Ειδοποίηση για τη χρήση... 2

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ειδοποίηση για τη χρήση... 2"

Transcript

1 Πίνακας Περιεχομένων Ειδοποίηση για τη χρήση... 2 Πληροφορίες ασφαλείας...2 Όρια εκπομπών κλάσης B...2 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας...2 Προφυλάξεις...4 Προειδοποιήσεις ασφαλείας για τα μάτια...6 Εισαγωγή... 7 Χαρακτηριστικά προϊόντος...7 Περιεχόμενα συσκευασίας...8 Περιγραφή προϊόντος...9 Κύρια μονάδα...9 Πάνελ ελέγχου...10 Οπίσθια όψη...11 Τηλεχειριστήριο...12 Εγκατάσταση Σύνδεση του βιντεοπροβολέα...13 Σύνδεση με επιτραπέζιο / φορητό υπολογιστή...13 Σύνδεση σε πηγές βίντεο...14 Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση του βιντεοπροβολέα...15 Ενεργοποίηση του βιντεοπροβολέα...15 Απενεργοποίηση του βιντεοπροβολέα...16 Ένδειξη προειδοποίησης...16 Ρύθμιση της προβαλλόμενης εικόνας...17 Ρύθμιση του ύψους του βιντεοπροβολέα...17 Ρύθμιση Ζουμ και Εστίασης...18 Χειριστήρια χρήστη Πάνελ ελέγχου...19 Τηλεχειριστήριο...20 Μενού προβολής στην οθόνη (OSD)...22 Τρόπος λειτουργίας...22 Δομή του μενού...23 ΕΙΚΟΝΑ...24 ΟΘΟΝΗ...29 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ...31 ΕΠΙΛΟΓΕΣ...39 Παραρτήματα Επίλυση Προβλημάτων...44 Προβλήματα Εικόνας...44 Προβλήματα διακοπής...46 Ενδείξεις κατάστασης προβολέα...47 Προβλήματα με το τηλεχειριστήριο...48 Προβλήματα στον Ήχο...48 Αντικατάσταση της λάμπας...49 Καθαρισμός του προβολέα...50 Λειτουργίες συμβατότητας...51 Εγκατάσταση οροφής...53 Γραφεία της Optoma Διεθνώς...54 Κανονισμοί και προειδοποιήσεις ασφαλείας...56 Συνθήκες λειτουργίας...57

2 Ειδοποίηση για τη χρήση Πληροφορίες ασφαλείας Ο κεραυνός με την κεφαλή βέλος, μέσα σε ένα ισόπλευρο τρίγωνο, είναι για να προειδοποιεί τον χρήστη για την παρουσία "επικίνδυνης τάσης" στο εσωτερικό του προϊόντος, η οποία μπορεί να είναι επαρκούς τάσης για να αποτελεί κίνδυνο ηλεκτροπληξίας για ανθρώπους. Το θαυμαστικό μέσα σε ένα ισόπλευρο τρίγωνο είναι για να προειδοποιεί τον χρήστη για την παρουσία σημαντικών οδηγιών λειτουργίας και συντήρησης (επισκευής) του προϊόντος στα συνοδευτικά έγγραφα της συσκευής. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ 'Η ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ, ΜΗΝ ΕΚΘΕΤΕΤΕ ΤΟΝ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΑ ΣΕ ΒΡΟΧΗ 'Η ΣΕ ΥΓΡΑΣΙΑ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ. ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΛΗΜΑ. ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΣ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Όρια εκπομπών κλάσης B Αυτή η ψηφιακή συσκευή κλάσης B συμμορφώνεται με όλες τις απαιτήσεις των Καναδικών Κανονισμών για Εξοπλισμό που Προκαλεί Παρεμβολές. Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Διαβάστε τις παρούσες οδηγίες πριν χρησιμοποιείσετε τον βιντεοπροβολέα. Φυλάξτε αυτές τις οδηγίες, πιθανόν να τις χρειαστείτε μελλοντικά. Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες. Εγκαταστήστε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή: A. Μην φράσσετε τα ανοίγματα εξαερισμού. Για να εξασφαλίσετε αξιόπιστη λειτουργία του προβολέα και να τον προφυλάξετε από υπερθέρμανση, τοποθετήστε τον σε σημείο και θέση που δεν εμποδίζουν τον εξαερισμό του. Για παράδειγμα, μην τοποθετείτε τον προβολέα πάνω σε κρεβάτια, καναπέδες, χαλιά ή παρόμοιες επιφάνειες που μπορούν να μποκάρουν τα ανοίγματα εξαερισμού. Μην τοποθετείτε τον προβολέα σε κλειστούς χώρους, όπως βιβλιοθήκες και ντουλάπια, που μπορούν να εμποδίσουν την κυκλοφορία του αέρα από τα ανοίγματα αερισμού του. B. Μην χρησιμοποιείτε τον προβολέα κοντά σε νερό ή υγρασία. Για να μειώσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς ή ηλεκτροπληξίας, μην εκθέτε τον προβολέα σε βροχή ή σε υγρασία. C. Μην τοποθετείτε τη συσκευή κοντά σε πηγές θερμότητας, όπως καλοριφέρ, θερμάστρες, σόμπες ή άλλες συσκευές (συμπεριλαμβανομένων των ενισχυτών) που παράγουν θερμότητα. Καθαρίστε τη συσκευή μόνο με στεγνό πανί.

3 Να χρησιμοποιείτε μόνο εξαρτήματα/αξεσουάρ που καθορίζονται από τον κατασκευαστή. Για σέρβις, απευθυνθείτε μόνο σε εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό. Επισκευή του προβολέα απαιτείται μόνο όταν έχει υποστεί οποιαδήποτε βλάβη, όπως: Ειδοποίηση για τη χρήση Έχει καταστραφεί το καλώδιο ή το φις τροφοδοσίας. Έχουν πέσει υγρά ή αντικείμενα μέσα στη συσκευή. Ο προβολέας έχει εκτεθεί σε βροχή ή σε υγρασία, δεν λειτουργεί κανονικά ή έχει πέσει κάτω. Μην επιχειρήσετε να επισκευάσετε μόνοι σας τον προβολέα. Αν επιχειρήσετε να ανοίξετε ή να αφαιρέσετε τα καλύμματα, μπορεί να εκτεθείτε σε υψηλή τάση ή άλλες πηγές κινδύνου. Επικοινωνήστε με την Optoma για να σας υποδείξει το πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευών. Μην αφήνετε να πέφτουν αντικείμενα ή υγρά στο εσωτερικό του προβολέα. Μπορεί να ακουμπήσουν σημεία με υψηλή τάση ή να βραχυκυκλώσουν εξαρτήματα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά ή ηλεκτροπληξ. Δείτε τις σημάνσεις ασφαλείας στο περίβλημα του προβολέα. 10. Ο προβολέας πρέπει να ρυθμίζεται ή να επισκευάζεται μόνο από εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό.

4 Ειδοποίηση για τη χρήση ΣΗΜΕΊΩΣΗ v Όταν η λάμπα πλησιάζει στο τέλος της ζωής της, ο προβολέας δεν θα ανάβει μέχρι να αντικατασταθεί η λάμπα. Για να αντικαταστήσετε τη λάμπα, ακολουθήστε τη διαδικασία που περιγράφεται στην ενότητα "Αντικατάσταση της λάμπας" στις σελίδες 49. Προφυλάξεις Ακολουθήστε όλες τις προειδοποιήσεις, τις προφυλάξεις και τις οδηγίες συντήρησης όπως περιγράφονται στο παρόν εγχειρίδιο χρήσης. Προειδοποίηση - Μην κοιτάτε μέσα στον φακό του προβολέα όταν η λάμπα είναι αναμμένη. Το δυνατό φως ενδέχεται να προκαλέσει βλάβη στα μάτια σας. Προειδοποίηση - Για να μειώσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς ή ηλεκτροπληξίας, μην εκθέτε τον προβολέα σε βροχή ή σε υγρασία. Προειδοποίηση - Μην επιχειρήσετε να ανοίξετε ή να αποσυναρμολογήσετε τον προβολέα, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία. Προειδοποίηση - Όταν πρόκειται να αντικαταστήσετε τη λάμπα, αφήστε τη συσκευή να κρυώσει και ακολουθήστε όλες τις οδηγίες αντικατάστασης. Δείτε τη σελίδα 49. Προειδοποίηση - Ο προβολέας ανιχνεύει αυτόματα τη διάρκεια ζωής της λάμπας. Αντικαταστήστε τη λάμπα όταν εμφανιστούν τα σχετικά προειδοποιητικά μηνύματα. Προειδοποίηση - Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία "Μηδενισμός Λάμπας" από την επιλογή "Επιλογές/Ρυθμ Λάμπας" του μενού προβολής στην οθόνη μετά την αντικατάσταση της λάμπας (δείτε τη σελίδα 43). Προειδοποίηση - Όταν σβήνετε τον προβολέα, βεβαιωθείτε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήξης του πριν τον αποσυνδέσετε από το ηλεκτρικό ρεύμα. Αφήστε τον προβολέα να κρυώσει για 90 δευτερόλεπτα. Προειδοποίηση - Μην χρησιμοποιείτε το κάλυμμα φακού όταν ο προβολέας βρίσκεται σε λειτουργία. Προειδοποίηση - Όταν η λάμπα πλησιάζει στο τέλος της ωφέλιμης ζωής της, εμφανίζεται στην οθόνη το μήνυμα "Η λάμπα φτάνει στο τέλος της ωφέλιμης ζωής της". Επικοινωνήστε με το τοπικό κατάστημα πώλησης ή το κέντρο επισκευών για άμεση αντικατάσταση της λάμπας. Προειδοποίηση - Για να μειωθεί ο κίνδυνος πρόκλησης βλάβης στα μάτια, μην κοιτάτε απευθείας τη δέσμη λέιζερ στο τηλεχειριστήριο και μην στρέφετε τη δέσμη προς τα μάτια άλλων. Το τηλεχειριστήριο είναι εξοπλισμένο με λέιζερ κλάσης ΙΙ που εκπέμπει ακτινοβολία.

5 Τι να κάνετε: Να σβήνετε τη συσκευή πριν την καθαρίσετε. Να χρησιμοποείτε ένα στεγνό μαλακό πανί με ήπιο καθαριστικό για τον καθαρισμό της οθόνης. Να αποσυνδέετε το φις τροφοδοσίας από την πρίζα του ρεύματος αν πρόκειται να μην χρησιμοποιήσετε τη συσκευή για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τι να ΜΗΝ κάνετε: Να μην φράσσετε τις σχισμές και τα ανοίγματα εξαερισμού της μονάδας. Να μην χρησιμοποιείτε λειαντικά καθαριστικά, κεριά ή διαλυτικά για τον καθαρισμό της μονάδας. Να μην χρησιμοποιείτε τη συσκευή υπό τις ακόλουθες συνθήκες: Ειδοποίηση για τη χρήση Σε υπερβολική ζέστη, κρύο ή υγρασία. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία του δωματίου είναι μεταξύ 5-40 C και η αντίστοιχη υγρασία 10-85% (το πολύ), με ελεύθερη εκροή. Σε επιφάνειες με υπερβολική σκόνη ή χώμα. Κοντά σε συσκευές που εκπέμουν ισχυρό μαγνητικό πεδίο. Σε άμεση επαφή με το ηλιακό φως.

6 Ειδοποίηση για τη χρήση Προειδοποιήσεις ασφαλείας για τα μάτια Ποτέ μην κοιτάτε απευθείας τη δέσμη φωτός του προβολέα. Αποφεύγετε να στέκεστε απέναντι από τη δέσμη. Προσπαθήστε να στέκεστε με την πλάτη στη δέσμη όσο το δυνατόν περισσότερο. Συνιστάται η χρήση ράβδου ή δείκτη λέιζερ ώστε να μην χρειάζεται να στέκεται ο παρουσιαστής εντός της δέσμης. Βεβαιωθείτε ότι ο προβολέας είναι τοποθετημέμος εκτός της γραμμής οπτικής επαφής μεταξύ κοινού και οθόνης προβολής, ώστε να μην χρειάζεται ο παρουσιαστής να κοιτάει τη λάμπα του προβολέα όταν κοιτάει το κοινό. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε είναι να αναρτήσετε τον προβολέα στην οροφή, και όχι να τον τοποθετήσετε στο δάπεδο ή πάνω σε τραπέζι. Όταν ο προβολέας χρησιμοποιείται σε τάξη, να επιβλέπετε τους μαθητές όταν τους ζητείται να δείξουν κάτι στην οθόνη. Για να ελαχιστοποιήσετε την απαιτούμενη ενέργεια της λάμπας, χρησιμοποιήστε τις κουρτίνες του δωματίου για να μειώσετε τα επίπεδα φωτισμού του περιβάλλοντα χώρου.

7 Χαρακτηριστικά προϊόντος Το παρόν προϊόν είναι ένας προτζέκτορας μονού επεξεργαστή διαγωνίου 0,55 της σειράς XGA και 0,65 της σειράς WXGA, τεχνολογίας DLP. Διαθέτει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Τεχνολογία Single-chip DLP της Texas Instruments Συμβατότητα με υπολογιστές: Apple Macintosh, imac, και Πρότυπα VESA: UXGA, SXGA+, SXGA, WXGA, WUXGA, XGA, SVGA, VGA Συμβατότητα βίντεο: NTSC, NTSC4.43 PAL/PAL-M/PAL-N/SECAM Συμβατότητα με SDTV και EDTV Συμβατότητα με HDTV (720p, 1080i, 1080p) Εισαγωγή Αυτόματη ανίχνευση πηγής με ρυθμίσεις που καθορίζονται από τον χρήστη Ασύρματο τηλεχειριστήριο υπερύθρων (IR) με δείκτη λέιζερ (laser pointer) και προσομοίωση ποντικιού (mouse control) Εύχρηστο μενού οθόνης με υποστήριξη πολλαπλών γλωσσών Εξελιγμένη ψηφιακή διόρθωση τραπεζοειδούς παραμόρφωσης και υψηλής ποιότητας αλλαγή κλίμακας της εικόνας σε προβολή πλήρους οθόνης Εύχρηστο πάνελ ελέγχου Ένα ενσωματωμένο ηχείο με ενισχυτή 1 Watt Συμβατότητα με Macintosh και PC Συμβατότητα με HDMI 1.3

8 Focus Zoom AV-Mute Enter Re-Sync Keystone + Keystone - Source Power Menu HDMI Εισαγωγή Περιεχόμενα συσκευασίας Ο βιντεοπροβολέας συνοδεύται από όλα τα αντικείμενα που απεικονίζονται παρακάτω. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε πως υπάρχουν όλα στη συσκευασία. Επικοινωνήστε με το κατάστημα που αγοράσατε το προϊόν αν λείπει κάτι. Power Lamp Temp Προτζέκτορας με κάλυμμα φακού Τηλεχειριστήριο υπερύθρων (με δύο μπαταρίες AAA) Σύνθετο βίντεο (RCA) Καλώδιο τροφοδοσίας μήκους 1,8m Καλώδιο VGA μήκους 1,8m Καλώδιο USB μήκους 1,8m ΣΗΜΕΊΩΣΗ v Λόγω των διαφορετικών δυνατών χρήσεων για κάθε χώρα, μερικές περιοχές ενδέχεται να έχουν διαφορετικά παρελκόμενα. Θήκη μεταφοράς Τεκμηρίωση: þ Εγχειρίδιο χρήσης þ Κάρτα εγγύησης þ Κάρτα γρήγορης έναρξης þ Κάρτα WEEE

9 Focus Zoom Menu Power Source Re-Sync Enter Εισαγωγή Περιγραφή προϊόντος Κύρια μονάδα 1 AV-Mute Keystone - Power Lamp Temp Keystone I I I I Πάνελ ελέγχου 8. Αερισμός 2. Μοχλός ρύθμισης μεγέθυνσης 9. Ακροδέκτης τροφοδοσίας 3. Δακτύλιος ρύθμισης εστίασης 10. Πόδι ρύθμισης κλίσης 4. Φακός Εμπρόσθιος δέκτης περύθρων 6. Κάλυμμα φακού 7. Πόδι ανύψωσης Κλειδαριά τύπου Kensington

10 Εισαγωγή Πάνελ ελέγχου Τροφοδοσία 7. Enter 2. /Πηγή (Βέλος αριστερά) 3. Λυχνία LED Τροφοδοσίασ 4. Λυχνία LED Λάμπασ Λυχνία LED Υπερθέρμανσης 6. Σίγαση /Διόρθωση Τραπεζοειδούσ + (Βέλος επάνω) /Αυτόματοσ Συγχρονισμόσ (Βέλος δεξιά) /Διόρθωση Τραπεζοειδούσ - (Βέλος κάτω) 11. Μενού 10

11 Εισαγωγή Οπίσθια όψη I I I I AC IN ΕΙΣΟΔΟΣ AC (Τροφοδοσία) 2. Θύρα σύνδεσης USB 3. Είσοδος σήματος ήχου 4. Είσοδος S-Video 5. Είσοδος Video 6. Θύρα σύνδεσης εισόδου VGA/SCART 7. Θύρα σύνδεσης HDMI 8. Θύρα κλειδαριάς τύπου Kensington 9. Άνοιγμα αερισμού 11

12 Εισαγωγή Τηλεχειριστήριο 1. Λυχνία LED Λειτουργίας κουμπιών 2. Λειτουργία On/Off 3. Κουμπί δείκτη λέιζερ 4. Κύλιση σελίδας προς τα πάνω 5. Δεξί κλικ ποντικιού 6. Τέσσερα κουμπιά επιλογής κατεύθυνσης 7. Αυτόματος συγχρονισμός 8. Κύλιση σελίδας προς τα κάτω 9. Ρύθμιση έντασης ήχουc 10. Μενού 11. Ρύθμιση μεγέθυνσης (ζουμ) 12. Σίγαση 13. Πηγή βίντεο 14. Πηγή VGA 15. Πάγωμα οθόνης 16. Πηγή S-Video 17. HDMI 18. Φωτεινότητα 19. Κουμπιά αριθμών (για εισαγωγή κωδικού) 20. Διόρθωση τραπεζοειδούς παραμόρφωσης 21. Πηγή 22. Enter 23. Αριστερό κλικ ποντικιού 24. PC/ασύρματο ποντίκι HDMI

13 Σύνδεση του βιντεοπροβολέα Εγκατάσταση Σύνδεση με επιτραπέζιο / φορητό υπολογιστή ΣΗΜΕΊΩΣΗ v Λόγω των διαφορετικών δυνατών χρήσεων για κάθε χώρα, μερικές περιοχές ενδέχεται να έχουν διαφορετικά παρελκόμενα Καλώδιο τροφοδοσίας 2. Καλώδιο USB 3. Audio-in (mini jack) 4. Καλώδιο S-Video 5. Καλώδιο βίντεο 6. Καλώδιο VGA 7. Καλώδιο HDMI I I I I 13

14 Εγκατάσταση Σύνδεση σε πηγές βίντεο DVD Player, Set-top Box, δέκτης HDTV ΣΗΜΕΊΩΣΗ v Λόγω των διαφορετικών δυνατών χρήσεων για κάθε χώρα, μερικές περιοχές ενδέχεται να έχουν διαφορετικά παρελκόμενα Καλώδιο τροφοδοσίας I I I I 2. Καλώδιο Component (προαιρετικό) 3. Μετρατροπέας RGB σε Component (προαιρετικό) 4. Καλώδιο συστήματος στέρεο (προαιρετικό) 5. Καλώδιο βίντεο RCA 6. Μετατροπέας SCART σε RGB και S-Video (προαιρετικό) 7. Καλώδιο VGA 8. Καλωδιο S-Video (προαιρετικό) 9. Καλώδιο HDMI 14

15 Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση του βιντεοπροβολέα Ενεργοποίηση του βιντεοπροβολέα Συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας στον προτζέκτορα. Ενεργοποιήστε τις συνδεδεμένες συσκευές. Εγκατάσταση ΣΗΜΕΊΩΣΗ v Πρώτα ενεργοποιήστε τον προβολέα και μετά επιλέξτε τις πηγές σήματος. 3. Βεβαιωθείτε ότι η Λυχνία LED Τροφοδοσίασ αναβοσβήνει σταθερά και στη συνέχεια πατήστε το κουμπί Λειτουργίας για να ενεργοποιήσετε τον προτζέκτορα. Εμφανίζεται η οθόνη εισαγωγής του προτζέκτορα και εντοπίζονται οι συνδεδεμένες συσκευές. Εάν η συνδεδεμένη συσκευή είναι υπολογιστής, πατήστε τα κατάλληλα πλήκτρα στο πληκτρολόγιο του υπολογιστή για να αλλάξετε τη διάταξη οθόνης στον προτζέκτορα. (Ελέγξτε το εγχειρίδιο χρήστη του υπολογιστή για να καθορίσετε τον κατάλληλο συνδυασμό πλήκτρων Fn ώστε να αλλάξετε τη διάταξη οθόνης.) Δείτε Ορισμός Κωδικού Πρόσβασης (Κλείδωμα Ασφαλείας) στη σελίδα 37 εάν είναι ενεργοποιημένο το κλείδωμα ασφαλείας. 4. Εάν είναι συνδεδεμένες περισσότερες από μία συσκευές εισόδου, πατήστε το κουμπί " Πηγή" για να μετακινηθείτε διαδοχική ανάμεσα στις συσκευές. Για άμεση επιλογή κάποιας πηγής, δείτε τη σελίδα 21. (DVD και HDTV υποστηρίζονται μέσω της θύρας σύνδεσης VGA) 15

16 Εγκατάσταση Απενεργοποίηση του βιντεοπροβολέα 1. Πιέστε το κουμπί με την ένδειξη ΤΡΟΦΟΔΟΣΊΑ για να απενεργοποιήσετε τη λάμπα του προβολέα. Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα στην οθόνη του προβολέα Πιέστε το ΤΡΟΦΟΔΟΣΊΑ πάλι για επιβεβαίωση, διαφορετικά το μήνυμα θα εξαφανιστεί από την οθόνη μετά 15 δευτερόλεπτα. Οι ανεμιστήρες που ψύχουν τη συσκευή θα συνεχίσουν να λειτουργούν για περίπου 10 δευτερόλεπτα ακόμα, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήξης. (Αν θέλετε να ενεργοποιήσετε πάλι τον προβολέα, πρέπει να περιμένετε να ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήξης του και να μπει σε κατάσταση αναμονής. Μόλις περάσει σε κατάσταση αναμονής, απλά πιέστε το κουμπί με την ένδειξη ΤΡΟΦΟΔΟΣΊΑ για να επανακινήσετε τον προβολέα.) Κλείστε τον κύριο διακόπτη ρεύματος. Αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από την πρίζα και από τον ακροδέκτη του προβολέα. Μην ενεργοποιείτε πάλι τον προβολέα αμέσως μόλις τον σβήσετε. 16 Ένδειξη προειδοποίησης Όταν η ένδειξη LED της ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ αναβοσβήσει συνεχόμενα πέντε (5) φορές, ο προτζέκτορας θα σβήσει αυτομάτως. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τοπικό κατάστημα πώλησης ή το κέντρο επισκευών. Δείτε τις σελίδες Όταν η ΛΥΧΝΊΑ LED ΥΠΕΡΘΈΡΜΑΝΣΗΣ είναι συνεχώς πορτοκαλί (δεν αναβοσβήνει), ο προτζέκτορας θα σβήσει μόνος του αυτόματα. Υπό κανονικές συνθήκες, μπορείτε να ενεργοποιήσετε πάλι τον προβολέα μόλις κρυώσει. Εάν εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα, επικοινωνήστε με το τοπικό κατάστημα πώλησης ή το κέντρο επισκευών. Δείτε τις σελίδες Όταν το LED της ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ αναβοσβήσει συνεχόμενα έξι (6) φορές και το LED της ΛΑΜΠΑΣ μία μόνο φορά, σημαίνει ότι ο ανεμιστήρας έχει χαλάσει. Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τοπικό κατάστημα πώλησης ή το κέντρο επισκευών. Δείτε τις σελίδες

17 Menu Power Source Re-Sync AV-Mute Εγκατάσταση Ρύθμιση της προβαλλόμενης εικόνας Ρύθμιση του ύψους του βιντεοπροβολέα Λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω όταν εγκαθιστάτε τον προτζέκτορα: Το τραπέζι ή η βάση του προτζέκτορα θα πρέπει να είναι επίπεδα και ασφαλή. Τοποθετήστε τον προτζέκτορα κατά τέτοιον τρόπο ώστε να είναι κάθετα στην οθόνη. Βεβαιωθείτε ότι τα καλώδια βρίσκονται σε ασφαλές σημείο. Μπορεί να σκοντάψετε σε αυτά. A Enter Keystone - Power Lamp Temp Keystone + Focus Zoom D B C Για να ανεβάσετε το επίπεδο του προτζέκτορα, σηκώστε τον προτζέκτορα [A] και πατήστε το κουμπί ρυθμιστή ύψους [B]. Ο ρυθμιστής ύψους πέφτει [C]. Για να χαμηλώσετε το επίπεδο του προτζέκτορα, πατήστε το κουμπί ρυθμιστή ύψους και πιέστε προς τα κάτω το επάνω μέρος του προτζέκτορα. Για να προσαρμόσετε τη γωνία της εικόνας, γυρίστε τον ρυθμιστή κλίσης [D] δεξιά ή αριστερά μέχρι να προκύψει η επιθυμητή γωνία. 17

18 Εγκατάσταση Ρύθμιση Ζουμ και Εστίασης Χρησιμοποιήστε τον ελεγκτή Ζουμ εικόνας (μόνο στον προτζέκτορα) για να αλλάξετε το μέγεθος της προβαλλόμενης εικόνας και το μέγεθος της οθόνης [B]. Χρησιμοποιήστε τον ελεγκτή Εστίαση εικόνας (μόνο στον προτζέκτορα) για να εστιάσετε στην προβαλλόμενη εικόνα [A]. A B 3. Χρησιμοποιήστε τα κεντρικά κουμπιά για να διορθώσετε την παραμόρφωση εικόνας. Μερικές φορές βρίσκονται στο τηλεχειριστήριο και στον πίνακα ελέγχου του προτζέκτορα. 18

19 Πάνελ ελέγχου Χειριστήρια χρήστη Χρήση του πάνελ ελέγχου Τροφοδοσία Μενού /ιόρθωση Τραπεζοειδούσ + (Βέλος επάνω) /Αυτόματοσ Συγχρονισμόσ (Βέλος δεξιά) /ιόρθωση Τραπεζοειδούσ - (Βέλος κάτω) /Πηγή (Βέλος αριστερά) AV-Mute (Σίγαση) Enter Λυχνία LED Τροφοδοσίασ Λυχνία LED Λάμπασ Λυχνία LED Υπερθέρμανσης Ανατρέξτε στην ενότητα "Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση του βιντεοπροβολέα" στη σελίδα 15. Πιέστε το πλήκτρο Μενού για να εμφανίσετε το μενού προβολής στην οθόνη (OSD). Για να βγείτε από το OSD, πιέστε το πλήκτρο Μενού ξανά. Ρυθμίζετε την τραποζοειδή παραμόρφωση της εικόνας. Πλοηγείται και αλλάζει τις ρυθμίσεις στο OSD. Συγχρονίζει αυτόματα τον προβολέα με την πηγή εισόδου. Πλοηγείται και αλλάζει τις ρυθμίσεις στο OSD. Ρυθμίζει την τραποζοειδή παραμόρφωση της εικόνας. Πλοηγείται και αλλάζει τις ρυθμίσεις στο OSD. Πιέστε το πλήκτρο Πηγή για να επιλέξετε σήμα εισόδου.πλοηγείται και αλλάζει τις ρυθμίσεις στο OSD. Σβήνει / ανάβει προσωρινά τον ήχο και το σήμα εικόνας. Επιβεβαιώνει την επιλογή που κάνατε. Πράσινο Η μονάδα έχει ενεργοποιηθεί και λειτουργεί κανονικά. Πράσινο που Η μονάδα βρίσκεται σε κατάσταση αναβοσβήνει αναμονής/ψύχεται. Ανενεργό Ενεργό Ανενεργό Ενεργό Ανενεργό Η μονάδα έχει απενεργοποιηθεί. Η λάμπα δεν είναι έτοιμη μην πιέζετε το κουμπί λειτουργίας. Η λάμπα βρίσκεται σε κανονική κατάσταση. Υπερβολική θερμοκρασία συστήματος. Κανονική κατάσταση. 19

20 Χειριστήρια χρήστη Τηλεχειριστήριο HDMI Χρήση του τηλεχειριστηρίου Τροφοδοσία Λέιζερ Τέσσερα κουμπιά επιλογής κατεύθυνσης PC/Ασύρματο ποντίκι Κουμπί L Κουμπί R Page + Page - Ανατρέξτε στην ενότητα "Ενεργοποίηση / Απενεργοποίηση του βιντεοπροβολέα" στη σελίδα 15. Στρέψτε το τηλεχειριστήριο προς την οθόνη προβολής και κρατήστε πατημένο αυτό το πλήκτρο για να ενεργοποιήσετε τον δείκτη λέιζερ. Χρησιμοποιήστε τα πλήκτρα p q t u για να πλοηγηθείτε στις επιλογές του μενού ή να ρυθμίσετε τις παραμέτρους της επιλογής σας. Χρησιμοποιήστε αυτό το πλήκτρο για να χειριστείτε το ποντίκι. Η λειτουργία του ποντικιού ενεργοποιείται όταν συνδέσετε τον υπολογιστή σας με τον προβολέα χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB. Αριστερό κλικ ποντικιού. Δεξί κλικ ποντικιού. Χρησιμοποιήστε αυτό το κουμπί για κύλιση της σελίδας προς τα πάνω. Χρησιμοποιήστε αυτό το κουμπί για κύλιση της σελίδας προς τα κάτω. 8 Επιβεβαιώνει την επιλογή που κάνατε. Πηγή Αυτόματος συγχρονισμός ιόρθωση Τραπεζοειδούσ +/- Ένταση +/- Πιέστε το πλήκτρο Πηγή για να επιλέξετε σήμα εισόδου. Συγχρονίζει αυτόματα τον προβολέα με την πηγή εισόδου. Ρυθμίζει την παραμόρφωση εικόνας που προκαλείτε από την υπο κλίση τοποθέτηση του προβολέα. (±30 μοίρες) Ρυθμίζει την ένταση ήχου. 20

21 Χειριστήρια χρήστη HDMI Χρήση του τηλεχειριστηρίου Φωτεινότητα Μενού Ζουμ HDMI Πάγωμα οθόνης AV Mute (Σίγαση) S-Video VGA Video Ρυθμίζει τη φωτεινότητα της εικόνας. Πιέστε το πλήκτρο Μενού για να εμφανίσετε το μενού προβολής στην οθόνη (OSD). Για να βγείτε από το OSD, πιέστε το πλήκτρο Μενού ξανά. Πιέστε τα πλήκτρα +/- για να ρυθμίσετε τη μεγέθυνση της εικόνας. Πιέστε HDMI για να επιλέξετε την πηγή HDMI. Πιέστε το πλήκτρο Πάγωμα οθόνης για να παγώσετε την εικόνα στην οθόνη. Σβήνει / ανάβει προσωρινά τον ήχο και το σήμα εικόνας. Πιέστε το πλήκτρο S-Video για να επιλέξετε πηγή S-Video. Πιέστε το πλήκτρο VGA για να επιλέξετε πηγή από τη σύνδεση VGA. Πιέστε το πλήκτρο Video για να επιλέξετε σήμα εικόνας Composite. 21

22 Χειριστήρια χρήστη Μενού προβολής στην οθόνη (OSD) Ο βιντεοπροβολέας διαθέτει μενού OSD με υποστήριξη πολλαπλών γλωσσών, με το οποίο μπορείτε να ρυθμίσετε την προβαλλόμενη εικόνα και να αλλάξετε τις παραμέτρους των ρυθμίσεων. Ο προβολέας θα ανιχνεύσει αυτόματα την πηγή. Τρόπος λειτουργίας Για να εμφανίσετε το μενού OSD πιέστε το κουμπί με την ένδειξη Μενού που υπάρχει στο τηλεχειριστήριο ή στο πληκτρολόγιο του προβολέα. Μόλις εμφανιστεί στην οθόνη το μενού OSD χρησιμοποιήστε τα κουμπιά t u για να επιλέξετε οποιοδήποτε στοιχείο από το κυρίως μενού. Όταν επιλέξετε υπο-μενού πιέστε το κουμπί q ή Enter για να εισέλθετε σε αυτό. Χρησιμποιήστε τα κουμπιά p q για να επιλέξετε τη λειτουργία που επιθυμείτε. Κάντε τις απαιτούμενες ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας τα κουμπιά t u. Επιλέξτε την επόμενη παράμετρο που θέλετε να ρυθμίσετε και κάντε τις απαιτούμενες ρυθμίσεις με τον ίδιο τρόπο. Πιέστε το κουμπί Enter για επιβεβαίωση. Η οθόνη θα επιστρέψει αυτόματα στο κυρίως μενού. Για να βγείτε από το μενού OSD, πιέστε το κουμπί Μενού ξανά. Το μενού OSD θα κλείσει και ο προβολέας θα αποθηκεύσει αυτόματα τις νέες ρυθμίσεις. Κυρίως μενού Υπο-μενού Ρύθμιση 22

23 Δομή του μενού Χειριστήρια χρήστη ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΚΟΝΑ Ρύθμιση χρώματος ΕΙΚΟΝΑ Προχωρημένες ρυθμίσεις ΟΘΟΝΗ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Είδος εικόνας Φωτεινότητα Αντίθεση Οξύτητα Κορεσμός χρώματος Απόχρωση Ρύθμιση χρώματος Προχωρημένες ρυθμίσεις Ενίσχυση Κόκκινου Ενίσχυση Πράσινου Ενίσχυση Μπλε Κόκκινη Πόλωση Πράσινη Πόλωση Μπλε Πόλωση Κίτρινο Κυανό Ματζέντα Επαναφορά Έξοδος Γυαλιστερό Χρώμα Degamma Θερμ. χρώματος Εύρος Χρώματος Πηγή εισόδου Απεμπλοκή Έξοδος Φορμά Overscan Ζουμ Ορ. Μετατόπιση Κ. Μετατόπ. Κάθετο Keystone Γλώσσα Προβολή Θέση μενού Σήμα Ασφάλεια Ένταση Σίγαση Προχωρημένες ρυθμίσεις Παρουσίαση/Φωτεινό/Ταινία/Srgb/Χρήστης1/Χρήστης2 Film/Video/Γραφικά/PC Κρύο/Μέση/Ζεστό Αυτόματο/RGB/YUV VGA/S-Video/Video/HDMI/Έξοδος Ανενεργό/Ενεργό 4:3/16:9-I/16:9-II/Φυσικά/Αυτόματο για σειρά XGA 4:3/16:9/16:10/Φυσικά/Αυτόματο για σειρά WXGA English/Deutsch/Français/Italiano/Español/Português/ Polski/Nederlands/Svenska/Norsk/Dansk/Suomi/ / 繁 體 中 文 / 简 体 中 文 / 日 本 語 /한국어/Русский/ Magyar/Čeština/ /ไทย/Türkçe/Έξοδος Λογότυπο/Σύλληψη λογότυπου/close Caption/Έξοδος ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Σήμα ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Ασφάλεια ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ Προχωρημένες ρυθμίσεις ΕΠΙΛΟΓΕΣ Ρυθμίσεις λάμπας Συχνότητα Φάση Κάθ. Θέση Οριζ. Θέση Έξοδος Χρονοδ. Ασφαλείας Αλλαγή κωδικού Ρυθμ. Ασφαλείας Έξοδος Κλείδωμα πηγής Μεγάλο υψόμετρο Απόκρ. Πληροφοριών Κλείδωμα Πληκτρων Χρώμα φόντου Προχωρημένες ρυθμίσεις Ρυθμίσεις Λάμπας Επαναφορά Άμεση εκκίνηση Αυτόμ. Απεν. (λ.) Χρον. ύπνου (λ.) Έξοδος Ώρες λάμπας Υπενθύμιση λάμπας Φωτεινή λειτουργ. Μηδενισμός λάμπας Έξοδος Μήνας/Ημέρα/Ώρα/Έξοδος Όχι/Ναι Απενεργοποίηση/Ενεργοποίηση Ανενεργό/Ενεργό Ανενεργό/Ενεργό Ανενεργό/Ενεργό Ανενεργό/Ενεργό Μπλε/Μαύρο/Κόκκινο/Πράσινο/Λευκό Ανενεργό/Ενεργό Ανενεργό/Ενεργό STD/Φωτεινό Όχι/Ναι 23

24 Χειριστήρια χρήστη ΕΙΚΟΝΑ 24 Είδος εικόνας Υπάρχουν πολλές εργοστασιακές προεπιλογές βελριστοποιημένες για διάφορους τύπους εικόνας. Παρουσίαση: κατάλληλο χρώμα και φωτεινότητα εικόνας από είσοδο PC. Φωτεινότητα: μέγιστη φωτεινότητα εικόνας από είσοδο PC. Τανία: για οικιακό σινεμά (home theater). srgb: κανονικό χρώμα. Χρήστης1: προσωπικές ρυθμίσεις του Χρήστη1. Χρήστης2: προσωπικές ρυθμίσεις του Χρήστη1. Οι αρχικές προεπιλεγμένες ρυθμίσεις αυτής της λειτουργίας είναι από τη λειτουργία "Ταινία". Οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση από τον χρήστη στον Χρήστη 1/2 θα αποθηκευτεί σε αυτή τη λειτουργία για μελλοντική χρήση. Φωτεινότητα Ρυθμίστε τη φωτεινότητα της εικόνας. Αντίθεση Πιέστε το κουμπί t για να γίνει η εικόνα λιγότερο φωτεινή. Πιέστε το κουμπί u για να γίνει η εικόνα περισσότερο φωτεινή. Με αυτή τη ρύθμιση επεμβένετε στον βαθμό που διαφέρουν τα φωτεινότερα και τα σκοτεινότερα τμήματα της εικόνας. Ρυθμίζοντας την αντίθεση αλλάζετε την ποσότητα του μαύρου και του άσπρου της εικόνας. Πιέστε το κουμπί t για να μειώσετε την αντίθεση. Πιέστε το κουμπί u για να αυξήσετε την αντίθεση.

25 Χειριστήρια χρήστη ΕΙΚΟΝΑ Οξύτητα Ρυθμίζει την ευκρίνεια της εικόνας. Πιέστε το κουμπί t για να μειώσετε την οξύτητα. Πιέστε το κουμπί u για να αυξήσετε την οξύτητα. Κορεσμός χρώματος Ρυθμίζει μία εικόνα βίντεο από ασπρόμαυρη έως εικόνα με πλήρως κορεσμένα χρώματα. Πιέστε το κουμπί t για να μειώσετε την ποσότητα των κορεσμένων χρωμάτων της εικόνας. Πιέστε το κουμπί u για να αυξήσετε την ποσότητα των κορεσμένων χρωμάτων της εικόνας. Απόχρωση Ρυθμίζει την ισορροπίαχρώματος του κόκκινου και του πράσινου. Πιέστε το κουμπί t για να αυξήσετε την ποσότητα του πράσινου της εικόνας. Πιέστε το κουμπί u για να αυξήσετε την ποσότητα του κόκκινου της εικόνας. Ρύθμιση χρώματος Μπείτε στο μενού "Ρυθμίσεις χρωμάτων". Επιλέξτε "Απολαβή Κόκκινου / Πράσινου / Μπλε για να ρυθμίσετε τη φωτεινότητα και "Πόλωση" για να ρυθμίσετε την αντίθεση ολόκληρης της εικόνας. Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε μεμονωμένα τα χρώματα Κυανπράσινο, Ματζέντα και Κίτρινο. Δείτε τη σελίδα 26 για περισσότερες πληροφορίες. Προχωρημένες ρυθμίσεις Μπείτε στο μενού "Πρόσθετα". Επιλέξτε οποιαδήποτε πρόσθετη λειτουργία: "Στάθμη κορεσμού του λευκού", "Degamma", "Θερμ. χρώματος", "Χρωματικό πρότυπο", "Πηγή εισόδου", "Φίλτρο απόπλεξης" και "Έξοδος". Δείτε τη σελίδα 27 για περισσότερες πληροφορίες. 25

26 Χειριστήρια χρήστη ΕΙΚΟΝΑ Ρύθμιση χρώματος 26 Απολαβή χρώματος Ρυθμίστε την απολαβή σήματος RGB για να προσαρμόσετε τη Φωτεινότητα των παρακάτω χρωμάτων: Πόλωση Κόκκινο iαυξήστε ή μειώστε την τιμή απολαβής του κόκκινου. Πράσινο iαυξήστε ή μειώστε την τιμή απολαβής του πράσινου. Μπλε iαυξήστε ή μειώστε την τιμή απολαβής του μπλε. Ρυθμίστε την πόλωση σήματος RGB για να προσαρμόσετε την Αντίθεση των παρακάτω χρωμάτων: Χρώμα Κόκκινο αυξήστε ή μειώστε την τιμή πόλωσης του κόκκινου. Πράσινο αυξήστε ή μειώστε την τιμή πόλωσης του πράσινου. Μπλε αυξήστε ή μειώστε την τιμή πόλωσης του μπλε. Ρυθμίστε τις τιμές για να προσαρμόσετε το επίπεδο των παρακάτω χρωμάτων: Κίτρινο αυξήστε ή μειώστε τον βαθμό φωτεινής έντασης του κίτρινου. Κυανοπράσινο αυξήστε ή μειώστε τον βαθμό φωτεινής έντασης του κυανοπράσινου. Ματζέντα αυξήστε ή μειώστε τον βαθμό φωτεινής έντασης του χρώματος ματζέντα. Επαναφορά Επαναφορά όλων των εργοστασιακών ρυθμίσεων των χρωμάτων.

27 Χειριστήρια χρήστη ΕΙΚΟΝΑ Προχωρημένες ρυθμίσει Γυαλιστερό Χρώμα Αυτό το ρυθμιζόμενο στοιχείο χρησιμοποιεί ένα νέο αλγόριθμο επεξεργασίας χρωμάτων και βελτιώσεις σε επίπεδο συστήματος για περισσότερη φωτεινότητα και πιο ζωντανά και έντονα χρώματα στην εικόνα. Οι τιμές αυτής της ρύθμισης κυμαίνονται από 0 έως 10. Αν προτιμάτε μια πιο έντονη εικόνα, επιλέξτε μία από τις μέγιστες τιμές. Για πιο απαλή και φυσική εικόνα, επιλέξτε μία από τις μικρότερες τιμές. Degamma Αυτή η ρύθμιση σας επιτρέπει να επιλέξετε έναν πίνακα degamma που έχει μικρορυθμιστεί για την καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας ανάλογα με την πηγή εισόδου. Film για οικιακό σινεμά (home theater). Video για πηγή βίντεο ή τηλεόρασης. Graphics για πηγή εικόνας. PC για PC ή πηγή υπολογιστή. Θερμ. χρώματος Ρυθμίζει τη θερμοκρασία χρώματος Με χαμηλή θερμοκρασία η εικόνα φαίνεται πιο ψυχρή. Με υψηλή θερμοκρασία η εικόνα φαίνεται πιο ζεστή. Πηγές εισόδου Επιλέξτε το κατάλληλο τύπο χρωματικού πίνακα ανάλογα με την είσοδο: AUTO, RGB, YUV. Απεμπλοκή Μπείτε στο υπο-μενού "Πηγή εισόδου". Επιλέξτε τις πηγές που θα ανιχνέυονται αυτόματα κατά την εκκίνηση. Δείτε τη σελίδα 28 για περισσότερες πληροφορίες. Φίλτρο απόπλεξης Πιέστε τον δρομέα t ή το κουμπί u για να επιλέξετε διαφορετικές λειτουργίες απόπλεξης. Με αυτή τη ρύθμιση μπορείτε να μετατρέψετε ένα πεπλεγμένο σήμα σε προοδευτικό σήμα. On: Ενεργοποιεί αυτόματα τη λειτουργία απόπλεξης και τη λειτουργία Film. Off: Μετατρέπει τη λειτουργία απόπλεξης σε λειτουργία κινούμενης εικόνας για απεικόνιση σήματος από συσκευή βίντεο ή τηλεόραση. 27

28 Χειριστήρια χρήστη ΕΙΚΟΝΑ Προχωρημένες ρυθμίσεις Πηγές εισόδου ΣΗΜΕΊΩΣΗ v Αν όλες οι πηγές είναι απενεργοποιημένες, ο προβολέας δεν μπορεί να εμφανίσει καμία εικόνα. Να έχετε τουλάχιστον μία πηγή πάντα ενεργοποιημένη. Πηγές εισόδου Χρησιμοποιήστε την επιλογή αυτή για να ενεργοποιήσετε/ απενεργοποιήσετε τις πηγές εισόδου. Πιέστε t ή u στο επόμενο μενού και μετά χρησιμοποιήστε το κουμπί p ή q για να επιλέξετε. Πιέστε Enter για να επιβεβαιώσετε την επιλογή. Ο προβολέας θα αναζητήσει μόνο τις εισόδους που έχετε επιλέξει. 28

29 Χειριστήρια χρήστη ΟΘΟΝΗ Φορμά Χρησιμοποιήστε αυτή τη λειτουργία για να επιλέξετε την επιθυμητή αναλογία εικόνας. 4:3: Αυτό το φορμά είναι για πηγές εισόδου 4x3 που δεν έχουν υποστεί μετατροπή για τηλεόραση ευρείας οθόνης. 16:9 I (Σειρά XGA) / 16:9 (Σειρά WXGA): Αυτό το φορμά είναι για πηγές εισόδου 16x9, όπως HDTV και DVD, βελτιωμένες για τηλεόραση ευρείας οθόνης. 16:9 II (Σειρά XGA) / 16:10 (Σειρά WXGA): Το μή τυποποιημένο φορμά προβολής σε ευρεία οθόνη του προβολέα. Μέρος της αρχικής εικόνας θα κοπεί αν η αναλογία της είναι μικρότερη από 1,67:1. Φυσικό: Εξαρτάται από την ανάλυση της πηγής εισόδου Δεν εκτελείται κλιμάκωση. Αυτόματο: Επιλέγει αυτόματα το κατάλληλο φορμά. Σήμα εισόδου Προβολή στην οθόνη Φορμά 4:3 η Φορμά 16:9-I / 16:9 η Φορμά 16:9-IΙ / 16:10 Φυσικό 29

30 Χειριστήρια χρήστη ΟΘΟΝΗ 30 Overscan Με αυτή τη λειτουργία αφαιρείτε τον θόρυβο από μία εικόνα βίντεο. Χρησιμοποιήστε αυτή τη λειτουργία για να αφαιρέσετε τον θόρυβο κωδικοποίησης του βίντεο από τα άκρα της πηγής βίντεο. Ζουμ Πιέστε t για να μειώσετε το μέγεθοςτης εικόνας. Πιέστε u για να μεγεθύνετε την εικόνα στην οθόνη προβολής. Οριζ. Μετατόπιση Μετατοπίζει οριζόντια τη θέση της προβαλλόμενης εικόνας. Πιέστε t για να μετακινήσετε την εικόνα αριστερά στην οθόνη προβολής. Πιέστε u για να μετακινήσετε την εικόνα δεξιά στην οθόνη προβολής. Κ. Μετατόπ. Μετατοπίζει κάθετα τη θέση της προβαλλόμενης εικόνας (μόνο σε φορμά 16:9). Πιέστε u για να μετακινήσετε την εικόνα προς τα πάνω στην οθόνη προβολής. Πιέστε t για να μετακινήσετε την εικόνα προς τα κάτω στην οθόνη προβολής. Κάθετο Keystone Πιέστε ή για να αντισταθμίσετε την παραμόρφωση της εικόνας σε κάθετο επίπεδο όταν ο προτζέκτορας έχει τοποθετηθεί σε γωνία με την οθόνη.

Πίνακας Περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη Χρήση...2

Πίνακας Περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη Χρήση...2 Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη Χρήση...2 Πληροφορίες ασφάλειας...2 Προφυλάξεις...3 Προειδοποιήσεις Ασφαλείας για τα Μάτια...5 Εισαγωγή...6 Χαρακτηριστικά Προϊόντος...6

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων. Ελληνικά. Πίνακας Περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη Χρήση...2. Παραρτήματα...39. Εγκατάσταση...11. Χειριστήρια Χρήστη...

Πίνακας Περιεχομένων. Ελληνικά. Πίνακας Περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη Χρήση...2. Παραρτήματα...39. Εγκατάσταση...11. Χειριστήρια Χρήστη... Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων...1 Ειδοποίηση για τη Χρήση...2 Πληροφορίες ασφάλειας...2 Προφυλάξεις...3 Προειδοποιήσεις Ασφαλείας για τα Μάτια...5 Χαρακτηριστικά Προϊόντος...5 Εισαγωγή...6

Διαβάστε περισσότερα

Προβολέας της Acer. Σειρά X1161/X1161A/X1161N/X1261 Οδηγός Χρήστη

Προβολέας της Acer. Σειρά X1161/X1161A/X1161N/X1261 Οδηγός Χρήστη Προβολέας της Acer Σειρά X1161/X1161A/X1161N/X1261 Οδηγός Χρήστη Copyright 2009. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. Προβολείς της Acer X1161/X1161A/X1161N/X1261 Οδηγός Χρήστη

Διαβάστε περισσότερα

Προβολέας L50W. Εγχειρίδιο χρήσης. Αρ. Μοντέλου NP-L50W

Προβολέας L50W. Εγχειρίδιο χρήσης. Αρ. Μοντέλου NP-L50W Προβολέας L50W Εγχειρίδιο χρήσης Αρ. Μοντέλου NP-L50W 2η έκδοση Νοέμβριος 2011 Οι όροι DLP και BrilliantColor είναι εμπορικά σήματα της Texas Instruments. Ο όρος IBM είναι εμπορικό σήμα ή καταχωρημένο

Διαβάστε περισσότερα

MP780 ST+/MW860USTi Ψηφιακός Προβολέας Εγχειρίδιο Χρήστη

MP780 ST+/MW860USTi Ψηφιακός Προβολέας Εγχειρίδιο Χρήστη MP780 ST+/MW860USTi Ψηφιακός Προβολέας Εγχειρίδιο Χρήστη Πίνακας περιεχομένων Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια... 3 Εισαγωγή... 7 Χαρακτηριστικά του προβολέα... 7 Περιεχόμενα της συσκευασίας... 8 Εξωτερική

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακός Προβολέας MX766/MW767/MX822ST. Εγχειρίδιο Χρήστη

Ψηφιακός Προβολέας MX766/MW767/MX822ST. Εγχειρίδιο Χρήστη Ψηφιακός Προβολέας MX766/MW767/MX822ST Εγχειρίδιο Χρήστη Πίνακας περιεχομένων Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια... 3 Εισαγωγή... 7 Χαρακτηριστικά του προβολέα... 7 Περιεχόμενα της συσκευασίας... 8 Εξωτερική

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευή προβολής V311X/V311W/V281W. Εγχειρίδιο χρήσης. Ο V281W δεν διανέμεται στη Βόρεια Αμερική. Αρ. Μοντέλου: NP-V311X, NP-V311W, NP-V281W

Συσκευή προβολής V311X/V311W/V281W. Εγχειρίδιο χρήσης. Ο V281W δεν διανέμεται στη Βόρεια Αμερική. Αρ. Μοντέλου: NP-V311X, NP-V311W, NP-V281W Συσκευή προβολής V311X/V311W/V281W Εγχειρίδιο χρήσης Ο V281W δεν διανέμεται στη Βόρεια Αμερική. Αρ. Μοντέλου: NP-V311X, NP-V311W, NP-V281W Ver.1 07/13 Οι όροι DLP και BrilliantColor είναι εμπορικά σήματα

Διαβάστε περισσότερα

Φορητή συσκευή προβολής P420X/P350X/P350W. Εγχειρίδιο χρήσης. Αρ. Μοντέλου NP-P420X, NP-P350X, NP-P350W

Φορητή συσκευή προβολής P420X/P350X/P350W. Εγχειρίδιο χρήσης. Αρ. Μοντέλου NP-P420X, NP-P350X, NP-P350W Φορητή συσκευή προβολής P420X/P350X/P350W Εγχειρίδιο χρήσης Αρ. Μοντέλου NP-P420X, NP-P350X, NP-P350W 4η έκδοση, Φεβρουάριος 2012 Οι όροι Macintosh, Mac OS X και PowerBook είναι σήματα κατατεθέντα της

Διαβάστε περισσότερα

W1400 Ψηφιακός Προβολέας Σειρά Οικιακού κινηµατογράφου (Home Cinema) Εγχειρίδιο χρήστη

W1400 Ψηφιακός Προβολέας Σειρά Οικιακού κινηµατογράφου (Home Cinema) Εγχειρίδιο χρήστη W1400 Ψηφιακός Προβολέας Σειρά Οικιακού κινηµατογράφου (Home Cinema) Εγχειρίδιο χρήστη Πινακασ ΠεριεΧοµενων Σηµαντικές πληροφορίες ασφαλείας... 4 Επισκόπηση... 8 Περιεχόµενα συσκευασίας...8 Τυπικά αξεσουάρ...8

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευή προβολής PH1000U. Εγχειρίδιο χρήσης. Αρ. Μοντέλου NP-PH1000U

Συσκευή προβολής PH1000U. Εγχειρίδιο χρήσης. Αρ. Μοντέλου NP-PH1000U Συσκευή προβολής PH1000U Εγχειρίδιο χρήσης Αρ. Μοντέλου NP-PH1000U Ver. 6 3/15 Ο όρος DLP είναι εμπορικό σήμα της Texas Instruments. Οι όροι Macintosh, Mac OS X και PowerBook είναι σήματα κατατεθέντα της

Διαβάστε περισσότερα

PX602UL-WH/PX602UL-BK/ PX602WL-WH/PX602WL-BK

PX602UL-WH/PX602UL-BK/ PX602WL-WH/PX602WL-BK Συσκευή προβολής PX602UL-WH/PX602UL-BK/ PX602WL-WH/PX602WL-BK Εγχειρίδιο Χρήσης Αρ. μοντέλου NP-PX602UL-WH/NP-PX602UL-BK/NP-PX602WL-WH/NP-PX602WL-BK Ver. 2 11/14 Οι επωνυμίες Apple, Mac, Mac OS, και MacBook

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευή προβολής UM352W. Εγχειρίδιο χρήσης. Model No. NP-UM352W

Συσκευή προβολής UM352W. Εγχειρίδιο χρήσης. Model No. NP-UM352W Συσκευή προβολής UM352W Εγχειρίδιο χρήσης Model No. NP-UM352W Εκδ. 1 3/15 Οι όροι Apple, Mac, Mac OS, MacBook και imac είναι σήματα κατατεθέντα της Apple Inc. στις Η.Π.Α. και σε άλλες χώρες. Το App Store

Διαβάστε περισσότερα

VA1911a-LED/VA1911ma-LED Οθόνη LCD Οδηγός χρηστών

VA1911a-LED/VA1911ma-LED Οθόνη LCD Οδηγός χρηστών VA1911a-LED/VA1911ma-LED Οθόνη LCD Οδηγός χρηστών Model No. VS14755 Περιεχόμενα Πληροφορίες Συμμόρφωσης...1 Σημαντικές Οδηγίες Ασφάλειας...2 Δήλωση Συμμόρφωσης με RoHS...3 Πληροφορίες Πνευματικών Δικαιωμάτων...4

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Οθόνης Υγρών Κρυσταλλων LCD. if23

Εγχειρίδιο Χρήστη Οθόνης Υγρών Κρυσταλλων LCD. if23 Εγχειρίδιο Χρήστη Οθόνης Υγρών Κρυσταλλων LCD if23 Ασφάλεια... 3 Εθνικές συμβάσεις... 3 Τροφοδοσία... 4 Εγκατάσταση... 5 Καθάρισμα... 7 Άλλα... 8 Εγκατάσταση... 9 Περιεχόμενα συσκευασίας... 9 Τοποθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Διάθεση και Υποστήριξη: Copyright Info Quest Technologies 2014

Διάθεση και Υποστήριξη: Copyright Info Quest Technologies 2014 Διάθεση και Υποστήριξη: Info Quest Technologies SA Αλ. Πάντου 25, 176 71 Καλλιθέα, Αθήνα Τηλ: 211 999 1000, Fax: 211 999 1499 www.infoquest.gr Copyright Info Quest Technologies 2014 «Η πνευματική Ιδιοκτησία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη Q1859 Q2009 Q2159

Οδηγός Χρήστη Q1859 Q2009 Q2159 Οδηγός Χρήστη Q1859 Q2009 Q2159 Οι μόνες εγγυήσεις που ισχύουν για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της HP περιέχονται στις ρητές δηλώσεις εγγύησης που συνοδεύουν αυτά τα προϊόντα και υπηρεσίες. Κανένα στοιχείο

Διαβάστε περισσότερα

Σύμβολα που Χρησιμοποιούνται Στον Οδηγό

Σύμβολα που Χρησιμοποιούνται Στον Οδηγό Εγχειρίδιο χρήσης Σύμβολα που Χρησιμοποιούνται Στον Οδηγό Υποδείξεις ασφαλείας Τα φυλλάδια τεκμηρίωσης και ο βιντεοπροβολέας χρησιμοποιούν σύμβολα γραφικών που δείχνουν πώς να χρησιμοποιείτε το βιντεοπροβολέα

Διαβάστε περισσότερα

Ήχου... 30 υπολογιστή (PC)... 14

Ήχου... 30 υπολογιστή (PC)... 14 Περιεχόμενα Χαρακτηριστικά... 3 Κλείδωμα ενός καναλιού... 22 Αγαπητέ πελάτη της SHARP... 3 Διαχείριση σταθμών: Αγαπημένα... 22 Εισαγωγή... 3 Λειτουργίες πλήκτρων... 22 Διαχείριση σταθμών: Ταξινόμηση λίστας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 2. Σύμβολα που χρησιμοποιούνται στον οδηγό αυτό. Εισαγωγή στο βιντεοπροβολέα σας. Χρήση βασικών χαρακτηριστικών του βιντεοπροβολέα

Περιεχόμενα 2. Σύμβολα που χρησιμοποιούνται στον οδηγό αυτό. Εισαγωγή στο βιντεοπροβολέα σας. Χρήση βασικών χαρακτηριστικών του βιντεοπροβολέα Εγχειρίδιο χρήσης Περιεχόμενα 2 Σύμβολα που χρησιμοποιούνται στον οδηγό αυτό Εισαγωγή στο βιντεοπροβολέα σας Χαρακτηριστικά βιντεοπροβολέα... 9 Γρήγορη και εύκολη ρύθμιση...9 Ευέλικτη συνδεσιμότητα...9

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΕΛΛΗΝΙΚΆ. 3. Ρύθμιση των Ρυθμίσεων της εμφάνισης επί της οθόνης (OSD)...14

Περιεχόμενα ΕΛΛΗΝΙΚΆ. 3. Ρύθμιση των Ρυθμίσεων της εμφάνισης επί της οθόνης (OSD)...14 Περιεχόμενα Πληροφορίες Κανονισμών...2 Περιγραφή των προειδοποιητικών συμβόλων...2 Επισημάνσεις Ασφαλείας...2 Πρόλογος...4 Εγγύηση και Σέρβις / Επιδιόρθωση..4 Καθαρισμός...4 1. Εκκίνηση...5 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

LFF 6020 GR ȅįșȗȓiȣ ȋȡȓıșȣ

LFF 6020 GR ȅįșȗȓiȣ ȋȡȓıșȣ GR LFF 6020 Αγαπητέ πελάτη Για την ασφάλεια και την άνεσή σας, σας συνιστούμε να διαβάσετε προσεκτικά το κεφάλαιο Ασφάλεια πριν από οποιαδήποτε χρήση. Αγοράζοντας αυτήν την πολυλειτουργική συσκευή, έχετε

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακός επίγειος HD δέκτης SRT 8113

Ψηφιακός επίγειος HD δέκτης SRT 8113 Ψηφιακός επίγειος HD δέκτης SRT 8113 Picture similar Εγχειριδιο περιεχόμενα 1.0 ΟΔΗΓΙΕΣ 6 1.1 Οδηγίες Ασφαλείας 6 1.2 Αποθήκευση 7 1.3 Εξοπλισμός Εγκατάστασης 7 1.4 Αξεσουάρ 7 1.5 Χρήση εξωτερικών συσκευών

Διαβάστε περισσότερα

Σύμβολα που Χρησιμοποιούνται Στον Οδηγό

Σύμβολα που Χρησιμοποιούνται Στον Οδηγό Εγχειρίδιο χρήσης Σύμβολα που Χρησιμοποιούνται Στον Οδηγό Υποδείξεις ασφαλείας Τα φυλλάδια τεκμηρίωσης και ο βιντεοπροβολέας χρησιμοποιούν σύμβολα γραφικών που δείχνουν πώς να χρησιμοποιείτε το βιντεοπροβολέα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Τηλεόραση LCD

Οδηγίες χρήσης Τηλεόραση LCD Αρ. μοντέλου TX-L32E3E TX-L37E3E TX-L42E3E Οδηγίες χρήσης Τηλεόραση LCD Σας ευχαριστούμε για την αγορά αυτού του προϊόντος της Panasonic. Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή

Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή GK7051 Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή Μάρτιος 2012 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή στο Notebook PC Σχετικά με το παρόν εγχειρίδιο... 6 Σημειώσεις για το εγχειρίδιο... 6 Προφυλάξεις ασφάλειας...

Διαβάστε περισσότερα

EΛΛH NIKA ENGLISH. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300. Οδηγός χρήσης LG-P990. www.lg.com P/N : MFL67121810 (1.

EΛΛH NIKA ENGLISH. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300. Οδηγός χρήσης LG-P990. www.lg.com P/N : MFL67121810 (1. EΛΛH NIKA ENGLISH Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300 Οδηγός χρήσης LG-P990 P/N : MFL67121810 (1.0) www.lg.com Wi-Fi (WLAN) Αυτός ο εξοπλισμός ενδέχεται να λειτουργεί σε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Έγχρωμη οθόνη LCD. Σημαντικό

Οδηγίες χρήσης. Έγχρωμη οθόνη LCD. Σημαντικό Οδηγίες χρήσης Έγχρωμη οθόνη LCD Σημαντικό Διαβάστε προσεκτικά τις παρούσες «Οδηγίες χρήσης» και το Εγχειρίδιο εγκατάστασης (ξεχωριστό έντυπο) για να εξοικειωθείτε με την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ LED ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ LED ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ LED * Η τηλεόραση LED της LG διαθέτει οθόνη LCD με φωτισμό LED. Πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή, διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο και φυλάξτε το σε ασφαλές μέρος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Τηλεόραση plasma

Οδηγίες χρήσης Τηλεόραση plasma Αρ. μοντέλου TX-P42VT30E TX-P50VT30E Οδηγίες χρήσης Τηλεόραση plasma Σας ευχαριστούμε για την αγορά αυτού του προϊόντος της Panasonic. Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ελληνικά

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ελληνικά ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!!! Οι δορυφορικοί δέκτες της Ferguson υποστηρίζουν εγγραφή σε εξωτερικό σκληρό δίσκο (HDDs) και φορητές μνήμες (pendrives). Σε όλες τις περιπτώσεις, η σωστή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα