπλάνου ως την ύστατη «πρόκληση»

Διαβάστε περισσότερα

πλεονεκτήματα φέρνει τον παίκτη πιο κοντά στο καλάθι Προστατεύεται καλύτερα η μπάλα κερδίζει πιο πολλά φάουλ

πλεονεκτήματα φέρνει τον παίκτη πιο κοντά στο καλάθι Προστατεύεται καλύτερα η μπάλα κερδίζει πιο πολλά φάουλ post game 01 Η πρόθεσή μου σ αυτό το βιβλίο είναι να μιλήσω για το hook shot. Πριν ξεκινήσω όμως θα ήθελα να αναφερθώ σ ένα κομμάτι του παιχνιδιού που είναι το post game. Σ αυτό συναντάμε συχνά την εκτέλεση

Διαβάστε περισσότερα

Η ΤΡΥΦΕΡΗ ΣΟΥ ΜΟΛΟΤΩΦ

Η ΤΡΥΦΕΡΗ ΣΟΥ ΜΟΛΟΤΩΦ Η ΤΡΥΦΕΡΗ ΣΟΥ ΜΟΛΟΤΩΦ ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΟΤΤ www.gustavoott.com.ar 1 ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΟΤΤ Η ΤΡΥΦΕΡΗ ΣΟΥ ΜΟΛΟΤΩΦ Μετάφραση: Σταµάτης Πολενάκης. Gustavo Ott gustavott@yahoo.com www.gustavoott.com.ar SGAE- Sociedad General

Διαβάστε περισσότερα

Σηµειώσεις συµµετεχόντων µε υλικό που δεν περιέχεται στο βιβλίο

Σηµειώσεις συµµετεχόντων µε υλικό που δεν περιέχεται στο βιβλίο Σηµειώσεις συµµετεχόντων µε υλικό που δεν περιέχεται στο βιβλίο Copyright Akis Angelakis 2007 Σάββατο 3 Νοεµβρίου, Ώρες 09:30 15:00 Θέλετε να: Αυξήσετε τις πωλήσεις σας άµεσα κατά 30%; Πετύχετε τους στόχους

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι η Τήρηση; Ποια είναι η Σύνθεση

Τι είναι η Τήρηση; Ποια είναι η Σύνθεση ΖΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΙV Ποια είναι η Σύνθεση Είμαστε μια ομάδα ακτιβιστών, άλλοι οροθετικοί άλλοι όχι. Ένας από τους βασικούς στόχους μας είναι να αποκτήσουν όσοι έχουν διαγνωστεί θετικοί στον HIV τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

Ιδιόκτητα και αδέσποτα σκυλιά

Ιδιόκτητα και αδέσποτα σκυλιά Ιδιόκτητα και αδέσποτα σκυλιά Έ ν α β ι β λ ί ο γ ι α ι δ ι ό κ τ η τ α κ α ι α δ έ σ π ο τ α σ κ υ λ ι ά ε ι δ ι κ ά σ χ ε δ ι α σ μ έ ν ο γ ι α π α ι δ ι ά Συγγραφέας: Carien Radstake Επιμέλεια έκδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΑΖΥΓΙΟ : ΠΩΣ ΝΑ

ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΑΖΥΓΙΟ : ΠΩΣ ΝΑ Βασίλης Χολέβας Παιδαγωγός - Νοµικός Θεσσαλονίκη ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΑΖΥΓΙΟ : ΠΩΣ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΖΩΗ ΣΟΥ Εισαγωγή Το διαζύγιο είναι µία από τις πλέον οδυνηρές καταστάσεις που µπορεί να ζήσει ο άνθρωπος. Οι περισσότεροι

Διαβάστε περισσότερα

Για επαγγελματικούς λόγους αποφάσισα να κάνω ένα ταξίδι στο Ιράν, όμως ποτέ μου δεν φαντάστηκα πως εκεί θα με περίμενε ο νέος δρόμος της ζωής μου.

Για επαγγελματικούς λόγους αποφάσισα να κάνω ένα ταξίδι στο Ιράν, όμως ποτέ μου δεν φαντάστηκα πως εκεί θα με περίμενε ο νέος δρόμος της ζωής μου. Για επαγγελματικούς λόγους αποφάσισα να κάνω ένα ταξίδι στο Ιράν, όμως ποτέ μου δεν φαντάστηκα πως εκεί θα με περίμενε ο νέος δρόμος της ζωής μου. Εγώ ο Κώστας Ραφτόπουλος του Δημοσθένη και της Χαράς δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Copyright 2013 A.N. Triantafyllou Smashwords Edition Διαβάστε επίσης: Επισκέπτης (https://www.smashwords.com/books/view/336379) Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσµια Μεσσιανική Εκκλησία της Ελλάδας Πολιτιστικός Σύλλογος Μοκίτι Οκάντα Κέντρο Τζορέι Ελλάδας Να µοιραστούµε κάποιες σκέψεις;

Παγκόσµια Μεσσιανική Εκκλησία της Ελλάδας Πολιτιστικός Σύλλογος Μοκίτι Οκάντα Κέντρο Τζορέι Ελλάδας Να µοιραστούµε κάποιες σκέψεις; Παγκόσµια Μεσσιανική Εκκλησία της Ελλάδας Πολιτιστικός Σύλλογος Μοκίτι Οκάντα Κέντρο Τζορέι Ελλάδας Να µοιραστούµε κάποιες σκέψεις; Υλικό για µελέτη για τα µέλη µας 2011 Θα θέλαµε να ευχαριστήσουµε για

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ. Lene Mayer - Skumanz / Salvatore Sciascia

Η ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ. Lene Mayer - Skumanz / Salvatore Sciascia Η ΜΙΚΡΗ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ Lene Mayer - Skumanz / Salvatore Sciascia Πριν πολλά, πολλά χρόνια, τότε που ζώα και άνθρωποι είχαν την ίδια γλώσσα, κατοικούσε στο δάσος πίσω από τα «βουνά των ονείρων» μια μικρή κουκουβάγια.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Βασικών Ασκήσεων Αέρος

Εγχειρίδιο Βασικών Ασκήσεων Αέρος Εγχειρίδιο Βασικών Ασκήσεων Αέρος Copyright 2014 by Global Aviation SA Version 2.0 1 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Το Εγχειρίδιο Βασικών Ασκήσεων Αέρος δηµιουργήθηκε από την Global Aviation (GR-FTO-002) ως συµπληρωµατικό υλικό

Διαβάστε περισσότερα

EJECT! ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΡΑ

EJECT! ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΡΑ EJECT! ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΡΑ Όταν συμβεί ένα μείζον αεροπορικό ατύχημα στην Πολεμική Αεροπορία συγκεντρώνεται μια ομάδα ειδικών η οποία διερευνά κάθε πιθανό παράγοντα, γεγονός ή ακολουθία γεγονότων τα

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε να ελέγξετε τον τζόγο σας

Μπορείτε να ελέγξετε τον τζόγο σας Μπορείτε να ελέγξετε τον τζόγο σας Περιεχόμενα 1. Μπορείτε να ελέγξετε τον τζόγο σας 4 2. Γιατί παίζω τζόγο; 11 3. Πώς μπορώ να το μειώσω; 16 4. Πώς μπορώ να σταματήσω τον τζόγο; 32 5. Το μέλλον 40 6.

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα σ όλα που συνέβηκαν, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τόσο η πίστη όσο και η θέληση μου, αλλά σίγουρα και η στήριξη των δικών μου ανθρώπων.

Μέσα σ όλα που συνέβηκαν, καθοριστικό ρόλο έπαιξαν τόσο η πίστη όσο και η θέληση μου, αλλά σίγουρα και η στήριξη των δικών μου ανθρώπων. Η δύναμη του ανθρώπου δεν έχει όρια Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Αρχίζοντας θα ήθελα πρώτα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς τους διοργανωτές της σημερινής εκδήλωσης που μου δίνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β Ελένη ΚΑΜΠΕΡΗ - ΤΖΟΥΡΙΑΔΟΥ Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Σταυρούλα ΠΑΝΤΑΖΗ Νηπιαγωγός ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2004 1 λίγα λόγια για τις δραστηριότητες Στο τεύχος αυτό περιλαμβάνονται:

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα του, ωστόσο, παρέμενε το άτακτο παιδί που ήταν έτοιμο να δοκιμάσει οτιδήποτε έπεφτε στα χέρια του. Έτσι θα έπρεπε να είναι όλα, και δε θα

Μέσα του, ωστόσο, παρέμενε το άτακτο παιδί που ήταν έτοιμο να δοκιμάσει οτιδήποτε έπεφτε στα χέρια του. Έτσι θα έπρεπε να είναι όλα, και δε θα ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Ο Τζέιμι Φορμπς ήταν πιλότος. Αυτό ήταν το μόνο σημαντικό που έκανε αφότου παράτησε το κολέγιο και πήρε την άδεια χειριστή αεροσκαφών. Ό,τι είχε φτερά το λάτρευε. Πετούσε με μαχητικά της Πολεμικής

Διαβάστε περισσότερα

Authorized Trainer & Counselor

Authorized Trainer & Counselor Από τον Ακη Αγγελάκη LLM, SAC Dip. Authorized Trainer & Counselor O κ. Αγγελάκης είναι εκδότης, συγγραφέας και σύµβουλος επιχειρησιακής & προσωπικής επιτυχίας. ιοργανώνει σεµινάρια και οµιλίες σε ολόκληρη

Διαβάστε περισσότερα

υπήρχαν μερικές αφίσες ότι χρειαζόμουνα εγχείρηση από τόσο μεγάλο πόνο ήμουν ανήσυχος την ημέρα της εισαγωγής

υπήρχαν μερικές αφίσες ότι χρειαζόμουνα εγχείρηση από τόσο μεγάλο πόνο ήμουν ανήσυχος την ημέρα της εισαγωγής Αγαπητή νοσηλεύτρια, Δεν είμαι σίγουρος ότι θα με θυμάσαι. Αλλά πριν λίγο καιρό ήμουν ασθενής στο θάλαμο που εργάζεσαι και συ ήσουνα η νοσηλεύτρια μου. Σήμερα αναρρώνω στο σπίτι μου, μετά από την εγχείρηση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΓΑΝΤΖΟΣ (Hook) Συγγραφέας: Νίκος Τσάμης. ISBN ebook: 978-960-93-3162-3

Ο ΓΑΝΤΖΟΣ (Hook) Συγγραφέας: Νίκος Τσάμης. ISBN ebook: 978-960-93-3162-3 Ο ΓΑΝΤΖΟΣ (Hook) Συγγραφέας: Νίκος Τσάμης ISBN ebook: 978-960-93-3162-3 9789609331623 Το μυθιστόρημα Ο ΓΑΝΤΖΟΣ διατίθεται στο Διαδίκτυο σε ηλεκτρονική μορφή με άδεια Creative Commons (Αναφορά Δημιουργού

Διαβάστε περισσότερα

Για να φαίνεστε σίγουρη και άψογη στο τηλέφωνο

Για να φαίνεστε σίγουρη και άψογη στο τηλέφωνο Για να φαίνεστε σίγουρη και άψογη στο τηλέφωνο The telephone (from the Greek: τῆλε, tēle, "far" and φωνή, phōnē, "voice") Ως γραµµατέας θα κάνετε µάλλον πολλά τηλέφωνα και εποµένως θα γνωρίζετε πώς έχει

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Διαπροσωπικών Σχέσεων

Διαχείριση Διαπροσωπικών Σχέσεων ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαχείριση Διαπροσωπικών Σχέσεων ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Παναγιώτης Κουτρουβίδης Υπεύθυνος διαμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΕΣΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ

ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΕΣΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΚΕΡΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΕΣΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Συγγραφέας...13 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Οι πρώτες μέρες στο σπίτι...15 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Το τέλος των παιδικών μου χρόνων...39 ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ 1 Εισαγωγή Τι είναι Ένα βιβλίο εισαγωγικό για τη φωτογραφία. Έχει μέσα του όσα θεωρώ ως απαραίτητα για να ξεκινήσει κάποια/ος σωστά, με ασφάλεια, εύκολα και

Διαβάστε περισσότερα

FLYING LURE - ΦΛΑΪΝΓΚ ΛΙΟΥΡ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η κίνηση του Ιπτάµενου ολώµατος προς τα εµπρός είναι αποτέλεσµα του ακριβούς ισορροπηµένου του, υδροδυναµικού σχεδιασµού. Φανταστείτε ένα ανεµόπτερο να πετάει

Διαβάστε περισσότερα