ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ. Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ. Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών"

Transcript

1 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών

2 Από το ακαδημαϊκό έτος οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της χώρας θα παραλαμβάνουν το Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου (Δ.Ε.Ε.), κατόπιν ηλεκτρονικής αίτησής τους σε ειδικά διαμορφωμένο για το σκοπό αυτό πληροφοριακό σύστημα. Σκοπός της νέας αυτής υπηρεσίας είναι η διάθεση του Δ.Ε.Ε., με ενιαίο τρόπο και κεντρικό έλεγχο, ώστε να εξαλειφθούν οι περιπτώσεις παράτυπης απολαβής του προνομίου και η απορρέουσα εξοικονόμηση πόρων να διασφαλίσει την απρόσκοπτη χορήγηση της παροχής αυτής μόνο στους πραγματικούς δικαιούχους φοιτητές. Η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Απόκτησης Κάρτας Φοιτητή παρέχεται από το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) με την υποστήριξη του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας. Σκοπός του παρόντος εγχειριδίου είναι να καθοδηγήσει τις Γραμματείες των Τμημάτων βήμα προς βήμα στις απαιτούμενες διαδικασίες για τον έλεγχο των αιτήσεων των φοιτητών. 1. Είσοδος στο σύστημα Στην αρχική σελίδα του δικτυακού τόπου της Ηλεκτρονικής Υπηρεσίας Απόκτησης Κάρτας Φοιτητή (http://paso.minedu.gov.gr/) (βλ. Εικόνα 1.1), η Γραμματεία θα πρέπει να εισάγει το Όνομα Χρήστη και τον Κωδικό Πρόσβασης που χρησιμοποιεί για την είσοδό της στο πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος «Εύδοξος». Από την αρχική σελίδα παρέχεται επίσης η δυνατότητα υπενθύμισης του Κωδικού Πρόσβασης.

3 Εικόνα 1.1- Είσοδος στο Σύστημα Επιλέγοντας το κουμπί «Σύνδεση» ο χρήστης της Γραμματείας μεταφέρεται στην Κεντρική Σελίδα της εφαρμογής (βλ. Εικόνα 1.2). Εικόνα 1.2- Κεντρική Σελίδα της εφαρμογής Εάν ο χρήστης επιθυμεί την αλλαγή του Κωδικού Πρόσβασης που χρησιμοποιεί, θα πρέπει να πατήσει το κουμπί «Αλλαγή κωδικού πρόσβασης» (βλ. Εικόνα 1.3) και έπειτα να εισάγει τον παλιό και το νέο κωδικό στα αντίστοιχα πεδία (βλ. Εικόνα 1.4).

4 Εικόνα 1.3- Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασης Η αλλαγή του Κωδικού Πρόσβασης οριστικοποιείται πατώντας το κουμπί «Αλλαγή Κωδικού» (βλ. Εικόνα 1.4). Εικόνα 1.4- Πληκτρολόγηση νέου Κωδικού Πρόσβασης 2. Στοιχεία Γραμματείας Ο χρήστης της Γραμματείας θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι τα στοιχεία που αναγράφονται στην Καρτέλα «Στοιχεία Γραμματείας» (βλ. Εικόνα 2.1) είναι ορθά. Τα στοιχεία που αναγράφονται στην Καρτέλα αυτή είναι αυτά που δηλώθηκαν κατά τη δημιουργία του λογαριασμού της Γραμματείας στο πληροφοριακό σύστημα «Εύδοξος».

5 Εικόνα 2.1- Στοιχεία Γραμματείας Από τα στοιχεία της Καρτέλας, ο χρήστης μπορεί να επεξεργαστεί μόνο εκείνα που εμφανίζονται με έντονη γραφή (βλ. Εικόνα 2.2). Για οποιαδήποτε αλλαγή στα υπόλοιπα πεδία θα πρέπει να απευθυνθεί στο Γραφείο Αρωγής Χρηστών. Εικόνα 2.2- Επεξεργασία Στοιχείων Γραμματείας

6 Για να αποθηκευτούν τα στοιχεία που τροποποίησε ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει το κουμπί «Ενημέρωση Στοιχείων Γραμματείας» (βλ. Εικόνα 2.3). Εικόνα 2.3- Ενημέρωση Στοιχείων Γραμματείας 3. Μεταπτυχιακά Εφόσον το Τμήμα προσφέρει Μεταπτυχακά Προγράμματα Ειδίκευσης, ο χρήστης της Γραμματείας θα πρέπει να μεταβεί στην Καρτέλα Μεταπτυχιακά (βλ. Εικόνα 3.1). Η εφαρμογή θα εμφανίσει στο χρήστη τη λίστα με τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Ειδίκευσης που προσφέρονται από το Τμήμα.

