Ετήσια Αναφορά Δράσης 2018

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ετήσια Αναφορά Δράσης 2018"

Transcript

1 Ετήσια Αναφορά Δράσης 2018 Σύλλογος ΝΟΣΗΛΕΙΑ Τηλ Φαξ Ιακωβάτων 50, Αθήνα

2 Πίνακας περιεχομένων Η «Νοσηλεία» σελ. 1 Τι προσφέρουμε σελ. 2 Απολογισμός έργου σελ Μέλη και Εθελοντές σελ Άλλες δράσεις σελ Βραβεύσεις- Διακρίσεις σελ Οικονομικός απολογισμός σελ Ισολογισμός σελ. 29 Υποστηρικτές σελ Η οργανωτική δομή μας σελ. 33 Πώς να βοηθήσετε στο έργο μας σελ. 34

3 17 χρόνια δίπλα στους ασθενείς και στις οικογένειές τους Η «Νοσηλεία» Ο Σύλλογος «Νοσηλεία» είναι εθελοντικός, μη κερδοσκοπικός Οργανισμός και δραστηριοποιείται από το 2001 στην ευρύτερη περιοχή Αθηνών. Όραμά μας είναι να καλύπτουμε τις ανάγκες για πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κατ οίκον νοσηλεία και ανακουφιστική φροντίδα σε όλους τους ασθενείς που έχουν ανάγκη και να υποστηρίζουμε παράλληλα τα μέλη των οικογενειών τους. Αποστολή µας είναι να αναλαμβάνουμε δράσεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και µελών της οικογένειάς τους και να προασπίζουμε το δικαίωμα για αξιοπρεπή νοσηλεία για κάθε πολίτη. Αποσκοπούμε στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου με δράσεις που στοχεύουν στην παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κατ οίκον νοσηλεία, ανακουφιστική φροντίδα και ψυχοκοινωνική στήριξη σε μοναχικούς ασθενείς ή ασθενείς και ηλικιωμένους με κινητικά και κοινωνικοοικονομικά προβλήματα. Διαθέτουμε Ειδική Πιστοποίηση ως φορέας παροχής υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα -Υ.Υ.Κ.Α. Δ23/46574/3766 (ΦΕΚ 3611/Β/ ).

4 «Εύχομαι να είστε πάντα με μια αγκαλιά ανοιχτή» Σ.Κ. σύζυγος ασθενή Τι προσφέρουμε Η Ομάδα της «Νοσηλείας» σχεδιάζει, συμμετέχει και υποστηρίζει ένα σύνολο προγραμμάτων, με κεντρικό άξονα την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ασθενών. Σκοπός μας είναι να παρέχουμε συνολική φροντίδα στον ασθενή, στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης του ατόμου και παράλληλα να υποστηρίζουμε τα μέλη της οικογένειάς του. Επιπλέον διοργανώνουμε και συμμετέχουμε σε επιστημονικές εκδηλώσεις με θέματα υγείας. Το βασικό μας πρόγραμμα «Νοσηλεία στο Σπίτι» ξεκίνησε το 2001 με παροχή δωρεάν υπηρεσιών νοσηλείας στο σπίτι σε ασθενείς με νευρολογικά και άλλα χρόνια νοσήματα που είναι κλινήρεις ή μετακινούνται δύσκολα και διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή Αθηνών.

5 Απολογισμός έργου ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Κατά το 2018 η «Νοσηλεία» υλοποίησε τα παρακάτω προγράμματα: 1. Νοσηλεία στο σπίτι- Κατ οίκον ιατρονοσηλευτική υποστήριξη. 2. Εκπαίδευση φροντιστών/μελών της οικογένειας για τη φροντίδα ασθενών. 3. Κατ οίκον Ψυχολογική υποστήριξη ασθενών ή φροντιστών. 4. ΣτηρίΖΟΥΜΕ- Κατ οίκον ιατρονοσηλευτική και ψυχοκοινωνική υποστήριξη καρκινοπαθών. 5. Νοσηλεία με Ανοιχτή Αγκαλιά- Ιατρονοσηλευτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα Α.με.Α. 6. Στήριξη μοναχικού ασθενή στο νοσοκομείο. 7. Κοινωνική αποθήκη φαρμάκων, ορθοπεδικών βοηθημάτων και υλικών. Η Ομάδα έργου των προγραμμάτων αποτελούνταν από εθελοντές και εργαζόμενους, διοικητικούς και λειτουργούς υγείας όπως: o Ιατροί o Νοσηλευτές o Ψυχολόγοι o Κοινωνικοί λειτουργοί o Διατροφολόγοι

6 Απολογισμός έργου ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 1. Κατ οίκον ιατρικές και νοσηλευτικές πράξεις Τοποθέτηση-αλλαγή ρινογαστρικών σωλήνων σίτισης Levine & ουροκαθετήρων Foley, τοποθέτηση ορού-φαρμάκων ενδοφλεβίως (κατά περίπτωση), περιποίηση στομιών, συνταγογράφηση φαρμάκων & παραπεμπτικών εξετάσεων (κατά περίπτωση), αιμοληψίες, πρόληψη και φροντίδα κατακλίσεων και ελκών, φροντίδα τραυμάτων, έλεγχος αποτελεσματικότητας αναλγητικής αγωγής, υποστήριξη διατροφικών αναγκών. 2. Κατ οίκον ψυχοκοινωνική στήριξη ασθενών, φροντιστών υγείας και μελών της οικογένειας Ψυχολογική υποστήριξη και πληροφόρηση των ασθενών, μελών των οικογενειών τους, φροντιστών ασθενών καθώς και διασύνδεση αυτών με κρατικές υπηρεσίες ή άλλους φορείς για άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες. Πραγματοποιήθηκαν ατομικές συνεδρίες με τον ενδιαφερόμενο και διενεργήθηκαν ψυχομετρικά τεστ αναφορικά με θέματα ψυχοπαθολογίας (κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, κοινωνική φοβία κ.α.). Υλοποιήθηκαν ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις που έδωσαν έμφαση στην προσαρμογή του φροντιστή στην κατάσταση και στη μείωση του συναισθηματικού του φορτίου. 3. Εκπαίδευση των φροντιστών/ μελών της οικογένειας για την ορθή φροντίδα του ασθενή στο σπίτι και εκπαίδευση ασθενών στην αυτοφροντίδα. Παρείχαμε υπηρεσίες εκμάθησης δεξιοτήτων στους φροντιστές ασθενών, συμβουλευτική των μελών της οικογένειας για τη χρήση του κατάλληλου τρόπου φροντίδας και τη χρήση κατάλληλου ορθοπεδικού/υγειονομικού υλικού που εξυπηρετεί τις ανάγκες των ασθενών και εκπαίδευση στην αυτοφροντίδα στους ασθενείς που ήταν σε θέση να εκπαιδευτούν.

7 Απολογισμός έργου ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 4. Φροντίδα υγείας ευπαθών ομάδων Η Ομάδα των λειτουργών υγείας της «Νοσηλείας» εκτός από τις κατ οίκον επισκέψεις, παρέχει δωρεάν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε ασθενείς που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Σε αυτό το πλαίσιο λειτούργησε το πρόγραμμα «Νοσηλεία με Ανοιχτή Αγκαλιά»- Ιατρονοσηλευτικές υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στα Α.με.Α. της ΜΚΟ «Ανοιχτή Αγκαλιά» στους Αγ. Αναργύρους. 5. Στήριξη μοναχικού ασθενή στο νοσοκομείο Παρείχαμε υπηρεσίες συναισθηματικής και πρακτικής στήριξης σε μοναχικούς ασθενείς που νοσηλεύονται στο ΓΝΘΠ «Η Παμμακάριστος» προκειμένου να αναπληρώσουν το κενό της έλλειψης οικογενειακού/φιλικού περιβάλλοντος (κουβέντες παρηγοριάς, βοήθεια στη σίτιση, διάβασμα βιβλίου κ.ά). 6. Λειτουργία Κοινωνικής αποθήκης φαρμάκων, ορθοπεδικών βοηθημάτων και υλικών Αξιοποιήσαμε τα περισσευούμενα φάρμακα και είδη που είναι απαραίτητα για τη φροντίδα των ασθενών και τα διαθέσαμε δωρεάν στους ασθενείς που δεν είχαν τη δυνατότητα να τα προμηθευτούν, καθώς το κόστος για πολλά από τα είδη είναι αρκετά υψηλό και δεν καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία.

8 Απολογισμός έργου ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ολοκληρώθηκε το πιλοτικό μας πρόγραμμα «ΣτηρίΖΟΥΜΕ» που υλοποιήσαμε σε συνεργασία με τη ΜΚΟ ΚΕΦΙ και την υποστήριξη του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος. Βασικός στόχος του προγράμματος ήταν η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών με την ιατρο-νοσηλευτική κάλυψη των ασθενών αυτών στο οικείο περιβάλλον τους, σε συνέχεια της νοσοκομειακής τους περίθαλψης, αντιμετωπίζοντας κατά το δυνατόν καλύτερα τα συμπτώματα της νόσου τόσο οργανικά όσο και ψυχοκοινωνικά. Ως επιπλέον στόχο είχε να αναδείξει τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της υπηρεσίας αλλά και του περιβάλλοντος στο οποίο αυτή λειτουργεί (θεσμικού, πολιτισμικού) στην Ελλάδα ούτως ώστε να σχεδιαστεί κατάλληλα η ανάπτυξη της συγκεκριμένης υπηρεσίας σε μεγαλύτερη κλίμακα.

9 Απολογισμός έργου ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Στο ανθρώπινο δυναμικό της «Νοσηλείας» προστέθηκε μία Ψυχολόγος η οποία υποστήριξε ασθενείς και φροντιστές των προγραμμάτων του Οργανισμού για 6 μήνες, με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Vodafone και το πρόγραμμα «World Of Difference». Το πρόγραμμα «Νοσηλεία με Ανοιχτή Αγκαλιά» συνεχίστηκε μέχρι το καλοκαίρι, σχεδιάζοντας παράλληλα τον τρόπο για τη συνέχισή του και το επόμενο έτος. Η αρχική φάση του προγράμματος υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία Στήριξης», που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

10 Απολογισμός έργου ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «Νοσηλεία με Ανοιχτή Αγκαλιά» «Η ανταμοιβή μας; Χαμόγελα, αγκαλιές, φιλιά, μερικές φορές δάκρυα συγκίνησης...» Αυτά τα λόγια μεταφέρουν τα συναισθήματα από την εμπειρία μας το πρόγραμμα "Νοσηλεία με Ανοιχτή Αγκαλιά". Το σχετικό βίντεο είναι διαθέσιμο εδώ.

11 «Ο θεός να σας δίνει δύναμη να βοηθάτε τον κόσμο» Π.Μ. ασθενής Απολογισμός έργου ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ 154 ΟΙΚΕΙΟΙ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ 1362 ΜΟΝΑΧΙΚΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 77 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ 492 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑ & ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΟΙΚΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ασθενείς με καρκίνο, νευρολογικά, ψυχικά και άλλα χρόνια νοσήματα που εντάχθηκαν στα προγράμματά μας υποστηρίχθηκαν στο οικείο περιβάλλον τους. 492 ασθενείς εξυπηρετήθηκαν με είδη που διαθέτει η Κοινωνική αποθήκη: -Ορθοπεδικά βοηθήματα και Νοσοκομειακά είδη (νοσοκομειακά κρεβάτια, αναπηρικά αμαξίδια, βοηθήματα βάδισης, γερανοί ανύψωσης ασθενών, βοηθήματα τουαλέτας και μπάνιου κ.ά). -Φάρμακα και Υγειονομικό υλικό (υποσέντονα, πάνες, υλικά περιποίησης κατακλίσεων και φροντίδας σώματος, ουροσυλλέκτες, ουροκαθετήρες κ,ά). 77 ασθενείς υποστηρίχθηκαν στο ΓΝΘΠ «Η Παμμακάριστος» από εθελοντές της Ομάδας που στηρίζει τους μοναχικούς ασθενείς. Οι κουβέντες παρηγοριάς, η βοήθεια στη σίτιση, το διάβασμα ενός βιβλίου είναι μερικές από τις υπηρεσίες που προσφέρει αυτή η Ομάδα. Πραγματοποιήθηκαν 145 επισκέψεις στο νοσοκομείο «Η Παμμακάριστος».

12 Απολογισμός έργου ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ μέλη των οικογενειών/ φροντιστές ασθενών υποστηρίχθηκαν μέσω των προγραμμάτων μας με εκπαίδευση στη φροντίδα ασθενών και ψυχοκοινωνική στήριξη. Περισσότερα από άτομα ενημερώθηκαν για το έργο της «Νοσηλείας» στις δράσεις και εκδηλώσεις που διοργανώσαμε και συμμετείχαμε κατά το έτος 2018 με την υποστήριξη των εθελοντών μας.

13 «Σας οφείλουμε τόσα πολλά, να είστε πάντα καλά», Μ.Κ. κόρη ασθενή Απολογισμός έργου ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΣΩ Τ ΗΛΕΦΩΝΟΥ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 145 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ* 22 * Αφορά στις επισκέψεις των Λειτουργών Υγείας στο πλαίσιο της Φροντίδας υγείας ευπαθών ομάδων και του Προγράμματος Νοσηλεία με Ανοιχτή Αγκαλιά», στις εγκαταστάσεις της ΜΚΟ «Η Ανοιχτή Αγκαλιά».

14 Απολογισμός έργου Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΘΗΚΗ ΑΞΙΑ ΕΙΔΩΝ: ΕΥΡΩ ΝΟΣΟΚΟΜ ΕΙΑΚΑ ΕΙΔΗ ΒΟΗΘΗΜ ΑΤ Α/ Υ ΓΕΙΟΝΟΜ ΙΚΟ Υ ΛΙΚΟ 176 ΦΑΡΜ ΑΚ Α (ΚΟΥΤΙΑ) 2957 Κατά το 2018 αναπτύξαμε συνεργασία και με 32 άλλους κοινωνικούς φορείς και καλύψαμε ακόμη περισσότερες ανάγκες ασθενών.

15 «Να συμμετέχω στο έργο της «Νοσηλείας» μού γεμίζει την ψυχή» Σ.Β. εθελόντρια Μέλη και Εθελοντές Τα μέλη και οι εθελοντές μας, ενστερνίζονται τις αξίες μας και συμβάλλουν στην Αποστολή μας. Μέχρι 31/12/2018 είχαμε εγγεγραμμένα μέλη εκ των οποίων τα 34 ήταν νέα μέλη. Οι 154 εθελοντές μας αποτέλεσαν και το 2018 το βασικό πυλώνα για την υλοποίηση των προγραμμάτων μας, υποστηρίζοντας τις δράσεις και τους εργαζόμενους.

16 Μέλη και Εθελοντές ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Τα μέλη των Επιτροπών αποτελούνται από εθελοντές και συνεργάζονται με την Ομάδα Διαχείρισης και το Διοικητικό Συμβούλιο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Η Διεπιστημονική Επιτροπή εγκρίνει το επιστημονικό έργο του Οργανισμού και συμμετέχει στο σχεδιασμό του. Η Συμβουλευτική Επιτροπή έχει βασικό ρόλο στη στρατηγική ανάπτυξη του Οργανισμού. Η αγαστή συνεργασία των μελών του Διοικητικού συμβουλίου, των Μελών των επιτροπών και της Διοίκησης εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Οργανισμού με σκοπό την αύξηση του κοινωνικού αποτυπώματος της «Νοσηλείας».

17 Μέλη και Εθελοντές ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ Επιστημονική Επιτροπή: Πρόεδρος: Βαρβουτσή- Κωνσταντινίδη Μαρία-Φιλάνθη 1. Γαλλιού Γεωργία, Νοσηλεύτρια 2. Γεροντάκη Φλώρα, Νοσηλεύτρια 3. Κακαλιούρα Βάσια, Φαρμακοποιός 4. Κουτρούμπα Άννα, Ψυχολόγος 5. Κωνσταντινίδης Ιωάννης, Παθολόγος 6. Μήτσιου Ελένη, Νοσηλεύτρια 7. Μπουχούτσου Δέσποινα, Παιδίατρος-Ογκολόγος 8. Ντούνα Βαρβάρα, Αιματολόγος 9. Ξενικάκη Ευγενία, Νοσηλεύτρια 10. Πισιώτης Νίκος, Ουρολόγος 11. Πουλάκης Νίκος, Πνευμονολόγος 12. Σαλτερή Σοφία, Νοσηλεύτρια 13. Χασιώτη Μαρία, Ακτινολόγος Συμβουλευτική Επιτροπή: 1. Αντωνιάδης Ανδρέας, Σκηνοθέτης 2. Βαρβουτσής Δημήτρης, Επιχειρηματίας 3. Γιωτάκη Μίνα, Ιδιωτική Υπάλληλος 4. Θέος Βασίλης, Εκπαιδευτικός 5. Κασιμάτη Μαρία, Επιχειρηματίας 6. Κουτρούμπας Αλέξανδρος, Τραπεζικός 7. Κυριακίδη- Πουλάκη Μερόπη, Δικαστικός 8. Κωνσταντινίδη Ελενα, Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ 9. Λώλος Βασίλης, Πρόεδρος ΔΣ δήμου Περιστερίου 10. Ορφανάκος Βασίλης, Χημικός 11. Ρουγγέρη Κάρμεν, Ηθοποιός 12. Ρούσσου Λήδα, Δικηγόρος 13. Στεφανάκος Λεωνίδας, Φοροτεχνικός 14. Χατζηπαυλή Μαρία, Χημικός 15. Χαριτάτος Σπύρος, Δημοσιογράφος

18 Άλλες δράσεις ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ/ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ/ ADVOCACY Συμμετοχή του Προέδρου της «Νοσηλείας» Δρος Ιωάννη Κωνσταντινίδη, ως μέλος, στις εργασίες της Εθνικής Επιτροπής για την κατάρτιση της πενταετούς Εθνικής Στρατηγικής για την Ανακουφιστική Φροντίδα στην Ελλάδα ( ), που υλοποιεί το Υπουργείο Υγείας με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Τις εργασίες της Επιτροπής υποστηρίζει ο κ. Stephen Connor, Εκτελεστικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Ένωσης Υπηρεσιών Ανακουφιστικής Φροντίδας. Συμμετοχή στην Πανελλήνια Γιορτή Εθελοντισμού στην Πλατεία Συντάγματος. Η Ομάδα μας μίλησε με εθελοντές και ενημέρωσε το κοινό για τα προγράμματα του Οργανισμού και την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία και τον άνθρωπο.

19 Άλλες δράσεις ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ/ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ/ ADVOCACY Συμμετοχή στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας, που πραγματοποιήθηκε από τις Μαρτίου 2018 στην Αθήνα. Συμμετοχή στο #NGOs_Learning_Cafe που διοργάνωσε το Career Office του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάσαμε το στόχο και το όραμα της «Νοσηλείας», συμμετείχαμε σε συνεδρίες με φοιτητές που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να συμμετάσχουν στο έργο του Οργανισμού.

20 Άλλες δράσεις ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ/ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ/ ADVOCACY Συμμετοχή στο ετήσιο Συνέδριο της Capital Link Διεθνοποίηση της Ελληνικής Επιχειρηματικότητας- Μια Νέα Διάσταση ΕΚΕ, που πραγματοποιήθηκε στο Hilton Athens Hotel. Παρουσίαση του έργου τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν είχαν οι Νικητές του Προγράμματος World of Difference 2018 με την ψυχολόγο της «Νοσηλείας» να βρίσκεται ανάμεσά τους.

21 Άλλες δράσεις ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ/ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ/ ADVOCACY Συμμετοχή με Ομάδα στο Greece Race for the Cure που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και την εκπομπή "Πρώτη Είδηση" Παρουσίαση του Οργανισμού στο Δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 Συνέντευξη στο Action 24 του SKAI.gr Δημιουργία βίντεο για το πρόγραμμα ΣτηρίΖΟΥΜΕ, με την ευγενική υποστήριξη της McCANN Athens, του Πάνου Κορώνη και της STEFI Productions.

22 Άλλες δράσεις ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ/ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Πραγματοποιήσαμε το 5 ο Διεπιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Νοσηλεία στο σπίτι» στο Αργυρόκαστρο της Αλβανίας. Στόχος του ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σε θέματα σχετικά με τον εθελοντισμό και την υγεία. Για το Συμπόσιο συνεργάστηκαν μαζί μας η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας με το Ίδρυμα Υγείας «Ευαγγελισμός» και το Τμήμα Υγείας και Πρόνοιας του Κολλεγίου «Πνοή Αγάπης» που λειτουργούν στο Αργυρόκαστρο. Ενεργή συμμετοχή με ομιλήτρια είχε και ο Σύλλογος παροχής φροντίδας και κατ οίκον Νοσηλείας Σύρου.

23 Άλλες δράσεις ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ/ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Συμμετείχαμε για 4 μήνες στο Πρόγραμμα Αccelerator Plus του HIGGS και η Ομάδα της «Νοσηλείας» εκπαιδεύτηκε σε θέματα Στρατηγικής, Οργάνωσης και Χρηματοδοτήσεων ΜΚΟ. Τρία στελέχη της «Νοσηλείας συμμετείχαν στον κύκλο Solidarity Coaching του Hellenic Coaching Association, Μέρος του EMCC.

24 Άλλες δράσεις ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ/ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Στελέχη και εθελοντές της «Νοσηλείας» παρακολούθησαν καθ όλη τη διάρκεια του έτους πλήθος εκπαιδευτικών εκδηλώσεων από φορείς ενδυνάμωσης ΜΚΟ (Social Dynamo, HIGGS κ.ά).

25 Άλλες δράσεις ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ/ FUNDRAISING Διοργανώσαμε την ετήσια Συνεστίαση και την ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της «Νοσηλείας» στην Αίθουσα του Μουσικού Μεζεδοπωλείου «Το Κλειδί». Μαζί μας ήταν η γνωστή ρεμπέτισσα Μαριώ. Μια διαφορετική εκδήλωση διοργάνωσε το Μεζεδοπωλείο Ρόζα Τσίπουρα & Γούστα, όπου ο Αλέξης Γεωργούλης και ο Συμεών Σαντορινιάς φρόντισαν ώστε οι επισκέπτες να απολαύσουν ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό ταξίδι και παράλληλα να στηρίξουν το έργο της «Νοσηλείας». Η Ομάδα μας, στο πλαίσιο της 6ήμερης εκδρομής που είχαμε προγραμματίσει παράλληλα, επισκέφθηκε στα Τίρανα την Ορθόδοξο Μητρόπολη. Ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος μάς δέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο και μας ενημέρωσε για το πλούσιο έργο και την αποστολή της Εκκλησίας στην Αλβανία.

26 Άλλες δράσεις ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ/ FUNDRAISING Διοργανώσαμε 3ήμερο χριστουγεννιάτικο Bazaar στην αίθουσα του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα. Χιλιάδες άνθρωποι υποστήριξαν και αυτή τη χρονιά το έργο μας και αγκάλιασαν το φιλανθρωπικό χαρακτήρα της εκδήλωσης. H McCANN Athens υποστήριξε για άλλη μια φορά το έργο μας δημιουργώντας τα εικαστικά της εν λόγω εκδήλωσης. Δείτε εδώ τους υπόλοιπους υποστηρικτές του bazaar.

27 Βραβεύσεις - Διακρίσεις Βραβείο εθελοντικής προσφοράς για 2η χρονιά απενεμήθη στη «Νοσηλεία» κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Εθελοντισμού "Voluntary Action" 2018 στην κατηγορία «Υγεία και Πρόνοια». Ένα επιπλέον βραβείο για το πρόγραμμά μας «ΣτηρίΖΟΥΜΕ» μάς απενεμήθη στα Healthcare Business Awards 2018 στην κατηγορία «Προσφορά στην Υγεία από ΜΚΟ»

28 Βραβεύσεις - Διακρίσεις Εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ανοιχτής Αγκαλιάς» θέλοντας να ευχαριστήσουν τη «Νοσηλεία» για την προσφορά, απένειμαν βραβεία στους Ιατρούς της Ομάδας μας.

29 Οικονομικός απολογισμός ΠΩΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΑΣΤΕ Η λειτουργία της «Νοσηλείας» στηρίζεται αποκλειστικά στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Αντλούμε οικονομικούς πόρους από τις συνδρομές μελών μας, από δωρεές ιδιωτών και από εκδηλώσεις που διοργανώνουμε. Ανάλυση Εσόδων Ευρώ % Εισφορές/δωρεές Μελών 5920,00 6 Δωρεές άλλων Ιδιωτών 3689,44 4 Δωρεές Κοινωφελών Ιδρυμάτων 37452,93 39 Δωρεές Εταιρειών 13250,00 14 Εκδηλώσεις 34984,10 37 Σύνολο 95296,47 100

30 Οικονομικός απολογισμός ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ Στη «Νοσηλεία» εκτός από την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε, είναι προτεραιότητά μας η διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών πόρων. Μέσω των οικονομικών απολογισμών, των αναφορών δράσης και των εσωτερικών/ εξωτερικών αξιολογήσεων των προγραμμάτων που υλοποιούμε ενημερώνουμε τους δωρητές μας. Πληροφορίες για το έργο μας, τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας και τη διαχείριση πόρων είναι διαθέσιμα σε όποιον επιδεικνύει ενδιαφέρον για τις δράσεις μας. Η διαφάνεια, η αποτελεσματικότητα και η αξιοπιστία είναι ο βασικός λόγος που από το 2001 οι ηθικοί και οικονομικοί υποστηρικτές μας είναι σταθερά δίπλα μας. Ανάλυση Εξόδων Ευρώ % Λειτουργικές Δαπάνες 7905,00 7 Δαπάνες Δράσεων/ Προγραμμάτων 97539,35 93 Σύνολο , Το έλλειμμα που δημιουργείται προκύπτει από έξοδα που πραγματοποιήθηκαν για προγράμματα στα οποία δεν είχε ολοκληρωθεί η καταβολή της χρηματοδότησης.

31 Ισολογισμός Ο ετήσιος Ισολογισμός μας δημοσιεύεται στο ΦΕΚ σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

32 Υποστηρικτές το 2018 Εκτός από τα μέλη και τους εθελοντές μας, ιδιώτες, επιχειρήσεις, ιδρύματα και φορείς εμπιστεύτηκαν και το 2018 τη «Νοσηλεία» και συμμετείχαν ουσιαστικά στο πολύπλευρο έργο μας προσφέροντας οικονομική ενίσχυση, είδη ή υπηρεσίες. Ευχαριστούμε πολύ!

33 Υποστηρικτές το 2018

34 Υποστηρικτές το 2018

35 Η οργανωτική δομή μας Οι άνθρωποι της «Νοσηλείας» συνεργάζονται με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία και τη μεγιστοποίηση του κοινωνικού αποτυπώματος του Οργανισμού. Τα μέλη της Ομάδας μας συμμετέχουν διαρκώς σε εκπαιδευτικά προγράμματα Επαγγελματιών Υγείας και ενδυνάμωσης ικανοτήτων Στελεχών ΜΚΟ. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από εθελοντές και περιλαμβάνει τον Πρόεδρο, την Αντιπρόεδρο, τον Γραμματέα, την Ταμία, την Αναπλ. Ταμία και τρία αναπληρωματικά μέλη. Η Ομάδα Διαχείρισης αποτελείται από τον Διευθυντή και τους Υπεύθυνους των Τμημάτων Διοίκησης και Προγραμμάτων. Ο Οργανισμός απασχόλησε 4 εργαζόμενους με πλήρη απασχόληση, 1 με μερική και απασχόλησε 2 επιπλέον επαγγελματίες υγείας για την υλοποίηση των έργων. Οι εθελοντές της «Νοσηλείας» αποτέλεσαν και το 2018 το βασικό πυλώνα μας και υποστήριξαν τον Οργανισμό τόσο στις Διοικητικές ανάγκες όσο και στα Προγράμματα φροντίδας ασθενών. Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Δρ. Ιωάννης Π. Κωνσταντινίδης Αντιπρόεδρος: Γεωργία Αμπουμόγλι- Γαλλιού Γραμματέας: Γεώργιος Ρούσσος Ταμίας: Αλεξάνδρα (Αλέκα) Μπέτη Αναπλ. Ταμίας: Σοφία Βαρβουτσή Αναπληρωματικά Μέλη: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος Καλλιόπη Καραμπαλίκογλου Λαμπρινή (Μίνα) Γιωτάκη Διεύθυνση Οργανισμού: Όλγα Παπαδοηλιοπούλου Γραμματειακή Υποστήριξη: Κατερίνα Κοντράρου Υποστήριξη Προγραμμάτων φροντίδας ασθενών: Κατερίνα Λιάκου

36 Πώς να βοηθήσετε στο έργο μας ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ Περισσότερες από 100 οικογένειες με ασθενείς κάθε μήνα και περισσότεροι από άνθρωποι κάθε χρόνο ωφελούνται από τα προγράμματα της «Νοσηλείας». Ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η βιωσιμότητα αυτών των προγραμμάτων δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την πολύτιμη στήριξη των υποστηρικτών μας. Η υποστήριξη μπορεί να είναι ηθική, χρηματική, σε υπηρεσίες ή και σε είδος. Η ετήσια συνδρομή ως μέλος της «Νοσηλείας» ανέρχεται στο ποσό των 15. Δείτε εδώ τα προνόμια των μελών. Τρόποι υποστήριξης: Κατάθεση /web banking σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς: α) ALPHA BANK: IBAN GR β) ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: IBAN GR Στα γραφεία μας Με την επίσκεψή σας στη διεύθυνση Ιακωβάτων 50, Κάτω Πατήσια. Με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία Μέσω απλής ταχυδρομικής επιταγής στη διεύθυνσή μας. Ως Εθελοντής Ελάτε μαζί μας και βοηθήστε να φροντίσουμε τους ασθενείς και τις οικογένειές τους που έχουν ανάγκη! Στο website της «Νοσηλείας» μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλους τους τρόπους υποστήριξης.

37 COPYRIGHT 2019 Σύλλογος ΝΟΣΗΛΕΙΑ Τηλ Φαξ Ιακωβάτων 50, Αθήνα

Θέμα: "Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας"

Θέμα: Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ Θεματικών Ενοτήτων Κοινωνική Φροντίδα Υγεία και Κοινωνική Οικονομία Θέμα: "Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας" Ομιλητής:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΗΔΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ (ΥΚΟΝ) ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

ΔΕΛΗΔΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ (ΥΚΟΝ) ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» ΔΕΛΗΔΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ (ΥΚΟΝ) ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» Νομοθετικό Πλαίσιο & Υπάρχουσες Δομές για τις Υπηρεσίες Κατ Οίκον Νοσηλείας (ΥΚΟΝ),

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών Σύνοψη προγραμμάτων & δράσεων 2018

Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών Σύνοψη προγραμμάτων & δράσεων 2018 Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών Σύνοψη προγραμμάτων & δράσεων 2018 Λίγα λόγια για το Κ.Ε.Φ.Ι. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.) ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα Έχει ως στόχο να προσφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΕΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ (ΥΚΟΝ) ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

ΤΣΕΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ (ΥΚΟΝ) ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» ΤΣΕΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ (ΥΚΟΝ) ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» Η κατ οίκον νοσηλεία αποτελεί δικαίωμα των ασθενών και τμήμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

ΨΥΧΟΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Ο ΝΕΣΤΩΡ» ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ALZHEIMER

ΨΥΧΟΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Ο ΝΕΣΤΩΡ» ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ALZHEIMER ΨΥΧΟΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Ο ΝΕΣΤΩΡ» ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ALZHEIMER Σκοπός Κέντρου Alzheimer Έναρξη λειτουργίας: Απρίλιος 2005 Σκοπός του Κέντρου είναι: η έγκαιρη διάγνωση της άνοιας η θεραπεία (φαρμακευτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Συστημικές και Κοινωνικές Αποτυπώσεις» ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ στους ΟΤΑ και ΜΕΤΑΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Συστημικές και Κοινωνικές Αποτυπώσεις» ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ στους ΟΤΑ και ΜΕΤΑΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ 24 Απριλίου 2015 09:00-15:00 - Αμφιθέατρο Γ.Ν.Αττικής ΚΑΤ Γ.Ν.Αττικής ΚΑΤ/ Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Συστημικές και Κοινωνικές Αποτυπώσεις»

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Επιστημονική υπεύθυνη: Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάτου Καισαριανή, 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής 2. Η ιδέα για τη δημιουργία 3. Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

3 ο ιεπιστηµονικό Συµπόσιο Νοσηλεία στο σπίτι Λευκωσία,

3 ο ιεπιστηµονικό Συµπόσιο Νοσηλεία στο σπίτι Λευκωσία, 3 ο ιεπιστηµονικό Συµπόσιο Νοσηλεία στο σπίτι Λευκωσία, 16-04-2016 Αντικαρκινικός Σύνδεσµος Κύπρου Παγκύπριος Σύνδεσµος Καρκινοπαθών & Φίλων ΠΑΣΥΚΑΦ EUROPA DONNA Κύπρου Παγκύπριος Σύνδεσµος για παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Γιώργος Μακρυνός Συντονιστής ΕΔΥ. Εντεταλμένος Δημοτ. Σύμβουλος Κορυδαλλού- Πολιτικός Υπεύθυνος στο

Διαβάστε περισσότερα

Συντονίστρια προγράμματος: Δρ Ελίζα Φερεκύδου

Συντονίστρια προγράμματος: Δρ Ελίζα Φερεκύδου Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής : Γιάννης Τούντας Καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών Συντονίστρια προγράμματος: Δρ Ελίζα Φερεκύδου ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Σκοπός: Εφαρμογή Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής στους Τομείς της Πρόνοιας, της Παιδείας και της Υγείας. Συντονισμός Συναντήσεις Συνεργασία Τμημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Ιατρική Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών Καρκίνου ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ

Κοινωνική Ιατρική Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών Καρκίνου ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Κοινωνική Ιατρική Ψυχολογική Υποστήριξη Ασθενών Καρκίνου ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ; Πάμε μαζί; ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

"Η Ενίσχυση της Κοινωνικής Λειτουργικότητας του Χρόνιου Ασθενή και της Οικογένειάς του μέσα από την Κατ Οίκον Φροντίδα"

Η Ενίσχυση της Κοινωνικής Λειτουργικότητας του Χρόνιου Ασθενή και της Οικογένειάς του μέσα από την Κατ Οίκον Φροντίδα "Η Ενίσχυση της Κοινωνικής Λειτουργικότητας του Χρόνιου Ασθενή και της Οικογένειάς του μέσα από την Κατ Οίκον Φροντίδα" Σύμφωνα με τον Αμερικάνικο Ιατρικό Σύλλογο και το Σύνδεσμο Νοσηλευτών η κατ οίκον

Διαβάστε περισσότερα

Υπάρχουσες Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Δράσεις στο Ν.Χανίων:

Υπάρχουσες Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Δράσεις στο Ν.Χανίων: ΧΑΝΙΑ Μάρτιος 2018 Το Ψυχιατρείο έκλεισε αποτελεί πλέον παρελθόν. Ο χώρος της ψυχιατρικής φροντίδας έχει αλλάξει. Ένα δίκτυο κοινοτικών δομών αντικατέστησε το παλαιό άσυλο Το καλοκαίρι του 2012 λίγους

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 6/2018 της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 6/2018 της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Αριθ. Αποφ. 13/2018 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 6/2018 της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση ΟΕΥ Δήμου Ορχομενού,

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ/ΣΗ ΚΟΙΩΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΜΗΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩ Σκοπός: Εφαρμογή Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής στους Τομείς της Πρόνοιας, της Παιδείας και της Υγείας. ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΤΙΚΕΙΜΕΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Δράμας Όνομα: Αποστολίδου Ελένη Θέση: Υπάλληλος στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας. Ηλ. Δ/νση:eapost@dimosdramas.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε.Φ.Ι.Α π. a ανακοίνωση

Ε.Ε.Φ.Ι.Α π. a ανακοίνωση Ε.Ε.Φ.Ι.Α π - ΤΜΗΜΑ ΚΑΚΩΣΕΩΝ ΝΩΤΙΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ - a ανακοίνωση χαιρετισμοσ Αγαπητοί συνάδελφοι, Αγαπητοί φίλοι, Η αποκατάσταση των ατόμων με βλάβη/κάκωση νωτιαίου μυελού απαιτεί εξειδικευμένες και άρτια οργανωμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Θέμα: Συγκρότηση Δικτύων Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών - Μαιευτών και Δικτύων Αγωγής Υγείας και Πρόληψης.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Θέμα: Συγκρότηση Δικτύων Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών - Μαιευτών και Δικτύων Αγωγής Υγείας και Πρόληψης. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΛΙΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Υπο την Επίβλεψη και την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ.κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο Φροντίδας Εξαρτημένων στο Δρόμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δίκτυο Φροντίδας Εξαρτημένων στο Δρόμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Δίκτυο Φροντίδας Εξαρτημένων στο Δρόμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη Αθήνα, 2014 Δίκτυο Φροντίδας Εξαρτημένων στο Δρόμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη > Η κρίση επιδεινώνει την κατάσταση των εξαρτημένων και δημιουργεί

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά στοιχεία. 'Εσοδα % 7% 11% 36% 32%

Οικονομικά στοιχεία. 'Εσοδα % 7% 11% 36% 32% Οικονομικά στοιχεία 'Εσοδα 2016 11% 36% 32% Έσοδα από Εισφορές Μελών / Συνδρομές Έσοδα από Κοινωφελή Ιδρύματα Έσοδα από Εκδηλώσεις Έσοδα από Δωρεές Ιδιωτών Έσοδα από Εταιρείες Εσοδα από το Κρατικό Λαχείο

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη, σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων περιγεννητικής ψυχικής υγείας

Μελέτη, σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων περιγεννητικής ψυχικής υγείας Μελέτη, σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων περιγεννητικής ψυχικής υγείας Βασίλης Δάγλας Διευθυντής ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ 5 η Ημερίδα «Βήματα Ασθενών» Ινστιτούτο Παστέρ Ποια είναι η Φαιναρέτη Η Αστική μη Κερδοσκοπική

Διαβάστε περισσότερα

Α.Σ. Δίκτυο Αλληλεγγύης Solidarity Network Κίνητρα και Εργαλεία για την Ενίσχυση των Κοιν.Σ.ΕΠ.

Α.Σ. Δίκτυο Αλληλεγγύης Solidarity Network Κίνητρα και Εργαλεία για την Ενίσχυση των Κοιν.Σ.ΕΠ. Α.Σ. Δίκτυο Αλληλεγγύης Solidarity Network Κίνητρα και Εργαλεία για την Ενίσχυση των Κοιν.Σ.ΕΠ. ΗΠράξη«ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΥΑΛΩΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ» υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΌΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ Πλαίσιο Λειτουργίας & Παρεχόμενες Υπηρεσίες της Υ.Κ.Ο.Ν του ΓΟΝΚ " ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ"

ΚΑΤ ΌΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ Πλαίσιο Λειτουργίας & Παρεχόμενες Υπηρεσίες της Υ.Κ.Ο.Ν του ΓΟΝΚ  ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ ΚΑΤ ΌΙΚΟΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ Πλαίσιο Λειτουργίας & Παρεχόμενες Υπηρεσίες της Υ.Κ.Ο.Ν του ΓΟΝΚ " ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ" ΤΣΕΛΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗΣ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ Γ.Ο.Ν.Κ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» Κατ Οίκον Νοσηλεία:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Ι

ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Ι ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ Ι Ενότητα 9: Αθηνά Καλοκαιρινού Αναγνωστοπούλου Καθηγήτρια Τμήμα Νοσηλευτικής Τομέας Δημόσιας Υγείας Εργαστήριο Κοινοτικής Νοσηλευτικής Αντιμετώπιση Νοσημάτων Φθοράς στο Νοσοκομείο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Kλινικές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Kλινικές ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Kλινικές Mελέτες ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ 1Τι είναι οι κλινικές μελέτες είναι σημαντικές; > Μη διστάσετε να ρωτήσετε το γιατρό σας για οποιαδήποτε και άλλη γιατί πληροφορία ή διευκρίνηση χρειάζεστε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Παροχές Ομίλου ΥΓΕΙΑ 2016»

ΘΕΜΑ: «Παροχές Ομίλου ΥΓΕΙΑ 2016» Διεύθυνση Ατομικών Ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας Προς: Όλο το Παραγωγικό Δίκτυο Περιφερειακές Υπηρεσιακές Ενότητες Αθήνα, 8 Ιουνίου 2016 ΘΕΜΑ: «Παροχές Ομίλου ΥΓΕΙΑ 2016» Αγαπητοί Συνεργάτες, Σε συνέχεια

Διαβάστε περισσότερα

Παρηγορική Ανακουφιστική θεραπεία-η πλευρά των ασθενών

Παρηγορική Ανακουφιστική θεραπεία-η πλευρά των ασθενών Παρηγορική Ανακουφιστική θεραπεία-η πλευρά των ασθενών Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου, αποτελεί την ενιαία φωνή των 32 μελών της και το νέο πρόσωπο των Οργανώσεων Ασθενών με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΥΠΑΤΕ»

ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΥΠΑΤΕ» I. Ιατρικές Επισκέψεις ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΥΠΑΤΕ» 1. Σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων του δικτύου Χωρίς χρέωση του ασφαλισμένου 2. Σε ιατρούς εκτός δικτύου σε περιοχές όπου στο δίκτυο

Διαβάστε περισσότερα

ANAKOYΦΙΣΤΙKΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ- ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ANAKOYΦΙΣΤΙKΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ- ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ANAKOYΦΙΣΤΙKΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ- ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Διακήρυξη της Πράγας: Προτρέποντας τις Κυβερνήσεις για την ανακούφιση του «υποφέρειν» και την αναγνώριση της Ανακουφιστικής Φροντίδας ως ανθρώπινο δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό πρόγραμμα υγείας. Για τα μέλη της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ)

Ειδικό πρόγραμμα υγείας. Για τα μέλη της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) Ειδικό πρόγραμμα υγείας Για τα μέλη της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) Βραβεία & Διακρίσεις Νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ Best International Hospital Award 2016 Best Workplace 2013

Διαβάστε περισσότερα

Θανάσης Κρεμασμένος Διευθυντής Υπεύθυνος Επικοινωνίας Κ.Ε.Φ.Ι

Θανάσης Κρεμασμένος Διευθυντής Υπεύθυνος Επικοινωνίας Κ.Ε.Φ.Ι Θανάσης Κρεμασμένος Διευθυντής Υπεύθυνος Επικοινωνίας Κ.Ε.Φ.Ι Λίγα λόγια για το Κ.Ε.Φ.Ι. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι.) ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα Έχει ως στόχο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΦΥ. ΔΑΦΝΗ ΧΑΛΚΙΑ BSc EΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΦΥ. ΔΑΦΝΗ ΧΑΛΚΙΑ BSc EΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΦΥ ΔΑΦΝΗ ΧΑΛΚΙΑ BSc EΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) ΠΦΥ ορίζετε ως το γενικό σύστημα παροχής υπηρεσιών εξωνοσοκομειακής φροντίδας υγείας, που εξασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΑΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΕ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΤΑ ΤΟΜΕΑΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (Γ ΚΠΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑ)

ΕΝΤΑΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΕ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΤΑ ΤΟΜΕΑΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (Γ ΚΠΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑ) ΕΝΤΑΓΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΕ ΣΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΤΑ ΤΟΜΕΑΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (Γ ΚΠΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑ) Στο πλαίσιο του Γ Κ.Π.Σ. (Προγραμματική περίοδος 2000-2006) 1. «Κατάρτιση Νοσηλευτών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΝΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΝΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΝΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ Η Καρδιακή Ανεπάρκεια(ΚΑ) είναι ένα πολύπλοκο, προοδευτικά εξελισσόμενο σύνδρομο κλινικών, αιμοδυναμικών και νευροορμονικών διαταραχών

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρεία Alzheimer Αθηνών. 15 χρόνια δράσης» Παρασκευή Σακκά. Νευρολόγος Ψυχίατρος. Εθνικό Παρατηρητήριο για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer

Εταιρεία Alzheimer Αθηνών. 15 χρόνια δράσης» Παρασκευή Σακκά. Νευρολόγος Ψυχίατρος. Εθνικό Παρατηρητήριο για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer «Εταιρεία Alzheimer Αθηνών 15 χρόνια δράσης» Παρασκευή Σακκά Νευρολόγος Ψυχίατρος Εταιρεία Alzheimer Αθηνών Εθνικό Παρατηρητήριο για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer Η άνοια στην Ελλάδα σήμερα 200.000

Διαβάστε περισσότερα

«Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή» Σύντομο ενημερωτικό

«Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή» Σύντομο ενημερωτικό ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ Πιστοποιημένος Φορέας Παροχής 1. «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» Άνω Καλέσσα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δ Η Μ Ο Σ Α Ρ Τ Α Ι Ω Ν Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δήμος: Αρταίων Όνομα: Κομηλάγιου Δήμητρα Θέση: Υπάλληλος στη Δ/νση Προγραμματισμού, Οργάνωσης & ΤΠΕ Ηλ. Δ/νση: komilagiou@arta.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ. Ανδρικοπούλου Αλεξάνδρα Κοινωνική Λειτουργός ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών

Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ. Ανδρικοπούλου Αλεξάνδρα Κοινωνική Λειτουργός ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΕΠΑΠ Ανδρικοπούλου Αλεξάνδρα Κοινωνική Λειτουργός ΕΛΕΠΑΠ Αθηνών Το Έργο μας Η ΕΛΕΠΑΠ, στα 74 χρόνια λειτουργίας της, με 6 Κέντρα πανελλαδικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η καλύτερη δυνατότητα για επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι η έγκαιρη διάγνωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η καλύτερη δυνατότητα για επιτυχή αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι η έγκαιρη διάγνωση ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ξεκινά το ταξίδι της Κινητής Μονάδας Μαστογραφίας από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με την υποστήριξη της ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΠΥ και την ευγενική χορηγία της ELPEN Η καλύτερη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Κάπου, κάποιος, χρειάζεται τη βοήθειά σας. Ενημερωθείτε, εξαργυρώστε, βοηθήστε.

Κάπου, κάποιος, χρειάζεται τη βοήθειά σας. Ενημερωθείτε, εξαργυρώστε, βοηθήστε. Κωνσταντίνος, Θεοδώρα, Εμιντέ, Αλέξανδρος, Μαρίνα, Αχιλλέας, Ελένη, Λάζαρος, Αντωνία, Μουζίμπα, Γιάννης, Γκαμπριέλα, Χρήστος, Άννα, Σβετλάνα, Νικηφόρος, Ιμάνι, Πέτρος, Χρυσάνθη, Ρούντι, Κατερίνα, Λέιλα,

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου

Πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου Πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου Πρακτικό αρ. 2, της Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ΚΕΔΜΟΠ Σήμερα την 29 η Ιουνίου έτους 2012, ημέρα Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ-YΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ-YΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ελπιζώ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ-YΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ * Εσωτερικό έντυπο Σύμφωνα με το άρθρο 2 του καταστατικού του Συλλόγου μας

Διαβάστε περισσότερα

«Το παρόν και το μέλλον της παροχής ανακουφιστικής φροντίδας για παιδιά και εφήβους στην Ελλάδα»

«Το παρόν και το μέλλον της παροχής ανακουφιστικής φροντίδας για παιδιά και εφήβους στην Ελλάδα» 2 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ «Το παρόν και το μέλλον της παροχής ανακουφιστικής φροντίδας για παιδιά και εφήβους στην Ελλάδα» Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, Αίγλη Ζαππείου

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στις Υπηρεσίες Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας

Εφαρμογή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στις Υπηρεσίες Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας Στάθης Ρεστέμης Προίστ. Δ/σης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κοινωνικός Λειτουργός MSc Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας Εφαρμογή Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στις Υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Δέκα χρόνια τώρα, την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου τη ζούμε με χαρά. Βήμα βήμα, όλοι μαζί, χαρά-ζουμε δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Δέκα χρόνια τώρα, την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου τη ζούμε με χαρά. Βήμα βήμα, όλοι μαζί, χαρά-ζουμε δρόμο ενάντια στον καρκίνο του μαστού. O 10 oς Αγώνας δρόμου και συμβολικός Περίπατος Greece Race for the Cure τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου 10 χρόνια Greece Race for the Cure Δέκα χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014 888 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χεν θεσσαλονίκης Μητροπόλεως 18 546 24 Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310-276 144 Fax: 2310 276 144 E-mail: xenthesalonikis1@windowslive.com

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Υ5β/Γ.Ποικ.35724/2002 (ΦΕΚ Προοίμιο

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Υ5β/Γ.Ποικ.35724/2002 (ΦΕΚ Προοίμιο ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ Υ5β/Γ.Ποικ.35724/2002 (ΦΕΚ Β 485 2002) ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ - ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ Ορισμός του κατά το άρθρο 13 του Ν. 2716/99 ειδικού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ

ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΚΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ - ΙΑΤΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΕΡΩΝΥΜΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΜΑΙΑ Σ.Π.Μ.Π.& Ε ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ Π.Ε.Δ.Υ. 3 Η ΥΠΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Α. Μέσω του έργου QualityRights, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, έχει επικεντρωθεί στο να

Διαβάστε περισσότερα

«ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ» Εθελοντισμός- Αλληλεγγύη- Ενεργός πολίτης Πρόγραμμα για την καλλιέργεια της εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς

«ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ» Εθελοντισμός- Αλληλεγγύη- Ενεργός πολίτης Πρόγραμμα για την καλλιέργεια της εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΡΩ» Εθελοντισμός- Αλληλεγγύη- Ενεργός πολίτης Πρόγραμμα για την καλλιέργεια της εθελοντικής κοινωνικής προσφοράς Πλαίσιο: Σε παγκόσμιες έρευνες των τελευταίων ετών (WORLD GIVING INDEX 2013:

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών. Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη»

Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών. Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη» Θέμα: Κέντρο ημερήσιας φροντίδας & Δημιουργία δικτύου εθελοντών Αλατζά Κυριακή Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. «Η Στήριξη» Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Η Στήριξη» Δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2008 Πρόκειται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ : «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ: «ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΓΗ» Συμβουλευτική Πληροφόρηση-Υποστήριξη

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ : «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ: «ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΓΗ» Συμβουλευτική Πληροφόρηση-Υποστήριξη ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ : «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΣΕΡΡΩΝ» ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ: «ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΓΗ» Συμβουλευτική Πληροφόρηση-Υποστήριξη Δράση 13 Εταίρος που υλοποιεί τη δράση Επιλογή των ωφελουμένων για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Σπάτων-Αρτέμιδος Όνομα: Πρίφτη Μαρία Θέση: Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας Ηλ. Δ/νση: ky.spata@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

Αρετή Ευθυμίου. Υπεύθυνη Κέντρων Ημέρας Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών

Αρετή Ευθυμίου. Υπεύθυνη Κέντρων Ημέρας Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών Αρετή Ευθυμίου Υπεύθυνη Κέντρων Ημέρας Εταιρεία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών Ποιος είναι ο Φροντιστής Σύμφωνα με τον ορισμό που δίνει το δίκτυο EUROCARERS (www.eurocarers.org), φροντιστής

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ο Σ : 23 Νοεμβρίου Φεβρουαρίου 2011

Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ο Σ : 23 Νοεμβρίου Φεβρουαρίου 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ & ΨΥΧΟKOINΩΝΙΚΗΣ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΩΡΑ 3. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.30ΜΜ Παρόντες 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Οικονομία Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα

Κοινωνική Οικονομία Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα Κοινωνική Οικονομία Συνεταιριστική Επιχειρηματικότητα Ενότητα 8: Σωματεία και ιδρύματα Δρ. Ανδρονίκη Καταραχιά Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Ψυχοκοινωνική στήριξη του παιδιού με καρκίνο και της οικογένειάς του

Ψυχοκοινωνική στήριξη του παιδιού με καρκίνο και της οικογένειάς του Ογκολογικο Τμημα Νοσοκομειου Παιδων Αγλαϊα Κυριακου 7 o Σεμιναριο με Θεμα Ψυχοκοινωνική στήριξη του παιδιού με καρκίνο και της οικογένειάς του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χορηγούνται 9 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Σύνταξη Τοπικών Σχεδίων και Δημιουργία Δικτύων για την Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση της Φτώχειας: Προτεινόμενες διαδικασίες και περιεχόμενα.

Σύνταξη Τοπικών Σχεδίων και Δημιουργία Δικτύων για την Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση της Φτώχειας: Προτεινόμενες διαδικασίες και περιεχόμενα. Σύνταξη Τοπικών Σχεδίων και Δημιουργία Δικτύων για την Κοινωνική Ένταξη και Καταπολέμηση της Φτώχειας: Προτεινόμενες διαδικασίες και περιεχόμενα. Μάκης Μουρατίδης Στέλεχος ΠΕΔ ΑΜΘ Εισαγωγή Δράσεις κοινωνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Αναστασοπούλου Γιώτα Λεπιδά Αναστασία Γούργου Εριφύλη Μαυροπούλου Μαρία ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο εθελοντισμός σήμερα αποτελείται από έναν κόσμο ολόκληρο,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Α/Α ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Α/Α ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 1. ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 1.1 Συνολικός αριθμός ατόμων που ωφελήθηκαν από υπηρεσίες κοινωνικής Ν 3134 υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2716/1999 (ΦΕΚ Α' 96/17-5-1999) Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και άλλες διατάξεις. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ΤΟΜΕΟΠΟΙΗΣΗ

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2716/1999 (ΦΕΚ Α' 96/17-5-1999) Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και άλλες διατάξεις. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ΤΟΜΕΟΠΟΙΗΣΗ ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2716/1999 (ΦΕΚ Α' 96/17-5-1999) Ανάπτυξη και εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και άλλες διατάξεις. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ΤΟΜΕΟΠΟΙΗΣΗ Άρθρο 3 Τομείς Ψυχικής Υγείας - Ένταξη των Μονάδων Ψυχικής

Διαβάστε περισσότερα

Υγιής Γήρανση, Άνοια, Πρόληψη και Διαχείριση Δυσκολιών Μνήμης Έλενα Σάββα Εργοθεραπεύτρια

Υγιής Γήρανση, Άνοια, Πρόληψη και Διαχείριση Δυσκολιών Μνήμης Έλενα Σάββα Εργοθεραπεύτρια Έλενα Σάββα Εργοθεραπεύτρια Ο πληθυσμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης γερνάει. Το 1950, 23 ηλικιωμένοι αντιστοιχούσαν σε 100 νέους, ενώ το 2050 προβλέπεται ότι 110 ηλικιωμένοι θα αντιστοιχούν σε 100 νέους. Η Τρίτη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΝΟΣΟ ΚΑΙ Ι ΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ. Ο ρόλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας

ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΝΟΣΟ ΚΑΙ Ι ΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ. Ο ρόλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΑΝΘΕΚΤΙΚΗ ΝΟΣΟ ΚΑΙ Ι ΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑ ΙΟ. Ο ρόλος της Κοινωνικής Υπηρεσίας Ιωάννα Νικολαϊδου Κλινική Κοινωνική Λειτουργός Γ.Ν.Α «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» Εισαγωγή Το τελικό στάδιο στην ασθένεια

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Συνέλευση. Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος Δ.Σ. Γενικός Γραμματέας. Αναπλ. Γενικός Γραμματέας. Γενικός Διευθυντής ΤΥΠΕΤ

Γενική Συνέλευση. Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος Δ.Σ. Γενικός Γραμματέας. Αναπλ. Γενικός Γραμματέας. Γενικός Διευθυντής ΤΥΠΕΤ Οργανόγραμμα Τ.Υ.Π.Ε.Τ. (Εγκρίθηκε από την Ολομ. Δ.Σ. αριθμ. 21/16,17.9.2010) Ειδικές Επιτροπές & Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Γραμματείας & Επικοινωνίας Δ.Σ. Αντιπρόεδρος Α Επιστημονική Επιτροπή Γενική Συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

όλους η πρόληψη συμφέρει 1 η Ανακοίνωση για την Υγεία και την Ασφάλεια της Εργασίας 29-30 Νοεμβρίου 2010 Ξενοδοχείο Athens Hilton

όλους η πρόληψη συμφέρει 1 η Ανακοίνωση για την Υγεία και την Ασφάλεια της Εργασίας 29-30 Νοεμβρίου 2010 Ξενοδοχείο Athens Hilton Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κύριου Κάρολου Παπούλια 1 ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια της Εργασίας η πρόληψη συμφέρει όλους 29-30 Νοεμβρίου 2010 Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Ημερίδα για τις Κοινωνικές Δομές Δήμων στο πλαίσιο του ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 Ενεργοποίηση των Κοινωνικών Δομών του ΘΣ 9 Λαμία 31.05.2016 Οι Πόροι του ΕΠ Το ΕΠ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά θέματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ΓεΣΥ

Βασικά θέματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ΓεΣΥ Βασικά θέματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ΓεΣΥ 1. Ποιες υπηρεσίες φροντίδας υγείας καλύπτονται από το ΓεΣΥ; Από 01/06/2019: Φροντίδα υγείας από προσωπικούς ιατρούς Φροντίδα υγείας από ειδικούς ιατρούς

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. ζ) Ομώνυμο εργαστήριο της κλινικής που περιλαμβάνει εργαστήριο ισοτόπων

Άρθρο 1. ζ) Ομώνυμο εργαστήριο της κλινικής που περιλαμβάνει εργαστήριο ισοτόπων Εσωτερικός κανονισμός της Β Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής και Ειδικής Νοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άρθρο 1 Γνωστικό Αντικείμενο 1. Η Β Προπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), σημείο αναφοράς της προσφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), σημείο αναφοράς της προσφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού 03 Δεκεμβρίου 2009 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), σημείο αναφοράς της προσφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για περισσότερα από 130 χρόνια επιτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας - Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας»

Πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας - Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» Πρότυπο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας - Γενικό Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας» Γραφείο Τύπου Υπουργού Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Υπεγράφη η σύμβαση για τη δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΟΒΙΑΚΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΚΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ Φ. ΚΑΛΥΒΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Παιδίατρος- Ιατρός Δημόσιας Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Σεπτέμβριος 2016 Συνεδρία Διοικητικού Συμβουλίου -Προετοιμασίες για την Τελετή Έναρξης του Προγράμματος Επιμόρφωσης Νοσηλευτών. Οκτώβριος 2016 -Συνεδρία

Διαβάστε περισσότερα

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α»

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» 12.04.2014 Κυρίες και κύριοι, Οι μέρες που ζούμε είναι κρίσιμες. Η εποχή που βιώνουμε δεν είναι εύκολη για κανέναν.

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας του Κέντρου Φιλανθρωπίας. Συνοπτικός. Α έκδοση. Page1

Κανονισμός Λειτουργίας του Κέντρου Φιλανθρωπίας. Συνοπτικός. Α έκδοση. Page1 Κανονισμός Λειτουργίας του Κέντρου Φιλανθρωπίας Συνοπτικός Page1 Α έκδοση Δεκέμβριος 2015 1 Περιεχόμενα Το Giving Centre... 3 Τι είναι;... 3 Η ταυτότητά μας... 4 Πώς λειτουργούμε;... 4 Οι Δωρεές... 5 Ποιος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Συνεργάτης ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΜΗΜΑ Νοσηλευτικής ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευρύτερο κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον Τομέας Υγείας Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Τριτοβάθμια Περίθαλψη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» ΕΤΟΣ 2015 ΒΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ. www.v-learning.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» ΕΤΟΣ 2015 ΒΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ. www.v-learning. ΒΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΤΗΣΙΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ» ΕΤΟΣ 2015 info@v-learning.gr www.v-learning.gr Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΙΙ ΒΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αθήνα 17/2 /2014. ΟΠΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΓΙΑ Πληροφορίες ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αθήνα 17/2 /2014. ΟΠΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ ΓΙΑ Πληροφορίες ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΔΑ: ΒΙΕΒΘ-86Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αθήνα 17/2 /2014 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & αρ. πρωτ.: Υ1/Γ.Π. οικ.15906 ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Προς την Γενική Συνέλευση του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής,

Προς την Γενική Συνέλευση του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, sekp.gr Αθήνα, 09/02/2016 Προς την Γενική Συνέλευση του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Ο Σύλλογος Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής (sekp.gr) δραστηριοποιείται από το 2014 με κύρια επιδίωξη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με επιτυχία η Κίνηση «μαστ» για τον καρκίνο του μαστού, στη Λάρισα Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος σε άνεργες και ανασφάλιστες γυναίκες, από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία με πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΜΕΣΣΗΝΙΑ»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΜΕΣΣΗΝΙΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΜΕΣΣΗΝΙΑ» «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ TΟΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΤΑΞΗ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Προνόμιο υγείας. Για όλους τους πελάτες της Groupama Ασφαλιστικής με προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης. V6 2018

Προνόμιο υγείας. Για όλους τους πελάτες της Groupama Ασφαλιστικής με προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης. V6 2018 Προνόμιο υγείας Για όλους τους πελάτες της Groupama Ασφαλιστικής με προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης. V6 2018 Σίγουρα δίπλα σας Δωρεάν παροχές και υπηρεσίες υγείας Η Groupama ασφαλιστική, εκτός από

Διαβάστε περισσότερα

: Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Υπ όψιν : Προέδρου κυρίου Ιωάννη Αναγνώστου

: Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Υπ όψιν : Προέδρου κυρίου Ιωάννη Αναγνώστου Σελίδα 1 από 7 Προς : Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Υπ όψιν : Προέδρου κυρίου Ιωάννη Αναγνώστου Κοιν. : Γεν.Γραμματέα κυρίου Δημητρίου Δημητρόπουλου : Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδα Οργανωτικής Πρωτοβουλίας

Ομάδα Οργανωτικής Πρωτοβουλίας Ομάδα Οργανωτικής Πρωτοβουλίας Θεόδωρος Βοντετσιάνος Πνευμονολόγος, Διευθυντής ehealth Unit Νοσοκομείου Σωτηρία, Συντονιστής Ελληνικού Δικτύου EIP on AHA Λευτέρης Θηραίος Γενικός Ιατρός, Γενικός Γραμματέας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση: Στουρνάρη 57, 104 32 ΑΘΗΝΑ Tel: 210 520 5200 Fax: 210 520 5201. Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας

Διεύθυνση: Στουρνάρη 57, 104 32 ΑΘΗΝΑ Tel: 210 520 5200 Fax: 210 520 5201. Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας Διεύθυνση: Στουρνάρη 57, 104 32 ΑΘΗΝΑ Tel: 210 520 5200 Fax: 210 520 5201 www.praksis.gr info@praksis.gr Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας Η εμπειρία μας Η PRAKSIS είναι

Διαβάστε περισσότερα

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2015 Easter Bazaar ΑΛΜΑ Ο Σύλλογος ΑΛΜΑ πραγματοποίησε από 28 έως 29 Μαρτίου 2015 στη Μαρίνα Φλοίσβου Πασχαλινό bazaar με σκοπό την πώληση Πασχαλινών αντικείμενων, καθώς και την ενημέρωση των επισκεπτών

Διαβάστε περισσότερα

5ος Αγώνας Greece Race for the Cure 29 Σεπτεμβρίου 2013! Χορηγός εθελοντών. Οδηγίες εθελοντών

5ος Αγώνας Greece Race for the Cure 29 Σεπτεμβρίου 2013! Χορηγός εθελοντών. Οδηγίες εθελοντών 5ος Αγώνας Greece Race for the Cure 29 Σεπτεμβρίου 2013! Χορηγός εθελοντών Οδηγίες εθελοντών Στόχοι του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ψυχοκοινωνική Στήριξη γυναικών με Καρκίνο Μαστού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ ΜΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣ ΜΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ταχυδρομική Διεύθυνση: Σμύρνης 26, ΤΚ: 71201, Ηράκλειο Κρήτης, ΤΘ 1285 Πληροφορίες: Γαρεδάκη Εύη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες Δήμος: Ορεστιάδας Όνομα: Άννα Μπογιατζή ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Θέση: Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού- Συντονίστρια Δήμου για το ΕΔΔΥΠΠΥ Ηλ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών

Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών Ερευνητική ομάδα Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου : Αλεξάνδρα Ανδρούσου,

Διαβάστε περισσότερα

Special Trip. Φοιτητές: Καλλιγιαννίδου Παρθένα Καρασούλη Μαρία Συµεωνίδου Μαρία. Τµήµα: Οικονοµικών Επιστηµών

Special Trip. Φοιτητές: Καλλιγιαννίδου Παρθένα Καρασούλη Μαρία Συµεωνίδου Μαρία. Τµήµα: Οικονοµικών Επιστηµών Special Trip Κατέλαβε την 1η Θέση στην κατηγορία της Κοινωνικής Καλλιγιαννίδου Παρθένα Καρασούλη Μαρία Συµεωνίδου Μαρία Τµήµα: Οικονοµικών Επιστηµών Η αποστολή µας είναι να παρέχουµε στα ΑµΕΑ τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα