Σεπτέμβριος Δεκέμβριος 2013

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σεπτέμβριος Δεκέμβριος 2013"

Transcript

1 Σεπτέμβριος Δεκέμβριος 2013

2 «Παρεμβάσεις Δρόμου (street work)» για τη φροντίδα των αστέγων Και τη φετινή χρονιά, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός συμμετείχε στην πρωτοβουλία του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) και του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), για την επιτόπια φροντίδα και ενημέρωση συνανθρώπων μας που ζουν στο δρόμο, αναφορικά με τους διαθέσιμους θερμαινόμενους χώρους όπου μπορούν να βρουν κατάλυμα, ιδιαίτερα κατά τις ημέρες με δριμύ ψύχος. Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιούνται χάρη στη σύμπραξη ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στο πεδίο, όπως η PRAKSIS, οι Γιατροί χωρίς Σύνορα, οι Γιατροί του Κόσμου, η ομάδα εθελοντισμού PROTECTA, η EQUAL, η Θετική Φωνή, ο ΟΚΑΝΑ, το ΕΘΕΑ Exelixis και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Παράλληλα, κλιμάκια κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών και Εθελοντών του Ε.Ε.Σ. διοργανώνουν τακτικά αυτόνομες δράσεις δρόμου, διανέμοντας στις κοινωνικές αυτές ομάδες είδη πρώτης ανάγκης, τροφές υψηλής θερμιδικής αξίας, φάρμακα και ζεστά ροφήματα.

3 Πρόγραμμα εμβολιασμού σε βρέφη και παιδιά O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με την εταιρεία P&G και την αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτη, ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μία κοινή πρωτοβουλία με επίκεντρο τα παιδιά, υπηρετώντας το αναφαίρετο δικαίωμά τους στη ζωή. Πιο συγκεκριμένα, από τις 4 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2013, αγοράζοντας προϊόντα P&G από τα καταστήματα Σκλαβενίτης, μπορούσαν όλοι να γίνουν μέρος αυτής της προσπάθειας, συμβάλλοντας στην υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (χρονικής διάρκειας 3 μηνών), για βρέφη και παιδιά που δεν έχουν πραγματοποιήσει τον απαραίτητο εμβολιασμό τους σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς παροχής υγείας. Τα παιδιά προστατεύονται, με αυτό τον τρόπο, από 9 σοβαρές ασθένειες (διφθερίτιδα, τέτανο, κοκίτη, πολιομυελίτιδα, μηνιγγίτιδα, ιλαρά, ερυθρά, παρωτίτιδα, ηπατίτιδα). Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται από τους Εκπαιδευτικούς Υγειονομικούς Σταθμούς του Ε.Ε.Σ. Για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με τον: Εκπ/κό Υγ. Σταθμό Αθηνών Δ/νση: Ερυθρού Σταυρού & Αθανασάκη Κτίριο Μάρσαλ (εντός Νοσοκομείου Ερ. Σταυρού) Τηλ: eysath@redcross.gr Εκπ/κό Υγ. Σταθμό Λιοσίων Δ/νση: Λεωφόρος Φυλής 165 Άνω Λιόσια Τηλ.: es anl@hotmail.com Παρακολουθήστε το σχετικό video, πατώντας εδώ.

4 Κοινωνικό Φροντιστήριο Ε.Ε.Σ. Η Υπηρεσία Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Ε.Σ., με τη βοήθεια ομάδας εθελοντών εκπαιδευτικών, αναπτύσσει και φέτος προγράμματα «ενισχυτικής διδασκαλίας», στα πλαίσια του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Ε.Ε.Σ. (Βουλής 38 Αθήνα), για την υποστήριξη μαθητών όλων των βαθμίδων στα σχολικά τους μαθήματα. Τα μαθήματα που καλύπτονται είναι τα φιλολογικά, τα μαθηματικά, η φυσική, η χημεία, τα αγγλικά και σύντομα θα προστεθούν κι άλλες ξένες γλώσσες. Για περισσότερες πληροφορίες: Τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας - Υπηρεσία Εθελοντών swd-ethelontes@redcross.gr ,

5 Γραφείο ICRC στην Αθήνα & Διεύθυνση Αναζητήσεων Ε.Ε.Σ.: Εκπαίδευση στην «Επανασύνδεση Οικογενειών» Το Γραφείο της ICRC στην Αθήνα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναζητήσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, πρόκειται να διοργανώσουν την πρώτη εκπαίδευση εθελοντών στο θεματικό πεδίο της "Επανασύνδεσης οικογενειών" (RFL). Η εκπαίδευση θα λάβει χώρα στην Αθήνα, το διήμερο 9 & 10 Ιανουαρίου Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα χορηγηθεί από την ICRC "Βεβαίωση Χειρισμού Υποθέσεων RFL".

6 Έκκληση για την οικονομική ενίσχυση των πληγέντων των Φιλιππίνων Ο καταστροφικός τυφώνας Haiyan, που έπληξε τις Φιλιππίνες στις 8 Νοεμβρίου 2013, άφησε πίσω του χιλιάδες θύματα και προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές. Ανταποκρινόμενοι στην επείγουσα αυτή κατάσταση, η Διεθνής Ομοσπονδία Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου, η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού και Εθνικοί Σύλλογοι απ' όλο τον κόσμο, δεσμεύτηκαν να στηρίξουν τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Ερυθρός Σταυρός των Φιλιππίνων, έτσι ώστε η ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει σε όσο τον δυνατόν περισσότερους πληγέντες (κατεβάστε εδώ σύντομη ενημέρωση). Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απηύθυνε έκκληση οικονομικής συμπαράστασης σε πολίτες και εταιρείες, με σκοπό την ενίσχυση του έργου που αναπτύσσεται στις πληγείσες περιοχές των Φιλιππίνων, υπό την εποπτεία της Διεθνούς Ομοσπονδίας & της Διεθνούς Επιτροπής. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν στους εξής τραπεζικούς λογαριασμούς του ΕΕΣ: Τράπεζα EUROBANK Αριθμός λογαριασμού: IBAN: GR SWIFT CODE: ERBKGRAA Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ Αριθμός λογαριασμού: ΙΒΑΝ: GR SWIFT-BIC: PIRBGRAA

7 19 η Γενική Συνέλευση της IFRC στο Σύδνεϋ Ιστορικής σημασίας υπήρξε η απόφαση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου να εντάξει στους κόλπους της τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, κατά τη 19η Γενική Συνέλευση που συνήλθε στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας (12-18 Νοεμβρίου 2013). Ο Κυπριακός Ερυθρός Σταυρός γίνεται έτσι το 188 ο μέλος του Κινήματος. Η ένταξη του Κυπριακού Συλλόγου ήταν το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της Συνέλευσης και το αποκορύφωμα μακρόχρονων προσπαθειών και διαβουλεύσεων, που άρχισαν αμέσως μετά το 1974, όταν η διαδικασία ένταξης του Κ.Ε.Σ. στο Κίνημα διεκόπη λόγω της τουρκικής εισβολής. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εκπροσωπήθηκε στις εργασίες της Συνέλευσης από τον Έφορο Διεθνών Σχέσεων κ. Ανδρέα Ποταμιάνο, ο οποίος και συμμετείχε σε όλες τις κρίσιμες συνεδριάσεις της Συνέλευσης αναφορικά με τα στρατηγικά ζητήματα του ΕΡΥΘΡΟΣΤΑΥΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ακόμη διέθετε δικό του stand σε ειδική τοποθεσία του συνεδριακού χώρου (Humanitarian Village), το οποίο περιείχε φωτογραφικό υλικό με δράσεις του Οργανισμού, σε Αθήνα και Περιφέρεια.

8 Επίσκεψη Νατοϊκής Ταξιαρχίας SIEBRIG στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ. Οι αξιωματικοί του Στρατηγείου SEEBRIG, με επικεφαλής τον Διοικητή Ταξίαρχο Χακάν Εσέρ, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013 τα κεντρικά γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να ενημερωθούν για τον ανθρωπιστικό του ρόλο. Οι επισκέπτες αξιωματικοί από την Αλβανία, την Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την ΠΓΔΜ, την Ρουμανία και την Τουρκία ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους Τομεάρχες και Διευθυντές του Ε.Ε.Σ. για τα προγράμματα και τις δράσεις του Οργανισμού. Υποδοχή των μελών της SEEBRIG Ο Αναπλ. Πρόεδρος ΕΕΣ με τον Τούρκο Διοικητή της SEEBRIG Ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, τα μέλη της αντιπροσωπείας υπέβαλαν σειρά διευκρινιστικών ερωτήσεων ως προς τις επιχειρησιακές δραστηριότητες του Ε.Ε.Σ., καθώς και ως προς τις μορφές συνεργασίας του με κρατικές Αρχές ή παρεμφερείς διεθνείς οργανώσεις για την καλύτερη αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και αμοιβαίων υποσχέσεων για μελλοντική συνεργασία.

9 Παρουσία Εθελοντών Σαμαρειτών στην Αρχαία Ολυμπία Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πατρών, έπειτα από αίτημα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ανέλαβε την αποκλειστική υγειονομική και διασωστική κάλυψη της τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων (Σότσι 2014) στην Αρχαία Ολυμπία, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου Για το σκοπό αυτό, διατέθηκε ομάδα 10 Εθελοντών Σαμαρειτών και ένα ασθενοφόρο (Διασωστική Μονάδα), ενώ η συνολική δύναμη ενισχύθηκε από 2 Εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος Αμαλιάδας. Η ομάδα των Εθελοντών, λειτουργώντας υποδειγματικά και παρά τις αντιξοότητες, αντιμετώπισε πλήθος περιστατικών, διαφόρων τύπων και βαρύτητας, ενώ χρειάστηκε να γίνουν και 9 διακομιδές πασχόντων με το ασθενοφόρο. Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, οι Εθελοντές Σαμαρείτες παρείχαν υγειονομική κάλυψη και στη λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας, εντός της πόλης της Πάτρας.

10 Εκπαίδευση & Αξιολόγηση Εθελοντών Σαμαρειτών Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η προγραμματισμένη άσκηση του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Θεσσαλονίκης στο αλσύλλιο Μετεώρων Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου Στην άσκηση, το σενάριο της οποίας αφορούσε έρευνα αγνοουμένων, παροχή Πρώτων Βοηθειών αλλά και μεταφορά τραυματιών, συμμετείχαν συνολικά 50 Εθελοντές στου Σώματος. Τα συμπεράσματα της άσκησης βρίσκονται στο στάδιο της καταγραφής και της αξιολόγησης. Την 3η Πανελλήνια Εκπαίδευση - Αξιολόγηση Εκπαιδευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργάνωσε ο Τομέας Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με την υποστήριξη του δήμου Βόλβης. Στον Τομέα Σαμαρειτών λειτουργούν οι εξής βασικές ειδικότητες εκπαίδευσης: Διάδοσης Πρώτων Βοηθειών, Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και Ναυαγοσωστικής.

11 Αγώνες για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Ημερίδα με θέμα την οδική ασφάλεια Για 5η συνεχόμενη χρονιά η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία διοργάνωσε ιστιοπλοϊκούς αγώνες (30 Νοεμβρίου 1 Δεκεμβρίου 2013), τα έσοδα των οποίων δόθηκαν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Η εταιρεία «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» και ο Τομέας Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα: «Οδική Ασφάλεια: Πρόληψη & Διαχείριση Ατυχημάτων»

12 Προσφορά αντικειμένων από τους bloggers του «ftiaxto.gr» στον Ε.Ε.Σ. Στο πλαίσιο της συνεργασίας της FANTA και του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την υποστήριξη μονογονεϊκών οικογενειών, οι υπεύθυνοι της διαδικτυακής πρωτοβουλίας «ftiaxto.gr» κατασκεύασαν και απέστειλαν στον Ε.Ε.Σ. χειροποίητα αντικείμενα, που διατέθηκαν προς πώληση στο ετήσιο Bazaar των Εθελοντών & της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πειραιά (23 & 24 Νοεμβρίου 2013, Αίθουσα εκδηλώσεων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά). Τα έσοδα από την πώληση των αντικειμένων κατατέθηκαν σε λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση του έργου του Τομέα καθώς και για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών ατόμων και οικογενειών (αστέγων, ανέργων, μονογονεϊκών, πολύτεκνων οικογενειών κ.α.) που είναι εγγεγραμμένα στις κοινωνικές του υπηρεσίες. Φωτογραφικό υλικό από το εορταστικό Bazaar του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πειραιά

13 Δράσεις αλληλεγγύης από τους εργαζομένους της Coca-Cola «Έμπρακτη στήριξη του Ξενώνα Αστέγων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και των ΜΚΟ Αρωγή και Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας, μέσα από την εθελοντική δράση των εργαζομένων της Coca-Cola». Tο Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα (Coca-Cola Hellas και Coca-Cola Τρία Έψιλον) ολοκλήρωσε με επιτυχία την παράδοση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε οργανισμούς που στηρίζουν καθημερινά συνανθρώπους μας: τον Ξενώνα Αστέγων του Ε.Ε.Σ. (πρόγραμμα που υλοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας), το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας και τo Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΑΡΩΓΗ. H προσφορά αυτή ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλίας της Coca-Cola, με βάση την οποία 160 εργαζόμενοι, μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους τους, αφιέρωσαν το απόγευμα της Κυριακής της 6 ης Οκτωβρίου σε σειρά πρωτότυπων και δημιουργικών δράσεων ολόπλευρης ανάπτυξης (σωματική, νοητική, συναισθηματική και πνευματική), μαθαίνοντας στην πράξη ότι η κίνηση, εκτός από διασκεδαστική και ωφέλιμη για την υγεία, μπορεί να μετατραπεί και σε πράξη αλληλεγγύης. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε παιχνίδια όπως μαξιλαροπόλεμος, σκυταλοδρομίες και παιχνίδια συντονισμού κέρδισαν πόντους που μετατράπηκαν σε δωρεές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.

14 Δραστηριότητες Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πάτρας Οι Εθελοντές Κοινωνικής Πρόνοιας του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Πάτρας, διοργάνωσαν τους μήνες Νοέμβριο & Δεκέμβριο, τις εξής δράσεις: Συνόδευσαν τα 46 παιδιά που φιλοξενούνται στα Κέντρα Παιδικής Μέριμνας Αρρένων και Θηλέων της πόλης στη θεατρική παράσταση «Το αγόρι με τη βαλίτσα». Μετά την παράσταση προσφέρθηκαν εδέσματα που εξασφαλίστηκαν από δωρεές. Επίσης, σε διαφορετικές ημερομηνίες, μαζί με τα παιδιά των δύο κέντρων, παρακολούθησαν χριστουγεννιάτικη ταινία, αγώνα χειροσφαίρισης, περιηγήθηκαν στο στολισμένο κέντρο της πόλης και απόλαυσαν δείπνο σε εστιατόριο της πόλης. Διοργάνωσαν χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους φιλοξενούμενους των Ξενώνων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης «Ψυχαργώς». Συνόδευσαν παιδιά με νοητική στέρηση του Θ.Π. Κέντρου «Μέριμνα» σε εορταστική έξοδο, για την αγορά χριστουγεννιάτικων δώρων και κατόπιν σε δείπνο, σε εστιατόριο της πόλης. Συνόδευσαν ηλικιωμένους του «Κωνσταντοπούλειου» Οίκου Ευγηρίας Πατρών σε βραδιά που περιελάμβανε παραδοσιακή μουσική και χορό. Γιόρτασαν, μαζί με εθελοντές του δήμου και του συλλόγου «Φιλοξενία», την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία (4 Δεκεμβρίου). Τραγούδησαν τα κάλαντα και αντάλλαξαν ευχές και δώρα με φιλοξενούμενους του Ασύλου Ανιάτων Πατρών. Συμμετείχαν σε εκδήλωση της ΜΚΟ Praksis για την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS. Διοργάνωσαν επιμορφωτικές εισηγήσεις, με θέμα τη «διαχείριση του θυμού» και τις «διατροφικές διαταραχές». Διοργάνωσαν διήμερη εκδρομή στη Λάρισα και την Αθήνα (επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο). Ανέλαβαν πρωτοβουλία για τη συλλογή τροφίμων από καταναλωτές κεντρικών Super Market της πόλης, με σκοπό αυτά να διανεμηθούν σε οικογένειες και άτομα που εντάσσονται στα προγράμματα ενίσχυσης της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Ε.Ε.Σ. Πάτρας.

15 Οικονομική ενίσχυση των πληγέντων κατοίκων της Ρόδου Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός απηύθυνε έκκληση οικονομικής συμπαράστασης σε εταιρείες και πολίτες, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση των συμπολιτών μας που επλήγησαν από την πρόσφατη φονική θεομηνία στο νησί της Ρόδου. Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η καταστροφική καταιγίδα, στις 22 Νοεμβρίου 2013, το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ρόδου προσέφερε στους πληγέντες είδη πρώτης ανάγκης, ενώ το τοπικό Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών συμμετείχε στον απεγκλωβισμό και τη διάσωση ηλικιωμένων πολιτών από πλημμυρισμένα σπίτια, στη διάνοιξη των δρόμων από ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, καθώς και σε περιστατικά άντλησης υδάτων από υπόγειες κατοικίες. Επίσης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών συμμετείχε, μέχρι και την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013, στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, σε συνεργασία με την Π.Υ. Ρόδου και Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ. Συμμετοχή σε Διακλαδική Άσκηση Προσομοίωσης στην Κω Στις 24 Οκτωβρίου 2013, το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κω συμμετείχε στη Διακλαδική Άσκηση Προσομοίωσης με θέμα τη Διαχείριση Συμβάντος Μαζικών Απωλειών, που πραγματοποιήθηκε στο Αεροδρόμιο της Κω από την Ιατρική Σχολή Αθηνών. Οι εθελοντές συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία στον τομέα ψυχολογικής υποστήριξης των θυμάτων και των συγγενών τους.

16 Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κατερίνης Πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κομοτηνής «Νοιάζομαι για την Υγεία μου» Στα πλαίσια του προγράμματος "Νοιάζομαι για την Υγεία μου", ομάδα από νοσηλευτές, Εθελόντριες της Νοσηλευτικής του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κομοτηνής και γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων παρείχαν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στους κατοίκους της πόλης. Το πρόγραμμα φιλοξενήθηκε στα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κομοτηνής. Στα πλαίσια του προγράμματος εμβολιά ΖΩ, πραγματοποιήθηκε η τρίτη φάση εμβολιασμού παιδιών ανασφάλιστων και άπορων οικογενειών. Η δράση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Τομέα Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, σε συνεργασία με την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου της πόλης. Ο εμβολιασμός έλαβε χώρα στο κτίριο του Περιφερειακού Τμήματος του Ε.Ε.Σ.

17 Το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρικάλων στο 5 ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013, κλιμάκιο του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Τρικάλων επισκέφθηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, στα πλαίσια του προγράμματος «Νοιάζομαι για την Υγεία μου» (πρόγραμμα εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας). Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, σε συνεννόηση και σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο της Περιφέρειας. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα υγείας, κινούμενο σε τρεις βασικούς άξονες που περιλαμβάνουν αντίστοιχα: προληπτική Σχολική Υγιεινή, εκπαίδευση των μαθητών στις Πρώτες Βοήθειες, πρόληψη ατυχημάτων, ατομική υγιεινή και ισορροπημένο τρόπο ζωής, ενημέρωση γονέων σε θέματα υγείας. Με βάση τον πρώτο άξονα «Προληπτική Σχολική Υγιεινή», το κλιμάκιο του Ε.Ε.Σ. πραγματοποίησε: παιδιατρικές εξετάσεις, ελέγχους Βιβλιαρίων Υγείας με έμφαση στο σωστό προγραμματισμό των απαραίτητων εμβολιασμών, έλεγχο σωματικής ανάπτυξης (μέτρηση ύψους-βάρους), υπολογισμό Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ), μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης, έλεγχο Οπτικής οξύτητας και στοματολογικό έλεγχο.

18 Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Τρικάλων Ολοκληρώθηκε, με την επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Πύλης, στις 27 Δεκεμβρίου 2013 το πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας «Νοιάζομαι για την Υγεία μου», που υλοποίησε για τρίτη συνεχή χρονιά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στο Νομό Τρικάλων. Κλιμάκιο, αποτελούμενο από παιδίατρο, οδοντίατρο, νοσηλεύτρια και εθελοντές του Τμήματος, επισκέφτηκε το Δημοτικό Σχολείο Μεγαλοχωρίου, προκειμένου να εξετάσει τα παιδιά και να πραγματοποιή απαραίτητους ελέγχους, όπως ελέγχους οπτικής οξύτητας, σωματικής ανάπτυξης κ.α. Το πρόγραμμα είχε σαν στόχο την ευαισθητοποίηση, πρόληψη και προαγωγή της υγείας των παιδιών, την ενημέρωση των γονέων σε θέματα υγείας καθώς και την ενίσχυση υγιών προτύπων συμπεριφοράς. Συνολικά για το 2013 από το πρόγραμμα ωφελήθηκαν 302 παιδιά. Πρόγραμμα Προληπτικής Υγιεινής και Αγωγής Υγείας στη Μεσσηνία Πρόγραμμα προληπτικής υγιεινής και αγωγής υγείας, με τίτλο "Νοιάζομαι για την υγεία μου", οργανώνει ο Τομέας Νοσηλευτικής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Μεσσηνία για τρίτη συνεχή χρονιά. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τις 4-12 Νοεμβρίου 2013, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Αγωγής Υγείας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στα Δημοτικά Σχολεία Κάμπου και Πλατύ και στο 17ο Δημοτικό Καλαμάτας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε: Σχολική υγιεινή - προληπτικό έλεγχο υγείας μαθητών, εκπαίδευση των μαθητών στις πρώτες βοήθειες, πρόληψη ατυχημάτων, ατομική υγιεινή, υιοθέτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής καθώς και ενημέρωση γονέων σε θέματα υγείας των παιδιών.

19 Εθελόντριες Νοσηλευτικής ξεκινούν την πρακτική τους Τη θεωρητική τους κατάρτιση ολοκλήρωσαν οι 36 νέες εθελόντριες του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ξεκινούν πλέον την πρακτική τους άσκηση. Αυτή θα περιλαμβάνει την εξάσκησή τους (διάρκειας 80 ωρών) στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, το Αλεξανδράκειο Γηροκομείο και το Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας. Οι εθελόντριες εκπαιδεύτηκαν σε βασικά στοιχεία της Ιατρικής από τους γιατρούς του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

20 Εγκαίνια Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Ιεράπετρας Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για τη διαμόρφωση και τον εξοπλισμό του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου που απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 29 Σεπτέμβριου 2013 τα εγκαίνια του χώρου, ο οποίος στεγάζεται εντός του οικήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (επί της οδού Λοχαγού Παγωμένου 47). 10 η Εθελοντική Αιμοδοσία στη Λότζια Στις 7 Δεκεμβρίου 2013, διοργανώθηκε δράση «Εθελοντικής Αιμοδοσίας», στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου (Αίθριο της ΛΟΤΖΙΑ), με τη συμμετοχή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Πρόκειται για κοινή προσπάθεια με σκοπό την ενίσχυση του θεσμού της εθελοντικής αιμοδοσίας, μέσα από Ενημερωτικές Δράσεις και Αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται σε μηνιαία βάση, με πρωτοβουλία τοπικών φορέων, εθελοντικών σωματείων και οργανώσεων.

21 Συνεργασία Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Ηπείρου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Ηπείρου και τα Περιφερειακά Τμήματα Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Άρτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων, και σε συνέχεια της κοινωνικής τους δράσης, ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα διατεθούν σε άτομα και οικογένειες (επί μακρόν ανέργους, οικογένειες και άτομα σε κρίση, μονογονεϊκές οικογένειες, ηλικιωμένοι, ΑμεΑ, παιδιά πρόσφυγες) που υφίστανται τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Τα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνονται σε καλάθια του Ε.Ε.Σ., που ήδη έχουν τοποθετηθεί σε σουπερ-μάρκετ της περιφέρειας. Αυτά θα διατεθούν σε προνοιακά ιδρύματα, καθώς και σε συσσίτια της Εκκλησίας στην Περιφέρεια Ηπείρου.

22 Μικροί φίλοι εθελοντές από τη Λιβαδειά Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013, στο περίπτερο του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λιβαδειάς, οι μικροί μας φίλοι - εθελοντές του 3 ου και 13 ου ειδικού Νηπιαγωγείου ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό στο κάλεσμά μας και προσέφεραν ορισμένα από τα παιχνίδια τους, προκειμένου αυτά να διατεθούν σε συνομηλίκους τους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν. Τους ευχαριστούμε θερμά για την ευαισθησία που επέδειξαν καθώς και για το γεγονός ότι με την παρουσία τους κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερα ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα. Επίσκεψη στο Ίδρυμα «Μέλισσα» από το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κιλκίς Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013, αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κιλκίς, στα πλαίσια της δραστηριοποίησής του για τη κοινωνική αλληλεγγύη, επισκέφθηκε το ίδρυμα - ορφανοτροφείο " ΜΕΛΙΣΣΑ " στη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης και άλλα απαραίτητα προϊόντα, όπως φάρμακα, οικιακά σκεύη, απορρυπαντικά κ.α. Οι εκπρόσωποι του Ε.Ε.Σ Κιλκίς υποσχέθηκαν στους υπευθύνους του χώρου ότι θα σταθούν δίπλα τους σε ό,τι αυτοί χρειαστούν στο μέλλον.

23 Περιφερειακή Επιτροπή Ε.Ε.Σ. Περιστερίου Η Περιφερειακή Επιτροπή Ε.Ε.Σ. Περιστερίου, ανάμεσα σε άλλες δράσεις: παρείχε υγειονομική κάλυψη στη νεανική συναυλία που διοργανώθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό MAD TV (18 Σεπτεμβρίου 2013) στο Άλσος Περιστερίου, με νοσηλεύτριες και ιατρό καρδιολόγο. συμμετείχε με εκπροσώπους της σε εκδήλωση αιμοδοτών του Δήμου (20 Οκτωβρίου 2013). παρείχε υγειονομική κάλυψη στην παρέλαση για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, διαθέτοντας Σταθμό Α Βοηθειών επανδρωμένο με Σαμαρείτες & εθελόντριες νοσηλεύτριες του Ε.Ε.Σ. λειτουργεί από την 1 η Σεπτεμβρίου 2013 έως σήμερα ιατρείο (εντός του Περιφερειακού Γραφείου Περιστερίου) στο οποίο προσφέρονται Πρώτες Βοήθειες σε όσους έχουν ανάγκη και δωρεάν εξετάσεις από καρδιολόγο (Δευτέρα & Πέμπτη, 18:00-20:00).

24 «150 χρόνια Ερυθρός Σταυρός: «Σε μια ανάπαυλα από τις φρικαλεότητες της μάχης του Σολφερίνο της Λομβαρδίας, το 1856, μεταξύ Γάλλων και Αυστριακών, ο Ελβετός επιχειρηματίας Ερρίκος Ντυνάν συνέλαβε, οραματίστηκε και υλοποίησε την ιδέα σύστασης ενός παγκόσμιου κινήματος ανθρωπιστικής δράσης, με επίκεντρο τη σωτηρία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αν είναι αλήθεια ότι η ιστορία γράφεται από μια χούφτα οραματιστών, τότε η φιλάνθρωπη ομάδα που συσπειρώθηκε γύρω από τον Ντυνάν έγραψε τη δική της, όταν το 1863 χάρη στις συντονισμένες προσπάθειές της ιδρύθηκε το Διεθνές Κίνημα του Ερυθρού Σταυρού.»

25 Ένα συναρπαστικό φωτογραφικό οδοιπορικό» «Μια ουμανιστική οργάνωση για την ανακούφιση του πόνου, την προστασία αιχμαλώτων και την περίθαλψη τραυματιών εν καιρώ πολέμου βρήκε κάτι παραπάνω από πρόσφορο έδαφος στον ταραχώδη βίο της Ελλάδας. Η ένταξη της χώρας μας στην ερυθροσταυρική οικογένεια πραγματοποιήθηκε έπειτα από την ενεργό πρωτοβουλία της Βασίλισσας Όλγας, ακριβώς πριν από 136 χρόνια, όταν με το από 10 Ιουνίου 1877 βασιλικό διάταγμα ιδρύθηκε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.) ως «Σύλλογος επίκουρος των εν πολέμω τραυματιών». Ο Guadian σταχυολόγησε μια σειρά από ιστορικά και σύγχρονα φωτογραφικά καρέ από την παγκόσμια δράση της Οργάνωσης στο ανθρωπιστικό πεδίο. Πηγή: iefimerida,150 χρόνια Ερυθρός Σταυρός - Ένα συναρπαστικό φωτογραφικό οδοιπορικό [εικόνες]

26 Μερικά ακόμα νέα μας Επιγραμματικά! Εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Κοζάνης, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, συγκέντρωσαν στις εισόδους κεντρικών Super Market τρόφιμα για τις άπορες οικογένειες της περιοχής. Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στον κ. Α. Πικραμένο, ιδιοκτήτη καταστήματος «MARLBORO», για την ευγενική του χειρονομία να προσφέρει 160 παντελόνια τζιν σε άπορους συμπολίτες μας. Ευχαριστεί επίσης τον Ανώνυμο Φίλο μας που προσέφερε 60 ζεύγη παπούτσια για τον ίδιο σκοπό. To Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας, διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικο Bazaar (5 Δεκεμβρίου - 8 Δεκεμβρίου 2013), τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικά ομάδων που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Πύργου διοργάνωσε την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 Χριστουγεννιάτικο Παζάρι στον χώρο του Ε.Ε.Σ., επί της 28ης Οκτωβρίου 40 στον Πύργο, το οποίο διήρκησε έως και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Λιβαδειάς διοργάνωσε, την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, «ημέρα Αγάπης», στο Σινεμά «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» συλλέγοντας γάλα, όσπρια, αλεύρι, ζυμαρικά και λιχουδιές για τους μικρούς φίλους. Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Κω τοποθέτησε ειδικά κουτιά με το έμβλημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε βιβλιοπωλεία του νησιού και στην κεντρική πλατεία, όπου συμπολίτες μας προσέφεραν σχολικά είδη για μαθητές οικογενειών με οικονομική αδυναμία. Οικιακές συσκευές αξίας άνω των ευρώ προσέφερε φέτος η εταιρεία Pitsos σε Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς, μεταξύ των οποίων και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε μια κίνηση κοινωνικής αλληλεγγύης. Το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Ε.Ε.Σ. διοργάνωσε, για το μήνα Δεκέμβριο, σειρά ψυχαγωγικών εκδηλώσεων: παρακολούθηση μουσικής παράστασης «Μικρασία» στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα, διοργάνωση παζαριού με χειροποίητες δημιουργίες των εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας, παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης κωμωδίας «Άντε Ψυχούλα μου σκότωσε με», ομιλία με θέμα: «Η εικονογράφηση της Γέννησης στην Ορθόδοξη Εκκλησία» από τον κ. Στ. Μουζάκη (Βυζαντινολόγο Ερευνητή Ιστορίας Πολιτισμών). Γιατροί, νοσηλευτές και εθελοντές του Περιφερειακού Tμήματος E.E.Σ. Αλεξανδρούπολης παρείχαν δωρεάν προληπτικό έλεγχο υγείας σε κατοίκους της πόλης μας, όπως: έλεγχο αρτηριακής πίεσης, ηλεκτροκαρδιογραφικό έλεγχο, μέτρηση επιπέδου σακχάρου, μέτρηση χοληστερίνης, συμβουλευτική κ.α. στα πλαίσια του Προγράμματος «Νοιάζομαι για την Υγεία μου» (4-8 Νοέμβριος 2013).

27 Ευχαριστούμε! ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Λυκαβηττού 1, Αθήνα Τ.Κ Τηλ.:

Τα νέα μας! Δεκέμβριος 2012

Τα νέα μας! Δεκέμβριος 2012 Τα νέα μας! Δεκέμβριος 2012 Έναρξη του Πανελλήνιου Εράνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το 2012 «Δίπλα σε εσάς. Απέναντι στην κρίση» Με αφορμή την έναρξη του Πανελλήνιου Εράνου «Δίπλα σε εσάς. Απέναντι

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε.Σ. ΙΔΕΑ ΣΥΝΘΗΚΗ. Η Ιδέα του Ερυθρού Σταυρού:

Ε.Ε.Σ. ΙΔΕΑ ΣΥΝΘΗΚΗ. Η Ιδέα του Ερυθρού Σταυρού: Η Ιδέα του Ερυθρού Σταυρού: Η ιδέα του ερυθροσταυρισμού γεννήθηκε στο πεδίο της μάχης του Σολφερίνο από την αλτρουιστική διάθεση προσφοράς του Ερρίκου Ντυνάν προς τους τραυματίες στρατιώτες του πολέμου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Δράσεις Κοινωνικής Υπηρεσίας και Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Δράσεις Κοινωνικής Υπηρεσίας και Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λάρισα, 30 Ιουνίου 2017 Θέμα: Δράσεις Κοινωνικής Υπηρεσίας και Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας Η Κοινωνική Υπηρεσία και το Σώμα Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Βασικές πληροφορίες Δήμος: Νέστου Όνομα: Δρόσου Μαρία ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Θέση: Προϊσταμένη Αυτοτελούς τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Ηλ. Δ/νση: drosoumaria@0937.syzefxis.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και για την πόλη της Πάτρας η συμμετοχή στη σημερινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα και για την πόλη της Πάτρας η συμμετοχή στη σημερινή συνεδρίαση του Κογκρέσου των Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών. Καταπολέμηση Κοινωνικού Αποκλεισμού: δράσεις στο Δήμο Πατρέων 20 Μαρτίου 2013 Στρασβούργο (24 η συνεδρίαση του Κογκρέσου Τοπικών & Περιφερειακών Αρχών) Ομιλία Αντιδημάρχου «Υποστήριξης Ισότητας Φύλων &

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Σπάτων-Αρτέμιδος Όνομα: Πρίφτη Μαρία Θέση: Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας Οικογένειας, Παιδιού, Νεολαίας και Παιδείας Ηλ. Δ/νση: ky.spata@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ) Η Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας βρέθηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στη Μαρίνα Φλοίσβου. Αλλεργιολόγοι βρίσκονταν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Κωτσίδου Ελευθερία Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Γιώργος Μακρυνός Συντονιστής ΕΔΥ. Εντεταλμένος Δημοτ. Σύμβουλος Κορυδαλλού- Πολιτικός Υπεύθυνος στο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ. Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση. Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού

ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ. Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση. Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού 2ας Μαΐου 5 Νέα Σμύρνη, 17121 Ηλιαχτίδα Ιδρύθηκε το 2000 Κατέχει την ειδική πιστοποίηση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ

Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ Απολογισμός δραστηριοτήτων AYΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Αντιδημαρχίας ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ Ευαγγελία Σαρρή Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων Koυντουριώτου 98-100 3ος όροφος τηλ.επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Επιστημονική υπεύθυνη: Ιωάννα Αντωνιάδου-Κουμάτου Καισαριανή, 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Κέντρο Υγείας του Παιδιού Καισαριανής 2. Η ιδέα για τη δημιουργία 3. Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Μεταμόρφωσης Όνομα: Φανή Χατζή Θέση: Γραμματέας Αντιδημάρχου Κοιν.Πολιτικής, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Ηλ. Δ/νση: dep@metamorfossi.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2015 Easter Bazaar ΑΛΜΑ Ο Σύλλογος ΑΛΜΑ πραγματοποίησε από 28 έως 29 Μαρτίου 2015 στη Μαρίνα Φλοίσβου Πασχαλινό bazaar με σκοπό την πώληση Πασχαλινών αντικείμενων, καθώς και την ενημέρωση των επισκεπτών

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

Αύγουστος-Σεπτέμβριος

Αύγουστος-Σεπτέμβριος Οκτώβριος Αύγουστος-Σεπτέμβριος ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017 ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΕΜΠΤΗ 25/08/2016 ΠΕΜΠΤΗ 01/09/2016

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΒΑΣΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 υλοποιήσαμε πρόγραμμα αγωγής σταδιοδρομίας με θέμα «Ο Εθελοντισμός ως βασική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: Δράμας Όνομα: Αποστολίδου Ελένη Θέση: Υπάλληλος στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας. Ηλ. Δ/νση:eapost@dimosdramas.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ Αναστασοπούλου Γιώτα Λεπιδά Αναστασία Γούργου Εριφύλη Μαυροπούλου Μαρία ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο εθελοντισμός σήμερα αποτελείται από έναν κόσμο ολόκληρο,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ» ΑΠΟΛΟ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ» ΑΠΟΛΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ & ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ» ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1/1/2018-31/12/2018 Η Κοινωνική Πολιτική του Δήμου ασκείται από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ/ΣΗ ΚΟΙΩΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΜΗΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩ Σκοπός: Εφαρμογή Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής στους Τομείς της Πρόνοιας, της Παιδείας και της Υγείας. ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΤΙΚΕΙΜΕΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: "Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας"

Θέμα: Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Β ΚΥΚΛΟΣ Θεματικών Ενοτήτων Κοινωνική Φροντίδα Υγεία και Κοινωνική Οικονομία Θέμα: "Συνεργασία μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας" Ομιλητής:

Διαβάστε περισσότερα

Thank you presentation. desmos.org

Thank you presentation. desmos.org Thank you presentation desmos.org Αγαπητή ομάδα του Ladies Run, Ο Δεσμός θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το Ladies Run για την σημαντική υποστήριξη που προσέφερε μέσω της δωρεάς μέρους των εσόδων του αγώνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΥΠΑΘΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η παροχή Αποτελεσματικής Αξιοπρεπούς Υποστήριξης στις ευπαθείς &

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015. «Δος μου το χέρι σου»

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015. «Δος μου το χέρι σου» Κυριακή 7/12/2014 ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΑΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά 2014-2015 «Δος μου το χέρι σου» -Τ.Κ Ερμητσίου ώρα 4:30μμ κεντρική πλατεία Ο Σύλλογος Γυναικών Ερμητσίου υποδέχεται τα Χριστούγεννα με

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΟΜΑΔΑ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΜΑΔΑ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ Η ιστορία της ΟΜΑΔΑΣ ΣΠΗΛΑΙΟΔΙΑΣΩΣΗΣ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ξεκινά από την δεκαετία του 70, όταν τα πρώτα μέλη της εκπαιδεύτηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2014-2017 Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΜΗΝΙΑΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Σκοπός: Εφαρμογή Προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής στους Τομείς της Πρόνοιας, της Παιδείας και της Υγείας. Συντονισμός Συναντήσεις Συνεργασία Τμημάτων

Διαβάστε περισσότερα

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2016 ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ Την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των προπτυχιακών σπουδαστών του ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ, από το τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό και το τμήμα Ναυτιλίας. Σκοπός της επίσκεψής

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται www.maroussi.gr 1 Η ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί προτεραιότητα. Κεντρική στρατηγική μας επιλογή, είναι να στηρίξουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος Ιωαννιτών Όνομα : Στεφανία Τσούκη Θέση: Κοινωνιολόγος στο ΝΠΔΔ Δήμου Ιωαννιτών «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής,(Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA BANK CYPRUS LTD ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2016

ALPHA BANK CYPRUS LTD ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2016 ALPHA BANK CYPRUS LTD ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2016 H Alpha Bank Cyprus Ltd μέσα από τα Προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τα οποία επικεντρώνονται στο Ανθρώπινο Δυναμικό, το Περιβάλλον και την Κοινωνία,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μυτιλήνη 28 Δεκεμβρίου 2018 ΘΕΜΑ: ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Λέσβου, δίνεται στη δημοσιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Think for Good. Προτεινόμενα θέματα για τα project ανά τάξη. Ε Δημοτικού

Think for Good. Προτεινόμενα θέματα για τα project ανά τάξη. Ε Δημοτικού Think for Good Προτεινόμενα θέματα για τα project ανά τάξη Ε Δημοτικού Ποιες οι ανάγκες των τριών δήμων για τρόφιμα; Πώς θα μπορούσε το σχολείο μας να προσφέρει μέσα στη χρονιά; Κατασκευή κουτιών, τα οποία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018 , ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές Πληροφορίες Δήμος : Θάσου ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Όνομα: Γεωργαλή - Νικήτα Αγγελική Θέση: Αιρετός, Πρόεδρος ΝΠΔΔ «Δημαρωγός» Ηλ. Δ/νση : dimarogos@thassos.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Για δεύτερη χρονιά, διοργανώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

&

& www.emfasisfoundation.org 2104066140 & 6946617113 info@emfasisfoundation.org ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ EMFASIS 3 ΔΡΑΣΕΙΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ. 6 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ EMFASIS... 15 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Εθελοντικός Οργανισμός για τα Παιδιά ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 2013 ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Οι δράσεις μας πανελλαδικά 2013: ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΑΣ Συνολικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα

Εκπαιδευτικά προγράμματα Εκπαιδευτικά προγράμματα Η βελτίωση της επικοινωνίας και η προώθηση της δηµιουργικής συνεργασίας Η ενηµέρωση σχολικής ζωής Το σχολικό υλοποιήθηκαν προαιρετικά προγράµµατα: σε θέµατα της Η γνώση θεµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ Σεπτεµβρίου - εκεµβρίου 2014 Χαραλαµπία Ζηλάκου Εντεταλµένη ηµοτική Σύµβουλος Βρεφονηπιακών Σταθµών ήµου Πειραιά ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ Σεπτεµβρίου - εκεµβρίου 2014 Χαραλαµπία Ζηλάκου Εντεταλµένη ηµοτική Σύµβουλος Βρεφονηπιακών Σταθµών ήµου Πειραιά ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ Σεπτεµβρίου- εκεµβρίου 2014 Χαραλαµπία Ζηλάκου Εντεταλµένη ηµοτική Σύµβουλος Βρεφονηπιακών Σταθµών ήµου Πειραιά ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Ο ήµος Πειραιά διαθέτει συνολικά

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Προσωπικά στοιχεία: 1. Όνομα: Χρήστος 2. Επώνυμο: Δημητρίου 3. Ημερομηνία Γέννησης: 9/7/1960 4. Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ. ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ο Δ.Σ Γουμένισσας. Εκπαιδευτικός: Δαμιανή Παρτασίδου -Βαβάμη

ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ. ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ο Δ.Σ Γουμένισσας. Εκπαιδευτικός: Δαμιανή Παρτασίδου -Βαβάμη ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2012-2013 1 ο Δ.Σ Γουμένισσας Εκπαιδευτικός: Δαμιανή Παρτασίδου -Βαβάμη «Δράσεις Εθελοντισμού εντός και εκτός σχολείου» Τάξεις: Γ, Δ, Ε και Στ Αφορμή επιλογής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

***** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αγαπητοί γονείς,

***** ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αγαπητοί γονείς, Το Σχολείο μας έκλεισε για τις καλοκαιρινές διακοπές!!! Από όλους τους εκπαιδευτικούς και τον διευθυντή του Σχολείου μας πολλές ευχές για Καλό Καλοκαίρι σε όλους!!! Θα τα ξαναπούμε την 1η Σεπτεμβρίου!!!!

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση: Στουρνάρη 57, 104 32 ΑΘΗΝΑ Tel: 210 520 5200 Fax: 210 520 5201. Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας

Διεύθυνση: Στουρνάρη 57, 104 32 ΑΘΗΝΑ Tel: 210 520 5200 Fax: 210 520 5201. Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας Διεύθυνση: Στουρνάρη 57, 104 32 ΑΘΗΝΑ Tel: 210 520 5200 Fax: 210 520 5201 www.praksis.gr info@praksis.gr Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης & Ιατρικής Συνεργασίας Η εμπειρία μας Η PRAKSIS είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος : Όνομα: Θέση: ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ιωάννα Τασολάμπρου Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας Ηλ. Δ/νση : itasolamprou@agrinio.gr, pronoia2@agrinio.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ Ποιοι είμαστε Οι σκοποί μας Οι στόχοι μας Τα μέλη μας Η δομή μας (Οργανωτική & επιχειρησιακή) Εθελοντές με επαγγελματισμό Η εκπαίδευσή μας Σχέσεις με κοινωνία/πολιτεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α»

Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» Χ ΑΙ Ρ ΕΤΙΣΜΟ Σ ΔΗΜ ΑΡ Χ Ο Υ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛ ΩΣ Η ΑΛ Λ ΗΛΕΓΓΥΗΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖ Ι ΜΙ Α ΑΓ Κ ΑΛ Ι Α» 12.04.2014 Κυρίες και κύριοι, Οι μέρες που ζούμε είναι κρίσιμες. Η εποχή που βιώνουμε δεν είναι εύκολη για κανέναν.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Δ Η Μ Ο Σ Π Ε Ρ Ι Σ Τ Ε Ρ Ι Ο Υ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για

Διαβάστε περισσότερα

Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017

Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017 Παρουσίαση των Δράσεων του 3 ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης «ΚΕΝΤΡΙΚΟ» 2 η Επιστημονική Συνάντηση για τον Εθελοντισμό στο Σχολείο, Αθήνα 27-28 Ιουνίου 2017 Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017 «ΕΓΝΟΙΑ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις Οκτωβρίου 2017

Δράσεις Οκτωβρίου 2017 19-10-2017,Μουσείο Αφής 13 ο Δημ. Σχ. Αχαρνών Δράσεις Οκτωβρίου 2017 Τα τμήματα των μεγάλων τάξεων του σχολείου μας, Ε και Στ, επισκέφθηκαν το Μουσείο Αφής στην Καλλιθέα. Εκεί οι μαθητές προσπάθησαν με

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Α/Α ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Α/Α ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 1. ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 1.1 Συνολικός αριθμός ατόμων που ωφελήθηκαν από υπηρεσίες κοινωνικής Ν 3134 υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Απολογισµός Πεπραγµένων 2011 Κοινωνική Αρωγή & Υποστήριξη Έκδοση αποφάσεων για 2.935 επιδόµατα κοινωνικής προστασίας, για τα οποία προηγήθηκε κοινωνική έρευνα όπως και

Διαβάστε περισσότερα

Απρίλιος - Μάιος 2013

Απρίλιος - Μάιος 2013 Απρίλιος - Μάιος 2013 8 Μαΐου Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου «Την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού & Ερυθράς Ημισελήνου γιορτάζουμε 150 χρόνια αδιάλειπτης ανθρωπιστικής προσφοράς και

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός του Έργου. «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών»

Απολογισμός του Έργου. «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών» Απολογισμός του Έργου «ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ: Πρωτοβουλία αντιμετώπισης πρωτογενών οδοντιατρικών αναγκών παίδων Αθηνών» Εισηγητής: κος Κανάκης Νικήτας Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου / Γενικός Γραμματέας ΓτΚ Γιατροί

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Συστημικές και Κοινωνικές Αποτυπώσεις» ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ στους ΟΤΑ και ΜΕΤΑΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Συστημικές και Κοινωνικές Αποτυπώσεις» ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ στους ΟΤΑ και ΜΕΤΑΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ 24 Απριλίου 2015 09:00-15:00 - Αμφιθέατρο Γ.Ν.Αττικής ΚΑΤ Γ.Ν.Αττικής ΚΑΤ/ Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ: «ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Συστημικές και Κοινωνικές Αποτυπώσεις»

Διαβάστε περισσότερα

Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ

Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ σημαντικό μέρος της κοινωνικής συσχέτισης βάσηγιατηδημιουργίακοινοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PRAKSIS

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PRAKSIS ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ PRAKSIS Η PRAKSIS, είναι μία νέα ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με τη μορφή μη κερδοσκοπικού σωματείου Κύριος στόχος η δημιουργία, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων ανθρωπιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α. Στις 11 Ιουνίου 2015 (ημέρα Πέμπτη) και ώρα 18.15 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΕΖ3Θ-ΙΕΜ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ. Αθήνα 17 /6/2013 Αριθμ. πρωτ : Υ3γ/ Γ.Φ.8/Γ.Π.27703. Προς: Όπως Πίνακας Αποδεκτών ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΑΔΑ: ΒΕΖ3Θ-ΙΕΜ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ. Αθήνα 17 /6/2013 Αριθμ. πρωτ : Υ3γ/ Γ.Φ.8/Γ.Π.27703. Προς: Όπως Πίνακας Αποδεκτών ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Γ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Αριστοτέλους 17 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Φορέων Πρακτικής Άσκησης κατά τα προηγούμενα έτη. Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πίνακας Φορέων Πρακτικής Άσκησης κατά τα προηγούμενα έτη. Πανεπιστήμιο Αιγαίου Πίνακας Φορέων Πρακτικής Άσκησης κατά τα προηγούμενα έτη Πανεπιστήμιο Αιγαίου Κέντρο Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης (ΚΕΤ) Εργαστήριο Κοινωνιολογίας της Εργασίας και Επαγγελμάτων σχετικών με τις Νέες Τεχνολογίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Όνομα:ΠΟΡΙΑΖΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Θέση:ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ Ηλ. Δ/νση:mp@0921.syzefxis.gov.gr Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο. 10/03/2015

Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 4 ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων Οι δράσεις του Συλλόγου Σχολικό έτος 2017-2018 Ανοίγουν τα σχολεία: Σεπτέμβρης 2017 Λίγες ημέρες. πριν τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΓΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΜΑ PROJECT : ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

2 ο ΓΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΜΑ PROJECT : ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 2 ο ΓΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΘΕΜΑ PROJECT : ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ : ΜΕΛΙΔΟΥ ΕΦΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΚΗΣ ΠΟΥΛΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΕΡΖΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο εθελοντισμός πλέον είναι υπαρκτός σε κάθε γωνία της γής και αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Τα νέα μας! Ιανουάριος 2013

Τα νέα μας! Ιανουάριος 2013 Τα νέα μας! Ιανουάριος 2013 Χριστούγεννα στον Κοινωνικό Ξενώνα Αστέγων Ο Κοινωνικός Ξενώνας Αστέγων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων πραγματοποίησε δράσεις και

Διαβάστε περισσότερα

03 : Επίσκεψη στο Γεροντολογικό Κέντρο «Ταμπακάκη» 10 : Εξωτερικό Πρόγραμμα Κοινωνικοποίησης στο πάρκο της

03 : Επίσκεψη στο Γεροντολογικό Κέντρο «Ταμπακάκη» 10 : Εξωτερικό Πρόγραμμα Κοινωνικοποίησης στο πάρκο της Απολογισμός δράσεων & δραστηριοτήτων 2014 03 : Επίσκεψη στο Γεροντολογικό Κέντρο «Ταμπακάκη» 10 : Εξωτερικό Πρόγραμμα Κοινωνικοποίησης στο πάρκο της Ελευσίνας 17 : Επίσκεψη σε Έκθεση της Σχολής Καλών Τεχνών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρκαλοχώρι, ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πρόγραµµα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρκαλοχώρι, ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πρόγραµµα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρκαλοχώρι, 08-12-2016 ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΙΝΩΑ ΠΕΔΙΑΔΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρόγραµµα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο ήµο Μινώα Πεδιάδας Γιορτινή ατµόσφαιρα και άρωµα Χριστουγέννων περιµένει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Άρθρα Δεκεμβρίου-Ιανουάριο- Φεβρουάριο Δηλώνουμε ότι είμαστε πλούσιοι από αγάπη των μικρών παιδιών, εθελοντών και συγχωριανών μας. Σας ευχαριστούμε. Σας ευχόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΤΡΙΜΗΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Στη διάρκεια του Α Τριμήνου η ΣΤ τάξη θα εμβαθύνει στο έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη

Διαβάστε περισσότερα

Αγάπη. Προστασία. Ελπίδα Στοργή. Σηµαντικότερα Έργα

Αγάπη. Προστασία. Ελπίδα Στοργή. Σηµαντικότερα Έργα Αγάπη Ελπίδα Στοργή Προστασία Σηµαντικότερα Έργα 2006-2017 ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ Μηνιαία προσφορά τροφίμων για ένα χρόνο (2006) σε 24 Ιερούς Ναούς του Δήμου Πειραιά, για τα γεύματα αγάπης των άπορων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ BAZAAR 17/12/2016 ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 24/12-08/01/2017 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΩΡΑ ΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

05-11-2013. Τελικό Πρόγραμμα Εκδήλωσης ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ. 8, 9 και 10 Νοεμβρίου Ηράκλειο, (Πλ. Ελευθερίας) 11 Νοεμβρίου Άγιος Νικόλαος, (Λίμνη)

05-11-2013. Τελικό Πρόγραμμα Εκδήλωσης ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ. 8, 9 και 10 Νοεμβρίου Ηράκλειο, (Πλ. Ελευθερίας) 11 Νοεμβρίου Άγιος Νικόλαος, (Λίμνη) 05-11-2013 Μήνας Οδικής Ασφάλειας στην Κρήτη Τελικό Πρόγραμμα Εκδήλωσης 8, 9 και 10 Νοεμβρίου Ηράκλειο, (Πλ. Ελευθερίας) 11 Νοεμβρίου Άγιος Νικόλαος, (Λίμνη) 12 Νοεμβρίου Ιεράπετρα, (Πλ. Ελευθερίας) 13

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2015 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,συμπληρώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά Φώτα. Εκδηλώσεις Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος

Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά Φώτα. Εκδηλώσεις Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος 2014 2015 Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά Φώτα Εκδηλώσεις Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, τα φετινά Χριστούγεννα είναι από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών για την πατρίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2017 ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.Ν.Α. «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» 7-16 Νοεμβρίου Δευτέρα έως Παρασκευή

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2017 ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.Ν.Α. «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» 7-16 Νοεμβρίου Δευτέρα έως Παρασκευή ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΥΛΩΝΑ (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.) ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2017 ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.Ν.Α. «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» 7-16 Νοεμβρίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/19/6781

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/19/6781 Ηράκλειο, 20-8-2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/19/6781 ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ: Σχολικές Μονάδες

Διαβάστε περισσότερα

Αρχικά αποτελέσματα πιλοτικής απογραφής αστέγων στο δρόμο και σε δομές υποστήριξής τους στους Δήμους:

Αρχικά αποτελέσματα πιλοτικής απογραφής αστέγων στο δρόμο και σε δομές υποστήριξής τους στους Δήμους: Αρχικά αποτελέσματα πιλοτικής απογραφής αστέγων στο δρόμο και σε δομές υποστήριξής τους στους Δήμους: Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ηρακλείου, Ν. Ιωνίας, Ιωαννιτών και Τρικκαίων Μάης 2018 Υπεύθυνος Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Υγεία και Πολιτισμός Εναλλακτικές προσεγγίσεις στα σύγχρονα δεδομένα

Υγεία και Πολιτισμός Εναλλακτικές προσεγγίσεις στα σύγχρονα δεδομένα Υγεία και Πολιτισμός Εναλλακτικές προσεγγίσεις στα σύγχρονα δεδομένα Δήμος Ηρακλείου Αττικής Μήλος _Ιούλιος 2016 Αντί Εισαγωγής Πολλοί είναι εκείνοι που θα αναρωτηθούν πως συνδέονται - πέρα από προφανείς

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο: (αναγράφονται τα στοιχεία αυτού που συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο)

Ημερομηνία λήψης απόφασης για την ένταξη στο Δίκτυο: (αναγράφονται τα στοιχεία αυτού που συμπληρώνει το ερωτηματολόγιο) ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2017 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη των Εθνικών Δικτύων,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ FIRSTHEALTH ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ CHECK UP ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Βασικές πληροφορίες ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 Δήμος: ΑΙΓΑΛΕΩ Όνομα:ΣΑΜΑΡΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΕΝΙΑ Θέση:ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ηλ. Δ/νση:samara_kiparisenia@hotmail.com Ημερομηνία λήψης απόφασης για

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΠ ΓΕΛ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 Σεπτέμβριος 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Εκπαιδευτικής Αναγέννησης. 5 Δεκεμβρίου 2016

Απολογισμός Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Εκπαιδευτικής Αναγέννησης. 5 Δεκεμβρίου 2016 Απολογισμός 2016 Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Εκπαιδευτικής Αναγέννησης 5 Δεκεμβρίου 2016 To Διοικητικό Συμβούλιο 2016-2017 Ερασμία Παπαδοπούλου Πρόεδρος Μαρία Κομπότη-Καλοθανάση Αντιπρόεδρος Χαρά Μενελάου

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών

Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών Κοινωνικές ανισότητες και οικονομική κρίση: από τα ερευνητικά δεδομένα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα στήριξης των εκπαιδευτικών Ερευνητική ομάδα Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου : Αλεξάνδρα Ανδρούσου,

Διαβάστε περισσότερα