ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Π.ΚΑΡΑΜΟΣΧΟΣ Κ.ΛΙΟΔΑΚΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε.» δ.τ. «INFOΔΗΜ»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Π.ΚΑΡΑΜΟΣΧΟΣ Κ.ΛΙΟΔΑΚΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε.» δ.τ. «INFOΔΗΜ»"

Transcript

1 ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Π.ΚΑΡΑΜΟΣΧΟΣ Κ.ΛΙΟΔΑΚΗ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Ε.» δ.τ. «INFOΔΗΜ» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014

2 ΕΝΤΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΙΛΟΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1ου ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Το συγκεκριµένο έντυπο έχει δηµιουργηθεί για την αξιολόγηση και τον έλεγχο των εφαρµογών του 1 ου Υποσυστήµατος το οποίο δηµιουργήθηκε στα πλαίσια του Έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΥΛΗ ΕΓΝΑΤΙΑ Ο ΟΣ Α.Ε.». Το 1ο Υποσύστηµα, απευθύνεται στο ευρύ κοινό και απεικονίζει γεωγραφικά την Εγνατία οδό και τους κάθετους άξονες ενταγµένους στο ευρύτερο οδικό δίκτυο της Βόρειας Ελλάδας µε κατάλληλα γεωµορφολογικά υπόβαθρα ανάλογα µε την κλίµακα απεικόνισης. Στο υποσύστηµα εντάσσονται και επιπλέον πληροφορίες που ενδιαφέρουν το χρήστη του αυτοκινητοδρόµου όπως διόδια, ΣΕΑ, ΧΣΑ, θέσεις τουριστικού ενδιαφέροντος κ.λπ. Επιπλέον διαδραστικές υπηρεσίες παρέχουν τη δυνατότητα εκτύπωσης χαρτών αλλά και γεωχωρικές αναζητήσεις και απεικονίσεις. Παρακαλούµε να συµπληρωθούν όλα τα πεδία του πίνακα στοιχείων χρήστη που ακολουθεί: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΡΗΣΤΗ Ονοµατεπώνυµο Ηµεροµηνία Έναρξης Ελέγχου Ηµεροµηνία Λήξης Ελέγχου ιεύθυνση/τµήµα Περιγραφή Οργανικής Θέσης Περιηγητής Ιστοσελίδων που χρησιµοποιείτε (π.χ. Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox κ.λπ.)

3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΕΝΤΥΠΟΥ Το έντυπο περιλαµβάνει επτά (7) κατηγορίες λειτουργιών και εφαρµογών του 1 ου Υποσυστήµατος της ΓΕΩΠΥΛΗΣ προς έλεγχο και αξιολόγηση. Σε κάθε κατηγορία υπάρχει αντίστοιχος πίνακας αξιολόγησης ο οποίος περιλαµβάνει: την ερώτηση που πρέπει να απαντηθεί ή την περιγραφή της λειτουργίας, της εµφάνισης ή του περιεχοµένου που επιθυµούµε να αξιολογηθεί τα πεδία για την απάντηση/αξιολόγηση αντίστοιχα. Κάθε ερώτηση µπορεί να απαντηθεί µε: Ναι ή Όχι, για ερωτήσεις οι οποίες αναφέρονται καθαρά σε θέµατα λειτουργικότητας (δηλαδή αν κάτι λειτουργεί ή όχι) Βαθµολόγηση από το ένα (1) έως και το πέντε (5) η οποία αντιστοιχεί στην άποψη του χρήστη για το αν η λειτουργία, η εµφάνιση ή/και το περιεχόµενο είναι ικανοποιητικά, ως εξής: o 1 Καθόλου o 2 Λίγο o 3 Αρκετά o 4 Πολύ o 5 Πάρα Πολύ. Επιπλέον σε ορισµένες ερωτήσεις υπάρχει και το πεδίο προσθήκης σχολίων όπου µπορείτε να σχολιάσετε ή να παραθέσετε την άποψή σας για τη συγκεκριµένη λειτουργία, για την εµφάνιση αλλά και για το περιεχόµενο των εφαρµογών του 1 ου Υποσυστήµατος της ΓΕΩΠΥΛΗΣ.

4 1) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ, ΓΕΩΠΥΛΗ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. URL Από την κεντρική σελίδα του Έργου Γεωπύλης µπορείτε να πλοηγηθείτε τόσο σε γενικές πληροφορίες που αφορούν την εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ Ο ΟΣ Α.Ε.» όσο και σε πλήθος χαρτογραφικών εφαρµογών και υπηρεσιών. Για την πρόσβασή σας στην κεντρική ιστοσελίδα του έργου δεν απαιτείται κωδικός πρόσβασης. Σκοπός στη συγκεκριµένη κατηγορία είναι η αξιολόγηση από τους χρήστες της λειτουργικότητας της ιστοσελίδας, της πληρότητας του περιεχοµένου και της εµφάνισής της καθώς αποτελεί την Κεντρική Σελίδα η οποία ανακατευθύνει τους χρήστες της Γεωπύλης στις επιµέρους εφαρµογές.

5 A/A ΕΡΩΤΗΣΗ/ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Λειτουργούν σωστά όλοι οι σύνδεσμοι του κεντρικού μενού της ιστοσελίδας της Γεωπύλης; (Αρχική Εγνατία Επικοινωνία κ.λπ.) Εφόσον απαντήσατε όχι, αναφέρετε ποιος σύνδεσμος δεν λειτουργεί:.. ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΟ ΑΡΚΕΤΑ Σας ικανοποίησε η εμφάνιση και το περιεχόμενο της κεντρικής σελίδας της Γεωπύλης; (Αρχική Σελίδα) Σχολιάστε τι θεωρείτε πως είναι περιττό και τι μπορεί να απουσιάζει από τη σελίδα:... Σας ικανοποίησε η εμφάνιση και το περιεχόμενο των ιστοσελίδων που αναφέρονται στην «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.»; (Η εταιρεία Αντικείμενο Υλοποίηση Δράσεων Σκοπός, Στόχοι) Σχόλια:... Σας ικανοποίησε η εμφάνιση και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας της Επικοινωνίας της Γεωπύλης; (Επικοινωνία) Σχόλια:... Πιστεύετε ότι οι 6 σύνδεσμοι εφαρμογών είναι αρκετοί και καλύπτουν τις ανάγκες τοι κοινού; Εφόσον απαντήσατε όχι, αναφέρετε τι επιπλέον θα μπορούσε να προστεθεί ή να αλλαχθεί:. Λειτουργούν σωστά όλοι οι σύνδεσμοι εμφάνισης βοηθητικών πληροφοριών στην κεντρική σελίδα της Γεωπύλης; (Τηλέφωνα Ανάγκης Καιρός ανημερωτικά Έντυπα Σύνδεση με το Κεντρικό Site της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.) Εφόσον απαντήσατε όχι, αναφέρετε ποιος σύνδεσμος δεν λειτουργεί:..

6 7 8 ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΟ ΑΡΚΕΤΑ Σας ικανοποίησε η εμφάνιση και το περιεχόμενο των βοηθητικών πληροφοριών της Γεωπύλης; (Τηλέφωνα Ανάγκης Καιρός ενημερωτικά Έντυπα Σύνδεση με το Κεντρικό Site της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.) Σχολιάστε τι θεωρείτε πως είναι περιττό και τι μπορεί να απουσιάζει από τις παραπάνω πληροφορίες:... Μπορείτε να καταχωρήσετε με επιτυχία τα στοιχεία σας στη φόρμα εγγραφής για το Newsletter και την ενημέρωση μέσω SMS της Γεωπύλης; 9 Εφόσον απαντήσατε όχι, αναφέρετε το σφάλμα που αντιμετωπίσατε:.. Επιθυμείτε να σας σταλεί ενημερωτικό SMS από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» κατά τη δοκιμαστική αποστολή μηνυμάτων; Εντοπίσατε τις λειτουργίες για ΑΜΕΑ στην 10 κεντρική σελίδα της Γεωπύλης; 11 Διαθέτετε Smartphone ή Tablet; Εφόσον στην προηγούμενη ερώτηση απαντήσατε με αξιολογήστε το πόσο σας ικανοποίησε η εμφάνιση της ιστοσελίδας για τα κινητά τηλέφωνα (Smartphones) ή Tablet. Βρίσκετε ικανοποιητική την εμφάνιση και το περιεχόμενο της κεντρικής σελίδας της Γεωπύλης στα Αγγλικά; Σε τι βαθμό πιστεύετε ότι επαρκούν οι λειτουργίες ΑΜΕΑ που υπάρχουν στην κεντρική σελίδα της Γεωπύλης; ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΟ ΑΡΚΕΤΑ Πόσο ικανοποιημένοι μείνατε από την κεντρική σελίδα της Γεωπύλης; Εφόσον έχετε επιπλέον σχόλια μπορείτε να τα καταγράψετε εδώ:

7 2) ΚΕΝΤΡΙΚΗ WEBGIS ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΧΑΡΤΗΣ Η κεντρική WebGIS εφαρµογή αποτελεί την κύρια χαρτογραφική εφαρµογή του 1 ου Υποσυστήµατος µέσω της οποίας οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα προβολής πληθώρας χαρτογραφικών δεδοµένων σχετικών µε την ΕΓΝΑΤΙΑ Ο Ο, την δηµιουργία και εκτύπωση θεµατικών χαρτών µε τη χρήση της διατιθέµενης χαρτογραφικής πληροφορίας, την αναζήτηση στοιχείων µέσω τυποποιηµένων ερωτηµάτων κ.λπ. Για να εισέλθετε στην εφαρµογή «Χάρτης», αρκεί µέσω της κεντρικής σελίδας της Γεωπύλης να πατήσετε στο αντίστοιχο εικονίδιο της εφαρµογής:

8 A/A 1 ΕΡΩΤΗΣΗ/ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΟ ΑΡΚΕΤΑ Πόσο εύκολα μπορείτε να πλοηγηθείτε στο χάρτη μέσω των διατιθέμενων λειτουργιών zoom, pan, επιστροφή στην αρχική κλίμακα, εύρεση της θέσης σας κ.λπ.; 2 Πόσο εύχρηστα θεωρείτε ότι είναι τα παρεχόμενα εργαλεία σχεδίασης επάνω στο χάρτη; 3 Πόσο εύχρηστα θεωρείτε ότι είναι τα παρεχόμενα εργαλεία μέτρησης αποστάσεων και εμβαδού επάνω στο χάρτη; 4 Πόσο εύχρηστη βρίσκετε τη λειτουργία εκτύπωσης χάρτη; Μπορείτε να εκτυπώσετε ένα χάρτη σε μέγεθος σελίδας Α3 και σε μορφή JPG ή PDF; Μπορείτε να ανοίξετε και να κλείσετε με ευκολία το υπόμνημα του χάρτη; Μπορείτε να ανοίξετε και να κλείσετε με ευκολία τη λίστα επιπέδων του χάρτη; Μπορείτε να ανοίξετε και να κλείσετε τα επίπεδα που επιθυμείτε να εμφανίζονται στο χάρτη (από τη λίστα επιπέδων) με ευκολία; (π.χ. Κόμβοι, Νοσοκομεία, Σταθμοί διοδίων κ.λπ.)

9 9 10 ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΟ ΑΡΚΕΤΑ Πόσο εύχρηστη νομίζετε ότι είναι η λίστα επιπέδων του χάρτη; Σχολιάστε τι θεωρείτε πως μπορεί να βελτιωθεί στη λίστα επιπέδων του χάρτη (Λειτουργικότητα, Περιεχόμενο, Ποιότητα δεδομένων κ.λπ.):... Μπορείτε να ανοίξετε και να κλείσετε με ευκολία τη λίστα υποβάθρων και να αλλάξετε το υπόβαθρο του χάρτη; Μπορείτε να υπολογίσετε μία διαδρομή χρησιμοποιώντας το εργαλείο υπολογισμού διαδρομής στο χάρτη; Μπορείτε να πλοηγηθείτε στις επιλεγμένες περιοχές (σελιδοδείκτες) χρησιμοποιώντας το εργαλείο των προεπιλεγμένων περιοχών στο χάρτη; 13 Μπορείτε να αναζητήσετε τα πρατήρια βενζίνης, τους χώρους στάθμευσης και τα τουριστικά δεδομένα στο χάρτη χρησιμοποιώντας τα εικονίδια έτοιμων χωρικών ερωτημάτων του χάρτη; 14 Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα προκαθορισμένα χωρικά ερωτήματα του χάρτη;

10 Πόσο εύκολο σας είναι να βρείτε μέσω των προκαθορισμένων ερωτημάτων πόσα διόδια υπάρχουν κατά μήκος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ; ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΟ ΑΡΚΕΤΑ Σχολιάστε τι θεωρείτε πως σας δυσκόλεψε στη συγκεκριμένη αναζήτηση:.... Μπορείτε να εκτελέσετε ένα προκαθορισμένο ερώτημα με τη χρήση χωρικού φίλτρου σχεδιάζοντας ένα γραφικό στο χάρτη; 17 Διαθέτετε Smartphone ή Tablet; Εφόσον στην προηγούμενη ερώτηση απαντήσατε με αξιολογήστε το πόσο σας ικανοποίησε η εμφάνιση της κεντρικής WebGIS εφαρμογής για τα κινητά τηλέφωνα (Smartphones) ή Tablet. Βρίσκετε ικανοποιητική την εμφάνιση και το περιεχόμενο της κεντρικής WebGIS εφαρμογής στα Αγγλικά; Σε τι βαθμό πιστεύετε ότι επαρκούν οι οδηγίες χρήσης της κεντρικής WebGIS εφαρμογής; Πόσο ικανοποιημένοι μείνατε από τους χρόνους ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΟ ΑΡΚΕΤΑ απόκρισης της εφαρμογής; Πόσο ικανοποιημένοι μείνατε από την κεντρική WebGIS εφαρμογή (Χάρτης); Εφόσον έχετε επιπλέον σχόλια μπορείτε να τα καταγράψετε εδώ:

11 3) ΕΦΑΡΜΟΓΗ «ΕΥΡΕΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ» Η εφαρµογή εύρεσης διαδροµής αποτελεί µία χαρτογραφική εφαρµογή του 1 ου Υποσυστήµατος µέσω της οποίας οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα υπολογισµού και απεικόνισης της συντοµότερης διαδροµής (µε χρονικά κριτήρια καθώς και κριτήρια απόστασης) ανάµεσα σε δύο ή και περισσότερα σηµεία παντού στην Ελλάδα. Η εφαρµογή κάνει χρήση του δικτύου της ΜΕΟ, ενώ ο άξονας και οι κόµβοι της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Ο ΟΥ είναι το αποτέλεσµα ψηφιοποίησης που πραγµατοποιήθηκε στα πλαίσια του Έργου από τρισδιάστατες πανοραµικές εικόνες. Για να εισέλθετε στην εφαρµογή «Υπολογισµός ιαδροµής», αρκεί µέσω της κεντρικής σελίδας της Γεωπύλης να πατήσετε στο αντίστοιχο εικονίδιο:

12 A/A 1 ΕΡΩΤΗΣΗ/ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Μπορείτε να βρείτε μία διαδρομή με σημείο έναρξης και σημείο προορισμού επιλέγοντας τα σημεία αυτά με απλό κλικ στο χάρτη; 2 Εφόσον απαντήσατε όχι, αναφέρετε τι σας δυσκόλεψε:... Μπορείτε να βρείτε μία διαδρομή με σημείο έναρξης και σημείο προορισμού πληκτρολογώντας τα σημεία αυτά; (αποεπιλέγοντας το checkbox «Επιλογή σημείων στον Χάρτη») Εφόσον απαντήσατε όχι, αναφέρετε τι σας δυσκόλεψε:... 3 Διαθέτετε Smartphone ή Tablet; 4 5 Εφόσον στην προηγούμενη ερώτηση απαντήσατε με αξιολογήστε το πόσο σας ικανοποίησε η εμφάνιση της εφαρμογής εύρεσης διαδρομής για τα κινητά τηλέφωνα (Smartphones) ή Tablet. Βρίσκετε ικανοποιητική την εμφάνιση και το περιεχόμενο της εφαρμογής εύρεσης διαδρομής στα Αγγλικά; Σε τι βαθμό πιστεύετε ότι επαρκούν οι άμεσες οδηγίες και οι πλήρεις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής εύρεσης διαδρομής; ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΟ ΑΡΚΕΤΑ Πόσο ικανοποιημένοι μείνατε από τους χρόνους απόκρισης της εφαρμογής; Πόσο ικανοποιημένοι μείνατε από την εφαρμογή εύρεσης διαδρομής; Εφόσον έχετε επιπλέον σχόλια μπορείτε να τα καταγράψετε εδώ:......

13 4) ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΥΡΕΣΗΣ ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Η εφαρµογή εύρεσης σηµείων ενδιαφέροντος αποτελεί µία χαρτογραφική εφαρµογή του 1 ου Υποσυστήµατος µέσω της οποίας οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα αναζήτησης των κοντινότερων σε αυτούς σηµείων ενδιαφέροντος κατά µήκος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Ο ΟΥ και απεικόνισης της τους στο χάρτη. Η εφαρµογή για τη δροµολόγηση και την εύρεση των κοντινότερων σηµείων ενδιαφέροντος στοι χάρτη κάνει χρήση του δικτύου της ΜΕΟ, ενώ ο άξονας και οι κόµβοι της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Ο ΟΥ είναι το αποτέλεσµα ψηφιοποίησης που πραγµατοποιήθηκε στα πλαίσια του Έργου από τρισδιάστατες πανοραµικές εικόνες. Για να εισέλθετε στην εφαρµογή «Υπολογισµός ιαδροµής», αρκεί µέσω της κεντρικής σελίδας της Γεωπύλης να πατήσετε στο αντίστοιχο εικονίδιο:

14 A/A 1 ΕΡΩΤΗΣΗ/ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Μπορείτε να εντοπίσετε τη θέση σας με τη χρήση του αντίστοιχου εργαλείου στο χάρτη (σχετική εμφάνιση θέσης στο χάρτη με τη χρήση του περιηγητή ιστοσελίδων); Εφόσον απαντήσατε όχι, αναφέρετε τι σας δυσκόλεψε:... Μπορείτε να εντοπίσετε τη θέση χειροκίνητα με απλό κλικ στο χάρτη; 2 A/A 3 Εφόσον απαντήσατε όχι, αναφέρετε τι σας δυσκόλεψε:... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΣΗ/ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΟ ΑΡΚΕΤΑ Βρίσκετε εύχρηστη τη μπάρα εμφάνισης των κοντινότερων σημείων ενδιαφέροντος στο κάτω μέρος της εφαρμογής; Πόσο εύκολα μπορείτε να πλοηγειθείτε στα σημεία ενδιαφέροντος διαλέγοντάς τα από τη λίστα αποτελεσμάτων; 4 5 Μπορείτε χρησιμοποιώντας την αποστολή υπερσυνδέσμου στο χάρτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. να αποστείλετε τον υπερσύνδεσμο της εφαρμογής στο 6 Διαθέτετε Smartphone ή Tablet;

15 7 8 Εφόσον στην προηγούμενη ερώτηση απαντήσατε με αξιολογήστε το πόσο σας ικανοποίησε η εμφάνιση της εφαρμογής εύρεσης σημείων ενδιαφέροντος για τα κινητά τηλέφωνα (Smartphones) ή Tablet. Βρίσκετε ικανοποιητική την εμφάνιση και το περιεχόμενο της εφαρμογής εύρεσης σημείων ενδιαφέροντος στα Αγγλικά; Σε τι βαθμό πιστεύετε ότι επαρκούν οι άμεσες οδηγίες και οι πλήρεις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής εύρεσης σημείων ενδιαφέροντος; ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΟ ΑΡΚΕΤΑ Πόσο ικανοποιημένοι μείνατε από τους χρόνους απόκρισης της εφαρμογής; Πόσο ικανοποιημένοι μείνατε από την εφαρμογή εύρεσης σημείων ενδιαφέροντος; Εφόσον έχετε επιπλέον σχόλια μπορείτε να τα καταγράψετε εδώ:

16 5) ΣΥΛΛΟΓΗ ΧΑΡΤΩΝ Η Συλλογή Χαρτών περιέχει διάφορους θεµατικούς χάρτες, χαρτοσυνθέσεις και εφαρµογές χωρισµένα σε κατηγορίες (Υποδοµές-Σχεδιασµός, Τουρισµός, Κυκλοφοριακά, Παρατηρητήριο κ.λπ.). Οι χαρτοσυνθέσεις και οι εφαρµογές στη συλλογή χαρτών είναι ελεύθερα διαθέσιµοι προς το ευρύ κοινό (για προβολή και εκτύπωση) και δηµιουργούνται από τις Αντίστοιχες ιευθύνσεις και Τµήµατα της «ΕΓΝΑΤΙΑ Ο ΟΣ Α.Ε.». Οι θεµατικοί χάρτες θα εµπλουτίζονται συνεχώς από, ενώ θεµατικοί χάρτες θα µπορούν να προστίθενται και από πιστοποιηµένους από την «ΕΓΝΑΤΙΑ Ο ΟΣ Α.Ε.» χρήστες. Για να εισέλθετε στην «Συλλογή Χαρτών», αρκεί µέσω της κεντρικής σελίδας της Γεωπύλης να πατήσετε στο αντίστοιχο εικονίδιο:

17 A/A ΕΡΩΤΗΣΗ/ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Λειτουργούν σωστά όλοι οι σύνδεσμοι της συλλογής χαρτών της Γεωπύλης; (Υποδομές - Σχεδιασμός, Τουρισμός, Κυκλοφοριακά, Παρατηρητήριο, Περιβάλλον) Εφόσον απαντήσατε όχι, αναφέρετε ποιος σύνδεσμος δεν λειτουργεί:.. ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΟ ΑΡΚΕΤΑ Σας ικανοποίησε η εμφάνιση και το περιεχόμενο της συλλογής χαρτών της Γεωπύλης; Σχολιάστε τι θεωρείτε πως είναι περιττό και τι μπορεί να απουσιάζει από τη σελίδα:... Θα επιθυμούσατε να υπάρχουν περισσότερες κατηγορίες θεματικών χαρτών; Εφόσον απαντήσατε ναι, αναφέρετε ποιες επιπλέον κατηγορίες θα επιθυμούσατε να προστεθούν:. Εντοπίσατε τις λειτουργίες για ΑΜΕΑ στη 4 συλλογή χαρτών της Γεωπύλης; 5 Διαθέτετε Smartphone ή Tablet; Εφόσον στην προηγούμενη ερώτηση απαντήσατε με αξιολογήστε το πόσο σας ικανοποίησε η εμφάνιση της συλλογής χαρτών για τα κινητά τηλέφωνα (Smartphones) ή Tablet. Βρίσκετε ικανοποιητική την εμφάνιση και το περιεχόμενο της συλλογής χαρτών της Γεωπύλης στα Αγγλικά; Σε τι βαθμό πιστεύετε ότι επαρκούν οι λειτουργίες ΑΜΕΑ που υπάρχουν στην συλλογή χαρτών της Γεωπύλης; ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΟ ΑΡΚΕΤΑ Πόσο ικανοποιημένοι μείνατε από τη συλλογή χαρτών; Εφόσον έχετε επιπλέον σχόλια μπορείτε να τα καταγράψετε εδώ:

18 6) PORTAL ΤΟΥ 1 ου ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Το χαρτογραφικό Portal της Γεωπύλης αποτελεί ένα διαδικτυακό εργαλείο διαχείρισης γεωχωρικών πληροφοριών. Μέσω αυτού πιστοποιηµένοι και µη χρήστες µπορούν να δηµιουργούν χαρτοσυνθέσεις, να τις κοινοποιούν σε οµάδες χρηστών µε κοινά ενδιαφέροντα, δηµιουργώντας µια κοινότητα ανταλλαγής δεδοµένων τα οποία εµφανίζονται σε πολυάριθµες µορφές. Για να εισέλθετε στο «Portal του 1 ου Υποσυστήµατος», αρκεί µέσω της κεντρικής σελίδας της Γεωπύλης να πατήσετε στο αντίστοιχο εικονίδιο:

19 A/A 1 ΕΡΩΤΗΣΗ/ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Σε ποιο βαθμό σας ικανοποίησαν οι χαρτοσυνθέσεις και οι χαρτογραφικές εφαρμογές που περιέχονται στο μενού Gallery του Portal του 1 ου υποσυστήματος της Γεωπύλης; ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΟ ΑΡΚΕΤΑ Πλοηγηθείτε στο μενού Map. Μπορείτε προσθέσετε μέσω της επιλογής ADD και ακολούθως επιλέγοντας από το μενού το «Search for layers» να προσθέσετε κάποια από τις έτοιμες ομάδες επιπέδων, χάρτες και εφαρμογές που ήδη υπάρχουν στο Portal; 2 3 Μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποιήσετε τα επίπεδα πληροφορίας από την ομάδα επιπέδων ή το χάρτη που προσθέσατε;

20 Μπορείτε να μεταβείτε στην προβολή του υπομνήματος του χάρτη που δημιουργήσατε; Μπορείτε να αλλάξετε το βασικό υπόβαθρο του χάρτη σας μέσω της επιλογής Basemap ; Μπορείτε να εκτυπώσετε το χάρτη σας μέσω της επιλογής Print ; 7 Διαθέτετε Smartphone ή Tablet; 8 9 Εφόσον στην προηγούμενη ερώτηση απαντήσατε με αξιολογήστε το πόσο σας ικανοποίησε η εμφάνιση του Portal του 1 ου υποσυστήματος της Γεωπύλης για τα κινητά τηλέφωνα (Smartphones) ή Tablet. ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΟ ΑΡΚΕΤΑ Σε τι βαθμό πιστεύετε ότι επαρκούν οι οδηγίες χρήσης του Portal του 1 ου υποσυστήματος της Γεωπύλης; Πόσο ικανοποιημένοι μείνατε από τους χρόνους απόκρισης της εφαρμογής; Πόσο ικανοποιημένοι μείνατε από το Portal του 1 ου υποσυστήματος της Γεωπύλης; Εφόσον έχετε επιπλέον σχόλια μπορείτε να τα καταγράψετε εδώ:

21 7) ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΒΛΑΒΗΣ Η εφαρµογή δήλωσης βλαβών αποτελεί µία χαρτογραφική εφαρµογή του 1 ου Υποσυστήµατος µέσω της οποίας οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα δήλωσης βλαβών κατά µήκος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Ο ΟΥ µε την καταχώρηση επιπλέον λεπτοµερειών αλλά και φωτογραφιών για την κάθε βλάβη που καταχωρούν. Για να εισέλθετε στην εφαρµογή «ήλωση Βλαβών», αρκεί µέσω της κεντρικής σελίδας της Γεωπύλης να πατήσετε στο αντίστοιχο εικονίδιο:

22 A/A 1 ΕΡΩΤΗΣΗ/ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Μπορείτε να εντοπίσετε τη θέση σας με τη χρήση του αντίστοιχου εργαλείου στο χάρτη (σχετική εμφάνιση θέσης στο χάρτη με τη χρήση του περιηγητή ιστοσελίδων); Εφόσον απαντήσατε όχι, αναφέρετε τι σας δυσκόλεψε:... Μπορείτε να εντοπίσετε τη θέση χειροκίνητα με απλό κλικ στο χάρτη; 2 A/A Εφόσον απαντήσατε όχι, αναφέρετε τι σας δυσκόλεψε:... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΡΩΤΗΣΗ/ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΟ ΑΡΚΕΤΑ Βρίσκετε εύχρηστη τη φόρμα συμπλήρωσης στοιχείων της βλάβης; 3 4 Μπορείτε χρησιμοποιώντας την αποστολή υπερσυνδέσμου στο χάρτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. να αποστείλετε τον υπερσύνδεσμο της εφαρμογής στο 5 Διαθέτετε Smartphone ή Tablet;

23 6 7 8 Εφόσον στην προηγούμενη ερώτηση απαντήσατε με δοκιμάστε να καταχωρήσετε μία βλάβη στο σύστημα με την προσθήκη και μίας φωτογραφίας από το κινητό ή το tablet σας. Ήταν η καταχώρηση επιτυχής; ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΓΟ ΑΡΚΕΤΑ Εφόσον στην ερώτηση Νο 5 απαντήσατε με αξιολογήστε το πόσο σας ικανοποίησε η εμφάνιση της εφαρμογής δήλωσης βλαβών για τα κινητά τηλέφωνα (Smartphones) ή Tablet. Βρίσκετε ικανοποιητική την εμφάνιση και το περιεχόμενο της εφαρμογής δήλωσης βλάβης στα Αγγλικά; Σε τι βαθμό πιστεύετε ότι επαρκούν οι άμεσες οδηγίες και οι πλήρεις οδηγίες χρήσης της εφαρμογής δήλωσης βλάβης; Πόσο ικανοποιημένοι μείνατε από τους χρόνους απόκρισης της εφαρμογής; Πόσο ικανοποιημένοι μείνατε από την εφαρμογή δήλωσης βλαβών; Εφόσον έχετε επιπλέον σχόλια μπορείτε να τα καταγράψετε εδώ:

[2] Οδηγός Χρήσης Χαρτογραφικού Portal Δήμου Θεσσαλονίκης

[2] Οδηγός Χρήσης Χαρτογραφικού Portal Δήμου Θεσσαλονίκης [2] Οδηγός Χρήσης Χαρτογραφικού Portal Δήμου Θεσσαλονίκης ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ... 4 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΙΚΟ PORTAL ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ... 4 ΜΕΝΟΥ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Εγχειρίδιο Εκπαιδευτή Η πλατφόρµα Open eclass είναι ένα ολοκληρωµένο Σύστηµα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθηµάτων και αποτελεί την πρόταση του Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» 2000-2006 Γ Κ.Π.Σ.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» 2000-2006 Γ Κ.Π.Σ. @ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ» 2000-2006 Γ Κ.Π.Σ. ΑΞΟΝΑΣ 2: «ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ» ΜΕΤΡΟ 2.4 «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα Πύλη etwinning. Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών. Εργαλεία διαχείρισης ενός έργου etwinning

Η νέα Πύλη etwinning. Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών. Εργαλεία διαχείρισης ενός έργου etwinning Η νέα Πύλη etwinning Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών Εργαλεία διαχείρισης ενός έργου etwinning ΝΕΑ ΠΥΛΗ ETWINNING...3 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ...4 ΕΓΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII Moodle Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: Γνωρίσει τα βασικά εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου στο Moodle Κατανοήσει τη δομή ενός μαθήματος στο Moodle Δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση Websites Συστημάτων Ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Κωδικός Τίτλος Επίπεδο

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Κωδικός Τίτλος Επίπεδο ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ενότητα: Υποενότητα: Διαδικτυακές Υπηρεσίες κι Εφαρμογές Υ8 - Δημοτικοί Ιστότοποι / Google Sites Λίστα Δραστηριοτήτων Κωδικός Τίτλος Επίπεδο Υ8.Δ1 Αναζήτηση δημοτικών ιστοτόπων και αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα e-μάθησης βασισμένη στο Moodle

Πλατφόρμα e-μάθησης βασισμένη στο Moodle ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Πλατφόρμα e-μάθησης βασισμένη στο Moodle Συντάκτης: Γιάννης Σιακαβάρας Επιμέλεια: Μαρίνα Παπαστεργίου Moodle Ερευνητικό Έργο: Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφοριακού Συστήματος Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας ΤΕΙ Αθήνας

Πληροφοριακού Συστήματος Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας ΤΕΙ Αθήνας Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας ΤΕΙ Αθήνας ΔΑΣΤΑ Πίνακας περιεχομένων Λίγα λόγια για το ΟΠΣ ΔΑΣΤΑ... 3 1.1 Σύνδεση χρηστών-σε ποιους απευθύνεται... 4 1.2 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Ε.Υ.Ε.Μ.) Υπηρεσίες Ψηφιακού Χώρου Εκπαίδευσης

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Ε.Υ.Ε.Μ.) Υπηρεσίες Ψηφιακού Χώρου Εκπαίδευσης ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Ε.Υ.Ε.Μ.) Υπηρεσίες Ψηφιακού Χώρου Εκπαίδευσης ΠΑΤΡΑ Ιανουάριος 2012 1 Περιεχόμενα 1. ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PASSE-PARTOUT

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PASSE-PARTOUT 2013 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PASSE-PARTOUT ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ Δημήτρης Μπούγας MCSD, MCDBA, SCJP 2012 e-way.gr Περιεχόμενα ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ... 4 Σωματειακό δίκαιο: Ποιες είναι οι υποχρεώσεις μου;... 6 Τι είναι το Passe-Partout;...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - «Τόμος Σχεδιασμού Πλατφόρμας»

ΤΗΛΕ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - «Τόμος Σχεδιασμού Πλατφόρμας» Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, νοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. ΤΗΛΕ-ΠΡΟΜΗΘΕΣ - «Τόμος Σχεδιασμού Πλατφόρμας» ΤΗΛΕΠΡΟΜΗΘΕΣ - Πλατφόρμα Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. με θέμα: ΣΑΡΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Μ 120/03. Εξεταστική Επιτροπή

ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. με θέμα: ΣΑΡΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Μ 120/03. Εξεταστική Επιτροπή ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ με θέμα: ΣΑΡΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α.Μ 120/03 Εξεταστική Επιτροπή Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Σατρατζέμη Μαρία, Καθηγήτρια. Μέλη: Ευαγγελίδης Γεώργιος, Αναπληρωτής Καθηγητής.

Διαβάστε περισσότερα

1. Εγκατάσταση και πρώτες ρυθμίσεις

1. Εγκατάσταση και πρώτες ρυθμίσεις Οδηγός για τον Mozilla Firefox 3.5 για χρήστες Microsoft Windows 1. Εγκατάσταση και πρώτες ρυθμίσεις 1.1.Λήψη και Εγκατάσταση του Firefox 1.1.1.Εγκατάσταση σε συστήματα Windows Σημείωση: Εάν κάνετε αναβάθμιση

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle (Έκδοση Moodle 1.9.5) Σουλτάνα Κάργα, Msc. Κατερίνα Κατσάνα, Msc. Φωτεινή Τρίμμη, Msc Άδεια Χρήσης: Creative Commons Το υλικό διατίθεται υπό την άδεια:

Διαβάστε περισσότερα

Η αρχιτεκτονική S.a.a.S :... 8 Γιατί να επιλέξω S.a.a.S εφαρμογή :... 8. Το IBSHOP... 8

Η αρχιτεκτονική S.a.a.S :... 8 Γιατί να επιλέξω S.a.a.S εφαρμογή :... 8. Το IBSHOP... 8 Πίνακας περιεχομένων Η Internet Business Hellas... 3 Στοιχεία Επικοινωνίας Τοποθεσία... 3 Τμήμα Υποστήριξης (Help Desk and Client Support)... 3 Προφίλ... 4 Όραμα... 4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 Σχετικά με το IBSHOP....

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ. ΥΠ.ΕΣ. Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ. v.1.3 Ιούνιος 2013 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 4 2. Είσοδος στην εφαρμογή...

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ Αναθέτουσα Αρχή: Δήμος Θερμαϊκού Προϋπολογισμός: 103.252,03 (χωρίς ΦΠΑ) Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ, ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ»

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΥΛΗΣ, ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΟΥ ΟΔΗΓΟΥ» ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΕΣΒΟΥ (ΕΤΑΛ Α.Ε.) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΕ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ. Οδηγός χρήσης σπουδαστών για την πλατφόρµα ηλεκτρονικής µάθησης elearning.teiser.gr

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ. Οδηγός χρήσης σπουδαστών για την πλατφόρµα ηλεκτρονικής µάθησης elearning.teiser.gr ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ για την πλατφόρµα ηλεκτρονικής µάθησης elearning.teiser.gr ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ Πράξη 2.2.2.α. «Προπτυχιακά Προγράµµατα Σπουδών» Κεντρική Υποστήριξη H πλατφόρµα ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤ. GUIDED TOUR... 231

ΣΤ. GUIDED TOUR... 231 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤ. GUIDED TOUR... 231 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 231 2. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ WINERA ERP 231 3. ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ WINERA ERP 234 3.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 234 3.2. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική. Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική. Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονική Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Συμβατότητα Browser... 3 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 3 1.3 Login Screen...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation System. Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System. Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation System. Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System. Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Alpine Navigation System Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0 Πίνακας περιεχομένων 1 Προειδοποιήσεις και πληροφορίες ασφάλειας... 5 2 Πώς

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Μαριάνθη Καρατζά

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης IBSHOP

Εγχειρίδιο Χρήσης IBSHOP Εγχειρίδιο Χρήσης IBSHOP : 210 88 12 784, : 210 88 33 852, : info@ibhellas.gr, Url: www.ibhellas.gr Page 1 Περιεχόμενα ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ... 4 Τμήμα Υποστήριξης (Help Desk and Client Support)... 4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ: Δημιουργία διαδραστικής ιστοσελίδας για το μάθημα της νανοηλεκτρονικής Υπεύθυνος : Δρ. Καναπίτσας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ [ΥΠΗΡΕΣΊΑ 7 - ΥΠΗΡΕΣΊΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ [ΥΠΗΡΕΣΊΑ 7 - ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ [ΥΠΗΡΕΣΊΑ 7 - ΥΠΗΡΕΣΊΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΉΣ ΚΑΤ ΑΠΑΊΤΗΣΗ (VIDEO ON DEMAND) ΜΕ ΠΑΡΆΛΛΗΛΗ ΑΡΧΕΙΟΘΈΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟΎ ΥΛΙΚΟΎ] ΓΙΑ ΤΟN ΧΡΗΣΤΗ [13/01/2014] έκδοση: 1.0 1 Περιεχόμενα 1.

Διαβάστε περισσότερα