ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ"

Transcript

1 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΗΣ ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΓΑΡΥΛΛΗ ΠΑΤΤΙΧΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε.

2 ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ: 24εκ ΕΚΤΑΣΗ ΕΡΓΟΥ: 9.5χιλιόμετρα ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ: Ενίσχυση και υπογειοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφελείας. Κατασκευή πεζοδρομίων και πεζόδρομων Πλακόστρωση / επίστρωση δρόμων. Τοπιοτέχνηση και δεντροφύτευση. Οδικός φωτισμός Διαμόρφωση μικρών πλατειών Μέτρα κυκλοφοριακής διαχείρισης περιλαμβανομένων ειδικών ρυθμίσεων για περιορισμό των διαφόρων μετακινήσεων αυτοκινήτων και άλλων τροχοφόρων και διαμόρφωση ποδηλατόδρομων ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ: Ιανουάριος 2010 Ιανουάριος 2013

3 ΣΤΟΧΟΣ ΕΡΓΟΥ: Ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου του Κέντρου σαν το επίκεντρο των κοινωνικών, πολιτιστικών και άλλων τοπικών δραστηριοτήτων που θα ικανοποιούν τις ανάγκες τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου και ειδικά σε συνάρτηση με τα κτίρια του ΤΕ.ΠΑ.Κ στο Κέντρο της Πόλης. Οι Πλατείες θα αποτελούν χώρους για συνάθροιση και κοινωνικές δραστηριότητες. Η αναστροφή της υφιστάμενης κατάστασης περιθωριοποίησης του Κέντρου Πόλης μέσα από σχεδιασμένες επεμβάσεις συντήρησης, κυκλοφοριακής διαχείρισης και οργάνωσης και γενικότερα την ενδυνάμωση της ζωτικότητας του Κέντρου Δήμου Λεμεσού με έμφαση στη διατήρηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής, της πολιτιστικής και παραδοσιακής ταυτότητας, του ιστορικού ιστού και την εγγύτητα προς τη θάλασσα. Η ανάδειξη του παραδοσιακού αρχιτεκτονικού χαρακτήρα και η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής θα ενισχύσουν την εμπορικότητα και ανταγωνιστικότητα της περιοχής και η ζωτικότητα της περιοχής θα αναβαθμιστεί. Με τη βελτίωση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος της περιοχής βελτιώνεται η ποιότητα ζωής του τοπικού πληθυσμού, των επισκεπτών και η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

4 ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΟΦΕΛΗ: Στο κέντρο της πόλης κατοικεί ένα μεγάλο ποσοστό ευάλωτων κοινωνικών ομάδων (ηλικιωμένοι, αλλοδαποί, μονήρεις κλπ) και παρουσιάζει φαινόμενα εγκατάλειψης από νεώτερες οικονομικά δραστήριες ομάδες πληθυσμού, ενώ στερείται βασικών διευκολύνσεων κοινωνικής υποδομής. Η ανάπλαση του πυρήνα της πόλης θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά κυρίως για αυτούς της ευρύτερης Λεμεσού, με αποτέλεσμα την επανεγκατάσταση και δραστηριοποίηση τους, την ενίσχυση του κοινωνικού ιστού και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής. Επίσης, το έργο σε συνάρτηση με άλλα προτεινόμενα έργα, αναμένεται να συμβάλει αθροιστικά στην αναβάθμιση της περιοχής, αισθητικά και λειτουργικά, να προσελκύσει κοινωνικά δραστήριες ομάδες, για ιδιοκατοίκηση, ή για ψυχαγωγία, να ενεργοποιήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον στην περιοχή και να ενθαρρύνει την ιδιωτική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη επαγγελματικής δραστηριότητας συμβατής με το κέντρο. Το οικονομικό όφελος από το έργο θα είναι σημαντικό, αφού με την υλοποίηση του και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα έργα, τα οποία έχουν υλοποιηθεί ή θα υλοποιηθούν στην περιοχή του κέντρου αναμένεται ότι θα βοηθήσει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για τον τοπικό πληθυσμό. Ακόμα αναμένεται η ενίσχυση των υφιστάμενων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, οι οποίες λόγω μικρού μεγέθους, αντιμετωπίζουν προβλήματα ανταγωνισμού και βιωσιμότητας.

