IBFAN ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2013

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "IBFAN ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2013"

Transcript

1 IBFAN ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2013

2 IBFAN GREECE ΔΙΚΤΥΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΕΦΙΚΗ & ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ To Δίκτυο Δράσης για την Βρεφική και Παιδική Διατροφή IBFAN Ελλάδας είναι μη κυβερνητική οργάνωση, μέλος του παγκόσμιου δικτύου ενεργοποιημένων πολιτών, γονέων και επαγγελματιών υγείας International Baby Food Action Network. Υπερασπίζεται το δικαίωμα των βρεφών και των μικρών παιδιών να θηλάζουν, όπως και το δικαίωμα των γονιών να λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με την βρεφική διατροφή οι οποίες θα είναι σύμφωνες με την επιστημονική γνώση και ανεξάρτητες από κερδοσκοπικούς σκοπούς. Το Δίκτυο υιοθετεί πλήρως τις Επτά Αρχές του International Baby Food Action Network IBFAN, οι οποίες είναι: Το δικαίωμα των βρεφών στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο υγείας. Το δικαίωμα των οικογενειών σε επαρκή τροφή. Το δικαίωμα των γυναικών να θηλάζουν και να κάνουν ενημερωμένες επιλογές που ακολουθούν επιστημονικά κριτήρια σχετικά με τη διατροφή του μωρού τους. Το δικαίωμα των γυναικών σε πλήρη υποστήριξη, ώστε να θηλάσουν αποκλειστικά για τους 6 μήνες και να συνεχίσουν το θηλασμό για δύο χρόνια ή περισσότερο. Το ανθρώπινο δικαίωμα για υπηρεσίες υγείας που ανταποκρίνονται στις βασικές τους ανάγκες. Το δικαίωμα των επαγγελματιών υγείας και των καταναλωτών σε συστήματα υγείας που είναι ελεύθερα από εμπορικές πιέσεις. Το δικαίωμα των ανθρώπων να οργανώνονται σε διεθνή σύμπραξη ώστε να διασφαλίζουν αλλαγές που προστατεύουν την υγεία τους. Στο έντυπο που κρατάτε στα χέρια σας θα βρείτε τις σημαντικότερες δράσεις του IBFAN Ελλάδας κατά τον πρώτο χρόνο παρουσίας του στη χώρα μας.

3 Το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 έγινε η Ιδρυτική Γενική Συνέλευση του IBFAN Ελλάδας και οι εκλογές για τη συγκρότηση του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου. Στην πρώτη συνεδρίασή του, το Δ.Σ. συγκροτείται σε σώμα με σύνθεση: Πρόεδρος: Στέλιος Παπαβέντσης Αντιπρόεδρος: Αγλαΐα Παπαδήμα Γραμματέας: Νατάσσα Διάκου Ταμίας: Λίνα Καμπουρίδου Μέλος: Ελεάννα Ιωαννίδου Αναπλ. Μέλη: Νίκος Βαράκης Άννυ Γρηγοριάδου Στέλλα Στόικου Από την αρχή του πρώτου χρόνου δραστηριότητάς του, ο IBFAN Ελλάδας οργάνωσε τμήματα αρμοδιοτήτων: Νομικό Επικοινωνίας Επιστημονικό Τα τμήματα έθεσαν προτεραιότητες πάνω στις οποίες εργάστηκαν και ταυτόχρονα ανταποκρίθηκαν σε πολλά έκτακτα γεγονότα που σχετίζονταν με τη δράση του ΙΒFAN. Από τις βασικότερες εργασίες του IBFAN είναι η καταγραφή παραβιάσεων του Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος. Η Αναλυτική Έκθεση Παραβιάσεων του IBFAN Ελλάδας 2013 και η περίληψή της, δημοσιεύθηκαν τον Οκτώβριο και κοινοποιήθηκαν σε ελληνικούς και διεθνείς φορείς καθώς και σε εταιρίες υποκατάστατων μητρικού γάλακτος. Με αφορμή τον εορτασμό της εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού στην Ελλάδα, ο IBFAN παρουσίασε αυτήν την έκθεσή την Παρασκευή 1/11/2013 στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης σε συνέντευξη τύπου.

4 Για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού ο IBFAN Ελλάδας: εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο που μοιράστηκε σε εκδηλώσεις δημιούργησε αφίσες και αυτοκόλλητο σήμα αυτοκινήτου δημιούργησε ηχητικό σποτ και βίντεο για το ραδιόφωνο, το διαδίκτυο και την τηλεόραση που προβλήθηκε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πήρε μέρος σε τηλεοπτικές εκπομπές ετοίμασε 2 ημερολόγια για κάθε έτος, το 2013 και το 2014 Ο IBFAN διατηρεί ενημερωμένη ιστοσελίδα και σελίδα στο facebook. Επιπλέον, λειτουργεί κλειστή ομάδα στο facebook για τα εγγεγραμμένα μέλη. Το 2013, ο IBFAN Ελλάδας συμμετείχε σε συνέδρια και ημερίδες: Σεμινάριο-Συνέδριο Θηλασμού «ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ» 27/2-3/3/2013, Ξάνθη 43 ο Συμπόσιο της Παιδιατρικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδας 04/2013 Ημερίδα της Ομάδας Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Θεσσαλονίκης, 11/2013 Ημερίδα της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Ρεθύμνου 15/9/2013

5 Ο IBFAN Ελλάδας διοργάνωσε το πρώτο σεμινάριο για τον Διεθνή Κώδικα Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος στη Θεσσαλονίκη, στις Οκτωβρίου 2013, με προσκεκλημένη την Joo Kean, Νομικό Σύμβουλο του International Code Documentation Center του IBFAN. Στις 14/9/13 ο IBFAN Ελλάδας συνδιοργάνωσε με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο το πρώτο σεμινάριο για φαρμακοποιούς με στόχο τη δημιουργία φαρμακείων φιλικών προς το θηλασμό. Το Μάιο του 2013 ο ΙBFAN παρουσίασε θέμα σχετικά με το θηλασμό στο 3ο Γυμνάσιο Μίκρας Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση που συνδιοργάνωσε με το Σύλλογο Γυναικών Καρδίας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων. ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Επιστολή γνωριμίας - κάλεσμα για κοινή δράση, σε περισσότερες από 35 επιστημονικές εταιρείες και σχετικούς φορείς. Το «Γράμμα προς τον πρωθυπουργό» απεστάλη από πολλές μητέρες προσωπικά προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ζητώντας του να πάρει πρωτοβουλίες για την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού και την προστασία της κοινωνίας από την επιθετική πολιτική των εταιρειών εμπορίας υποκατάστατων μητρικού γάλακτος. Κατάθεση γραπτής νομοθετικής πρότασης για την κατοχύρωση της προστασίας-προώθησης του μητρικού θηλασμού σε 9 φορείς του Δημοσίου, όπως το Υπουργείο Υγείας και η Ειδική Μόνιμη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη Βουλή. Επιστολή προς το Σύλλογο Επιστημόνων Μαιών Μαιευτών Αθήνας, για σύγκρουση συμφερόντων, καθώς το Διεθνές Συνέδριο Μαιευτικής που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Μαιών της Τουρκίας (Αττάλεια Νοεμβρίου 2013) και υποστηρίχθηκε από τον ελληνικό Σύλλογο, στηρήχθηκε σε χορηγίες εταιρειών υποκατάστατων μητρικού γάλακτος. Επιστολή στον ΕΟΦ για τις λανθασμένες οδηγίες παρασκευής υποκατάστατων μητρικού γάλακτος που υπάρχουν στις συσκευασίες τους.

6 Επιστολή - αίτηση στον Υπουργό Υγείας και τον ΕΟΦ για διενέργεια ελέγχων σχετικά με την Έκθεση Παραβιάσεων 2013 του IBFAN Ελλάδας. Επιστολή - αίτηση ακρόασης προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων (με κοινοποίηση στους Βουλευτές μέλη της Επιτροπής) σχετικά με τις προτάσεις του IBFAN Ελλάδας για την προώθηση του μητρικού θηλασμού στη χώρα. Επιστολή προς το Συμβούλιο Επικρατείας και το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την διάθεση υποκατάστατων μητρικού γάλακτος από τα σούπερ μάρκετ. Επιστολή προς την ομάδα έργου «Αλκυόνη: Εθνική Πρωτοβουλία Προαγωγής του Μητρικού Θηλασμού» με προτάσεις και ιδέες. ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Επιστολή στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών με θέμα: «Χορήγηση φαρμάκων σε θηλάζουσα μητέρα», που στάλθηκε με αφορμή λανθασμένες οδηγίες διακοπής του θηλασμού σε μητέρα που έπρεπε να κάνει φαρμακευτική αγωγή. Επιστολή στη Δ/ντρια της Νεογνολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου σε σχέση με τις καταγγελίες γονέων για μη δυνατότητα σίτησης των νοσηλευόμενων νεογνών με μητρικό γάλα. Επιστολή στο Τμήμα Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού του Μαιευτηρίου Έλενα Βενιζέλου σχετικά με λανθασμένες οδηγίες για περιορισμό του θηλασμού μετά τους έξι μήνες σε δύο (πρωί βράδυ). Επιστολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» με θέμα: «Παρεμπόδιση θηλασμού σε θηλάζουσα μητέρα από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό στους χώρους του Νοσοκομείου».Ε ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Επιστολή διαμαρτυρίας στην εταιρεία Danone/Nutricia, σχετικά με τις παραβιάσεις του Διεθνούς Κώδικα Εμπορίας υποκατάστατων μητρικού γάλακτος στην Ελλάδα. Επιστολή στη ΔΕΗ για διαφήμηση στην οποία μια μητέρα ταΐζει το βρέφος της με μπιμπερό. Επιστολή προς την Aegean Airlines σχετικά με τις οδηγίες για πιο άνετο ταξίδι των μωρών. Με χαρά διαπιστώσαμε την ευαισθησία της εταιρείας να βελτιώσει τις οδηγίες στο περιοδικό της, τοποθετώντας τον θηλασμό ως πρώτη επιλογή για τις μητέρες.

7 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Καταγγελία διαφήμισης του προϊόντος FREZYLAC MOMMY της εταιρίας Frezyderm και απόφαση που δικαίωσε την προσφυγή. Καταγγελία τηλεοπτικού διαφημιστικού σποτ της εταιρίας ΝΟΥΝΟΥ που όμως δεν δικαιώθηκε. ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ Ο IBFAN Ελλάδας στηρίζει τo δικαίωμα των παιδιών να θηλάζουν όπου και όποτε το έχουν ανάγκη και δημιουργεί σχετική αφίσα. Ο IBFAN Ελλάδας στηρίζει τη δράση «Δίνω ζωή, Δώστε μου την γέννα που αξίζω». Ο IBFAN Ελλάδας στηρίζει τις δράσεις Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού που οργανώνονται από τα Δίκτυα Μητρότητας και Θηλασμού, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Θηλασμού (πρώτη εβδομάδα Νοεμβρίου), αλλά και σε άλλες περιπτώσεις. ΔΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ Δημιουργία online συστήματος εγγραφής μέλους στην ιστοσελίδα του ΙΒFAN. Δήλωση συλλόγου στο Eθνικό Mητρώο μη Kυβερνητικών Oργανώσεων. ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ Τον Σεπτέμβριο του 2013 δημοσιεύθηκε η Πρόταση Σχεδίου Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού από το Συνήγορο του Παιδιού, μετά από διαβούλευση με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως ο IBFAN Ελλάδας. Συγκεκριμένα, στο σημείο 51 της Πρότασης του Συνηγόρου του Παιδιού αναφέρεται ότι θα πρέπει να αναληφθούν «ενέργειες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την αξία και τα θετικά αποτελέσματα του μητρικού θηλασμού και έλεγχος τήρησης των κανονισμών εμπορίου και γενικά των τρόπων διακίνησης όσο αφορά τα υποκατάστατα του μητρικού γάλατος».

8 ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Πρωτοβουλία για Φιλικά προς τον Μητρικό Θηλασμό Φαρμακεία που ξεκίνησε το 2012 με συνεργασία του IBFAN Ελλάδας και της Ελληνικής Εταιρίας Φαρμακευτικής Πρακτικής. Δημιουργία της ιστοσελίδας για φαρμακοποιούς και της online εξέτασης για φαρμακοποιούς που θέλουν να πιστοποιήσουν τα φαρμακεία τους ως φλικά προς το θηλασμό. Σύνταξη εγγράφου από κοινού με τον Σύνδεσμο Θηλασμού Ελλάδας (La Leche League Greece) για τα οφέλη του συνεχιζόμενου θηλασμού άνω του έτους. Χρησιμοποιήθηκε από μητέρες σε δικαστικές διαμάχες, ώστε να υπερασπιστούν το διακαίωμα στο θηλασμό πέραν του πρώτου έτους. Συμμετοχή στο Κοινωνικό Ιατρείο Ρεθύμνου. Εκστρατεία με συγκέντρωση υπογραφών, ώστε να γίνει Νόμος του κράτους ο Διεθνής Κώδικας Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος.

Η Ελλάδα είναι μία από τις 44 χώρες, όπου η νομοθεσία ελέγχει ως ένα βαθμό

Η Ελλάδα είναι μία από τις 44 χώρες, όπου η νομοθεσία ελέγχει ως ένα βαθμό Αγνοείται και ποδοπατιέται καθημερινά. Από παιδιάτρους, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, μαιευτήρια Είναι ο κώδικας που απαγορεύει τη διαφήμιση βιομηχανοποιημένου βρεφικού γάλακτος και την παροχή δωρεάν

Διαβάστε περισσότερα

Προαγωγή του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα και η εν δυνάμει συμβολή των φαρμακείων.

Προαγωγή του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα και η εν δυνάμει συμβολή των φαρμακείων. Προαγωγή του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα και η εν δυνάμει συμβολή των φαρμακείων. Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Πρακτικής (Ε.Ε.Φ.Π.) Δίκτυο Δράσης για τη Βρεφική Διατροφή (IBFAN ΕΛΛΑΔΑΣ) ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Προαγωγή και στήριξη Μητρικού Θηλασμού: Ελληνικά δεδομένα

Προαγωγή και στήριξη Μητρικού Θηλασμού: Ελληνικά δεδομένα Προαγωγή και στήριξη Μητρικού Θηλασμού: Ελληνικά δεδομένα Ιωάννα Αντωνιάδου- Κουμάτου, Παιδίατρος Δ/ντρια Κοινωνικής και Αναπτυξιακής Παιδιατρικής Υπεύθυνη έργου "ΑΛΚΥΟΝΗ" Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού 12/10/2018

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου 2012»

ΘΕΜΑ: «Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 1-7 Νοεμβρίου 2012» ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΑΘΗΝΑ: 8/11/2012 Αρ. Πρωτ.:46189 ΠΡΟΣ ΑΔΑ: Β4ΣΠΟΞ7Μ-1ΜΙ Γενική Δ/νση: Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας Δ/νση: Σχεδιασμού Τμήμα: Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 14 / 10 / 10 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ &

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 14 / 10 / 10 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 14 / 10 / 10 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Αριθ. Πρωτ.Y1/Γ.Π./οικ.128429 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ /ΝΣΗ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ: Β ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟ ΕΚΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σχετ. Το από μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης

Σχετ. Το από μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Πρόληψης ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΕΦΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΕΦΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΕΦΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Στα πλαίσια της συμμετοχής του στο Δίκτυο Φαρμακείων Φιλικών προς το Μητρικό Θηλασμό Το φαρμακείο μας αναγνωρίζει ότι: Ο θηλασμός είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Καθιέρωση έγγραφης συναίνεσης της μητέρας για τη χορήγηση υποκατάστατου μητρικού γάλακτος στα νεογνά εντός των νοσοκομείων και μαιευτηρίων.

ΘΕΜΑ: Καθιέρωση έγγραφης συναίνεσης της μητέρας για τη χορήγηση υποκατάστατου μητρικού γάλακτος στα νεογνά εντός των νοσοκομείων και μαιευτηρίων. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤ ΔΙΑΔΙΚΤΥ Αθήνα 15/6/2017 Αριθ.Πρωτ.Γ1α/Γ.Π.οικ 45569 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΚΡΑΤΙΑ ΥΠΥΡΓΕΙ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ίδρυση Ιατρείου Μητρικού Θηλασμού και Βρεφικής Βιβλιοθήκης από τον Δήμο Ιλίου

Ίδρυση Ιατρείου Μητρικού Θηλασμού και Βρεφικής Βιβλιοθήκης από τον Δήμο Ιλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ίλιον, 07.11.2016 Δελτίο Τύπου Ίδρυση Ιατρείου Μητρικού Θηλασμού και Βρεφικής Βιβλιοθήκης από τον Δήμο Ιλίου Ο Δήμος Ιλίου, ανταποκρινόμενος

Διαβάστε περισσότερα

Ο θηλασμός είναι στη φύση μας Μπορείς και εσύ!!! Είναι η φυσιολογική συνέχεια της ζωής του παιδιού μετά τη γέννα. Μια σχέση δυνατή, ένας ιδιαίτερος

Ο θηλασμός είναι στη φύση μας Μπορείς και εσύ!!! Είναι η φυσιολογική συνέχεια της ζωής του παιδιού μετά τη γέννα. Μια σχέση δυνατή, ένας ιδιαίτερος Ο θηλασμός είναι στη φύση μας Μπορείς και εσύ!!! Είναι η φυσιολογική συνέχεια της ζωής του παιδιού μετά τη γέννα. Μια σχέση δυνατή, ένας ιδιαίτερος δεσμός, ένα υπέροχο ταξίδι. Η Εθελοντική Oμάδα Yποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

26 Ιουλίου 2014 Ήλια Παφίτη

26 Ιουλίου 2014 Ήλια Παφίτη ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 26 Ιουλίου 2014 Ήλια Παφίτη 99365414 Η διεπιστημονική ομάδα του «BrEaST start in life» ανακοινώνουν τα ευρήματα ερευνητικού προγράμματος με θέμα το βαθμό

Διαβάστε περισσότερα

IBFAN Ελλάδας Επιλογές από την Έκθεση Παραβιάσεων του Διεθνούς Κώδικα, 2013

IBFAN Ελλάδας Επιλογές από την Έκθεση Παραβιάσεων του Διεθνούς Κώδικα, 2013 IBFAN Ελλάδας Επιλογές από την Έκθεση Παραβιάσεων του Διεθνούς Κώδικα, 2013 Με ποιους τρόπους οι εταιρείες παραβιάζουν τον Κώδικα Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος Τι είναι ο Κώδικας Ο Διεθνής Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΖΚΟΒΑ 2014. ΞΑΝΘΗ (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΛΙΣΩ) από 22/10/2014 4 μ.μ. έως 26/10/2014 3 μ.μ.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΖΚΟΒΑ 2014. ΞΑΝΘΗ (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΛΙΣΩ) από 22/10/2014 4 μ.μ. έως 26/10/2014 3 μ.μ. ΣΥΝΕΔΡΙΟ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΖΚΟΒΑ 2014 ΞΑΝΘΗ (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΛΙΣΩ) από 22/10/2014 4 μ.μ. έως 26/10/2014 3 μ.μ. Μετεκπαιδευτικό σεμινάριο μητρικού θηλασμού: Θα χορηγηθούν 39,5 διεθνή μόρια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Γενικός γραμματέας ΣΕΠΤΕ. Πανελλήνιο παιδιατρικό συνέδριο Ιούνιος 2015, Θεσσαλονίκη

ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Γενικός γραμματέας ΣΕΠΤΕ. Πανελλήνιο παιδιατρικό συνέδριο Ιούνιος 2015, Θεσσαλονίκη ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Γενικός γραμματέας ΣΕΠΤΕ Πανελλήνιο παιδιατρικό συνέδριο Ιούνιος 2015, Θεσσαλονίκη Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Παιδικών Τροφών Ελλάδος Είναι μέλος.. Του ΣΕΒΤ (Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών

Διαβάστε περισσότερα

- ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α.

- ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α. - ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣIA ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ- ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΡΧΩΝ ΝΕΑΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Κ.Α. Εισαγωγή Η αλματώδης αύξηση το τελευταίο διάστημα των αιτήσεων για επιστημονικές εκδηλώσεις που επιχορηγούνται από τις φαρμακευτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ, 1-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 20 Η Επέτειος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ, 1-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 20 Η Επέτειος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ, 1-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 20 Η Επέτειος της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού Κατανοώντας το Παρελθόν - Σχεδιάζοντας για το Μέλλον: Γιορτάζοντας τα 10 χρόνια της Παγκόσμιας Στρατηγικής

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική και Διεθνής Νομοθεσία για την Προστασία του Μητρικού Θηλασμού

Ελληνική και Διεθνής Νομοθεσία για την Προστασία του Μητρικού Θηλασμού Ελληνική και Διεθνής Νομοθεσία για την Προστασία του Μητρικού Θηλασμού Στέλλα Στόικου, Δικηγόρος LLM ΘΗΛΑΣΜΟΥ "ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ Α. Προβλήματα σχετικά με το μητρικό θηλασμό (στο μαιευτήριο και μετά) Β. Ειδικά

Διαβάστε περισσότερα

27/2/2013-3/3/2013 ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

27/2/2013-3/3/2013 ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ: «ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ» 27/2/2013-3/3/2013 ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΞΑΝΘΗΣ) ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 45744691ΩΓ-9Λ0 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΑΘΗΝΑ:

ΑΔΑ: 45744691ΩΓ-9Λ0 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΑΘΗΝΑ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΑΘΗΝΑ: ΑΔΑ: 45744691ΩΓ-9Λ0 Αρ. Πρωτ.:Γ32/ 1236 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Πληροφορίες: Ελένη Τσιαμπούρη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.30ΜΜ Παρόντες 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Σεπτέμβριος 2016 Συνεδρία Διοικητικού Συμβουλίου -Προετοιμασίες για την Τελετή Έναρξης του Προγράμματος Επιμόρφωσης Νοσηλευτών. Οκτώβριος 2016 -Συνεδρία

Διαβάστε περισσότερα

Ενδυναµώνοντας το Επιστηµονικό Προφίλ του Φαρµακοποιού ως Προαγωγού Υγείας.

Ενδυναµώνοντας το Επιστηµονικό Προφίλ του Φαρµακοποιού ως Προαγωγού Υγείας. Ενδυναµώνοντας το Επιστηµονικό Προφίλ του Φαρµακοποιού ως Προαγωγού Υγείας. Τερέζα Χαραµή Φαρµακοποιός Όλοι εµείς οι φαρµακοποιοί θεωρούµε αυτονόητο και αυταπόδεικτο ότι το επάγγελµά µας συνδέεται άµεσα

Διαβάστε περισσότερα

17η. Ημερίδα Μητρικού Θηλασμού. «Συνεργαζόμαστε. Γινόμαστε κρίκος της αλυσίδας υποστήριξης του Μητρικού Θηλασμού» Σάββατο 11 Νοεμβρίου :00 15:00

17η. Ημερίδα Μητρικού Θηλασμού. «Συνεργαζόμαστε. Γινόμαστε κρίκος της αλυσίδας υποστήριξης του Μητρικού Θηλασμού» Σάββατο 11 Νοεμβρίου :00 15:00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ΝΕΟΓΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΦΙΛΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΒΡΕΦΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ» ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ: ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Ν. Μ. ΙΑΚΩΒΙΔΟΥ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Αδαµίδης, Κύργιος Ι, Ζαχαροπούλου Γ, Μαζαράκη Α, Μπάνος Λ, Άγκο Μ, Πανταζή ΠΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Γ.Ν.ΞΑΝΘΗΣ

Αδαµίδης, Κύργιος Ι, Ζαχαροπούλου Γ, Μαζαράκη Α, Μπάνος Λ, Άγκο Μ, Πανταζή ΠΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Γ.Ν.ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙ ΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΕΣ ΟΜΑ ΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ: «ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ» 27/2/2013 3/3/2013 ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Αδαµίδης, Κύργιος Ι, Ζαχαροπούλου

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού 2016 «Βοηθείστε τις μητέρες να θηλάσουν οπουδήποτε, οποτεδήποτε!» Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το ΠΑΝΕΛΛΉΝΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη, σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων περιγεννητικής ψυχικής υγείας

Μελέτη, σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων περιγεννητικής ψυχικής υγείας Μελέτη, σχεδιασμός και υλοποίηση δράσεων περιγεννητικής ψυχικής υγείας Βασίλης Δάγλας Διευθυντής ΑμΚΕ ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ 5 η Ημερίδα «Βήματα Ασθενών» Ινστιτούτο Παστέρ Ποια είναι η Φαιναρέτη Η Αστική μη Κερδοσκοπική

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΡΗΓΙΚΕΣ ΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ. Παιδιατρική Γαστρεντερολογία, Ηπατολογία και ιατροφή στην Κλινική Πράξη ROYAL OLYMPIC ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018

ΧΟΡΗΓΙΚΕΣ ΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ. Παιδιατρική Γαστρεντερολογία, Ηπατολογία και ιατροφή στην Κλινική Πράξη ROYAL OLYMPIC ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 12-14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ROYAL OLYMPIC Παιδιατρική Γαστρεντερολογία, Ηπατολογία και ιατροφή στην Κλινική Πράξη ΧΟΡΗΓΙΚΕΣ ΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αγαπητοί Συνεργάτες, Η καθημερινή παιδιατρική πρακτική

Διαβάστε περισσότερα

Παρόντα κατά τη συνεδρίαση είναι τα ακόλουθα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:

Παρόντα κατά τη συνεδρίαση είναι τα ακόλουθα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ «ΚΟΥΤΛΙΜΠΑΝΕΙΟ & ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΕΙΟ» ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2015 Παγκόσμια Συμμαχία για την Προώθηση του Μητρικού Θηλασμού (WABA)

Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2015 Παγκόσμια Συμμαχία για την Προώθηση του Μητρικού Θηλασμού (WABA) Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2015! Η WABA είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το σύνθημα και το θέμα για την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού 2015 (WBW / ΠΕΘ 2015) είναι:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. για την ενημέρωση των Επιστημόνων Υγείας για τα Συνταγογραφούμενα Φαρμακευτικά Προϊόντα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. για την ενημέρωση των Επιστημόνων Υγείας για τα Συνταγογραφούμενα Φαρμακευτικά Προϊόντα ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ για την ενημέρωση των Επιστημόνων Υγείας για τα Συνταγογραφούμενα Φαρμακευτικά Προϊόντα 2010-2011 01. Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ Σου Συλλόγου Μαιών ευτών Αθηνών (ΣΕΜΜΑ), Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.), με έδρα στην Αθήνα, περιφέρειας Αττικής,

Διαβάστε περισσότερα

IBFAN ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΕΘΝΟΥΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α 2013. Υποσκάπτοντας τον μητρικό θηλασμό

IBFAN ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΕΘΝΟΥΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α 2013. Υποσκάπτοντας τον μητρικό θηλασμό ΔΙΚΤΥΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΡΕΦΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ IBFAN ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΕΘΝΟΥΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΩΝ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑ Α 2013 Υποσκάπτοντας τον μητρικό θηλασμό Υπονομεύοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ I. Ε Ι Σ Α Γ Ω Γ Η

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ I. Ε Ι Σ Α Γ Ω Γ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Μεσογείων 284, 155 62 Χολαργός, Αθήνα Γραφείο Προέδρου Email:med_conf@eof.gr τηλ.210.6507203 ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ Χολαργός,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 3: 30ΜΜ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 3: 30ΜΜ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 3: 30ΜΜ Παρόντες: 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος 2.

Διαβάστε περισσότερα

Μετεκπαιδευτικό Σεµινάριο. 26-30 Νοεµβρίου 2012. Χώρος ιεξαγωγής: Κλινική ΡΕΑ, 7ος όροφος (Λ. Συγγρού 383, Π. Φάληρο) Μητρικού Θηλασµού

Μετεκπαιδευτικό Σεµινάριο. 26-30 Νοεµβρίου 2012. Χώρος ιεξαγωγής: Κλινική ΡΕΑ, 7ος όροφος (Λ. Συγγρού 383, Π. Φάληρο) Μητρικού Θηλασµού Σύλλογος Επιστηµόνων Μαιών - Μαιευτών Αθηνών (ΣΕΜΜΑ) σε συνεργασία µε τη ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική 26-30 Νοεµβρίου 2012 Χώρος ιεξαγωγής: Κλινική ΡΕΑ, 7ος όροφος (Λ. Συγγρού 383, Π. Φάληρο) Χορηγούνται

Διαβάστε περισσότερα

Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ

Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ σημαντικό μέρος της κοινωνικής συσχέτισης βάσηγιατηδημιουργίακοινοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ. Διεθνές Πολυθεματικό Φαρμακευτικό Συνέδριο. Athenaeum Intercontinental. Athenaeum Intercontinental

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ. Διεθνές Πολυθεματικό Φαρμακευτικό Συνέδριο. Athenaeum Intercontinental. Athenaeum Intercontinental 1-2 Οκτωβρίου 2016 ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΑ Διεθνές Πολυθεματικό Φαρμακευτικό Συνέδριο & Ελληνορωσικό Forum Business to Business Υπό την Αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Επίσημη Συμμετοχή Ελληνική Ενδοκρινολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Επιστημονική υπεύθυνη: Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάτου Καισαριανή, 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής 2. Η ιδέα για τη δημιουργία 3. Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Η διατροφή δεν είναι παιχνίδι Πιλοτικό πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας στο δήμο Παύλου Μελά

Η διατροφή δεν είναι παιχνίδι Πιλοτικό πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας στο δήμο Παύλου Μελά Η διατροφή δεν είναι παιχνίδι Πιλοτικό πρόγραμμα πρόληψης παιδικής παχυσαρκίας στο δήμο Παύλου Μελά Δέσποινα Καλαϊτζόγλου Προϊσταμένη τμήματος Διοικητικής Βοήθειας-Διαφάνειας Επικοινωνίας και Δημοσίων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2014

ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 Το Σωματείο ΕΛΙΖΑ, Εταιρία Κατά της Κακοποίησης του Παιδιού, διανύει τον έβδομο χρόνο από την ίδρυσή του το 2008. Τα τελευταία δύο χρόνια σημειώθηκε σημαντική πρόοδος σε πολλούς τομείς και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΕΒΕ 2008-2013

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΕΒΕ 2008-2013 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΕΒΕ 2008-2013 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ Κατά τη διάρκεια 2008-2013 (Α εξάμηνο) η ΣΥΜΒΟΛΗ ανέλαβε την διοργάνωση 12 ημερίδων στις οποίες συμμετείχαν κατά μέσο όρο 150-200 άτομα 2008 Σάββατο

Διαβάστε περισσότερα

2η Νοσηλευτική Ημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Νοσηλευτικής ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΝΕΟΓΝΩΝ

2η Νοσηλευτική Ημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Νοσηλευτικής ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΝΕΟΓΝΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΕΚΠΑ 2η Νοσηλευτική Ημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Νοσηλευτικής ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΩΝ ΝΕΟΓΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη

Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη Εκστρατεία Ενημέρωσης Κοινού για την Καλοήθη Υπερπλασία του Προστάτη 2012 Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), με την αποκλειστική υποστήριξη της GlaxoSmithKline

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4Α8ΞΘ-9Θ6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΔΑ: 4Α8ΞΘ-9Θ6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΔΑ: 4Α8ΞΘ-9Θ6 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ταχ. Δ/νση : Γλάδστωνος 1α &

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 26415 18 Ιουνίου 2019 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2365 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Δ1β/Γ.Π.οικ. 43457 Όροι και προϋποθέσεις αναγνώρισης, διαδικασίες ανάπτυξης, κριτήρια,

Διαβάστε περισσότερα

TEYXOΣ 3 A 15νθήμερο ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Παρασκευή 1 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας

TEYXOΣ 3 A 15νθήμερο ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Παρασκευή 1 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας TEYXOΣ 3 A 15νθήμερο ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Παρασκευή 1 Ιουλίου: Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας Πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Οδοντιατρικής

Διαβάστε περισσότερα

27/2/2013-3/3/2013 ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

27/2/2013-3/3/2013 ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΗΛΑΣΜΟΥ: «ΜΙΛΕΝΑ ΡΟΥΣΚΟΒΑ» 27/2/2013-3/3/2013 ΞΑΝΘΗ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ωρολόγιο πρόγραμμα ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα 23 Μαρτίου 2012 ΘΕΜΑ: Μητρικός Θηλασμός

Ημερίδα 23 Μαρτίου 2012 ΘΕΜΑ: Μητρικός Θηλασμός Ημερίδα 23 Μαρτίου 2012 ΘΕΜΑ: Μητρικός Θηλασμός Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Από συναισθηματική άποψη, το ιδανικό μέρος για να έρχεται στον κόσμο ένα μωρό ώστε η μητέρα του να νιώθει ήρεμα,

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννης Μακρυγιάννης: Συνεχιζόμενη Φαρμακευτική Εκπαίδευση (CPE) και ΙΔΕΕΑΦ Τετάρτη, 20 Ιανουάριος :13

Ιωάννης Μακρυγιάννης: Συνεχιζόμενη Φαρμακευτική Εκπαίδευση (CPE) και ΙΔΕΕΑΦ Τετάρτη, 20 Ιανουάριος :13 To 2016 είναι χρονιά πλούσιας δράσης για το ΙΔΕΕΑΦ (Ινστιτούτο Δια βίου Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Ανάπτυξης Φαρμακοποιών. Η πρώτη κίνηση της νέας διοίκησης του ΙΔΕΕΑΦ ήταν να δημιουργήσει μια Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

Όροι, προϋποθέσεις, διαδικασίες ανάπτυξης, κριτήρια, δείκτες, διαδικασία αξιολόγησης και εποπτεία των Νοσοκομείων Φιλικών για τα Βρέφη

Όροι, προϋποθέσεις, διαδικασίες ανάπτυξης, κριτήρια, δείκτες, διαδικασία αξιολόγησης και εποπτεία των Νοσοκομείων Φιλικών για τα Βρέφη Όροι, προϋποθέσεις, διαδικασίες ανάπτυξης, κριτήρια, δείκτες, διαδικασία αξιολόγησης και εποπτεία των Νοσοκομείων Φιλικών για τα Βρέφη Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού Διεύθυνση Κοινωνικής και Αναπτυξιακής

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής Κώδικας Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος

Διεθνής Κώδικας Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος Διεθνής Κώδικας Εμπορίας Υποκατάστατων Μητρικού Γάλακτος Στέλιος Παπαβέντσης MBBS MRCPCH DCH IBCLC Πρόεδρος IBFAN Ελλάδας www.pediatros-thes.gr www.ibfan.gr Ξάνθη, Οκτώβριος 2014 Conflicts of interest;

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2017 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος... 5 Σύνθεση της ΑΔΑΕ.... 9 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΩΝ... 15 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Διάρθρωση της Έκθεσης Πεπραγμένων της ΑΔΑΕ... 17 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

1 η Πανελλαδική δράση για Νοσοκομεία Υιλικά προς τη ΜητέραΒρέφος

1 η Πανελλαδική δράση για Νοσοκομεία Υιλικά προς τη ΜητέραΒρέφος 1 η Πανελλαδική δράση για Νοσοκομεία Υιλικά προς τη ΜητέραΒρέφος Απρίλιος 2013 Διοργάνωση: Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας, Δίκτυο για τον σεβασμό στη γέννα ENCA

Διαβάστε περισσότερα

Ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

Ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ Η ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 1/13.01.2015 Σήμερα ημέρα Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 13:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση,

Διαβάστε περισσότερα

Ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών της 17 ης Ιουνίου 2012 ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

Ραδιοτηλεοπτική κάλυψη της προεκλογικής περιόδου των βουλευτικών εκλογών της 17 ης Ιουνίου 2012 ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 4/29.05.2012 Σήμερα ημέρα Τρίτη 29 Μαΐου 2012 και ώρα 13:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος... 4 Σύνθεση της ΑΔΑΕ... 6 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΩΝ... 11

Πρόλογος... 4 Σύνθεση της ΑΔΑΕ... 6 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΩΝ... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 4 Σύνθεση της ΑΔΑΕ.... 6 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΩΝ... 11 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Διάρθρωση της Έκθεσης Πεπραγμένων της ΑΔΑΕ... 12 Κεφάλαιο 1 ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΑΕ 1.

Διαβάστε περισσότερα

Φιλικές για τον μητρικό θηλασμό γωνιές

Φιλικές για τον μητρικό θηλασμό γωνιές ΚΟΥΡΚΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΒΑΛΑ Ειδικός παιδίατρος 30ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝΟΣ 20-23/9/2018 Φιλικές για τον μητρικό θηλασμό γωνιές Είναι γεγονός ότι

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. Μορφή του πολιτεύματος * Άρθρο 2. Πρωταρχικές υποχρεώσεις της Πολιτείας ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Άρθρο 1. Μορφή του πολιτεύματος * Άρθρο 2. Πρωταρχικές υποχρεώσεις της Πολιτείας ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΜΗΜΑ Α Μορφή του πολιτεύματος Άρθρο 1. Μορφή του πολιτεύματος * Άρθρο 2. Πρωταρχικές υποχρεώσεις της Πολιτείας ΤΜΗΜΑ Β Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας Άρθρο 3.

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση - Σχεδιασμός:

Οργάνωση - Σχεδιασμός: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών - Μαιευτών Αθήνας Επιτροπή Μητρικού θηλασμού Αρεταιείου Νοσοκομείου Νεογνολογική Κλινική Αρεταιείου Νοσοκομείου Β Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική Αρεταιείου Νοσοκομείου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΕΠΕ) Δραστηριότητες. Αθήνα, Ιούλιος 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΕΠΕ) Δραστηριότητες. Αθήνα, Ιούλιος 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (ΕΠΕ) Δραστηριότητες Αθήνα, Ιούλιος 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ημερομηνία ίδρυσης: 25 Φεβρουαρίου1931 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Γεν. Γραμματέας:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Γραφείο Προέδρου Χολαργός, 30 Σεπτεμβρίου 2010 αριθ. πρωτ. 66500 Ως ο πίνακας αποδεκτών ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

To Πρόβλημα. Μέσος Κύπριος: 2 κιλά απορριμμάτων/μέρα. 663 κιλά απορριμμάτων/χρόνο. (Eurostat 2012)

To Πρόβλημα. Μέσος Κύπριος: 2 κιλά απορριμμάτων/μέρα. 663 κιλά απορριμμάτων/χρόνο. (Eurostat 2012) To Πρόβλημα Μέσος Κύπριος: 2 κιλά απορριμμάτων/μέρα 663 κιλά απορριμμάτων/χρόνο (Eurostat 2012) ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ! «Εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη μείωση, επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση των αποβλήτων στην

Διαβάστε περισσότερα

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Με ιδιαίτερη εκτίμηση, Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε τη διεξαγωγή του 4 ου Πανελληνίου Συνεδρίου του Φόρουμ Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Ιατρικής που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 22-24 Νοεμβρίου 2013. Τέσσερα χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ΩΡΑ 3.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ΩΡΑ 3. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014, ΩΡΑ 3.30ΜΜ Παρόντες κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΕΤΟΥΣ 2018 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η θητεία αυτού του Διοικητικού Συμβουλίου άρχισε στις 31 Μαρτίου 2018 μετά την Εκλογοαπολογιστική

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί Συνεργάτες, Με φιλικούς χαιρετισμούς, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος Ομ. Καθηγητής Παιδιατρικής Πρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας

Αγαπητοί Συνεργάτες, Με φιλικούς χαιρετισμούς, Ανδρέας Κωνσταντόπουλος Ομ. Καθηγητής Παιδιατρικής Πρόεδρος Δ.Σ. της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας Αγαπητοί Συνεργάτες, Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας, έχω την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να ανακοινώσω τη διοργάνωση του 54 ου Πανελληνίου Παιδιατρικού Συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΠΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΑΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

ΓΡΑΠΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΑΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΓΡΑΠΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΑΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ Η γραπτή πολιτική η οποία ακολουθείται στην Κλινική για την προστασία, την προώθηση και την υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ Promoting Quality and Equity: A dynamic approach to school improvement Εν αρχή Οι τομείς προτεραιότητας για το σχολείο μας όπως έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Επιστολές Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος & ΙΣΠ. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πέλλας οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το 1 ο εθνικό

Θέμα: Επιστολές Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος & ΙΣΠ. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πέλλας οργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το 1 ο εθνικό Ε λ η ν ι κ ή Δ η μ ο κ ρ α τ ί α Φαρμακευτικός Σύλλογος Πέλλας Έδεσσα 29/09/2017 Ν.Π.Δ.Δ Αγ Δημητρίου 15 Έδεσσα 58200 Τ. 23810 22569 fspellas@fspellas.gr www.fspellas.gr ΠΡΟΣ Ιατρικό Σύλλογο Πέλλας Πανελλήνια

Διαβάστε περισσότερα

Νεογνολογικό Τμήμα. Μέλη ΔΕΠ. Καθηγήτρια Α. Μαλαμίτση - Πούχνερ. Επ. Καθηγήτρια Ν. Ιακωβίδου. Επ. Καθηγήτρια Θ. Μπούτσικου. Λέκτωρ Ζ.

Νεογνολογικό Τμήμα. Μέλη ΔΕΠ. Καθηγήτρια Α. Μαλαμίτση - Πούχνερ. Επ. Καθηγήτρια Ν. Ιακωβίδου. Επ. Καθηγήτρια Θ. Μπούτσικου. Λέκτωρ Ζ. Νεογνολογικό Τμήμα Μέλη ΔΕΠ Καθηγήτρια Α. Μαλαμίτση - Πούχνερ Επ. Καθηγήτρια Ν. Ιακωβίδου Επ. Καθηγήτρια Θ. Μπούτσικου Λέκτωρ Ζ. Ηλιοδρομίτη Προϊσταμένη Μαία Σ. Παλιάτσιου upadate swfobject.embedswf('/plugins/content/avreloaded/mediaplayer.swf','avreloaded0','400','

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων 17.12.2015 2015/0000(DEA) ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ σύμφωνα με το άρθρο 105 παράγραφος 3 του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 2/

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 2/ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ Αριθμ. 2/03.09.2015 Σήμερα ημέρα Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 13:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν η Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ Σελίδες 14 Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΝΟΜΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΔΑΜΙΔΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 25/4/1959 ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΟΙΚΙΑ: ΕΥΜΟΙΡΟ ΞΑΝΘΗΣ, ΞΑΝΘΗ 67100

Διαβάστε περισσότερα

ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ 49, ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ Ε-ΜΑΙL:

ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ 49, ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ Ε-ΜΑΙL: ΒΙΟΡΓΑΦΙΚΟ ΟΝΟΜΑ: ΕΡΜΙΟΝΗ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΠΑΛΑΣΚΑ ΗΜΕΡ. ΓΕΝ. 23-12-1961 ΤΗΛ. 210 9634522, 6979675187 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ 49, ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ Ε-ΜΑΙL: erpalka@windowslive.com ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ: 1. Πτυχίο Μαιευτικής :

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. «ΕΥ ΖΗΝ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΡΙΟΥ 2014 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 18/2014

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. «ΕΥ ΖΗΝ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΡΙΟΥ 2014 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 18/2014 ΑΡΙΘΜΟΣ: 4 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. «ΕΥ ΖΗΝ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΙΣ 20 ΜΑΡΤΡΙΟΥ 2014 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 18/2014 ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ : 10. Έγκριση των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΧΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΧΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΝΕΧΗΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2019 Α. ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 34η ΣΕΙΡΑ Β. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΔΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΕΔΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΣΕΔΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εκλογή νέο ΔΣ 2. Δράσεις 2012 3. Οικονομικά στοιχεία 4. Ελεγκτική Δημοσκοπήσεων 5. Επιτροπές του ΣΕΔΕΑ 6. Industry

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονική εκδήλωση - Ημερίδα. Τράπεζες ανθρώπινου μητρικού γάλακτος Human milk banks

Επιστημονική εκδήλωση - Ημερίδα. Τράπεζες ανθρώπινου μητρικού γάλακτος Human milk banks Επιστημονική εκδήλωση - Ημερίδα Τράπεζες ανθρώπινου μητρικού γάλακτος Human milk banks Γενικό Νοσοκομείο Έλενα Βενιζέλου Νεογνολογικό Τμήμα Ειδική Μονάδα Προαγωγής Μητρικού Θηλασμού Τράπεζα Γάλακτος Σάββατο

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 2013 ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Οι δράσεις μας πανελλαδικά 2013: ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ Συνολικά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΩΡΑ 3. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013, ΩΡΑ 3.30ΜΜ Παρόντες 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά

ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΙΚΤΥΟ ΑΛΦΑ» ΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αποδέκτες ~ 450 γονείς ~ 650 παιδιά ΟΜΑ ΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ( ιάρκεια κάθε Οµάδας: 8 δίωρες εβδοµαδιαίες συναντήσεις). Οµάδα

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική και Δίκαιο Γραπτή Δοκιμασία Α Τετραμήνου

Πολιτική και Δίκαιο Γραπτή Δοκιμασία Α Τετραμήνου Πολιτική και Δίκαιο Γραπτή Δοκιμασία Α Τετραμήνου ΘΕΜΑΤΑ ΣΩΣΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ 1. Απόλυτη διάκριση λειτουργιών υπάρχει όταν τα όργανα της μιας κρατικής λειτουργίας δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνουν και να ασκούν,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Διεύθυνση Μέσων Ενημέρωσης Τμήμα Οπτικοακουστικών Μέσων και Αρχείων Δ/ΝΣΗ: Φραγκούδη 11 & Αλ. ΠάντουΚαλλιθέα Τ.Κ.:

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Διηµερίδας

Πρόγραµµα Διηµερίδας Πρόγραµµα Διηµερίδας Σάββατο 27 Μαΐου 2017 12:00-12:30 Προσέλευση Καφές 12:30-13:00 Έναρξη Χαιρετισµοί 13:00-14:00 Εναρκτήρια οµιλία: «Φαρµακοποιός: ο επίκαιρος ρόλος του στην πρωτοβάθµια φροντίδα υγείας»

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του Γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως στην προώθηση της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών

Ο ρόλος του Γραφείου Επιτρόπου Διοικήσεως στην προώθηση της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών Ομιλία Επιτρόπου Διοικήσεως σε ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού η Επιτροπή Αιρετών Γυναικών της Ένωσης Δήμων Κύπρου και το Γραφείο Επιτρόπου Διοικήσεως με θέμα την Ισότητα των δύο φύλων Τετάρτη 12/09/2012

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Κεντρική δομή

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Κεντρική δομή ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ Κεντρική δομή Κεντρική Δομή Υπάλληλοι των ΚΕΠ υγείας Πάροχοι & Διαγνωστικά Δήμοι Υποχρεώσεις Δήμων Διάθεση χώρου και εξοπλισμού Διαμόρφωση χώρου & τοποθέτηση λογοτύπων Διάθεση υφισταμένου προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ερωτήσεων & Απαντήσεων για τον Κώδικα Δεοντολογίας. Ερωτήσεις Ιατρικών Επισκεπτών, εργαζομένων φαρμακευτικών

Εγχειρίδιο Ερωτήσεων & Απαντήσεων για τον Κώδικα Δεοντολογίας. Ερωτήσεις Ιατρικών Επισκεπτών, εργαζομένων φαρμακευτικών ΣΦΕΕ Εγχειρίδιο Ερωτήσεων & Απαντήσεων για τον Κώδικα Δεοντολογίας Ενότητα Β/ επιχειρήσεων Ερωτήσεις Ιατρικών Επισκεπτών, εργαζομένων φαρμακευτικών Άρθρο 3 1. Ερώτηση Απαγορεύεται η προώθηση ενδείξεων

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα

Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα Χαιρετισμός της ΓΓΙΦ, Φωτεινής Κούβελα Ημερίδα για το Παρατηρητήριο «Οργάνωση υπηρεσιών για την ενσωμάτωση, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών ισότητας σε όλο το εύρος της δημόσιας δράσης» Κύριες

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 21(Ι)/2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προωθεί ενεργά τον

Ν. 21(Ι)/2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ. ΕΠΕΙΔΗ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προωθεί ενεργά τον Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4648, 16.4.2018 Ν. 21(Ι)/2018 Ν. 21(Ι)/2018 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ Προοίμιο. ΕΠΕΙΔΗ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προωθεί ενεργά

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Χορηγιών. Πανελλήνιο. Παιδιατρικό Συνέδριο. www.ped-congre 6 7 8 IΟΥΝΙΟΥ 2014 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ RODOS PALACE ΡΟΔΟΣ

Πρόγραμμα Χορηγιών. Πανελλήνιο. Παιδιατρικό Συνέδριο. www.ped-congre 6 7 8 IΟΥΝΙΟΥ 2014 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ RODOS PALACE ΡΟΔΟΣ Πρόγραμμα Χορηγιών Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο ss.gr www.ped-congre 6 7 8 IΟΥΝΙΟΥ 2014 π ε ρ ιε χ ό μ ε ν α 03 Επιστολή Προέδρου Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας 04 Διοργάνωση συνεδρίου 06 Γενικές

Διαβάστε περισσότερα

Ώρα προσέλευσης 08:00 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟ ΟΣ Η Μ Ε Ρ Ι Α. Μητρικός Θηλασµός Από το χθες στο σήµερα. 9 εκεµβρίου 2017 ΣΥΝΕ ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.

Ώρα προσέλευσης 08:00 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟ ΟΣ Η Μ Ε Ρ Ι Α. Μητρικός Θηλασµός Από το χθες στο σήµερα. 9 εκεµβρίου 2017 ΣΥΝΕ ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. Ώρα προσέλευσης 08:00 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟ ΟΣ Η Μ Ε Ρ Ι Α Μητρικός Θηλασµός Από το χθες στο σήµερα 9 εκεµβρίου 2017 ΣΥΝΕ ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΟΥΡΟΣ ΜΗΤΕΡΑ Οργάνωση Ομάδα Μητρικού Θηλασμού & Νοσηλευτική Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

9 o Πανελλήνιο Συνέδριο ιατροφής- ιαιτολογίας. aθήνα 7 9 δεκεµβρίου 2007 ξενοδοχειο divani caravel

9 o Πανελλήνιο Συνέδριο ιατροφής- ιαιτολογίας. aθήνα 7 9 δεκεµβρίου 2007 ξενοδοχειο divani caravel 9 o Πανελλήνιο Συνέδριο ιατροφής- ιαιτολογίας aθήνα 7 9 δεκεµβρίου 2007 ξενοδοχειο divani caravel Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων- Διατροφολόγων 1969-2007 Αστροναυτών 7, 15125 Μαρούσι Τηλ 210 6827405,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων 17.12.2015 2015/0000(DEA) ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ σύμφωνα με το άρθρο 105 παράγραφος 3 του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Η φετεινή επιστημονική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στην Αίγλη Ζαππείου.

Η φετεινή επιστημονική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στην Αίγλη Ζαππείου. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητοί συνάδελφοι, με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε και φέτος, στην ετήσια μετεκπαιδευτική ημερίδα «Επίκαιρα Θέματα και Αντιγνωμίες στην Παιδιατρική», που διοργανώνεται για δέκατη συνεχή χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ 1 Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020 ΧΑΝΙΑ 26-01-2016 ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Νομική Βάση Γενικές Αρχές Επικοινωνιακή Στρατηγική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Θέμα: Συγκρότηση Δικτύων Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών - Μαιευτών και Δικτύων Αγωγής Υγείας και Πρόληψης.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. Θέμα: Συγκρότηση Δικτύων Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας Μαιών - Μαιευτών και Δικτύων Αγωγής Υγείας και Πρόληψης. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΟΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΙΤΙΑ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΕΠΙΛΟΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΙΤΙΑ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ Συνεδρίου-Σεμιναρίου Μητρικού Θηλασμού Μιλένα Ρούσκοβα 22-26 Οκτωβρίου 2014 ΞΑΝΘΗ ΕΠΙΛΟΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΑΙΤΙΑ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ Παναγιώτης Μ. Σαμαράς Ψυχολόγος Mphil, PgDip, BSc Hons κατάθλιψη της λοχείας Κύρια

Διαβάστε περισσότερα

Oργάνωση - Γραμματεία. free spιrιt Getting you there!

Oργάνωση - Γραμματεία. free spιrιt Getting you there! Oργάνωση - Γραμματεία free spιrιt Getting you there! χαιρετισμός Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η Παιδιατρική εξελίσσεται με ραγδαία βήματα χάρη στις νέες τεχνολογίες και τη διεθνή βιοιατρική έρευνα. Αποτέλεσμα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Περιεχόμενα ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόμενα Πρόλογος... 2 Σύνθεση της ΑΔΑΕ.... 4 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΩΝ... 9 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Διάρθρωση της Έκθεσης Πεπραγμένων της ΑΔΑΕ... 11 Κεφάλαιο 1 ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΔΑΕ 1.

Διαβάστε περισσότερα