ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΡΟ ΟΥ Ο ΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΑΝΕΤΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΙΑΜΟΝΗ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΡΟ ΟΥ Ο ΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΑΝΕΤΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΙΑΜΟΝΗ"

Transcript

1

2 ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΡΟ ΟΥ Ο ΙΟΙΚΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΑΝΕΤΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΙΑΜΟΝΗ

3

4 Η ΡΟ ΟΣ... Η Ρόδος είναι πρωτεύουσα της ωδεκανήσου. Η πόλη έχει περίπου ηµότες. Όλο το νησί έχει και όλα τα ωδεκάνησα ΕΛΛΗΝΕΣ. Το νησί Ρόδος έχει µήκος 77 χιλιόµετρα, πλάτος 37 χιλιόµετρα, 42 χωριά, 10 ήµους. Συγκοινωνία καθηµερινή (αεροπορική µε την Αθήνα, αλλά και ακτοπλοϊκή µε την Αθήνα και τα νησιά της ωδεκανήσου). Είναι ένα από τα µεγαλύτερα και οµορφότερα νησιά της πατρίδας µας- όπως ο Πίνδαρος έγραψε στον VII Ολυµπιόνικο: «Μέσα από τα βαθιά νερά άνθησε το νησί της Ρόδου, παιδί της θεάς του Έρωτα Αφροδίτης, για να γίνει νύφη του Ήλιου.» Το έδαφος της, στη µεγαλύτερη του έκταση, καλύπτεται από λόφους και χαµηλά βουνά που στην πλειοψηφία τους είναι κατάφυτα από δάση (κυρίως πεύκα). Το κλίµα της είναι ήπιο, υγρό και υγιεινό. Τη ζέστη του καλοκαιριού τη µετριάζουν οι δυτικοί δροσεροί άνεµοι, ενώ ο χειµώνας είναι σχεδόν πάντα ήπιος. Το εξαιρετικό κλίµα, το πλούσιο έδαφος της (παλαιότερα) και ο τουρισµός (σήµερα), υπήρξαν οι κύριοι παράγοντες που από την αρχαιότητα ως τις µέρες µας έδωσαν στο νησί πυκνό πληθυσµό, που κατανέµεται στην πρωτεύουσα και στα 42 γραφικά χωριά της. Ο παραλιακός ασφαλτοστρωµένος δρόµος, από τη Ρόδο µέχρι το Γεννάδι, στην ανατολική ακτή, και από την Ρόδο µέχρι το Μονόλιθο, στη δυτική, είναι πολύ καλός. Υπάρχουν και άλλοι ασφαλτοστρωµένοι δρόµοι που όµως δεν είναι σε άριστη κατάσταση, ενώ το δίκτυο συµπληρώνεται µε αµαξωτούς χωµατόδροµους (για τους λάτρεις της περιπέτειας). Καθηµερινά υπάρχουν πολλές αναχωρήσεις για την ανατολική ακτή (µέχρι Λίνδο) µε λεωφορεία του Κ.Τ.Ε.Λ. (τηλ ) από την οδό Παπάγου, και για τη δυτική ακτή (µέχρι Κάµιρο) µε λεωφορεία του Ρ.Ο..Α. (τηλ ) από την οδό Αβέρωφ. Και οι δύο αφετηρίες είναι γύρω από το Μανδράκι. Επίσης υπάρχουν πολλά γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, µοτοποδηλάτων και ποδηλάτων. Τέλος, τα ταξιδιωτικά γραφεία του νησιού µε τα πλούσια προγράµµατα τους, σας δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσετε οργανωµένα όλη τη Ρόδο και τα γύρω νησιά.

5

6 ΡΟ ΟΣ... Ένα νησί µε Ιστορία. Ως πρώτοι µυθικοί κάτοικοι της Ρόδου αναφέρονται οι Τελχίνες, δαι- µονική φυλή επιδέξιων µεταλλουργών. Αυτούς διαδέχθηκαν, µετά από ένα κατακλυσµό, οι Ηλιάδες, απόγονοι του θεού Ήλιου, που επινόησαν σύστηµα καθορισµού του χρόνου και κανόνες ναυσιπλοΐας. Στα νεολιθικά χρόνια ( π.χ.) το νησί ήταν ήδη κατοικηµένο, όµως µόνο στα µυκηναϊκά η ζωή των κατοίκων του νησιού φαίνεται πιο συγκροτηµένη και περισσότερο ανεπτυγµένος πολιτισµός.

7 Στον 15ο π.χ. αιώνα Αχαιοί θαλασσοπόροι, που ταξίδευαν στη Μεσόγειο, εποίκισαν την Ρόδο και τότε η Ακρόπολη της Ιαλυσού ονοµάσθηκε Αχαΐα. Μετά τους Αχαιούς (γύρω στο 12ος αιώνας) ήλθαν στο νησί οι ωριείς, µε αρχηγό τους τον Τληπόλεµο, γιο του Ηρακλή, το κατέκτησαν και το µοίρασαν στα τρία µε κέντρα τις πόλεις Λίνδο, Ιάλυσο και Κάµειρο. Αργότερα, τον 7ο π.χ. αιώνα, οργανώνεται η ωρική Εξάπολη από τους κατοίκους των τριών πόλεων της Ρόδου καθώς και της Κω, της Κνίδου και της Αλικαρνασσού, µια Αµφικτιονία που διατηρήθηκε µέχρι το 408 π.χ. Κατά την περίοδο αυτή η Ρόδος έγινε σηµαντική ναυτική δύναµη, ίδρυσε αποικίες, ανέπτυξε σχέσεις µε τους βασιλείς της Αιγύπτου και άνθησαν οι τέχνες και τα γράµµατα. Στα µέσα του 6ου αιώνα π.χ. τύραννος στη Λίνδο έγινε ο Κλεόβουλος, ένας από τους επτά σοφούς της Αρχαίας Ελλάδος. Μετά τους Περσικούς Πολέµους οι Ρόδιοι συµµάχησαν µε τους Αθηναίους, κατόπιν στη διάρκεια του Πελοποννησιακού πολέµου µε τους Σπαρτιάτες και στην συνέχεια πάλι µε τους Αθηναίους. Στα 408 π.χ. έγινε ο συνοικισµός των τριών πόλεων, της Ιαλυσού, της Κάµιρου και της Λίνδου και ιδρύθηκε η πόλη της Ρόδου. Τα πρώτα χρόνια

