Χαµµαµέτ. Το Καλό Ακρωτήρι.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Χαµµαµέτ. Το Καλό Ακρωτήρι."

Transcript

1 1 η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ TU 221 ΤΗΣ TUNIS AIR. ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΤΥΝΙ Α ΣΤΙΣ (ΤΟΠΙΚΗ ΩΡΑ). ΥΠΟ ΟΧΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟ ΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΤΥΝΙ ΑΣ & ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ ΤΗΣ HAMMAMET. ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ. Χαµµαµέτ. Το Καλό Ακρωτήρι. Η πόλη προστατεύεται από έναν τοίχο και έχει τρείς πόρτες και µια κάσµπα. Ο χρόνος φαίνεται να έχει σταµατήσει µέσα στη Μεντίνα. Τα σοκάκια µε τα παλιά ασβεστωµένα σπίτια, οι πολύχρωµες αγορές µε προϊόντα που πολλές φορές έχεις την εντύπωση ότι ξεπήδησαν µέσα από τις χίλιες και µια νύχτες, τα µεθυστικά ανατολίτικα αρώµατα που σε γυρνούν πολύ πίσω και οι γραφικοί πραµατευτάδες κάνουν αυτή τη βόλτα µια ανεπανάληπτη εµπειρία. Τελειώνοντας, ο επισκέπτης µπορεί να δει το τζαµί και το Μαραµπού Σίντ Μπού Χαντίντ. Οι πανέµορφες ακτές της από άσπρη άµµο, η φύση, τα χρώµατα, η ησυχία της, τράβηξαν στις αρχές του αιώνα πολλούς καλλιτέχνες και πλούσιους ανθρώπους, οι οποίοι έκτισαν εκεί όµορφες βίλλες. Στις αρχές τις δεκαετίας του 60 έγινε τόπος συνάντησης της υψηλής κοινωνίας. Εκεί βρίσκεται το υπαίθριο θέατρο της Χαµµαµέτ, που ήταν το σπίτι του ρουµάνου αριστοκράτη Ζώρζ Σεµπαστιάν. Το πρώτο ξενοδοχείο της πόλης που λεγόταν «Hotel de France και µετατράπηκε σε δηµαρχείο αργότερα, φιλοξένησε τον Τσώρτσιλ, το Μοντγκόµερυ, τον Αιζενάουερ, το Ρόµελ, το Γκύ ντε Μοπασάν και το Φλοµπέρ. Σήµερα η Χαµµαµέτ έχει περίπου 100 ξενοδοχεία που δένουν αρµονικά µε το περιβάλλον. Είναι το Saint Tropez της Τυνησίας, παραθεριστικό κέντρο και προορισµός του JET SET.

2 Αξίζει να επισκεφθείτε: Το παλιό φρούριο KASBAH µε ωραία θέα και εστιατόριο µέσα του. Για να φτάσεις εκεί περνάς µέσα από την παλιά πόλη ( MEDINA) και τους λαβυρίνθους της. Το τέµενος του SIDI ABD EL KADER EL DJILANI (ιερατική σχολή Κορανίου). Το ιεθνές Πολιτιστικό κέντρο στην λεωφόρο Ηνωµένων Εθνών δίπλα στο ξενοδοχείο PARC PLAGE, όπου τον Ιούλιο-Αύγουστο γίνεται το ιεθνές φεστιβάλ της HAMMAMET µε εκδηλώσεις θεάτρου, µπαλέτων, µουσικών εκδηλώσεων jazz κτλ. Τον αρχαιολογικό χώρο PUPUT δίπλα στο ξενοδοχείο TANFOUS. 2η ΗΜΕΡΑ: ΕΚ ΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ NABEUL. ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ ΣΤΗ ΧΑΜΜΑΜΕΤ. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗN ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΜΜΑΜΕΤ (ΚΑΣΤΡΟ, ΑΓΟΡΑ & ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ). ΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ. ΝΑΜΠΕΛ ιαθέτει σχεδόν το 1/3 του τουριστικού εξοπλισµού της χώρας και µπορεί να δεχτεί πάνω από επισκέπτες. Πρώην νεάπολη µε τους Καρχηδόνιους, κατελήφθη από τον Αγαθοκλή και ισοπεδώθηκε από το Σκιπιώνα. Σήµερα έχει κατοίκους. Είναι το πιο µεγάλο κέντρο χειροτεχνίας του κράτους, τριγυρισµένη από πορτοκαλεώνες µε µεγάλη πλαζ. Φηµίζεται για την ποικιλία των ειδών σε πήλινα κεραµικά και πορσελάνη. Οι τεχνίτες συνεχίζουν να δουλεύουν µε τον παλιό παραδοσιακό τρόπο, που λέγεται ότι, µετά την πτώση της Γρανάδας, ήρθε από την Ισπανία µε τους άραβες της Ανδαλουσίας. Επίσης πολύ διαδεδοµένο είναι το κέντηµα και υπάρχουν τα εργαστήρια που φτιάχνουν ψάθες. Όσο για την Παρασκευή είναι η µέρα που στο παζάρι πουλάνε τα πάντα ακόµα και καµήλες. Αξίζει να επισκεφθείτε: Το CAFÉ ERRACHIDIA Την αγορά, όπου βρίσκονται τα εργαστήρια κεραµικής.

3 3 η ΗΜΕΡΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΥΝΙ ΑΣ (ΜΟΥΣΕΙΟ BARDO ΤΖΑΜΙ ZITOUNA ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ - ΟΡΘΟ ΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ). ΓΕΥΜΑ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΧΗ ΟΝΑΣ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ SIDI BOUSAID (ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΘΕΡΕΤΡΟ). ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ. ΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ. ΤΥΝΙ Α Η Τύνιδα, σηµαντικό κέντρο τουρισµού δεν είναι µόνο η πρωτεύουσα (µετά το 1200 µ.χ.) και µητρόπολη, αλλά κύριο λιµάνι και διεθνές αεροδρόµιο της Τυνησίας. Ιδρύθηκε από τους Φοίνικες, «Τύνιδα η πράσινη» όπως την έλεγαν οι οδοιπόροι των καραβανιών τα παλιά χρόνια και έφτασε στο απόγειο της δόξας της κάτω από τους Χαφσίδες στον 13ο αιώνα και από τότε παραµένει η πρώτη πόλη της Τυνησίας. Η πόλη µε τους κατοίκους αποτελείται από την αρχαία πόλη, την Μεντίνα και τη µοντέρνα πόλη. Πρόκειται για µια πόλη µε φηµισµένες λεωφόρους (AVENUE DE BOURGUIBA, MOHAMED V, DE PARIS, DE CARTHAGE & DE REPUBLIQUE), το ωραίο πάρκο του BELVEDERE, το φρούριο GOULETTE, που έχτισε τον 15 ο αιώνα ο Κάρολος 5 ος της Ισπανίας και για τη διασκέδαση µας το φηµισµένο CAFÉ DE PARIS, καθώς και πολλά φηµισµένα και καλά εστιατόρια. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης ο ζωολογικός κήπος, ο µεγαλύτερος της Αφρικής, που εντυπωσιάζει για το πλήθος ζώων της Αφρικανικής ζούγκλας, τα οποία ζουν µέσα στο δικό τους περιβάλλον καθώς επίσης και για την καθαριότητα του χώρου.

4 Η Μεντίνα (που στα αραβικά σηµαίνει παλιά πόλη) είναι η πιο καλοδιατηρηµένη από όλες της χώρας. Σύµφωνα µε τα ιστορικά στοιχεία περιστοιχίζεται από τρεις λίµνες: δυτικά από την Σέµπχα Σιζούµι (Sebkha Sijoumi), βόρεια από τη Σέµπχα Ντε Λ' Αριάνα (Sebkha de l' Ariana), και ανατολικά από αυτή της Καρχηδόνας. Το κτίσιµο της Τύνιδας ξεκίνησε από την πλευρά της ανατολής και επεκτάθηκε στο βορρά και το νότο. Ιστορικοί αναφέρουν ότι τον 4ο π.χ. αιώνα ήταν µια εµπορική µικρή πόλη, όπου ζούσαν Φοίνικες και ναυτικοί. Αργότερα, µε τους Ρωµαίους πήρε την ονοµασία Θούνις. Τον 7ο µ.χ. αιώνα οι Άραβες εγκατέστησαν ένα στρατηγείο προστατευµένο από τείχη. Έτσι γεννήθηκε η µεντίνα γύρω από το τζαµί. Η Τύνιδα έγινε πρωτεύουσα τον 13ο αιώνα και από τότε δε σταµάτησε να αναπτύσσεται. Για πάνω από τρεις αιώνες γνώρισε µια χρυσή εποχή, που διακόπηκε το 1534 από την εισβολή του Charles Quint. Το 1574 η πόλη ελευθερώθηκε από τους Ισπανούς µέσω των Τούρκων και από κει κι ύστερα συνέχισε να αναπτύσσεται όπως και πριν. Με το γαλλικό προτεκτοράτο γεννήθηκε µια καινούργια πόλη φτιαγµένη στο ευρωπαϊκό στυλ δίπλα ακριβώς στη µεντίνα έξω από τα τείχη. Η αρχιτεκτονική της, αντίθετη µε το αραβικό στυλ, κατασκευάζει παράθυρα προς τον δρόµο. Περπατήσαµε τη Μεντίνα, που είναι η µεγαλύτερη της Τυνησίας και η πιο καλά διατηρηµένη. Γύρω από το µεγάλο τζαµί βρίσκονται τα καταστήµατα µε υφάσµατα, αναµνηστικά, βιβλιοπωλεία, κεραµικά. Εκεί θα βρείτε για τις αγορές σας ναργιλέδες, κελεµπίες, τουρµπάνια κλπ. Λίγο πιο κάτω περνώντας το παζάρι, καταλήγετε στην "πόρτα της Γαλλίας" ή την "πόρτα της Θάλασσας" που ονοµάζεται έτσι (Μπαµπ ελ µπαχρ), γιατί κάποτε έφτανε µέχρι εκεί το υγρό στοιχείο. Η Πόρτα της θάλασσας ενώνεται µε το µεγάλο τζαµί δια µέσου της οδού Ζέµα Ελ Ζιτούνα. Πρόκειται για το δεύτερο µεγάλο τζαµί της χώρας, µετά από το τζαµί της Καιρουαν. Ξεκίνησε να χτίζεται µε τους Οµιγιάδες το 732 µ.χ. και τελείωσε µε τους Αλγαβίτες το 864 µ.χ. Έγινε ανακαίνιση το Μπορείτε να το επισκεφθείτε καθηµερινά, αλλά απαγορεύεται να µπείτε µέσα στην αίθουσα προσευχής. Γύρω από το τζαµί βρίσκεται όλη η αγορά (souks). Στην οδό Rue de Rome µπορείτε να δείτε την ελληνική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου καλοδιατηρηµένη, που στην είσοδό της υπάρχουν η Ελληνική και Τυνησιακή σηµαία, ενώ στο προαύλιό της βρίσκεται µνηµείο πεσόντων του ιερού Λόχου... Θα επισκεφθούµε επίσης το φηµισµένο µουσείο BARDO, όπου θα δούµε αρχαία ρωµαϊκά µωσαϊκά, αρχαιολογικά ευρήµατα ρωµαϊκά, ελληνικά κτλ, τον αρχαιολογικό χώρο της Καρχηδόνας καθώς και το φηµισµένο SIDI BOUSAID, τις «Κυκλάδες» της Τυνησίας.

5 Μουσείο Bardo Βρίσκεται στο παλιό παλάτι των Μπέηδων στην περιοχή Μπαρντώ (η λέξη προέρχεται από την ισπανική ονοµασία «ελ πράντο» δηλαδή οι κήποι. Αυτό το παλάτι χτισµένο µεταξύ , είναι χωρισµένο σε δυο πλευρές, από τις οποίες η µια είναι η βουλή και η άλλη το αρχαιολογικό µουσείο, ένα από τα πιο ωραία του κόσµου. Στο µουσείο φιλοξενείται µια από τις οµορφότερες συλλογές µωσαϊκών. Καρχηδόνα Πρωτεύουσα µιας αυτοκρατορίας 2000 χρόνια πριν η Καρχηδόνα που βρίσκεται, στον ψηλό λόφο, είναι πάντα εκεί παρούσα, µε τα ερείπιά της να εικονογραφούν µέχρι τις ηµέρες µας την παλιά της δόξα, που ξεκινά από 814 π.χ. µε τον Καρχηδονικό πολιτισµό, µέχρι την εποχή των Ρωµαίων και το κτίσιµο εκ νέου της Καρχηδόνας! Το 146 πχ οι Ρωµαίοι, µε επικεφαλής τον Σκιιώνα τον Αφρικανό, την κατέλαβαν µετά από 3 πολέµους που διήρκεσαν µέχρι το 814 πχ, µε θέατρα µαχών τη Μεσόγειο, τη Σικελία, τις Άλπεις, την Ιταλία και την Καρχηδόνα. Έσφαξαν όλους τους κατοίκους της έκαψαν και κατεδάφισαν τα πάντα και στη συνέχεια σκέπασαν το έδαφος µε αλάτι ώστε να µην ξαναφυτρώσει χορτάρι. Παρά τη θέληση των Ρωµαίων να ξεχαστεί πλήρως η Καρχηδόνα ο θρύλος των ηρώων της, του Αννίβα και του Αµιλκάρ θα είναι πάντα ζωντανός. Αν ο Ιούλιος Καίσαρας και ο Αύγουστος δεν ξανάχτιζαν την Καρχηδόνα, αυτή θα είχε ξεχαστεί ως πόλη. Ανασκαφές ξεκίνησαν το 1880 µέχρι το 1920 και στο λόφο της BYRSA ανακαλύφθηκαν κυρίως Ρωµαϊκά κτίσµατα αλλά και κατάλοιπα Καρχηδονικά. Σήµερα, η περιοχή είναι ένα παραθαλάσσιο προάστιο µε σπίτια εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής. Κατά τους ιστορικούς βρισκόταν εκεί το "Tοphet", το νεκροταφείο των παιδιών που θυσιάστηκαν στο όνοµα των Καρχηδόνιων Θεών. Ο µεγάλος αριθµός των τάφων δείχνει, πόσα παιδιά θάφτηκαν σ' αυτό το σηµείο. Λίγο πιο πέρα, τα λιµάνια θυµίζουν την µεγάλη ναυτική δύναµη της Καρχηδόνας. ίπλα από αυτά βρίσκονται οι "θέρµες του Αντωνίνου" (Ρωµαϊκή Εποχή µ.χ.) µε λίγες εναποµείνασες παραστάσεις και µια µακέτα που αναπαριστά πιστά την εικόνα των λουτρών, ενώ δίπλα από τις Θέρµες απλώνεται µεγαλόπρεπα το Προεδρικό Μέγαρο. Εκεί επίσης υπάρχουν το θέατρο του Ανδριανού, τα Θερµά του Γκαργίλους, τις Στέρνες "Λα Μαλγκά".

6 Sidi Bou Said Κυριαρχούν το µπλε χρώµα και τα παραδοσιακά "φερ φορζέ" στα παράθυρα, τα πανέµορφα σχέδια στις πόρτες και το γραφικό καφενεδάκι στο τέλος της ανηφόρας του χωριού, που προσφέρει τσάι µε κουκουνάρια, αραβικό καφέ και φυσικό ναργιλέ, που αξίζει να δοκιµάσετε, λόγω του ελαφρού του καπνού, καθισµένοι πάνω σε ψάθες. 4 η ΗΜΕΡΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ MONASTIR (ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ BOURGUIBA & ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΜΑΤΙΝΩΝ ΕΙ ΩΝ). ΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ SOUSSE. ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟ PORT-KANTAOUI. ΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΕ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ SOUSSE. ΣΟΥΣ - ΜΟΝΑΣΤΙΡ Είναι η περιοχή της πεδιάδας και των χαµηλών λόφων που κατακλύζεται, ιδιαίτερα κοντά στη θάλασσα, από ελαιώνες και πλούσια βλάστηση. Το Σαχέλ που σηµαίνει ναυτικό πλαίσιο, σχηµατίζει κατά µήκος της ακτής ένα τόξο, όπου πόλεις και χωριά συνυπάρχουν µέσα στην πολύχρωµη αρµονική οµορφιά που λούζει το τοπίο. Μοναστίρ Το όνοµά του προέρχεται από ένα βυζαντινό µοναστήρι που υπήρξε στο σηµείο του Ριµπάτ, το µοναδικό που φιλοξενούσε γυναίκες σπουδάστριες ή καθηγήτριες. Στην Ιστορία το Μοναστίρ κατελήφθη από τους Ισπανούς και αργότερα από τους Τούρκους. Ο Χαµπίµπ Μπουρκίµπα, δηµότης της πόλης, έδωσε πνοή ανάπτυξης και εκσυγχρονισµού στην πόλη µετά την εκλογή του σαν πρόεδρος της χώρας το 1957.

7 Σους Παραθαλάσσια πόλη µε πολλούς επισκέπτες, που υπήρξε αρχαίο Φοινικικό εµπορικό κέντρο του Ανδροµέδα. Ο επισκέπτης γοητεύεται ιδιαίτερα από την αυθεντικότητά της, καθώς και από τις σύγχρονες τουριστικές της α- νέσεις. Το φρούριο Ριµπάτ χτίστηκε από τους Άραβες όταν οι Βυζαντινοί κυριαρχούσαν στις θάλασσες. Φυλασσόταν από στρατιώτες µοναχούς που ζούσαν στο χώρο του και δίδασκαν το Κοράνι. Έχει ένα ψηλό πύργο απ όπου φαίνεται όλη η πόλη και ένα τζαµί που λένε ότι είναι το αρχαιότερο τζαµί της Αφρικής. Αξίζει να επισκεφθείτε: MEDINA (παλιά πόλη), όπου µπαίνεις από τρεις οχυρωµένες πύλες: την BAD EL JERID, την BAB EL KAHBLI & την BAB EL GHARBI. Πλατείες: FARHAT HACHED, DES MARTYRS, DE GRAND MOSQUEE, DE MUSEE DE KASBAH. Παραδοσιακό καφενείο: LA KAHOUT EL KOUBBA. Οδός CAID µε παραδοσιακές βιοτεχνίες. Μουσείο KASBAH. ΠΟΡΤ ΕΛ ΚΑΝΤΑΟΥΙ ιεθνούς φήµης λιµάνι-κήπος της Μεσογείου, χτισµένο στο µέσο ενός τυπικού τυνησιακού χωριού. Σε µια Μαρίνα του βρίσκεται το "πλοίο των Πειρατών", πάνω στο οποίο γυρίσθηκε η ταινία "Πειρατές" του Ροµάν Πολάνσκι.

8 5 η ΗΜΕΡΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ EL JEM ΡΩΜΑΪΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΜΑΤΜΑΤΑ (ΤΡΩΓΛΟ ΥΤΕΣ). ΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΜΑΤΜΑΤΑ. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ DOUZ (ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΜΗΛΕΣ). ΕΙΠΝΟ ΚΑΙ ΙΑΜΟΝΗ ΣΕ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ TOZEUR. ΜΑΤΜΑΤΑ Τοποθετηµένη στην άκρη της οροσειράς Τεπάγκα είναι η πρώτη πόλη που συναντάµε µετά τις στέπες, σηµείο συνάντησης των τριών ερήµων. Στη Ματµάτα βρίσκοµε τους Βερβερίνους µια φυλή γνωστή για το δικό της τρόπο ζωής, τη γλώσσα της και τα έθιµά της. Παρόλο που η νέα πόλη χτίστηκε µε σκοπό να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των κατοίκων της περιοχής. από τον Χαµπίµπ Μπουργκίµπα, για λόγους κλιµατολογικούς (ιδανικές κλιµατολογικές συνθήκες), αλλά και για λόγους ασφαλείας, πολλές οικογένειες προτιµούν τον παλιό παραδοσιακό τρόπο ζωής, να ζουν, δηλαδή, µέσα στη γη σε τρώγλες.

9 6 η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ TOZEUR (ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ, ΨΩΝΙΑ). ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ. ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ. ΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ DAAR CHRAIET. ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ «ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΥΧΤΕΣ». ΤΟΖΕΡ Χτισµένη στις όχθες µιας αλµυρής λίµνης, αυτή η πόλη έχει την πιο µεγάλη όαση της χώρας και πάνω από φοίνικες. Για να ποτιστούν αυτά τα δέντρα χρειάζεται µεγάλη ποσότητα νερού που προέρχεται από πηγές (πάνω από 200) ή γεωτρήσεις. Το νερό συγκεντρώνεται σε ένα σηµείο και µοιράζεται, σύµφωνα µε το σύστηµα Ίµπεν Σαµπάτ (ο οποίος ήταν µαθηµατικός του 13 ου αιώνα). Η όαση της Τοζέρ είναι ένας πραγµατικός παράδεισος µέσα στην έρηµο. Η πόλη φηµίζεται επίσης για την αρχιτεκτονική της. Τα σπίτια και τα τζαµιά χρησιµοποιούν ένα τούβλο τοποθετηµένο σε γεωµετρικά σχήµατα, που θυµίζει κέντηµα. Αυτός ο τρόπος τοποθέτησης, σταµατάει την αντανάκλαση του φωτός, δίνοντας πιο ζωηρά χρώµατα στις προσόψεις των σπιτιών.

10 Επίσης, µοναδικό σε όλη τη χώρα, είναι και η µαύρη ενδυµασία που φοράνε οι γυναίκες. Λένε ότι η άσπρη γραµµή είναι για τις ανύπαντρες και η µπλε για τις παντρεµένες. Η πόλη της Τοζέρ βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην όαση, σαν αυτή να ήταν ο κήπος της. ίπλα στο µουσείο βρίσκονται οι χίλιες και µια νύχτες, ένα θέαµα που αξίζει να δείτε. Είναι µια αραβική Ντίσνευλαντ, που παρουσιάζει σε ένα ευχάριστο περιβάλλον σκηνές του αραβικού παραµυθιού (Αλί Μπαµπά, Σεβάχ ο Θαλασσινός, το µαγικό λυχνάρι, το ιπτάµενο χαλί κ.α). 7 η ΗΜΕΡΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ TOZEUR. ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ. ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ. ΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ. ΒΡΑ Υ ΕΛΕΥΘΕΡΟ.

11 8 η ΗΜΕΡΑ: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΦΟΙΝΙΚΟ ΕΝΤΡΑ (ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΜΕ ΑΜΑΞΑΚΙΑ ΣΤΙΣ ΟΑΣΕΙΣ), ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ. ΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ NΑFTA (ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΑΛΓΕΡΙΑΣ). ΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ. 9 η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ KAIROUAN (ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΜΕΝΟΣ & ΣΤΙΣ ΕΞΑΜΕΝΕΣ ΤΩΝ ΑΓΛΑΒΙΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΧΑΛΙΩΝ). ΓΕΥΜΑ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΣΤΟ KAIROUAN. ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ HAMMATET. ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΙΠΝΟ ΣΤΟ ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΟ.

12 ΚΑΙΡΟΥΑΝ Πήρε το όνοµά της από το Μαρονάν γιατί βρίσκεται στην διασταύρωση του δρόµου των καραβανιών. Είναι η τέταρτη θρησκευτική πόλη στον κόσµο µετά τη Μέκκα, τη Μεντίνα και τα Ιεροσόλυµα. Χτίστηκε το 670 από το στρατηγό Όκµπα Ίµπεν Νάφι σε ένα ήσυχο σηµείο, µακριά από τους Βυζαντινούς, που έλεγχαν τις ακτές και τους Βερβερίνους που ήταν στα βουνά. Όπως λέει ο µύθος, ανάβλυζε µια πηγή στα πόδια του στρατηγού, που βρήκε ένα χρυσό ποτήρι, το οποίο είχε χαθεί στη Μέκκα µερικά χρόνια πριν. Έτσι την ανακήρυξαν ιερή. Αργότερα έγινε η βάση των κατακτήσεων των αράβων στην Ευρώπη. Το χτίσιµο της πόλης ξεκίνησε από το µεγάλο Τέµενος που έγινε από ρωµαϊκά αρχαία. Με τα χρόνια η πόλη µεγάλωσε και έφθασε στο απόγειο της οµορφιάς της µε τους Αγλαβίτες, που την έκαναν µια από τις µεγάλες πόλεις της Μεσογείου. ίδασκαν την Ιατρική, την αστρονοµία, τα µαθηµατικά και τη θρησκεία. Με τους Ιλαλινούς το 1057 η Καιρουάν χάνει τη δόξα της. Η επίσκεψη στους θρησκευτικούς χώρους επιβάλλει σεβασµό και στους κώδικες ντυσίµατος (καλυµµένα τα γυµνά σηµεία του σώµατος).. Το µεγάλο τζαµί της θεωρείται σαν το πλέον σεβαστό θρησκευτικό οικοδόµηµα της Τυνησίας, µε κυριότερα υλικά κατασκευής τους ακατέργαστους πλίνθους, το µάρµαρο και το κέδρινο ξύλο. Το τζαµί Αµπού Ζοµάα Ελ Μπαλάουι, γνωστό σαν τζαµί του Κουρέα (συντρόφου του Προφήτη Μωάµεθ), είναι επίσης ένα οικοδόµηµα γεµάτο χάρη µε τα περίφηµα ξυλόγλυπτα ταβάνια, τους θόλους µε τα γύψινα λαξεύµατα και το επίστρωµα από αρχαία φαγιάνς στους τοίχους. Ο Μιναρές, ύψους 36µ,. σχήµατος τετραγώνου, αποτελούµενος από τρία πατώµατα, χρησιµοποιήθηκε σαν πύργος ελέγχου. Εκατόν τριάντα σκάλες οδηγούν στην κορυφή, όπου βρίσκονται µεγάφωνα για να καλούν οι Μοεζίνιδες τους πιστούς. Η κεντρική αυλή, στρωµένη µε µάρµαρο, κλείνει προς το κέντρο, συγκεντρώνοντας µε αυτό τον τρόπο το νερό της βροχής, που περνάει µέσα από ένα είδος φίλτρου και

13 καταλήγει σε δεξαµενές βρισκόµενες κάτω απ αυτή την αυλή. ίπλα υπάρχουν πηγάδια, που το στόµιό τους στολίζεται από κοµµάτι ρωµαϊκών κολόνων, οι οποίες έχουν σκαφτεί και επιτρέπουν στον πιστό να τραβήξει νερό και να πλυθεί πριν την προσευχή του. Η ώρα των προσευχών καθορίζεται από ένα ηλιακό ρολόι που βρίσκεται στο κέντρο της αυλής. Υπάρχουν άλλα δύο στους τοίχους γύρω από αυτή. Στα σούκς (αγορές) ο επισκέπτης ανακαλύπτει το µαγικό κόσµο των χαλιών της Καιρουάν µε τους δετούς κόµπους, που προϋπήρξαν των Τυνησιακών χαλιών. Η οµορφιά του φυσικού τοπίου, ο πλούτος των ιστορικών µνηµείων, το ήπιο και θερµό κλίµα, οι αµµουδερές παραλίες, η διάφανη θάλασσα, το καλό οδικό δίκτυο, το διεθνές αεροδρόµιο, καθώς και η µικρή απόσταση από τα µεγάλα αστικά κέντρα (Σούς), την καθιστούν µία από τις πιο σηµαντικές τουριστικές περιοχές της Τυνησίας. 10 η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟ ΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΤΥΝΙ ΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ TU 220 ΤΗΣ TUNIS AIR ΣΤΙΣ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟ ΡΟΜΙΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» ΣΤΙΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012 ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012 ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΤΥΝΗΣΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012 ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013 ΓΥΡΟΣ ΟΑΣΕΩΝ & ΕΡΗΜΟΥ Αναχ: Κυριακή 23, 30 Δεκ. και Πέμπτη 20, 27 Δεκ. με Tunis Air ***ΔΩΡΟ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ GALA*** ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΡΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë

Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë Περπατώντας στην ªÂÛ ÈˆÓÈÎ fiïë Σπάνια έχει κάποιος την ευκαιρία να διαβεί 2400 χρόνια ιστορίας, συγκεντρωµένα σε µια έκταση 58,37 εκταρίων που περικλείεται ανάµεσα στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης. Έναν

Διαβάστε περισσότερα

Ρουµανία- Τρανσυλβανία- Καρπάθια 4 ηµέρες αεροπορικώς Θεοφάνεια

Ρουµανία- Τρανσυλβανία- Καρπάθια 4 ηµέρες αεροπορικώς Θεοφάνεια Ρουµανία- Τρανσυλβανία- Καρπάθια 4 ηµέρες αεροπορικώς Θεοφάνεια Τιµή: 390 Αναχώρηση: 05/01 Περιγραφή Ταξιδιού 1η µέρα: Aθήνα - Βουκουρέστι - Παλάτι Πέλες- Μοναστήρι Σινάια Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο «Ελ.

Διαβάστε περισσότερα

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό

5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό 5ήµερη προσκυνηµατική εκδροµή στην Αµοργό Η Αµοργός, το νησί του ''Απέραντου Γαλάζιου'', βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο των Κυκλάδων, σε απόσταση 136 ναυτικών µιλίων από τον Πειραιά. Είναι µακρόστενο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΟ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΟ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ένα µοναδικό σταυροδρόµι πολιτισµών και ηπείρων. Βυζαντινά µνηµεία, παλάτια σουλτάνων, γραφικά παζάρια µε µεθυστικά αρώµατα Ανατολής, θαλασσινές µυρωδιές στις όχθες του Βόσπορου & της θάλασσας του Μαρµαρά.

Διαβάστε περισσότερα

Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι

Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι Τιμοκατάλογος : 20/01-31/03/2015 Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι 4ημέρες από 399 Ντουμπάι LUX 6ημέρες / 5νύχτες Αναχωρήσεις KAΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ / ΠΤΗΣΕΙΣ (από Θεσ/νίκη) GULF AIR Διαφορά 1κλίνου CITY MAX 3*

Διαβάστε περισσότερα

Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι

Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι Τιμοκατάλογος : 01/09-16/12/2014 Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι 6ημέρες από 399 Κομνηνών 12, Θεσ/νίκη Τ. 2310 235 554 hm@caravel-travel.gr www.caravel-travel.gr Ντουμπάι LUX 6ημέρες / 5νύχτες Αναχωρήσεις KAΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΦΩΤΑ 2015-16

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΦΩΤΑ 2015-16 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΦΩΤΑ 2015-16 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ΗΜΕΡΟ LUX ΜΕ ΤΗΝ 2 ΓΕΥΜΑΤΑ ME THN ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ 535 220 595 310 5* SUP. GRAND GHAYA

Διαβάστε περισσότερα

Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι

Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι Ντουμπάι SHOPPIG 4 ημέρες / 3νύχτες Αεροπορικά εισιτήρια Διαμονή σε ξενοδοχείο Μεταφορές αεροδρομίου ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ / JORDAIA 3* SUP MAYFAIR 210 305 455 355 90 COPTHORE 4* 245 340 490

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοκρατορικό Μαρόκο 8 ΜΕΡΕΣ8 ΜΕΡΕΣ

Αυτοκρατορικό Μαρόκο 8 ΜΕΡΕΣ8 ΜΕΡΕΣ Αυτοκρατορικό Μαρόκο 8 ΜΕΡΕΣ8 ΜΕΡΕΣ 1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Καζαμπλάνκα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη, συνάντηση με τον αρχηγό σας και ξεκινάμε για την ξενάγηση

Διαβάστε περισσότερα

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014

Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες. 18 22 Απριλίου 2014 Σίνα 14 & Ακαδημίας, τηλ. 210 3642707, φαξ. 201-3642707 e-mail: info@cosmorama.gr Πάσχα στα «πόδια» της Χαλκιδικής Άγιον Όρος, 5 μέρες 18 22 Απριλίου 2014 Μόνο σε εμάς θα βρείτε: Πλούσιες πρωινές ξεναγήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι

Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι Ντουμπάι Αμπου Ντάμπι Ντουμπάι 4 ήμερο LUX 4 ημέρες / 3νύχτες Ξενάγηση Ντουμπάι με γεύμα ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ / 1κλίνου CITY MAX 3* (Bur Dubai) 385 485 565 590 155 CASSELS AL BARSHA 4* 415 545 599 650 220 HYATT

Διαβάστε περισσότερα

5 Μέρες/4νύχτες στην Κωνσταντινούπολη αεροπορικώς σε κεντρικό ξενοδοχείο 4 αστέρων από 9/6 έως 13/6

5 Μέρες/4νύχτες στην Κωνσταντινούπολη αεροπορικώς σε κεντρικό ξενοδοχείο 4 αστέρων από 9/6 έως 13/6 5 Μέρες/4νύχτες στην Κωνσταντινούπολη αεροπορικώς σε κεντρικό ξενοδοχείο 4 αστέρων από 9/6 έως 13/6 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ Ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι μόνο μια μοναδική

Διαβάστε περισσότερα

SOU ZHELEZNIK Stara Zagora, Bulgaria

SOU ZHELEZNIK Stara Zagora, Bulgaria SOU ZHELEZNIK Stara Zagora, Bulgaria Η Στάρα Ζαγόρα είναι είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας και ένα σημαντικό οικονομικό κέντρο της χώρας. Είναι γνωστή ως πόλη των ίσιων δρόμων, των φλαμουριών

Διαβάστε περισσότερα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ 1 η μέρα: ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ν. Καζαντάκης. Επιβίβαση στο αεροσκάφος και με απευθείας πτήση αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Άφιξη και αναχώρηση για μια πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Π ο λ υ ή μ ε ρ η ε κ δ ρ ο μ ή Γ Λ υ κ ε ί ο υ

Π ο λ υ ή μ ε ρ η ε κ δ ρ ο μ ή Γ Λ υ κ ε ί ο υ Π ο λ υ ή μ ε ρ η ε κ δ ρ ο μ ή Γ Λ υ κ ε ί ο υ Προορισμός: Θεσσαλονίκη Ημερομηνίες: 3/3/2015 7/3/2015 Ξενοδοχείο: Porto Palace Hotel 5* Deluxe Αριθμός συμμετεχόντων: 53 Αριθμός συνοδών: 5 Πρόγραμμα πολυήμερης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣ: ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ NIKIS 23 ATHENS GREECE TK 10557 TEL. 2103225802 2103225175-2103225804 FAX. 2103229933 2103229023 e-mail: circle@otenet.gr web page: www.kyklostravel.gr MEMBER CODE 27-2-1159 ΠΡΟΣ: ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡO ΤΗΣ ΚΩ Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΤΟ ΚΑΣΤΡO ΤΗΣ ΚΩ Η ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡO ΤΗΣ ΚΩ Το Κάστρο των Ιπποτών είναι ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της Κω. Ιδιαίτερα εντυπωσιακό και επιβλητικό είναι ένα από τα αξιοθέατα που κάθε επισκέπτης του νησιού πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

: 26 2013 ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ

: 26 2013 ΠΡΑΓΑ-ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΙ 1η μέρα: 25 Αυγούστου 2013 ΑΘΗΝΑ- ΠΡΑΓΑ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Χρυσή Πόλη των 100 Πύργων, την Πράγα. Ακολουθεί πεζή ξενάγηση στην παλιά πόλη. Θα δούμε το συγκρότημα κτιρίων που απαρτίζουν

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοκρατορικό Μαρόκο ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ. 1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για

Αυτοκρατορικό Μαρόκο ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ. 1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ ΚΑΖΑΜΠΛΑΝΚΑ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ Αυτοκρατορικό Μαρόκο ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ Διάρκεια: 7 & 8 Μέρες Αναχώρηση: 23,28,30/12 & 4/01 Καζαμπλάνκα - Μεκνές - Ραμπάτ - Φεζ - Μαρακές... Μνημεία, τζαμιά και παλάτια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4 & 5ηµέρες αεροπορικώς Αναχ: Κάθε Πέµπτη από 07/05 έως και 18/06/15

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 4 & 5ηµέρες αεροπορικώς Αναχ: Κάθε Πέµπτη από 07/05 έως και 18/06/15 www.vrakastravel.gr, sales@vrakastravel.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- ΕΚ ΡΟΜΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ ΠΟΥΛΜΑΝ-ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 7,,18.31 ΠΕΙΡΑΙΑΣ THΛ.211720102 211 72010, FAX 211 7201018 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

TROFEO ADRIATICO. Trofeo Adriatico ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ: TROFEO ADRIATICO ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ. ΡΙΜΙΝΙ 24-28 Μαρτίου 2016

TROFEO ADRIATICO. Trofeo Adriatico ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ: TROFEO ADRIATICO ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ. ΡΙΜΙΝΙ 24-28 Μαρτίου 2016 TROFEO ADRIATICO ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΓΟΡΙΑ U19 U17 U16 U15 U14 U13 U11 U10 ΡΙΜΙΝΙ 24-28 Μαρτίου 2016 Trofeo Adriatico Διοργάνωση: A.C. Tropical Coriano - Eurosportring Περιοχή: Ρίμινι ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΑΡΟΚΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 (εκτος περιόδου Χριστουγέννων 2012-Πρωτοχρονιάς 2013)

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΑΡΟΚΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 (εκτος περιόδου Χριστουγέννων 2012-Πρωτοχρονιάς 2013) ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΑΡΟΚΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 (εκτος περιόδου Χριστουγέννων 2012-Πρωτοχρονιάς 2013) ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΜΑΡΟΚΟ 7ημέρες Νοέμβριος 2012-Μάρτιος 2013 1 η ημέρα Αθήνα-Καζαμπλάνκα-Μαρρακές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητοί συνεργάτες, Το γραφείο µας σε συνεργασία µε την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και µε τη στήριξη των ήµων Τρίπολης, Γορτυνίας και του Επιµελητήριο Αρκαδίας σας προσκαλούν να συµµετέχετε

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά

Επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά Επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά Η Αγορά ήταν η μεγαλύτερη πλατεία της πόλης. Η πλατεία άρχισε να χρησιμοποιείται ως δημόσιος χώρος από τα αρχαϊκά χρόνια. Μέχρι τότε στην περιοχή υπήρχαν σπίτια και τάφοι. Ο

Διαβάστε περισσότερα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα

Karystos Beach Front - Εύβοια. οικολογικό συγκρότημα Karystos Beach Front - Εύβοια οικολογικό συγκρότημα Περιγραφή συγκροτήματος Συγκρότημα τεσσάρων οικολογικών και βιοκλιματικών εξοχικών κατοικιών σε οργανωμένο παραθεριστικό οικισμό, με άμεση πρόσβαση στην

Διαβάστε περισσότερα

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας.

Το Νησάκι βρίσκεται στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας και μόλις 25χλμ από την πόλη της Κέρκυρας. Το Νησάκι είναι άλλο ένα ήσυχο και γραφικό χωριό στη βορειοανατολική ακτή της Κέρκυρας. Στο παρελθόν, σύμφωνα με τους παλιούς χωρικούς, το Νησάκι ήταν ένα μικρό βραχώδες νησί, το οποίο ενώθηκε με την στεριά

Διαβάστε περισσότερα

3 o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ Σ.Χ. ΕΤΟΣ 2011-2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ» ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ

3 o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ Σ.Χ. ΕΤΟΣ 2011-2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ» ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ 3 o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ Σ.Χ. ΕΤΟΣ 2011-2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ» ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ Εργασία του μαθητή: ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Το Μπλε τζαμί ή Τζαμί του

Διαβάστε περισσότερα

Η Πόλη έξω από τα Â Ë

Η Πόλη έξω από τα Â Ë Η Πόλη έξω από τα Â Ë Είναι τόσα πολλά αυτά που έχει να κάνει και να δει ο επισκέπτης της Πόλης της Ρόδου, τόσες πολλές οι επιλογές που σίγουρα δεν θα πλήξει. Μέρες ολόκληρες θα µπορούσε κανείς να περάσει

Διαβάστε περισσότερα

9 ημέρες 8 νύχτες Colombo Habarana Dambulla - Kandy Pinawella - Nuwara Eliya Katharagama

9 ημέρες 8 νύχτες Colombo Habarana Dambulla - Kandy Pinawella - Nuwara Eliya Katharagama 9 ημέρες 8 νύχτες Colombo Habarana Dambulla - Kandy Pinawella - Nuwara Eliya Katharagama 1 η 2 η ημέρα Αθήνα Κολόμπο - Νεγκόμπο Αναχώρηση από την Αθήνα και άφιξη στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα Colombo με

Διαβάστε περισσότερα

Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής

Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής Τουρκία: Ο παράδεισος της Ανατολής Βρίσκεται στην ΝΔ Ασία και συνορεύει με την Ελλάδα, Βουλγαρία, Ιράν, Ιράκ, κ.α. Είναι ένας εύκολος προορισμός, αφού κανείς μπορεί να πάει εκεί είτε με αεροπλάνο είτε

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Ιταλία Τι είδαμε, τι κάναμε και πώς περάσαμε στην Ιταλία? Ημερολόγιο Comenius Ιταλία Για να δείξω πως περάσαμε στην Ιταλία θα φτιάξω ένα ημερολόγιο. Το ημερολόγιο θα έχει

Διαβάστε περισσότερα

Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο

Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο Η Λίνδος απέχει 50 χλμ. νότια από την πόλη της Ρόδου. Ο οικισμός διατηρεί το χρώμα και την ατμόσφαιρα μιας άλλης εποχής. Κυρίαρχο στοιχείο ο ρομαντισμός, που καταλαμβάνει τον επισκέπτη, μόλις φθάσει στο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. Χατζηκυριάκου Μήδεια

ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. Χατζηκυριάκου Μήδεια ΕΚΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ COMENIOUS ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: 2012-1-TR1-COM07-37032 2 ΧΩΡΑ: ΤΟΥΡΚΙΑ-ΑΔΑΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: AKIF PALALI

Διαβάστε περισσότερα

3 η µέρα: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ ΑΣΙΖΗ ΓΚΟΥΜΠΙΟ. 4 η µέρα: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ ΣΙΕΝΑ ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ. 5η µέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ ΛΟΥΚΑ ΠΙΖΑ

3 η µέρα: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ ΑΣΙΖΗ ΓΚΟΥΜΠΙΟ. 4 η µέρα: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ ΣΙΕΝΑ ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ. 5η µέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ ΛΟΥΚΑ ΠΙΖΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΟΣΚΑΝΗ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΟΥΜΒΡΙΑ 8 µέρες / 7 νύχτες Περούτζια * Ασίζη * Γκούµπιο * Σιένα * Σαν Τζιµινιάνο * Μοντεκατίνι * Λούκα * Πίζα * Φλωρεντία * 1η µέρα: ΑΘΗΝΑ ΠΑΤΡΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η πολυπόθητη μέρα για την εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη είχε φτάσει! Βαλίτσες, φωτογραφικές μηχανές, τα λόγια που είχε να μάθει ο καθένας από όσους συμμετέχουμε

Διαβάστε περισσότερα

Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές.

Στη Λίμνη Κεριού μπορείτε επίσης να κάνετε καταδύσεις και να εξερευνήσετε τις κοντινές θαλάσσιες σπηλιές. Ζάκυνθος Η Ζάκυνθος, το Φιόρε του Λεβάντε είναι ένα ακόμη νησί του Ιονίου προικισμένο από τη φύση με μοναδικές ομορφιές. Είναι το νοτιότερο νησί του συμπλέγματος και το τρίτο σε έκταση και πληθυσμό των

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη εξόρμηση της νέας χρονιάς! Τετραήμερη εκδρομή του συλλόγου μας 5-8 / 1 / 2017 στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας!

Η πρώτη εξόρμηση της νέας χρονιάς! Τετραήμερη εκδρομή του συλλόγου μας 5-8 / 1 / 2017 στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας! Η πρώτη εξόρμηση της νέας χρονιάς! Τετραήμερη εκδρομή του συλλόγου μας 5-8 / 1 / 2017 στο Μπάνσκο της Βουλγαρίας! Θέλουμε πάντα να βρίσκεστε σε ταξιδιωτική διάθεση και ετοιμότητα και έτσι, λίγες μέρες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ 11 ημέρες

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ 11 ημέρες ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ 11 ημέρες Αναχωρήσεις 2015: ΔΕΚ 23 Αναχωρήσεις 2016: ΙΑΝ 6, ΦΕΒ 24, ΜΑΡ 23, ΑΠΡ 27 1η μέρα: Αθήνα Τασκένδη Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου και η πτήση μας με

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

Βερολίνο Πότσνταµ, 4 ηµέρες

Βερολίνο Πότσνταµ, 4 ηµέρες Βερολίνο Πότσνταµ, 4 ηµέρες Γενικά ιανυκτερεύσεις: Βερολίνο (3) Mε την ενοποίηση της Γερµανίας, το 1989, το Βερολίνο πήρε την θέση που του άρµοζε. Πόλη 'αριστοκρατική' µε φαρδιές λεωφόρους και µεγαλόπρεπα

Διαβάστε περισσότερα

Γύρος Ισπανίας - Ανδόρα, 15 ημέρες

Γύρος Ισπανίας - Ανδόρα, 15 ημέρες ΑΘΗΝΑ: Σαχτούρη 103, Πειραιάς Τηλ. 2103319761 ΗΡΑΚΛΕΙΟ : Ζωγράφου 12 Τηλ. 2810280040 fax 2810281506 E-mail: roundtravel@roundtravel.gr www.roundtravel.gr Γύρος Ισπανίας - Ανδόρα, 15 ημέρες Δεν υπάρχουν

Διαβάστε περισσότερα

BELVEDERE COURT APARTMENT = 4* SUPERIOR ΙΦ. 1ΚΛΙΝΟ BELVEDERE COURT APARTMENT = 4* SUPERIOR 1ΚΛΙΝΟ BELVEDERE COURT APARTMENT = 4* SUPERIOR

BELVEDERE COURT APARTMENT = 4* SUPERIOR ΙΦ. 1ΚΛΙΝΟ BELVEDERE COURT APARTMENT = 4* SUPERIOR 1ΚΛΙΝΟ BELVEDERE COURT APARTMENT = 4* SUPERIOR 05/01 465 145 535 220 555 230 22/12 500 145 569 220 589 230 22/12 24/12 715 145 785 220 805 230 6ΗΜΕΡΟ LUX 28/12 29/12 05/01 585 180 665 280 689 290 26/12 689 250 810 390 845 400 Show µε τα ελφίνια 26/12

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΦΩΤΑ 2015-16

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΦΩΤΑ 2015-16 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ, ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ & ΦΩΤΑ 2015-16 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 5ΗΜΕΡΟ LUX ΜΕ ΤΗΝ 2 ΓΕΥΜΑΤΑ ME THN ΕΚ ΡΟΜΗ ΣΤΟ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ 535 220 595 310 24/12-28/12 5* SUP.

Διαβάστε περισσότερα

1 η μέρα 4/3/12: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω.

1 η μέρα 4/3/12: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω. 1 η μέρα 4/3/12: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Συγκέντρωση στο λιμάνι του Ηρακλείου, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Διανυκτέρευση εν πλω. 2 η μέρα 5/3/12: ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άφιξη το πρωί στο λιμάνι

Διαβάστε περισσότερα

Ορτυγία. Κάντε κλικ για να επεξεργαστείτε τον υπότιτλο του υποδείγματος

Ορτυγία. Κάντε κλικ για να επεξεργαστείτε τον υπότιτλο του υποδείγματος Ορτυγία Κάντε κλικ για να επεξεργαστείτε τον υπότιτλο του υποδείγματος Τοποθεσία Πού βρίσκεται; Το νησί της Ορτυγίας βρίσκεται στην κάτω Ιταλία στις Συρακούσες. Τα αξιοθέατα: Ο ναός του Απόλλωνα üη πλατεία

Διαβάστε περισσότερα

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ

4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΒΕΡΟΙΑ ΝΑΟΥΣΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΘ ΜΩΡΑΙΤΗΣ Ο.Ε. TOURIST AND TRAVEL AGENCY ΠΑΤΡΩΝ 19 ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΤΗΛ. : 27410 28588 FAX: 27410 25073 e mail: moraitis.kor@hotmail.com 4 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΟΧΡΙΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΓΑ - Κάρλοβι Βάρυ 3, 4 & 5 ημέρες

ΠΡΑΓΑ - Κάρλοβι Βάρυ 3, 4 & 5 ημέρες ΠΡΑΓΑ - Κάρλοβι Βάρυ 3, 4 & 5 ημέρες Η Πράγα πρωτεύουσα της Τσεχίας, «Χρυσή Πόλη» ή «Πόλη των εκατό πύργων» όπως έχει χαρακτηριστεί, μοναδική & πολύ καλά διατηρημένη ως σήμερα. Η γεωγραφική της θέση, την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΗΜΕΡΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ (Τρεις διανυκτερεύσεις)

ΤΡΙΗΜΕΡΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ (Τρεις διανυκτερεύσεις) Tour code: 02111F ΤΡΙΗΜΕΡΟ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ (Τρεις διανυκτερεύσεις) Ψηλά, πάνω από τον Κορινθιακό κόλπο, στο ιερό βουνό του Παρνασσού και περικυκλωμένοι από έλατα βρίσκονται οι αφιερωμένοι στον

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑ-BANSKO 4&5ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧ:19.20,22,23,24, 25,26, 27,29,30.12 & 2, 3.01.2016

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑ-BANSKO 4&5ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧ:19.20,22,23,24, 25,26, 27,29,30.12 & 2, 3.01.2016 ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑ-BANSKO 4&5ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧ:19.20,22,23,24, 25,26, 27,29,30.12 & 2, 3.01.2016 1η ΜΕΡΑ : ΑΘΗΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΡΙΛΑΣ - ΣΟΦΙΑ Συγκέντρωση και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό για ΣΟΦΙΑ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΧΑΝΙΩΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 2010 ΙΤΑΛΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ ΤΣΕΧΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ (ΙΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΠΡΑΓΑ ΜΟΝΑΧΟ ΒΕΝΕΤΙΑ) 12 ΗΜΕΡΕΣ 23/03/2010 ΕΩΣ 03/04/2010 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΑΡΟΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012 ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΑΡΟΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012 ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΑΡΟΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012 ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013 ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΜΑΡΟΚΟ 7 ημέρες Αναχ: 22 & 29 Δεκ. με Alitalia & 24 & 31 Δεκ. με Tunis Air 1 η ημέρα Αθήνα-Καζαμπλάνκα-Μαρρακές Συγκέντρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΓΑ - Κάρλοβι Βάρυ 4, 5 & 6 ημέρες

ΠΡΑΓΑ - Κάρλοβι Βάρυ 4, 5 & 6 ημέρες ΠΡΑΓΑ - Κάρλοβι Βάρυ 4, 5 6 ημέρες Η Πράγα πρωτεύουσα της Τσεχίας, «Χρυσή Πόλη» ή «Πόλη των εκατό πύργων» όπως έχει χαρακτηριστεί, μοναδική πολύ καλά διατηρημένη ως σήμερα. Η γεωγραφική της θέση, την κατέταξε

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΙΝΑΣ (10 μέρες) ΣΑΓΚΑΗ ΣΙΤΑΝΓΚ ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ - ΣΙΑΝ - ΠΕΚΙΝΟ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΙΝΑΣ (10 μέρες) ΣΑΓΚΑΗ ΣΙΤΑΝΓΚ ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ - ΣΙΑΝ - ΠΕΚΙΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΚΙΝΑΣ (10 μέρες) ΣΑΓΚΑΗ ΣΙΤΑΝΓΚ ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ - ΣΙΑΝ - ΠΕΚΙΝΟ Λίμνη Ξιχού - Πήλινος Στρατός- Σινικό Τείχος- Απαγορευμένη Πόλη - Tιέν Aν Mεν Θερινά Ανάκτορα - Ναός του Ουρανού Αναχωρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

<< ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΕΣ >>

<< ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΕΣ >> 1 Ο ΕΠΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΤΑΞΗ Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2014 : > ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΥΚΗΝΩΝ Από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Χτισμένη πάνω

Διαβάστε περισσότερα

KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: ΚΙΝΗΤΑ: FACEBOOK: KalamiCorfu

KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: ΚΙΝΗΤΑ: FACEBOOK: KalamiCorfu KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: 26610 81581 ΚΙΝΗΤΑ: 693 2930643 FACEBOOK: KalamiCorfu 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 16 IOYΛΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΝΕΟΛΙΘΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΧΟΙΡΟΚΟΙΤΙΑΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ ΕΝΕΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ταξίδι στην Καβάλα. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα.

Ταξίδι στην Καβάλα. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Ταξίδι στην Καβάλα Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Ταξίδι στην Καβάλα Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2015 Παραλία Άσπρης Άμμου Αφήνοντας την πόλη της Καβάλας

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012 ή εναλλακτικά 04/04/2012 08/04/2012

Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012 ή εναλλακτικά 04/04/2012 08/04/2012 ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΗΜΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΤΗΣ Β ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: 28/03/2012-01/04/2012

Διαβάστε περισσότερα

Ο τόπος µας. Το σχολείο µας. Πολιτισµός. Η τάξη µας

Ο τόπος µας. Το σχολείο µας. Πολιτισµός. Η τάξη µας Ο τόπος µας Το σχολείο µας Πολιτισµός Η τάξη µας Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ Ανάµεσα στις ακτές του νοµού Μαγνησίας και τη Σκόπελο και απέναντι από το Πήλιο, βρίσκεται η Σκιάθος, ένα νησί µε έκταση 48 τετραγωνικά χιλιόµετρα.

Διαβάστε περισσότερα

BELLA ITALIA. 8 µέρες / 7 νύχτες. * Βενετία * Φλωρεντία * Σιένα * Ρώµη * 1 η µέρα: ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ - (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ

BELLA ITALIA. 8 µέρες / 7 νύχτες. * Βενετία * Φλωρεντία * Σιένα * Ρώµη * 1 η µέρα: ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ - (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ BELLA ITALIA 8 µέρες / 7 νύχτες * Βενετία * Φλωρεντία * Σιένα * Ρώµη * 1 η µέρα: ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ - (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) - ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ - ΕΝ ΠΛΩ Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιµάνι της Πάτρας / Ηγουµενίτσας. Επιβίβαση

Διαβάστε περισσότερα

Presentation of Trikala

Presentation of Trikala Presentation of Trikala Τρίκαλα Τα Τρίκαλα είναι πόλη της Θεσσαλίας και πρωτεύουσα του Ν. Τρικάλων. Είναι κτισµένα στο δυτικό άκρο του θεσσαλικού κάµπου και έτσι συνδυάζουν κάµπο και βουνό. Όµορφη, ήσυχη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΑ - Υδάτινες πόλεις & πήλινος στρατός ΣΑΓΚΑΗ ΣΙΤΑΝΓΚ ΧΑΝΤΖΟΟΥ - ΣΙΑΝ ΠΕΚΙΝΟ (10 μέρες 7 νύχτες)

ΚΙΝΑ - Υδάτινες πόλεις & πήλινος στρατός ΣΑΓΚΑΗ ΣΙΤΑΝΓΚ ΧΑΝΤΖΟΟΥ - ΣΙΑΝ ΠΕΚΙΝΟ (10 μέρες 7 νύχτες) ΚΙΝΑ - Υδάτινες πόλεις & πήλινος στρατός ΣΑΓΚΑΗ ΣΙΤΑΝΓΚ ΧΑΝΤΖΟΟΥ - ΣΙΑΝ ΠΕΚΙΝΟ (10 μέρες 7 νύχτες) Λίμνη Σιχού Πήλινος Στρατός Σινικό Τείχος Απαγορευμένη Πόλη Tιέν Aν Mεν Θερινά Ανάκτορα Ναός του Ουρανού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ (11 μέρες)

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ (11 μέρες) ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ (11 μέρες) Τασκένδη Νουκούς Χίβα - Σαμαρκάνδη Σαχριζάμπ - Μπουχάρα Αναχωρήσεις 23/12, 6/1, 24/2, 23/3, 27/4 Τιμές κατ άτομο Δίκλινο 1.270 Επιβάρυνση μονόκλινου 250 Οι τιμές εμπεριέχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΙΚΕΛΙΑ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΚΑΤΑΝΙΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΙΤΝΑ ΝΟΤΟΣ ΑΒΟΛΑ 5μέρες 445 με απ ευθείας πτήσεις από ΗΡΑΚΛΕΙΟ

ΣΙΚΕΛΙΑ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΚΑΤΑΝΙΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΙΤΝΑ ΝΟΤΟΣ ΑΒΟΛΑ 5μέρες 445 με απ ευθείας πτήσεις από ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΣΙΚΕΛΙΑ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΤΑΝΙΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΑΚΡΑΓΑΝΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗ ΑΙΤΝΑ ΝΟΤΟΣ ΑΒΟΛΑ 5μέρες 445 με απ ευθείας πτήσεις από ΗΡΑΚΛΕΙΟ 1η ΗΜΕΡΑ : ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΤΑΝΙΑ - ΤΑΟΡΜΙΝΑ - ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ Αναχώρηση από την

Διαβάστε περισσότερα

Τήνος 3 ηµέρες. Οδική εκδροµή στην Τήνο 3 ηµέρες

Τήνος 3 ηµέρες. Οδική εκδροµή στην Τήνο 3 ηµέρες Τήνος 3 ηµέρες Οδική εκδροµή στην Τήνο 3 ηµέρες 1η ηµέρα: Ραφήνα - Τήνος Συγκέντρωση στα γραφεία µας στις 07:30 και αναχώρηση µε ενδιάµεσες στάσεις για Ραφήνα απ όπου θα πάρουµε το πλοίο για την Τήνο.

Διαβάστε περισσότερα

Μινωικός Πολιτισμός σελ. 23-28

Μινωικός Πολιτισμός σελ. 23-28 Μινωικός Πολιτισμός σελ. 23-28 Να περιγράψετε ένα μινωικό ανάκτορο; Μεγάλα Συγκροτήματα κτιρίων, Είχαν πολλές πτέρυγες-δωματίων, Διοικητικά, Οικονομικά, Θρησκευτικά και Καλλιτεχνικά κέντρα της περιοχής,

Διαβάστε περισσότερα

33 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Ε2 2013-2014 1

33 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Ε2 2013-2014 1 ΕΝΑ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΓΕΜΑΤΟ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. 33 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Ε2 2013-2014 1 Εικόνα 1 Εικόνα 2 Ρωμαϊκές λεγεώνες

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ

ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ Η Κέρκυρα είναι ένα από τα ωραιότερα νησιά της Ελλάδας, που με τη πολυσήμαντη ιστορία της, την καταπράσινη ύπαιθρο, τις δαντελένιες ακρογιαλιές και κυρίως με

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά σε Ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ. Μουσειακή παρουσίαση του οικοδομικού προγράμματος του Αυτοκράτορα Αδριανού. Μουσείο Ακρόπολης, Ισόγειο.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ. Μουσειακή παρουσίαση του οικοδομικού προγράμματος του Αυτοκράτορα Αδριανού. Μουσείο Ακρόπολης, Ισόγειο. ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ Μουσειακή παρουσίαση του οικοδομικού προγράμματος του Αυτοκράτορα Αδριανού για την Αθήνα του 2 ου αιώνα μ.χ Μουσείο Ακρόπολης, Ισόγειο Ελεύθερη πρόσβαση Ώρες λειτουργίας του Μουσείου

Διαβάστε περισσότερα

43378.JPG. Παλαιά παραλία. 43380.JPG 43379.JPG 43382.JPG. Πορτρέτο στρατιωτικού. Στιγμιότυπο σεπεριοχή της Θεσσαλονίκης. 43383.JPG 43386.JPG 43384.

43378.JPG. Παλαιά παραλία. 43380.JPG 43379.JPG 43382.JPG. Πορτρέτο στρατιωτικού. Στιγμιότυπο σεπεριοχή της Θεσσαλονίκης. 43383.JPG 43386.JPG 43384. 43375.JPG Παλαιά παραλία. 43377.JPG Παλαιά παραλία. 43378.JPG Παλαιά παραλία. 43379.JPG 43380.JPG Πορτρέτο στρατιωτικού. 43382.JPG Στιγμιότυπο σεπεριοχή της Θεσσαλονίκης. 43383.JPG Άποψη του Λευκού Πύργου.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚ ΡΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ

ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚ ΡΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚ ΡΟΜΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισµού στην περιοχή του ήµου Αµυνταίου αποτελεί βασική προτεραιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Οργανωτική Επιτροπή

Διοικητικό Συμβούλιο. Οργανωτική Επιτροπή Διοικητικό Συμβούλιο Επίτιμος Πρόεδρος: Χ. Τούντας Πρόεδρος: Ε.Α. Σκληρός Γεν. Γραμματέας: Σ. Στεργιόπουλος Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Π. Μερκούρης Ε. Χανιωτάκης Γ. Αθανασόπουλος Βάρδα Α. Βασιμπόσης

Διαβάστε περισσότερα

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείου του χωριού Πήδημα είναι οι πηγές. Από εκεί ξεκινάει ο ποταμός Άρης και τα νερά των πηγών υδροδοτούν σχεδόν ολόκληρη

Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείου του χωριού Πήδημα είναι οι πηγές. Από εκεί ξεκινάει ο ποταμός Άρης και τα νερά των πηγών υδροδοτούν σχεδόν ολόκληρη Ωραίο το Πήδημα! Το Πήδημα είναι ένα γραφικό χωριό της Μεσσηνίας λίγο έξω από Καλαμάτα! Είναι ένα χωριό διαφορετικό από τα Κλασσικά και τουριστικά σημεία της Μεσσηνίας. Ένα μέρος απέρνατης φυσικής ομορφιάς

Διαβάστε περισσότερα

Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.gr Τηλ.-Φαξ: (0030)2108958016

Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.gr Τηλ.-Φαξ: (0030)2108958016 Ιστοσελίδα: www.enallaktiki-drasi.gr Τηλ.-Φαξ: (0030)2108958016 Ε-mail ena.drasi@gmail.com Facebook: enallaktiki drasi 18 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ, ΤΟ ΜΕΛΑΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη

Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη Θεατρικές Παραστάσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου Λήμνος, Λέσβος, Χίος Καλοκαίρι 2014 «Ένα τραγούδι γυρεύουμε. Το τραγούδι των τραγουδιών καρτερούμε. Το τραγούδι

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Μ Α Θ Η Τ Ω Ν ΤΗΣ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΗΡΙΩΝ «ΑΘΗΝΑ» ΘΕΜΑ: ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Μ Α Θ Η Τ Ω Ν ΤΗΣ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΗΡΙΩΝ «ΑΘΗΝΑ» ΘΕΜΑ: ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α Μ Α Θ Η Τ Ω Ν ΤΗΣ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΗΡΙΩΝ «ΑΘΗΝΑ» ΘΕΜΑ: ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Ε ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΓΕΡΕΝΤΕ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΡΑΚΑ ΗΜΗΤΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Αθ. Μωραΐ της O.E. Tourist & Travel Agency Narkissos Travel Τηλ.: +30-27410-28588 Fax: +30-27410-25073 Δι εύθυνση: Πατρών 19, Κόρι νθος Τ.Κ.: 20100 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!...

Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Χαρά μας να σας παρέχουμε φιλοξενία!!!... Λίγα λόγια για τον Νέο Μαρμαρά Ο Νέος Μαρμαράς ιδρύθηκε το 1922 από πρόσφυγες που προέρχονταν από το νησί του Μαρμαρά της Προποντίδας. Ο επισκέπτης μπορεί να χαρεί

Διαβάστε περισσότερα

31.03 01.04 02.04 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο

31.03 01.04 02.04 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο 31.03 01.04 02.04 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο 2η στάση 3 ΒΕΡΟΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ Άφιξη περίπου... Στο Epirus Palace 5* 7ο χλμ. Ιωαννίνων-Αθηνών Τηλέφωνο: 2651 093555 0 λεπτά ΜΟΥΣΘΕΝΗ 1η στάση 15 λεπτά ΞΑΝΘΗ Αναχώρηση 07.00

Διαβάστε περισσότερα

Ακτή Παπάγου 20 & Σίφνου, Ερμούπολη /Τηλ. :22810 86611-22810 86610-22810 86644 / Κιν. : 6932 480911 /Φαξ. : 22810 88755

Ακτή Παπάγου 20 & Σίφνου, Ερμούπολη /Τηλ. :22810 86611-22810 86610-22810 86644 / Κιν. : 6932 480911 /Φαξ. : 22810 88755 1η ηµέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟULU Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο Ελευθέριος Βενιζέλος για να πετάξουµε για OULU. Άφιξη στο αεροδρόµιο µεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. 2η ηµέρα: OULU (Κρουαζιέρα

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόλογος

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόλογος Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Χ. Παπαφράγκος Αντιπρόεδρος: Ε. Σκληρός Γραμματέας/Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Φ. Καρακώστας Σ. Σκούρτης Πρόλογος Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με χαρά σας προσκαλούμε στις 3 προγραμματισμένες

Διαβάστε περισσότερα

PARIS FOR ALL ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 5 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 01, 08, 15, 22, 29/03 & 05/04

PARIS FOR ALL ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 5 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 01, 08, 15, 22, 29/03 & 05/04 PARIS FOR ALL ΔΙΑΡΚΕΙΑ : 5 ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 01, 08, 15, 22, 29/03 & 05/04 1 η ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΙΣΙ Συγκέντρωση στο στο αεροδρόμιο και πτήση για Παρίσι. Άφιξη στη Γαλλική πρωτεύουσα. Επιβίβαση στα πούλμαν και

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ

ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ ΦΕΤΟΣ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ - ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ ΡΑΣ ΑΛ ΧΕΙΜΑ ΦΟΥΤΖΕΙΡΑ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΞΕΝΑΓΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΝΑΥΛΩΜΕΝΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 Άφιξη των εταίρων κλιμακωτά στη διάρκεια της ημέρας. Παραλαβή και εγκατάσταση στο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΙΟΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Το Δίον ήταν μια αρχαιότατη πόλη στρατηγικής σημασίας και μια από τις πιο φημισμένες μακεδονικές πολιτείες. Η γεωγραφική θέση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ON SALONICA SOCCER CUP ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΑΨΙΔΑ ΤΟΥ ΓΑΛΕΡΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΚΑΣΤΡΑ & ΤΕΙΧΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑ Μπείτε στην Pentagon... ταξιδέψτε

Διαβάστε περισσότερα

DATE FROM TO CARRIER FLIGHT TIME 20/7 και 3/8 NORWEGIAN AIRLINES. 03:05 06:35 28/7 και 11/8 NORWEGIAN AIRLINES

DATE FROM TO CARRIER FLIGHT TIME 20/7 και 3/8 NORWEGIAN AIRLINES. 03:05 06:35 28/7 και 11/8 NORWEGIAN AIRLINES ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΑ & ΦΙΟΡΔ ΠΤΗΣΕΙΣ:(Με απευθείας πτήσεις της Norwegian Airlines) DATE FROM TO CARRIER FLIGHT TIME 20/7 και 3/8 ΛΑΡΝΑΚΑ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ NORWEGIAN AIRLINES DY 4402 03:05 06:35 28/7 και 11/8 ΟΣΛΟ ΛΑΡΝΑΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΑΙΟΥ. 1η ΜΑΙΟΥ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ- ΚΟΣΤΑ ΣΠΕΤΣΕΣ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΤΙΜΗ 18 ΕΥΡΩ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΑΙΟΥ. 1η ΜΑΙΟΥ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ- ΚΟΣΤΑ ΣΠΕΤΣΕΣ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΤΙΜΗ 18 ΕΥΡΩ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΑΙΟΥ 1η ΜΑΙΟΥ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ- ΚΟΣΤΑ ΣΠΕΤΣΕΣ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΤΙΜΗ 18 ΕΥΡΩ 7:30 πμ.αναχώρηση για ΙΣΘΜΟ στάση.συνεχίζουμε για ΤΡΑΧΕΙΑ-ΚΡΑΝΙΔΙ-ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ και φτάνουμε στην ΚΟΣΤΑ,παραμονη,μπάνιο,γεύμα.(Προεραιτικά

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι ο κατακόρυφος διαμελισμός;

Τι είναι ο κατακόρυφος διαμελισμός; ΟΡΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Τι είναι ο κατακόρυφος διαμελισμός; Διαμελισμός Κατακόρυφος είναι: Τα βουνά, οι πεδιάδες, οι λόφοι, οι κοιλάδες, τα φαράγγια και γενικά το ανάγλυφο μιας περιοχής. Άλπεις Οι Άλπεις είναι

Διαβάστε περισσότερα

MEDITERRANEO SUMMER CUP. Mediterraneo Summer Cup ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ & ΚΟΡΙΤΣΙΑ: MEDITERRANEO SUMMER CUP ΙΣΠΑΝΙΑ

MEDITERRANEO SUMMER CUP. Mediterraneo Summer Cup ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΑΓΟΡΙΑ & ΚΟΡΙΤΣΙΑ: MEDITERRANEO SUMMER CUP ΙΣΠΑΝΙΑ MEDITERRANEO SUMMER CUP ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΓΟΡΙΑ U19 U17 U16 U15 U14 U13 U11 ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ / TORDERA 27 Ιουνίου 4 Ιουλίου 2015 ΚΟΡΙΤΣΙΑ W-O G17 G15 Mediterraneo Summer Cup Διοργάνωση: CF Tordera

Διαβάστε περισσότερα

E N O T H T A YΠOMNHMA. Οδηγοί του κόσμου, Τα ελληνικά νησιά, εκδ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Αθήνα, 1998

E N O T H T A YΠOMNHMA. Οδηγοί του κόσμου, Τα ελληνικά νησιά, εκδ. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, Αθήνα, 1998 0-0086_D3_GLOSSA_TEYXOS C GLOSSA 2/9/2 0:6 AM Page 78 6 Η Ρόδος Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί των Δωδεκα - νήσων. Δίκαια την αποκαλούν το μαργαριτάρι της Μεσογείου. Οι σπάνιες ομορφιές της ξεδιπλώ νο

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόλογος

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόλογος Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Χ. Παπαφράγκος Αντιπρόεδρος: Ε. Σκληρός Γραμματέας/Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Φ. Καρακώστας Σ. Σκούρτης Πρόλογος Αγαπητοί συνάδελφοι, Με χαρά σας προσκαλούμε στις 3 προγραμματισμένες

Διαβάστε περισσότερα

Ένα ξεχασμένο θέατρο. (το Ρωμαϊκό Ωδείο) Έφη Νικολοπούλου, ΒΠΠΓ

Ένα ξεχασμένο θέατρο. (το Ρωμαϊκό Ωδείο) Έφη Νικολοπούλου, ΒΠΠΓ Ένα ξεχασμένο θέατρο. (το Ρωμαϊκό Ωδείο) Έφη Νικολοπούλου, ΒΠΠΓ Στο ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας στη Κρήτη, έχουν εντοπιστεί από τους αρχαιολόγους τέσσερις θεατρικοί χώροι διαφορετικών εποχών.

Διαβάστε περισσότερα

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ. www.urbanexperts.gr id:1118791 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ. Άνω Ιλίσια Αθήνα- Κέντρο 600 Περιγραφή Α) ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ (2ΟΣ ), 55 ΤΜ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΨΕΩΣ, ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ουγγαρία. Βουδαπέστη. Αναχώρηση κάθε Δευτέρα,Παρασκευή,Κυριακή. Δεν περιλαμβάνονται. Περιλαμβάνονται

Ουγγαρία. Βουδαπέστη. Αναχώρηση κάθε Δευτέρα,Παρασκευή,Κυριακή. Δεν περιλαμβάνονται. Περιλαμβάνονται Ουγγαρία Στη χώρα όπου η Ευρώπη παραδίδεται στα θέλγητρα της Ασίας και αναμειγνύεται με την πιπεράτη νοστιμιά της πάπρικας την τσιγγάνικη μουσική το μεθυστικό κρασί της και το τρελό κέφι που εκπέμπουν

Διαβάστε περισσότερα

8 ΗΜΕΡΕΣ / 7 ΝΥΧΤΕΣ ΜΑΔΡΙΤΗ ΤΟΛΕΔΟ ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

8 ΗΜΕΡΕΣ / 7 ΝΥΧΤΕΣ ΜΑΔΡΙΤΗ ΤΟΛΕΔΟ ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ Γύρος Ισπανίας 8 ΗΜΕΡΕΣ / 7 ΝΥΧΤΕΣ Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την εντυπωσιακή πρωτεύουσα της Ισπανίας. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Σε συνεννόηση με τον

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΥ ΑΣΤΩΝ: ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΥ ΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΤΣΑΡΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΘΕΜΑ: ΜΕΘΟ ΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙ

Διαβάστε περισσότερα

Βερολίνο Πότσνταµ Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά, 5 ηµέρες

Βερολίνο Πότσνταµ Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά, 5 ηµέρες Βερολίνο Πότσνταµ Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά, 5 ηµέρες ιανυκτερεύσεις: Βερολίνο (4) Γενικά Γνωρίστε την πάλαι ποτέ πρωτεύουσα της Γερµανίας στο ταξίδι Βερολίνο Πότσνταµ Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά. Mε την

Διαβάστε περισσότερα