ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ"

Transcript

1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

2 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ Οργανωτική Δομή Τα Επιμορφωτικά Κέντρα υπάγονται διοικητικά στη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης και την ευθύνη λειτουργίας τους έχει ο Επιθεωρητής των Επιμορφωτικών Κέντρων. Αναλυτικά η οργανωτική δομή τους έχει ως εξής:

3

4 Μέλη των Επιμορφωτικών Κέντρων μπορούν να είναι άτομα τα οποία έχουν συμπληρώσει το 15 ο έτος της ηλικίας τους. Ιστοσελίδα Επιμορφωτικών Κέντρων Ηλεκτρονικές διευθύνσεις (Λευκωσία) (Λεμεσός) (Λάρνακα) (Πάφος)

5 Έναρξη-Λήξη Εργασιών Οι εργασίες των Επιμορφωτικών Κέντρων ξεκινούν αρχές Νοεμβρίου και ολοκληρώνονται μέχρι τα τέλη Μαΐου του επόμενου έτους και εφόσον έχουν συμπληρωθεί εικοσιτέσσερις (24) ενενηντάλεπτες (90 ) εβδομαδιαίες διδακτικές συναντήσεις, εκτός αν για ειδικούς λόγους προβλέπεται στο πρόγραμμα διαφορετικά ή έχει δοθεί έγκριση για άλλη διευθέτηση από τον/την Υπεύθυνο/νη του Επαρχιακού Γραφείου των Επιμορφωτικών Κέντρων.

6 Αργίες Τα Επιμορφωτικά Κέντρα διακόπτουν τις εργασίες τους την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Αργούν επίσης κατά τις Εθνικές Επετείους, την Καθαρά Δευτέρα, την Πρωτομαγιά, τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος και την ημέρα της επαρχιακής Τελικής Εκδήλωσης των Επιμορφωτικών Κέντρων.

7 Δίδακτρα Καθορίζονται ως εξής: Πόλεις: 51 Ύπαιθρος: 41 Η.Υ.: 59 Για κοινότητες κάτω των 500 κατοίκων: 20 Τούρκικη Γλώσσα για Ελληνοκύπριους: Δωρεάν Ελληνική Γλώσσα για Τουρκοκύπριους: Δωρεάν Άτομα 65 ετών και άνω: Δωρεάν Άτομα με πιστοποίηση αναπηρίας/ανικανότητας πέραν του 75%: Δωρεάν (παρουσιάζοντας τη σχετική βεβαίωση από την αρμόδια υπηρεσία)

8 Γενικές Οδηγίες Οι Εκπαιδευτές/ Εκπαιδεύτριες των Επιμορφωτικών Κέντρων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού : Συνεργάζονται με τον/την Υπεύθυνο/νη του Επαρχιακού Γραφείου των Επιμορφωτικών Κέντρων και άλλους αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Παρακολουθούν όλα τα παγκύπρια και επαρχιακά σεμινάρια και συνέδρια που διοργανώνονται από τα Επιμορφωτικά Κέντρα.

9 Συμμετέχουν μαζί με τα μέλη της ομάδας τους στην Τελική και άλλες Εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τα Επιμορφωτικά Κέντρα της επαρχίας τους για προβολή των αποτελεσμάτων των δραστηριοτήτων τους. Γνωρίζουν ότι ο χρόνος και ο τόπος απασχόλησής τους καθορίζονται ανάλογα με τις ανάγκες των Επιμορφωτικών Κέντρων.

10 Γνωρίζουν ότι απαγορεύεται αυστηρώς η προμήθεια και πώληση οποιωνδήποτε υλικών ή κατασκευών ή δημιουργιών προς τα μέλη της ομάδας, τα οποία είναι αποτέλεσμα των δραστηριοτήτων στα πλαίσια λειτουργίας των Επιμορφωτικών Κέντρων. Υποβάλλουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ, στο τέλος κάθε μήνα, το Έντυπο Ε.Κ.4 μαζί με το Έντυπο Ε.Κ.2.

11 Αναφέρουν στα μέλη ότι φέρουν οι ίδιοι ευθύνη για την προσωπική τους ασφάλεια κατά τον χρόνο παρουσίας τους στα Επιμορφωτικά Κέντρα. Δίνουν στα μέλη της ομάδας τους Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, το οποίο θα προμηθευτούν από τα Επαρχιακά Γραφεία των Επιμορφωτικών Κέντρων, αφού συμπληρωθούν οι διδακτικές συναντήσεις.

12 ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ Καταρτισμός Ομάδων Παραλαμβάνουν από τον/την Υπεύθυνο/νη του Επαρχιακού Γραφείου των Επιμορφωτικών Κέντρων τις Δηλώσεις Εγγραφής της ομάδας και ειδοποιούν έγκαιρα τα μέλη για την έναρξη των εργασιών. Καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να γίνει η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση των Δηλώσεων Εγγραφής.

13 Λειτουργούν τελικά την ομάδα αν προσέλθουν και συμμετάσχουν σε αυτή δεκατρία (13) πληρωμένα άτομα στην πόλη και δέκα (10) πληρωμένα άτομα στην ύπαιθρο. Μικρότερος αριθμός ατόμων κατανέμεται σε άλλες ομάδες μετά από συνεννόηση με τον/την Υπεύθυνο/νη του Επαρχιακού Γραφείου των Επιμορφωτικών Κέντρων. Δεν δημιουργούν άλλες ομάδες πέρα από αυτές που τους έχουν ανατεθεί εκτός αν εξασφαλίσουν έγκριση από τον Υπεύθυνο/νη του Επαρχιακού Γραφείου των Επιμορφωτικών Κέντρων.

14 Δεν αλλάζουν την καθορισμένη μέρα και ώρα του μαθήματος εκτός αν εξασφαλίσουν έγκριση από τον/την Υπεύθυνο/νη του Επαρχιακού Γραφείου των Επιμορφωτικών Κέντρων. Διδάσκουν 90 εβδομαδιαίως σε κάθε ομάδα, εκτός αν γίνουν άλλες διευθετήσεις μετά από έγκριση του/της Υπεύθυνου/νης του Επαρχιακού Γραφείου Επιμορφωτικών Κέντρων. Μεταφέρουν σε ΚΑΘΕ συνάντηση τον Κατάλογο Εργασίας και μεριμνούν ώστε να υπογράφουν όλα τα μέλη της ομάδας την παρουσία τους στο έντυπο Ε.Κ.4.

15 Λειτουργία Ομάδων Οι εκπαιδευτές/τριες Ενημερώνουν υποχρεωτικά και έγκαιρα τον/την Τοπικό/ή Υπεύθυνο για την ημερομηνία, μέρα και ώρα της πρώτης συνάντησης της ομάδας. Παρουσιάζονται στο σχολείο τουλάχιστον 10 λεπτά πριν από την έναρξη του μαθήματος. Σε περίπτωση ακύρωσης του μαθήματος ή αλλαγής στο πρόγραμμα ενημερώνουν όλα τα μέλη της ομάδας τηλεφωνικώς, καθώς επίσης και τον/την Τοπικό/ή Υπεύθυνο.

16 Χρήση Αιθουσών Διδασκαλίας Οι εκπαιδευτές/τριες: Αναλαμβάνουν την ευθύνη για την ασφάλεια της περιουσίας και την καθαριότητα της Αίθουσας Διδασκαλίας. Παραλαμβάνουν το κλειδί της Αίθουσας Διδασκαλίας από τον/την Τοπικό/ή Υπεύθυνο πριν την έναρξη των εργασιών στον/στην οποίο/α το παραδίδουν κατά το τέλος Μαΐου ή με τη λήξη των μαθημάτων. Ενημερώνουν το/τη Διευθυντή/τρια του σχολείου για την Αίθουσα Διδασκαλίας που χρησιμοποιούν και σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος ειδοποιούν αμέσως τον/την Τοπικό/ή Υπεύθυνο ή τον/την Υπεύθυνο/νη του Επαρχιακού Γραφείου των Επιμορφωτικών Κέντρων.

17 Ενημερώνουν τα μέλη της ομάδας τους ότι απαγορεύεται αυστηρώς το κάπνισμα και το φαγητό μέσα στην Αίθουσα Διδασκαλίας και στους διαδρόμους του σχολείου. Μετά το τέλος του μαθήματος, έχουν την ευθύνη επαναφοράς της αρχικής διαρρύθμισης των καρέκλων, θρανίων, τραπεζιών και άλλου εξοπλισμού στην Αίθουσα Διδασκαλίας. Βεβαιώνονται ότι όλα τα παράθυρα είναι κλειστά πριν αποχωρήσουν, κλειδώνουν την Αίθουσα Διδασκαλίας και μεταφέρουν όλα τα άχρηστα υλικά σε εξωτερικούς κάδους απορριμμάτων.

18 Είσπραξη Διδάκτρων Η είσπραξη των διδάκτρων πρέπει να γίνεται σε συνεργασία με τον/την Τοπικό/ή Υπεύθυνο κατά την πρώτη διδακτική συνάντηση. Παράλειψη είσπραξης των διδάκτρων εντός του καθορισμένου χρόνου συνεπάγεται μέχρι και τη διάλυση της ομάδας. Ο/Η Τοπικός/ή Υπεύθυνος δίνει και τις σχετικές αποδείξεις για να παραδοθούν στα μέλη.

19 Αν κάποιο μέλος δικαιούται δωρεάν παρακολούθηση των μαθημάτων, πρέπει να αναγράφεται το όνομά και ο Αριθμός Δελτίου Ταυτότητας (Α.Δ.Τ.) του τελευταία στον Κατάλογο Μελών και Είσπραξης Διδάκτρων μετά από όλα τα άλλα μέλη που έχουν καταβάλει τα δίδακτρα. Σε περίπτωση που έχουν εισπραχθεί και παραδοθεί όλα τα δίδακτρα, τυχόν συμπληρωματικές εγγραφές γίνονται μόνο στο Επαρχιακό Γραφείο των Επιμορφωτικών Κέντρων. Οι Τοπικοί Υπεύθυνοι αναλαμβάνουν να διαπιστώσουν ότι τα μέλη των ομάδων έχουν καταβάλει τα απαραίτητα δίδακτρα και έχουν πάρει τη σχετική απόδειξη.

20 Πρόσωπα που δικαιούνται να επισκέπτονται τα Επιμορφωτικά Κέντρα Επισκέψεις κατά τη διάρκεια των μαθημάτων γίνονται από αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, τον/την Τοπικό/ή Υπεύθυνο, τον/τη Διευθυντή/ντρια του σχολείου, άλλα πρόσωπα εξουσιοδοτημένα από τον Προϊστάμενο των Επιμορφωτικών Κέντρων καθώς επίσης και από τον/την Υπεύθυνο/νη του Επαρχιακού Γραφείου των Επιμορφωτικών Κέντρων.

21 ΤΟΠΙΚΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ Επιλέγουν αίθουσες διδασκαλίας σε συνεργασία με τη διεύθυνση των σχολικών μονάδων και εξασφαλίζουν αρκετά κλειδιά τα οποία παραδίδουν στους εκπαιδευτές/τριες. Έχουν την ευθύνη είσπραξης των διδάκτρων έναντι αποδείξεως. Καταθέτουν σε τραπεζικό λογαριασμό τα εισπρακτέα δίδακτρα. Επιβλέπουν τη λειτουργία των κέντρων που τους έχουν ανατεθεί. Εξετάζουν τα τρέχοντα προβλήματα του Κέντρου.

22 Ελέγχουν την έγκαιρη προσέλευση των εκπαιδευτών/τριών και την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των μαθημάτων. Υποβάλλουν στον/στην Επαρχιακό/ή Διευθυντή/ντρια εισηγήσεις για βελτίωση στη λειτουργία του Κέντρου. Φροντίζουν για την εξασφάλιση της πειθαρχίας και της ευπρεπούς συμπεριφοράς των εκπαιδευομένων. Φροντίζουν σε συνεργασία με τους εκπαιδευτές/τριες για την ασφάλεια της περιουσίας και της καθαριότητας των σχολικών αιθουσών.

23 Αναπτύσσουν κλίμα άριστης επικοινωνίας με τη διεύθυνση της σχολικής μονάδας ώστε να δημιουργείται πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης λαμβάνοντας υπόψην τις οδηγίες και τις συστάσεις τους. Αναπτύσσουν επικοινωνία με τους εκπαιδευτές. Ενημερώνουν τον/την Υπεύθυνο/η του Επαρχιακού Γραφείου Επιμορφωτικών Κέντρων για τυχόν ανάγκες που προκύπτουν. Παραλαμβάνουν από τους /τις εκπαιδευτές/τριες διάφορα έντυπα τα οποία πρέπει να παραδοθούν στο Επαρχιακό Γραφείο.

24 Στο τέλος της σχολικής χρονιάς βεβαιώνονται ότι όλοι οι εκπαιδευτές/τριες έχουν παραδώσει τα κλειδιά. Συμμετέχουν στις συνεδρίες τις οποίες συγκαλεί ο/η Υπεύθυνος/η του Επαρχιακού Γραφείου για σκοπούς συντονισμού και ανταλλαγής απόψεων και εισηγήσεων. Συμμετέχουν στην οργάνωση και συντονισμό των εκδηλώσεων.

25 Η εκπαίδευση ενηλίκων οφείλει να σεβαστεί την ενηλικιότητα των συμμετεχόντων(ωριμότητα, κοινωνική εμπειρία, καθορισμένος τρόπος ύπαρξης) και να υιοθετήσει εκπαιδευτικές μεθόδους που προωθούν την αυτονομία τους και την ελευθερία τους (Rogers, 1996)

26 ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ Κατέχει σε βάθος το αντικείμενό του. Κατανοεί τις ανάγκες των εκπαιδευομένων και σέβεται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Επικοινωνεί ουσιαστικά μέσα από διάλογο, ελεύθερη έκφραση. Συντονίζει χωρίς να ποδηγετεί. Εφαρμόζει ποικιλία τεχνικών. Διαγνώσκει τις ανάγκες της ομάδας του, τις δυνατότητες και αδυναμίες. Έχει αυτογνωσία(δυνατότητες, αδυναμίες, όρια) Είναι ανοικτός σε κριτική, αναστοχάζεται, αυτοαξιολογείται και εξελίσσεται. (Κόκκος, 1999)

Κ.Δ.Π. 223/97. O ΠΕPI ΣTOIXΕIΩΔOΥΣ ΕΚΠΑIΔΕΥΣΕΩΣ ΝOΜOΣ Κανονισμοί σύμφωνα με το άρθρο 5

Κ.Δ.Π. 223/97. O ΠΕPI ΣTOIXΕIΩΔOΥΣ ΕΚΠΑIΔΕΥΣΕΩΣ ΝOΜOΣ Κανονισμοί σύμφωνα με το άρθρο 5 Κ.Δ.Π. 223/97 Oι περί Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Στοιχειώδους Εκπαιδεύσεως Κανονισμοί του 1997, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 5 του περί Στοιχειώδους Εκπαιδεύσεως

Διαβάστε περισσότερα

O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης

O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Τηρουμένων των σχεδίων υπηρεσίας, ο Διευθυντής του σχολείου έχει τη γενική ευθύνη για την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013-2014. Ανδρούλα Σταυρινού Διευθύντρια. ΙΘ. Επικύρωση Κανονισμών 23

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013-2014. Ανδρούλα Σταυρινού Διευθύντρια. ΙΘ. Επικύρωση Κανονισμών 23 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2013-2014 Ανδρούλα Σταυρινού Διευθύντρια Διεύθυνση: Πάροδος Στωικών, 4151 Κ. Πολεμίδια, Τηλ. 25305702, Φαξ 25305713 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Εισαγωγή 1 Α. Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

Προϋπολογισμός: 6.000,00. Αριθμός Διαγωνισμού: Π.Ι. 17/2014

Προϋπολογισμός: 6.000,00. Αριθμός Διαγωνισμού: Π.Ι. 17/2014 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γραφείο Γενικής Διευθύντριας

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γραφείο Γενικής Διευθύντριας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γραφείο Γενικής Διευθύντριας Αρ. Φακ. 15.8.01 21 Φεβρουαρίου 2014 Διευθυντές Σχολείων Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΛΑΤΡΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΡΟΟΔΟΥΣ

ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΛΑΤΡΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΡΟΟΔΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΠΛΑΤΡΩΝ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΤΡΟΟΔΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΛΗΣ & ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ Κανονισμοί Παιδικής Κατασκήνωσης Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικό 2. Πρόλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Μέλη επιτροπής έκδοσης Οδηγού Υποδοχής: Ανδρέας Σχοινής, Γενικός Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης Γαβριήλ Καράλλης, Προϊστάμενος Τομέα Τεκμηρίωσης Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Διαβάστε περισσότερα

2 Σεπτεμβρίου, 2013. Σχολείων. Πληροφορούμε. ως Προαιρετικό των. Β) Για σχολεία. δικαίωμα. όλων των. στα οποία. 10 παιδιά) ). 1 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΜΟΤΙΚΗΣ

2 Σεπτεμβρίου, 2013. Σχολείων. Πληροφορούμε. ως Προαιρετικό των. Β) Για σχολεία. δικαίωμα. όλων των. στα οποία. 10 παιδιά) ). 1 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Αρ.Φακ.: 7.11.15/16 Αρ.Τηλ.: 22809543/22800795 Αρ.Φαξ:22512783 E-mail:oloimero@schools.ac.cy 2 Σεπτεμβρίου, 2013 ιευθυντές/

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ KINDERGARTEN GRUNDSCHULE DES VEREINS FÜR GRIECHISCH-DEUTSCHE ERZIEHUNG

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ KINDERGARTEN GRUNDSCHULE DES VEREINS FÜR GRIECHISCH-DEUTSCHE ERZIEHUNG ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ KINDERGARTEN GRUNDSCHULE DES VEREINS FÜR GRIECHISCH-DEUTSCHE ERZIEHUNG Athener Schule ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 25ης Μαρτίου & Δημ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ & ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ & ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Διεθνείς κι Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΏΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΝOΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κηφισιάς Αρ.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κηφισιάς Αρ. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κηφισιάς Αρ. 201/2015 41 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Άρθρο 1 - Σκοπός Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2013-2014 ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το σχολείο, μαθητές και καθηγητές, είναι μια μικρογραφία της ανθρώπινης κοινωνίας, τα μέλη της οποίας έχουν δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑNONIΣMOI OI ΠΕPI ΛΕITOYPΓIΑΣ TΩN ΔHMOΣIΩN ΣXOΛΕIΩN MΕΣHΣ ΕΚΠΑIΔΕYΣΕΩΣ ΚΑNONIΣMOI TOY 1990 - Κ.Δ.Π. 310/90 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Κ.Δ.Π.

ΚΑNONIΣMOI OI ΠΕPI ΛΕITOYPΓIΑΣ TΩN ΔHMOΣIΩN ΣXOΛΕIΩN MΕΣHΣ ΕΚΠΑIΔΕYΣΕΩΣ ΚΑNONIΣMOI TOY 1990 - Κ.Δ.Π. 310/90 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Κ.Δ.Π. ΚΑNONIΣMOI OI ΠΕPI ΛΕITOYPΓIΑΣ TΩN ΔHMOΣIΩN ΣXOΛΕIΩN MΕΣHΣ ΕΚΠΑIΔΕYΣΕΩΣ ΚΑNONIΣMOI TOY 1990 - Κ.Δ.Π. 310/90 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ Κ.Δ.Π. 310/90 Oι Περί Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Προαιρετικό Ολοήμερο Δημοτικό και Ειδικό Σχολείο

Θέμα: Προαιρετικό Ολοήμερο Δημοτικό και Ειδικό Σχολείο ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ.Φακ.: 7.11.15 Αρ.Τηλ.: 22809543/22800795 Αρ.Φαξ:22512783 E-mail:oloimero@schools.ac.cy 12 Σεπτεμβρίου, 2014 - Διευθυντές/

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΕΚΛ) ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΕΚΛ) ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (ΕΚΛ) ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ Άρθρο 1 ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου ιδρύει τμήμα διδασκαλίας των βαλκανικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2013-14

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2013-14 ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2013-14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 1 ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Λεωφ. Μακαρίου Γ 18, 1065 Λευκωσία

Διαβάστε περισσότερα

ΠANEΠIΣTHMIO KPHTHΣ ΣXOΛH EΠIΣTHMΩN AΓΩΓHΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Δ.Ε. ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2010-2011

ΠANEΠIΣTHMIO KPHTHΣ ΣXOΛH EΠIΣTHMΩN AΓΩΓHΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Δ.Ε. ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2010-2011 ΠANEΠIΣTHMIO KPHTHΣ ΣXOΛH EΠIΣTHMΩN AΓΩΓHΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Δ.Ε. ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2010-2011 PEΘYMNO 2010 ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ Α. Ίδρυση και Λειτουργία της Σχολής Η Σχολή Επιστημών Αγωγής του

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ METAΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ METAΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ METAΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014 Σελ. 1 από 37 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί υπόδειγμα Κανονισμού Μεταπτυχιακών Σπουδών,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΗΣ Μαρούσι, 23-06-2014 ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Αρ. Πρωτ. 5954 Δ/νση : Α. Παπανδρέου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΣΕΡΡΕΣ)

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΣΕΡΡΕΣ) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΣΕΡΡΕΣ) ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΜΒΑ) Τέρμα Μαγνησίας, 62124 Σέρρες Τηλέφωνο : 23210 49135, Fax : 23210 49165

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση και λειτουργία Νηπιαγωγείων

Οργάνωση και λειτουργία Νηπιαγωγείων Π.Δ. 200/13-7-98 (ΦΕΚ 161 Α') Οργάνωση και λειτουργία Νηπιαγωγείων Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 'Εχοντας υπόψη : 1. Τις διατάξεις της παραγράφου 9 του άρθρου 3 του Ν. 1566/85 ``Δομή και λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας 36 ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών

Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας 36 ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών Κανονισμός Εσωτερικής Λειτουργίας 36 ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών 36 ου Δ.Σ. Πατρών Σελίδα 1 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 1. Κανονισμός... 3 1.1. Φιλοσοφία και Σκοπός του Κανονισμού... 3 1.2. Αναθεώρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΓΟΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΠ «ΕΝΙΑΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ(ΕΟΣ)» Αρ. Διαγωνισμού:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γραφείο Γενικής Διευθύντριας

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γραφείο Γενικής Διευθύντριας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γραφείο Γενικής Διευθύντριας 28 Φεβρουαρίου, 2013 Αρ. Φακ. 15.8.01 Διευθυντές Σχολείων Μέσης Γενικής, Μέσης Τεχνικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ... 3 ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ... 5 ΟΡΟΛΟΓΙΑ... 6 1. ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ... 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ... 3 ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ... 5 ΟΡΟΛΟΓΙΑ... 6 1. ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ... 8 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ... 3 ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ... 5 ΟΡΟΛΟΓΙΑ... 6 1. ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ... 8 1.1. Αντικείμενο, διάρκεια και τίτλος σπουδών... 8 1.2. Πιστοποίηση... 8 1.3. Σύνδεση με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΜΑΪΟΣ 2015 1 Πίνακας περιεχομένων Άρθρο 1: Έκταση εφαρμογής κανονισμού... 4 Άρθρο 2: Σκοπός των Παιδικών Σταθμών...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. Μίσθωση Υπηρεσιών για τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΠΡΟΤΑΣΗ. Αριθμός Διαγωνισμού: 05/2015

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ. Μίσθωση Υπηρεσιών για τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΠΡΟΤΑΣΗ. Αριθμός Διαγωνισμού: 05/2015 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ Μίσθωση Υπηρεσιών για τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες ΠΡΟΤΑΣΗ Π/Υ: 14 400,00 Αριθμός Διαγωνισμού: 05/2015 Φεβρουάριος 2015 18T1.18T 18TΕΙΣΑΓΩΓΗ18T 18T2.18T 18TΣΤΟΙΧΕΙΑ 18T3.18T

Διαβάστε περισσότερα