8 του 4ου π.χ. αιώνα δεν ήταν ήρεµα για την πόλη επειδή οι δηµοκρατικοί και οι ολιγαρχικοί, υποκινούµενοι αντίστοιχα από Αθήνα και Σπάρτη, βρίσκονταν σε συνεχείς διαµάχες. Στις εκστρατείες του Μ. Αλεξάνδρου, οι Ρόδιοι έκλιναν µάλλον µε το µέρος των Περσών - µάλιστα ο σηµαντικότερος στρατηγός των Περσών, ο Μέµνων ήταν Ρόδιος - µέχρις ότου οι αποφασιστικές νίκες του Μ. Αλεξάνδρου τους ανάγκασαν να προσχωρήσουν και πάλι στους Έλληνες. Έτσι το 331 π.χ. πολέµησαν µε το Μ. Αλέξανδρο στην Τύρο και αργότερα βοήθησαν στην ίδρυση της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου. Στα π.χ. αρνήθηκαν στον Αντίγονο να πολεµήσουν µαζί του κατά του Πτολεµαίου της Αιγύπτου µε συνέπεια να έλθει στη Ρόδο ο γιος του, ηµήτριος ο Πολιορκητής και να πολιορκήσει την πόλη για ένα χρόνο, χωρίς όµως αποτέλεσµα. Για να γιορτάσει την επιτυχία της η Ρόδος, έστησε τον ΚΟΛΟΣΣΟ, χάλκινο άγαλµα του Ηλίου, ύψους 31 µέτρων, έργο του Λίνδιου γλύπτη Χάρη, ένα από τα επτά θαύµατα του αρχαίου κόσµου, που καταστράφηκε από το µεγάλο σεισµό το 227 π.χ. Στη συνέχεια άρχισε η παρακµή µε αποτέλεσµα το 42 π.χ. να καταληφθεί από το Ρωµαίο στρατηγό Κάσιο, που θριαµβευτής µετέφερε 3000 αγάλµατα και άλλους θησαυρούς στη Ρώµη. Μετά το 57 µ.χ. ο Απόστολος Παύλος έκανε τη Ρόδο σηµαντικό χριστιανικό κέντρο και αργότερα το νησί έγινε µέρος της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Στη συνέχεια η Ρόδος κατακτήθηκε διαδοχικά από τους Πέρσες, τους Σαρακηνούς, τους Γότθους και τους Σελτζούκους από τους οποίους οι Ρόδιοι υπόφεραν πολύ. Κατά τις σταυροφορίες ήλθαν σε επαφή µε τη ύση και το βενετσιάνικο εµπόριο. Ο βασιλιάς Φίλιππος Αύγουστος της Γαλλίας και ο βασιλιάς Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος σταµάτησαν στη Ρόδο και το 1046 την κατέλαβαν οι Γενοβέζοι, που ουσιαστικά την κυβέρνησαν µέχρι το 1306, οπότε την πούλησαν στους Ιππότες του Τάγµατος του Αγίου Ιωάννου, που από το 1309 στερεώθηκαν στο νησί. Στη συνέχεια πήραν όλα τα ωδεκάνησα. Οι Ιππότες έµειναν στα ελληνικά ωδεκάνησα 213 χρόνια( ) και µετά έφυγαν για τη Μάλτα, στα 1523.

9 Έτσι ο δυτικός πολιτισµός ήταν φυσικό να ασκήσει µεγάλη επίδραση στην πολιτιστική ταυτότητα του νησιού. Στα χρόνια της Ιπποτοκρατίας παρατηρείται µεγάλη οικοδοµική δραστηριότητα, ανακαινίζονται τα τείχη και κτίζεται το κάστρο. Στα 1480 ο Μεγάλος Μάγιστρος ΠΙΕΡ ΝΤΟΜΠΙΣΟΝ αντιστέκεται στην πολιορκία του Μωάµεθ Β', όµως στα 1522 µετά από πολύµηνη πολιορκία ο τόπος παραδίδεται στο Σουλτάνο Σουλεϊµάν τον Β'. Έτσι οι Ιππότες άφησαν το νησί και κατέφυγαν στη Μάλτα, ενώ η Ρόδος έµεινε υπό τουρκική κυριαρχία µέχρι το 1912, οπότε τα ωδεκάνησα κατελήφθησαν από τους Ιταλούς. Το 1945, µε το τέλος του Β' Παγκοσµίου Πολέµου η Ρόδος ελευθερώθηκε και µετά από δυο χρόνια Αγγλικής ιοίκησης έρχεται στα ωδεκάνησα ο πρώτος έλληνας στρατιωτικός ιοικητής Περικλής Ιωαννίδης (31 Μαρτίου 1947). Ένα χρόνο µετά, στις 7 Μαρτίου 1948, η ωδεκάνησος ενσωµατώνεται στον κραταιό κορµό της ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ.

10

11 Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΟ ΟΥ... Μεσαιωνική και Σύγχρονη, Κοσµοπολίτικη και Ροµαντική. Στη Μεσαιωνική πόλη νιώθεις το χρόνο σταµατη- µένο σε άλλες εποχές. Ανηφορίζοντας την οδό Ιπποτών φθάνεις στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, που δεσπόζει επιβλητικό. Ακολουθείς τα λιθόστρωτα στενά, κάτω από πύλες και στοές, µέσ' από πλατείες και αυλές κρυµµένες πλάι σε τείχη απόρθητα και εκκλησιές βυζαντινές. Η µεγαλύτερη κατοικηµένη Μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης, µε την ζωηρή εµπορική της κίνηση, το Αρχαιολογικό Μουσείο, την Πινακοθήκη, το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, αλλά και τη νυχτερινή ζωή της, ζει έντονα και το παρόν. Βγαίνοντας έξω από το κάστρο θα περπατήσεις στις σκιές των επιβλητικών ιταλικών κτιρίων και των νεοελληνικών αρχοντικών. Θα συναντήσεις αναπόφευκτα το Μαντράκι µε τη πολυσύχναστη µαρίνα του. Θα καταλήξεις στο

12 βορειότερο άκρο της πόλης του νησιού, στο Ενυδρείο. Και όταν έρθει η νύχτα, µε τα δικά της µαγικά χρώµατα, κι οι διαθέσεις θα χουν αλλάξει, κανείς δεν θα µείνει δυσαρεστηµένος: τα πολυάριθµα κέντρα διασκέδασης, το καζίνο, τα µπαρ και οι καφετέριες υπόσχονται βραδιές ξεχωριστές.

13 ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ... Αµέτρητες Επιλογές ίπλα στη Θάλασσα Ακολουθώντας την εθνική οδό από την πόλη της Ρόδου προς τη Λίνδο, συναντάς τα Κοσκινού, χωριό που σε κερδίζει µε τη γραφική πολυχρωµία της λαϊκής αρχιτεκτονικής του. Κατεβαίνοντας προς τη θάλασσα φτάνεις στα ιαµατικά λουτρά της Καλλιθέας, που λειτουργούσαν την εποχή της Ιταλοκρατίας.

14 Συνεχίζοντας νότια φτάνεις στο Φαληράκι, κυριολεκτικά πλάι στο κύµα και κάτω από τον ήλιο. Και για το βράδυ ένα καλό γεύµα σε κάποιο παραλιακό ταβερνάκι, έντονοι ρυθµοί στα µπαρ και τις disco ή νυχτερινός περίπατος πλάι στην ακύµαντη θάλασσα. Νοτιότερα, από το µοναστήρι της Παναγιάς Τσαµπίκας της Κύρας, µπορείς να αγναντέψεις την απέραντη αµµουδιά της Αφάντου, τις εγκαταστάσεις του golf, τα Κολύµπια και κάτω από τον επιβλητικό βράχο, την παραλία της Τσαµπίκας µε την άµµο της χρυσή και τα νερά της γαλαζοπράσινα. Ακόµα νοτιότερα θα βρεις τη Λίνδο, ένα από τα γοητευτικότερα θέρετρα του νησιού, που συνδυάζει την οµορφιά της φύσης µε την πολιτιστική κληρονοµιά. Περπατώντας στα λιθόστρωτα στενά της, απολαµβάνεις τη λιτή οµορφιά της παραδοσιακής νησιώτικης αρχιτεκτονικής και ακολουθώντας διαδροµές δαιδαλώδεις, οδηγείς ασυναίσθητα τα βήµατά σου ως την αρχαία Ακρόπολη ύψους 116 µέτρων, µάρτυρα της πολυτάραχης ιστορίας του τόπου. Από κει ψηλά, πέλαγος και ακρογιάλια, ολοκληρώνουν τη µαγεία του τοπίου.

15 ΝΟΤΙΑ ΡΟ ΟΣ... Η Ροδίτικη φύση. Παρθένα και Γαλήνια... Τραβώντας νοτιότερα θα φθάσεις στη νότια Ρόδο, αγνή και αλλιώτικη, µ' ένα δικό της αέρα, και ανέγγιχτη την οµορφιά της: πράσινα χαµηλά βουνά, δροσερές κοιλάδες, δάση σκιερά, ερηµικά εκκλησάκια, µοναστήρια και µεσαιωνικά κάστρα όπως αυτά του Ασκληπιού και της Μονόλιθου. Και στο τέλος είναι πάντοτε η θάλασσα, εκεί στην άκρη του νησιού είναι το Πρασονήσι, ένας πραγµατικός παράδεισος για windsurfing. ΥΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ... Από την παραλία στη Μαγεία της Ροδίτικης Ενδοχώρας. Η ανοιχτή αγκαλιά του κόλπου της Ιαλυσού µε την γαλαζοπράσινη θάλασσα της είναι µια πρόκληση για τους φανατικούς των σπορ. Ανατολικότερα δεσπόζει κατάφυτος ο λόφος της Φιλερήµου, µε τα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης της Ιαλυσού, τη µονή της Παναγιάς και τον επιβλητικό σταυρό. Κατηφορίζοντας προς το νότο θα φθάσεις στην κοιλάδα µε τις Πεταλούδες, µοναδικό βιότοπο της πεταλούδας Panaxia Quantripunctaria. Στα ερείπια της αρχαίας Κάµιρου θ' αφουγκραστείς τους ήχους του ένδοξου παρελθόντος. Στα παραλιακά ταβερνάκια της Σκάλας Κάµιρου θα γευτείς φρέσκα ψάρια και θαλασσινά ενώ στον Έµπωνα θα απολαύσεις παραδοσιακούς µεζέδες και εκλεκτό κρασί στη σκιά του Αττάβυρου ύψους 1215 µέτρων. Αξίζει επίσης να επισκεφθείς τα

16 λαογραφικά µουσεία στα χωριά Απόλλωνα και Κρητηνία και να περάσεις από τα γνωστά για την παραδοσιακή σούµα και τα βότανα τους, χωριά Άγ. Ισίδωρο και Σιάννα. ΑΛΛΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ: Οάσεις ροσιάς και Απόλαυσης. Από την κορυφή του λόφου µε τα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης, του ναού του Πυθίου Απόλλωνα και του αρχαίου σταδίου, µπορείς να απολαύσεις µαγευτικά ηλιοβασιλέµατα. Στο Ροδίνι, το εξαίσιο και ωραιότερο φυσικό πάρκο της Ρόδου, µπορείς να δεις παγώνια και άλλα είδη πτηνών. Σου αρέσει το golf; αν ναι, κοντά στην πανέµορφη παραλία του Αφάντου, περίπου είκοσι χιλιόµετρα από την πόλη της Ρόδου, θα βρεις αυτό που ζητάς. Κοντά στον Αρχάγγελο είναι οι Επτά Πηγές, µε τους κατάφυτους λόφους και την άγρια βλάστηση, τόπος γαλήνης και δροσιάς, όπου θα ανακαλύψεις κάτω από τη σκιά θεόρατων πλατάνων, γάργαρα, κελαρυστά νερά. Εκεί κοντά βρίσκεται και το ωραίο εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου που αξίζει να επισκεφτείς. Κοντά στον Έµπωνα, ακολουθώντας µια µοναδική διαδροµή µέσα στο πυκνό πευκόδασος, θα φτάσεις στο λόφο του Προφήτη Ηλία, ύψους 700 µέτρων, απ' όπου µπορείς να απολαύσεις µια πανοραµική θέα έως τη θάλασσα. Τέλος, αν θέλεις να µάθεις την Ιστορία της Ρόδου, θα πρέπει στο Μανδράκι να παρακολουθήσεις το ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ.

