Συμφοιτητή, Συμφοιτήτρια,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Συμφοιτητή, Συμφοιτήτρια,"

Transcript

1

2 Συμφοιτητή, Συμφοιτήτρια, Με τον συγκεκριμένο οδηγό σπουδών αρχικά θα θέλαμε να σε συγχαρούμε για την επιτυχία σου εξασφαλίζοντας θέση σε ένα από τα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του Ηνωμένου Βασιλείου. Η εμπειρία της φοιτητικής ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο θα σου είναι ανεπανάληπτη, καθώς θα σου προσφέρει τις βάσεις, γνώσεις και εφόδια για να προχωρήσεις δυναμικά στην επαγγελματική σου σταδιοδρομία σαν νέος επιστήμονας. Την ίδια ώρα, οι εμπειρίες και οι παραστάσεις που θα ζήσεις σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον όπως αυτό του Ηνωμένου Βασιλείου, θα σε εφοδιάσουν με τα εχέγγυα για να βαδίσεις δυναμικά και με αυτοπεποίθηση στην προσωπική σου ζωή. Η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ εδώ και 32 χρόνια βρίσκεται ενεργά δίπλα στον Κύπριο φοιτητή του Ηνωμένου Βασιλείου. Με την πολυεπίπεδη και πολυδιάστατη δράση μας στα εθνικά, πολιτισμικά και φιλανθρωπικά δρώμενα, βοηθούμε και προωθούμε τα καλώς νοούμενα συμφέροντα του κυπριακού φοιτητικού κινήματος. Πρώτιστος στόχος της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ είναι να βοηθά τους φοιτητές στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος στη καθημερινότητα του στο Ηνωμένο Βασίλειο. Βασικός και καταστατικός στόχος της παράταξης μας είναι ε- πίσης η προώθηση και ενεργή προβολή του Κυπριακού προβλήματος και του αντικατοχικού μας αγώνα. Τέλος θα ήθελα να σου ευχηθώ καλή αρχή και καλή επιτυχία τόσο στην προσωπική όσο και στην ακαδημαϊκή σου ζωή. Η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, μέσω των αντιπροσώπων της σε όλα τα μήκη και πλάτη του Ηνωμένου Βασιλείου θα βρίσκετε πάντα δίπλα σου. Με τιμή, Ανδρέας Σπύρου Πρόεδρος ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Η.Β

3 ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Λονδίνο/ London Ταξί: Στο Λονδίνο θα εξοικειωθείτε γρήγορα με το Μετρό (London Underground), του οποίου οι 14 γραμμές διασχίζουν ολόκληρη την πόλη εύκολα και γρήγορα. Τα χιλιάδες λεωφορεία κάνουν κάθε προορισμό προσβάσιμο και την κάθε διαδρομή απολαυστική. Διασκεδάστε στα νυχτερινά κέντρα κάθε γούστου, jazz, pop, trance, rock ακόμη και στα ελληνικά μπουζούκια. Στους ρυθμούς της πόλης προσαρμόζεται και η παράταξη μας με τα πιο δυνατά φοιτητικά πάρτυ, βραδιές έντεχνης ελληνικής μουσικής, διαγωνισμούς μπιρίμπας, <<paintball>>, εκδρομές και διάφορες δραστηριότητες που φέρνουν τους κύπριους φοιτητές του Λονδίνου πιο κοντά. Μπέρμινγχαμ / Birmingham Ταξί: Στο Birmingham υπάρχουν τρία διαφορετικά Πανεπιστήμια. Αυτά είναι το University of Birmingham, το Birmingham City University και το Aston University. Και τα τρία Πανεπιστήμια είναι αρκετά διακεκριμένα στο θέμα της ακαδημαϊκής διδασκαλίας και μάθησης και για αυτό το λόγο πολλοί Έλληνες και Κύπριοι φοιτητές επιλέγουν να φοιτήσουν σε αυτά κάθε χρόνο. Από πλευράς διασκέδασης, υ- πάρχουν πολλά και φημισμένα clubs όπου οι φοιτητές μπορούν να έχουν μια ξεχωριστή βραδιά. Για όσους είναι λάτρες των ελληνικών βραδιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις καλύτερες ελληνικές βραδιές στην Αγγλία.

4 Λέστερ / Leicester Ταξί: Το Λέστερ τα τελευταία χρόνια είναι δημοφιλής προορισμός για πολλούς Κύπριους φοιτητές. Το κέντρο της πόλης είναι μόνο 10 λεπτά περπάτημα από το Πανεπιστήμιο oπως και από το Opal και το St Martins, που είναι τα halls που φιλοξενούν τους περισσότερους Κύπριους φοιτητές. Εκεί βρίσκονται μαζεμένα όλα τα cafe, καταστήματα, εστιατόρια και Casino. Ξεχωρίζει το πασίγνωστο στην περιοχή shopping Centre The Shires το οποίο αναβαθμίστηκε πρόσφατα. Μάντσεστερ / Manchester Ταξί: Το Manchester είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αγγλίας. Βρίσκεται 2 ώρες με τραίνο από το Λονδίνο και 1 ώρα από το Birmingham. Στο Manchester βρίσκονται 3 πανεπιστήμια, το Manchester University, Manchester Metropolitan και Salford University. Το Manchester είναι μια τεράστια φοιτητούπολη, με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση φοιτητών από κάθε άλλη μεγάλη πόλη της Αγγλίας. Εκεί θα βρείτε και χιλιάδες συμπατριώτες μας αλλά και Ελλαδίτες φοιτητές.

5 Λήντς/Leeds Ταξί: Ίσως η καλύτερη πόλη του Η.Β. για να ζήσεις. Αυτά είναι μερικά α- πό τα βραβεία που δίκαια πήρε η πόλη του Ληντς. Το Ληντς διαθέτει 2 μεγάλα και διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια (University of Leeds και Leeds Metropolitan University). καθώς επίσης και δικό του αεροδρόμιο, με απευθείας πτήσεις από την Πάφο (με την αεροπορική εταιρεία Jet2). Στο Ληντς υπάρχουν αρκετοί Έλληνες και Κύπριοι φοιτητές. Διοργανώνονται πάρτυ με ελληνική μουσική, διαγωνισμοί πιλότας, μπιρίμπας και ταβλιού. Απλά Leeds Live it LOVE it!! Λάνκαστερ & Πρέστον / Lancaster & Preston Ταξί στο Πρέστον: Τα πιο γνωστά πανεπιστήμια του νομού Lancashire είναι το Lancaster University και το University of Central Lancashire (Preston). Τα τελευταία χρόνια στην περιοχή σπουδάζουν όλο και περισσότεροι Κύπριοι αλλά και Ελλαδίτες φοιτητές, καθιστώντας την πόλη του Πρέστον μια τεράστια φοιτητούπολη. Βρίσκεται κοντά από το Manchester και το Leeds, δύο μεγάλες και ιστορικές πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου εκεί διοργανώνονται συχνά διάφορες εκδρομές και άλλες δραστηριότητες. Νιούκαστλ / Newcastle Ταξί: Η πόλη του Νιούκασλ είναι μία από τις πιο φιλικές και κοσμοπολίτικες πόλεις στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εξελίσσεται σε πολύ γοργούς ρυθμούς σε ένα διεθνές κέντρο κουλτούρας, πολιτισμού και επιστημών. Οι συγκοινωνίες καθιστούν την πρόσβαση στην πόλη και τη μετάβαση σε διάφορα μέρη πολύ εύκολη. Το δίκτυο λεωφορείων είναι τεράστιο και συμπληρώνεται από το υπόγειο Metro που συνδέει τις φοιτητικές περιοχές με το κέντρο της πόλης. Απολαύστε τα Ελληνικά πάρτυ που διοργανώνονται αρκετά συχνά καθώς και διάφορες άλλες ψυχαγωγικές, αθλητικές και πολιτισμικές εκδηλώσεις, που σκοπό έχουν να φέρουν τους φοιτητές πιο κοντά.

6 ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ Επικοινωνήστε με την τράπεζα σας προτού αναχωρήσετε από την Κύπρο και ενημερωθείτε για τυχόν υφιστάμενες συνεργασίες με τράπεζες του Η.Β. Ζητήστε επίσης να σας εκδώσουν επιστολή που να πιστοποιεί ότι μπορείτε (ή ο πατέρας σας) να αντεπεξέλθετε στις οικονομικές απαιτήσεις των σπουδών σας. Στο Η.Β, υπάρχουν οι εξής μεγάλες τράπεζες: HSBC, Barclays, Lloyds, Natwest και Abbey. Υπάρχουν επίσης κυπριακές τράπεζες όπως Τράπεζα Κύπρου. Για άνοιγμα λογαριασμού χρειάζονται συνήθως τα ακόλουθα: 1. Letter of acceptance από το πανεπιστήμιο στο οποίο θα φοιτήσετε 2. Proof of current address (διεύθυνση της εστίας /οικίας σας) 3. Proof of home address (διεύθυνση Κύπρου, από τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς τηλεφώνου/ νερού/ ηλεκτρισμού) 4. Proof of identity (διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου) Κάποιες τράπεζες ζητούν όπως καταθέσετε κάποιο αρχικό ποσό με το άνοιγμα του λογαριασμού ενώ κάποιες άλλες ζητούν επίσης όπως διατηρείτε κάποιο σταθερό υπόλοιπο στο λογαριασμό σας ανά πάσα στιγμή. Οι βρετανικές τράπεζες εκδίδουν συνήθως κάρτες τύπου DEBIT. Σας συνιστούμε όπως ζητήσετε την παροχή της υπηρεσίας online banking ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση στον λογαριασμό σας και να ελέγχετε το υπόλοιπο σας ανά πάσα στιγμή. Ενημερωθείτε επίσης για τυχόν φοιτητικά σχέδια και προγράμματα των τραπεζών που εδρεύουν στην Κύπρο.

7 ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας: Vodafone, Orange, Three, O2, Τ-Μobile Οι περισσότεροι Κύπριοι φοιτητές έχουν σύνδεση O2 που φαίνεται να είναι και η πιο φτηνή. Εντούτοις, αυτό δεν πρέπει να αποτελεί το βασικότερο κριτήριο επιλογής σας, καθώς στην περίπτωση φοιτητών με pay as you go (so easy) και φοιτητών με συμβόλαια των ο- ποίων τα δωρεάν λεπτά έχουν εξαντληθεί, η χρέωση για κλήσεις σε αριθμούς άλλης εταιρείας είναι σχεδόν τριπλάσια. Για να κάνετε συμβόλαιο χρειάζεστε τα εξής: 1. Proof of address 2. Bank statement (Αγγλικό Λογαριασμό) 3. Proof of identity Σας συστήνουμε να μην παρασυρθείτε από τις εντυπωσιακές προσφορές διαφόρων εταιριών που προσπαθούν να σας δελεάσουν σε μακροπρόθεσμα συμβόλαια (12, 18 και 24 μηνών) δίνοντας σας δωρεάν κινητά εις αντάλλαγμα. Η συχνή επικοινωνία με το εξωτερικό αλλά και η αλόγιστη χρήση του κινητού τηλεφώνου οδηγά συχνά σε παραφουσκωμένους λογαριασμούς και δυσαρεστημένη τσέπη. Προχωρείστε σε συμβόλαιο κινητής τηλεφωνίας μόνο εάν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να ελέγξετε τη χρήση που κάνετε του κινητού σας τηλεφώνου. Χρήσιμες ιστοσελίδες:

8 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ένα συχνό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι οι παραφουσκωμένοι λογαριασμοί τηλεφώνου και η μεγάλη σπατάλη χρημάτων στις τηλεφωνικές υπηρεσίες pay as you go (so easy), αφού η σχεδόν καθημερινή επαφή με τα δικά μας πρόσωπα στην Κύπρο ή σε άλλες χώρες είναι αναγκαία. Με την εγκατάσταση σας λοιπόν στο Η.Β θα αντιληφθείτε ότι το διαδίκτυο θα γίνει τρόπος ζωής για σας τόσο για ακαδημαϊκούς όσο και για προσωπικούς σκοπούς. Έτσι εκτός από την ευρέως γνωστή υπηρεσία MSN MESSENGER υπάρχουν μερικά άλλα προγράμματα που μπορείτε να αποκτήσετε από το διαδίκτυο δωρεάν και μπορούν να σας εξοικονομήσουν πολλά χρήματα. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα Low-rate VOIP, προσφέρει απεριόριστα τηλεφωνήματα στην Κύπρο σε σταθερά και κινητά τηλέφωνα, με μόνο 5 ευρώ το μήνα. Το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί σαν κανονικό τηλέφωνο από τον υπολογιστή σας και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα μικρόφωνο το οποίο είναι πολύ εύκολο να βρείτε και στοιχίζει πολύ λίγο. Οι κλήσεις ανά το παγκόσμιο από υπολογιστή σε υπολογιστή είναι εντελώς ΔΩΡΕΑΝ και η ποιότητα ήχου είναι εξίσου καλή με το κανονικό τηλέφωνο. Ένα άλλο πρόγραμμα με παρόμοια λειτουργία είναι το SKYPE. To πρόγραμμα αυτό είναι ευρύτερα διαδεδομένο και προσφέρει καλύτερη ποιότητα ήχου, χρεώνοντας όμως περισσότερα για κλήσεις σε κινητά τηλέφωνα στην Κύπρο.

9 ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Railcard Με την κάρτα αυτή θα έχετε μεγάλες εκπτώσεις σε υπεραστικά ταξίδια με τρένο ή λεωφορείο. Η κάρτα στοιχίζει 28 για ένα χρόνο, ή 65 για τρία χρόνια και μπορείτε να την προμηθευτείτε από όλους τους μεγάλους σταθμούς τρένων. Ισχύει για ένα χρόνο. Για την έκδοση της χρειάζεστε μια φωτογραφία διαβατηρίου και την κάρτα του πανεπιστημίου σας. London Student Oyster PhotoCard Η κάρτα αυτή απευθύνεται κυρίως στους φοιτητές του Λονδίνου. Με αυτή δικαιούστε 30% έκπτωση σε εισιτήρια διαρκείας για τα λεωφορεία και το μετρό. Για την έκδοση της χρειάζεται μια φωτογραφία διαβατηρίου και την κάρτα του πανεπιστημίου για να εξασφαλίσετε και πιστοποιήσετε την ειδική αίτηση που θα προμηθευτείτε από το Union του πανεπιστημίου σας η από την ιστοσελίδα του. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα στην οποία μπορείτε να βρείτε μια πληθώρα πληροφοριών για τα δρομολόγια των τρένων / λεωφορείων καθώς και οδηγίες για το πώς να μεταβείτε από το ένα μέρος στο άλλο.

10 ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ-ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ Κάτι που δεν είναι ακόμη αρκετά γνωστό στην Κύπρο είναι το εξής. Οι Κύπριοι φοιτητές/φοιτήτριες που πάνε για σπουδές στην Βρετανία θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν το ευρωπαϊκό φοιτητικό δάνειο που παρέχεται σε όλους τους ευρωπαίους φοιτητές που σπουδάζουν στη Βρετανία. Το δάνειο αυτό έρχεται σαν κάτι παραπάνω από «αντίδοτο» στην ανακοίνωση των τελευταίων αντίδοτων των διδάκτρων των βρετανικών πανεπιστημίων για τα επόμενα χρόνια. Όλοι οι Κύπριοι φοιτητές που θα επιλέξουν να σπουδάσουν στη Βρετανία δικαιούνται το φοιτητικό δάνειο το οποίο προσφέρεται από τη Βρετανική Κυβέρνηση. Αυτό το καλύπτει όλα τα δίδακτρα του φοιτητή κατά τη διάρκεια των σπουδών του και οι όροι του είναι τέτοιοι ώστε μπορεί να χαρακτηριστεί περισσότερο, ως ένα δώρο στο φοιτητή και τη οικογένεια του παρά ως ένα δάνειο. Πρώτα το επιτόκιο του είναι ελάχιστο και αρκετά κάτω από τον πληθωρισμό. Η αποπληρωμή του δανείου αρχίζει μόνον όταν ο φοιτητής εργοδοτηθεί και βγάζει πάνω από στερλίνες τον χρόνο. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση οι πρώτες του μισθού εξαιρούνται και η πληρωμή για το δάνειο γίνεται με την α- ποκοπή ενός μικρού ποσού από τις έξτρα στερλίνες, δηλαδή μιαν αποκοπή που ανέρχεται σε μόνο 30 στερλίνες το μήνα. Ο πιο κάτω πίνακας παρουσιάζει τη μηνιαία αποπληρωμή του δανείου με βάση το ετήσιο εισόδημα του φοιτητή. Ετήσιο Εισόδημα Μηνιαία Αποπληρωμή 21,000 και κάτω Καμία αποπληρωμή 25, , , , , (Πηγή:http://www.direct.gov.uk/en/EducationAndLearning/index.htm) Στην περίπτωση που κάποιος χάσει την δουλειά του ή εξασφαλίσει άλλη εργασία με χαμηλότερο εισόδημα η δόση αναστέλλεται και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, διαγράφεται. Με αυτά τα δεδομένα ο φοιτητής και η οικογένεια του απαλλάσσονται από το βραχνά της άμεσης πληρωμής διδάκτρων. Τα δίδακτρα πληρώνονται από ένα πολύ ευνοϊκό κοινοτικό δάνειο και αποπληρώνονται σταδιακά και μόνον όταν ο φοιτητής εξασφαλίσει ένα αρκετά ικανοποιητικό εισόδημα.

11 ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ National Rail: Phone: From overseas: National Health Service: Phone: Transport for London: Phone: Αστυνομία: Phone: 112 Cyprus High Commission: 13, St. James Square London SW1Y 4LB Phone: Cyprus Airways: Phone: British Airways: Phone: Υπηρεσία CYBEE:

12 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ Η Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου αποτελεί το συνδικαλιστικό όργανο των Κυπρίων φοιτητών του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο πρώτος οργανωμένος φοιτητικός σύλλογος στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Αγγλίας (ΕΦΕΚΑ), που ιδρύθηκε το Η ίδρυση της συνέπεσε με την περίοδο προετοιμασίας και διεξαγωγής του απελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου. Η κύρια δράση της, πέρα από τα φοιτητικά θέματα, περιστράφηκε γύρω από την ενίσχυση του αγώνα της Κύπρου μέσω της διαφώτισης της Αγγλικής κοινής γνώμης και τη διανομή πληροφοριακού υλικού στον Αγγλικό τύπο. Η ΕΦΕΚ προσπαθεί και αγωνίζεται συνεχώς για την επίτευξη των στόχων και την διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των Κύπριων φοιτητών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η ΕΦΕΚ έχει πια καταστεί σημαιοφόρος για όλους τους Κύπριους φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου και θα παραμείνει και πάλι στην εμπροσθοφυλακή του σημερινού αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για ελευθερία, ειρήνη και πρόοδο. Σκοποί της ΕΦΕΚ είναι α) Η συνεχής προσπάθεια για επίλυση των κάθε είδους φοιτητικών προβλημάτων των Κυπρίων φοιτητών που σπουδάζουν στο Η.Β. β) Η προβολή του Κυπριακού προβλήματος και ο συντονισμός των προσπαθειών των Κυπριακών Φοιτητικών Οργανώσεων για διαφώτιση της Βρετανικής κοινής γνώμης για τον αγώνα του Κυπριακού λαού, με στόχο μια Κύπρο ελεύθερη, ενωμένη ανεξάρτητη, κυρίαρχη, εδαφικά ακέραιη, χωρίς κατοχικά στρατεύματα. γ) Η επαφή και συνεργασία με αντίστοιχους Συλλόγους και Οργανώσεις ξένων φοιτητών με προοπτική την ανάπτυξη συναδελφικών δεσμών για αντιμετώπιση κοινών προβλημάτων και προώθηση των Σκοπών του Συλλόγου. Η ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ έχει ως κινητήρια δύναμη της την εμπιστοσύνη που της δείχνουν οι φοιτητές. Η εμπιστοσύνη αυτή έδωσε στη Φ ΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ την πρωτεία στις προηγούμενες φοιτητικές εκλογές με 1004 ψήφους

13 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Η.Β ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΥ (Uni. of Essex) ΑΝ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΘΩΜΑΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ (Middlesex Uni. ) ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ: ΛΕΥΤΈΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ(Uni. of Surrey) ΒΑΣΙΑ ΜΥΡΙΔΑΚΗ (Manchester Metropolitan Uni.) ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ: ΛΙΛΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ (Gray s Inn, London) ΕΙΔΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ: ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΚΟΥΤΣΟΦΤΑΣ (Uni. of Essex) ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΝΩΛΗ (Uni. of Nottingham ) ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗ (Uni. of Nottingham ) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ (Uni. of Essex) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ: ΚΡΙΤΩΝΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ (Nottingham Trent Uni.) ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΣΚΟΣ (Uni. of Warwick) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: ΑΝΤΥ ΣΠΥΡΟΥ (Uni. of Kent) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: ΙΑΚΩΒΟΣ ΒΟΡΚΑΣ (Queen Mary Uni. London) Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ

14 ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Οι εκπρόσωποι της ΦΠΚ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ βρίσκονται στη διάθεση σου για οποιαδήποτέ βοήθεια ή πληροφορία. London Ιάκωβος Βορκάς Manchester Bάσια Μυριδάκη Ειρήνη Χαλουμά Νottingham Κρίτωνας Διονυσίου Leicester Γεωργία Αριστείδου Birmingham Στέλιος Βοσκός Essex Ανδρέας Σπύρου Leeds Ραφαήλ Χειμωνή Kent Άντυ Σπύρου Sunderland Κωνσταντίνα Παρέλλυ Porstmouth Αναστασία Κωνσταντίνου Surrey Λευτέρης Ελευθερίου Brighton Ανδρέας Κουτσού Liverpool Σταύρος Παπαδημητρίου Αλλες Πόλεις Άντρεας Σπύρου Κρίτωνας Διονυσίου

15

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 2007-2014

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 2007-2014 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 2007-2014 1 2 3 4 Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι η διαρκής δέσμευση των επιχειρήσεων για ηθική συμπεριφορά και συμβολή στην οικονομική ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Μαριάνθη Καρατζά

Διαβάστε περισσότερα

Καλωσόρισμα... 3 Αγαπητές και Αγαπητοί Πρωτοετείς,...3. Οι πρώτοι της Λήμνου... 4 Για τους πρωτοετείς του 2009...4

Καλωσόρισμα... 3 Αγαπητές και Αγαπητοί Πρωτοετείς,...3. Οι πρώτοι της Λήμνου... 4 Για τους πρωτοετείς του 2009...4 Καλωσόρισμα... 3 Αγαπητές και Αγαπητοί Πρωτοετείς,...3 Οι πρώτοι της Λήμνου... 4 Για τους πρωτοετείς του 2009...4 Η πόλη με μια ματιά... 5 Δυο λόγια για τη Μύρινα...5 Πού βρίσκεται το Πανεπιστήμιο;...5

Διαβάστε περισσότερα

Συντελεστές. Γεωργία Βασιλάκη, Γιάννης Χαριστής

Συντελεστές. Γεωργία Βασιλάκη, Γιάννης Χαριστής ΡΟ ΟΣ Συντελεστές Κείμενα - Συλλογή πληροφορίας και υλικού Συντονισμός - Επιμέλεια Χάρτες ημιουργικό Κώστας Γαβριλάκης, Μάριος Μπαλής, Γεωργία Βασιλάκη, Γιάννης Χαριστής Κώστας Γαβριλάκης Μάριος Μπαλής

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση 2010. Εύρεση εργασίας στην Ευρώπη. Οδηγός για άτομα που αναζητούν εργασία. eures.europa.eu. Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ενημέρωση 2010. Εύρεση εργασίας στην Ευρώπη. Οδηγός για άτομα που αναζητούν εργασία. eures.europa.eu. Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ενημέρωση 2010 Εύρεση εργασίας στην Ευρώπη Οδηγός για άτομα που αναζητούν εργασία eures.europa.eu Ευρωπαϊκή Επιτροπή Δεν είναι υπεύθυνη ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε κάποιο άτομο που ενεργεί εκ μέρους

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016. Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία!

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016. Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία! ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016 Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 4 Οι Σωστές Επιλογές Σπουδών 6 Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Μία Άριστη Επιλογή 13 Γενικότερα Θέματα Σπουδών 14 Υποτροφίες 16 Διαμονή 17

Διαβάστε περισσότερα

Η αναπαραγωγή επιτρέπεται, εκτός από εμπορικούς σκοπούς, με την προϋπόθεση ότι αναγνωρίζεται η πηγή.

Η αναπαραγωγή επιτρέπεται, εκτός από εμπορικούς σκοπούς, με την προϋπόθεση ότι αναγνωρίζεται η πηγή. Ευρωπαϊκή Ένωση, 2011 Η αναπαραγωγή επιτρέπεται, εκτός από εμπορικούς σκοπούς, με την προϋπόθεση ότι αναγνωρίζεται η πηγή. Το Βιβλίο των Νέων της Ευρώπης εκδόθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Οδηγός Προπτυχιακών Σπουδών 2011 / 2012

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Οδηγός Προπτυχιακών Σπουδών 2011 / 2012 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Οδηγός Προπτυχιακών Σπουδών 2011 / 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυμα από τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής 5 Γενικές Πληροφορίες 8 Σπουδές, Υπηρεσίες προς τους Φοιτητές και Φοιτητική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015. Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία!

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015. Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία! ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015 Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 4 Οι Σωστές Επιλογές Σπουδών 7 Η Επιλογή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας 10 Γενικότερα Θέματα Σπουδών 12 Υποτροφίες 13 Διαμονή/Φοιτητική Ζωή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2013-2014

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2013-2014 ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2013-2014 www.unic.ac.cy ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 Οι Σωστές Επιλογές 5 Η Επιλογή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας 8 Γενικότερα Θέματα Σπουδών 10 Υποτροφίες 11 Διαμονή/Φοιτητική Ζωή 12 Μετεγγραφή σε Πανεπιστήμια

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016. Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία!

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016. Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία! ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016 Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 4 Οι Σωστές Επιλογές Σπουδών 6 Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Μία Άριστη Επιλογή 13 Γενικότερα Θέματα Σπουδών 14 Υποτροφίες 16 Διαμονή 17 Φοιτητική

Διαβάστε περισσότερα

χρήσιμες πληροφορίες για νέους φοιτητές 2014 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

χρήσιμες πληροφορίες για νέους φοιτητές 2014 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ χρήσιμες πληροφορίες για νέους φοιτητές 2014 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ 17η Έκδοση ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 Αγαπητέ φοιτητή Αγαπητή φοιτήτρια, Καλωσόρισες στο Πανεπιστήμιο Κύπρου!

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα από την Πρύτανη 5. Γενικές Πληροφορίες 8. Σπουδές, Υπηρεσίες προς τους Φοιτητές και Φοιτητική Ζωή 14

Μήνυμα από την Πρύτανη 5. Γενικές Πληροφορίες 8. Σπουδές, Υπηρεσίες προς τους Φοιτητές και Φοιτητική Ζωή 14 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυμα από την Πρύτανη 5 Γενικές Πληροφορίες 8 Σπουδές, Υπηρεσίες προς τους Φοιτητές και Φοιτητική Ζωή 14 Υπηρεσία Συστημάτων Πληροφορικής και Τεχνολογίας 32 Έρευνα και Διεθνής Συνεργασία 36

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (Α.Μ.:193) Επιβλέπων: Δημοτίκαλης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 9 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008. Νέα εικόνα των καταστημάτων

ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 9 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008. Νέα εικόνα των καταστημάτων ΑΡ. ΤΕΥΧΟΥΣ 9 - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008 Νέα εικόνα των καταστημάτων 3 4-5 6-8 Editorial 9-11 Τα Νέα μας 12-13 Κεντρικό Θέμα 14-16 Εξελίξεις Παροχές Εκπαίδευση 17-19 Ο Όμιλος μας Τίτλος αγγλόφωνης έκδοσης: Leading

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΘΕΜΑ: ΤΕΧΝΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (E-BANKING)

Διαβάστε περισσότερα

Αυστρία Βέλγιο Γαλλία Γερμανία

Αυστρία Βέλγιο Γαλλία Γερμανία Αυστρία Στη Βιέννη:Vienna University of Economics and business Administration-Wirtschafts Universitat (http://www.wuwien.ac.at), για σπουδές στην οικονομία και στις επιχειρήσεις. Εκτός Βιέννης είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-16 Χ Ρ Ο Ν Ι Α

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-16 Χ Ρ Ο Ν Ι Α ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-16 Χ Ρ Ο Ν Ι Α Κατεβάστε εκδόσεις του Πανεπιστήμιου στο κινητό σας Κατεβάστε την εφαρμογή του Πανεπιστημίου Frederick Frederick University Mobile στο smartphone ή το tablet

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΟΡΑΜΑ ΓΝΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΡΓΟ ΟΤΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΞΙΕΣ ΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΛΟΣ ΜΑΣ, Η ΓΝΩΣΗ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΟΡΑΜΑ ΓΝΩΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΡΓΟ ΟΤΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΞΙΕΣ ΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΛΟΣ ΜΑΣ, Η ΓΝΩΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΟΡΑΜΑ ΕΡΕΥΝΑ ΓΝΩΣΗ ΕΡΓΟ ΟΤΗΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΞΙΕΣ ΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΡΟΛΟΣ ΜΑΣ, Η ΓΝΩΣΗ Δείτε τί κρύβεί το εξώφύλλο & κατεβαστε εκδοσείσ τού ΠανεΠίστήμίού στο κίνήτο σασ Κατεβάστε την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΟΥΧΟΥΡΙΔΗΣ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ

Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΟΥΧΟΥΡΙΔΗΣ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ-ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΠΟΥΧΟΥΡΙΔΗΣ ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ κ. ΤΣΟΛΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ Ι IOYΛΙΟΣ 2010

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ Ι IOYΛΙΟΣ 2010 ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ Ι IOYΛΙΟΣ 2010 ΕΛΛΗΝΟΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ Ι 1 Περιεχόμενα 1 Χαιρετισμός Εκδότη 2 Οι σταθμοί του Ελληνοβρετανικού Κολλεγίου 3 Μήνυμα του Προέδρου 4 O Μάιος των μεγάλων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ - ΣΤΑΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ - ΣΤΑΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ (Internet Banking) ΚΑΡΑΜΠΙΠΕΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ - ΣΤΑΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

E - BANKING ΜΑΘΗΜΑ : ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΔΙΔΑΣΚΩΝ : Κ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ : ΠΑΜΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ( Α.Μ. 1990081 ) ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΛΕΝΗ ( Α.Μ.

E - BANKING ΜΑΘΗΜΑ : ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΔΙΔΑΣΚΩΝ : Κ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ : ΠΑΜΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ( Α.Μ. 1990081 ) ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΛΕΝΗ ( Α.Μ. E - BANKING ΜΑΘΗΜΑ : ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΔΙΔΑΣΚΩΝ : Κ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ : ΠΑΜΛΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ( Α.Μ. 1990081 ) ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΛΕΝΗ ( Α.Μ. 1990139) 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Ο : E-BANKING 1.1 Ορισμός και

Διαβάστε περισσότερα

αρ.τεύχους 110 / Μάρτιος 2014

αρ.τεύχους 110 / Μάρτιος 2014 αρ.τεύχους 110 / Μάρτιος 2014 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ Το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ΑΗΚ Έχει λεχθεί σε πολλές περιπτώσεις ότι το προσωπικό αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο της ΑΗΚ. Αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΕνΕπι ραση Ειδική έκδοση Μάιος 2012, Τεύχος 8

ΕνΕπι ραση Ειδική έκδοση Μάιος 2012, Τεύχος 8 ΕνΕπι ραση Ειδική έκδοση Μάιος 2012, Τεύχος 8 ιµηνιαία ιαδικτυακή Εφηµερίδα του Γραφείου ιασύνδεσης του ΤΕΙ Καβάλας Χαιρετισµός Υπεύθυνου Πράξης Το Erasmus όπως το ξέραµε τελειώνει το 2013. Από το 2014

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ Πτυχιακή Εργασία ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΤΑΣΤΕΜΗΡ ΙΩΑΝΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΩ WEB Πτυχιακή Εργασία Αποστολοπούλου Μαρία Γαρυφαλλιά

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΥΡΕΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

1. ΕΥΡΕΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 6 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η μετάβαση από την φοιτητική στην επαγγελματική ζωή μπορεί να αποβεί δύσκολη. Συχνά η φάση της υποβολής αιτήσεων εργασίας είναι

Διαβάστε περισσότερα

MESOYIOS COLLEGE ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016 WISDOM CREATIVITY PERFECTION GLORY. Back to Index

MESOYIOS COLLEGE ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016 WISDOM CREATIVITY PERFECTION GLORY. Back to Index MESOYIOS COLLEGE ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016 WISDOM CREATIVITY PERFECTION GLORY 1 Οι πληροφορίες που αναφέρονται σ αυτό τον Οδηγό Σπουδών έχουν σχέση με τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται κατά το ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ (ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ)»

ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ (ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ)» ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ (ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ)» Ηλιάδου Ιωάννα (Α.Μ.: 9941) Εισηγητής:

Διαβάστε περισσότερα