Η φρουρός κοίταξε τον Bartolemew Kaiss από πάνω μέχρι κάτω για μια στιγμή και. Άρχοντα Kaiss, α ά η πριγκίπισσα δεν

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η φρουρός κοίταξε τον Bartolemew Kaiss από πάνω μέχρι κάτω για μια στιγμή και. Άρχοντα Kaiss, α ά η πριγκίπισσα δεν"

Transcript

1

2 Η φρουρός κοίταξε τον Bartolemew Kaiss από πάνω μέχρι κάτω για μια στιγμή και έπειτα είπε συνοφρυωμένος Με συγχωρείτε, Άρχοντα Kaiss, α ά η πριγκίπισσα δεν δέχεται επισκέπτες αυτή τη στιγμή. Είναι, σαφώς, σε απόγνωση μετά τη σύ ηψη της μητέρας της. Ασφαλώς, απάντησε ο νεαρός συνθέτης, κουνώντας το κεφά ι και κοιτώντας με κατανόηση, όπως πρέπει. Α ά δεν την επισκέπτομαι απλά, β έπεις. Η Μεγαλειότητά της, ζήτησε τη βοήθειά μου. Θα εξασκηθούμε στο τραγούδι. Η πριγκίπισσα έχει ήδη έναν δάσκαλο φωνητικής απάντησε η αυστηρή γυναίκα, σηκώνοντας το ένα της φρύδι.

3 Είμαι σίγουρη ότι το γνωρίζει ήδη, Odette, ακούστηκε μία ευγενική φωνή από την ά η άκρη του διαδρόμου, που συνδέει το δώμα με το παλάτι. Και οι δύο γύρισαν για να αντικρίσουν τη Susannah, μία από τις υπηρέτριες της Πριγκίπισσας Annette, να τους πλησιάζει. Αυτό που εννοεί ο μουσικός είναι ότι η Annette τον ζήτησε, ώστε να εξασκηθεί. Η νεαρή γυναίκα χαμογέ ασε στην φρουρό και έκλεισε συνωμοτικά το μάτι στον Bartolemew. Ο Bartolemew έβγαλε από το σακίδιό του έναν σφραγισμένο σωλήνα. Θα μπορούσες να μου κάνεις τη χάρη και να παραδώσεις τις σημειώσεις αυτές, αγαπητή μου Susannah ρώτησε με χαμόγελο και ένα ευγενικό νεύμα.

4 Η φρουρός πήρε τον σωλήνα από τα χέρια του, α ά καθώς αυτός ά αζε χέρια, κάτι ελαφρύ ά αξε θέση μέσα στο σωλήνα. Τί είναι αυτό, τότε; ρώτησε η φρουρός, κουνώντας τον σωλήνα δίπλα στο αυτί της. Σίγουρα όχι ένα μικρό αγαλματίδιο ενός καναρινιού, τα οποία αγαπάει τόσο η Πριγκίπισσα, σκέφτηκε ο Bartolemew. Η... πέννα και το μελάνι που χρησιμοποίησα για να γράψω τις παρτιτούρες, σε περίπτωση που ο δάσκαλος θέ ει να κάνει α αγές. Πάντα βάζω τέτοια πράγματα με κάθε νέα σύνθεση. Η Susannah πήρε ευγενικά τη θήκη από την καχύποπτη φουρό. Ωχ, θα σταματήσεις επιτέ ους Odette; Είναι απλά μουσική την επέπληξε παιχνιδιάρικα.

5 Θα φροντίσω η δεσποινίδα να το πάρει, πρόσθεσε ακουμπώντας το χέρι της στον Bartolemew. Είμαι σίγουρη ότι ανυπομονεί να δει το περιεχόμενό του. ΣΚΟΠΟΣ Στον απόηχο της σύ ηψης της Βασί ισσας Marianna για προδοσία, κανένας δεν είναι πιο βαθιά στεναχωρημένος από την κόρη της, την Πριγκίπισσα Annette. Μνηστήρες από ό η την Πό η-κράτος του Tempest προσπαθούν να ελαφρύνουν τον πόνο της Annette, φλερτάροντάς την ώστε να την κάνουν πιο χαρούμενη.

6 Είστε ένας από τους μνηστήρες και προσπαθείτε να στεί ετε το ραβασάκι σας στην πριγκίπισσα. Δυστυχώς, βρίσκεται κλειδωμένη στο δωμάτιό της στο παλάτι, οπότε θα πρέπει να βασιστείτε σε μεσάζοντες, ώστε να μεταφέρουν το μήνυμά σας. Στη διάρκεια του παιχνιδιού, κρατάτε μια κάρτα κρυφή στο χέρι σας. Η κάρτα αυτή αντιστοιχεί στον χαρακτήρα που κουβαλάει το μήνυμά σας προς την πριγκίπισσα. Σιγουρευτείτε ότι στο τέ ος της μέρας, το μήνυμα θα το έχει το άτομο που βρίσκεται πιο κοντά στην πριγκίπισσα, ώστε να φτάσει σε εκείνη πρώτο!

7 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Το παιχνίδι περιλαμβάνει τα εξής. Αν κάτι λείπει, επικοινωνήστε μαζί μας στο για βοήθεια. 16 κάρτες παιχνιδιού 4 κάρτες αναφοράς δείκτες αγάπης ΚΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Το παιχνίδι έχει 16 κάρτες. Κάθε διαφορετικό όνομα στις κάρτας, αναπαριστάνει κάποιο άτομο της βασιλικής οικίας. Κάθε κάρτα έχει μια τιμή στην πάνω αριστερή γωνία της, όσο μεγαλύτερος ο αριθμός,

8 τόσο πιο κοντά βρίσκεται στην πριγκίπισσα, το άτομο αυτό. Στο κάτω μέρος κάθε κάρτας, ένα πλαίσιο κειμένου περιγράφει την ιδιότητα της κάρτας όταν ξεσκαρτάρεται. ΚΑΡΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ Οι κάρτες αυτές αναγράφουν τόσο τις διαφορετικές κάρτες του παιχνιδιού, όσο και τις ιδιότητες τους α ά και τα αντίγραφα που υπάρχουν στην τράπουλα. Δεν χρησιμοποιούνται στο παιχνίδι, α ά βοηθούν σαν υπενθύμιση. ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΓΑΠΗΣ Περιλαμβάνονται κόκκινοι δείκτες, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για να σημειώνετε την ό ο και μεγαλύτερη αγάπη της Πριγκίπισσας Annette για τους μνηστήρες των οποίων τα γράμματα λαμβάνει.

9 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Ανακατέψτε τις 16 κάρτες σχηματίζοντας μια κλειστή στοίβα. Αφαιρέστε από το παιχνίδι, την πρώτη κάρτα της στοίβας, χωρίς να τη δείτε. Αν παίζετε με 2 παίκτες, πάρτε τρεις ακόμη κάρτες από τη στοίβα, και αφήστε τις στην άκρη, ανοιχτές. Δεν θα χρησιμοποιηθούν στη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάθε παίκτης παίρνει μια κάρτα από τη στοίβα. Αυτή είναι το χέρι του παίκτη, και πρέπει να παραμένει πάντοτε κρυφή από τους αντιπά ους. Ο παίκτης που βγήκε πιο πρόσφατα ραντεβού παίζει πρώτος (σε ισοπαλία, παίζει πρώτος ο νεότερος σε ηλικία παίκτης).

10 ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Το Love Letter παίζεται σε γύρους. Κάθε γύρος αναπαριστάνει μια μέρα. Στο τέ ος κάθε γύρου, το γράμμα ενός παίκτη φτάνει στην Πριγκίπισσα Annette, η οποία το διαβάζει. Όταν διαβάσει αρκετά γράμματα κάποιου μνηστήρα, ερωτεύεται και δίνει στον μνηστήρα την άδεια να την φλερτάρει. Ο παίκτης αυτός κερδίζει την καρδιά της πριγκίπισσας και το παιχνίδι. Η ΣΕΙΡΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΚΤΗ Στη σειρά σας, πάρτε την πάνω κάρτα της στοίβας και προσθέστε την στο χέρι σας. Έπειτα επιλέξτε μία από τις δύο κάρτες που έχετε στο χέρι σας και ξεσκαρτάρετέ την

11 ανοιχτή μπροστά σας. Εφαρμόστε τις ιδιότητες της κάρτας που ξεσκαρτάρατε. Πρέπει να εφαρμόσετε την ιδιότητα, ακόμη κι αν είναι κακή για εσάς. Δείτε τη σελίδα 15 για τις ιδιότητας κάθε διαφορετικής κάρτας. Ομοίως, αν έχετε απορίες για τις ειδικές περιπτώσεις σχετικά με κάποια κάρτα, θα βρείτε εκεί τις απαντήσεις. Ό ες οι ξεσκαρταρισμένες κάρτες παραμένουν μπροστά από τον παίκτη που τις ξεσκαρτάρισε. Τοποθετήστε την μία κάρτα πάνω στην ά η, ώστε να είναι ξεκάθαρη η σειρά με την οποία ξεσκαρταρίστηκαν. Έτσι οι παίκτες μπορούν να καταλάβουν ποιές κάρτες μπορεί να κρατάνε οι αντίπαλοί τους.

12 Μό ις εφαρμόσετε την ιδιότητα της κάρτας, σειρά έχει ο επόμενος παίκτης στα αριστερά σας. ΕΚΤΟΣ ΓΥΡΟΥ Αν κάποιος παίκτης βγει από το παιχνίδι, ξεσκαρτάρει ανοιχτή την κάρτα στο χέρι του (μην εφαρμόζετε την ιδιότητα της κάρτας αυτής) και δεν παίζει ξανά μέχρι τον επόμενο γύρο. ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ Μπορεί κάποιος να κλέψει όταν επιλεγεί και έχει τον Φρουρό, ή δεν ξεσκαρτάρει την Κοντέσα όταν έχει τον Βασιλιά ή τον Πρίγκιπα στο χέρι. Προτείνουμε να μην παίζετε με απατεώνες που κλέβουν ακόμη και σε διασκεδαστικά, ελαφριά παιχνίδια.

13 ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΓΥΡΟΥ Ένας γύρος τελειώνει όταν η στοίβα εξαντληθεί στο τέ ος της σειράς ενός παίκτη. Οι κατοικίες κλείνουν για το απόγευμα, με το άτομο που βρίσκεται πιο κοντά στην πριγκίπισσα να της παραδίδει το γράμμα. Η Πριγκίπισσα Annette αποσύρεται στο δωμάτιό της και το διαβάζει. Ό οι οι παίκτες που ακόμη βρίσκονται στο παιχνίδι αποκαλύπτουν τις κάρτες τους. Ο παίκτης με το άτομο της μεγαλύτερης αξίας κερδίζει το γύρο. Σε περίπτωση ισοπαλίας, κερδίζει ο παίκτης που έχει ξεσκαρτάρει το μεγαλύτερο σε αξία σύνολο καρτών. Ένας γύρος μπορεί, επίσης να τελειώσει αν ό οι οι παίκτες, εκτός ενός, βρεθούν εκτός παιχνιδιού, οπότε κερδίζει τον γύρο ο παίκτης που έχει μείνει τελευταίος.

14 Ο νικητής παίρνει έναν δείκτη αγάπης. Ανακατέψτε και τις 16 κάρτες μαζί και ξεκινήστε έναν νέο γύρο, ακολουθώντας ό α τα βήματα της προετοιμασίας. Ο νικητής του προηγούμενου γύρου παίζει πρώτος, μιας και η πριγκίπισσα, μιλάει συνέχεια για αυτόν την ώρα του πρωινού. ΝΙΚΗΤΗΣ Νικητής του παιχνιδιού είναι ο παίκτης που θα μαζέψει τον κατά ηλο αριθμό δεικτών, ανά ογα με τον αριθμό των παικτών: 2 Παίκτες 7 δείκτες 3 Παίκτες 5 δείκτες 4 Παίκτες 4 δείκτες

15 ΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ Τα γεγονότα του παιχνιδιού λαμβάνουν χώρα, μεταξύ των γεγονότων του Courtier και του Dominare, των ά ων δύο παιχνιδιών του κόσμου του Tempest. Ακολουθούν περιληπτικά κάποια στοιχεία για τους χαρακτήρες του παιχνιδιού. 8: ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ANNETTE Με μόνο της ελάττωμα την αφέ εια της ηλικίας, η Πριγκίπισσα Annete είναι κομψή, γοητευτική και πανέμορφη. Προφανώς και επιθυμείτε η πριγκίπισσα να έχει το γράμμα σας. Ωστόσο, είναι λίγο νευρική όσον αφορά τα ερωτικά, και αν την συναντήσετε, θα πετάξει το γράμμα στη φωτιά και θα αρνηθεί ότι σας έχει δει ποτέ. Αν ξεσκαρτάρετε την Πριγκίπισσα, ασχέτως του πως μπορεί να γίνει αυτό, τότε πετάει το

16 γράμμα σας στη φωτιά. Είστε εκτός παιχνιδιού για τον γύρο. 7: ΚΟΝΤΕΣΑ WILHELMINA Πάντα σε αναζήτηση όμορφων αντρών ή ζουμερών κουτσομπολιών, η ηλικία και η ευγενική καταγωγή της Wilhelmina την κάνουν μια από τις καλύτερες φί ες της Πριγκίπισσας Annetet. Μιας και έχει μεγά η επιρροή στην πριγκίπισσα, σπάνια εμφανίζεται όταν βρίσκονται γύρω της ο βασιλιάς ή ο πρίγκιπας. Αντίθετα με τις υπό οιπες κάρτες, οι οποίες λειτουργούν όταν ξεσκαρτάρονται, το κείμενο της Κοντέσας ισχύει όταν βρίσκεται στο χέρι σας. Στην πραγματικότητα, δεν έχει καμία λειτουργία όταν την ξεσκαρτάρετε.

17 Αν έχετε την Κοντέσα και ταυτόχρονα τον Βασιλιά ή τον Πρίγκιπα στο χέρι σας, πρέπει να ξεσκαρτάρετε υποχρεωτικά την Κοντέσα. Δεν χρειάζεται να αποκαλύψετε την ά η κάρτα που έχετε. Ασφαλώς και μπορείτε να ξεσκαρτάρετε την Κοντέσα, ακόμη κι αν δεν έχετε ένα μέ ος της βασιλικής οικογένειας στο χέρι σας. Της αρέσει, εξά ου, να παίζει παιχνίδια... 6: ΒΑΣΙΛΙΑΣ ARNAUD IV Ο αδιαφιλονίκητος κυβερνήτης του Tempest... για την ώρα. Ο ρό ος του στην υπόθεση της σύ ηψης της Βασί ισσας Marianna, δεν εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από την Πριγκίπισσα Annete. Ε πίζει, βέβαια, να καταφέρει να μπει ξανά στη ζωή της, και να τον συγχωρήσει.

18 Όταν ξεσκαρτάρετε τον Βασιλιά Arnaud IV, αντα άσετε την κάρτα που έχετε στο χέρι με την κάρτα ενός ά ου παίκτη που θα επιλέξετε. Δεν μπορείτε να αντα άξετε κάρτες με παίκτη που είναι εκτός γύρου, ούτε με κάποιον που προστατεύεται από την Υπηρέτρια. Αν οι υπό οιποι παίκτες που βρίσκονται ακόμη στο παιχνίδι προστατεύονται από την Υπηρέτρια, η κάρτα σας δεν έχει καμία λειτουργία. 5: ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ARNAUD Ο Πρίγκιπας Arnaud, όντας πολύ κοινωνικός δεν είναι τόσο στεναχωρημένος με τη σύ ηψη της μητέρας του, όπως μπορεί πο οί να περίμεναν. Μιας και πο ές γυναίκες επιζητούν την προσοχή του, ελπίζει ότι υα μπορέσει να φέρει την ίδια ευτυχία στην αδερφή του, κάνοντας της γνωρίζοντάς της, τον κατά ηλο μνηστήρα.

19 Όταν ξεσκαρτάρετε τον Πρίγκιπα Arnaud, επιλέξτε έναν παίκτη που ακόμη βρίσκεται στο παιχνίδι (ακόμη κι εσάς). Ο παίκτης αυτός ξεσκαρτάρει το χέρι του (χωρίς να εφαρμόζονται οι ιδιότητες) και τραβάει μια νέα κάρτα. Αν η στοίβα έχει εξαντληθεί ο παίκτης παίρνει την κάρτα που αφαιρέθηκε στην αρχή του γύρου. Αν ό οι οι υπό οιποι παίκτες προστατεύονται από την Υπηρέτρια, πρέπει να επιλέξετε τον εαυτό σας. 4: ΥΠΗΡΕΤΡΙΑ SUSANNAH Ε άχιστοι μπορούν να εμπιστευτούν μια υπηρέτρια με το σημαντικό γράμμα. Ακόμη λιγότεροι μπορούν να καταλάβουν την εξυπνάδα και την ικανότητά της Susannah να το παίζει ανήξερη.

20 Το ότι η έμπιστη υπηρέτης της βασί ισσας δεν τράβηξε τις υποψίες μετά τη σύ ηψη της βασί ισσας είναι μια απόδειξη της εξυπνάδας της. Όταν ξεσκαρτάρετε την Υπηρέτρια, είστε απρόσβ ητοι από τις ιδιότητες των καρτών των ά ων παικτών μέχρι να φτάσει ξανά η σειρά σας. Αν ό οι οι παίκτες εκτός αυτού που είναι οι σειρά του, είναι προστατευμένοι από την Susannah, ο παίκτης αυτός πρέπει να επιλέξει τον εαυτό του, αν είναι δυνατό. 3: ΒΑΡΟΝΟΣ TALUS Γόνος οικογένειας με μεγά η υπό ηψη, και κοντινού συμμάχου της βασιλικής οικογένειας, ο Βαρόνος Talus έχει πολύ ήσυχη και ευγενική συμπεριφορά, κάτι που κρύβει καλά έναν

21 άνθρωπο που συνήθιζε να διατάζει. Οι προτάσεις του γίνονται δεκτές, σαν να τις είχε κάνει ο ίδιος ο βασιλιάς. Όταν ξεσκαρταριστεί, επιλέξτε έναν παίκτη που βρίσκεται ακόμη στο παιχνίδι. Οι δυό σας συγκρίνετε κρυφά τις κάρτες στο χέρι σας. Ο παίκτης με τον χαμηλότερο βαθμό είναι εκτός παιχνιδιού για τον γύρο. Σε περίπτωση ισοπαλίας, δεν συμβαίνει τίποτα. Αν ό οι οι παίκτες που βρίσκονται ακόμη στο παιχνίδι προστατεύονται από την Υπηρέτρια, η κάρτα αυτή δεν κάνει τίποτα. 2: ΙΕΡΕΑΣ TOMAS Ανοιχτός, τίμιος και αισιόδοξος, ο Πατέρας Tomas πάντα ψάχνει την ευκαιρία να κάνει το καλό. Με τη σύ ηψη της βασί ισσας, βρίσκεται

22 ό ο και πιο συχνά στο παλάτι, λειτουργώντας σαν εξομολογητής, σύμβουλος και φί ος. Όταν ξεσκαρτάρετε τον Ιερέα, μπορείτε να δείτε το χέρι ενός αντιπά ου. Μην αποκαλύπτετε την κάρτα του αντιπά ου σε ό ους τους παίκτες. 1: ΦΡΟΥΡΟΣ ODETTE Της έχει ανατεθεί η ασφά εια της βασιλικής οικογένειας, οπότε η Odette ακολουθεί με επιμονή και επιμέ εια τις εντολές της... ακόμη κι αν ο δάσκαλός της λέγεται ότι έχει ξεφύγει της σύ ηψης για συμμετοχή στην προδοσία της βασί ισσας. Όταν ξεσκαρτάρετε την Φρουρό, επιλέξτε έναν παίκτη και κατονομάστε μια κάρτα

23 (εκτός της Φρουρού). Αν ο παίκτης έχει την κάρτα αυτή, τότε είναι εκτός παιχνιδιού για τον γύρο. Αν ό οι οι υπό οιποι παίκτες που βρίσκονται ακόμη στο παιχνίδι προστατεύονται από την Υπηρέτρια, η κάρτα αυτή δεν κάνει τίποτα. COPYRIGHT & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

24 Μετάφραση: Νίκος Χριστάκης για την Re M

Περιεχόμενα. 72 κάρτες Φαγητών 32 κάρτες Απρόβλεπτοι. 10 κάρτες Τηλεφωνικής. Παραγγελίας. Παράγοντες

Περιεχόμενα. 72 κάρτες Φαγητών 32 κάρτες Απρόβλεπτοι. 10 κάρτες Τηλεφωνικής. Παραγγελίας. Παράγοντες Σ ολόκληρη την Ελλάδα, το σουβλάκι είναι η πιο εύκολη λύση όταν κάποιος θέλει να φάει έξω κάτι στα γρήγορα. Το να διαχειρίζεσαι όμως ένα σουβλατζίδικο δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση! Τα λειτουργικά κόστη

Διαβάστε περισσότερα

Περάσματα. Ένα παιχνίδι ευαισθητοποίησης για τη ζωή των προσφύγων

Περάσματα. Ένα παιχνίδι ευαισθητοποίησης για τη ζωή των προσφύγων Περάσματα Ένα παιχνίδι ευαισθητοποίησης για τη ζωή των προσφύγων Περάσματα ενα παιχνιδι ευαισθητοποιησης για τη ζωη των προσφυγων Δημιουργήθηκε από τους Chantal Barthélémy-Ruiz, Benoît Carpier και Nadia

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. Ο ΒΑΣΙΛΗΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. Ο ΒΑΣΙΛΗΣ Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βοσκός που τον έλεγαν Βασίλη. Ζούσε σε μια μικρή φάρμα με τη γυναίκα του και την κόρη του. Μια

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ.15: Παιχνίδια. 15.1 Super Pong. [15_π01.sb]

Κεφ.15: Παιχνίδια. 15.1 Super Pong. [15_π01.sb] Κεφ.15: Παιχνίδια... Σε αυτό το κεφάλαιο: 15.1 Super Pong 15.1 Ναρκοπέδιο! 15.3 Σκοποβολή 15.4 Ο καρχαρίας 15.5 Παραλλαγή Pacman 15.6 Καροτοκυνηγός... 15.1 Super Pong [15_π01.sb] Στο παιχνίδι Super Pong

Διαβάστε περισσότερα

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Νοέμβριος 2014

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Νοέμβριος 2014 Το παρόν εγχειρίδιο αποτελεί συλλογή αποσπασμάτων από εκδόσεις διεθνών, περιφερειακών και εθνικών φορέων και οργανισμών, που έχουν διατεθεί στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για τους σκοπούς

Διαβάστε περισσότερα

Η Σχέση Σας με τη Πνευματική Σας Οικογένεια (Ζώντας τον Δρόμο της Γνώσης κεφάλαιο 7)

Η Σχέση Σας με τη Πνευματική Σας Οικογένεια (Ζώντας τον Δρόμο της Γνώσης κεφάλαιο 7) Η Σχέση Σας με τη Πνευματική Σας Οικογένεια (Ζώντας τον Δρόμο της Γνώσης κεφάλαιο 7) Όπως έχετε σχέσεις μέσα στον κόσμο, έχετε σχέσεις και πέρα από τον κόσμο. Στον κόσμο, έχετε την εγκόσμια οικογένειά

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ EΠIΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ EΠIΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ EΠIΤΥΧΗΜΕΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Τι να ΜΗΝ κάνετε σε μια συνέντευξη Η πλειοψηφία των ατόμων που αναζητούν εργασία, αναλώνονται τόσο πολύ στο τι να πουν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ή τι να γράψουν

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Εισαγωγικά: Θα ήθελα να αρχίσω ζητώντας σας μία σχετική

Διαβάστε περισσότερα

Μετάφραση / Επιμέλεια. Συχνές Ερωτήσεις. για τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Μετάφραση από www.ld.org

Μετάφραση / Επιμέλεια. Συχνές Ερωτήσεις. για τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Μετάφραση από www.ld.org Μετάφραση / Επιμέλεια Συχνές Ερωτήσεις για τις Μαθησιακές Δυσκολίες Μετάφραση από www.ld.org Συχνές Ερωτήσεις για τις Μαθησιακές Δυσκολίες Από την Αλίκη Κασσωτάκη Λογοπεδικός /Επιστημονική Συντονίστρια

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ΜΩΒΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΑΚΙΑ»

«Ο ΜΩΒΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΑΚΙΑ» ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» Επιστημονικός Υπεύθυνος: Γεώργιος Π. Μάρκου Καθηγητής Παιδαγωγικής «Ο ΜΩΒΙ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΑΚΙΑ» Μια ιστορία για

Διαβάστε περισσότερα

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑ...

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑ... Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: ΟΣΑ ΛΕΕΙ ΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑ... ΚΕΙΜΕΝΟ: Ανχης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Χαμεζόπουλος «Μην καμπουριάζεις, χτένιζε τα μαλλιά σου και σταμάτα να τρέχεις γύρω-γύρω». Η μαμά είχε δίκιο τελικά... Αυτοί

Διαβάστε περισσότερα

βιβλίο παιδικων ονείρων

βιβλίο παιδικων ονείρων Ë Ï Ã Ï Í Å Ù Í & Ê Ó Η ΠΡΟΟ ΟΣ 1971 - ΓΕΡΑΚΑ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΛΛ. ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ ΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤ. Β ΗΜΟΤ. ΣΧΟΛ. Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 2 ου & 5 ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα Ï Ë Õ Ã Ó Ï 5 o õ Ä Ç Ì Ï Ô É Ê

Διαβάστε περισσότερα

B. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ

B. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ Τα Μαθηματικά παίζουν κυρίαρχο ρόλο σε όλους τους χώρους της σύγχρονης κοινωνίας. Όλα σχεδόν τα επιτεύγματα της τεχνολογίας και της ε- πιστήμης στηρίζονται στην ανάπτυξη των Μαθηματικών. Αλλά και τα προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα

ISBN 978-960-9607-60-5. Η γενική επιμέλεια της έκδοσης έγινε από τις εκδόσεις οσελότος ΕΚΔΟΣΕΙΣ. οσελότος. Βατάτζη 55, 114 73 Αθήνα Τηλ.

ISBN 978-960-9607-60-5. Η γενική επιμέλεια της έκδοσης έγινε από τις εκδόσεις οσελότος ΕΚΔΟΣΕΙΣ. οσελότος. Βατάτζη 55, 114 73 Αθήνα Τηλ. ΕΚΔΟΣΕΙΣ οσελότος Τιτλος Μελίνα, Ο κόσμος των σκιών Συγγραφέας Σοφία Αποστολίδη Σειρα Ελληνική λογοτεχνία [1358]0512/11 Copyright 2012 Σοφία Αποστολίδη Πρώτη Εκδοση Αθήνα, Μάιος 2012 ISBN 978-960-9607-60-5

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ. «Τι μάτια Θαυμάσια γυναίκα!» Άντον Τσέχοφ, Θείος Βάνια

ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ. «Τι μάτια Θαυμάσια γυναίκα!» Άντον Τσέχοφ, Θείος Βάνια ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ «Τι μάτια Θαυμάσια γυναίκα!» Άντον Τσέχοφ, Θείος Βάνια 1 Σμαραγδιά κλωστή δεμένη αναδεύτηκε σ ανέμη για να υφάνει με σπουδή κόρης όψη αγγελική Aπό τα χειρόγραφα του ιερέα Παναγιώτη Νατσιάκου,

Διαβάστε περισσότερα

Στέλιος Πελασγός & Βασίλης Κόλλιας. Σταματήστε το γαργαλητό και Το πιο δροσερό νερό

Στέλιος Πελασγός & Βασίλης Κόλλιας. Σταματήστε το γαργαλητό και Το πιο δροσερό νερό Στέλιος Πελασγός & Βασίλης Κόλλιας Σταματήστε το γαργαλητό και Το πιο δροσερό νερό Στέλιος Πελασγός & Βασίλης Κόλλιας Σταματήστε το γαργαλητό! Μ ια φορά κι έναν καιρό πάνω στη Γη δεν ζούσαν μόνο άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : ΜΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : ΜΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Α.Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : ΜΗ ΛΕΚΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗΣ: ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Κ. ΜΠΕΛΙΔΗΣ ΓΚΙΟΥΖΕΛΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2008

Διαβάστε περισσότερα

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά!

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Μαθαίνω για τα προσωπικά μου δεδομένα Ιδιωτικότητα, παρακαλώ! Η ιδιωτική σου ζωή είναι πολύτιμη.

Διαβάστε περισσότερα

1. Τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός; 2. 2. Με ποιους τρόπους τα παιδιά εκφοβίζονται; 3. 3. Για ποιους λόγους τα παιδιά εκφοβίζουν; 4

1. Τι είναι ο σχολικός εκφοβισμός; 2. 2. Με ποιους τρόπους τα παιδιά εκφοβίζονται; 3. 3. Για ποιους λόγους τα παιδιά εκφοβίζουν; 4 Σχολικός Εκφοβισμός Καλώς ήλθατε! Ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που ταλαιπωρεί πολλά παιδιά, γονείς, το σχολείο, αλλά και την κοινωνία. Μπορεί να έχει σοβαρές αρνητικές συνέπειες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β Ελένη ΚΑΜΠΕΡΗ - ΤΖΟΥΡΙΑΔΟΥ Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Σταυρούλα ΠΑΝΤΑΖΗ Νηπιαγωγός ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2004 1 λίγα λόγια για τις δραστηριότητες Στο τεύχος αυτό περιλαμβάνονται:

Διαβάστε περισσότερα

Β ΕΝΟΤΗΤΑ Εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Β ΕΝΟΤΗΤΑ Εκπαιδευτικές δραστηριότητες Β ΕΝΟΤΗΤΑ Εκπαιδευτικές δραστηριότητες ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ! Β ΕΝΟΤΗΤΑ 57 Γενικές οδηγίες Το παρόν πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για κάθε δάσκαλο/εκπαιδευτικό που επιθυμεί να υλοποιήσει μια σειρά

Διαβάστε περισσότερα

(1) ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ Ή ΑΓΑΠΗ

(1) ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ Ή ΑΓΑΠΗ (1) ΣΚΕΨΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ Ή ΑΓΑΠΗ 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 26. 27. 28. 29. 30. 31. 32.

Διαβάστε περισσότερα

1. Ο μαγικός καθρέπτης: μια απλή ιστορία για την εισαγωγή της έννοιας των μικροσυστοιχιών στην τάξη

1. Ο μαγικός καθρέπτης: μια απλή ιστορία για την εισαγωγή της έννοιας των μικροσυστοιχιών στην τάξη ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ 1. Ο μαγικός καθρέπτης: μια απλή ιστορία για την εισαγωγή της έννοιας των μικροσυστοιχιών στην τάξη 2. Η ροή της πληροφορίας από το DNA στις πρωτεΐνες. 3. Ανάλυση γονιδιακής έκφρασης 4. Πως να

Διαβάστε περισσότερα

Copyright British Council

Copyright British Council ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ Connecting Classrooms ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ Το εγχειρίδιο αυτό δημιουργήθηκε για να παρέχει ιδέες, έμπνευση και πρακτική βοήθεια σε εκπαιδευτικούς που σχεδιάζουν καινοτόμα προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

Μια παρέα με... καρδιά!

Μια παρέα με... καρδιά! Μια παρέα με.. καρδιά! Copyright: Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Αντιπροσωπεία στην Ελλάδα Βασ. Σοφίας 2 ΑΘΗΝΑ 10674 Tηλ. 210-7272100 Fax: 210-7244620 URL: http://ec.europa.eu/ellada e-mail: comm-rep-athens@ec.europa.eu

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΕΝ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Copyright 2013 A.N. Triantafyllou Smashwords Edition Διαβάστε επίσης: Επισκέπτης (https://www.smashwords.com/books/view/336379) Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

Είναι ο Ιησούς Θεός; Η Βίβλος Λέει: ΟΧΙ

Είναι ο Ιησούς Θεός; Η Βίβλος Λέει: ΟΧΙ Είναι ο Ιησούς Θεός; Η Βίβλος Λέει: ΟΧΙ ] يونا Greek [ Ελληνικά Σαμπίρ Αλί Μετάφραση : EUROPEAN ISLAMIC RESEARCH CENTER (EIRC) & Ρηγάλος Κωνσταντίνος Επιμέλεια : Τσεκούρα Βίβιαν & Άχμαντ Αλ- Αμίρ 2013-1435

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη της Συμπεριφοράς των Παιδιών απέναντι στα Ζώα Συντροφιάς στην Ελλάδα

Μελέτη της Συμπεριφοράς των Παιδιών απέναντι στα Ζώα Συντροφιάς στην Ελλάδα Μελέτη της Συμπεριφοράς των Παιδιών απέναντι στα Ζώα Συντροφιάς στην Ελλάδα Πίνακας Περιεχομένων Μελέτη της Συμπεριφοράς των Παιδιών απέναντι στα Ζώα Συντροφιάς στην Ελλάδα...3 Περίληψη...3 Μεθοδολογία...4-6

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΤΕΛΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟ ΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΤΕΛΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕ» Κ. Κουνενού, Επικ. Καθηγήτρια ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα