ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011 ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011 ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ"

Transcript

1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010-ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011 ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ Διακρίσεις 01 ΜΕΣΟΓΕΙΑΔΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ 2010 Οι μαθητές Ε. Μάστορης (Β Λυκείου), Ε. Ταρατόρης (Γ Λυκείου) και Ε. Φριλίγκου (Α Λυκείου) απέσπασαν χάλκινο μετάλλιο στη Μεσογειάδα Μαθηματικών το Ο Ε. Ταρατόρης απέσπασε χάλκινο μετάλλιο στον ίδιο διαγωνισμό και το ο DEBATE TOURNAMENT MORAITIS SCHOOL (21-22/1/2011) Η ομάδα Debate του Δημοτικού Σχολείου συμμετείχε για πρώτη φορά στο 2 ο Debate Tournament που διοργάνωσε η Σχολή Μωραΐτη στην Αθήνα. Οι μαθήτριες Αν. Λαλιώτη και Μ. Σιετή (ΣΤ τάξη) απέσπασαν το 1 ο βραβείο και ισοψήφισαν στην κατηγορία καλύτερου ομιλητή. Οι μαθητές Κ. Γεωργίου και Αγγ. Λαλιώτη (ΣΤ τάξη) απέσπασαν το 2 ο βραβείο στην κατηγορία καλύτερης ομάδας ομιλητών, ενώ το 3 ο βραβείο στην ίδια κατηγορία απέσπασαν οι μαθήτριες Αν. Λαλιώτη και Μ. Σιετή (ΣΤ τάξη). Πολύ καλές βαθμολογίες απέσπασαν τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας: Δ. Αλεξανδρίδης, Τ. Γρηγοριάδης, Η. Καρακώστα, Θ. Πουρσανίδου, Ε. Σιφναίου.

2 Στη διοργάνωση συμμετείχαν η Σχολή Μωραΐτη, τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη, το Κολέγιο Αθηνών, η Εκπαιδευτική Αναγέννηση, Saint Lawrence, Saint Catherine s, CAMPION. 03 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Ο μαθητής Ρ. Κετσετσίδης (Α Γυμνασίου) απέσπασε το 1 ο βραβείο στο διαγωνισμό που διοργάνωσε ο «Μικρός Αναγνώστης» σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή για τη σύνθεση μουσικού έργου (λιμπρέτο) με θέμα: Λιμπρέτο με τίτλο «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΒΙΟΛΙ». Το έργο θα δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα του Μικρού Αναγνώστη και στην παιδική εφημερίδα kidpress.gr. Επιπλέον θα μελοποιηθεί σε αληθινή όπερα από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου, το οποίο θα διαγωνιστεί με το συγκεκριμένο έργο στο 2 ο Φεστιβάλ Όπερας που διοργανώνει η Εθνική Λυρική Σκηνή το Μάρτιο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ-ΘΑΛΗΣ (30/10/2010) Εξήντα τέσσερις (64) μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου πέρασαν με επιτυχία την 1 η φάση, «Θαλής», του Πανελλήνιου Διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Οι μαθητές είναι: Β Γυμνασίου: Σ. Αμπραχαμιάν, Δ. Αναστασιάδης, Α. Βουζουλίδου, Α. Γκαβέζος, Π. Ζαβιτσάνος, Α. Καρκάλα, Π. Κοσμάς, Σπ. Κουτρούλης, Π. Κόντζογλου, Χ. Ματιάκη, Γρ.-Ά. Πίτσης, Α. Τσιτουρίδης, Ά. Τσιτουρίδου, Α. Χατζησταύρου, Ρ.-Β. Χρυσάγης. Γ Γυμνασίου: Ε. Ανδριάς-Μαλάμης, Δ. Γιάννου, Γ. Κοτζάμπασης, Κ. Κουμεντάκης, Γ. Λαλές, Β. Λυκογιάννης, Κ. Μαυρομάτη, Α. Νικολαΐδου, Κ. Ντόλκερας, Ε. Παμπόρη, Στ. Παπαγεωργίου, Σ. Παπαϊορδανίδου, Χρ. Ταρατόρη, Ρ.-Τ. Τζήκας, Μ. Τίρτα, Ε. Τουμπουρλέκα, Γ. Χατζής, Γ. Χρίστογλου. Α Λυκείου: Ο. Αθανασιάδης-Σαλαλές, Κ. Βαρσάμη, Σ. Θωμάρεϊς, Π. Καλμούκος, Κ. Κασπαριάν, Κ. Κυριακίδης, Ε. Κωνσταντινίδου, Έ. Μάινου, Χρ. Μπέκος, Δ. Νικολάου, Μ. Παπαευαγγέλου, Γ. Παπάζογλου, Β. Σιώμος, Ο. Φωτιάδης, Β. Χάιδας, Α. Χατζηδημητριάδης. Β Λυκείου: Χ. Γούτα, Ε. Πανούση, Χρ. Παντελίδης, Ε. Πασχαλίδου, Π. Πρέζας, Κ. Σαμαράς-Τσακίρης, Ρ. Ταρατόρη, Γ. Τζίρογλου, Ε. Φριλίγκου, Α. Φωτιάδου. Γ Λυκείου: Γ. Ιωαννίδης-Κόπανος, Ε. Μάστορης, Γ.-Α. Σταυρινός, Ά. Φωτιάδης, Κ. Χατζημαριανός.

