ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. Site:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. Site: www.pasyno.gr"

Transcript

1 ΠΑΣΥΝΟ - ΕΣΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Αμπελακίων 13,11522 Αμπελόκηποι. Τηλ , fax: Κιν: & Site: Αρ.Πρωτ.:495 Αθήνα 11/10/2010 Προς: 1. Τον Υπουργό Υγείας Διατροφής & Άθλησης Κο Ανδρέα Λοβέρδο 2. Τον Υφυπουργό Υγείας Διατροφής & Άθλησης Κο Μιχαήλ Τιμοσίδη 3 Τον Υφυπουργό Υγείας Διατροφής & Άθλησης Κο Χρήστο Αηδόνη 4. Τον Γεν. Γραμματέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κο Νικόλαο Μ. Πολύζο ΥΠΟΜΝΗΜΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Είναι γνωστό ότι οι νέοι και οι νέες αποφεύγουν να σπουδάσουν την Επιστήμη και Τεχνολογία της Νοσηλευτικής, επειδή πρόκειται για επάγγελμα που ασκείται κάτω από πολύ δυσμενείς εργασιακούς όρους, ενώ ταυτόχρονα οι μισθοί του Δημοσίου για τους Νοσηλευτές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι απαράδεκτα χαμηλοί και ισοπεδωτικοί. Περίπου οι μισοί από τους επιτυγχάνοντες ετησίως στα ΑΕΙ-ΤΕΙ Νοσηλευτικής, είτε εγκαταλείπουν τις νοσηλευτικές σπουδές, είτε εγκαταλείπουν το Νοσηλευτικό Επάγγελμα, (μετά την αποφοίτησή τους). Παρατηρείται το τραγικό φαινόμενο να υπάρχουν χιλιάδες κενές οργανικές

2 θέσεις Νοσηλευτών ΠΕ-ΤΕ, την ίδια στιγμή που οι φορολογούμενοι (μέσω του Κρατικού Προϋπολογισμού) και οι ασφαλισμένοι (μέσω των Ασφαλιστικών Φορέων) πληρώνουν πολλές δεκάδες εκατομμυρίων Ευρώ ετησίως για τις άθλιες και επικίνδυνες «υπηρεσίες» των λεγόμενων «Αποκλειστικών νοσοκόμων». Είναι ανάγκη να δοθεί κίνητρο, προκειμένου να στραφούν οι νέοι στο Νοσηλευτικό Επάγγελμα, εγκαταλείποντας τα κορεσμένα υγειονομικά επαγγέλματα (ιατρικό, οδοντιατρικό, φαρμακευτικό). Και το πρώτο και βασικό κίνητρο είναι το οικονομικό, για ένα τόσο επαχθές επάγγελμα. Όπως είναι γνωστό, οι Επιστήμονες Τεχνολόγοι Νοσηλευτές του ΕΣΥ αμείβονται με το Ενιαίο Μισθολόγιο του Δημοσίου, ενώ οι συνθήκες και οι όροι εργασίας τους δεν έχουν καμία σχέση με τις αντίστοιχες συνθήκες και όρους εργασίας των άλλων Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά και των άλλων εργαζομένων στις Υπηρεσίες Υγείας (πλην των Ιατρών). Συγκεκριμένα, οι Νοσηλευτές εργάζονται σε κυκλικό ωράριο (πρωί απόγευμα νύχτα), τα Σαββατοκύριακα και τις διακεκριμένες Αργίες (Πάσχα Χριστούγεννα _ Πρωτοχρονιά κλπ) πράγμα που φυσικά δεν ισχύει για τους Δημοσίους Υπαλλήλους των Υπουργείων κλπ., αλλά ούτε για τους Διοικητικούς, Τεχνικούς κλπ. των Νοσοκομείων. Επίσης, οι Νοσηλευτές ασκούν λειτούργημα κρίσιμης ευθύνης (προστασία ζωής και υγείας) και ταυτόχρονα επαχθή εργασία (ποικιλόμορφη φροντίδα των ασθενών). Ποια σχέση έχουν αυτές οι συνθήκες και όροι εργασίας, με εκείνες των Δημοσίων Υπαλλήλων; Πώς μπορεί να εξομοιώνεται μισθολογικά ο Νοσηλευτής με τον κοινό Δημόσιο Υπάλληλο; Ο Νοσηλευτής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας του, μπορεί να παραλληλισθεί μόνο με τον Ιατρό. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο μοναδικός τρόπος να υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση της Νοσηλευτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, ώστε να στραφούν οι νέοι στις Νοσηλευτικές σπουδές, εγκαταλείποντας τα κορεσμένα υγειονομικά επαγγέλματα. Η ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ Για να αποκτήσει η χώρα μας ποσοτικά επαρκές και ποιοτικά κατάλληλο Νοσηλευτικό Δυναμικό είναι απαραίτητη η οικονομική αναβάθμιση του Επιστήμονα-Τεχνολόγου Νοσηλευτή του ΕΣΥ. Το Ειδικό Μισθολόγιο Νοσηλευτών ΕΣΥ (πτυχιούχων ΑΕΙ ΤΕΙ) είναι ο μοναδικός τρόπος οικονομικής αναγνώρισης της ιδιαιτερότητας του νοσηλευτικού λειτουργήματος. Δηλαδή, πρέπει να υπάρξει σαφής διάκριση σε σχέση με τους κοινούς Δημοσίους Υπαλλήλους, όπως έχει γίνει για τους Ιατρούς ΕΣΥ, για τους Στρατιωτικούς, τους Δικαστικούς κλπ. Πρέπει να τονίσουμε δύο (2) κρίσιμα ζητήματα:

3 α) η πρότασή μας δεν συνεπάγεται πρόσθετο κόστος για τους Φορολογούμενους Ασφαλισμένους, διότι εξασφαλίζει την κατάργηση του άθλιου θεσμού των λεγόμενων «Αποκλειστικών Νοσοκόμων» και β) η πρότασή μας συνεπάγεται πρόσθετη προσφορά εξειδικευμένων νοσηλευτικών υπηρεσιών, με αντίστοιχη αμοιβή. ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Ε.Σ.Υ. Προτείνουμε τη νομοθετική θέσπιση Ειδικού Μισθολογίου Νοσηλευτών ΕΣΥ με τα εξής χαρακτηριστικά: α) Ο Νοσηλευτής ΕΣΥ (κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ) εργάζεται σε πενθήμερο πρωινό ωράριο (από Δευτέρα μέχρι Κυριακή), οκτάωρης (8) διάρκειας. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η παρουσία όλου του νοσηλευτικού προσωπικού κατά τις «μάχιμες» πρωινές ώρες. Για την τακτική πρωινή εργασία του, ο Νοσηλευτής ΕΣΥ λαμβάνει μισθό με βάση το Ειδικό Μισθολόγιο Νοσηλευτών ΕΣΥ. β) Ο Νοσηλευτής ΕΣΥ υποχρεούται να πραγματοποιεί συγκεκριμένο αριθμό απογευματινών ή νυκτερινών ενεργών Εφημεριών στο Νοσοκομείο (πρόσθετη εργασία). Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η παρουσία επαρκούς αριθμού εξειδικευμένων Νοσηλευτών στο πλευρό των ασθενών, καθ όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες του έτους. Έτσι, καθίσταται δυνατή η κατάργηση του περιττού και επικίνδυνου θεσμού των «Αποκλειστικών Νοσοκόμων» που υπάρχει μόνο στην Ελλάδα. Για την πρόσθετη (πέραν των 40 ωρών εβδομαδιαίως) νυκτερινή ή απογευματινή εργασία του, ο Νοσηλευτής ΕΣΥ αμείβεται με την Αποζημίωση της Εφημερίας. ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Με την εφαρμογή του Ειδικού Μισθολογίου και την Εφημερίας του Νοσηλευτή ΕΣΥ επέρχονται τα ακόλουθα ευεργετικά αποτελέσματα: 1) Αντιμετωπίζεται βραχυπρόθεσμα η επικίνδυνη έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού στα δημόσια Νοσοκομεία, με την αμειβόμενη υπερεργασία του υπάρχοντος δυναμικού των Νοσηλευτών. 2) Αποκτά ποιότητα η νοσηλευτική φροντίδα των ασθενών, με την απομάκρυνση των ανειδίκευτων πρακτικών «Αποκλειστικών, η παρουσία των οποίων δεν προσφέρει τίποτα.

4 3) Αντιμετωπίζεται μεσοπρόθεσμα το πρόβλημα της επάρκειας ειδικευμένου νοσηλευτικού προσωπικού, διότι το Νοσηλευτικό Επάγγελμα καθίσταται ελκυστικότερο για τους νέους. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ Για την εφαρμογή των παραπάνω προτάσεων απαιτείται νομοθετική ρύθμιση. Προς τον σκοπό αυτό υποβάλλεται συνημμένα ένα πρώτο σχέδιο Νομοσχεδίου, το οποίο χρήζει περαιτέρω επεξεργασίας και εμπλουτισμού, εφόσον η Πολιτική Ηγεσία του Υ.Υ.Κ.Α. αποδεχθεί την υλοποίηση της προτεινόμενης νοσηλευτικής πολιτικής. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΤΟ Υ.Υ.Κ.Α. Πάγιο αίτημα των πτυχιούχων Νοσηλευτών είναι η σύσταση ανεξάρτητης Διεύθυνσης Νοσηλευτικού Προσωπικού στα πλαίσια της Γενικής Διεύθυνσης Υπηρεσιών Υγείας (σήμερα υπάρχει Τμήμα Νοσηλευτικού Προσωπικού). Η εν λόγω Νοσηλευτική Διεύθυνση δύναται να απαρτίζεται από τα κάτωθι επιμέρους Τμήματα : 1. Τμήμα επαγγελματικής απασχόλησης Το εν λόγω Τμήμα θα χειρίζεται ζητήματα της επαγγελματικής απασχόλησης του νοσηλευτικού προσωπικού, τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Επιπλέον, θα συμβάλλει στη ρύθμιση της άσκησης του ελεύθερου επαγγέλματος, καθώς επίσης και στη διενέργεια των αποσπάσεων, μετακινήσεων, μεταθέσεων και μετατάξεων του νοσηλευτικού προσωπικού, ανάλογα με τις εκάστοτε υπηρεσιακές ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και των κέντρων υγείας όλης της χώρας. 2. Τμήμα έρευνας και εκπαίδευσης Το Τμήμα αυτό θα δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης της νοσηλευτικής επιστήμης και τέχνης, με ειδικότερα αντικείμενα απασχόλησης την συνεχιζόμενη εκπαίδευση, τη χορήγηση νοσηλευτικών ειδικοτήτων και εξειδικεύσεων, καθώς και την επιμόρφωση όλου του νοσηλευτικού προσωπικού, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 3. Τμήμα πειθαρχικού ελέγχου Το εν λόγω Τμήμα θα επιφορτιστεί με τον έλεγχο τήρησης των πειθαρχικών ποινών σε βάρος του νοσηλευτικού προσωπικού, σύμφωνα με τις διατάξεις του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, καθώς και τον σεβασμό των πειθαρχικών ποινών που επιβάλλονται από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΝΕ στους Νοσηλευτές.

5 Η παρούσα εισήγηση της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ είναι άκρως ρεαλιστική και εύκολα υλοποιήσιμη, λόγω και του μηδαμινού κόστους της. Επιπλέον, θα διευκολύνει τα μέγιστα την άμεση προώθηση και την ορθολογική διεκπεραίωση όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με το νοσηλευτικό προσωπικό, προς όφελος μιας ολοκληρωμένης και ποιοτικής παροχής φροντίδας και υγείας στο κοινωνικό σύνολο. Η ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ παραμένει στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για περαιτέρω διάλογο και ανταλλαγή απόψεων επί της παρούσας εισηγήσεως. Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας Αριστείδης Δάγλας Νικόλαος Ορφανός ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ Σύσταση Κλάδου Νοσηλευτών Ε.Σ.Υ. και Εφαρµογή της Εφηµερίας των Νοσηλευτών Άρθρο 1 Σύσταση Κλάδου Νοσηλευτών Ε.Σ.Υ. 1. Στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συνιστάται Κλάδος Νοσηλευτών Ε.Σ.Υ., οι οποίοι υπηρετούν µε πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. 2. οι θέσεις του Κλάδου Νοσηλευτών Ε.Σ.Υ. κατατάσσονται σε επτά(7) συνολικά βαθµούς ως ακολούθως: Νοσηλευτής Διευθυντής ΕΣΥ Νοσηλευτής Υποδιευθυντής ΕΣΥ Νοσηλευτής Τµηµατάρχης ΕΣΥ Νοσηλευτής Α ΕΣΥ Νοσηλευτής Β ΕΣΥ Νοσηλευτής Γ ΕΣΥ Νοσηλευτής Δ ΕΣΥ 3. Για τους Νοσηλευτές ΕΣΥ, κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ, εισαγωγικός βαθµός είναι ο Δ και καταληκτικός ο βαθµός του Διευθυντή. Για τους κατόχους διδακτορικού διπλώµατος συναφούς µε τα αντικείµενα στα οποία είναι δυνατόν να απασχοληθούν οι Νοσηλευτές ΕΣΥ, κατά τις οργανικές διατάξεις της υπηρεσίας τους, εισαγωγικός βαθµός είναι ο Γ.

6 4. Για την προαγωγή από βαθµό σε βαθµό απαιτείται: α) Για τους Νοσηλευτές ΕΣΥ κατηγορίας ΤΕ: Από το βαθµό Δ στο βαθµό Γ : διετής υπηρεσία στο βαθµό Δ Από το βαθµό Γ στο βαθµό Β : επταετής υπηρεσία στο βαθµό Γ Από το βαθµό Β στο βαθµό Α : εξαετής υπηρεσία στο βαθµό Β Από το βαθµό Α στο βαθµό του Τµηµατάρχη: πενταετής υπηρεσία στο βαθµό Α. Από το βαθµό του Τµηµατάρχη στο βαθµό του Υποδιευθυντή: πενταετής υπηρεσία στο βαθµό στο βαθµό του Τµηµατάρχη. Από το βαθµό του Υποδιευθυντή στο βαθµό του Διευθυντή: τετραετής υπηρεσία στο βαθµό του Υποδιευθυντή. β) Για τους Νοσηλευτές ΕΣΥ κατηγορίας ΠΕ: Από το βαθµό Δ στο βαθµό Γ : διετής υπηρεσία στο βαθµό Δ Από το βαθµό Γ στο βαθµό Β : πενταετής υπηρεσία στο βαθµό Γ Από το βαθµό Β στο βαθµό Α : εξαετής υπηρεσία στο βαθµό Β Από το βαθµό Α στο βαθµό του Τµηµατάρχη: πενταετής υπηρεσία στο βαθµό Α. Από το βαθµό του Τµηµατάρχη στο βαθµό του Υποδιευθυντή: πενταετής υπηρεσία στο βαθµό στο βαθµό του Τµηµατάρχη. Από το βαθµό του Υποδιευθυντή στο βαθµό του Διευθυντή: τετραετής υπηρεσία στο βαθµό του Υποδιευθυντή. γ) Για τους Νοσηλευτές ΕΣΥ, κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ, κατόχους µεταπτυχιακού διπλώµατος σπουδών διάρκειας ενός (1) τουλάχιστον έτους, ο χρόνος που απαιτείται για τη βαθµολογική εξέλιξη µειώνεται συνολικά κατά ένα (1) έτος. Για τους κατόχους διδακτορικού διπλώµατος, ο χρόνος που απαιτείται για τη βαθµολογική εξέλιξη µειώνεται συνολικά κατά δύο (2) έτη. Αν ο Νοσηλευτής ΕΣΥ κατέχει µεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωµα, η κατά τα ανωτέρω µείωση του χρόνου δεν γίνεται αθροιστικά. Οι εν λόγω τίτλοι απαιτείται να είναι συναφείς µε τα αντικείµενα στα οποία απασχολούνται ή είναι δυνατόν να απασχοληθούν οι Νοσηλευτές ΕΣΥ, σύµφωνα µε τις οργανικές διατάξεις της υπηρεσίας τους. Άρθρο 2 Τακτικό Ωράριο Εργασίας και Εφηµερίας των Νοσηλευτών ΕΣΥ Οι Νοσηλευτές ΕΣΥ που υπηρετούν στα Νοσοκοµεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία εργάζονται σε τακτικό πρωινό ωράριο διάρκειας οκτώ (8) ωρών ηµερησίως, από τη Δευτέρα µέχρι και την Κυριακή, πέντε (5) ηµέρες κάθε εβδοµάδα, µε έναρξη στις 07:00 και λήξη στις 15:00. Σύµφωνα µε τις ανάγκες επιµέρους τµηµάτων ή µονάδων και κατά την κρίση των αντίστοιχων προϊσταµένων νοσηλευτών, το τακτικό πρωινό ωράριο µπορεί να τροποποιείται, µε έναρξη µέχρι τις 08:00 και λήξη µέχρι τις 16: Οι Νοσηλευτές ΕΣΥ υποχρεούνται σε πρόσθετη ενεργό εφηµερία µέσα στο Νοσοκοµείο, Κέντρο Υγείας ή Περιφερειακό Ιατρείο, για την κάλυψη της νοσηλευτικής φροντίδας των νοσηλευόµενων ασθενών και των επειγόντων περιστατικών. Η ενεργός εφηµερία των Νοσηλευτών ΕΣΥ, είναι οκτάωρη και πραγµατοποιείται σε απογευµατινό (15:00-23:00) ή σε νυκτερινό (23:00-07:00) ωράριο, ως ακολούθως: α. Οι Νοσηλευτές ΕΣΥ µε βαθµό Δ και Γ υποχρεούνται να πραγµατοποιούν τέσσερις (4) ενεργείς οκτάωρες εφηµερίες µηνιαίως, από τις οποίες τρεις (3) τουλάχιστον σε νυκτερινό ωράριο. Δύνανται όµως να πραγµατοποιούν µέχρι οκτώ (8) ενεργείς εφηµερίες µηνιαίως, εφόσον επιβάλλεται για την κάλυψη της νοσηλευτικής φροντίδας των ασθενών, κατά την κρίση των προϊσταµένων των νοσηλευτικών υπηρεσιών και εφόσον επιθυµούν. β. Οι Νοσηλευτές ΕΣΥ µε βαθµό Β και Α υποχρεούνται να πραγµατοποιούν τρεις (3) ενεργείς οκτάωρες εφηµερίες µηνιαίως, από τις οποίες δύο (2) τουλάχιστον σε νυκτερινό ωράριο. Δύνανται όµως να πραγµατοποιούν µέχρι επτά (7) ενεργείς εφηµερίες µηνιαίως, µε τις προϋποθέσεις της ανωτέρω παραγράφου 2 α.

7 γ) Οι Νοσηλευτές ΕΣΥ µε βαθµό Τµηµατάρχη υποχρεούνται να πραγµατοποιούν δύο (2) ενεργείς οκτάωρες εφηµερίες µηνιαίως, από τις οποίες µία (1) τουλάχιστον σε νυχτερινό ωράριο. Δύνανται όµως να πραγµατοποιούν µέχρι έξη (6) ενεργείς εφηµερίες µηνιαίως, µε τις προϋποθέσεις της ανωτέρω παραγράφου 2 α. δ) Οι Νοσηλευτές ΕΣΥ µε βαθµό Υποδιευθυντή και Διευθυντή υποχρεούνται να πραγµατοποιούν µία (1) ενεργό οκτάωρη εφηµερία µηνιαίως. Δύνανται όµως να πραγµατοποιούν µέχρι τέσσερις (4) ενεργείς εφηµερίες µηνιαίως, µε τις προϋποθέσεις της ανωτέρω παραγράφου 2 α. 2. Κατά την εφηµερία τους οι Νοσηλευτές ΕΣΥ ασχολούνται αποκλειστικά µε τη νοσηλευτική φροντίδα των εσωτερικών ασθενών και των επειγόντων περιστατικών, ανεξαρτήτως βαθµού και της τυχόν ιδιότητάς τους ως προϊσταµένων οργανικών µονάδων. Η εφηµερία πραγµατοποιείται είτε στο τµήµα ή µονάδα όπου οι Νοσηλευτές ΕΣΥ εργάζονται σε τακτικό πρωινό ωράριο, είτε σε άλλα τµήµατα ή µονάδες, σύµφωνα µε τις ανάγκες των ασθενών. 3. Από την ηµεροµηνία έναρξης εφαρµογής του θεσµού της εφηµερίας των Νοσηλευτών ΕΣΥ απαγορεύεται η παρουσία στα Νοσοκοµεία και η προσφορά υπηρεσιών προς τους ασθενείς, σε πρόσωπα που δεν συνδέονται µε εργασιακή σχέση µε τα Νοσοκοµεία ΕΣΥ. Άρθρο 3 Ειδικό Μισθολόγιο των Νοσηλευτών ΕΣΥ 1. Ο βασικός µισθός των Νοσηλευτών ΕΣΥ καθορίζεται ως εξής: Βαθµός Κατηγορία ΤΕ Κατηγορία ΠΕ Νοσηλευτής Δ Νοσηλευτής Γ Νοσηλευτής Β Νοσηλευτής Α Νοσηλευτής Τµηµατάρχης Νοσηλευτής Υποδιευθυντής Νοσηλευτής Διευθυντής Στους Νοσηλευτές ΕΣΥ, που είναι κάτοχοι του αντίστοιχου τίτλου, καταβάλλεται Επίδοµα Ειδικότητας ή Εξειδίκευσης, ανερχόµενο σε 150 ευρώ µηνιαίως. 3. Στους Νοσηλευτές ΕΣΥ, καταβάλλεται Επίδοµα Βιβλιοθήκης ανερχόµενο ετησίως µέχρι 100 ευρώ, µε την υποβολή των αντίστοιχων τιµολογίων αγοράς ιατρονοσηλευτικών συγγραµµάτων ή πληρωµής ετήσιας συνδροµής σε ιατρονοσηλευτικά περιοδικά. 4. Στους Νοσηλευτές ΕΣΥ, καταβάλλονται όλα τα λοιπά επιδόµατα που προβλέπονται για τους δηµοσίους υπαλλήλους και υπαλλήλους ΝΠΔΔ. Άρθρο 4 Αποζηµίωση Εφηµερίας των Νοσηλευτών ΕΣΥ

8 1. Στους Νοσηλευτές ΕΣΥ καταβάλλεται αποζηµίωση για την πραγµατοποίηση ενεργού εφηµερίας, ως εξής: ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΕΣΥ ΚΑΤΑ ΒΑΘΜΟ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΕ) 8ωρης ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ Α Β Γ Δ Απόγευμα Καθημερινής (15-23) Νύκτα Καθημερινής (23-07) Απόγευμα Σαβ-Κυρ.-Αργιών(15-23) Νύκτα Σαβ-Κυρ.-Αργιών(23-07) ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΕΣΥ ΚΑΤΑ ΒΑΘΜΟ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ) 8ωρης ΕΦΗΜΕΡΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΥΠΟΔ/ΝΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ Α Β Γ Δ Απόγευμα Καθημερινής (15-23) Νύκτα Καθημερινής (23-07) Απόγευμα Σαβ-Κυρ.-Αργιών(15-23) Νύκτα Σαβ-Κυρ.-Αργιών(23-07) Στις παραπάνω αποζηµιώσεις διενεργούνται οι προβλεπόµενες νόµιµες κρατήσεις (Διευκρινιστική Σηµείωση: για λόγους σύγκρισης, σηµειώνεται ότι η Ενεργός Εφηµερία των Ιατρών ΕΣΥ αµείβεται σήµερα ως εξής: Ειδικευόµενος και Επιµελητής Β, καθηµερινή 140 ευρώ, αργία 206 ευρώ. Επιµελητής Α, καθηµερινή 165 ευρώ, αργία 260 ευρώ. Εξάλλου, το ηµεροµίσθιο των «Αποκλειστικών» για 8ωρη εργασία κατά το 2006 ήταν: για νυκτερινό ωράριο καθηµερινής 56 ευρώ και για νυκτερινό ωράριο Σαββατοκύριακου ή Αργιών 90 ευρώ.) Άρθρο 5 Μεταβατικές Διατάξεις 1. Οι υπηρετούντες σε οργανικές θέσεις Νοσηλευτικής, κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ, στα Νοσοκοµεία, Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία του ΕΣΥ, κατά την ηµεροµηνία δηµοσίευσης του παρόντος νόµου, εντάσσονται κατά προτεραιότητα σε θέσεις Νοσηλευτών ΕΣΥ, κατά βαθµό, ως εξής: α. στο βαθµό Νοσηλευτή Διευθυντή ΕΣΥ - Νοσηλευτές κατηγορίας και κλάδου ΠΕ Νοσηλευτικής, µε άσκηση του νοσηλευτικού επαγγέλµατος για είκοσι επτά (27) συµπληρωµένα έτη, - Νοσηλευτές κατηγορίας και κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, µε άσκηση του νοσηλευτικού επαγγέλµατος για τριάντα (30) συµπληρωµένα έτη. β. στο βαθµό Νοσηλευτή Υποδιευθυντή ΕΣΥ - Νοσηλευτές κατηγορίας και κλάδου ΠΕ Νοσηλευτικής, µε άσκηση του νοσηλευτικού επαγγέλµατος για είκοσι τρία (23) συµπληρωµένα έτη, - Νοσηλευτές κατηγορίας και κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, µε άσκηση του νοσηλευτικού επαγγέλµατος για είκοσι πέντε (25) συµπληρωµένα έτη.

9 γ. στο βαθµό Νοσηλευτή Τµηµατάρχη ΕΣΥ - νοσηλευτές κατηγορίας και κλάδου ΠΕ Νοσηλευτικής, µε άσκηση του νοσηλευτικού επαγγέλµατος για δέκα οκτώ (18) συµπληρωµένα έτη, - νοσηλευτές κατηγορίας και κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, µε άσκηση του νοσηλευτικού επαγγέλµατος για είκοσι (20) συµπληρωµένα έτη. δ. στο βαθµό Νοσηλευτή Α ΕΣΥ - νοσηλευτές κατηγορίας και κλάδου ΠΕ Νοσηλευτικής, µε άσκηση του νοσηλευτικού επαγγέλµατος για δεκατρία (13) συµπληρωµένα έτη, - νοσηλευτές κατηγορίας και κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, µε άσκηση του νοσηλευτικού επαγγέλµατος για δεκαπέντε (15) συµπληρωµένα έτη. ε. στο βαθµό Νοσηλευτή Β ΕΣΥ - νοσηλευτές κατηγορίας και κλάδου ΠΕ Νοσηλευτικής, µε άσκηση του νοσηλευτικού επαγγέλµατος για επτά (7) συµπληρωµένα έτη, - νοσηλευτές κατηγορίας και κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, µε άσκηση του νοσηλευτικού επαγγέλµατος για εννέα (9) συµπληρωµένα έτη. στ. στο βαθµό Νοσηλευτή Γ ΕΣΥ - νοσηλευτές κατηγορίας και κλάδου ΠΕ Νοσηλευτικής, µε άσκηση του νοσηλευτικού επαγγέλµατος για δύο (2) συµπληρωµένα έτη, - νοσηλευτές κατηγορίας και κλάδου ΤΕ Νοσηλευτικής, µε άσκηση του νοσηλευτικού επαγγέλµατος για δύο (2) συµπληρωµένα έτη. ζ. στο βαθµό Νοσηλευτή Δ ΕΣΥ - όλοι οι υπηρετούντες Νοσηλευτές ΠΕ και ΤΕ, µε άσκηση του νοσηλευτικού επαγγέλµατος για χρονικό διάστηµα µικρότερο των δύο (2) ετών. 2. Για τους παραπάνω υπηρετούντες Νοσηλευτές ο αναγκαίος χρόνος άσκησης του νοσηλευτικού επαγγέλµατος, για την ένταξή τους σε κάθε βαθµό, µειώνεται κατά ένα (1) έτος αν είναι κάτοχοι µεταπτυχιακού διπλώµατος σπουδών διάρκειας ενός (1) τουλάχιστον έτους, και κατά δύο (2) έτη αν είναι κάτοχοι διδακτορικού διπλώµατος.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΊΔΡΥΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΑΝΟΙΑΣ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ».

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΊΔΡΥΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΑΝΟΙΑΣ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ». ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΊΔΡΥΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΑΝΟΙΑΣ, ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ». ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΑΡΘΡΟ 1 ΙΔΡΥΣΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΑΝΟΙΑΣ - ALZHEIMER 1. Συνιστάται

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μέρος Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 31 Οκτωβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Υπογράφθηκαν σήμερα από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή: ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή: ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ N. 3868/10 (ΦΕΚ 129 Α/3-8-2010) : Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδομε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Νέος ηµοσιοϋπαλληλικός Κώδικας

ΘΕΜΑ: Νέος ηµοσιοϋπαλληλικός Κώδικας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ : 33 38 401-404 33 38 218-422 33 38 237 33 38 350-351 33 38 415

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ : 33 38 401-404 33 38 218-422 33 38 237 33 38 350-351 33 38 415 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 31 εκεµβρίου 2003 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ. Πρωτ. 2/72757/0022 ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΗΜ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΜΙΣΘΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α': ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α': ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ Ν. 2519/21-8-97 (ΦΕΚ 165 Α') Ανάπτυξη και εκσυγχρονισµός του Εθνικού Συστήµατος Υγείας, οργάνωση των υγειονοµικών υπηρεσιών, ρυθµίσεις για το φάρµακο και άλλες διατάξεις. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α': ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1 Γενικές αρχές 1. Το κράτος έχει την ευθύνη για την παροχή υπηρεσιών υγείας στο σύνολο των πολιτών.

Άρθρο 1 Γενικές αρχές 1. Το κράτος έχει την ευθύνη για την παροχή υπηρεσιών υγείας στο σύνολο των πολιτών. ΝΟΜΟΣ - 1397-1983 Εθνικό σύστηµα υγείας. Άρθρο 1 Γενικές αρχές 1. Το κράτος έχει την ευθύνη για την παροχή υπηρεσιών υγείας στο σύνολο των πολιτών. 2. Οι υπηρεσίες υγείας παρέχονται ισότιµα σε κάθε πολίτη,

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 2955/2-11-01 (ΦΕΚ Α 256) Προµήθειες Νοσοκοµείων και λοιπών µονάδων υγείας των Πε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις.

Ν. 2955/2-11-01 (ΦΕΚ Α 256) Προµήθειες Νοσοκοµείων και λοιπών µονάδων υγείας των Πε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις. Ν. 2955/2-11-01 (ΦΕΚ Α 256) Προµήθειες Νοσοκοµείων και λοιπών µονάδων υγείας των Πε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις. Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδοµε τον ακόλουθο νόµο που ψήφισε η Βουλή: ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) Αθήνα, Οκτώβριος 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) Αθήνα, Οκτώβριος 2012 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) Αθήνα, Οκτώβριος 2012 Αριστοτέλους 73 Αθήνα 210 8234914, 6936557550 Fax: 2108234916 ΘΕΜΑ: «Πρόταση της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΝΕΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΝΕΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ Με το Νόμο 3846/2010 «Εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 66/Α /11-05-2010) ο νομοθέτης εισάγει νέες σημαντικές διατάξεις αλλά και τροποποιήσεις σε

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΚ Α' 90/2.5.2001 ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2909 Ρυθμίσεις θεμάτων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις.

ΦΕΚ Α' 90/2.5.2001 ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2909 Ρυθμίσεις θεμάτων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις. νόμος 2909/2001 ΦΕΚ Α' 90/2.5.2001 ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 2909 Ρυθμίσεις θεμάτων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και άλλες διατάξεις. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. «Πρωτοβάθμιο Εϋνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ. Υ.), Αλλαγή Σκοπού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Λοιπές Διατάξεις» Προς τη Βουλή των Ελλήνων

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. «Πρωτοβάθμιο Εϋνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ. Υ.), Αλλαγή Σκοπού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Λοιπές Διατάξεις» Προς τη Βουλή των Ελλήνων ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «Πρωτοβάθμιο Εϋνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ. Υ.), Αλλαγή Σκοπού Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και Λοιπές Διατάξεις» Προς τη Βουλή των Ελλήνων ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ Άρθρο 1 Γενικές αρχές 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Προς τη Βουλή των Ελλήνων

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Προς τη Βουλή των Ελλήνων ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Στο σχέδιο νόµου «Αναβάθµιση του ρόλου του εκπαιδευτικού καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις» Προς τη Βουλή των Ελλήνων Το σχέδιο νόµου,

Διαβάστε περισσότερα

Προσλήψεις Αναπληρωτών και Ωρομισθίων

Προσλήψεις Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Προσλήψεις Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Ο οδηγός αυτός αναφέρεται με συνοπτικό τρόπο στην διαδικασία πρόσληψης Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στον οδηγό αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΆΡΘΡΟ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α.: ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2013-2016

ΆΡΘΡΟ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α.: ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2013-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2013-2016 ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Ν.4046/2012 ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 2013-2016» ΆΡΘΡΟ ΜΟΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Αριθ. Πρωτ. Από τα επίσηµα Πρακτικά της Ζ, 27 Ιουλίου 2010, Συνεδρίασης του Τµήµατος ιακοπής των Εργασιών ιεκπ. της Βουλής, στην οποία ψηφίστηκε το παρακάτω σχέδιο νόµου: Αναβάθµιση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ Πρωτοβάθµιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) και λοιπές διατάξεις. Κεφάλαιο Πρώτο ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ Πρωτοβάθµιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) και λοιπές διατάξεις. Κεφάλαιο Πρώτο ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ Πρωτοβάθµιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ.) και λοιπές διατάξεις Κεφάλαιο Πρώτο ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ Άρθρο 1 Γενικές Αρχές 1. Το κράτος µεριµνά και εγγυάται την παροχή υπηρεσιών υγείας,

Διαβάστε περισσότερα

Στο επίκεντρο η εκπαίδευση

Στο επίκεντρο η εκπαίδευση Ε.Ν.Ε.ποχή αφιέρωµα ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΕΛΟΣ Ταχ. Γραφείο KEMΠAΘ Αριθµός Άδειας 4993 ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΠEPIOΔIKA EΦHMEPIΔEΣ EKΔOTΩN Ε.Ν.Ε.γραψαν Μ. ΠΙΤΣΙΛΙ ΗΣ Α.Ε. - AΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 102 166 74 ΓΛΥΦΑ Α - e-mail: info@pitsilidis.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ Β - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ----- Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

Το πρωτότυπο κείμενο είναι διαθέσιμο σε μορφή pdf, για την προβολή του οποίου μπορείτε να ανατρέξετε στο web site της ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ.

Το πρωτότυπο κείμενο είναι διαθέσιμο σε μορφή pdf, για την προβολή του οποίου μπορείτε να ανατρέξετε στο web site της ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. N. 4024/11 (ΦΕΚ 226 Α/27-10-2011) : Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο - βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΕΩΣ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. προεδροι περιφερειακου συµβουλιου 2.250 1.125 προεδροι δηµ. συµβουλιων ανω 100.000 κατοικων 1.

ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΕΩΣ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. προεδροι περιφερειακου συµβουλιου 2.250 1.125 προεδροι δηµ. συµβουλιων ανω 100.000 κατοικων 1. Στην κατάργηση των επιδοµάτων εορτών Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας που προβλέπονται από οποιαδήποτε γενική ή ειδική διάταξη, για λειτουργούς, υπαλλήλους και µισθωτούς του ηµοσίου, Ν.Π..., Ν.Π.Ι.. (συµπεριλαµβανοµένων

Διαβάστε περισσότερα

5. Η Πληροφορική στο Δημόσιο Τομέα

5. Η Πληροφορική στο Δημόσιο Τομέα 5. Η Πληροφορική στο Δημόσιο Τομέα Ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης, ο οποίος μπορεί να επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, αποτελεί κινητήριο μοχλό ανάπτυξης κάθε χώρας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΙ ΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΟΣΙΟΥ στο σχέδιο νόµου Προς τη Βουλή των Ελλήνων ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ.. Άρθρο.. Κάλυψη Οργανικών Θέσεων Αυξηµένων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ KEΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ Σορβόλου 24, 116 36 Αθήνα Τηλ.: 210 9241993-6 Fax: 210 9241986 E-mail: admin@kethea.gr http://www.kethea.gr ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ KEΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Nόµος 2327, (ΦΕΚ Α' 156 31-7-1995)

Nόµος 2327, (ΦΕΚ Α' 156 31-7-1995) Nόµος 2327, (ΦΕΚ Α' 156 31-7-1995) Εθνικό Συµβούλιο Παιδείας ρύθµιση θεµάτων έρευνας παιδείας και µετεκπαίδευσης εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' Νέοι θεσµοί Άρθρο 1 Εθνικό Συµ8ούλιο Παιδείας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΟΤΑ. Άρθρο 1. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α. Νέο Πλαίσιο.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΟΤΑ. Άρθρο 1. Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α. Νέο Πλαίσιο. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΟΤΑ. Άρθρο 1 Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας Ο.Τ.Α. Νέο Πλαίσιο. Το άρθρο 215 του ν.3852/2010 αντικαθίσταται ως εξής: «Άρθρο 215 Αυτοτελής

Διαβάστε περισσότερα

2. Μείωση του βασικού μισθού της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. για νέους < 25ετών κατά 32%

2. Μείωση του βασικού μισθού της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. για νέους < 25ετών κατά 32% 1 Ενότητα 1 η : ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ! Πότε μειώνονται οι μισθοί; Πόση μείωση θα γίνει και ποιους αφορά; Πότε λήγουν οι συμβάσεις; Ποια επιδόματα καταργούνται; Πόσο

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 1268/82 (ΦΕΚ Α 87) : Για τη δομή και λειτουργία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

Ν. 1268/82 (ΦΕΚ Α 87) : Για τη δομή και λειτουργία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων of 52 ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΑΡΙΘ.: 1268/82 Βλέπετε το πλήρες κείμενο Είδος Εγγράφου: ΝΟΜΟΙ ΦΕΚ: 87Α Μέγεθος κειμένου: 522,126 KB Ν. 1268/82 (ΦΕΚ Α 87)

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. Υ4α/147881/10 (ΦΕΚ 1851 Β/25-11-2010) : Ολοήμερη λειτουργία Νοσοκομείων. ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αριθμ. Υ4α/147881/10 (ΦΕΚ 1851 Β/25-11-2010) : Ολοήμερη λειτουργία Νοσοκομείων. ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Αριθμ. Υ4α/147881/10 (ΦΕΚ 1851 Β/25-11-2010) : Ολοήμερη λειτουργία Νοσοκομείων. ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Έχοντας υπόψη τις διατάξεις: 1. Του άρθρου 1 του Ν. 3868/2010 «Αναβάθμιση

Διαβάστε περισσότερα

Δημητρακόπουλος Γιώργος

Δημητρακόπουλος Γιώργος 1 Δημητρακόπουλος Γιώργος Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Πειραιά (εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της Π.Α.Σ.Κ.) Τηλ. επικοινωνίας 6977 747439 e-mail: dimitrako@sch.gr http://users.sch.gr/dimitrako ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα