Συγγραφή ιστοκειμένου. Writing for the Web υπό Α. Ανδρεάτου Μρ+Δρ Μηχ. ΗΥ, Μρ Εκπ. Ενηλ. Νοέμβριος 2013 V1

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Συγγραφή ιστοκειμένου. Writing for the Web υπό Α. Ανδρεάτου Μρ+Δρ Μηχ. ΗΥ, Μρ Εκπ. Ενηλ. aandreatos@gmail.com Νοέμβριος 2013 V1"

Transcript

1 Συγγραφή ιστοκειμένου Writing for the Web υπό Α. Ανδρεάτου Μρ+Δρ Μηχ. ΗΥ, Μρ Εκπ. Ενηλ. Νοέμβριος 2013 V1

2 Αντικείμενο & λέξεις-κλειδιά Πώς γράφουμε κείμενα για τον παγκόσμιο ιστό Διαδικτυακός χρόνος και συμπεριφορά των χρηστών Μέθοδος του παγόβουνου και μέθοδος της βιτρίνας Δομή ιστοσελίδων πρότυπα Περιεχόμενο ιστοσελίδων Τύποι ιστοσελίδων Τρόποι ανάγνωσης ιστοσελίδων Ευχρηστία ιστοσελίδων Παραδείγματα και αντιπαραδείγματα

3 Η σημερινή εποχή (χρονολογίες κατά προσέγγιση) Ανάπτυξη υλικού ΗΥ ( ) Έσοδα από το υλικό Ανάπτυξη λογισμικού ΗΥ ( ) Έσοδα από άδειες χρήσης Ανάπτυξη περιεχομένου (2005σήμερα) Έσοδα από διαφημίσεις, και πωλήσεις ή επισκεψιμότητα

4 Ορισμός ιστότοπου (site) Ιεραρχική δενδρική δομή Αρχική σελίδα (Όλα τα λεφτά εδώ) [Home] Υποσελίδα α' Υποσελίδα α1' Υποσελίδα β' Υποσελίδα γ1' Υποσελίδα γ' Υποσελίδα γ2'

5 Η σημερινή κατάσταση Η μεγάλη διαθεσιμότητα υλικού, λογισμικού, συστημάτων ΒΔ, εξυπηρετών ιστού και συστημάτων διαχείρισης περιεχομένου, διευκολύνουν τα μέγιστα την διάθεση περιεχομένου στον Ιστό και διαχωρίζουν την μορφή και το layout από το περιεχόμενο.

6 Πώς γράφουμε άρθρα για τον παγκόσμιο ιστό; Έτσι ώστε να τραβήξουμε την προσοχή (και να μεγαλώσουμε την επισκεψιμότητα της σελίδας μας) Έτσι ώστε να κερδίσουμε αναγνώστες (για να επανέλθουν στη σελίδα μας) Έτσι ώστε να μην κουράσουμε τους αναγνώστες (ούτε να τους κάνουμε να βαρεθούν) Έτσι ώστε να βγαίνει αμέσως το μήνυμα.

7 Ο χρόνος στο Διαδίκτυο... τρέχει 7 φορές γρηγορώτερα! Οι χρήστες του Διαδικτύου είναι βιαστικοί... Η διάρκεια προσήλωσης της προσοχής είναι 7 φορές μικρότερη. Η πληθώρα πληροφορίας οδηγεί σε έλλειμμα προσοχής. Οι χρήστες βλέπουν μιαν ιστοσελίδα ως εικόνα παρά ως κείμενο (κρίση σε 1 ) Δεν διαβάζουν αλλά σαρώνουν και αναζητούν λέξεις-κλειδιά που θα τους τραβήξουν την προσοχή.

8 Δηλαδή πώς; Χρησιμοποιούμε την μέθοδο του παγόβουνου και την μέθοδο της βιτρίνας Με μια ματιά να καταλαβαίνει ο αναγνώστης αν τον ενδιαφέρει το άρθρο (χωρίς να χρειάζεται να το διαβάση όλο) Γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι αναγνώστες δεν έχουν χρόνο, είναι περαστικοί, δεν θα μας δώσουν β' ευκαιρία Δεν διαβάζουν αλλά βλέπουν (εικόνες, λέξεις). Σαρώνουν (scan) το κείμενο με το μάτι.

9 Μέθοδος του παγόβουνου Πώς να γράφουμε και να παρουσιάζουμε άρθρα στον Ιστό. Αρχικά, κόβουμε το μισό κείμενο. Αποφεύγουμε τα κατεβατά. Επισυνάπτουμε μια τουλάχιστον συναφή φωτογραφία και την πηγή του άρθρου. Πρώτα η ουσία (περιληπτικά) και μετά (στο τέλος) οι λεπτομέρειες.

10 Μέθοδος του παγόβουνου Αντιπροσωπευτικός και περιεκτικός τίτλος Επεξηγηματικός υπότιτλος και αντιπροσωπευτική εικόνα (1000 λέξεις) Διαβάστε περισσότερα Σύνοψη ή συμπεράσματα Οι πολλές λεπτομέρειες (οι περισσότεροι δεν θα τις διαβάσουν)

11 Παράδειγμα Αντιπροσωπευτικός και περιεκτικός τίτλος Αποκαλυπτικός υπότιτλος και αντιπροσωπευτική εικόνα (1000 λέξεις) Σύνοψη ή συμπεράσματα Οι πολλές λεπτομέρειες (οι περισσότεροι δεν θα τις διαβάσουν)

12 Μέθοδος της βιτρίνας Πώς θα καταλαβαίνει ο αναγνώστης με μια ματιά στην αρχική σελίδα με τι ασχολείται ο ιστότοπος ( τί πουλάμε ), ώστε να αποφασίσει αν θα μας διαβάση. Είναι το πιο κρίσιμο τμήμα του ιστότοπου και αξίζει να το προσέξουμε ιδιαιτέρως.

13 Μέθοδος της βιτρίνας Αντιπροσωπευτικά προϊόντα όμορφα τοποθετημένα, συχνά με διακοσμητικά Με μια ματιά καταλαβαίνει ο πελάτης τι πουλάει το μαγαζί Όποιος ενδιαφέρεται ν' αγοράση, μπαίνει Μπορεί να δείχνει και προσφορές Μπορεί να δείχνει ένα κύριο θέμα και μερικά δευτερεύοντα Ανανεώνεται συχνά (πχ με την ώρα, την ημέρα ή την εποχή) Ανταμοιβές για τους καλούς πελάτες

14 Αντιστοιχία στον Ιστό Η αρχική σελίδα ενός ιστότοπου δείχνει τα βασικά θέματα Ο επισκέπτης μπορεί να εστιάσει σε κάτι ανοίγοντας μιαν υποσελίδα Για να ξανάρθει ο επισκέπτης, πρέπει το περιεχόμενο ν' ανανεώνεται, π.χ: Προσφορές = extras, what's new, downloads... Ανταμοιβές για τους καλούς πελάτες = προνόμια (πχ λογ/σμός) Ο ιστότοπος πρέπει να εμπνέει εμπιστοσύνη (About us)

15 Παράδειγμα 1ο Τι πουλάει το μαγαζί Κύριο θέμα (ανανεώνεται συχνά) Δευτερεύοντα θέματα Διακοσμητικά

16 Τι πουλάει το μαγαζί Παράδειγμα 2ο Extras Νέα Νέα Κύριο θέμα (ανανεώνεται συχνά)

17 Τι πουλάει το μαγαζί Παράδειγμα 3ο Extras Προνόμια Νέα Κύριο θέμα /Προσφορές (ανανεώνεται συχνά)

18 Τι πουλάει το μαγαζί Παράδειγμα 4ο Extras Νέα Κύριο θέμα (ανανεώνεται συχνά) Προνόμια Με μια ματιά

19 Αξία της βιτρίνας Είναι πολύ σημαντικό να μπορεί ο χρήστης/ πελάτης να καταλάβει τι πουλάει το μαγαζί με την πρώτη ματιά. Επίσης είναι εξ ίσου σημαντικό η βιτρίνα μας να τραβάει τον πελάτη και να τον παρακινεί να περάση μέσα (είδαμε καλά και κακά παραδείγματα). Η αρχική σελίδα δεν πρέπει να είναι κουραστική αλλά ελκυστική.

20 Δομή ιστοσελίδων Η δομή των ιστοσελίδων πρέπει να είναι τέτοια ώστε να : είναι ελκυστική από την πρώτη ματιά είναι προφανής ο στόχος της είναι προφανής η λειτουργία της είναι εργονομική και εύχρηστη ευνοεί την περιήγηση μην είναι πολύ μακριά μην περιέχει κατεβατά κειμένου

21 Τίτλοι ιστοσελίδων Οι τίτλοι ιστοσελίδων έχουν μεγάλη σημασία. Πρέπει να είναι σύντομοι και/ή περιγραφικοί. Παραδείγματα περιγραφικών τίτλων: Τί νομίζετε πώς περιέχει αυτός ο ιστότοπος; Παραδείγματα σύντομων τίτλων: Σας φαίνονται περιγραφικοί;

22 Μέθοδοι συντόμευσης τίτλων Υπάρχουν υπηρεσίες που παρέχουν σύντομα ψευδώνυμα μακρυών URL εις βάρος της περιγραφικότητας: Tinyurl Χρήσιμο αν έχουμε φτιάξει δωρεάν ιστοσελίδα τύπου (π.χ): Υπάρχει και η λύση χρήσης ψευδωνύμου [alias]: αγοράζουμε όνομα [domain name] και το συνδέουμε με τη [δωρεάν] ιστοσελίδα μας (π.χ.): --->

23 Περιεχόμενο ιστότοπων Ένας καλός ιστότοπος πρέπει να: Ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του πληθυσμού-στόχου Εμπνέει εμπιστοσύνη και αξιοπιστία Παρέχει αξία στους επισκέπτες της (όπως πχ Wikipedia, Google) Εμφανίζεται ψηλά στο Google ( SEO ) --> Δηλώνει την ταυτότητα και τους στόχους της Ανανεώνεται συχνά

24 Συνήθη πρότυπα ιστοσελίδων Αν και ο καθένας μπορεί να φτιάξη την σελίδα του όπως θέλει, υπάρχουν ωρισμένα συνηθισμένα και κοινά πρότυπα. Συνήθη πρότυπα είναι: α/ Το πρότυπο Π β/ Το πρότυπο Γ γ/ Το πρότυπο Ι Ι

25 α) Το πρότυπο Π Πάνω πλαίσια [tabs], αριστερά και δεξιά στήλες με συνδέσμους περιήγησης (αρ.) ή νέων (δεξ.). Στο κέντρο το κύριο θέμα που μπορεί να ανανεώνεται συχνά. Οι αριστεροί σύνδεσμοι είναι σχεδόν σταθεροί ενώ οι δεξιοί ανανεώνονται συχνά.

26 Παράδειγμα Π

27 β) Το πρότυπο Γ Πάνω πλαίσια [tabs], αριστερά στήλες με συνδέσμους περιήγησης. Στο κέντρο το κύριο θέμα που μπορεί να ανανεώνεται συχνά. Οι αριστεροί σύνδεσμοι είναι σχεδόν σταθεροί και υποστηρίζουν την περιήγηση στον ιστότοπο [λοιπές σελίδες].

28 Παράδειγμα Γ

29 Ευχρηστία ιστοσελίδων (web usability) Μια ιστοσελίδα είναι εύχρηστη αν: Έχει μια ελκυστική, ευχάριστη και σαφή βιτρίνα (αρχική σελίδα) Ο χρήστης μπορεί να πλοηγηθεί εύκολα στις υπόλοιπες σελίδες Η σελίδα δεν είναι πολύ βαρειά ( κατεβαίνει γρήγορα ) Ο πελάτης να μπορεί να βρη εύκολα αυτό που ψάχνει.

30 Πώς το επιτυγχάνουμε; Χρησιμοποιούμε ωραία χρώματα, όμορφες γραμματοσειρές και πολυμέσα Χρησιμοποιούμε συνέπεια στη σχεδίαση (ίδιο στυλ σε όλες τις σελίδες) [βλ. CSS] Αποφεύγουμε τις ογκώδεις εικόνες, τα πολλά flash video, animation, αναδυόμενα παράθυρα κλπ. Αποφεύγουμε την υπερφόρτωση συνδέσμων Χρησιμοποιούμε το ίδιο στύλ σε όλες τις σελίδες ενός ιστότοπου [βλ. CSS] Χρησιμοποιούμε σωστή και επαγγελματική σχεδίαση [βλ. CΜS].

31 Παραδείγματα Τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει στις παρακάτω ιστοσελίδες; Τι θα προτείνατε για βελτίωσή τους;

32 Παράδειγμα α'

33 Παράδειγμα β'

34 Παράδειγμα γ'

35 Παράδειγμα δ'

36 Παράδειγμα ε'

37 Άλλα σημεία Θεωρούμε ότι απευθυνόμαστε όχι στον μέσο αλλά στον τελευταίο χρήστη του Ιστού αν δεν θέλουμε να αποκλείσουμε χρήστες (ελαφριά σελίδα για αργές συνδέσεις, μεγάλα γράμματα για ηλικιωμένους, στενές σελίδες για μικρές οθόνες και περιορισμένο αριθμό χρωμάτων, ελαφριά σελίδα που να φορτώνεται γρήγορα).

38 Ο κανόνας του 7 Η θεωρία του Miller [1956] υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν πάνω από 7 στοιχεία ενός είδους [π.χ. tab, μενού, λίστες] σε μιαν ιστοσελίδα. Αν χρειάζονται περισσότερα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ιεραρχική δομή.

39 Ο κανόνας των 3 κλικ Ο επισκέπτης πρέπει να μπορεί να φτάση κάπου [εκεί που θέλει] με 3 κλικ. Ένα κοινό μενού περιήγησης μέσω συνδέσμων στην αριστερή στήλη βοηθάει πολύ σ' αυτό.

40 Καθορισμός στόχων -- Γιατί να φτιάξω έναν ιστότοπο; Για να καλύψω μιαν υπαρκτή ανάγκη. Ποιό είναι το κοινό μου και ποιά η ανάγκη του; Κέντρο βάρους η ανάγκη του πελάτη κι όχι τα προϊόντα μου.

41 Τύποι ιστότοπων και στόχοι τους 1) Ιστότοποι περιεχομένου (ειδήσεις, επιστημονικά ή τεχνικά άρθρα, χόμπυ, κοινά ενδιαφέροντα). Πιθανός στόχος η αύξηση επισκεπτών, η δημιουργία κοινού ή online κοινότητας ή συνδρομητών (RSS feeds) 2) Εμπορικοί ιστότοποι. Στόχος οι αγορά προϊόντων online (ηλ. εμπόριο).

42 Τύποι ιστότοπων και στόχοι τους 3) Ιστότοποι καθοδήγησης. Υποβοηθούν στη λήψη αποφάσεων πωλήσεων ακριβών προϊόντων ή υπηρεσιών που δεν αγοράζονται μέσω Διαδικτύου. Μαζεύουν στοιχεία πελατών μέσω online φορμών. Συχνά περιέχουν αναλύσεις, tutorial, white papers. 4) Ιστότοποι τεχνικής υποστήριξης και αυτοεξυπηρέτησης πελατών. Στόχος η μείωση προσωπικού. Περιέχουν οδηγίες, FAQ κλπ. 5) Προσωπικές ιστοσελίδες

43 Παράδειγμα α': σε ποιά κατηγορία ανήκει;

44 Παράδειγμα β': σε ποιά κατηγορία ανήκει;

45 Παράδειγμα γ': σε ποιά κατηγορία ανήκει;

46 Παράδειγμα δ': σε ποιά κατηγορία ανήκει;

47 Παράδειγμα ε': σε ποιά κατηγορία ανήκει;

48 Μέτρηση αποτελεσματικότητας σελίδας Στόχος: η μετατροπή των επισκεπτών σε πελάτες 1. Ιστότοποι περιεχομένου: η μετατροπή των επισκεπτών σε συχνούς επισκέπτες ή συνδρομητές 2. Εμπορικοί ιστότοποι: η μετατροπή των επισκεπτών σε αγοραστές 3. Ιστότοποι καθοδήγησης: μετατροπή των επισκεπτών σε καταγεγραμμένους επισκέπτες [registered] 4. Ιστότοποι υποστήριξης: μετατροπή των επισκεπτών σε ικανοποιημένους πελάτες

49 Πόσο καλή είναι η σελίδα μου; Έχει επισκέπτες; [μετρητής επισκεψιμότητας] Μπορεί να την βρεί κανείς εύκολα με το Google; Σε τι σειρά βρίσκεται στην αναζήτηση μέσω Google; [βλ. SEO = Search Engine Optimisation] Υπάρχουν αλλού σύνδεσμοι προς την σελίδα μου; Ποιό είναι το ποσοστό μετατροπής [επισκεπτών σε πελάτες]; Αξίζει τα λεφτά της;

50 Δείκτης αποτελεσματικότητας Key-Performance Indicator (KPI) = ποσοστό επισκεπτών που πείθονται. Καλό Ποσοστό: 2-4% Πολύ καλό: 5% Εξαιρετικό (max): 12-15% Κάθε χρόνο ανεβαίνει διότι αυξάνονται οι χρήστες και οι χρήσεις του Διαδικτύου.

51 Search Engine Optimisation Search Engine Optimisation [SEO] SEO είναι η βελτιστοποίηση ιστότοπου με στόχο μια καλή κατάταξη στις Μηχανές Αναζήτησης. Σε γενικές γραμμές, αυτό επιτυγχάνεται είτε φυσικά είτε τεχνητά. τεχνητά Η φυσική βελτιστοποίηση ενός ιστοτόπου περιλαμβάνει: α) επεξεργασία του περιεχομένου και του κώδικα HTML σε σχέση με συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά σχετικές με το περιεχόμενο του ιστοτόπου. β) βελτιστοποίηση του κώδικα (HTML και "σκριπτογλωσσών" όπως php, jsp κλπ) με στόχο την διευκόλυνση των αυτομάτων λογισμικών κατηγοριοποίησης ιστοτόπων (Web_crawler) των μηχανών αναζήτησης [βλ. en.wikipedia.org/wiki/web_crawler].

52 Search Engine Optimisation (2) Η τεχνητή βελτιστοποίηση ενός ιστοτόπου γίνεται δημιουργώντας αυτόματες προσπελάσεις προς αυτόν με στόχο την [τεχνητή] αύξηση των επισκέψεων. Η διαδικασία λειτουργεί ως σύστημα ανάδρασης: Όσο υψηλότερα εμφανίζεται ένας ιστότοπος στη λίστα των αποτελεσμάτων αναζήτησης, τόσο περισσότερους νέους επισκέπτες θα λάβει από τη μηχανή αναζήτησης. Υπάρχουν εξειδικευμένες εταιρείες αναλαμβάνουν την φυσική και τεχνητή βελτιστοποίηση ιστοτόπων (και στην Ελλάδα, πχ: /www.atnet.gr/google-website-optimizer). Υπάρχουν επίσης υπηρεσίες όπως οι Google Analytics και Website Optimizer που μας βοηθούν να ελέγξουμε την απόδοση των σελίδων μας.

53

54 Πρότυπα ανάγνωσης ιστοσελίδας Τι πορεία ακολουθεί το μάτι του αναγνώστη ιστοσελίδων; βλ. Stanford-poynter project α) Μοντέλλο Stanford-poynter β) Μοντέλλο Z γ) Μοντέλλο F

55 α) Μοντέλλο Stanford-poynter

56 β) Μοντέλλο Z Το μάτι σκανάρει τη σελίδα έτσι:

57 γ) Μοντέλλο F Το μάτι σκανάρει τη σελίδα έτσι:

58 Τα καλύτερα αντιπαραδείγματα 1/ Αναζητήστε το λογισμικό του Mobile Internet στη σελίδα της Vodafon.gr. 2/ Δώστε αξιολόγηση μετά από συναλλαγή στο emarket.gr

59 Πώς να διώξετε τους επισκέπτες από τη σελίδα σας Ελλ. χαρακτήρες που δεν διαβάζονται Εικόνες κακής ποιότητας Σπασμένοι σύνδεσμοι Άσχημοι χαρακτηρισμοί, κακή γλώσσα Αναζήτηση που δεν φέρνει αποτελέσματα Μικρά γράμματα δυσανάγνωστα Πολλές διαφημήσεις Πολλά flash, animation, pop-ups...

60 Βασική βιβλιογραφία 1) Σπύρος Δ. Αρσένης, Σχεδιασμός πετυχημένων ιστοσελίδων. Εκδόσεις Κλειδάριθμος, ISBN , Τιμή: 32. 2) Elizabeth Castro, Εισαγωγή στην HTML με εικόνες (XHTML και CCS). Εκδόσεις Κλειδάριθμος, ISBN , Τιμή: 34. 3) Nielsen J. (1993). Designing web usability, Indianapolis: New Riders. 4) S. Gardner & S. Birley, Blogging για πρωτάρηδες. Wiley & Πήγασος, ) Α. Ανδρεάτος Πηγή: βλ.

Προώθηση Ιστοσελίδων Internet Marketing. 14/1/2014 Τραχαλάκης Παναγιώτης

Προώθηση Ιστοσελίδων Internet Marketing. 14/1/2014 Τραχαλάκης Παναγιώτης Προώθηση Ιστοσελίδων Internet Marketing Τραχαλάκης Παναγιώτης Προγραμματιστής Αναλυτής Ειδικός εφαρμογών Διαχείριση Επιχειρησιακής Γνώσης και υπηρεσίες Internet marketing 1996 Κατασκευή ιστοσελίδων. 2000

Διαβάστε περισσότερα

Web-Marketing. Το web-marketing µπορεί να εκπληρώσει πέραν της αύξησης των πωλήσεων και της µείωσης του κόστους διάφορες λειτουργίες όπως:

Web-Marketing. Το web-marketing µπορεί να εκπληρώσει πέραν της αύξησης των πωλήσεων και της µείωσης του κόστους διάφορες λειτουργίες όπως: Web-Marketing Το web-marketing µπορεί να εκπληρώσει πέραν της αύξησης των πωλήσεων και της µείωσης του κόστους διάφορες λειτουργίες όπως: Έρευνα αγοράς ( καθορισµός αναγκών καταναλωτών, ανάλυση ανταγωνιστών

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Μαριάνθη Καρατζά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ Προώθηση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων μέσα από τα Social Media,

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές SEO Επισκόπηση και Πρακτική Εφαρμογή

Τεχνικές SEO Επισκόπηση και Πρακτική Εφαρμογή ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Τεχνικές SEO Επισκόπηση και Πρακτική Εφαρμογή ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΡΑΚΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ Α.Μ Τ0-3163 Επιβλέπων: Φ.Κόκκορας, Καθ. Εφαρμογών

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ JOOMLA Δεκέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΕΧΝΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Διπλωματική εργασία ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός δημιουργίας δυναμικών ιστοσελίδων με υποστήριξη χρηστών σε ποικίλα επίπεδα δικαιωμάτων. Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ. Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών

Οδηγός δημιουργίας δυναμικών ιστοσελίδων με υποστήριξη χρηστών σε ποικίλα επίπεδα δικαιωμάτων. Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ. Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ Σχολή Εφαρμοσμένων Επιστημών Οδηγός δημιουργίας δυναμικών ιστοσελίδων με υποστήριξη χρηστών σε ποικίλα επίπεδα δικαιωμάτων. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Καραμπούλα Μάριου Επιβλέπων: Δρ. Μηχ. Νικόλαος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ: Δημιουργία διαδραστικής ιστοσελίδας για το μάθημα της νανοηλεκτρονικής Υπεύθυνος : Δρ. Καναπίτσας

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα :e- Life Σχεδιασμός Ιστοσελίδων

Ενότητα :e- Life Σχεδιασμός Ιστοσελίδων Ενότητα :e- Life Σχεδιασμός Ιστοσελίδων e-life E-LEARNING VIRTUAL CENTER FOR PEOPLE WITH PHYSICAL DISABILITIES Αυτό το έργο έχει χρηματοδοτηθεί με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή η έκδοση αντανακλά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΔΕΜΙΡΗ ΑΝΤΡΙΑΝΑ Α.Μ. 9558 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΣΥΡΜΑΚΕΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Σε εκατομμύρια ανέρχεται πλέον ο αριθμός των ανθρώπων σε ολόκληρο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Κατασκευή Ιστοσελίδας Ηλεκτρονικού Καταστήματος με χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. Διπλωματική Εργασία

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. Διπλωματική Εργασία ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Διπλωματική Εργασία Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ της ΠΛΕΥΡΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση Websites Συστημάτων Ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

Η αρχιτεκτονική S.a.a.S :... 8 Γιατί να επιλέξω S.a.a.S εφαρμογή :... 8. Το IBSHOP... 8

Η αρχιτεκτονική S.a.a.S :... 8 Γιατί να επιλέξω S.a.a.S εφαρμογή :... 8. Το IBSHOP... 8 Πίνακας περιεχομένων Η Internet Business Hellas... 3 Στοιχεία Επικοινωνίας Τοποθεσία... 3 Τμήμα Υποστήριξης (Help Desk and Client Support)... 3 Προφίλ... 4 Όραμα... 4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 Σχετικά με το IBSHOP....

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΘΕΜΑ: Κατασκευή του ηλεκτρονικού Καταστήματος SIFAKIS ΣHΦΑΚΗ ΣΟΦΙΑ Α.Μ:1505. Επιβλέπων Καθηγητής: κ. ΠΑΠΑΔΟΥΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΘΕΜΑ: Κατασκευή του ηλεκτρονικού Καταστήματος SIFAKIS ΣHΦΑΚΗ ΣΟΦΙΑ Α.Μ:1505. Επιβλέπων Καθηγητής: κ. ΠΑΠΑΔΟΥΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Σχολή Τεχνολογικών Εφαρµογών Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής & Πολυμέσων ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Κατασκευή του ηλεκτρονικού Καταστήματος SIFAKIS ΣHΦΑΚΗ ΣΟΦΙΑ Α.Μ:1505

Διαβάστε περισσότερα

checklist 12 βήματα για να μετατρέψετε τους επισκέπτες του site σας σε πελάτες!

checklist 12 βήματα για να μετατρέψετε τους επισκέπτες του site σας σε πελάτες! ebook checklist 12 βήματα για να μετατρέψετε τους επισκέπτες του site σας σε πελάτες! Το δεύτερο μέρος του πιο ολοκληρωμένου οδηγού για websites με tips και σωστές πρακτικές για μια αποτελεσματική στρατηγική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ INTERNET MARKETING

ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ INTERNET MARKETING ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ INTERNET MARKETING ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Καβάλα 2007 ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΘΕΜΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ INTERNET MARKETING Η πτυχιακή εργασία παραδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδας για σχολή χορού» «Design and construction of website for a dance studio»

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδας για σχολή χορού» «Design and construction of website for a dance studio» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Σχεδιασμός και κατασκευή ιστοσελίδας για σχολή χορού» «Design and construction of website for a

Διαβάστε περισσότερα

Υλοποίηση ιστότοπου πολιτιστικού. Σερβίων-Κοζάνης

Υλοποίηση ιστότοπου πολιτιστικού. Σερβίων-Κοζάνης ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ Υλοποίηση ιστότοπου πολιτιστικού χαρακτήρα για την περιοχή Σερβίων-Κοζάνης ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Τσικόπουλος Αθανάσιος (ΑΜ: Τ-2974)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή εργασία του

Πτυχιακή εργασία του ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ Πτυχιακή

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Ιστοσελίδας

Δημιουργία Ιστοσελίδας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Δημιουργία Ιστοσελίδας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Αργύρης Τζικόπουλος Υπεύθυνος διαμόρφωσης επιστημονικών

Διαβάστε περισσότερα

οδηγίες σχεδίασης Web εφαρμογών. Να παρουσιαστούν μέσω παραδειγμάτων καλές και άσχημες πρακτικές σχεδίασης. Στόχος του Μαθήματος

οδηγίες σχεδίασης Web εφαρμογών. Να παρουσιαστούν μέσω παραδειγμάτων καλές και άσχημες πρακτικές σχεδίασης. Στόχος του Μαθήματος ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΛΕΞΗ VI OΔΗΓΙΕΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ WEB ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τ ζ ή μ α ς Γ ι ά ν ν η ς Μάθημα: AΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Στόχος του Μαθήματος Να παρουσιαστούν

Διαβάστε περισσότερα

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )»

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση Ελληνικών Βιβλιοπωλείων

Αξιολόγηση Ελληνικών Βιβλιοπωλείων Human Computer Interaction Αξιολόγηση Ελληνικών Βιβλιοπωλείων Τσάκου Αναστασία Μιχαήλ Θεοφάνης Αροστοφάνης Πάτρα, 2003 Αλληλεπίδραση Ανθρώπου-Υπολογιστή Εργασία: Αξιολόγηση Ελληνικών Βιβλιοπωλείων 1 Περιεχόµενα

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ. - Project ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ. - Project ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 1ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - Project ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3,4,5 ΤΜΗΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ...5,6,7 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ...8,9,10 ΤΜΗΜΑ ΜΕΣΩΝ...10,11,13,14 ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ...14,15

Διαβάστε περισσότερα

φορικής ΤΕ ΠΤΥΧΙΑΠ ΚΑΚΑΡΗ

φορικής ΤΕ ΠΤΥΧΙΑΠ ΚΑΚΑΡΗ ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Τμήμα Μηχανικών Πληροφ φορικής ΤΕ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΣΤΟ Α.Τ.Ε.Ι. ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΤΥΧΙΑΠ ΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΚΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Τ-1565 Επιβλέπων: Δρ. ΒΕΝΤΖΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΑΡΙΣΑ 2014

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΠΑΤΡΏΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΉ ΣΧΟΛΉ ΤΜΉΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΏΝ Η/Υ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΠΑΤΡΏΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΉ ΣΧΟΛΉ ΤΜΉΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΏΝ Η/Υ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΠΑΤΡΏΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΉ ΣΧΟΛΉ ΤΜΉΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΏΝ Η/Υ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΉ ΕΡΓΑΣΊΑ ΑΞΙΟΠΟΊΗΣΗ ΠΛΑΤΦΌΡΜΑΣ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΎ ΚΏΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ. Μπουρέλος Παναγιώτης AM 3446 Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός και ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής για την ανταλλαγή βιοσημάτων

Σχεδιασμός και ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής για την ανταλλαγή βιοσημάτων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Σχεδιασμός και ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής για την ανταλλαγή βιοσημάτων ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ του ΡΟΪΔΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Διαβάστε περισσότερα