ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ - ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. Τα χωριά μας. Αγαπητοί φίλοι/αναγνώστες,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ - ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. Τα χωριά μας. Αγαπητοί φίλοι/αναγνώστες,"

Transcript

1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ - ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Τα χωριά μας Αγαπητοί φίλοι/αναγνώστες, Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε τη νέα ανανεωμένη μορφή της εφημερίδας μας. Στόχος μας παραμένει η ενημέρωση σας σε θέματα της μαρωνιτικής κοινότητας αλλά και της κυπριακής κοινωνίας ευρύτερα και φιλοσοφία μας η αμεσότητα με τον αναγνώστη. Εγκάινια Πλατείας Καρπάσιας, σελ. 10 Πιστεύουμε πως η νέα μορφή της εφημερίδας μας, η οποία θα εκδίδεται και θα κυκλοφορεί κάθε μήνα, ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων. Ευχόμαστε να το πετύχουμε. Καλούμε όλα τα οργανωμένα σύνολα αλλά και όλους όσους θα επιθυμούσαν να φιλοξενηθεί κάποιο άρθρο ή ανακοίνωση τους στην εφημερίδα μας όπως τα αποστέλλουν στην πιο κάτω ηλεκτρονική διεύθυνση σε μορφή Word το αργότερο μέχρι τις 15 κάθε μήνα. Παραδοσιακοί Χοροί, σελ. 4 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα. Μαριλένα Κυρμίζη-Χ Ρούσου στο ή ηλεκτρονικά στην πιο κάτω διεύθυνση. Δεντροφύτευση στον Ασώματο, σελ. 14 ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, σελ.12 Γάμος στον Κατεχόμενο Κορμακίτη, σελ.8 XKI FI SANNA Μίλα στη γλώσσα μας, σελ. 6

2 Σελίδα 2 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 ΑΝΑΚΟΝΩΣΕΙΣ Έναρξη Νέας Προσκοπικής Χρονιάς Το Επιτελείο και ο Σύνδεσμος Γονέων του 99ου Συστήματος Προσκόπων Μαρωνιτών ενημερώνουν για την έναρξη της νέας Προσκοπικής χρονιάς του Συστήματος μας. Οι εγγραφές άρχισαν το Σάββατο 14/9/2013 και συνεχίζονται. Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι ανεξαιρέτως ηλικίας! Από παιδιά από 6 χρονών και πάνω, δηλαδή παιδιά που φοιτούν τουλάχιστον στην 1η Δημοτικού, μέχρι και ενήλικες!! Η εγγραφή στο Σύστημα μας κοστίζει 35 ευρώ τον χρόνο για κάθε 1 παιδί και επιπρόσθετα 5,50 ευρώ για κάθε δεύτερο ή τρίτο παιδί. Οι συναντήσεις μας γίνονται κάθε Σάββατο από τις 15:00 μέχρι και τις 17:00 στον χώρο του Συστήματος που βρίσκεται πίσω από το εργοστάσιο Κώστα Θεοδώρου στον Στρόβολο. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Αρχηγό Συστήματος, Τζόζεφ Κοντό στο , ή την Αρχηγό Αγέλης, Αντωνία Σάββα στο Σας περιμένουμε και θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας δούμε κοντά μας!!

3 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σωματεία - Εκδηλώσεις ΕΜΑ: ΤΙΜΗΣΕ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟ ΚΑΡΟΓΙΑΝ Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Σωματείου στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Ένωσης Μαρωνιτών Ανθούπολης τίμησε τον έντιμο Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κύριο Γιώργο Λακκοτρύπη, ως ένδειξη εκτίμησης για το έργο που επιτελεί στην Κυπριακή Κυβέρνηση, καθώς επίσης και τον έντιμο Πρόεδρο του ΔΗ.ΚΟ. κύριο Μάριο Κάρογιαν ως ένδειξη εκτίμησης για την υποστήριξη του στην Μαρωνιτική Κοινότητα. Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλους όσους έδωσαν τον παρόν τους. Με εκτίμηση Δ.Σ. του Σωματείου ΕΜΑ Σελίδα 3

4 Σελίδα 4 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Δεκαπενταύγουστος στον Κορμακίτη Τα οργανωμένα σύνολα έδωσαν ζωή στα κατεχόμενα χωριά μας Σωματείο ο Κορμακίτης Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Αυγούστου το Σωματείο «Ο Κορμακίτης» διοργάνωσε διήμερο καλλιτεχνικό εργαστήρι αγγειοπλαστικής τέχνης από την Σουζάνα Πετρή. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν ή να παρακολουθήσουν το φτιάξιμο χειροποίητων πήλινων αγγείων, την αποξήρανση τους και το ψήσιμο με παραδοσιακές τεχνικές στο οίκημα της Εκκλησίας (σύλλογο). Όλοι όσοι ήταν εκεί πέρασαν ένα ενδιαφέρον και δημιουργικό διήμερο. Την Κυριακή 11 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ. ο Θεατρικός Όμιλος του Σωματείου παρουσίασε Θεατρική Παράσταση στην Κυπριακή Μαρωνίτικη Αραβική στο αμφιθέατρο της Παναγίας. Στην όλη εκδήλωση συμμετείχε επίσης το χορευτικό συγκρότημα του Σωματείου. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν τη Δευτέρα 12 Αυγούστου με παιχνίδι τόμπολας στο Οίκημα της Εκκλησίας, προβολή κυπριακού σκετς, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στο αμφιθέατρο της πλατείας Αγ. Γεωργίου και παιδικό πρόγραμμα. Την Τετάρτη 14 Αυγούστου η ώρα 7.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε Μουσική Βραδιά Αλληλεγγύης (TALENT SHOW) στο αμφιθέατρο της Παναγίας. Το Σωματείο «Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ» θέλησε με τη μουσική αυτή βραδιά Αλληλεγγύης να συμμετέχει και να ενισχύσει την κοινωνική προσφορά που προσφέρουν όλα τα οργανωμένα σύνολα αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας και κάλεσε όλους όπως προσφέρουν τρόφιμα για να ενισχυθεί το αξιόλογο έργο που επιτελεί η ΚΑΡΙΤΑΣ Μαρωνιτών Κύπρου. Οι ταλαντούχοι νέοι μας που συμμετείχαν έδωσαν ρέστα και απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι η κοινότητα μας είναι προικισμένη με ταλαντούχους νέους στο χορό, το τραγούδι, τη μουσική και όχι μόνο. Απλά χρειάζονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις και διοργανώσεις για να αναδείξουν το ταλέντο τους και να εμπλουτίσουν το πολιτιστικό γίγνεσθαι της κοινότητας.

5 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σελίδα 5 Maronite Youth Link Την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 το Maronite Youth Link σε συνεργασία με το Kormakitis Νet το οποίο φέτος γιορτάζει τα 15χρονα του, και το Corona Beach Bar διοργάνωσαν πάρτι στο Corona Beach Bar στην παραλία του Κόρνου. Φιλοξενούμενη της βραδιάς ήταν η γνωστή για μας τους Μαρωνίτες τραγουδίστρια Ιφιγένεια, κόρη της γνωστής τραγουδίστριας Αθηνούλας Σκούλλου από τον Κορμακίτη, την οποία πλαισίωνε ο Νικόλας Ντήμας (Καλλιπόλεως 4). Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 στις 10μ.μ. Summer Party στο Πάρκο της Παναγίας στον Κορμακίτη. Οι νέοι που παρευρέθησαν διασκέδασαν μέχρι πρωίας σε έντονους καλοκαιρινούς ρυθμούς και έδωσαν πραγματικά το δικό τους καλοκαιρινό χρώμα στον Κορμακίτη.

6 Σελίδα 6 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Κατασκήνωση Χκι Φι Σάννα Αυγούστου 2013 Για έκτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε από τις Αυγούστου στον Κορμακίτη η καθιερωμένη εκπαιδευτική κατασκήνωση Xki Fi Sanna. Η κατασκήνωση έχει ως στόχο την εκμάθηση και γενικότερα την επαφή των μικρών Μαρωνιτόπαιδων με την Κυπριακή Μαρωνίτικη Αραβική γλώσσα. H κατασκήνωση έλαβε χώρα στο ανακαινισμένο νηπιαγωγείο του Κορμακίτη, με συνδιοργανωτές το σωματείο Xki fi Sanna και το Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών. Χορηγός της κατασκήνωσης ήταν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Το πρόγραμμα της φετινής κατασκήνωσης περιελάμβανε πρωινά μαθήματα της Κυπριακής Μαρωνίτικης Αραβικής, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με διαφόρων ειδών εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως είναι ο χορός, το τραγούδι και το θέατρο. Στο φετινό πρόγραμμα μεταξύ άλλων, υπήρχαν και απογευματινές δραστηριότητες που περιελάμβαναν βόλτα σε ένα μονοπάτι της φύσης, προβολή ταινίας στον χώρο της πλατείας του χωριού, αγγειοπλαστική, παιχνίδια με τους προσκόπους. Αποκορύφωμα της κατασκήνωσης αποτέλεσε η μικρή γιορτή που ετοίμασαν τα παιδία με απίστευτο ζήλο και περηφάνια και η οποία έγινε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο κέντρο του χωριού. Το θερμό χειροκρότημα που κέρδισαν τα παιδιά μας αποτέλεσε μεγάλη ανταμοιβή στους κόπους που κατέβαλαν καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με τις εντατικές πρόβες που πραγματοποιούσαν. Καθημερινά στα παιδιά προσφερόταν πρωινό κολατσιό στο Κοινοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Κορμακίτη, αλλά και μεσημεριανό σε καφεστιατόρια του χωριού.

7 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σελίδα 7 Θερμές ευχαριστίες από τους συνδιοργανωτές δίνονται προς όλους όσους συνεισέφεραν με οποιοδήποτε τρόπο στην επιτυχία της κατασκήνωσης. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, τη Μαριλένα Κυρμίζη και Μάριο Χατζηρούσο για το γενικό συντονισμό της κατασκήνωσης, τους δασκάλους Ηλία Ζωνιά και Ιωσηφίνα Μαυρόχαννα, τις Ηλιάνα και Έλενα Σκούλου για την διδασκαλία των χορών, τον Αβραάμ Κοντό για την διδασκαλία των τραγουδιών, την Τόνια Σκορδή για τη συγγραφή και διδασκαλία θεατρικού έργου, τον Γιάννη Τσουτσούκη για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε στον συντονισμό, την Σουζάνα Πετρή για τα μαθήματα αγγειοπλαστικής και τους προσκόπους μας για το κέφι και την ζωντάνια που προσέφεραν με τα παιχνίδια που οργάνωσαν. Από τους συντονιστές της Κατασκήνωσης Aδa san ma te δece!!

8 Σελίδα 8 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Παραδοσιακός Μαρωνίτικος Γάμος Φραντζέσκας & Τζέιμς στον Κορμακίτη Αναβίωση της Παράδοσης και των Εθίμων του Γάμου Έλα θεέ τζι ελα Χριστέ, έλα τζιαι Παναγία Τζιαι Άη-Γιώρκη σύντρεξε τζιαι κάμε βοηθείαν. Τζιαι την δουλειάν π αρτσιέψαμεν νάσιει την ευλογίαν. Που τον Δεσπότην τον Χριστόν τζιαι που την Παναγίαν. Ήταν πραγματικά ένας καθόλα ευλογημένος γάμος. Η Φραντζέσκα, κόρη του Τζο και Τούλλας Κουμή από τον Κορμακίτη και ο Τζέιμς από το Λονδίνο ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στο μικρό εκκλησάκι της Παναγίας στον Κορμακίτη όπου ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ ευλόγησε τα στέφανα τους. Και συνέτρεξαν όλοι: φίλοι, γνωστοί, χωριανοί στην ευλογημένη γη του Κορμακίτη για να αναβιώσουν τον παραδοσιακό Μαρωνίτικο Γάμο. Όπως τα παλιά καλά εκείνα χρόνια οι εκδηλώσεις για το γάμο κράτησαν για μια βδομάδα αρχίζοντας από το παραδοσιακό κάλεσμα των κατοίκων του χωριού από πόρτα σε πόρτα 1-2 βδομάδες πριν από το γάμο. Παραδοσιακά το κάλεσμα γινόταν από τη νονά της νύμφης και την κουμπάρα με προσκλητήριο και κερί από σπίτι σε σπίτι και κρατώντας μαζί τους «μιρίχα» με την οποία ράντιζαν αυτούς που καλούσαν. Μετά το παραδοσιακό κάλεσμα ακολούθησαν κατά σειρά όλα τα παραδοσιακά έθιμα του γάμου: επίσκεψη στο σπίτι της νύμφης από τους προσκεκλημένους με σκοπό τη θέαση της προίκας της, ζύμωμα ψωμιών, παρασκευή παραδοσιακού «ρεσιού», ράψιμο κρεβατιού. Παραμονή του γάμου έγινε το λούσιμο της νύφης στο σπίτι της κουμπάρας και ακολούθησε διανυκτέρευση της εκεί, για να μη θεαθεί από τον γαμπρό. Το Σάββατο 17 Αυγούστου έγινε το παραδοσιακό στόλισμα του γαμπρού και της νύφης στα πατρικά τους σπίτια και στις έξι πλήθος κόσμου συνόδευσε μετά τραγουδιού το ζευγάρι στο εκκλησάκι της Παναγίας για την τέλεση του μυστηρίου και την ευλογία των στεφάνων. Ακολούθησε το γαμήλιο γλέντι στο γήπεδο του χωριού με ζωντανή μουσική και τραγούδι μέχρι τις πρωινές ώρες και τέλος ο «αντίγαμος» την Κυριακή 18 Αυγούστου στην παραλία του Κόρνου. Ευλογημένος ο γάμος αυτός, ευλογία και για όλους εμάς όμως ο γάμος της Φραντζέσκας και του Τζέιμς, αφού μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε έθιμα, να θυμηθούμε παραδόσεις και να συγκινηθούμε μαζί τους. Τους ευχαριστούμε για αυτό και τους ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτο!

9 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σελίδα 9 ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Γιορτάστηκε με πάσα λαμπρότητα στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου η γιορτή του Τιμίου Σταυρού στην Καρπάσια, όπου υπάρχει ομώνυμη εκκλησία. Οι εορτασμοί άρχισαν το βράδυ της 13 ης Σεπτεμβρίου με την τέλεση του εσπερινού, που παραδοσιακά προσφέρεται από την Εκκλησιαστική Επιτροπή για την ανάπαυση των ψυχών των αποβιωσάντων κατοίκων του χωριού. Μετά τον εσπερινό, που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου μαζί με τους πατέρες Antoine Roukos και Αντώνιο Φραγκίσκου, ακολούθησε δεξίωση στο οίκημα του Συλλόγου Ένωσης Νέων Τιμίου Σταυρού που παρέθεσε η Εκκλησιαστική Επιτροπή. Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 10:00 το πρωί, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου, και ακολούθησε η περιφορά του αρχαίου βυζαντινού Σταυρού της Καρπάσιας στους δρόμους του χωριού, με τη συνοδεία προσκόπων από το 99 ο Σύστημα Προσκόπων Μαρωνιτών. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας διενεργήθηκε πανήγυρη στο κέντρο του χωριού, με την πώληση εδεσμάτων που ετοίμασαν εθελόντριες κυρίες, καθώς και φαγητών που ετοίμασαν εθελοντές μάγειροι. Οι παρευρισκόμενοι στο κέντρο του χωριού, που ανακαινίστηκε πρόσφατα με Ευρωπαϊκή χορηγία, παρακολούθησαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλάμβανε τραγούδια από την κοινοτική χορωδία Μαρωνιτών, και απαγγελία ποιημάτων. Η προσέλευση πιστών από όλα τα μέρη της Κύπρου ήταν αθρόα, με ξεχωριστή παρουσία των πιστών από την Αγία Μαρίνα που οργάνωσαν εκδρομή με λεωφορείο. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Ιταλός πρέσβης με την οικογένειά του, ο βουλευτής Κερύνειας κ. Μάριος.Μαυρίδης, ο εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή κ. Α. Χ Ρούσος, εκπρόσωποι των Τουρκοκυπριακών Αρχών, κοινοτάρχες των άλλων Μαρωνίτικων χωριών και πρόεδροι και μέλη άλλων εκκλησιαστικών επιτροπών. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της ίδιας μέρας, με τη διεξαγωγή ποδηλασίας από τον Κορμακίτη που τερματίστηκε στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού της Καρπάσιας. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι για τη διοργάνωση των εορτασμών του Τιμίου Σταυρού εργάστηκε μεγάλος αριθμός εθελοντών καθώς και όλοι οι φορείς του χωριού: οι κοινοτάρχες Γιαννούλλα Ορφανού και Χριστάκης Χ Αντώνης, το Κοινοτικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Νέων Τιμίου Σταυρού και η Εκκλησιαστική Επιτροπή. Την οργάνωση της ποδηλασίας συντόνισε ο κοινοτικός σύμβουλος Πέτρος Π. Κατσιολούδης. Τα καθαρά έσοδα από την πανήγυρη θα διατεθούν για την ενίσχυση άπορων οικογενειών του χωριού. Οι διοργανωτές εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς όλους τους εθελοντές και υποστηρικτές των εκδηλώσεων. Γιάννης Αλετράρης

10 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Σελίδα 1 0 Τεύχος 88 Εγκαίνια Πλατείας Καρπάσιας - 13 Ιουλίου 2013 Πραγματοποιήθηκαν στις 13 Ιουλίου 2013 στις 6.30μμ τα εγκαίνια της αναβαθμισμένης Πλατείας της Καρπάσιας στην παρουσία της κας Alessandra Viezzer, του εκπροσώπου των Μαρωνιτών στη Βουλή των αντιπροσώπων κ. Αντώνη Χ Ρούσο, τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ, όλων των εκκλησιαστικών και πολιτειακών αρχών του χωριού καθώς και των κατοίκων του χωριού και άλλων μελών της Μαρωνιτικής κοινότητας. Η πλατεία της Καρπάσιας αναβαθμίστηκε μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Community Development II, με πρωτοβουλία και συντονισμό του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών και συνεργασία της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Καρπάσιας. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την ευρωπαϊκή επιτροπή (99,000 ) και την Κυπριακή Δημοκρατία (11,000 ), ενώ τα επιπρόσθετα έξοδα καλύφθηκαν από δωρεά του Ιδρύματος ευημερίας Μαρωνιτών και του Κοινοτικού Συμβουλίου Καρπάσιας. Πρόκειται για έργο που εκπονήθηκε με στόχο να ομορφύνει το χωριό και να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του χωριού έτσι ώστε να καλύψει τις κοινωνικές ανάγκες του σήμερα όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα στην Ευρωπαϊκή κοινωνία της Κύπρου. Συγκεκριμένα, το έργο αυτό συνέβαλε στην αναβάθμιση του κέντρου του χωριού και δημιούργησε τον απαιτούμενο χώρο έτσι ώστε να οργανώνονται κοινωνικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις. Η δεντροφύτευση του χώρου και ο παιδότοπος που δημιουργήθηκε όχι μόνο ομορφαίνουν το κέντρο του χωριού, αλλά λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε ο χώρος να αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους και νέους του χωριού όσο και για τους τουρίστες και διάφορους επισκέπτες που περνούν κατά καιρούς. Η ανάπτυξη του αγροτουρισμού είναι επομένως στόχος εφικτός και η διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων μέσα στο φυσικό περιβάλλον του χωριού μπορεί να γίνεται αφού παρέχονται πλέον με αυτό τον τρόπο οι κατάλληλες διευκολύνσεις. Αφού τελέστηκαν τα εγκαίνια, ακλούθησε αγιασμός από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών. Εκ μέρους του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών, ο κ. Πέτρος Μάρκου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του

11 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σελίδα 11 προς όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου και ιδιαίτερα την Ευρωπαική Ε- πιτροπή και συγκεκριμένα την κυρία Alessandra Viezzer, τον κύριο Stefano Cilli καθώς και την κυρία Nilay Erugalp και την ομάδα του PMU για την όλη στήριξη και βοήθεια που παρείχαν. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Κοινοτικής Χορωδίας Μαρωνιτών ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την έκθεση φωτογραφίας του Δρ. Πέτρο Κατσιολούδη με τίτλο «Καρπάσια του χθες και του σήμερα» που υπήρχε στο χώρο. Με φωτογραφίες παλιές αλλά και πιο πρόσφατες και με ζωντανές μνήμες να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια των παρευρισκομένων ολοκληρώθηκε αυτή η όμορφη εκδήλωση η οποία σηματοδότησε μια νέα αρχή. Με τα εγκαίνια της πλατείας εγκαινιάζεται μια νέα εποχή για το χωριό Καρπάσια και τους κατοίκους της. Ο συνδυασμός του καινούριου στοιχείου με τον παραδοσιακό και ιστορικό υφιστάμενο χώρο δίνει μια άλλη διάσταση στο χώρο αφού οι μνήμες του παρελθόντος παραμένουν ζωντανές και ταξιδεύουν στο μέλλον μέσα από το παρόν. Ενορία Αγίου Σιάρπελ - Λεμεσός Βρήκε το ρυθμό της η ενορία με την επιστροφή του Πατήρ Ανδρέα Κατσιολούδη Φανερή είναι η ικανοποίηση ανάμεσα στους Μαρωνίτες της Λεμεσού με την επιστροφή του Πατήρ Αντρέα Κατσιολούδη στην ενορία του Αγίου Σιάρπελ. Η επιστροφή του στην εκκλησία την οποία με υπομονή, συλλογικότητα και κόπο κατάφεραν να αναγείρουν οι ενορίτες υπό την καθοδήγηση του, προκάλεσε τη συγκίνηση τους. Ιδιαίτερα εμφανής είναι η ικανοποίηση των ενοριτών που στα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς εργάστηκαν με τον Πατήρ Αντρέα για τη δραστηριοποίηση και ευημερία της ενορίας, πράγμα το οποίο κατάφεραν αφού η ενορία της Λεμεσού είναι η μεγαλύτερη μετά από τη Λευκωσία. Με ενθουσιασμό αγκάλιασαν την επιστροφή και οι νέοι, οι οποίοι ανέπτυξαν τη θρησκευτική τους συνείδηση μέσα από τα μαθήματα κατήχησης και άλλες δραστηριότητες που για χρόνια διοργανώνονταν από τον Πατήρ Κατσιολούδη και της σεβαστές αδελφές της Σχολής Αγίας Μαρίας. Η αγάπη και εκτίμηση που τρέφουν στο πρόσωπο του αποτελούν κίνητρο για την αθρόα προσέλευση τους στην Εκκλησία. Απόλυτα ικανοποιημένος φαίνεται να είναι και ο ίδιος ο Πατήρ Αντρέας αφού ο ρόλος του ως εφημέριος της ενορίας Αγίου Σιάρπελ του δίνει την ευκαιρία να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ποίμνιο του σε πολλαπλά επίπεδα.

12 Σελίδα 12 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ 2013 «Πηγαίνετε λοιπόν, και κάνετε όλα τα έθνη μαθητές μου»( Μτ 28,19 ) «Η Εκκλησία έχει την ανάγκη των νέων» ήταν το θερμό μήνυμα που απεύθυνε ο Άγιος Πατέρας, Πάπας Φραγκίσκος, στα εκατομμύρια των νέων που γιόρταζαν μαζί του την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. «Η Εκκλησία σας χρειάζεται, χρειάζεται τον ενθουσιασμό σας, τη δημιουργικότητά σας και τη χαρά που τόσο σας χαρακτηρίζει», δήλωσε απευθυνόμενος στους νέους ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. «Αφήστε Τον να σας ελκύσει προς Αυτόν» ήταν τα λόγια του Πάπα Βενέδικτου 16 ου όταν στην Μαδρίτη το 2011 προσκαλούσε τους νέους στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2013 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, ζητώντας τους παράλληλα να αφεθούν στην αγάπη Του και να γίνουν οι μάρτυρες εκείνοι που ο κόσμος έχει ανάγκη. Το κάλεσμα αυτό ήρθε να ενισχύσει κι ο Πάπας Φραγκίσκος αμέσως μετά την εκλογή του στη θέση του Ποντίφικα. Το εδάφιο του Ευαγγελίου «Πηγαίνετε λοιπόν, και κάνετε όλα τα έθνη μαθητές μου» (Μτ 28,19 ) αποτέλεσε τη σκέψη που καθοδήγησε όλες τις εκδηλώσεις πίστεως της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας από τις 22 μέχρι τις 29 Ιουλίου. Σύμβολο της πνευματικής αυτής συνάθροισης, το περίφημο άγαλμα του Χριστού Σωτήρα που δεσπόζει την πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο. Τα ανοιχτά, διάπλατα χέρια του σημείο υποδοχής του Χριστού σε όσους τον πλησιάσουν, κι η Καρδιά του, η απέραντη αγάπη που τρέφει ο Ιησούς για τον καθένα και την κάθε μια από εμάς. Στο κάλεσμα λοιπόν του Αγίου Πατέρα για μια εμπειρία συνάντησης με το Χριστό μαζί με πολυάριθμους νέους/νέες που θα έσπευδαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο για την διεθνή αυτή συνάντηση, ανταποκρίθηκε θετικά και μια από τις πιο μικρές Επισκοπικές Περιφέρειες της μεγάλης Καθολικής οικογένειας, η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια των Μαρωνιτών της Κύπρου. Μια μικρή ομάδα 12 νέων συνοδευόμενη από δυο καλόγραιες, την Αδ. Jeanette Finianos και την Αδ. Αντωνία Πιριπίτση, θέλησε να κάνει το δικό της ταξίδι για τη μακρινή Βραζιλία, για το Χριστό και με το Χριστό. Οι εμπειρίες αναρίθμητες, τα συναισθήματα έντονα, οι εικόνες ασύλληπτες. Το να βρίσκεται κανείς ανάμεσα σε τέσσερα εκατομμύρια νέους που πλημμύριζαν καθημερινά το 4 χιλιομέτρων κέρας της διάσημης παραλίας της Κόπα Καμπάνα για να προσευχηθούν με τον Πάπα το Δρόμο του Σταυρού, να προσκυνήσουν το Άγιο Σώμα του Χριστού και να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία, ήταν μοναδικό.

13 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σελίδα 13 Χιλιάδες σημαίες δεκάδων κρατών χόρευαν στο μουντό βραζιλιάνικο ουρανό και ψαλμοί σε κάθε λογής γλώσσα αντηχούσαν από παντού. Ανάμεσα σε όλα αυτά και η Κύπρος μας. Η σημαία της στους ώμους μας γινόταν συχνά βαριά. Νιώθαμε το βάρος της ευθύνης να εκπροσωπούμε ένα λαό, μια κοινότητα που οι περισσότεροι αγνοούν την ύπαρξή της. Γινόμασταν κοινωνοί της μαρτυρίας της πίστης που βιώνουν οι Μαρωνίτες της Κύπρου παλεύοντας να κρατήσουν τα χωριά τους, τις εκκλησίες τους, την πίστη τους. Κι όμως δεν νιώθαμε μικροί, δε νιώθαμε μειονότητα. Είναι άλλωστε αυτό που μας είπε εκεί στη Βραζιλία και ο Πάπας Φραγκίσκος «Οι άνθρωποι δεν είμαστε νησιά. Είμαστε μια κοινότητα και δεν μπορούμε να διασχίσουμε το μονοπάτι της ζωής μόνοι μας». Οι Μαρωνίτες της Κύπρου είναι κομμάτι μιας κοινότητας, της Εκκλησίας του Χριστού και μαζί με την Εκκλησία θα επιβιώσουν. Το καθημερινό πρόγραμμα ήταν γεμάτο δραστηριότητες τόσο κοινωνικού όσο και πνευματικού χαρακτήρα. Μέσα από αυτές γνωρίσαμε καλύτερα όχι μόνο την πίστη μας και άλλους ανθρώπους, αλλά με το διάλογο που δημιουργήθηκε καταφέραμε να γνωρίσουμε καλύτερα το δικό μας εαυτό. Ήρθαμε αντιμέτωποι με τα δικά μας όρια, είτε αυτά αφορούσαν τη σωματική εξάντληση λόγω των πολύωρων μετακινήσεων και των συχνών εναλλαγών του καιρού όσο και πνευματικά, με τις πολύωρες συζητήσεις σε θέματα πίστης που είχαμε κατά τη διάρκεια της κατήχησης, καταλήγοντας πως δεν πρέπει να προσευχόμαστε συνεχώς, αλλά να γίνουμε οι ίδιοι, ζωντανοί μάρτυρες της πίστης μας ξεπερνώντας τον εγωισμό μας και υπηρετώντας τους άλλους. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν στους συμμετέχοντες τα εκατοντάδες υπαίθρια εξομολογητήρια που στήθηκαν με σκοπό να εξυπηρετήσουν τους νέους. Τη σημασία της εξομολόγησης θέλησε να υπογραμμίσει άλλωστε και ο ίδιος ο Άγιος Πατέρας λέγοντας μας πως «ακόμα και ο Πάπας εξομολογείται» ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο τους νέους να συμμετέχουν στο ιερό αυτό μυστήριο. Αυτό που μένει μετά από μια τόσο όμορφη εμπειρία είναι το επιβλητικό άγαλμα του Χριστού με την καρδιά του να φλέγεται από αγάπη για όλο τον κόσμο χωρίς διάκριση και τα τεταμένα χέρια του να θέλουν να αγγίξουν όλο τον κόσμο και μας καλούν να γίνουμε η καρδιά και τα χέρια του Ιησού. Μας ζητούν να γίνουμε μάρτυρες της αγάπης του, να γίνουμε οι νέοι ιεραπόστολοι, να κάνουμε όλα τα έθνη μαθητές Του. Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο μας κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ, τις αδελφές που μας συνόδευσαν και όλους εκείνους που μας έδωσαν την ευκαιρία να βιώσουμε μια τόσο δυνατή εμπειρία. Ευχόμαστε να την ξαναζήσουμε πιο έντονα το 2016, με την συμμετοχή περισσότερων νέων, στην Κρακοβία της Πολωνίας. Φίλιππος Καρής - Μέλος WYD 2013

14 Σελίδα 14 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Η Ένωση Νέων Ασωμάτου τίμησε τον Προστάτη της Μιχαήλ Αρχάγγελο με θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις Οι εκτοπισθέντες κάτοικοι και η νέα γενιά του Ασωμάτου με πρωτεργάτη το ιστορικό σωματείο του χωριού τίμησαν και φέτος τον Προστάτη του χωριού Μιχαήλ Αρχάγγελο με τον καθιερωμένο εσπερινό στην εκκλησία του στον Ασώματο που έγινε στις και με επίσημη λειτουργία την επομένη, ημέρα της γιορτής του. Η αθρόα συμμετοχή των κατοίκων του Ασωμάτου και άλλων Μαρωνιτών και φίλων στις τελετές αυτές υπήρξε συγκινητική και μαρτυρεί την θέληση και επιμονή τους για επιστροφή στα χωριά και στη γη των προγόνων μας. Μετά την επίσημη λειτουργία στον Ασώματο στις 6 Σεπτεμβρίου και το καθιερωμένο πρόγευμα που παρέθεσε ο εορταστής σε όλους τους επισκέπτες, τα μέλη της Ε.Ν.Α. υλοποίησαν μια αξιέπαινη ενέργεια του σωματείου τους, την δενδροφύτευση του περίβολου της εκκλησίας και εγκατάστησαν αυτόματο σύστημα για το πότισμα τους. Το βράδυ της ίδιας ημέρας στο προσωρινό σωματείο της ΕΝΑ στη Λευκωσία έλαβε χώραν η επίσημη ετήσια συνεστίαση όλων των Ασωματιτών και φίλων που συνδιοργανώνεται από την ΕΝΑ και το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού. Στην άρτια οργανωμένη και επιτυχημένη αυτή εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότερα από 250 άτομα και αρκετοί προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος και Χωρεπίσκοπος Μαρωνιτών, ο Εκπρόσωπος της Κοινότητας, ο Βουλευτής μας κ. Μ. Μαυρίδης, οι δικαστές μας κ.κ. Λιάτσος και Χατζητζιοβάννης, ο τέως εκπρόσωπος κ. Γ. Πογιατζιής, Κοινοτάρχες των Μαρωνίτικων και γειτονικών μας κατεχομένων χωριών, Πρόεδροι των άλλων Μαρωνιτικών Σωματείων και άλλοι.

15 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σελίδα 15 Η συγκινητική όμως παρουσία του πλέον επίσημου προσκεκλημένου, του πρώτου Μαρωνίτη Υπουργού, αυτή του Υπουργού Ενέργειας Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, φίλου και υποστηρικτή της ΕΝΑ κ. Γιώργου Λακκοτρύπη που συνοδευόταν από την σύζυγο του και τις δύο του θυγατέρες, έδωσε μια ιδιαίτερη χαρά σε όλους τους παρευρισκόμενους. Κατά την συνεστίαση εκτός από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς έγινε από τον Υπουργό η παράδοση των Βραβείων της ΕΝΑ στους καλύτερους τελειόφοιτους μέσης εκπαίδευσης της χρονιάς που προέρχονται από τον Ασώματο. Τα δύο Βραβεία απονεμήθηκαν στην Τζιελεστίνα Πουλλή που αρίστευσε σε δημόσιο Λύκειο και στην Έλενα Ι. Παχίτα που αρίστευσε στην Αγγλική Σχολή. Επίσης με απόφαση του Δ.Σ.,ο Πρόεδρος της ΕΝΑ κ. Γ. Κοντός απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Αντώνη Λιάτσο ο οποίος με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας διορίστηκε στην θέση αυτή και με την όλη του την προσφορά και προσωπικότητα τιμά τον Ασώματο και την Μαρωνιτική Κοινότητα. Το Σάββατο επίσης στο σωματείο της ΕΝΑ στη Λευκωσία έγινε η καθιερωμένη αιμοδοσία εις μνήμη των κατοίκων του Ασωμάτου που απεβίωσαν από την Τούρκικη εισβολή και εντεύθεν. Το Δ. Σ. της ΕΝΑ και το Κοινοτικό Συμβούλιο του Ασωμάτου εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όσους πρόσφεραν το αίμα τους στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη ως επίσης και σε όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία των εκδηλώσεων που υλοποιήθηκαν με την ευκαιρία της γιορτής του Μιχαήλ Αρχαγγέλου. Η ΕΝΑ ευχαριστεί όσους πρόσφεραν οικονομική στήριξη στο σωματείο και ιδιαίτερα τους φίλους, Ιωσήφ Α. Κόκκινο, Ιωσήφ Ορφανό, Ηλία Μαλτέζο, και το Νηπιαγωγείο της κας Μαριάννας Ορφανού. Γιάννης Κοντός

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ.ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ.ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ. 29/2, Τετάρτη των Τεφρών. Αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η Θεία Λειτουργία στις 19.00 στον Ιερό Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό (Ντόμο) με την επίθεση της τέφρας. ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσόρισμα στην Αρχιεπισκοπή, Λευκωσία 10.02.2012

Καλωσόρισμα στην Αρχιεπισκοπή, Λευκωσία 10.02.2012 ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ MAR BECHARA BOUTROS RAI ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ 10-11-12-13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Καλωσόρισμα στην Αρχιεπισκοπή, Λευκωσία 10.02.2012

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά B Δημοτικού (Μέρος Α ) Ομορφος κόσμος ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Β Δημοτικού Ομορφος κόσμος (Μέρος A ) Συγγραφική ομάδα:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΙΟΥΛΙΟΣ 3 4 Ιουλίου 2013 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ Παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου «Του νεκρού αδελφού», θερινό σινεμά «Αλκυονίς»

Διαβάστε περισσότερα

με ενθουσιασμό και αγάπη ανοίγουμε την αγκαλιά μας και σας καλωσορίζουμε στην καλοκαιρινή ζωή της Στέγης μας.

με ενθουσιασμό και αγάπη ανοίγουμε την αγκαλιά μας και σας καλωσορίζουμε στην καλοκαιρινή ζωή της Στέγης μας. Αγαπημένοι εθελοντές και φίλοι της Στέγης μας, με ενθουσιασμό και αγάπη ανοίγουμε την αγκαλιά μας και σας καλωσορίζουμε στην καλοκαιρινή ζωή της Στέγης μας. Με ένα μικρό περίπατο στα μονοπάτια της φύσης

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην επίσκεψη που είχε την προηγούμενη μέρα στο Κέντρο, όπου ο κ. Μαρτίνοβιτς εξήγησε στον ίδιο και στους συνεργάτες του,

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην επίσκεψη που είχε την προηγούμενη μέρα στο Κέντρο, όπου ο κ. Μαρτίνοβιτς εξήγησε στον ίδιο και στους συνεργάτες του, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Παρασκευή, 20 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Θρησκευτικών Μελετών του Μίνσκ συνάντηση ανάμεσα στο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο και 10 εκπροσώπων Ορθοδόξων Κέντρων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Σ Κ Α Λ Α Δ Ο Υ Τ Η Ν Ο Υ. Λ. Β ΟΥΛ Ι Α Γ Μ Ε Ν Η Σ 1 1 0 & ΣΟ Φ Ο Κ Λ Ε ΟΥ Σ 1, Τ.Κ. 167 77, ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΘΗΝΑ, www.skalados.

ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Σ Κ Α Λ Α Δ Ο Υ Τ Η Ν Ο Υ. Λ. Β ΟΥΛ Ι Α Γ Μ Ε Ν Η Σ 1 1 0 & ΣΟ Φ Ο Κ Λ Ε ΟΥ Σ 1, Τ.Κ. 167 77, ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΘΗΝΑ, www.skalados. ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Σ Κ Α Λ Α Δ Ο Υ Τ Η Ν Ο Υ Λ. Β ΟΥΛ Ι Α Γ Μ Ε Ν Η Σ 1 1 0 & ΣΟ Φ Ο Κ Λ Ε ΟΥ Σ 1, Τ.Κ. 167 77, ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΘΗΝΑ, www.skalados.gr Καλές Γιορτές ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009 Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλοι

Διαβάστε περισσότερα

Από τη Σχολική μας Ζωή

Από τη Σχολική μας Ζωή ΤΕΥΧΟΣ 7 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-15 Ε Ι Δ Ι Κ Ο Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Σ Από τη Σχολική μας Ζωή Σας καλωσορίζουμε στο δεύτερο τεύχος του ενημερωτικού δελτίου του Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας για τη σχολική

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Ο Δήμος Ναυπακτίας διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008 Όνομα σχολείου: Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας Συντονιστική ομάδα: 1. Μερόπη Κυριάκου(Διευθύντρια) 2. Γιώτα Δημητρίου (Συντονίστρια) 3. Στάλω

Διαβάστε περισσότερα

Ολοι είμαστε αδέλφια

Ολοι είμαστε αδέλφια ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά Γ Δημοτικού (Μέρος Α ) Ολοι είμαστε αδέλφια ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Γ Δημοτικού Ολοι είμαστε αδέλφια (Μέρος A )

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ Dies Domini ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ της Ποιμαντικής Ενότητας της Καθολικής Μητροπόλεως Νάξου Αρ. 30 5-19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ Προσφιλείς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009 / Αριθμός Φύλλου 134 ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ηράκλειο, 26/4/2013 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙ ΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ηράκλειο, 26/4/2013 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙ ΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ηράκλειο, 26/4/2013 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙ ΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ταχ. /νση: Αγίου Τίτου 1 Τ.Κ: 71202 Τηλ.: 2813 409111 E-mail : dsyggelaki@heraklion.gr ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Χαιρετίζοντας την ανοιξιάτικη έκδοση του Ημερολογίου μας, νοιώθουμε την ανάγκη να υπερευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας, χωρίς την ενεργό στήριξη των οποίων η Στέγη μας δε θα μπορούσε να ανθίσει και να

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι, Χαιρετισμός Αγαπητές φίλες και φίλοι, Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει σχεδιάσει ο Δήμος μας με την επιμέλεια του Ν.Π. ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ και σε συνεργασία με Συλλόγους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΤΡΙΜΗΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Στη διάρκεια του Α Τριμήνου η ΣΤ τάξη θα εμβαθύνει στο έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη

Διαβάστε περισσότερα

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων!

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων! OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! & των ανθρώπων! συνδιοργάνωση Kαλοκαίρι 2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΓΕΡΗΣ Και να αδερφέ μου που

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2 Μαρτίου Δείπνο Συνδέσμου Γονέων με το Προσωπικό του Σχολείου Με δέος

Διαβάστε περισσότερα

A/A ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΔΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΠΟΣ

A/A ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΔΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ «Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ» ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2010 A/A ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΔΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΠΟΣ 5 30-Ιουλ-2010 Παρασκευή Λαϊκή και Δηµοτική Βραδιά στον Κάβαλο µε την ορχήστρα

Διαβάστε περισσότερα

Ηκοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Ηκοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας Άνοιξη 2009 Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλοι και μέλη του συλλόγου μας, Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε με τις καλύτερες ευχές του Δ.Σ. προς όλους σας για τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Επικοινωνούμε ξανά μαζί σας με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 Κυριακή 29 Μαΐου Εξόρμηση εθελοντικών καθαρισμών των ακτών της Σίφνου Τόπος Συγκέντρωσης: πλατεία Αρτεμώνα Ώρα: 11:00 Οργάνωση: ΔΗ.Κ.Ε.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Δηλώνουμε ότι είμαστε πλούσιοι από αγάπη των μικρών παιδιών, εθελοντών και συγχωριανών μας. Σας ευχαριστούμε. Σας ευχόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013 1. 1. ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 10:30 το πρωί παρτυ μασκέ για τους μικρούς μας φίλους

Διαβάστε περισσότερα

Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ

Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ σημαντικό μέρος της κοινωνικής συσχέτισης βάσηγιατηδημιουργίακοινοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σάββατο 6 Φεστιβάλ Παιδιού Δημόσιος Κήπος (Δημοτικό Μέγαρο) Ώρα: 6:00 μ.μ. Οργανωτής: Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού Πάφου.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σάββατο 6 Φεστιβάλ Παιδιού Δημόσιος Κήπος (Δημοτικό Μέγαρο) Ώρα: 6:00 μ.μ. Οργανωτής: Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού Πάφου. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ Δευτέρα 1 «Γιορτή Κατακλυσμού» 2015 - (3η ημέρα / λήξη) α) Παραδοσιακά Θαλάσσια Αγωνίσματα Λιμανάκι, Κάτω Πάφος Ώρα: 4:00 μ.μ. Οργανωτές: Δήμος Πάφου, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο

Διαβάστε περισσότερα

To νησί μας συμμετείχε στην έκθεση

To νησί μας συμμετείχε στην έκθεση Καλό χειμώνα 2010 Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλοι και μέλη του συλλόγου μας. Επικοινωνούμε μαζί σας, μετά από την καλοκαιρινή περίοδο. Θα κάνουμε μια μικρή αναδρομή στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν έως

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία: 16 Μαρτίου 2012, ώρα 7.30 μ.μ.. 1

Ημερομηνία: 16 Μαρτίου 2012, ώρα 7.30 μ.μ.. 1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.07.6.2 Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 5 Ιανουαρίου 2012 Διευθυντές/τριες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος... 04. 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος... 04. 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος... 04. 2011 ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Αριθ. Πρωτ.:. ΠΡΟΣ : τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΝΤΑΥΘΑ ΘΕΜΑ: «Λήψη απόφασης για την έγκριση μετάβασης αντιπροσωπείας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2011-2012 1 ος Στόχος Το σχολείο μας Ένα εργαστήριο ανάπτυξης κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και συνεργασίας. 1 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ Το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ πραγματοποίησε και φέτος την 8 η ετήσια γενική συνέλευσή του στα Καμένα Βούρλα στις 25,26,27 και 28 Σεπτεμβρίου 2015. Στην τετραήμερη

Διαβάστε περισσότερα

Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια

Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια Γάμος Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε παραδόσεις και έθιμα. Παρόλα αυτά, η γαμήλια τελετή παραμένει ίδια στο μεγαλύτερο

Διαβάστε περισσότερα

2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ

2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ 2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α/ Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΕΙΣΟ ΔΟΣ 1 10 ΜΑΪΟΥ 2013 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2 22 ΜΑΪΟΥ 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΠΛΑΚΙΩΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ένας ακόμη κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα της πολύτιμης προσφοράς του Χορευτικού Ομίλου Τρίπολης στα Πολιτιστικά δρώμενα της Αρκαδίας, με το τριήμερο Σεμινάριο Παραδοσιακών

Διαβάστε περισσότερα

Αριστοτέλεια 2012. «Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά» Αριστοτέλειο Πνευµατικό Κ Ε Ν Τ Ρ Ο

Αριστοτέλεια 2012. «Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά» Αριστοτέλειο Πνευµατικό Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Αριστοτέλεια 2012 «Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά» Αριστοτέλειο Πνευµατικό Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Περιεχόμενα Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά του Δήμου 3 Στολισμός του Δέντρου των ευχών 5 Συνάντηση παραδοσιακών

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31

Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31 17 Μαΐου Το σχολείο συμμετέχει με επιτυχία σε Αθλητική Hμερίδα μεταξύ μαθητών ιδιωτικών σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα

20 Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

20 Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 20 Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ---------------------------------------------------- Αθήνα, 26 Ιουνίου 1 Ιουλίου 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη, 26 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2007. http://www.ecclesia.gr/greeknews/default.asp. Ευχές στον Μακαριώτατο. Αναζήτηση στο Αρχείο Ειδήσεων. ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ --Επιλέξτε Μήνα--

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2007. http://www.ecclesia.gr/greeknews/default.asp. Ευχές στον Μακαριώτατο. Αναζήτηση στο Αρχείο Ειδήσεων. ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ --Επιλέξτε Μήνα-- Σελίδα 1 από 5 ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ --Επιλέξτε Μήνα-- Αναζήτηση στο Αρχείο Ειδήσεων Αναζήτηση ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2007 Ευχές στον Μακαριώτατο Συνάντηση του Μακαριωτάτου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Πληροφοριακό

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Εκδηλώσεις Μνήμης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1943 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να τιμήσετε, τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στην περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων, και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ κ. ΔΩΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΜΜΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΒΑΘΚΕΙΑΣ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ κ. ΔΩΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΜΜΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΒΑΘΚΕΙΑΣ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ κ. ΔΩΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΜΜΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΒΑΘΚΕΙΑΣ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 Έντιμε Υπουργέ Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλοντος κ. Νίκο Κουγιάλη Πανιερώτατε Μητροπολίτη

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου.

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου. The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2014 - Τεύχος 44 8 Νοεμβρίου Ο Στέλιος Μιχαηλίδης, διακρίνεται με έπαινο στον επαρχιακό ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

7. Το Fmv Ozel Erenkou Isik Fen Lisesi, από την Τουρκία. Στη συνάντηση που έγινε στη Λεμεσό συμμετείχαν τα 5 από τα 7 σχολεία

7. Το Fmv Ozel Erenkou Isik Fen Lisesi, από την Τουρκία. Στη συνάντηση που έγινε στη Λεμεσό συμμετείχαν τα 5 από τα 7 σχολεία Λύκειο Αγίου Αντωνίου 1 η Συνάντηση του Προγράμματος Comenius Biodiversity of Rivers Το Λύκειο Αγίου Αντωνίου φιλοξένησε από τις 8 Οκτωβρίου μέχρι τις 12 Οκτωβρίου την 1 η Συνάντηση, που γίνεται στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νεολαία Δημοκρατικού Συναγερμού Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 / Αριθμός Φύλλου 234 16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Η ΝΕΔΗΣΥ σε συνεδρία

Διαβάστε περισσότερα

5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός. 7 Τετάρτη Θεία Λειτουργία «Σύναξις Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου»

5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός. 7 Τετάρτη Θεία Λειτουργία «Σύναξις Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» Ιανουάριος 1 Πέμπτη Θεία Λειτουργία «Περιτομή Του Κυρίου» 4 Κυριακή Θεία Λειτουργία 5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός 6 Τρίτη Θεία Λειτουργία & Αγιασμός «Άγια Θεοφάνεια» 7 Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

Από τα παιδιά της Β 2

Από τα παιδιά της Β 2 Από τα παιδιά της Β 2 Γιαλούσα Η Γιαλούσα βρίσκεται στην Καρπασία. Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα. Το χωριό οφείλει το όνομα του στη θέση του, που είναι δίπλα από τη θάλασσα. Οι κάτοικοι

Διαβάστε περισσότερα

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α Αθήνα 31-7-2012 Αρ. πρωτ. 12 Προς την Επιτροπή Ανταλλαγών Νέων Αγαπητέ Πρόεδρε Τάσο Γρηγορίου, Με την Παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εγκάρδια φιλοξενία των 4 παιδιών του Θέματός μας

Διαβάστε περισσότερα

Προσκυνηματική Εκδρομή

Προσκυνηματική Εκδρομή Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους ραγματοποιήθηκε από τις 23 μέχρι και τις 27 Αυγούστου πενθήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους των μελών και των φίλων των Χριστιανικών Συνδέσμων

Διαβάστε περισσότερα

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Δεκέμβριος 2010 - Τεύχος 4

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Δεκέμβριος 2010 - Τεύχος 4 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2010 - Τεύχος 4 Χριστούγεννα στο GCS ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 7 Ιανουαρίου Έναρξη μαθημάτων 11 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 2014-2015 ΣΤΟΧΟΙ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ Να συλλέγει, συντηρεί, κατηγοριοποιεί και προβάλλει παιδικά

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια: 2 ώρες Υπογραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ Το σχολείο, ως ένας κατεξοχήν κοινωνικός θεσμός, δεν μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο μπροστά στις ραγδαίες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΔΕΥΤΕΡΑ 22/9/14

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΔΕΥΤΕΡΑ 22/9/14 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 22/9/14 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε όλες τις τάξεις με στόχο τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 1 Φεβρουαρίου Στα πλαίσια της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, το δεύτερο εξάμηνο του

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ «ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ 1 Ο ΕΠΑ.Λ ΧΑΝΙΩΝ Ό,τι δεν συνέβη, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε,

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου Σάββατο 10 Ιουλίου έως Κυριακή 25 Ιουλίου Έκθεση αγιογραφίας από 25 Αγιογράφους - μέλη της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.) Στο Παλιό Σχολείο του Κάστρου Ώρες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ Ι ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Το έντυπο να συμπληρώνεται ηλεκτρονικά και σε περίπτωση δυσκολίας χειρόγραφα αλλά ευανάγνωστα)

ΕΝΤΥΠΟ Ι ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Το έντυπο να συμπληρώνεται ηλεκτρονικά και σε περίπτωση δυσκολίας χειρόγραφα αλλά ευανάγνωστα) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΝΤΥΠΟ Ι ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Το έντυπο να συμπληρώνεται ηλεκτρονικά και σε περίπτωση δυσκολίας χειρόγραφα αλλά ευανάγνωστα) ΟΝΟΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ: ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ENA Ασωμάτου Συνέντευξη με τον Ηλία Μαλτέζο «Επιθυμούμε να βλέπουμε τους νέους του Ασωμάτου ενωμένους» Σελ. 21

ENA Ασωμάτου Συνέντευξη με τον Ηλία Μαλτέζο «Επιθυμούμε να βλέπουμε τους νέους του Ασωμάτου ενωμένους» Σελ. 21 Συνέντευξη με τον Δρ. Γαβριήλ Καλακουτή «Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να μηδενίσει τα περιστατικά καρκίνου» Σελ. 16 ENA Ασωμάτου Συνέντευξη με τον Ηλία Μαλτέζο «Επιθυμούμε να βλέπουμε τους νέους του Ασωμάτου

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Με τιμή

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Με τιμή Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις επετειακές εκδηλώσεις των 90 χρόνων Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος. Με τιμή Ο Μητροπολίτης

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΚΟ «Παιδιά Εν Δράσει» κλείνει 10 χρόνια ζωής και το γιορτάζει!

Η ΜΚΟ «Παιδιά Εν Δράσει» κλείνει 10 χρόνια ζωής και το γιορτάζει! Η ΜΚΟ «Παιδιά Εν Δράσει» κλείνει 10 χρόνια ζωής και το γιορτάζει! Η ΜΚΟ «Παιδιά Εν Δράσει» γιορτάζει τα 10 α γενέθλια της με 10 εκδηλώσεις και πλήθος παράλληλων δράσεων μέσα στο 2013. Μεγαλώνει και διοργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015. «Δος μου το χέρι σου»

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015. «Δος μου το χέρι σου» Κυριακή 7/12/2014 ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015 «Δος μου το χέρι σου» -Τ.Κ Ερμητσίου ώρα 4:30μμ κεντρική πλατεία Ο Σύλλογος Γυναικών Ερμητσίου υποδέχεται τα Χριστούγεννα με

Διαβάστε περισσότερα

Οι Γάμοι Της Χρονιάς... Ποιοι παντρεύτηκαν το 2010 Πληροφορίες από το site www.yupi.gr& www.kontra.gr

Οι Γάμοι Της Χρονιάς... Ποιοι παντρεύτηκαν το 2010 Πληροφορίες από το site www.yupi.gr& www.kontra.gr Οι Γάμοι Της Χρονιάς... Ποιοι παντρεύτηκαν το 2010 Πληροφορίες από το site www.yupi.gr& www.kontra.gr Μιχάλης Μουρουτσος - Αναστασία Περράκη Την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου, η Αναστασία Περράκη και ο Μιχάλης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 Τ.Θ.: 534, 715 00 ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΛ.: 2810 763141 FAX: 2810 762701 www.ppkae.gr / e-mail: info@ppkae.gr Αγαπητοί φίλοι, Κρατάτε στα χέρια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 88. ΘΕΜΑ : 63η Ετήσια Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 88. ΘΕΜΑ : 63η Ετήσια Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 24 Ιουνίου 2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 88 ΑΠΟ : Εφορεία Εκπαίδευσης ΠΡΟΣ : - Πτυχιούχους Διακριτικού Δάσους - Σώμα Προσκόπων Κύπρου ΚΟΙΝ. : - Εφορείες

Διαβάστε περισσότερα

Psychico College Parents' association news - Νέα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Κολλεγίου Ψυχι... Φεβρουάριος 2000

Psychico College Parents' association news - Νέα του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Κολλεγίου Ψυχι... Φεβρουάριος 2000 Page 1 of 6 Φεβρουάριος 2000 Ακόμη κόβουμε πίτες Σχολική Χρονιά 2000/2001 Κολλεγιάδα 2000 Σεμινάρια Α.Σ.Ι.Σ Δημοτικών Σχολείων Σεμινάρια δασκάλων Έκθεση των δασκάλλων Καλλιτεχνικών Χρήσιμες Ημερομηνίες

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

Κυριακή γιορτή και σχόλη... Πρωτότυπο project από τον σύλλογο γονέων και το ΑΞΙΟΝ

Κυριακή γιορτή και σχόλη... Πρωτότυπο project από τον σύλλογο γονέων και το ΑΞΙΟΝ Κυριακή γιορτή και σχόλη... Πρωτότυπο prject από τον σύλλογο γονέων και το ΑΞΙΟΝ Κυριακή 4 Μαίου 2014 η ιδέα Το σχολείο μας, το ΑΞΙΟΝ, έχει υπέροχους χώρους, έχει αυλές και γήπεδα, έχει καθαρό και όμορφο

Διαβάστε περισσότερα

«Υποστηρίξτε τη δράση µας»

«Υποστηρίξτε τη δράση µας» «Υποστηρίξτε τη δράση µας» 1 Λαιµός, 18 Φεβρουαρίου 2012 Αγαπητοί φίλοι, υποστηρικτές και συνεργάτες, Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών είναι πάνω από 11 χρόνια σηµείο αναφοράς για νέους από την ευρύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΡΑ 2013 2014»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΡΑ 2013 2014» ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕΡΑ 2013 2014» Γ Ε Ν Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Πρόγραμμα : Καλλιέργεια Ερευνητικής και Καινοτομικής Κουλτούρας Διαγωνισμός : Μαθητές στην Έρευνα ΜΕΡΑ 2013-2014 Κωδικός Πρόσκλησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013 ΣΑΒΒΑΤΟ 8/12/2012, 17:00 & 19:00, Αίθουσα Εθιµοτυπίας ήµου Ρόδου Παιδική Θεατρική Παράσταση

Διαβάστε περισσότερα

Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού. Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη

Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού. Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού Σχολείο Ετος: 2013-2014 Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη γιαγιά μου Όνομα Μαθήτριας: Νικολέττα Χρίστου Τάξη: Γ 4 Όνομα Καθηγήτριας: Σταυρούλας Ιωάννου Λεμεσός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α. Στις 11 Ιουνίου 2015 (ημέρα Πέμπτη) και ώρα 18.15 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Παγκύπρια Ημέρα Διατροφής 2015 : «Γεύομαι και Απολαμβάνω την Υγιεινή Διατροφή και Άσκηση από Νωρίς στην Ζωή»

Παγκύπρια Ημέρα Διατροφής 2015 : «Γεύομαι και Απολαμβάνω την Υγιεινή Διατροφή και Άσκηση από Νωρίς στην Ζωή» «Γεύομαι και Απολαμβάνω την Υγιεινή Διατροφή και Άσκηση από Νωρίς στην Ζωή» Αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου, σε συνεργασία με τις Ιατρικές

Διαβάστε περισσότερα

Α. Ο εκκλησιασμός των μαθητών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας

Α. Ο εκκλησιασμός των μαθητών των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας ΘΕΜΑ: "Εκκλησιασμός και πρωινή προσευχή μαθητών" ΣΧΕΤ.: α) ΥΠΕΠΘ, Φ. 200.21/16/136240.26.11.1977 β) ΥΠΕΠΘ, Γ/6251/22-10-1979 γ) ΥΠΕΠΘ, Γ/2875/30-4-1981 δ) Π.Δ. 201/98 Με αφορμή ερωτήματα που τέθηκαν στο

Διαβάστε περισσότερα

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015 ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: prinfo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Κέρκυρα, 16.12.2014 Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου, στην Κέρκυρα, μία επίσκεψη

Διαβάστε περισσότερα

Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα.

Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα. 0 Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα. Μια εργασία από τους μαθητές της Δ 2 Υπεύθυνη δασκάλα: Ελένη Μιχαήλ Σχολική χρονιά 2013-2014

Διαβάστε περισσότερα

Στο παρελθόν συμμετείχαν στο τουρνουά ομάδες από Αγγλία, Φιλανδία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρωσσία και Ελλάδα κυρίως.

Στο παρελθόν συμμετείχαν στο τουρνουά ομάδες από Αγγλία, Φιλανδία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρωσσία και Ελλάδα κυρίως. Η Soccerworldcyprus διοργανώνει το καθιερωμένο Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου Αγίας Νάπας με την επωνυμία Ayia Napa Youth Soccer Festival από τις 6 μέχρι και τις 11 Απριλίου του 2012. Η όλη διοργάνωση πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα, 18-27 Φεβρουαρίου 2011

Πρόγραμμα, 18-27 Φεβρουαρίου 2011 Βιοποικιλότητα και Πολιτιστική Ποικιλομορφία Πρόγραμμα, 18-27 Φεβρουαρίου 2011 ΜΕΡΟΣ I: ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ( ιαμονή στο ξενοδοχείο Parnon) Παρασκευή 18/2 και Άφιξη των συμμετεχόντων στην Αθήνα (αεροδρόμιο) και

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Προκήρυξη των ΚΔ Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου

Θέμα: Προκήρυξη των ΚΔ Παγκύπριων Σχολικών Αγώνων Θεάτρου ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Υ.Π.Π 7.24.09.1.8 (Πρ) 20 Αυγούστου 2012 Διευθυντές/τριες Σχολείων Μέσης, Τεχνικής Δημόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης Θέμα: Προκήρυξη των ΚΔ Παγκύπριων

Διαβάστε περισσότερα

15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών

15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών 15 η Ομάδα Προσκόπων Αθηνών Κατασκήνωση 15 ης Ομάδας Προσκόπων Αθηνών 7-16 Ιουλίου 2015 Λίμνη Ηραίου, Λουτράκι Αγαπητοί γονείς, Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος η Ομάδα έχει ξεκινήσει τις ετοιμασίες της

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η πολυπόθητη μέρα για την εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη είχε φτάσει! Βαλίτσες, φωτογραφικές μηχανές, τα λόγια που είχε να μάθει ο καθένας από όσους συμμετέχουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Ζήστε την εμπειρία της Ευρώπης με τα Παιδιά του Κόσμου Μία διεθνής συνάντηση των παιδιών και των νέων στο Kinder- und Erholungszentrum Güntersberge/Harz (KiEZ) Προκαταρκτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ Η Έπαυλη Τσιροπινά χτίστηκε από τον Αντώνη Τσιροπινά το 1915. Το 2000 περιήλθε στην ιδιοκτησία

Διαβάστε περισσότερα

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΟΙΝΟΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑ ΟΣ «ΤΟ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙ»

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΟΙΝΟΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑ ΟΣ «ΤΟ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙ» ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΟΙΝΟΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑ ΟΣ «ΤΟ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙ» Βιογραφικό του Συλλόγου Ο Λαογραφικός & Πολιτιστικό Σύλλογος Άνω Οινόης «Το Κρασοχώρι» ιδρύθηκε το 1991 και τα µέλη του κατοικούν

Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Κυπρίων Ν. Καβάλας Στογιαννίδη 19 65500 Παληό Καβάλας Ιστότοπος http://groups.google.com/group/oakritas

Σύλλογος Κυπρίων Ν. Καβάλας Στογιαννίδη 19 65500 Παληό Καβάλας Ιστότοπος http://groups.google.com/group/oakritas ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ www.kavala.gov.gr τηλ. 2513500204, 2513500205 Φαξ: 2510-620405 email: politismos@dkavalas.gr Όνοµα συλλόγου Βιογραφικό Πχ. έτος ίδρυσης, ιδρυτές ιστορικά στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού. Σελίδα 1 από 8 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ Πανηγύρι Αξιούπολης / Συναυλίες, χορευτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2 ου ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: Πρόληψη, Ανακύκλωση

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2 ου ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: Πρόληψη, Ανακύκλωση ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2 ου ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ: Πρόληψη, Ανακύκλωση Ο Σύλλογος Ικαρίων Επιστημόνων (Σ.Ι.ΕΠ.) διοργάνωσε στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2014 στον Αγιο Κήρυκο και Χριστό Ραχών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015 «ΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Ι ΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Οι αγώνες

Διαβάστε περισσότερα

Το ανακαινισμένο κτίριο που στεγάζει τον ιστορικό μας Σύλλογο

Το ανακαινισμένο κτίριο που στεγάζει τον ιστορικό μας Σύλλογο Το ανακαινισμένο κτίριο που στεγάζει τον ιστορικό μας Σύλλογο Η Χωριστή Δράμας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Η Αναγεννηθείσα Μακεδονία ή απλά ο Σύλλογος όπως για χάρη συντομίας τον αποκαλούν οι Χωριστιανοί,

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτισμός - Events - Διασκέδαση - Αθλητισμός [4] ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

Πολιτισμός - Events - Διασκέδαση - Αθλητισμός [4] ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 Πολιτισμός - Events - Διασκέδαση - Αθλητισμός [4] Ευχές για την νέα χρονιά Αρχαία Τύρινθα 6o Παλαμήδειο Πρωτάθλημα Η Εθνική ομάδα Νέων της Αυστρίας στο Τολό Εθελοντική αιμοδοσία στο Τολό Εορταστικές εκδηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΙΦΝΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΣΙΦΝΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΙΦΝΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Πέμπτη 21 Ιουνίου έως Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012, στο Veranda café bar, στην Απολλωνία Sifnos, October: Έκθεση με ασπρόμαυρες φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Με στόχο την κοινωνική προσφορά, η Τράπεζα Πειραιώς στην Κύπρο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο κοινωνικό έργο και τα περιβαλλοντικά θέματα, στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση επισήμων, εκπροσώπων τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου ξεκίνησε το Σάββατο 11 Αυγούστου 2012, στο

Διαβάστε περισσότερα

Με αγιορειτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ελαιοβρύτισσας.

Με αγιορειτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ελαιοβρύτισσας. Με αγιορειτική λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου, η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ελαιοβρύτισσας. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Ηγούμενος της νόμιμης

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός της Προέδρου του Συνδέσμου. ότι η επικοινωνία μας. δελτίου είναι απαραίτητη. Θα προσπαθήσουμε να σας ανακοινώνουμε τουλάχιστο μια φορά το

Χαιρετισμός της Προέδρου του Συνδέσμου. ότι η επικοινωνία μας. δελτίου είναι απαραίτητη. Θα προσπαθήσουμε να σας ανακοινώνουμε τουλάχιστο μια φορά το Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Χαιρετισμός της προέδρου Πρόγραμμα Grundtvig Πορεία καταδίκης της βίας Γονείς και εκπαιδευτικοί ενάντια στη

Διαβάστε περισσότερα

Τελετή απονομής του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη 2015 Νικητές Τάκης Χατζηδημητρίου και Ali Tuncay

Τελετή απονομής του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη 2015 Νικητές Τάκης Χατζηδημητρίου και Ali Tuncay Τελετή απονομής του Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη 2015 Νικητές Τάκης Χατζηδημητρίου και Ali Tuncay Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 Ανδρέας Κεττής, Επικεφαλής, του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ

ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΜΑΘΟΥΣΙΑ Πρόεδρος Λάκης Μιχαηλίδης lakis.m@force-8.com Τηλέφωνο 99 636361 Αντιπρόεδρος Ξενοφών Λάμπρου exes_ltd@spidernet.com.cy Τηλέφωνο 99 645334 Αμέσως Προηγούμενος Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ» ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟY

ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ» ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟY ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ «ΛΗΤΩ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ» ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟY Προσαρμογή- Αποχωρισμός Αγαπητοί γονείς, Κατανοώντας τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα σας γύρω από θέματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 22 ο /24-8-2012 ΑΠΟΦΑΣΗ 845/2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 22 ο /24-8-2012 ΑΠΟΦΑΣΗ 845/2012 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 22 ο /24-8-2012 ΑΠΟΦΑΣΗ 845/2012 ΘΕΜΑ: 3 ο Έγκριση συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων Π.Ε. Τρικάλων. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 10-12 Απριλίου 2009, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΑΙΘΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & Λ. Τ. ΛΕΧΑΙΟΥ. Μια γιορτή αφιερωμένη στη Φ Υ Σ Ι Κ Η Κ Α Λ Λ Ι Ε Ρ Γ Ε Ι Α

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 10-12 Απριλίου 2009, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΑΙΘΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & Λ. Τ. ΛΕΧΑΙΟΥ. Μια γιορτή αφιερωμένη στη Φ Υ Σ Ι Κ Η Κ Α Λ Λ Ι Ε Ρ Γ Ε Ι Α ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «12 Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ» 10-12 Απριλίου 2009, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΑΙΘΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & Λ. Τ. ΛΕΧΑΙΟΥ Μια γιορτή αφιερωμένη στη Φ Υ Σ Ι Κ Η Κ Α Λ Λ Ι Ε Ρ Γ Ε Ι Α και τις Π Ο Ι Κ Ι Λ Ι Ε Σ Α Ν Ο

Διαβάστε περισσότερα