ΘΕΜΑ: Καθορισμός τελών και δικαιωμάτων Ύδρευσης Αποχέτευσης, έτους 2013

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΘΕΜΑ: Καθορισμός τελών και δικαιωμάτων Ύδρευσης Αποχέτευσης, έτους 2013"

Transcript

1 ΔΕΥΑΜΒ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΘΕΜΑ: Καθορισμός τελών και δικαιωμάτων Ύδρευσης Αποχέτευσης, έτους 2013 Στον ενάμιση περίπου χρόνο που έχουμε την ευθύνη διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, ήρθαμε αντιμέτωποι με νέα και, σε πολλές περιπτώσεις, δυσεπίλυτα προβλήματα στην προσπάθειά μας για μια σύγχρονη, επιστημονικά και κοινωνικά, αντιμετώπιση του πολυτιμότερου, ίσως, δημόσιου αγαθού, του νερού. Ενάμιση χρόνο μετά είμαστε πλέον σε θέση να κρίνουμε ότι οι βασικές διακηρύξεις μας για την ανάγκη ολοκληρωμένης υδατικής πολιτικής στη συνολική λεκάνη του Δήμου Βόλου, και για την αναγκαιότητα ένταξης όλων των δράσεων που αφορούν τον κύκλο του νερού σε ένα σχέδιο ορθολογικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων, το οποίο αρχίζει από την παραγωγή και καταλήγει στην ενεργειακή αξιοποίηση, διεπόμενο από τους κανόνες της αειφορίας, επιβεβαιώνονται καθημερινά και αποτελούν τον οδηγό ενός συνόλου έργων και παρεμβάσεων. Κεντρικός στόχος μας είναι η εξασφάλιση ασφαλών συνθηκών υδροδότησης σε κάθε οικισμό του Δήμου, με καλής ποιότητας νερό. Όχι μέσω της εξάντλησης των φυσικών πόρων, αλλά μέσω δράσεων εξοικονόμησης και μείωσης του νερού που χάνεται, λόγω της κακής ποιότητας τόσο των δικτύων όσο και της διαχείρισης των υδραγωγείων, των νέων περιοχών που εντάχθηκαν στη ΔΕΥΑΜΒ. Με τη σταθερή και αταλάντευτη θέση μας για το νερό ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα, υπερασπιζόμαστε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τον χαρακτήρα της ΔΕΥΑΜΒ ως κοινωφελούς επιχείρησης. Φυσικά, ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της Επιχείρησης δεν αρκεί απλώς να εξαγγέλλεται. Απαιτεί, αντιθέτως, συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις. Δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της ΔΕΥΑΜΒ σημαίνει: καλύτερες, ασφαλέστερες και φτηνότερες υπηρεσίες στον πολίτη αξιόπιστη και υποκείμενη στο δημόσιο έλεγχο επιχείρηση σύγχρονη οργάνωση και αντίληψη Ο χαρακτήρας αυτός δεν έχει καμία σχέση με τα κακέκτυπα του δημόσιου τομέα όπως τον γνωρίσαμε στη χώρα μας, ούτε πολύ περισσότερο με την κακοδιαχείριση, τις πελατειακές σχέσεις και τη σπατάλη προσωπικού και πόρων σε αντιπαραγωγικές δραστηριότητες. Για το σκοπό αυτό, λοιπόν, επιβάλαμε συγκεκριμένα μέτρα, στα οποία πολλές φορές έχουμε αναφερθεί. Μέτρα που καθιστούν τη ΔΕΥΑΜΒ ως τη μόνη επιχείρηση πανελλαδικά με αυτήν τη θεσμοθετημένη διαφανή διαδικασία.

2 Ζώντας σε περίοδο πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, η οποία πέραν των οικονομικών επιπτώσεων, ανατρέπει κάθε σταθερά στη ζωή των πολιτών, μαζί και αυτών του Δήμου μας, διακηρύξαμε μια εξορθολογισμένη τιμολογιακή πολιτική, η οποία επιδιώξαμε να διαπερνά κάθε σφαίρα των δραστηριοτήτων της ΔΕΥΑΜΒ. Μια τιμολογιακή πολιτική, η οποία στηρίζεται: στην ενεργή ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών στον εκσυγχρονισμό της οργάνωσης και λειτουργίας της επιχείρησης στην αφομοίωση των δυνατοτήτων αύξησης της παραγωγικότητας στην καλύτερη αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων στον περιορισμό των δαπανών συντήρησης των δικτύων και εγκαταστάσεων στην υιοθέτηση πρακτικών περιορισμού της ενεργειακής κατανάλωσης Στο πλαίσιο αυτό, το 2012 η ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε σε πραγματική τομή, υιοθετώντας ριζικά νέα πολιτική τιμολόγησης του νερού για τους καταναλωτές των πρώην Δήμων Βόλου Ν.Ιωνίας - Αισωνίας (πρώην ΔΕΥΑΜΒ). Υπενθυμίζουμε τα κυριότερα σημεία της : Κατάργηση τελών κατασκευής έργων, κατάργηση τελών για έργα ομβρίων, κατάργηση τέλους συντήρησης υδρομέτρων, κατάργηση χρέωσης πάγιας κατανάλωσης 15 κ.μ. / τρίμηνο ακόμη και για μηδενικές καταναλώσεις. Με την καθιέρωση της νέας τιμολογιακής πολιτικής, οι καταναλωτές των πρώην Δήμων Βόλου Ν.Ιωνίας - Αισωνίας κατέβαλαν το 2012 σημαντικά μειωμένα τέλη ύδρευσης αποχέτευσης προς τη ΔΕΥΑΜΒ, σε σχέση με αυτά που πλήρωσαν κατά το έτος Συγκεκριμένα, η μείωση των συνολικών τελών το 2012 έναντι του 2011 ανήλθε τελικά σε 16% κατά μέσο όρο. Πιο συγκεκριμένα, ενώ το 2011 η κατανάλωση ενός κ.μ. νερού κόστισε στον πολίτη 2,40 (περιλαμβάνεται το σύνολο των τελών και του Φ.Π.Α), το 2012 η τιμή αυτή διαμορφώθηκε στα 2,02 /κμ. νερού (περιλαμβάνεται επίσης το σύνολο των τελών και του Φ.Π.Α), δηλαδή μείωση 16%. Σε σχέση με τις δαπάνες, υπήρξε σοβαρή προσπάθεια για τον περιορισμό και τη συγκράτηση των λειτουργικών εξόδων, ενώ οι μισθοί των εργαζομένων το 2012 υπέστησαν σημαντική μείωση έναντι του 2011, σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις και την ψηφισθείσα νομοθεσία. Η μείωση του μισθολογικού κόστους μετακυλήθηκε στο σύνολό της για την ελάφρυνση του τιμολογίου. Έτσι, το 2012 η ΔΕΥΑΜΒ, λόγω της μείωσης του τιμολογίου, είχε μείωση των εσόδων της από τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα της τάξης των έναντι του 2011, ενώ η αντίστοιχη μείωση του μισθολογικού κόστους ήταν Με αυτά τα δεδομένα και παρά τη στέρηση από το Κράτος της θεσμοθετημένης κάθε χρόνο επιχορήγησης, ύψους 1,6 εκ. περίπου, καθώς και την προγραμματιζόμενη κατασκευή μεγάλων έργων αποχέτευσης και ύδρευσης, η ΔΕΥΑΜΒ προχωράει στο 2013 σε νέα σημαντική μείωση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα

3 Βόλου και τις ΒΙ.ΠΕ ύψους 9,3% (πέραν του Κοινωνικού Τιμολογίου), που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων της Επιχείρησης κατά περίπου ,00, έναντι του Κατά συνέπεια, η ελάφρυνση των καταναλωτών στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου τη διετία , σε σχέση με τα τέλη της ΔΕΥΑΜΒ, ανέρχεται συνολικά σε πάνω από 25%, χωρίς να υπολογίζεται το Κοινωνικό Τιμολόγιο του Μέρος του ποσού από τη νέα μείωση στα τέλη του 2013 θα εξοικονομηθεί από: την επιμήκυνση των τοκοχρεωλυτικών δόσεων των δανείων που έχει λάβει από το ΤΠΚΔ στο παρελθόν η ΔΕΥΑΜΒ, όπως και όλες οι ΔΕΥΑ της χώρας, σύμφωνα με τι σχετική νομοθετική ρύθμιση μετά από αίτημα της Ένωσης ΔΕΥΑ, την περαιτέρω, σύμφωνα με το Νόμο, μείωση των μισθών των εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ συνολικά το έτος 2013 έναντι του 2012, την προγραμματιζόμενη μείωση των λειτουργικών εξόδων το 2013 κατά 10% σε σχέση με την χρονιά που πέρασε, παρά τις αυξημένες οικονομικά υποχρεώσεις, κυρίως προς τις περιφερειακές δημοτικές ενότητες. Η ΔΕΥΑΜΒ θα μπορούσε να προχωρήσει και σε περαιτέρω μείωση των τελών, εάν η ΔΕΗ ικανοποιούσε το αίτημα των ΔΕΥΑ όλης της χώρας και χρέωνε και αυτές με το χαμηλό βιομηχανικό τιμολόγιο, ώστε να μην είναι αναγκασμένη η Επιχείρηση να πληρώσει το 2013 στην ΔΕΗ το υπέρογκο ποσό των 3 περίπου εκ. για τη λειτουργία των αντλιοστασίων της στην ύδρευση και την αποχέτευση και τη λειτουργία των ΕΕΛ. Για το θέμα αυτό έχουμε αναθέσει στη νομική μας υπηρεσία να διεκδικήσει δικαστικά την αναγνώριση ότι η ΔΕΥΑΜΒ - όπως φυσικά και όλες οι ΔΕΥΑ - θα πρέπει να χρεώνεται με το βιομηχανικό τιμολόγιο. Εξετάζουμε εξάλλου στο πλαίσιο του Κανονισμού Αποχέτευσης που θα εγκριθεί άμεσα, την καθιέρωση κινήτρου για όσα νοικοκυριά συνεργαστούν με τη ΔΕΥΑΜΒ, για τη συλλογή και ανακύκλωση των τηγανελαίων και γενικά των καμένων λαδιών που επιβαρύνουν το βιολογικό καθαρισμό και προκαλούν ζημιές στα δίκτυα. Στη Ν.Αγχίαλο, το νέο τιμολόγιο, μετά την κατάργηση του τέλους έργων, θα παρουσιάσει μείωση της τάξεως του 6,5%, ενώ στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες, παρά την κατά περίπτωση (περιορισμένη) αύξηση που θα υπάρξει, το τιμολόγιο του νερού εξακολουθεί να αντιστοιχεί στο κόστος μέρους μόνο των έργων που εκτελεί η ΔΕΥΑΜΒ σε αυτές. Χαρακτηριστικά το 2012 εκτελέστηκαν έργα σε όλες τις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες ύψους , ενώ οι αντίστοιχες εισπράξεις δεν ξεπέρασαν τα Καθιερώνεται επίσης νέο τιμολόγιο τελών αποχέτευσης ακαθάρτων στις Δημοτικές Ενότητες Μακρινίτσας Πορταριάς, μειωμένο κατά 10% για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κατά 35% για τα υπόλοιπα ακίνητα. Η μείωση εξηγείται από το γεγονός ότι το αποχετευτικό δίκτυο αυτών των περιοχών κατασκευάστηκε πριν από την ένταξή τους στη ΔΕΥΑΜΒ, χωρίς δηλαδή επιβάρυνση της Επιχείρησης.

4 Ταυτόχρονα για το 2013 θεσπίζεται πιο προωθημένο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Έτσι, εκτός από τις κατηγορίες των απόρων, ανασφάλιστων, αναπήρων, πολυτέκνων στις οποίες εφαρμόστηκε Κοινωνικό Τιμολόγιο το 2012, το 2013 προστίθενται και οι κατηγορίες των μακροχρόνια ανέργων, των τρίτεκνων και των μονογονεϊκών οικογενειών. Οφείλουμε να υπογραμμίσουμε, για μια ακόμη φορά, την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση, οι οποίοι, χωρίς αύξηση του αριθμού τους, αντίθετα με μείωση λόγω συνταξιοδοτήσεων, φέρνουν εις πέρας την παρακολούθηση, συντήρηση και λειτουργία των υδραγωγείων που προστέθηκαν στη ΔΕΥΑΜΒ με τον «Καλλικράτη», όπως επίσης και τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού και τις άλλες δραστηριότητες της Επιχείρησης. Με αυτούς τους εργαζομένους, ταυτόχρονα, είμαστε έτοιμοι να υλοποιήσουμε ένα πρόγραμμα έργων τεράστιας περιβαλλοντικής σημασίας, πραγματικά χωρίς ιστορικό προηγούμενο, με προϋπολογισμούς που υπερβαίνουν τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα προετοιμαζόμαστε συστηματικά για τη νέα προγραμματική περίοδο Κοινωνικό Τιμολόγιο ΔΕΥΑΜΒ 2013 Για την προστασία των ευπαθών ομάδων των καταναλωτών που είναι κάτοικοι και δημότες Βόλου και πιο συγκεκριμένα για άπορους, μακροχρόνια άνεργους, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους, τρίτεκνους, μονογονεϊκές οικογένειες, θεσπίζεται το Κοινωνικό Οικιακό τιμολόγιο, που εφαρμόζεται στα πρώτα 50 κυβικά το τρίμηνο ( για τους πολύτεκνους στα πρώτα 60 κυβικά το τρίμηνο προσαυξανόμενο κατά 5 κυβικά για κάθε επιπλέον των τεσσάρων τέκνων) εφόσον η κατανάλωση αφορά ένα υδρόμετρο για τη κάλυψη αναγκών της κύριας κατοικίας του δικαιούχου η παροχή ύδρευσης είναι στο όνομα του δικαιούχου ή του/της συζύγου Δικαιούχοι της τάξης του 90% - Άποροι σε κατάσταση πλήρους ένδειας. Μείωση, σε ποσοστό 90% των τελών, των άπορων πολιτών σε κατάσταση πλήρους ένδειας, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Βόλου. Ειδικά Δικαιολογητικά: - Βεβαίωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Βόλου, που πιστοποιεί την οικονομική τους αδυναμία.

5 της τάξης του 50% α. Άποροι με βιβλιάριο ανασφαλίστου. Μείωση, σε ποσοστό 50% των τελών, των απόρων με βιβλιάριο ανασφαλίστου, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Βόλου. Ειδικά Δικαιολογητικά: - Βεβαίωση της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Βόλου - Προσκόμιση βιβλιαρίου ανασφαλίστου, από το οποίο αποδεικνύεται η δωρεάν χορήγηση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. - Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης β. Άτομα με αναπηρία από 80% και πάνω. Μείωση, σε ποσοστό 50%, των τελών των ατόμων με αναπηρία ή των ατόμων που τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη, τα οποία έχουν πιστοποιημένη αναπηρία από 80% και πάνω. Ειδικά Δικαιολογητικά: - Πιστοποιητικό από την οικεία Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή ή από την Υγειονομική Επιτροπή του ασφαλιστικού τους φορέα για τους άμεσα ασφαλισμένους, από το οποίο προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω. - Εκκαθαριστικό της Εφορίας τελευταίου οικονομικού έτους για τα προστατευόμενα μέλη - Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης γ. Μακροχρόνια άνεργοι. Μείωση, σε ποσοστό 50% των τελών, των ατόμων που είναι άνεργοι την 30 η Νοεμβρίου 2011 και για συνεχές χρονικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών μέχρι την 30 η Νοεμβρίου 2012, και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα, μικρότερο ή ίσο του ποσού των , το οποίο θα αποδεικνύεται από το αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου από το έτος ένταξης στην ευεργετική ρύθμιση έτους. Στο παραπάνω φορολογούμενο εισόδημα δεν λαμβάνεται υπόψη το εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες του ανέργου που τυχόν συμπεριλαμβάνονται στην παραπάνω δήλωσή του και αφορά την περίοδο που προηγήθηκε της περιόδου ανεργίας του. Ειδικά Δικαιολογητικά: - Προσκόμιση βεβαίωσης ανεργίας του ΟΑΕΔ, από την οποία θα αποδεικνύεται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ανεργίας. - Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης δ. Πολύτεκνες οικογένειες. Μείωση, σε ποσοστό 50%, των τελών των πολύτεκνων οικογενειών. Εφόσον το μικρότερο ηλικιακά παιδί κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 24ο έτος, εφόσον σπουδάζει, με προσκόμιση βεβαίωσης φοίτησης σε δημόσια ή αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή, η μείωση θα γίνεται για τα πρώτα 40 κυβικά.

6 Ειδικά δικαιολογητικά: - Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που αποδεικνύει την πολυτεκνική τους ιδιότητα. - Βεβαίωση φοίτησης σε δημόσια ή αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή για το μικρότερο ηλικιακά παιδί από 18 ως 24 ετών, εφόσον σπουδάζει. Της τάξης του 30% α. Άτομα με αναπηρία από 67% και πάνω. Μείωση, σε ποσοστό 30%, των τελών των ατόμων με αναπηρία ή των ατόμων που τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη, τα οποία έχουν πιστοποιημένη αναπηρία από 67% και πάνω και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ποσού των , προσαυξανόμενο κατά για κάθε παιδί, το οποίο θα αποδεικνύεται από το αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου, από το έτος ένταξης στην ευεργετική ρύθμιση, έτους. Ειδικά Δικαιολογητικά: - Πιστοποιητικό από την οικεία Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή ή από την Υγειονομική Επιτροπή του ασφαλιστικού τους φορέα για τους άμεσα ασφαλισμένους, από το οποίο προκύπτει το ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. - Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου, από το έτος ένταξης στην ευεργετική ρύθμιση, έτους. - Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης β. Τρίτεκνες οικογένειες. Μείωση, σε ποσοστό 30%, των τελών των τρίτεκνων οικογενειών, που έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ποσού των , το οποίο θα αποδεικνύεται από το αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου, από το έτος ένταξης στην ευεργετική ρύθμιση, έτους. Εφόσον το μικρότερο ηλικιακά παιδί κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 24ο έτος, εφόσον σπουδάζει, με προσκόμιση βεβαίωσης φοίτησης σε δημόσια ή αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή, η μείωση θα γίνεται για τα πρώτα 40 κυβικά. Ειδικά Δικαιολογητικά: - Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που αποδεικνύει την τριτεκνία. - Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου, από το έτος ένταξης στην ευεργετική ρύθμιση, έτους. - Βεβαίωση φοίτησης σε δημόσια ή αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή για το μικρότερο ηλικιακά παιδί από 18 ως 24 ετών, εφόσον σπουδάζει. γ. Μονογονεϊκές οικογένειες. Μείωση, σε ποσοστό 30%, των τελών των μονογονεϊκών οικογενειών, που έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ποσού των με ένα παιδί και των με δύο

7 παιδιά, το οποίο θα αποδεικνύεται από το αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου, από το έτος ένταξης στην ευεργετική ρύθμιση, έτους. Εφόσον το μικρότερο παιδί κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 24ο έτος, εφόσον σπουδάζει, με προσκόμιση βεβαίωσης φοίτησης σε δημόσια ή αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή, η μείωση θα γίνεται για τα πρώτα 30 κυβικά Ειδικά Δικαιολογητικά: - Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που αποδεικνύει τη μονογονεϊκότητα. - Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου, από το έτος ένταξης στην ευεργετική ρύθμιση, έτους. - Βεβαίωση φοίτησης σε δημόσια ή αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή για το μικρότερο ηλικιακά παιδί από 18 ως 24 ετών, εφόσον σπουδάζει. Ο έλεγχος των ως άνω δικαιολογητικών για όλες τις κατηγορίες θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Ειδικό τιμολόγιο Παρέχεται έκπτωση της τάξης του 50% στις Ακινητοποιήσεις του Δήμου Βόλου, στα Σχολεία και στα Ιδρύματα «Γηροκομείο», «Ορφανοτροφείο», ΕΛΕΠΑΠ και «Ασπρες Πεταλούδες», ενώ το Νοσοκομείο Βόλου θα ακολουθεί το τιμολόγιο των ΒΙ.ΠΕ. Στις δημοτικές παροχές άρδευσης των πάρκων και των νησίδων το κόστος καθορίζεται στα 0,20 /κυβικό. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΕΥΑΜΒ ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗΣ

8 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΒΟΛΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ - ΑΙΣΩΝΙΑΣ 2012 & 2013 ( συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) Κατανάλωση m3/ τρίμηνο Με αποχέτευση σε Χωρίς αποχέτευση σε Μείωση Μείωση 0 16,22 14,76 9,0% 11,30 10,28 9,0% 10 25,44 23,05 9,4% 16,95 15,37 9,3% 20 34,65 31,32 9,6% 22,60 20,45 9,5% 30 49,52 44,80 9,5% 31,81 28,82 9,4% 40 70,04 63,44 9,4% 44,58 40,45 9,3% 50 91,52 83,04 9,3% 57,69 52,43 9,1% ,16 104,60 9,2% 72,72 66,11 9,1% ,54 155,09 9,1% 108,42 98,65 9,0% ,27 220,29 9,1% 154,08 140,23 9,0% ,00 285,50 9,1% 199,73 181,82 9,0% ,45 415,89 9,1% 291,03 264,98 9,0% ΚΛΙΜΑΚΑ ΒΟΛΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ - ΑΙΣΩΝΙΑΣ Υδρευση Αποχέτευση Α Για κατανάλωση από 0 m3/τρίμηνο 9,10 3,64 β Για κατανάλωση από 1 25 m3/τρίμηνο +0,45 /m3 +0,26 /m3 γ Για κατανάλωση από m3/τρίμηνο +1,03 /m3 +0,57 /m3 δ Για κατανάλωση από m3/τρίμηνο +1,06 /m3 +0,62 /m3 ε Για κατανάλωση από m3/τρίμηνο +1,21 /m3 +0,64 /m3 στ Για κατανάλωση από m3/τρίμηνο +1,44 /m3 +0,73 /m3 ζ Για κατανάλωση από 81 και άνω m3/τρίμηνο +1,84 /m3 +0,96 /m3 C:\Documents and Settings\ppan\Επιφάνεια εργασίας\φάκελος (5)\ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΕΛΩΝ doc

9 Συνολικές οικιακές χρεώσεις με ΦΠΑ 2012 & 2013 ανά τρίμηνο στην Ν.Αγχίαλο κ.μ σε 2013 σε Διαφορές ,03 14,27-5,1% 15,03 14,27-5,1% 19,15 18,06-5,7% 27,40 25,63-6,5% 35,64 33,20-6,8% 43,88 40,77-7,1% 62,27 58,06-6,8% 99,06 92,64-6,5% 135,85 127,22-6,4% 172,63 161,80-6,3% 405,17 254,46-37,2% Κλίμακα Ν.Αγχιάλου Κατανάλωση ανά τρίμηνο κ.μ. Πάγιο 13,30 Πάγιο 12, κ.μ. 0,39 /κ.μ 0,67 /κ.μ κ.μ 0,87 /κ.μ 1,53 /κ.μ 121και άνω κ.μ. 2,75 /κ.μ 2,05 /κ.μ C:\Documents and Settings\ppan\Επιφάνεια εργασίας\φάκελος (5)\ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΕΛΩΝ doc

10 Συνολικές χρεώσεις 2012 και 2013 ανά τρίμηνο με ΦΠΑ στην Αγριά κ.μ. 2012σε 2013 σε 0 15,05 17, ,05 17, ,05 17, ,05 17, ,58 25, ,52 37, ,47 48, ,35 71, ,24 94, ,13 117, ,91 162,86 Κλίμακα Αγριάς Κατανάλωση ανά τρίμηνο κ.μ. Πάγιο 13,32 Πάγιο 15, κ.μ Πάγιο 19,98 0,76 /κ.μ 41και άνω κ.μ. 0,88 /κ.μ 1,01 /κ.μ C:\Documents and Settings\ppan\Επιφάνεια εργασίας\φάκελος (5)\ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΕΛΩΝ doc

11 Συνολικές χρεώσεις 2012 & 2013 ανά τρίμηνο με ΦΠΑ σε Ιωλκό κ.μ σε 2013 σε 0 12,43 14, ,43 14, ,43 14, ,29 16, ,02 20, ,75 24, ,48 28, ,94 37, ,40 45, ,05 60, ,39 109,84 Κλίμακα Ιωλκού Κατανάλωση ανά τρίμηνο κ.μ. Πάγιο 11,00 Πάγιο 12, κ.μ. 0,33 /κ.μ 0,37 /κ.μ κ.μ 0,56 /κ.μ 0,64 /κ.μ κ.μ 0,89 /κ.μ 1,02 /κ.μ 151 και άνω κ.μ. 1,33 /κ.μ 1,53 /κ.μ C:\Documents and Settings\ppan\Επιφάνεια εργασίας\φάκελος (5)\ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΕΛΩΝ doc

12 Συνολικές οικιακές χρεώσεις 2012 & 2013 ανά τρίμηνο με ΦΠΑ στην Πορταριά κ.μ σε 2013 σε 0 15,96 17, ,96 17, ,96 17, ,96 17, ,96 17, ,64 25, ,32 34, ,29 57, ,03 98, ,77 140, ,25 223,55 Κλίμακα Πορταριάς Κατανάλωση ανά τρίμηνο κ.μ. Πάγιο 14,12 Πάγιο 15, κ.μ. 0,68 /κ.μ 0,74 /κ.μ 76 και άνω κ.μ. 1,67 /κ.μ 1,84 /κ.μ C:\Documents and Settings\ppan\Επιφάνεια εργασίας\φάκελος (5)\ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΕΛΩΝ doc

13 Συνολικές οικιακές χρεώσεις 2012 & 2013 ανά τρίμηνο με ΦΠΑ στην Άλλη Μεριά (πόσιμο νερό εντός οικισμού) κ.μ σε 2013 σε 0 9,13 10, ,13 10, ,13 10, ,13 10, ,13 10, ,73 13, ,33 16, ,53 22, ,89 31, ,41 45, ,47 71,86 Κλίμακα Άλλης Μεριάς (πόσιμο νερό εντός οικισμού) Κατανάλωση ανά τρίμηνο κ.μ. Πάγιο 8,08 Πάγιο 9, κ.μ. 0,23 /κ.μ 0,26 /κ.μ 91 και άνω κ.μ. 0,51 /κ.μ 0,59 /κ.μ C:\Documents and Settings\ppan\Επιφάνεια εργασίας\φάκελος (5)\ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΕΛΩΝ doc

14 ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΒΙΠΕ ΕΤΩΝ 2012 & 2013 ( συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) Κατανάλωση κ.μ./ τρίμηνο Με αποχέτευση σε Χωρίς αποχέτευση σε Μείωση Μείωση ,48 197,33-8,8 % 140,22 127,22-9,3 % ,95 985,22-8,9 % 699,65 634,67-9,3 % , ,83-8,9 % 1.395, ,73-9,3 % C:\Documents and Settings\ppan\Επιφάνεια εργασίας\φάκελος (5)\ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΕΛΩΝ doc

15 ΕΤΗΣΙΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ Πορταριά- Άλλη Μεριά- Κατηχώρι Σταγιατές Μακρινίτσα Κουκουράβα. α/α Κατηγορία Ακινήτου 2012 σε 2013 σε Χωρίς ΦΠΑ Με ΦΠΑ Χωρίς ΦΠΑ Με ΦΠΑ 1. Οικίες 56,64 64,00 62,30 70,40 2. Οικίες με πισίνα 260,18 294,00 286,20 323, Αρτοποιεία Κρεοπωλεία (Πορταριά) Παντοπωλεία - Οπωροπωλεία Λοιπά Καταστήματα (Πορταριά) Καταστήματα ( Κατηχώρι Σταγιάτες ) 203,30 229,73 203,30 229,73 176,55 199,50 176,55 199,50 87,74 99,15 87,74 99,15 6. Καταστήματα ( Μακρινίτσα) 109,14 123,33 109,14 123,33 7. Καταστήματα (Κουκουράβα) 54,57 61,66 54,57 61, Εστιατόρια σε Ξενοδοχεία (Πορταριά) Εστιατόρια Ψησταριές Ουζερί (Πορταριά) Bar- Pub -Κυλικεία- Καφενεία - Αναψυκτήρια Disco Σουβλατζίδικα (Πορταριά) Bar-Κυλικεία εντός Ξενοδοχείων ή Ενοικιαζόμενων Δωματίων (Πορταριά) Εργαστήρια παραγωγής γλυκών (Πορταριά) 390,55 441,32 390,55 441,32 476,15 538,05 476,15 538,05 315,65 356,68 315,65 356,68 167,99 189,83 167,99 189,83 337,05 380,87 337,05 380, Καφενεία ( Κατηχώρι) 87,74 99,15 87,74 99, Εστιατόρια Ψησταριές Ουζερί (Κατηχώρι) Αναψυκτήρια - Κυλικεία Καφέ- Bar- Pub -Σουβλατζίδικα (Κατηχώρι) Καφενεία - Εστιατόρια Πλατείας (Σταγιάτες) 251,45 284,14 251,45 284,14 99,51 112,45 99,51 112,45 251,45 284,14 251,45 284, Καφενεία Συνοικιακά (Σταγιάτες) 99,51 112,45 99,51 112, Εστιατόρια (Μακρινίτσα) 491,13 554,98 491,13 554, Ταβέρνες Ψησταριές ( Μακρινίτσα) 327,42 369,98 327,42 369, Καφέ-Ουζερί- Μικρές Ταβέρνες (Μακρινίτσα) C:\Documents and Settings\ppan\Επιφάνεια εργασίας\φάκελος (5)\ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΕΛΩΝ doc 239,68 270,84 239,68 270,84

16 ΕΤΗΣΙΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ Πορταριά- Άλλη Μεριά- Κατηχώρι Σταγιατές Μακρινίτσα Κουκουράβα. α/α Κατηγορία Ακινήτου 2012 σε 2013 σε Χωρίς ΦΠΑ Με ΦΠΑ Χωρίς ΦΠΑ Με ΦΠΑ 21. Καφενεία Bar( Μακρινίτσα) 185,11 209,17 185,11 209, Εστιατόρια ( Κουκουράβα) 245,57 277,49 245,57 277, Ταβέρνες Ψησταριές (Κουκουράβα) Καφέ Ουζερί-Μικρές Ταβέρνες (Κουκουράβα) 163,71 184,99 163,71 184,99 119,84 135,42 119,84 135, Καφενεία Bar (Κουκουράβα) 92,56 104,59 92,56 104, Ξενοδοχεία ανά δωμάτιο (Πορταριά) 56,71 64,08 56,71 64, Ξενοδοχεία ανά δωμάτιο ( Άλλη Μεριά) Ξενοδοχεία- Ξενώνες Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ανά δωμάτιο (Κατηχώρι Σταγιάτες) Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ανά δωμάτιο (Μακρινίτσα-Κουκουράβα) Ενοικιαζόμενα Δωμάτια από 1 έως 6 (Πορταριά) Ενοικιαζόμενα Δωμάτια από 7 & άνω (Πορταριά) Ενοικιαζόμενες Κατοικίες με κλειδιά ανά κλειδί ( Πορταριά) Ενοικιαζόμενες Κατοικίες με κλειδιά ανά κλειδί ( Κατηχώρι) 64,20 72,55 64,20 72,55 28,89 32,65 28,89 32,65 41,47 46,86 41,47 46,86 223,63 252,70 223,63 252,70 369,15 417,14 369,15 417,14 37,45 42,32 37,45 42,32 28,89 32,65 28,89 32, Μοναστήρι Νέο ( Σταγιάτες) 63,13 71,34 63,13 71, Πισίνες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια 449,40 507,82 449,40 507, Πρατήρια υγρών καυσίμων χωρίς πλυντήριο Κατασκηνώσεις ανά αποστολή, Κατασκηνώσεις Γ.Ε.Χ.Α. Ξενοδοχείο «ΞΕΝΙΑ» για πότισμα εξωτερικών χώρων 642,00 725,46 642,00 725,46 995, ,46 995, , , , , ,12 C:\Documents and Settings\ppan\Επιφάνεια εργασίας\φάκελος (5)\ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΕΛΩΝ doc

17 ΕΤΗΣΙΑ ΤΕΛΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΧΩΡΙΣ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ Άνω Λεχώνια - Κάτω Λεχώνια - Πλατανίδια - Μαλάκι - Άγιος Λαυρέντιος- Άγιος Βλάσιος Δράκεια - Χάνια. α/α 1. Κατηγορία Ακινήτου Οικίες ( Άνω Λεχώνια,Κάτω Λεχώνια,Πλατανίδια, Μαλάκι) 2012 σε 2013 σε Χωρίς ΦΠΑ Με ΦΠΑ Χωρίς ΦΠΑ Με ΦΠΑ 56,64 64,00 65,13 73,60 2. Οικίες - Αποθήκες ( Χάνια) 39,82 19,91 45,00-22,50 65,13 73,60 3. Οικίες ( Άγιος Βλάσιος, Άγιος Λαυρέντιος) 33,63 38,00 45,75 51,70 4. Οικίες - Αποθήκες ( Δράκεια) 39,82-19,91 45,00-22,50 45,75 51, Ξενοδοχεία Πανδοχεία -Επιπλωμένα Διαμερίσματα ( Άνω Λεχώνια,Κάτω Λεχώνια,Πλατανίδια, Μαλάκι) Ξενοδοχεία Πανδοχεία - Επιπλωμένα Διαμερίσματα - ( Χάνια) Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ( Άνω Λεχώνια Κάτω Λεχώνια Πλατανίδια Μαλάκι) 56,64 64,00 160,00 180,80 134,40 151,87 160,00 180,80 56,64 64,00 68,05 76,90 8. Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ( Χάνια) 39,82 45,00 68,05 76, Ξενοδοχεία Πανδοχεία - Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ( Άγιος Βλάσιος, Άγιος Λαυρέντιος) Ξενοδοχεία Πανδοχεία - Ενοικιαζόμενα Δωμάτια ( Δράκεια) 33,63 38,00 68,05 76,90 67,20 75,94 68,05 76,90 C:\Documents and Settings\ppan\Επιφάνεια εργασίας\φάκελος (5)\ΠΙΝΑΚΕΣ ΤΕΛΩΝ doc

18 ΔΕΥΑΜΒ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΘΕΜΑ : Λήψη απόφασης για καθορισμό τελών και δικαιωμάτων Ύδρευσης Αποχέτευσης, έτους 2013 Λαμβάνοντας υπόψη το παρακάτω Υ.Σ. από τον Δ/ντη Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών : ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΕΥΑΜΒ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠO :Δ/ντη Διοικητικών Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Γεώργιο Μακρή ΠΡΟΣ : Γενική Διευθύντρια κ. Αναστασία Κολιού Θέμα : Τιμολόγια ΔΕΥΑΜΒ έτους Στα νέα τιμολόγια για καταναλώσεις έτους 2013: Η χρέωση στα τέλη Ύδρευσης Αποχέτευσης γίνεται ανά τρίμηνο, εκτός εάν ορίζεται άλλως. Οι κλίμακες των καταναλώσεων είναι ενιαίες στην ύδρευση και την αποχέτευση, εκτός εάν ορίζεται άλλως. Ως πάγιο για καταναλώσεις μηδενικές καθορίζονται 9,10 για την ύδρευση και 3,64 για την αποχέτευση, εκτός εάν ορίζεται άλλως. Ορίζονται τέλη ύδρευσης και τέλη αποχέτευσης ανά κυβικό μέτρο καταναλωθέντος νερού πλέον ΦΠΑ. Παραμένει ως έχει η χρέωση της minimum πάγιας κατανάλωσης για υδρόμετρα άνω της μίας ίντσας. Στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νέας Αγχιάλου καταργείται το ειδικό τέλος 80%. Οι ετήσιοι λογαριασμοί κατανάλωσης νερού δημοτικών διαμερισμάτων δύναται να χωριστούν σε δύο, τρεις ή τέσσερεις περιόδους. Τα τέλη άρδευσης θα καθοριστούν μετά την έγκριση του Κανονισμού Άρδευσης της ΔΕΥΑΜΒ. Με την έγκριση του Νέου Κανονισμού Αποχέτευσης θα γίνει επανακαθορισμός των δικαιωμάτων σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων. 2. Αναπροσαρμόζονται οι τιμές των τελών, οι οποίες θα ισχύσουν για καταναλώσεις από σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα ευθύνης ΔΕΥΑΜΒ και καθορίζονται τα δικαιώματα σύνδεσης όπως παρακάτω, προστιθεμένου πάντα του αναλογούντος ΦΠΑ: Οικιακό τιμολόγιο Τέλη Ύδρευσης Αποχέτευσης Δημοτικά Διαμερίσματα Βόλου Ν.Ιωνίας Αισωνίας Οι χρεώσεις γίνονται ανά τρίμηνο Υδρευση Αποχέτευση Α Για κατανάλωση από 0 m3/τρίμηνο 9,10 3,64 β Για κατανάλωση από 1 25 m3/τρίμηνο +0,45 /m3 +0,26 /m3 γ Για κατανάλωση από m3/τρίμηνο +1,03 /m3 +0,57 /m3 δ Για κατανάλωση από m3/τρίμηνο +1,06 /m3 +0,62 /m3 ε Για κατανάλωση από m3/τρίμηνο +1,21 /m3 +0,64 /m3 στ Για κατανάλωση από m3/τρίμηνο +1,44 /m3 +0,73 /m3 ζ Για κατανάλωση από 81 και άνω m3/τρίμηνο +1,84 /m3 +0,96 /m3 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ Για το Δημοτικό Διαμέρισμα ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ: Οι χρεώσεις γίνονται ανά τρίμηνο. Καταργείται το Ειδικό τέλος 80% σε όλες τις κλίμακες του Δημοτικού Διαμερίσματος. C:\Documents and Settings\ppan\Επιφάνεια εργασίας\φάκελος (5)\ΕΙΣΗΓΗΣΗ - ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΥΑΜΒ ΕΤΟΥΣ 2013.doc 1

19 α) Κλίμακα τελών ύδρευσης της Νέας Αγχιάλου και Οικισμών Κυβικά μέτρα (m 3) Ποσό ( ) 0 15 κ.μ Πάγιο 12, κ.μ 0,67 /κ.μ κ.μ 1,53 /κ.μ 121 και άνω κ.μ 2,05 /κ.μ β) Κλίμακα τελών ύδρευσης Δ.Δ ΜΙΚΡΟΘΗΒΩΝ & ΑΪΔΙΝΙΟΥ Τα τέλη ύδρευσης Δ.Δ Μικροθηβών & Αϊδινίου ορίζονται στο 50% των τελών της Ν. Αγχιάλου γ) Κλίμακα τελών ύδρευσης για Ξενοδοχεία Κυβικά μέτρα (m 3) Ποσό ( ) κ.μ 0,79 /κ.μ 251 και άνω κ.μ 2,10 /κ.μ δ) Κλίμακα τελών ύδρευσης για Επιχειρήσεις Κυβικά μέτρα (m 3) Ποσό ( ) κ.μ 0,60 /κ.μ κ.μ. 0,78 /κ.μ. 267 και άνω κ.μ. 2,17 /κμ ε) Κλίμακα τελών ύδρευσης για την Κοινή Βοσκή Κυβικά μέτρα (m 3) Ποσό ( ) κ.μ. 0,54 /κ.μ. 267 και άνω κ.μ. 1,90 /κ.μ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ: Για την ΠΟΡΤΑΡΙΑ: α)περιοχή με υδρόμετρα (Αγίων Ταξιαρχών Νεκροταφείο Εκτός ορίων οικισμού Π-Κ-Σ και οργανωμένων οικισμών) Τριμηνιαίοι λογαριασμοί Κυβικά μέτρα (m 3) Ποσό ( ) 0 40 κ.μ Πάγιο 15, κ.μ 0,74 /κκ.μ 76 και άνω κ.μ 1,84 /κ.μ β) Κτηνοτροφικές μονάδες Τριμηνιαίοι λογαριασμοί Κυβικά μέτρα (m 3) Ποσό ( ) 0 40 κ.μ Πάγιο 15,53 41 και άνω κ.μ 0,35 /κ.μ Υπόλοιπη Περιοχή Καταστήματα: Ετήσιοι λογαριασμοί Οικίες 62,30 το χρόνο Οικίες με πισίνα (ελάχιστη κατανάλωση, ισχύει για όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα και για όλες τις περιοχές με υδρόμετρα) 286,20 Ξενοδοχεία ανά δωμάτιο 56,71 C:\Documents and Settings\ppan\Επιφάνεια εργασίας\φάκελος (5)\ΕΙΣΗΓΗΣΗ - ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΥΑΜΒ ΕΤΟΥΣ 2013.doc 2

20 Ενοικιαζόμενα δωμάτια από ,63, Ενοικιαζόμενα δωμάτια από 7 και άνω 369,15 Ενοικιαζόμενες κατοικίες με κλειδιά 37,45 /κλειδί Πισίνες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια (ισχύει για όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα) 449,40 Εστιατόρια σε Ξενοδοχεία 390,55 Εστιατόρια Ψησταριές Ουζερί 476,15 Αρτοποιεία Κρεοπωλεία 203,30 Bar Pub Κυλικεία Καφενεία Αναψυκτήρια Disco Σουβλατζίδικα 315,65 Bar Κυλικεία εντός Ξενοδοχείων ή Ενοικιαζομένων Δωματίων 167,99 Πισίνες σε ξενοδοχεία (ισχύει για όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα) 1.027,20 Παντοπωλεία Οπωροπωλεία γενικά (συμπεριλαμβάνονται τα κεντρικά και συνοικιακά) 176,55 Εργαστήρια παραγωγής γλυκών 337,05 Πρατήρια υγρών καυσίμων χωρίς πλυντήριο 642,00 Κατασκηνώσεις ανά αποστολή 995,10 που με την έκπτωση γίνεται 497,55 Κατασκηνώσεις Γ.Ε.ΧΑ. 995,10 που με την έκπτωση γίνεται 497,55 ΞΕΝΙΑ για πότισμα εξωτερικών χώρων 2.835,50 Για την ΑΛΛΗ ΜΕΡΙΑ : α) Ελάχιστο όριο κατανάλωσης Ξενοδοχείων 64,20 /δωμάτιο βα) ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ: Τριμηνιαίοι λογαριασμοί Κυβικά μέτρα (m 3) Ποσό ( ) 0 40 κ.μ. Πάγιο 9, κ.μ. 0,26 /κ.μ. 91 και άνω κ.μ. 0,59 /κ.μ Ετήσιοι λογιαριασμοί ββ )ΝΕΡΟ ΛΟΙΠΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ: Κυβικά μέτρα (m 3) Ποσό ( ) κ.μ Πάγιο 13, κ.μ 0,17 /κ.μ κ.μ 0,40 /κ.μ. 601 και άνω κ.μ 1,60 /κ.μ. γ) ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΚΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ Τριμηνιαίοι λογαριασμοί Κυβικά μέτρα (m 3) Ποσό ( ) 0 55 κ.μ Πάγιο 13, κ.μ 0,26 /κ.μ κ.μ 0,56 /κ.μ. 151 και άνω κ.μ 1,13 /κ.μ. Για το ΚΑΤΗΧΩΡΙ Ετήσιοι λογαριασμοί Οικίες 62,30 το χρόνο Παντοπωλεία - καφενεία - φούρνοι 87,74 Εστιατόρια ουζερί - ψησταριές 251,45 Αναψυκτήρια κυλικεία καφέ μπαρ pub σουβλατζίδικα 99, 51 Ξενοδοχεία ξενώνες ενοικιαζόμενα δωμάτια 28,89 /δωμάτιο Ενοικιαζόμενες κατοικίες με κλειδιά 28,89 /κλειδί C:\Documents and Settings\ppan\Επιφάνεια εργασίας\φάκελος (5)\ΕΙΣΗΓΗΣΗ - ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΥΑΜΒ ΕΤΟΥΣ 2013.doc 3

21 Για τις ΣΤΑΓΙΑΤΕΣ : Ετήσιοι λογαριασμοί Οικίες 62,30 το χρόνο Καφενείο Εστιατόριο Πλατείας 251,45 Καφενείο Συνοικιακό 99,51 Ξενώνες Ενοικιαζόμενα Δωμάτια 28,89 /δωμ. Μοναστήρι καινούργιο 63,13 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ α) ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑ Ετήσιοι λογαριασμοί Οικίες 62,30 το χρόνο Εστιατόρια 491,13 Ταβέρνες ψησταριές 327,42 Καφέ ουζερί μικρές ταβέρνες 239,68 Καφενεία bar 185,11 Λοιπά καταστήματα 109,14 Ενοικιαζόμενα δωμάτια ανά δωμάτιο 41,47 β) Για τις επαγγελματικές στέγες της περιοχής ΚΟΥΚΟΥΡΑΒΑΣ 50% επί των ανωτέρω τιμών. ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ ΜΑΚΡΙΝΙΤΣΑΣ Τα τέλη αποχέτευσης στις παραπάνω ενότητες χρεώνονται ανά τρίμηνο ως εξής: Καταστήματα Υγειονομικού Λοιπά Ακίνητα Ενδιαφέροντος Α Για κατανάλωση από 0 κ.μ./τρίμηνο 3,28 2,37 β Για κατανάλωση από 1 25 κ.μ./τρίμηνο 0,23 /κ.μ 0,17 /κ.μ γ Για κατανάλωση από κ.μ./τρίμηνο 0,51 /κ.μ 0,37 /κ.μ. δ Για κατανάλωση από κ.μ/τρίμηνο 0,56 /κ.μ 0,40 /κ.μ ε Για κατανάλωση από κ.μ./τρίμηνο 0,58 /κ.μ 0,42 /κ.μ. στ Για κατανάλωση από κ.μ/τρίμηνο 0,66 /κ.μ 0,47 /κ.μ ζ Για κατανάλωση από 81 και άνω κ.μ./τρίμηνο 0,86 /κ.μ 0,62 /κ.μ Το δικαίωμα για εγκατάσταση υδρομέτρου επί υφισταμένης παροχής νερού ορίζεται σε 120 / παροχή πλέον ΦΠΑ ανεξαρτήτως της διαμέτρου του υδρομέτρου. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΩΛΚΟΥ Τριμηνιαίοι λογαριασμοί Κυβικά μέτρα (m 3) Ποσό ( ) 0 25 κ.μ Πάγιο 12, κ.μ 0,37 /κ.μ κ.μ 0,64 /κ.μ κ.μ 1,02 /κ.μ 151 και άνω κ.μ 1,53 /κ.μ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ Ετήσιοι λογαριασμοί C:\Documents and Settings\ppan\Επιφάνεια εργασίας\φάκελος (5)\ΕΙΣΗΓΗΣΗ - ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΥΑΜΒ ΕΤΟΥΣ 2013.doc 4

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. από τα Πρακτικά της 1 ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. από τα Πρακτικά της 1 ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κωνσταντά 141 Τ.Κ. 382 21, ΒΟΛΟΣ Τηλ. 24210 75126 FAX: 24210 75135 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από τα Πρακτικά

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΕΥΑΜΒ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΕΥΑΜΒ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΘΕΜΑ: Συζήτηση και λήψη απόφασης για κατάθεση αίτησης χρηματοδότησης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του Υ.Π.Ε.Κ.Α. με κωδικό πρόσκλησης 2.12 για τη θεματική προτεραιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Τιμολογιακής Πολιτικής στην ΔΕΥΑ Βοΐου

Πρόταση Τιμολογιακής Πολιτικής στην ΔΕΥΑ Βοΐου Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Πολυτεχνική Σχολή Τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών Πρόταση Τιμολογιακής Πολιτικής στην ΔΕΥΑ Βοΐου Επιστημονικός Υπεύθυνος Γεώργιος ΣΚΟΔΡΑΣ, Δρ Χημικός Μηχανικός, Αν. Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικό Επενδυτικό Σχέδιο της ΔΕΥΑ Βοΐου για την περίοδο 2015 2020

Επιχειρηματικό Επενδυτικό Σχέδιο της ΔΕΥΑ Βοΐου για την περίοδο 2015 2020 Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Πολυτεχνική Σχολή Τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών Επιχειρηματικό Επενδυτικό Σχέδιο της ΔΕΥΑ Βοΐου για την περίοδο 2015 2020 Επιστημονικός Υπεύθυνος Γεώργιος ΣΚΟΔΡΑΣ, Δρ Χημικός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ 1. Εισαγωγή...σελ. 3 2. Άρθρο 1 ο Αιτήσεις νέων συνδέσεων απαιτούμενα δικαιολογητικά...σελ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΞΗΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ:ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΥΑΜΒ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Δ/ΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΥΑΜΒ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΞΗΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ:ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΥΑΜΒ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Δ/ΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΥΑΜΒ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΞΗΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ:ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΥΑΜΒ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Δ/ΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΥΑΜΒ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΟ Σελίδα ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ - Δημοτικής Επιχείρησης

Διαβάστε περισσότερα

ένα (1) έτος», προϋπολογισμού 18.000,00, με πρόχειρο διαγωνισμό. Έχοντας υπόψη το παρακάτω Υ.Σ. της Δ/ντριας Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών

ένα (1) έτος», προϋπολογισμού 18.000,00, με πρόχειρο διαγωνισμό. Έχοντας υπόψη το παρακάτω Υ.Σ. της Δ/ντριας Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΘΕΜΑ : Έγκριση εκτέλεσης της εργασίας «Ασφάλισης οχημάτων της ΔΕΥΑΜΒ για ένα (1) έτος», προϋπολογισμού 18.000,00, με πρόχειρο διαγωνισμό. Έχοντας υπόψη το παρακάτω Υ.Σ. της Δ/ντριας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ. ΘΕΜΑ:. Δημόσια πρόσκληση για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, βάσει του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της επιχείρησης. Βόλος, 18/07/2013 Μετά από την έγκριση και δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δ. Ε. Υ. Α. Μ. Β.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δ. Ε. Υ. Α. Μ. Β. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΟΤΗΤΑ 1...4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜΒ...4 1.1 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ...4 Πίνακας 1.1: Αποτελέσματα χρήσης της ΔΕΥΑΜΒ για το έτος 2007...6 1.2 ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ...7

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Οικονομική Επιτροπή ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010 20 ΧΡΟΝΙΑ Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Οικονομική Επιτροπή ΟΔΗΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

εταιρεια υδρευσης και αποχετευσης πρωτευουσας α.ε.

εταιρεια υδρευσης και αποχετευσης πρωτευουσας α.ε. εταιρεια υδρευσης και αποχετευσης πρωτευουσας α.ε. εισαγωγiko σημειωma 02 εισαγωγiko σημειωma αναξιοπαθούντων. [A] Εταιρική μορφή & έργο Η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. (Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας) είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Πέρασµα από το ΕΓΛΣ στα ΕΛΠ (ελληνικά λογιστικά πρότυπα) Εισήγηση Ζυµωνόπουλος Θεόδωρος Φοροτεχνικός Σύµβουλος 1 Η έλευση και η καθιέρωση του Ελληνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. Περιεχόμενα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. Περιεχόμενα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα Σελ. 1 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ 2 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Γενικές πληροφορίες Περιοχή δραστηριότητας ΕΥΑΘ Α.Ε. Σκοπός & Εξέλιξη Βασικές λειτουργίες της Εταιρίας 3 3

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΡΟ ΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΠΡΑΞΗΣ ΠΡΟ ΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚO ΠΡΟΓΡΑΜΜA «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 Ο

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Έκθεση (άρθρο 3 παρ.5 του ν.3094/2003) Σεπτέµβριος 2011 Σχέσεις ΕΥ ΑΠ Α.Ε.- Καταναλωτών Η Εµπειρία του Συνηγόρου του Πολίτη

Ειδική Έκθεση (άρθρο 3 παρ.5 του ν.3094/2003) Σεπτέµβριος 2011 Σχέσεις ΕΥ ΑΠ Α.Ε.- Καταναλωτών Η Εµπειρία του Συνηγόρου του Πολίτη Ειδική Έκθεση (άρθρο 3 παρ.5 του ν.3094/2003) Σεπτέµβριος 2011 Σχέσεις ΕΥ ΑΠ Α.Ε.- Καταναλωτών Η Εµπειρία του Συνηγόρου του Πολίτη Συνήγορος του Πολίτη Ανεξάρτητη Αρχή Περιεχόµενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ...σελ. 3 Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΔΕΑ) Ε.Ε. & ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΔΕΑ) Ε.Ε. & ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΣΔΕΑ) Ε.Ε. & ΕΛΛΑΔΑ Ι. Εισαγωγή - Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης Ενεργειακής Απόδοσης Τον Οκτώβριο του 2006 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΜΙΛΟΥ ΙΤΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ Α.Π.Ε.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΜΙΛΟΥ ΙΤΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ Α.Π.Ε. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΟΜΙΛΟΥ ΙΤΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ Α.Π.Ε. Άρθρο 2 Παράγραφος 1, εδάφιο ε) «ε) Της ωριμότητας της διαδικασίας υλοποίησης του έργου, όπως αυτή προκύπτει από μελέτες που έχουν εκπονηθεί, γνωμοδοτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 5... 144 5.1 Αξιολόγηση της κατάστασης της περιοχής του Δήμου Λαρισαίων και εντοπισμός των κρίσιμων ζητημάτων τοπικής ανάπτυξης...

Ενότητα 5... 144 5.1 Αξιολόγηση της κατάστασης της περιοχής του Δήμου Λαρισαίων και εντοπισμός των κρίσιμων ζητημάτων τοπικής ανάπτυξης... Ενότητα 5... 144 5.1 Αξιολόγηση της κατάστασης της περιοχής του Δήμου Λαρισαίων και εντοπισμός των κρίσιμων ζητημάτων τοπικής ανάπτυξης... 144 Θεματικός Τομέας: Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής... 146 Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

Βελτίωση Επιδόσεων Επιχειρήσεων & Οργανισμών

Βελτίωση Επιδόσεων Επιχειρήσεων & Οργανισμών Βελτίωση Επιδόσεων Επιχειρήσεων & Οργανισμών Διδάσκων Κ. Η. Ευαγγελινός Οργάνωση Ολοκληρωμένου Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης: Αξιοποίηση του Project Management για την Εφαρμογή του EMAS στο Λόφο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ 11/05/2013

ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ 11/05/2013 ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ 11/05/2013 ΕΛΛΑΔΑ Μνημόνιο Συνεννόησης στις Συγκεκριμένες Προϋποθέσεις Οικονομικής Πολιτικής Οι εκταμιεύσεις της χρηματοδοτικής ενίσχυσης προς την Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής

Διαβάστε περισσότερα

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Χαχαλή Ασημίνα Διοικητική υπάλληλο του Δήμου Διονύσου.

Τα πρακτικά τηρήθηκαν από την κ. Χαχαλή Ασημίνα Διοικητική υπάλληλο του Δήμου Διονύσου. EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Αριθ.Απόφασης 59/2012 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 19.12.2012 της..12/2012.. συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλία ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ: Πόλεις και Πολίτες διεκδικούν λύσεις για τη βιώσιμη διαχείριση του νερού Βόλος, 20 Μαρτίου 2013 ΠΡΑΚΤΙΚΑ

Πρωτοβουλία ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ: Πόλεις και Πολίτες διεκδικούν λύσεις για τη βιώσιμη διαχείριση του νερού Βόλος, 20 Μαρτίου 2013 ΠΡΑΚΤΙΚΑ Πρωτοβουλία ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ: Πόλεις και Πολίτες διεκδικούν λύσεις για τη βιώσιμη διαχείριση του νερού Βόλος, 20 Μαρτίου 2013 ΠΡΑΚΤΙΚΑ Συμμετέχοντες: Δρόσου Όλγα (Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ), Βλάμης Χρύσανθος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣIA ΟΙΚΟΝΟΜΙΚH ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. (Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ)

ΕΤΗΣIA ΟΙΚΟΝΟΜΙΚH ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. (Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ) ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε. (Ε.ΥΔ.Α.Π.) ΕΤΗΣIA ΟΙΚΟΝΟΜΙΚH ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. (Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ) ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ν.3556/2007

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Εφαρμογή του Κανονισμού 1.Η εφαρμογή του παρόντος Κανονισμού είναι υπευθυνότητα του Δήμου Διονύσου και τα επιμέρους τμήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα!

ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα! ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα! Αυτό το μήνα κλείνουμε τρία χρόνια που η δημοτική μας κίνηση ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ διαχειρίζεται τα προβλήματα της πόλης μας. Το Σεπτέμβριο

Διαβάστε περισσότερα

TEE. Πρωτοβουλία του ΤΕΕ για το έργο Μεσοχώρας ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 #88 ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

TEE. Πρωτοβουλία του ΤΕΕ για το έργο Μεσοχώρας ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 #88 ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ TEE ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 #88 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Κ. & Δ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Πρωτοβουλία του ΤΕΕ για το έργο Μεσοχώρας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ» ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ» ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ-ΕΣΠΑ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ» ΕΘΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

[ Ενημέρωσης & Προβληματισμου ]

[ Ενημέρωσης & Προβληματισμου ] [ Ενημέρωσης & Προβληματισμου ] ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ TEYXOΣ 66 Ι Α Ν Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ Μ Α Ρ Τ Ι Ο Σ 2012 [ 1 ] ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Ιδιοκτησία - Έδρα ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Ωρωπού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΥΠΕΚΑ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΥΠΕΚΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΥΠΕΚΑ Ιούνιος 2013 Ιανουάριος 2015 1 ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής αποτελεί βασικό αναπτυξιακό υπουργείο, έχοντας στην αρμοδιότητά του βασικούς

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητές συμπολίτισσες, Αγαπητοί συμπολίτες, Ανδρέας Χρίστου Πρόεδρος ΣΑΛΑ. Φίλες και Φίλοι,

Αγαπητές συμπολίτισσες, Αγαπητοί συμπολίτες, Ανδρέας Χρίστου Πρόεδρος ΣΑΛΑ. Φίλες και Φίλοι, Αγαπητές συμπολίτισσες, Αγαπητοί συμπολίτες, Η παρούσα έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού Αμαθούντας γίνεται μέσα στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας μας για διατήρηση

Διαβάστε περισσότερα