5 ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΟΛΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

6 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΛΟΪΖΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

7 ΔΡΟΜΟΣ ΗΠΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

8 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΣΤΡΟΥ

9 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΣΤΡΟΥ

10 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΣΤΡΟΥ

11 ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΙΠΟΛΟΥ

12 ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΑΡΙΠΟΛΟΥ

13 ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΕΠΑΚ

14 ΠΛΑΤΕΙΑ Β ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

15 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΜΙΤΕΛΛΑ

16 ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΜΙΤΕΛΛΑ

17 Εργασίες Υπογειοποίησης Υπηρεσιών

18 ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ: 18,5 εκ. ΕΚΤΑΣΗ ΕΡΓΟΥ: 65,000τ.μ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ: Το πάρκο συνδέεται άμεσα με το έργο της Ανάπλασης του Πυρήνα της Πόλης της Λεμεσού και σε γενικές γραμμές θα περιλαμβάνει: Κατασκευή πλατφόρμων προς τη θάλασσα. Δημιουργία χώρων καθιστικών, αναψυκτηρίων και παιχνιδότοπων Χωροθέτηση ποδηλατόδρομου και χώρων στάθμευσης ποδηλάτων Οργάνωση μικρού αμφιθεάτρου Ανακατασκευή πορειών πεζοδρόμων Τοπιοτέχνηση / Δεντροφύτευση Ενίσχυση και αντικατάσταση οδικού φωτισμού. Ενίσχυση χώρων στάθμευσης Αναβάθμιση υφιστάμενων διαβάσεων της Παραλιακής Λεωφόρου και δημιουργία νέων. ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ: Δεκέμβριος 2010 Δεκέμβριος 2013

19 ΣΤΟΧΟΣ ΕΡΓΟΥ: Ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου του Πολυλειτουργικού Παραθαλάσσιου Πάρκου σαν το επίκεντρο των κοινωνικών, πολιτιστικών και άλλων τοπικών δραστηριοτήτων που θα ικανοποιούν τις ανάγκες τόσο των κατοίκων της περιοχής όσο και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου και ειδικά σε συνάρτηση με τα κτίρια του ΤΕ.ΠΑ.Κ στο Κέντρο της Πόλης. Το Πάρκο θα αποτελεί χώρο για συνάθροιση και κοινωνικές δραστηριότητες. Η αναστροφή της υφιστάμενης κατάστασης περιθωριοποίησης του Κέντρου Πόλης μέσα από σχεδιασμένες επεμβάσεις συντήρησης, κυκλοφοριακής διαχείρισης και οργάνωσης και γενικότερα την ενδυνάμωση της ζωτικότητας του Κέντρου Δήμου Λεμεσού με έμφαση στη διατήρηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής, της πολιτιστικής και παραδοσιακής ταυτότητας, του ιστορικού ιστού και την εγγύτητα προς τη θάλασσα.

20 ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΟΦΕΛΗ: Η περιοχή στερείται βασικών διευκολύνσεων κοινωνικής υποδομής και το προτεινόμενο έργο βασίζεται σε υλοποίηση τμήματος του Σχεδίου Περιοχής ως δημοσιεύτηκε το Με τη βελτίωση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος της περιοχής βελτιώνεται η ποιότητα ζωής του τοπικού πληθυσμού, των επισκεπτών και η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Η ανάδειξη του παραδοσιακού αρχιτεκτονικού χαρακτήρα και η περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής θα ενισχύσουν την εμπορικότητα και ανταγωνιστικότητα της περιοχής. Με το προτεινόμενο έργο θα επιτευχθεί η οργανική σύνδεση του παραλιακού μετώπου με τον Πυρήνα της Πόλης, το Παλαιό Λιμάνι, το Κάστρο, τη Μαρίνα και την Ακτή Ολυμπίων μέσω ορθής διαχείρισης πεζών και ποδηλάτων.

21 ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ

22 ΠΟΛΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

23 ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ ΠΑΡΚΟΥ

24 ΚΥΡΙΩΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΠΑΡΚΟΥ

25 ΟΨΗ ΠΑΡΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

26 ΓΕΝΙΚΗ ΟΨΗ ΠΑΡΚΟΥ

27 ΟΨΕΙΣ ΑΠΟΒΑΘΡΩΝ

28 ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΤΆ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΓΑΡΥΛΛΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 15εκ. ΕΚΤΑΣΗ: 5,5 χιλ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Κατασκευή ποδηλατόδρομου και πεζόδρομου Γραμμικό πάρκο όπου υπάρχει δυνατότητα βάσει του υφιστάμενου πλάτους της κοίτης του ποταμού Διαμόρφωση μικρών πλατειών οι οποίες να αποτελούν χώρους για συνάθροιση και κοινωνικές δραστηριότητες. όπου υπάρχει δυνατότητα βάσει του υφιστάμενου πλάτους της κοίτης του ποταμού Δεντροφύτευση. Αναβάθμιση των υφιστάμενων γεφυριών Ενίσχυση και υπογειοποίηση των υπηρεσιών κοινής ωφελείας όπου θα κριθεί αναγκαίο Μέτρα κυκλοφοριακής διαχείρισης περιλαμβανομένων ειδικών ρυθμίσεων για περιορισμό των διαφόρων μετακινήσεων αυτοκινήτων και άλλων τροχοφόρων, ποδηλατόδρομο στις περιοχές που διακόπτεται ο ποταμός ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ: Ιούλιος 2010 Ιούλιο 2013

29 ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: Η αναστροφή της υφιστάμενης κατάστασης περιθωριοποίησης της κοίτης του Ποταμού Γαρύλλη, ο οποίος διέρχεται από περιοχές κατοικίας, μέσα από σχεδιασμένες επεμβάσεις ανάπλασης, οργάνωσης και κυκλοφοριακής διαχείρισης με ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο. Προσφορά συνθηκών αειφόρου αστικής διακίνησης. Η οργανική σύνδεση των παρακείμενων περιοχών με το Κέντρο Πόλης, τον Πυρήνα του Κέντρου και το παραλιακό μέτωπο μέσω ορθής διαχείρισης πεζών και ποδηλάτων. Βελτίωση του περιβάλλοντος χώρου ο οποίος παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των παρακείμενων αναπτυγμένων οικιστικών περιοχών. Οι Πλατείες θα αποτελούν χώρους για συνάθροιση και κοινωνικές δραστηριότητες και θα δημιουργηθούν πυρήνες πρασίνου.

30 ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΟΦΕΛΗ: Αναβάθμιση των περιοχών, δημιουργία πυρήνων πρασίνου. Ο ωφελούμενος πληθυσμός είναι κυρίως ο πληθυσμός των παρακείμενων αναπτυγμένων οικιστικών περιοχών όπου υπάρχουν σχολεία και προσφυγικοί συνοικισμοί. Η προσφορά ασφαλούς διαδρομής για ποδηλατιστές, τόσο για σκοπούς άσκησης και ψυχαγωγίας, όσο και για εναλλακτική διακίνηση αντί της χρήσης αυτοκινήτου από τις βόρειες συνοικίες προς το εμπορικό κέντρο της πόλης, αλλά και προς τις περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος όπως Μαρίνα, παλιό λιμάνι, επίχωση. Ο εμπλουτισμός των ποδηλατόδρομων και πεζόδρομων της πόλης, με στόχο την προσέλκυση του επισκέπτη και του τουρίστα σε μια διαφορετική διαδρομή από τη συνηθισμένη. Ο περιορισμός και η αποτροπή ρύπανσης της κοίτης με άχρηστα υλικά που είναι σήμερα συνήθης πρακτική. Η εκτεταμένη χρήση του από φοιτητές, μαθητές και γενικά νέους ανθρώπους, οι οποίοι κατοικούν στις βορειότερες συνοικίες και εργάζονται ή φοιτούν στο κέντρο. Ιδιαίτερα χρήσιμο το έργο θα είναι για τους φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, ώστε να έχουν γρήγορη και εύκολη πρόσβαση προς τα κτίρια του Πανεπιστημίου. Ανάπλαση μια εγκαταλειμμένης, περιφρονημένης και παρεξηγημένης περιοχής σε γειτονιές όπου οι χώροι πρασίνου είναι πολύ λίγοι.

31 ΔΗΜΟΣ K. ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΓΕΙΤΝΙΑΖΟΥΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

32 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΤΙΣ ΠΑΡΟΧΘΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΞΥ οδου ΑΓΚΥΡΑΣ και 4 ΦΑΝΑΡΙΑ

33 ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΟΨΗ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΕΡΖΙ ΠΑΣΑ (από νότια)

34 ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΟΨΗ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΦΕΡΖΙ ΠΑΣΑ (από βόρεια)

35 ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΟΨΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΠΑΡΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΟΤΟΠΟΣ ΧΩΡΟΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

36 ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΟΨΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ Ν. ΜΑΝΤΖΑΡΟΥ ΚΑΙ ΦΕΒΖΙ ΠΑΣΑ ΠΑΡΚΟ ΠΑΙΓΝΙΔΟΤΟΠΟΣ ΧΩΡΟΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

37 ΔΗΜΟΣ Κ. ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΟΨΗ ΠΑΙΓΝΙΔΟΤΟΠΟΥ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΑ

38 ΔΗΜΟΣ Κ. ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΟΨΗ ΠΑΙΓΝΙΔΟΤΟΠΟΥ ΑΠΟ ΝΟΤΙΑ

39 ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΠΑΤΤΙΧΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ: 5,5 εκ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ: ΕΚΤΑΣΗ: 740 θέσεις Φάση Α Κατασκευή νέας σκηνής, καμαρινιών, αποθηκευτικών χώρων, χώρων υγιεινής συμπεριλαμβανομένης κατεδάφισης των υφισταμένων. Εξοπλισμός της σκηνής. Ηλεκτρολογική και μηχανολογική εγκατάσταση. Πρόνοιες για ανελκυστήρες στο χώρο της σκηνής. Φάση Β Στατικές ενισχύσεις του κτιρίου Ανακατασκευή μεταλλικής στέγης, ψευδοταβάνων, οροφής, επενδύσεων τοίχων Ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις Αντικατάσταση δαπέδων αίθουσας και καθισμάτων. ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ: Μάρτιος 2009 Δεκέμβριο 2011

40 ΣΤΟΧΟΣ: Το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο είναι το μεγαλύτερο κλειστό θέατρο της Επαρχίας Λεμεσού με χωρητικότητα 740 ατόμων. Η Αναβάθμιση / Ανακαίνιση του Θεάτρου θα προσφέρει την ασφαλή λειτουργία του Θεάτρου, ιδίως στο τμήμα της σκηνής για την ανάρτηση σκηνικών και φωτισμού. Θα διασφαλίζεται η ασφαλής και απρόσκοπτη χρήση από τους συντελεστές των παραστάσεων ως επίσης και την ασφαλή διακίνηση τους στη σκηνή και πέριξ αυτής. Θα ενισχύσει την κοινωνική και πολιτιστική υποδομή με στόχο τη δραστηριοποίηση μεγάλων ομάδων πληθυσμού Το Δημοτικό Θέατρο βρίσκεται στο Κέντρο της Πόλης και είναι η προέκταση της Πλατείας Γρηγόρη Αυξεντίου που βρίσκεται επί της οδού Ανεξαρτησίας και κατ επέκταση του πυρήνα της Πόλης.

41 ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΟΦΕΛΗ: Ασφαλής λειτουργία μιας μοναδικής σημασίας πολιτιστικής στέγης ενώ ωφελούμενος πληθυσμός είναι ο πληθυσμός όλης της πόλης και της ευρύτερης περιοχής Λεμεσού (και των τεσσάρων υπολοίπων Δήμων) καθώς είναι το μεγαλύτερο κλειστό Θέατρο στη μείζονα Λεμεσό. Θα προσφέρει την υποδομή για πολιτιστικές εκδηλώσεις ψηλού επιπέδου και θα αναβαθμίσει τον κύριο πυρήνα κοινωνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας με επακόλουθο τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης αναπτυξιακής βιωσιμότητας του έργου. Θα εμπλουτίσει με κοινωνικό πολιτιστικές χρήσεις την περιοχή Το Παττίχειο Θέατρο παρέχεται με χαμηλή χρέωση και χωρίς περιορισμούς σε όλους τους φορείς της πόλης (σχολεία, συνδικαλιστικές οργανώσεις και οργανώσεις νεολαίας, πολιτιστικούς συνδέσμους, ομάδες σύγχρονου και κλασικού χορού, χορωδίες, σχολές χορού, ερασιτεχνικά και επαγγελματικά θέατρα, ΘΟΚ, κυβερνητικούς φορείς και άλλους) για τη διοργάνωση παραστάσεων, συγκεντρώσεων, προβολών, σεμιναρίων, γιορτασμών εθνικών επετείων κλπ. Στο Παττίχειο Θέατρο ο Δήμος Λεμεσού προσφέρει πολλές δωρεάν ψυχαγωγικές και πολιτιστικές παραστάσεις για τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης στηρίζοντας από τη μια τα ασθενέστερα στρώματα του πληθυσμού και συμβάλλοντας από την άλλη στον εμπλουτισμό του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος της πόλης. Ιδιαίτερα χρήσιμο καθίσταται το Παττίχειο Θέατρο μετά την ίδρυση στη Λεμεσό του ΤΕΠΑΚ, το οποίο δεν διαθέτει τέτοιο μεγάλο χώρο και ο οποίος είναι απαραίτητος για τις δικές του ανάγκες. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον πυρήνα των κτιρίων του ΤΕΠΑΚ και σε μικρή επίσης απόσταση από την Πλατεία Ηρώων που φιλοξενεί το Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ (μικρότερης χωρητικότητας), το κέντρο σύγχρονου χορού, δυο γκαλερί, το σωματείο ΑΡΗΣ, χώρους διαμονής φοιτητών, ενώ προγραμματίζονται και νέες πολιτιστικές χρήσεις.

42 ΦΑΣΗ Α ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

43 ΦΑΣΗ Α ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

44

45 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης

Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης Αλλαγή στα κοινωνικά, οικονομικά και πολεοδομικά δεδομένα της περιοχής του Κέντρου της Πόλης Ο Δήμος Λεμεσού πρωτοστάτησε για την δημιουργία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης αφού πίστευε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 23 Φεβρουαρίου 2012 Κοινοτικό Μέγαρο Βορόκληνης Ώρα 16:30 21:30 1 Εισαγωγή Η Συνάντηση της Κοινότητας

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτα το Μαρούσι. Το Σχέδιό μας, για μια Ανθρώπινη Πόλη

Πρώτα το Μαρούσι. Το Σχέδιό μας, για μια Ανθρώπινη Πόλη Πρώτα το Μαρούσι Το Σχέδιό μας, για μια Ανθρώπινη Πόλη Φίλες και φίλοι Το Πρόγραμμα του Συνδυασμού «Μαρούσι - Ανθρώπινη Πόλη» είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων και παρεμβάσεων, που υπηρετεί το μεγάλο

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

«ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ «ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ... 3 1. ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ... 3 2. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Νέας Σμύρνης 2011 2015

Δήμος Νέας Σμύρνης 2011 2015 Τοπιικό πρόγραμμα δράσης γιια το περιιβάλλον 2011 2015 Περιεχόμενα Πρόλογος... 3 1- Βασικά χαρακτηριστικά του Δήμου Νέας Σμύρνης... 4 2- Δυνατότητες και υφιστάμενα περιβαλλοντικά ζητήματα... 8 3- Οι στόχοι

Διαβάστε περισσότερα

Δ Η Μ Ο Σ Α Σ Ω Π Ο Υ

Δ Η Μ Ο Σ Α Σ Ω Π Ο Υ Β ΦΑΣΗ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 7/2008 Δ Η Μ Ο Σ Α Σ Ω Π Ο Υ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΑΣΩΠΟΥ 2007 2010 B Φάση Επιχειρησιακός Προγραμματισμός ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ήμος Λεμεσού Σχέδιο ράσης Αειφόρου Ενέργειας 2012 2020

ήμος Λεμεσού Σχέδιο ράσης Αειφόρου Ενέργειας 2012 2020 ήμος Λεμεσού Σχέδιο ράσης Αειφόρου Ενέργειας 2012 2020 Σχέδιο ράσης Αειφόρου Ενέργειας 2012 2020 Η αναφορά εκπονήθηκε από την Stratagem Energy Ltd σε συνεργασία με το ήμο Λεμεσού. Σεπτέμβριος 2013 Copyright

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2007-2010

ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2007-2010 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΑΡΝΩΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΤΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2007-2010 Β ΦΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: DR ΒΑΡΕΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΥΣΣΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο νόμου του νέου ΡΣΘ

Σχέδιο νόμου του νέου ΡΣΘ Σχέδιο νόμου του νέου ΡΣΘ όπως διαμορφώθηκε μετά από τις Συνεδρίες: 11 η 3.8.2012, 12 η 23.8.2012, 13 η 31.8.2012, 14 η 6.9.2012 και 15 η 14.9.2012 της Ε.Ε. του ΟΡ.ΘΕ. και εγκρίθηκε με την αρ. 3/15/14.09.2012

Διαβάστε περισσότερα

ΔΑΠΑΝΕΣ. ΗΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ άρχισε τη σταδιακή εφαρμογή του θεσμού του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου, το οποίο βασίζεται:

ΔΑΠΑΝΕΣ. ΗΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ άρχισε τη σταδιακή εφαρμογή του θεσμού του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου, το οποίο βασίζεται: ΔΑΠΑΝΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΗΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ άρχισε τη σταδιακή εφαρμογή του θεσμού του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου, το οποίο βασίζεται: 1. Στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου κ. Τάσσου Παπαδόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα

ήµος Βόλου Υφιστάµενη κατάσταση

ήµος Βόλου Υφιστάµενη κατάσταση ήµος Βόλου Υφιστάµενη κατάσταση URBAN GREEN AS A KEY FOR SUSTAINABLE CITIES Γεωγραφικά και πληθυσµιακά χαρακτηριστικά πόλης: Η πόλη του Βόλου ανήκει στις έξι µεγαλύτερες πόλεις του ελληνικού χώρου (πέµπτη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ 2011 2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ 2011 2014 ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ 2011 2014 Ενότητα 2: Επιχειρησιακός Προγραμματισμός Δυνάμει του άρθρου 266 του Ν3852/10 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» και του άρθρου 203 του Ν3463/06 «Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ Υ Π Ο Ψ Η Φ Ι Ο Σ Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Η

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ Υ Π Ο Ψ Η Φ Ι Ο Σ Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Η ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΟΣ Υ Π Ο Ψ Η Φ Ι Ο Σ Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Η Ιδρυτική Διακήρυξη Συνδημότισσες- Συνδημότες, Οι δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014, πραγματοποιούνται σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΚΟΛΠΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΚΟΛΠΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ ηµοσίευση 2013 ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΚΟΛΠΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΕΟ ΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΗΣΕΩΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2013 ηµοσίευση 2013 ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕ ΙΟ ΚΟΛΠΟΥ ΧΡΥΣΟΧΟΥΣ ΠΡΟΝΟΙΕΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΑΜΑΛΙΑ ΤΟΚΑ ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΟΚΤΩ ΚΥΚΛΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 1 Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΤΙΤΛΟΣ: «Ανάπλαση Παραθαλάσσιου Μετώπου. Περίπτωση Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης.» ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ: Αχιλλέας Καμπούρης

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΤΙΤΛΟΣ: «Ανάπλαση Παραθαλάσσιου Μετώπου. Περίπτωση Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης.» ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ: Αχιλλέας Καμπούρης Τ.Ε.Ι. Καβάλας Παράρτημα Δράμας Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας (Σ.ΤΕ.Γ.) Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΤΛΟΣ: «Ανάπλαση Παραθαλάσσιου Μετώπου. Περίπτωση Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης.» ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011 2014 ΣΗΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011 2014 ΣΗΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011 2014 ΣΗΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡ- ΧΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011-2014 ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ενωµένοι Σχεδιάζουµε. Γιώργος Πατούλης Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου

Ενωµένοι Σχεδιάζουµε. Γιώργος Πατούλης Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Ενωµένοι Σχεδιάζουµε Το πρόγραμμα του Συνδυασμού μας «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» είναι αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού από εξειδικευμένους επιστήμονες, αλλά και ενός ευρύτατου δημόσιου διαλόγου με

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 5... 144 5.1 Αξιολόγηση της κατάστασης της περιοχής του Δήμου Λαρισαίων και εντοπισμός των κρίσιμων ζητημάτων τοπικής ανάπτυξης...

Ενότητα 5... 144 5.1 Αξιολόγηση της κατάστασης της περιοχής του Δήμου Λαρισαίων και εντοπισμός των κρίσιμων ζητημάτων τοπικής ανάπτυξης... Ενότητα 5... 144 5.1 Αξιολόγηση της κατάστασης της περιοχής του Δήμου Λαρισαίων και εντοπισμός των κρίσιμων ζητημάτων τοπικής ανάπτυξης... 144 Θεματικός Τομέας: Περιβάλλον και Ποιότητα Ζωής... 146 Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ για την πόλη μασ. www.neaionia2020.gr

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ για την πόλη μασ. www.neaionia2020.gr ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ για την πόλη μασ www.neaionia2020.gr Μήνυμα Παναγιώτη Μανούρη Αγαπητοί συμπολίτες, σε λίγες εβδομάδες, θα κληθούμε στις κάλπες για να επιλέξουμε τη νέα δημοτική αρχή της πόλης μας. Με την ψήφο

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Άνοιξη 2014 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174

Ενημερωτικό Δελτίο Άνοιξη 2014 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174 Ενημερωτικό Δελτίο Άνοιξη 2014 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174 Περιεχόμενα Χαιρετισμός Μήνυμα του Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου Σελ. 3 Αναπτυξιακά έργα Σελ. 4-6 Γραμμικό Πάρκο Γαρύλλη Σελ. 4 Μαραθώνιος Σελ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ Δήμος Παραλιμνίου - ΚΥΠΡΟΣ 15 Δεκεμβρίου 2011 1 Σύντομη περίληψη Το έργο ISLE-PACT έχει ως κύριο στόχο την ανάπτυξη Τοπικών Ενεργειακών Σχεδίων Δράσης, στοχεύοντας στην επίτευξη

Διαβάστε περισσότερα

Το σχέδιο για τον Πειραιά

Το σχέδιο για τον Πειραιά Το σχέδιο για τον Πειραιά Όραμα της πόλης μας αποτελεί η ανάδειξη του Πειραιά σε σύγχρονο Διεθνές Ναυτιλιακό και Τουριστικό Κέντρο που δημιουργεί θέσεις εργασίας, πλούτο και ευημερία για τους Πειραιώτες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΦΑΣΗ Α: ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σ.Δ.Ι.Τ.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΦΑΣΗ Α: ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σ.Δ.Ι.Τ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΦΑΣΗ Α: ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Σ.Δ.Ι.Τ. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010 www.euroconsultants.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟΥ... 1 2. ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ... 3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ 2011 2014

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ 2011 2014 ΔΗΜΟΣ ΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΕΠΙΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΕΡΣΟΝΗΣΟΥ 2011 2014 Ενότητα 2: Επιχειρησιακός Προγραμματισμός Δυνάμει του άρθρου 266 του Ν3852/10 «Πρόγραμμα Καλλικράτης» και του άρθρου 203 του Ν3463/06 «Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 2000 2006 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Ηράκλειο, Οκτώβριος 2008

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 2000 2006 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Ηράκλειο, Οκτώβριος 2008 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΡΗΤΗΣ 2000 2006 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ Ηράκλειο, Οκτώβριος 2008 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή Συνοπτική Περιγραφή των στόχων και της δομής 3 του προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΒΑΛΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2013 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ. ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΜΑ Α ΜΕΛΕΤΗΣ

ΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΒΑΛΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2013 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ. ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΜΑ Α ΜΕΛΕΤΗΣ 1 ΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΒΑΛΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2013 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ. ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΜΑ Α ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ Σαπφώ Αγγελούδη Γρηγόρης Κουρουξούς ΠΟΛ. ΜΗΧ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛ. ΜΗΧ. ΣΥΓΚΟΙΝΙΟΛΟΓΟΣ ΑΓΡ. ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΙΟΥ ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα