Η κατάθεση του κ. Κωνσταντίνου Γεωργούση, σκηνοθέτη. Ερώτηση: Ποια είναι η ειδικότητά σας;

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η κατάθεση του κ. Κωνσταντίνου Γεωργούση, σκηνοθέτη. Ερώτηση: Ποια είναι η ειδικότητά σας;"

Transcript

1 Η κατάθεση του κ. Κωνσταντίνου Γεωργούση, σκηνοθέτη Ερώτηση: Ποια είναι η ειδικότητά σας; Απάντηση: Είµαι σκηνοθέτης το επάγγελµα. Κατοικώ µόνιµα στη Μεγάλη Βρετανία. Σπούδασα στην Ελλάδα και µετά στη Μεγάλη Βρετανία οπτική ανθρωπολογία και κινηµατογράφο και στο πλαίσιο της διπλωµατικής µου εργασίας τον Απρίλιο - Μάιο του 2012 κινηµατογράφησα την ταινία για τη Χρυσή Αυγή µε τίτλο «The cleaners», επειδή ήξερα για την οργάνωση αυτή από την εφηβική µου ηλικία, ότι δηλαδή είναι µια νεοναζιστική οργάνωση και τους συναντούσα στην περιοχή της Κυψέλης, στην οδό Φωκίωνος Νέγρη, σε εµφανίσεις που έκαναν τότε, τη δεκαετία του 1990, µε νεοναζιστική περιβολή. Επειδή την άνοιξη του 2012 έπρεπε να εκπονήσω τη διπλωµατική µου εργασία, που είναι ένα ντοκυµαντέρ, αποφάσισα να τους προσεγγίσω, ώστε να κάνω µια ταινία µε αυτούς. Και επειδή δεν κάνω «ντοκυµαντέρ τεκµηρίωσης» αλλά «ντοκυµαντέρ παρατήρησης», ήθελα να κάνω µια ταινία µε αυτούς και όχι χωρίς αυτούς. Ήθελα δηλαδή να συµµετέχουν και οι ίδιοι ενεργά, τα µέλη της οργάνωσης. Προσέγγισα ηγετικά στελέχη, τον κ. Παναγιώταρο και τον κ. Λύρη, ο οποίος είναι ασφαλιστής και διατηρεί ασφαλιστικό γραφείο στο Μαρούσι και είναι στέλεχός τους ιδεολογικό. Στην αρχή υπήρχε ενθουσιασµός από την πλευρά τους, αλλά αργότερα απερρίφθη προφορικά η πρότασή µου από τον ίδιο τον κ. Μιχαλολιάκο, µε τη φράση «Κώστα µου, καλές οι ιδέες σου, αλλά τώρα έχουµε εκλογές». Στη συνέχεια, έκανα µια έρευνα στην περιοχή του Αγίου Παντελεήµονα Αθηνών, όπου γνωρίστηκα µε τοπικά τους στελέχη, µε τοπικά µέλη της ΧΑ µε πρώτο τον κ. Γεώργιο Βάθη. Ακολούθως ο κ. Βάθης µε γνώρισε στην υπόλοιπη παρέα του, η οποία ήταν όλοι µέλη της ΧΑ. Μου δόθηκε κινηµατογραφική πρόσβαση στην προεκλογική τους εκστρατεία, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήµονα αλλά και σε άλλους χώρους περιήγησης και εργασίας, όπως στον ήµο Αθηναίων που έκαναν προεκλογική καµπάνια, στην Ιερά Οδό π.χ. Η συγκατάθεσή τους αποδεικνύεται µε κινηµατογραφικό υλικό το οποίο επιφυλάσσοµαι να σας προσκοµίσω. Τους κινηµατογράφησα για περίπου έναν µήνα, µε κάποιες µικρές

2 διακοπές, και στη συνέχεια µετέβην µε το υλικό αυτό στην Εθνική Σχολή Κινηµατογράφου και Τηλεόρασης της Μεγάλης Βρετανίας, όπου και µονταρίστηκε το υλικό και παρήχθη η ταινία. Στην ταινία αυτή προβάλλονται οι κκ. Γεώργιος Βάθης, µέλος της ΧΑ, ο υποψήφιος Α' Αθηνών ΧΑ Αλέξανδρος Πλωµαρίτης, ο Γεώργιος Σµυρνιώτης, µέλος της ΧΑ που κατοικεί σε άλλη περιοχή από τον Άγιο Παντελεήµονα αλλά συχνάζει εκεί γιατί θεωρεί την περιοχή πιο δραστήρια και πιο ενδιαφέρουσα επειδή στη γειτονιά του υπάρχει ησυχία. Κατά τη διάρκεια του ντοκυµαντέρ που γύρισα είναι προφανές και σαφές ότι τα παραπάνω άτοµα εκθέτουν στον φακό τις απόψεις τους ως µελών της ΧΑ, δηλαδή τις απόψεις της ίδιας της οργάνωσης τους. Τονίζω ότι δεν πρόκειται δηλαδή περί ρόλων, απλώς εκφέρουν τις απόψεις τους και µάλιστα µου υποδείκνυαν να γυρίσω συγκεκριµένες δηλώσεις τους. Ας σηµειωθεί ότι όταν εγώ τους κινηµατογραφούσα, τους επισκέπτονταν δηµοσιογραφικές κάµερες πολλών ξένων χωρών, όπως από την Αγγλία, Ρωσία, Βραζιλία, Γαλλία κ.λπ. Τονίζω και πάλι και το αποδεικνύω από το αµοντάριστο υλικό που θα σας προσκοµίσω ότι είχα τη ρητή και πλήρη συναίνεσή τους. Εξάλλου η κάµερα µε την οποία κινηµατογραφούσα είναι µεγάλη, επαγγελµατική µοντέλου Panasonic 151, και συνεπώς ήταν εµφανής. Εξάλλου λόγω του µεγέθους της ήταν αδύνατον να κρυφτεί καθ' οιονδήποτε τρόπο, όπως και τα µικρόφωνα που ήταν επίσης µεγάλα. Ο δε Γεώργιος Βάθης ήταν τις περισσότερες φορές καλωδιωµένος µε τη συγκατάθεσή του, µε ασύρµατο µικρόφωνο, εκ των προτέρων, για την ηχοληψία της ταινίας. Εποµένως οι δηλώσεις που εξέθεσαν εκ των υστέρων, µετά την προβολή της ταινίας, ότι πρόκειται δηλαδή περί παράνοµα αποκτηθέντος υλικού µε κρυφή κάµερα είναι απολύτως ψευδείς. Η ταινία αυτή άρχισε την καριέρα της στοπ ιεθνές Φεστιβάλ Ντοκυµαντέρ του Άµστερνταµ, που είναι το µεγαλύτερο του κόσµου, τον Νοέµβριο του Έχει παιχτεί σε διάφορα άλλα φεστιβάλ, κάποια ασήµαντα και κάποια σηµαντικά, έχει όµως παιχτεί στο κέντρο του Βερολίνου, στο µουσείο των Ες Ες που ονοµάζεται «Τοπογραφία του Τρόµου».

3 Η ταινία πήρε το ειδικό βραβείο της επιτροπής στο ιεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου του Σαράγεβου και έχει παιχτεί και απόσπασµά της στο βρετανικό κανάλι Channel 4. Επίσης προβλήθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα, ολοκληρωµένη η ταινία, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στις και ακόµα ακολουθεί µια φεστιβαλική και άλλη καριέρα. Σας εγχειρίζω ένα µικρό απόσπασµα αποµαγνητοφωνηµένο, του τµήµατος που ήδη είναι αναρτηµένο στο ιαδίκτυο στο YouTube. Σκηνή στη λαϊκή αγορά (οδός Αλκαµένους) Αλέκος Πλωµαρίτης: Εσύ τι είσαι, Έλληνας; Άνθρωπος: Ναι. Α.Π.: Άσε ρε φύγε από 'δω. Φύγε ρε που είσαι Έλληνας. Μην του δώσεις ρε. Άντε ρε φύγε από δω ρε. Πωλητής Α: ε µου λες, πόσο θα πάρουµε λες; Α.Π.: εκατρία. εκατρία από... Πωλητής Α: Με τα στειλιάρια. Α.Π.: Με τα στειλιάρια και τις κλωτσιές. [...] Κοιτάς κιόλας, µη σου βγάλω µαλλί. Σκατ... Αϊ ρε, µε κοιτάει κιόλας ο λεχρίτης. Ήρθε από το Πακιστάν να µε κοιτάξει. [...] Πάρτε κάνα ψηφοδέλτιο. Χρυσή Αυγή µαντάµ, θέλετε κανένα ψηφοδέλτιο; Πάρτε κι άλλο ένα. [...] Χρυσή Αυγή παντού. Γυναίκα: εν είναι. Α.Π.: εν είναι; (προς άντρα:) Έλα ρε, άντε. Με τα σκόρδα από 'δω. Αϊ στο διάολο από 'δω. Σκηνή σε καφενείο (τυροπιτάδικο - καφενείο στην οδό Πιπίνου) Α.Π.: Τίποτα, οικονοµικό θέµα θα λυθεί απ' τη στιγµή που θα φύγουν οι λαθροµετανάστες. Μόλις ξαλαφρώσουµε από τρία εκατοµµύρια χαραµοφάηδες που µας πίνουν το νερό, µας τρώνε το φαΐ, µας αναπνέουν τον αέρα τον δικό µας τον ελληνικό... και µας σκοτώνουν. Λοιπόν, να φύγουν αυτοί, να µείνουν τα λεφτά σε µας, να µπορέσουν και οι συ6ντάξεις να ανέβουν και οι µισθοί να, να µην έχουµε ανέργους. Είναι πρωτόγονοι, είναι µιάσµατα, είναι υπάνθρωποι, δε µας ενδιαφέρει καθόλου η ύπαρξή τους. Γιατί είµαστε έτοιµοι να ανοίξουµε τους φούρνους. Σαπούνια, γιατί είναι και ωραίο, ξέρεις, όχι για ανθρώπους, γιατί είναι χηµικοί αυτοί, µπορεί να πάθουµε κάνα, να βγάλουµε κάνα καντήλα, κάνα τέτοιο.

4 Θα τα 'χουµε σαπούνια για τα αµάξια, σαπούνια να πούµε για τα πεζοδρόµια. Συµφωνείτε, κύριε Γιώργο; Θα φτιάχνουµε κτίρια να πούµε, κάνα λαµπατέρ θα φτιάξουµε µε το δέρµα τους, τα µαλλιά θα τα παίρνει ο Γιώργος, θα τα πουλάει στο Μοναστηράκι να πούµε, να τα κλάνουν µπεγλέρια οι ξένοι. Τι άλλο, ρε Γιώργο, θα πάρεις από τους Αριστερούς; Ε; Κύριος Γιώργος: Τα δόντια θα πάρουµε για κοµπολόγια (γέλια). Άντρας: Και όσοι έχουνε χρυσά. Α.Π.: Χρυσά δεν επιτρέπεται. ΆΝτρας: Τα χρυσά πάνε στο κράτος. Πού 'σαι, δεσποινίς, από πού είστε; Έλα 'δω. Τα παιδάκια, έλα 'δω. Χαµογελάτε, παιδιά, όλοι. Μπράβο, µπράβο, ωραία. Έλα 'δώ, κούκλα µου, έλα 'δω. Α.Π.: Εµείς τους αγαπάµε τους ξένους, τους φίλους µας (γέλια). Άντρας: Είναι από το Μπανγκλαντές. OK; Εδώ που πέσατε σε χρυσαυγίτες, εδώ. Τη γλιτώσατε στο, στο µη. Στο µη τη γλιτώσατε. Άντρας: Κοίταξε καµιά µέρα µη βρεθούν αυτά σε καµιά Ασφάλεια Αττικής όλα αυτά που λέµε. Σκηνή σε πλατεία Αττικής Γυναίκα Α: Στα παγκάκια δεν µπορούµε. Κοιµόντουσαν, κουβέρτες, χαρτόκουτα κάτω, ένα τι να σου πω, τι να σου πω. εν περιγράφεται αυτό που υπήρχε εδώ. Με τίποτα. Άντρας: Αφγανοί, Πακιστανοί. Γυναίκα Α: Αφγανοί, ναι. Όλοι, όλοι, όλοι, όλοι. Οι Έλληνες δεν είν' το ίδιο βέβαια µε τους Αφγανούς. Οι Αφγανοί είναι βρωµιά και ούτε µπήκαν λαθραία οι Έλληνες εκεί πέρα που πήγανε. Οι Έλληνες πέρασαν από γιατρούς για να πάνε στο κάθε κράτος που έχουν πάει τώρα. Γυναίκα Β: Αµέ! Γυναίκα Α: Είτε Γερµανία λέγεται αυτό είτε Αυστραλία ή οτιδήποτε. Γυναίκα Β: Φύγαµε έξω, κύριοι πήγαµε, κύριοι γυρίσαµε. Σκηνή στον δρόµο (οδός Πιπίνου) Άντρας (Α.Π.): (γέλια) Τον κακοµοίρη τον µπαµπουίνο. Σαν πίθηκος είναι ο µπαγάσας. Να πώς έχει καταντήσει η Ελλάδα. Καρότσια και θερµοσίφωνες στον δρόµο. Έλα ρε. Έλα 'δώ ρε. Τι κοιτάς, µη σε χώσω στο καροτσάκι έχει λάιβ. Τελείωσε το πανηγύρι. Άµα είναι µελαψοί, θα τους ασπρίσουµε πρώτα. Και µετά θα τους ασπρίσουµε στις κλωτσιές.

5 Σκηνή στο αµαξοστάσιο του ήµου Αθηναίων ( ιεύθυνση µηχανικού καθαριότητας) Άντρας Α: Ο Χίτλερ και η εποχή του, δε χαιρέταγαν το ίδιο. Κάνε κάποιο λάθος. Το χαιρέτισµα, ο δωρικός χαιρετισµός αυτό είναι έτσι για την ιστορία, γιατί είναι η αλήθεια, η αποκατάσταση της αλήθειας είναι το χέρι τεντωµένο φτάνει στο ύψος των µατιών. Οι Γερµανοί της εποχής του Χίτλερ. Άντρας Β: Το δικό µας αρχαίο. Άντρας Α: Το αρχαιοελληνικό. Έχουνε γωνία 980 µοιρών αυτό, όχι αυτό. Μπερδευόµαστε πάρα πολύ. Όπως και οι αριστεροί έχουν τον εβραϊκό χαιρετισµό, τον σιωνισµό χαιρετισµό, την αριστερή γορ- γροθιά η οποία πάει έτσι. Αυτός είναι σιωνιστικός χαιρετισµός. Για να το ξεκαθαρίσουµε και αυτά, οποιοσδήποτε θέλει µπορεί να µπει µέσα στο Ίντερνετ στο γκουγκλ να κάνει αναζήτηση και να τα βρει. Εµείς είµαστε εκεί (σ.σ. δείχνει χαιρετισµό), οι ωριείς, όχι εµείς οι χρυσαυγίτες, να το ξεκαθαρίσουµε. Ο αρχαιοελληνικός χαιρετισµός που χαιρετάγαν οι πρόγονοί µας και η σηµερινή Χεσµπολάχ και άλλες χώρες έτσι. Άντρας Β: Αν αυτό το πράγµα λέγεται εθνικισµός, το επικροτώ και θα ήθελα κι εγώ να λέγοµαι εθνικιστής µαζί σας, όµως όχι µε βάση το δόγµα του Χίτλερ αυτό λέω. Αν είµαστε εθνικιστές χωρίς ως δόγµα ή πρότυπο να έχουµε τον Χίτλερ, κανένα πρόβληµα. Σκηνή βράδυ σε εξωτερικό χώρο ακούγεται από τα µεγάφωνα τύπος εµβατηρίου: «Χρυσαυγίτες στον δρόµο περνάνε, / µε βήµα γοργό, στιβαρό, / σηµαίες στα χέρια κρατάνε / για ένα σκοπό ιερό».

Τι σημαίνει αστικά πεδία σε μετάβαση για εσάς και την καλλιτεχνική σας δημιουργία;

Τι σημαίνει αστικά πεδία σε μετάβαση για εσάς και την καλλιτεχνική σας δημιουργία; Τι σημαίνει αστικά πεδία σε μετάβαση για εσάς και την καλλιτεχνική σας δημιουργία; Δύσκολη ερώτηση Για την καλλιτεχνική μου δημιουργία δεν παίζει κανένα ρόλο. Αυτό που με πικραίνει είναι ότι έζησα την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕ ΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΣΥΝΕ ΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στα πλαίσια της εργασίας αυτής, πραγµατοποιήθηκε µια τριαντάλεπτη συνέντευξη επαγγελµατικού προσανατολισµού, κατά την οποία η συµβουλευόµενη συζήτησε µαζί

Διαβάστε περισσότερα

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;»

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» «Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» Οπου (Α) ο καλούµενος - χρήστης της υπ' αριθ. 698... (µέλος της Χ.Α.) Οπου (Β) ο καλών Ηµεροµηνία: 20/09/2013 Εναρξη: 22:12':00''

Διαβάστε περισσότερα

Η Αλφαβητοχώρα. Γιώργος Αμπατζίδης. Ελλάδα. A sea of words 5 th year

Η Αλφαβητοχώρα. Γιώργος Αμπατζίδης. Ελλάδα. A sea of words 5 th year Η Αλφαβητοχώρα Γιώργος Αμπατζίδης. Ελλάδα Η μέρα έμοιαζε συνηθισμένη στην Αλφαβητοχώρα. Ο κύριος ې διαφήμιζε τα φρέσκα λαχανικά του στο μανάβικο δείχνοντας με καμάρι πως το μαρούλι είχε ακόμα την πρωινή

Διαβάστε περισσότερα

Citizenship Language Pack For Migrants in Europe ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Μάθημα ελληνικής γλώσσας για μετανάστες με τη χρήση πολυμέσων.

Citizenship Language Pack For Migrants in Europe ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Μάθημα ελληνικής γλώσσας για μετανάστες με τη χρήση πολυμέσων. Project Nr. 511529-LLP-1-2010-1-IT-KA2-KA2MP Agreement number 2010 4125/001-001 Citizenship Language Pack For Migrants in Europe ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μάθημα ελληνικής γλώσσας για μετανάστες με τη χρήση πολυμέσων Επίπεδο

Διαβάστε περισσότερα

«Το ξέρεις ότι τον Ρουπακιά τον είχαν πάρει πάνω στη Μεσογείων και δούλευε;»

«Το ξέρεις ότι τον Ρουπακιά τον είχαν πάρει πάνω στη Μεσογείων και δούλευε;» «Το ξέρεις ότι τον Ρουπακιά τον είχαν πάρει πάνω στη Μεσογείων και δούλευε;» Στον διάλογο που ακολουθεί συνοµιλεί ο Απ. Νικ. µε φίλο του ονόµατι Παναγιώτη. -Οπου Α, ο καλών -Οπου Β, ο καλούµενος Ηµεροµηνία:

Διαβάστε περισσότερα

«Πας καλά ρε; Εχουν εκτοξευθεί τώρα µε όλα αυτά που γίνονται... έχει φτάσει στο 40%... Κυβέρνηση θα 'µαστε εµείς τώρα να το θυµάσαι...

«Πας καλά ρε; Εχουν εκτοξευθεί τώρα µε όλα αυτά που γίνονται... έχει φτάσει στο 40%... Κυβέρνηση θα 'µαστε εµείς τώρα να το θυµάσαι... «Πας καλά ρε; Εχουν εκτοξευθεί τώρα µε όλα αυτά που γίνονται... έχει φτάσει στο 40%... Κυβέρνηση θα 'µαστε εµείς τώρα να το θυµάσαι...» Στον διάλογο που ακολουθεί συνοµιλεί ο Απ. Νικ. µε την Κ. Π. Οπου

Διαβάστε περισσότερα

Οι Μέρες Πριν Έρθεις

Οι Μέρες Πριν Έρθεις Οι Μέρες Πριν Έρθεις ( ΑΝ ΡΕΑΣ ΦΛΟΥΡΑΚΗΣ ) 1 η παράσταση 2002, Θέατρο του Νότου / Αµόρε. Σκηνοθεσία : Γιάννης Μόσχος. Σκηνικά κοστούµια : Ειρήνη Σαριµούτσου. Φωτισµοί : Τάσος Παλαιορούτας. Μουσική επιµέλεια

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

Η ΤΡΥΦΕΡΗ ΣΟΥ ΜΟΛΟΤΩΦ

Η ΤΡΥΦΕΡΗ ΣΟΥ ΜΟΛΟΤΩΦ Η ΤΡΥΦΕΡΗ ΣΟΥ ΜΟΛΟΤΩΦ ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΟΤΤ www.gustavoott.com.ar 1 ΓΚΟΥΣΤΑΒΟ ΟΤΤ Η ΤΡΥΦΕΡΗ ΣΟΥ ΜΟΛΟΤΩΦ Μετάφραση: Σταµάτης Πολενάκης. Gustavo Ott gustavott@yahoo.com www.gustavoott.com.ar SGAE- Sociedad General

Διαβάστε περισσότερα

IffiffflL 0 ΤΑΜΜ1Μ@ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ... Σε αυτή την ενότητα θα μάθουμε:

IffiffflL 0 ΤΑΜΜ1Μ@ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΩ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ... Σε αυτή την ενότητα θα μάθουμε: IffiffflL 0 ΤΑΜΜ1Μ@ I Σε αυτή την ενότητα θα μάθουμε: για τις σπουδές και τα προσόντα που χρειαζόμαστε γιο Η βρούμε μια δουλειά για τα παιδιά που δουλεύουν από μικρή ηλικία πώς εξηγούμε και δικαιολογούμε

Διαβάστε περισσότερα

(Από αριστερά προς τα δεξιά: Ζαφειρένια Θεοδωράκη, Καθηγητής Αριστείδης Χατζής, Γεωργία Παπαλεξίου.)

(Από αριστερά προς τα δεξιά: Ζαφειρένια Θεοδωράκη, Καθηγητής Αριστείδης Χατζής, Γεωργία Παπαλεξίου.) Συνέντευξη του Αναπλ. Καθηγητή Φιλοσοφίας Δικαίου και Θεωρίας Θεσμών κυρίου Αριστείδη Χατζή στα μέλη της συντακτικής ομάδας του Ζαφειρένια Θεοδωράκη και Γεωργία Παπαλεξίου. * (Από αριστερά προς τα δεξιά:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ 1 Εισαγωγή Τι είναι Ένα βιβλίο εισαγωγικό για τη φωτογραφία. Έχει μέσα του όσα θεωρώ ως απαραίτητα για να ξεκινήσει κάποια/ος σωστά, με ασφάλεια, εύκολα και

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ. Πριν διαβάσετε µερικά από τα κείµενά µας δείτε την ταινία εδώ (διαρκεί µόνο 10 λεπτά!)

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ. Πριν διαβάσετε µερικά από τα κείµενά µας δείτε την ταινία εδώ (διαρκεί µόνο 10 λεπτά!) D ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ 2014-15 Εργασίες µαθητών του Γ 4 τµήµατος µε αφορµή την ταινία «Ο λαθρεπιβάτης» του P. Danquart Μάθηµα: Νεοελληνική Γλώσσα Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αιµιλία Φουντούκη Ο λαθρεπιβάτης (Schwarzfahrer)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Τι έγινε τότε και σε έστρεψε κατά των Γερμανών;

ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Τι έγινε τότε και σε έστρεψε κατά των Γερμανών; ΑΙΜ. ΛΙΑΤΣΟΣ: Σήμερα 3 Σεπτέμβρη έχω την τιμή να είναι απέναντί μου ο Γιώργος Κουρής. Θα τον ρωτήσω τα πάντα και μου υποσχέθηκε, ότι Γ. ΚΟΥΡΗΣ: Θα παίξουμε μπουνιές και κλωτσιές και θα τα πω όλα! Σε προκαλώ

Διαβάστε περισσότερα

1 von 3 12.06.2007 21:02

1 von 3 12.06.2007 21:02 16 Heft 1 http://www.syllogos-goneon-aachen.de/schuelerzeitung/heft_16/16-heft... 1 von 3 12.06.2007 21:02 Εισαγωγικό σηµείωµα σ. 1 Ελληνική τέχνη στο Λονδίνο ( Η. Kramer ) σ. 2 Μια περιπέτεια µε τους

Διαβάστε περισσότερα

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ε. ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΟΙ ΗΡΩΕ ΣΟΤ ΣΙΠΟΣΑ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ. Θεασρικό ςε 4 πράξεις

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ε. ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΟΙ ΗΡΩΕ ΣΟΤ ΣΙΠΟΣΑ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ. Θεασρικό ςε 4 πράξεις ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ε. ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΟΙ ΗΡΩΕ ΣΟΤ ΣΙΠΟΣΑ ΣΤΗ ΓΗ ΤΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ Θεασρικό ςε 4 πράξεις ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ε. ΑΡΧΟΝΤΗΣ ΟΙ ΗΡΩΕ ΣΟΤ ΣΙΠΟΣΑ ΣΗ ΓΗ ΣΟΤ ΠΟΤΘΕΝΑ Θεατρικό σε 4 πράξεις Οι ιρωεσ του τίποτα ςτθ γθ του πουκενά Αχιλλέας

Διαβάστε περισσότερα

«Μια τεράστια οικογενειακή φωτογραφία»

«Μια τεράστια οικογενειακή φωτογραφία» «Μια τεράστια οικογενειακή φωτογραφία» Συνέντευξη στον Μιχάλη ηµόπουλο και τη Φρίντα Λιάππα Πότε αποφασίσατε να γυρίσετε το Θίασο, και πώς επέδρασαν σ αυτή σας την απόφαση οι διάφορες πολιτικές εξελίξεις;

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Αντάμης. Το Ηπειροκεάνιο, αποσπάσματα. Dreamtigers 2015 www.yannisadamis.com

Γιάννης Αντάμης. Το Ηπειροκεάνιο, αποσπάσματα. Dreamtigers 2015 www.yannisadamis.com Γιάννης Αντάμης Το Ηπειροκεάνιο, αποσπάσματα Τεχνική υποστήριξη: Μάριος Αρσενίου think-about-marios.musicafe.eu Dreamtigers 2015 www.yannisadamis.com 1 -Κι ένας άνθρωπος με το ταλέντο σας, κύριε, να είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΣΤ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΙΝΤΡΟ Το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων σε σχέση με την Κύπρο, έχει παρελθόν και θα έχει, με τη μια ή την άλλη μορφή και μέλλον. Η μεγάλη αλήθεια είναι ως θέμα αναδείχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Mr. KING: Καλημέρα. Καταρχήν, τους χαιρετισμούς μου από την κοινοπολιτεία της Βιρτζίνια και τον κυβερνήτη μας, τον Tim Kaine. Τα συγχαρητήριά μου στο

Mr. KING: Καλημέρα. Καταρχήν, τους χαιρετισμούς μου από την κοινοπολιτεία της Βιρτζίνια και τον κυβερνήτη μας, τον Tim Kaine. Τα συγχαρητήριά μου στο Mr. KING: Καλημέρα. Καταρχήν, τους χαιρετισμούς μου από την κοινοπολιτεία της Βιρτζίνια και τον κυβερνήτη μας, τον Tim Kaine. Τα συγχαρητήριά μου στο οργανωτικό προσωπικό σας, ιδιαίτερα στην κυρία Κόλλια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2005 ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θέλω να σας ζητήσω συγνώμη, διότι για πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΚ ΟΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ. Ασθενής: Τι λες να έχω γιατρέ; Γιατρός: Εκατό τοις εκατό δηλητηρίαση. Ασθενής: Από τι; Γιατρός: Η νεκροψία θα το δείξει!

ΑΝΕΚ ΟΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ. Ασθενής: Τι λες να έχω γιατρέ; Γιατρός: Εκατό τοις εκατό δηλητηρίαση. Ασθενής: Από τι; Γιατρός: Η νεκροψία θα το δείξει! ΑΝΕΚ ΟΤΑ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ _ ουλεύεται σε Ταχυδροµείο; Ρωτά µια όµορφη ξανθιά το καβαλιέρο της στο χορό. _Όχι, γιατί ρωτάς; Της απαντά αυτός. Και κείνη: _Γιατί, ρε φίλε, µού χεις κολλήσει σαν γραµµατόσηµο!.. Ασθενής:

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομική Κρίση; Ωραία!!!

Οικονομική Κρίση; Ωραία!!! Οικονομική Κρίση; Ωραία!!! Θα σου περιγράψω μία εικόνα. Είμαστε οικογενειακώς βουτηγμένοι στα χρέη. Ο πατέρας μου έχει εγκαταλείπει την χώρα προσπαθώντας να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στην Αγγλία. Πίσω στην

Διαβάστε περισσότερα

ΘΙΑΣΟΣ ΚΑΝΙΓΚΟΥΝΤΑ πόλη - κράτος

ΘΙΑΣΟΣ ΚΑΝΙΓΚΟΥΝΤΑ πόλη - κράτος 2 ΘΙΑΣΟΣ ΚΑΝΙΓΚΟΥΝΤΑ πόλη - κράτος 26-30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2-8 & 10-13 Μαϊου 2011 Κείμενο - Δραματουργική επεξεργασία: Θίασος Κανιγκούντα Σκηνοθεσία: Γιάννης Λεοντάρης Σκηνικά-Κοστούμια: Θάλεια Ιστικοπούλου Βοηθός

Διαβάστε περισσότερα

Για επαγγελματικούς λόγους αποφάσισα να κάνω ένα ταξίδι στο Ιράν, όμως ποτέ μου δεν φαντάστηκα πως εκεί θα με περίμενε ο νέος δρόμος της ζωής μου.

Για επαγγελματικούς λόγους αποφάσισα να κάνω ένα ταξίδι στο Ιράν, όμως ποτέ μου δεν φαντάστηκα πως εκεί θα με περίμενε ο νέος δρόμος της ζωής μου. Για επαγγελματικούς λόγους αποφάσισα να κάνω ένα ταξίδι στο Ιράν, όμως ποτέ μου δεν φαντάστηκα πως εκεί θα με περίμενε ο νέος δρόμος της ζωής μου. Εγώ ο Κώστας Ραφτόπουλος του Δημοσθένη και της Χαράς δεν

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ι Τ Λ Ο Σ Β Ι Β Λ Ι Ο Υ

Τ Ι Τ Λ Ο Σ Β Ι Β Λ Ι Ο Υ Τ Ι Τ Λ Ο Σ Β Ι Β Λ Ι Ο Υ επειδή η γνώση είναι δύναμη στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, στον αγώνα για μια άλλη κοινωνία ως εργαζόμενοι έχουμε ανησυχίες, προβληματισμούς, ιδέες, οράματα ως εργαζόμενοι στο

Διαβάστε περισσότερα

ATHENS. Frozen, όπως γιαούρτι Η Αθήνα βρήκε τη γεύση της. voice. OCCUPY WALL STREET Ένα χρόνο αργότερα

ATHENS. Frozen, όπως γιαούρτι Η Αθήνα βρήκε τη γεύση της. voice. OCCUPY WALL STREET Ένα χρόνο αργότερα 20-26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012. ΤΕΥΧΟΣ 405. 210 Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. www.athensvoice.gr. free press KAΘΕ ΠΕΜΠΤΗ ATHENS voice OCCUPY WALL STREET Ένα χρόνο αργότερα Της Ελένης Βαρβιτσιώτη σελ.12 Οι Χρυσοδακτυλοι Οι

Διαβάστε περισσότερα

A. COMPRENSIÓN ESCRITA / ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (100 puntos)

A. COMPRENSIÓN ESCRITA / ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (100 puntos) A. COMPRENSIÓN ESCRITA / ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (100 puntos) 1. Σε αυτό το κείμενο υπάρχουν διάφορα κενά. Συμπληρώστε τα με τα κομμάτια του πίνακα γράφοντας δίπλα τον αριθμό που ταιριάζει. Προσοχή! Μόνο

Διαβάστε περισσότερα

θα φέρουμε την ψηφιακή στις 18, τι σημαίνει; Ότι το κύπελο το έχουμε αφήσει απ' έξω.

θα φέρουμε την ψηφιακή στις 18, τι σημαίνει; Ότι το κύπελο το έχουμε αφήσει απ' έξω. ΑΚΗΣ ΚΑΡΑΪΩΣΗΦΙΔΗΣ: Βρίσκομαι σε αυτήν την Ημερίδα ως μέλος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δορυφορικής και Επίγειας Λήψης, δηλαδή του Συνδέσμου των επιχειρήσεων που ασχολούνται

Διαβάστε περισσότερα