Γκέσος Παύλος. Εργασία και ΟΑΕΔ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Γκέσος Παύλος. Εργασία και ΟΑΕΔ"

Transcript

1 Γκέσος Παύλος Εργασία και ΟΑΕΔ

2 Σκοπός της ενημέρωσης Η παρουσίαση ενός κρατικού μηχανισμού προκειμένου την: Εύρεση εργασίας για εργαζόμενους. Εύρεση υπαλλήλων για εργοδότες. Με την ελάχιστη δυνατή απώλεια παραγωγικών ωρών στην αναζήτηση εργασίας ή εργαζομένων.

3 Τρέχουσα κατάσταση Πολλές επιχειρήσεις είναι δυναμικές όσον αφορά το σύνολο του προσωπικού που απασχολούν και το ωράριο απασχόλησης. Οι περισσότερες εργασίες μικρής διάρκειας δεν είναι άμεσες. Μπορούν να προγραμματιστούν πολύ καιρό πριν. Π.χ. Σε κατάστημα ρούχων, γνωρίζουν πότε θα έχει εκπτώσεις, δηλαδή πότε χρειάζονται περισσότερους υπαλλήλους και περίπου πόσους.

4 Τρέχουσα κατάσταση Πραγματικά μεγάλο μέρος του πληθυσμού χάνει παραγωγικές ώρες από τη ζωή του αναζητώντας εργασία. Πολλοί εργοδότες χάνουν χρόνο από την παραγωγή προκειμένου να αναζητούν υπαλλήλους. Η Η μόνιμη εργασία έχει περιοριστεί σημαντικά και θα περιοριστεί περισσότερο στο μέλλον. Απαιτείται προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

5 Η νοοτροπία Στην Ελλάδα σε αντίθεση με άλλες χώρες, οι εργαζόμενοι αποφεύγουν εργασίες μικρής διάρκειας ή πολλές ολιγόωρες εργασίες παράλληλα για τους παρακάτω λόγους: Όταν θα τελειώσει η εργασία τους, θα πρέπει να χάσουν πολλές παραγωγικές ώρες στην αναζήτηση νέας εργασίας.

6 Η νοοτροπία Ακόμα κι αν βρουν πολλές ολιγόωρες εργασίες θα είναι δύσκολο να τις προγραμματίσουν ώστε να μην υπάρχει επικάλυψη. Το μεγάλο χρονικό διάστημα που αντιστοιχεί στην αναζήτηση εργασίας αποτελεί σημαντικό ψυχολογικό παράγοντα για τον πληθυσμό.

7 Η πρόταση Η δημιουργία μιας ιστοσελίδας με λογαριασμό (προφίλ) για κάθε ΑΦΜ φυσικού προσώπου και επιχείρησης. Κάθε φυσικό πρόσωπο θα εκθέτει στοιχεία του εαυτού του και κάθε επιχείρηση θα δίνει πληροφορίες για την επιχείρηση. Οι εργοδότες θα δημιουργούν θέσεις εργασίας και ο εσωτερικός μηχανισμός της ιστοσελίδας θα ενημερώνει τα κατάλληλα άτομα για την εργασία αυτή, προκειμένου να δείξουν ενδιαφέρον.

8 Η πρόταση Με την πρόταση αυτή, η εργασία ψάχνει για εργαζόμενους και όχι οι άνεργοι για εργασία. Σκοπός είναι πριν ολοκληρώσει κάποιος εργαζόμενος την εργασία του σε κάποιο εργασιακό χώρο, να έχει κλείσει/προγραμματίσει την εργασία του κάπου αλλού.

9 Στοιχεία που θα εκθέτουν οι εργαζόμενοι Λίγο πολύ ότι εκθέτουν στο facebook και σε ένα βιογραφικό. Η υλοποίηση και η εφαρμογή θα αναδείξουν τι περίπου χρειάζεται να εκτίθεται. Γενικά όμως χρειάζονται τα παρακάτω. Φωτογραφίες προσώπου και ολόσωμες. Ύψος, βάρος, ημερομηνία γέννησης κ.τ.λ. Σπουδές, ξένες γλώσσες, χειρισμός Η/Υ κ.τ.λ.

10 Στοιχεία που θα εκθέτουν οι Ημερολόγιο εργασιών: εργαζόμενοι Που έχουν εργαστεί στο παρελθόν και από πότε μέχρι πότε. Ενδεχομένως να παρουσιάζονται και σχόλια των προηγούμενων εργοδοτών. Πως έχουν προγραμματίσει τις εργασίες που έχουν κλείσει την επόμενη περίοδο. Ακολουθεί παράδειγμα

11 Στοιχεία που θα εκθέτουν οι εργαζόμενοι Από 15 Μαι 2010 μέχρι 10 Ιουν 2010 μαζεύω ροδάκινα στη Βέροια. Ολοήμερη εργασία. Από 10 Ιουν 2010 μέχρι 14 Ιουν 2010 δεν θέλω να με απασχολήσει κανείς διότι θέλω άδεια. Από 15 Ιουν 2010 μέχρι 25 Ιουν 2010 πωλητής ρούχων στο τάδε κατάστημα στις εκπτώσεις. Ολοήμερη εργασία. Από 01 Ιουλ μέχρι <άγνωστο>, κάνω φροντιστήριο μαθηματικών σε μαθητή κάθε Τρίτη και Πέμπτη 16:00 με 18:00. (προκειμένου να ενημερώνεται για ολιγόωρες εργασίες που δεν επικαλύπτουν αυτή τη διάρκεια).

12 Στοιχεία που θα εκθέτουν οι εργαζόμενοι Τι είδους εργασίες είναι ικανοί να αναλάβουν. Αν επιθυμούν να αναλάβουν σύντομης διάρκειας εργασίες, άνευ ειδίκευσης, μέχρι την εύρεση εργασίας πάνω στην ειδίκευση (π.χ. Πωλήτρια σε κατάστημα ρούχων, εργάτης σε χωράφι) Περιοχή διαμονής. Περιοχές που έχουν κατοικίες (δηλαδή που μπορούν να εργαστούν δίχως να πληρώνουν ενοίκιο). να εργαστούν δίχως να πληρώνουν ενοίκιο).

13 Στοιχεία που θα εκθέτουν οι εργαζόμενοι Αν δεν έχουν πρόβλημα να μετακομίσουν για εργασιακούς λόγους. (π.χ. Κάτοικος Λάρισας βρίσκει μόνιμη εργασία στην Αλεξανδρούπολη) Αν δεν έχουν πρόβλημα να μετακινηθούν προσωρινά για εργασιακούς λόγους (π.χ. Κάτοικος Λάρισας βρίσκει εργασία 2 μηνών -το καλοκαίρι- στη Σαντορίνη)

14 Στοιχεία που θα εκθέτουν οι εργαζόμενοι Αν διαθέτουν αυτοκίνητο, μηχανή. (π.χ. Αν κάποιος Καρδιτσιώτης δεν έχει αυτοκίνητο και δεν υπάρχουν βολικά δρομολόγια μέσων μαζικής μεταφοράς για Λάρισα, δεν θα ενημερώνεται για εργασίες που προκύπτουν στη Λάρισα.) Διάφορες άλλες πληροφορίες.

15 Στοιχεία που θα εκθέτουν οι εργοδότες για την εργασία Που βρίσκεται η εργασία. Από πότε μέχρι πότε ή ποιες ημέρες και ποιες ώρες. Ποσό πληρωμής (είτε ημερομίσθιο, είτε μισθός, είτε ποσό πληρωμής για την ολοκλήρωση του έργου). Αν διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, μπορεί να αυξάνεται. Πόσες θέσεις εργασίας απαιτούνται.

16 Στοιχεία που θα εκθέτουν οι εργοδότες για την εργασία Φωτογραφίες του εργασιακού χώρου. Διάφορες λοιπές παροχές. (π.χ. Αγρότης που ζητά εργάτες για το μάζεμα των ροδάκινων δηλώνει ότι παρέχει δωρεάν έξοδα μετακίνησης, τροφή και στέγη) Πληροφορίες για την εξέλιξη που μπορεί να έχει κάποιος σε αυτή την εργασία, αν αυτή η εργασία είναι μόνιμη. Διάφορες πληροφορίες.

17 Η «μηχανή» της ιστοσελίδας Με την δημιουργία της προσφοράς εργασίας από τον εργοδότη, η «μηχανή» της ιστοσελίδας θα βρίσκει ποιοι πληρούν τα προσόντα γι' αυτή την εργασία. Τα κριτήρια για το ποιες προσφορές εργασίας θα εμφανίζονται σε ποιους ενδιαφερόμενους είναι πολλά και συζητήσιμα. Ωστόσο είναι το κομμάτι που αποτελεί τον «πυρήνα» αυτής της προσπάθειας. Παρατίθενται μερικά ενδεικτικά κριτήρια.

18 Η «μηχανή» της ιστοσελίδας Η Η χιλιομετρική απόσταση σε συνδυασμό με τα πάγια έξοδα στην περιοχή εργασίας. Π.χ. Είναι ασύμφορο σε Λαρισαίο να πάει στην Αθήνα ως πωλητής σε κατάστημα ρούχων για ένα μήνα, με μισθό 500, αν το ενοίκιο είναι 450 και δεν έχει δικό του σπίτι. Δεν θα πρέπει να του αποσταλεί ειδοποίηση. Π.χ. Ίσως να συμφέρει σε Κορίνθιο να δουλεύει στην Αθήνα για ένα μήνα με μισθό 500, όταν ο προαστιακός κοστίζει π.χ. 10 μετ' επιστροφής. Πρέπει να του αποσταλεί ειδοποίηση.

19 Η «μηχανή» της ιστοσελίδας Προφανώς, αν ζητείται ηλεκτρολόγος μηχανικός δε θα αποσταλεί πρόσκληση σε δικηγόρο. Αν κάποιος έχει επιλέξει ότι δεν θέλει να εργαστεί για κάποια περίοδο, δεν λαμβάνει προσκλήσεις. Αν κάποιος ήδη εργάζεται, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να λαμβάνει ειδοποιήσεις για νέες εργασίες, διότι οι νέες εργασίες μπορεί να είναι πιο συμφέρουσες για τον ίδιο. Ίσως να υπάρχει και κάποιο φίλτρο εδώ.

20 Δημοπρασία θέσεων εργασίας Αν για μια θέση εργασίας, μέσω της ιστοσελίδας, έχουν αποσταλεί 5000 ειδοποιήσεις και έχουν δείξει ενδιαφέρον 40 άτομα, μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα δημοπρασίας της θέσης εργασίας, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν οι δημοπρασίες προϊόντων στο ebay.

21 Δημοπρασία θέσεων εργασίας Π.χ. Ο δημιουργός της θέσης εργασίας μπορεί να διατίθεται να προσφέρει 1000 για την εργασία, αλλά αν υπάρχουν 30 άτομα που εκδηλώνουν ενδιαφέρον, ορισμένα να κάνουν πρόταση να εργαστούν για 900, για 800 κ.τ.λ. προκειμένου να επιλεγούν. Φυσικά εξαρτάται αποκλειστικά από τον εργοδότη ποιους τελικά θα προσλάβει, ακόμα κι αν δεν είναι οι μειοδότες.

22 Αμεσότητα εργασιών για πολύ απλά ζητήματα Αν χαλάσει ο υπολογιστής μου μπορώ να μπω στην ιστοσελίδα και να προσφέρω εργασία σε τεχνικό υπολογιστών για επισκευή υπολογιστή. Η θέση εργασίας μπορεί να μπει σε 5ώρη δημοπρασία προκειμένου να έχω προσφορές από πολλούς τεχνικούς υπολογιστών. Το ίδιο μπορώ να κάνω για ελαιοχρωματιστή κ.τ.λ.

23 Σχολιασμός εργαζομένων και εργοδοτών Εργαζόμενοι και εργοδότες θα μπορούν να αλληλοσχολιάζονται μετά την ολοκλήρωση της εργασιακής σχέσης τους.

24 Ενημέρωση ενδιαφερόμενων Για κάθε τύπο συμβάντος στην ιστοσελίδα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται και να απαντούν με διάφορους τρόπους: SMS. . Μέσω της ιστοσελίδας. Μέσω πρόσθετου plugin στο facebook. Προφανώς θα είναι δυνατή και η επικοινωνία απευθείας εργοδότη και υποψήφιου εργαζόμενου. Τα στοιχεία επικοινωνίας των εμπλεκομένων θα γνωστοποιούνται εκατέρωθεν.

25 Επίλογος Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.

308 ΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

308 ΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΓΝΩΜΗΣ: EΡΓΑΣΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ 308 ΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Equal Society 1 ΕΡΕΥΝΑ ΓΝΩΜΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: 308 ΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχομένων

Πίνακας περιεχομένων ΕΠΑΛ Μεγαλόπολης Ηλεκτρονικό Εμπόριο Πίνακας περιεχομένων ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ... 2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΕΝΙΚΑ... 3 ΟΡΙΣΜΟΣ:... 3 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Η Έρευνα Εκπαίδευσης Ενηλίκων έχει στόχο να συλλέξει πληροφορίες για τη συμμετοχή των ενηλίκων στην εκπαίδευση και τη μάθηση. Η έρευνα θα επιδιώξει να προσφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Οι διατάξεις της ΕΕ για την κοινωνική ασφάλιση

Οι διατάξεις της ΕΕ για την κοινωνική ασφάλιση Οι διατάξεις της ΕΕ για την κοινωνική ασφάλιση Επικαιροποίηση 2010 Τα δικαιώματά σας όταν μετακινείστε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρωπαϊκή Επιτροπή Οι διατάξεις της ΕΕ για την κοινωνική ασφάλιση Τα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ Αθήνα 2014 Copyright 2014 Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Πτολεμαίων 1, 116 35 Αθήνα www.sep.org.gr Φωτογραφίες : Φωτογραφικό Αρχείο Σ.Ε.Π. Δημιουργικό : Σ. Πολυζώης Επιμέλεια

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ EURES TMHMA ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ EURES TMHMA ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ EURES TMHMA ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ EURES Δίκτυο συνεργασίας των Δημοσίων Υπηρεσιών Απασχόλησης των 28 Κρατών- Μελών της ΕΕ και των χωρών του ΕΟΧ (Νορβηγία-Ισλανδία-Λίχτενσταϊν) + Ελβετίας 2 EURES

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμάζομαι αποτελεσματικά

Προετοιμάζομαι αποτελεσματικά Προετοιμάζομαι αποτελεσματικά Η αγορά εργασίας σήμερα - Ευκαιρίες μέσα στην κρίση Ο σύγχρονος κόσμος της εργασίας συνεχώς αλλάζει. Οι ταχέως εξελισσόμενες οικονομικές, τεχνολογικές, κοινωνικές και πολιτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. - να προβεί στην αξιολόγηση ζητημάτων που δεν μπορούν να αποτυπωθούν στα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ. - να προβεί στην αξιολόγηση ζητημάτων που δεν μπορούν να αποτυπωθούν στα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Η συνέντευξη επιλογής είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τρόπους επιλογής προσωπικού, κυρίως στον ιδιωτικό τομέα, που σκοπό έχει να διακρίνει σε ποιο βαθμό τα προσόντα του υποψηφίου

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου 18/11/2014

Δελτίο Τύπου 18/11/2014 Δελτίο Τύπου 18/11/2014 Ο ΟΑΕΔ / EURES και η BBi Communication ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Φινλανδίας για απασχόληση στον τομέα της δημόσιας υγείας και περίθαλψης - Έλληνες γιατροί και νοσηλευτές

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ :ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΕΙ ΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΦΑΚΕΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ Ο οποίος μπορεί να περιλαμβάνει: Α. Βιογραφικό σημείωμα Β. οργανωμένα πρωτότυπα και αντίγραφα βεβαιώσεων όλων όσων αναφέρονται στο βιογραφικό σημείωμα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ONLINE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ (E-COMMERCE AND ONLINE SHOP COMPARATIVE ANALYSIS)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ONLINE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ (E-COMMERCE AND ONLINE SHOP COMPARATIVE ANALYSIS) ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΒΛΑΧΟΣ ΦΩΤΙΟΣ Α.Μ. 8916 ΓΕΡΟΝΤΙΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ Α.Μ 13155 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ONLINE ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ (E-COMMERCE AND ONLINE SHOP

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Μαριάνθη Καρατζά

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Προσέγγισης Εθελοντών

Oδηγός Προσέγγισης Εθελοντών 1 Ο παρόν Οδηγός Προσέγγισης Εθελοντών αποτελεί προϊόν της Δράσης 14 του Υποέργου ΙΙ του Έργου ΑΛΚΗΣΤΙΣ, το οποίο υλοποιείται από το «Δίκτυο για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των γυναικών», στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΠΑ 1.3.1: «ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΠΑ 1.3.1: «ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ 2012 ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΓΗΡΑΝΣΗΣ» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΠΑ 1.3.1: «ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος πρωτοτύπου: «Οδηγός Διαχείρισης Σταδιοδρομίας» Τίτλος Πράξης: «Γραφείο Διασύνδεσης Δ.Α.ΣΤΑ. Τ.Ε.Ι. Πειραιά» με κωδικό MIS 299929

Τίτλος πρωτοτύπου: «Οδηγός Διαχείρισης Σταδιοδρομίας» Τίτλος Πράξης: «Γραφείο Διασύνδεσης Δ.Α.ΣΤΑ. Τ.Ε.Ι. Πειραιά» με κωδικό MIS 299929 ISBN: 978-960-99431-6-1 ΕΤΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ 2013 Τίτλος πρωτοτύπου: «Οδηγός Διαχείρισης Σταδιοδρομίας» Τίτλος Πράξης: «Γραφείο Διασύνδεσης Δ.Α.ΣΤΑ. Τ.Ε.Ι. Πειραιά» με κωδικό MIS 299929 Υπεύθυνος Πράξης: Δρ Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Α.Μ.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Α.Μ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΕΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η απορρόφηση των πτυχιούχων του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας

Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Αριστοτέλους 46, 104 33 Αθήνα, Τηλ. 210 8544666, Fax. 210 8543636 www.imegsevee.gr, info@imegsevee.gr ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Σπυριδάκης. Συγγραφή

Μάνος Σπυριδάκης. Συγγραφή Συγγραφή Μάνος Σπυριδάκης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό παράχθηκε στο πλαίσιο του Έργου «Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΙΙ», το οποίο εντάσσεται στο Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ. ΙΙ του ΥΠ.Ε.Π.Θ,, Μέτρο 1.1. Ενέργεια 1.1.2.Β.

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Εισαγωγικά: Θα ήθελα να αρχίσω ζητώντας σας μία σχετική

Διαβάστε περισσότερα

Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο.

Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας. Σχολή: Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα: Διαχείριση Πληροφοριών. Π τυ χ ιακ ή Ερ γασία Θέμα: Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο. Επιμέλεια εργασίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ- ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΤΡΙΤΣΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηρακλείου Σχολή Διοίκησης & Οικονoμίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πρόγραμμα Σπουδών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηρακλείου Σχολή Διοίκησης & Οικονoμίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πρόγραμμα Σπουδών Τουριστικών Επιχειρήσεων Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηρακλείου Σχολή Διοίκησης & Οικονoμίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πρόγραμμα Σπουδών Τουριστικών Επιχειρήσεων Πτυχιακή Eργασία H Διείσδυση του διαδικτύου στο χώρο των Ελληνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΝΟΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥ BUSINESS PLAN

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΝΟΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥ BUSINESS PLAN ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΝΟΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥ BUSINESS PLAN ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος... 3 Εισαγωγή... 3 Τι είναι ένα Business Plan;... 3 Ποιους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ. Πώς οργανώνω καλύτερα την προώθησή µου στην Αγορά Εργασίας (Πρακτικές Συµβουλές) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ. Πώς οργανώνω καλύτερα την προώθησή µου στην Αγορά Εργασίας (Πρακτικές Συµβουλές) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ Πώς οργανώνω καλύτερα την προώθησή µου στην Αγορά Εργασίας (Πρακτικές Συµβουλές) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΑ ΙΚΑΣΙΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ www.dap-papei.gr Τμηματικό e-mail : dap_ode@yahoo.gr Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ

Διαβάστε περισσότερα

Μετά το τέλος του Foundation College

Μετά το τέλος του Foundation College Μετά το τέλος του Foundation College Οι πληροφορίες που δίνονται σε αυτή τη σελίδα έχουν στόχο να ενημερώσουν τους μαθητές του Foundation College για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν αφού τελειώσουν

Διαβάστε περισσότερα

Βιβλιάριο Ασφάλειας Οχημάτων

Βιβλιάριο Ασφάλειας Οχημάτων Βιβλιάριο Ασφάλειας Οχημάτων 1 ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ Αγαπητέ πελάτη, Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστευθήκατε για την ασφάλειά σας. Είμαστε αποφασισμένοι να σας παρέχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση ανά πάσα στιγμή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Με την παράκληση να δηµοσιοποιηθεί για την ενηµέρωση των αναγνωστών/ακροατών/τηλεθεατών/µελών σας ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα