ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΡΟΩΝ - ΕΚΡΟΩΝ οι ΛΙΑΠΗ ΕΣ, τα ΛΑΜΟΓΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΡΟΩΝ - ΕΚΡΟΩΝ οι ΛΙΑΠΗ ΕΣ, τα ΛΑΜΟΓΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ"

Transcript

1 Συστήµατα εισροών-εκροών, ηλεκτροστατικά πεδία και περιβάλλον. ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΡΟΩΝ - ΕΚΡΟΩΝ οι ΛΙΑΠΗ ΕΣ, τα ΛΑΜΟΓΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Οι Λιάπηδες και τα λαµόγια, (ιδιώτες, εταιρίες, µεγαλοσύµβουλοι, και διεφθαρµένοι δηµόσιοι υπάλληλοι) είναι αυτοί που έφεραν την Ελλάδα στο σηµερινό σηµείο. Ένα είναι σίγουρο. Τα λαµόγια καλοπαιρνούν, ενώ άλλοι προσπαθούν να ζεσταθούν καίγοντας σκουπίδια που µαζεύουν από τους δρόµους. Αγαπητέ/οι Υπουργέ/οι, Σήµερα θα δούµε, το σύστηµα εισροών-εκροών από µία άλλη σκοπιά. Το ωραιότατο αυτό σύστηµα που κάποιοι σας πείσαν να υιοθετήσετε, πρέπει να παραδίδει ακριβή στοιχεία στο Κράτος, ικανά για να αντιµετωπισθούν οι κλέφτες. ( εν τους ονοµάζω βενζινοπώλες, γιατί δεν τους θεωρώ βενζινοπώλες). Οι σύµβουλοί σας αυτοί στοιχηµατίζω, δεν έχουν καµία ιδέα από τις εξειδικευµένες τεχνικές λεπτοµέρειες ενός πρατηρίου υγρών καυσίµων. Ακόµη και εάν θεωρούνται µεγαλοειδήµονες ή είναι στον κλάδο χιλιάδες χρόνια ή έχουν σχεδιάσει / αδειοδοτήσει χιλιάδες πρατήρια. Ο µόνος στόχος τους είναι αυτό που λέτε στην Ελλάδα "αρπαχτή". Μοναδική ευκαρία τώρα που ο πνιγµένος πνίγεται (εσείς δηλαδή κύριε Υπουργέ), να βάλουν πολλές δεκάδες εκατοµµύρια ευρώπουλα στις τσέπες τους. Η σηµερινή παρουσίαση, στους 2500 περίπου παραλήπτες του µηνήµατος αυτού δυστυχώς θα είναι πολύ εξειδικευµένη και τεχνική. Σκοπό έχει να συσχετίσει την λειτουργία ενός συστήµατος µετρήσεων µέ το χώρο που αυτό καλείται να λειτουργήσει. Για να γίνω κατανοητός, πρακτικός αλλά και ενδιαφέρον, θα συµπεριλάβω και µερικές φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες αυτές είναι από ευρήµατα στο δικό µου πρατήριο όταν ανέλαβα την διαχείρησή του το Το πρατήριο (του οποίου έγινα ιδιοκτήτης του ακινήτου το 2011) λειτουργούσε εδώ και 26 χρόνια από ιδιώτη, µε τεχνικούς συµβούλους µηχανικούς, τους κ.κ Καρανάσιο Παναγιώτη αρχικά και Σαµαρά ηµήτρη µετέπειτα. Πρίν παραλάβω το πρατήριο, υποχρέωσα την εταιρία που δάνεισε και εγκατέστησε τον εξοπλισµό στο πρατήριο, και προµήθευε για χρόνια καύσιµα, να επισκευάσει όλες τις παράνοµες εγκαταστάσεις (το πρατήριο ήταν θησαυρός παρανοµίας) και να τις µετατρέψει σύµφωνα µε τις απαιτήσεις της Ελληνικής νοµοθεσίας. Το µισό λοιπόν κοµµάτι του συστήµατος εισροών-εκροών (το τµήµα εισροών) εργάζεται µε βάση τον ηλεκτροµαγνητισµό. Γενάει τους δικούς του ηλεκτροµαγνητικούς παλµούς και µετράει µε ακρίβεια τον χρόνο που

2 αυτοί ξοδέψανε για να διανύσουνε µία απόσταση. Το τµήµα του πρατηρίου που περιλαµβάνει τις δεξαµενές καυσίµων και τις σωληνώσεις (όπου το σύστηµα εισροών καλείται να εργαστεί) είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο και ιδιάζον ηλεκτροµαγνητικό περιβάλλον. Σε µερικές περιπτώσεις µπορεί να είναι και καταπληκτικά ισχυρό, αλλά και να έχει και πολύ καταστροφικά αποτελέσµατα. (π.χ. καταστροφή µίας λαµαρίνας πάχους µερικών χιλιοστών σε περίοδο µηνών). Αντί τώρα να συνεχίσω εγώ, θα παραθέσω τµήµατα µίας δηµοσίευσης δύο Πολωνών ερευνητών του Χηµικού Τµήµατος του Τεχνικού Πανεπιστηµίου του Gdansk. Επίσηµο Πολωνικό Περιοδικό Περιβαλλοντικών Μελετών. Τόµος 9, Νο σελίδες Μέθοδοι προσδιορισµού της διάβρωσης που δηµιουργήται από ηλεκτρικά ρεύµατα σκέδασης, σε µεταλλικές κατασκευές που περιέχουν τοξικά υγρά. K. Żakowski, K. Darowicki Τµήµα ιαβρωτικής Προστασίας, Τµήµα Χηµικό. Τεχνικό Πανεπιστήµιο του Gdansk, Πολωνία. Περίληψη Υπάρχουν καθιερωµένες µέθοδοι για τον προσδιορισµό του κινδύνου διάβρωσης που προκαλούνται από ηλεκτρικά ρεύµατα σκέδασης (αδέσποτα ηλεκτρικά ρεύµατα) σε µεταλλικές κατασκευές που µεταφέρουν ή αποθηκεύουν τοξικά υγρά ( π.χ. σωληνώσεις και δεξαµενές υγρών καυσίµων ). Η παρακολούθηση του κινδύνου επιτρέπει τον προσδιορισµό της έκτασης του, διευκολύνει την επιλογή της πλέον κατάλληλης αντιδιαβρωτικής προστασίας για την κάθε κατασκευή, και επίσης επιτρέπει την αξιολόγηση της αποτελεσµατικότητας της υπάρχουσας εγκατάστασης προστασίας. Η µελέτη αυτή αξιολογεί την εφαρµογή µερικών από τις µεθόδους που χρησιµοποιούνται. Επιλογή µεθόδων που οδηγούν σε λανθασµένα συµπεράσµατα σχετικά µε τον κίνδυνο της ηλεκτρολυτικής διάβρωσης στις µεταλλικές κατασκευές µπορεί να έχει πολύ επικίνδυνες συνέπειες. Η διαβρωτική διάτρηση του µετάλλου, οδηγεί σε διαρροή τοξικών υγρών στο έδαφος, µολύνοντας το φυσικό περιβάλλον. Η ανάγκη να εντοπισθούν οι επακριβείς διαδικασίες ηλεκτρολυτικής διάβρωσης των µεταλλικών κατασκευών είναι ένα εξαιρετικά σηµαντικό θέµα. Σωλήνας καυσίµου µε διαρροή, ο οποίος εγκαταστάθηκε το Μεταλλικοί γαλβανιζέ σωλήνες εάν εγκατασταθούν σωστά έχουν διάρκεια ζωής πάνω από 75 χρόνια. Το τι βλέπουµε εδώ, είναι αποτέλεσµα της ανύπαρκτης ηλεκτροστατικής γείωσης. (κλίκ την εικόνα για µεγέθυνση).

3 Σωλήνας καυσίµου του ιδίου καιρού. Παρατηρείστε το µέγεθος της ζηµίας που έχει δηµιουργηθεί. (Κλίκ την εικόνα για µεγέθυνση). Σωλήνας καυσίµου που εγκαταστάθηκε, µόλις το Λόγω της κακής ηλεκτροστατικής γείωσης, τα ηλεκτρικά ρεύµατα σκέδασης έχουν καταστρέψει την επάνω πλευρά του σωλήνα, µε συνέπεια να δηµιουργηθούν τρύπες, στον σωλήνα και καύσιµο να διαρρέει στο περιβάλλον. (κλίκ την εικόνα για µεγέθυνση). Μεγέθυνση του προβλήµατος. (κλίκ για µεγέθυνση).

4 Εδώ έχουµε µία δεξαµενή λίτρων που τοποθετήθηκε το 2007, µέσα σε ένα Σαββατοκύριακο, (παράνοµη καθ'όλα), και φυσικά χωρίς καµία αποτελεσµατική αντιδιαβρωτική και ηλεκτροστατική προστασία. Το µέληµα του ιδιοκτήτη και εγκαταστάτη της, των µηχανικών που την πιστοποίησαν, αλλά και των δηµοσίων υπαλλήλων που ενέκριναν και ανέχθηκαν την λειτουργία της για τουλάχιστον µία πενταετία, ήταν η αρπαχτή. Παρατηρήστε την διάβρωση στην επιφάνεια της που επέφεραν τα ηλεκτροστατικά πεδία σκέδασης. (κλίκ την εικόνα για µεγένθυνση). Ας συνεχίσουµε όµως µε την επιστηµονική έρευνα. Εισαγωγή Το πρόβληµα της ηλεκτρολυτικής διάβρωσης που προκαλείται από ηλεκτρικά ρεύµατα σκέδασης αποτελεί το αντικείµενο ενός αυξανόµενου αριθµού επιστηµονικών δηµοσιεύσεων. Είναι ένα από τα πιο σηµαντικά προβλήµατα διάβρωσης σήµερα. Είναι επίσης ένα οικονοµικό και κοινωνικό πρόβληµα. Το γεγονός ότι τα ηλεκτρικά ρεύµατα σκέδασης µπορούν έµµεσα να προκαλέσουν σηµαντική οικολογική καταστροφή γίνεται όλο και ποιό αποδεχούµενο. Οι συγγραφείς της έρευνας αυτής συζήτησαν τα προβλήµατα αυτά επανηληµένα και σε άλλους επιστηµονικούς χώρους, έχουν δε δηλώσει ότι η ηλεκτρολυτική διάβρωση των µεταλλικών υπόγειων κατασκευών µπορεί να οδηγήσει σε διαρροή του µεταφερόµενου ή αποθηκευµένου επιθετικού/τοξικού υγρού ( πετρέλαιο, υγρά καύσιµα, ζεστό νερό, υγραέριο ). Μία έκρηξη υγραερίου δηµιουργεί όχι µόνο ρύπανση στο φυσικό περιβάλλον αλλά είναι και ένας εξαιρετικός κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

5 Σκοπός είναι να εντοπισθούν οι πηγές των ηλεκτρικών ρευµάτων σκέδασης, οι διαδικασίες διάβρωσης σε σχέση µε την ροή των ηλεκτρικών αυτών ρευµάτων πάνω στις µεταλλικές κατασκευές, και η αντίδρασή τους στην αντιδιαβρωτική προστασία που χρησιµοποιείται στην κάθε περίπτωση. Οι µεταλλικές υπόγειες κατασκευές µπορούν να προστατευθούν από την διάβρωση χρησιµοποιόντας διάφορες ηλεκτρο-χηµικές µεθόδους προστασίας. Η κατάλληλη µέθοδος προστασίας ( καθοδική προστασία, θυσιαζόµενη ανοδική προστασία, ηλεκτρική αποστράγγιση ) επιλέγεται µετά από µελέτη αποτελεσµάτων εξιδεικευµένων επιτόπιων µετρήσεων. Εφαρµόζοντας πάλι µετρήσεις, µπορεί να αξιολογηθεί η αποτελεσµατικότητα της αντιδιαβρωτικής προστασίας που επιλέχθηκε. Η κατάλληλη προστασία των βιοµηχανικών εγκαταστάσεων από τη διάβρωση αποτρέπει την καταστροφή τους και περιορίζει την ρύπανση του φυσικού περιβάλλοντος από επικίνδυνα τοξικά υγρά. Ο σκοπός της εργασίας αυτής είναι να αξιολογήσει πρακτικές µεθόδους που χρησιµοποιούνται για τον προσδιορισµό της έκτασης των κινδύνων διάβρωσης από ηλεκτρικά ρεύµατα σκέδασης Στην συνέχεια υπάρχει το τεχνικό κοµµάτι της έρευνας, η οποία καταλήγει στα ακόλουθα συµπεράσµατα. Συµπεράσµατα Η διάβρωση που δηµιουργείται σε υπόγειες µεταλλικές εγκαταστάσεις που αποθηκεύουν ή µεταφέρουν τοξικά υγρά ( σωληνώσεις και δεξαµενές υγρών καυσίµων ) από ηλεκτρικά ρεύµατα σκέδασης µπορεί να οδηγήσει σε διαρροές και ρύπανση του περιβάλλοντος. Για να επιλεγεί η σωστή µέθοδος προστασίας απαιτείται πρώτα επακριβής καθορισµός του µεγέθους και του τύπου του κινδύνου. Η παρουσία ηλεκτρικών ρευµάτων σκέδασης µπορεί να ανιχθευθεί εύκολα. Η ανίχνευση αυτή µπορεί να πραγµατοποιηθεί µε βασικό τεχνικό προσωπικό µετά από σύντοµη εκπαίδευση, και απλά εργαλεία µέτρησης. Ειδικοί απαιτούνται αργότερα για τη σωστή αξιολόγηση του ηλεκτρολυτικού κινδύνου διάβρωσης, και τον σχεδιασµό και την αξιολόγηση της αποτελεσµατικότητας των προστατευτικών µέτρων. Οι µέθοδοι έρευνας που περιγράφονται στην επιστηµονική βιβλιογραφία σήµερα, και χρησιµοποιούνται για την αξιολόγηση του κινδύνου διάβρωσης, δεν βασίζονται σε απολύτως σαφή και ακριβή τεκµήρια. Καµία πρόοδος στην περιγραφή της συµπεριφοράς των ηλεκτρικών ρευµάτων σκέδασης δεν έχει παρατηρηθεί για πολλά χρόνια. Η έρευνα στο τοµέα αυτό είναι απαραίτητη. Οι συγγραφείς του έργου αυτού διαπίστωσαν ευρεία χρησιµότητα από την εφαρµογή συγκεκριµένων µοντέρνων µαθηµατικών εργαλείων. Με τον τρόπο αυτό, µπορούν να εκτιµηθούν µε ακρίβεια οι επιδράσεις των ηλεκτρικών ρευµάτων σκέδασης πάνω σε µεταλλικές κατασκευές. Το αποτέλεσµα µίας έρευνας αξιολόγησης των µεθόδων µελέτης της επίδρασης των ηλεκτρικών ρευµάτων σκέδασης, θα ελλατώσει τον αριθµό των βλαβών και θα περιορίσει την ρύπανση του περιβάλλοντος από διαρροές τοξικών χηµικών από µεταλλικές κατασκευές.

6 Πάστα πετρελαιοειδών και χώµατος, κάτω από το τσιµεντένιο δάπεδο του πρατηρίου. (κλίκ την εικόνα για µεγέθυνση). Μία ακόµη άποψη.

7 Τα δένδρα, (προστατευόµενο είδος, από την Ελληνική νοµοθεσία) έχουν καταστραφεί από διαρροή πετρελαιοειδών. Τα πετρελαιοειδή διέρευσαν από τις κατεστραµένες δεξαµενές και σωληνώσεις καυσίµων. Τόσο οι δεξαµενές όσο και οι σωληνώσεις καυσίµων, καταστράφηκαν από τα διαβρωτικά ηλεκτρικά ρεύµατα, τα οποία ο ιδιοκτήτης και εγκαταστάτης του εξοπλισµού, απέφυγε να διαχειριστεί κατάλληλα, για να εξοικονοµίσει από το κόστος εγκατάστασης. (κάντε κλίκ στην εικόνα για µεγένθυνση). Στο τέλος ο διαχειριστής του πρατηρίου, για να αποκρύψει την καταστροφή, κόβει και τα ξερά δένδρα. Παρατηρείστε πόσο κοντά είναι τα κοµένα δένδρα στις δεξαµενές καυσίµων. (κάντε κλίκ για µεγέθυνση).

8 Επίλογος Για τα βενζινάδικα και το Περιβάλλον όµως, θα µιλήσουµε σε µελλοντικές επικοινωνίες. Το ερώτηµα σήµερα, είναι: Μπορούν οι ηλεκτροµαγνητικές βέργες µετρήσεως, του συστήµατος εισροών - εκροών να λειτουργήσουν µε την απαιτούµενη ακρίβεια και πιστότητα, µέσα σε ένα τόσο ισχυρό και καταστρεπτικό πολλές φορές ηλεκτροστατικό πεδίο του χώρου των δεξαµενών των καυσίµων, ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΥΤΕΣ (δεξαµενές) ΕΓΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α. Με την 30χρονη τεχνική εµπειρία του ηλεκτρολόγου-ηλεκτρονικού µηχανικού που έχω, απαντώ ότι είναι αδύνατο να δοθεί µία απάντηση αρνητική ή θετική. Η ακρίβεια και η πιστότητα των µετρήσεων των ηλεκτροµαγνητικών βεργών, θα εξαρτάται από την δεδόµενη χρονική στιγµή της µέτρησης, ένταση του ηλεκτροστατικού πεδίου του χώρου γύρω από τις δεξαµενές και τις σωληνώσεις καυσίµου. Και η ένταση του πεδίου αυτού θα εξαρτάται από πολλούς και διάφορους παράγοντες, όπως: υγρασία, θερµοκρασία, τύπος χώµατος, µάζα του καυσίµου, βαροµετρικό της στιγµής, βλάστηση, απόσταση από ηλεκτροφόρα καλώδια, απόσταση από δρόµους ταχείας κυκλοφορίας και γραµµές τρένων, και πολλούς άλλους. Ίσως, οι τεχνικοί υπεύθυνοι των κατασκευαστών των ηλεκτροµαγνητικών βεργών να µπορούν να µε διαψεύσουν. Τηλέφωνα επικοινωνίας:

ΘΕΜΑ: Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΘΕΜΑ: Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Τµήµα Λογιστικής Πτυχιακή εργασία του τµήµατος λογιστικής Εισηγητής: Γαβριλάκης Νεκτάριος ΘΕΜΑ: Η ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ολοκληρωμένη πρόταση αξίας της AQUAPOL

Η ολοκληρωμένη πρόταση αξίας της AQUAPOL Η ολοκληρωμένη πρόταση αξίας της AQUAPOL KAINOTOMIA ΜΗ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΛΥΣΗ ΑΦΥΓΡΑΝΣΗΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 47.000 ΕΠΙΤΥΧΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ 1985 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ Ι ΑΚΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ «Ι ΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΨΗΦΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ» ΘΕΜΑ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ: ΑΣΦΑΛΗΣ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΙΣΚΩΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

Συγκριτική Μέτρηση Επιδόσεων και διαχείριση ποιότητας στις δηµόσιες συγκοινωνίες 1

Συγκριτική Μέτρηση Επιδόσεων και διαχείριση ποιότητας στις δηµόσιες συγκοινωνίες 1 Συγκριτική Μέτρηση Επιδόσεων και διαχείριση ποιότητας στις δηµόσιες συγκοινωνίες 1 Για τη χρήση του παρακάτω υλικού: Σκοπός του έργου PORTAL είναι η επιτάχυνση της απορρόφησης των ερευνητικών αποτελεσµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013

ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 ΕΙΔΙΚΟ ΕΝΘΕΤΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 οικο νομία ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΓΡΕΡΙΟΥ ΚΊΝΗΣΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΟΙΚΟνομία - ΕΚΔΟΣΗ ΠΑΚΟΕ (Δεκαεξασέλιδο ένθετο): Υπεύθυνος έκδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

αποτίµηση βιβλιοθηκών & υπηρεσιών πληροφόρησης

αποτίµηση βιβλιοθηκών & υπηρεσιών πληροφόρησης 1 Ο ΗΓΟΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ Ο ΗΓΟΣ 5 αποτίµηση βιβλιοθηκών & υπηρεσιών πληροφόρησης 2 Αποτίµηση Βιβλιοθηκών & Υπηρεσιών Πληροφόρησης / Μονάδα Ολικής Ποιότητας Ακαδηµαϊκών Βιβλιοθηκών ;

Διαβάστε περισσότερα

Τα σκουπίδια μας δεν είναι για πέταμα.

Τα σκουπίδια μας δεν είναι για πέταμα. Τα σκουπίδια μας δεν είναι για πέταμα. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Ν.Ε. Κορινθίας Δύναμη πρωτοπορίας www.onned-korinthias.gr info@onned-korinthias.gr Η παρούσα εργασία αφιερώνεται

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητής: Σαλούστρου Μαρία έσποινα, 2707 Ραπτάκη Στυλιανή, 3070. Επιβλέπων: Κουκάκης Γεώργιος

Εισηγητής: Σαλούστρου Μαρία έσποινα, 2707 Ραπτάκη Στυλιανή, 3070. Επιβλέπων: Κουκάκης Γεώργιος ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Νέες Τεχνικές Επιλογής Προσωπικού ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Εισηγητής: Σαλούστρου Μαρία έσποινα, 2707 Ραπτάκη Στυλιανή,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 21-0040_TEXNOLOGIA_A_GYM.indd 1 1/22/13 11:30 AM ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ Συγγραφέας: ΚΡΙΤΕΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ: ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: υπευθυνοσ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ...5

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ...5 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ...5 ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΌΣ ΚΑΙ ΕΚΤΊΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΏΝ ΕΠΈΝΔΥΣΗΣ...5 ΠΗΓΈΣ ΤΩΝ ΙΔΕΏΝ ΊΔΡΥΣΗΣ...6 Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΌΣ ΤΗΣ ΙΔΈΑΣ ΓΙΑ ΝΈΑ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ...8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ

ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΗΣΗ, ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ 50Hz ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ

ΜΕΤΡΗΣΗ, ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ 50Hz ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΒΡΑΔΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΡΗΣΗ, ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ 50Hz ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ Σπουδαστής: Γογόπουλος ΠαναγιώτηςΑΕΜ: 853/1042 Επιβλέπων

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή Εργασία. Οικολογική ανακύκλωση οχημάτων

Πτυχιακή Εργασία. Οικολογική ανακύκλωση οχημάτων Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας Τομέας Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πτυχιακή Εργασία Οικολογική ανακύκλωση οχημάτων Φραγκουλίδου Μαρίνα Α.Μ.: 2792

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας περιεχοµένων ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1

Πίνακας περιεχοµένων ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠAΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠAΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠAΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΟΥ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΒΑΛΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΣΕΩΝ «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο V: Μεθοδολογία για την Εκστρατεία Procura +

Κεφάλαιο V: Μεθοδολογία για την Εκστρατεία Procura + V Μεθοδολογία για την Εκστρατεία Procura+ Κεφάλαιο V: Μεθοδολογία για την Εκστρατεία Procura + 1 Η διαδικασία των Βημάτων Εισαγωγή 41 2 Τα Βήματα της Εκστρατείας Procura+ 43 3 Διάρκεια της διαδικασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εισηγητής: ΑΣΚΑΛΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - Α.Μ.:7597. Επιβλέπων: ΤΡΙΑΡΧΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ-Καθηγητής Εφαρµογών

ΘΕΜΑ: Εισηγητής: ΑΣΚΑΛΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ - Α.Μ.:7597. Επιβλέπων: ΤΡΙΑΡΧΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ-Καθηγητής Εφαρµογών ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ *ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ* Εισηγητής: ΑΣΚΑΛΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ -

Διαβάστε περισσότερα

ΓENIKA ΓIA THN EΠIΣTHMONIKH EPΓAΣIA

ΓENIKA ΓIA THN EΠIΣTHMONIKH EPΓAΣIA ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΓENIKA ΓIA THN EΠIΣTHMONIKH EPΓAΣIA Είδη εργασιών σε σχέση με το επίπεδο σπουδών Σε σχέση με το επίπεδο σπουδών του ερευνητή, το μέγεθος και το θέμα της εργασίας, τη χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΝΟΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥ BUSINESS PLAN

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΝΟΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥ BUSINESS PLAN ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΝΟΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥ BUSINESS PLAN ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος... 3 Εισαγωγή... 3 Τι είναι ένα Business Plan;... 3 Ποιους

Διαβάστε περισσότερα

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS

Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Κτίρια Χαμηλής και μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης με θερμομόνωση EPS Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διογκωμένης Πολυστερίνης ΠΑ.ΣΥ.ΔΙ.Π. με αγγλικό τίτλο: HELLENIC ASSOCIATION OF EXPANDED POLYSTYRENE (ΗEPSΑ)

Διαβάστε περισσότερα

Bιβλιάριο Ασφάλειας Επιχειρήσεων

Bιβλιάριο Ασφάλειας Επιχειρήσεων Bιβλιάριο Ασφάλειας Επιχειρήσεων 1 ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ Αγαπητέ πελάτη, Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστευθήκατε για την ασφάλειά σας. Είμαστε αποφασισμένοι να σας παρέχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση ανά πάσα στιγμή

Διαβάστε περισσότερα

Εκτίμηση Επαγγελματικών Κινδύνων βιομηχανίας παραγωγής φενιζόλ

Εκτίμηση Επαγγελματικών Κινδύνων βιομηχανίας παραγωγής φενιζόλ Α.Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Τεχνολογίας Πετρελαίου & Φυσικού Αερίου Εκτίμηση Επαγγελματικών Κινδύνων βιομηχανίας παραγωγής φενιζόλ Φοιτητής : Σχοινάς Κωνσταντίνος Εισηγητής καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Μ.: 2002.05.0037 ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Μ.: 2002.05.0037 ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Α.Μ.: 2002.05.0037 ΤΡΙΜΕΛΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΣΟΜΠΑΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΦυσικήB ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ BIBΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ

ΦυσικήB ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ BIBΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ BIBΛΙΟ ΜΑΘΗΤΗ ΦυσικήB ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΦΥΣΙΚΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ i Φυσική Β Γυμνασίου: Βιβλίο Μαθητή ΤΑΞΗ Β Συγγραφή: Συντονισμός:

Διαβάστε περισσότερα

Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία

Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία Ερωτήσεις & Απαντήσεις Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ...4 ΟΡΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ...6 ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ...13

Διαβάστε περισσότερα

apostolosmarcos@cytanet.com.cy ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ«ΜΕΡΑ 2007-2008» ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

apostolosmarcos@cytanet.com.cy ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ«ΜΕΡΑ 2007-2008» ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ» ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ «ΜΕΡΑ 2007-2008» ΣΧΟΛΕΙΟ: Λύκειο Αρχαγγέλου «Απόστολος Μάρκος» ΜΕΡΟΣ Α Τυπικά στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΕ ΧΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΕ ΧΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΕ ΧΑΡΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Η εργασία υποβάλλεται για την µερική κάλυψη των απαιτήσεων µε στόχο την απόκτηση του διπλώµατος

Διαβάστε περισσότερα

Η κινητή τηλεφωνία στη ζωή µας

Η κινητή τηλεφωνία στη ζωή µας Η κινητή τηλεφωνία στη ζωή µας Ο καταναλωτής είναι απαραίτητο να είναι ορθά πληροφορηµένος, ώστε να µπορεί να κάνει σωστές επιλογές. Γι αυτό και η Cyta δεσµεύεται να κρατά το κοινό ενήµερο αναφορικά µε

Διαβάστε περισσότερα