3 05 23 ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (8-23/1/2011) Οι μαθητές Ε. Μποζίκας (Β Λυκείου), Α. Ταγταλενίδης (Α Λυκείου) και Κ. Σαμαράς-Τσακίρης (Β Λυκείου) κατέλαβαν την 1 η, 2 η και 6 η θέση αντίστοιχα στην Α φάση του 23 ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής και προκρίθηκαν στη Β φάση. Επίσης διαγωνίστηκαν με επιτυχία και προκρίθηκαν στη Β φάση οι μαθητές Γ. Βουδούρης και Γ. Χρίστογλου (Γ Γυμνασίου), Κ. Κυριακίδης (Α Λυκείου) και Ι. Καλλαράς (Γ Λυκείου) ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ (27/12/2010) Στον 7 ο Διαγωνισμό Ποίησης της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών Ευρώπης η μαθήτρια Α. Φωτιάδου (Β Λυκείου) απέσπασε το 1 ο βραβείο και έπαινο απέσπασαν οι μαθήτριες Μ. Κωστίδου (Α Γυμνασίου), Β. Παπαθεοδώρου (Β Γυμνασίου), Ν. Μουντράκη (Γ Γυμνασίου), Χ. Γούτα (Α Λυκείου), Κ. Βαλιούλη και Ε. Πασχαλίδου (Β Λυκείου). 07 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Στους αγώνες καλαθοσφαίρισης Α φάσης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων Δ/νσης Δ.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης η ομάδα αγοριών κατέκτησε την 1 η θέση. Τα αποτελέσματα ήταν: 2 ο ΓΕΛ Θέρμης - Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη 0-20 (άνευ αγώνα) 2 ο ΓΕΛ Ανατόλια - Εκπαιδευτήρια Μαντούλίδη Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη - Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη - 3 ο ΓΕΛ Χαριλάου Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη - Αριστοτέλειο Κολέγιο Στο 10 ο Διανομαρχιακό Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής η ομάδα του Δημοτικού Σχολείου κατέλαβε την 1 η θέση. Την ομάδα αποτελούσαν οι μαθητές: Ε. Ιωαννίδης (Δ τάξη), Ε. Καραθόδωρου (Ε τάξη), Θ.-Α. Μπίλλας (Γ τάξη), Χρ. Σιδέρης και Ρ. Τσιάμης (Ε τάξη). Οι μαθητές Γ. Νταμπίζας και Γ. Καμπιώτης (Γ Γυμνασίου) κατέκτησαν την 1 η και την 6 η θέση αντίστοιχα στα 3000μ. στους αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος Α φάσης Γυμνασίων, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ της Δ/νσης Δ.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης. Στην ίδια διοργάνωση οι μαθήτριες Ε. Κωνσταντινίδου και Α. Λαυρεντιάδου (Α Λυκείου) κατέκτησαν την 5 η και 12 η θέση αντίστοιχα στα 3000μ. Δραστηριότητες ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (17-19/12/2010, Θεσσαλονίκη) Οι μαθητές Π. Σιώζος-Δρόσος (Β Λυκείου) και Α. Καρακώστα (Α Λυκείου) προκρίθηκαν στην οκταμελή εθνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 66 η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων (Αθήνα, 8-18 Απριλίου 2011). Η μαθήτρια Μ. Αρετάκη (Α Λυκείου) κατατάχθηκε 1 η επιλαχούσα και θα συμμετάσχει σε περιφερειακές συνόδους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

4 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 02 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΟΥΝ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΑΓΕΥΕΙ» (17-19/12/2010, Αθήνα) 10 μαθητές του Γυμνασίου/Λυκείου συμμετείχαν μαζί με τους υπεύθυνους καθηγητές τους, σε μια πρωτότυπη και ξεχωριστή συνάντηση αριστούχων μαθητών Β /Γ Γυμνασίου και Α /Β Λυκείου του σχολικού έτους , στο συνέδριο Φυσικής με τίτλο: «Οι μαθητές συναντούν τη Φυσική και η Φυσική τους Μαγεύει!», που πραγματοποιείται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Νέας Φιλαδέλφειας (ΕΚΦΕ). ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 03 Ο ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ G. WASHINGTON ΤΩΝ ΗΠΑ κ. Χ. ΜΥΛΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΛΟΓΟ (17/12/2010) Ο κ. Χάρης Μυλωνάς, απόφοιτος του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων και σήμερα επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο G. Washington των ΗΠΑ πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Ελλάδα: Ένα αναπτυγμένο κράτος που οδηγείται σε κατάρρευση;» στους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 04 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΣΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ (8/12/2010) Στο πλαίσιο του Επίκαιρου Λόγου πραγματοποιήθηκε ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, κ. Ζαφείρη Τρόμπακα, με θέμα: «Δράση της ομάδας διάσωσης και αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών». ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 05 «ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΓΝΩΣΤΟΣ;» (19/1/2011) Ο κ. Ι. Ασσιόγλου, υπεύθυνος του προγράμματος Αγωγής Υγείας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Γνωρίζεις το Διαδίκτυο; Ποιος είναι αυτός ο μεγάλος άγνωστος;» στους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 06 ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (22/12/2010) Οι μαθητές της Ε Δημοτικού παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία το παραμύθι του Μίχαελ Έντε, «Το μαγικό φίλτρο» σε διασκευή της Γ. Γκανά στους μαθητές του Δημοτικού και το απόγευμα της ίδιας μέρας στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 07 ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ (23/12/2010) Μετά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Γυμνασίου-Λυκείου, όπου παρουσιάστηκε το μουσικό παραμύθι «Κάθε μέρα Χριστούγεννα» του Β. Ηλιόπουλου από τη χορωδία

5 του Γυμνασίου-Λυκείου. Τη μουσική προετοιμασία και τη διεύθυνση της χορωδίας είχε η κ. Ε. Θεοδωρίδου, τη σκηνοθετική επιμέλεια η ηθοποιός κ. Ε. Δημοπούλου, ενώ στο πιάνο συνόδεψε ο κ. Χ. Μπούσιος. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν ανά τομέα μαθημάτων οι αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου- Λυκείου. Τιμητικές πλακέτες επιδόθηκαν από την Πρόεδρο των Εκπαιδευτηρίων κ. Α. Μαντουλίδου στους διακριθέντες εκπαιδευτικούς κ. κ. Γ. Παμπόρη («Παιδαγωγός Yale» 2010), J. Macphail («Παιδαγωγός Yale» 2008) και Ε. Χαραλαμποπούλου («Αριστεία και Καινοτομία στην Εκπαίδευση»). ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ο ΜΟΝΤΕΛΟ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ (23-29/1/2011, Χάγη-Ολλανδία) Δώδεκα μαθητές της Α και Β Λυκείου πήραν μέρος στο 43 ο Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών, που πραγματοποιήθηκε στη Χάγη της Ολλανδίας, έδρα του Διεθνούς Δικαστηρίου και της διπλωματικής δραστηριότητας του ΟΗΕ. Οι μαθητές εκπροσώπησαν το κρατίδιο του Σαν Μαρίνο. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 09 ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ JUVENTUS SOCCER SCHOOLS, ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ (23/1/2011) Στις τελετές τιμήθηκαν οι Ν. Σταυρόπουλος, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και νυν τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, ο διεθνής καλαθοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Λ. Παπαδόπουλος, οι διεθνείς ποδοσφαιριστές της ομάδας του ΠΑΟΚ Στ. Μαλεζάς και Κ. Χαλκιάς για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο καθώς και οι ομάδες καλαθοσφαίρισης εφήβων και παίδων του ΜΑΣ-ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ για την κατάκτηση της 1 ης και της 2 ης θέσης στα αντίστοιχα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ HARVARD (26/1-2/2/2011, Βοστόνη-ΗΠΑ) Δεκατέσσερις μαθητές ταξίδεψαν στη Βοστόνη των ΗΠΑ, όπου συμμετείχαν στο 58 ο μαθητικό συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών που διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο του Harvard, εκπροσωπώντας τα νησιά του Σολομώντα. Παράλληλα οι νεαροί σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο ιστορικό κέντρο της Βοστόνης, να επισκεφθούν το Aquarium και τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Harvard όπου ενημερώθηκαν για τα προγράμματα σπουδών.

6 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 11 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ Princeton University: Peter Baiter ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 12 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ SAT I & II Από το 2011 τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη λειτουργούν ως εξεταστικό κέντρο για τις εξετάσεις SAT I & II, που αποτελούν προϋπόθεση για την εισαγωγή μαθητών σε Πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Πολιτισμός 2/12/2010 Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Α. ντε Σαιντ Εξυπερύ από τους μαθητές της Ε και ΣΤ Δημοτικού. 3/12/2010 Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Καλά Χριστούγεννα, κύριε Σκρουτζ» του Κ. Ντίκενς από τους μαθητές της Α, Γ και Δ Δημοτικού. 3/12/2010 Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Ο κουρέας της Σεβίλλης» από τους μαθητές των Νηπίων. 6/12/2010 Επίσκεψη της περιβαλλοντικής ομάδας Γυμνασίου στο Φράγμα της Θέρμης για παρατήρηση υδρόβιων πτηνών και εκτίμηση φυτικής βιομάζας. 8/12/2010 Συμμετοχή μαθητών της ΣΤ Δημοτικού σε πρόγραμμα αντικαπνιστικής παρέμβασης από ομάδα φοιτητών της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ με την εποπτεία της καθηγήτριας πνευμονολογίας κ. Πατάκα. 9/12/2010 Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Οι φασουλήδες του Κατσιπόρα» του Φ. Γ. Λόρκα από τους μαθητές της Β Δημοτικού. 9/12/2010 Επίσκεψη της συγγραφέα Ε. Αρτζανίδου και παρουσίαση εκπαιδευτικού προγράμματος στους μαθητές των Νηπίων (Ν2) με θέμα: «Το ποτάμι του περιβάλλοντος ξεχείλισε». 10, 14, 17/12/2010 Συμμετοχή των μαθητών της Γ Δημοτικού σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα: «Ανακαλύπτοντας θεούς και ήρωες». 14/12/2010 Ενημέρωση των μαθητών του Ομίλου Δημοσιογραφίας του Δημοτικού από τη δημοσιογράφο κ. Χ. Χαλεπλίδου. 17/12/2010 Χριστουγεννιάτικη γιορτή του English Garden και των Προνηπίων.

7 21/12/2010 Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Παιδικού Σταθμού. 22/12/2010 Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Νηπίων. 23/12/2010 Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τους αποφοίτους των Εκπαιδευτηρίων που φοιτούν σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. 14/1/2011 Συμμετοχή των μαθητών της Β Δημοτικού σε βιωματικό διαδραστικό πρόγραμμα της οργάνωσης «Αρκτούρος» με θέμα: «Δάσος πηγή ζωής και νερού» /1/2011 Συμμετοχή των μαθητών της Ε Δημοτικού σε μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα του Αθλητικού Μουσείου Θεσσαλονίκης με θέμα: «Παραολυμπιακοί Αγώνες: Spirit in motion». 18, 20, 21/1/2011 Συμμετοχή των μαθητών της Γ Δημοτικού σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Ύδρευσης Θεσσαλονίκης. 19/1/2011 Προσκυνηματική επίσκεψη των μαθητών της Α Δημοτικού στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης. 26/1/2011 Συμμετοχή των μαθητών της Β Δημοτικού σε βιωματικό διαδραστικό πρόγραμμα της οργάνωσης «Κιβωτός». 26/1/2011 Επίσκεψη των μαθητών του ομίλου Δημοσιογραφίας Δημοτικού στα γραφεία των εφημερίδων «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» και «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» καθώς και στο ραδιοφωνικό σταθμό SPORT 103 FM. 27/1/2011 Παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Το Σκλαβί» από τους μαθητές της Γ και Δ Δημοτικού. 28/1/2011 Επίσκεψη-ξενάγηση των Νηπίων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. 28/1/2011 Εκκλησιασμός των μαθητών του Δημοτικού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Θέρμης με την ευκαιρία του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών. Eθελοντισμός & Κοινωνική Προσφορά Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου διοργάνωσαν έκθεση ζωγραφικής με δικές τους χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές. Τα έργα διατέθηκαν προς πώληση και συγκεντρώθηκε το ποσό των 1287,62, το οποίο επιδόθηκε σε εκπρόσωπο από το σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που επισκέφτηκε το σχολείο. Ο όμιλος Helping Hands του Δημοτικού διοργάνωσε χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και συγκέντρωσε χρήματα για φιλανθρωπικό σκοπό. Επίσης συγκέντρωσε τρόφιμα που απεστάλησαν στο Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

8 Οι μαθητές της ομάδας Εθελοντισμού του Γυμνασίου-Λυκείου επισκέφθηκαν την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, τον οίκο ευγηρίας «Μυρτιά» και διοργάνωσαν χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πυλαίας. Οι μαθητές του τμήματος Γ3 του Γυμνασίου επισκέφθηκαν το οίκημα του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και επέδωσαν το συμβολικό ποσό των 165. Οι μαθητές του τμήματος Α2 του 2 ου Γυμνασίου επισκέφθηκαν τον Ξενώνα Προσφύγων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και επέδωσαν τα είδη διατροφής και προσωπικής υγιεινής που συγκεντρώθηκαν από όλους τους μαθητές του σχολείου. Οι μαθητές του Γυμνασίου/Λυκείου κατασκεύασαν και πούλησαν καρφίτσες στο φιλανθρωπικό παζάρι για τους μαθητές του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης. Αθλητές και αθλήτριες της Ακαδημίας καλαθοσφαίρισης και του σωματείου ΜΑΣ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ επισκέφτηκαν το ορφανοτροφείο θηλέων «ΜΕΛΙΣΣΑ» και πρόσφεραν συμβολικά δώρα και είδη πρώτης ανάγκης. Οι μαθητές-αθλητές της Ακαδημίας ποδοσφαίρου Juventus Soccer Schools συμμετείχαν σε φιλικούς αγώνες στις εγκαταστάσεις «ERMIS SPORTS CENTER» με σκοπό την ενίσχυση του Ιδρύματος «ΛΑΜΨΗ». Επίσης αγόρασαν και πρόσφεραν συμβολικά δώρα στα παιδιά του Ιδρύματος. Επιπλέον συγκεντρώθηκαν χρήματα από την πώληση χριστουγεννιάτικων cookies που παρασκεύασαν μαθητές της Ε Δημοτικού, από τον ετήσιο έρανο «Όσοι θέλετε, όσα θέλετε» και από το φιλανθρωπικό παζάρι στο Γυμνάσιο-Λύκειο και στο Νηπιαγωγείο-Δημοτικό. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την ευαισθησία και τη συνδρομή τους. Συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό των 7322 το οποίο αποφασίστηκε να διατεθεί στην Κιβωτό του Κόσμου, στο Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και σε άπορες οικογένειες. Χρήματα από πώληση καρτών: Σύλλογος Προστασίας Παιδιών με Κακοήθη Νοσήματα «Λάμψη» 915 Σύλλογος Γονέων με Παιδιά με Σύνδρομο Down 750 Σύλλογος «Οι Φίλες της ΕΛΕΠΑΠ» 400 Παιδικά Χωριά SOS 660 Εταιρία Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» 300 Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας Παιδιού και Εφήβου 150 Ακολουθήστε μας στο

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011 ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011 ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011 ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ Διακρίσεις 01 28 η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» (26/2/2011) Στην 28 η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010 ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ

ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010 ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010 ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΝΤΟΥΛΙ Η (24/3/2010) Τα Εκπαιδευτήρια συνέδεσαν τον εορτασµό της θρησκευτικής

Διαβάστε περισσότερα

120 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ, ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ

120 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ, ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013 120 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑΝΘΙΑ ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ, ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ Το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινουπόλεως γιόρτασε τα 120 χρόνια λειτουργίας του και προσφοράς

Διαβάστε περισσότερα

Mποδοσάκειο Διδακτήριο Kάντζα ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Mποδοσάκειο Διδακτήριο Kάντζα ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Mποδοσάκειο Διδακτήριο Kάντζα ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Κ ατά το σχολικό έτος 2007-2008 ο αριθμός των μαθητών στις τρεις σχολικές μονάδες του Κολλεγίου Αθηνών ήταν 1.925 (Δημοτικό: 817, Γυμνάσιο: 605 και Λύκειο:

Διαβάστε περισσότερα

Λάτσειο Διδακτήριο Κάντζα ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ

Λάτσειο Διδακτήριο Κάντζα ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Λάτσειο Διδακτήριο Κάντζα ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Κ ατά το σχολικό έτος 2007-2008, ο αριθμός των μαθητών στις τρεις σχολικές μονάδες του Κολλεγίου Ψυχικού ήταν 1.597 (Δημοτικό: 778, Γυμνάσιο: 412, Γενικό Λύκειο:

Διαβάστε περισσότερα

1. Ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς

1. Ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς Τ Α Π Ε Π Ρ Α Γ Μ Ε Ν Α τ ο υ σ χ.. έ τ ο υ ς 2 0 1 2-2 0 1 3 «Το μόνο στολίδι που δεν φθείρεται είναι η γνώση.» 1. Ενημερωτικές συναντήσεις με τους γονείς Η ενημέρωση για τη μαθησιακή και την εξελικτική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Mποδοσάκειο Μποδοσάκειο ιδακτήριο Kάντζα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. Mποδοσάκειο Μποδοσάκειο ιδακτήριο Kάντζα Mποδοσάκειο Μποδοσάκειο ιδακτήριο Kάντζα ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Κ ατά το σχολικό έτος 2004-2005, ο αριθµός των µαθητών στις τρεις σχολικές µονάδες του Κολλεγίου Αθηνών ήταν 1.882 ( ηµοτικό: 777, Γυµνάσιο: 594,

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία δεκαετία (2000-2010).

Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία δεκαετία (2000-2010). Θεματική ενότητα Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στα πειραματικά σχολεία Τίτλος Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤ. & ΔΕΥΤΕΡ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝ. ΛΥΚΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ROBOT MASTERS. Γυμνάσιο - Λύκειο. Στο φύλλο αυτό μπορείτε να διαβάσετε: ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΔΕΛΑΣΑΛ. ιουνιοσ 2015

ROBOT MASTERS. Γυμνάσιο - Λύκειο. Στο φύλλο αυτό μπορείτε να διαβάσετε: ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΔΕΛΑΣΑΛ. ιουνιοσ 2015 ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΔΕΛΑΣΑΛ ιουνιοσ 2015 περιοδικη εκδοση αριθμοσ φυλλου 31 Γυμνάσιο - Λύκειο Στο φύλλο αυτό μπορείτε να διαβάσετε: Robot Masters σελ.3 Ιωάννης-Βαπτιστής Δελασάλ σελ.4 Α Βραβείο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2014 Η Alpha Bank στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συμμετέχει διαχρονικά σε ενέργειες που στόχο έχουν να ενισχύσουν την κοινωνία την παιδεία, τον πολιτισμό,

Διαβάστε περισσότερα

ιακρίσεις 01 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

ιακρίσεις 01 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ιακρίσεις 01 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Συγχαίρουµε τους

Διαβάστε περισσότερα

Με το τέλος της σχολικής χρονιάς έρχεται η ώρα των αποφάσεων. Οι μαθητές της Γ Λυκείου καλούνται

Με το τέλος της σχολικής χρονιάς έρχεται η ώρα των αποφάσεων. Οι μαθητές της Γ Λυκείου καλούνται editorial της Αικατερίνης Μαντουλίδου Προέδρου των Εκπαιδευτηρίων Από σένα η άνοιξη εξαρτάται. Τάχυνε σαν αστραπή. Με το τέλος της σχολικής χρονιάς έρχεται η ώρα των αποφάσεων. Οι μαθητές της Γ Λυκείου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΓΕΝΙΚΗ ή ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ; Με την επιτυχή ολοκλήρωση της φοίτησής τους στην Τρίτη τάξη του Γυμνασίου, τα παιδιά, όσο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 2.1 Mission Statement 2.2 Ακαδημαϊκός στόχος 3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΙΒ (ΙΒΟ) 3.1 Αποστολή του οργανισμού ΙΒ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. 2009-2010

Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. 2009-2010 Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. 2009-2010 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.... 1 2009-2010... 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ... 2 1 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΕ... 3 2 ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΕ... 3

Διαβάστε περισσότερα

Η Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παρασκευής Ευγένιος Ντελακρουά διοργανώνει ημερίδα αφιερωμένη στο παιδί στις 7 Μαρτίου 2015 με θέμα:

Η Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παρασκευής Ευγένιος Ντελακρουά διοργανώνει ημερίδα αφιερωμένη στο παιδί στις 7 Μαρτίου 2015 με θέμα: Η Ελληνογαλλική Σχολή Αγ. Παρασκευής Ευγένιος Ντελακρουά διοργανώνει ημερίδα αφιερωμένη στο παιδί στις 7 Μαρτίου 2015 με θέμα: Παίζω, Μαθαίνω και Μεγαλώνω Μία μέρα εκπαιδευτικού παιχνιδιού και δημιουργικής

Διαβάστε περισσότερα

Γιακρίσεις 01 ΔΠΣΔΜΒΡΙΟ ΟΚΣΧΒΡΙΟ 2012

Γιακρίσεις 01 ΔΠΣΔΜΒΡΙΟ ΟΚΣΧΒΡΙΟ 2012 ΔΠΣΔΜΒΡΙΟ ΟΚΣΧΒΡΙΟ 2012 ΚΔΦΣΔΙΣΔ ΣΟ ΠΔΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΝΔΡΓΑΣΔΙΣΔ ΓΙΑ ΣΗΝ ΗΛΔΚΣΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΟΛΗ ΑΝΑΚΟΙΝΧΔΧΝ Γιακρίσεις 01 ΔΠΙΣΤΥΙΔ Δ ΑΔΙ ΣΟΤ ΔΧΣΔΡΙΚΟΤ ΚΑΙ ΔΞΧΣΔΡΙΚΟΤ υγχαρητήρια στους μαθητές μας που κατέκτησαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση MA in Drama and Performing

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 38 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 ISSN 1986-1338 ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ Τo όραμα που οδηγεί την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της παιδείας μας κατευθύνεται

Διαβάστε περισσότερα

χρονιά που μαθητές επιτυγχάνουν 45 points και η 2η χρονιά που 2 παιδιά εξασφάλισαν

χρονιά που μαθητές επιτυγχάνουν 45 points και η 2η χρονιά που 2 παιδιά εξασφάλισαν ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β' ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ "ΣΧΟΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗ" ΤΕΥΧΟΣ 6 // ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 www.moraitis.edu.gr Αποτελέσματα 2010 Γενικό Λύκειο: Επέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ: 70 στους 73, δηλαδή 96%, από αυτούς

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Καλλιτεχνικός Aπολογισμός Χειμερινής Θεατρικής Περιόδου 2013-2014. Περίοδος παραστάσεων: 06/10/2013-01/06/2014

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ. Καλλιτεχνικός Aπολογισμός Χειμερινής Θεατρικής Περιόδου 2013-2014. Περίοδος παραστάσεων: 06/10/2013-01/06/2014 ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Καλλιτεχνικός Aπολογισμός Χειμερινής Θεατρικής Περιόδου 2013-2014 Περίοδος παραστάσεων: 06/10/2013-01/06/2014 ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ 14 παραγωγές 5 συμπαραγωγές 3 εκπαιδευτικά προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

NYC EDUCATIONAL GROUP CAMPUSES. New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι

NYC EDUCATIONAL GROUP CAMPUSES. New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι 1 New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι Το New York College έχει λάβει Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ (ΦΕΚ 1302 Τεύχος Β 18/8/10 Αθήνα), (ΦΕΚ 1320

Διαβάστε περισσότερα

δράσεις ζωής περιεχόμενα... 1ST INTERNATIONAL CONFERENCE ON BRAIN INJURY Στηρίξτε ΤΩΡΑ το έργο της ΕΛΕΠΑΠ

δράσεις ζωής περιεχόμενα... 1ST INTERNATIONAL CONFERENCE ON BRAIN INJURY Στηρίξτε ΤΩΡΑ το έργο της ΕΛΕΠΑΠ Στηρίξτε ΤΩΡΑ το έργο της ΕΛΕΠΑΠ Δείξτε την αγάπη σας με μια Συνδρομή Αφοσίωσης: Γίνεστε ενεργό μέλος της οικογένειας του Ιδρύματος με προτεραιότητα συμμετοχής σε όλες τις εκδηλώσεις μας Ετήσια Συνδρομή:

Διαβάστε περισσότερα

_ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (ανά έτος και σε χρονική ακολουθία) 20 ΧΡΟΝΙΑ Μ.Β.Π.

_ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (ανά έτος και σε χρονική ακολουθία) 20 ΧΡΟΝΙΑ Μ.Β.Π. _ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ (ανά έτος και σε χρονική ακολουθία) 20 ΧΡΟΝΙΑ Μ.Β.Π. 1994 11/9 : Εγκαίνια Μουσείου 28/11-5/12: Στο πλαίσιο των «Δημητρίων» του Δήμου Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη»,

Διαβάστε περισσότερα

Διεξήχθη στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του European Agency for Development in Special

Διεξήχθη στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του European Agency for Development in Special ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 41 ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 ISSN 1986-1338 Πρόοδος στη διαδικασία διαμόρφωσης νέων αναλυτικών προγραμμάτων Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 23 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Περιεχόμενα Χαιρετισμός Χαιρετισμός...3 Απαντήσεις σε θέματα γονέων... 4 Eντυπώσεις ενός νέου μέλους Δ.Σ....6 Εκδηλώσεις...7 Πανηγύρι 2009...9 Τμήμα Αγγλικών...10

Διαβάστε περισσότερα

Στους γονείς μου οφείλω το ζην...στον δάσκαλό μου το εύ ζην!

Στους γονείς μου οφείλω το ζην...στον δάσκαλό μου το εύ ζην! ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του παιδικού σταθμού και του νηπιαγωγείου θα γίνει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012 στο Palace cinemas στο Βλητέ Σούδας στις 6.30 το απόγευμα. Περίοδος

Διαβάστε περισσότερα

Οικιακή Οικονομία. Παπαρδέλες με θαλασσινά. Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά. Υλικά: Υλικά:

Οικιακή Οικονομία. Παπαρδέλες με θαλασσινά. Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά. Υλικά: Υλικά: Οικιακή Οικονομία Παπαρδέλες με θαλασσινά Υλικά: Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά 320 γρ. παπαρδέλες 1 κιλό μύδια 300 γρ. γαρίδες 3 ντομάτες 3 κρεμμυδάκια φρέσκα 4 αγγουράκια

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ «BHMA ΤΟΥ METAΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ» ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ

ΤΟ «BHMA ΤΟΥ METAΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ» ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ O πδ ΤΟ «BHMA ΤΟΥ METAΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ» ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για ένατη φορά στο εργοστάσιο Καμαρίου Βοιωτίας, στις 18 Μαΐου 2007 το «Βήμα του Μεταπτυχιακού Φοιτητή», μια πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα