Αφαίρεση καλύμματος μπαταρίας Αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα της συσκευής σπρώχνοντάς το ελαφρά από το πάνω μέρος της συσκευής προς τα κάτω.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αφαίρεση καλύμματος μπαταρίας Αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα της συσκευής σπρώχνοντάς το ελαφρά από το πάνω μέρος της συσκευής προς τα κάτω."

Transcript

1

2 Ξεκινώντας Αφαίρεση καλύμματος μπαταρίας Αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα της συσκευής σπρώχνοντάς το ελαφρά από το πάνω μέρος της συσκευής προς τα κάτω. Τοποθέτηση καλύμματος μπαταρίας Τοποθετούμε το κάλυμμα έτσι ώστε οι εσοχές του να εφαρμόσουν πάνω στην συσκευή και στη συνέχεια το σπρώχνουμε ελαφρά από το κάτω μέρος της συσκευής προς τα πάνω. Τοποθέτηση κάρτας SIM Αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα της συσκευής. Τοποθετούμε μια ή δύο κάρτες SIM συρταρωτά στις αντίστοιχες υποδοχές (εικόνα 1). Τοποθετούμε την μπαταρία και το κάλυμμα και η συσκευή είναι έτοιμη για χρήση. Αφαίρεση κάρτας SIM Απενεργοποιούμε την συσκευή, αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα και την μπαταρία και σύρουμε τις κάρτες προς τα έξω. Τοποθέτηση κάρτας micro SD Απενεργοποιούμε την συσκευή και αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα και την μπαταρία. Τοποθετούμε συρταρωτά την κάρτα μνήμης με τις επαφές προς τα κάτω στην αντίστοιχη υποδοχή. Η συσκευή μπορεί να δεχτεί κάρτα μνήμης χωρητικότητας έως 16GB.

3 Αφαίρεση κάρτας micro SD Απενεργοποιούμε την συσκευή και αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα και την μπαταρία. Σύρουμε την κάρτα μνήμης προς τα έξω και την αφαιρούμε. Προσοχή Δεν αγγίζουμε τις επαφές της κάρτας.

4 Εικόνα 2 1. Power On/Off (Παρατεταμένο πάτημα) - Πλήκτρο κλειδώματος οθόνης (Στιγμιαίο πάτημα). 2. Κάμερα 3. Υποδοχή ακουστικών 4. Πλήκτρο σίγασης 5. Αύξηση/Μείωση έντασης - Πλοήγηση στο μενού 6. Υποδοχή φόρτισης 7. Mενού - Φακός (Παρατεταμένο πάτημα) - Πλήκτρο απόρριψης/τερματισμού κλήσης (Στιγμιαίο πάτημα σε κατάσταση κλήσης)

5 Φόρτιση μπαταρίας Συνδέουμε τον φορτιστή στην υποδοχή φόρτισης (ένδειξη 6 - εικόνα 2). Η πρώτη φόρτιση της μπαταρίας γίνεται για ώρες. Απο εκεί και πέρα δεν χρειάζεται να φορτίζουμε την μπαταρία για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια και μπορούμε να χρησιμοποιούμε την συσκευή κατα την διάρκεια της φόρτισης. Αν η μπαταρία έχει αποφορτιστεί πλήρως, ενδεχομένως να χρειαστεί να περάσουν αρκετά λεπτά μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη η ένδειξη φόρτισης της μπαταρίας. Συμβουλή Δεν αφήνουμε αφόρτιστη για πολύ καιρό μια πλήρως αποφορτισμένη μπαταρία Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση της συσκευής Για να ενεργοποιήσουμε την συσκευή μας κρατάμε για δύο δευτερόλεπτα πατημένο το πλήκτρο Power On/Off (ένδειξη 1 - εικόνα 2). Μόλις ενεργοποιηθεί η συσκευή εισάγουμε αρχικά το PIN της SIM 1 και στη συνέχεια το PIN της SIM 2. Για να απενεργοποιήσουμε την συσκευή κρατάμε πατημένο το πλήκτρο Power On/Off (ένδειξη 1 - εικόνα 2) μέχρι να εμφανιστεί στην οθόνη η ένδειξη "Slide to power off" στην συνέχεια ακουμπόντας την οθόνη στο σημείο με το κόκκινο βέλος σύρουμε από τα αριστερά προς τα δεξιά. Κλείδωμα πληκτρολογίου Πατάμε στιγμιαία το πλήκτρο Power On/Off (ένδειξη 1 - εικόνα 2). Ξεκλείδωμα πληκτρολογίου Πατάμε στιγμιαία το πλήκτρο Power On/Off (ένδειξη 1 - εικόνα 2) ή το πλήκτρο Μενού (ένδειξη 7 - εικόνα 2) και στην

6 συνέχεια ακουμπόντας την οθόνη, στο σημείο με το λευκό βέλος που εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης με την ένδειξη "Σύρετε για να...", σύρουμε από τα αριστερά προς τα δεξιά. Ένταση ήχου Για να ρυθμίσουμε την ένταση του ακουστικού ή του μεγαφώνου κατά τη διάρκεια μιας κλήσης ή όταν ακούμε ένα αρχείο ήχου χρησιμοποιούμε τα πλήκτρα έντασης ήχου (ένδειξη 5 - εικόνα 2). Λειτουργία σίγασης Απενεργοποιούμε όλους τους ήχους πατώντας το πλήκτρο σίγασης (ένδειξη 4 - εικόνα 2) Ακουστικά Συνδέουμε τα ακουστικά στην υποδοσή ακουστικών (ένδειξη 3 - εικόνα 2). Διαμόρφωση της συσκευής Μενού Όταν θέτουμε την συσκευή σε λειτουργία βλέπουμε την πρώτη σελίδα του μενού για να δούμε και το υπόλοιπο μενού σύρουμε το δάχτυλο μας πάνω στην οθόνη από τα δεξιά προς τα αριστερά ή αντίστροφα για να γυρίσουμε σε προηγούμενη σελίδα.

7 Αλλαγή διάταξης εικονιδίων Ακουμπάμε και κρατάμε πατημένο κάποιο από τα εικονίδια στην οθόνη μέχρι αυτά να αρχισουν να τρέμουν. Κρατάμε πατημένο το εικονίδιο που θέλουμε να του αλλάξουμε θέση, όταν αυτό σταματήσει να τρέμει σύρουμε το δάχτυλο μας στο σημείο που θέλουμε να τοποθετήσουμε το εικονίδιο και αφήνουμε την οθόνη. Πατάμε το πλήκτρο μενού (ένδειξη 7 - εικόνα 1) για να τερματίσουμε την διαδικασία αλλαγής διάταξης των εικονιδίων. Ομαδοποίηση εφαρμογών Ακουμπάμε και κρατάμε πατημένο κάποιο από τα εικονίδια στην οθόνη μέχρι αυτά να αρχισουν να τρέμουν. Κρατάμε πατημένο το εικονίδιο που θέλουμε να βάλουμε σε μια νέα ομάδα, όταν αυτό να σταματήσει να τρέμει σύρουμε και το τοποθέτουμε πάνω στο εικονίδιο της εφαρμογής που θέλουμε να βρίσκεται στην ίδια ομάδα. Κατ' αυτόν τρόπο δημιουργούμε μια νέα ομάδα, τα δύο εικονίδια των εφαρμογών που έχουμε ομαδοποιήσει δεν υπάρχουν πια στο μενού και έχουν αντικατασταθεί από ένα νέο σαν αυτό που φαίνεται στην εικόνα 3. Για να προσθέσουμε κι άλλες εφαρμογές σ αυτή την ομάδα ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία και σύρουμε τα εικονίδια πάνω στην ομάδα που δημιουργήσαμε. Για να δούμε τις εφαρμογές που έχει μια ομάδα πατάμε στο εικονίδιο της ομάδας. Για να αφαιρέσουμε μια εφαρμογή από μια ομάδα και να την επαναφέρουμε στο αρχικό μενού πατάμε πάνω σε κάποιο εικονίδιο της ομάδας μέχρι αυτά να αρχίσουν να τρέμουν έπειτα πατάμε στο εικονίδιο της εφαρμογής που θέλουμε να αφαιρέσουμε μέχρι αυτό να σταματήσει να τρέμει και στη συνέχεια σύρουμε έξω από την ομάδα.

8 Εικόνα 3 Προφίλ χρήστη Στο μενού προφίλ μπορούμε να διαμορφώσουμε τους ήχους της συσκευής. Για να ανοίξουμε το μενού προφίλ πατάμε στο εικονίδιο και ανοίγει μια νέα καρτέλα με τις εξής επιλογές: Γενικά Συνάντηση Εξωτερικά Εσωτερικά Ακουστικό Bluetooth Για να επιλέξουμε προφίλ ήχου πατάμε πάνω στο προφίλ που θέλουμε. Στην επόμενη καρτέλα που ανοίγει πατάμε ενεργοποίηση. Επιλέγουμε "πίσω" για να επιστρέψουμε στο προηγούμενο μενού χωρίς να κάνουμε αλλάγες ή το κεντρικό

9 πλήκτρο (ένδειξη 7 - εικόνα 2) για να γυρίσουμε στο κεντρικό μενού. Για να επεξεργαστούμε ένα προφίλ και να ρυθμίσουμε τους ήχους με βάση τις προτιμήσεις μας ακολουθούμε την εξής διαδικασία: Πατάμε πάνω στο προφίλ που θέλουμε να επεξαργαστούμε και στην συνέχεια επιλέγουμε "Ρύθμιση". Στην νέα καρτέλα που ανοίγει επιλέγουμε: 1. Εγκατάσταση τόνων για να ορίσουμε νέους ήχους. Στο μένου που ανοίγει επιλέγουμε: a. SIM 1 Incoming Call για να αλλάξουμε ήχο εισερχομένων κλήσεων στην SIM 1. Για να ακούσουμε τους διαθέσιμους ήχους κλήσης πατάμε πάνω στον ήχο που θέλουμε και σύρουμε ελαφρά προς τα κάτω. Για να επιλέξουμε κάποιον από αυτούς σαν ήχο κλήσης πατάμε πάνω στο όνομα του ήχου. Για να βάλουμε ήχο από mp3 αρχείο επιλέγουμε: <κενό> > Αντικατάσταση > Τηλέφωνο ή κάρτα μνήμης και επιλέγουμε τον ήχο που θέλουμε. Αφού γίνει η αντικατάσταση επιστρέφουμε στην καρτέλα με τους ήχους, πατάμε πάνω στον νέο ήχο για να τον ορίσουμε σαν ήχο κλήσης και στην καρτέλα που ανοίγει επιλέγουμε "Ρύθμιση ως Ring Tone". Μπορούμε να αποθηκεύσουμε σαν ring tone 5 διαφορετικούς ήχους. Για να διαγράψουμε ένα ήχο απο τον κατάλογο των ring tone πατάμε πάνω στον ήχο και στην καρτέλα που ανοίγει επιλέγουμε "αποσύνδεση" ένω για να τον αντικαταστήσουμε επιλέγουμε "αντικατάσταση" Για να μην κάνουμε καμμία αλλαγή επιλέγουμε "πίσω" πάνω αριστερά στην οθόνη για να επιστρέψουμε στην

10 προηγούμενη σελίδα ή το κεντρικό πλήκτρο (ένδειξη 7 - εικόνα 2) για να επιστρέψουμε στο αρχικό μενού. b. SIM 2 Incoming Call για να αλλάξουμε ήχο εισερχομένων κλήσεων στην SIM 2. Ακολουθούμε την διαδικασία που περιγράφεται στο (a). c. Σε λειτουργία για να αλλάξουμε τον ήχο ενεργοποίησης της συσκευής. ακολουθόντας την διαδικασία που περιγράφεται στο (a). d. Εκτός λειτουργίας για να αλλάξουμε τον ήχο απενεργοποίησης της συσκευής. Ακολουθούμε την διαδικασία που περιγράφεται στο (a). e. SIM 1 Message για να αλλάξουμε τον ήχο εισερχόμενου μηνύματος στην SIM 1. Ακολουθούμε την διαδικασία που περιγράφεται στο (a). f. SIM 2 Message για να αλλάξουμε τον ήχο εισερχόμενου μηνύματος στην SIM 2. Ακολουθούμε την διαδικασία που περιγράφεται στο (a). g. Τόνος πληκτρολογίου για να αλλάξουμε τον ήχο του πληκτρολογίου. Επιλέγουμε "πίσω" για να φύγουμε απο το μενού Εγκατάσταση τόνων χωρίς να κάνουμε αλλαγές. 2. Ένταση για να αλλάξουμε την ένταση των ήχων. Στη νέα καρτέλα που ανοίγει επιλέγουμε: a. Ring Tone για να αλλάξουμε την ένταση του ήχου κλήσης. Αυξάνουμε ή μειώνουμε την ένταση του ήχου κλήσης πατώντας το πλήκτρο αύξησης/μείωσης έντασης (ένδειξη 5 - εικόνα 2). Όταν φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο έντασης επιλέγουμε ΟΚ πάνω δεξιά στην οθόνη ή "πίσω" πάνω αριστερά στην οθόνη για να μην κάνουμε καμμία αλλαγή.

11 b. Τόνος πλήκτρων για να αλλάξουμε την ένταση του ήχου πληκτρολογίου. Αυξάνουμε ή μειώνουμε την ένταση του τόνου πληκτρολογίου πατώντας το πλήκτρο αύξησης/μείωσης έντασης (ένδειξη 5 - εικόνα 2). Όταν φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο έντασης επιλέγουμε ΟΚ πάνω δεξιά στην οθόνη ή "πίσω" πάνω αριστερά στην οθόνη για να μην κάνουμε καμμία αλλαγή. c. Επιλέγουμε "πίσω" για να φύγουμε απο το μενού Ένταση χωρίς να κάνουμε αλλαγές. 3. Τύπος συναγερμού για να επιλέξουμε αν θα έχουμε ήχο, δόνηση ή σιωπηλό. Πατάμε πάνω στον τύπο ειδοποίησης και στη συνέχεια ΟΚ πάνω δεξιά στην οθόνη για να τον ενεργοποιήσουμε ή "πίσω" για να γυρίσουμε στο προηγούμενο μενού χωρίς καμμία αλλαγή. 4. Τύπος δαχτυλίου για να επιλέξουμε τρόπο κουδουνίσματος. Επιλέγουμε: a. Μονό αν θέλουμε ειδοποίηση εισερχόμενης κλήσης με ένα μόνο χτύπημα b. Επανάληψη αν θέλουμε ειδοποίηση εισερχόμενης κλήσης με επαναλαμβανόμενο χτύπημα c. Αύξον αν θέλουμε ειδοποίηση εισερχόμενης κλήσης με αυξανόμενο χτύπημα 5. Πρόσθετος τόνος για να ενεργοποιήσουμε ηχητικό τόνο σε περίπτωση προειδοποίησης, σφάλματος ή σύνδεσης στο δίκτυο κινητής τηλερωνίας. 6. Λειτουργία απόκρισης αν θέλουμε να ενεργοποιήσουμε την λειτουργία απάντησης

