ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ - ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. Τα χωριά μας. Αγαπητοί φίλοι/αναγνώστες,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ - ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ. Τα χωριά μας. Αγαπητοί φίλοι/αναγνώστες,"

Transcript

1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ - ΝΕΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Τα χωριά μας Αγαπητοί φίλοι/αναγνώστες, Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζουμε τη νέα ανανεωμένη μορφή της εφημερίδας μας. Στόχος μας παραμένει η ενημέρωση σας σε θέματα της μαρωνιτικής κοινότητας αλλά και της κυπριακής κοινωνίας ευρύτερα και φιλοσοφία μας η αμεσότητα με τον αναγνώστη. Εγκάινια Πλατείας Καρπάσιας, σελ. 10 Πιστεύουμε πως η νέα μορφή της εφημερίδας μας, η οποία θα εκδίδεται και θα κυκλοφορεί κάθε μήνα, ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων. Ευχόμαστε να το πετύχουμε. Καλούμε όλα τα οργανωμένα σύνολα αλλά και όλους όσους θα επιθυμούσαν να φιλοξενηθεί κάποιο άρθρο ή ανακοίνωση τους στην εφημερίδα μας όπως τα αποστέλλουν στην πιο κάτω ηλεκτρονική διεύθυνση σε μορφή Word το αργότερο μέχρι τις 15 κάθε μήνα. Παραδοσιακοί Χοροί, σελ. 4 Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στην κα. Μαριλένα Κυρμίζη-Χ Ρούσου στο ή ηλεκτρονικά στην πιο κάτω διεύθυνση. Δεντροφύτευση στον Ασώματο, σελ. 14 ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, σελ.12 Γάμος στον Κατεχόμενο Κορμακίτη, σελ.8 XKI FI SANNA Μίλα στη γλώσσα μας, σελ. 6

2 Σελίδα 2 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 ΑΝΑΚΟΝΩΣΕΙΣ Έναρξη Νέας Προσκοπικής Χρονιάς Το Επιτελείο και ο Σύνδεσμος Γονέων του 99ου Συστήματος Προσκόπων Μαρωνιτών ενημερώνουν για την έναρξη της νέας Προσκοπικής χρονιάς του Συστήματος μας. Οι εγγραφές άρχισαν το Σάββατο 14/9/2013 και συνεχίζονται. Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλοι ανεξαιρέτως ηλικίας! Από παιδιά από 6 χρονών και πάνω, δηλαδή παιδιά που φοιτούν τουλάχιστον στην 1η Δημοτικού, μέχρι και ενήλικες!! Η εγγραφή στο Σύστημα μας κοστίζει 35 ευρώ τον χρόνο για κάθε 1 παιδί και επιπρόσθετα 5,50 ευρώ για κάθε δεύτερο ή τρίτο παιδί. Οι συναντήσεις μας γίνονται κάθε Σάββατο από τις 15:00 μέχρι και τις 17:00 στον χώρο του Συστήματος που βρίσκεται πίσω από το εργοστάσιο Κώστα Θεοδώρου στον Στρόβολο. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Αρχηγό Συστήματος, Τζόζεφ Κοντό στο , ή την Αρχηγό Αγέλης, Αντωνία Σάββα στο Σας περιμένουμε και θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας δούμε κοντά μας!!

3 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σωματεία - Εκδηλώσεις ΕΜΑ: ΤΙΜΗΣΕ ΓΙΩΡΓΟ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟ ΚΑΡΟΓΙΑΝ Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Σωματείου στις 25 Σεπτεμβρίου 2013, το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Ένωσης Μαρωνιτών Ανθούπολης τίμησε τον έντιμο Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, κύριο Γιώργο Λακκοτρύπη, ως ένδειξη εκτίμησης για το έργο που επιτελεί στην Κυπριακή Κυβέρνηση, καθώς επίσης και τον έντιμο Πρόεδρο του ΔΗ.ΚΟ. κύριο Μάριο Κάρογιαν ως ένδειξη εκτίμησης για την υποστήριξη του στην Μαρωνιτική Κοινότητα. Το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά όλους όσους έδωσαν τον παρόν τους. Με εκτίμηση Δ.Σ. του Σωματείου ΕΜΑ Σελίδα 3

4 Σελίδα 4 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Δεκαπενταύγουστος στον Κορμακίτη Τα οργανωμένα σύνολα έδωσαν ζωή στα κατεχόμενα χωριά μας Σωματείο ο Κορμακίτης Την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Αυγούστου το Σωματείο «Ο Κορμακίτης» διοργάνωσε διήμερο καλλιτεχνικό εργαστήρι αγγειοπλαστικής τέχνης από την Σουζάνα Πετρή. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν ή να παρακολουθήσουν το φτιάξιμο χειροποίητων πήλινων αγγείων, την αποξήρανση τους και το ψήσιμο με παραδοσιακές τεχνικές στο οίκημα της Εκκλησίας (σύλλογο). Όλοι όσοι ήταν εκεί πέρασαν ένα ενδιαφέρον και δημιουργικό διήμερο. Την Κυριακή 11 Αυγούστου και ώρα 7.30 μ.μ. ο Θεατρικός Όμιλος του Σωματείου παρουσίασε Θεατρική Παράσταση στην Κυπριακή Μαρωνίτικη Αραβική στο αμφιθέατρο της Παναγίας. Στην όλη εκδήλωση συμμετείχε επίσης το χορευτικό συγκρότημα του Σωματείου. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν τη Δευτέρα 12 Αυγούστου με παιχνίδι τόμπολας στο Οίκημα της Εκκλησίας, προβολή κυπριακού σκετς, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια στο αμφιθέατρο της πλατείας Αγ. Γεωργίου και παιδικό πρόγραμμα. Την Τετάρτη 14 Αυγούστου η ώρα 7.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε Μουσική Βραδιά Αλληλεγγύης (TALENT SHOW) στο αμφιθέατρο της Παναγίας. Το Σωματείο «Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ» θέλησε με τη μουσική αυτή βραδιά Αλληλεγγύης να συμμετέχει και να ενισχύσει την κοινωνική προσφορά που προσφέρουν όλα τα οργανωμένα σύνολα αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος μας και κάλεσε όλους όπως προσφέρουν τρόφιμα για να ενισχυθεί το αξιόλογο έργο που επιτελεί η ΚΑΡΙΤΑΣ Μαρωνιτών Κύπρου. Οι ταλαντούχοι νέοι μας που συμμετείχαν έδωσαν ρέστα και απέδειξαν για ακόμα μια φορά ότι η κοινότητα μας είναι προικισμένη με ταλαντούχους νέους στο χορό, το τραγούδι, τη μουσική και όχι μόνο. Απλά χρειάζονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις και διοργανώσεις για να αναδείξουν το ταλέντο τους και να εμπλουτίσουν το πολιτιστικό γίγνεσθαι της κοινότητας.

5 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σελίδα 5 Maronite Youth Link Την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 το Maronite Youth Link σε συνεργασία με το Kormakitis Νet το οποίο φέτος γιορτάζει τα 15χρονα του, και το Corona Beach Bar διοργάνωσαν πάρτι στο Corona Beach Bar στην παραλία του Κόρνου. Φιλοξενούμενη της βραδιάς ήταν η γνωστή για μας τους Μαρωνίτες τραγουδίστρια Ιφιγένεια, κόρη της γνωστής τραγουδίστριας Αθηνούλας Σκούλλου από τον Κορμακίτη, την οποία πλαισίωνε ο Νικόλας Ντήμας (Καλλιπόλεως 4). Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου Η Καθολική Νεολαία Μαρωνιτών Κύπρου διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013 στις 10μ.μ. Summer Party στο Πάρκο της Παναγίας στον Κορμακίτη. Οι νέοι που παρευρέθησαν διασκέδασαν μέχρι πρωίας σε έντονους καλοκαιρινούς ρυθμούς και έδωσαν πραγματικά το δικό τους καλοκαιρινό χρώμα στον Κορμακίτη.

6 Σελίδα 6 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Κατασκήνωση Χκι Φι Σάννα Αυγούστου 2013 Για έκτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε από τις Αυγούστου στον Κορμακίτη η καθιερωμένη εκπαιδευτική κατασκήνωση Xki Fi Sanna. Η κατασκήνωση έχει ως στόχο την εκμάθηση και γενικότερα την επαφή των μικρών Μαρωνιτόπαιδων με την Κυπριακή Μαρωνίτικη Αραβική γλώσσα. H κατασκήνωση έλαβε χώρα στο ανακαινισμένο νηπιαγωγείο του Κορμακίτη, με συνδιοργανωτές το σωματείο Xki fi Sanna και το Ίδρυμα Ευημερίας Μαρωνιτών. Χορηγός της κατασκήνωσης ήταν το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Το πρόγραμμα της φετινής κατασκήνωσης περιελάμβανε πρωινά μαθήματα της Κυπριακής Μαρωνίτικης Αραβικής, ενώ στη συνέχεια τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ασχοληθούν με διαφόρων ειδών εκπαιδευτικές δραστηριότητες όπως είναι ο χορός, το τραγούδι και το θέατρο. Στο φετινό πρόγραμμα μεταξύ άλλων, υπήρχαν και απογευματινές δραστηριότητες που περιελάμβαναν βόλτα σε ένα μονοπάτι της φύσης, προβολή ταινίας στον χώρο της πλατείας του χωριού, αγγειοπλαστική, παιχνίδια με τους προσκόπους. Αποκορύφωμα της κατασκήνωσης αποτέλεσε η μικρή γιορτή που ετοίμασαν τα παιδία με απίστευτο ζήλο και περηφάνια και η οποία έγινε στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στο κέντρο του χωριού. Το θερμό χειροκρότημα που κέρδισαν τα παιδιά μας αποτέλεσε μεγάλη ανταμοιβή στους κόπους που κατέβαλαν καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας με τις εντατικές πρόβες που πραγματοποιούσαν. Καθημερινά στα παιδιά προσφερόταν πρωινό κολατσιό στο Κοινοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Κορμακίτη, αλλά και μεσημεριανό σε καφεστιατόρια του χωριού.

7 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σελίδα 7 Θερμές ευχαριστίες από τους συνδιοργανωτές δίνονται προς όλους όσους συνεισέφεραν με οποιοδήποτε τρόπο στην επιτυχία της κατασκήνωσης. Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, τη Μαριλένα Κυρμίζη και Μάριο Χατζηρούσο για το γενικό συντονισμό της κατασκήνωσης, τους δασκάλους Ηλία Ζωνιά και Ιωσηφίνα Μαυρόχαννα, τις Ηλιάνα και Έλενα Σκούλου για την διδασκαλία των χορών, τον Αβραάμ Κοντό για την διδασκαλία των τραγουδιών, την Τόνια Σκορδή για τη συγγραφή και διδασκαλία θεατρικού έργου, τον Γιάννη Τσουτσούκη για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε στον συντονισμό, την Σουζάνα Πετρή για τα μαθήματα αγγειοπλαστικής και τους προσκόπους μας για το κέφι και την ζωντάνια που προσέφεραν με τα παιχνίδια που οργάνωσαν. Από τους συντονιστές της Κατασκήνωσης Aδa san ma te δece!!

8 Σελίδα 8 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Παραδοσιακός Μαρωνίτικος Γάμος Φραντζέσκας & Τζέιμς στον Κορμακίτη Αναβίωση της Παράδοσης και των Εθίμων του Γάμου Έλα θεέ τζι ελα Χριστέ, έλα τζιαι Παναγία Τζιαι Άη-Γιώρκη σύντρεξε τζιαι κάμε βοηθείαν. Τζιαι την δουλειάν π αρτσιέψαμεν νάσιει την ευλογίαν. Που τον Δεσπότην τον Χριστόν τζιαι που την Παναγίαν. Ήταν πραγματικά ένας καθόλα ευλογημένος γάμος. Η Φραντζέσκα, κόρη του Τζο και Τούλλας Κουμή από τον Κορμακίτη και ο Τζέιμς από το Λονδίνο ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου στο μικρό εκκλησάκι της Παναγίας στον Κορμακίτη όπου ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ ευλόγησε τα στέφανα τους. Και συνέτρεξαν όλοι: φίλοι, γνωστοί, χωριανοί στην ευλογημένη γη του Κορμακίτη για να αναβιώσουν τον παραδοσιακό Μαρωνίτικο Γάμο. Όπως τα παλιά καλά εκείνα χρόνια οι εκδηλώσεις για το γάμο κράτησαν για μια βδομάδα αρχίζοντας από το παραδοσιακό κάλεσμα των κατοίκων του χωριού από πόρτα σε πόρτα 1-2 βδομάδες πριν από το γάμο. Παραδοσιακά το κάλεσμα γινόταν από τη νονά της νύμφης και την κουμπάρα με προσκλητήριο και κερί από σπίτι σε σπίτι και κρατώντας μαζί τους «μιρίχα» με την οποία ράντιζαν αυτούς που καλούσαν. Μετά το παραδοσιακό κάλεσμα ακολούθησαν κατά σειρά όλα τα παραδοσιακά έθιμα του γάμου: επίσκεψη στο σπίτι της νύμφης από τους προσκεκλημένους με σκοπό τη θέαση της προίκας της, ζύμωμα ψωμιών, παρασκευή παραδοσιακού «ρεσιού», ράψιμο κρεβατιού. Παραμονή του γάμου έγινε το λούσιμο της νύφης στο σπίτι της κουμπάρας και ακολούθησε διανυκτέρευση της εκεί, για να μη θεαθεί από τον γαμπρό. Το Σάββατο 17 Αυγούστου έγινε το παραδοσιακό στόλισμα του γαμπρού και της νύφης στα πατρικά τους σπίτια και στις έξι πλήθος κόσμου συνόδευσε μετά τραγουδιού το ζευγάρι στο εκκλησάκι της Παναγίας για την τέλεση του μυστηρίου και την ευλογία των στεφάνων. Ακολούθησε το γαμήλιο γλέντι στο γήπεδο του χωριού με ζωντανή μουσική και τραγούδι μέχρι τις πρωινές ώρες και τέλος ο «αντίγαμος» την Κυριακή 18 Αυγούστου στην παραλία του Κόρνου. Ευλογημένος ο γάμος αυτός, ευλογία και για όλους εμάς όμως ο γάμος της Φραντζέσκας και του Τζέιμς, αφού μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε έθιμα, να θυμηθούμε παραδόσεις και να συγκινηθούμε μαζί τους. Τους ευχαριστούμε για αυτό και τους ευχόμαστε βίον ανθόσπαρτο!

9 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σελίδα 9 ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Γιορτάστηκε με πάσα λαμπρότητα στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου η γιορτή του Τιμίου Σταυρού στην Καρπάσια, όπου υπάρχει ομώνυμη εκκλησία. Οι εορτασμοί άρχισαν το βράδυ της 13 ης Σεπτεμβρίου με την τέλεση του εσπερινού, που παραδοσιακά προσφέρεται από την Εκκλησιαστική Επιτροπή για την ανάπαυση των ψυχών των αποβιωσάντων κατοίκων του χωριού. Μετά τον εσπερινό, που τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Μαρωνιτών Κύπρου μαζί με τους πατέρες Antoine Roukos και Αντώνιο Φραγκίσκου, ακολούθησε δεξίωση στο οίκημα του Συλλόγου Ένωσης Νέων Τιμίου Σταυρού που παρέθεσε η Εκκλησιαστική Επιτροπή. Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία στις 10:00 το πρωί, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Μαρωνιτών Κύπρου, και ακολούθησε η περιφορά του αρχαίου βυζαντινού Σταυρού της Καρπάσιας στους δρόμους του χωριού, με τη συνοδεία προσκόπων από το 99 ο Σύστημα Προσκόπων Μαρωνιτών. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας διενεργήθηκε πανήγυρη στο κέντρο του χωριού, με την πώληση εδεσμάτων που ετοίμασαν εθελόντριες κυρίες, καθώς και φαγητών που ετοίμασαν εθελοντές μάγειροι. Οι παρευρισκόμενοι στο κέντρο του χωριού, που ανακαινίστηκε πρόσφατα με Ευρωπαϊκή χορηγία, παρακολούθησαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα που περιλάμβανε τραγούδια από την κοινοτική χορωδία Μαρωνιτών, και απαγγελία ποιημάτων. Η προσέλευση πιστών από όλα τα μέρη της Κύπρου ήταν αθρόα, με ξεχωριστή παρουσία των πιστών από την Αγία Μαρίνα που οργάνωσαν εκδρομή με λεωφορείο. Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο Ιταλός πρέσβης με την οικογένειά του, ο βουλευτής Κερύνειας κ. Μάριος.Μαυρίδης, ο εκπρόσωπος των Μαρωνιτών στη Βουλή κ. Α. Χ Ρούσος, εκπρόσωποι των Τουρκοκυπριακών Αρχών, κοινοτάρχες των άλλων Μαρωνίτικων χωριών και πρόεδροι και μέλη άλλων εκκλησιαστικών επιτροπών. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της ίδιας μέρας, με τη διεξαγωγή ποδηλασίας από τον Κορμακίτη που τερματίστηκε στην εκκλησία του Τιμίου Σταυρού της Καρπάσιας. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι για τη διοργάνωση των εορτασμών του Τιμίου Σταυρού εργάστηκε μεγάλος αριθμός εθελοντών καθώς και όλοι οι φορείς του χωριού: οι κοινοτάρχες Γιαννούλλα Ορφανού και Χριστάκης Χ Αντώνης, το Κοινοτικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Νέων Τιμίου Σταυρού και η Εκκλησιαστική Επιτροπή. Την οργάνωση της ποδηλασίας συντόνισε ο κοινοτικός σύμβουλος Πέτρος Π. Κατσιολούδης. Τα καθαρά έσοδα από την πανήγυρη θα διατεθούν για την ενίσχυση άπορων οικογενειών του χωριού. Οι διοργανωτές εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς όλους τους εθελοντές και υποστηρικτές των εκδηλώσεων. Γιάννης Αλετράρης

10 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Σελίδα 1 0 Τεύχος 88 Εγκαίνια Πλατείας Καρπάσιας - 13 Ιουλίου 2013 Πραγματοποιήθηκαν στις 13 Ιουλίου 2013 στις 6.30μμ τα εγκαίνια της αναβαθμισμένης Πλατείας της Καρπάσιας στην παρουσία της κας Alessandra Viezzer, του εκπροσώπου των Μαρωνιτών στη Βουλή των αντιπροσώπων κ. Αντώνη Χ Ρούσο, τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών Κύπρου κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ, όλων των εκκλησιαστικών και πολιτειακών αρχών του χωριού καθώς και των κατοίκων του χωριού και άλλων μελών της Μαρωνιτικής κοινότητας. Η πλατεία της Καρπάσιας αναβαθμίστηκε μέσα στα πλαίσια του προγράμματος Community Development II, με πρωτοβουλία και συντονισμό του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών και συνεργασία της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Καρπάσιας. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την ευρωπαϊκή επιτροπή (99,000 ) και την Κυπριακή Δημοκρατία (11,000 ), ενώ τα επιπρόσθετα έξοδα καλύφθηκαν από δωρεά του Ιδρύματος ευημερίας Μαρωνιτών και του Κοινοτικού Συμβουλίου Καρπάσιας. Πρόκειται για έργο που εκπονήθηκε με στόχο να ομορφύνει το χωριό και να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του χωριού έτσι ώστε να καλύψει τις κοινωνικές ανάγκες του σήμερα όπως αυτές διαμορφώνονται μέσα στην Ευρωπαϊκή κοινωνία της Κύπρου. Συγκεκριμένα, το έργο αυτό συνέβαλε στην αναβάθμιση του κέντρου του χωριού και δημιούργησε τον απαιτούμενο χώρο έτσι ώστε να οργανώνονται κοινωνικές, πολιτιστικές και θρησκευτικές εκδηλώσεις. Η δεντροφύτευση του χώρου και ο παιδότοπος που δημιουργήθηκε όχι μόνο ομορφαίνουν το κέντρο του χωριού, αλλά λειτουργούν με τέτοιο τρόπο ώστε ο χώρος να αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους κατοίκους και νέους του χωριού όσο και για τους τουρίστες και διάφορους επισκέπτες που περνούν κατά καιρούς. Η ανάπτυξη του αγροτουρισμού είναι επομένως στόχος εφικτός και η διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων μέσα στο φυσικό περιβάλλον του χωριού μπορεί να γίνεται αφού παρέχονται πλέον με αυτό τον τρόπο οι κατάλληλες διευκολύνσεις. Αφού τελέστηκαν τα εγκαίνια, ακλούθησε αγιασμός από τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Μαρωνιτών. Εκ μέρους του Ιδρύματος Ευημερίας Μαρωνιτών, ο κ. Πέτρος Μάρκου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του

11 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σελίδα 11 προς όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του έργου και ιδιαίτερα την Ευρωπαική Ε- πιτροπή και συγκεκριμένα την κυρία Alessandra Viezzer, τον κύριο Stefano Cilli καθώς και την κυρία Nilay Erugalp και την ομάδα του PMU για την όλη στήριξη και βοήθεια που παρείχαν. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Κοινοτικής Χορωδίας Μαρωνιτών ενώ οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την έκθεση φωτογραφίας του Δρ. Πέτρο Κατσιολούδη με τίτλο «Καρπάσια του χθες και του σήμερα» που υπήρχε στο χώρο. Με φωτογραφίες παλιές αλλά και πιο πρόσφατες και με ζωντανές μνήμες να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια των παρευρισκομένων ολοκληρώθηκε αυτή η όμορφη εκδήλωση η οποία σηματοδότησε μια νέα αρχή. Με τα εγκαίνια της πλατείας εγκαινιάζεται μια νέα εποχή για το χωριό Καρπάσια και τους κατοίκους της. Ο συνδυασμός του καινούριου στοιχείου με τον παραδοσιακό και ιστορικό υφιστάμενο χώρο δίνει μια άλλη διάσταση στο χώρο αφού οι μνήμες του παρελθόντος παραμένουν ζωντανές και ταξιδεύουν στο μέλλον μέσα από το παρόν. Ενορία Αγίου Σιάρπελ - Λεμεσός Βρήκε το ρυθμό της η ενορία με την επιστροφή του Πατήρ Ανδρέα Κατσιολούδη Φανερή είναι η ικανοποίηση ανάμεσα στους Μαρωνίτες της Λεμεσού με την επιστροφή του Πατήρ Αντρέα Κατσιολούδη στην ενορία του Αγίου Σιάρπελ. Η επιστροφή του στην εκκλησία την οποία με υπομονή, συλλογικότητα και κόπο κατάφεραν να αναγείρουν οι ενορίτες υπό την καθοδήγηση του, προκάλεσε τη συγκίνηση τους. Ιδιαίτερα εμφανής είναι η ικανοποίηση των ενοριτών που στα δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς εργάστηκαν με τον Πατήρ Αντρέα για τη δραστηριοποίηση και ευημερία της ενορίας, πράγμα το οποίο κατάφεραν αφού η ενορία της Λεμεσού είναι η μεγαλύτερη μετά από τη Λευκωσία. Με ενθουσιασμό αγκάλιασαν την επιστροφή και οι νέοι, οι οποίοι ανέπτυξαν τη θρησκευτική τους συνείδηση μέσα από τα μαθήματα κατήχησης και άλλες δραστηριότητες που για χρόνια διοργανώνονταν από τον Πατήρ Κατσιολούδη και της σεβαστές αδελφές της Σχολής Αγίας Μαρίας. Η αγάπη και εκτίμηση που τρέφουν στο πρόσωπο του αποτελούν κίνητρο για την αθρόα προσέλευση τους στην Εκκλησία. Απόλυτα ικανοποιημένος φαίνεται να είναι και ο ίδιος ο Πατήρ Αντρέας αφού ο ρόλος του ως εφημέριος της ενορίας Αγίου Σιάρπελ του δίνει την ευκαιρία να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ποίμνιο του σε πολλαπλά επίπεδα.

12 Σελίδα 12 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΙΡΟ 2013 «Πηγαίνετε λοιπόν, και κάνετε όλα τα έθνη μαθητές μου»( Μτ 28,19 ) «Η Εκκλησία έχει την ανάγκη των νέων» ήταν το θερμό μήνυμα που απεύθυνε ο Άγιος Πατέρας, Πάπας Φραγκίσκος, στα εκατομμύρια των νέων που γιόρταζαν μαζί του την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. «Η Εκκλησία σας χρειάζεται, χρειάζεται τον ενθουσιασμό σας, τη δημιουργικότητά σας και τη χαρά που τόσο σας χαρακτηρίζει», δήλωσε απευθυνόμενος στους νέους ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. «Αφήστε Τον να σας ελκύσει προς Αυτόν» ήταν τα λόγια του Πάπα Βενέδικτου 16 ου όταν στην Μαδρίτη το 2011 προσκαλούσε τους νέους στην Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας 2013 στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας, ζητώντας τους παράλληλα να αφεθούν στην αγάπη Του και να γίνουν οι μάρτυρες εκείνοι που ο κόσμος έχει ανάγκη. Το κάλεσμα αυτό ήρθε να ενισχύσει κι ο Πάπας Φραγκίσκος αμέσως μετά την εκλογή του στη θέση του Ποντίφικα. Το εδάφιο του Ευαγγελίου «Πηγαίνετε λοιπόν, και κάνετε όλα τα έθνη μαθητές μου» (Μτ 28,19 ) αποτέλεσε τη σκέψη που καθοδήγησε όλες τις εκδηλώσεις πίστεως της Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας από τις 22 μέχρι τις 29 Ιουλίου. Σύμβολο της πνευματικής αυτής συνάθροισης, το περίφημο άγαλμα του Χριστού Σωτήρα που δεσπόζει την πόλη του Ρίο ντε Τζανέιρο. Τα ανοιχτά, διάπλατα χέρια του σημείο υποδοχής του Χριστού σε όσους τον πλησιάσουν, κι η Καρδιά του, η απέραντη αγάπη που τρέφει ο Ιησούς για τον καθένα και την κάθε μια από εμάς. Στο κάλεσμα λοιπόν του Αγίου Πατέρα για μια εμπειρία συνάντησης με το Χριστό μαζί με πολυάριθμους νέους/νέες που θα έσπευδαν στο Ρίο ντε Τζανέιρο για την διεθνή αυτή συνάντηση, ανταποκρίθηκε θετικά και μια από τις πιο μικρές Επισκοπικές Περιφέρειες της μεγάλης Καθολικής οικογένειας, η Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια των Μαρωνιτών της Κύπρου. Μια μικρή ομάδα 12 νέων συνοδευόμενη από δυο καλόγραιες, την Αδ. Jeanette Finianos και την Αδ. Αντωνία Πιριπίτση, θέλησε να κάνει το δικό της ταξίδι για τη μακρινή Βραζιλία, για το Χριστό και με το Χριστό. Οι εμπειρίες αναρίθμητες, τα συναισθήματα έντονα, οι εικόνες ασύλληπτες. Το να βρίσκεται κανείς ανάμεσα σε τέσσερα εκατομμύρια νέους που πλημμύριζαν καθημερινά το 4 χιλιομέτρων κέρας της διάσημης παραλίας της Κόπα Καμπάνα για να προσευχηθούν με τον Πάπα το Δρόμο του Σταυρού, να προσκυνήσουν το Άγιο Σώμα του Χριστού και να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία, ήταν μοναδικό.

13 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σελίδα 13 Χιλιάδες σημαίες δεκάδων κρατών χόρευαν στο μουντό βραζιλιάνικο ουρανό και ψαλμοί σε κάθε λογής γλώσσα αντηχούσαν από παντού. Ανάμεσα σε όλα αυτά και η Κύπρος μας. Η σημαία της στους ώμους μας γινόταν συχνά βαριά. Νιώθαμε το βάρος της ευθύνης να εκπροσωπούμε ένα λαό, μια κοινότητα που οι περισσότεροι αγνοούν την ύπαρξή της. Γινόμασταν κοινωνοί της μαρτυρίας της πίστης που βιώνουν οι Μαρωνίτες της Κύπρου παλεύοντας να κρατήσουν τα χωριά τους, τις εκκλησίες τους, την πίστη τους. Κι όμως δεν νιώθαμε μικροί, δε νιώθαμε μειονότητα. Είναι άλλωστε αυτό που μας είπε εκεί στη Βραζιλία και ο Πάπας Φραγκίσκος «Οι άνθρωποι δεν είμαστε νησιά. Είμαστε μια κοινότητα και δεν μπορούμε να διασχίσουμε το μονοπάτι της ζωής μόνοι μας». Οι Μαρωνίτες της Κύπρου είναι κομμάτι μιας κοινότητας, της Εκκλησίας του Χριστού και μαζί με την Εκκλησία θα επιβιώσουν. Το καθημερινό πρόγραμμα ήταν γεμάτο δραστηριότητες τόσο κοινωνικού όσο και πνευματικού χαρακτήρα. Μέσα από αυτές γνωρίσαμε καλύτερα όχι μόνο την πίστη μας και άλλους ανθρώπους, αλλά με το διάλογο που δημιουργήθηκε καταφέραμε να γνωρίσουμε καλύτερα το δικό μας εαυτό. Ήρθαμε αντιμέτωποι με τα δικά μας όρια, είτε αυτά αφορούσαν τη σωματική εξάντληση λόγω των πολύωρων μετακινήσεων και των συχνών εναλλαγών του καιρού όσο και πνευματικά, με τις πολύωρες συζητήσεις σε θέματα πίστης που είχαμε κατά τη διάρκεια της κατήχησης, καταλήγοντας πως δεν πρέπει να προσευχόμαστε συνεχώς, αλλά να γίνουμε οι ίδιοι, ζωντανοί μάρτυρες της πίστης μας ξεπερνώντας τον εγωισμό μας και υπηρετώντας τους άλλους. Ιδιαίτερη εντύπωση έκαναν στους συμμετέχοντες τα εκατοντάδες υπαίθρια εξομολογητήρια που στήθηκαν με σκοπό να εξυπηρετήσουν τους νέους. Τη σημασία της εξομολόγησης θέλησε να υπογραμμίσει άλλωστε και ο ίδιος ο Άγιος Πατέρας λέγοντας μας πως «ακόμα και ο Πάπας εξομολογείται» ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο τους νέους να συμμετέχουν στο ιερό αυτό μυστήριο. Αυτό που μένει μετά από μια τόσο όμορφη εμπειρία είναι το επιβλητικό άγαλμα του Χριστού με την καρδιά του να φλέγεται από αγάπη για όλο τον κόσμο χωρίς διάκριση και τα τεταμένα χέρια του να θέλουν να αγγίξουν όλο τον κόσμο και μας καλούν να γίνουμε η καρδιά και τα χέρια του Ιησού. Μας ζητούν να γίνουμε μάρτυρες της αγάπης του, να γίνουμε οι νέοι ιεραπόστολοι, να κάνουμε όλα τα έθνη μαθητές Του. Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο μας κ.κ. Ιωσήφ Σουέηφ, τις αδελφές που μας συνόδευσαν και όλους εκείνους που μας έδωσαν την ευκαιρία να βιώσουμε μια τόσο δυνατή εμπειρία. Ευχόμαστε να την ξαναζήσουμε πιο έντονα το 2016, με την συμμετοχή περισσότερων νέων, στην Κρακοβία της Πολωνίας. Φίλιππος Καρής - Μέλος WYD 2013

14 Σελίδα 14 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Η Ένωση Νέων Ασωμάτου τίμησε τον Προστάτη της Μιχαήλ Αρχάγγελο με θρησκευτικές τελετές και εκδηλώσεις Οι εκτοπισθέντες κάτοικοι και η νέα γενιά του Ασωμάτου με πρωτεργάτη το ιστορικό σωματείο του χωριού τίμησαν και φέτος τον Προστάτη του χωριού Μιχαήλ Αρχάγγελο με τον καθιερωμένο εσπερινό στην εκκλησία του στον Ασώματο που έγινε στις και με επίσημη λειτουργία την επομένη, ημέρα της γιορτής του. Η αθρόα συμμετοχή των κατοίκων του Ασωμάτου και άλλων Μαρωνιτών και φίλων στις τελετές αυτές υπήρξε συγκινητική και μαρτυρεί την θέληση και επιμονή τους για επιστροφή στα χωριά και στη γη των προγόνων μας. Μετά την επίσημη λειτουργία στον Ασώματο στις 6 Σεπτεμβρίου και το καθιερωμένο πρόγευμα που παρέθεσε ο εορταστής σε όλους τους επισκέπτες, τα μέλη της Ε.Ν.Α. υλοποίησαν μια αξιέπαινη ενέργεια του σωματείου τους, την δενδροφύτευση του περίβολου της εκκλησίας και εγκατάστησαν αυτόματο σύστημα για το πότισμα τους. Το βράδυ της ίδιας ημέρας στο προσωρινό σωματείο της ΕΝΑ στη Λευκωσία έλαβε χώραν η επίσημη ετήσια συνεστίαση όλων των Ασωματιτών και φίλων που συνδιοργανώνεται από την ΕΝΑ και το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού. Στην άρτια οργανωμένη και επιτυχημένη αυτή εκδήλωση παρευρέθηκαν περισσότερα από 250 άτομα και αρκετοί προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος και Χωρεπίσκοπος Μαρωνιτών, ο Εκπρόσωπος της Κοινότητας, ο Βουλευτής μας κ. Μ. Μαυρίδης, οι δικαστές μας κ.κ. Λιάτσος και Χατζητζιοβάννης, ο τέως εκπρόσωπος κ. Γ. Πογιατζιής, Κοινοτάρχες των Μαρωνίτικων και γειτονικών μας κατεχομένων χωριών, Πρόεδροι των άλλων Μαρωνιτικών Σωματείων και άλλοι.

15 ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ Τεύχος 88 Σελίδα 15 Η συγκινητική όμως παρουσία του πλέον επίσημου προσκεκλημένου, του πρώτου Μαρωνίτη Υπουργού, αυτή του Υπουργού Ενέργειας Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, φίλου και υποστηρικτή της ΕΝΑ κ. Γιώργου Λακκοτρύπη που συνοδευόταν από την σύζυγο του και τις δύο του θυγατέρες, έδωσε μια ιδιαίτερη χαρά σε όλους τους παρευρισκόμενους. Κατά την συνεστίαση εκτός από τους καθιερωμένους χαιρετισμούς έγινε από τον Υπουργό η παράδοση των Βραβείων της ΕΝΑ στους καλύτερους τελειόφοιτους μέσης εκπαίδευσης της χρονιάς που προέρχονται από τον Ασώματο. Τα δύο Βραβεία απονεμήθηκαν στην Τζιελεστίνα Πουλλή που αρίστευσε σε δημόσιο Λύκειο και στην Έλενα Ι. Παχίτα που αρίστευσε στην Αγγλική Σχολή. Επίσης με απόφαση του Δ.Σ.,ο Πρόεδρος της ΕΝΑ κ. Γ. Κοντός απένειμε τιμητική πλακέτα στον Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Αντώνη Λιάτσο ο οποίος με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας διορίστηκε στην θέση αυτή και με την όλη του την προσφορά και προσωπικότητα τιμά τον Ασώματο και την Μαρωνιτική Κοινότητα. Το Σάββατο επίσης στο σωματείο της ΕΝΑ στη Λευκωσία έγινε η καθιερωμένη αιμοδοσία εις μνήμη των κατοίκων του Ασωμάτου που απεβίωσαν από την Τούρκικη εισβολή και εντεύθεν. Το Δ. Σ. της ΕΝΑ και το Κοινοτικό Συμβούλιο του Ασωμάτου εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όσους πρόσφεραν το αίμα τους στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη ως επίσης και σε όσους συνέβαλαν με οποιονδήποτε τρόπο στην επιτυχία των εκδηλώσεων που υλοποιήθηκαν με την ευκαιρία της γιορτής του Μιχαήλ Αρχαγγέλου. Η ΕΝΑ ευχαριστεί όσους πρόσφεραν οικονομική στήριξη στο σωματείο και ιδιαίτερα τους φίλους, Ιωσήφ Α. Κόκκινο, Ιωσήφ Ορφανό, Ηλία Μαλτέζο, και το Νηπιαγωγείο της κας Μαριάννας Ορφανού. Γιάννης Κοντός

ENA Ασωμάτου Συνέντευξη με τον Ηλία Μαλτέζο «Επιθυμούμε να βλέπουμε τους νέους του Ασωμάτου ενωμένους» Σελ. 21

ENA Ασωμάτου Συνέντευξη με τον Ηλία Μαλτέζο «Επιθυμούμε να βλέπουμε τους νέους του Ασωμάτου ενωμένους» Σελ. 21 Συνέντευξη με τον Δρ. Γαβριήλ Καλακουτή «Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να μηδενίσει τα περιστατικά καρκίνου» Σελ. 16 ENA Ασωμάτου Συνέντευξη με τον Ηλία Μαλτέζο «Επιθυμούμε να βλέπουμε τους νέους του Ασωμάτου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη Πατριάρχη Μαρωνιτών στην Κύπρο

Επίσκεψη Πατριάρχη Μαρωνιτών στην Κύπρο Διασπορά: Νότιος Αφρική Αντρέας Φραγκέσκου: Μισός αιώνας μακριά από τον Κορμακίτη Σελ. 21 Αφιέρωμα: Ιωάννης Μαυρίδης Συμπληρώνονται φέτος 20 χρόνια από το θάνατο του Σελ. 19 Αφιέρωμα: 5 Χρόνια χωρίς τον

Διαβάστε περισσότερα

Eνορία Μαρωνιτών Αγίου Σιάρπελ Λεμεσού Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζαράκι Σελ: 3 EKΦPAΣTIKO OPΓANO KOINOTHTAΣ MAPΩNITΩN KYΠPOY BHMA

Eνορία Μαρωνιτών Αγίου Σιάρπελ Λεμεσού Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζαράκι Σελ: 3 EKΦPAΣTIKO OPΓANO KOINOTHTAΣ MAPΩNITΩN KYΠPOY BHMA Χριστούγεννα 2012 Ευχές για ένα καλύτερο και πιο δημιουργικό έτος Σελ: 2 Eνορία Μαρωνιτών Αγίου Σιάρπελ Λεμεσού Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Παζαράκι Σελ: 3 Οργάνωση Γυναικών Σωματείου «Ο ΚΟΡΜΑΚΙΤΗΣ»

Διαβάστε περισσότερα

EMMONH ΤΥΠOΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 1960 ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ. ενημέρωσε ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΑΘΛΗΤΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΟ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΟ ΝΤΕΡΠΜΙ

EMMONH ΤΥΠOΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 1960 ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ. ενημέρωσε ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΑΘΛΗΤΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΟ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΟ ΝΤΕΡΠΜΙ o MHNIAIA ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 88 - ΕΤΟΣ 2009 ΤΥΠOΣ ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κλαύδιος Μαυρόχαννας εφ όλης της ύλης στον «Τ» ΜΕ ΑΘΛΗΤΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΟ ΜΑΡΩΝΙΤΙΚΟ ΝΤΕΡΠΜΙ

Διαβάστε περισσότερα

Η Αραδίππου αντιστέκεται!

Η Αραδίππου αντιστέκεται! Διαβάστε Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φανούριος» Σελίδα 10 Αραδιππιώτες που μας τιμούν Σελίδα 12 Η προδημοτική εκπαίδευση στην Αραδίππου Σελίδα 14 Εκπαιδευτικά θέματα Σελίδα 14-20 Όλη η Αθλητική Επικαιρότητα

Διαβάστε περισσότερα

τα νέα της Λαπήθου ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΠΗΘΟΥ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 32 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

τα νέα της Λαπήθου ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΠΗΘΟΥ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 32 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣ ΛΑΠΗΘΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΠΗΘΟΥ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 32 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ Εκδήλωση για Λαπηθιώτες τελειόφοιτους και άριστους μαθητές Λυκείων

Διαβάστε περισσότερα

Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ι Ν Ο Σ

Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ι Ν Ο Σ Α Λ Ε Ξ Α Ν Δ Ρ Ι Ν Ο Σ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ // ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 22// 2013 Μαΐου έτος 01 // αριθμός φύλλου 06 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Κατανοούμε, αλλά διαμαρτυρόμαστε!

Κατανοούμε, αλλά διαμαρτυρόμαστε! ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 35 ΙΟΥΝΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013 Η Α ΘΗ ΕΝ Ο Υ ΔΙΕΚΔΙΚEI ΕΛΕΥΘΕΡΗ Δ IΑΚΙΝΗ ΣΗ ΑΘ ΗΕΝΟΥ Π ΥΡΟ Ϊ Λ ΕΥΚΩΣΙΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ Στο Γιώργο μας Αθηένου έχεις ταλέντο 2! ΣΕΛ. 18

Διαβάστε περισσότερα

ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ. Eυχές για Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο το 2012 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. ένας δήμος που αξίζει να ζεις...

ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ. Eυχές για Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο το 2012 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. ένας δήμος που αξίζει να ζεις... ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ένας δήμος που αξίζει να ζεις... www.agiosathanasios.org.cy Τεύχος 17 / Δεκέμβριος 2011 Eυχές για Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο το 2012 Αη

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος

Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2011 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 24 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο δημότη Ευρωπαϊκή Δράση για τα Ναρκωτικά Δράσεις πρόληψης από το Δήμο Στροβόλου Ο Δήμος Στροβόλου

Διαβάστε περισσότερα

Έντονες προσπάθειες επίσπευσης της ανέγερσης του νέου Δημοτικού

Έντονες προσπάθειες επίσπευσης της ανέγερσης του νέου Δημοτικού ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 29 ΜΑΡΤΗΣ - ΑΠΡΙΛΗΣ 2012 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Έντονες προσπάθειες επίσπευσης της ανέγερσης του νέου Δημοτικού ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ÛÂÏ MEPO O IO EK OTHΣ: 10.00 13.00 & 17.00 20.00 I IOKTHΣIA: e-mail:demos.agios.athanasios@cytanet.com.cy www.agiosathanasios.org.

ÛÂÏ MEPO O IO EK OTHΣ: 10.00 13.00 & 17.00 20.00 I IOKTHΣIA: e-mail:demos.agios.athanasios@cytanet.com.cy www.agiosathanasios.org. ο άγιος αθανάσιος ενηµερωτική εφηµερίδα ήµου Αγίου Αθανασίου Τεύχος 10 / Νοέµβριος 2008 Καλό Χειµώνα ÛÂÏ 2 Αντί χαιρετισµού: Aναθεώρηση Τοπικών Σχεδίων Ώρα για ενεργότερη συµµετοχή και δικαιότερες αποφάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 100 ΕΠΑΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΝΤΕΣ. Όσοι δεν μένουν ΘΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕΛ. 5

ΣΦΙΓΓΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 100 ΕΠΑΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΝΤΕΣ. Όσοι δεν μένουν ΘΑ ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΕΛ. 5 ο τύπος www.typosmaroniton.com ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ MHNIAIA ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 112 - ΕΤΟΣ 2014 - ΕΚΔΟΤΗΣ: MOUSSAS PUBLICATIONS Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟΝ «Τ» Ο Σωκράτης Χάσικος με την γνωστή του

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΠOΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΜΟΥ H NEOΛΑΙΑ ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ KYΝΗΓΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ

ΤΥΠOΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ ΜΟΥ H NEOΛΑΙΑ ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ KYΝΗΓΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ ΚΑΙ ΕΠΙ ΓΗΣ ΕΙΡΗΝΗ o MHNIAIA ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 90 - ΕΤΟΣ 2009 ΤΥΠOΣ ΤΩΝ ΜΑΡΩΝΙΤΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ O Ανδρέας Φραντζιάς μιλά για τους στόχους του Πολιτιστικού Ομίλου Ασωμάτου ΣEΛ. 18-19 ΔΟΞΑ ΕΝ ΥΨΙΣΤΟΙΣ ΘΕΩ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΠΕ ΛΑΤΣΙΩΝ. Πάρκο Παλλουρόκαμπου Ένα τεράστιο έργο στο Δήμο μας. στην τελική ευθεία!

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΠΕ ΛΑΤΣΙΩΝ. Πάρκο Παλλουρόκαμπου Ένα τεράστιο έργο στο Δήμο μας. στην τελική ευθεία! ταλατσια Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Λ τα Α Τ Σ Ι Ω Ν ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΤΣΙΩΝ ΤΕΥΧΟΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 Πάρκο Παλλουρόκαμπου Ένα τεράστιο έργο στο Δήμο μας Ακόμη ένα τεράστιο έργο δρομολογείται

Διαβάστε περισσότερα

νέα μας ΟΡΑΜΑ Ύψιστη Τιμή και Διάκριση για την μπύρα ΛΕΩΝ τη Ζυθοβιομηχανία Φώτος Φωτιάδης και τη Κύπρο ολόκληρη

νέα μας ΟΡΑΜΑ Ύψιστη Τιμή και Διάκριση για την μπύρα ΛΕΩΝ τη Ζυθοβιομηχανία Φώτος Φωτιάδης και τη Κύπρο ολόκληρη ΟΡΑΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΗ τα νέα μας Έντυπο επικοινωνίας του προσωπικού του Ομίλου Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης Έκδοση 37η Αύγουστος 2013 Ύψιστη Τιμή

Διαβάστε περισσότερα

Καλά Χριστούγεννα! Διαβάστε για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου μας στη σελίδα 6

Καλά Χριστούγεννα! Διαβάστε για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου μας στη σελίδα 6 Διαβάστε Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ l ΤΕΥΧΟΣ 22 l ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 Οι απόδημοι στηρίζουν την Αραδίππου Η Αραδίππου έχει ταλέντο! Αφιέρωμα στον χορό Σελίδα 13 Με τους δημιουργούς μας Σελίδες 14-15 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Μέρες Μνήμης. Υπουργός Εσωτερικών. Η πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών τέθηκε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Μέρες Μνήμης. Υπουργός Εσωτερικών. Η πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών τέθηκε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης H ΑΘΗΕΝΟΥ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ T. 39 ΙΟΥΝΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014 Η ΑΘΗΕΝΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚEI ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔIΑΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΕΝΟΥ ΠΥΡΟΪ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Μέρες Μνήμης Διαβάστε Δημήτρης Παπαπέτρου Δήμαρχος Καλοκαίρι

Διαβάστε περισσότερα

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Μήνυμα Δημάρχου. Διαβάστε ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Μήνυμα Δημάρχου. Διαβάστε ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ H ΑΘΗΕΝΟΥ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ Η ΑΘΗΕΝΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚEI ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔIΑΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΕΝΟΥ ΠΥΡΟΪ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Μήνυμα Δημάρχου «Συνεχίζουμε με υπομονή και αισιοδοξία προσβλέποντας σε καλύτερες μέρες» Συνδημότισσες,

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Άνοιξη 2014 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174

Ενημερωτικό Δελτίο Άνοιξη 2014 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174 Ενημερωτικό Δελτίο Άνοιξη 2014 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174 Περιεχόμενα Χαιρετισμός Μήνυμα του Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου Σελ. 3 Αναπτυξιακά έργα Σελ. 4-6 Γραμμικό Πάρκο Γαρύλλη Σελ. 4 Μαραθώνιος Σελ.

Διαβάστε περισσότερα

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 16

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 16 . Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή τα νέα μας Έντυπο επικοινωνίας του προσωπικού του Ομίλου Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης Έκδοση 40η Αύγουστος 2014 Σελίδα 16

Διαβάστε περισσότερα

ΟΣύλλογος Αγραφιωτών Ευρυτανίας ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ!

ΟΣύλλογος Αγραφιωτών Ευρυτανίας ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ! T ΑΓΡΑΦΑ Τρίμηνη έκδοση του Συλλόγου Αγραφιωτών Ευρυτανίας "Τ' ΑΓΡΑΦΑ" Γραφεία: Τζώρτζ 24, Αθήνα Τ.Κ. 10682 Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2010 Αρ. Φύλλου 3 ΑΓΡΑΦΙΩΤΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ!

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ.: 23819300 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΕΤΟΣ 1 Ο ΤΕΥΧΟΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008

ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ.: 23819300 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΕΤΟΣ 1 Ο ΤΕΥΧΟΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008 Το Παραλίμνι ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ.: 23819300 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΕΤΟΣ 1 Ο ΤΕΥΧΟΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκοποι. φιλία. αισιοδοξία. δράση. εμπειρίες. προσφορά. παιχνίδι. ιδανικά. εξερεύνηση. κατασκήνωση. εκπαίδευση. περιπέτεια παρέα.

Πρόσκοποι. φιλία. αισιοδοξία. δράση. εμπειρίες. προσφορά. παιχνίδι. ιδανικά. εξερεύνηση. κατασκήνωση. εκπαίδευση. περιπέτεια παρέα. Απολογισμός Εργασίας Ιδρύματος Σώμα Eλλήνων Προσκόπων ιδανικά εμπειρίες Πρόσκοποι περιπέτεια παρέα δράση αισιοδοξία παιχνίδι φιλία εκπαίδευση κατασκήνωση υπευθυνότητα εξερεύνηση προσφορά Αγαπητά Μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ. Κατάμεστο το Σπίτι της Κύπρου στην εκδήλωση αφιέρωμα στην πινακίδα του Ιδαλίου Η ιστορία του Ιδαλίου στην Αθήνα

Διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ. Κατάμεστο το Σπίτι της Κύπρου στην εκδήλωση αφιέρωμα στην πινακίδα του Ιδαλίου Η ιστορία του Ιδαλίου στην Αθήνα ΔΑΛΙ news Διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ Ο δίσκος της Φαιστού μαζί με την επιγραφή σε χαλκό από το αρχαίο Ιδάλιον αποτελούν σπουδαιότατα ευρήματα για το Ελληνικό έθνος. Η πρώτη περιφερειακή εφημερίδα της περιοχής Ιδαλίου

Διαβάστε περισσότερα

12η Συνάντηση Μάρηδων

12η Συνάντηση Μάρηδων ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ - ΕΤΟΣ 1ο- Παρασκευή 02 Αυγούστου 2013 Αρ. Φύλλου 5 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Πολυάριθμες οι πολιτιστικές και εορταστικές εκδηλώσεις, το μήνα Ιούλιο στην περιοχή του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. προ[υπο]λογισμός Δήμου Αγ. Αθανασίου [σελ. 13]

ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. προ[υπο]λογισμός Δήμου Αγ. Αθανασίου [σελ. 13] ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ www.agiosathanasios.org.cy Τεύχος 20 Δεκέμβριος 2013 έ ν α ς δ ή μ ος πο υ α ξί ζει ν α ζεις... ΑΙΤΗΜΑΤΑ 1. Δωρεάν σχολικά λεωφορεία 2. Νέο

Διαβάστε περισσότερα

Πενταετία. αλληλεγγύης, προσφοράς & έργου. LED στην πλατεία... «λατομική περιοχή» 3ο σεμινάριο γκάϊντας. «Άχραντη Δέσποινα» Το Πάσχα του καλοκαιριού

Πενταετία. αλληλεγγύης, προσφοράς & έργου. LED στην πλατεία... «λατομική περιοχή» 3ο σεμινάριο γκάϊντας. «Άχραντη Δέσποινα» Το Πάσχα του καλοκαιριού ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ - ΕΤΟΣ 2ο- Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 Αρ. Φύλλου 18 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Πενταετία αλληλεγγύης, προσφοράς & έργου Σε μία λιτή, αλλά πανηγυρική ατμόσφαιρα, σε κλίμα

Διαβάστε περισσότερα

νέα μας ΟΡΑΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΗ Σελίδα 6

νέα μας ΟΡΑΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΗ Σελίδα 6 ΟΡΑΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΟΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΣΤΙΓΜΗ τα νέα μας Έντυπο επικοινωνίας του προσωπικού του Ομίλου Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης Έκδοση 35η Δεκέμβριος 2012 Σελίδα 6 1

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 73 ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ISSN 1450-1295 (print), ISSN 1986-3829 (online) ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα