Ανιχνευτές καπνού με αναρρόφηση αέρα Σειρά 420 Ειδικά περιβάλλοντα απαιτούν πολύ έγκαιρη ανίχνευση

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ανιχνευτές καπνού με αναρρόφηση αέρα Σειρά 420 Ειδικά περιβάλλοντα απαιτούν πολύ έγκαιρη ανίχνευση"

Transcript

1 Ανιχνευτές καπνού με αναρρόφηση αέρα Σειρά 420 Ειδικά περιβάλλοντα απαιτούν πολύ έγκαιρη ανίχνευση

2 2 Ανιχνευτές καπνού με αναρρόφηση αέρα: Μια σίγουρη επένδυση Προστατέψτε ενεργά τις επενδύσεις σας με ένα σύστημα ανίχνευσης καπνού με αναρρόφηση αέρα της Bosch Η επένδυση σε ένα σύστημα πυροπροστασίας είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος για να εξασφαλίσετε την εταιρία σας. Προστατέψτε την εταιρία σας, τους υπαλλήλους σας και τα περιουσιακά σας στοιχεία με τεχνολογία από την Bosch. Πυκνότητα καπνού Η λύση σε ένα πρόβλημα που συνήθως παραβλέπεται Οι στατιστικές δείχνουν ότι σε ορισμένες χώρες, μια πυρκαγιά ξεσπά κάθε δύο δευτερόλεπτα. Οι συνέπειες μπορεί να είναι καταστροφικές - ακόμα και μια καλή ασφάλιση δεν είναι αρκετή. Η μόνη λύση είναι η ανίχνευση των πυρκαγιών όσο το δυνατόν νωρίτερα, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αντιμετώπισή τους προτού εξαπλωθούν και προκαλέσουν καταστροφές. Οι συμβατικοί συναγερμοί δεν ενεργοποιούνται παρά μόνο όταν η φωτιά έχει αρχίσει να υποβόσκει ή ακόμα και όταν έχει ξεσπάσει σε ανοικτή φλόγα. Σε αυτό το στάδιο, η αντιμετώπισή της μπορεί να είναι δύσκολη. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα των συστημάτων ανίχνευσης καπνού με αναρρόφηση αέρα: ανιχνεύουν πυρκαγιές κατά την έναρξή τους και παρέχουν πολύ έγκαιρη προειδοποίηση. Ακτίνα ανίχνευσης χωρίς σύστημα ανίχνευσης καπνού με αναρρόφηση αέρα Ακτίνα ανίχνευσης με σύστημα ανίχνευσης καπνού με αναρρόφηση αέρα Χρόνος Φάση πυρόλυσης Καπνός σχεδόν μη αντιληπτός από τον άνθρωπο Φάση υποβόσκουσας πυρκαγιάς Ο καπνός εξαπλώνεται αργά Ανοιχτή πυρκαγιά Ο καπνός και η θερμότητα εξαπλώνονται υπερβολικά Έγκαιρη προειδοποίηση με τα συστήματα ανίχνευσης καπνού με αναρρόφηση αέρα Πώς λειτουργούν τα συστήματα ανίχνευσης καπνού με αναρρόφηση αέρα Τα συστήματα καπνού με αναρρόφηση αέρα είναι δομοστοιχειακά, το οποίο διευκολύνει την προσαρμογή τους σε ειδικές κτιριακές συνθήκες και ενδεχόμενους κινδύνους πυρκαγιάς. Τα δύο κύρια στοιχεία είναι: σωλήνες δειγματοληψίας στον παρακολουθούμενο χώρο και μια μονάδα ανιχνευτή η οποία μπορεί να τοποθετηθεί αλλού. Ο ανιχνευτής παράγει κενό στους σωλήνες δειγματοληψίας διασφαλίζοντας συνεχή πρόσληψη αέρα από τους παρακολουθούμενους χώρους. Αυτά τα ενεργώς ληφθέντα δείγματα αέρα διοχετεύονται διαμέσου ενός ευαίσθητου οπτικού αισθητήρα σε ένα θάλαμο ανίχνευσης όπου ελέγχονται για σωματίδια καπνού. Ένας ευφυής επεξεργαστής σήματος αναλύει τότε τα μετρούμενα δεδομένα και αποφασίζει εάν υπάρχουν τυπικά χαρακτηριστικά πυρκαγιάς. Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ψευδείς συναγερμούς καταστέλλονται.

3 3 Τα πλεονεκτήματα των συστημάτων ανίχνευσης καπνού με αναρρόφηση αέρα Ανίχνευση υψηλής αξιοπιστίας για έγκαιρη προειδοποίηση: Η φωτιά ανιχνεύεται αμέσως μόλις αρχίσει (στη φάση "πυρόλυσης"). Αισθητήρες υψηλής ευαισθησίας ανιχνεύουν την παρουσία φωτιάς πριν απελευθερωθεί ορατός καπνός, προλαμβάνοντας έτσι αξιόπιστα σημαντικές ζημιές στις περισσότερες περιπτώσεις. Ελαχιστοποίηση ψευδών συναγερμών: Στα συστήματα ανίχνευσης καπνού με αναρρόφηση αέρα, η ευφυής επεξεργασία σήματος καταστέλλει σε μεγάλο βαθμό τους περιβαλλοντικούς παράγοντες που τυπικά προκαλούν ψευδείς συναγερμούς, όπως σκόνη, ρεύματα και ηλεκτρική παρεμβολή. Αυτό επιτρέπει μεγαλύτερη ευαισθησία και διασφαλίζει αξιόπιστη λειτουργία ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες με υψηλές οροφές, ακραίες θερμοκρασίες, βρωμιά και υγρασία. Ευέλικτη τοποθέτηση και συντήρηση: Οι μονάδες ανίχνευσης μπορούν επίσης να εγκατασταθούν εξωτερικά για την παρακολούθηση διπλών δαπέδων και καναλιών καλωδίων, έτσι ώστε το προσωπικό συντήρησης να μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση σε αυτές. Τα συστήματα ανίχνευσης καπνού με αναρρόφηση αέρα μπορούν να ενσωματωθούν διακριτικά στα κτίρια. Περιγραφή συστήματος Σύστημα σωλήνων Πατενταρισμένα φύλλα μείωσης αναρρόφησης με κλιμακωτές διαμέτρους οπών Τα δείγματα αέρα αναρροφώνται συνεχώς από τις προστατευμένες περιοχές μέσω καθορισμένων σημείων δειγματοληψίας. Μονάδα ανίχνευσης Η τελευταία λέξη στην τεχνολογία ανιχνευτών Αξιόπιστη και εξαιρετικά έγκαιρη προειδοποίηση με ευαισθησία καπνού από 0,05% Η ευφυής επεξεργασία σήματος διασφαλίζει ανίχνευση φωτιάς με υψηλή αξιοπιστία Καινοτομικοί αισθητήρες ροής αέρα Παρακολούθηση του συστήματος σωλήνων για διακοπή και συμφόρηση Με δυνατότητα ρύθμισης σε παρακολούθηση απλής οπής Στιβαροί, αυτοκαθαριζόμενοι αισθητήρες

4 4 Τεχνολογικά χαρακτηριστικά για αξιόπιστη ανίχνευση 1 Εξαιρετικά υψηλή ευαισθησία με φωτεινή πηγή υψηλής ισχύος (HPLS) 2 Μια φωτεινή πηγή υψηλής ισχύος καθιστά τα δομοστοιχεία ανίχνευσης πολύ πιο ευαίσθητα από τους κοινούς ανιχνευτές τύπου σημείου. Ο αέρας κατευθύνεται διαμέσου ενός ειδικού θαλάμου μέτρησης που αναπτύχθηκε ειδικά για εφαρμογές αυτού του είδους. Φωτεινή πηγή υψηλής ισχύος 1 Κατευθυνόμενο ρεύμα αέρα που εμποδίζει την εναπόθεση σωματιδίων 2 Φωτεινή πηγή (αποστολέας) 3 Φωτοδίοδος (δέκτης) 3 Στον θάλαμο ανίχνευσης, εξαιρετικά ευαίσθητοι αισθητήρες παρέχουν έγκαιρη προειδοποίηση για να εξασφαλίσουν αρκετό χρόνο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ή για τη λήψη άλλων μέτρων όπως απαιτείται. Η φωτεινή πηγή διαθέτει ένα ευνοϊκό φάσμα που εξασφαλίζει συνεπείς αποκρίσεις σε όλους τους τύπους πυρκαγιάς. Εντοπισμός πυρκαγιάς με ROOM-IDENT Το ROOM-IDENT επιτρέπει τόσο την πολύ έγκαιρη ανίχνευση όσο και τον εντοπισμό της πυρκαγιάς. Μία και μόνο μονάδα παρακολούθησης μπορεί να παρακολουθεί μέχρι πέντε χώρους. Το ROOM-IDENT ανιχνεύει την πηγή της φωτιάς σε τέσσερις φάσεις, εμφανίζοντας το αποτέλεσμα στη μονάδα και στον επηρεαζόμενο χώρο (προαιρετικό). Φάση Φάση 1 (κανονική λειτουργία): Οι σωλήνες που βρίσκονται στους διάφορους χώρους χρησιμοποιούνται για τη λήψη και αξιολόγηση δειγμάτων αέρα. Φάση 2 (πολύ έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιάς): Κάθε ύπαρξη καπνού αναρροφάται και αξιολογείται. Η παρουσία καπνού ενεργοποιεί αμέσως ένα συναγερμό επιτρέποντας την έγκαιρη επέμβαση. Φάση 2 Φάση 3 (αντίστροφη ροή): Ο ανεμιστήρας πρόσληψης απενεργοποιείται μόλις παραχθεί συναγερμός, και ενεργοποιείται ένας δεύτερος ανεμιστήρας που εκδιώκει όλα τα σωματίδια καπνού από τους σωλήνες προς την αντίθετη κατεύθυνση. Φάση 3 D C B Φάση Φάση 4 (εντοπισμός): Αφού το σύστημα σωλήνων καθαριστεί, η κατεύθυνση της ροής αέρα αντιστρέφεται και πάλι. Με βάση το χρόνο που χρειάζεται ο αναρροφώμενος καπνός για να φθάσει στο δομοστοιχείο ανίχνευσης, το σύστημα καθορίζει σε ποιον από τους παρακολουθούμενους χώρους βρίσκεται η φωτιά.

5 5 Το ευφυές σύστημα σωλήνων Η ροή αέρα παρακολουθείται συνεχώς και με ευφυή τρόπο για διακοπή και συμφόρηση. Η ευαισθησία μπορεί να ρυθμιστεί ελεύθερα, ακόμα και μέχρι παρακολούθηση απλής οπής. Αυτή η λειτουργία περιλαμβάνει επίσης αντιστάθμιση θερμοκρασίας και μπορεί να προγραμματιστεί για να λαμβάνει υπόψη την ατμοσφαιρική πίεση Παράδειγμα διατάξεων σωλήνων για χρήση ενός δομοστοιχείου ανιχνευτή 1 Διαμόρφωση I 2 Διαμόρφωση U 3 Διαμόρφωση M 4 Διαμόρφωση διπλού U Παράδειγμα διατάξεων σωλήνων για ρύθμιση δύο ανιχνευτών 1 Προστασία χώρων 2 Προστασία εγκαταστάσεων ή μικρών χώρων Φιλμ μείωσης αναρρόφησης Κλιμακωτά φύλλα μείωσης αναρρόφησης επιτυγχάνουν ισορροπημένα δείγματα αέρα σε όλα τα σημεία δειγματοληψίας και αποτρέπουν το ενοχλητικό σφύριγμα (κλίμακα σχεδίου 1:1). Παρελκόμενα (επιλογή) Κλιπ πάγου Χειροκίνητες και αυτόματες συσκευές αποφύσησης για την εξάλειψη του πάγου και της σκόνης Ασφάλεια πυροκρότησης για περιοχές με κίνδυνο έκρηξης Φίλτρα για χώρους με υπερβολική σκόνη Παγίδα ατμού Λειτουργία του τοπικού δικτύου ασφαλείας (LSN) Οι ανιχνευτές καπνού με αναρρόφηση αέρα της σειράς 420 λειτουργούν με το σύστημα διαύλου του τοπικού δικτύου ασφαλείας (LSN) της Bosch. Το LSN είναι ένα ελεύθερα διαμορφώσιμο σύστημα διαύλου ασφαλείας που προσφέρει ευρεία επιλογή ανιχνευτών πυρκαγιάς, εισβολής και δυσλειτουργίας, μονάδων χειρισμού και συσκευών στόχευσης από πολλαπλούς κατασκευαστές. Ο δίαυλος χρησιμοποιεί την αρχή κυρίου-υποτελούς, με όλους τους ανιχνευτές καπνού, ενδεικτικές λυχνίες από απόσταση, συσκευές συναγερμού πυρκαγιάς, ανιχνευτές εισβολής, πληκτρολόγια, συσκευές οπλισμού και σειρήνες που είναι συνδεδεμένα σε αυτόν. Το δίκτυο μπορεί να δομηθεί ευέλικτα με διαμορφώσεις βρόχου, στελέχους ή απλής παροχής - οι δυνατότητες επεκτείνονται επιπρόσθετα από διασυνδέσεις με εισόδους και εξόδους και διατάξεις επέκτασης ζώνης Τροφοδοσία και δεδομένα μεταδίδονται με δύο σύρματα. Διατίθεται μια ευρεία γκάμα εξαρτημάτων LSN, που συμπεριλαμβάνει πάνω από 70 διαφορετικούς αισθητήρες από έξι κατασκευαστές και διάφορους τύπους πίνακα από οκτώ κατασκευαστές. Το σύστημα συμμορφούται με το πρότυπο EN 54, EN Βαθμός 4 και VdS Κατηγορία C. Τεχνολογία και μονάδες "LSN improved" υποστηρίζουν ρεύματα μέχρι 1500 ma για μέχρι 3000 μέτρα. Η τάση στο δίαυλο LSN είναι 30 V στο δομοστοιχείο οδηγού διαύλου.

6 6 Σειρά FAS-420-TM Αυτή η οικονομική, συμπαγής λύση είναι ιδανική για την προστασία χώρων μέχρι 400 τετραγωνικών μέτρων, ακόμα και κάτω από δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες. Αυτή η οικονομική, συμπαγής λύση παρακολουθεί ξεχωριστά μέχρι πέντε χώρους - συμπεριλαμβανομένων και μικρών χώρων - και καθορίζει τις θέσεις των ανιχνευόμενων πυρκαγιών. Με καινοτομικούς αισθητήρες ροής αέρα, υποστηρίζει μέχρι οκτώ ανοίγματα αναρρόφησης με ένα σωλήνα των 40 μέτρων ή δύο σωλήνες των 25 μέτρων. Είναι κατάλληλη για χώρους μέχρι 400 τετραγωνικών μέτρων, και οι πιθανές εφαρμογές περιλαμβάνουν δωμάτια ξενοδοχείων, μικρούς χώρους υπολογιστικών συστημάτων, μικρές αποθήκες με μεγάλο ύψος κ.λπ.

7 7 Σειρά FAS-420-TP Αυτή η λύση γενικής χρήσης μπορεί να διαμορφωθεί έτσι ώστε μια πυρκαγιά να πρέπει να επιβεβαιωθεί από δύο ανιχνευτές για να ενεργοποιηθεί συναγερμός (εξάρτηση δύο ανιχνευτών). Παρόλ' αυτά, είναι δυνατή η χρήση μόνο ενός ανιχνευτή. Υποστηρίζονται μέχρι 48 ανοίγματα αναρρόφησης ανά σύστημα, με μέγιστο μήκος σωλήνων τα 360 μέτρα. Προαιρετικά, το σύστημα μπορεί να δικτυωθεί. Οι εφαρμογές περιλαμβάνουν εργοστάσια παραγωγής, χώρους ελεγχόμενης καθαρότητας αέρα και μεγάλους χώρους υπολογιστικών συστημάτων, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής που χρειάζεται προστασία.

8 8 Σειρά FAS-420-TT Αυτή η λύση γενικής χρήσης περιλαμβάνει εμφάνιση συναγερμών 10 σταδίων με έως τρία επίπεδα συναγερμού (πληροφοριακός, αρχικός συναγερμός, κύριος συναγερμός). Παρέχει επίσης ένα ραβδόγραμμα δέκα ψηφίων για την παρακολούθηση της μόλυνσης καπνού (επίσης διαθέσιμο σε έκδοση MicroSens). Είναι δυνατό να τοποθετηθούν δύο δομοστοιχεία, διπλασιάζοντας την παρακολουθούμενη περιοχή, τα οποία μπορούν επίσης να συνδεθούν έτσι ώστε μια πυρκαγιά να πρέπει να επιβεβαιωθεί από δύο ανιχνευτές για να ενεργοποιηθεί συναγερμός. Υποστηρίζονται μέχρι 48 ανοίγματα αναρρόφησης ανά σύστημα, με μέγιστο μήκος σωλήνων τα 360 μέτρα. Η γκάμα των εφαρμογών περιλαμβάνει εγκαταστάσεις παραγωγής, χώρους ελεγχόμενης καθαρότητας αέρα και μεγάλους χώρους υπολογιστικών συστημάτων.

9 9 Χαρακτηριστικά του προϊόντος TM TP TT Κατάλληλο για χρήση κάτω από δύσκολες συνθήκες Πρακτικά εργαλεία εγκατάστασης Πιστοποιημένο κατά VdS και EN 54 Κατάλληλο για εφαρμογές κατάψυξης Μέχρι τρία επίπεδα συναγερμού, με αρχικό συναγερμό και κύριο συναγερμό Ευφυής επεξεργασία σήματος Ρυθμιζόμενη ευαισθησία σε 0,05%/m απόκρυψης φωτός για κύριο συναγερμό Ευαισθησία οθόνης που ξεκινά από 0,005%/m απόκρυψης φωτός Εμφάνιση συναγερμών 10 επιπέδων για πυκνότητα καπνού Εξάρτηση δύο ζωνών Εξάρτηση δύο ανιχνευτών Μέχρι 48 ανοίγματα αναρρόφησης ανά σύστημα, μέγιστο μήκος σωλήνων 360 μέτρα ROOM-IDENT Εκτεταμένη γκάμα παρελκομένων Καινοτομική τεχνολογία αισθητήρων ροής αέρα Επαφές ρελέ με δυνατότητα σύνδεσης με το σύστημα πυροπροστασίας μέσω τοποθέτησης και άμεσης λειτουργίας ("plug & play") Διαγνωστικό εργαλείο υπερύθρων

10 10 Ευρεία γκάμα εφαρμογών Χάρη στα κορυφαία χαρακτηριστικά τους, τα συστήματα ανίχνευσης καπνού με αναρρόφηση αέρα από την Bosch μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν οπουδήποτε. Οι κύριες εφαρμογές τους περιλαμβάνουν χώρους ελεγχόμενης καθαρότητας αέρα, αποθήκες μεγάλου ύψους, εργοστάσια, κυλιόμενους ιμάντες μεταφοράς, χαρτοποιίες, εργοστάσια ανακύκλωσης, κέντρα δεδομένων, ψευδοδάπεδα, κανάλια καλωδίων, κιβώτια μεταγωγής, τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, εργοστάσια υψηλής τάσης, χώρους δοκιμών ηλεκτρομαγνητικής συμβατότητας (EMC), κτίρια με υαλοπίνακες, ανελκυστήρες, κυλιόμενες σκάλες, χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, σύγχρονα και ιστορικά κτίρια, βιβλιοθήκες, σάουνες, δωμάτια ξενοδοχείων και κελιά φυλακών. Τα συστήματα ανίχνευσης καπνού με αναρρόφηση αέρα Σειρά 420 μπορούν επίσης να προσαρμοστούν στις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Απλά επικοινωνήστε μαζί μας! Παράδειγμα 1: Αποθήκη μεγάλου ύψους Το σύστημα σωλήνων είναι εύκολο να ενσωματωθεί στο σχεδιασμό της αποθήκης. Ενεργή δειγματοληψία αέρα σε ολόκληρο το ύψος διασφαλίζει την έγκαιρη ανίχνευση. Τα εξαρτήματα του συστήματος είναι εύκολα προσπελάσιμα, το οποίο μειώνει τα έξοδα εγκατάστασης και σέρβις. Οι κανονικές λειτουργίες μπορούν να συνεχίζουν ενώ διενεργούνται εργασίες συντήρησης. Παράδειγμα 2: Εργοστάσιο Το σύστημα σωλήνων είναι εύκολο να εγκατασταθεί στα στοιχεία στήριξης του κτιρίου παραγωγής. Αυτό διασφαλίζει την αξιόπιστη ανίχνευση σε περιοχές με υψηλά επίπεδα σκόνης και μόλυνσης. Η μονάδα ανιχνευτή είναι εγκατεστημένη στο ύψος των οφθαλμών. Η συντήρηση και το σέρβις είναι απλά, επίσης σε κτίρια με μεγάλο ύψος και όταν υπάρχουν πολύπλοκα συστήματα μεταφοράς στην οροφή.

11 11 Παράδειγμα 3: Βιβλιοθήκη Η τεχνολογία ανίχνευσης υψηλής ευαισθησίας του συστήματος με φωτεινή πηγή υψηλής ισχύος (HPLS) διασφαλίζει εξαιρετικά έγκαιρη ειδοποίηση πυρκαγιάς για την προστασία των αρχειοθετημένων βιβλίων και εγγράφων. Οι σωλήνες μπορούν να εγκατασταθούν απευθείας επάνω στα ράφια. Είναι δυνατό να υλοποιηθεί μια προσέγγιση συναγερμού πολλαπλών σταδίων για την προστασία αναντικατάστατων τεμαχίων. Τα πάντα είναι δυνατά Οι ανιχνευτές καπνού με αναρρόφηση αέρα Σειρά 420 της Bosch ικανοποιούν τα υψηλότερα πρότυπα όσον αφορά την ασφάλεια, αξιοπιστία και ευελιξία. Οι αισθητήρες υψηλής ευαισθησίας που διαθέτουν ανιχνεύουν την πυρκαγιά στο πρωιμότερο δυνατό στάδιο. Η ευφυής επεξεργασία σήματας εξαλείφει αποτελεσματικά τους εξωγενείς παράγοντες που θα μπορούσαν σε αντίθετη περίπτωση να ενεργοποιήσουν ψευδή συναγερμό. Με αυτά τα συστήματα εξοικονομείτε επίσης χρόνο και χρήματα για συντήρηση και σέρβις.

12 Μία Παράδοση Ποιότητας και Καινοτομίας Για περισσότερα από 100 χρόνια, το όνομα Bosch είναι συνώνυμο της ποιότητας και της αξιοπιστίας. Η Bosch είναι ο παγκόσμιος προμηθευτής επιλογών για καινοτομικές τεχνολογίες, υποστηριζόμενες από τα υψηλότερα πρότυπα υπηρεσιών και υποστήριξης. Τα Συστήματα Ασφαλείας της Bosch με υπερηφάνεια προσφέρουν μια πλήρη σειρά λύσεων για συστήματα προστασίας, ασφάλειας, επικοινωνιών και ήχου με την συνδρομή των οποίων υλοποιούνται καθημερινά εφαρμογές σε όλο τον κόσμο, από κυβερνητικά κτήρια και δημόσιους χώρους έως βιομηχανίες, εκπαιδευτικά ιδρύματα και κατοικίες. Bosch Security Systems Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας ή στείλτε μας ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση Bosch Sicherheitssysteme GmbH, 2008 Με την επιφύλαξη τροποποιήσεων Εκτυπώθηκε στη Γερμανία 09/08 Printer FS-OT-el-01_F01U517950_01

Πίνακας ελέγχου συναγερμού Easy Series Κάνουμε την ασφάλεια εύκολη υπόθεση διαθέτοντας wlsn*

Πίνακας ελέγχου συναγερμού Easy Series Κάνουμε την ασφάλεια εύκολη υπόθεση διαθέτοντας wlsn* «Η προστασία απενεργοποιήθηκε» Πίνακας ελέγχου συναγερμού Easy Series Κάνουμε την ασφάλεια εύκολη υπόθεση διαθέτοντας wlsn* * Ασύρματο τοπικό δίκτυο ασφαλείας 2 Πρώτα απ όλα η ασφάλεια Φυσικά επιθυμείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακό Σύστημα Ανακοινώσεων και Φωνητικού Συναγερμού Praesideo Μετάδοση μηνυμάτων κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες

Ψηφιακό Σύστημα Ανακοινώσεων και Φωνητικού Συναγερμού Praesideo Μετάδοση μηνυμάτων κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες Ψηφιακό Σύστημα Ανακοινώσεων και Φωνητικού Συναγερμού Praesideo Μετάδοση μηνυμάτων κάτω απο οποιεσδήποτε συνθήκες 2 Συσκευή Ανακοινώσεων και Φωνητικού Συναγερμού Praesideo από την Bosch Κρατήστε το κοινό

Διαβάστε περισσότερα

Εστιάστε την προσοχή σας Intelligent Video Analysis της Bosch

Εστιάστε την προσοχή σας Intelligent Video Analysis της Bosch Εστιάστε την προσοχή σας Intelligent Video Analysis της Bosch 2 Και αντιδράστε άμεσα και αποτελεσματικά με Intelligent Video Analysis της Bosch Ανεξάρτητα από το εάν το σύστημά σας χρησιμοποιεί λίγες ή

Διαβάστε περισσότερα

Λύσεις ηχοσυστημάτων ανακοινώσεων Plena Μια ευέλικτη προσέγγιση στη διαχείριση ήχου

Λύσεις ηχοσυστημάτων ανακοινώσεων Plena Μια ευέλικτη προσέγγιση στη διαχείριση ήχου Λύσεις ηχοσυστημάτων ανακοινώσεων Plena Μια ευέλικτη προσέγγιση στη διαχείριση ήχου 2 Λύσεις ηχοσυστημάτων ανακοινώσεων Plena Το επεκτάσιμο ηχοσύστημα ανακοινώσεων Είτε πρόκειται για ένα τοπικό σούπερ

Διαβάστε περισσότερα

Συνεδριακό σύστημα CCS 900 Ultro Αποτελεσματική συνεδριακή τεχνολογία

Συνεδριακό σύστημα CCS 900 Ultro Αποτελεσματική συνεδριακή τεχνολογία Μία Παράδοση Ποιότητας και Καινοτομίας Για περισσότερα από 0 χρόνια, το όνομα Bosch είναι συνώνυμο της ποιότητας και της αξιοπιστίας. Η Bosch είναι ο παγκόσμιος προμηθευτής επιλογών για καινοτομικές τεχνολογίες,

Διαβάστε περισσότερα

Bosch DCN Επόμενης γενιάς Διάλογος χωρίς όρια...

Bosch DCN Επόμενης γενιάς Διάλογος χωρίς όρια... Bosch DCN Επόμενης γενιάς Διάλογος χωρίς όρια... Με νέο δυναμικό λογισμικό! 2 DCN Επόμενης γενιάς Σχεδιασμένο να είναι διακριτικό Το Ψηφιακό Συνεδριακό Δίκτυο (DCN) Επόμενης γενιάς της Bosch αποτελεί το

Διαβάστε περισσότερα

wlsn* αµφίδροµο ασύρµατο δίκτυο Ο γρήγορος δρόµος προς ακόµη πιο αξιόπιστη ασφάλεια

wlsn* αµφίδροµο ασύρµατο δίκτυο Ο γρήγορος δρόµος προς ακόµη πιο αξιόπιστη ασφάλεια wlsn* αµφίδροµο ασύρµατο δίκτυο Ο γρήγορος δρόµος προς ακόµη πιο αξιόπιστη ασφάλεια * ασύρµατο τοπικό δίκτυο ασφαλείας 2 Τι είναι το wlsn; Το ασύρµατο τοπικό δίκτυο ασφάλειας wlsn της Bosch Security Systems

Διαβάστε περισσότερα

Διατάξεις φωτισμού AEGIS από την Bosch Φωτισμός προστασίας και ασφάλειας

Διατάξεις φωτισμού AEGIS από την Bosch Φωτισμός προστασίας και ασφάλειας Διατάξεις φωτισμού AEGIS από την Bosch Φωτισμός προστασίας και ασφάλειας 2 Διατάξεις φωτισμού AEGIS Διατάξεις φωτισμού AEGIS Illuminators Φωτισμός προστασίας & ασφάλειας Η τεχνολογία Constant Light, για

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Εξοικονόμηση Ενέργειας Αξιοποιώντας στο μέγιστο την ενέργειά σας Εξοικονόμηση Ενέργειας Οδηγός Λύσεων Γίνετε ένας πραγματικός ειδικός στην εξοικονόμηση ενέργειας Επισκεφθείτε το web site μας και μάθετε περισσότερα! www.schneider-electric.gr

Διαβάστε περισσότερα

Linear Heat Series. Γραμμικό σύστημα ανιχνευτών θερμότητας οπτικών ινών. Κατασκευαστικές μονάδες και αποθήκες

Linear Heat Series. Γραμμικό σύστημα ανιχνευτών θερμότητας οπτικών ινών. Κατασκευαστικές μονάδες και αποθήκες Linear Heat Series Γραμμικό σύστημα ανιχνευτών θερμότητας οπτικών ινών Τούνελ & υπόγειους σιδηρόδρομους Μεταφορικές ταινίες Πάρκινγκ Κατασκευαστικές μονάδες και αποθήκες Διυλιστήρια και σταθμοί παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός αναφοράς καμερών

Οδηγός αναφοράς καμερών Οδηγός αναφοράς καμερών Περιεχόμενα Πίνακες επιλογών 4 Κάμερες FlexiDome I & II 10 Flexidome VF Κάμερες ασφαλείας μεταβλητής εστίασης 12 FlexiDome XT+ & XF Κάμερες ασφαλείας υψηλής αντοχής 14 FlexiDome

Διαβάστε περισσότερα

V2.5. Οδηγός χρήσης. Logitech Digital Video Security System

V2.5. Οδηγός χρήσης. Logitech Digital Video Security System V2.5 Οδηγός χρήσης Logitech Digital Video Security System 2008 Logitech. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Η επωνυμία Logitech, το λογότυπο Logitech και τα άλλα σήματα της Logitech είναι ιδιοκτησία

Διαβάστε περισσότερα

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ νεση όλα-σε-ένα για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Θέρμανση, ζεστό νερό χρήσης και ψύξη Βιώσιμες ενεργειακές λύσεις για

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ι ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΤΙΡΙΩΝ (Π.Δ. 71/88) ΑΘΗΝΑ 1999 2 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΤΙΡΙΩΝ Π.Δ. 71 / 88 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

1200. EΓΚΑΤΑΣΤΑΣH ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ

1200. EΓΚΑΤΑΣΤΑΣH ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ 1200.1 Πεδίο Εφαρμογής Ορισμοί 1200. EΓΚΑΤΑΣΤΑΣH ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ Το τμήμα αυτό της Γενικής Τεχνικής Συγγραφής Υποχρεώσεων αναφέρεται στα υλικά, στις εργασίες και τον ενδεδειγμένο τρόπο κατασκευής της εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Τρόποι χρήσης, Εγκατάστασης και Ελέγχου Συστημάτων Φωτισμού Ασφαλείας και Πυρανίχνευσης www.olympia-electronics.gr

Τρόποι χρήσης, Εγκατάστασης και Ελέγχου Συστημάτων Φωτισμού Ασφαλείας και Πυρανίχνευσης www.olympia-electronics.gr Τρόποι χρήσης, Εγκατάστασης και Ελέγχου Συστημάτων Φωτισμού Ασφαλείας και Πυρανίχνευσης Σκοπός του φωτισμού ασφαλείας. Είναι μόνο για διαφυγή ή και για φωτισμό έκτακτης ανάγκης. Στην περίπτωση της διαφυγής

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος. Για όλες τις εποχές ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΕΣΗΣ. Θέρμανση. Κλιματισμός. Εφαρμοσμένα συστήματα. Ψύξη

Κατάλογος. Για όλες τις εποχές ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΕΣΗΣ. Θέρμανση. Κλιματισμός. Εφαρμοσμένα συστήματα. Ψύξη Κατάλογος Για όλες τις εποχές ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΕΣΗΣ Θέρμανση Κλιματισμός Εφαρμοσμένα συστήματα Ψύξη ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ Με την ειδική τεχνολογία inverter της Daikin και την καινοτόμο

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο μέτρο σύγκρισης GENUS PREMIUM ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ INFO TOP

Το νέο μέτρο σύγκρισης GENUS PREMIUM ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ INFO TOP Το νέο μέτρο σύγκρισης GENUS PREMIUM ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ INFO TOP Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Ariston, πρωταθλητής στην άνεση και στην απόδοση.

Διαβάστε περισσότερα

Προδιαγραφές ποιότητας ISO 9001-2008

Προδιαγραφές ποιότητας ISO 9001-2008 Οι συσκευές παραγωγής ζεστού νερού χρήσης Rinnai Infinity είναι προϊόντα πιστοποιημένα με το σήμα CE, από τον ευρωπαϊκό οργανισμό πιστοποίησης Technigas. Infinity 11e - REU-VRM1120WD-E Infinity 14e - REU-VRM1420WD-E

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Συναγερµού Easy Series - Κάνουµε την ασφάλεια εύκολη υπόθεση

Πίνακας Συναγερµού Easy Series - Κάνουµε την ασφάλεια εύκολη υπόθεση Έγιναν όλες οι δοκιµές Πίνακας Συναγερµού Easy Series - Κάνουµε την ασφάλεια εύκολη υπόθεση Πανίσχυρος και αξιόπιστος πίνακας ελέγχου συναγερµού Ένας πανίσχυρος πίνακας ελέγχου συναγερµού δεν είναι απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

Off-Grid Solutions. The Future of Solar Technology

Off-Grid Solutions. The Future of Solar Technology EL Off-Grid Solutions The Future of Solar Technology Sunny FaMIly 20/202 Medium Power Solutions Medium Power Solutions Στο παρόν έντυπο θα βρείτε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες για τη σχεδίαση και διαστασιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός πυροπροστασίας των κτιρίων

Κανονισμός πυροπροστασίας των κτιρίων Κανονισμός πυροπροστασίας των κτιρίων Π.Δ. 71/88 (ΦΕΚ-32 Α') : Κανονισμός πυροπροστασίας των κτιρίων (Με το Π.Δ. 531/89 (ΦΕΚ-223 Α') ορίστηκε ότι οι διατάξεις του άνω Π.Δ. 71/88 δεν έχουν εφαρμογή σε κτίρια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ "ΚΟΜΜΟ" ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ

ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ ΚΟΜΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ "ΚΟΜΜΟ" ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ Πέλλετ καύσιμο από βιομάζα βιοκαύσιμο 1 Οι συσκευές θέρμανσης (εφεξής "σόμπες") της εταιρίας ALFA PLAM (εφεξής ALFA PLAM) κατασκευάζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ & ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΜΑΣ

ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ & ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ & ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΊΕΣ ΜΑΣ Ανελκυστήρας Gen2Σ ενεργειακής κλάσης Α. Οηγεί την Ιοιότητα ανέλκυσης σε ανώτερο ειίιεο. 9 ια μια Ιράσινη Ιοιότητα ιαρόμων ειιλέξτε τη νέα γενιά συστημάτων Προϊόντα OTIS

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΕΤ «ΑΛΦΑ ΠΕΛΕΤ 9» ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ

ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΕΤ «ΑΛΦΑ ΠΕΛΕΤ 9» ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΕΤ «ΑΛΦΑ ΠΕΛΕΤ 9» ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Πέλετ καύσιμο από ξύλινη βιομάζα βιοκαύσιμο Οι συσκευές θέρμανσης (εφεξής "σόμπες") της εταιρίας ΑΛΦΑ ΠΛΑΜ (εφεξής ALFA PLAM) κατασκευάζονται

Διαβάστε περισσότερα

SUNNY CENTRAL 500CP XT/630CP XT/720CP XT/ 760CP XT/800CP XT/850CP XT/900CP XT

SUNNY CENTRAL 500CP XT/630CP XT/720CP XT/ 760CP XT/800CP XT/850CP XT/900CP XT Τεχνικές πληροφορίες Σημαντικές υποδείξεις για τη μεταφορά και την τοποθέτηση για SUNNY CENTRAL 500CP XT/630CP XT/720CP XT/ 760CP XT/800CP XT/850CP XT/900CP XT Περιεχόμενα Χάρη στο μικρών διαστάσεων και

Διαβάστε περισσότερα

GENUS PREMIUM HP ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ. Θέρμανση στον υψηλότερο βαθμό

GENUS PREMIUM HP ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ. Θέρμανση στον υψηλότερο βαθμό GENUS PREMIUM HP ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ Θέρμανση στον υψηλότερο βαθμό Δημιουργεί νέα ρεκόρ ισχύος Υψηλή ισχύς/ενεργειακή εξοικονόμηση (έως και 35% σε σχέση με συστήματα προηγούμενης

Διαβάστε περισσότερα

ABB i-bus KNX Room Master Premium RM/S 2.1 Ευφυής κεντρικός έλεγχος για διαμερίσματα και δωμάτια ξενοδοχείων

ABB i-bus KNX Room Master Premium RM/S 2.1 Ευφυής κεντρικός έλεγχος για διαμερίσματα και δωμάτια ξενοδοχείων ABB i-bus KNX Room Master Premium RM/S 2.1 Ευφυής κεντρικός έλεγχος για διαμερίσματα και δωμάτια ξενοδοχείων Περιεχόμενα 1. ABB Room Master Solution 1 1.1. Χρήση σε ξενοδοχεία 2 1.2. Χρήση σε νοσοκομεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: ΑΡ. ΜΕΛ. ΕΡΓΟ : Ενεργειακή Αναβάθµιση των Υφιστάµενων ηµοτικών Κτιρίων (Πράξη: Εξοικονόµηση Ενέργειας στο ήµο Αµαρουσίου)

ΕΡΓΟ: ΑΡ. ΜΕΛ. ΕΡΓΟ : Ενεργειακή Αναβάθµιση των Υφιστάµενων ηµοτικών Κτιρίων (Πράξη: Εξοικονόµηση Ενέργειας στο ήµο Αµαρουσίου) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΓΟ: ΑΡ. ΜΕΛ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ (ΠΡΑΞΗ: ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Λέβητας πετρελαίου-αερίου. Enersave ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.2

Λέβητας πετρελαίου-αερίου. Enersave ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.2 Λέβητας πετρελαίου-αερίου Enersave ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ: 1.2 Περιεχόμενα ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ... 1 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 3 2 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ... 3 3 ΓΕΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα