ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ - ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. Τα χωριά μας. Αγαπητοί φίλοι/αναγνώστες,

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ - ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. Τα χωριά μας. Αγαπητοί φίλοι/αναγνώστες,"

Transcript

1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ - ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Τα χωριά μας Αγαπητοί φίλοι/αναγνώστες, Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε τη νέα ανανεωμένη μορφή της εφημερίδας μας. Στόχος μας παραμένει η ενημέρωση σας σε θέματα της μαρωνιτικής κοινότητας αλλά και της κυπριακής κοινωνίας ευρύτερα και φιλοσοφία μας η αμεσότητα με τον αναγνώστη. Εγκάινια Πλατείας Καρπάσιας, σελ. 10 Πιστεύουμε πως η νέα μορφή της εφημερίδας μας, η οποία θα εκδίδεται και θα κυκλοφορεί κάθε μήνα, ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων. Ευχόμαστε να το πετύχουμε. Καλούμε όλα τα οργανωμένα σύνολα αλλά και όλους όσους θα επιθυμούσαν να φιλοξενηθεί κάποιο άρθρο ή ανακοίνωση τους στην εφημερίδα μας όπως τα αποστέλλουν στην πιο κάτω ηλεκτρονική διεύθυνση σε μορφή Word το αργότερο μέχρι τις 15 κάθε μήνα. Παραδοσιακοί Χοροί, σελ. 4 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα. Μαριλένα Κυρμίζη-Χ Ρούσου στο ή ηλεκτρονικά στην πιο κάτω διεύθυνση. Δεντροφύτευση στον Ασώματο, σελ. 14 ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, σελ.12 Γάμος στον Κατεχόμενο Κορμακίτη, σελ.8 XKI FI SANNA Μίλα στη γλώσσα μας, σελ. 6

2 Σελίδα 2 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 ΑΝΑΚΟΝΩΣΕΙΣ Έναρξη Νέας Προσκοπικής Χρονιάς Το Επιτελείο και ο Σύνδεσμος Γονέων του 99ου Συστήματος Προσκόπων Μαρωνιτών ενημερώνουν για την έναρξη της νέας Προσκοπικής χρονιάς του Συστήματος μας. Οι εγγραφές άρχισαν το Σάββατο 14/9/2013 και συνεχίζονται. Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι ανεξαιρέτως ηλικίας! Από παιδιά από 6 χρονών και πάνω, δηλαδή παιδιά που φοιτούν τουλάχιστον στην 1η Δημοτικού, μέχρι και ενήλικες!! Η εγγραφή στο Σύστημα μας κοστίζει 35 ευρώ τον χρόνο για κάθε 1 παιδί και επιπρόσθετα 5,50 ευρώ για κάθε δεύτερο ή τρίτο παιδί. Οι συναντήσεις μας γίνονται κάθε Σάββατο από τις 15:00 μέχρι και τις 17:00 στον χώρο του Συστήματος που βρίσκεται πίσω από το εργοστάσιο Κώστα Θεοδώρου στον Στρόβολο. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Αρχηγό Συστήματος, Τζόζεφ Κοντό στο , ή την Αρχηγό Αγέλης, Αντωνία Σάββα στο Σας περιμένουμε και θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας δούμε κοντά μας!!

3 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σωματεία - Εκδηλώσεις ΕΜΑ: ΤΙΜΗΣΕ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟ ΚΑΡΟΓΙΑΝ Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Σωματείου στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Ένωσης Μαρωνιτών Ανθούπολης τίμησε τον έντιμο Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κύριο Γιώργο Λακκοτρύπη, ως ένδειξη εκτίμησης για το έργο που επιτελεί στην Κυπριακή Κυβέρνηση, καθώς επίσης και τον έντιμο Πρόεδρο του ΔΗ.ΚΟ. κύριο Μάριο Κάρογιαν ως ένδειξη εκτίμησης για την υποστήριξη του στην Μαρωνιτική Κοινότητα. Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλους όσους έδωσαν τον παρόν τους. Με εκτίμηση Δ.Σ. του Σωματείου ΕΜΑ Σελίδα 3

4 Σελίδα 4 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Δεκαπενταύγουστος στον Κορμακίτη Τα οργανωμένα σύνολα έδωσαν ζωή στα κατεχόμενα χωριά μας Σωματείο ο Κορμακίτης Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Αυγούστου το Σωματείο «Ο Κορμακίτης» διοργάνωσε διήμερο καλλιτεχνικό εργαστήρι αγγειοπλαστικής τέχνης από την Σουζάνα Πετρή. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν ή να παρακολουθήσουν το φτιάξιμο χειροποίητων πήλινων αγγείων, την αποξήρανση τους και το ψήσιμο με παραδοσιακές τεχνικές στο οίκημα της Εκκλησίας (σύλλογο). Όλοι όσοι ήταν εκεί πέρασαν ένα ενδιαφέρον και δημιουργικό διήμερο. Την Κυριακή 11 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ. ο Θεατρικός Όμιλος του Σωματείου παρουσίασε Θεατρική Παράσταση στην Κυπριακή Μαρωνίτικη Αραβική στο αμφιθέατρο της Παναγίας. Στην όλη εκδήλωση συμμετείχε επίσης το χορευτικό συγκρότημα του Σωματείου. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν τη Δευτέρα 12 Αυγούστου με παιχνίδι τόμπολας στο Οίκημα της Εκκλησίας, προβολή κυπριακού σκετς, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στο αμφιθέατρο της πλατείας Αγ. Γεωργίου και παιδικό πρόγραμμα. Την Τετάρτη 14 Αυγούστου η ώρα 7.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε Μουσική Βραδιά Αλληλεγγύης (TALENT SHOW) στο αμφιθέατρο της Παναγίας. Το Σωματείο «Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ» θέλησε με τη μουσική αυτή βραδιά Αλληλεγγύης να συμμετέχει και να ενισχύσει την κοινωνική προσφορά που προσφέρουν όλα τα οργανωμένα σύνολα αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας και κάλεσε όλους όπως προσφέρουν τρόφιμα για να ενισχυθεί το αξιόλογο έργο που επιτελεί η ΚΑΡΙΤΑΣ Μαρωνιτών Κύπρου. Οι ταλαντούχοι νέοι μας που συμμετείχαν έδωσαν ρέστα και απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι η κοινότητα μας είναι προικισμένη με ταλαντούχους νέους στο χορό, το τραγούδι, τη μουσική και όχι μόνο. Απλά χρειάζονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις και διοργανώσεις για να αναδείξουν το ταλέντο τους και να εμπλουτίσουν το πολιτιστικό γίγνεσθαι της κοινότητας.

5 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σελίδα 5 Maronite Youth Link Την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 το Maronite Youth Link σε συνεργασία με το Kormakitis Νet το οποίο φέτος γιορτάζει τα 15χρονα του, και το Corona Beach Bar διοργάνωσαν πάρτι στο Corona Beach Bar στην παραλία του Κόρνου. Φιλοξενούμενη της βραδιάς ήταν η γνωστή για μας τους Μαρωνίτες τραγουδίστρια Ιφιγένεια, κόρη της γνωστής τραγουδίστριας Αθηνούλας Σκούλλου από τον Κορμακίτη, την οποία πλαισίωνε ο Νικόλας Ντήμας (Καλλιπόλεως 4). Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 στις 10μ.μ. Summer Party στο Πάρκο της Παναγίας στον Κορμακίτη. Οι νέοι που παρευρέθησαν διασκέδασαν μέχρι πρωίας σε έντονους καλοκαιρινούς ρυθμούς και έδωσαν πραγματικά το δικό τους καλοκαιρινό χρώμα στον Κορμακίτη.

6 Σελίδα 6 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Κατασκήνωση Χκι Φι Σάννα Αυγούστου 2013 Για έκτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε από τις Αυγούστου στον Κορμακίτη η καθιερωμένη εκπαιδευτική κατασκήνωση Xki Fi Sanna. Η κατασκήνωση έχει ως στόχο την εκμάθηση και γενικότερα την επαφή των μικρών Μαρωνιτόπαιδων με την Κυπριακή Μαρωνίτικη Αραβική γλώσσα. H κατασκήνωση έλαβε χώρα στο ανακαινισμένο νηπιαγωγείο του Κορμακίτη, με συνδιοργανωτές το σωματείο Xki fi Sanna και το Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών. Χορηγός της κατασκήνωσης ήταν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Το πρόγραμμα της φετινής κατασκήνωσης περιελάμβανε πρωινά μαθήματα της Κυπριακής Μαρωνίτικης Αραβικής, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με διαφόρων ειδών εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως είναι ο χορός, το τραγούδι και το θέατρο. Στο φετινό πρόγραμμα μεταξύ άλλων, υπήρχαν και απογευματινές δραστηριότητες που περιελάμβαναν βόλτα σε ένα μονοπάτι της φύσης, προβολή ταινίας στον χώρο της πλατείας του χωριού, αγγειοπλαστική, παιχνίδια με τους προσκόπους. Αποκορύφωμα της κατασκήνωσης αποτέλεσε η μικρή γιορτή που ετοίμασαν τα παιδία με απίστευτο ζήλο και περηφάνια και η οποία έγινε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο κέντρο του χωριού. Το θερμό χειροκρότημα που κέρδισαν τα παιδιά μας αποτέλεσε μεγάλη ανταμοιβή στους κόπους που κατέβαλαν καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με τις εντατικές πρόβες που πραγματοποιούσαν. Καθημερινά στα παιδιά προσφερόταν πρωινό κολατσιό στο Κοινοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Κορμακίτη, αλλά και μεσημεριανό σε καφεστιατόρια του χωριού.

7 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σελίδα 7 Θερμές ευχαριστίες από τους συνδιοργανωτές δίνονται προς όλους όσους συνεισέφεραν με οποιοδήποτε τρόπο στην επιτυχία της κατασκήνωσης. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, τη Μαριλένα Κυρμίζη και Μάριο Χατζηρούσο για το γενικό συντονισμό της κατασκήνωσης, τους δασκάλους Ηλία Ζωνιά και Ιωσηφίνα Μαυρόχαννα, τις Ηλιάνα και Έλενα Σκούλου για την διδασκαλία των χορών, τον Αβραάμ Κοντό για την διδασκαλία των τραγουδιών, την Τόνια Σκορδή για τη συγγραφή και διδασκαλία θεατρικού έργου, τον Γιάννη Τσουτσούκη για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε στον συντονισμό, την Σουζάνα Πετρή για τα μαθήματα αγγειοπλαστικής και τους προσκόπους μας για το κέφι και την ζωντάνια που προσέφεραν με τα παιχνίδια που οργάνωσαν. Από τους συντονιστές της Κατασκήνωσης Aδa san ma te δece!!

8 Σελίδα 8 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Παραδοσιακός Μαρωνίτικος Γάμος Φραντζέσκας & Τζέιμς στον Κορμακίτη Αναβίωση της Παράδοσης και των Εθίμων του Γάμου Έλα θεέ τζι ελα Χριστέ, έλα τζιαι Παναγία Τζιαι Άη-Γιώρκη σύντρεξε τζιαι κάμε βοηθείαν. Τζιαι την δουλειάν π αρτσιέψαμεν νάσιει την ευλογίαν. Που τον Δεσπότην τον Χριστόν τζιαι που την Παναγίαν. Ήταν πραγματικά ένας καθόλα ευλογημένος γάμος. Η Φραντζέσκα, κόρη του Τζο και Τούλλας Κουμή από τον Κορμακίτη και ο Τζέιμς από το Λονδίνο ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στο μικρό εκκλησάκι της Παναγίας στον Κορμακίτη όπου ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ ευλόγησε τα στέφανα τους. Και συνέτρεξαν όλοι: φίλοι, γνωστοί, χωριανοί στην ευλογημένη γη του Κορμακίτη για να αναβιώσουν τον παραδοσιακό Μαρωνίτικο Γάμο. Όπως τα παλιά καλά εκείνα χρόνια οι εκδηλώσεις για το γάμο κράτησαν για μια βδομάδα αρχίζοντας από το παραδοσιακό κάλεσμα των κατοίκων του χωριού από πόρτα σε πόρτα 1-2 βδομάδες πριν από το γάμο. Παραδοσιακά το κάλεσμα γινόταν από τη νονά της νύμφης και την κουμπάρα με προσκλητήριο και κερί από σπίτι σε σπίτι και κρατώντας μαζί τους «μιρίχα» με την οποία ράντιζαν αυτούς που καλούσαν. Μετά το παραδοσιακό κάλεσμα ακολούθησαν κατά σειρά όλα τα παραδοσιακά έθιμα του γάμου: επίσκεψη στο σπίτι της νύμφης από τους προσκεκλημένους με σκοπό τη θέαση της προίκας της, ζύμωμα ψωμιών, παρασκευή παραδοσιακού «ρεσιού», ράψιμο κρεβατιού. Παραμονή του γάμου έγινε το λούσιμο της νύφης στο σπίτι της κουμπάρας και ακολούθησε διανυκτέρευση της εκεί, για να μη θεαθεί από τον γαμπρό. Το Σάββατο 17 Αυγούστου έγινε το παραδοσιακό στόλισμα του γαμπρού και της νύφης στα πατρικά τους σπίτια και στις έξι πλήθος κόσμου συνόδευσε μετά τραγουδιού το ζευγάρι στο εκκλησάκι της Παναγίας για την τέλεση του μυστηρίου και την ευλογία των στεφάνων. Ακολούθησε το γαμήλιο γλέντι στο γήπεδο του χωριού με ζωντανή μουσική και τραγούδι μέχρι τις πρωινές ώρες και τέλος ο «αντίγαμος» την Κυριακή 18 Αυγούστου στην παραλία του Κόρνου. Ευλογημένος ο γάμος αυτός, ευλογία και για όλους εμάς όμως ο γάμος της Φραντζέσκας και του Τζέιμς, αφού μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε έθιμα, να θυμηθούμε παραδόσεις και να συγκινηθούμε μαζί τους. Τους ευχαριστούμε για αυτό και τους ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτο!

9 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σελίδα 9 ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Γιορτάστηκε με πάσα λαμπρότητα στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου η γιορτή του Τιμίου Σταυρού στην Καρπάσια, όπου υπάρχει ομώνυμη εκκλησία. Οι εορτασμοί άρχισαν το βράδυ της 13 ης Σεπτεμβρίου με την τέλεση του εσπερινού, που παραδοσιακά προσφέρεται από την Εκκλησιαστική Επιτροπή για την ανάπαυση των ψυχών των αποβιωσάντων κατοίκων του χωριού. Μετά τον εσπερινό, που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου μαζί με τους πατέρες Antoine Roukos και Αντώνιο Φραγκίσκου, ακολούθησε δεξίωση στο οίκημα του Συλλόγου Ένωσης Νέων Τιμίου Σταυρού που παρέθεσε η Εκκλησιαστική Επιτροπή. Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 10:00 το πρωί, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου, και ακολούθησε η περιφορά του αρχαίου βυζαντινού Σταυρού της Καρπάσιας στους δρόμους του χωριού, με τη συνοδεία προσκόπων από το 99 ο Σύστημα Προσκόπων Μαρωνιτών. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας διενεργήθηκε πανήγυρη στο κέντρο του χωριού, με την πώληση εδεσμάτων που ετοίμασαν εθελόντριες κυρίες, καθώς και φαγητών που ετοίμασαν εθελοντές μάγειροι. Οι παρευρισκόμενοι στο κέντρο του χωριού, που ανακαινίστηκε πρόσφατα με Ευρωπαϊκή χορηγία, παρακολούθησαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλάμβανε τραγούδια από την κοινοτική χορωδία Μαρωνιτών, και απαγγελία ποιημάτων. Η προσέλευση πιστών από όλα τα μέρη της Κύπρου ήταν αθρόα, με ξεχωριστή παρουσία των πιστών από την Αγία Μαρίνα που οργάνωσαν εκδρομή με λεωφορείο. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Ιταλός πρέσβης με την οικογένειά του, ο βουλευτής Κερύνειας κ. Μάριος.Μαυρίδης, ο εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή κ. Α. Χ Ρούσος, εκπρόσωποι των Τουρκοκυπριακών Αρχών, κοινοτάρχες των άλλων Μαρωνίτικων χωριών και πρόεδροι και μέλη άλλων εκκλησιαστικών επιτροπών. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της ίδιας μέρας, με τη διεξαγωγή ποδηλασίας από τον Κορμακίτη που τερματίστηκε στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού της Καρπάσιας. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι για τη διοργάνωση των εορτασμών του Τιμίου Σταυρού εργάστηκε μεγάλος αριθμός εθελοντών καθώς και όλοι οι φορείς του χωριού: οι κοινοτάρχες Γιαννούλλα Ορφανού και Χριστάκης Χ Αντώνης, το Κοινοτικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Νέων Τιμίου Σταυρού και η Εκκλησιαστική Επιτροπή. Την οργάνωση της ποδηλασίας συντόνισε ο κοινοτικός σύμβουλος Πέτρος Π. Κατσιολούδης. Τα καθαρά έσοδα από την πανήγυρη θα διατεθούν για την ενίσχυση άπορων οικογενειών του χωριού. Οι διοργανωτές εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς όλους τους εθελοντές και υποστηρικτές των εκδηλώσεων. Γιάννης Αλετράρης

10 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Σελίδα 1 0 Τεύχος 88 Εγκαίνια Πλατείας Καρπάσιας - 13 Ιουλίου 2013 Πραγματοποιήθηκαν στις 13 Ιουλίου 2013 στις 6.30μμ τα εγκαίνια της αναβαθμισμένης Πλατείας της Καρπάσιας στην παρουσία της κας Alessandra Viezzer, του εκπροσώπου των Μαρωνιτών στη Βουλή των αντιπροσώπων κ. Αντώνη Χ Ρούσο, τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ, όλων των εκκλησιαστικών και πολιτειακών αρχών του χωριού καθώς και των κατοίκων του χωριού και άλλων μελών της Μαρωνιτικής κοινότητας. Η πλατεία της Καρπάσιας αναβαθμίστηκε μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Community Development II, με πρωτοβουλία και συντονισμό του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών και συνεργασία της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Καρπάσιας. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την ευρωπαϊκή επιτροπή (99,000 ) και την Κυπριακή Δημοκρατία (11,000 ), ενώ τα επιπρόσθετα έξοδα καλύφθηκαν από δωρεά του Ιδρύματος ευημερίας Μαρωνιτών και του Κοινοτικού Συμβουλίου Καρπάσιας. Πρόκειται για έργο που εκπονήθηκε με στόχο να ομορφύνει το χωριό και να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του χωριού έτσι ώστε να καλύψει τις κοινωνικές ανάγκες του σήμερα όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα στην Ευρωπαϊκή κοινωνία της Κύπρου. Συγκεκριμένα, το έργο αυτό συνέβαλε στην αναβάθμιση του κέντρου του χωριού και δημιούργησε τον απαιτούμενο χώρο έτσι ώστε να οργανώνονται κοινωνικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις. Η δεντροφύτευση του χώρου και ο παιδότοπος που δημιουργήθηκε όχι μόνο ομορφαίνουν το κέντρο του χωριού, αλλά λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε ο χώρος να αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους και νέους του χωριού όσο και για τους τουρίστες και διάφορους επισκέπτες που περνούν κατά καιρούς. Η ανάπτυξη του αγροτουρισμού είναι επομένως στόχος εφικτός και η διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων μέσα στο φυσικό περιβάλλον του χωριού μπορεί να γίνεται αφού παρέχονται πλέον με αυτό τον τρόπο οι κατάλληλες διευκολύνσεις. Αφού τελέστηκαν τα εγκαίνια, ακλούθησε αγιασμός από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών. Εκ μέρους του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών, ο κ. Πέτρος Μάρκου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του

11 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σελίδα 11 προς όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου και ιδιαίτερα την Ευρωπαική Ε- πιτροπή και συγκεκριμένα την κυρία Alessandra Viezzer, τον κύριο Stefano Cilli καθώς και την κυρία Nilay Erugalp και την ομάδα του PMU για την όλη στήριξη και βοήθεια που παρείχαν. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Κοινοτικής Χορωδίας Μαρωνιτών ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την έκθεση φωτογραφίας του Δρ. Πέτρο Κατσιολούδη με τίτλο «Καρπάσια του χθες και του σήμερα» που υπήρχε στο χώρο. Με φωτογραφίες παλιές αλλά και πιο πρόσφατες και με ζωντανές μνήμες να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια των παρευρισκομένων ολοκληρώθηκε αυτή η όμορφη εκδήλωση η οποία σηματοδότησε μια νέα αρχή. Με τα εγκαίνια της πλατείας εγκαινιάζεται μια νέα εποχή για το χωριό Καρπάσια και τους κατοίκους της. Ο συνδυασμός του καινούριου στοιχείου με τον παραδοσιακό και ιστορικό υφιστάμενο χώρο δίνει μια άλλη διάσταση στο χώρο αφού οι μνήμες του παρελθόντος παραμένουν ζωντανές και ταξιδεύουν στο μέλλον μέσα από το παρόν. Ενορία Αγίου Σιάρπελ - Λεμεσός Βρήκε το ρυθμό της η ενορία με την επιστροφή του Πατήρ Ανδρέα Κατσιολούδη Φανερή είναι η ικανοποίηση ανάμεσα στους Μαρωνίτες της Λεμεσού με την επιστροφή του Πατήρ Αντρέα Κατσιολούδη στην ενορία του Αγίου Σιάρπελ. Η επιστροφή του στην εκκλησία την οποία με υπομονή, συλλογικότητα και κόπο κατάφεραν να αναγείρουν οι ενορίτες υπό την καθοδήγηση του, προκάλεσε τη συγκίνηση τους. Ιδιαίτερα εμφανής είναι η ικανοποίηση των ενοριτών που στα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς εργάστηκαν με τον Πατήρ Αντρέα για τη δραστηριοποίηση και ευημερία της ενορίας, πράγμα το οποίο κατάφεραν αφού η ενορία της Λεμεσού είναι η μεγαλύτερη μετά από τη Λευκωσία. Με ενθουσιασμό αγκάλιασαν την επιστροφή και οι νέοι, οι οποίοι ανέπτυξαν τη θρησκευτική τους συνείδηση μέσα από τα μαθήματα κατήχησης και άλλες δραστηριότητες που για χρόνια διοργανώνονταν από τον Πατήρ Κατσιολούδη και της σεβαστές αδελφές της Σχολής Αγίας Μαρίας. Η αγάπη και εκτίμηση που τρέφουν στο πρόσωπο του αποτελούν κίνητρο για την αθρόα προσέλευση τους στην Εκκλησία. Απόλυτα ικανοποιημένος φαίνεται να είναι και ο ίδιος ο Πατήρ Αντρέας αφού ο ρόλος του ως εφημέριος της ενορίας Αγίου Σιάρπελ του δίνει την ευκαιρία να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ποίμνιο του σε πολλαπλά επίπεδα.

12 Σελίδα 12 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ 2013 «Πηγαίνετε λοιπόν, και κάνετε όλα τα έθνη μαθητές μου»( Μτ 28,19 ) «Η Εκκλησία έχει την ανάγκη των νέων» ήταν το θερμό μήνυμα που απεύθυνε ο Άγιος Πατέρας, Πάπας Φραγκίσκος, στα εκατομμύρια των νέων που γιόρταζαν μαζί του την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. «Η Εκκλησία σας χρειάζεται, χρειάζεται τον ενθουσιασμό σας, τη δημιουργικότητά σας και τη χαρά που τόσο σας χαρακτηρίζει», δήλωσε απευθυνόμενος στους νέους ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. «Αφήστε Τον να σας ελκύσει προς Αυτόν» ήταν τα λόγια του Πάπα Βενέδικτου 16 ου όταν στην Μαδρίτη το 2011 προσκαλούσε τους νέους στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2013 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, ζητώντας τους παράλληλα να αφεθούν στην αγάπη Του και να γίνουν οι μάρτυρες εκείνοι που ο κόσμος έχει ανάγκη. Το κάλεσμα αυτό ήρθε να ενισχύσει κι ο Πάπας Φραγκίσκος αμέσως μετά την εκλογή του στη θέση του Ποντίφικα. Το εδάφιο του Ευαγγελίου «Πηγαίνετε λοιπόν, και κάνετε όλα τα έθνη μαθητές μου» (Μτ 28,19 ) αποτέλεσε τη σκέψη που καθοδήγησε όλες τις εκδηλώσεις πίστεως της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας από τις 22 μέχρι τις 29 Ιουλίου. Σύμβολο της πνευματικής αυτής συνάθροισης, το περίφημο άγαλμα του Χριστού Σωτήρα που δεσπόζει την πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο. Τα ανοιχτά, διάπλατα χέρια του σημείο υποδοχής του Χριστού σε όσους τον πλησιάσουν, κι η Καρδιά του, η απέραντη αγάπη που τρέφει ο Ιησούς για τον καθένα και την κάθε μια από εμάς. Στο κάλεσμα λοιπόν του Αγίου Πατέρα για μια εμπειρία συνάντησης με το Χριστό μαζί με πολυάριθμους νέους/νέες που θα έσπευδαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο για την διεθνή αυτή συνάντηση, ανταποκρίθηκε θετικά και μια από τις πιο μικρές Επισκοπικές Περιφέρειες της μεγάλης Καθολικής οικογένειας, η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια των Μαρωνιτών της Κύπρου. Μια μικρή ομάδα 12 νέων συνοδευόμενη από δυο καλόγραιες, την Αδ. Jeanette Finianos και την Αδ. Αντωνία Πιριπίτση, θέλησε να κάνει το δικό της ταξίδι για τη μακρινή Βραζιλία, για το Χριστό και με το Χριστό. Οι εμπειρίες αναρίθμητες, τα συναισθήματα έντονα, οι εικόνες ασύλληπτες. Το να βρίσκεται κανείς ανάμεσα σε τέσσερα εκατομμύρια νέους που πλημμύριζαν καθημερινά το 4 χιλιομέτρων κέρας της διάσημης παραλίας της Κόπα Καμπάνα για να προσευχηθούν με τον Πάπα το Δρόμο του Σταυρού, να προσκυνήσουν το Άγιο Σώμα του Χριστού και να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία, ήταν μοναδικό.

13 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σελίδα 13 Χιλιάδες σημαίες δεκάδων κρατών χόρευαν στο μουντό βραζιλιάνικο ουρανό και ψαλμοί σε κάθε λογής γλώσσα αντηχούσαν από παντού. Ανάμεσα σε όλα αυτά και η Κύπρος μας. Η σημαία της στους ώμους μας γινόταν συχνά βαριά. Νιώθαμε το βάρος της ευθύνης να εκπροσωπούμε ένα λαό, μια κοινότητα που οι περισσότεροι αγνοούν την ύπαρξή της. Γινόμασταν κοινωνοί της μαρτυρίας της πίστης που βιώνουν οι Μαρωνίτες της Κύπρου παλεύοντας να κρατήσουν τα χωριά τους, τις εκκλησίες τους, την πίστη τους. Κι όμως δεν νιώθαμε μικροί, δε νιώθαμε μειονότητα. Είναι άλλωστε αυτό που μας είπε εκεί στη Βραζιλία και ο Πάπας Φραγκίσκος «Οι άνθρωποι δεν είμαστε νησιά. Είμαστε μια κοινότητα και δεν μπορούμε να διασχίσουμε το μονοπάτι της ζωής μόνοι μας». Οι Μαρωνίτες της Κύπρου είναι κομμάτι μιας κοινότητας, της Εκκλησίας του Χριστού και μαζί με την Εκκλησία θα επιβιώσουν. Το καθημερινό πρόγραμμα ήταν γεμάτο δραστηριότητες τόσο κοινωνικού όσο και πνευματικού χαρακτήρα. Μέσα από αυτές γνωρίσαμε καλύτερα όχι μόνο την πίστη μας και άλλους ανθρώπους, αλλά με το διάλογο που δημιουργήθηκε καταφέραμε να γνωρίσουμε καλύτερα το δικό μας εαυτό. Ήρθαμε αντιμέτωποι με τα δικά μας όρια, είτε αυτά αφορούσαν τη σωματική εξάντληση λόγω των πολύωρων μετακινήσεων και των συχνών εναλλαγών του καιρού όσο και πνευματικά, με τις πολύωρες συζητήσεις σε θέματα πίστης που είχαμε κατά τη διάρκεια της κατήχησης, καταλήγοντας πως δεν πρέπει να προσευχόμαστε συνεχώς, αλλά να γίνουμε οι ίδιοι, ζωντανοί μάρτυρες της πίστης μας ξεπερνώντας τον εγωισμό μας και υπηρετώντας τους άλλους. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν στους συμμετέχοντες τα εκατοντάδες υπαίθρια εξομολογητήρια που στήθηκαν με σκοπό να εξυπηρετήσουν τους νέους. Τη σημασία της εξομολόγησης θέλησε να υπογραμμίσει άλλωστε και ο ίδιος ο Άγιος Πατέρας λέγοντας μας πως «ακόμα και ο Πάπας εξομολογείται» ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο τους νέους να συμμετέχουν στο ιερό αυτό μυστήριο. Αυτό που μένει μετά από μια τόσο όμορφη εμπειρία είναι το επιβλητικό άγαλμα του Χριστού με την καρδιά του να φλέγεται από αγάπη για όλο τον κόσμο χωρίς διάκριση και τα τεταμένα χέρια του να θέλουν να αγγίξουν όλο τον κόσμο και μας καλούν να γίνουμε η καρδιά και τα χέρια του Ιησού. Μας ζητούν να γίνουμε μάρτυρες της αγάπης του, να γίνουμε οι νέοι ιεραπόστολοι, να κάνουμε όλα τα έθνη μαθητές Του. Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο μας κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ, τις αδελφές που μας συνόδευσαν και όλους εκείνους που μας έδωσαν την ευκαιρία να βιώσουμε μια τόσο δυνατή εμπειρία. Ευχόμαστε να την ξαναζήσουμε πιο έντονα το 2016, με την συμμετοχή περισσότερων νέων, στην Κρακοβία της Πολωνίας. Φίλιππος Καρής - Μέλος WYD 2013

14 Σελίδα 14 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Η Ένωση Νέων Ασωμάτου τίμησε τον Προστάτη της Μιχαήλ Αρχάγγελο με θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις Οι εκτοπισθέντες κάτοικοι και η νέα γενιά του Ασωμάτου με πρωτεργάτη το ιστορικό σωματείο του χωριού τίμησαν και φέτος τον Προστάτη του χωριού Μιχαήλ Αρχάγγελο με τον καθιερωμένο εσπερινό στην εκκλησία του στον Ασώματο που έγινε στις και με επίσημη λειτουργία την επομένη, ημέρα της γιορτής του. Η αθρόα συμμετοχή των κατοίκων του Ασωμάτου και άλλων Μαρωνιτών και φίλων στις τελετές αυτές υπήρξε συγκινητική και μαρτυρεί την θέληση και επιμονή τους για επιστροφή στα χωριά και στη γη των προγόνων μας. Μετά την επίσημη λειτουργία στον Ασώματο στις 6 Σεπτεμβρίου και το καθιερωμένο πρόγευμα που παρέθεσε ο εορταστής σε όλους τους επισκέπτες, τα μέλη της Ε.Ν.Α. υλοποίησαν μια αξιέπαινη ενέργεια του σωματείου τους, την δενδροφύτευση του περίβολου της εκκλησίας και εγκατάστησαν αυτόματο σύστημα για το πότισμα τους. Το βράδυ της ίδιας ημέρας στο προσωρινό σωματείο της ΕΝΑ στη Λευκωσία έλαβε χώραν η επίσημη ετήσια συνεστίαση όλων των Ασωματιτών και φίλων που συνδιοργανώνεται από την ΕΝΑ και το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού. Στην άρτια οργανωμένη και επιτυχημένη αυτή εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότερα από 250 άτομα και αρκετοί προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος και Χωρεπίσκοπος Μαρωνιτών, ο Εκπρόσωπος της Κοινότητας, ο Βουλευτής μας κ. Μ. Μαυρίδης, οι δικαστές μας κ.κ. Λιάτσος και Χατζητζιοβάννης, ο τέως εκπρόσωπος κ. Γ. Πογιατζιής, Κοινοτάρχες των Μαρωνίτικων και γειτονικών μας κατεχομένων χωριών, Πρόεδροι των άλλων Μαρωνιτικών Σωματείων και άλλοι.

15 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σελίδα 15 Η συγκινητική όμως παρουσία του πλέον επίσημου προσκεκλημένου, του πρώτου Μαρωνίτη Υπουργού, αυτή του Υπουργού Ενέργειας Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, φίλου και υποστηρικτή της ΕΝΑ κ. Γιώργου Λακκοτρύπη που συνοδευόταν από την σύζυγο του και τις δύο του θυγατέρες, έδωσε μια ιδιαίτερη χαρά σε όλους τους παρευρισκόμενους. Κατά την συνεστίαση εκτός από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς έγινε από τον Υπουργό η παράδοση των Βραβείων της ΕΝΑ στους καλύτερους τελειόφοιτους μέσης εκπαίδευσης της χρονιάς που προέρχονται από τον Ασώματο. Τα δύο Βραβεία απονεμήθηκαν στην Τζιελεστίνα Πουλλή που αρίστευσε σε δημόσιο Λύκειο και στην Έλενα Ι. Παχίτα που αρίστευσε στην Αγγλική Σχολή. Επίσης με απόφαση του Δ.Σ.,ο Πρόεδρος της ΕΝΑ κ. Γ. Κοντός απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Αντώνη Λιάτσο ο οποίος με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας διορίστηκε στην θέση αυτή και με την όλη του την προσφορά και προσωπικότητα τιμά τον Ασώματο και την Μαρωνιτική Κοινότητα. Το Σάββατο επίσης στο σωματείο της ΕΝΑ στη Λευκωσία έγινε η καθιερωμένη αιμοδοσία εις μνήμη των κατοίκων του Ασωμάτου που απεβίωσαν από την Τούρκικη εισβολή και εντεύθεν. Το Δ. Σ. της ΕΝΑ και το Κοινοτικό Συμβούλιο του Ασωμάτου εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όσους πρόσφεραν το αίμα τους στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη ως επίσης και σε όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία των εκδηλώσεων που υλοποιήθηκαν με την ευκαιρία της γιορτής του Μιχαήλ Αρχαγγέλου. Η ΕΝΑ ευχαριστεί όσους πρόσφεραν οικονομική στήριξη στο σωματείο και ιδιαίτερα τους φίλους, Ιωσήφ Α. Κόκκινο, Ιωσήφ Ορφανό, Ηλία Μαλτέζο, και το Νηπιαγωγείο της κας Μαριάννας Ορφανού. Γιάννης Κοντός

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ.ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ.ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ. 29/2, Τετάρτη των Τεφρών. Αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Η Θεία Λειτουργία στις 19.00 στον Ιερό Καθολικό Μητροπολιτικό Ναό (Ντόμο) με την επίθεση της τέφρας. ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συνεστίαση κατηχητών την Ιεράς Μητροπόλεως

Συνεστίαση κατηχητών την Ιεράς Μητροπόλεως Συνεστίαση κατηχητών Ιεράς Μητροπόλεως την Με πολύ χαρά και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεστίαση των κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως μας στον πολυχώρο Διακονία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσόρισμα στην Αρχιεπισκοπή, Λευκωσία 10.02.2012

Καλωσόρισμα στην Αρχιεπισκοπή, Λευκωσία 10.02.2012 ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΥ MAR BECHARA BOUTROS RAI ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ 10-11-12-13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Καλωσόρισμα στην Αρχιεπισκοπή, Λευκωσία 10.02.2012

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά B Δημοτικού (Μέρος Α ) Ομορφος κόσμος ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Β Δημοτικού Ομορφος κόσμος (Μέρος A ) Συγγραφική ομάδα:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΙΟΥΛΙΟΣ 3 4 Ιουλίου 2013 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ Παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου «Του νεκρού αδελφού», θερινό σινεμά «Αλκυονίς»

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ

Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ Ευαγγελία Σαρρή Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων Koυντουριώτου 98-100 3ος όροφος τηλ.επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα κυρίας Γεωργίας Σκορδής Σιαμμούτη στην τελική γιορτή του σχολείου

Χαιρετισμός Διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα κυρίας Γεωργίας Σκορδής Σιαμμούτη στην τελική γιορτή του σχολείου Χαιρετισμός Διευθύντριας Δημοτικού Σχολείου Αγίου Μάρωνα κυρίας Γεωργίας Σκορδής Σιαμμούτη στην τελική γιορτή του σχολείου Αιδεσιμότατε, Έντιμε κ. Βουλευτή Κερύνειας, Έντιμε κ. Εκπρόσωπε των Μαρωνιτών

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στη δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα τη Γιορτή του Κρασιού, τη Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 στις 6.00 μ.μ.

Ομιλία Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στη δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα τη Γιορτή του Κρασιού, τη Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 στις 6.00 μ.μ. 1 Ομιλία Δημάρχου Λεμεσού, κ. Ανδρέα Χρίστου, στη δημοσιογραφική διάσκεψη με θέμα τη Γιορτή του Κρασιού, τη Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2016 στις 6.00 μ.μ. Όπως κάθε χρόνο, αυτή την εποχή, η Λεμεσός ετοιμάζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Σ Κ Α Λ Α Δ Ο Υ Τ Η Ν Ο Υ. Λ. Β ΟΥΛ Ι Α Γ Μ Ε Ν Η Σ 1 1 0 & ΣΟ Φ Ο Κ Λ Ε ΟΥ Σ 1, Τ.Κ. 167 77, ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΘΗΝΑ, www.skalados.

ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Σ Κ Α Λ Α Δ Ο Υ Τ Η Ν Ο Υ. Λ. Β ΟΥΛ Ι Α Γ Μ Ε Ν Η Σ 1 1 0 & ΣΟ Φ Ο Κ Λ Ε ΟΥ Σ 1, Τ.Κ. 167 77, ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΘΗΝΑ, www.skalados. ΠΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Σ Κ Α Λ Α Δ Ο Υ Τ Η Ν Ο Υ Λ. Β ΟΥΛ Ι Α Γ Μ Ε Ν Η Σ 1 1 0 & ΣΟ Φ Ο Κ Λ Ε ΟΥ Σ 1, Τ.Κ. 167 77, ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΘΗΝΑ, www.skalados.gr Καλές Γιορτές ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009 Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλοι

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. 2 Ιουνίου. 3 Ιουνίου. Ιούνιος Τεύχος 41

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. 2 Ιουνίου. 3 Ιουνίου. Ιούνιος Τεύχος 41 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2014 - Τεύχος 41 2 Ιουνίου Πραγματοποιείται η τελευταία εκδρομή για τη φετινή σχολική χρονιά. Οι μαθητές του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρκαλοχώρι, ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πρόγραµµα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρκαλοχώρι, ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πρόγραµµα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρκαλοχώρι, 08-12-2016 ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρόγραµµα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο ήµο Μινώα Πεδιάδας Γιορτινή ατµόσφαιρα και άρωµα Χριστουγέννων περιµένει

Διαβάστε περισσότερα

με ενθουσιασμό και αγάπη ανοίγουμε την αγκαλιά μας και σας καλωσορίζουμε στην καλοκαιρινή ζωή της Στέγης μας.

με ενθουσιασμό και αγάπη ανοίγουμε την αγκαλιά μας και σας καλωσορίζουμε στην καλοκαιρινή ζωή της Στέγης μας. Αγαπημένοι εθελοντές και φίλοι της Στέγης μας, με ενθουσιασμό και αγάπη ανοίγουμε την αγκαλιά μας και σας καλωσορίζουμε στην καλοκαιρινή ζωή της Στέγης μας. Με ένα μικρό περίπατο στα μονοπάτια της φύσης

Διαβάστε περισσότερα

Ολοι είμαστε αδέλφια

Ολοι είμαστε αδέλφια ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Θρησκευτικά Γ Δημοτικού (Μέρος Α ) Ολοι είμαστε αδέλφια ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Θρησκευτικά Γ Δημοτικού Ολοι είμαστε αδέλφια (Μέρος A )

Διαβάστε περισσότερα

Από τη Σχολική μας Ζωή

Από τη Σχολική μας Ζωή ΤΕΥΧΟΣ 7 ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-15 Ε Ι Δ Ι Κ Ο Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Λ Ε Υ Κ Ω Σ Ι Α Σ Από τη Σχολική μας Ζωή Σας καλωσορίζουμε στο δεύτερο τεύχος του ενημερωτικού δελτίου του Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας για τη σχολική

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού

Δημοτική Στέγη Ενηλίκων Αθηένου Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ενηλίκων Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Χαιρετίζοντας την ανοιξιάτικη έκδοση του Ημερολογίου μας, νοιώθουμε την ανάγκη να υπερευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας, χωρίς την ενεργό στήριξη των οποίων η Στέγη μας δε θα μπορούσε να ανθίσει και να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 Κυριακή 29 Μαΐου Εξόρμηση εθελοντικών καθαρισμών των ακτών της Σίφνου Τόπος Συγκέντρωσης: πλατεία Αρτεμώνα Ώρα: 11:00 Οργάνωση: ΔΗ.Κ.Ε.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ Dies Domini ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ της Ποιμαντικής Ενότητας της Καθολικής Μητροπόλεως Νάξου Αρ. 30 5-19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ Προσφιλείς

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ ΣΚΟΥΤΑΡΙ ΣΕΡΡΩΝ 90 ΧΡΟΝΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ ΣΚΟΥΤΑΡΙ ΣΕΡΡΩΝ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ «Ασπίδα μου, αγλάισμα της Θρώσσας γης που εχάθη, στα λαξευμένα μάρμαρα της μνήμης τ όνομά σου...» ΣΚΟΥΤΑΡΙ ΣΕΡΡΩΝ 90 ΧΡΟΝΙΑ Από τις αλησμόνητες πατρίδες στους νέους τόπους Η

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2 Μαρτίου Δείπνο Συνδέσμου Γονέων με το Προσωπικό του Σχολείου Με δέος

Διαβάστε περισσότερα

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην επίσκεψη που είχε την προηγούμενη μέρα στο Κέντρο, όπου ο κ. Μαρτίνοβιτς εξήγησε στον ίδιο και στους συνεργάτες του,

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην επίσκεψη που είχε την προηγούμενη μέρα στο Κέντρο, όπου ο κ. Μαρτίνοβιτς εξήγησε στον ίδιο και στους συνεργάτες του, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Την Παρασκευή, 20 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Θρησκευτικών Μελετών του Μίνσκ συνάντηση ανάμεσα στο Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο και 10 εκπροσώπων Ορθοδόξων Κέντρων

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι, Χαιρετισμός Αγαπητές φίλες και φίλοι, Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει σχεδιάσει ο Δήμος μας με την επιμέλεια του Ν.Π. ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ και σε συνεργασία με Συλλόγους

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Ο Δήμος Ναυπακτίας διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη

ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΝΑΟΥΣΗΣ & ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ Ιούνιος 2016 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Σάββατο 28 Μαΐου Κυριακή 29 Μαΐου Μέγας Αρχιερατικός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΤΡΙΜΗΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Στη διάρκεια του Α Τριμήνου η ΣΤ τάξη θα εμβαθύνει στο έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη

Διαβάστε περισσότερα

2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ

2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ 2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α/ Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΕΙΣΟ ΔΟΣ 1 10 ΜΑΪΟΥ 2013 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2 22 ΜΑΪΟΥ 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΠΛΑΚΙΩΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 1 Φεβρουαρίου Στα πλαίσια της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, το δεύτερο εξάμηνο του

Διαβάστε περισσότερα

A/A ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΔΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΠΟΣ

A/A ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΔΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ «Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ» ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2010 A/A ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΔΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΠΟΣ 5 30-Ιουλ-2010 Παρασκευή Λαϊκή και Δηµοτική Βραδιά στον Κάβαλο µε την ορχήστρα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009 / Αριθμός Φύλλου 134 ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΚΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ 2 ΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΣ ΣΑΜΟΥ Το σχολείο, ως ένας κατεξοχήν κοινωνικός θεσμός, δεν μπορεί να παραμείνει αναλλοίωτο μπροστά στις ραγδαίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013 1. 1. ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 10:30 το πρωί παρτυ μασκέ για τους μικρούς μας φίλους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015. «Δος μου το χέρι σου»

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015. «Δος μου το χέρι σου» Κυριακή 7/12/2014 ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015 «Δος μου το χέρι σου» -Τ.Κ Ερμητσίου ώρα 4:30μμ κεντρική πλατεία Ο Σύλλογος Γυναικών Ερμητσίου υποδέχεται τα Χριστούγεννα με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Σχολική χρονιά 2007-2008 Όνομα σχολείου: Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας Συντονιστική ομάδα: 1. Μερόπη Κυριάκου(Διευθύντρια) 2. Γιώτα Δημητρίου (Συντονίστρια) 3. Στάλω

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου Σάββατο 10 Ιουλίου έως Κυριακή 25 Ιουλίου Έκθεση αγιογραφίας από 25 Αγιογράφους - μέλη της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.) Στο Παλιό Σχολείο του Κάστρου Ώρες

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ηράκλειο, 26/4/2013 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙ ΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ηράκλειο, 26/4/2013 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙ ΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ηράκλειο, 26/4/2013 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙ ΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ταχ. /νση: Αγίου Τίτου 1 Τ.Κ: 71202 Τηλ.: 2813 409111 E-mail : dsyggelaki@heraklion.gr ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

7. Το Fmv Ozel Erenkou Isik Fen Lisesi, από την Τουρκία. Στη συνάντηση που έγινε στη Λεμεσό συμμετείχαν τα 5 από τα 7 σχολεία

7. Το Fmv Ozel Erenkou Isik Fen Lisesi, από την Τουρκία. Στη συνάντηση που έγινε στη Λεμεσό συμμετείχαν τα 5 από τα 7 σχολεία Λύκειο Αγίου Αντωνίου 1 η Συνάντηση του Προγράμματος Comenius Biodiversity of Rivers Το Λύκειο Αγίου Αντωνίου φιλοξένησε από τις 8 Οκτωβρίου μέχρι τις 12 Οκτωβρίου την 1 η Συνάντηση, που γίνεται στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων!

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων! OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! & των ανθρώπων! συνδιοργάνωση Kαλοκαίρι 2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΓΕΡΗΣ Και να αδερφέ μου που

Διαβάστε περισσότερα

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Δηλώνουμε ότι είμαστε πλούσιοι από αγάπη των μικρών παιδιών, εθελοντών και συγχωριανών μας. Σας ευχαριστούμε. Σας ευχόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σάββατο 6 Φεστιβάλ Παιδιού Δημόσιος Κήπος (Δημοτικό Μέγαρο) Ώρα: 6:00 μ.μ. Οργανωτής: Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού Πάφου.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ Σάββατο 6 Φεστιβάλ Παιδιού Δημόσιος Κήπος (Δημοτικό Μέγαρο) Ώρα: 6:00 μ.μ. Οργανωτής: Επιτροπή Προστασίας και Ευημερίας Παιδιού Πάφου. ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΓΙΟΡΤΗ Δευτέρα 1 «Γιορτή Κατακλυσμού» 2015 - (3η ημέρα / λήξη) α) Παραδοσιακά Θαλάσσια Αγωνίσματα Λιμανάκι, Κάτω Πάφος Ώρα: 4:00 μ.μ. Οργανωτές: Δήμος Πάφου, σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31

Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31 17 Μαΐου Το σχολείο συμμετέχει με επιτυχία σε Αθλητική Hμερίδα μεταξύ μαθητών ιδιωτικών σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2011-2012 1 ος Στόχος Το σχολείο μας Ένα εργαστήριο ανάπτυξης κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και συνεργασίας. 1 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ

Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ σημαντικό μέρος της κοινωνικής συσχέτισης βάσηγιατηδημιουργίακοινοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α Αθήνα 31-7-2012 Αρ. πρωτ. 12 Προς την Επιτροπή Ανταλλαγών Νέων Αγαπητέ Πρόεδρε Τάσο Γρηγορίου, Με την Παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εγκάρδια φιλοξενία των 4 παιδιών του Θέματός μας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010 / Αριθμός Φύλλου 163 ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010 / Αριθμός Φύλλου 163 ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2010 / Αριθμός Φύλλου 163 ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ! T o 1o μαθητικό διήμερο για την νέα σχολική χρονιά θα διοργανώσει και πάλι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Για δεύτερη χρονιά, διοργανώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: Ε1 Διάρκεια: 2 ώρες Υπογραφή

Διαβάστε περισσότερα

Από τα παιδιά της Β 2

Από τα παιδιά της Β 2 Από τα παιδιά της Β 2 Γιαλούσα Η Γιαλούσα βρίσκεται στην Καρπασία. Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα. Το χωριό οφείλει το όνομα του στη θέση του, που είναι δίπλα από τη θάλασσα. Οι κάτοικοι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος... 04. 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος... 04. 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Βόλος... 04. 2011 ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Αριθ. Πρωτ.:. ΠΡΟΣ : τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ΕΝΤΑΥΘΑ ΘΕΜΑ: «Λήψη απόφασης για την έγκριση μετάβασης αντιπροσωπείας

Διαβάστε περισσότερα

Αριστοτέλεια 2012. «Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά» Αριστοτέλειο Πνευµατικό Κ Ε Ν Τ Ρ Ο

Αριστοτέλεια 2012. «Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά» Αριστοτέλειο Πνευµατικό Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Αριστοτέλεια 2012 «Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά» Αριστοτέλειο Πνευµατικό Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Περιεχόμενα Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για τα παιδιά του Δήμου 3 Στολισμός του Δέντρου των ευχών 5 Συνάντηση παραδοσιακών

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία: 16 Μαρτίου 2012, ώρα 7.30 μ.μ.. 1

Ημερομηνία: 16 Μαρτίου 2012, ώρα 7.30 μ.μ.. 1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.07.6.2 Αρ. Τηλ.:22800698/735 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 5 Ιανουαρίου 2012 Διευθυντές/τριες

Διαβάστε περισσότερα

Ηκοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Ηκοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας Άνοιξη 2009 Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλοι και μέλη του συλλόγου μας, Θα θέλαμε να ξεκινήσουμε με τις καλύτερες ευχές του Δ.Σ. προς όλους σας για τις άγιες ημέρες του Πάσχα. Επικοινωνούμε ξανά μαζί σας με

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ Το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ πραγματοποίησε και φέτος την 8 η ετήσια γενική συνέλευσή του στα Καμένα Βούρλα στις 25,26,27 και 28 Σεπτεμβρίου 2015. Στην τετραήμερη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ «25 ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ «25 ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καισαριανή, 13.03.2013 ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Aριθ. Πρωτ.: οικ. 3369 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Πληροφορίες : Ειρήνη Καγιαμπάκη Ταχ. Δ/νση : Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας, 161 21 Τηλ. : 213-2010765

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 Μάθημα: Ελληνικά σε Ξενόγλωσσους Επίπεδο: Ε3 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Δεκέμβριος 2010 - Τεύχος 4

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Δεκέμβριος 2010 - Τεύχος 4 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2010 - Τεύχος 4 Χριστούγεννα στο GCS ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 7 Ιανουαρίου Έναρξη μαθημάτων 11 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΦΟΥ Athena Royal Beach Hotel 9 Σεπτεμβρίου 2015 6.30μμ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΦΟΥ Athena Royal Beach Hotel 9 Σεπτεμβρίου 2015 6.30μμ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΦΟΥ Athena Royal Beach Hotel 9 Σεπτεμβρίου 2015 6.30μμ Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτές, Φίλε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Πάφου, Αγαπητά

Διαβάστε περισσότερα

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015 ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: prinfo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

Eνημερωτικό Δελτίο για γονείς Τεύχος 9

Eνημερωτικό Δελτίο για γονείς Τεύχος 9 Δημοτικό Σχολείο Αποστόλου Λουκά Καντάρας 126, 2051 ΣΤΡΟΒΟΛΟΣ Τηλ. 22456940 Fax: 22 323834 Ηλ ταχυδρομείο:dim-ap-loukas-lef@schools.ac.cy Eνημερωτικό Δελτίο για γονείς Τεύχος 9 Ιούνιος 2014 Αγαπητοί γονείς,

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Εκδηλώσεις Μνήμης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1943 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να τιμήσετε, τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στην περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων, και

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ. Ενημερωτικό Δελτίο. Φυλακισμένα Μνήματα. Επίσκεψη στα. The G C School of Careers The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάιος 2012 - Τεύχος 19 Επίσκεψη στα Φυλακισμένα Μνήματα ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΜΑΣ Ο μαθητής της 3 Μπλε, Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ Ι ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Το έντυπο να συμπληρώνεται ηλεκτρονικά και σε περίπτωση δυσκολίας χειρόγραφα αλλά ευανάγνωστα)

ΕΝΤΥΠΟ Ι ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Το έντυπο να συμπληρώνεται ηλεκτρονικά και σε περίπτωση δυσκολίας χειρόγραφα αλλά ευανάγνωστα) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑ & ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΝΤΥΠΟ Ι ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ (Το έντυπο να συμπληρώνεται ηλεκτρονικά και σε περίπτωση δυσκολίας χειρόγραφα αλλά ευανάγνωστα) ΟΝΟΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ: ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου. Δρ. Δημήτρη Κοντίδη. στην Τελετή Αποφοίτησης. Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας,

Χαιρετισμός Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου. Δρ. Δημήτρη Κοντίδη. στην Τελετή Αποφοίτησης. Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χαιρετισμός Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Δρ. Δημήτρη Κοντίδη στην Τελετή Αποφοίτησης Τετάρτη και Πέμπτη, 19-20 Ιουνίου 2013, Λεμεσός Εξοχότατε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, Έντιμε κύριε

Διαβάστε περισσότερα

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΟΙΝΟΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑ ΟΣ «ΤΟ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙ»

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΟΙΝΟΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑ ΟΣ «ΤΟ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙ» ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΟΙΝΟΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑ ΟΣ «ΤΟ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙ» Βιογραφικό του Συλλόγου Ο Λαογραφικός & Πολιτιστικό Σύλλογος Άνω Οινόης «Το Κρασοχώρι» ιδρύθηκε το 1991 και τα µέλη του κατοικούν

Διαβάστε περισσότερα

Η πορεία προς την Ανάσταση...

Η πορεία προς την Ανάσταση... Η νύχτα της Ανάστασης Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου χτυπούν χαρούμενα οι καμπάνες. Οι χριστιανοί φορούν τα γιορτινά τους και πηγαίνουν στην εκκλησία για να γιορτάσουν την Ανάσταση του Χριστού. Στα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ «ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ 1 Ο ΕΠΑ.Λ ΧΑΝΙΩΝ Ό,τι δεν συνέβη, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΔΕΥΤΕΡΑ 22/9/14

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΔΕΥΤΕΡΑ 22/9/14 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 22/9/14 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε όλες τις τάξεις με στόχο τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε

Διαβάστε περισσότερα

Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2016 Βραβεία

Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2016 Βραβεία Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2016 Βραβεία 1. Βραβείο Συνεργατισμού ( 350) Απονέμεται στον άριστο σε ήθος τελειόφοιτο μαθητή με την υψηλότερη γενική βαθμολογία. Βραβεύεται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η πολυπόθητη μέρα για την εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη είχε φτάσει! Βαλίτσες, φωτογραφικές μηχανές, τα λόγια που είχε να μάθει ο καθένας από όσους συμμετέχουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου.

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου. The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2014 - Τεύχος 44 8 Νοεμβρίου Ο Στέλιος Μιχαηλίδης, διακρίνεται με έπαινο στον επαρχιακό ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια

Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια Γάμος Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε παραδόσεις και έθιμα. Παρόλα αυτά, η γαμήλια τελετή παραμένει ίδια στο μεγαλύτερο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ 4 η ΕΚΘΕΣΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ» Το ΠΠΚΑ απέσπασε για άλλη μια φορά τιμητική διάκριση ανάμεσα σε 200 εκθέτες Το Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλεξάνδρειας

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Με στόχο την κοινωνική προσφορά, η Τράπεζα Πειραιώς στην Κύπρο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο κοινωνικό έργο και τα περιβαλλοντικά θέματα, στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ένας ακόμη κρίκος προστέθηκε στην αλυσίδα της πολύτιμης προσφοράς του Χορευτικού Ομίλου Τρίπολης στα Πολιτιστικά δρώμενα της Αρκαδίας, με το τριήμερο Σεμινάριο Παραδοσιακών

Διαβάστε περισσότερα

mitata.gr Αναμνήσεις ενός χωριού

mitata.gr Αναμνήσεις ενός χωριού Αναμνήσεις ενός χωριού Αναμνήσεις ενός χωριού Με αυτό το ημερολόγιο το χωριό και ο σύλλογος στέλνουν τις ευχές σε όλα τα μέλη και τους φίλους. Είναι οι Αναμνήσεις ενός Χωριού όπως τις κατέγραψαν κάποτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 Τ.Θ.: 534, 715 00 ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΛ.: 2810 763141 FAX: 2810 762701 www.ppkae.gr / e-mail: info@ppkae.gr Αγαπητοί φίλοι, Κρατάτε στα χέρια

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ κ. ΔΩΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΜΜΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΒΑΘΚΕΙΑΣ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ κ. ΔΩΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΜΜΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΒΑΘΚΕΙΑΣ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕΣΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ κ. ΔΩΡΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΓΡΑΜΜΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΒΑΘΚΕΙΑΣ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 Έντιμε Υπουργέ Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης & Περιβάλοντος κ. Νίκο Κουγιάλη Πανιερώτατε Μητροπολίτη

Διαβάστε περισσότερα

Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού. Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη

Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού. Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας Λεμεσού Σχολείο Ετος: 2013-2014 Τίτλος Εργασίας: Έμαθα από τον παππού και τη γιαγιά μου Όνομα Μαθήτριας: Νικολέττα Χρίστου Τάξη: Γ 4 Όνομα Καθηγήτριας: Σταυρούλας Ιωάννου Λεμεσός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΟΠΟΛΙΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΤΡΑ 2005. Πάροδος Ηρακλέους 116 Εγλυκάδα Τηλ. 2610 640022,6944784065 EMAIL athlopol@otenet.

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΟΠΟΛΙΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΤΡΑ 2005. Πάροδος Ηρακλέους 116 Εγλυκάδα Τηλ. 2610 640022,6944784065 EMAIL athlopol@otenet. ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΟΠΟΛΙΣ - ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΤΡΑ 2005 Πάροδος Ηρακλέους 116 Εγλυκάδα Τηλ. 2610 640022,6944784065 EMAIL athlopol@otenet.gr Πρόταση συνεργασίας Χορηγία και υποστήριξη της Ακαδημίας ποδοσφαίρου

Διαβάστε περισσότερα

Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα.

Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα. 0 Γινόμαστε και εμείς μικροί εθελοντές.προσφέρουμε αγάπη και χαρά στους συνανθρώπους μας χωρίς ανταλλάγματα. Μια εργασία από τους μαθητές της Δ 2 Υπεύθυνη δασκάλα: Ελένη Μιχαήλ Σχολική χρονιά 2013-2014

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑ Ο ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Ημερομηνία Έγκρισης: 12 Οκτωβρίου 2015 Λευκωσία Οκτωβρίος 2015 Περιεχόμενα: 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 2. ΗΛΙΚΙΑ... 2 3. ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

20 Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

20 Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 20 Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ---------------------------------------------------- Αθήνα, 26 Ιουνίου 1 Ιουλίου 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη, 26 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013 ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΡΟ ΟΥ.Ο.Π.Α.Ρ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2012- ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2013 ΣΑΒΒΑΤΟ 8/12/2012, 17:00 & 19:00, Αίθουσα Εθιµοτυπίας ήµου Ρόδου Παιδική Θεατρική Παράσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση επισήμων, εκπροσώπων τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου ξεκίνησε το Σάββατο 11 Αυγούστου 2012, στο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού. Σελίδα 1 από 8 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ Πανηγύρι Αξιούπολης / Συναυλίες, χορευτικές

Διαβάστε περισσότερα

16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΔΟΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νεολαία Δημοκρατικού Συναγερμού Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 / Αριθμός Φύλλου 234 16ο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ Η ΝΕΔΗΣΥ σε συνεδρία

Διαβάστε περισσότερα

Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α «ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΙ ΟΔΟΔΕΙΚΤΗΣ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ» Σάββατο, 13 Δεκ. 2013.

Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α «ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΙ ΟΔΟΔΕΙΚΤΗΣ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ» Σάββατο, 13 Δεκ. 2013. Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Διοργανωτές: «ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΟΜΑΙ ΟΔΟΔΕΙΚΤΗΣ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΚΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ» Σάββατο, 13 Δεκ. 2013 ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2007. http://www.ecclesia.gr/greeknews/default.asp. Ευχές στον Μακαριώτατο. Αναζήτηση στο Αρχείο Ειδήσεων. ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ --Επιλέξτε Μήνα--

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2007. http://www.ecclesia.gr/greeknews/default.asp. Ευχές στον Μακαριώτατο. Αναζήτηση στο Αρχείο Ειδήσεων. ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ --Επιλέξτε Μήνα-- Σελίδα 1 από 5 ΑΡΧΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ --Επιλέξτε Μήνα-- Αναζήτηση στο Αρχείο Ειδήσεων Αναζήτηση ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2007 Ευχές στον Μακαριώτατο Συνάντηση του Μακαριωτάτου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Πληροφοριακό

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε διαμορφώθηκε από την αποστολή της Πορτογαλίας.

Το πρόγραμμα που ακολουθήθηκε διαμορφώθηκε από την αποστολή της Πορτογαλίας. Κατά το χρονικό διάστημα από 8-11-2015 έως και 14-11-2015 οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, Τσακνάκης Αθανάσιος κλάδου ΠΕ02, Τσιγκρή Βιργινία κλάδου ΠΕ02, Πετεινάρα Αλεξάνδρα κλάδου ΠΕ03 και Κοντού Ασημίνα

Διαβάστε περισσότερα

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε στην Λάρνακα για να χαιρετίσουμε την ετήσια γενική συνέλευση του Επιμελητηρίου μας.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε στην Λάρνακα για να χαιρετίσουμε την ετήσια γενική συνέλευση του Επιμελητηρίου μας. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 16 Σεπτεμβρίου 2015-7.00μμ Lordos Beach Hotel- Larnaca Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτρές Φίλε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Προσκυνηματική Εκδρομή

Προσκυνηματική Εκδρομή Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους ραγματοποιήθηκε από τις 23 μέχρι και τις 27 Αυγούστου πενθήμερη προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους των μελών και των φίλων των Χριστιανικών Συνδέσμων

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. O Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ιωάννης Σγουρός και ï Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ê Στέφανος Γ. Χρήστου

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. O Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ιωάννης Σγουρός και ï Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ê Στέφανος Γ. Χρήστου Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η O Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ιωάννης Σγουρός και ï Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ê Στέφανος Γ. Χρήστου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις Εορταστικές Εκδηλώσεις για την Εθνική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 88. ΘΕΜΑ : 63η Ετήσια Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 88. ΘΕΜΑ : 63η Ετήσια Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΕΙΑ Αθήνα, 24 Ιουνίου 2011 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 88 ΑΠΟ : Εφορεία Εκπαίδευσης ΠΡΟΣ : - Πτυχιούχους Διακριτικού Δάσους - Σώμα Προσκόπων Κύπρου ΚΟΙΝ. : - Εφορείες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2011-2012 ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 1. Ομαλή μετάβαση μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο ώστε

Διαβάστε περισσότερα

MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS

MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS TΕΥΧΟΣ 102 ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 ΚΑΡ. ΣΕΡΒΙΑΣ 12-14, 105 62 ΑΘΗΝΑ www.sos-villages.gr Πώς να βοηθήσετε: Το έργο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις δωρεές που μας προσφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

To νησί μας συμμετείχε στην έκθεση

To νησί μας συμμετείχε στην έκθεση Καλό χειμώνα 2010 Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλοι και μέλη του συλλόγου μας. Επικοινωνούμε μαζί σας, μετά από την καλοκαιρινή περίοδο. Θα κάνουμε μια μικρή αναδρομή στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν έως

Διαβάστε περισσότερα

«Υποστηρίξτε τη δράση µας»

«Υποστηρίξτε τη δράση µας» «Υποστηρίξτε τη δράση µας» 1 Λαιµός, 18 Φεβρουαρίου 2012 Αγαπητοί φίλοι, υποστηρικτές και συνεργάτες, Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών είναι πάνω από 11 χρόνια σηµείο αναφοράς για νέους από την ευρύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΕΑΝΘΕΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ

ΚΛΕΑΝΘΕΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΛΕΑΝΘΕΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους ιατρούς Δρ. Γιαννάκη Ομήρου, Δρ. Θεοδώρου Κωνσταντίνα, Δρ. Κυριάκου Παναγιώτα και Δρ. Νίκη Χαρή που βρίσκονται ανά πάσα

Διαβάστε περισσότερα

5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός. 7 Τετάρτη Θεία Λειτουργία «Σύναξις Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου»

5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός. 7 Τετάρτη Θεία Λειτουργία «Σύναξις Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» Ιανουάριος 1 Πέμπτη Θεία Λειτουργία «Περιτομή Του Κυρίου» 4 Κυριακή Θεία Λειτουργία 5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός 6 Τρίτη Θεία Λειτουργία & Αγιασμός «Άγια Θεοφάνεια» 7 Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ 3 ου ΥΠΟ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΧΟΥ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-2015 «ΙΑΧΡΟΝΙΚΑ Ι ΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Οι αγώνες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΡΧΕΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 2014-2015 ΣΤΟΧΟΙ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ Να συλλέγει, συντηρεί, κατηγοριοποιεί και προβάλλει παιδικά

Διαβάστε περισσότερα