7 Εικόνα 3.1- Καρτέλα Μεταπτυχιακά Για να επεξεργαστεί ένα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, ο χρήστης της Γραμματείας θα πρέπει να επιλέξει το εικονίδιο επεξεργασίας (βλ.εικόνα 3.2). Εικόνα 3.2- Επεξεργασία Μεταπτυχιακού Προγράμματος Θα εμφανιστεί τότε η οθόνη της Εικόνας 3.3 στην οποία ο χρήστης θα πρέπει να συμπληρώσει την προβλεπόμενη διάρκεια φοίτησης σε εξάμηνα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, καθώς και το μέγιστο αριθμό φοιτητών που εγγράφονται σ αυτό κάθε ακαδημαϊκό έτος. Για να αποθηκευτούν τα στοιχεία ο χρήστης πατάει το κουμπί «Ενημέρωση». Εικόνα 3.3- Συμπλήρωση Στοιχείων Μεταπτυχιακού Προγράμματος Μετά την ενημέρωση των στοιχείων, το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα εμφανίζεται πλέον με πράσινο φόντο στη λίστα (βλ. Εικόνα 3.4).

8 Εικόνα 3.4- Ενημερωμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σε περίπτωση που κάποιο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα δεν υφίσταται πλέον, ο χρήστης θα πρέπει να το απενεργοποιήσει επιλέγοντας το εικονίδιο απενεργοποίησης (βλ. Εικόνα 3.5). Εικόνα 3.5- Εικονίδιο Απενεργοποίησης Μεταπτυχιακού Προγράμματος Το απενεργοποιημένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα εμφανίζεται πλέον με γκρι φόντο στη λίστα και μπορεί να επανενεργοποιηθεί επιλέγοντας το εικονίδιο (βλ. Εικόνα 3.6). Εικόνα 3.6- Απενεργοποιημένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα και δυνατότητα επανενεργοποίησης. 4. Χρήστες Γραμματείας Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να δημιουργήσει καινούριους λογαριασμούς χρηστών και να ορίσει τα επιθυμητά δικαιώματα πρόσβασης για τον καθένα από αυτούς. Κατ αυτόν τον τρόπο το προσωπικό της Γραμματείας μπορεί να επιμερίσει τη διαδικασία του ελέγχου σε διαφορετικούς χρήστες, είτε για να μοιραστεί ο φόρτος εργασίας είτε για να εξασφαλιστεί ότι η κάθε αίτηση θα ελεγχθεί από τον αρμόδιο υπάλληλο. Για παράδειγμα, μπορεί να οριστεί διαφορετικός χρήστης για κάθε κατηγορία φοιτητών (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί) ή ακόμα και για κάθε ξεχωριστό μεταπτυχιακό πρόγραμμα από το σύνολο των προσφερόμενων του Τμήματος.

9 Επιλέγοντας την καρτέλα «Χρήστες Γραμματείας» από την Κεντρική Σελίδα (βλ. Εικόνα 4.1), ο χρήστης μεταφέρεται στην οθόνη της Εικόνας 4.2 από την οποία μπορεί να ξεκινήσει τη δημιουργία νέων χρηστών, πατώντας το κουμπί «Δημιουργία Χρήστη». Εικόνα 4.1- Χρήστες Γραμματείας Εικόνα 4.2- Δημιουργία Νέου Χρήστη Γραμματείας Στην οθόνη που εμφανίζεται απαιτείται να συμπληρωθούν τα στοιχεία του νέου χρήστη και να επιλεγεί η κατηγορία των αιτήσεων στις οποίες θα έχει πρόσβαση (βλ. Εικόνα 4.3). Μετά την καταχώριση των στοιχείων, ο χρήστης πατάει στο κουμπί «Ενημέρωση» για να ολοκληρώσει τη δημιουργία λογαριασμού του νέου χρήστη.

10 Εικόνα 4.3- Καταχώριση Στοιχείων Νεόυ Χρήστη Γραμματείας Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο είναι δυνατή η δημιουργία λογαριασμού και για περισσότερους χρήστες. Διευκρινίζεται ότι δημιουργία νέου χρήστη ή τροποποίηση των στοιχείων και των δικαιωμάτων πρόσβασης υφιστάμενων χρηστών μπορεί να κάνει μόνο ο βασικός χρήστης της Γραμματείας (αυτός δηλαδή που εισήλθε για πρώτη φορά στην εφαρμογή χρησιμοποιώντας τα στοιχεία εισόδου για το πληροφοριακό σύστημα «Εύδοξος»). Πιο συγκεκριμένα, ο βασικός χρήστης της Γραμματείας μπορεί να τροποποιήσει τα στοιχεία ενός χρήστη και την κατηγορία αιτήσεων στις οποίες έχει πρόσβαση πατώντας το εικονίδιο. Μπορεί επιπλέον να απενεργοποιήσει ένα χρήστη ή και να διαγράψει το λογαριασμό του πατώντας στα εικονίδια ή αντίστοιχα (βλ. Εικόνα 4.4.). Επισημαίνεται ωστόσο, ότι ένας χρήστης που έχει ήδη αξιολογήσει αιτήσεις δεν είναι δυνατό να διαγραφεί, παρά μόνο να απενεργοποιηθεί.

11 Εικόνα 4.4- Διαχείριση Χρηστών Για τους χρήστες που έχουν οριστεί να ελέγχουν τις αιτήσεις μεταπτυχιακών φοιτητών, ο βασικός χρήστης της Γραμματείας μπορεί να καθορίσει ειδικότερα τα μεταπτυχιακά προγράμματα στα οποία θα έχουν πρόσβαση, πατώντας το εικονίδιο ένδειξη ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ (βλ. Εικόνα 4.5). δίπλα στην Εικόνα 4.5- Επεξεργασία Χρήστη με πρόσβαση σε Αιτήσεις Μεταπτυχιακών Στην οθόνη που θα εμφανιστεί, ο βασικός χρήστης της Γραμματείας μπορεί να ορίσει το χρήστη αρμόδιο να επεξεργάζεται τις αιτήσεις φοιτητών ενός ή περισσοτέρων μεταπτυχιακών προγραμμάτων, επιλέγοντας το κατάλληλο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στον τίτλο του μεταπτυχιακού προγράμματος (βλ. Εικόνα 4.6). Για να αποθηκευτούν οι επιλογές του, ο χρήστης πατάει έπειτα το κουμπί «Αποθήκευση» (βλ. Εικόνα 4.7).

12 Εικόνα 4.6- Καθορισμός Πρόσβασης σε Αιτήσεις συγκεκριμένου Μεταπτυχιακού Εικόνα 4.7- Αποθήκευση των δικαιωμάτων πρόσβασης του χρήστη Οι χρήστες που δημιουργήθηκαν από το βασικό χρήστη της Γραμματείας μπορούν πλέον να εισέρχονται στην εφαρμογή με τα στοιχεία εισόδου που τους όρισε ο βασικός χρήστης και πατώντας το κουμπί «Σύνδεση» (βλ. Εικόνα 4.8). Εικόνα 4.8- Είσοδος Νέου Χρήστη στην εφαρμογή

13 Ο νέος χρήστης μεταφέρεται στην οθόνη της Εικόνας 4.9 και μπορεί να αλλάξει τον Κωδικό Πρόσβασης του, πατώντας στο κουμπί «Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασης» Εικόνα 4.9- Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασης Η εφαρμογή για τους χρήστες αυτούς περιλαμβάνει ουσιαστικά μόνο τη δυνατότητα έγκρισης των αιτήσεων στις οποίες τους έχει δοθεί πρόσβαση. Πατώντας την Καρτέλα Έγκριση Αιτήσεων (βλ Εικόνα 4.10) ο χρήστης μεταφέρεται στην οθόνη της Εικόνας Αναλυτικά η διαδικασία ελέγχου και έγκρισης των αιτήσεων περιγράφεται στην επόμενη ενότητα. Ο χρήστης μπορεί να αποσυνδεθεί από την εφαρμογή πατώντας το κουμπί «Αποσύνδεση» (βλ Εικόνα 4.11). Εικόνα Μετάβαση στην Καρτέλα Έγκριση Αιτήσεων

14 Εικόνα Καρτέλα Έγκριση Αιτήσεων/Αποσύνδεση από την Εφαρμογή 5. Έλεγχος Αιτήσεων Για να ελέγχει ο χρήστης της Γραμματείας τις νέες αιτήσεις των φοιτητών θα πρέπει να μεταβεί στην καρτέλα Έγκριση Αιτήσεων και από το φίλτρο Κατάσταση Αίτησης να πατήσει στην επιλογή «Νέες Αιτήσεις» και έπειτα το κουμπί «Αναζήτηση» (βλ. Εικόνα 5.1). Στην οθόνη θα εμφανιστούν, από το σύνολο των αιτήσεων, μόνο αυτές που έχουν υποβληθεί και δεν έχουν ελεγχθεί ακόμα από τη Γραμματεία (βλ. Εικόνα 5.2). Για να προβάλλει ο χρήστης της Γραμματείας μία αίτηση θα πρέπει να πατήσει στο εικονίδιο του φοιτητή στη στήλη Προβολή Αίτησης (βλ. Εικόνα 5.2). δεξιά από τα στοιχεία Εικόνα 5.1- Μετάβαση σε νέες αιτήσεις φοιτητών

15 Εικόνα 5.2- Προβολή νέων αιτήσεων Θα εμφανιστεί τότε η οθόνη της Εικόνας 5.3 με τα στοιχεία της αίτησης του φοιτητή. Για να επανέλθει στην Καρτέλα Έγκριση Αιτήσεων, ο χρήστης της Γραμματείας πατάει το κουμπί «Κλείσιμο» (βλ. Εικόνα 5.3). Εικόνα 5.3- Προβολή στοιχείων αίτησης φοιτητή

16 Για να ελέγξει ο χρήστης της Γραμματείας την αίτηση του φοιτητή θα πρέπει να πατήσει το εικονίδιο στα αριστερά των στοιχείων του φοιτητή στη στήλη Ενέργειες (βλ. Εικόνα 5.4). Εικόνα 5.4- Εκκίνηση Διαδικασίας Ελέγχου αίτησης φοιτητή Ο χρήστης θα μεταφερθεί τότε στην οθόνη της Εικόνας 5.5 προκειμένου να αξιολογήσει την αίτηση. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, ο χρήστης διαπιστώνει ότι τα στοιχεία του φοιτητή είναι σωστά εκτός από ένα μικρό λάθος στο Όνομα του φοιτητή στα λατινικά. Ο φοιτητής έχει εκ παραδρομής γράψει DIMTRIOS αντί του ορθού DIMITRIOS. Σε περιπτώσεις όπως αυτή, στις οποίες το λάθος είναι προφανές και η διόρθωσή του εύκολη, ο χρήστης καλό είναι να μην επιστρέψει την αίτηση στο φοιτητή για επεξεργασία, αλλά να διορθώσει ο ίδιος το λάθος πατώντας το κουμπί «Επεξεργασία Αίτησης» στο πάνω μέρος της οθόνης (βλ. Εικόνα 5.5).

17 Εικόνα 5.5- Αξιολόγηση αίτησης και δυνατότητα επεξεργασίας της Ο χρήστης της Γραμματείας διορθώνει το λάθος πληκτρολογώντας στο πλάισιο Όνομα και έπειτα πατάει το κουμπί «Αποθήκευση Αλλαγών», ώστε να καταχωρηθεί η διόρθωση (βλ. Εικόνα 5.6). Εικόνα 5.6- Διόρθωση στοιχείων αίτησης και αποθήκευση αλλαγών Ο χρήστης μπορεί πλέον να εγκρίνει την αίτηση πατώντας την επιλογή Έγκριση στο πλαίσιο Αποτέλεσμα Ελέγχου στο επάνω αριστερά μέρος της οθόνης και έπειτα το κουμπί «Αποθήκευση & Ολοκλήρωση Ελέγχου» στο κάτω μέρος της οθόνης (βλ. Εικόνα 5.7).

18 Εικόνα 5.7- Έγκριση Αίτησης Σε περίπτωση που ο χρήστης διαπιστώσει μεταγενέστερα ότι κακώς ενέκρινε την αίτηση, θα πρέπει από την Καρτέλα Έγκριση Αιτήσεων και από το φίλτρο Κατάσταση Αίτησης να πατήσει στην επιλογή «Εγκεκριμένες Αιτήσεις» και έπειτα το κουμπί «Αναζήτηση» (βλ. Εικόνα 5.8). Θα εμφανιστεί τότε στην οθόνη η λίστα με τις αιτήσεις που έχουν ήδη εγκριθεί (πράσινο χρώμα). Για να αλλάξει ο χρήστης την κατάσταση μίας αίτησης από εγκεκριμένη σε εκκρεμή θα πρέπει να πατήσει το εικονίδιο στα αριστερά των στοιχείων του φοιτητή (βλ. Εικόνα 5.9) και να επιβεβαιώσει την πρόθεσή του στο πλαίσιο διαλόγου που θα του εμφανιστεί αμέσως μετά (βλ. Εικόνα 5.10) πατώντας το κουμπί «ΟΚ». Σημειώνεται ότι η επαναφορά μιας εγκεκριμένης αίτησης σε εκκρεμή δεν είναι δυνατή εάν η αίτηση έχει παραληφθεί από την εταιρία εκτύπωσης.

19 Εικόνα 5.8- Μετάβαση στις εγκεκριμένες αιτήσεις Εικόνα 5.9- Επαναφορά κατάστασης αίτησης από εγκεκριμένη σε εκκρεμή

20 Εικόνα Επιβεβαίωση πρόθεσης επαναφοράς αίτησης από εγκεκριμένη σε εκκρεμή Για να αξιολογήσει εκ νέου ο χρήστης της Γραμματείας την αίτηση αυτή, θα πρέπει από την Καρτέλα Έγκριση Αιτήσεων και από το φίλτρο Κατάσταση Αίτησης να πατήσει στην επιλογή «Σε αναμονή Ελέγχου» και έπειτα το κουμπί «Αναζήτηση» (βλ. Εικόνα 5.11). Εικόνα Μετάβαση στις εκκρεμείς αιτήσεις Πλέον ο χρήστης βλέπει στην οθόνη του εκτός από τις νέες αιτήσεις (λευκό χρώμα) και αυτές που έχει επαναφέρει σε κατάσταση εκκρεμούς αίτησης (κίτρινο χρώμα). Για να αξιολογήσει εκ νέου ο χρήστης την εκκρεμή αίτηση θα πρέπει να πατήσει το εικονίδιο στα αριστερά των στοιχείων του φοιτητή στη στήλη Ενέργειες (βλ. Εικόνα 5.12).

21 Εικόνα Εκκίνηση νέας αξιολόγησης εκκρεμούς αίτησης Θα εμφανιστεί τότε η οθόνη της Εικόνας 5.13 για τη νέα αξιολόγηση της αίτησης. Έστω ότι ο χρήστης διαπίστωσε, από τα στοιχεία που τηρεί η Γραμματεία, ότι ο συγκεκριμένος φοιτητής έχει υπερβεί το εικοστό ένατο έτος της ηλικίας του και συνεπώς δε δικαιούται να αιτηθεί Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου. Θα πρέπει συνεπώς να απορρίψει την αίτηση πατώντας την επιλογή Απόρριψη στο πλαίσιο Αποτέλεσμα Ελέγχου στο επάνω αριστερά μέρος της οθόνης και έπειτα το κουμπί «Αποθήκευση & Ολοκλήρωση Ελέγχου» στο κάτω μέρος της οθόνης (βλ. Εικόνα 5.13). Προαιρετικά, ο χρήστης μπορεί να κάνει και κάποιο σχόλιο για την αξιολόγησή του γράφοντας στο πλαίσιο κειμένου «Παρατηρήσεις».

22 Εικόνα Νέα αξιολόγηση/απόρριψη αίτησης Σε περίπτωση που ο χρήστης της Γραμματείας απορρίψει εσφαλμένα μία αίτηση μπορεί να αναιρέσει την ενέργειά του. Θα πρέπει από την Καρτέλα Έγκριση Αιτήσεων και από το φίλτρο Κατάσταση Αίτησης να πατήσει στην επιλογή «Απορριπτέες Αιτήσεις» και έπειτα το κουμπί «Αναζήτηση» (βλ. Εικόνα 5.14). Θα εμφανιστεί τότε στην οθόνη η λίστα με τις αιτήσεις που έχουν απορριφθεί (κόκκινο χρώμα). Για να αλλάξει ο χρήστης την κατάσταση μίας αίτησης από απορριπτέα σε εκκρεμή θα πρέπει να πατήσει το εικονίδιο στα αριστερά των στοιχείων του φοιτητή (βλ. Εικόνα 5.15) και να επιβεβαιώσει την πρόθεσή του στο πλαίσιο διαλόγου που θα του εμφανιστεί αμέσως μετά (βλ Εικόνα 5.16) πατώντας το κουμπί «ΟΚ». Επισημαίνεται ότι ο χρήστης της Γραμματείας θα πρέπει να απορρίπτει μία αίτηση μόνο εάν ο φοιτητής δε δικαιούται να λάβει Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου (πχ. έχει εισαχθεί με κατατακτήριες εξετάσεις, έχει παρέλθει το χρονικό διάστημα κατά το οποίο είναι δικαιούχος, κλπ). Σε περίπτωση που η αίτηση του φοιτητή περιέχει λάθη, αλλά ο φοιτητής είναι δικαιούχος Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου τότε ο χρήστης της Γραμματείας δε θα πρέπει να απορρίπτει την αίτηση. Μία αίτηση με λάθη θα πρέπει είτε να διορθώνεται από το χρήστη της Γραμματείας (όπως έχει περιγραφεί παραπάνω) είτε να αποστέλλεται πίσω στο φοιτητή για διορθώσεις με τον τρόπο που θα περιγραφεί παρακάτω.

23 Εικόνα Μετάβαση στις απορριπτέες αιτήσεις Εικόνα Επαναφορά κατάστασης αίτησης από απορριπτέα σε εκκρεμή

24 Εικόνα Επιβεβαίωση πρόθεσης επαναφοράς αίτησης από απορριπτέα σε εκκρεμή Στη συνέχεια ο χρήστης της Γραμματείας προχωρά στον έλεγχο των υπόλοιπων αιτήσεων (βλ. Εικόνα 5.17), πατώντας το εικονίδιο στη στήλη Ενέργειες στα αριστερά των στοιχείων του φοιτητή που εξετάζει κάθε φορά. Εικόνα Εκκίνηση αξιολόγησης νέας αίτησης

25 Έστω ότι ο χρήστης της Γραμματείας διαπιστώνει ότι ο φοιτητής έχει πληκτρολογήσει διαφορετική διεύθυνση από αυτή που έχει δηλώσει στη Γραμματεία. Από τη στιγμή που δεν είναι σίγουρος ποια από τις δύο είναι η σωστή δηλώνει στο πλαίσιο Αποτέλεσμα Ελέγχου στο επάνω αριστερά μέρος της οθόνης, ότι η αίτηση χρειάζεται επεξεργασία από το φοιτητή (βλ. Εικόνα 5.18). Εμφανίζεται τότε το πλαίσιο Ελλείψεις στο οποίο ο χρήστης της Γραμματείας μπορεί να προσδιορίσει σε ποια στοιχεία εντόπισε πρόβλημα και μπορεί να τα εξειδικεύσει ακόμη περισσότερο εισάγοντας σχόλια στο πλαίσιο κειμένου Παρατηρήσεις (βλ. Εικόνα 5.18). Για να ολοκληρώσει τον έλεγχο, ο χρήστης πατάει το κουμπί «Αποθήκευση & Ολοκλήρωση Ελέγχου». Εικόνα Αίτηση που χρειάζεται επεξεργασία από το φοιτητή Αν θέλει ο χρήστης να ξαναπροβάλλει την αίτηση αυτή θα πρέπει από την Καρτέλα Έγκριση Αιτήσεων και από το φίλτρο Κατάσταση Αίτησης να πατήσει στην επιλογή «Αναμονή διόρθωσης από φοιτητή» και έπειτα το κουμπί «Αναζήτηση» (βλ. Εικόνα 5.19). Θα εμφανιστεί τότε στην οθόνη (βλ. Εικόνα 5.20) η λίστα με τις αιτήσεις που θα πρέπει να υποβληθούν ξανά από τους φοιτητές (πορτοκαλί χρώμα).

26 Εικόνα Μετάβαση στις αιτήσεις που χρήζουν διόρθωσης από τους φοιτητές Εικόνα Αιτήσεις σε αναμονή διόρθωσης από τους φοιτητές Όταν ο φοιτητής διορθώσει και επανυποβάλλει την αίτησή του, αυτή θα εμφανιστεί με ροζ χρώμα στις αιτήσεις που βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής ελέγχου. Ο χρήστης της Γραμματείας μπορεί τότε να αξιολογήσει εκ νέου την αίτηση, πατώντας το εικονίδιο στη στήλη Ενέργειες στα αριστερά των στοιχείων του φοιτητή (βλ. Εικόνα 5.21).

27 Εικόνα 5.21 Εκκίνηση αξιολόγησης αίτησης που υποβλήθηκε εκ νέου από το φοιτητή Θα εμφανιστεί τότε η οθόνη της Εικόνας 5.22 από την οποία ο χρήστης της Γραμματείας μπορεί πατώντας το κουμπί «Προηγούμενος Έλεγχος» να θυμηθεί το λόγο για τον οποίο είχε αποστείλει την αίτηση πίσω στο φοιτητή για διόρθωση (βλ. Εικόνα 5.23). Στο συγκεκριμένο παράδειγμα ο χρήστης διαπιστώνει ότι το λάθος στη διεύθυνση έχει διορθωθεί και μπορεί πλέον να εγκρίνει την αίτηση, πατώντας την επιλογή Έγκριση στο πλαίσιο Αποτέλεσμα Ελέγχου στο επάνω αριστερά μέρος της οθόνης και έπειτα το κουμπί «Αποθήκευση & Ολοκλήρωση Ελέγχου» στο κάτω μέρος της οθόνης (βλ. Εικόνα 5.24).

28 Εικόνα Αξιολόγηση διορθωμένης αίτησης Εικόνα 5.23 Προβολή προηγούμενου ελέγχου αίτησης

29 Εικόνα 5.24 Έγκριση διορθωμένης αίτησης Κλείνοντας την ενότητα αυτή αξίζει να αναφερθεί ότι ο χρήστης της Γραμματείας έχει τη δυνατότητα να αξιολογεί τις νέες αιτήσεις και με άμεσο τρόπο, χωρίς δηλαδή να προβάλλει την κάθε αίτηση με τα πλήρη στοιχεία. Αυτό μπορεί να γίνει πατώντας τα εικονίδια ή (για έγκριση ή απόρριψη αντίστοιχα) στα αριστερά των στοιχείων του φοιτητή στη στήλη Ενέργειες (βλ. Εικόνα 5.25). Για την αποφυγή λαθών, η δυνατότητα αυτή καλό θα είναι να μη χρησιμοποιείται εκτεταμένα παρά μόνο εάν ο χρήστης της Γραμματείας είναι απολύτως σίγουρος ότι πρέπει να εγκρίνει ή να απορρίψει μία αίτηση, χωρίς να προβάλλει τα πλήρη στοιχεία της.

30 Εικόνα 5.25 Δυνατότητα άμεσης έγκρισης/απόρριψης αίτησης 6. Επιπλέον δυνατότητες της εφαρμογής Τα φίλτρα αναζήτησης της Καρτέλας Έγκριση Αιτήσεων δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη της Γραμματείας να κάνει γρήγορες αναζητήσεις σε συγκεκριμένες αιτήσεις. Για παράδειγμα ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει την αίτηση συγκεκριμένου φοιτητή, εισάγοντας στα κατάλληλα πλαίσια κειμένου το Όνομα, το Επώνυμο ή/και τον Αριθμό Μητρώου του φοιτητή. Έστω ότι ο χρήστης θέλει να αναζητήσει την αίτηση του φοιτητή με Αριθμό Μητρώου Αυτό που πρέπει να κάνει είναι να πληκτρολογήσει τον Αριθμό Μητρώου στο αντίστοιχο πλαίσιο και να πατήσει το κουμπί «Αναζήτηση» (βλ. Εικόνα 6.1). Στην οθόνη του χρήστη θα εμφανιστεί η αίτηση μόνο του συγκεκριμένου φοιτητή (βλ. Εικόνα 6.2).

31 Εικόνα 6.1 Αναζήτηση αίτησης συγκεκριμένου φοιτητή Εικόνα 6.2 Εμφάνιση αίτησης συγκεκριμένου φοιτητή

32 Επιπλέον ο χρήστης της Γραμματείας μπορεί να επιλέξει να προβάλλει στην οθόνη του αιτήσεις συγκεκριμένης κατηγορίας φοιτητών (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, διδακτορικοί). Εάν για παράδειγμα θέλει να εμφανίσει στην οθόνη του μόνο τις αιτήσεις των μεταπτυχιακών φοιτητών, θα πρέπει από το φίλτρο Ακ. Ιδιότητα να πατήσει στην επιλογή «ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ» και έπειτα το κουμπί «Αναζήτηση» (βλ. Εικόνα 6.3). Το αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής εμφανίζεται στην Εικόνα 6.4. Με τον ίδιο τρόπο ο χρήστης μπορεί από το φίλτρο Τίτλος Μετ/κού να επιλέξει να προβάλλει τις αιτήσεις φοιτητών συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος (βλ. Εικόνες 6.5 και 6.6). Εικόνα 6.3 Αναζήτηση αιτήσεων μεταπτυχιακών φοιτητών Εικόνα 6.4 Εμφάνιση αιτήσεων μεταπτυχιακών φοιτητών

33 Εικόνα 6.5 Αναζήτηση αιτήσεων συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος Εικόνα 6.6 Εμφάνιση αιτήσεων συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος Τέλος, ο χρήστης της Γραμματείας μπορεί, επιλέγοντας το πλαίσιο ελέγχου «Έχει παραληφθεί από Εταιρία Εκτύπωσης» και πατώντας το κουμπί «Αναζήτηση» (βλ. Εικόνα 6.7), να δει και τις αιτήσεις που έχει ήδη εγκρίνει και έχουν παραληφθεί για εκτύπωση των αντίστοιχων Δελτίων Ειδικού Εισιτηρίου. Οι αιτήσεις αυτές εμφανίζονται με γαλάζιο χρώμα (βλ. Εικόνα 6.8) και δεν είναι δυνατή η περαιτέρω επεξεργασία τους από το χρήστη.

34 Εικόνα 6.7 Αναζήτηση αιτήσεων που παρελήφθησαν από την Εταιρία Εκτύπωσης Εικόνα 6.8 Εμφάνιση αιτήσεων που παρελήφθησαν από την Εταιρία Εκτύπωσης

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρµογής Γραµµατειών Περιεχόμενα Πίνακας Εικόνων...3 1. Είσοδος στο σύστημα...5 2. Στοιχεία Γραμματείας...9 3. Μεταπτυχιακά Προγράμματα...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού Ιδρυμάτων/Ερευνητικών Φορέων

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού Ιδρυμάτων/Ερευνητικών Φορέων ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Δημιουργία Λογαριασμού... 4 2. Διαδικασία υποβολής αίτησης... 13 3. Διόρθωση αίτησης κατόπιν

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εφαρμογής Συμβούλων Υποστήριξης / Ενημέρωσης

Εγχειρίδιο Εφαρμογής Συμβούλων Υποστήριξης / Ενημέρωσης Εγχειρίδιο Εφαρμογής Συμβούλων Υποστήριξης / Ενημέρωσης Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 3 2. Σελίδα εισόδου... 4 3. Αρχική καρτέλα... 6 4. Στοιχεία Συμβούλου... 7 5. Στοιχεία λογαριασμού... 8 6. Αιτήματα Παρόχων...

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Υπηρεσία ιαχείρισης Μετεγγραφών σε Πανεπιστήµια/Τ.Ε.Ι

Ηλεκτρονική Υπηρεσία ιαχείρισης Μετεγγραφών σε Πανεπιστήµια/Τ.Ε.Ι Ηλεκτρονική Υπηρεσία ιαχείρισης Μετεγγραφών σε Πανεπιστήµια/Τ.Ε.I. Παραδοτέο: Εγχειρίδιο Εφαρμογής Πίνακας Περιεχομένων Είσοδος στο Πληροφοριακό σύστηµα και ήλωση Στοιχείων... 4 Υποβολή Αίτησης Μετεγγραφής...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ναυτίλος Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης για τον υποψήφιο Έκδοση 1.4.1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά... 3 2. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Version1.0 Για υπηρεσίες δόμησης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

Version1.0 Για υπηρεσίες δόμησης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑ 2015 1 Γενικά... 3 2 Βασικοί ορισμοί / Σύμβολα... 4 3 Λειτουργία Λογισμικού... 6 3.1 Εισαγωγή στο σύστημα... 6 3.1.1

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ για δικαιούχους Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 4.0 Ιούνιος 2012 [Ο παρών οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Εγχειρίδιο Εκπαιδευτή Η πλατφόρµα Open eclass είναι ένα ολοκληρωµένο Σύστηµα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθηµάτων και αποτελεί την πρόταση του Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΥ... 6 3 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ. ΥΠ.ΕΣ. Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ. v.1.3 Ιούνιος 2013 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 4 2. Είσοδος στην εφαρμογή...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο. Copyright 2005 Profia

Εγχειρίδιο. Copyright 2005 Profia Εγχειρίδιο Copyright 2005 Profia Περιεχόμενα Ôßôëïò Σελίδα Γενικές παρατηρήσεις...3 Τιµολόγηση Αυτοκινήτου Ι...4-9 Ελεύθερη Τιµολόγηση...4-5 Τιµολόγηση Πακέτων...6 Συγκριτική Τιµολόγηση...7-8 Έκδοση Προσωρινού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ Έκδοση 1.1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητών 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ... 7 2. ΕΙΣΟΔΟΣ... 8 2.1. ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΩΔΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΤΡΟΥ 123 Α V.1.2

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΤΡΟΥ 123 Α V.1.2 ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΤΡΟΥ 123 Α V.1.2 Αθήνα 30 Δεκεμβρίου 2014 ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΤΡΟΥ 123 Α Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΩΝ... 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 6 1 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ... 4 1.1 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... 4 1.1.1 Αλλαγή κωδικού... 7 1.1.2 Είσοδος στο σύστημα.... 8 1.1.3

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ Β Έκδοση 1.0, Ιούνιος 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σύστηµα Ελεγχόµενης Είσπραξης Υποχρεώσεων Εργοδοτών Τελευταία Αναθεώρηση: 21 Νοεµβρίου 2011 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... 4 3 ΥΠΟΒΟΛΗ ΝΕΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΕΣ... 5 3.1 Τύποι

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα e-μάθησης βασισμένη στο Moodle

Πλατφόρμα e-μάθησης βασισμένη στο Moodle ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Πλατφόρμα e-μάθησης βασισμένη στο Moodle Συντάκτης: Γιάννης Σιακαβάρας Επιμέλεια: Μαρίνα Παπαστεργίου Moodle Ερευνητικό Έργο: Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ...4 1.1 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... 4 1.1.1 Αλλαγή κωδικού... 6 1.1.2 Είσοδος στο σύστημα... 7 1.1.3

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων. Οδηγίες Χρήσης Διαδικτυακής Εφαρμογής ΟΓΑ

Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων. Οδηγίες Χρήσης Διαδικτυακής Εφαρμογής ΟΓΑ Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων Οδηγίες Χρήσης Διαδικτυακής Εφαρμογής ΟΓΑ 1 1 Εισαγωγή Ένα σημαντικό τμήμα του web site του ΟΓΑ είναι αφιερωμένο στα ΚΕΠ και αποτελείται από ιστοσελίδες που έχουν υλοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

«Ανάδειξη και Ενεργοποίηση του Ρόλου των Κέντρων Υγείας στις Τοπικές Κοινωνίες»

«Ανάδειξη και Ενεργοποίηση του Ρόλου των Κέντρων Υγείας στις Τοπικές Κοινωνίες» ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ «Ανάδειξη και Ενεργοποίηση του Ρόλου των Κέντρων Υγείας στις Τοπικές Κοινωνίες» (MIS: 439851) Σύστημα ηλεκτρονικών ραντεβού για εμβολιασμό στα Κέντρα Υγείας. Εγχειρίδιο χρήστη Έκδοση 1.2

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΠΑΛ Α Έκδοση 1.0, Ιούνιος 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από την

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης: Εφαρμογή Αιτήσεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ε.Φ.Ε.Τ.

Εγχειρίδιο Χρήσης: Εφαρμογή Αιτήσεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ε.Φ.Ε.Τ. Εγχειρίδιο Χρήσης: Εφαρμογή Αιτήσεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ε.Φ.Ε.Τ. ΕΚΔΟΣΗ 1.0.6 Σελίδα 2 από 10 Περιεχόμενα Εφαρμογή Αιτήσεων για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Ε.Φ.Ε.Τ.... 4 1.1 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle (Έκδοση Moodle 1.9.5) Σουλτάνα Κάργα, Msc. Κατερίνα Κατσάνα, Msc. Φωτεινή Τρίμμη, Msc Άδεια Χρήσης: Creative Commons Το υλικό διατίθεται υπό την άδεια:

Διαβάστε περισσότερα