17 ΤΟ ΘΕΡΕΤΡΟ ΜΑΣ... Βρίσκεται στο κέντρο περίπου της πόλης της Ρόδου, ακριβώς έξω από το Μεσαιωνικό τείχος, πλησίον της πύλης του Αγ. Αθανασίου στην περιοχή Αγ. Φραγκίσκος, µέσα σ' ένα καθαρό και καταπράσινο περιβάλλον. Το κυρίως κτίριο, που είναι και ο χώρος διαµονής σας, χτίσθηκε από τους Ιταλούς το 1937 και στην περίοδο της Ιταλοκρατίας αποτελούσε µέρος των στρατώνων πυροβολικού. Η Πολεµική Αεροπορία µεταστεγάσθηκε σ' αυτό, το 1957 και από τότε χρησιµοποιείται ως θέρετρο.

18 ΧΩΡΟΙ ΙΑΜΟΝΗΣ... Μικροί αλλά Πρακτικοί και Όµορφοι. Σε κάθε οικογένεια παραθεριστών διατίθεται µόνον ένα δωµάτιο, µε χωρητικότητα ανάλογη µε τον αριθµό των µελών της. Σ' αυτό θα βρείτε όλα τα απαραίτητα έπιπλα, ψυγείο, κρεβάτια, µαξιλάρια και κλινοσκεπάσµατα. Πίσω από κάθε πόρτα δωµατίου υπάρχει έντυπο απογραφής των επίπλων -ειδών που βρίσκονται στο δωµάτιο. Θερµή παράκληση: ενδιαφερθείτε για τη διατήρηση τους σε καλή κατάσταση και παραδώστε τα µε την αναχώρηση σας σύµφωνα µε το έντυπο απογραφής. Τέλος είναι γνωστό ότι η συχνή χρήση και πολλές φορές ο απρόσεκτος χειρισµός προκαλούν βλάβες. Για οποιαδήποτε βλάβη αποταθείτε στη RECEPTION ή στον Αξιωµατικό Υπηρεσίας για να σας στείλει το κατάλληλο για επιδιόρθωση της βλάβης προσωπικό. ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ... Γεύσεις και Άνεση σ' ένα Καθαρό και Πολιτισµένο Περιβάλλον. Το εστιατόριο λειτουργεί µε σύστηµα Λέσχης, δηλαδή θα πρέπει να δηλώσετε στο σχετικό βιβλίο συσσιτίου, που υπάρχει στη RECEPTION, την συµµετοχή σας στο γεύµα, σε µερίδες, τουλάχιστον 48 ώρες νωρίτερα προκειµένου να υπάρχει χρόνος για την αγορά των αναγκαίων ποσοτήτων τροφίµων. Τα παρασκευαζόµενα φαγητά έχουν προαποφασισθεί από Επιτροπή της Μονάδος µας αλλά πιστεύουµε ότι Θα σας ικανοποιήσουν.

19 Για το γεύµα της πρώτης ηµέρας, όπως και για τα βραδινά όλης της περιόδου µπορείτε να παραγγείλετε φαγητά της ώρας. Για το γεύµα της δεύτερης ηµέρας µπορείτε να δηλώσετε συµµετοχή µέχρι την 20:00 της ηµέρας αφίξεώς σας. Οι τιµές των παρασκευασµένων φαγητών καθορίζονται µε βάση το κόστος αγοράς των απαραίτητων ειδών µε µικρή προσαύξηση, για αντιµετώπιση ειδικών λειτουργικών δαπανών. Οι ώρες λειτουργίας του εστιατορίου αναγράφονται στον πίνακα ανακοινώσεων στην RECEPTION. RECEPTION... Χρέος µας η Εξυπηρέτηση σας. Για τη δική σας εξυπηρέτηση η RECEPTION θ α λειτουργεί από 06:30 έως 00:00 (Για τις υπόλοιπες ώρες θα πρέπε ι να απευθύνεστε στον Αξκο Υπηρεσίας τηλ. 29 ή στην Κεντρική Πύλη) Εκεί θα βρίσκετε αφενός το προτεινόµενο MENU και αφετέρου το βιβλίο δηλώσεω ς συσσιτίου. Επίσης στη RECEPTION θα πρέπει να δώσετε τα στοιχεία που θα σας ζητηθούν ή να συµπληρώσετε το σχετικό έντυπο και να καταβάλετε το προβλεπόµενο ενοίκιο (υποχρεωτικά την πρώτη ηµ έρα εγκατάστασης). Τέλος από εκεί θα παραλάβετε την κάρτα ελευθέρας εισόδου, την κάρτα αυτοκινήτου και την ηλεκτρονική κάρτα πρόσβασης εισόδου από την κεντρική πόρτα (προαιρετικό).

20 Το έντυπο διαπιστώσεων - εισηγήσεων θα το βρείτε στην RECEPTION στην οποία και θα το παραδώσετε µετά την συµπλήρωση του. Επίσης εκεί θα βρείτε και το ανάλογο βιβλίο στο οποίο µπορείτε να καταχωρήσετε οιοδήποτε σχόλιο που εκτιµάτε ότι θα βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση. Φυσικά όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν πριν από την αναχώρηση σας, ώστε να βοηθήσετε τη Μονάδα να εντοπίσει και να θεραπεύσει τις τυχόν αδυνα µίες. Τα κλειδιά των δωµατίων θα παραδίδονται και θα παραλαµβάνον ται από την RECEPTION όπου υπάρχει κλειδοθήκη για τη φύλαξη τους. Παρακαλούµε φροντί στε να µη χάσετε το κλειδί του δωµατίου σας και βεβαιωθείτε την τελευταία ηµέρα, λίγο πριν από την αναχώρηση σας, ότι το παραδώσατε στη RECEPTION, µαζί µε τις υπόλοιπες κάρτες. Τέλος, αν διαπιστώσετε κάποια παρατυπία ή ανάρµοστη συµπεριφορά του βοηθητικού προσωπικού ή οτιδήποτε άλλο, µη διστάσετε να ζητήσετε από την RECEPTION να σας φέρει σε επαφή µε τον υπεύθυνο του ΚΕ Α/Ρ ή τον κτή της Μονάδος.

21 Από τον πρωινό καφέ σας έως το βραδινό ποτό σας. Στο κυρίως µπαρ θα βρείτε αναψυκτικά, παγωτά, τυρόπιτες, σάντουιτς, κρουασάν, γλυκά και διάφορα ποτά που µπορείτε να τα προµηθεύεστε κατά τις ώρες λειτουργίας του, µε το σύστηµα του αυτοσερβιρίσµατος. ΜΠΑΡ... Στο δευτερεύον µπαρ θα βρείτε αναψυκτικά και ποτά σε ένα πράσινο και δροσερό χώρο που προσφέρει και τη δυνατότητα χρήσης της παιδικής χαράς από τους µικρούς µας φίλους. Επίσης θα βρείτε κάρτες για το καρτοτηλέφωνο που βρίσκεται δίπλα στην εσωτερική σκάλα στο πίσω µέρος της RECEPTION. Οι ώρες λειτουργίας των µπαρ αναγράφονται στον πίνακα ανακοινώσεων στην RECEPTION και έξω από το µπαρ. Οι ώρες λειτουργίας θα πρέπει να τηρούνται σχολαστικά για το καλό όλων µας και προς αποφυγή παρεξηγήσεων. ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΑΣ... Οι φίλοι σας είναι και δικοί µας, υπό Προϋποθέσεις. Έχετε το δικαίωµα να προσκαλείτε τους γνωστούς σας, κατά τη διάρκεια του παραθερισµού σας στο ΚΕ Α, όµως ζητήστε τους να αποφεύγουν τις απρόσκλητες και απρογραµµάτιστες επισκέψεις. Για την εµφάνιση και τη συµπεριφορά τους είστε υπεύθυνοι. Θα είναι δυσάρεστη, τόσο γι' αυτούς όσο και για τη ιοίκηση, µία άρνηση εισόδου. Καλό θα είναι για την προσωπική σας ασφάλεια σας αλλά και της Μονάδος να ενηµερώνετε την Κεντρική Πύλη για την είσοδο τους. Τέλος θα πρέπει να ξέρετε ότι απαγορεύεται αυστηρά η διανυκτέρευση των φίλων σας στο ΚΕ Α.

22 Οργανωθείτε εσείς και εµείς θα σας βοηθήσουµε. ΟΙ ΕΚ ΡΟΜΕΣ ΣΑΣ... Κατά τη διάρκεια της παραµονής σας διατίθεται υπηρεσιακό λεωφορείο για µετάβαση σας σε µέρος που διαλέξαµε για το µπάνιο σας, ώστε να µείνετε ευχαριστη- µένοι. Επίσης έχουµε έλθει σε επαφή µε κάποια τουριστικά γραφεία που πραγµατοποιούν µονοήµερες εκδροµές (µε ξεναγήσεις) στη Ρόδο και στα κοντινά νησιά, όπως στον Πανορµίτη της Σύµης, στη Χάλκη και αλλού. Ζητήστε πληροφορίες από τη RECEPTION για µεµονωµένες εκδροµές, αλλά αν οργανωθείτε σε οµάδα, εµείς θα σας βοηθήσουµε (προϋπόθεση ικανός αριθµός και έγκαιρη προειδοποίηση) να πραγµατοποιήσετε την εκδροµή που επιθυµείτε. ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ... Αχρείαστη αλλά σε Ετοιµότητα. Ο Γιατρός θα είναι πάντα στη διάθεση σας. Μπορείτε να τον καλέσετε στο δωµάτιο σας µέσω του τηλεφωνικού κέντρου ή του Αξκου Υπηρεσίας του ΚΕ Α, καθ' όλο το 24ωρο. Για κάθε πρόβληµα σας ο Γιατρός θα είναι πρόθυµος να σας βοηθήσει, χωρίς να κοινοποιήσει ότι ενδιαφέρει αποκλειστικά εσάς.

23 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ... Για τη διασκέδαση των µ ικρών παιδιών στο πίσω µέρος του κτιρίου υπάρχει παιδική χαρά όπου οι µικροί µας φίλοι θα µπορούν να παίζουν και να διασκεδάζουν υπό την επίβλεψη και την ευθύνη των γονέων τους. Περάστε Ευχάριστα χωρίς να Ενοχλείτε. Η παιδική χαρά είναι για να περνούν ευχάριστα τις ελεύθερες ώρες τους οι µικροί µας φίλοι. Εδώ, το τρέξιµο, το παιχνίδι και οι φωνές δε θα ενοχλήσουν κανέναν, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας. Ο κάθε γονιός θα πρέπει να προσέχει το παιδί του, ώστε και ησυχία να υπάρχει, όταν πρέπει, και οι παγίδες, που πολλές φορές επιφυλάσσουν τα παιχνίδια, να αποφεύγονται. Προσέχοντας το παιδί σας απολαµβάνετε όλοι καλύτερες διακοπές. ΠΑΡΑΠΟΝΑ... Βελτιωνόµαστε, όταν µας υποδεικνύετε τα λάθη µας. ε διεκδικούµε το αλάθητο και λειτουργούµε κάτω από πολλές και αντίξοες συνθήκες. Οι υποδείξεις σας στις παραλείψεις µας, ίσως βελτιώσουν τις παρεχόµενες υπηρεσίες. Η ρουτίνα µας κάνει να εφησυχάζουµε, το παράπονο σας θα µας συνεγείρει. Όµως η ανεύθυνη κριτική είναι εύκολη και επιζήµια. ε θα είναι εποικοδοµητική, αν δε συνοδεύεται από µια πρόταση βελτίωσης. Απευθυνθείτε στους αρµοδίους, για να εξυπηρετηθείτε σωστά, γρήγορα και πάνω απ' όλα σίγουρα.

24 ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ... Ένα Γραµµάριο Πρόληψης Αξίζει όσο ένας Τόνος Θεραπείας. ε θα χρειαστεί ποτέ να φωνάξετε τη λέξη ΠΥΡΚΑΪΑ, αν: Κλείνετε όλους τους διακόπτες, όταν εξέρχεστε από το δωµάτιο σας. Σβήνετε προσεκτικά τα αποτσίγαρα σας. εν καπνίζετε σε απαγορευµένες περιοχές. Μας ενηµερώνετε άµεσα όταν υποπέσει στην αντίληψη σας ένα γυµνό καλώδιο ή κάποιος χαλασµένος διακόπτης, πρίζα κ.λπ. Λειτουργείτε σωστά το air condition. ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΜΗ... Ανεπιθύµητα αλλά Αναγκαία. Σκοπός µας δεν είναι να σας διδάξουµε άγνωστα πράγ- µατα, αλλά να σας υπενθυµίσουµε µερικά χρήσιµα «πρέπει» και «µη» για το κοινό καλό. Αρχίζοντας από την εµφάνιση, επισηµαίνεται ότι επιβάλλεται η ενδυµασία των παραθεριστών, επισκεπτών και διερχοµένων πρέπει να διέπεται από κοσµιότητα και αλληλοσεβασµό. Η εµφάνιση και η συµπεριφορά ενός εκάστου θα πρέπει να είναι εντός του πλαισίου των διαταγών που ισχύουν για τα θέρετρα της ΠΑ. Η τάξη, η ευγένεια και η σοβαρότητα αποτελούν καθήκον και υποχρέωση όλων µας. Παρακαλούµε βοηθήστε µας να διατηρήσουµε το χώρο µέσα στον οποίο ζούµε καθαρό, για να µπορούµε όλοι µας να νιώθουµε υπερήφανοι για το πολιτισµένο

25 περιβάλλον µας. Η καλή χρήση των οικηµάτων και των εγκαταστάσεων αποτελεί υποχρέωση. Οι φυσιολογικές φθορές θα βαρύνουν το ΚΕ Α, οι αδικαιολόγητες εσάς τους ιδίους ή τους επισκέπτες σας. Παρακαλούµε να προσέχετε τα παιδιά ώστε να µην θορυβούν κατά τις ώρες κοινής ησυχίας στο µπαρ, στο σαλόνι ή την παιδική χαρά. Ο τρόπος λειτουργίας του θέρετρου επιβάλλει τη λήψη ορισµένων περιοριστικών µέτρων, τα οποία κρίνονται επιβεβληµένα για το γενικότερο συµφέρον. Ειδικότερα Απαγορεύονται: Η κυκλοφορία των παραθεριστών στους χώρους του εστιατορίου σε ώρες που δεν προβλέπονται από το πρόγραµµα λειτουργίας αυτού. Η είσοδος εντός του µαγειρείου και του µπαρ. Η κυκλοφορία των παραθεριστών µε µαγιό. Η συνοίκηση µε κατοικίδια ζώα στα δωµάτια. Η πρόκληση θορύβων, ιδιαίτερα τις ώρες κοινής ησυχίας. Η απασχόληση του προσωπικού του ΚΕ Α για ατοµικές εξυπηρετήσεις. Η κοπή λουλουδιών και η καταστροφή του πρασίνου. Η ανάρτηση ρούχων στα παράθυρα. Όταν προσέξετε και τηρήσετε τα παραπάνω είµαστε βέβαιοι ότι αφενός θα περάσετε ευχάριστα και θα επιδιώξετε να έλθετε και πάλι την επόµενη χρονιά και αφετέρου δε θα φέρετε τη ιοίκηση και το προσωπικό της Μονάδας σε δύσκολη θέση. Η ιοίκηση και το προσωπικό της Μονάδος µας σας εύχονται: ΚΑΛΗ ΙΑΜΟΝΗ

26 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ Α/Α Πόλη, Χωριό, Οικισµός Από Ρόδο 1 Αγ. Ισίδωρος 66,0 2 Απολακκιά 92,0 3 Απόλλωνα 53,0 4 Αρνίθα 79,0 5 Αρχάγγελος 30,5 6 Αρχίπολη 33,0 7 Ασγούρου 6,0 8 Ασκληπιείο 65,0 9 Αφάντου 21,0 10 Βάτι 71,0 11 Γεννάδι 64,0 12 αµατριά 20,0 13 ιµυλιά 34,0 14 Ελεούσα 37,0 15 Έµπωνα 54,0 16 Θεολόγος 20,0 17 Ίστριος 80,0 18 Καλαβάρδα 31,0 19 Κάλαθος 44,0 20 Καλαµώνα 24,0 21 Καλυθιές 15,0 22 Κατταβιά(Ανατολ.) 84,0 23 Κατταβιά( υτικα) 108,0 24 Κολύµπια 24,0 25 Κοσκινού 10,0 26 Κρεµαστή 11,0 27 Κρητηνία 53,0 28 Λάερµα 64,0 29 Λάρδος 51,0 30 Λαχανιά 73,0 31 Λίνδος 49,0 32 Μαλώνα 38,0 33 Μαντρικό 42,0 34 Μαριτσά 17,0 35 Μάσσαρι 40,0 36 Μεσαναγρό 83,0

27 37 Μονόλιθος 80,0 38 Παραδείσι 15,0 39 Παστίδα 15,0 40 Πλατάνια 38,0 41 Προφύλια 77,0 42 Πυλώνα 46,0 43 Σάλακος 39,0 44 Σιάννα 77,0 45 Σορωνή 24,0 46 Ιάλυσος 8,0 47 Φάνες 26,0 48 Ψίνθος 25,0 49 Πρασονήσι 92,0 50 Τσαΐρι 9,5 51 /νση Αεροδροµίου 13,4

3 ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ

3 ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 3 ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2013-14 0 3 ο ΓΕΛ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Β

Διαβάστε περισσότερα

φοιτητουπόλεις! Ένας μικρός τουριστικός οδηγός

φοιτητουπόλεις! Ένας μικρός τουριστικός οδηγός 137 φοιτητουπόλεις! Ένας μικρός τουριστικός οδηγός 138 2007-2008 Άγιος Νικόλαος Η τουριστική υποδομή είναι πολύ καλή μια και ο τουρισμός αποτελεί βασική πηγή εσόδων της περιοχής. Συνεπώς, αν κινηθείτε

Διαβάστε περισσότερα

όλα σχετικά με τη Σαντορίνη Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα

όλα σχετικά με τη Σαντορίνη Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα όλα σχετικά με τη Σαντορίνη Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα Το χωριό στα Φηρά... 5 Το χωριό στο Φηροστεφάνι... 6 Το χωριό στο Ημεροβίγλι... 7 Το χωριό Καρτεράδος... 8 Η περιοχή στην Παραλία Καρτεράδου...

Διαβάστε περισσότερα

όλα σχετικά με την Κρήτη Χανιά Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα

όλα σχετικά με την Κρήτη Χανιά Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα όλα σχετικά με την Κρήτη Χανιά Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα Ο νομός Χανίων...5 Η πόλη των Χανίων...6 Νέα Χώρα...9 Χανιά (Ανατολικά από τα Ενετικά τείχη)...9 Καλαμάκι...9 Άγιοι Απόστολοι... 10 Η χερσόνησος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. 4 Ιουνίου 2003 1

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. 4 Ιουνίου 2003 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η Άνδρος είναι το βορειότερο νησί των Βορείων Κυκλάδων, δεύτερο σε µέγεθος µετά τη Νάξο, µε έκταση 374 τετραγωνικά χιλιόµετρα. Βρίσκεται νότια της Εύβοιας, από την οποία χωρίζεται µε

Διαβάστε περισσότερα

Γίνε µέρος της εµπειρίας

Γίνε µέρος της εµπειρίας Γίνε µέρος της εµπειρίας MΑΡΤΙΟΣ - NΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015 2 Πρόγραμμα κρουαζιέρων με το Louis Aura 2015 Ημερομηνία Κρουαζιέρα Διάρκεια Προορισμοί Τιμές (από) Σελίδα 22/07 Θαλασσινή Εξερεύνηση 7 Ηράκλειο - Ντουμπρόβνικ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 IOYNIOY 2015. ΞΕΝΙΑ ΣΤΟΥΚΑ xstouka@e-typos.com. Καταγάλανα νερά,

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 IOYNIOY 2015. ΞΕΝΙΑ ΣΤΟΥΚΑ xstouka@e-typos.com. Καταγάλανα νερά, Ταξίδια ΡΟ ΟΣ h 4-5 Γέννηµα του ήλιου και της θάλασσας ΚΥΡΙΑΚΗ 28 IOYNIOY 2015 TIPS hχάρη στην τακτική σύνδεσή της με την Πούντα της Πάρου, μέχρι αργά το βράδυ, η Αντίπαρος αποτελεί επιλογή ημερήσιας ή

Διαβάστε περισσότερα

Ρόδος. το νησί των ιπποτών σας περιµένει για µοναδικές διακοπές 6 &8. από 195. αναχώρηση κάθε Tρίτη, Πέµπτη, Σάββατο & Κυριακή. www.grefis.

Ρόδος. το νησί των ιπποτών σας περιµένει για µοναδικές διακοπές 6 &8. από 195. αναχώρηση κάθε Tρίτη, Πέµπτη, Σάββατο & Κυριακή. www.grefis. Ζητήστε µας και τιµές µόνο για διαµονή αναχώρηση κάθε Tρίτη, Πέµπτη, Σάββατο & Κυριακή Με απευθείας πτήσεις από Θεσσαλονίκη από 195 µε απευθείας πτήσεις Ρόδος το νησί των ιπποτών σας περιµένει για µοναδικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ:

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ: ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΑΒΒΙΔΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η Ρόδος είναι ένα νησί στο Αιγαίο πέλαγος, το μεγαλύτερο νησί του Δωδεκανησιακού νησιωτικού συγκροτήματος. Εδρεύει στη νοτιοανατολική γωνία του Αρχιπελάγους της Δωδεκανήσου,

Διαβάστε περισσότερα

το νησί των ιπποτών σας περιμένει για μοναδικές διακοπές από 39 κατ άτομο αναχώρηση κάθε Tρίτη, Πέμπτη, Σάββατο & Κυριακή

το νησί των ιπποτών σας περιμένει για μοναδικές διακοπές από 39 κατ άτομο αναχώρηση κάθε Tρίτη, Πέμπτη, Σάββατο & Κυριακή από 39 κατ άτομο σε ξενοδοχείο 4* all inclusive Ρόδος το νησί των ιπποτών σας περιμένει για μοναδικές διακοπές ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ FLY & DRIVE αναχώρηση κάθε Tρίτη, Πέμπτη, Σάββατο & Κυριακή Με απευθείας

Διαβάστε περισσότερα

ιαδροµές στο φως του Απόλλωνα

ιαδροµές στο φως του Απόλλωνα ιαδροµές στο φως του Απόλλωνα www.greekcruise.gr Greek Cruise Cluster Η Ελλάδα είναι χώρα παροχής τουριστικών υπηρεσιών στα πλαίσια των οποίων η λιμενική βιομηχανία κατέχει κυρίαρχο ρόλο στην εξυπηρέτηση

Διαβάστε περισσότερα

όλα για την Κρήτη Ρέθυμνο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα

όλα για την Κρήτη Ρέθυμνο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα όλα για την Κρήτη Ρέθυμνο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα Νομός Ρεθύμνης...4 Η πόλη του Ρεθύμνου...5 Παραλία Ρεθύμνου... 10 Το χωριό και η παραλία Πλατανιάς... 10 Η παραλία Περιβόλια... 11 Η παραλία Κουμπές...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΡΩΠΗ

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΡΩΠΗ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΡΩΠΗ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΥΡΩΠΗ Καταθέτουμε την πείρα και τις γνώσεις µας στην διάθεσή σας για όλους τους προορισμούς. Εξασφαλίσαµε για εσάς την καλύτερη σχέση τιµής

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟ Η Κυκλαδίτικη μαγεία

ΙΟ Η Κυκλαδίτικη μαγεία ΙΟ Η Κυκλαδίτικη μαγεία Αν έχετε ακούσει να σας μιλούν για την κυκλαδίτικη μαγεία, θα τη βρείτε οπωσδήπ καθώς θα ανηφορίζετε μέσα στα γραφικά στενοσόκακα της Φώρας για να φτ λόφου με τις κάτασπρες εκκλησούλες.

Διαβάστε περισσότερα

Φυσιολατρικός Όμιλος Νέας Ιωνίας. Τεύχος 33 / Iανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2014

Φυσιολατρικός Όμιλος Νέας Ιωνίας. Τεύχος 33 / Iανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2014 Φυσιολατρικός Όμιλος Νέας Ιωνίας Τεύχος 33 / Iανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος 2014 ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ Αλλάζει πλέον ο τρόπος για την συμμετοχή στις πολυήμερες

Διαβάστε περισσότερα

Πύλος - Μαραθούπολη Αγία Θεοδώρα - Βάστα - Ανάκτορα Νέστωρα - Γιάλοβα - Αρχαία Μεσσήνη - Κυπαρισσία - Φιλιατρά - ημητσάνα - Βυτίνα

Πύλος - Μαραθούπολη Αγία Θεοδώρα - Βάστα - Ανάκτορα Νέστωρα - Γιάλοβα - Αρχαία Μεσσήνη - Κυπαρισσία - Φιλιατρά - ημητσάνα - Βυτίνα 24-26/12, 23-26/12, 3 & 4 μέρες 31/12-2/1 & 30/12-2/1 Πύλος - Μαραθούπολη Αγία Θεοδώρα - Βάστα - Ανάκτορα Νέστωρα - Γιάλοβα - Αρχαία Μεσσήνη - Κυπαρισσία - Φιλιατρά - ημητσάνα - Βυτίνα 1 η μέρα: Αθήνα-Βάστα-Φιλιατρά-

Διαβάστε περισσότερα

Τέσσερα Αιγαιοπελαγίτικα Διαμάντια

Τέσσερα Αιγαιοπελαγίτικα Διαμάντια Τέσσερα Αιγαιοπελαγίτικα Διαμάντια Ηρακλειά Σχοινούσα Κουφονήσια Δονούσα Περιεχόμενα 5 Ηρακλειά Φύση και γεωγραφία Μια θέση στην ιστορία Περιήγηση στο νησί Παραλίες Δραστηριότητες Toπικά προϊόντα Εκδηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

όλα σχετικά με την Κρήτη Λασίθι Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα

όλα σχετικά με την Κρήτη Λασίθι Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα όλα σχετικά με την Κρήτη Λασίθι Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα Νομός Λασιθίου...4 Η πόλη του Αγίου Νικολάου...5 Παραλία Χαβάνια...7 Παραλία Αμμούδι...7 Παραλία Κιτροπλατεία...7 Παραλία Άμμος...7 Δημοτική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ:

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ακτή Ποσειδώνος 38, στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά 18531, Πειραιάς. Τηλ. 210 4101601 Φαξ: 210 4101603 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, 10557, Αθήνα Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

όλα σχετικά με την Κρήτη Ηράκλειο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα

όλα σχετικά με την Κρήτη Ηράκλειο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα όλα σχετικά με την Κρήτη Ηράκλειο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα Νομός Ηρακλείου...4 Η πόλη του Ηρακλείου...5 Ιστορία...6 Αξιοθέατα...7 Το χωριό Αμμουδάρα...9 Το χωριό Λινοπεράματα... 10 Η παραλία Παλαιόκαστρο...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2014!! Πάντα Ψηλά!! Oρειβατώντας...

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2014!! Πάντα Ψηλά!! Oρειβατώντας... 1 2 Oρειβατώντας... Κοιτάζοντας πίσω τη χρονιά που πέρασε, διαπιστώσαμε ότι η ορειβατική οικογένειά μας μεγάλωσε, είχαμε πολλά καινούργια μέλη και φίλους που ήρθαν μαζί μας στις πεζοπορίες, τις αναβάσεις,

Διαβάστε περισσότερα

29 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ ΧΧΙ ΤΘΤ 1 ο ΕΓ/ΓΜΠ 1 ο ΕΓ/ΓΜΠ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

29 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ ΧΧΙ ΤΘΤ 1 ο ΕΓ/ΓΜΠ 1 ο ΕΓ/ΓΜΠ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 29 Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ ΧΧΙ ΤΘΤ 1 ο ΕΓ/ΓΜΠ 1 ο ΕΓ/ΓΜΠ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΑΪΟΣ 2012 - 1 - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΙΚΗΤΟΥ Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου

Διαβάστε περισσότερα

H Kύπρος στην καρδιά μας Εμείς φτιάχνουμε το ταξίδι της ζωής μας

H Kύπρος στην καρδιά μας Εμείς φτιάχνουμε το ταξίδι της ζωής μας ΚΥΠΡΟΣ H Kύπρος στην καρδιά μας Εμείς φτιάχνουμε το ταξίδι της ζωής μας Aκούμε συχνά να λέγεται πως η ζωή δεν είναι αυτό που μας δίνεται αλλά ότι διαμορφώνεται ανάλογα με τις επιλογές που κάνουμε. Οι φιλόξενοι

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή 2009 Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

Παραγωγή 2009 Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού Πληροφορίες Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού Πλωτάρχου Μπλέσσα 3, 85100 Ρόδος Τ +30 22410 74555 F +30 22410 74558 Ε protour@rοdοsisland.gr W www.rodosisland.gr Ε rodiga@otenet.gr W www.rhodes2007.info

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες και κρατήσεις

Πληροφορίες και κρατήσεις Πληροφορίες και κρατήσεις 0207Ε61000083501 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 CY Louis Cruises Λεωφόρος Λεμεσού 11, 2112, Λευκωσία, Κύπρος email: sales@louiscruises.com Παγκύπριο Κέντρο Τηλεξυπηρέτησης: 77 77 85 55 www.louiscruises.com

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ:

ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ακτή Ποσειδώνος 38, στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά 18531, Πειραιάς. Τηλ. 210 4101601 Φαξ: 210 4101603 ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Φιλελλήνων 7, Πλατεία Συντάγματος, 10557, Αθήνα Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

3 Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

3 Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ 3 Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΒΟΛΟΣ 2013 3 Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ ΤΑΞΗ Β ΤΜΗΜΑ 2 ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: Οι σουρωμένοι Galacticos: Δημητρίου Ευθύμης Ευαγγελινός Γιάννης Ζώκαρης Γιώργος Καραίσκος Παναγιώτης Κατσαγεωργίου

Διαβάστε περισσότερα

Nεώριο Πόρος 18020, Ελλάδα Tel: +30 22980 22216-7, Fax: +30 22980 25725 web: www.porosimage.com email: info@porosimage.com sales@porosimage.

Nεώριο Πόρος 18020, Ελλάδα Tel: +30 22980 22216-7, Fax: +30 22980 25725 web: www.porosimage.com email: info@porosimage.com sales@porosimage. TOYRISTIKO_C_Layout 1 12/8/15 11:22 π.. Page 1 Ο Άρης Κωνσταντινίδης, ένας από τους πιο διάσημους και αναγνωρισμένους Έλληνες αρχιτέκτονες της δεκαετίας του 60, σχεδίασε το Xenia Poros Image, μόλις δύο

Διαβάστε περισσότερα

Γεύσεις. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ στην Ελλάδα ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. Mεγάλος διαγωνισµός 30.06.13

Γεύσεις. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ στην Ελλάδα ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. Mεγάλος διαγωνισµός 30.06.13 ΤΑΞΙ ΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Νότια Ιταλία, Κύπρος Εξωτικές αποδράσεις ΜΠΑΝΓΚΟΚ ΠΟΥΚΕΤ ΜΠΑΛΙ TRAVEL SPECIAL Mεγάλος διαγωνισµός ΚΕΡ ΙΣΤΕ ΜΙΑ 7ΗΜΕΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ORANGE CRUISES ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΗ ΣΕΛΙ

Διαβάστε περισσότερα