ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ (BCM)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ (BCM)"

Transcript

1 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡHΣIΑΚΗΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ

2 2 Ο κίνδυνος για έκτακτα γεγονότα αυξάνεται συνεχώς, όπως και το κόστος μίας πιθανής απώλειας μίας κρίσιμης εγκατάστασης, μίας προσωρινής παύσης των λειτουργιών ή των παρεχόμενων υπηρεσιών μίας εταιρείας. Η λειτουργία των επιχειρήσεων και των οργανισμών, πέρα από κινδύνους που σχετίζονται με τις δικές τους δραστηριότητες, είναι εκτεθειμένες και σε γεγονότα που προέρχονται από παράγοντες τους οποίους δεν μπορούν να ελέγξουν. Τα γεγονότα των τελευταίων ετών σε παγκόσμια κλίμακα, έχουν αναδείξει την ανάγκη για μία ωριμότερη προσέγγιση της επιχειρησιακής συνέχειας, και της ικανότητας απόκρισης (respond) και ανάκαμψης (recovery), κάτι που είναι ήδη απαιτητό από πολλούς κανονιστικούς οργανισμούς παγκοσμίως αλλά και από τους μετόχους, τους πελάτες και την αγορά. Η επιχειρησιακή συνέχεια μπορεί να έχει ταυτιστεί κυρίως με τον χώρο της πληροφορικής, οι σύγχρονες ανάγκες όμως αναδεικνύουν την σημασία μίας ευρύτερης εφαρμογής της επιχειρησιακής συνέχειας και σε άλλους κρίσιμους τομείς για να καλυφθούν οι πιθανές αδυναμίες της εταιρείας ή του οργανισμού, μειώνοντας όσο το δυνατό τα επίπεδα έκθεσης σε κινδύνους αλλά και προετοιμάζοντας μία ρεαλιστική απόκριση και μία ορθολογική ανάκαμψη, προγραμματισμένα και αποτελεσματικά. Η επιχειρησιακή συνέχεια σε παγκόσμιο επίπεδο έχει προοδεύσει σημαντικά, έχοντας βοηθήσει εταιρείες και οργανισμούς να αντιμετωπίσουν γεγονότα που σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν να τις έχουν φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση ή ακόμα και να τις βγάλουν εκτός αγοράς. Πολλά είναι και τα παραδείγματα στην χώρα μας, όπου η επιχειρησιακή συνέχεια αναπτύσσεται δυναμικά από ανθρώπους με τεχνογνωσία και όραμα, αποσπώντας και την διεθνή αναγνώριση. Είναι πλέον σαφές ότι το να υπάρχει ένα πλάνο επιχειρησιακής συνέχειας κάπου στο γραφείο μας είναι ανεπαρκές. Οι εταιρείες σήμερα χρειάζονται ένα σχέδιο το οποίο να εμπιστεύονται, που να είναι συνδεδεμένο απόλυτα με τις λειτουργίες τους και τις υπηρεσίες τους, ένα σχέδιο ζωντανό, ευέλικτο και δικτυακό που να μπορεί να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις σε πρόσωπα και διαδικασίες ενός δυναμικού εταιρικού περιβάλλοντος. Είναι πολλές οι περιπτώσεις όπου οι εταιρείες χρησιμοποιούν κοινά λογισμικά κειμενογράφησης - για διάφορους λόγους για την εκπόνηση των σχεδίων επιχειρησιακής συνέχειας. Δυστυχώς η επιλογή αυτή δεν είναι δυνατό να καλύψει τις απαιτήσεις για επικαιροποιημένα, ζωντανά, διαδραστικά και κυρίως διαθέσιμα - σε όσους απαιτείται - δεδομένα. Επιπλέον, το κόστος χρήσης είναι πολύ μεγαλύτερο αν σκεφτεί κανείς τον χρόνο που απαιτείται από το προσωπικό για την εισαγωγή, επεξεργασία και ενημέρωση των

3 3 κρίσιμων αυτών δεδομένων, καθώς και τις δυσκολίες χρήσης των δεδομένων σε άλλες εφαρμογές., ενώ πολύ σημαντικά είναι τα θέματα ασφάλειας των δεδομένων αυτών. Η χρήση εξειδικευμένου λογισμικού είναι ενδεδειγμένη, αφού οι χρήστες καθοδηγούνται στις βέλτιστες πρακτικές καθόλη την διάρκεια του κύκλου ζωής του προγράμματος διαχείρισης επιχειρησιακής συνέχειας. Η λύση Continuity Management Solution (CMS) της SunGard είναι μία ασφαλής πλατφόρμα διασύνδεσης όλων των εφαρμογών επιχειρησιακής συνέχειας της SunGard. Οι εφαρμογές αυτές είναι διασυνδεδεμένες και επικοινωνούν μεταξύ τους με τις πληροφορίες που εισάγονται στην πλατφόρμα να είναι διαθέσιμες σε κάθε λογισμικό. Είναι μία ολοκληρωμένη λύση που θα βοηθήσει την εταιρεία σας να απλοποιήσει και να τυποποιήσει τις σχετικές διαδικασίες και να διαχειριστεί όλες τις φάσεις του προγράμματος της επιχειρησιακής συνέχειας μέσω ενός και μόνο κέντρου διαχείρισης. Αξιοποιεί μία κοινή σχεσιακή πλατφόρμα που εξασφαλίζει την εγκυρότητα και την διαθεσιμότητα των δεδομένων σε όλες τις φάσεις του προγράμματος επιχειρησιακής συνέχειας, από την φάση τις συλλογής και ανάλυσης των πληροφοριών έως την δημιουργία αναφορών, τις ασκήσεις και την επικαιροποίηση των πλάνων. Περιλαμβάνει τις εφαρμογές BIA Professional, LDRPS, NotiFind, Incident Manager, Risk Assessment, Vendor Assessment και Workforce Assessment. Κερδίστε χρόνο εισάγοντας μία και μόνο φορά τα δεδομένα σας θα είναι έγκυρα και διαθέσιμα σε κάθε ενότητα του CMS. Εργαστείτε αποτελεσματικά στο ενοποιημένο περιβάλλον εργασίας κάνετε εισαγωγή στην πλατφόρμα μία και μόνο φορά και έχετε πρόσβαση σε κάθε ενότητα με ασφάλεια, μέσω της κεντρικής διαχείρισης δικαιωμάτων χρήσης. Το CMS προσφέρει επίσης κεντρική και ασφαλή πρόσβαση σε κάθε ενότητα ξεχωριστά, ενώ έχετε την ευελιξία να πρόσθετε ενότητες από την σουίτα του CMS όποτε αυτό κριθεί χρήσιμο. Εξασφαλίζετε με αυτό τον τρόπο την εγκυρότητα των δεδομένων ανάμεσα σε πολλαπλές διαδικασίες σχεδιασμού, δοκιμής και εφαρμογής καθώς και την αυτοματοποίηση της διαχείρισης του προγράμματος και των διαδικασιών της επιχειρησιακής συνέχειας, μέσω πρότυπων αναφορών.

4 4 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ Εκπονήστε και διαχειριστείτε τα πλάνα σας με την κορυφαία λύση της αγοράς: Το LDRPS Το LDRPS (Living Disaster Recovery Planning System) προσφέρει μεγάλες δυνατότητες στον σχεδιασμό πλάνων, την συλλογή δεδομένων, την εισαγωγή και εξαγωγή δεδομένων, την παραμετροποίηση, την δημιουργία αναφορών και την ενημέρωση και επικαιροποίηση των πλάνων. Σας καθοδηγεί μέσω της ενσωματωμένης μεθοδολογία ενώ σας δίνει την δυνατότητα να εκπονήσετε το δικό σας πρόγραμμα επιχειρησιακής συνέχειας που θα καλύπτει τις δικές σας προτιμήσεις. Ο εξειδικευμένος συνεργάτης σας. Η καρδιά του LDRPS είναι οι Plan Navigators οθόνες εργασίας που καθοδηγούν βήμα προς βήμα τους χρήστες στην διαδικασία δημιουργίας πλάνων. Η μεθοδολογία που εφαρμόζεται είναι αποτέλεσμα πολύχρονης εμπειρίας και ερευνών και προτείνει στους χρήστες την εισαγωγή των πλέον σχετικών δεδομένων για την ολοκλήρωση των πλάνων. Οι Πλοηγοί (Navigators) μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως έχουν ή να τροποποιηθούν. Εύκολος και αποτελεσματικός σχεδιασμός. Αυτοί που εκπονούν τα πλάνα επιχειρησιακής συνέχειας (continuity planners) είναι επιφορτισμένοι με πολλές εργασίες, οπότε χρειάζονται ένα λογισμικό απλό στην λογική του και εύχρηστο. Το LDRPS είναι σχεδιασμένο έξυπνα, ακολουθώντας λογικά βήματα σχεδιασμού. Χρησιμοποιεί μία εύκολη - δενδροειδή - λογική πλοήγησης και διατηρεί το ίδιο φιλικό περιβάλλον εργασίας στις διάφορες οθόνες. Δυνατότητες Αναφοράς. Το LDRPS προσφέρει 200 πρότυπες αναφορές που συνθέτουν κρίσιμες πληροφορίες για το προσωπικό, τους πελάτες και τους προμηθευτές που εμπλέκονται σε περίπτωση διακοπής των λειτουργιών σας. Φυσικά, μπορείτε να τροποποιήσετε τις αναφορές αυτές για να καλυφθούν οι ειδικές απαιτήσεις σας. Ανεπτυγμένη Ασφάλεια: Οι επιλογές ασφαλείας του LDRPS προστατεύουν τις απόρρητες πληροφορίες των πλάνων σας και τις φιλτράρουν ανάλογα με τους χρήστες. Πολλές από τις στάνταρ επιλογές ασφαλείας και φίλτρων πρόσβασης μπορούν να τροποποιηθούν για να έχετε την δυνατότητα εφαρμογής των όποιων αλλαγών στην εταιρεία σας. Εύρος Εκπόνησης: Το LDRPS προσφέρει δυνατότητες εκπόνησης γενικών πλάνων (εκκένωση κτηρίου ή διαχείριση κρίσεων) ή εξειδικευμένων πλάνων ανάκαμψης των κυρίων ενοτήτων (διαδικασίες, εφαρμογές και εξοπλισμός). Χάρτης Αλληλεξαρτήσεων: Το LDRPS αναπαριστά γραφικά τις σχέσεις μεταξύ των κυρίων ενοτήτων για να έχετε την δυνατότητα της εύκολης αναγνώρισης αλληλεξαρτήσεων εντός των πλάνων σας και εντός της εταιρεία σας.

5 5 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ (συν.) Αξιοποιήστε εξειδικευμένα ερωτηματολόγια για την συλλογή πληροφοριών για τα πλάνα σας χρησιμοποιώντας το BIA Professional Η ανάλυση επιχειρησιακών επιπτώσεων παρέχει μία καθαρή εικόνα των αδυναμιών μίας εταιρείας καθώς και του επιπέδου έκθεσής της σε διάφορους κινδύνους. Η ποιότητα ενός πλάνου επιχειρησιακής συνέχειας μπορεί να εκτιμηθεί από: την ποιότητα των ερωτήσεων που περιέχονται στα ερωτηματολόγια την επιλογή των ανθρώπων που καλούνται να τα συμπληρώσουν, και την ποιότητα των δεδομένων που θα συλλεχθούν. Το BIA Professional της SunGard παρέχει στοχευόμενη και λεπτομερή εικόνα των λειτουργικών και οικονομικών αδυναμιών, των επιχειρησιακών επιπτώσεων και των στρατηγικών ανάκαμψης της εταιρεία σας, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια των δεδομένων σας. Το λογισμικό βοηθά του χρήστες να συλλέξουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για να αναγνωριστούν οι κρίσιμες εταιρικές λειτουργίες και διαδικασίες, οι επιπτώσεις μίας διακοπής στον χρόνο καθώς και ο εξοπλισμός που χρειάζεται για την ανάκαμψη. Οι πληροφορίες αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν για την ανάλυση των επιχειρησιακών επιπτώσεων ή μπορούν να εισαχθούν στο LDRPS - εξασφαλίζοντας πολύτιμο χρόνο για να έχετε τα δεδομένα σας στην διάθεσή σας σε κάθε φάση του προγράμματος. Κάντε μία δυναμική αρχή Χρησιμοποιήστε ένα πρότυπο ερωτηματολόγιο, επιλέξτε από τις 55 και πλέον έτοιμες ερωτήσεις ή κάντε τις τροποποιήσεις που χρειάζεστε. Έξυπνος έλεγχος ερωτηματολογίων Η λειτουργία Αλληλουχία Ερωτήσεων (Question Sequencing) οδηγεί τους συμμετέχοντες μόνο στις ερωτήσεις που είναι σχετικές με αυτούς, ενώ η Επικύρωση Ερωτήσεων (Question Validation) τους οδηγεί στις ερωτήσεις που πρέπει κυρίως να απαντήσουν για να διασφαλιστεί η αρτιότητα και εγκυρότητα των αποτελεσμάτων. Εύχρηστη ανάλυση και παρουσίαση των δεδομένων Οι λειτουργίες αναφοράς του BIA Professional απλοποιούν την ανάλυση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων των ερωτηματολογίων. Αναλύσετε τα ευρήματα από διαφορετικές οπτικές γωνίες χρησιμοποιώντας μία από τις 159 πρότυπες αναφορές ή δημιουργήσετε δικές σας αναφορές για να καλύψετε συγκεκριμένες απαιτήσεις και για να εστιάσετε σε συγκεκριμένες απαντήσεις.

6 6 ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ Αναγνωρίστε κινδύνους για οποιαδήποτε εγκατάσταση με το Risk Assessment Ο σχεδιασμός της συνέχειας δεν αφορά μόνο στην ανάκαμψη από μία διακοπή αφορά και στην δυνατότητα του οργανισμού να γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί και το τι επιπτώσεις μπορεί να υπάρχουν στις λειτουργίες του και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Η ενότητα Risk Assessment υποστηρίζει την αναγνώριση κινδύνων (τεχνολογικών, ανθρωπίνων, φυσικών, γειτνίασης κ.α.) που απειλούν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας σας, καθώς και την αξιολόγηση των πιθανοτήτων να πραγματοποιηθούν αλλά και των πιθανών επιπτώσεών τους. Επιλογή στρατηγικής για κάθε εγκατάσταση: Αξιοποιήστε τα ευρήματα τις αναγνώρισης και αξιολόγησης των κινδύνων για να επιλέξετε ή να τροποποιήσετε την στρατηγική σχεδιασμού αντιμετώπισής τους, εξειδικευμένα για κάθε εγκατάσταση. Λάβετε έξυπνες αποφάσεις: Διαχειριστείτε αποτελεσματικά τους διαθέσιμους πόρους σας με βάση τις ολοκληρωμένες αναφορές πιθανοτήτων πραγματοποίησης και επιπτώσεων των κινδύνων. Η γραφική παρουσίαση της βαθμολόγησης των ευρημάτων - βασισμένων στις πιθανότητες και τις επιπτώσεις - καθώς και της συνολικής βαθμολογίας κινδύνου (risk score) θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε την ανάθεση και την διαχείριση των πόρων σας σε κάθε τοποθεσία. Καθορίστε την ετοιμότητα του προσωπικού σας με το Work Force Assessment Είτε το περιστατικό αφορά στην απώλεια μίας βασικής εγκατάστασης, είτε στην αστοχία μίας κρίσιμης λειτουργίας, μπορείτε να καταγράψετε, να ενημερώσετε και να αξιολογήσετε τις ικανότητες ανταπόκρισης του κρίσιμου προσωπικού σας καθώς και την κρισιμότητά τους στα πλάνα ανάκαμψης με το Work Force Assessment. Αξιολογήστε και βαθμολογήστε τους προμηθευτές σας με το Vendor Assessment Η παροχή υπηρεσιών και προμηθειών τρίτων σε μία επιχείρηση πρέπει να αποτελεί βασικό στοιχείο στον σχεδιασμό και την εφαρμογή πλάνων ανάκαμψης. Το Vendor Assessment μπορεί να σας βοηθήσει να αξιολογήσετε την επάρκεια των προμηθευτών σας και των παρόχων υπηρεσιών στα πλαίσια του προγράμματος διαχείρισης επιχειρησιακής συνέχειας.

7 7 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ Διαχειριστείτε ένα έκτακτο γεγονός με το Incident Manager powered by WebEOC Όταν λάβει χώρα μία καταστροφή, είναι πολύ σημαντικό το να αποκτήσετε άμεσα τον έλεγχο της κατάστασης. Η αποτελεσματικότητα ενός Κέντρου Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών - το οποίο να διαχειρίζεται τις πληροφορίες που θα φθάνουν μέσω τηλεφώνου, , δελτίων ειδήσεων και άλλων πηγών και θα καθοδηγεί τις ενέργειες ανάκαμψης - μπορεί να κρίνει την έγκαιρη και αποτελεσματική διαχείριση ενός γεγονότος. Μία έκτακτη, απροετοίμαστη συνάντηση μίας ομάδας ανθρώπων σε ένα γραφείο με πίνακες και τηλέφωνα δεν αρκεί για την αποτελεσματική διαχείριση αυτού του όγκου και τις ποικιλίας των πληροφοριών, και κάνει την προσπάθεια διαχείρισης έκτακτων περιστατικών εξαιρετικά δύσκολη. Το εικονικό δικτυακό Κέντρο Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών Incident Manager powered by WebEOC σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις ενέργειες αντιμετώπισης και ανάκαμψης εξ αποστάσεως, με δυνατότητες αναβάθμισης των κρίσιμων θεμάτων και πληροφοριών μέσω διαδικτύου και την διασύνδεσή του με το LDRPS για την άμεση πρόσβαση στα πλάνα ανάκαμψης. Ανάκαμψη με την χρήση αποτελεσματικών μεθοδολογιών: Το Incident Manager εστιάζει στην ασφάλεια των ανθρώπων, την αξιολόγηση των επιπτώσεων στις κρίσιμες λειτουργίες και την αποτελεσματική επιχειρησιακή ανάκαμψη. Γρηγορότερη απόκριση με έξυπνη διαχείριση των διαθέσιμων πόρων: To Incident Manager προσφέρει μία σειρά οθονών εργασίας όπου απεικονίζονται συγκεκριμένες πληροφορίες για τα εξελισσόμενα γεγονότα, τα οποία μπορούν να αναβαθμιστούν για την αντιμετώπισή τους. Οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να αξιοποιήσουν ή να τροποποιήσουν μία από τις 25 πρότυπες οθόνες ή να δημιουργήσουν τις δικές τους. Απεικόνιση περιστατικού: Η λειτουργία MapTac οπτικοποιεί την εξελισσόμενη κατάσταση και επιτρέπει την χρήση χαρτών, αρχιτεκτονικών σχεδίων, φωτογραφιών κτλ. Ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει στον χάρτη εικονίδια, κείμενο, σχέδια από την υφιστάμενη βιβλιοθήκη εργαλείων και να δώσει πρόσβαση στον χάρτη σε συνεργάτες του μέσω ενός διαδικτυακού διακομιστή (Web browser). Τα εικονίδια αυτά μπορούν να αναπαριστούν την τοποθεσία όπου γίνεται το περιστατικό, να αποτυπώσουν το πού βρίσκονται οι διάφορες ομάδες αντιμετώπισης (πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα), να καταγράψουν τους διαθέσιμους πόρους, να αποτυπώσουν μη διαθέσιμες διαδρομές (π.χ. κλειστός δρόμος, αυξημένη κίνηση) κτλ.

8 8 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ (συν.) Στείλτε και λάβετε ειδοποιήσεις όταν είναι ανάγκη με το NotiFind Η μονομερής επικοινωνία μπορεί να είναι επαρκής σε πολλά σενάρια. Δεν είναι όμως αρκετή σε περιπτώσεις όπως μία πανδημία όπου απαιτείται μια διαρκής ενημέρωση σε τακτά χρονικά διαστήματα προς και από εργαζόμενους και συνεργάτες που εργάζονται εξ αποστάσεως. Το NotiFind είναι ένα εργαλείο επικοινωνίας που κάνει πολλά περισσότερα από το να ειδοποιεί λαμβάνει και ενημερώσεις. Οι χρήστες του NotiFind μπορούν άμεσα να επικοινωνήσουν με το κρίσιμο προσωπικό, να αποστείλουν κρίσιμα μηνύματα και να λάβουν σημαντικά δεδομένα. Οι δυνατότητες αποστολής μηνυμάτων του NotiFind επιτρέπουν την αποστολή χιλιάδων μηνυμάτων ομιλίας (έως 800,000 μηνύματα διάρκειας 30 δευτερολέπτων ανά ώρα) και γραπτών μηνυμάτων (έως 500,000 ανά ώρα) μέσω διαφόρων μέσων. Κάποιες από τις επιλογές αποστολής είναι: Σταθερό / Κινητό Τηλέφωνο Φαξ BlackBerry Με Ακρίβεια Αμεσότερη και καλύτερη διαχείριση της επικοινωνίας κατά την διάρκεια μία κρίσης ή ενός έκτακτου γεγονότος. Περιλαμβάνονται λειτουργίες πολυμερούς τηλεφωνικής συνεδρίασης με δυνατότητα άμεσης σύνδεσης στην συνεδρίαση, αναφορών με την παροχή λεπτομερών αναφορών προόδου σε θέματα όπως η ασφάλεια του προσωπικού καθώς και δυνατότητες συλλογής πληροφοριών. Έγκαιρα Εργαστείτε με δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Το Κέντρο Μηνυμάτων του NotiFind προσφέρει πολυκάναλη αποστολή και παραλαβή πληροφοριών με αναφορές σε πραγματικό χρόνο για την αμεσότερη αποτροπή ενός περιστατικού ή ανάκαμψη από αυτό. Με Διαθεσιμότητα Το NotiFind παρέχει την εγγύηση Message Trust Guarantee που διασφαλίζει την σταθερή διαθεσιμότητα του δικτύου ειδοποίησης με 99,99% εγγυημένη διαθεσιμότητα του δικτύου και 99,99% εγγυημένη παράδοση σε ολόκληρο το δίκτυο.

9 9 SUNGARD AVAILABILITY SERVICES Η SunGard Availability Services παρέχει υπηρεσίες ανάκαμψης από καταστροφή (disaster recovery) συμβουλευτικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διαθεσιμότητας της πληροφορίας (information availability) και λογισμικά διαχείρισης επιχειρησιακής συνέχειας (BCM Software) σε πάνω από 10,000 εταιρείες και οργανισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Επιπλέον η SunGard παρέχει στους πελάτες της: Ευελιξία Αγοράς Έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις, επιλέγοντας μία απλή άδεια χρήσης, την παροχή υπηρεσιών κατά απαίτηση (On-Demand - Software as a Service) ή την υπηρεσία hosting των δεδομένων σας στα ασφαλή κέντρα δεδομένων (secure data center) της SunGard. Απεριόριστη Δωρεάν Εκπαίδευση H SunGard παρέχει απεριόριστη - δωρεάν - εκπαίδευση στους πελάτες της είτε μέσω διαδικτύου, είτε με την συμμετοχή τους σε σεμινάρια στα γραφεία της στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ. Υποστήριξη Πελατών διαθέσιμη 24 ώρες/7 ημέρες την εβδομάδα/ 365 ημέρες τον χρόνο για να θέσετε τις τεχνικές ή χρηστικές ερωτήσεις σας. Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Επιχειρησιακής Συνέχειας από έμπειρους και πιστοποιημένους συμβούλους. User Events Γνωρίστε τα λογισμικά μας και ενημερωθείτε για τις νέες τάσεις μέσω της δωρεάν συμμετοχής σας στα ακόλουθα γεγονότα: Ετήσιο Διεθνές Φόρουμ Ομάδας Χρηστών (Annual International User Group Forum) όπου διοργανώνονται συναντήσεις και παρουσιάσεις ανά επιχειρησιακό τομέα, στρογγυλές τράπεζες, εργαστήρια κτλ. Συνάντηση Περιφερειακών Ομάδων Χρηστών (Regional User Groups - RUGs) όπου ανταλλάσσονται και συζητιούνται ιδέες και εμπειρίες με άλλους πελάτες και επαγγελματίες και καταγράφονται αιτήματα και ανάγκες για την υιοθέτηση τους στις νέες εκδόσεις των λογισμικών. 3π ΑΒΕΤΕ Από την ίδρυσή της το 1984, η 3π ΑΒΕΤΕ αναπτύσσει και παρέχει προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής. Συνεργάζεται με την κορυφαία εταιρεία λογισμικού Επιχειρησιακής Συνέχειας SunGard Availability Services από το 2009 ως Εξουσιοδοτημένος Αντιπρόσωπος της σε Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία και Κύπρο. 3π ΑΒΕΤΕ / Βορείου Ηπείρου 45 / Μαρούσι Τηλ: / Fax: / /

B E N I N N O V A T I V E S O L U T I O N S

B E N I N N O V A T I V E S O L U T I O N S Product Version 4.0 S i EBEN INNOVATIVE SOLUTIONS ΜΑΡΙΝΟΥ ΑΝΤΥΠΑ 28, 14121, Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: +30 210 2725350, FAX: +30 210 2724439 WWW.SIEBEN.GR, EMAIL: INFO@SIEBEN.GR ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Αναθέτουσα Αρχή: ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΑΝΙΑ Προϋπολογισμός: 61.500 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) Διάρκεια: 3 μήνες Διαδικασία Ανάθεσης:

Διαβάστε περισσότερα

2011 Β ΚΥΚΛΟΣ. Πρόγραμμα Τηλεκπαίδευσης Πτυχιούχων ΑΕΙ ΕΛΤΑ

2011 Β ΚΥΚΛΟΣ. Πρόγραμμα Τηλεκπαίδευσης Πτυχιούχων ΑΕΙ ΕΛΤΑ 2011 Β ΚΥΚΛΟΣ Πρόγραμμα Τηλεκπαίδευσης Πτυχιούχων ΑΕΙ ΕΛΤΑ Οδηγός Σπουδών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Στελεχών Εμπορικής Λειτουργίας Τελευταία ενημέρωση 20/4/2011 2 Γιατί ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Αγαπητέ Συνάδελφε, Η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ CRM - ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ CRM - ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ CRM - ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Ελένη Ρεμόντη ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Αθανάσιος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Enterprise Resource Planning.....3 Εισαγωγή.3 1.1 Τι είναι ERP; Ποια είναι η πλήρης ονομασία του (Enterprise Resource Planning)...4 1.1.2. Οι αντικρουόμενες απόψεις

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού

Διακήρυξη Διαγωνισμού Διακήρυξη Διαγωνισμού «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ» Της Πράξης «ΝΕΕΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΤΕΛ ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ,

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ»

«ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ» «ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ» Οδηγός ανάπτυξης εξαγωγών Δεκέμβριος 2014 ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Ταμείο

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ) Αναθέτουσα Αρχή: ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΡΝΩΝΑ. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΉ Α.Ε. ΟΤΑ Προϋπολογισμός: 61.500 (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%) Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕΣΩ ΕΞΥΠΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ Αναθέτουσα Αρχή: ΔΗΜΟΣ ΜΩΛΟΥ-ΑΓΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ e-crm

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ e-crm Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ e-crm ΑΓΑΘΗ Β. ΤΣΟΒΙΛΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Επιβλέπων Καθηγητής : Ρομπογιαννάκης Ιωάννης ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧ/ΣΕΩΝ ΣΧΟΛΗ Σ.Δ.Ο. Α.Τ.Ε.Ι. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (Αριθ. Πρωτ.: Φ4-4056 / 18-03-2015)

ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ (Αριθ. Πρωτ.: Φ4-4056 / 18-03-2015) ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ: «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΪΑΣ Αναθέτουσα Αρχή: ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΪΑΣ Προϋπολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )»

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site

Διαβάστε περισσότερα

2011 Β ΚΥΚΛΟΣ. Παραγωγικής Λειτουργίας. Οδηγός Σπουδών Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης Στελεχών. Πρόγραµµα Τηλεκπαίδευσης Πτυχιούχων ΑΕΙ ΕΛΤΑ

2011 Β ΚΥΚΛΟΣ. Παραγωγικής Λειτουργίας. Οδηγός Σπουδών Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης Στελεχών. Πρόγραµµα Τηλεκπαίδευσης Πτυχιούχων ΑΕΙ ΕΛΤΑ 2011 Β ΚΥΚΛΟΣ Πρόγραµµα Τηλεκπαίδευσης Πτυχιούχων ΑΕΙ ΕΛΤΑ Οδηγός Σπουδών Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης Στελεχών Παραγωγικής Λειτουργίας Τελευταία ενηµέρωση 20/4/2011 Γιατί ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ Αγαπητέ Συνάδελφε, Η

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. Αναθέτουσα Αρχή: ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Η αρχιτεκτονική S.a.a.S :... 8 Γιατί να επιλέξω S.a.a.S εφαρμογή :... 8. Το IBSHOP... 8

Η αρχιτεκτονική S.a.a.S :... 8 Γιατί να επιλέξω S.a.a.S εφαρμογή :... 8. Το IBSHOP... 8 Πίνακας περιεχομένων Η Internet Business Hellas... 3 Στοιχεία Επικοινωνίας Τοποθεσία... 3 Τμήμα Υποστήριξης (Help Desk and Client Support)... 3 Προφίλ... 4 Όραμα... 4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 Σχετικά με το IBSHOP....

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: «Εφαρμογή ERP συστημάτων σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις» ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΚΙΤΣΑΝΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΑΡΤΟΥ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΑΡΤΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Τομέας: Οργάνωση και Διοίκηση Διατριβή που υπεβλήθη για την μερική ικανοποίηση των απαιτήσεων για την απόκτηση του Μεταπτυχιακού

Διαβάστε περισσότερα

1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό

1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό 1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND Ελλάς είναι ο τέταρτος κατά σειρά ετήσιος Απολογισμός που εκδίδουμε και ο τρίτος σύμφωνα με το πρότυπο των δεικτών του GRI.

Διαβάστε περισσότερα

«ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ»

«ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: «ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΑΚΕΛΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ» ( MIS 483008) ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Συνοπτικά στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Του σπουδαστή ΓΡΙΒΑ ΑΡΓΥΡΗ Επιβλέπων

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Θερμαϊκού Προϋπολογισμός: 103.252,03 (χωρίς ΦΠΑ) Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΦΩΝΗ τησ υδρογειου ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. περιοδική ενημερωτική έκδοση. Η Υδρόγειος στη νέα εποχή της ασφαλιστικής αγοράς

Η ΦΩΝΗ τησ υδρογειου ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ. περιοδική ενημερωτική έκδοση. Η Υδρόγειος στη νέα εποχή της ασφαλιστικής αγοράς Η ΦΩΝΗ τησ υδρογειου ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ περιοδική ενημερωτική έκδοση ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 Η Υδρόγειος στη νέα εποχή της ασφαλιστικής αγοράς 02Περιεχόμενα #03 Μήνυμα Διοίκησης Νέα φιλοσοφία για τη νέα εποχή

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επικινδυνότητας σε Έργα Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων

Διαχείριση Επικινδυνότητας σε Έργα Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων Διαχείριση Επικινδυνότητας σε Έργα Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων Π.Μ.Σ. Τεχνοοικονομική Διοίκηση και Ασφάλεια Ψηφιακών Συστημάτων Κατεύθυνση Τεχνοοικονομική Διοίκηση Ψηφιακών Συστημάτων ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ: Δημιουργία διαδραστικής ιστοσελίδας για το μάθημα της νανοηλεκτρονικής Υπεύθυνος : Δρ. Καναπίτσας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ Κοζάνη 2012 2 ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ: ΜΕΛΕΤΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο ! Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο «Τηλεµατικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο Τηλεµατικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού ΚΤΕΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Α.Ε. και εξυπηρέτησης

Διαβάστε περισσότερα

«ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΜΚΕ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

«ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΜΚΕ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» «ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΜΚΕ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (Ε.Π.Ε.Δ.Β.Μ.) 2007-2013, Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 2250/2014

ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 2250/2014 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ /νση: Φωκίδος 7 Κέντρο για την Μελέτη και Πρόληψη της 5 26 Αθήνα Κακοποίησης & Παραµέλησης του Παιδιού Τηλ: (210) 77.15.791 ιευθυντής: Γ. Νικολαΐδης, MD,

Διαβάστε περισσότερα