12 εισερχόμενης κλήσης με κάθε πλήκτρο. Στην καρτέλα που ανοίγει πατάμε στην ένδειξη "Οποιοδήποτε πλήκτρο" για να ενεργοποιήσουμε/απενεργοποιήσουμε τη λειτουργία αυτή και μετά επιλέγουμε "επετεύχθει" πάνω αριστερά στην οθόνη, στην ερώτηση "Save?" που εμφανίζεται στην οθόνη επιλέγουμε "Ναι" αν θέλουμε να ισχύσει η αλλαγή που κάναμε αλλιώς επιλέγουμε "Όχι". Αν αριστερά της ένδειξης "Οποιοδήποτε πλήκτρο" εμφανίζεται το σύμβολο τότε η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη αν όχι είναι απενεργοποιημένη. Το προφίλ "ακουστικά" ενεργοποιείται αυτόματα μόλις συνδέσουμε τα ακουστικά ενώ το προφιλ "Bluetooth" ενεργοποιείται αυτόματα μόλις συνδέσουμε ακουστικό Bluetooth. Ταπετσαρία Για να αλλάξουμε φόντο στη συσκευή πατάμε στο εικονίδιο στην συνέχεια επιλέγουμε "Ταπετσαρία" ανοίγουν οι εξής επιλογές: 1. Σύστημα 2. Ορισμός χρήστη Πατάμε στην επιλογή 1 αν θέλουμε να επιλέξουμε μια φωτογραφία από τις υπάρχουσες του τηλεφώνου. Ανοίγει ένα νέο μενού με φωτογραφίες πατάμε πάνω σε μια εικόνα και για να την δούμε επιλέγουμε "Θέα" πάνω δεξιά στην οθόνη. Επιλέγουμε "Settings" για να ορίσουμε την φωτογραφία που προβάλεται, σαν φόντο ή "Ακύρωση" για να γυρίσουμε στο προηγούμενο μενού ή το κεντρικό πλήκτρο (ένδειξη 7 - εικόνα 2) για να γυρίσουμε στο κεντρικό μενού.

13 Πατάμε στην επιλογή 2 αν θέλουμε να επιλέξουμε μια φωτογραφία που είναι αποθηκευμένη στην κάρτα μνήμης ή μια φωτογραφία που έχουμε τραβήξει με την κάμερα του τηλεφώνου. Στο μενού που ανοίγει επιλέγουμε "τηλέφωνο" αν η φωτογραφία είναι αποθηκευμένη στη μνήμη του τηλεφώνου ή "κάρτα" αν η φωτογραφία είναι αποθηκευμένη στην κάρτα μνήμης. Βρίσκουμε την φωτογραφία που θέλουμε, πατάμε ΟΚ πάνω δεξιά στην οθόνη για να προβάλλουμε την φωτογραφία και στην συνέχεια ξανά ΟΚ, για να την ορίσουμε σαν φόντο. Επιλέγουμε "πίσω" για να επιστρέψουμε στο προηγούμενο μενού χωρίς να κάνουμε αλλάγες ή το κεντρικό πλήκτρο (ένδειξη 7 - εικόνα 2) για να γυρίσουμε στο κεντρικό μενού. Ρυθμίσεις Διπλής SIM Πατάμε στο εικονίδιο για να εμφανιστεί το μενού των ρυθμίσεων της συσκευής και επιλέγουμε Διπλή κάρτα SIM ρυθμίσεις. Στην νέα καρτέλα επιλέγουμε: Dual SIM open αν θέλουμε και τις δύο κάρτες ενεργές. Only SIM 1 open αν θέλουμε ενεργή μόνο την SIM 1 Only SIM 2 open αν θέλουμε ενεργή μόνο την SIM 2 Flight mode για να απενεργοποιήσουμε και τις δύο κάρτες SIM.

14 Wi - Fi Πατάμε στο εικονίδιο για να εμφανιστεί το μενού των ρυθμίσεων της συσκευής και επιλέγουμε Wi - Fi. Επιλέγουμε: Enable WLAN για να ενεργοποιήσουμε το Wi - Fi Disable WLAN για να απενεργοποιήσουμε το Wi - Fi Σύνδεση με ασύρματο δίκτυο Ενεργοποιούμε το Wi - Fi και στην συνέχεια επιλέγουμε Search for networks για να εντοπίσουμε τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα. Επιλέγουμε το δίκτυο που θέλουμε και στην καρτέλα που ανοίγει επιλέγουμε: Connect για να συνδεθούμε στο δίκτυο. Στη συνέχεια αν μας ζητηθεί πληκτρολογούμε τον κωδικό κλειδώματος του δικτύου. Define Access Point για να αποθηκεύσουμε τις ρυθμίσεις του δικτύου έτσι ώστε η συσκευή μας να συνδέεται αυτόματα με αυτό το δίκτυο όταν είναι διαθέσιμο. Στην καρτέλα που ανοίγει επιλέγουμε "Enter a passphrase" και "εκδίδω" πάνω δεξιά στην οθόνη για να εισάγουμε τον κωδικό κλειδώματος του δικτύου. Επιλέγουμε "προαίρεση" πάνω δεξιά στην οθόνη πληκτρολογούμε τον κωδικό και στην συνέχεια πατάμε "επετεύχθει". Έπειτα επιλέγουμε "Επετεύχθει" πάνω αριστερά στην οθόνη, στην ερώτηση "Save?" επιλέγουμε Ναι αν θέλουμε να

15 αποθηκεύσουμε τις αλλάγές ή Όχι για να επιστρέψουμε στο προηγούμενο μενού. Διαχείριση Αποθηκευμένου δικτύου Επιλέγουμε "Access Point Settings" και στη συνέχεια το δίκτυο. Επιλέγουμε: Connect για να συνδεθούμε ή Disconnect για αποσύνδεση από αυτό. εκδίδω για να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις Διαγραφή για να το διαγράψουμε από την λίστα των αποθηκευμένων δικτύων. Change Priority για να αλλάξουμε την σειρά προτίμησης των δικτύων. Όταν ενεργοποιούμε το WLAN τότε αυτό συνδέεται αυτόματα με το πρώτο διαθέσιμο αποθηκευμένο δίκτυο. Συμβουλή Απενεργοποιούμε το WLAN όταν δεν το χρησιμοποιούμε για εξοικονόμηση ενέργειας. Ρυθμίσεις Τηλεφώνου Πατάμε στο εικονίδιο για να εμφανιστεί το μενού των ρυθμίσεων της συσκευής και επιλέγουμε Εγκατάσταση Τηλεφώνου. Στην νέα καρτέλα επιλέγουμε:

16 a. Ώρα και Ημερομηνία i. Ρύθμιση έδρας Επιλέγουμε την τοποθεσία που βρισκόμαστε για την αυτόματη ρύθμιση του Παγκόσμιου Ρολογιού ii. iii. iv. Ρύθμιση Ώρας / Ημερομηνίας Ρυθμίζουμε ώρα και ημερομηνία Ρύθμιση Μορφής Time Ρυθμίζουμε την μορφή της ώρας (24ώρο / 12ώρο ρολόι) Date ρυθμίζουμε την μορφή της ημερομηνίας Separator ρυθμίζουμε το διαχωριστικό στην ημερομηνία Auto date time update Επιλέγουμε On για αυτόματη ενημέρωση θερινής ώρας αλλιώς επιλέγουμε Off. b. Λειτουργία/Μη λειτουργία Προγραμματισμένη ενέργεια Προγραμματισμένη ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του τηλεφώνου. Επιλέγοντας την λειτουργία αυτή ανοίγει μια νέα σελίδα με 4 διαφορετικές επιλογές κάθε μια από αυτές είναι και διαφορετικός προγραμματισμός. Επιλέγουμε μια από αυτές και ανοίγει μια δεύτερη σελίδα στην επιλογή κατάσταση επιλέγουμε ενεργοποίηση της λειτουργίας ή απενεργοποίηση αυτής ακριβώς από κάτω επιλέγουμε ενεργοποίηση αν θέλουμε το

17 τηλέφωνο να ενεργοποιηθεί αυτόματα ή απενεργοποίηση αν θέλουμε το τηλέφωνο να κλείσει αυτόματα και από κάτω την ώρα που θέλουμε να κλείσει ή να ανοίξει το τηλέφωνο. Αφού δημιουργήσουμε το πρόγραμμα που θέλουμε επιλέγουμε ΟΚ πάνω δεξιά στην οθόνη για να αποθηκεύσουμε τις αλλάγες. Μπορούμε να δημιουργήσουμε 4 διαφορετικά προγράμματα κατα τον ίδιο τρόπο. c. Γλώσσα Επιλέγουμε την γλώσσα του τηλεφώνου d. Χαρακτηριστικό ένδειξης Επιλέγουμε την εικόνα ή το video που θα προβάλλεται κατά την έναρξη ή τον τερματισμό λειτουργίας. Επιλέγουμε: Ένδειξη λειτουργίας για να αλλάξουμε την εικόνα ή το video κατά την έναρξη λειτουργίας Ένδειξη μη λειτουργίας για να αλλάξουμε την εικόνα ή το video κατά τον τερματισμό λειτουργίας Η διαδικασία που ακολουθούμε για την αλλάγη είναι όμοια με αυτή της αλλάγής ταπετσαρίας. e. Κωδικός κλειδώματος Ενεργοποιούμε ή Απενεργοποιούμε τον κωδικό κλειδώματος (απαίτηση κωδικού για ξεκλείδωμα του πληκτρολογίου). Επιλέγουμε:

18 Open password για να ενεργοποιήσουμε τον κωδικό κλειδώματος (εργοστασιακός κωδικός 1122) Close password για απενεργοποίηση της απαίτησης κωδικού για ξεκλείδωμα του πληκτρολογίου Change password για να αλλάξουμε κωδικό κλειδώματος. Εισάγουμε πρώτα τον παλιό κωδικό και στην συνέχεια τον καινούργιο. f. Ripple νερό ενεργοποιούμε ή απενεργοποιούμε το εφέ νερού κατά το πάτημα των εικονιδίων g. Τάση μπαταρίας εμφανίζουμε ή αποκρύπτουμε το ποσοστό ενέργειας της μπαταρίας. h. Μέθοδοι εισαγωγής Επιλέγουμε την μορφή που θέλουμε να έχει αρχικά το πληκτρολόγιο δηλαδή αν θα είναι αριθμητικό (Αριθμητικό) αν θα έχει ελληνικά κεφαλαία ή πεζά γράμματα (Πολλαπλά καθήκοντα EL ή Πολλαπλά καθήκοντα el) ή αν θα έχει λατινικούς κεφαλαίους ή πεζούς χαρακτήρες (Πολλαπλά καθήκοντα ABC ή Πολλαπλά καθήκοντα abc) και στην συνέχεια πατάμε ΟΚ πάνω αριστερά στην οθόνη. i. Αυτόματη αναβάθμιση ημερομηνίας/ώρας Ενεργοποιούμε / Απενεργοποιούμε την αυτόματη αλλαγή της ώρας και της ημερομηνίας

19 j. Χειρόγραφο η συσκευή μας διαθέτει "αναγνώριση γραφής" από αυτό το μενού μπορούμε να ρυθμίσουμε την ταχύτητα της πένας και το χρώμα της. k. Εγκατάσταση ασφάλειας > Card 1 Security Settings i. Card 1 SIM Lock ενεργοποιούμε ή απενεργοποιούμε το αίτημα PIN SIM 1 κατα την ενεργοποίηση του τηλεφώνου. ii. Παγιωμένη κλήση ενεργοποιώντας αυτή την λειτουργία επιτρέπουμε εξερχόμενες κλήσεις από την SIM1 μόνο προς καθορισμένα νούμερα. Για να ενεργοποιήσουμε αυτή την λειτουργία (χρειαζόμαστε τον αριθμό PIN2 της SIM1) επιλέγουμε: Λειτουργία στη συνέχεια πληκτρολογούμε τον αριθμό PIN2 της SIM1 κατά τον ίδιο τρόπο απενεργοιποιούμε την λειτουργία της υπηρεσίας αυτής. Για να επεξεργαστούμε την λίστας των επιτρεπτών αριθμών επιλέγουμε Κατάλογος παγιωμένων κλήσεων στη συνέχεια πατάμε Προσθήκη πάνω δεξιά στην οθόνη επιλέγουμε όνομα και πατάμε "εκδίδω" πάνω αριστερα στην οθόνη πληκτρολογούμε το όνομα και πατάμε προαίρεση πάνω αριστερά στην οθόνη και τέλος επιλέγουμε "Επετεύχθει". Στην συνέχεια πατάμε στην ένδειξη αριθμός και πληκτρολογούμε τον επιτρεπτό αριθμό και πατάμε ΟΚ πάνω αριστερά στην οθόνη, στην

20 ερώτηση "Save?" επιλέγουμε "Ναι" για να ισχύσουν οι αλλαγές που κάναμε στην λίστα (μας ζητάει και πάλι τον αριθμό PIN2) ή "Όχι" για να επιστρέψουμε στο προηγούμενο μενού. iii. Αλλαγή password για αλλαγή των αριθμών PIN1 και PIN2 της SIM 1. l. Εγκατάσταση ασφάλειας > Card 2 Security Settings i. Card 2 SIM Lock ενεργοποιούμε ή απενεργοποιούμε το αίτημα PIN SIM 2 κατα την ενεργοποίηση του τηλεφώνου. ii. Slave Fixed Dial όμοια διαδικασία με Παγιωμένη κλήση της SIM1. iii. Change password για αλλαγή των αριθμών PIN1 και PIN2 της SIM 2. m. Εγκατάσταση ασφάλειας > Κλείδωμα τηλεφώνου ενεργοποιούμε / επενεργοποιούμε το κλείδωμα της συσκευής (εργοστασιακός κωδικός 1122) n. Εγκατάσταση ασφάλειας > Αλλαγή Password αλλάζουμε τον κωδικό κλειδώματος. Επιλέγουμε Password κλειδώματος τηλεφώνου εισάγουμε τον παλιό κωδικό και στην συνέχεια τον καινούργιο και πατάμε ΟΚ πάνω δεξιά στην οθόνη επαναπληκτρολογούμε τον νέο κωδικό για επιβεβαίωση και πατάμε ΟΚ πάνω δεξιά στην οθόνη.

21 Επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων Πατάμε στο εικονίδιο για να εμφανιστεί το μενού των ρυθμίσεων της συσκευής και επιλέγουμε Επαναφορά στις εργοστασιακές. Πραγματοποίηση κλήσης Επιλέγουμε το εικονίδιο στην αρχική οθόνη του τηλεφώνου για να εμφανιστεί το πληκτρολόγιο. Πληκτρολογούμε τον αριθμό που θέλουμε και στην συνέχεια επιλέγουμε, το πράσινο εικονίδιο με την ένδειξη 1 αν θέλουμε να καλέσουμε απο την SIM 1 ή το πράσινο εικονίδιο με την ένδειξη 2 αν θέλουμε να καλέσουμε απο την SIM 2. Κλήση από τις επαφές Επιλέγουμε το εικονίδιο από το πληκτρολόγιο ή το εικονίδιο από το αρχικό μενού. Ανοίγει ο τηλεφωνικός κατάλογος επιλέγουμε το τηλέφωνο που θέλουμε να καλέσουμε, στην νέα καρτέλα που ανοίγει επιλέγουμε "Κλήση" και στη συνέχεια SIM 1 Voice Call για να καλέσουμε από την SIM1 ή SIM 2 Voice Call για να καλέσουμε από την SIM2. Κατά την διάρκεια κλήσης εμφανίζονται στην οθόνη οι εξής επιλογές: Ανοιγμα τηλ. καταλόγου Ανοιχτή ακρόαση Εμφάνιση πληκτρολογίου Σίγαση Προσθήκη αριθμού Κλήση σε αναμονή

22 Τηλεφωνικός Κατάλογος Επιλέγουμε το εικονίδιο για να ανοίξουμε τις επαφές. Στο πάνω μέρος της οθόνης εμφανίζονται οι ενδείξεις: Όλα (εμφανίζει όλα τα αποθηκευμένα τηλέφωνα) Τηλέφωνο (εμφανιζει τα τηλέφωνα που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη του τηλεφώνου) SIM 1 (εμφανιζει τα τηλέφωνα που είναι αποθηκευμένα στη SIM 1) SIM 2 (εμφανιζει τα τηλέφωνα που είναι αποθηκευμένα στη SIM 2) Ακουμπάμε την οθόνη στο σημείο που εμφανίζονται οι επαφές και συρουμε το δάχτυλο μας προς τα πάνω ή προς τα κάτω για να δούμε και τις υπόλοιπες εγγραφές. Αναζήτηση επαφής Στο πληκτρολόγιο που εμφανίζεται πληκτρολογούμε το όνομα ή μέρος του ονόματος. Η αναζήτηση γίνεται αυτόματα. Άλλες λειτουργίες Επιλέγουμε την επαφή που θέλουμε και πατάμε "επιλογές" πάνω δεξιά στην οθόνη. Στο μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε: Προβολή για να δούμε τα στοιχεία της επαφής. Κλήση SIM 1 για να καλέσουμε από την SIM 1. Κλήση SIM 2 για να καλέσουμε από την SIM 2. Αποστολή μηνύματος κειμένου για να στείλουμε μήνυμα SMS Αποστολή μηνύματος πολυμέσων για να στείλουμε μήνυμα MMS.

23 Επεξεργασία για να επεξεργαστούμε τα στοιχεία της επαφής. Αποστολή κάρτας για να στείλουμε τα στοιχεία της επαφής με μήνυμα ή Bluetooth Διαγραφή για να διαγράψουμε την επαφή Αντιγραφή για να αντιγράψουμε τα στοιχεία της επαφής από τη μνήμη του τηλεφώνου στη SIM και αντίστροφα. Ταχεία κλήση για να ορίσουμε αριθμό ταχείας κλήσης Φιλτράρισμα επαφών για να εισάγουμε την επιλεγμένη επαφή στην λίστα μη αποδεκτών κλήσεων ή μηνυμάτων. Οι επαφές φιλτραρίστηκαν για να επεξεργαστούμε την λίστα μη αποδεκτών κλήσεων ή μηνυμάτων. Ομάδα συνδρομητών για να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα Αριθμός ιδιοκτήτη για να καταχωρήσουμε τους τηλεφωνικούς αριθμούς της SIM 1 και της SIM 2. Ρυθμίσεις τηλεφωνικού καταλόγου για να καθορίσουμε προεπιλεγμένη τοποθεσία αποθήκευσης επαφών και να ελέγξουμε την κατάσταση της μνήμης. Μέθοδος εισαγωγής για να επιλέξουμε μορφή πληκτρολογίου. Λίστα μη αποδεκτών κλήσεων ή μηνυμάτων Επιλέγουμε "Οι επαφές φιλτραρίστηκαν" και πατάμε "επιλογές" πάνω δεξιά στην οθόνη, στο μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε: Πρόσθεση για να προσθέσουμε αριθμό στη λίστα, έπειτα πληκτρολογούμε τον αριθμό και πατάμε ΟΚ πάνω δεξιά στην οθόνη. Στην επόμενη καρτέλα επιλέγουμε φιλτράρισμα κλήσεων για να απορρίψουμε

24 κλήσεις απο τον αριθμό αυτό ή φιλτράρισμα μηνυμάτων για να απορρίψουμε μηνύματα από τον αριθμό αυτό. Όταν μας καλούν από αριθμό που υπάρχει στη λίστα μη αποδεκτών κλήσεων αποστέλεται μήνυμα κατειλλημένου και εμείς λαμβανουμε μήνυμα για την κλήση αυτή. Επεξεργασία για να επεξεργαστούμε κάποιον αριθμό της λίστας. Διαγραφή για να διαγράψουμε τον αριθμό από την λίστα Διαγραφή όλων για να διαγράψουμε όλους τους αριθμούς από την λίστα Προσθήκη νέας επαφής Πατάμε "επιλογές" πάνω δεξιά στην οθόνη και επιλέγουμε "Προσθήκη νέας καταχώρησης" στην νέα καρτέλα που ανοίγει επιλέγουμε την τοποθεσία αποθήκευσης της νέας επαφής (SIM 1, SIM 2, Τηλέφωνο). Αν αποθηκεύσουμε σε μια από τις δύο SIM μπορούμε να εισάγουμε μόνο όνομα και αριθμό. Αν αποθηκεύσουμε στη μνήμη του τηλεφώνου μπορούμε να εισάγουμε περισσότερα στοιχεία. Για να κάνουμε εισαγωγή των στοιχείων πατάμε πάνω στα πεδία (όνομα, αριθμός κ.τ.λ.) ανοίγει το πληκτρολόγιο και πληκτρολογούμε το αντίστοιχο στοιχείο μετά πατάμε "επιλογές" και "έτοιμο". Στο πεδίο με την ένδειξη επιλέγουμε φωτογραφία. Πατώντας στα βελάκια και επιλέγοντας "Επιλογή από αρχείο" και μετά "ΟΚ" πάνω δεξιά στην οθόνη μπορούμε να επιλέξουμε οποιαδήποτε φωτογραφία που είναι αποθηκευμένη στην κάρτα μνήμης ή στην μνήμη του τηλεφώνου.

25 Στο πεδίο με την ένδειξη επιλέγουμε ήχο κλήσης. Στο πεδίο με την ένδειξη επιλέγουμε ομάδα. Μηνύματα Δημιουργία νέου μηνύματος SMS Επιλέγουμε το εικονίδιο μετα πατάμε στο πεδίο "προς" και πληκτρολογούμε τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα. Έπειτα πατάμε στο παρακάτω πεδίο και γράφουμε το κείμενο που θέλουμε. Στην συνέχεια πατάμε "επιλογές" πάνω δεξιά στην οθόνη και επιλέγουμε: Αποστολή SIM 1 για να στείλουμε το μήνυμα από την SIM 1. Αποστολή SIM 2 για να στείλουμε το μήνυμα από την SIM 2. SIM 1 Αποστολή και αποθήκευση για να στείλουμε το μήνυμα από την SIM 1 και να το αποθηκεύσουμε. SIM 2 Αποστολή και αποθήκευση για να στείλουμε το μήνυμα από την SIM 2 και να το αποθηκεύσουμε. Προσθήκη παραλήπτη για να προσθέσουμε παραλήπτη από τον τηλεφωνικό κατάλογο. Πρόσθεση ομάδας για να στείλουμε το μήνυμα σε μια ομάδα παραληπτών. Αποθήκευση για να αποθηκεύσουμε το μήνυμα χωρίς να το στείλουμε. Εισαγωγή για να εισάγουμε στο μήνυμα κάποιο αντικείμενο όπως εικόνα, emoticons ή αριθμό τηλεφώνου κ.τ.λ. Μέθοδος εισαγωγής για να επιλέξουμε πληκτρολόγιο (π.χ. ελληνικό ή λατινικό).

26 Αποβολή για να επιστρέψουμε στο κύριο μενού. Δημιουργία νέου MMS Επιλέγουμε το εικονίδιο στη νέα καρτέλα που ανοίγει πληκτρολογούμε το μήνυμα που θέλουμε έπειτα πατάμε "επιλογές" πάνω δεξιά στην οθόνη και στην συνέχεια πατάμε "εισαγωγή" για να επιλέξουμε το αρχείο που θέλουμε να στείλουμε. Για στείλουμε το μήνυμα επιλέγουμε "επιλογές" πάνω δεξιά στην οθόνη και έπειτα "έτοιμο" στην καρτέλα που ανοίγει πατάμε στο πεδίο "προς" για να προσθέσουμε τον παραλήπτη έπειτα πατάμε "έτοιμο" πάνω αριστερά στην οθόνη και επιλέγουμε "αποστολή". Για να δούμε τα μηνύματα που έχουμε στείλει ή που έχουμε λάβει επιλέγουμε το εικονίδιο. Bluetooth Επιλέγουμε το εικονίδιο και στην νέα καρτέλα που ανοίγει επιλέγουμε: Ισχύς για να ενεργοποιήσουμε ή να απενεργοποιήσουμε το bluetooth. Εξεταστική συσκευή ήχου για να εντοπίσουμε συσκευές ήχου. Η συσκευή μου για να εντοπίσουμε άλλες συσκευές. Όταν εντοπίσουμε την συσκευή που θέλουμε την επιλέγουμε πληκτρολογούμε τον κωδικό "0000" και πατάμε "ΟΚ" πάνω δεξιά στην οθόνη και επιλέγουμε "Ναι" ή "Όχι" στην ερώτηση για αυτόματη σύνδεση. Για να συνδέσουμε με bluetooth δύο συσκευές πρέπει να ενεργοποιήσουμε την ορατότητα από το μενού Ρυθμίσεις του bluetooth.

27 Στο μενού Ρυθμίσεις επιλέγοντας "αλλαγή ονόματος" μπορούμε να αλλάξουμε το όνομα της συσκευής μας. Στο μενού Ρυθμίσεις επιλέγοντας "Αποθήκευση" ορίζουμε σε ποια μνήμη θα αποθηκεύονται τα αρχεία που λαμβάνουμε με bluetooth. Συμβουλή Απενεργοποιούμε το Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιούμε για εξοικονόμηση ενέργειας.

28 Ρυθμίσεις Internet / MMS Vodafone Υπηρεσίες - λογαριασμός δεδομένων - GPRS Όνομα λογαριασμού: Vodafone GR APN: internet.vodafone.gr Όνομα χρήστη: user Κωδικός: pass Γνήσιος τύπος: κανονικά Αποθήκευση Υπηρεσίες - λογαριασμός δεδομένων - GPRS Όνομα λογαριασμού: Vodafone GR-MMS APN: mms.vodafone.net Όνομα χρήστη: user Κωδικός: pass Γνήσιος τύπος: κανονικά Πρωτεύων DNS: Αποθήκευση Υπηρεσίες - WAP - ρυθμίσεις- επεξεργασία λογαριασμού 1. Όνομα λογαριασμού: Vodafone 2. Αρχική σελίδα: 3. Λογαριασμός δεδομένων: Vodafone GR 4. Τύπος σύνδεσης: HTTP 5. Όνομα χρήστη: user 6 Κωδικός: pass

29 Αφού αποθηκεύσουμε επιλέγουμε ενεργοποίηση. Κέντρο μηνυμάτων - μηνύματα - ρυθμίσεις μηνυμάτων - μήνυμα πολυμέσων - επεξεργασία προφίλ - προσθήκη νέου 1. Όνομα λογαριασμού: Vodafone GR-MMS 2. Διεύθυνση MMCS: 3. Λογαριασμός δεδομένων: Vodafone GR-MMS 4. Τύπος σύνδεσης: WAP, ip: Όνομα χρήστη: user 6 Κωδικός: pass Αφού αποθηκεύσουμε επιλέγουμε ενεργοποίηση.

30 Wind Υπηρεσίες - λογαριασμός δεδομένων - GPRS Όνομα λογαριασμού: Wind internet APN: gint.b-online.gr Όνομα χρήστη: wap Κωδικός: wap Γνήσιος τύπος: κανονικά Αποθήκευση Υπηρεσίες - λογαριασμός δεδομένων - GPRS Όνομα λογαριασμού: Wind Mms APN: mnet.b-online.gr Όνομα χρήστη: wap Κωδικός: wap Γνήσιος τύπος: κανονικά Πρωτεύων DNS: Αποθήκευση Υπηρεσίες - WAP - ρυθμίσεις- επεξεργασία λογαριασμού 1. Όνομα λογαριασμού: Wind 2. Αρχική σελίδα: 3. Λογαριασμός δεδομένων: Wind internet 4. Τύπος σύνδεσης: HTTP 5. Όνομα χρήστη: wap 6 Κωδικός: wap Αφού αποθηκεύσουμε επιλέγουμε ενεργοποίηση.

31 Κέντρο μηνυμάτων - μηνύματα - ρυθμίσεις μηνυμάτων - μήνυμα πολυμέσων - επεξεργασία προφίλ - προσθήκη νέου 1. Όνομα λογαριασμού: WIND MMS 2. Διεύθυνση MMCS: 3. Λογαριασμός δεδομένων: Wind Mms 4. Τύπος σύνδεσης: WAP, ip: Όνομα χρήστη: wap 6 Κωδικός: wap Αφού αποθηκεύσουμε επιλέγουμε ενεργοποίηση.

32 Cosmote Υπηρεσίες - λογαριασμός δεδομένων - GPRS Όνομα λογαριασμού: Cosmote internet APN: Internet Όνομα χρήστη: Κωδικός: Γνήσιος τύπος: κανονικά Αποθήκευση Υπηρεσίες - λογαριασμός δεδομένων - GPRS Όνομα λογαριασμού: Cosmote Mms APN: Mms Όνομα χρήστη: Κωδικός: Γνήσιος τύπος: κανονικά Πρωτεύων DNS: Αποθήκευση Υπηρεσίες - WAP - ρυθμίσεις- επεξεργασία λογαριασμού 1. Όνομα λογαριασμού: Cosmote 2. Αρχική σελίδα: 3. Λογαριασμός δεδομένων: Cosmote internet 4. Τύπος σύνδεσης: HTTP 5. Όνομα χρήστη: 6 Κωδικός:

33 Αφού αποθηκεύσουμε επιλέγουμε ενεργοποίηση. Κέντρο μηνυμάτων - μηνύματα - ρυθμίσεις μηνυμάτων - μήνυμα πολυμέσων - επεξεργασία προφίλ - προσθήκη νέου 1. Όνομα λογαριασμού: Cosmote MMS 2. Διεύθυνση MMCS: 3. Λογαριασμός δεδομένων: Cosmote Mms 4. Τύπος σύνδεσης: WAP, ip: Όνομα χρήστη: 6 Κωδικός: Αφού αποθηκεύσουμε επιλέγουμε ενεργοποίηση.

34 Σημειώσεις για τη χρήση του τηλεφώνου. Το τηλέφωνό σας αποτελεί προϊόν υψηλής σχεδίασης και κατασκευαστικής τεχνικής και πρέπει να αντιμετωπίζονται με προσοχή. Οι παρακάτω προτάσεις θα σας βοηθήσουν να συμμορφωθεί με τους όρους του κιτ επισκευής, να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του κινητού τηλεφώνου. 1) Τοποθετήστε το κινητό τηλέφωνο και μέρη και εξαρτήματα τους μακριά από μικρά παιδιά. 2) Κρατήστε το τηλέφωνο στεγνό, βροχή, υγρασία και όλοι οι τύποι υγρών που περιέχουν μεταλλικά άλατα διαβρώνουν τα ηλεκτρονικά κυκλώματα. 3) Μην αγγίζετε το τηλέφωνο με βρεγμένα χέρια κατά τη φόρτιση, θα προκαλέσει ηλεκτροπληξία ή βλάβη στο τηλέφωνο. 4) Αποφύγετε να τοποθετείτε τη συσκευή σε περιβάλλον υψηλής θερμοκρασίας. Οι θερμοκρασίες θα περιορίσουν το χρόνο ζωής μιας ηλεκτρονικής συσκευής, θα βλάψουν τις μπαταρίες της και μπορεί να παραμορφώσουν ή να λειώσουν ορισμένα πλαστικά μέρη της. 5) Αποφύγετε να τοποθετείτε τη συσκευή σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Όταν η θερμοκρασία αυξάνεται, το τηλέφωνο θα παράγει ατμό που μπορεί να καταστρέψει τα ηλεκτρονικά κυκλώματα. 6) Αποφύγετε να τοποθετείτε το τηλέφωνο σε χώρους με σκόνη, ή βρώμικα μέρη, διάφορα μέρη μπορεί να καταστραφούν.

35 7) Αποφύγετε να έχετε το τηλέφωνο κοντά σε ένα αναμμένο τσιγάρο, κοντά σε γυμνή φλόγα ή πηγή θερμότητας. 8) Μην ανοίγετε τη συσκευή, μη επαγγελματική προσέγγιση θα κάνει ζημιά στο τηλέφωνο. 9) Μην ρίχνετε από ύψος, χτυπάτε ή ανακινείτε το τηλέφωνο, βίαιος χειρισμός μπορεί να προκαλέσει βλάβη των εσωτερικών κυκλωμάτων. 10) Μην βάφετε το τηλέφωνο, γιατί το χρώμα θα μπλοκάρει ακουστικά, μικρόφωνα ή άλλα αφαιρούμενα τμήματα, και να το οδηγήσουν να μην λειτουργεί. 11) Χρήση καθαρού, μαλακού, στεγνού υφάσματος για να καθαρίσετε την κάμερα, αισθητήρα φωτός. Απαγορεύετε η χρήση επιβλαβών χημικών ουσιών και προϊόντων καθαρισμού, για να καθαρίσετε το τηλέφωνο. 12) Εάν το κινητό τηλέφωνο, μπαταρία, το φορτιστή και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας είναι ελαττωματικό, να απευθύνει προς το πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο κέντρο εξυπηρέτησης ZER για έλεγχο. 13) Αν είναι ανάγκη, το προσωπικό του Κέντρου Εξυπηρέτησης θα σας βοηθήσει και θα φροντίσει για την επισκευή του τηλεφώνου.

Αφαίρεση καλύμματος μπαταρίας Αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα της συσκευής σπρώχνοντάς το ελαφρά προς τα κάτω.

Αφαίρεση καλύμματος μπαταρίας Αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα της συσκευής σπρώχνοντάς το ελαφρά προς τα κάτω. Εικόνα 1 Ξεκινώντας Αφαίρεση καλύμματος μπαταρίας Αφαιρούμε το πίσω κάλυμμα της συσκευής σπρώχνοντάς το ελαφρά προς τα κάτω. Τοποθέτηση καλύμματος μπαταρίας Τοποθετούμε το κάλυμμα έτσι ώστε οι εσοχές του

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ SONIM XP5300 FORCE 3G. Ελληνικά

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ SONIM XP5300 FORCE 3G. Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ SONIM XP5300 FORCE 3G Ελληνικά Πνευματικά δικαιώματα 2011 Sonim Technologies, Inc. Οι επωνυμίες SONIM και το λογότυπο Sonim είναι εμπορικά σήματα της Sonim Technologies, Inc. Άλλες επωνυμίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ SONIM XP3300 FORCE. Ελληνικά

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ SONIM XP3300 FORCE. Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ SONIM XP3300 FORCE Ελληνικά Πνευματικά δικαιώματα 2010 Sonim Technologies, Inc. Οι επωνυμίες SONIM και το λογότυπο Sonim είναι εμπορικά σήματα της Sonim Technologies, Inc. Άλλες επωνυμίες

Διαβάστε περισσότερα

ZTE-Android 2.2. Οδηγός Χρήσης

ZTE-Android 2.2. Οδηγός Χρήσης ZTE-Android 2.2 Οδηγός Χρήσης Νομικές Πληροφορίες Copyright 2011 ZTE CORPORATION. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Δεν επιτρέπεται η χρήση αποσπάσματος, η αναπαραγωγή, η μετάφραση ή η χρήση μέρους

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης Vodafone 575

Εγχειρίδιο χρήσης Vodafone 575 Όμιλος Vodafone Group 2013. Η επωνυμία Vodafone και τα λογότυπα Vodafone αποτελούν εμπορικά σήματα του Ομίλου Vodafone Group. Τυχόν ονόματα προϊόντων ή εταιρειών που αναφέρονται στο παρόν ενδέχεται αν

Διαβάστε περισσότερα

EΛΛH NIKA ENGLISH. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300. Οδηγός χρήσης LG-P990. www.lg.com P/N : MFL67121810 (1.

EΛΛH NIKA ENGLISH. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300. Οδηγός χρήσης LG-P990. www.lg.com P/N : MFL67121810 (1. EΛΛH NIKA ENGLISH Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300 Οδηγός χρήσης LG-P990 P/N : MFL67121810 (1.0) www.lg.com Wi-Fi (WLAN) Αυτός ο εξοπλισμός ενδέχεται να λειτουργεί σε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C5 03

Οδηγός χρήσης Nokia C5 03 Οδηγός χρήσης Nokia C5 03 Τεύχος 2.2 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 5 Αφαίρεση μπαταρίας 5 Ξεκινώντας 6 Τοποθέτηση της κάρτας SIM και της μπαταρίας 6 Τοποθέτηση της κάρτας μνήμης 8 Αφαίρεση της κάρτας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C5 00

Οδηγός χρήσης Nokia C5 00 Οδηγός χρήσης Nokia C5 00 Τεύχος 3.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 5 Πληροφορίες για τη συσκευή 5 Εφαρμογές γραφείου 6 Υπηρεσίες δικτύου 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Τοποθέτηση της κάρτας SIM

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Vodafone Smart Chat

Οδηγός Χρήσης Vodafone Smart Chat Ορισμένες υπηρεσίες και εφαρμογές μπορεί να μην είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες. Παρακαλώ ζητήστε περισσότερες λεπτομέρειες από το κατάστημα. Το Facebook είναι σήμα κατατεθέν της Facebook, Inc. Οι ενδείξεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης. Περιεχόμενα

Οδηγίες Χρήσης. Περιεχόμενα Smartphone Ω1 1 Οδηγίες Χρήσης Περιεχόμενα Σημείωση: Οι εικόνες/ σχήματα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι ενδείξεις που αναφέρονται σ αυτές τις οδηγίες είναι ενδεικτικά και μπορεί να διαφέρουν από τη

Διαβάστε περισσότερα

Ειδοποίηση. Copyright 2011 TCT Mobile Limited

Ειδοποίηση. Copyright 2011 TCT Mobile Limited Όμιλος Vodafone Group 2011 Η επωνυμία Vodafone και τα λογότυπα Vodafone αποτελούν εμπορικά σήματα του Ομίλου Vodafone Group. Τυχόν ονόματα προϊόντων ή εταιρειών που αναφέρονται στο παρόν ενδέχεται αν είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H

ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 801 11 200 900 ή από κινητό στο : 210 4800564 Οδηγός χρήσης LG-P700 P/NO : MFL67482902 (1.0) www.lg.com Wi-Fi (WLAN) Αυτός ο εξοπλισμός

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 500

Οδηγός χρήσης Nokia 500 Οδηγός χρήσης Nokia 500 Τεύχος 2.1 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 5 Ξεκινώντας 7 Πλήκτρα και μέρη 7 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 9 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης 10 Φόρτιση 13 Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ENGLISH. Οδηγίες χρήσης User Guide. www.lg.com MFL68043814 (1.0)

ENGLISH. Οδηγίες χρήσης User Guide. www.lg.com MFL68043814 (1.0) ENGLISH Οδηγίες χρήσης User Guide MFL68043814 (1.0) www.lg.com ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Ο οδηγός βίντεο (Video Guide) σας παρουσιάζει τις νέες βασικές λειτουργίες του G2. Αυτές οι λειτουργίες είναι διαθέσιμες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH. Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605. www.lg.com MFL67982010 (1.0)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH. Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605. www.lg.com MFL67982010 (1.0) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605 MFL67982010 (1.0) www.lg.com ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Οι ενδείξεις της οθόνης και οι εικόνες ενδέχεται να διαφέρουν από εκείνες που βλέπετε στο τηλέφωνό

Διαβάστε περισσότερα

Smart 4 mini Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Smart 4 mini Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Smart 4 mini Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Κάποιες υπηρεσίες και εφαρμογές μπορεί να μην είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες. Παρακαλώ ρωτήστε στα καταστήματα για λεπτομέρειες. To Αndroid είναι εμπορικό σήμα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia X3-02

Οδηγός χρήσης Nokia X3-02 Οδηγός χρήσης Nokia X3-02 Τεύχος 3.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 5 Ξεκινώντας 6 Πλήκτρα και μέρη 6 Τοποθέτηση της κάρτας SIM και της μπαταρίας 7 Τοποθέτηση ή αφαίρεση κάρτας μνήμης 8 Φόρτιση της

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 701

Οδηγός χρήσης Nokia 701 Οδηγός χρήσης Nokia 701 Τεύχος 2.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Τοποθέτηση κάρτας SIM και μπαταρίας 10 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης 12 Φόρτιση 13 Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 500

Οδηγός χρήσης Nokia 500 Οδηγός χρήσης Nokia 500 Τεύχος 1.1 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Τοποθέτηση της κάρτας SIM 10 Τοποθέτηση κάρτας μνήμης 11 Φόρτιση 13 Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου, μεταβείτε στη διεύθυνση www.alcatelonetouch. com για να κατεβάσετε το πλήρες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου, μεταβείτε στη διεύθυνση www.alcatelonetouch. com για να κατεβάσετε το πλήρες Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου, μεταβείτε στη διεύθυνση www.alcatelonetouch. com για να κατεβάσετε το πλήρες εγχειρίδιο χρήστη. Επιπλέον, στον ιστότοπο μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440. www.lg.com MFL67868136 (1.0)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440. www.lg.com MFL67868136 (1.0) ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440 MFL67868136 (1.0) www.lg.com ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Οι ενδείξεις της οθόνης και οι εικόνες ενδέχεται να διαφέρουν από εκείνες που βλέπετε στο τηλέφωνό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C7 00

Οδηγός χρήσης Nokia C7 00 Οδηγός χρήσης Nokia C7 00 Τεύχος 2.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Τοποθέτηση κάρτας SIM και μπαταρίας 10 Τοποθέτηση ή αφαίρεση κάρτας μνήμης 12 Φόρτιση 13 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C6-01

Οδηγός χρήσης Nokia C6-01 Οδηγός χρήσης Nokia C6-01 Τεύχος 3.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Αλλαγή της έντασης ήχου κλήσης, τραγουδιού ή βίντεο 10 Κλείδωμα ή ξεκλείδωμα των πλήκτρων και της

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C2 03/C2 06

Οδηγός χρήσης Nokia C2 03/C2 06 Οδηγός χρήσης Nokia C2 03/C2 06 Τεύχος 1.2 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Ξεκινώντας 5 Το τηλέφωνό σας με δύο SIM 5 Πλήκτρα και μέρη 6 Τοποθέτηση της κάρτας SIM και της μπαταρίας 7 Τοποθέτηση δεύτερης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 108 Dual SIM RM-944

Οδηγός χρήσης Nokia 108 Dual SIM RM-944 Οδηγός χρήσης Nokia 108 Dual SIM RM-944 Τεύχος 1.1 EL Οδηγός χρήσης Nokia 108 Dual SIM Περιεχόμενα Ασφάλεια 3 Ξεκινώντας 4 Πλήκτρα και μέρη 4 Τοποθέτηση της κάρτας SIM και της μπαταρίας 4 Τοποθέτηση κάρτας

Διαβάστε περισσότερα

Τηλέφωνο Cat B25 Εγχειρίδιο χρήση. Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε κινητό τηλέφωνο Cat B25

Τηλέφωνο Cat B25 Εγχειρίδιο χρήση. Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε κινητό τηλέφωνο Cat B25 Τηλέφωνο Cat B25 Εγχειρίδιο χρήση Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε κινητό τηλέφωνο Cat B25 Σύντομη εισαγωγή Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το κινητό τηλέφωνο Cat B25. Σε αυτό το εγχειρίδιο θα βρείτε λεπτομέρειες

Διαβάστε περισσότερα

Eγχειρίδιο χρήσης VF-995N

Eγχειρίδιο χρήσης VF-995N Eγχειρίδιο χρήσης Όμιλος Vodafone 2015. Τα Vodafone και Vodafone λογότυπα είναι εμπορικά σήματα του Ομίλου Vodafone. Τυχόν ονόματα προϊόντων ή εταιρεία ποθ αναφέρονται στο παρόν έντυπο ενδέχεται να αποτελούν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia X6-00

Οδηγός χρήσης Nokia X6-00 Οδηγός χρήσης Nokia X6-00 Τεύχος 5.4 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Πληροφορίες για τη συσκευή 7 Υπηρεσίες δικτύου 9 Ξεκινώντας 10 Πλήκτρα και μέρη 10 Τοποθέτηση κάρτας SIM και μπαταρίας 12 Φόρτιση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia E5-00. Τεύχος 2.0

Οδηγός χρήσης Nokia E5-00. Τεύχος 2.0 Οδηγός χρήσης Nokia E5-00 Τεύχος 2.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Πληροφορίες για τη συσκευή 7 Υπηρεσίες δικτύου 8 Σχετικά με τη διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων 9 Αφαίρεση μπαταρίας 11 Ξεκινώντας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Asha 503

Οδηγός χρήσης Nokia Asha 503 Οδηγός χρήσης Nokia Asha 503 Τεύχος 1.0 EL Οδηγός χρήσης Nokia Asha 503 Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Έναρξη χρήσης 6 Πλήκτρα και μέρη 6 Τοποθέτηση κάρτας SIM, μπαταρίας και κάρτας μνήμης 6 Φόρτιση της μπαταρίας

Διαβάστε περισσότερα