Παρασκευή - 6 Aπριλίου 2012 Aρ. Φύλλου Έτος ζ - Tιμή 1,00. Διανομή ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Παρασκευή - 6 Aπριλίου 2012 Aρ. Φύλλου 267 - Έτος ζ - Tιμή 1,00. Διανομή ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ"

Transcript

1 E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Κοινωνική Οικονομία - Τοπική Αυτοδιοίκηση και ΕΣΠΑ του Γιώργου Μιτάκη, σελ. 12 Η κρίση και ο ρόλος των τραπεζών του Γιώργου Γεωργίου σελ. 8 E BΔOMAΔIAIA E Φ HMEP IΔA Γ NΩMHΣ Α ΓΙΑΣ Π ΑΡΑΣΚΕΥΗΣ E BΔOMAΔIAIA EΦHMEPIΔA ΓNΩMHΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Παρασκευή - 6 Aπριλίου 2012 Aρ. Φύλλου Έτος ζ - Tιμή 1,00 E BΔOMAΔIAIA E Φ HMEPIΔA Γ NΩMΗΣ Α Α Γ MEPIΔA Διανομή ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Η «Περισκόπηση» εύχεται σε όλους ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ τροφίμων Προϊόντα Χύμα Κονιάκ 1 lt 10,50 Τσικουδιά / Ρακί 0,5 lt 4,30 Τσίπουρο 0,5 lt 4,30 Κρασί λευκό 1,5 lt 2,80 Κρασί κόκκινο 1,5 lt 3,20 Κρασί ροζέ 1,5 lt 3,00 Ξηροί καρποί Αιγίνης 1 kgr 11,50 Αράπικο 1 kgr 4,00 Tigers 1 kgr 8,50 Εμφιαλωμένα ποτά Καφές ελληνικός, Γαλλικός, Εσπρέσσο ΗΠΕΙΡΟΥ 3, ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΤΗΛ.: Ζώντας τα «πάθη» εύχομαι, με τη συμβολή όλων μας, να οδηγηθούμε στην Ανάσταση! Καλό Πάσχα! Δημήτρης Αλεφαντής Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Αστικής Δημοτικής Κατάστασης, ΚΕΠ Με το σύνθημα «Θέλω να αγοράζω πιο φθηνά» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στο χώρο του γηπέδου του Αθλητικού-Πολιτιστικού Κέντρου «Σταύρου Κώτση» (πρώην Στρατόπεδο «Χρ. Σπυρούδη»), από τις 8 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, η διανομή πατάτας Κ. Νευροκοπίου και οσπρίων Φαρσάλων, στους πολίτες που είχαν υποβάλει στο Δήμο Αγίας Παρασκευής την παραγγελία τους. ΣΕΛ. 3 Aνοιχτή γραμμή της «Περισκόπησης» Εάν θέλετε να δημοσιευθεί πρόταση, παράπονο, διαμαρτυρία ή καταγγελία που αφορά στην πόλη μας ο αριθμός και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο periskopisi.gr είναι πάντα στη διάθεσή σας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M H Σ Α Γ Ι Α Σ Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η Σ Δευτέρα έως Παρασκευή, 10 π.μ.-4 μ.μ.

2 2 6 Απριλίου 2012 ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Η ΔΟΚΙΜΗ ΠΕΤΥΧΕ: ΜΑΖΕΨΑΜΕ ΕΞΗΝΤΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΜΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΚΟΝΤΟΠΕΥΚΟ Ευχαριστούμε θερμά τον Τσακιριάν, τον Δημήτρη, την Τούλα με τον Χριστόφορο και την Δήμητρα, τον Γιάννη, τον άλλο Γιάννη, την Αναστασία, τον Γιάννη με την Έφη, τον Γιώργο, την Ακριβή, τη Μαρίνα, τη Βαρβάρα, τον Μένιο, την Ιωάννα, τον Νίκο με τον Αλέξανδρο και τον Ιάσωνα, τη Μαρία, την Τέτη και τη Μαρία, τον Στρατή με τον Γιάννη, τον Κώστα και την Ελένη με τις τσουγκράνες της. Όλοι μαζί, με κέφι και πολύ όρεξη, μαζέψαμε την Κυριακή 1 Απριλίου περισσότερες από εξήντα (60) μεγάλες σακούλες με σκουπίδια στην οδό Παναγούλη (και από τις δύο πλευρές) και στη γωνία Δερβενακίων και Γαρυττού. Η δοκιμή, λοιπόν, πέτυχε και γι αυτό θα συνεχίσουμε και με άλλες αντίστοιχες δραστηριότητες. ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση «ΝΙΚΗ για την Αγία Παρασκευή» EBΔOMAΔIAIA ΠEPIΣKOΠHΣH TOΠIKH EΦHMEPIΔA ΓNΩMHΣ AΓIAΣ ΠAPAΣKEYHΣ IΔIOKTHΣΙΑ: ΦIΛIΠΠOΣ ΛETZHΣ & ΣΙΑ O.E. EKΔOTHΣ ΔIEYΘYNTHΣ: ΦIΛIΠΠOΣ ΛETZHΣ ΣYNTAΞH: ΑΝΤΡΕΑΣ KATΣIKOΠOYΛOΣ, ΛITΣA KOYNEΛH, ΣOΦH ΛΕΤΖΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: MATINA XPHΣTOY EΔPA: Aμαρυλλίδος 31, Aγία Παρασκευή, τηλ.: , fax: , periskopisi.gr H εφημερίδα δε φέρει καμία ευθύνη για τις διαφημίσεις και ξένες καταχωρήσεις που δημοσιεύει. Oι διαφημιζόμενοι και τα διαφημιστικά γραφεία αναλαμβάνουν όλες τις ευθύνες απέναντι σε τρίτους και το δημόσιο για τις καταχωρήσεις αυτές. Οι απόψεις που εκφράζονται στα ενυπόγραφα άρθρα δεν εκφράζουν απαραίτητα και τη γνώμη της εφημερίδας. Χειρόγραφα, επιστολές, διαφάνειες και φωτογραφίες που αποστέλλονται προς δημοσίευση δεν επιστρέφονται. H εφημερίδα διατηρεί το δικαίωμα να περικόπτει τις επιστολές που δημοσιεύονται με την προϋπόθεση ότι δεν μεταβάλλεται το νόημά τους.

3 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ 6 Απριλίου ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ διανομή έγινε με άρτια οργάνωση, ομαλά Η και χωρίς ταλαιπωρία για τους πολίτες. Διανεμήθηκαν συνολικά 70 τόνοι προϊόντων σε 1200 πολίτες. Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο διανομής από νωρίς το πρωί, δέχτηκε τις ευχαριστίες και τα θετικά σχόλια εκατοντάδων πολιτών σχετικά με αυτή την πρωτοβουλία του Δήμου μας. Σε δήλωσή του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απρόσκοπτη και άψογα οργανωμένη διαδικασία διανομής και τόνισε ότι στο πλαίσιο της εξασφάλισης φθηνών προϊόντων για όλους τους δημότες και κατοίκους η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και στο άμεσο μέλλον. Τον συντονισμό της όλης διαδικασίας υποδοχής παραγγελιών και διανομής προϊόντων, είχε το γραφείο Αντιδημάρχου Επικοινωνίας- Καθημερινότητας Ελευθερίας Παπαδοπούλου. Στην πρόσκληση του Δημάρχου για εθελοντική συνεισφορά, ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό δημότες και κάτοικοι της πόλης μας, οι πρόσκοποι, υπάλληλοι του Δήμου από τον Σύλλογο εργαζομένων στη καθαριότητα και από τον Σύλλογο εργαζομένων στο Δήμο, μέλη του Σώματος Ελλήνων Οδηγών, εκπρόσωποι τοπικών Περιβαλλοντικών-Πολιτιστικών Συλλόγων: Από το Σύλλογο Τσακού, ο Πρόεδρος κ. Σαββίδης, ο Γραμματέας κ. Μίχας και ο κ. Μπεθάνης, από το Συλλόγο Κοντοπεύκου, ο Αντιπρόεδρος κ. Μάρκου, από το Σύλλογο Πευκακίων, ο Πρόεδρος κ. Μπακογιάννης και η Αντιπρόεδρος κα. Γεωργακοπούλου και από το Σύλλογο του Αη Γιάννη, ο κ. Τζοβάρας. Η Δημοτική Αστυνομία κατεύθυνε και συντόνιζε την ομαλή ροή αυτοκινήτων και πεζών στο χώρο διανομής. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής ευχαριστεί όλους θερμά καθώς η συνεισφορά τους ήταν πολύ σημαντική και συνετέλεσε αποφασιστικά στην επιτυχία της διαδικασίας διανομής. Παρόντες και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Βουτσινάς και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κωβαίος, ο επικεφαλής της Παράταξης «Νίκη για την Αγία Παρασκευή» Γιάννης Σταθόπουλος, ο Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ Βασίλης Σάρκουλας και ο Δημοτικός Σύμβουλος Τίμος Κωστόπουλος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής «η επιτυχία της διοργάνωσης και η μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών μας δίνουν το κίνητρο και την δύναμη να υλοποιήσουμε και άλλες παρόμοιες δράσεις που προάγουν την ιδέα της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού με τελικό στόχο μας, να προσφέρουμε δραστικές λύσεις και μέτρα κοινωνικής στήριξης».

4 4 6 Απριλίου 2012 ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίας Παρασκευής, εύχεται στους συμπολίτες μας ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, δύναμη και κουράγιο για τις δύσκολες μέρες που περνάμε. Στις μέρες μας, η κοινωνική ευαισθησία και η εθελοντική προσφορά είναι όσο ποτέ απαραίτητες. Mε συναίνεση, σύνθεση απόψεων και σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες, θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα. Ζωή Φωτεινού - Γραμματέας l Γιάννης Βουτσινάς - Πρόεδρος l Άννα Γάκη - Αντιπρόεδρος ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΑΞΙΕΣ, ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ. Τιμολέων (Τίμος) Κωστόπουλος Δημοτικός Σύμβουλος Υπεύθυνος Κοινωνικού Παντοπωλείου Με ευκαιρία τις Άγιες Ημέρες, εύχομαι σε όλους μας να έχουμε Υγεία, Δύναμη και Υπομονή για να ξεπεράσουμε τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε. Η διάθεσή μας για προσφορά, υλική και ηθική στον συνάνθρωπό μας πρέπει να αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα. Γεράσιμος Βλάχος Φαρμακοποιός Δημοτικός Σύμβουλος Αγαπητοί συνδημότες Εύχομαι το Πάσχα να γίνει για όλους το αληθινό «πέρασμα» σε μια καλύτερη ζωή και η Ανάσταση να σηματοδοτήσει περισσότερο Φως στην πατρίδα μας. Ελένη Ι. Δάβαρη Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα! Βασίλειος Σάρκουλας Πρόεδρος Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Αγίας Παρασκευής Δημοτικός Σύμβουλος

5 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ 6 Απριλίου ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής πραγματοποιήθηκε η συζήτηση που οργάνωσε η Ένωση Γονέων και ο Δημοκρατικός Γυναικείος Σύλλογος Αγίας Παρασκευής με θέμα: ΕΛΕΥΘΕ- ΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Οι ομιλητές κ.κ. Μαρίνα Τσίγκα-Εκπαιδευτικός, 1η Αντιπρόεδρος του ΕΣΥΝ και Κώστας Αρβανίτης-Δημοσιογράφος, μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ, με αμεσότητα και ζεστασιά παρέθεσαν στοιχεία, ενημέρωσαν και- το κυριότερο- ανέπτυξαν με τους παρευρισκόμενους έναν πλούσιο διάλογο, οπλίζοντας όλους μας με επιχειρήματα και ανοίγοντάς μας δρόμους σκέψης και δράσης για το εξαιρετικά σοβαρό θέμα που απασχολεί κάθε γονιό και που οφείλει να αντιμετωπιστεί- ως κοινωνικό φαινόμενο σε έξαρση- συντεταγμένα, όχι μόνο από τα φυσικά πρόσωπα που εμπλέκονται αλλά και από την οργανωμένη κοινωνία (δήμος, σχολεία, φορείς). Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων ευχαριστεί τον Δημοκρατικό Γυναικείο Σύλλογο για την αποδοτικότατη συνεργασία, τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.κ. Β.Γιαννακόπουλο, Γ.Σταθόπουλο, Σ.Ησαΐα, Μ.Δημητρίου, Μ.Γαβρά που παρευρέθηκαν και συνέβαλαν στον διάλογο, όλους τους παρόντες που με θέρμη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και δεσμεύεται ότι σε εύλογο χρονικό διάστημα θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο και στα σχολεία ώστε να δημιουργηθεί ένα μέτωπο υπεράσπισης των παιδιών μας από την μάστιγα των ναρκωτικών. Για εμάς, η όλη εκδήλωση θα θεωρηθεί επιτυχημένη αν έστω και ένα παιδί σωθεί, αν έστω και ένα παιδί πει το «ΟΧΙ» την επίμαχη στιγμή, εάν συμβάλουμε ώστε να παραμείνει το βλέμμα των παιδιών μας καθάριο και η σκέψη τους διαυγής. Για το Διοικητικό Συμβούλιο Η Πρόεδρος: Αύρα Μπασακίδου-Καράμπελα Η Γεν. Γραμματέας: Δέσποινα Μαντζανά-Πέπονα Εύχομαι σε όλους τους συνδημότες μου Καλό Πάσχα και το Αναστάσιμο Φως να φέρει Ανάσταση στις ψυχές μας Διονύσιος Λέκκας Δημοτικός Σύμβουλος Αντιπρόεδρος Παιδικών Σταθμών Το φως της Ανάστασης να ζεστάνει τις καρδιές μας! Καλό Πάσχα Κων/νος Τσιαμπάς Υποστράτηγος ε.α. Δημοτικός Σύμβουλος Χρόνια Πολλά Καλή Ανάσταση με υγεία και δύναμη Ελευθερία Παπαδοπούλου Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας και Εξυπηρέτησης του Πολίτη

6 6 6 Απριλίου 2012 ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΚΘΕΣΗ UNICEF «Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 2012» Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF παρουσίασε για πρώτη φορά την Έκθεση «Η Κατάσταση των Παιδιών στην Ελλάδα 2012» Η που συντάχθηκε για λογαριασμό της σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και σκιαγραφεί την κατάσταση των παιδιών στην Ελλάδα σήμερα, καθώς και πρωτοβουλίες για τον εμβολιασμό των παιδιών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Την παρουσίαση έκαναν: ο Πρόεδρος της UNICEF κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, ο Γεν. Διευθυντής κ. Ηλίας Λυμπέρης, ο καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Δημοσθένης Δασκαλάκης και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και Δήμαρχος Καλλιθέας κ. Κώστας Ασκούνης. Η Έκθεση εξετάζει το βαθμό που η ελληνική νομοθεσία και πολιτικές συμβάλλουν στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών και συγκλίνουν προς τις επιταγές της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Εξετάζονται ομάδες παιδιών που επηρεάζονται από συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού και δίνεται μια γενική εικόνα των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στα παιδιά. Η έκθεση καταλήγει σε προτάσεις για στοχευμένες πολιτικές αντιμετώπισης από την πολιτεία για τη βελτίωση της θέσης των παιδιών. Τα κύρια σημεία της Έκθεσης είναι τα εξής: 4 Ο πληθυσμός των παιδιών στην Ελλάδα μειώθηκε από 32% του συνολικού πληθυσμού το 1961 σε 19% το 2001 και 17,4% το 2011 σύμφωνα με εκτιμήσεις. 4 Τα νοικοκυριά στην Ελλάδα από το 1960 και μετά συρρικνώθηκαν κατά ένα μέλος, από 3,78 το 1961 σε 2,65 μέλη ανά νοικοκυριό το Μεταξύ 1991 και 2001 το ποσοστό των νοικοκυριών χωρίς παιδιά κάτω των 15 ετών αυξήθηκε κατά 27,5%. 4 Τα παιδιά στην Ελλάδα, σήμερα, αποτελούν μια ηλικιακή μειονότητα σε ένα πληθυσμό που διαρκώς γερνάει. 4 Τα διαζύγια στην Ελλάδα από το 0,7/ ανά χίλιους κατοίκους που βρίσκονταν το 1981, έχουν φτάσει το 2008 στο 1,2. 4 Στο 61,4% τουλάχιστον των διαζυγίων υπάρχουν παιδιά. Από την έκθεση προκύπτει, επίσης, ότι: 4 Τα μονογονεϊκά νοικοκυριά επηρεάζονται περισσότερο από την φτώχεια. 4 Το ποσοστό της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα είναι 23% ενώ αντίστοιχα για το σύνολο της Ευρώπης είναι 20,5%. Στην χαμηλότερη θέση είναι η Βουλγαρία με 26,8% και στην καλύτερη θέση η Δανία με 10,9% (Eurostat, 2010). 4 Οι ανήλικοι κάτω από το όριο της φτώχειας στην Ελλάδα υπολογίζονται σε (Eurostat, 2010). 4 Φτωχά νοικοκυριά είναι το 20,1% του συνόλου. Το 33,4% των φτωχών νοικοκυριών είναι μονογονεϊκά. 4 Το 2010 το 28,7% των νοικοκυριών με παιδιά βρισκόντουσαν σε φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό. Ιδιαίτερα στα νοικοκυριά με παιδιά ετών το ποσοστό εκτινάσσεται στο 34,7% (Eurostat). Όσον αφορά στην παιδική εργασία, και με βάση στοιχεία του Συνηγόρου του Πολίτη, υπολογίζεται ότι οι ανήλικοι εργαζόμενοι στην Ελλάδα ξεπερνούν τις ΕΕΔΥΕ Επιτροπή Ειρήνης Αγίας Παρασκευής Μεσογείων ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό τη παρουσία του αμερικάνικου πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου «Enterprise» στο λιμάνι του Πειραιά, λίγες μόνο μέρες μετά την αναχώρηση της Νατοϊκής δύναμης κρούσης του Ατλαντικού. Γίνεται ολοένα και ποιο φανερό ότι η αμερικανονατοϊκή συμμαχία βρίσκεται σε επιφυλακή στη Μεσόγειο και στον Περσικό κόλπο, προετοιμάζοντας το ενδεχόμενο επίθεσης κατά του Ιράν. Καταγγέλλουμε την ελληνική κυβέρνηση, για άλλη μια φορά, που δίνει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών. Τα λιμάνια μας και τα εδάφη μας γίνονται ορμητήρια ενάντια σε άλλες χώρες, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το λιμάνι της Σούδας που χρησιμοποιήθηκε για επίθεση ενάντια στη Λιβύη. Καλούμε το λαό σε επαγρύπνηση για να μην περάσουν τα σχέδια των μακελλάρηδων, για να απαιτήσουμε πιο ενεργά την αποδέσμευση της χώρας από τον αμερικανονατοϊκό εναγκαλισμό, την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων από το εξωτερικό και το κλείσιμο όλων των βάσεων. Οδηγίες για συντήρηση χύμα πατάτας - όσπριων Αν πήρατε σήμερα από τη διάθεση αγροτικών προϊόντων του Δήμου Αγ. Παρασκευής πατάτες και όσπρια θα πρέπει να γνωρίζετε: 4 Οι πατάτες αυτό τον καιρό δεν πρέπει να μένουν έξω στο φως, γιατί θα πρασινίσουν και θα βλαστήσουν. Βάλτε τις σε δροσερό και σκοτεινό υπόγειο (αν έχετε) ή καλύτερα αν χωράνε στις φρουτολεκάνες του ψυγείου σας. 4 Τα όσπρια που πήρατε είναι χύμα, άρα δεν είναι απεντομωμένα. Αν τα βάλετε στα συνηθισμένα ντουλάπια της κουζίνας σε λίγο καιρό, θα γεμίσετε με έντομα. Θα πρέπει πρώτα να τα βγάλετε από τις νάιλον σακούλες και να τα βάλετε σε πάνινες (από παλιές μαξιλαροθήκες). Μέσα στις σακούλες τυλίξτε σε χαρτοπετσέτες και βάλτε κατά προτίμηση μερικά πλακίδια καμφοράς (από το Φαρμακείο) ή άλλα σκωροκτόνα και τοποθετήστε τις μέσα σε χαρτόκουτο ρίχνοντας απ έξω πάλι μερικά πλακίδια. Αν αργήσετε να τα καταναλώσετε, ελέγχετε και αλλάζετε τα πλακίδια που σώνονται. Βέβαια το χαρτόκουτο το βάζετε κάπου, (αποθήκη, ντουλάπι) που να μη σας ενοχλεί η μυρωδιά της καμφοράς. Μπορείτε βέβαια αντί για όλα αυτά, αν έχετε χώρο να τα βάλετε στο ψυγείο, ή σε πολύ δροσερό υπόγειο, αν και προσωπικά θεωρώ ότι και για το υπόγειο πρέπει να ακολουθήσετε την παραπάνω διαδικασία για μεγαλύτερη σιγουριά. Τούλα Καλογερά, Γεωπόνος

7 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ 6 Απριλίου Άνεργοι, Ανεργία και εξαγγελίες του Δήμου Με μια ανακοίνωση, που θέλει να κερδίσει εντυπώσεις, χωρίς όμως να δείχνει πως έχει γνώση των συνεπειών της στους άνεργους συνδημότες μας, εξαγγέλλεται η σύσταση «Δικτύου Αντιμετώπισης της Ανεργίας στην πόλη μας», από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής. Αυτό γίνεται κάτω από την πίεση της πραγματικότητας, αλλά και από την βούληση της Δημοτικής Αρχής να παρέμβει με κάποιο τρόπο στο πρόβλημα της ανεργίας. Χωρίς, από ότι φαίνεται, να έχει προηγηθεί συζήτηση με τα έμπειρα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας, να ενημερωθεί για τις δυνατότητες, αλλά κυρίως τα εργαλεία που διαθέτει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο Δήμος μας για να βοηθήσει τους ανέργους, προχώρησε σε εξαγγελίες. Με επίκληση την ανάγκη ποσοτικής και ποιοτικής καταγραφής της ανεργίας στην πόλη μας, καλεί τους ανέργους να «δηλωθούν» στο δήμο, υποσχόμενος την επανένταξη στην αγορά εργασίας, που όλοι οι άνεργοι επιζητούν. Είναι φανερό πως με αυτή την εξαγγελία διολισθαίνει στο επικίνδυνο μονοπάτι των υποσχέσεων χωρίς πραγματικό αντίκρισμα. Ακόμα χειρότερα, δημιουργεί προσδοκίες σε μια κοινωνική ομάδα που βιώνει την εξουθενωτική κατάσταση της ανεργίας. Οι δυνατότητες του δήμου είναι και συγκεκριμένες και περιορισμένες. Είναι αυτές με τις οποίες όλα αυτά τα χρόνια, η Κοινωνική Υπηρεσία, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αντιμετωπίζει τους ανέργους που προσφεύγουν σ αυτήν. Τους προσφέρει ατομική ψυχολογική υποστήριξη για την ανάκτηση της χαμένης αυτοπεποίθησης. Τους παραπέμπει σε άλλες υπηρεσίες «δια βίου μάθησης» για την απόκτηση και άλλων δεξιοτήτων και τους βοηθά να συντάξουν ένα σωστό βιογραφικό για την αξιοποίηση όλων των προσόντων τους. Παράλληλα τους ενημερώνει για τα προγράμματα απασχόλησης που ανακοινώνει ο ΟΑΕΔ και οι άλλες κρατικές υπηρεσίες. Όλα αυτά, παρ ότι είναι σημαντικά, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ΑΝΕΡΓΙΑ, που σήμερα έχει εξελιχθεί στο σημαντικότερο κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα της χώρας. Σαν τέτοιο μόνο η πολιτεία διαθέτει τα εργαλεία για την αντιμετώπισή της. Ο ρόλος του δήμου γίνεται ιδιαίτερα σημαντικός, στο βαθμό που ιεραρχήσει ως μείζον το πρόβλημα και αναζητήσει Κοινοτικά και Κρατικά προγράμματα για την ανεργία, τα οποία να αναλάβει να τα υλοποιήσει ως άμεσος ή έμμεσος αποδέκτης μαζί με άλλους φορείς. Επίσης να διεκδικήσει προγράμματα «δια βίου μάθησης» και επαγγελματικής επανακατάρτισης, αλλά και να αξιοποιήσει προγράμματα που προσφέρει η Γ.Γ. Νέας Γενιάς. Ο μοναδικός όμως σύμβουλος που είχε την γνώση να αναζητήσει προγράμματα και να συντάξει Τεχνικά Δελτία «έφυγε», χωρίς να γνωρίζουμε Επέτειος σύσταση του πρώτου επισήμου Στρατοπέδου των Ελλήνων Τ ην 8η Απριλίου 2012, Κυριακή των Βαΐων, στο Πάπαρι Μαντινείας του Δήμου Τριπόλεως, εορτάζεται η Επέτειος της σύστασης του πρώτου επισήμου Στρατοπέδου των Ελλήνων υπό του Πολεμάρχου Θεοδώρου Κολοκοτρώνη. Το Πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων: 4 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγ. Νικολάου Πάπαρι. 4 Μνημόσυνο στη θέση «ΒΡΥΣΗ». 4 Κατάθεση στεφάνων από τους Εκπροσώπους των Πολιτικών, Αστυνομικών και Στρατιωτικών Αρχών. 4 Απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του Δημ. Σχολείου. 4 Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κυρία Αικατερίνη Τράκα - Σκαραμαγκά. 4 Λαϊκοί χοροί στην πλατεία του Χωριού από το Χορευτικό Τμήμα της Αδελφότητς των Απανταχού Παπαραίων. 4 Προσφορά γλυκισμάτων αναψυκτικών και δεξίωση των παρευρισκομένων. Μιχάλης Γαβράς Ορθοπαιδικός Χειρουργός Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής, μέχρι αυτή τη στιγμή αν και ποιος έχει αναλάβει να τον αντικαταστήσει και να κάνει την δουλειά που του είχε ανατεθεί. Μάλλον κανένας. Ακόμα και στην περίπτωση, που κάποιο τέτοιο πρόγραμμα εργασίας καταφέρει να αναλάβει ο Δήμος να το υλοποιήσει, η πρόσκληση θα πρέπει να απευθυνθεί σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ. Η ενημέρωση μόνο των ανέργων που έχουν γραφτεί στις λίστες του δήμου, αποτελεί πράξη καταδικαστέα και δίκαια μπορεί να χαρακτηριστεί πως αποτελεί μεροληπτική συμπεριφορά. Είναι γεγονός πως η ΑΝΕΡΓΙΑ αποτελεί την ακραία μορφή προσωπικής και κοινωνικής απόγνωσης και η δημοτική αρχή πέρα από ανέξοδες εξαγγελίες θα πρέπει να διασφαλίσει την απαραίτητη υποδομή, ενισχύοντας την αποδεκατισμένη Κοινωνική Υπηρεσία με το αναγκαίο και ικανό προσωπικό, να αναζητήσει και να υλοποιήσει ακόμα και τα πιο μικρά προγράμματα ενίσχυσης των ανέργων από όπου και αν προσφέρονται. Και αυτά δεν εξαγγέλλονται. Πραγματοποιούνται και προσφέρονται στους άνεργους της πόλης χωρίς τυμπανοκρουσίες. Αγία Παρασκευή Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ Το μέλλον είναι εδώ και έχουμε μια πρόκληση να αντιμετωπίσουμε. Η κοινωνία πρέπει να αλλάξει τώρα, για τη γενιά μας, και όχι για τις επόμενες γενιές. Αυτό είναι το χαρακτηριστικό της κάθε αριστερής αγωνίστριας και του κάθε αριστερού αγωνιστή. Μάχεται για το τώρα και όχι για το μέλλον των θρησκευτικών και πολιτικών - παραδεισένιων υποσχέσεων. Τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Το «αργότερα» δεν υπάρχει. Αν θέλουμε το «αργότερα» να είναι δικό μας, της κοινωνίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της κοινοκτημοσύνης δεν υπάρχουν περιθώρια, δεν μας δίνονται ευκαιρίες ιστορικής «τεμπελιάς». Ο θάνατος του συντρόφου μας Γιάννη Μπανιά, που τόσα πρόσφερε στην υπόθεση της κομμουνιστικής ανανέωσης, μας γεμίζει ανυπομονησία. Προσοχή ανυπομονησία και όχι νευρική αντίδραση και ανικανοποίητη βιασύνη. Ανυπομονησία και όχι μελαγχολική «αταραξία» επειδή το μέλλον, και καλά, θα είναι κάποτε δικό μας. Η ανυπομονησία μας αυτή θα είναι το ύφος μας απέναντι στα πολιτικά πράγματα, στις τεχνικές της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας, με αυτό το ύφος θα απευθυνθούμε στο λαό και τις εργαζόμενες τάξεις που διψάνε για ένα ελπιδοφόρο μέλλον που να το βλέπουν και σήμερα μπροστά τους. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΝΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

8 8 6 Απριλίου 2012 ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Η ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ του Δρ. Γιώργου Γεωργίου* Καθώς ο κλοιός σφίγγει και η ύφεση προβλέπεται να είναι βαθιά και μακρόχρονη, χωρίς κανείς σοβαρός οικονομολόγος να προβλέπει ημερομηνία εξόδου από αυτή, υπάρχουν ορισμένες αλήθειες που προκαλούν και πρέπει να αναδυθούν, προκειμένου έστω και τώρα αν και ομολογουμένως αργά, να γίνουν αντιληπτές στην κοινωνία και να προωθηθούν κατεπειγόντως οι αναγκαίες διορθωτικές κινήσεις. Ορισμένοι αριθμοί επιβεβαιώνουν τα τραγικά αδιέξοδα που έχουν περιέλθει οι πολίτες. Πάνω από 25 συνάνθρωποι μας αυτοκτόνησαν, μέσα σε ένα χρόνο, κάτω από την πίεση των χρεών και των απαιτήσεων των τραπεζών και των συν αυτών εισπρακτικών εταιρειών, εξαιτίας των παράνομων και τοκογλυφικών χρεώσεων από τις τράπεζες. Χιλιάδες συνανθρώπων μας βρίσκονται σε καθεστώς ψυχολογικής κατάθλιψης-κατάρρευσης, αδυνατώντας όχι μόνο να πληρώσουν τα δάνεια αλλά και την ίδια την διατροφή τους. Είδατε να ευαισθητοποιήθηκαν οι τράπεζες γι αυτό ή να άλλαξαν τακτική από την τραγικότητα των αριθμών και συμβάντων; Όχι βέβαια! Σε έχουν ανέλθει οι δανειολήπτες που έχουν φτάσει σε απόγνωση και αδυναμία εξυπηρέτησης των χρεών τους, εξαιτίας των υπέρογκων τοκογλυφικών επιτοκίων και πολλών άλλων παράνομων χρεώσεων από τις τράπεζες, πάνω στους οποίους πέφτουν σαν τις ύαινες για να κατασπαράξουν τις μικρές περιουσίες τους συνήθως μια μικρή κατοικία και σε άλλους τόσους ανέρχονται ήδη τα θύματα που καταστράφηκαν οικονομικά λόγω των τοκογλυφικών δανείων. Eίδατε να απασχολεί τις τράπεζες αυτό Αναστάσιμες ευχές για υγεία, αισιοδοξία και ελπίδα! Γιάννης Γουργούλης Δημοτικός Σύμβουλος ή μάλλον το χρησιμοποιούν για να εφευρίσκουν τρόπους πιο στυγνής ακόμη εκμετάλλευσης (επιμήκυνση της περιόδου με υπέρογκες επιβαρύνσεις); Χωρίς αμφιβολία αυτό γίνεται! Σε ανέρχονται συνολικά τα Ελληνικά νοικοκυριά που στενάζουν κάτω από την αιμοδιψή εκμετάλλευση των επίσημων τοκογλύφων που είναι οι τράπεζες έχοντας χρεωθεί πάνω από 250 δις Ευρώ, χρέη τα οποία στην πλειονότητά τους είναι καρπός παράνομων, καταχρηστικών και τοκογλυφικών χρεώσεων. H βραδυφλεγής βόμβα είναι έτοιμη να εκραγεί, όλοι βλέπουν το φιτίλι που ζυγώνει αλλά ορισμένοι φαίνεται ότι το απολαμβάνουν, ενώ άλλοι προσεύχονται να μην σκάσει σε αυτούς και ας σκάσει όπου αλλού. Αλήθεια διερωτήθηκε κανείς απ αυτή την κρίση γιατί διαφυλάχτηκαν ως κόρη οφθαλμού οι τράπεζες και εν γένει το τραπεζικό σύστημα; Γιατί ακόμη και αυτή η τελευταία ευνοϊκή τροπολογία του άρθρου 49 για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή, ύστερα από παραίνεση της τρόικας που υπεραμύνεται ανοικτά τα συμφέροντα των τραπεζών, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στους πολίτες; Είναι δυνατόν να αποσύρεται αιφνιδιαστικά και με το έτσι θέλω, μια επίσημη νομοθετική πρόταση της Κυβέρνησης, επειδή ορατές-αόρατες δυνάμεις βάζουν βέτο; Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτό τον τόπο; Αν φαινομενικά και μόνο κυβερνά η επίσημη Κυβέρνηση, στην πράξη όμως οι άλλες δυνάμεις, είναι προτιμότερο και να τους εκχωρηθεί και η εξουσία, να αναλάβουν, έναντι της κοινωνίας, πλήρως και τις ευθύνες της κατάρρευσης! Tι ουσιαστικά μέτρα πρότεινε η τρόικα, όλο αυτό τον καιρό για τις τράπεζες, και πόσο επέμεινε στην αναγκαιότητά τους ; Γιατί λέξη δεν είπε γι αυτές στην τελευταία λογοδοσία της τρόικας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο, ενώ λυσσαλέα για τον απλό λαουτζίκο και τους εργαζόμενους ζήτησε επιπλέον μειώσεις μισθών; Γιατί ενώ ο υπαλληλικός κόσμος, οι συνταξιούχοι αλλά και οι εργαζόμενοι, στελέχη και μεροκαματιάρηδες ιδιωτικοί υπάλληλοι, είδαν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να εξανεμίζονται, π π A - º ƒ à π A Ã. ª ƒ ƒπ & À ƒ ÚËÛË È Ï ˆÓ ËÏÒÛÂÈ ÂÈÛÔ Ì ÙÔ - º ψÛË ºª Ì /À. πø À 11 ñ.. ƒ À : ñ π.: URL: ñ ο τραπεζικός χώρος ελάχιστα επηρεάστηκε ενώ οι μεγάλοι τραπεζο-μέτοχοι βγήκαν ακόμη πιο κερδισμένοι, διατηρώντας τους προνομιακούς τους όρους και συμφέροντα; Τελικά διερωτάται κανείς ποιους εξυπηρετεί ο ιδιότυπος αυτός γιγάντιος δανεισμός της χώρας, ακόμη και πιο πάνω από τις πραγματικές μας ανάγκες; Mήπως τους ίδιους τους δανειστές, τις δανείστριες χώρες και το τραπεζικό σύστημα, εγχώριο και διεθνές; Οι τελευταίες αλήθειες που διοχετεύθηκαν στον τύπο από μεγαλοστελέχη της Γερμανικής οικονομίας και τραπεζών, για το πόσο η κρίση βοηθά τη γερμανική οικονομία και το τραπεζικό κεφάλαιο, βοήθησε να πέσουν οι μάσκες. Αυτά που υποστηρίζαμε εσωτερικά και δεν γινόμασταν πιστευτοί έρχονται τώρα οι ίδιοι οι Γερμανοί να τα επιβεβαιώσουν! Είναι όμως τώρα αργά, το χρέος και ο δανεισμός θα κοστίσουν για δεκαετίες ακριβά για μας και τα παιδιά των παιδιών μας! Δικαίως αναρωτιούνται οι πολίτες τι σημαίνει άραγε μεγαλύτερος δανεισμός, αν όχι μεγαλύτερα βάρη για τους ίδιους και διασφάλιση επιπλέον κερδών, για τους μετόχους των τραπεζών; Tελικά που διοχετεύονται τόσα υπέρογκα ποσά δις, στην ανάπτυξη και στους πολίτες ή απλά ανακυκλώνονται στο φαύλο κύκλο της τραπεζικής διαχείρισης που αυτοεξυπηρετείται και ομολογουμένως δεν προχωρά σε κανένα διαρθρωτικό μέτρο παρέμβασης, διασφαλίζοντας απλώς τα κεκτημένα; Τι πληρώνουμε με τόσο βαριά μέτρα, που είναι πια ασήκωτα για τους πολίτες και γιατί; Ποιος σοβαρός υπολογισμός έγινε για τις πραγματικές ανάγκες δανεισμού της χώρας, με βάση διεθνή standards; Mήπως τελικά δανειζόμαστε περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε εξυπηρετώντας αυτούς που προφασίζονται για τα μάτια, ότι ενοχλούνται ή ζορίζονται όταν μας δανείζουν, στη πράξη όμως αυξάνουν τα ταμεία τους και τα κέρδη, αποτελώντας μέρος μεγαλόπνοου σχεδίου που απειλεί την ίδια την εθνική κυριαρχία μας; Γιατί όταν ολοκληρώνεται ένας δανεισμός προετοιμάζεται ο αμέσως επόμενος; Όσο περνά ο καιρός και όσο ο κόσμος βιώνει όλο και πιο βαθιά, θα έλεγα απάνθρωπα, την κρίση, τότε θα αποκαλύπτεται η αλήθεια, δεν θα μπορούν πια να κρυφτούν τα τραγικά αδιέξοδα, ούτε οι πρωταγωνιστές και οι υποστηρικτές τους, που τα στήριξαν ή τα διαχειρίστηκαν, ανεχόμενοι. Tα περιθώρια ανοχής του λαού έχουν πλέον εξαντληθεί. Η περιθωριοποίησή του καλπάζει. Ας προβληματιστούμε βλέποντας ορισμένες διαδεδομένες πλέον πρακτικές. Οι μέθοδοι που ασκούνταν και συνεχίζουν στο μεγαλύτερο μέρος τους να ασκούνται από τις τράπεζες, προσιδιάζουν με πρακτικές οργανώσεων που δρούσαν έξω από τα όρια κάθε έννομου δικαίου. Καταχρηστικοί όροι στις συνάψεις συμφωνιών, παράνομες χρεώσεις, άνομες επι- 8

9 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΗ 6 Απριλίου Αναμένεται κάτι να αλλάξει στα τέλη κυκλοφορίας α τελευταία χρόνια είχατε μάθει να ακούτε για τρελές και αλλεπάλληλες Τ αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Τώρα φαίνεται ότι κάτι αλλάζει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τρόικα, όσο και οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών το ξανασκέφτονται. Έτσι δεν θα αποτελέσει έκπληξη αντί νέας μικρής ή μεσαίας μεσοσταθμικής αύξησης, να επέλθει τελικά πάγωμα ή και εκλογικευμένη μείωση των τελών κυκλοφορίας από τη νέα Κυβέρνηση για το Ούτως ή άλλως η τακτική των τριών τελευταίων ετών αποδείχτηκε «δώρον άδωρον» για το Δημόσιο, και όχι μόνον. Και αυτοί γιατί: Είδαν ότι «πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι» όπως λέει ο λαός. Στόχευαν, δηλαδή, να αυξήσουν εντυπωσιακά τα δημόσια έσοδα και αντ αυτού έκαναν «μια τρύπα στο νερό» και έπεσαν κιόλας μέσα Ο λόγος; Υπολογίζεται ότι για το 2011 κατατέθηκαν οι πινακίδες κυκλοφορίας περίπου οχημάτων. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης -αν και από όποιον δρόμο κι αν περάσετε θα δείτε αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες- το 2009 όταν είχαν επιβληθεί για πρώτη φορά τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας είχαν ακινητοποιηθεί περίπου οχήματα. Αλλά και από αυτά τα οχήματα που τελικώς συνεχίζουν να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους, υπάρχουν κάποιοι που αποφεύγουν με το «γνωστό ελληνικό δαιμόνιο» να πληρώσουν τα αναλογούντα στον κυβισμό του οχήματός τους τέλη κυκλοφορίας. Για παράδειγμα όσοι έχουν ή όσοι απέκτησαν ένα «παπάκι» πήγαν (ή πηγαίνουν ακόμη και τώρα) στην Εφορία και πλήρωσαν (ή πληρώνουν με πρόστιμο) το τέλος κυκλοφορίας των 22 ευρώ (στο διπλάσιο με το πρόστιμο) και κολλάνε το σήμα στο αυτοκίνητό τους. Nα σημειωθεί βέβαια ότι έτσι ρισκάρουν πως δεν θα τους ζητηθεί η βεβαίωση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Υπάρχει και άλλη κατηγορία που έχουν από καιρό ζητήσει έκδοση νέας αδείας κυκλοφορίας λόγω απώλειας ή κλοπής όπως και πινακίδων. Αυτοί αν και λιγότεροι με ανάληψη υψηλότατου ρίσκου, έχουν καταθέσει τις καινούργιες πινακίδες και τη καινούρια άδεια και έχουν αφήσει στο όχημά τους τις παλιές πινακίδες και την παλιά άδεια. Έχουν κολλήσει και ένα σήμα που προμηθεύτηκαν για ένα παπάκι και «δείχνουν παντελώς νόμιμοι», αρκεί να μην πέσουν σε εξονυχιστικό έλεγχο ή σε «διασταύρωση στοιχείων» απο περιπολικά της αστυνομίας που κινούνται στους δρόμους και «σκανάρουν» πινακίδες για τις οποίες έχει δηλωθεί απώλεια, αναφέρει το star.gr. Με αυτά και με εκείνα πάντως, τρόικα και υπουργείο Οικονομικών το «ξανασκέφτονται» βλέποντας για το 2011 ότι αύξησαν μεσοσταθμικά κατά 15% τα τέλη κυκλοφορίας και τα έσοδα που μπήκαν στα δημόσια ταμεία ήταν μόλις της τάξης του 4%. marketbeast.gr 8 βαρύνσεις και επαίσχυντες τοκογλυφικές πρακτικές, ήταν και συνεχίζουν να υφίστανται στην πλειονότητά τους, καταληστεύοντας το καταναλωτικό κοινό. Από το 1991 πλήθος δικαστικών αποφάσεων καταδίκαζε τις παρανομίες των τραπεζών, για τις οποίες όμως οι τράπεζες προκλητικά αδιαφορούσαν, συνεχίζοντας επιδεικτικά να παρανομούν, ενάντια στον ανήμπορο καταναλωτή. Οι εκφοβισμοί, οι απειλές, οι καταναγκασμοί και οι εκβιασμοί, έγιναν η καθημερινή πρακτική των τραπεζών για καθυπόταξη των καταναλωτών στις αισχροκερδείς και ενίοτε ληστρικές ορέξεις των. Παράλληλα, με την ένοχη ανοχή του κράτους, επιβεβαιώνονταν η διαρκής αντίληψη ότι ο αδικούμενος αδυνατεί να βρει το δίκιο του απέναντι στον ισχυρό. Από την πρώτη ημέρα που τέθηκε σε ισχύ ο Νόμος της Κατσέλη 3869/ 2010 για τη ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, έχουν κατατεθεί συνολικά αιτήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού με ελάχιστα αποτελέσματα. Λυσσαλέα οι τράπεζες πληρώνουν αδρά τη νομική τους υποστήριξη που μετακυλύουν άνετα και υπέρβαρα κατόπιν στους δανειολήπτες στα έξοδα διαχείρισης. Υπήρξαν, ευτυχώς, και κάποιες περιπτώσεις που κάποιοι βιοπαλαιστές αγωνίστηκαν ενάντια στο τέρας των τραπεζών και με μύριες δυσκολίες και θυσίες πέτυχαν συνεχείς και απανωτές επιτυχίες ενάντια στις άνομες και εγκληματικές καταχρήσεις των. Οι κρίσεις των δικαστηρίων δικαίωσαν και συνεχίζουν, ευτυχώς, για μεγάλο πλέον πλήθος προσφυγών να δικαιώνουν τα θύματα της στυγνής εκμετάλλευσης των τραπεζών, καθώς τα έμμισθα όργανά τους κατατροπώνονται ολοσχερώς στις δικαστικές αίθουσες. Επιπλέον η επιδίκαση αποζημιώσεων έκανε τις τράπεζες, εξαιτίας του ότι τις υποχρέωσε σε αποζημιώσεις των όσων εκμεταλλεύτηκαν, να αρχίσουν επιτέλους ταραγμένες να συμμορφώνονται με το δίκαιο και να απαλείφουν μερικούς από τους παράνομους και καταχρηστικούς όρους των προϊόντων τους. Είναι χαρακτηριστικό και το γεγονός ότι τη στιγμή που οι δανειολήπτες καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες να πληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους, οι τράπεζες εφευρίσκουν τρόπους να τους εκβιάζουν με πρόσθετες επιβαρύνσεις π.χ. ασφάλειες σπιτιών ακόμη και με δαπάνες που καμία σχέση δεν έχουν με την κτιριακή κατάσταση της οικίας ως περιουσιακό στοιχείο. Ως και επιθέσεις τρομοκρατίας εφευρίσκουν για να ασφαλίσουν σπίτια σε χωριά! Εκβιάζουν μάλιστα σε συμμόρφωση τους δανειστές, διαφορετικά τους σύρουν σε δικά τους ασφαλιστικά γραφεία που δουλεύουν για λογαριασμό τους έναντι υπέρογκων επιβαρύνσεων για τους δανειστές! Το χειρότερο, με τη μονοπωλιακή τους αυτή τακτική καταστρέφουν ένα ολόκληρο ασφαλιστικό κλάδο που στηρίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας! Όσο η κρίση θα βαθαίνει, οι πολίτες θα αναζητούν τις γενεσιουργές αιτίες της και την έξοδο από αυτή. Αυτό φαίνεται και λογικό και αυτοδίκαιο. Επειδή, όμως, στο μεταξύ, λύση δεν θα βρίσκεται αλλά και το χειρότερο η κρίση θα φουντώσει κι άλλο, τότε φοβούμαι πως ανάγλυφα αυτοί που θα επιβιώνουν και κερδοσκοπούν και όσοι τους στηρίζουν θα φαίνονται πια καθαρά τι ρόλο παίζουν και τι αποστολή έχουν. Ευτυχώς δεν θα μπορούν άλλο να κρύβονται, θα ξεκαθαρίσουν ποιοι είναι οι πατριώτες και αγωνιστές που νοιάζονται και με κόστος για τη χώρα τους και ποιοι είναι απλοί διαχειριστές που εξυπηρετούν τρίτους και εύκολα την εκχωρούν! Κάποτε οι τράπεζες και το τραπεζικό σύστημα θεωρούνταν μοχλοί ανάπτυξης τώρα έχουν εξελιχθεί και διεθνώς οργανισμοί ληστρικής εκμετάλλευσης. Όσο σιωπηρά το αποδεχόμαστε αυτό, χωρίς αντίδραση, τόσο η εκμετάλλευση θα φουντώνει! Αν λέμε ότι με το κούρεμα του χρέους γλιτώσαμε τυπικά τη χρεοκοπία, (γιατί επίσημα με τα μέτρα μετακυλήθηκε στη βέβαιη χρεοκοπία των πολιτών), πως θα αντιμετωπίσουμε το χρέος εκατοντάδων χιλιάδων δανειοληπτών, που στο μεταξύ έχουν καταρρεύσει; Τελικά τι μας εμποδίζει να προτάξουμε το παράδειγμα της Ισλανδίας όπου η Κυβέρνηση προχώρησε στο κούρεμα του χρέους των νοικοκυριών; Mήπως αυτό είναι ότι φοβούνται οι τράπεζες; Γιατί άλλα θέματα παρέμειναν και παραμένουν ανοικτά και αυτό λυσσαλέα επιχειρήθηκε να κλείσει; Όμως ποτέ δεν κλείνει μια ανοικτή πληγή και να θυμάστε ότι αναγκαστικά το ζήτημα της υπερχρέωσης των νοικοκυριών θα μπει και σύντομα στα κατεπείγοντα στο χειρουργείο, γιατί στο μεταξύ ο ασθενής, οι πολίτες δηλαδή, ψυχορραγούν! Θεωρώ ότι ήρθε πια η ώρα για τους πολίτες να στρατευτούν, όχι γενικά και αόριστα αλλά συγκεκριμένα και μαχητικά, κάτω από μεγάλα θέματα -προβλήματα- τραγικά αδιέξοδα που τους ταλανίζουν και να διεκδικήσουν δυναμικά λύσεις, γιατί αποδείχτηκε πως με την απλή διαχείριση, όχι μόνο αυτά δεν λύθηκαν αλλά επικίνδυνα γιγαντώθηκαν! *O Δρ Γιώργος Γεωργίου είναι Στέλεχος Ευρωπαϊκού Οργανισμού στις Βρυξέλλες και Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Πευκακίων Αγίας Παρασκευής. Οι απόψεις που εκφράζει στο άρθρο είναι προσωπικές

Παρασκευή - 14 Σεπτεμβρίου 2012 Aρ. Φύλλου 288 - Έτος ζ - Tιμή 1,00 ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Παρασκευή - 14 Σεπτεμβρίου 2012 Aρ. Φύλλου 288 - Έτος ζ - Tιμή 1,00 ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Μέτωπο κινητοποιήσεων κατά των νέων μέτρων σελ. 3 Μεγάλη ανταπόκριση στη συλλογή φαρμάκων

Διαβάστε περισσότερα

Πέντε Σύλλογοι αγωνιούν για τους ελεύθερους χώρους

Πέντε Σύλλογοι αγωνιούν για τους ελεύθερους χώρους E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Άπρακτοι έφυγαν πάλι οι γονείς του 2ου Γυμνασίου σελ. 2 Την Κυριακή της Ορθοδοξίας γιόρτασε

Διαβάστε περισσότερα

Συμβολική κατάληψη Δημαρχείων Καταλήψεις και το Σαββατοκύριακο, αν ανακοινωθούν νέα μέτρα

Συμβολική κατάληψη Δημαρχείων Καταλήψεις και το Σαββατοκύριακο, αν ανακοινωθούν νέα μέτρα E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Μεγάλη επιτυχία της Δημοτικής Αστυνομίας σελ. 2 Ο Δήμος Γεροσκήπου βραβεύει την Όλγα

Διαβάστε περισσότερα

Διαφορετική η παρέλαση της 28ης και στην Αγία Παρασκευή

Διαφορετική η παρέλαση της 28ης και στην Αγία Παρασκευή E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Στην επικαιρότητα και πάλι το κτήμα «Ιόλα» σελ. 2 Στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα

Άγνωστοι γρονθοκόπησαν τον Γιώργο Τσιμπουκάκη Άγνωστοι επιτέθηκαν και χτύπησαν, την

Άγνωστοι γρονθοκόπησαν τον Γιώργο Τσιμπουκάκη Άγνωστοι επιτέθηκαν και χτύπησαν, την E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Δωρεάν ΠΑΠ τεστ στα Δημοτικά Ιατρεία σελ. 4 Ανοικτή επιστολή νεφροπαθούς προς τον Δήμαρχο

Διαβάστε περισσότερα

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παραμένουν οι ταμπέλες των καταστημάτων

Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου παραμένουν οι ταμπέλες των καταστημάτων E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Με εξώδικη διαμαρτυρία απαντά ο Αλ. Μουστόγιαννης σελ. 7 Εκκρεμούν οι πληρωμές των καθηγητών

Διαβάστε περισσότερα

Σε δεινή κατάσταση τα οικονομικά των Δήμων

Σε δεινή κατάσταση τα οικονομικά των Δήμων E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 11 καθηγητές Φυσικής Αγωγής θέλει να προσλάβει ο ΠΑΟΔΑΠ σελ. 6 Σε παραίτηση καλεί τον

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή - 3 Φεβρουρίου 2012 Aρ. Φύλλου 258 - Έτος ζ - Tιμή 1,00 E BΔOMAΔIAIA E Φ HMEPIΔA Γ NΩMΗΣ Α Α Γ MEPIΔA

Παρασκευή - 3 Φεβρουρίου 2012 Aρ. Φύλλου 258 - Έτος ζ - Tιμή 1,00 E BΔOMAΔIAIA E Φ HMEPIΔA Γ NΩMΗΣ Α Α Γ MEPIΔA Απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής σελ. 2-3 «Yπάρχουν και πράγματα που πηγαίνουν κατά Θεού!» της Γωγώς Ατζολετάκη σελ. 8 E BΔOMAΔIAIA E Φ HMEP IΔA Γ NΩMHΣ Α ΓΙΑΣ Π ΑΡΑΣΚΕΥΗΣ E BΔOMAΔIAIA EΦHMEPIΔA

Διαβάστε περισσότερα

Διατήρηση της κοινωνικής συνοχής των συμπολιτών μας είναι ο πρωτεύον στόχος για το 2012»

Διατήρηση της κοινωνικής συνοχής των συμπολιτών μας είναι ο πρωτεύον στόχος για το 2012» E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 2η Συνάντηση Νέων Ευρωπαίων Καλλιτεχνών σελ. 5 «Ο Πιανίστας» 11/12 στο 3ο Γυμνάσιο σελ.

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο με πανελλαδική ακτινοβολία

Συνέδριο με πανελλαδική ακτινοβολία E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ «Ανατολικά της γεύσης» της Γωγώς Ατζολετάκη σελ. 30 Κατάληψη στο Δημαρχείο Αγίας Παρασκευής

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή - 23 Mαρτίου 2012 Aρ. Φύλλου 265 - Έτος ζ - Tιμή 1,00 ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Παρασκευή - 23 Mαρτίου 2012 Aρ. Φύλλου 265 - Έτος ζ - Tιμή 1,00 ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Ο Σύλλογος Μικρασιατών υπέρ της κατάθεσης στεφάνων σελ. 3 Από τον αυταρχισμό στον λαϊκισμό

Διαβάστε περισσότερα

Εξετάζεται η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ του κτιρίου της ΔΟΥ Χολαργού

Εξετάζεται η ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ του κτιρίου της ΔΟΥ Χολαργού E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Ο Μιχάλης Γαβράς μιλάει για το βιβλίο του Στεφ. Ληναίου σελ. 12 Ο Σύλλογος Μικρασιατών

Διαβάστε περισσότερα

Γιορτάστηκαν και φέτος τα Κούλουμα στην πόλη μας

Γιορτάστηκαν και φέτος τα Κούλουμα στην πόλη μας E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Εκστρατεία αποξήλωσης διαφημιστικών πινακίδων σελ. 2 Διαδημοτικό Κολυμβητήριο στο Λόφο

Διαβάστε περισσότερα

Άρση και επανεπιβολή απαλλοτρίωσης στο Ο.Τ. 118

Άρση και επανεπιβολή απαλλοτρίωσης στο Ο.Τ. 118 E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή ο Σπύρος Σγούρος σελ. 7 Ψήφισμα για την απόκτηση στάσης μετρό

Διαβάστε περισσότερα

Προβληματισμό προκαλεί το σφράγισμα 3 καταστημάτων

Προβληματισμό προκαλεί το σφράγισμα 3 καταστημάτων E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Μετεξέλιξη των Δημοτικών Ιατρείων σε κέντρα πρόληψης και αγωγής Υγείας σελ. 9 Επιστολή

Διαβάστε περισσότερα

«Να ξαναπάρουμε την πόλη μας πίσω» δήλωσε ο Βασίλης Γιαννακόπουλος στη Συνέλευση της Παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή»

«Να ξαναπάρουμε την πόλη μας πίσω» δήλωσε ο Βασίλης Γιαννακόπουλος στη Συνέλευση της Παράταξης «Μαζί για την Αγία Παρασκευή» Ανοικτή επιστολή προς τον Αντώνη Σαμαρά από τη Γωγώ Ατζολετάκη σελ. 13 The Artist, Κυριακή 9/12, 6.30 μ.μ. στο 3ο Γυμνάσιο σελ. 7 E BΔOMAΔIAIA E Φ HMEP IΔA Γ NΩMHΣ Α ΓΙΑΣ Π ΑΡΑΣΚΕΥΗΣ E BΔOMAΔIAIA EΦHMEPIΔA

Διαβάστε περισσότερα

Οι μηχανικοί του Συλλόγου Γονέων επανέρχονται για το 4ο Νηπιαγωγείο

Οι μηχανικοί του Συλλόγου Γονέων επανέρχονται για το 4ο Νηπιαγωγείο E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Δεκαεφτά μουσεία στο σπίτι σας σελ. 32 «Το σύνολο της κοινωνίας στο πλευρό των εργαζομένων»

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικά Τέλη: Μείωση 10% στις κατοικίες, 7% στις επιχειρήσεις Σημαντική ήταν μείωση των δημοτικών τελών που ενέκρινε το Δημοτικό

Δημοτικά Τέλη: Μείωση 10% στις κατοικίες, 7% στις επιχειρήσεις Σημαντική ήταν μείωση των δημοτικών τελών που ενέκρινε το Δημοτικό Προσφορά μαθητών του Αμερικανικού Κολεγίου σελ. 3 Σε διαθεσιμότητα 12 υπάλληλοι του Δήμου σελ. 6 E BΔOMAΔIAIA E Φ HMEP IΔA Γ NΩMHΣ Α ΓΙΑΣ Π ΑΡΑΣΚΕΥΗΣ E BΔOMAΔIAIA EΦHMEPIΔA ΓNΩMHΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

Καταλήψεις σε 8 σχολεία

Καταλήψεις σε 8 σχολεία E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ «Οδός Αγ. Ιωάννου, χάθηκαν τα οράματα, χάθηκε η λογική!» σελ. 7 Συνέντευξη τύπου από

Διαβάστε περισσότερα

Μείωση 10% στα δημοτικά τέλη

Μείωση 10% στα δημοτικά τέλη E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ «Πριν να γεννηθώ» της Εύας Σολδάτου από τη Γωγώ Ατζολετάκη σελ. 30 Παραστάσεις Καραγκιόζη

Διαβάστε περισσότερα

Ραντεβού για το Νοέμβρη «πήραν» οι γονείς του 3ου Δημοτικού που ζήτησαν συντήρηση του σχολείου τους

Ραντεβού για το Νοέμβρη «πήραν» οι γονείς του 3ου Δημοτικού που ζήτησαν συντήρηση του σχολείου τους E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Στο 7ο Νηπιαγωγείο για την Ημέρα των Ζώων σελ. 3 Δρομολογείται η ανέγερση του 6ου Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

Εξαπλώνεται το κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης και στο Δήμο Αγίας

Εξαπλώνεται το κίνημα κοινωνικής αλληλεγγύης και στο Δήμο Αγίας E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ «Ένας εντιμότατος κλέφτης» Κυριακή 18/3, 3ο Γυμνάσιο σελ. 7 Μέτρα για την πρόληψη των

Διαβάστε περισσότερα

Δυσαρέσκεια του Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού για θέματα καθαριότητας και αυτεπιστασίας

Δυσαρέσκεια του Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού για θέματα καθαριότητας και αυτεπιστασίας Συνάντηση Ζορμπά-Τζαβάρα για το κτήμα ΙΟΛΑ σελ. 4 E Με δεξίωση και μουσικές εκδηλώσεις ο εορτασμός της Πολιούχου σελ. 7 E OB M ΔO A ΦEHΦMHEM IΔA Σ ΑΠΡ Α Α ΣΡΚΑΕΣΥΚΗ ΕΣ Υ Η Σ BΔ AM Δ IAAΔ II AA I E P IE

Διαβάστε περισσότερα

2% μείωση στα Δημοτικά Τέλη 3 ευρώ το χρόνο μόνο η μείωση για τα νοικοκυριά επισημαίνει η Αντιπολίτευση

2% μείωση στα Δημοτικά Τέλη 3 ευρώ το χρόνο μόνο η μείωση για τα νοικοκυριά επισημαίνει η Αντιπολίτευση E B Δ O M A Δ I A I A E Φ H M E P I Δ A Γ N Ω M Η Σ Α Α Γ M E P I Δ A ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΝΩΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Ελληνικά προϊόντα; Για ξανασκεφτείτε το παρακαλώ! σελ. 8 «Ο Πολίτης Κέιν» Κυριακή 20

Διαβάστε περισσότερα

Ήταν Ιούνιος του 2011 όταν

Ήταν Ιούνιος του 2011 όταν Η Αναστασία Σιδηροπούλου μιλά στη Δ.Ο n σελ. 20 Εκτός λειτουργίας το Αλέξανδρος Κολυμβητήριο Άνω Λιοσίων, Μουσάτοφ: μετά την πλημμύρα Από τις Αχαρνές στο υπόγειo στο Γέιλ n σελ. 22 n σελ. 27 ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

BHMA. της Tοπικής Aυτοδιοίκησης του Σαρωνικού & της Aνατολικής Aττικής Mηνιαία Eφηµερίδα Eνηµέρωσης και Eπικοινωνίας

BHMA. της Tοπικής Aυτοδιοίκησης του Σαρωνικού & της Aνατολικής Aττικής Mηνιαία Eφηµερίδα Eνηµέρωσης και Eπικοινωνίας Φύλλο 194 Έτος 17ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 BHMA της Tοπικής Aυτοδιοίκησης του Σαρωνικού & της Aνατολικής Aττικής Mηνιαία Eφηµερίδα Eνηµέρωσης και Eπικοινωνίας Μια πρόταση µε εξαιρετική σχέση ποιότητας τιµής, το

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12 Δήμος Αγ. Δημητρίου ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12 27-2-2013 Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, Εν μέσω μιας πρωτοφανούς για τη χώρα μας οικονομικής,

Διαβάστε περισσότερα

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ενενήντα ανέργους σελ.

Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ενενήντα ανέργους σελ. ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 266 ΤΙΜΗ 0,10 Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ενενήντα ανέργους σελ. 12 Τρίμηνη απασχόληση, 200 ώρες εργασίας, 1.200 ευρώ σύνολο αποδοχών

Διαβάστε περισσότερα

Σ τις 22 Οκτωβρίου 1912 το Δημοτικό Συμβούλιο της

Σ τις 22 Οκτωβρίου 1912 το Δημοτικό Συμβούλιο της ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙΚΟ - ΟΡΑΜΑ ΤΕΥΧΟΣ 65 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Θεσσαλονίκη 100 χρόνια μετά Σ τις 22 Οκτωβρίου 1912 το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης συνεδρίασε έκτακτα και αποφάσισε να προτείνει

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη πρώτη στα σχολεία με ελλείψεις στα βιβλία

Επίσημη πρώτη στα σχολεία με ελλείψεις στα βιβλία Αχαρνές και Φυλή Επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ 12 χρόνια από τον φονικό σεισμό n σελ. 8 n σελ. 12-14, 19-22 ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΥΠΟΣ Σε ιδιώτες η διαχείριση των απορριμμάτων n σελ. 13 ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ www.doxthi.gr Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα