ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ. Γευστικές Συνταγές με ζυμαρικά ολικής αλέσεως

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ. Γευστικές Συνταγές με ζυμαρικά ολικής αλέσεως"

Transcript

1 ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥ ΕΥ ΖΗΝ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ Γευστικές Συνταγές με ζυμαρικά ολικής αλέσεως

2 ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ Τα Barilla Integrale προσφέρουν όλα τα θρεπτικά συστατικά και τα οφέλη των Ολικής Αλέσεως με μια μοναδική γεύση. Σε σύγκριση με τα κλασσικά ζυμαρικά τα BARILLA INTEGRALE προσφέρουν: Υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μας. Διπλάσια ποσότητα σιδήρου για την καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού. Μεγαλύτερο ποσοστό σε μαγνήσιο για την υγεία οστών και δοντιών. Εμπνευστείτε! Οι σεφ της Barilla θα σας δείξουν τις καλύτερες συνταγές και πώς μπορείτε να τις μετατρέψετε εύκολα και υγιεινά σε ένα απολαυστικό πιάτο. Τα BARILLA INTEGRALE προσφέρονται σε 5 διαφορετικά σχήματα: Pennette Rigate Fusilli Spaghetti No5 Spaghettini No3 Farfalle

3 ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ! Τα ζυμαρικά Ολικής Αλέσεως της Barilla παρασκευάζονται από 100% σιμιγδάλι Ολικής Αλέσεως και διατηρούν όλα τα χαρακτηριστικά των ζυμαρικών της Barilla από «κανονικό» σιμιγδάλι, όπως είναι η al dente γεύση τους και η άψογη μαγειρική τους απόδοση. Για την απόκτηση 100% σιμιγδαλιού Ολικής Αλέσεως ακολουθείται μια μοναδική παραγωγική διαδικασία. Πιο συγκεκριμένα υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός παραγωγικών σταδίων αλέσματος και διαχωρισμού, που φτάνει τα 70 παραγωγικά στάδια. Η άριστη διαδικασία αλέσεως επιτρέπει να έχουμε ένα απόλυτα ομοιογενές σιμιγδάλι Ολικής Αλέσεως ιδανικό για ζυμαρικά με άριστη ποιότητα, άριστο χρώμα, και από αγνές πρώτες ύλες. Κύρια χαρακτηριστικά των ζυμαρικών Ολικής Αλέσεως της Barilla είναι η ιδιαίτερα πλούσια γεύση τους και η υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που είναι παραπάνω από διπλάσια σε σχέση με τα ζυμαρικά από «κανονικό» σιμιγδάλι (τα ζυμαρικά Barilla Oλικής Αλέσεως περιέχουν 6,5% σε φυτικές ίνες).

4 ΟΛΙΚΗ ΑΛΕΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Τα Barilla Intergralle εξασφαλίζουν μία μέρα με ενέργεια και σε συνδυασμό με την άθληση αποτελούν συστατικά μίας υγιούς καθημερινότητας. Πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες αποτελούν την ιδανική επιλογή για μικρούς και μεγάλους, που έχουν υψηλές ενεργειακές ανάγκες - στην εργασία, στον αθλητισμό και στη γενικότερη καθημερινότητα τους. ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Οι σύνθετοι υδατάνθρακες σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες συμβάλλουν στο να προκαλείται ο κορεσμός για περισσότερη ώρα και σε συνδυασμό με τη χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά κάνουν τα ζυμαρικά ολικής άλεσης Barilla, απαραίτητα για μια ισορροπημένη διατροφή. Μόλις μία μερίδα (85 gr) καλύπτει περισσότερο από το 20% των ημερήσιων αναγκών (GDA) σε φυτικές ίνες του ανθρώπινου οργανισμού.

5 ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Το μοντέλο της διπλής πυραμίδας συνδυάζει δύο διαφορετικούς στόχους που για την Barilla είναι εξίσου σημαντικοί: τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή και την προστασία του περιβάλλοντός μας. Η πυραμίδα τροφίμων χωρίζει τα τρόφιμα σε επτά ομάδες. Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή περιλαμβάνει στοιχεία από κάθε ομάδα. Η προτεινόμενη ποσότητα υπολογίζεται σύμφωνα με το μέγεθος του πεδίου της πυραμίδας. Όσο πιο μικρό είναι το πεδίο της πυραμίδας, τόσο πιο σπάνια πρέπει να λαμβάνουμε αυτό το είδος τροφής και τόσο πιο σημαντικό είναι αυτό για την ισορροπία της περιβαλλοντικής αλυσίδας. Τα τρόφιμα που προτείνονται ως υψηλής διατροφικής αξίας, έχουν χαμηλή περιβαλλοντική επιβάρυνση. Η Barilla συμβάλει στη μείωση της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης μέσω των εναλλακτικών και περισσότερο αποδοτικών μορφών ενέργειας που χρησιμοποιεί για την παραγωγή των προϊόντων της και ταυτόχρονα χρησιμοποιεί ανακυκλώσιμες συσκευασίες που διατηρούν εξαιρετικά τη γεύση των ζυμαρικών Βarilla Integrale. Το μοντέλο της διπλής Πυραμίδας ΛΙΓΟ Γλυκά Κόκκινο Κρέας ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ 100 global m 2 ΥΨΗΛΕΣ Κόκκινο Κρέας Τυρί Αυγά Λευκό Κρέας Ψάρι Μπισκότα Γάλα Γιαούρτι Ψωμί, Ζυμαρικά, Ρύζι, Πατάτες, Όσπρια Φρούτα Λαχανικά ΠΟΛΥ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ Τυρί Ψάρι 50 global m 2 Λάδι Χοιρινό Κρέας Πουλερικά 25 global m 2 Όσπρια Γλυκά Γιαούρτι Αυγά 15 global m 2 Ψωμί Γάλα Ζυμαρικά Ρύζι Μπισκότα 5 global m 2 Φρούτα Πατάτες Λαχανικά ΧΑΜΗΛΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

6 ΑΝΑΚΑΛΥΨTΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ

7 PENNETTE RIGATE INTEGRALE ALL Arrabbiata με κοτόπουλο, φρέσκο κατσικίσιο τυρί και μανιτάρια Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά 350 γρ. Barilla Pennette Rigate Ολικής Αλέσεως 1 βαζάκι Barilla Σάλτσα Arrabbiata 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο 1 κρεμμύδι 12 φρέσκα μανιτάρια 1 πακέτο κάρδαμο 150 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί 2-3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι Συμβουλή: Μπορείς να αντικαταστήσεις το κάρδαμο με μαϊντανό 1. Βράζετε al dente τις Barilla Pennette Rigate Ολικής Αλέσεως σε μπόλικο αλατισμένο νερό. 2. Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια προσθέτετε τα μανιτάρια (ψιλοκομμένα) για 3-4 λεπτά. 3. Αλάτι και πιπέρι. 4. Χαμηλώνετε τη φωτιά και βάζετε τη σάλτσα Barilla Arrabbiata στο τηγάνι για να έρθει στη σωστή θερμοκρασία. 5. Σβήνετε τη φωτιά, βάζετε μία μικρή ποσότητα από το κατσικίσιο τυρί και ανακατεύετε για να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. 6. Ρίχνετε τη σάλτσα στα μακαρόνια και γαρνίρετε με το υπόλοιπο κατσικίσιο τυρί και το κάρδαμο.

8 FUSILLI INTEGRALE με καρότα, καραμελωμένα κρεμμύδια και pecorino Τοσκάνης Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά 320 γρ. Barilla Fusilli Oλικής Αλέσεως 3 καρότα (μέτρια) 2 κρεμμύδια (κόκκινα) 10 γρ. μέλι 40 γρ. πεκορίνο Τοσκάνης 20 γρ. ελαιόλαδο Αλάτι 1. Κόβετε τα κόκκινα κρεμμύδια σε ροδέλες. 2. Bάζετε στο τηγάνι το παρθένο ελαιόλαδο, το μέλι και λίγο αλάτι. Όταν ζεσταθεί το μείγμα προσθέτετε τα κρεμμύδια και περιμένετε να καραμελώσουν. 3. Μόλις καραμελώσουν, τα βγάζετε από το τηγάνι και τα αφήνετε στην άκρη σε ένα σκεύος. 4. Παράλληλα βράζετε τα Βarilla Intergrale fusilli al dente. 5. Κόβετε τα καρότα σε ροδέλες και τα βάζετε στο ίδιο τηγάνι να πάρουν χρώμα. 6. Προσθέτετε τα καραμελωμένα κρεμμύδια και μια κουταλιά από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά. Ανακατεύετε για να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. 7. Προσθέτετε τη σάλτσα στα ζυμαρικά και αναμιγνύετε για ένα λεπτό. 8. Κόβετε το τυρί πεκορίνο σε λεπτές φέτες και γαρνίρετε από πάνω.

9 PENNETTE RIGATE INTEGRALE στο φούρνο με μελιτζάνα και μοτσαρέλα Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά 350 γρ. Barilla Pennette Rigate Oλικής Αλέσεως 1 βαζάκι σάλτσα Barilla Basilico 800 γρ. μελιτζάνες 250 γρ. τυρί μοτσαρέλα 4 κουταλιές ελαιόλαδο 3 κλωναράκια βασιλικό 1 ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο Αλάτι και πιπέρι Συμβουλή: Είναι εξίσου γευστικό με κολοκυθάκια, πιπεριές και μανιτάρια 1. Πλένετε τις μελιτζάνες, αφαιρείτε το κοτσάνι και τις κόβετε κατά μήκος σε φέτες πάχους 2,5 cm περίπου. 2. Βάζετε ελαιόλαδο σε ένα ταψί και τοποθετείτε τις μελιτζάνες στο φούρνο όπου τις αφήνετε να ψηθούν για 10 λεπτά από κάθε πλευρά. 3. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζετε από το φούρνο, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια καθώς επίσης το ίδιο κάνετε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη μοτσαρέλα. 4. Βράζετε al dente τις Barilla Pennette Rigate Oλικής Αλέσεως. 5. Αναμιγνύετε όλα τα υλικά με τη σάλτσα Barilla Basilico και σε ένα ταψί βάζετε τα ζυμαρικά, τη σάλτσα και τελευταία τη μοτσαρέλα. 6. Ψήνετε στους 200 C για περίπου και σερβίρετε με φρέσκο βασιλικό.

10 FARFALLE INTEGRALE με γαρίδες και pesto alla Calabrese Συμβουλή: Αντί για βασιλικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δενδρολίβανο. Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά 350 γρ. Barilla Farfalle Oλικής Αλέσεως 1 βαζάκι Barilla Pesto alla Calabrese 250 γρ. γαρίδες, ωμές, χωρίς το κεφάλι και το κέλυφος 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 2 κρεμμύδια 1 σκελίδα σκόρδο 1 τσίλι (κόκκινο) Χυμό λεμόνι 3 κλωναράκια βασιλικό 25 γρ. φιστίκια ψιλοκομμένα 1. Πλένετε τις γαρίδες και τις στραγγίζετε. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και κόβετε σε λεπτά κυβάκια. 2. Τεμαχίζετε το τσίλι κατά μήκος, αφαιρείτε τους σπόρους και κόβετε σε μικρά κομμάτια. 3. Βράζετε τις Barilla Farfalle Oλικής Αλέσεως σε άφθονο αλατισμένο νερό al dente. 4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε τις γαρίδες. 5. Στη συνέχεια, σοτάρετε λίγο σκόρδο και τσίλι, ρίχνετε τη Barilla Pesto alla Calabrese το χυμό λεμονιού και 4 κουταλιές της σούπας βραστό νερό και αφήνετε να βράσει το μείγμα για λίγα λεπτά. 6. Στραγγίζετε τις Farfalle και ρίχνετε τη σάλτσα. 7. Γαρνίρετε με τις γαρίδες, τα φιστίκια και το φρέσκο βασιλικό.

11 PENNETE RIGATE INTEGRALE με λάχανο και καρύδια Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά 350 γρ. Barilla Pennette Rigate Oλικής Αλέσεως 1 βαζάκι Barilla Pesto alla Genovese 700 γρ. λάχανο 250 γρ. τομάτες cherry 3 κλωναράκια θυμαριού 40 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα Αλάτι και πιπέρι Παρμεζάνα Συμβουλή: Μπορείτε να αντικαταστήσετε το λάχανο με άλλα λαχανικά, όπως το μπρόκολο 1. Αφαιρείτε από το λάχανο τα εξωτερικά φύλλα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια. Το ζεματίζετε για 2 λεπτά σε ελαφρά αλατισμένο νερό και ξεπλένετε με κρύο νερό. 2. Εν τω μεταξύ βράζετε τις Barilla Pennette Rigate Oλικής Αλέσεως al dente σε μπόλικο αλατισμένο νερό. 3. Βάζετε σε μία κατσαρόλα την Barilla Pesto alla Genovese να ζεσταθεί και στη συνέχεια προσθέτετε το λάχανο και τα τοματίνια και τα αφήνετε για 15 λεπτά. 4. Βγάζετε τη σάλτσα από τη φωτιά, βάζετε τις πένες, ανακατεύετε και σερβίρετε με θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και παρμεζάνα.

12 PENNETE RIGATE INTEGRALE με μελιτζάνα και τομάτα Χρόνος προετοιμασίας: 35 λεπτά Συμβουλή: Η γεύση της φέτας μπορεί να δώσει στη συνταγή πλούσια γεύση! 400 γρ. Barilla Pennette Oλικής Αλέσεως 500 γρ. μελιτζάνες 800 γρ. τομάτες 2 σκελίδες σκόρδο 150 γρ. μοτσαρέλα 1 ματσάκι βασιλικό Ελαιόλαδο Αλάτι και μαύρο πιπέρι 1. Κόβετε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους, πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε για περίπου 15 λεπτά. 2 Βάζετε τις τομάτες σε βραστό νερό, ξεπλένετε στη συνέχεια με κρύο νερό, αφαιρείτε τη φλούδα και τους σπόρους και κόβετε σε μικρούς κύβους. 3. Κόβετε το σκόρδο σε μικρά κομμάτια όπως επίσης τη μοτσαρέλα και το βασιλικό. 4. Βράζετε τις πένες ολικής άλεσης al dente. 5. Ρίχνετε κρύο νερό στις μελιτζάνες και τις στεγνώνετε καλά με ένα πανί. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζετε λίγο λάδι και τηγανίζετε τις μελιτζάνες. 5. Σε ένα δεύτερο τηγάνι βάζετε το σκόρδο και πάλι λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε και τις τομάτες, με αλάτι και πιπέρι και αφήνετε για Σε ένα μπολ βάζετε το παραπάνω μείγμα, τις μελιτζάνες και τις Barilla Pennette Oλικής Αλέσεως, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.

13 FUSILLI INTEGRALΕ με μάραθο, πορτοκάλι και κοτόπουλο Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά 400 γρ. Barilla Fusilli Ολικής Αλέσεως 50 γρ. τυρί Provolone 1 βαζάκι σάλτσα Barilla Arrabbiata Αλάτι, φρεσκοκομμένο πιπέρι 400 γρ. στήθος κοτόπουλο 350 γρ. μάραθο 1 κόκκινο κρεμμύδι 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 πορτοκάλι 20 γρ. κουκουνάρι 2 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο Συμβουλή: Αντί για provolone μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παρμεζάνα! 1. Ψήνετε τα κουκουνάρια σε ένα στεγνό τηγάνι και τα αφήνετε στην άκρη μόλις είναι έτοιμα. 2. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε κύβους. 3. Πλένετε το μάραθο και τον ψιλοκόβετε. 4. Καθαρίζετε το πορτοκάλι και το κόβετε κύβους. 5. Πλένετε το στήθος κοτόπουλου με κρύο νερό, το στεγνώνετε και το κόβετε σε κύβους. 6. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαιόλαδο και ρίχνετε το στήθος κοτόπουλου με αλάτι και πιπέρι μέχρι να μαγειρευτεί. 7. Εν τω μεταξύ βράζετε τα Barilla Fusilli Ολικής Αλέσεως σε άφθονο αλατισμένο νερό al dente. 8. Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τα κρεμμύδια για λίγο, το μάραθο και προσθέτετε τη σάλτσα Barilla Arrabbiata και στο τέλος βάζετε και το κοτόπουλο. 9. Προσθέτετε τα ζυμαρικά και γαρνίρετε από πάνω με τα καρύδια το μαϊντανό και το provolone. 10. Διακοσμείτε με πορτοκάλι!

14 SPAGHETTI INTEGRALE με μεσογειακά λαχανικά και φουντούκια Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προμαγειρεμένα φασόλια για πιο γρήγορο αποτέλεσμα 400 γρ. Barilla Spaghetti Ολικής Αλέσεως 1 βαζάκι σάλτσα Barilla Basilico 250 γρ. φασόλια φρέσκα πράσινα 200 γρ. πιπεριές (κίτρινες) 1 κρεμμύδι 1 σκελίδα σκόρδο 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κλωναράκια βασιλικό 2 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη 30 γρ. φουντούκια (ψιλοκομμένα, ψητά) Χυμός από ένα λεμόνι Αλατοπίπερο Pecorino (τριμμένο) 1. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε τα φασόλια σε κομμάτια. Τα Βράζετε για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό, τα ξεπλένετε με κρύο νερό και τα στραγγίζετε. 2. Πλένετε τις πιπεριές, αφαιρείτε τους σπόρους και τις κόβετε σε μεγάλους κύβους. 3. Ξεφλουδίζετε το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα κόβετε σε κύβους και τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. 4. Προσθέτετε τις πιπεριές και τα αφήνετε για 2 λεπτά να πάρουν χρώμα. 5. Προσθέτετε τα φασόλια, την κάπαρη και τη σάλτσα Barilla Basilico, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού. 6. Εν τω μεταξύ, βράζετε τα Barilla Spaghetti Ολικής Αλέσεως σε άφθονο αλατισμένο νερό. 7. Αναμειγνύετε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά και σερβίρετε με τα φύλλα βασιλικού, τα φουντούκια και το πεκορίνο.

15 FARFALLE INTEGRALE Ανοιξιάτικη σαλάτα! Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά 200 γρ. Barilla Farfalle Ολικής Αλέσεως 100 γρ. φύλλα σπανάκι 100 γρ. τοματίνια cherry 2 κρεμμυδάκια 1 ματσάκι σχοινόπρασο 1 πιπεριά (κόκκινη) 1 πιπεριά (κίτρινη) 1 μικρό μαρούλι 5 κουταλιές της σούπας λάδι από κουκούτσια σταφυλιού 4 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα 1 πρέζα ζάχαρη Αλατοπίπερο 1. Βράζετε τις Barilla Farfalle Ολικής Αλέσεως al dente. 2. Πλένετε το σπανάκι και το μαρούλι και χρησιμοποιείτε μόνο τα φύλλα, κόβοντας τα σε μεσαίο μέγεθος. Τα στραγγίζετε. 3. Πλένετε τις πιπεριές και τα τοματίνια και τα στραγγίζετε. Κόβετε στη μέση τα τοματίνια και τις πιπεριές σε λωρίδες, έχοντας αφαιρέσει το εσωτερικό τους. 4. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Πλένετε τα πράσα και τα κόβετε σε λεπτές ροδέλες. 5. Φτιάχνετε ένα μείγμα προσθέτοντας το ξίδι από κόκκινο κρασί, τη μουστάρδα, το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι και τέλος το έλαιο από κουκούτσια σταφυλιού. Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρετε.

16

Φρέσκες τυρομπουκιές. Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Για 4 άτομα

Φρέσκες τυρομπουκιές. Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά Για 4 άτομα Φρέσκες τυρομπουκιές Χρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτά 60 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη 100 γραμμάρια Philadelphia 70 γραμμάρια Arla το Aυθεντικό Δανέζικο Σκληρό τυρί 100 γραμμάρια φέτα τριμμένη 100 γραμμάρια

Διαβάστε περισσότερα

12 απολαυστικές συνταγές με Fina. που συνδυάζουν γεύση και καλή διατροφή!

12 απολαυστικές συνταγές με Fina. που συνδυάζουν γεύση και καλή διατροφή! απολαυστικές συνταγές με Fina που συνδυάζουν γεύση και καλή διατροφή! Ευρετήριο συνταγών Σάντουιτς Μπαγκέτα με τυρί Σάντουιτς φέτες αγγουριού με καπνιστό κοτόπουλο Σάντουιτς με σάλτσα γιαουρτιού, ρόκα

Διαβάστε περισσότερα

Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν τα απλώνετε για την επακόλουθη επεξεργασία.

Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν τα απλώνετε για την επακόλουθη επεξεργασία. ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΗΣ Ζύμη για γεμιστό πιτάκι 1,5 kg αλεύρι 15 g αλάτι 250 g βούτυρο ή λίπος 3/8 l νερό Ζυμώνετε τα συστατικά όλα μαζί για να γίνουν μία ζύμη. Τα αφήνετε σκεπασμένα επί 3 ώρες. Κατόπιν

Διαβάστε περισσότερα

Αγκινάρες. Μουσακάς με αγκινάρες. ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα)

Αγκινάρες. Μουσακάς με αγκινάρες. ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) Αγκινάρες Πλούσιες σε ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και ίνες. Έχουν την ιδιότητα να ρυθμίζουν τα επίπεδα της χοληστερόλης και να μειώνουν τα τριγλυκερίδια. Οι διουρητικές της ιδιότητες βοηθούν στην αποτοξίνωση.

Διαβάστε περισσότερα

To NostimeSyntages πάει μαζί σας διακοπές!!!

To NostimeSyntages πάει μαζί σας διακοπές!!! To NostimeSyntages πάει μαζί σας διακοπές!!! Φέτος το καλοκαίρι ξοδεύουμε λιγότερα λεφτά μαγειρεύοντας εύκολα και γρήγορα. Νόστιμες συνταγές Μπορείτε να τυπώσετε και να πάρετε μαζί σας αυτό το μικρό βιβλίο,

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές γεμάτες νοστιμιά!

Συνταγές γεμάτες νοστιμιά! Συνταγές γεμάτες νοστιμιά! Πατατοσαλάτα με Tulip Chopped Ham 200 γρ. Tulip Chopped Ham κομμένο σε κύβους 2 μέτριου μεγέθους πατάτες, βρασμένες και ξεφλουδισμένες 50 γρ. βρασμένο μπιζέλι Χοντροκομμένα

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή διατροφή Άνσελ Κις

Μεσογειακή διατροφή Άνσελ Κις Μεσογειακή διατροφή Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών που συμπεριλαμβάνονταν

Διαβάστε περισσότερα

B ΠΡΩΙΝΟ: 1η ΗΜΕΡΑ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Ένα άπαχο γιαούρτι με γεύση φρούτων. ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ SLIMMER

B ΠΡΩΙΝΟ: 1η ΗΜΕΡΑ. ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ: Ένα άπαχο γιαούρτι με γεύση φρούτων. ΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΒΡΑΔΙΝΟ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΛΑ ΚΡΕΜ SLIMMER SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 1η ΗΜΕΡΑ B ΠΡΩΙΝΟ: Καφές ή πράσινο τσάι ή ρόφημα από βότανα. Ένα πορτοκάλι ή δύο μέτρια ακτινίδια ή τρία ξερά δαμάσκηνα. Ένα φλιτζάνι άπαχο φρέσκο γάλα (1,5% λιπαρά) με

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά. Προετοιμασία. Κοτόπουλο Φρικασέ με Σέσκουλα. Ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο με ανοιξιάτικα λαχανικά.

Υλικά. Προετοιμασία. Κοτόπουλο Φρικασέ με Σέσκουλα. Ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο με ανοιξιάτικα λαχανικά. Κοτόπουλο Φρικασέ με Σέσκουλα Ένα νόστιμο και ελαφρύ πιάτο με ανοιξιάτικα λαχανικά. : 15 Μαγείρεμα: 50 4 μπούτια κοτόπουλο 3 κ.σ. ελαιόλαδο 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 μέτριο πράσο σε ροδέλες 1 μάτσο

Διαβάστε περισσότερα

κοτόπουλο με πατάτες φούρνου

κοτόπουλο με πατάτες φούρνου 6 κοτόπουλο με πατάτες φούρνου ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΟΥΡΝΟΥ 1000 gr πατάτες 10 gr σκόρδο 30 gr λεμόνι χυμός 30 gr ελαιόλαδο (6 κουταλάκια) Ποσότητα μαγειρεμένου φαγητού 600 gr 1. Πλένετε το κοτόπουλο

Διαβάστε περισσότερα

κοτόπουλο ψητό και ριζότο με σαφράν

κοτόπουλο ψητό και ριζότο με σαφράν 2 περιεχόμενα 3...Κοτόπουλο ψητό και ριζότο με σαφράν 4...Κοτόπουλο ψητό με πατάτες φούρνου 5...Κοτόπουλο με λαχανικά (κινέζικο) 6...Κοτόπουλο με ντομάτα και λευκό τυρί 7...Κοτόπουλο ψητό και πράσινη σαλάτα

Διαβάστε περισσότερα

Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα

Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα Comenius Programme Τρεις παραδοσιακές συνταγές από την Ελλάδα ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΥΛΙΚΑ 1κιλό μελιτζάνες 160 γρ. ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 450 γρ. κιμά 1 ποτήρι άσπρο κρασί 350 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες

Διαβάστε περισσότερα

A use se Bo B u o ch c e (Ταρτά τ ρ Ψαριο ι ύ ο κ αι ιμ πι π φ ι τέ τ κ έ ι ιμ ε μ ε Μ υρωδ ω ι δ κ ι ά Σαλάτα τ Mesc e l sc u l n) Τ ΡΤ Α Α ΡΤ Ρ ΨΑ

A use se Bo B u o ch c e (Ταρτά τ ρ Ψαριο ι ύ ο κ αι ιμ πι π φ ι τέ τ κ έ ι ιμ ε μ ε Μ υρωδ ω ι δ κ ι ά Σαλάτα τ Mesc e l sc u l n) Τ ΡΤ Α Α ΡΤ Ρ ΨΑ MENU No 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΕΝΟΥ ΜΕΝΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Β έτους OTEK Αναβυσσου 2012 Kostas Athanasopoulos CEC Amuse Bouche (Ταρτάρ Ψαριού και Μπιφτέκι με Μυρωδικά Σαλάτα Mesclun) ΤΑΡΤΑΡ

Διαβάστε περισσότερα

συνταγεσ της στιγμήσ

συνταγεσ της στιγμήσ συνταγες της στιγμής ΣΟΥΠΕΣ Πικάντικη Κοτόσουπα με Φιδέ 250 γρ. φιδές 1 κιλό κοτόπουλο βρασμένο 4 φλιτζάνια ζωμού λαχανικών 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ φρεσκοτριμμένο 1 μικρή καυτερή πιπεριά 1 κουταλάκι

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά. Προετοιμασία. Ψητό μπρόκολο σε σάλτσα από ταχίνι. Ένας διαφορετικός τρόπος να ετοιμάσετε το μπρόκολο

Υλικά. Προετοιμασία. Ψητό μπρόκολο σε σάλτσα από ταχίνι. Ένας διαφορετικός τρόπος να ετοιμάσετε το μπρόκολο Ψητό μπρόκολο σε σάλτσα από ταχίνι Ένας διαφορετικός τρόπος να ετοιμάσετε το μπρόκολο Μερίδες: 2 : 15 Μαγείρεμα: 10 1 μικρό μπρόκολο σε μπουκετάκια 4 κ.σ. ταχίνι 4 κ. σ. χυμό λεμόνι 1 κ.γ. ξύσμα λεμόνι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΥ

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ. Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ. Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. ΣΟΥΠΕΣ VEGAN ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ Υλικά 300 gr κάστανα 2 καρότα 1 πράσο 1 χούφτα μαϊντανό αλάτι θαλασσινό 1,5 lt νερό Χαράσσουμε τα κάστανα και τα ζεματίζουμε σε νερό που βράζει για 3-4 και μετά τα αποσύρουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ ΜΑΛΛΙΑ: Αν τα μαλλιά μας είναι λιπαρά, τα πλένουμε με δυο κρόκους αυγού και ξεπλένουμε με χαμομήλι. Μια καλή και θρεπτική μάσκα μαλλιών. Ανακατεύουμε δυο κουταλιές της

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ:

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ: Παραδοσιακές Συνταγές της Λήμνου 1. Μελιτζανοσαλάτα 2. Κριθαρένιος ντάκος Λήμνου 3. Κολοκυθοκεφτέδες 4. Πιπεριές γεμιστές με καλαθάκι Λήμνου 5. Πετεινός με τα φλωμάρια 6. Ψευτοπετεινός

Διαβάστε περισσότερα

Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα

Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα Γλυκιά μους Philadelphia με μαρμελάδα τομάτα Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά Χρόνος ψυγείου: 3-5 ώρες Για 4 άτομα 350 γραμμάρια Philadelphia 150 ml κρέμα γάλακτος 180 ml γάλα 100 γραμμάρια ζάχαρη 2 φύλλα

Διαβάστε περισσότερα

Πικάντικη πατατοσαλάτα

Πικάντικη πατατοσαλάτα Πικάντικη πατατοσαλάτα Υλικά 8 λωρίδες μπέικον σε κομματάκια 5 βρασμένες πατάτες σε κομματάκια 1/2 κούπα σέλερι ψιλοκομμένο 1/4 κούπας κεφαλοτύρι τριμμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 1/4 κούπας αγγουράκι

Διαβάστε περισσότερα

Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές

Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Εύκολες, δροσερές, καλοκαιρινές συνταγές Θάλασσα, ήλιος, παιχνίδια στην άμμο... Το καλοκαίρι είναι υπέροχο! Και μπορεί να γίνει ακόμη πιο υπέροχο αν το απολαύσουμε

Διαβάστε περισσότερα

κοτόπουλο με ντομάτα και λευκό τυρι

κοτόπουλο με ντομάτα και λευκό τυρι 6 κοτόπουλο με ντομάτα και λευκό τυρι ΥΛΙΚΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΜΕΡΙΔΑΣ κοτόπουλο φιλέτο ωμό (2 ανάλογα τις θερμίδες) 200 gr ντομάτες 20 gr κρασί άσπρο ξηρό τυρί λευκό light (12% λιπαρά) (40 ανάλογα τις θερμίδες)

Διαβάστε περισσότερα

ΑπολαυστικάΤαξίδια. συνταγές. Το ταξίδι με το πλοίο Πρεβελη είναι πάντα άνετο. και γίνεται ακόμη πιο απολαυστικό όταν βρεθεί κανείς

ΑπολαυστικάΤαξίδια. συνταγές. Το ταξίδι με το πλοίο Πρεβελη είναι πάντα άνετο. και γίνεται ακόμη πιο απολαυστικό όταν βρεθεί κανείς συνταγές Από τον Βασίλη Δημαρά Φωτογραφίες: Μιχάλης Ζόργιας ΑπολαυστικάΤαξίδια Το ταξίδι με το πλοίο Πρεβελη είναι πάντα άνετο και γίνεται ακόμη πιο απολαυστικό όταν βρεθεί κανείς μπροστά στις γευστικές

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 2 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Αρακάς με λαχανικά 1. Καθαρίζετε τον αρακά και τον πλένετε. 2. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και όταν γίνει διάφανο προσθέτετε τον αρακά. Τον σοτάρετε για λίγο. 3. Ρίχνετε στην κατσαρόλα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ μαγειρεμα ΣΤΟΝ ΑΤμΟ

ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ μαγειρεμα ΣΤΟΝ ΑΤμΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ μαγειρεμα ΣΤΟΝ ΑΤμΟ ΜΑΓΕΙΡΕμΑ ΣΤΟΝ ΑΤμΟ, μια ΒΕΛΤΙΣΤΗ μεθοδοσ μαγειρεματοσ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙμΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ, ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α

Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α 1 Ρολάκια σπαγγάκια χοιρινά αλά κρεµ, µε µανιτάρι α Υλικά: 5 ρολάκια-σπαγγάκια, 250 γρ µανιτάρια, 50 γρ µπέικον, 200 ml κρέµα γάλακτος, ελαιόλαδο, µαϊντανός, αλάτι, πιπέρι. Προετοιµασία: Σε ζεστό λάδι

Διαβάστε περισσότερα

Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι

Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι Μια πολύ τέλεια, ελαφριά και υγιεινή συνταγή! Ιδανική για τους ζεστούς μήνες. Τέλεια για γρήγορο γεύμα. Μπορείς να την κάνεις με ζυμαρικά που έχουν περισσέψει. Μπορείς επίσης

Διαβάστε περισσότερα

MAPIA ΠAΠAΔOΔHMHTPAKH

MAPIA ΠAΠAΔOΔHMHTPAKH MAPIA ΠAΠAΔOΔHMHTPAKH ΔΕΥΤΕΡΑ Πρωϊνό: 1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι 2 φρυγανιές ή 1 φέτα ψωμί 1 φέτα τυρί κίτρινο Δεκατιανό: 1 μέτριο πορτοκάλι Μεσημεριανό: 1 μερίδα σούπα χριστουγεννιάτικη 1 φέτα ψωμί

Διαβάστε περισσότερα

ισπανική παέλια με κοτοπουλο

ισπανική παέλια με κοτοπουλο 2 περιεχόμενα 3... Ισπανική Παέλια με κοτόπουλο 4... Κοτόπουλο ψητό με ταμπουλέ 5... Ομελέτα με λαχανικά 6... Κοτόπουλο με πατάτες φούρνου 7... Κοτόπουλο με λαχανικά (κινέζικο) 8... Κοτόπουλο με κριθαράκι

Διαβάστε περισσότερα

ποιότητα που γεύεστε Αγαπημένη συνταγούλα με τον ζουμερό καβουρμά μας!

ποιότητα που γεύεστε Αγαπημένη συνταγούλα με τον ζουμερό καβουρμά μας! ποιότητα που γεύεστε με τον ζουμερό καβουρμά μας! 10 για την προετοιμασία Υλικά (χορταστική συνταγή για 3-4 άτομα) 1 «Καβουρμά μοσχαρίσιο Μπαντάκ» 1 πακέτο ψιλά μακαρόνια 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό 4 κουταλιές

Διαβάστε περισσότερα

============================================================================

============================================================================ Γαρνιτούρες- Συνοδευτικά Δημοσιεύθηκε από Hlianna - 15/11/2010 12:02 Γαρνιτούρα για γαλοπούλα ή στην κατσαρόλα μισή κούπα μπασμάτι μισό κιλό κιμά χοιρινό μισή κούπα κρεμμύδια τριμ τα εντόσθια ψιλ/να 1

Διαβάστε περισσότερα

Εσείς πώς θα ελέγξετε το βάρος σας;

Εσείς πώς θα ελέγξετε το βάρος σας; Εσείς πώς θα ελέγξετε το βάρος σας; Ο έλεγχος του βάρους δεν είναι συνώνυμος με τη «στέρηση». Η επίτευξη και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους είναι μία διαδικασία ριζικής αλλαγής των διατροφικών επιλογών

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr!

«Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr! «Πώς θα χάσετε τα κιλά των διακοπών (πρόγραμμα)», από την Βίκυ Χατζηβασιλείου και το omorfamystika.gr! Οι παγωμένες μπύρες και τα παγωτά έκαναν τη δουλειά τους! Ο δείκτης της ζυγαριάς είναι ανεβασμένος.κατεβάστε

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär

Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär Συνταγές του Chef Άκη Πετρετζίκη για την Schär Carrot Cake 140 γρ. βούτυρο μαλακωμένο, 200 γρ. ζάχαρη, 250 γρ. τριμμένο καρότo, 140 γρ. σταφίδα σουλτανίνα, 2 αυγά, 200 γρ. αλεύρι Schär Mix C, 1 κ.γ. κανέλα,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΕΛΙΑ του Νίκου ιαµαντή 1 φρέσκο κοτόπουλο (1 & 1/2 κιλό ) 1 τσορίζο (χοιρινό λουκάνικο Ισπανίας) 6 γαρίδες µεγάλες και 12 γαρίδες µικρές 12 µύδια 50

ΠΑΕΛΙΑ του Νίκου ιαµαντή 1 φρέσκο κοτόπουλο (1 & 1/2 κιλό ) 1 τσορίζο (χοιρινό λουκάνικο Ισπανίας) 6 γαρίδες µεγάλες και 12 γαρίδες µικρές 12 µύδια 50 ΚΡΕΠΕΣ ΡΟΛΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ Ή ΜΠΡΙΚ του Πάνου Παράσχου 10 µεγάλες κρέπες 150 γρ. καπνιστό σολοµό σε λεπτές φέτες 150 γρ. µπρικ 400 γρ. κριµ τσιζ ¼ κούπας κρέµα γάλακτος 15 σταγόνες Tabasco sauce 2 κουταλιές

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΡ ΟΜΑΚΑΡΟΝΑ της Ειρήνης Κάππαρη ΥΛΙΚΑ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

ΣΚΟΡ ΟΜΑΚΑΡΟΝΑ της Ειρήνης Κάππαρη ΥΛΙΚΑ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΚΟΡ ΟΜΑΚΑΡΟΝΑ της Ειρήνης Κάππαρη ½ κιλό µακαρόνια Ν ο 6 ½ κιλό γιαούρτι 3 σκελίδες σκόρδο τριµµένες 3 κουταλιές λάδι 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριµµένο 1 κουταλάκι πάπρικα αλάτι Βάζουµε σε κατσαρόλα νερό

Διαβάστε περισσότερα

2. Όταν πίνουμε όλοι μαζί λέμε... Καλή όρεξη! τον λογαριασμό, παρακαλώ! στην υγεία μας!

2. Όταν πίνουμε όλοι μαζί λέμε... Καλή όρεξη! τον λογαριασμό, παρακαλώ! στην υγεία μας! 1. Βρέστε την άσχετη λέξη 2. Μήλο/ κιμά/ αχλάδι/ σταφύλι/ καρπούζι 3. Μουσακάς/ γεμιστά/ τζατζίκι/ γάλα/ φασολάδα 4. Μοσχάρι/ χοιρινό/ ψάρι/ κοτόπουλο/ μπριζόλα 5. Αλάτι/ λάχανο/ μαρούλι/ κρεμμύδι/ σκόρδο

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιξιάτικες Συνταγές από το Στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ

Ανοιξιάτικες Συνταγές από το Στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ Ανοιξιάτικες Συνταγές από το Στραγγιστό ΜΕΒΓΑΛ Ανοιξιάτικες Συνταγές µε Όταν η µαγειρική συνάντησε τη δηµιουργικότητα, η παράδοση την ποιότητα κι η γεύση την απόλαυση δηµιουργήθηκε το Βιβλίο Ανοιξιάτικων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Σαλάτες: Σε κάθε γεύμα (μεσημεριανό, βραδινό) επιλέξετε και σερβίρετε μια από τις ποιο κάτω σαλάτες:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ. Σαλάτες: Σε κάθε γεύμα (μεσημεριανό, βραδινό) επιλέξετε και σερβίρετε μια από τις ποιο κάτω σαλάτες: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Πρόγευμα Λευκά δημητριακά πρωινού (χωρίς αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπούς) Σοκολατούχα δημητριακά πρωινού Κρύο ημι-αποβουτυρωμένο γάλα (2% λιπαρά) Κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012

ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012 Νόστιμα, απλά και υγιεινά! ΙΑ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού (ΚΒ) Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Μάιος 2012 Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2011-2012 το σχολείο μας έθεσε ως ένα από τους στόχους του προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Ο τρόπος αυτός διατροφής κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς πλήθος μελετών δείχνουν ότι οι κάτοικοι Μεσογειακών περιοχών

Ο τρόπος αυτός διατροφής κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος τα τελευταία χρόνια, καθώς πλήθος μελετών δείχνουν ότι οι κάτοικοι Μεσογειακών περιοχών ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΣΙΑΤΤΑΛΑΣ Η Παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή, ύστερα από μελέτες και στη χώρα μας και αλλού, έχει αποδειχτεί η πιο υγιεινή διατροφή. Η Μεσογειακή διατροφή χαρακτηρίζεται από τις διατροφικές συνήθειες

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 16 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Μηλόπιτα νηστίσιμη 60 λεπτά 20 λεπτά 1. Στο μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. 2. Σταδιακά προσθέτουμε τη μαργαρίνη Χωριό και ρίχνουμε το νερό κουταλιά κουταλιά μέχρι να γίνει ομοιογενής

Διαβάστε περισσότερα

Αντιοξειδωτικά στην διατροφή μας

Αντιοξειδωτικά στην διατροφή μας Χάρις Μαραθεύτη Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος τηλ: 99-720235 email: harismaratheftis@hotmail.com Αντιοξειδωτικά στην διατροφή μας Τα τελευταία 50 χρόνια οι διατροφικές μας συνήθειες άλλαξαν δραστικά.

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 9 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Ντομάτες γεμιστές με ρύζι και μάραθο 90 λεπτά 15 λεπτά 12 άτομα 12 ντομάτες μεγάλες και ώριμες 16 κουταλιές ρύζι γλασέ 2 μεγάλα μάτσα μάραθα 4 καρότα τριμμένα 8 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Διαβάστε περισσότερα

Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι

Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι Μακαρονοσαλάτα με Γιαούρτι Μια πολύ τέλεια, ελαφριά και υγιεινή συνταγή! Ιδανική για τους ζεστούς μήνες. Τέλεια για γρήγορο γεύμα. Μπορείς να την κάνεις με ζυμαρικά που έχουν περισσέψει. Μπορείς επίσης

Διαβάστε περισσότερα

Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και παλαιωμένο ξίδι με πετιμέζι

Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και παλαιωμένο ξίδι με πετιμέζι Κοτόπουλο με λιαστές ντομάτες και παλαιωμένο ξίδι με πετιμέζι (Βασισμένο σε μια παραλλαγή συνταγής του Άγγελλου Ρέντουλα) 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου 3/5 φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες 1 1/2 ξερό κρεμμύδι,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΛΑΦΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ Υλικά: 1 ½ ποτήρι κριθαράκι 4 ποτήρια νερό 2 ντοµάτες τριµµένες αλάτι 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο λίγο χαλούµι Βάζετε το νερό να βράσει µαζί µε το λάδι και ρίχνετε τις τριµµένες ντοµάτες

Διαβάστε περισσότερα

Τρώει το παιδί σας σωστά;

Τρώει το παιδί σας σωστά; Τρώει το παιδί σας σωστά; Προσφορά σε συνεργασία µε την εταιρεία Iakovos Photiades Foodstuff Suppliers Ltd Τα θεμέλια για την υγεία του παιδιού σας αρχίζουν από την καλή διατροφή Η καλή διατροφή δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή Διατροφή. Γιώργος Γρηγορίου

Μεσογειακή Διατροφή. Γιώργος Γρηγορίου Μεσογειακή Διατροφή Γιώργος Γρηγορίου Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών

Διαβάστε περισσότερα

συλλογή Κ Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ Σκληρό: 200 γρ. (1 & 1/3 κούπα) Νερό (χλιαρό): 200 γρ. (5/6 κούπα) Γάλα πλήρες αγελαδινό ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ (χλιαρό): 200 γρ. (5/6 κούπα) Βούτυρο: 100 γρ. (1/2 κούπα) Αυγό: 5-6

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ. 1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά. χυμό από 4 πορτοκάλια. Γαλοπούλα Γεμιστή ή Χοιρινό

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ. 1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά. χυμό από 4 πορτοκάλια. Γαλοπούλα Γεμιστή ή Χοιρινό ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ 1 γαλοπούλα 2,5 με 3 κιλά χυμό από 4 πορτοκάλια 1 / 5 ½ φλ. κονιάκ 2 φλ. γλυκό κρασί ρίγανη, πιπέρι, μπαχάρι τριμμένο Για τη γέμιση 4 κ.σ ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι τριμμένο 1 πράσο ψιλοκομμένο

Διαβάστε περισσότερα

Βούτυρο για καναπεδάκια. Αρωματίζοντας το ξίδι και το ελαιόλαδο. Αρωματίζοντας το θαλασσινό χοντρό αλάτι

Βούτυρο για καναπεδάκια. Αρωματίζοντας το ξίδι και το ελαιόλαδο. Αρωματίζοντας το θαλασσινό χοντρό αλάτι Aρωματίζοντας με μελισσόχορτο Αρωματίζοντας το ξίδι και το ελαιόλαδο Βάζουμε σε δύο μπουκάλια: για το ξίδι άσπρο ξίδι, φύλλα μελισσόχορτου και φλούδες λεμονιού για το λάδι ελαιόλαδο, φύλλα μελισσόχορτου

Διαβάστε περισσότερα

ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι

ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι ΣτρΩΝουµε ΠασχαλινΟ ΤραπΕζι Το Πάσχα έρχεται παρέα με την Άνοιξη, ανοίγει η διάθεση, ανοίγουμε και το σπίτι μας για να υποδεχθούμε φίλους και συγγενείς. Γύρω από το πασχαλινό

Διαβάστε περισσότερα

Χορτόσουπα καυτερή ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 1-3 κουταλάκια του γλυκού καυτερή πιπεριά 4 μέτριες ντομάτες, σε κύβους 1 μέτριο

Διαβάστε περισσότερα

MANITAPIA ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙ LIGHT ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

MANITAPIA ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙ LIGHT ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ MANITAPIA ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕ ΤΥΡΙ LIGHT ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ ΥΛΙΚΑ για την σάλτσα ντομάτας 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα 1/2 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένη ρίγανη 1 κουτάλι σούπας ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι ΥΛΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

PASTA EXPRESS ΚΩ : ΠΑΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ ιαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες πριν χρησιµοποιήσετε αυτό το προϊόν. Η άγνοια των οδηγιών µπορεί να γίνει αιτία πρόκλησης σοβαρών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ : Κρέπες γεµιστές µε σάλτσα φέτας και φιλέτο αµυγδάλου

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ : Κρέπες γεµιστές µε σάλτσα φέτας και φιλέτο αµυγδάλου ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙΑ : Κρέπες γεµιστές µε σάλτσα φέτας και φιλέτο αµυγδάλου Υλικά για 2 άτοµα έτοιµο µείγµα για κρέπες 2-3 φρέσκα µανιτάρια ½ µατσάκι κόλιανδρο ½ σκελίδα σκόρδου αλάτι πιπέρι λευκό κρασί φιλέτο

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των

Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών που συμπεριλαμβάνονταν στη Μελέτη των

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ. Wraps, η νόστιμη λύση για κάθε περίσταση 3 Πώς θα φτιάξετε το Wrap σας 3 Πώς να τυλίξετε το Wrap 4

ΣΥΝΤΑΓΕΣ. Wraps, η νόστιμη λύση για κάθε περίσταση 3 Πώς θα φτιάξετε το Wrap σας 3 Πώς να τυλίξετε το Wrap 4 8 Συνταγές με Wraps Wraps, η νόστιμη λύση για κάθε περίσταση 3 Πώς θα φτιάξετε το Wrap σας 3 Πώς να τυλίξετε το Wrap 4 ΣΥΝΤΑΓΕΣ Wraps Σολομού 7 Wraps με τόνο 8 Ελληνικό Wrap 9 Μεξικάνικα Wraps 10 Wraps

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΠΤΗΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ DICER EXPRESS Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΚΟΠΤΗΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ DICER EXPRESS Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΟΠΤΗΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ DICER EXPRESS Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κωδ: ΝΤΑΙΣΕΡ Το προϊόν σάς επιτρέπει να κόβετε όλα τα λαχανικά και τα φρούτα γρήγορα κι εύκολα. Τα σχαρωτά εξαρτήµατα είναι ιδανικά για να κόβετε σε λωρίδες

Διαβάστε περισσότερα

737_10_EntypoMyloiKritis:Layout 1 11/16/10 10:43 AM Page 1 Συνταγές Συλλογή Γ

737_10_EntypoMyloiKritis:Layout 1 11/16/10 10:43 AM Page 1 Συνταγές Συλλογή Γ Συνταγές Συλλογή Γ Μπισκοτάκια με Φουντούκι Υλικά Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Όλες τις Χρήσεις: 250 γρ. Ζάχαρη: 150 γρ. Βούτυρο: 100 γρ. (2/5 του πακέτου) Φουντούκια αλεσμένα: 200 γρ. Μπέικιν πάουντερ: 5 γρ.

Διαβάστε περισσότερα

Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες

Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες Ινδικό Κοτόπουλο με Κάρυ και ταλιατέλες Σήμερα θα φτιάξουμε ένα καταπληκτικό κοτόπουλο ινδικό με κάρυ. Η συνταγή είναι δοκιμασμένη και πολύ γευστική. Ιδανικά το ινδικό κοτόπουλο σερβίρεται με ρύζι βέβαια

Διαβάστε περισσότερα

Ομελέτα με φρέσκο κρεμμυδάκι

Ομελέτα με φρέσκο κρεμμυδάκι Β ΤΑΞΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΕΣ: ΠΑΠΟΥΤΣΗ ΜΑΡΙΑ ΤΟΛΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΠΙΤΕΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΓΚΑΣ ΑΝ ΡΙΑΝΟΣ Ομελέτα με φρέσκο κρεμμυδάκι ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΕΛΕΤΑ 3 ΑΥΓΑ 2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ,

Διαβάστε περισσότερα

συνταγές της επιτυχίας!

συνταγές της επιτυχίας! Οι συνταγές της επιτυχίας! Οι συνταγές της επιτυχίας! Πανέτοιµοι να υποδεχτούµε το φθινόπωρο στην κουζίνα και να δηµιουργήσουµε γεύσεις µε προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ, για σίγουρη επιτυχία και σίγουρη οικονοµία! Με

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τρόφιμα και μαγειρική

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τρόφιμα και μαγειρική Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τρόφιμα και μαγειρική Ενότητα: ιατροφή (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα: 1 υπολογιστής

Διαβάστε περισσότερα

PASTA BOAT ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

PASTA BOAT ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ PASTA BOAT ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κωδ: ΒΟΑΤ Πριν ξεκινήσετε: Πλύνετε το Pasta Boat µε ζεστό σαπουνόνερο. Ξεκινώντας: 1. Αφαιρέστε το ίσκο Ατµού και τοποθετήστε τα ζυµαρικά

Διαβάστε περισσότερα

SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 1 SLIMMER ΧΑΣΤΕ ΒΑΡΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SLIMMER Α Διατροφικό πρόγραμμα: Το καλύτερο πρόγραμμα απώλειας βάρους που έχει δημιουργηθεί μέχρι σήμερα! Β Σύστημα διατροφής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1 Ο ΕΤΟΣ ΕΠΑΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ 2011 2012

ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1 Ο ΕΤΟΣ ΕΠΑΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ 2011 2012 ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 1 Ο ΕΤΟΣ ΕΠΑΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ 2011 2012 ΜΑΘΗΜΑ : Γνωρίζοντας τις Τροφές Οι συμμετέχουσες Μαθήτριες και συμμετέχοντες Μαθητές ΖΑΚΥΝΘΙΝΑΚΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΒΑΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σαρακοστιανές ηµιουργίες από τη Γιώτης!

Σαρακοστιανές ηµιουργίες από τη Γιώτης! Σαρακοστιανές ηµιουργίες από τη Γιώτης! Σαρακοστιανές ηµιουργίες Αυτήν τη Σαρακοστή, δε στερούμαστε απόλαυσης και γεμίζουμε το τραπέζι μας με νέες, νηστίσιμες συνταγές από τη Γιώτης! Με τα αγαπημένα μας

Διαβάστε περισσότερα

Μενού 1 ης εβδομάδας. Δευτέρα. Διατροφική ανάλυση

Μενού 1 ης εβδομάδας. Δευτέρα. Διατροφική ανάλυση Μενού 1 ης εβδομάδας Δευτέρα Κυρίως πιάτο : κοτόπουλο (φιλέτο μπούτι, χωρίς πέτσα και κόκαλο) με πατάτες στο φούρνο : αγγούρι και ντομάτα Τυρί : φέτα 497 θερμίδες 28,5 γρ. 39 γρ. 2 4,45 γρ. 14,2 γρ. 3,28

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά: καλής ποιότητας καλαμποκάλευρο (1 κιλό το πολύ), 2-3 λίτρα νερό, αλάτι. Εκτέλεση:

Υλικά: καλής ποιότητας καλαμποκάλευρο (1 κιλό το πολύ), 2-3 λίτρα νερό, αλάτι. Εκτέλεση: Υλικά: καλής ποιότητας καλαμποκάλευρο (1 κιλό το πολύ), 2-3 λίτρα νερό, αλάτι Γεμίζουμε μια κατσαρόλα μέχρι τη μέση με νερό (γύρω στα 2-3 λίτρα). Ρίχνουμε αλάτι στο νερό και τ'αφήνουμε να βράσει. (Η κατσαρόλα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑ ΑΓΑΘΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΜΑΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ 2013-2014 ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΟΜΑΔΑ Α ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΣΑΛΙΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΑΤΕΛΑΤΖΕ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΣΑΛΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΝΗ ΟΡΙΣΜΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Ο όρος

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακές Τσαμαντιώτικες Συνταγές

Παραδοσιακές Τσαμαντιώτικες Συνταγές Παραδοσιακές Τσαμαντιώτικες Συνταγές Γίδα βραστή Μερικές παραδοσιακές συνταγές απο τον Τσαμαντά Θεσπρωτίας και τα χωριά της Μουργκάνας. Οποιος επιθυμεί μπορεί επίσης να μας στείλει παραδοσιακές συνταγές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΦΑΛΑ ΣΤ 1 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ 4 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΝΕΤΟΝΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΙΚ Πρόκειται για ένα απολαυστικό γλυκό σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων για την Ιταλια. Υλικά:

Διαβάστε περισσότερα

Μαγειρεύουµε οικογενειακά!

Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Μαγειρεύουµε οικογενειακά! Το φθινόπωρο ήρθε για τα καλά! Και αναµφισβήτητα είναι η εποχή που σηµατοδοτεί τα νέα ξεκινήµατα. Ας κάνουµε λοιπόν όλοι µαζί ένα γευστικό ξεκίνηµα

Διαβάστε περισσότερα

Αντικείμενο της πρόσκλησης είναι η συλλογή προσφορών για προμήθεια πρώτων υλών μαγειρείου για το Γ.Ν. Θήρας σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα :

Αντικείμενο της πρόσκλησης είναι η συλλογή προσφορών για προμήθεια πρώτων υλών μαγειρείου για το Γ.Ν. Θήρας σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα : ΑΔΑ: 66ΑΩΟΡΡ3-Γ2Ζ Αρ.Πρωτ.: 3939/01.08.2018 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια πρώτων υλών μαγειρείου του Γ.Ν. Θήρας για διάστημα δύο (2) μηνών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Διατροφικός Τύπος: ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Διατροφικός Τύπος: ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Διατροφικός Τύπος: ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΠΡΩΙΝΟ - Μπορείτε να πιείτε καφέ ή τσάι ή τσάι από βότανα χωρίς ζάχαρη 11:00 με 12:00 ΣΝΑΚ Μπορείτε να συνδυάζετε τις τροφές που βρίσκονται στην

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΖΙ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ του Ηλία Καραµπλάκα 200 γρ. ελαιόλαδο 500γρ. χοιρινό κοµµένο σε µερίδες 2 σκελίδες σκόρδο 100 γρ. µανιτάρια λευκά φρέσκα

ΡΥΖΙ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ του Ηλία Καραµπλάκα 200 γρ. ελαιόλαδο 500γρ. χοιρινό κοµµένο σε µερίδες 2 σκελίδες σκόρδο 100 γρ. µανιτάρια λευκά φρέσκα ΜΟΣΧΑΡΟΣΟΥΠΑ της Αγγελικής Καραγκούνη 1 κιλό µοσχάρι σε µερίδες 1 ντοµάτα 1 κρεµµύδι ξερό λίγο σέλινο 2 καρότα 2 µικρές πατάτες 1 λεµόνι 1 φλιτζάνι ψιλή µανέστρα λίγο λάδι αλάτι & πιπέρι Σε λίγο λάδι τσιγαρίζουµε

Διαβάστε περισσότερα

Σιδερένια Σαλάτα με Φακές και Σπανάκι

Σιδερένια Σαλάτα με Φακές και Σπανάκι Σιδερένια Σαλάτα με Φακές και Σπανάκι Η πιο συχνή διατροφική έλλειψη που έχει ο ανθρώπινος οργανισμός είναι, συνήθως, σιδήρου. Μάλιστα, μια στις πέντε γυναίκες, έχει αποδειχθεί, βάση ερευνών, ότι έχει

Διαβάστε περισσότερα

Μους σοκολάτας με γιαούρτι

Μους σοκολάτας με γιαούρτι Μους σοκολάτας με γιαούρτι Η μους σοκολάτας είναι ένα εντελώς ενοχοποιημένο επιδόρπιο το οποίο ήρθε η ώρα να απενοχοποιήσουμε. Τίποτα άλλωστε δεν είναι βλαβερό αν είναι φτιαγμένο με αγνά υλικά και τρώγεται

Διαβάστε περισσότερα

Η νοστιμιά της άνοιξης

Η νοστιμιά της άνοιξης 30 ΜΑΡ/ ΔΕΥΤΕΡΑ Γλυκά σιροπιαστά πιτάκια γεμιστά με φρυγανιά και σουσάμι 15 λεπτά 30 λεπτά 40 άτομα δύσκολη Για τη ζύμη 2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλιά της σούπας Χωριό ελαιόλαδο

Διαβάστε περισσότερα

DELI SLIM ΚΩ : ΝΤΕΛΙ ίαιτα χαµηλή σε υδατάνθρακες υψηλή σε πρωτεΐνες Καλωσορίσατε σε έναν νέο τρόπο απώλειας βάρους. Σίγουρα έχετε διαβάσει ότι η κατανάλωση πολλών ζυµαρικών µπορεί να προκαλέσει αύξηση

Διαβάστε περισσότερα

145-12_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/19/12 12:32 PM Page 1 συ γνέ τ ςα

145-12_EntypoMyloiKritis:Layout 1 3/19/12 12:32 PM Page 1 συ γνέ τ ςα συ ντα γές ΤΣΟΥΡΕΚΙ Πασχαλινό YΛΙΚΑ Αλεύρι ΜΥΛΟΙ ΚΡΗΤΗΣ για Τσουρέκι: 1 κιλό (1 πακέτο) Μαγιά: 90 γρ. νωπή ή 27 γρ. ξηρή (3 φακελάκια) Ζάχαρη: 350 γρ. (1 & 1/2 κούπα) Νερό (χλιαρό): 100 γρ. (2/5 κούπας)

Διαβάστε περισσότερα

... ΥΠΟΟΜΑ Α 1 ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΕΙ Η ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΧΩΡΙΣ. Α/Α ΕΙ ΟΣ Μ/Μ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ 1 Γάλα φρέσκο πλήρες ή ελαφρύ σε συσκευασία 1 λίτρου Τεµ. 25.

... ΥΠΟΟΜΑ Α 1 ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΕΙ Η ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΧΩΡΙΣ. Α/Α ΕΙ ΟΣ Μ/Μ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ 1 Γάλα φρέσκο πλήρες ή ελαφρύ σε συσκευασία 1 λίτρου Τεµ. 25. ΥΠΟΟΜΑ Α 1 1 ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΕΙ Η 1 Γάλα φρέσκο πλήρες ή ελαφρύ σε συσκευασία 1 λίτρου Τεµ. 25.960 ΦΠΑ 13% ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΥΠΟΟΜΑ ΑΣ Α1,,.... 1.. ΤΜΗΜΑ Β1.1- ΕΙ Η ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ 1 Αλάτι Κιλό 25 2 Αλάτι θαλασσινό

Διαβάστε περισσότερα

Ψωμάκια με πράσινες ελιές για 12 ψωμάκια

Ψωμάκια με πράσινες ελιές για 12 ψωμάκια Ψωμάκια με πράσινες ελιές για 12 ψωμάκια για τη ζύμη 600 γρ. αλεύρι: μισό άσπρο και μισό ολικής άλεσης 1 κουταλάκι 1 ποτήρι χλιαρό νερό 1 κούπα ελαιόλαδο 1 1/2 κούπα χοντροκομμένες ελιές χωρίς κουκούτσια

Διαβάστε περισσότερα

Μενού Μεγάλης Εβδομάδας

Μενού Μεγάλης Εβδομάδας Μενού Μεγάλης Εβδομάδας Μ. Δευτέρα Κυρίως πιάτο : κοτόπουλο (φιλέτο μπούτι, χωρίς πέτσα και κόκαλο) με πατάτες στο φούρνο : αγγούρι και ντομάτα Τυρί : φέτα 497 θερμίδες 28,5 γρ. 39 γρ. 3 γρ. 23 γρ. 4,45

Διαβάστε περισσότερα

Ένα cookbook φέρνει την άνοιξη!

Ένα cookbook φέρνει την άνοιξη! Η ΓΙΩΤΗΣ υποδέχεται το Πάσχα με τις πιο ανοιξιάτικες γεύσεις! Με ένα cookbook γεμάτο νόστιμες, παραδοσιακές συνταγές που θα απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας τις γιορτινές ημέρες. Γευστικές πίτες,

Διαβάστε περισσότερα

Γαστρονομικός Τουρισμός

Γαστρονομικός Τουρισμός Γαστρονομικός Τουρισμός ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΚΑΘΩΣ Η ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ. Ο γαστρονομικός

Διαβάστε περισσότερα

NICER DICER PLUS Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

NICER DICER PLUS Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κωδ: ΝΑΙΣΕΡ-Π NICER DICER PLUS Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Θέση κοπής 1 Θέση κοπής 2 Α. Εξαρτήµατα κοπής Πάντοτε να τοποθετείτε το επιθυµητό εξάρτηµα κοπής στη θέση κοπής 1. Η µόνη εξαίρεση είναι όταν κόβετε σε 8 κοµµάτια

Διαβάστε περισσότερα

Από τα παιδιά της Γ τάξης του 14/θ Μειονοτικού Σχολείου Κενταύρου

Από τα παιδιά της Γ τάξης του 14/θ Μειονοτικού Σχολείου Κενταύρου Από τα παιδιά της Γ τάξης του 14/θ Μειονοτικού Σχολείου Κενταύρου Η παρούσα εκπαιδευτική δραστηριότητα υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Μαθαίνουμε Παρέα που χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα

Διαβάστε περισσότερα

7. Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγειρεύει για εσάς

7. Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγειρεύει για εσάς 7. Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου μαγειρεύει για εσάς Το εβδομαδιαίο μενού παρουσιάστηκε στο τρίτο κεφάλαιο του οδηγού μας. Ελάτε τώρα να δούμε επιλεγμένες συνταγές με τη βοήθεια του σεφ Αλέξανδρου Παπανδρέου,

Διαβάστε περισσότερα

1. Αγριογούρουνο πρασοσέλινο

1. Αγριογούρουνο πρασοσέλινο Αγαπητοί αναγνώστες μας γεια σας! Επειδή στην περιοχή μας αγαπημένη συνήθεια των κατοίκων είναι το κυνήγι, γι αυτό επιλέξαμε να σας παρουσιάσουμε στο ιστολόγιο του σχολείου μας συνταγές για κυνήγια, όπως

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΝΑΚ BAR RESTAURANT ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ. «εν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη από την αγάπη για το καλό φαγητό» George Bernard Shaw

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΝΑΚ BAR RESTAURANT ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ. «εν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη από την αγάπη για το καλό φαγητό» George Bernard Shaw ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΝΑΚ BAR RESTAURANT ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ «εν υπάρχει πιο ειλικρινής αγάπη από την αγάπη για το καλό φαγητό» George Bernard Shaw ΖΕΣΤΑ ΟΡΕΚΤΙΚΑ Γαρίδες* σαγανάκι σε πήλινο 9,50 Ελαιόλαδο, κρεµµύδι, σκόρδο,

Διαβάστε περισσότερα

Ασιατική κουζίνα: από τις διμοφιλέστερες κουζίνες σε όλο τον κόσμο!

Ασιατική κουζίνα: από τις διμοφιλέστερες κουζίνες σε όλο τον κόσμο! Ασιατική κουζίνα: από τις διμοφιλέστερες κουζίνες σε όλο τον κόσμο! Πρόσφατη έρευνα του site Hotels.com σε 27.000 «περιηγητές», έδειξε ότι οι κλασικές ευρωπαϊκές γεύσεις δέχονται πια σκληρό ανταγωνισμό

Διαβάστε περισσότερα

Καλλιεργήστε µανιτάρια στο σπίτι σας. Έτοιµο παστεριωµένο υπόστρωµα καλλιέργειας µανιταριών: Pleurotus ostreatus

Καλλιεργήστε µανιτάρια στο σπίτι σας. Έτοιµο παστεριωµένο υπόστρωµα καλλιέργειας µανιταριών: Pleurotus ostreatus Lets groow Mushrooms Καλλιεργήστε µανιτάρια στο σπίτι σας Έτοιµο παστεριωµένο υπόστρωµα καλλιέργειας µανιταριών: Pleurotus ostreatus Σύσταση: Άχυρο σίτου, µικκύλιο µανιταριού. Χωρίς συντηρητικά, λιπάσµατα

Διαβάστε περισσότερα

Όλα είναι πιο λαµπερά το Πάσχα, γι' αυτό άλλωστε αυτή η γιορτή λέγεται και Λαµπρή! Τα χρώµατα της φύσης είναι πιο έντονα, ο ήλιος πιο φωτεινός, τα

Όλα είναι πιο λαµπερά το Πάσχα, γι' αυτό άλλωστε αυτή η γιορτή λέγεται και Λαµπρή! Τα χρώµατα της φύσης είναι πιο έντονα, ο ήλιος πιο φωτεινός, τα Όλα είναι πιο λαµπερά το Πάσχα, γι' αυτό άλλωστε αυτή η γιορτή λέγεται και Λαµπρή! Τα χρώµατα της φύσης είναι πιο έντονα, ο ήλιος πιο φωτεινός, τα οικογενειακά τραπέζια γεµάτα µε πρόσωπα που ακτινοβολούν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 (01-05/10)

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 (01-05/10) ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 (01-05/10) Αρακάς λαδερός με πατάτες & άνηθο 408 10,7 49,9 12,4 10,7 19,7 2,7 (%) 20 21 17 31 43 30 14 Γίγαντες φούρνου 506 20,7 60,1 4,5 18,6 21,8 2,9 (%) 25 41 20 11 74 34 15 Τσιπούρα

Διαβάστε περισσότερα

NICER DICER SMART Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. οχείο περισυλλογής (0.8 l) Για απευθείας συλλογή των κοµµένων τροφίµων

NICER DICER SMART Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. οχείο περισυλλογής (0.8 l) Για απευθείας συλλογή των κοµµένων τροφίµων Κωδ: ΝΑΙΣΕΡ-Σ NICER DICER SMART Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 1. Περιεχόµενα και περιγραφή οχείο περισυλλογής (0.8 l) Για απευθείας συλλογή των κοµµένων τροφίµων Καπάκι κοπής Άνω µέρος κοπής και κάτω µέρος κοπής Καπάκι

Διαβάστε περισσότερα

Πίτα χωριάτικη με κιμά, μελιτζάνα και πράσο

Πίτα χωριάτικη με κιμά, μελιτζάνα και πράσο Πίτες Πίτα χωριάτικη με κιμά, μελιτζάνα και πράσο Υλικά (για 20 άτομα) Γέμιση ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο και χοιρινό ανάμεικτο 300 γρ μελιτζάνες 200 γρ πράσα αλάτι, πιπέρι, ρίγανη Ζύμη 800 γρ αλεύρι για όλες

Διαβάστε περισσότερα