H Mπουγάδα Tου aι-bασίλη. ( ιασκευή του οµώνυµου βιβλίου της Ιωάννας Κυρίτση) Kinderella

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "H Mπουγάδα Tου aι-bασίλη. ( ιασκευή του οµώνυµου βιβλίου της Ιωάννας Κυρίτση) Kinderella"

Transcript

1 H Mπουγάδα Tου aι-bασίλη ( ιασκευή του οµώνυµου βιβλίου της Ιωάννας Κυρίτση) Kinderella

2 H ΜΠΟΥΓΑ Α ΤΟΥ ΆΙ-ΒΑΣΙΛΗ» ΡΟΛΟΙ: για 50 παιδιά και άνω Άι- Βασίλης: 1 Αφηγητές: 5 Ξωτικά: (5-8) Γράµµατα: (5-8) Παιδιά Αφρικής: (5-8) Παιδιά Ασίας: (5-8) Παιδιά Ευρώπης: (5-7) Παιδιά Αυστραλίας: (5-8) Παιδιά Αµερικής: (5-7) Τάρανδοι: 5 Kinderella

3 ΑΦΗΓΗΣΗ: Έξι µέρες έµειναν µέχρι την παραµονή της πρωτοχρονιάς, όλοι είναι ανέµελοι, στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και ψάλλουν τα κάλαντα. Όλοι; Εεεε, όχι κι όλοι. Γιατί σ ένα εργαστήρι, κάπου στο µακρινό Βόρειο Πόλο, οι προετοιµασίες είναι πυρετώδεις. Τα δώρα πρέπει να πακεταριστούν, οι τάρανδοι να δεθούν στο έλκηθρο, ο σάκος να γεµίσει, και η στολή του Άι-Βασίλη να σιδερωθεί Μουσική: ( Χορευτικό αφηγητών -Οι πέντε αφηγητές µπαίνουν στη σκηνή µε τη µουσική σαν να κάνουν παρέλαση,µε τα χέρια λυγισµένα και «γροθίτσες». - Κάνουν έναν κύκλο και παρατάσσονται σε ευθεία σειρά. Χεράκια στη µέση και κουνιούνται δεξιά και αριστερά - Κάθε ένας µε τη σειρά, κάνει ένα βήµα µπροστά, µια υπόκλιση και ένα βήµα πίσω να ξαναµπεί στη σειρά του. - Πιάνονται αγκαζέ και απλώνουν τα πόδια µπροστά εναλλάξ. - Τελειώνει η µουσική και όλοι µαζί πιασµένοι από το χέρι, υποκλίνονται! Αφηγητής 1: Αφηγητής 2: Κάθε χρόνο τέτοιες µέρες, λίγο πριν την αλλαγή, ετοιµάζεται να έρθει ο Άι-Βασίλης µας στη γη. Μη νοµίζετε,ξεχνάει και αυτός καµιά φορά. Γι αυτό, λίστα φτιάχνει πάντα και τα γράφει µε σειρά! Αφηγητής 3: Αφηγητής 4: ώρα, γράµµατα, πακέτα Έχει ένα σωρό δουλειές. Βλέπετε, σ όλου του κόσµου ταξιδεύει τις γωνιές! Και το έλκηθρο,πού βάζεις; Μήπως θέλει επισκευή; Και του Ρούντολφ η µυτούλα, δεν πρέπει να γυαλιστεί;

4 Αφηγητής 5: Όλοι µαζί Αµ το άλλο, δε σας το πα. Μα σαν κάτι να ακούω. Θέλει σίδερο η στολή! Ψίθυροι και φασαρία! Ξέρετε, αυτή που βάζει Ποιος ταράζει του Άι-Βασίλη Η κόκκινή του, η καλή! τη γλυκιά την ηρεµία; Μουσική 1. ( 2. ( Προτεινόµενες κινήσεις για χορευτικό: - Μπαίνουν στη σκηνή τα ξωτικά του Άι-Βασίλη,µε τα χεράκια στη µέση και γρήγορα βηµατάκια σαν ελαφρύ τρέξιµο. Κάνουν µια φορά το γύρο της σκηνής. - Παρατάσσονται στη σειρά το ένα δίπλα στο άλλο. Χοροπηδάνε στο ένα πόδι (εναλλάξ) και χτυπάνε τη φτέρνα ελαφρά. - Πιάνονται αγκαζέ, ζευγαράκια και κάνουν στροφούλες. - Το ένα ξωτικό ξαπλώνει κάτω µε τους αγκώνες να στηρίζουν το κεφάλι και το ζευγαράκι του περνάει σαν γέφυρα µε τα χέρια ψηλά,σαν να χαιρετάει. - Πιάνονται (ανά ζευγάρι) από το ένα χέρι, µία κλείνουν ακουµπώντας παλάµη, µία ανοίγουν. (επανάληψη 3-4 φορές) - Πιάνονται σε κύκλο και κάνουν µερικές στροφές και πριν τελειώσει το τραγούδι, αφήνουν χεράκια και ξαπλώνουν (σαν ξεθεωµένοι απ το χορό) (Απαγγέλουν τα ποιήµατα και φαίνονται πολύ αγχωµένοι ) Νανάκι 1: Έξι µέρες µόνο µείναν µέχρι την Πρωτοχρονιά! Πρέπει όλοι να βοηθήσουν να τελειώνει η δουλειά! Νανάκι 2: (απυθύνεται στο διπλανό) Έφερες το ξυπνητήρι; Ας µη χάνουµε καιρό. Κι έχω αφήσει κάτι δώρα, µες στη µέση, ένα σωρό.

5 Νανάκι 3: (στο διπλανό) Έψαξες µες στο µπαούλο; Χώθηκες πολύ βαθιά; ε σου είπα να κοιτάξεις πίσω από τα χαλιά; Νανάκι 5: (στο διπλανό) Έπλεξες καινούριες κάλτσες; Τύλιξες µια κουβερτούλα; Και το σώβρακό του βρήκες; Είναι άσπρο, µε µια βούλα! Νανάκι 4: (στο διπλανό) Βρήκες µάλλινη φανέλα; Όχι αυτή µε τη δαντέλα! Και ο σκούφος του πού είναι; Πω,πω πω Θα µου ρθει τρέλα! Νανάκι 6: (στο διπλανό) Γυάλισες τις µαύρες µπότες; Κρέµασες το παντελόνι; Θα του κάνει από πέρσι ή δε θα κουµπώνει η ζώνη; Νανάκι 7: (στο διπλανό) Νανάκι 8: (στον αέρα ) Βρήκες το πλεκτό σακάκι; Έκανα ό,τι µου είπες Ήταν µέσα στη ντουλάπα. φίλε µου αδελφικέ. Έστρωσες τα δυο µανίκια Όµως η καλή στολή του ή θα το φοράει σαν κάπα; έχει πάνω ένα ΛΕΚΕ! (Τα νανάκια, βάζουν τα χέρια στο στόµα και βγάζουν ένα επιφώνηµα τρόµου ΛΕΚΕ; Επαναλαµβάνουν όλα µαζί και τότε ακούγεται ο ήχος από ξυπνητήρι: ) Μουσική: 1. ( ) 2. ( ) Μπαίνει ο Άι-Βασίλης (µε σκούφο κόκκινο και γενειάδα, αλλά φορώντας πιτζάµες και παντοφλάκια.για κοιλιά βάλτε ένα µαξιλαράκι καναπέ µέσα από τη στολή Για γυαλάκια, πάρτε λίγο σύρµα πίπας λευκό και φτιάξτε τα µόνοι σας!)

6 Προτεινόµενες κινήσεις για χορευτικό: - Περπατάει αγουροξυπνηµένος, τρίβοντας τα µάτια και µε µεγάλα χασµουρητά. - Κρατάει «κουδουνάκια» (µουσικό όργανο) και χοροπηδώντας κάνει το γύρο της σκηνής. - Στέκεται µπροστά µε το ένα χέρι στη µέση,δείχνει µε το δάχτυλο προς το κοινό, κουνώντας το ρυθµικά µε τη µουσική. - Κάθεται σε µια καρέκλα και κάνει πως στρώνει τα γυαλιά του και σηµειώνει σε µια λίστα. - Στο σκηνικό έχουµε τοποθετήσει έναν µεγάλο σάκο µε γράµµατα. Κάνει πως πάει να τον σηκώσει και πως τον πιάνει η µέση του -Ανοίγει ένα γράµµα (φτιάξτε το τεράστιο)και κάνει πως διαβάζει. - Βάζει τα χέρια στο µέτωπο, σηκώνεται και κάνει πως κοιτάζει µακριά. Με τα δύο χέρια στη µέση, κουνάει την κοιλίτσα δεξιά και αριστερά. Κάνει ένα πήδηµα, γυρίζει πλάτη στο κοινό και κουνάει τον ποπό. - Με πήδηµα γυρίζει πάλι µπροστά, χαιρετάει τον κόσµο και υποκλίνεται. Άι-Βασίλης: Πω,πω νύστα που την έχω! Πρέπει όµως να βιαστώ. Μα που έχουν οι βοηθοί µου, τη στολή για να ντυθώ; (Ένα νανάκι,µπαίνει στη σκηνή και του αφήνει τη στολή στην καρέκλα. Ο Άι-Βασίλης την ανοίγει και βλέπει το λεκέ.) Ώχου τι µπελάς µε βρήκε! Μάλλον φταίει µια καµινάδα. Προλαβαίνω λέτε τώρα να τα βάλω για µπουγάδα; (Ο Άι Βασίλης τα πετάει σε ένα αυτοσχέδιο πλυντήριο, που µπορείτε να φτιάξετε από µια παλιά κούτα.) ***Ακούγεται ο ήχος από πλυντήριο που πλένει:

7 ΑΦΗΓΗΣΗ: Μετά από λίγο βγαίνει στην αυλή να απλώσει τη µπουγάδα του. (Βγαίνει το παιδί Άι-Βασίλης και κάνει πως απλώνει µικροσκοπικά ρούχα ) Μα }ιτάει καλα -καλά και δεν πιστεύει στα µάτια του. (Ο Άι-Βασίλης γουρλώνει τα µάτια και πιάνει το κεφάλι ) Τα ρούχα του κρέµονται στο σκοινί, είναι αγνώριστα. Έχουν γίνει µικρά, τόσο µικρά που δεν χωρούν να µπουν ούτε στο µικρό του δαχτυλάκι. (Βηµατίζει πέρα-δώθε ανήσυχος και ξαφνικά του έρχεται µια ιδέα ) Μα βέβαια, αυτό είναι. Θα ζητήσει βοήθεια από τα παιδιά όλης της γης. (Κάθεται στην καρέκλα και κάνει πως γράφει ) Στέλνει 5 όµορφα γράµµα ζητώντας από τα παιδιά της Αφρικής ένα πουκάµισο, από τα παιδιά της Ασίας µάλλινες κάλτσες, από τα παιδιά της Αµερικής ένα σακάκι µε ζεστές γούνες, από τα παιδιά της Αυστραλίας ένα µακρύ παντελόνι, και από τα παιδιά της Ευρώπης ένα σκούφο. Όλα σε µεγάλο νούµερο! Μουσική: ( (Βγαίνουν στη σκηνή τα παιδιά που είναι ντυµένα γράµµατα) Προτεινόµενες κινήσεις για χορευτικό: - Μπαίνουν στη σκηνή µε γρήγορο βηµατισµό κουνώντας τα χέρια πάνω-κάτω σαν να πετάνε. Κάνουν 2 φορές το γύρο της σκηνής - Μπαίνουν σε ευθεία, απλώνουν το ένα χέρι ψηλά, το άλλο κάτω και κάνουν στροφές γύρω από τον εαυτό τους. - Χωρίζονται σε ζευγαράκια και χορεύουν αγκαζέ. - Το ένα παιδί κάθεται στα γόνατα. Με το ένα χέρι ψηλά, πιάνει το ζευγάρι του, που κάνει όρθιο στροφές. Έπειτα αλλάζουν θέσεις. - 2 παιδάκια µένουν καθιστά και κάνουν πως πετάνε, ενώ τα υπόλοιπα στροβιλίζονται γύρω τους πιασµένα σε κύκλο. - Στο κλείσιµο του τραγουδιού, όλα τα γραµµατάκια πιάνονται από το χέρι, µπαίνουν στη σειρά και πηδάνε µια φορά µε τα χέρια ψηλά. Γραµµατάκι 1 Γραµµατάκι 2 Τι απρόσµενη χαρά! Η δική µου αποστολή Γραφτήκαµε στα ξαφνικά είναι στην Αµερική! Και µας στέλνει ο Άι-Βασίλης Κι έχω µια τροµάρα πλείστη σ ολου του κόσµου τα παιδιά! Αν βρεθώ σε ουρανοξύστη;

8 Γραµµατάκι 3 Γραµµατάκι 4 Μου πανε πως ταξιδεύω, Ο δικός µου προορισµός για τη µακρινή Ασία! πάντως είναι πιο ζεστός. Λέτε να χει κι εκεί πέρα, Στην Αφρική πρέπει να φτάσω Κρύο, χιόνι κι υγρασία; και τον ήλιο ν απολαύσω! Γραµµατάκι 5 Γραµµατάκι 6 Αυστραλία, γράφει εµένα! Εγώ πάω στην Ευρώπη! Μα δεν ξέρω εκεί κανένα. Άλλα µέρη, άλλοι τόποι! Κι εγώ τώρα απορώ Άκουσα πως στην Ελλάδα, Αν µε φάει καγκουρό; θάλασσα έχει και λιακάδα! Γραµµατάκι 7 Γραµµατάκι 8 Βρε παιδιά όπου και να στε, Μπρος! Και µη χασοµεράτε. πάντα τούτο να θυµάστε! Μες στα σύννεφα πετάτε! Σηµασία εν κατακλείδι, Λίγη ώρα αποµένει έχει πάντα το ταξίδι! κι ο Άι-Βασίλης περιµένει! Μουσική: ( ) Βγαίνουν στη σκηνή τα παιδιά της Αφρικής Ο παραπάνω σύνδεσµος περιέχει βιντεάκι που µπορείτε να εµπνευστείτε και τις κινήσεις! Παιδί Αφρικής 1 Παιδί Αφρικής 2 Τι παράξενη βροχή! Έτσι είναι η βροχή; Θα ναι µάλλον η εποχή! Κοίτα βρε µε προσοχή! Αν και σπάνια εδώ βρέχει, Ένα γράµµα έχει πέσει. µόνο ήλιο πάντα έχει! Να Εδώ µπροστά στη µέση! Παιδί Αφρικής 3 Παιδί Αφρικής 4 Γράφει κάπου πως το στέλνει Έχει ένα προβληµατάκι ο καλός µας Άι-Βασίλης. στην καλή του τη στολή. Μα τι έκπληξη µεγάλη, Και ζητάει πουκαµισάκι, ένα γράµµα να µας στείλεις! σαν κατάλευκο πανί!

9 Παιδί Αφρικής 5 Παιδί Αφρικής 6 Ποιος µπορεί να σου χαλάσει Συ που δώρα µας µοιράζεις Άι-Βασίλη µας χατίρι; και ποτέ δε µας ξεχνάς, Αν µπορούσα, θα κεντούσα ό,τι ζήτησες θα λάβεις ύφασµα από κασµίρι! τώρα αµέσως από εµάς! Παιδί Αφρικής 7 Παιδί Αφρικής 8 Τρέχω κιόλας να προλάβω, Εύχοµαι πως το πακέτο τον καλό µας ταχυδρόµο. θα σε κάνει να χαρείς! Πριν τον φάει κανά λιοντάρι Σου το στέλνουµε µε αγάπη, όπως έρχεται στο δρόµο. τα παιδιά της Αφρικής! Μουσική: 1. ( ) 2. ( ) 3. ( ) (Βγαίνουν στη σκηνή τα παιδιά της Ασίας) Προτεινόµενες κινήσεις για χορευτικό: - ώστε στα κοριτσάκια να κρατάνε µια βεντάλια και τα αγοράκια να έχουν τα χέρια σε στάση προσευχής! - Ανάλογα µε τη µουσική που θα διαλέξετε, θα βγουν µε αργά και κοφτά βηµατάκια ο ένας πίσω από τον άλλον ή περπατώντας κανονικά. - Μπαίνουν σε σειρά, τα χέρια στη µέση και λυγίζουν γόνατα (κίνηση πάνω-κάτω) µε το κεφάλι στο πλάι (µία δεξιά- µία αριστερά) - Τα αγόρια γονατίζουν, τα κορίτσια ανοίγουν τη βεντάλια και κάνουν στροφές γύρω τους µε µικρά κοφτά βήµατα. - Σηκώνονται όλοι µαζί, χορεύουν σε κύκλο. Τα κορίτσια τινάζουν τις βεντάλιες στο εσωτερικό του κύκλου (µία µέσα-µία έξω) - Τελειώνουν το χορευτικό µε κοφτά βήµατα προς τα εµπρός και υπόκλιση βαθιά!

10 Παιδί Ασίας 1 Παιδί Ασίας 2 Στην παγόδα µου απόψε, Έστειλε ο Βούδας γράµµα; καθώς ήµουν στην αυλή, Είπα µέσα µου κι εγώ. είδα µαγικό χαρτάκι Μα στα χέρια µου το πιάνω, να πετάει σαν πουλί! το ανοίγω, τι να δω? Παιδί Ασίας 3 Παιδί Ασίας 4 Είναι από τον Άι-Βασίλη! Να ναι µάλλινες, να αντέχουν Γράφτηκε προσωπικά! το χειµώνα και τα χιόνια! Όχι σκούφο, ούτε µαντίλι. Θα του µίκρυναν οι άλλες Θέλει κάλτσες βασικά! φαίνεται στα τόσα χρόνια! Παιδί Ασίας 5 Παιδί Ασίας 6 Θέλει νούµερο µεγάλο Όπως ξέρεις, οι Κινέζοι να του κάνει δίχως άλλο. είναι µικροσκοπικοί. Λέτε να χω δυσκολία, Κι από νούµερα στις κάλτσες; να βρω κάλτσα στην Ασία; Μάλλον κάλτσα παιδική! *** Παιδί Ασίας 7 Παιδί Ασίας 8 Μα ευτυχώς στο τέλος- τέλος Έτοιµο το δεµατάκι µαζευόµαστε πολλοί. µε τις κάλτσες τις πλεκτές! Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Τα παιδάκια της Ασίας Θα αγοράσουµε µαλλί. *** σου εύχονται καλές γιορτές! (*** τα στιχάκια με τους αστερίσκους, δεν τα εμπνέυστηκα εγώ, τα είχα δει από το blog «Μαθαίνω στο Νηπιαγωγείο» Μουσική: ( ) (Σηµείωση: Τα Χριστούγεννα στην Αυστραλία γιορτάζονται το καλοκαίρι. Οπότε µπορείτε να βγάλετε τα παιδάκια της Αυστραλίας µε φανελάκι, βερµουδίτσα, γυαλιά ηλίου και το απαραίτητο αγιοβασιλιάτικο σκουφί )

11 (Βγαίνουν στη σκηνή τα παιδιά της Αυστραλίας) Προτεινόµενες κινήσεις για χορευτικό: - Βγαίνουν στη σκηνή κουνώντας τα χεράκια σαν να κολυµπάνε, µε γρήγορα βήµατα και µπαίνουν σε σειρά. - Χτυπάνε παλαµάκια ρυθµικά και δείχνουν µε το δάχτυλο το κοινό (ηµικυκλική κίνηση από αριστερά προς τα δεξιά) - Κουνάνε τα χέρια πάνω κάτω, µε τις παλάµες γροθιά και τον αντίχειρα σηκωµένο. - Λυγίζουν λίγο τα γόνατα και µιµούνται την κίνηση του σέρφερ. - Πιάνουν τις µύτες τους και κάνουν πως βουτάνε,λυγίζοντας τα γόνατα και κουνώντας τη µέση. - Κάθονται κάτω, σηκώνουν τα πόδια και κάνουν ψαλιδάκια στον αέρα. - Χωρίζονται σε ζευγάρια, πιάνονται από τα χεράκια και κάνουν στροφούλες µαζί. - Ξαπλώνουν µπρούµυτα, το κεφάλι ακουµπάει στα χέρια, κουνάνε πόδια και κλείνουν το χορευτικό τους. Παιδί Αυστραλίας 1 Παιδί Αυστραλίας 2 Σήµερα όπως καθόµουν Ήταν απ τον Άι-Βασίλη αραχτός στην παραλία, η µαγική επιστολή. είδα γράµµα να πετάει Μας ζητάει παντελόνι πάνω από την Αυστραλία. για την κόκκινη στολή! Παιδί Αυστραλίας 3 Παιδί Αυστραλίας 4 Θέλει να ναι και µεγάλο Να του στείλω µια βερµούδα; κι από ύφασµα ζεστό. Κόκκινη, πιτσιλωτή; Εδώ βέβαια κάνει ζέστη. Εγώ λέω θα ταιριάζει Πού να ψάξω να το βρω; στην καλή του τη στολή! Παιδί Αυστραλίας 5 Παιδί Αυστραλίας 6 Κι αν κρυώνει όταν πέφτει Θα κοιτάξω στο µπαούλο µέσα από την καµινάδα; του παππού και της γιαγιάς. Εκεί πέρα κάνει κρύο. Και αµέσως θα σου στείλω εν έχει παντού λιάκαδα. παντελόνι να φοράς!

12 Παιδί Αυστραλίας 7 Παιδί Αυστραλίας 8 Άι-Βασίλη µου µην έχεις Το δωράκι σου εστάλη ούτε µία αµφιβολία! µε το νέο παντελόνι. Ό,τι ζήτησες θα λάβεις Και σου βάλαµε ακόµη τώρα από την Αυστραλία! και καφέ καινούρια ζώνη! Μουσική: ( ) (Βγαίνουν στη σκηνή τα παιδιά της Αµερικής) Προτεινόµενες κινήσεις για χορευτικό µπορείτε να δείτε στους παρακάτω συνδέσµους: Παιδί Αµερικής 1 Παιδί Αµερικής 2 Ότι είχα παραγγείλει Πέρασε απ την Αλάσκα, ένα χάµπουργκερ µε απ όλα, γύρισε τον Καναδά, βλέπω κάτι να πετάει πάνω και σε κάθε πολιτεία από την κοκα-κόλα. είδαν γράµµα µε φτερά! Παιδί Αµερικής 3 Παιδί Αµερικής 4 Μας το στέλνει ο Σάντα Κλάους Μέσα από τους όικους µόδας κι έχει µια επιθυµία. είχαµε πολλές προτάσεις. Θέλει γρήγορα σακάκι, Ποιο σακάκι θα ταιριάζει; πριν να λήξει η προθεσµία! Ποιο προφίλ να παρουσιάσεις;*** Παιδί Αµερικής 5 Παιδί Αµερικής 6 Τελικά για τη στολή σου Και όσο για το νούµερο σου, επιλέξαµε αυτό. διόλου µην ανησυχείς. Κόκκινο µε άσπρη γούνα, Έξτρα λαρτζ γράφει η γούνα. κι όχι σταυροκουµπωτό. *** Άνετος να το φορείς. ***

13 Παιδί Αµερικής 7 Άνοιξε λοιπόν το δώρο που ήρθε απ την Αµερική και να ξέρεις πως οι φίλοι θα ναι πάντοτε εκεί. *** (*** τα στιχάκια με τους αστερίσκους, δεν τα εμπνέυστηκα εγώ, τα πήρα αυτούσια από το blog «Μαθαίνω στο Νηπιαγωγείο» ) Μουσική: Πρόταση 1: Παραδοσιακά ελληνικά κάλαντα που βγαίνουν να τραγουδήσουν τα παιδιά µε τριγωνάκια. Στο CD Να τα πούµε; (Εκδόσεις Μελωδία) θα βρείτε πολλά από διάφορες περιοχές. Πρόταση 2: ( ) µε ανάλογο χορευτικό. Πρόταση 3: ιαλέξτε ένα από τα τραγούδια του Θάνου Καλλίρη από το CD «Χριστουγεννα στον Galaxy» που µπορείτε να κατεβάσετε από Ε Ω: Παιδί Ευρώπης 1 Παιδί Ευρώπης 2 Άκουσα προχθές το βράδυ Ένας φάκελος πετούσε στο δελτίο των οκτώ, από πόλη, σε χωριό. στης Ευρώπης µας τα µέρη Γράφει λέει ο Άι-Βασίλης, κάτι ήρθε µαγικό! θέλει σκούφο φουντωτό. Παιδί Ευρώπης 3 Παιδί Ευρώπης 4 Της Ευρώπης τα παιδιά, Σου χαρίζουµε µε αγάπη µε χαρά ανταποκριθήκαν. ένα νέο ζεστό σκουφάκι. Κι όχι µόνο ένας σκούφος Να φοράς όταν µοιράζεις άλλα χίλιοι δυο βρεθήκαν! *** δώρα στο κάθε παιδάκι.

14 Παιδί Ευρώπης 5 Παιδί Ευρώπης 6 Άνοιξε κάθε πακέτο Κι αν ξαναθελήσεις κάτι, από τις γωνιές της γης, διόλου µη διστάσεις, µη! και να ξέρεις Άι-Βασίλη Όλοι µας θα προσφερθούµε ότι σ αγαπάµε εµείς! για βοήθεια στη στιγµή! Παιδί Ευρώπης 7 Φόρα τώρα τη στολή σου, ντύσου πάλι στα ζεστά, γιατί η αποστολή σου µας χαρίζει τη χαρά! ΑΦΗΓΗΣΗ: Πίσω στο εργαστήρι του Άι-Βασίλη, άξαφνα µέσα στη νύχτα, το κουδούνι χτυπά. (ήχος κουδουνιού: ) Μπροστά στην πόρτα, πέντε µεγάλα πολύχρωµα πακέτα τον περιµένουν. (Το παιδί Άι-Βασίλης, µπαίνει στη σκήνη και φωανάζει: «Ζήτω! Ήρθαν τα δώρα µου.τα παιδιά µε θυµήθηκαν!) Ο Άι-Βασίλης συγκινηµένος, φοράει την ολοκαίνουρια στολή του και καλεί τους αγαπηµένους του τάρανδους για να ξεκινήσουν το ταξίδι τους! (Βγαίνουν στη σκηνή τα παιδιά που κάνουν τα ταρανδάκια και πρώτα απαγγέλουν ποίηµα, µετά το χορευτικό ) Τάρανδος 1 Τάρανδος 2 Έτοιµοι είµαστε Άι-Βασίλη Θα πετάξουµε στα αστέρια όλοι οι πιστοί σου φίλοι. για να φτάσουµε στη γη, Να µοιράσουµε τα δώρα, µε του Ρούντολφ τη µυτούλα σε νησιά και κάθε χώρα. µες στη νύχτα να οδηγεί. Τάρανδος 3 Τάρανδος 4 ε µας ενοχλεί καθόλου Την καρδιά µας τη ζεσταίνει το βαρύ µας το φορτίο, η δική σου η αγάπη. ούτε οι χιονονιφάδες Το χαρούµενό σου γέλιο που χορεύουν µες στο κρύο. είναι µαγικό, σαν χάπι.

15 Τάρανδος 5 ώσε σύνθηµα να αρχίσει της χαράς η µοιρασιά. Κάθε χρόνο αυτή τη νύχτα έχει πάντα ζεστασιά! Μουσική: ( ) Χορευτικό ανάλογα µε τη µουσική. Ακούµε τους στίχους και µιµούµαστε τις κινήσεις Μικρές Συµβουλές Τα παραπάνω στιχάκια είναι ενδεικτικά για έναν µεγάλο αριθµό παιδιών. εν είναι απαραίτητο να εντάξετε όλα στη γιορτούλα σας. Επιλέξτε αυτά που σας αρέσουν ή αυτά που ταιριάζουν στην ηλικία των παιδιών σας. Εάν στη γιορτή σας εντάσσονται και τµήµατα προνηπίων ή και µικρότερα, είναι λογικό να µη µπορούν να απαγγείλει ένα τετράστιχο το κάθε παιδάκι. Μπορείτε να κάνετε το χορευτικό και να απαγγείλετε ένα τετράστιχο όλοι µαζί. Οι κινήσεις των χορευτικών είναι «ενδεικτικές» για να πάρετε µια ιδέα. Τις αλλάζετε, τις εµπλουτίζετε, αφαιρείτε, προσθέτετε, όπως εσείς επιθυµείτε! Οι σύνδεσµοι των τραγουδιών σας παραπέµπουν στο YouTube. Πώς να τα κατεβάσετε και µάλιστα σε µορφή MP3? 1. Πάτε στη σελίδα Ε Ω: 2. Εκεί που γράφει Media URL to download κάνετε επικόλληση το σύνδεσµο του τραγουδιού που θέλετε να µετατρέψετε και πατάτε Continue 3. Εκεί που γράφει Conversion Format,πατάτε την επιλογή MP3 4. Πατάτε Start και ξεκινάει η µετατροπή 5. Μόλις ολοκληρωθεί, σας ανοίγει νέα σελίδα, πατάτε Download και το τραγούδι που θέλετε είναι έτοιµο! KAΛH EΠITYXIA!

Ιωάννα Κυρίτση. Η μπουγάδα. του Αι-Βασίλη. Εικονογράφηση Ελίζα Βαβούρη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ιωάννα Κυρίτση. Η μπουγάδα. του Αι-Βασίλη. Εικονογράφηση Ελίζα Βαβούρη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ιωάννα Κυρίτση Η μπουγάδα του Αι-Βασίλη Εικονογράφηση Ελίζα Βαβούρη ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Σήμερα ο Αϊ-Βασίλης ξυπνά απ τα χαράματα. Έξι μόνο μέρες μένουν ως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κι ένα σωρό δουλειές τον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ιστορίες της 17 ιστορίες της Πρωτοχρονιάς Παραμύθια: Βαλερί Κλες, Έμιλι-Ζιλί Σαρμπονιέ, Λόρα Μιγιό, Ροζέ-Πιερ Μπρεμό, Μονίκ Σκουαρσιαφικό, Καλουάν, Ιμπέρ Μασουρέλ, Ζαν Ταμπονί-Μισεράτσι, Πολ Νέισκενς,

Διαβάστε περισσότερα

Εάν όμως πείτε να κάνετε το πάρτι γενεθλίων στο σπίτι ή τον κήπο σας, τα πράγματα δυσκολέυουν. Πρέπει να οργανώσετε μόνοι σας ένα σωρό πράγματα.

Εάν όμως πείτε να κάνετε το πάρτι γενεθλίων στο σπίτι ή τον κήπο σας, τα πράγματα δυσκολέυουν. Πρέπει να οργανώσετε μόνοι σας ένα σωρό πράγματα. Ιδέες για Γενέθλια παιδιών Πόσες φορές σπάσατε το κεφάλι σας, που να κάνετε το πάρτι γενεθλίων των παιδιών σας; Στο σπίτι, στον κήπο ή τελικά σε κάποιον παιδότοπο; Εάν επιλέξετε έναν παιδότοπο, τα πράγματα

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Ζωντανού. Γράμματα. Στη Νεφέλη και στον Αναστάση. K.Z. Εικονογράφηση: Γεωργία Στύλου. από τον

Κατερίνα Ζωντανού. Γράμματα. Στη Νεφέλη και στον Αναστάση. K.Z. Εικονογράφηση: Γεωργία Στύλου. από τον Κατερίνα Ζωντανού Γράμματα από τον Στη Νεφέλη και στον Αναστάση. K.Z. Εικονογράφηση: Γεωργία Στύλου Τ ελευταίες μέρες του χρόνου και ο Αϊ-Βασίλης ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη μεγάλη του αποστολή. Έχει

Διαβάστε περισσότερα

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα σαν κι αυτή μια νύχτα σαν κι αυτή θέλω να σου πω πόσο σ

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά και έναν καιρό, σ' ένα μεγάλο κήπο, ήταν ένα σαλιγκάρι μέσα στην φωλιά του. Ένα παιδάκι ο Γιωργάκης, έξω από την φωλιά του σαλιγκαριού

Μια φορά και έναν καιρό, σ' ένα μεγάλο κήπο, ήταν ένα σαλιγκάρι μέσα στην φωλιά του. Ένα παιδάκι ο Γιωργάκης, έξω από την φωλιά του σαλιγκαριού Μια φορά και έναν καιρό, σ' ένα μεγάλο κήπο, ήταν ένα σαλιγκάρι μέσα στην φωλιά του. Ένα παιδάκι ο Γιωργάκης, έξω από την φωλιά του σαλιγκαριού έπαιζε με την μπάλα του. Μετά από ένα δυνατό χτύπημα η μπάλα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ g Μια ιστορία για µικρούς και µεγάλους ένα παραµύθι τεχνολογίας και ζαχαροπλαστικής. ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Μια ιστορία της. Λίνα ΣΤΑΡ!!! Τ.Ε.Ε. ΕΙ ΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΥΡΟΥ Μαθήτρια: Λίνα Βαρβαρήγου (Λίνα

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

Η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Ηλία

Η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Ηλία Βασίλης Τερζόπουλος Ο Ηλίας ζει παρέα με τον σκύλο του τον Ρούντολφ και δουλεύει στο ταχυδρομείο της πόλης του. Όταν μεγάλωσε, όμως, πήρε μια σημαντική απόφαση και κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

Η καλύτερη στιγμή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών

Η καλύτερη στιγμή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών Η καλύτερη στιγμή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών Κ.Ν Α.Κ.Γ.Κ Η καλύτερη στιγμή μου ήταν η Πρωτοχρονιά που όταν ο παππούς μου έκοβε τη βασιλόπιτα και εγώ κέρδισα το φλουρί που ήταν ένα ευρώ. Ο Μπαμπάς

Διαβάστε περισσότερα

Νάνοι Στείλαμε γράμματα πολλά σε αυτούς που μπορούν να μας βοηθήσουν πραγματικά,ελπίζουμε όλοι στο κάλεσμα να ανταποκριθούν και στη βιβλιοθήκη να

Νάνοι Στείλαμε γράμματα πολλά σε αυτούς που μπορούν να μας βοηθήσουν πραγματικά,ελπίζουμε όλοι στο κάλεσμα να ανταποκριθούν και στη βιβλιοθήκη να Νάνοι Στείλαμε γράμματα πολλά σε αυτούς που μπορούν να μας βοηθήσουν πραγματικά,ελπίζουμε όλοι στο κάλεσμα να ανταποκριθούν και στη βιβλιοθήκη να έρθουν να μας βρουν. Ζητάμε κάτι σημαντικό στο κόσμο να

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα Δεκέμβριος 2010 Εισαγωγή Φέτος, είπαμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με μια έρευνα που αφορά

Διαβάστε περισσότερα

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 2 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 2 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ Βάζει η δασκάλα εργασία για το σπίτι, να ρωτήσουν πως γεννιούνται τα παιδιά. - Μαμά, μαμά, λέει ο Σοτός μόλις πήγε σπίτι, η δασκάλα μας είπε να σας ρωτήσουμε πως γεννιούνται τα παιδιά. - Δεν μπορώ τώρα,

Διαβάστε περισσότερα

Τα ρούχα του Βασιλιά

Τα ρούχα του Βασιλιά Ρόλοι Τα ρούχα του Βασιλιά (κουκλοθέατρο και όχι μόνο από τα παιδιά για τα παιδιά) Β: Βασιλιάς ΒΑ: Βασίλισσα Γ: Γάτα Συ: Συμβουλάτορας Π : παιδιά με μοίρασμα των διαλόγων Ρούχα : άσπρα ή μονόχρωμα ώστε

Διαβάστε περισσότερα

Ο χαρούμενος βυθός. Αφηγητής : Ένας όμορφος βυθός. που ήταν γαλαζοπράσινος χρυσός υπήρχε κάπου εδώ κοντά και ήταν γεμάτος όλος με χρυσόψαρα.

Ο χαρούμενος βυθός. Αφηγητής : Ένας όμορφος βυθός. που ήταν γαλαζοπράσινος χρυσός υπήρχε κάπου εδώ κοντά και ήταν γεμάτος όλος με χρυσόψαρα. Ο χαρούμενος βυθός Σχόλιο [D2]: Σπανουδάκης Κύματα Αφηγητής : Ένας όμορφος βυθός. που ήταν γαλαζοπράσινος χρυσός υπήρχε κάπου εδώ κοντά και ήταν γεμάτος όλος με χρυσόψαρα. Ψαροτουφεκάδες, δύτες και ψαράδες

Διαβάστε περισσότερα

Bίντεο 1: Η Αµµόχωστος του σήµερα (2 λεπτά) ήχος θάλασσας

Bίντεο 1: Η Αµµόχωστος του σήµερα (2 λεπτά) ήχος θάλασσας ΘΥΜΑΜΑΙ; Πρόσωπα Ήρωας: Λούκας Αφηγητής 1: Φράνσις Παιδί 1: Ματθαίος Παιδί 2: Αιµίλιος Βασίλης (αγόρι):δηµήτρης Ελένη (κορίτσι): Αιµιλία Ήλιος: Περικλής Θάλασσα: Θεοδώρα 2 ΘΥΜΑΜΑΙ; CD 1 Ήχος Θάλασσας Bίντεο

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Ο γιος του ψαρά. κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, δώστου κλότσο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινήσει...

Ο γιος του ψαρά. κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, δώστου κλότσο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινήσει... Ο γιος του ψαρά κόκκινη κλωστή δεμένη στην ανέμη τυλιγμένη, δώστου κλότσο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινήσει... ια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ψαράς που δεν είχε παιδιά. Κάποια μέρα, εκεί που πήγαινε με

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας...

Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας... Διαβάστε αποσπασματικά το παραμύθι: Ο Αϊ-Βασίλης και...το όνομα του παιδιού σας... Το παραμύθι είναι και για αγοράκι αλλά, για της ανάγκες του δείγματος σας παρουσιάζουμε πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνες: Eύα Καραντινού

Εικόνες: Eύα Καραντινού Εικόνες: Eύα Καραντινού H Kοκκινοσκουφίτσα Mια φορά κι έναν καιρό, έμεναν σ ένα χωριουδάκι μια γυναίκα με το κοριτσάκι της, που φορούσε μια κόκκινη σκουφίτσα. Γι αυτό ο κόσμος την φώναζε Κοκκινοσκουφίτσα.

Διαβάστε περισσότερα

Σκηνή 1η Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι

Σκηνή 1η Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Σκηνή 1 η Μουσική... ανοίγει η αυλαία σιγά σιγά... projector τοπίο με τις τέσσερις εποχές του χρόνου... στη σκηνή τέσσερις καρεκλίτσες, η καθεμία ζωγραφισμένη με την αντίστοιχη εποχή... Μπαίνει η πολύ

Διαβάστε περισσότερα

charoymenos-kipos.webnode.gr

charoymenos-kipos.webnode.gr Track 1 - Άγια Νύχτα (Τα παιδιά και η Μαρίζα Κωχ): Τα παιδιά τραγουδούν όλα μαζί. Track 2 - Χιονούλα: Με τη μουσική μπαίνει η Χιονούλα κουνώντας ένα ραβδάκι με χιονονιφάδα, κάνει τρεις κύκλους, έρχεται

Διαβάστε περισσότερα

Σκηνή 1 η. Μπαίνει η γραμματέας του φουριόζα και τον διακόπτει. Τι θες Χριστίνα παιδί μου; Δε βλέπεις που ομιλώ στο τηλέφωνο;

Σκηνή 1 η. Μπαίνει η γραμματέας του φουριόζα και τον διακόπτει. Τι θες Χριστίνα παιδί μου; Δε βλέπεις που ομιλώ στο τηλέφωνο; Σκηνή 1 η Βρισκόμαστε στο γραφείο του ψυχίατρου Σωτήριου Σώθηκες! Ο γιατρός μιλά στο τηλέφωνο με έναν πελάτη Τι μου λέτε αγαπητέ μου! `Ώστε έτσι έχουν τα πράγματα λοιπόν! Αν σας καταλαβαίνω; Μα είναι ερώτηση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ Βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα της Ελισάβετ Κουκουμάκα ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΩΠΑ 1. Φώτης 2. Μαμά 3. Δεσποινίς Σούλα 4. Οφθαλμίατρος 5. Μπαμπάς 6. Πετράκης 7. Παιδί της

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 4 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 4 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Ήταν ο Σοτός στην τάξη και η δασκάλα σηκώνει την Αννούλα στον χάρτη και τη ρωτάει: Αννούλα, βρες μου την Αμερική. Σην βρίσκει η Αννούλα και ρωτάει μετά τον Σοτό η δασκάλα: -Σοτέ, ποιος ανακάλυψε την Αμερική;

Διαβάστε περισσότερα

τα βιβλία των επιτυχιών

τα βιβλία των επιτυχιών Τα βιβλία των Εκδόσεων Πουκαμισάς συμπυκνώνουν την πολύχρονη διδακτική εμπειρία των συγγραφέων μας και αποτελούν το βασικό εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιούν οι μαθητές των φροντιστηρίων μας. Μέσα από

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ. Κάρτες εκγύμνασης

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ. Κάρτες εκγύμνασης ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ Άσκηση 1 η Κάρτες εκγύμνασης Υλικά: Ο εκπαιδευτικός ετοιμάζει 4 κάρτες με κινητικές δραστηριότητες (πχ. επικύψεις, καθίσματα, ασκήσεις χεριών, ασκήσεις ποδιών). Ο εκπαιδευτικός μοιράζει

Διαβάστε περισσότερα

Ο νονός μου είναι ο καλύτερος συγγραφέας τρελών ιστοριών του κόσμου.

Ο νονός μου είναι ο καλύτερος συγγραφέας τρελών ιστοριών του κόσμου. Ο νονός μου είναι ο καλύτερος συγγραφέας τρελών ιστοριών του κόσμου. Ζητήστε του την Κοκκινοσκουφίτσα... δεν την ξέρει, τη Σταχτοπούτα ούτε αυτή την ξέρει, τη Μικρή Γοργόνα ή το λύκο και τα τρία γουρουνάκια

Διαβάστε περισσότερα

εκπαιδευτικού δράματος και της διερευνητικής δραματοποίησης

εκπαιδευτικού δράματος και της διερευνητικής δραματοποίησης ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η παρούσα εργασία αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση στη διδασκαλία της Γλώσσας. Πρόκειται για βιωματική διαδικασία που βασίζεται σε μεθόδους και τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος και

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά κι έναν καιρό

Μια φορά κι έναν καιρό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι; Μια φορά κι έναν καιρό Αλλά μήπως δεν ήταν μια φορά κι έναν καιρό, μα μόλις χτες; Ή μήπως όλα αυτά που θα σας αφηγηθώ γίνανε πριν από λίγα μόνο χρόνια; Τι να σας πω κι εγώ;

Διαβάστε περισσότερα

«Η νίκη... πλησιάζει»

«Η νίκη... πλησιάζει» «Η νίκη... πλησιάζει» έµµετρο θεατρικό για της 25 η Μαρτίου εµπνευσµένο απ το παραµύθι της Ευγενίας Φακίνου «Τα Ελληνάκια» www.mkitra.com 1 Πράξη Πρώτη Σκηνή 1η Βγαίνουν δύο αφηγήτριες. Μια φορά κι έναν

Διαβάστε περισσότερα

Αποστολή. Κρυμμένος Θησαυρός. Λίνα Σωτηροπούλου. Εικόνες: Ράνια Βαρβάκη

Αποστολή. Κρυμμένος Θησαυρός. Λίνα Σωτηροπούλου. Εικόνες: Ράνια Βαρβάκη διαβάζω ιστορίες Αποστολή Κρυμμένος Θησαυρός Λίνα Σωτηροπούλου Εικόνες: Ράνια Βαρβάκη 11 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Το δώρο της γιαγιάς Μόλις χτύπησε το ξυπνητήρι, με έπιασε πανικός. Δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιον

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Χριστόγερου. Είμαι 3 και μπορώ. Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών

Κατερίνα Χριστόγερου. Είμαι 3 και μπορώ. Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών Κατερίνα Χριστόγερου Είμαι 3 και μπορώ Δραστηριότητες για παιδιά από 3 ετών Περιεχόμενα Συμβουλές για γονείς και παιδαγωγούς... 7 Είμαι 3 και μπορώ!...10 Το κόκκινο...12 Το κίτρινο...13 Κόκκινο Κίτρινο...14

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΡΒΙΣ ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΕΡΒΙΣ ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ένα καλό σέρβις είναι ένα από τα πιο σημαντικά χτυπήματα επειδή μπορεί να δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην αρχή του πόντου. Το σέρβις είναι το πιο σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ:

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ: Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ: alexandra2005@yahoo.gr ΠΡΟΣ:elenitsasiop@gmail.com ΘΕΜΑ: Κυριακή, στο σπίτι μου! 1 Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

Christmas collection 2015

Christmas collection 2015 Χριστούγεννα 2015 Christmas collection 2015 Tailor made gifts Χριστούγεννα σημαίνουν γιορτές, μυρωδιές, μουσική, πολύχρωμα λαμπιόνια, στολίδια, δώρα, οικογενειακές στιγμές και πάνω από όλα χαρούμενη διάθεση.

Διαβάστε περισσότερα

9 Η 11 Η Η Ο Ο

9 Η 11 Η Η Ο Ο Περιεχόμενα Το βενζινάδικο... 9 Η βαλβίδα... 11 Η απόδραση.... 12 Τα μαγικά κουρελάκια... 13 Τα τραμόπαιδα... 14 Η μέδουσα.... 15 Μπέργκερ............................. 16 Πάρτι γενεθλίων... 18 Όλα τα ατίθασα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα κόκκινο μπαλόνι σε έναν παιδότοπο. Ήταν μόνο του και παρόλο που τα παιδάκια έπαιζαν μαζί του, δεν είχε κανέναν φίλο που να είναι σαν κι αυτό. Όλη

Διαβάστε περισσότερα

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε!

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε! 20 Χειμώνας σε μια πλατεία. Χιονίζει σιωπηλά. Την ησυχία του τοπίου διαταράσσουν φωνές και γέλια παιδιών. Μπαίνουν στη σκηνή τρία παιδιά: τα δίδυμα, ο Θανούλης και ο Φανούλης, και η αδελφή τους η Μαριάννα.

Διαβάστε περισσότερα

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους.

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Κάθεται στο παράθυρο του δωματίου της και σκέφτεται, στεναχωρημένη τους παλιούς της φίλους και συμμαθητές.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εφτά ξύλινα αλογάκια κι ένα αληθινό Αν έχεις τύχη Η μεγάλη καφετιά αρκούδα κι εμείς... 37

Περιεχόμενα. Εφτά ξύλινα αλογάκια κι ένα αληθινό Αν έχεις τύχη Η μεγάλη καφετιά αρκούδα κι εμείς... 37 Περιεχόμενα Εφτά ξύλινα αλογάκια κι ένα αληθινό............. 11 Αν έχεις τύχη..................................... 21 Η μεγάλη καφετιά αρκούδα κι εμείς............... 37 7199_alogaki_pasxalitsa_arkouda:7199_alogaki_pasxalitsa_arkouda

Διαβάστε περισσότερα

25 μαγικές ιστορίες για μικρά παιδιά

25 μαγικές ιστορίες για μικρά παιδιά Η αγαπημένη μου συλλογή με χριστουγεννιaτικες ιστορiες 25 μαγικές ιστορίες για μικρά παιδιά Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη Éditions Auzou, 2015 Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε., 2018 All rights reserved. Τυπώθηκε στην

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό:

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: - "Η πρώτη απάντηση είναι 1821, η δεύτερη Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η τρίτη δεν ξέρουμε ερευνάται

Διαβάστε περισσότερα

Σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη

Σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη Σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη υπάρχει ένα σπίτι με άσπρα παράθυρα. Μέσα σε αυτό θα βρούμε ένα χαρούμενο δωμάτιο, γεμάτο γέλια και φωνές, και δυο παιδιά που θέλω να σας γνωρίσω «Τάσι, αυτή η πιτζάμα σού

Διαβάστε περισσότερα

- Γιατρέ, πριν την εγχείρηση δεν είχατε μούσι... - Δεν είμαι γιατρός. Ο Αγιος Πέτρος είμαι...

- Γιατρέ, πριν την εγχείρηση δεν είχατε μούσι... - Δεν είμαι γιατρός. Ο Αγιος Πέτρος είμαι... - Γιατρέ, πριν την εγχείρηση δεν είχατε μούσι... - Δεν είμαι γιατρός. Ο Αγιος Πέτρος είμαι... - Γιατρέ, βλέπω μπλε και πράσινους κόκκους.. - Οφθαλμίατρο έχετε δει; - Οχι! Μόνο μπλε και πράσινους κόκκους...

Διαβάστε περισσότερα

Εκμυστηρεύσεις. Πετρίδης Σωτήρης.

Εκμυστηρεύσεις. Πετρίδης Σωτήρης. Εκμυστηρεύσεις Πετρίδης Σωτήρης Email: sotospetridis@yahoo.gr 1 1.ΕΚΚΛΗΣΙΑ/ΕΣΩΤ-ΝΥΧΤΑ Η εκκλησία είναι κλειστή και ο µόνος φωτισµός που υπάρχει είναι από τα κεριά. Στα στασίδια δεν υπάρχει κόσµος. Ένας

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

Στο γραφείο της Δημάρχου κυρίας Μαυρίδη Μιλάει στο τηλέφωνο. Μπαίνει η γραμματέας του μ ένα τεράστιο ντοσιέ στο χέρι

Στο γραφείο της Δημάρχου κυρίας Μαυρίδη Μιλάει στο τηλέφωνο. Μπαίνει η γραμματέας του μ ένα τεράστιο ντοσιέ στο χέρι Σκηνή 1 η Στο γραφείο της Δημάρχου κυρίας Μαυρίδη Μιλάει στο τηλέφωνο `Ετσι που λέτε αγαπητέ μου. Μαύρα χάλια εδώ στη Σκοτεινούπολη! Σας μαύρισα την ψυχή; `Εχετε δίκιο, αλλά τι να κάνω κι εγώ; Μπαίνει

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους.

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους. ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Νούρου Εγώ Κουάμι ο αδερφός μου Ράζακ ένας φίλος που συναντήσαμε στον δρόμο Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 11ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Α ΤΑΞΗ 2014-2015 Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού Τα παιδιά χωρίζονται σε 3 ή 4 ομάδες. Ο αρχηγός κρύβει κάποιον θησαυρό. Όλες οι ομάδες διαβάζουν

Διαβάστε περισσότερα

Γράφουν τα παιδιά της Β 1 Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου

Γράφουν τα παιδιά της Β 1 Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Γράφουν τα παιδιά της Β 1 Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου 2018-2019 Τίτλος: Η κυρά-κακή και τα κακά της λόγια. Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η κυρα-κακή. Ήταν γιαγιά και ζούσε σε ένα χωριό. Τη λέγανε κυρα-κακή

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Λεµονίδης - Κάπως Αµήχανα

Κώστας Λεµονίδης - Κάπως Αµήχανα Κώστας Λεµονίδης - Κάπως Αµήχανα 1. Παντοτινά δικός σου Ξέρεις ποιος είσαι, ελεύθερο πουλί Μέσα σου βλέπεις κι ακούς µιά φωνή Σου λέει τι να κάνεις, σου δείχνει να ζεις Μαθαίνεις το δρόµο και δεν σε βρίσκει

Διαβάστε περισσότερα

O ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

O ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ O ΣΚΡΟΥΤΖ ΚΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Σκρουτζ, κυρίες του Φιλανθρωπικού Σωματείου, παιδιά που λένε τα κάλαντα, οι συγγενείς του Εμπενίζερ Σκρουτζ, το πνεύμα των προηγούμενων

Διαβάστε περισσότερα

Τι όμορφη μέρα ξημέρωσε και σήμερα. Ως συνήθως εγώ ξύπνησα πιο νωρίς από όλους και πήγα δίπλα στην κυρία Σταυρούλα που κοιμόταν. Την ακούμπησα ελαφρά

Τι όμορφη μέρα ξημέρωσε και σήμερα. Ως συνήθως εγώ ξύπνησα πιο νωρίς από όλους και πήγα δίπλα στην κυρία Σταυρούλα που κοιμόταν. Την ακούμπησα ελαφρά 1 Τι όμορφη μέρα ξημέρωσε και σήμερα. Ως συνήθως εγώ ξύπνησα πιο νωρίς από όλους και πήγα δίπλα στην κυρία Σταυρούλα που κοιμόταν. Την ακούμπησα ελαφρά με τη μουσούδα μου στο πρόσωπό της, τόσο όσο χρειαζόταν

Διαβάστε περισσότερα

Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο

Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο Ο Ηλίας ανεβαίνει Ψηλά Ψηλότερα Κάθε Μάρτιο, σε μια Χώρα Κοντινή, γινόταν μια Γιορτή! Η Γιορτή των Χαρταετών. Για πρώτη φορά,

Διαβάστε περισσότερα

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ Μη µου µιλάς γι' αυτά που ξεχνάω Μη µε ρωτάς για καλά κρυµµένα µυστικά Και µε κοιτάς... και σε κοιτώ... Κι είναι η στιγµή που δεν µπορεί να βγεί απ' το µυαλό Φυσάει... Κι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Όταν κυκλοφορούμε στο δρόμο μπορούμε να συναντήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Eπίσκεψη στον Αϊ-Βασίλη

Eπίσκεψη στον Αϊ-Βασίλη Ίνγκο Ζίγκνερ Ο μικρός δράκος Καρύδας Eπίσκεψη στον Αϊ-Βασίλη Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου Περιεχόμενα 1. Παράξενα πουλιά 2. Ένα Γιέμινι; 3. Επικίνδυνη συνάντηση στο χιόνι 4. Η ρωγμή του παγετώνα 5. Η Γκρέτα

Διαβάστε περισσότερα

ΖΑΚ ΠΡΕΒΕΡ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ

ΖΑΚ ΠΡΕΒΕΡ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΖΑΚ ΠΡΕΒΕΡ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ Πήγα στην αγορά με τα πουλιά Κι αγόρασα πουλιά Για σένα αγάπη μου Πήγα στην αγορά με τα λουλούδια Κι αγόρασα λουλούδια Για σένα αγάπη μου Πήγα στην αγορά με τα σιδερικά

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει η Ευρυδίκη Αμανατίδου

Γράφει η Ευρυδίκη Αμανατίδου Γράφει η Ευρυδίκη Αμανατίδου Σε μια αυλή, ζούσαν καμιά δεκαριά γαλοπούλες, μαύρες και με μακριούς λαιμούς κι όλη την ώρα φώναζαν γλου-γλου-γλου. Αχώριστες ήταν και τριγυρνούσαν και τσιμπολογούσαν. Κι έτσι

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ Άνθη ανάκατα και χιόνι Τις αμυγδαλιές φορτώνει. Κούτσα κούτσα κατεβαίνει, όλη η πλάση τον προσμένει! Μήνυμα πως δεν αργεί, φτάνει η Άνοιξη στη γη. Στο

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 [3] Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αφιερωμένο στον πατέρα μου Αλκιβιάδη Copyright

Διαβάστε περισσότερα

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 4 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 4 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ το Δημοτικό η δασκάλα λέει στους μαθητές της: -Παιδιά, ελάτε να κάνουμε ένα τεστ εξυπνάδας! Ριχάρδο, πες μου ποιο είναι αυτό το ζωάκι: Περπατά στα κεραμίδια, έχει μουστάκι, κάνει νιάου και αλλά έχει και

Διαβάστε περισσότερα

Η μαμά μου είναι υπέροχη και με κάνει να γελάω! Μερικές φορές όμως θυμώνει. επειδή μπερδεύω το φ και το θ. Όμως έχω την καλύτερη μαμά σε ολόκληρο

Η μαμά μου είναι υπέροχη και με κάνει να γελάω! Μερικές φορές όμως θυμώνει. επειδή μπερδεύω το φ και το θ. Όμως έχω την καλύτερη μαμά σε ολόκληρο Η μαμά μου είναι υπέροχη και με κάνει να γελάω! Μερικές φορές όμως θυμώνει επειδή μπερδεύω το φ και το θ. Όμως έχω την καλύτερη μαμά σε ολόκληρο ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ. Έχω μια γλυκιά μανούλα

Διαβάστε περισσότερα

Χαμπάρι ο Γιαννάκης. Η μάνα χαμηλώνει το στερεοφωνικό... Ο Γιαννάκης επιτέλους, γυρίζει! Βλέπει τη μάνα... θυμώνει... της βάζει τις φωνές...

Χαμπάρι ο Γιαννάκης. Η μάνα χαμηλώνει το στερεοφωνικό... Ο Γιαννάκης επιτέλους, γυρίζει! Βλέπει τη μάνα... θυμώνει... της βάζει τις φωνές... 1.... εξ ουρανού... στο δωμάτιό του... ακατάστατο. Ακούει μουσική δυνατά... παίζει ηλεκτρική κιθάρα... χτυπιέται [πλάτη στο κοινό]... πόρτα κλειστή... ανοίγει... μπαίνει η μάνα του... σάντουιτς σε πιάτο...

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Αγγελική Δαρλάση. Το παλιόπαιδο. Εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή

Αγγελική Δαρλάση. Το παλιόπαιδο. Εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή Αγγελική Δαρλάση Το παλιόπαιδο Εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή σε όλους αυτούς που οραματίστηκαν έναν καλύτερο κόσμο και προσπαθούν για να γίνει, έστω και λίγο, καλύτερος 6 «Φτώχεια δεν είναι μόνο η έλλειψη

Διαβάστε περισσότερα

Ίνγκο Ζίγκνερ. Ο μικρός δράκος. Καρύδας. Ταξίδι στον Βόρειο Πόλο. Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου

Ίνγκο Ζίγκνερ. Ο μικρός δράκος. Καρύδας. Ταξίδι στον Βόρειο Πόλο. Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου Ίνγκο Ζίγκνερ Ο μικρός δράκος Καρύδας Ταξίδι στον Βόρειο Πόλο Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου Περιεχόμενα 1. Στην ακρογιαλιά 2. Ο πολικός αρκούδος 3. Ταξίδι στον Βόρειο Πόλο 4. Ο μικρός Ρούντι, η φώκια 5.

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα καθώς πήγαινα στο σπίτι είδα έναν κλέφτη να μπαίνει από το παράθυρο και να είναι έτοιμος να αρπάξει τα πάντα...

Μια μέρα καθώς πήγαινα στο σπίτι είδα έναν κλέφτη να μπαίνει από το παράθυρο και να είναι έτοιμος να αρπάξει τα πάντα... Μια μέρα καθώς πήγαινα στο σπίτι είδα έναν κλέφτη να μπαίνει από το παράθυρο και να είναι έτοιμος να αρπάξει τα πάντα... Αμέσως έβγαλα το κινητό από τη θήκη και έστειλα μήνυμα στο κινητό της μαμάς πού

Διαβάστε περισσότερα

<<ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ >> ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΦΑΝΤΟΓΙΑ <<ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΛΙΚΑΤΣΑΡΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ >>

<<ΚΙΒΩΤΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ >> ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΦΑΝΤΟΓΙΑ <<ΜΑΓΙΚΑ ΚΑΛΙΚΑΤΣΑΡΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ >> Η Θεατρική Ομάδα παρουσιάζει την Χριστουγεννιάτικη κωμωδία του ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΦΑΝΤΟΓΙΑ Η ομάδα της Κιβωτού Ονείρων Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία Διοργάνωσης

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός»

«Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #26 «Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός» (Πόντος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #26 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα τα παραμύθια

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Κωνσταντινοπούλου Ψυχολόγος - ειδική παιδαγωγός

Μαρία Κωνσταντινοπούλου Ψυχολόγος - ειδική παιδαγωγός ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα, για μικρούς αλλά και για μεγάλους (αυτισμός) Τα παιδιά είναι ελεύθερα να ζωγραφίσουν τις παρακάτω σελίδες όπως αυτά αισθάνονται... Μαρία Κωνσταντινοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ.

ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ. ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ www.e-daskalos.gr 1.Σκυταλοδροµία απλή 2.Σκυταλοδροµία 3 ων παικτών, πιασµένοι αγκαζέ, ο µεσαίος ανάποδα. 3.Αγώνας δρόµου µε τα τέσσερα προς τα πίσω. 4.Αγώνας δρόµου κουτσό. 5.Αγώνας

Διαβάστε περισσότερα

Ñïý á, ðáðïýôóéá êáé öýãáìå

Ñïý á, ðáðïýôóéá êáé öýãáìå 4 Eíüôçôá 1 Ñïý á, ðáðïýôóéá êáé öýãáìå speak about the future (1) seasons in Greece and Australia clothes ôá åëëçíéêü êé åìåßò... 32 ìáèáßíïõìå ëýîåéò êáé åêöñüóåéò - êëåéäéü... (εγώ) θα οργανώσω (εσύ)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ. Τραγούδι:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ. Τραγούδι: Ανακύκλωση Είμαι πολύ περήφανος που θα σας πω για μένα πως μια λέξη έμαθα με ύψιλον κι ωμέγα. Όχι, δε μου την έβαλε κανείς ορθογραφία, εγώ όμως την έμαθα απ έξω με τη μια. Θα πρέπει να την ξέρετε, μικροί

Διαβάστε περισσότερα

ηλεκτρονικό έγγραφο / e-book (PDF) Μαγδαληνή Καμπούρη-Χατζηασλανίδου, Συγγραφέας Συντελεστές: Έκδοση: 1 Θεσσαλονίκη [GR] : Μαγδαληνή Καμπούρη Εκδότης:

ηλεκτρονικό έγγραφο / e-book (PDF) Μαγδαληνή Καμπούρη-Χατζηασλανίδου, Συγγραφέας Συντελεστές: Έκδοση: 1 Θεσσαλονίκη [GR] : Μαγδαληνή Καμπούρη Εκδότης: Τίτλος :Η μαγική χρυσόσκονη Τύπος Μέσου: ηλεκτρονικό έγγραφο / e-book (PDF) Μαγδαληνή Καμπούρη-Χατζηασλανίδου, Συγγραφέας Συντελεστές: Έκδοση: 1 Θεσσαλονίκη [GR] : Μαγδαληνή Καμπούρη Εκδότης: Έτος Έκδοσης:

Διαβάστε περισσότερα

(βασισμένο στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά. «Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους» )

(βασισμένο στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά. «Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους» ) (βασισμένο στο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Ο Αϊ-Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους» ) «Χριστουγεννιάτικοι Μπελάδες» ΡΟΛΟΙ: για 50 παιδιά και άνω Αϊ- Βασίλης: 1 Τάρανδοι: (5-8) Αστυνόµοι: (5-8)

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσωπα: Αφηγητής- 5 παιδιά: \ Άγιος Βασίλης

Πρόσωπα: Αφηγητής- 5 παιδιά: \ Άγιος Βασίλης ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΛΑΤΑΝΟΣ 2009-2010 «Ο Αϊ-Βασίλης φέτος είναι πράσινος» μια διασκευή του βιβλίου των: Άννας Βερούλη ΚΑΙ Νίκου Μιχαλόπουλου επιμέλεια διασκευής: Πέτσκου Βίκυ Πρόσωπα: Αφηγητής- 5 παιδιά:

Διαβάστε περισσότερα

Έρικα Τζαγκαράκη. Τα Ηλιοβασιλέματα. της μικρής. Σταματίας

Έρικα Τζαγκαράκη. Τα Ηλιοβασιλέματα. της μικρής. Σταματίας Έρικα Τζαγκαράκη Τα Ηλιοβασιλέματα της μικρής Σταματίας στην μικρη Ριτζάκη Σταματία-Σπυριδούλα Τα Ηλιοβασιλέματα της μικρής Σταματίας ISBN: 978-618-81493-0-4 Έρικα Τζαγκαράκη Θεσσαλονίκη 2014 Έρικα Τζαγκαράκη

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΥΜΝΑΖΕΤΑΙ (Κωµικό σκετς)

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΥΜΝΑΖΕΤΑΙ (Κωµικό σκετς) 1 Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΥΜΝΑΖΕΤΑΙ (Κωµικό σκετς) ΠΑΙΖΟΥΝ ΛΟΧΑΓΟΣ ΛΟΧΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΣ (στρατιώτες) Σήµερα θα πάµε µαζί να κάνουµε ασκήσεις και θεωρία. Για κάντε γραµµή. Αρχίζω. Προσέξτε. Πρώτα πρώτα ν ακούτε

Διαβάστε περισσότερα

Αϊνστάιν. Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης

Αϊνστάιν. Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Αϊνστάιν Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης Περιεχόµενα Κεφάλαιο 1:...3 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Α1 1 Επίπεδο Α1 ιάρκεια: 30 λεπτά Πρώτο µέρος (12 µονάδες) Ερώτηµα 1 (6 µονάδες) Ένας φίλος σας σάς προσκαλεί στη βάφτιση της κόρης του. ιαβάστε το προσκλητήριο και σηµειώστε στις προτάσεις που πιστεύετε

Διαβάστε περισσότερα

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ''

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 1 2 Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 3 Τα λουλούδια χωρίς όνομα, τα έχει ο καθένας από μας, αλλά δεν το ξέρουμε. Δεν μας μαθαίνουν τίποτα και ψάχνουμε μόνοι μας άσκοπα να βρούμε κάτι, για να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά κι έναν καιρό, τον πολύ παλιό καιρό, τότε που όλη η γη ήταν ένα απέραντο δάσος, ζούσε μέσα στο ξύλινο καλύβι της, στην καρδιά του δάσους,

Μια φορά κι έναν καιρό, τον πολύ παλιό καιρό, τότε που όλη η γη ήταν ένα απέραντο δάσος, ζούσε μέσα στο ξύλινο καλύβι της, στην καρδιά του δάσους, Μια φορά κι έναν καιρό, τον πολύ παλιό καιρό, τότε που όλη η γη ήταν ένα απέραντο δάσος, ζούσε μέσα στο ξύλινο καλύβι της, στην καρδιά του δάσους, μια γριά γυναίκα. Τ όνομά της ήταν Μαραλά. Κανένας δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ. Τρίγωνα, κάλαντα σκόρπισαν παντού. κάθε σπίτι μια φωλιά του μικρού Χριστού. ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά

ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ. Τρίγωνα, κάλαντα σκόρπισαν παντού. κάθε σπίτι μια φωλιά του μικρού Χριστού. ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά ΤΡΙΓΩΝΑ ΚΑΛΑΝΤΑ Τρίγωνα, κάλαντα, σκόρπισαν παντού κάθε σπίτι μια φωλιά του μικρού Χριστού, τρίγωνα κάλαντα μες στη γειτονιά ήρθαν τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά Άστρο φωτεινό, θα βγει γιορτινό μήνυμα

Διαβάστε περισσότερα

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Μακρυνίτσα 2010 Ύμνος της ομάδας «Ευαγγέλιο» Βιβλία και μαθήματα ζωγραφισμένα σχήματα και τόσα βοηθήματα να μη δυσκολευτώ Απ όλους τόσα έμαθα

Διαβάστε περισσότερα

Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν

Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν http://hallofpeople.com/gr/bio/andersen.php Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια μακρινή χώρα, ζούσε ένας γκρινιάρης βασιλιάς. Κάθε μέρα ζητούσε από

Διαβάστε περισσότερα

21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 1 ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας Διαβάσαμε το παραμύθι: «ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΛΙΒΑΔΙ» Ερώτηση: ΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ; - Αυτοί

Διαβάστε περισσότερα

Τα παραμύθια της τάξης μας!

Τα παραμύθια της τάξης μας! Τα παραμύθια της τάξης μας! ΟΙ λέξεις κλειδιά: Καρδιά, γοργόνα, ομορφιά, πυξίδα, χώρα, πεταλούδα, ανηφόρα, θάλασσα, φάλαινα Μας βοήθησαν να φτιάξουμε αυτά τα παραμύθια! «Χρυσαφένια χώρα» Μια φορά κι έναν

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικές αναμνήσεις. Η γιαγιά του Χάρη θυμάται

Σχολικές αναμνήσεις. Η γιαγιά του Χάρη θυμάται Η μαμά μου πήγαινε στο 26 ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας. Η καλύτερη ανάμνηση που έχει είναι οι φίλοι της και η τάξη που μύριζε κιμωλία. Ελευθερία Η γιαγιά μου την τάξη της είχε 87 παιδιά. Τα άτακτα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Παίζουμε & Μαθαίνουμε Μαζί για την Ευρώπη: το Μεγάλο μας Σπίτι!!! Ομαδοσυνεργατικές, Βιωματικές, Κινητικές δράσεις Παιχνίδια Γνωριμίας & Επικοινωνίας

Παίζουμε & Μαθαίνουμε Μαζί για την Ευρώπη: το Μεγάλο μας Σπίτι!!! Ομαδοσυνεργατικές, Βιωματικές, Κινητικές δράσεις Παιχνίδια Γνωριμίας & Επικοινωνίας Παίζουμε & Μαθαίνουμε Μαζί για την Ευρώπη: το Μεγάλο μας Σπίτι!!! Ομαδοσυνεργατικές, Βιωματικές, Κινητικές δράσεις Παιχνίδια Γνωριμίας & Επικοινωνίας 1. Ας γνωριστούμε καλύτερα Περιγραφή: Τα παιδιά σε

Διαβάστε περισσότερα

Α Σ Τ Ε Ρ Η Σ. -Εσύ είσαι ο Άρχος γιατί είσαι δυνατός και τα φύλλα σου μοιάζουν με στέμμα

Α Σ Τ Ε Ρ Η Σ. -Εσύ είσαι ο Άρχος γιατί είσαι δυνατός και τα φύλλα σου μοιάζουν με στέμμα Α Σ Τ Ε Ρ Η Σ Συγγραφέας: Μαρία Παπαδοπούλου Στην πλαγιά ενός βουνού, μπροστά από μια μεγάλη φουντωτή βελανιδιά, ζούσε ένα μικρό λουλούδι. Ηλιάνθη ήταν το όνομά της και της ταίριαζε πολύ γιατί τα πέταλά

Διαβάστε περισσότερα

Όπου η Μαριόν μεγαλώνει αλλά όχι πολύ σε μια βόρεια πόλη

Όπου η Μαριόν μεγαλώνει αλλά όχι πολύ σε μια βόρεια πόλη Όπου η Μαριόν μεγαλώνει αλλά όχι πολύ σε μια βόρεια πόλη Τούτη εδώ είναι μια ιστορία για ένα κοριτσάκι, τη Μαριόν, που ζούσε σ ένα βόρειο νησί, σε μια πόλη που την έλεγαν Νεμπγιαβίκ. Ήταν ένα μέρος με

Διαβάστε περισσότερα