ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΑΚΙΡΗ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΑΚΙΡΗ"

Transcript

1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΑΚΙΡΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ : «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Έτος γεννήσεως : 18/08/1962 Τόπος γεννήσεως : Αλεξάνδρεια Αιγύπτου Διεύθυνση κατοικίας Ευρυτανίας Αθήνα Τηλέφωνα : (οικία) (εργασία) Fax: (εργασία)

2 2 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ A. ΔΙΔΑΚΤΙΚO ΕΡΓΟ Ι. Ανώτατη Εκπαίδευση 1. Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Από Αύγουστο 2005-παρόν Αναπληρώτρια Καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο : «Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση» Προπτυχιακό Επίπεδο Σπουδών Αυτοδύναμη διδασκαλία των εξής μαθημάτων: Αξιολόγηση στην εκπαίδευση Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μονάδων και των εκπαιδευτικών συστημάτων Αξιολόγηση και εφαρμοσμένες εκπαιδευτικές πολιτικές Βασικές αρχές Συμβουλευτικής και διαχείρισης ομάδων Επίβλεψη Σχεδίων Έρευνας Πρακτικής Άσκησης Ακαδημαϊκό έτος Χειμερινό και εαρινό εξάμηνο : «Η αυτοαξιολόγηση των Σχολικών Μονάδων κατά τη φάση της πειραματικής εφαρμογής : Μελέτη περίπτωσης» Ακαδημαϊκό έτος Χειμερινό εξάμηνο «Οι πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής των μαθητών στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και η βαθμολόγησή τους: Οι αντιλήψεις των εκπαιδευτικών για τις επιπτώσεις αυτών των εξετάσεων στη σχολική δικαιοσύνη» Ακαδημαϊκό έτος Χειμερινό εξάμηνο «Παιδαγωγική Συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων και αξιολόγηση των μαθητών : Θεσμικές και υποκειμενικές διαστάσεις που επηρεάζουν την κατασκευή των σχολικών «καριέρων» των μαθητών». Εαρινό εξάμηνο «Οι πρακτικές αξιολόγησης των εκπαιδευτικών της Λυκειακής βαθμίδας ως μέσο πειθάρχησης» Ακαδημαϊκό έτος Χειμερινό εξάμηνο «Οι πρακτικές αξιολόγησης που εφαρμόζουν οι εκπαιδευτικοί στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».

3 3 Εαρινό εξάμηνο «Αντισταθμιστικές εκπαιδευτικές πολιτικές για την βελτίωση των σχολικών επιδόσεων:ο θεσμός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» Ακαδημαϊκό έτος Χειμερινό εξάμηνο «Συστηματική παρατήρηση και ανάλυση των πρακτικών αξιολόγησης στη σχολική τάξη» (σε συνεργασία με την Αν. Καθηγήτρια Άννα Τσατσαρώνη) Εαρινό εξάμηνο «Πολιτικές για τη βελτίωση της ποιότητας στην ελληνική υποχρεωτική εκπαίδευση:σχέδιο αξιολόγησης του θεσμού της Ευέλικτης Ζώνης» (σε συνεργασία με την Αν. Καθηγήτρια Άννα Τσατσαρώνη) Ακαδημαϊκό έτος Χειμερινό εξάμηνο «Συστηματική παρατήρηση και ανάλυση των πρακτικών αξιολόγησης στη σχολική τάξη» (σε συνεργασία με την Αν. Καθηγήτρια Άννα Τσατσαρώνη) Εαρινό εξάμηνο «Σχέδιο Αξιολόγησης μιας καινοτόμου δράσης: Ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου» (σε συνεργασία με την Αν. Καθηγήτρια Άννα Τσατσαρώνη) Επίβλεψη και ολοκλήρωση Πτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών με επιτυχή εξέταση 1. Ευγενία Βραδή (2013) «Η αξιολόγηση των στελεχών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αποκέντρωση του εκπαιδευτικού συστήματος.» 2. Μαγδαληνή Σεραφείδη (2013). «Η εφαρμογή του προγράμματος ΖΕΠ στα Γυμνάσια: μια πρώτη αποτίμηση του προγράμματος ΖΕΠ ως αντισταθμιστική πολιτική» 3. Φαίη Νικητοπούλου (2012). «Ανάλυση των εσωτερικών κανονισμών σχολείων της Β/βάθμιας εκπαίδευσης: οργάνωση σχολικής μονάδας και σχολική ευταξία» 4. Αγγελική Σπυριλιώτη (2012): «Παιδαγωγική Συνεδρίαση Διδασκόντων και Αξιολόγηση των μαθητών: Θεσμικές και υποκειμενικές διαστάσεις που επηρεάζουν την κατασκευή των σχολικών "καριέρων" των μαθητών στη βαθμίδα του Γυμνασίου». 5. Μαρία Καλλημάνη (2011) «Οι κοινωνικές σημασίες που αποδίδουν οι εκπαιδευτικοί της Λυκειακής βαθμίδας στη γραπτή εξέταση» 6. Βασιλική Κούτζου (2011) : «Οι γραπτές εξετάσεις στο Γυμνάσιο μέσα από τις αφηγήσεις των μαθητών : Η υποκειμενική εμπειρία της θεσμισμένης σχολικής εξέτασης και βαθμολόγησης.» 7. Σπαθά Σταυρούλα (2011) «Αντισταθμιστικές πολιτικές για την βελτίωση των σχολικών επιδόσεων των μαθητών. Ο θεσμός της ενισχυτικής διδασκαλίας στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ποιοτική προσέγγιση» 8. Ελένη Ζαφειροπούλου (2010) «Οι αντιλήψεις των εκπαιδευτικών για το θεσμό της Ενισχυτικής διδασκαλίας ως αντισταθμιστικό μέτρο των σχολικών επιδόσεων των μαθητών -Ποσοτική προσέγγιση» 9. Παναγιώτης Στούρας (2010) «Αντισταθμιστικές πολιτικές για την βελτίωση των σχολικών επιδόσεων των μαθητών. Ο θεσμός της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ποσοτική προσέγγιση» 10. Θεοφανώ Ρογκόκου (2010) «Αντισταθμιστικές πολιτικές για την βελτίωση των σχολικών επιδόσεων των μαθητών. Ο θεσμός της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση Ποιοτική προσέγγιση» 11. Ελένη Πίτσιου (2010) «Οι αντιλήψεις εκπαιδευτικών στελεχών για τη σημασία, την εφαρμογή και τα αποτελέσματα του Ολοήμερου σχολείου στο Ν. Κορινθίας» (σε συνεργασία με την Α. Καθηγήτρια Άννα Τσατσαρώνη) 12. Έλενα Κάλπινου (2009) «Η διαμόρφωση αξιολογικών πρακτικών στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας»

4 4 13. Αργυρώ Πανταζοπούλου (2008) «Η εφαρμογή της Ευέλικτης Ζώνης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση : Οι αντιλήψεις των θεσμικών παραγόντων για τη σημασία και τα αποτελέσματα του εν λόγω θεσμού» 14. Μαρία Αλ Σαμί (2008) «Η Ευέλικτη Ζώνη στο Δημοτικό σχολείο: Μελέτη περίπτωσης για τον τρόπο εφαρμογής τη σημασία και τα αποτελέσμάτά της» 15. Μαρία Κοτσαμπασούλη (2008) «Σχολικός Σύμβουλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Ανιχνεύοντας τις θεσμικές, προσωπικές και εκπαιδευτικές διαστάσεις» 16. Έλενα Στρατή (2008) «Οι αντιλήψεις των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για το θεσμό των Σχολικών Συμβούλων» 17. Ειρήνη Παγίδα (2008) «Η εκπαιδευτική αξιολόγηση στο Πρόγραμμα Σπουδών των ΠΤΔΕ. Οι αντιλήψεις των φοιτητών για τη σημασία και τη συμβολή της στην εκπαίδευση των μελλοντικών δασκάλων» 18. Μαρία Σκαρλάτου(2008) «Οι αντιλήψεις των φοιτητών των ΠΤΔΕ για τη σημασία της εκπαιδευτικής αξιολόγησης στο Πρόγραμμα Σπουδών τους» 19. Γεωργία Λήβα (2008) «Η θέση της αξιολόγησης ως επιστημονική περιοχή στα Προγράμματα Σπουδών Των Πανεπιστημιακών Τμημάτων των Νηπιαγωγών και η σημασία που αποδίδουν οι μελλοντικοί νηπιαγωγοί στην διαμόρφωση των αξιολογικών πρακτικών» 20. Σοφία Στυλιανού (2007) «Η εφαρμογή του ολοήμερου σχολείου στο Ν. Κορινθίας : Διερεύνηση των αντιλήψεων και απόψεων των εκπαιδευτικών, μαθητών, γονέων» (σε συνεργασία με την Αν. Καθηγήτρια Άννα Τσατσαρώνη) Μεταπτυχιακό Επίπεδο Σπουδών (2007 μέχρι σήμερα) Αυτοδύναμη διδασκαλία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Εκπαιδευτικά προγράμματα και υλικό»: Ανάλυση, Σχεδιασμός και Ανάπτυξη δράσεων αξιολόγησης Πρακτικές αξιολόγησης και εκπαιδευτικά προγράμματα Εισαγωγή στις ποιοτικές μεθόδους: Η Εθνογραφική μέθοδος Επίβλεψη και ολοκλήρωση Μεταπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών με επιτυχή εξέταση 1. Ιοκάστη Θεοχάρη (2013) «Διερεύνηση των παραγόντων που επιδρούν στη διαμόρφωση των κριτηρίων επιλογής της εξωσχολικής υποστήριξης των μαθητών από τους γονείς τους 2. Αναστασία Θεοδώρα Σαμαρά (2013) «Oι αντιλήψεις των γονέων σχετικά με το διάβημα της επιλογής του σχολείου φοίτησης των παιδιών τους» 3. Φωκίων Στέκας (2012) «Οι αναπαραστάσεις των εκπαιδευτικών για τους παράγοντες που συμβάλουν στις διαφορικές σχολικές επιδόσεις των μαθητών και στα διαφορικά μαθησιακά αποτελέσματα» 4. Αθανασία Καλκάνη (2012) «Ο ρόλος του κοινωνικού ανήκειν και του κοινωνικού δεσμού στη διαμόρφωση του σχολικού χάρτη: Μελέτη περίπτωσης» 5. Δήμητρα-Παυλίνα Νικήτα (2012) «Οι κοινωνικές σημασίες για το πρόγραμμα PISA μέσα από τα δημοσιεύματα του ημερήσιου τύπου». 6. Μαρία Κοντογιάννη (2011) «Το σύστημα των Πανελληνίων εξετάσεων πρόσβασης στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση και κοινωνική δικαιοσύνη. Η άποψη των μαθητών». 7. Αγγελική Κυριάκου (2009) «Οι αντιλήψεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευση για την επαγγελματική ανάπτυξη των αξιολογικών τους πρακτικών» 8. Άννα Καλλιάρα (2009) «Η πρώιμη σχολική φοίτηση ως αντισταθμιστική πολιτική: Διασταυρώσεις επιστημονικών δεδομένων και εκπαιδευτικών πολιτικών»

5 5 Επίβλεψη Μεταπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη: (7 ΜΔΕ) Επίβλεψη Διδακτορικών Διατριβών που βρίσκονται σε εξέλιξη από το 2009 μέχρι σήμερα 1. Γιώργος Λογιώτης Ο ρόλος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές των μαθητών: από το θεσμικό λόγο στην εκπαιδευτική πρακτική 2. Αστέργιος Ζαρκανέλας «Η διαδικασία της αξιολόγησης επιμορφωτικών προγραμμάτων στο πλαίσιο των Οργανισμών Εκπαίδευσης Ενηλίκων» 3. Μαρία Καλλιμάνη «Η γραπτή εξέταση στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: θεσμικές, οργανωτικές και φαντασιακές διαστάσεις» Ακαδημαϊκές δραστηριότητες Συμμετοχή σε τριμελείς επιτροπές και εκλεκτορικά σώματα ως εξωτερικός κριτής 8/04/2008 : Μέλος της τριμελούς εισηγητικής επιτροπής για τη πλήρωση μιας θέσης Δ.Ε.Π στη βαθμίδα του Λέκτορα στο γνωστικό αντικείμενο «Εκπαιδευτική Αξιολόγηση», στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. 19/12/2007 : Μέλος του εκλεκτορικού σώματος για τη πλήρωση μιας θέσης Δ.Ε.Π στη βαθμίδα του Λέκτορα στο γνωστικό αντικείμενο «Εκπαιδευτική έρευνα και Αξιολόγηση», στο Τμήμα Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας τουπανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετοχή σε επταμελείς εξεταστικές επιτροπές για την κρίση διδακτορικών διατριβών 10/06/212 Μέλος της επταμελούς εξεταστικής επιτροπής της διδακτορικής διατριβής της κ. Λευκής Μπινιάρη με θέμα «Ανάπτυξη εργαλείων αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων με στόχο την ηγεσία για τη μάθηση. Πορτραίτο και προφίλ» που εκπονήθηκε στο ΠΤΝ του Πανεπιστημίου Πατρών 17/12/2010 Μέλος της επταμελούς εξεταστικής επιτροπής της διδακτορικής διατριβής της κ. Μαρίας Καπετανίδου με θέμα «Το γλωσσικό μάθημα σε διαπολιτισμικό περιβάλλον δημοτικού σχολείου: η συμβολή των διδακτικών παρεμβάσεων» που εκπονήθηκε στο ΠΤΔΕ του ΕΚΠΑ 9/10/09 Μέλος της επταμελούς εξεταστικής επιτροπής της διδακτορικής διατριβής της κ. Βαλεντίνης Μονιάρου Παπακωσταντίνου με θέμα «Η Επιστήμη της Πληροφορικής ως τομέας σπουδών : κοινωνικο-πολιτισμικές επιρροές στις εκπαιδευτικές επιλογές και τις διαδρομές των φοιτητών των Τμημάτων Βιβλιοθηκονομίας και Πληροφόρησης» που εκπονήθηκε στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής πολιτικής του πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 4/07/2008 Μέλος της επταμελούς εξεταστικής επιτροπής της διδακτορικής διατριβής του κ. Λάμπρου Σκουτίδα με θέμα «Ποιοτικές και ποσοτικές προσεγγίσεις στο Ελληνικό πλαίσιο εκπαιδευτικής ηγεσίας και βελτίωσης σχολείου» που εκπονήθηκε στο Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών 13/02/2006 Μέλος της επταμελούς εξεταστικής επιτροπής της διδακτορικής διατριβής του κ Ηλία Μαραγκού με θέμα Η περιβάλλουσα ανάλυση δεδομένων ως μέσο για πραγματοποίηση

6 6 της εξωτερικής αξιολόγησης των σχολικών μονάδων Μεθοδολογική προσέγγιση που εκπονήθηκε Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς,. Εκπαιδευτικά Διοικητικά καθήκοντα : Υπεύθυνη για την Εσωτερική Αξιολόγηση του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2010 -παρόν) Υπεύθυνη για τη διενέργεια και την σύνταξη Έκθεσης Αξιολόγησης του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ( ) Μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (Οκτώβριος ) Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας Πειραματικών Σχολείων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και διάχυσης της Επιστημονικής Γνώσης ( ) Σύμβουλος Σπουδών (Από 2007-παρόν) Ακαδημαϊκό έτος Επίκουρη Καθηγήτρια (ΠΔ 407/80) Αυτοδύναμη διδασκαλία των εξής μαθημάτων: Μοντέλα και θεωρίες της Αξιολόγησης στην Εκπαίδευση Βασικές αρχές Συμβουλευτικής και διαχείρισης ομάδων

7 7 2. Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Από 2007-παρόν Μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ στην θεματική ενότητα ΕΚΠ51 «Εκπαιδευτική έρευνα στη πράξη» του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Σπουδές στην Εκπαίδευση» (Από 2007) Μέλος ΣΕΠ του ΕΑΠ Επιβλέπουσα και Μεταπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Σπουδές στην Εκπαίδευση» και στις θεματικές ενότητες : -Εκπαιδευτική έρευνα στην Πράξη» (Από 2005-σήμερα) -Εκπαίδευση Ενηλίκων (Σχεδιασμός, Διοίκηση, Αξιολόγηση Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων) (Από σήμερα) Επίβλεψη και ολοκλήρωση Μεταπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών με επιτυχή εξέταση 1. Κωνσταντίνος Ανδριανόπουλος (2013) «Οι αναπαραστάσεις των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως προς τις επιπτώσεις που ενέχει η κριτική πρακτική του Σχολικού Συμβούλου στο εκπαιδευτικό τους έργο» 2. Αθηνά Αραμπατζή (2013), «Οι αντιλήψεις των εκπαιδευτικών που ενεπλάκησαν στο πρόγραμμα αυτοαξιολόγησης της Σχολικής μονάδας όσον αφορά τις επιπτώσεις στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη» 3. Νικόλαος Γεωργίτσης (2013) «Aποτίμηση του τρόπου αξιολόγησης των προγραμμάτων κατάρτισης των νέων αγροτών και τρόποι αξιοποίησής τους». 4. Κωνσταντίνος Δάφνης (2013) «Αξιολόγηση Επιμορφωτικών Προγραμμάτων για ανέργους υπό την εποπτεία του ΟΑΕΔ». 5. Μαρία Κρινή (2013) «Η διαμόρφωση του επαγγελματικού προφίλ του εργασιακού Συμβούλου στη Δημόσια υπηρεσία απασχόλησης Κύπρου και η Διερεύνηση των εκπαιδευτικών αναγκών». 6. Μαργαρίτα Κολλάρου (2013) «Οι αναπαραστάσεις των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τη θέση και το ρόλο της ποινής της αποβολής των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία» 7. Μιχελιδάκη Εύα (2013) «Οι αντιλήψεις των μελών ΔΕΠ σε Πανεπιστημιακό Ίδρυμα σχετικά με την πρακτική της Αξιολόγησης (εσωτερικής και εξωτερικής)». 8. Βασιλική Γαρόζη (2012) «Η ευταξία μέσα στη σχολική οργάνωση: Διερεύνηση των αντιλήψεων εκπαιδευτικών και μαθητών της Περιφέρειας Αττικής» 9. Αλέξανδρος Γκιτζίρης (2012) «Διερεύνηση των αιτιών που στρέφουν τους μαθητές στα φροντιστήρια και της αποτελεσματικότητας της μαθησιακής διαδικασίας στο πλαίσιο αυτών των εκπαιδευτικών οργανισμών» 10. Κυριακή Τριαλώνη (2012) «O τρόπος εμπλοκής των εκπαιδευτικών στα Προαιρετικά Πολιτιστικά Προγράμματα και η επίδρασή τους στην κινητροφοδότηση των μαθητών για τα εν λόγω προγράμματα». 11. Πολυξένη Δημάκου (2012) «Επιμορφωτικές Διαστάσεις της Αυτοαξιολόγησης του Εκπαιδευτικού έργου της Σχολικής μονάδας ( ) Στοιχεία από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» 12. Ιωάννα Κατσαγώνη «Διερεύνηση των αιτιών της επιλογής της ελληνικής οικογένειας και της επένδυσής της στην εκμάθηση ξένων γλωσσών». 13. Σπύρος Πάγκαλος «Διερεύνηση των αντιλήψεων των εκπαιδευτικών των Φυσικών Επιστημών για την Επαγγελματική ανάπτυξή τους και τα συμβολή της στη βελτίωση των επιδόσεων των μαθητών τους». 14. Αικατερίνη Σπανού ««Η εκπόνηση των ΜΔΕ στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση: Ανάδειξη των δυσκολιών που συναντούν οι φοιτητές και ανίχνευση των τρόπων αντιμετώπισής τους».

8 8 15. Αθανάσιος Ζιούτης : «Απόψεις και αντιλήψεις μαθητών ΣΤ Δημοτικού Σχολείου στο Νομό Δράμας αναφορικά με την παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων : Μια συμβολή στη συζήτηση περί τηλεοπτικού εγγραμματισμού» 16. Θεοδώρα Αλεξίου (2010) «Η εκπαιδευτική έρευνα στις Μεταπτυχιακές Διπλωματικές Εργασίες του προγράμματος «Σπουδές στην Εκπαίδευση» του ΕΑΠ: αποτύπωση και κριτική ανάλυση» 17. Αντώνης Παπαστέργιος «Εκπαιδευτικοί και λογοδοσία: Το παράδειγμα της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου» 18. Μιχαήλ Παπαδάκης (2010) «Οι αντιλήψεις και οι εικόνες των μαθητών για τον ρόλο των εκπαιδευτικών έτσι όπως διαμορφώνεται σήμερα» 19. Ζαρκανέλας Στέργιος (2010) «Η αξιολόγηση των προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων στο ΚΕΕ Λάρισας και στο ΚΕΚ Δήμητρα : Οργανωτικές διαδικασίες και αξιοποίηση αποτελεσμάτων» 20. Τάσος Καραμπίνης (2010) «Αποτίμηση και κριτική ανάλυση των αποτελεσμάτων της επιμόρφωσης Φιλολόγων στη χρήση και αξιοποίηση στην εκπαιδευτική διαδικασία σε σχολεία του Νομού Αττικής» 21. Άρης Βλασσόπουλος (2010) «Η κατάρτιση πάνω στην κοινωνική ασφάλιση και την εξέλιξη στην Ελλάδα» 22. Κατερίνα Κοτρόζου (2008) «Οι πρακτικές αξιολόγησης και οι Εκπαιδευτικοί της Ανώτερης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» 133.σελ (επιπλέον τα παραρτήματα) 23. Ιωάννης Πούτης, (2008) «Διερεύνηση των αντιλήψεων των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης απέναντι στ φύλα και του τρόπου με τον οποίο οι αντιλήψεις αυτές επηρεάζουν τις αξιολογικές τους κρίσεις» 228.σελ 24. Πέτρος Χρυσοστομίδης (2008) «Οι αντιλήψεις του εκπαιδευτικού και ειδικού προσωπικού για τη διοίκηση στα ειδικά Δημοτικά σχολεία» 142.σελ Επίβλεψη Μεταπτυχιακών Διπλωματικών Εργασιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στις θεματικές Ενότητες : Εκπαιδευτική Έρευνα στη Πράξη (4 ΜΔΕ) Εκπαίδευση Ενηλίκων (Σχεδιασμός, Διοίκηση, Αξιολόγηση Προγραμμάτων Εκπαίδευσης Ενηλίκων) (2 ΜΔΕ) 3. Α.Σ.ΠΑΙ.ΤΕ (Ανωτάτη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ) πρώην Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε Οκτώβριος Ιανουάριος 2004 Επίκουρη Καθηγήτρια (Επιστημονικός συνεργάτης) Αυτοδύναμη διδασκαλία στο μάθημα: Εκπαιδευτική Αξιολόγηση

9 9 4. Département de l Administration Economique et Sociale de l Université d Orléans délocalisée à Athènes.: Οκτώβριος Ιούνιος 2001 Chargé de Cours Αυτοδύναμη διδασκαλία στα εξής μαθήματα Introduction à la Sociologie (D.E.U.G -1 ο εξάμηνο) Histoire des faits sociaux (D.E.U.G - 2 ο εξάμηνο) 5. Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Οκτώβριος Αύγουστος 1999 Λέκτορας με σύμβαση ΠΔ 407/80 Αυτοδύναμη διδασκαλία στα εξής μαθήματα Αξιολόγηση στον εκπαιδευτικό θεσμό Παρατήρηση στο νηπιαγωγείο (σχεδιασμός και ανάλυση) Ανάλυση παιδαγωγικών πρακτικών Θεωρητικά σεμινάρια στο πλαίσιο της πρακτικής κατάρτισης 6. Département des Sciences de l Education - Université de PARIS-X NANTERRE Ιανουάριος 1988-Ιούνιος 1988 Conférencier Σεμιναριακά μαθήματα στο μεταπτυχιακό τμήμα (D.E.A.) του Département des Sciences de l Education, Université de PARIS-X NANTERRE

10 10 II. Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και επιμορφωτών i) Eπιμόρφωση εκπαιδευτικών και επιμορφωτών στην Ελλάδα 1997-έως σήμερα Επιμορφώτρια στο πρόγραμμα ΠΑΚΕ Πελοποννήσου. «Υλοποίηση της Εκπαίδευσης των Επιμορφωτών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» με αντικείμενο επιμόρφωσης: «Διαχείριση θεσμικών και συναισθηματικών φαινομένων των ομάδων επιμόρφωσης». Νοέμβριος 2011 Διακρατικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius 2.1-Socrates Κ.Ε.Ε Επιμόρφωση καθηγητών της B/βάθμιας εκπαίδευσηs για την αντιμετώπιση των δυσκολιών διαχείρισης της τάξης. (200 ώρες επιμόρφωσης) Πρόγραμμα : «Πειραματική δράση Επιμόρφωσης-Έρευνας που αφορά τις δυσκολίες στη διαχείριση της τάξης» Οκτώβριος 2001-Οκτώμβριος 2004 Πανεπιστήμιο Αθηνών - ΤΕΑΠΗ Επιμόρφωση καθηγητών της Δ/βάθμιας εκπαίδευσης στο ΣΕΠ και στη Συμβουλευτική Σεμινάριο : «Αξιολόγηση του μαθητή και του εκπαιδευτικού έργου» Ι.Δ.Ε.Κ.Ε. (Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων) Επιμορφώσεις εκπαιδευτικών της Δ/βάθμιας εκπαίδευσης για το Σχολείο της Δεύτερης Ευκαιρίας. Σεμινάρια : «Η αξιολόγηση στον εκπαιδευτικό θεσμό και η εκπαιδευτική σχέση» «Ανάλυση των πρακτικών αξιολόγησης των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών» «Ψυχο-κοινωνιολογικές προσεγγίσεις της εκπαιδευτικής σχέσης» «Ανάλυση παιδαγωγικών πρακτικών». ii) Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και επιμορφωτών στη Γαλλία I.R.T.S. (Institut Régional du Travail Social) στο Melun Επιμόρφωση επιμορφωτών /καθηγητών των Παιδαγωγών και των Κοινωνικών Λειτουργών του I.R.T.S. Θέμα σεμιναρίων : «Η παρατήρηση στην έρευνα και στην κατάρτιση» Ι.N.J.E.P. (Institut National de la Jeunesse et de l Education Populaire) Παιδαγωγικοί Σύμβουλοι της Νέας Γενιάς και της Λαϊκής Επιμόρφωσης ( προσωπικό του Υπουργείου Νέας Γενιάς και Αθλητισμού της Γαλλίας) Σεμινάρια : «Οι παιδαγωγικές προσεγγίσεις στην επιμόρφωση των ενηλίκων και οι θεωρίες στις οποίες στηρίζονται» «Απόκτηση δεξιοτήτων και «επαγγελματοποίηση»»

11 11 G.R.I.S.E (Groupe de Recherche pour l application de l Informatique en Sciences de l Education) Ανάλυση παιδαγωγικών πρακτικών με Εποπτεία (Supervision) μιας ομάδας επιμορφωτών/ερευνητών ασχολούμενη με άτομα έχοντα δυσκολίες κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης. III. Ανώτερη εκπαίδευση στη Γαλλία 1997 Ι.R.T.S. (Institut Régional du Travail Social) στο Melun Εκπαίδευση παιδαγωγών και κοινωνικών λειτουργών Θέμα σεμιναρίων : «Η αξιολόγηση στον εκπαιδευτικό θεσμό και στην κοινωνική εργασία» IV.Επαγγελματική κατάρτιση για ανέργους στη Γαλλία (Πλήρης απασχόληση) TECHFORME Παιδαγωγική Υπεύθυνη και Επιμορφώτρια Αρμοδιότητες : Κατάρτιση προγραμμάτων επιμόρφωσης, επαγγελματικός προσανατολισμός, και επιμόρφωση, (Σεπτέμβριος 1990-Αύγουστος 1992) A.E.F.T.I. Επιμορφώτρια σε πρόγραμμα κατάρτισης μεταναστών και των οικογενειών τους (αλφαβητισμός και επανάκτηση βασικών γνώσεων) (Σεπτέμβριος 1989-Αύγουστος 1990) V. Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ελλάδα Σεπτέμβριος Αύγουστος 1982 Νηπιαγωγός στην ιδιωτική εκπαίδευση.

12 12 Β. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ Β.1 ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΙΤΛΟΙ 1998 Maître de Conference (Επίκουρη Καθηγήτρια) στις Επιστήμες της Αγωγής από το Conseil National des Universités (Εθνικό συμβούλιο Πανεπιστημίων της Γαλλίας) 1994 Διδάκτωρ των Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου PARIS VIII Διδακτορικό του Πανεπιστημίου PARIS VIII Vincennes à Saint-Denis στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης υπό την εποπτεία του Καθηγητή Jacques ARDOINO. Θέμα του Διδακτορικού : «Εξέταση και βαθμολογία των γνώσεων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου : η φαντασιακή διάσταση ενός αναγκαίου κακού». Μνεία : Άριστα με τα Συγχαρητήρια της Εξεταστικής Επιτροπής 1987 D.E.A. στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου PARIS X-NANTERRE 1986 Πτυχίο (Maîtrise) στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου PARIS X- NANTERRE. Πτυχιακή εργασία «Η πράξη της αξιολόγησης : Ποια η σημασία της στον τομέα της αρχικής μόρφωσης των δασκάλων» υπό την εποπτεία του Καθηγητή Jacky BEILLEROT 1981 Πτυχίο της Σχολής Νηπιαγωγών των Αθηνών στην Εκάλη Ξένες γλώσσες : Γαλλικά, Ιταλικά (άριστο επίπεδο), Αγγλικά Γνώσεις στην Πληροφορική : Word για Macintoch και Windows, Excel Β2. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ-ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ Β.2.1. ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ 1. Διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο PARIS VIII Vincennes à Saint-Denis στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Jacques ARDOINO. Θέμα του Διδακτορικού : «Εξέταση και βαθμολογία των γνώσεων των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου: η φαντασιακή διάσταση ενός αναγκαίου κακού». Επιτροπή κρίσης: Jacques Ardoino, Jacky Beillerot, Cornelius Castoriadis,Gerard Figari Μνεία : Άριστα με τα Συγχαρητήρια της Εξεταστικής Επιτροπής 2. D.E.A. στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου PARIS X-NANTERRE Θέμα : «Η πρακτική της αξιολόγησης στο σχολείο : Μελέτη των αναπαραστάσεων του δάσκαλου σε σχέση με την πρακτική αξιολόγησης»

13 13 ΔΙΕΘΝΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΟΜΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Άρθρα σε Διεθνή Περιοδικά με κριτές και συμμετοχές σε Διεθνείς τόμους 3. Marmoz. L, Moumoulidou.M, Stamelos. G, Tsakiris D. (2013). La recherche en éducation en temps de crise: l exemple grec in Revista de Pedagogie, Anul LXI.. NR.2 pp Tsakiris, D. (2013). Human capital and human action in lifelong learning: questions concerning the revival of a seemingly obvious theory in Zarifis G and Gravani M (edit) Challenging the European Area lifelong Learning: a critical responses after a decade ongoing adjustements, UK: Spiringer: Τsakiris, D. (2005). «Psyché et imaginaire» - Penser aujourd hui avec Castoriadis in Sciences de l homme et Sociétés, no 80, pp Eurydice-Directorate-General for Education and Culture European Commission, (2002). Key Competencies Participation in manuscript preparation pp Tsakiris, D. (2001). «Evaluation et systèmes éducatifs dans les pays de l Union Européenne», Les Dossiers des Sciences de l Education, Ν.6 : Tsakiris, D. (2000). Imaginaire et relation pédagogique : Recherche sur la dimension imaginaire du contrôle scolaire in Education, Communication and Conseling, Μ.Malikiosi-Loizos (Ed.), Athènes: Ελληνικά Γράμματα Tsakiris, D. (1997). «L imaginaire dans la référence à l éthique», Recherche et formation, 24 : Πρακτικά Διεθνών Συνεδρίων με κριτές 10. Tsakiris D, (υπό-δημοσίευση), «La recherche éducative à partir des thèses du deuxième et troisième cycle universitaire grec : données chiffrées et questions posées» Séminaire international de l AFIRSE:«La recherche en éducation en temps de crise les 8 et 9 juin 2012 au Département de la Politique Sociale et Éducative Université du Péloponnèse 11. Nikita D-P - Tsakiris D. (2013). Greece in the Globalised Education Context: a Study of the Greek Daily Press in relation to the PISA Programme, European Educational Research Association, ECER 2013 Instambul Annual Conference, Creativity and Innovation in Educational Research, Bahçeşehir University in Istanbul (9--13/09/2013), 12. Tsakiris, D. (2010). «Le développement professionnel des enseignants face aux enjeux sociétaux de l évaluation scolaire: constatations de recherche et perspectives» 21 ème Colloque de l ADMEE-EUROPE (Association pour lε Développement des Méthodologies d Evaluation en Education), Université Catholique de Louvain, 21-23/01/2009, p (Πλήρες κείμενο) 13. Tsakiris, D. (2008). La pratique du contrôle et de la notation des connaissances des élèves : une épreuve identitaire pour les enseignants ESREA Life History and

14 14 Biographical Research Network :, Canterbury Christ Church University, 6-9/03/2008, p (Πλήρες κείμενο) 14. Tsatsaroni, A. - Tsakiris D. (2006). Researchers identities and identifications in the era of an audit culture, European Educational Research Association, ECER 2006 Geneva Annual Conference, Transforming Knowledge, University of Geneva (13-16/09/2006, p (Πλήρες κείμενο) 15. Tsakiris, D. - Tsatsaroni, A. (2006). «Pratique narrative et initiation à la pratique de la recherche : croisements possibles», ESREA Colloque du Réseau Histoires de Vie et Biographie : Université de Thessalie Volos, Grèce, 2-5/03/2006, p (Πλήρες κείμενο) 16. Giust-Desprairies F. Tsakiris, D. Manoukian, F. (2006). «Recherche européenne sur les difficultés des enseignants dans la gestion de la classe : approche psychosociale clinique» 8 ème Biennale de l Education et de la Formation, Lyon, 11-14/ 04/2006 (Περίληψη) 17. Tsakiris, D. (2002). Les systèmes de certification en langues étrangères dans les pays l Union européenne» 6 ème Biennale de l Education et de la Formation, Παρίσι 3-6 Ιουλίου, p.1-4 σελίδες (Πλήρες κείμενο) 18. Tsakiris, D. (1999). «L évaluation d une formation sur la prévention du VIH-Sida : point d appui d une problématisation sur la complexité et la spécificité de la démarche de ce type de formation» 4ème Biennale de l Education et de la Formation. CD-rom p.1-4 (Πλήρες κείμενο) 19. Cassotakis, M. Tsakiris, D. (1999) «La réforme du système d évaluation des élèves du Lycée :Premières évaluations» 13 ème Colloque de l ADMEE-EUROPE (Association pour le Développement des Méthodologies d Evaluation en Education), Université de Dijon, Σεπτέμβριου (Δημοσιευμένη περίληψη σε τόμο και Πλήρες κείμενο εργασίας που διανεμήθηκε στο Συνέδριο) 20. Tsakiris, D. (1999). «La paideia comme étayage mutuel de l imagination radicale et de l imaginaire social. Le rôle des significations imaginaires», Rencontre autour des idées mères de Cornelius Castoriadis, Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociαles, Παρίσι, 24-25/06/1999 (Δημοσιευμένη περίληψη σε τόμο) 21. Tsakiris, D. (1996). «La dimension imaginaire du contrôle et de la notation des connaissances des élèves à l Ecole primaire», 10 ème Colloque de l ADMEE-EUROPE (Association pour lε Développement des Méthodologies d Evaluation en Education), Université Catholique de Louvain, 18-20/ 09/1996 (Δημοσιευμένη περίληψη σε τόμο ) 22. Tsakiris, D. (1996). «L imaginaire du contrôle des élèves par et dans les livrets scolaires» 5ème Biennale de l Education et de la Formation, Παρίσι, /04/1996 (Δημοσιευμένη περίληψη σε τόμο)

15 Tsakiris, D. (1995). «De la pratique de l évaluation scolaire à la formation des enseignants à l évaluation», 9 ème Colloque de l ADMEE-EUROPE (Association pour lε Développement des Méthodologies d Evaluation en Education), Université Catholique de Louvain, /09/ (Δημοσιευμένη περίληψη σε τόμο) ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΣΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΤΟΜΟΥΣ 24. Τσακίρη, Δ. (2011). «Δημοκρατία, νόμος, παιδεία: Η συμβολή της καστοριαδικής σκέψης στη διαύγαση της δημοκρατικής πρακτικής», Επιμ. Γ. Οικονόμου. Αθήνα: Ευρασία: Τσακίρη, Δ. Κοτρόζου Α. (2011). «Η έρευνα για την σχολική αξιολόγηση και η ανάλυση των αξιολογικών πρακτικών: δυο πραγματικότητες που αλληλοδιαπλέκονται» στο Οικονομίδης Β, (επιμ) Εκπαίδευση και Επιμόρφωση του Εκπαιδευτικού, Αθήνα: Πεδίο : σελ Τσακίρη, Δ. (2010). «Κανονιστική ευταξία και παιδαγωγικές πρακτικές στο σχολικό θεσμό» στο Κουλαϊδής Β & Τσατσαρώνη Α. (Επ. επιμέλεια) Παιδαγωγικές πρακτικές : έρευνα και εκπαιδευτική πολιτική, Αθήνα: Μεταίχμιο: Τσακίρη, Δ. (2010). «Θεσμός, υποκείμενο, παιδεία : Μια ιχνογραφία της καστοριαδικής συμβολής» στο Αποστολόπουλος Α., Κορνήλιος Καστοριάδης- ο στοχαστής της αυτονομίας, Αθήνα: Σύγχρονη Δελφική Αμφικτιονία: Τσακίρη, Δ. (2009). «Οι κοινωνικές φαντασιακές σημασίες των χωρικών πρακτικών στην εκπαίδευση : η περίπτωση της διαμόρφωσης του σχολικού χάρτη φοίτησης των μαθητών» στο Σπυριδάκης Ε (επιμ) Μετασχηματισμοί του χώρου:κοινωνικές και πολιτισμικές διαστάσεις, Αθήνα: Νήσος: Τσακίρη, Δ. Καπετανίδου, Μ. (2007). «Θεωρίες μάθησης και δημιουργική σκέψη» στο Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις για την Ανάπτυξη της Κριτικής-Δημιουργικής Σκέψης, Βασίλης Κουλαιδής (Επιστ. επιμ), Αθήνα: Ο.ΕΠ.ΕΚ.: Τσακίρη, Δ. Καπετανίδου, Μ. (2007) «Τεχνικές για την ανάπτυξη της δημιουργικής και κριτικής σκέψης» στο Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις για την Ανάπτυξη της Κριτικής-Δημιουργικής Σκέψης, Βασίλης Κουλαιδής (Επιστ. επιμ), Αθήνα :Ο.ΕΠ.ΕΚ.: σελ Τσακίρη, Δ. Καπετανίδου, Μ. (2007) «Εργαλεία αξιολόγησης για την ανάπτυξη της κριτικής και αναστοχαστικής σκέψης» στο Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις για την Ανάπτυξη της Κριτικής-Δημιουργικής Σκέψης, Βασίλης Κουλαιδής (Επιστ. επιμ), Αθήνα : Ο.ΕΠ.ΕΚ.: σελ Τσακίρη, Δ. (2002). «Συνοπτική Παρουσίαση Δεδομένων και Πορισμάτων Ερευνών για το Νέο Σύστημα Αξιολόγησης των Μαθητών στο Ενιαίο Λύκειο»,στο Το Έργο «Έρευνα» Συνοπτική Παρουσίαση, Α. Βερέβη (επιμ.), Αθήνα: Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας,

16 16 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ Άρθρα σε Ελληνικά Περιοδικά με κριτές 33. Τσακίρη, Δ. (2007). «Η αξιολόγηση των γνώσεων των μαθητών : Ερμηνευτικές προσεγγίσεις της αγωνίας των μαθητών απέναντι στην εξέταση και τη βαθμολογία» Δελτίο (αφιέρωμα στην αξιολόγηση των μαθητών): 39: Τσακίρη, Δ. (2006). «Εκπαιδευτική πολιτική και συστήματα πιστοποίησης γλωσσομάθειας ξένων γλωσσών : Συγκριτική μελέτη στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», Νέα παιδεία, 118: Τσακίρη, Δ. (2004). «Η παιδεία ως διαδικασία αμοιβαίου ερείσματος του κοινωνικού φαντασιακού και της ριζικής φαντασίας ενός αυτόνομου υποκειμένου : ο στοχασμός του Κορνήλιου Καστοριάδη», Νέα Παιδεία 110: σελ Τσακίρη, Δ. (1999). «Το φαντασιακό διακύβευμα στον σχολικό έλεγχο : σκιαγράφηση μιας Προσέγγισης», Νέα Παιδεία, 92 : Πρακτικά Ελληνικών Συνεδρίων με κριτές 37. Τσακίρη, Δ. κ.ά (2012). Σκιαγράφηση μιας προσέγγισης της αποτίμησης της Αυτοαξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας: Η μετάβαση από τον προταγματικό λόγο στην εκπαιδευτική στρατηγική και στην εκπαιδευτική πρακτική. Πρακτικά Συνεδρίου με θέμα «Η Ποιότητα στην Εκπαίδευση: Τάσεις και Προοπτικές». Αθήνα 4-6 Μαΐου Αθήνα : Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης: σελίδες 38. Τσακίρη, Δ, (2007). «Η αξιολόγηση στην εκπαίδευση : ποικιλότητα και συνθετότητα νέων αιτημάτων και καταστάσεων στην εκπαιδευτική πράξη - Ερευνητικές διαπιστώσεις και προοπτικές» 4 ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής Εκπαίδευσης (ΕΛΛ.Ι.Ε.Π.ΕΚ.), Αθήνα, 4-6/05/2007, σελ (Πλήρες κείμενο) 39. Τσακίρη, Δ. κ.ά., (2007). Η «Ομάδα Προβληματισμού της Κορίνθου» ως τόπος για τη διαύγαση, τον αναστοχασμό και την αλλαγή των εκπαιδευτικών πρακτικών. Αδημοσίευτη εργασία που εκπονήθηκε για το 8ο Συνέδριο της Μονάδας Μεθοδολογίας και Προγραμμάτων Εκπαίδευσης του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών με θέμα «Καινοτόμες απόπειρες που αναδύονται στο σχολείο» (Διατίθεται από τη Μονάδα Έρευνας και Τεκμηρίωσης για την Ανάλυση, το Σχεδιασμό και την Εφαρμογή Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου): 18 σελίδες 40. Τσακίρη, Δ. - Βανταράκη, Ε. (2006). «Η ανάλυση παιδαγωγικών πρακτικών : θεωρητικά ζητήματα, ερευνητικές διαπιστώσεις, ανοικτά ερωτήματα» Μεταίχμιο: (Πλήρες κείμενο)

17 Τσακίρη, Δ. (2003). «Θεωρητικό πλαίσιο και εγκάρσια προσέγγιση μιας «Επιμόρφωσης Έρευνας», στο Ο εκπαιδευτικός και η ευρωπαϊκή διάσταση στη Εκπαίδευση, Γ. Μπαγάκης (επιμ) Αθήνα: Μεταίχμιο, (Πλήρες κείμενο) 42. Τσακίρη, Δ. (2003). «Το επάγγελμα του εκπαιδευτικού και οι ιδιαιτερότητές του: Ψυχοκοινωνική προσέγγιση ενός «αδύνατου» επαγγέλματος», Πρακτικά διημερίδας του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων με θέμα : «Τεχνικές διδακτικής αναπαράστασης και ο ρόλος του κοινωνιολόγου εκπαιδευτικού», Πάντειο Παν/μιο, σελίδες (Πλήρες κείμενο) 43. Τσακίρη, Δ. (2000). «Συνοπτική παρουσίαση δεδομένων και πορισμάτων ερευνών για το νέο σύστημα αξιολόγησης των μαθητών στο Ενιαίο Λύκειο», Πανελλήνιο Συνέδριο Έρευνα για την Ελληνική Εκπαίδευση, Κ.Ε.Ε., Αθήνα, 21-22/09/2000 (Δημοσιευμένη περίληψη σε τόμο) ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΥΧΟΥΣ 44. Επιμέλεια ειδικού τεύχους του γαλλικού επιστημονικού περιοδικού Recherche et formation με θέμα : Conscience éthique et pratiques professionnelles (Ηθική συνείδηση και επαγγελματικές πρακτικές),i.n.r.p. (Institut National de Recherche Pédagogique) Νο 24, Σεμπτέβριος 1997 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 45. Γαρδικιώτης Α., Γκότοβος Α., Εμβαλωτής Α., Κατσής Α., Ραβάνης Κ., Τσακίρη Δ., Χατζηνικήτα Β., (2013) Οδηγός μελέτης ΘΕ Εκπαιδευτική Έρευνα στην Πράξη (ΕΚΠ51) Χατζηνικήτα Β., (επ.), Πάτρα: ΕΑΠ: 41σελ 46. Τσακίρη Δέσποινα (2013) Υπεύθυνη διαμόρφωσης βάσης δεδομένων για τη συλλογή στοιχείων από το Εκπαιδευτικό προσωπικό του Τμήματος με στόχο την Ετήσια Απογραφική Έκθεση Αξιολόγησης. Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου 47. Τσακίρη Δέσποινα (2012) Υπεύθυνη βάσης δεδομένων για τη συλλογή στοιχείων από τους Φοιτητές του Τμήματος με στόχο την Αξιολόγηση του Μαθήματος και την αξιοποίησή τους στη διαδικασία εξέλιξης των μελών ΔΕΠ. Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής: Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου 48. Τσακίρη Δέσποινα (Υπεύθυνη και συντάκτρια της Έκθεσης Εσωτερικής Αξιολόγησης), (2011). Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Κόρινθος, 262σελ Τσακίρη Δέσποινα. (Μέλος Ομάδας Έργου), (2007) Εργαλεία αξιολόγησης του Επιμορφωτικού Προγράμματος : Σύγχρονες διδακτικές προσεγγίσεις για την ανάπτυξη της κριτικής-δημιουργικής σκέψης, Φορέας Ανάθεσης: Ο.ΕΠ.ΕΚ-ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ , Καθηγητής Β. Κουλαϊδής, Επιστημονικός Υπεύθυνος Προγράμματος, σελ Τσακίρη Δέσποινα (Υπεύθυνη Έρευνας), (2005). «Αποτύπωση ερευνών για εκπαιδευτικά θέματα που εκπονήθηκαν από το από ελληνικά ιδρύματα

18 18 τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ερευνητικά ινστιτούτα», Φορέας Ανάθεσης: Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας, 150σελίδες 51. Tsakiris D. (Coordinatrice Trasnationalle), Giust-Desprairies F, Kaneklin C, 2005., «Processus et résultats d une recherche-formation pour des enseignants ayant des difficultés dans la gestion de leurs classes. Approche psychosociale clinique», Φορέας Ανάθεσης Comenius 2.1 Socrates, 245 σελίδες Τσακίρη, Δ. (Υπεύθυνη Έρευνας), (2001). Πόρισμα ερευνητικής εργασίας «Συστήματα πιστοποίησης γλωσσομάθειας Ξένων γλωσσών στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης», Φορέας Ανάθεσης : Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτω, 81σελίδες 53. Τσακίρη, Δ. (Υπεύθυνη Έρευνας), (2001). Πόρισμα εμπειρικής έρευνας «Χρησιμότητα και τρόπος αξιοποίησης των βιβλίων αξιολόγησης των μαθητών του Λυκείου που εκπονεί το Κ.Ε.Ε» Φορέας Ανάθεσης : Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας - Πρόγραμμα Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ, Έργο : 1.2(γ)2, 86 σελίδες 54. Τσακίρη, Δ. (Υπεύθυνη Έρευνας) (2000). Μελέτη : «Αξιολόγηση και εκπαιδευτικά συστήματα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκριτική μελέτη των συστημάτων αξιολόγησης της Εκπαίδευσης» (σε συνεργασία με την Χ. Μικρογιαννάκη) Φορέας Ανάθεσης : Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας κατόπιν αιτήματος του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, 81σελίδες 55. Τσακίρη, Δ. (Υπεύθυνη Έρευνας), (1998). Πόρισμα έρευνας : Εφαρμογή και αποτελέσματα των νέων τρόπων αξιολόγησης των μαθητών της Α Λυκείου στα Πειραματικά σχολεία. Φορέας Ανάθεσης :Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας, Πρόγραμμα ΕΠΕΑΕΚ, Έργο : 1.2(γ)2, 110 σελίδες Tsakiris, D. (Υπεύθυνη Έρευνας), (1997). Πόρισμα αξιολόγησης προγράμματος επιμόρφωσης: Rapport d évaluation des formations «Prévention du VIH-SIDA» à l intention de personnes ressources santé et de médecins inspecteurs. Φορέας Ανάθεσης : Ministère de la Jeunesse et des Sports (Γαλλία) και το I.N.J.E.P (Institut National de la Jeunesse et de l Education Populaire), 252 σελίδες. 57. Tsakiris, D. (Μέλος Ομάδας Έργου), (1997). Πόρισμα έρευνας : La problématique de formation chez les Professeurs débutants. Ministère de l Education Nationale (Γαλλία), 37 σελίδες (και παράρτημα 156 σελίδων) ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 58. Tsakiris, D. (Expert) (2003). Second Report on the activities of the Working Group on Basic Skills, Foreign Language Teaching and Entrepreneurship 1.2 Developing skills for the knowledge society, 3.2 Developing the spirit of enterprise, 3.3 Improving foreign language learning, Συμμετοχή στην επεξεργασία και σύνταξη του κειμένου με την

19 19 ιδιότητα του Εθνικού εμπειρογνώμονα, Commission expert group on Key competencies (υποβάλλεται βεβαίωση) Ιούνιος 2003, 37 σελίδες. 59. Tsakiris, D. (Expert) (2002). The key competencies in a knowledge-based economy : Afirst step toward selection, definition and description, Συμμετοχή στην επεξεργασία και σύνταξη του κειμένου με την ιδιότητα του Εθνικού εμπειρογνώμονα, Commission expert group on Key competencies, (υποβάλλεται βεβαίωση) 27 Μαρτίου 2002, 26 σελίδες,. B.2.2. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ (Μέλος Ομάδας Έργου) «Εκπόνηση Επιμορφωτικού υλικού με θέμα Σύγχρονες Διδακτικές Προσεγγίσεις για την Ανάπτυξη Κριτικής Δημιουργικής Σκέψης» : Υπεύθυνος προγράμματος : Καθηγητής Βασίλης Κουλαϊδής, Φορέας ανάθεσης: ΟΕΠΕΚ-ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ, (Υπεύθυνη Έρευνας) «Αποτύπωση ερευνών για εκπαιδευτικά θέματα που εκπονήθηκαν από το από ελληνικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ερευνητικά ινστιτούτα», Φορέας Ανάθεσης: Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας, (Συντονίστρια του διακρατικού Ευρωπαϊκού προγράμματος και Επιστημονικός υπεύθυνος για την εφαρμογή του προγράμματος στην Ελλάδα) : «Πειραματική δράση μιας Επιμόρφωσης Έρευνας για εκπαιδευτικούς με δυσκολίες στη διαχείριση της τάξης». Φορέας Ανάθεσης : COMENIUS 2.1-SOCRATES, Συντονιστικό Ίδρυμα : Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας, Εταίροι : Université de Paris 8, Universita Cattolica di Milano, Οκτώβριος 2001 Οκτώβριος 2005 (Μέλος Ομάδας Έργου) «Αξιολόγηση ερευνητικών προγραμμάτων της ενέργειας 3.2.β «Έρευνα» ΕΠΕΑΕΚ», Φορέας Ανάθεσης : Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας, Μάιος- Ιούνιος 2001 (Μέλος Ομάδας Έργου) Έργο 1.2.(γ)2 : «Ανάπτυξη και διάδοση των νέων μεθόδων αξιολόγησης των μαθητών του Λυκείου» Ε.Π.Ε.Α.Ε.Κ., Φορέας Ανάθεσης : Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας, Ανάθεση καθηκόντων : Υπεύθυνη για την εσωτερική αξιολόγηση του έργου 1.2.(γ)2 : «Ανάπτυξη και διάδοση των νέων μεθόδων αξιολόγησης των μαθητών του Λύκειο» Υπεύθυνη για το σχεδιασμό και υλοποίηση δυο ερευνών σχετικών με τα αποτελέσματα της εφαρμογής των νέων μέτρων αξιολόγησης των μαθητών: α) «Εφαρμογή και αποτελέσματα των νέων τρόπων αξιολόγησης των μαθητών της Α Λυκείου στα Πειραματικά σχολεία» β) «Χρησιμότητα και τρόπος αξιοποίησης βιβλίων αξιολόγησης των μαθητών του Λυκείου που εκπονεί το Κ.Ε.Ε», (Εμπειρογνώμων-Αξιολογήτρια και Επιστημονικός Σύμβουλος) του Επιμορφωτικού προγράμματος : «Evaluation des Formations Prévention du VIH-SIDA» για το προσωπικό του Υπουργείου Νεότητας και Αθλητισμού της Γαλλίας (Παιδαγωγικοί Σύμβουλοι και Ιατροί Επόπτες), και. Φορέας Ανάθεσης : Ministère de la Jeunesse et des Sports, Secrétariat d Etat à la Santé et à la Sécurité Sociale et l Institut National de la Jeunesse et de l Education Populaire, (Μέλος Ομάδας Έργου) «La problématique de formation chez les professeurs débutants» με ερευνητικό άξονα : «Prise de fonction, condition de travail et formation.

20 20 Les débuts dans le métier des professeurs du second degré». Μέλος ομάδας του ερευνητικού προγράμματος : Φορέας Ανάθεσης : Ministère de l Education Nationale (Γαλλίας)και ειδικότερα D.L.C. (Direction des Lycées et des Collèges) και M.A.F.P.E.N. (Mission Académique à la Formation Professionnelle des personnels de l Education Nationale), Β2.3 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ 1. Πανεπιστήμιο Κρήτης (Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης) Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Εκπαίδευση και Επιμόρφωση του Εκπαιδευτικού» από την Σχολή Επιστημών Αγωγής, Μαΐου 200, Ρέθυμνο Εισήγηση : «Η έρευνα για την σχολική αξιολόγηση και η ανάλυση των αξιολογικών πρακτικών: δυο πραγματικότητες που αλληλοδιαπλέκονται» ème Colloque de l ADMEE-EUROPE (Association pour lε Développement des Méthodologies d Evaluation en Education), Université Catholique de Louvain, 21-23/01/2009, Εισήγηση : «Le développement professionnel des enseignants face aux enjeux sociétaux de l évaluation scolaire: constatations de recherche et perspectives» 3. Ελληνική Ραδιοφωνία και το Περιοδικό Ραδιοτηλεόραση, Δημόσιος διάλογος με θέμα: «Ραδιοτηλεοπτικός και παιδικός κόσμος» Αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού κέντρου Τρίπολης, 1/11/08 Εισήγηση : «Η τηλεόραση και το φαντασιακό των παιδιών : ανιχνεύοντας μια νέα σχέση με τις τηλεοπτικές εικόνες» 4. ESREA Life History and Biographical Research Network : Canterbury Christ Church University, 6-9/03/2008 Εισήγηση : «La pratique du contrôle et de la notation des connaissances des élèves : une épreuve identitaire pour les enseignants», 5. ΠΟΕΣΥ και Σύγχρονη Δελφική Αμφικτιονία (ΜΚΟ), Συνέδριο Αφιέρωμα στο Κορνήλιο Καστοριάδη, «Κορνήλιος Καστοριάδης : στοχαστής της αυτονομίας», 2-4/11/2007, Αθήνα, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Εισήγηση : «Θεσμός, υποκείμενο, παιδεία» 6. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης) Κοινότητες μάθησης και επαγγελματική ευεξία των εκπαιδευτικών : Παραδείγματα από το διεθνή χώρο και την Ελλάδα, Βόλος, 8-9 Μαρτίου 2007 Εισήγηση : Εσωτερική αξιολόγηση στη σχολική μονάδα (σε συνεργασία με την Αν. Καθηγήτρια Άννα Τσατσαρώνη και την «Ομάδας Προβληματισμού-Εργασίας» του Ν. Κορινθίας) 7. Πανεπιστήμιο Πατρών (Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών) σε συνεργασία με το Λεόντειο Λύκειο, Αθήνα 12-14/01/2007 Εισήγηση : «Ομάδα Προβληματισμού-Εργασίας στην Κόρινθο ως τόπος για τη διαύγαση, τον αναστοχασμό και την αλλαγή των εκπαιδευτικών πρακτικών» 8. 8 ème Biennale de l Education et de la formation, Lyon, 11-14/04/2006 Εισήγηση : «Recherche Européenne sur les difficultés des enseignants dans la gestion de la classe- Approche psychosociale clinique».

Δέσποινα Τσακίρη. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια. Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Δέσποινα Τσακίρη. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια. Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Δέσποινα Τσακίρη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γνωστικό Αντικείμενο : «Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση» Τόπος γέννησης

Διαβάστε περισσότερα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια. Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια. Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Δέσποινα Τσακίρη Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γνωστικό Αντικείμενο : «Αξιολόγηση στην Εκπαίδευση»

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. Κοινωνιολόγος εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ. Κοινωνιολόγος εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Κοινωνιολόγος εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πάτρα Μάιος 2013 1 Προσωπικά στοιχεία Όνομα πατρός Αριστείδης Όνομα μητρός Άννα-Μαρία Έτος γέννησης 25/02/1975

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Πιερίας ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ημερομηνία γέννησης: 31-1-1958 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος με τέσσερα (4) παιδιά Δ/νση κατοικίας:

Διαβάστε περισσότερα

1. Προσωπικά Στοιχεία. 2. Επικοινωνία. Τηλέφωνο Ηλ. Διεύθυνση Προαιρετικά. 3. Σπουδές

1. Προσωπικά Στοιχεία. 2. Επικοινωνία. Τηλέφωνο Ηλ. Διεύθυνση Προαιρετικά. 3. Σπουδές 1. Προσωπικά Στοιχεία Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα Γνωστικό Αντικείμενο Αιμιλία Λέκτορας Συνταγματικό Παπάζογλου- Δίκαιο Μητροπούλου Φ.Ε.Κ. Διορισμού Φ.Ε.Κ 217/10/12/97 Διεύθυνση Πάντειο Πανεπιστήμιο Λεωφ. Συγγρού

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ευάγγελος Κελεσίδης Δάσκαλος (ΠΕ70) Έτος γέννησης 1963 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος Αλεξανδρείας 68 546 45 Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310 851 117 (οικ), 6947838389

Διαβάστε περισσότερα

Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα

Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα Δομή Το Ελληνικό Εκπαιδευτικό Σύστημα διαρθρώνεται σε τρεις διαδοχικές βαθμίδες: την Πρωτοβάθμια, τη Δευτεροβάθμια και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η Εκπαίδευση στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Επιστημών (Paris X Nanterre), Παρίσι, Γαλλία Έτος απόκτησης: 1995. DEA en Sciences Politiques

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Επιστημών (Paris X Nanterre), Παρίσι, Γαλλία Έτος απόκτησης: 1995. DEA en Sciences Politiques ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Ονοματεπώνυμο: Φωτεινή (Φανή) Κομσέλη 2. Εκπαίδευση: Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών 3. Δ/νση εργασίας: ΕΚΔΔΑ/ΙΝΕΠ, Πειραιώς 211, 177 78 Ταύρος 4. Τηλ.: 213.1306.236, -255, -200, -204

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Άριστα (1 st Class)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Άριστα (1 st Class) 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Επώνυμο: ΜΑΥΡΙΔΗΣ Όνομα: ΗΡΑΚΛΗΣ Ημερομηνία γέννησης: 7 Σεπτεμβρίου 1963 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος - 2 παιδιά Διεύθυνση κατοικίας: Μελπομένης 3, Βάρη, Αττική 166 72

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. διοργανώνει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ. με θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. διοργανώνει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ. με θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ διοργανώνει ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» Σάββατο, 29 Νοεμβρίου 2014 Χώρος Διεξαγωγής OTΕAcademy* Δ/νση Πέλικα

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο

Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο Επιστημονικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο Η Αξιοποίηση της Τέχνης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Καινοτόμες εφαρμογές, καλές πρακτικές στη Δ/θμια Εκπ/ση. Η μέθοδος «Μετασχηματίζουσα Μάθηση μέσα από την αισθητική

Διαβάστε περισσότερα

1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΌΝΟΜΑ: ΜΑΡΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΛΑΔΑΚΗ ΌΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΕΡΑ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΡΟΔΟΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ:

1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΌΝΟΜΑ: ΜΑΡΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΛΑΔΑΚΗ ΌΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΕΡΑ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΡΟΔΟΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ: 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΌΝΟΜΑ: ΜΑΡΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΚΛΑΔΑΚΗ ΌΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΤΕΡΑ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΡΟΔΟΣ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 8 ΙΑΛΥΣΟΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το και Καταληκτικές Ημερομηνίες Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης -2013 απευθύνεται σε όλους τους τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Επιμορφωτών για διδασκαλία στην Α Φάση της Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών σχολικού έτους »

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Επιμορφωτών για διδασκαλία στην Α Φάση της Εισαγωγικής Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών σχολικού έτους » EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 2 ο ΠΕΚ ΑΘΗΝΑΣ Φιλοθέη, 23-8-2011 Αριθ. Πρωτ. : 234 Ανδρέα Μεταξά 7 Τ.Κ. 15237 Φιλοθέη

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στη θεματική:

Εισαγωγή στη θεματική: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Έργο «Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών» Δράση: Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας Υποδράση: Ενδοσχολική Επιμόρφωση, Επιστ.υπεύθυνη:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μαρούσι, 18 09-2009 Αρ. πρωτ.:114880/γ1

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μαρούσι, 18 09-2009 Αρ. πρωτ.:114880/γ1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ Μαρούσι, 18 09-2009 Αρ. πρωτ.:114880/γ1 ΠΡΟΣ: Περ/κές

Διαβάστε περισσότερα

http://sep4u.gr Oι συνολικές θέσεις εισακτέων το 2009 στα Ελληνικά ΑΕΙ: 4370 και το 2014 3.925

http://sep4u.gr Oι συνολικές θέσεις εισακτέων το 2009 στα Ελληνικά ΑΕΙ: 4370 και το 2014 3.925 1 ο Επιστημονικό Πεδίο Κοινά με άλλα Επιστημονικά Πεδία 1ο και 4ο - Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (Αγρίνιο) -Πολιτισμικής Τεχ/γίας και Επικ/νίας (Μυτιλήνη) -Τεχνών Ήχου και

Διαβάστε περισσότερα

Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 8 ακαδημαϊκά εξάμηνα = 4 έτη Φιλοσοφία 12 μαθήματα από τους εξής κλάδους: Φιλοσοφία της Επιστήμης Πολιτική Φιλοσοφία Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία Νεότερη

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Επαγγελματικές Προοπτικές. Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση. Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Επαγγελματικές Προοπτικές Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής στην Εκπαίδευση Καθηγητής Ιορδάνης Ψημμένος, Πρόεδρος Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Καθηγητής Βασίλειος Χατζόπουλος, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Θεοφάνη Γεωργία. gotheofani@yahoo.gr. 1996 Πτυχίο Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Θεοφάνη Γεωργία. gotheofani@yahoo.gr. 1996 Πτυχίο Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεοφάνη Γεωργία Ημερ/νία γέννησης 17.2.1971 E-mail gotheofani@yahoo.gr ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ 1996 Πτυχίο Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Επιμόρφωση 2010 Βεβαίωση επιτυχούς ολοκλήρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης»

ΘΕΜΑ: «Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου της Σχολικής Μονάδας Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ Ρέθυμνο, 12 Αυγούστου 2013 Δεύτερη Αναγγελία Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών στο μοντέλο Lesson Study

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών στο μοντέλο Lesson Study Αλεξανδρούπολη 08/04/2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νηπιαγωγών στο μοντέλο Lesson Study Το «Εργαστήριο Παιδαγωγικής Έρευνας και Εκπαιδευτικών Πρακτικών» του Τ.Ε.Ε.Π.Η.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών MA in Education (Education Sciences) ΑΣΠΑΙΤΕ-Roehampton ΠΜΣ MA in Education (Education Sciences) Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Εκπαίδευση (Επιστήμες της Αγωγής),

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κώστας Θεριανός Δέσποινα Καρακατσάνη Μανώλης Κουτούζης

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κώστας Θεριανός Δέσποινα Καρακατσάνη Μανώλης Κουτούζης ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Ο Κώστας Θεριανός είναι κοινωνιολόγος και Διδάκτωρ των Επιστημών της Αγωγής. Εργάζεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα ενδιαφέροντα του εστιάζονται στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης και

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Ονοματεπώνυμο: Μπρισίμης Ευάγγελος. Πατρώνυμο: Απόστολος. Διεύθυνση: Πατρόκλου 2, Τρίκαλα, Τ.Κ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Ονοματεπώνυμο: Μπρισίμης Ευάγγελος. Πατρώνυμο: Απόστολος. Διεύθυνση: Πατρόκλου 2, Τρίκαλα, Τ.Κ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Ονοματεπώνυμο: Μπρισίμης Ευάγγελος Πατρώνυμο: Απόστολος Διεύθυνση: Πατρόκλου 2, Τρίκαλα, Τ.Κ.42100 Τηλέφωνο: 6974952580 Email: ebrisimis@pe.uth.gr Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ MΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ» Θεσσαλονίκη, 27-29 Νοεμβρίου 2015 Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ MΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ» Θεσσαλονίκη, 27-29 Νοεμβρίου 2015 Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Παρατηρητήριο Πρόληψης Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Π.Ε. & Δ.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣH ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Β ----- Ταχ. Δ/νση: Αν. Παπανδρέου 7 Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις Επιστήμες και Μηχανική Περιβάλλοντος, Χημικό Τμήμα, Σχολή Θετικών Επιστημών του Πα- νεπιστημίου Κρήτης

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στις Επιστήμες και Μηχανική Περιβάλλοντος, Χημικό Τμήμα, Σχολή Θετικών Επιστημών του Πα- νεπιστημίου Κρήτης 1 Βιογραφικό σημείωμα του: Γρηγόρη Μ. Επιτροπάκη Προσωπικές πληροφορίες Υπηκοότητα: Ελληνική Τόπος Γέννησης: Ηράκλειο Κρήτης Διεύθυνση κατοικίας: Μιχαήλ Καλυβιανάκη 8, Άνω Αρχάνες, 70100 ΤΗΛ: +306974644878

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ . Έργο: «Ένταξη παιδιών παλιννοστούντων και αλλοδαπών στο σχολείο- για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσιο)» ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Στρατηγικές για την ενίσχυση των μαθητών 2 & 3 Οκτωβρίου 2008 2ο Γυμνάσιο

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο του. Κέντρο Έρευνας και Αξιολόγησης Σχολικών Βιβλίων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Συνέδριο του. Κέντρο Έρευνας και Αξιολόγησης Σχολικών Βιβλίων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Θεσσαλονίκη 07.09.2016 Συνέδριο του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης Σχολικών Βιβλίων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα: «Έρευνα προγραμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία: Στοιχεία επικοινωνίας: ΣΠΟΥΔΕΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία: Στοιχεία επικοινωνίας: ΣΠΟΥΔΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑ ΣΟΦΙΑ ΗΜΕΡ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 07/09/1987 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΡΟΔΟΣ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΟΙΚΟΓ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΑΓΑΜΗ Στοιχεία επικοινωνίας: E-mail: soph.papanikola@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Πολιτισμική Ετερότητα, Ιδιότητα του Πολίτη και Δημοκρατία: Εμπειρίες, Πρακτικές και Προοπτικές. Αθήνα, 7 8 Μαΐου 2010

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Πολιτισμική Ετερότητα, Ιδιότητα του Πολίτη και Δημοκρατία: Εμπειρίες, Πρακτικές και Προοπτικές. Αθήνα, 7 8 Μαΐου 2010 ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Πληροφορίες : Παρθένης Χρήστος Τηλ. : 210-7277516 Δ/νση : Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια 157 84, Αθήνα Fax : 210-7277440 Email : information@keda.gr ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Όνομα Επίθετο Οικ. Κατάσταση Ημερομηνία Γέννησης Τηλέφωνο Επικοινωνίας mail

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Όνομα Επίθετο Οικ. Κατάσταση Ημερομηνία Γέννησης Τηλέφωνο Επικοινωνίας mail ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Όνομα Επίθετο Οικ. Κατάσταση Ημερομηνία Γέννησης Τηλέφωνο Επικοινωνίας mail Αθανασία- Παρασκευή Υπερηφάνου Άγαμη 03.05.1988 2109940653 & 6945139495 athanasia.yperifanou@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

Διάταξη Προγράμματος Σπουδών SDM / Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση

Διάταξη Προγράμματος Σπουδών SDM / Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση Διάταξη Προγράμματος Σπουδών SDM / Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση Σχολή ΣΑΚΕ Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Πρόγραμμα Σπουδών SDM Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Δια βίου Μάθηση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1. Συμμετοχή σε ενημερωτική ημερίδα Τίτλος: «Μαθησιακές Δυσκολίες (δυσλεξία): Από το Νηπιαγωγείο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1. Συμμετοχή σε ενημερωτική ημερίδα Τίτλος: «Μαθησιακές Δυσκολίες (δυσλεξία): Από το Νηπιαγωγείο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση» ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Όνομα: Αδαμαντία 2. Επώνυμο: Γκουρνέλου Τίτλοι σπουδών: Κλάδος / Ειδικότητα : ΠΕ05 Γαλλικής Γλώσσας, πτυχιούχος του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 1: Παρουσίαση μαθήματος. Διδάσκων: Βασίλης Κόμης, Καθηγητής

Ενότητα 1: Παρουσίαση μαθήματος. Διδάσκων: Βασίλης Κόμης, Καθηγητής Διδακτική της Πληροφορικής: Ερευνητικές προσεγγίσεις στη μάθηση και τη διδασκαλία Μάθημα επιλογής B εξάμηνο, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική

Διαβάστε περισσότερα

Email: depps@minedu.gov.gr Μαρούσι, 7 Οκτωβρίου 2013. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Email: depps@minedu.gov.gr Μαρούσι, 7 Οκτωβρίου 2013. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ταχ. Δ/νση : Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: 151 80 Μαρούσι Πληροφορίες: Α. Ριζάκη Τηλέφωνα : 10

Διαβάστε περισσότερα

1. Εισαγωγή. 1. Θέματα εκπαίδευσης και αγωγής. 2. Θέματα μάθησης και διδασκαλίας. 3. Ειδική διδακτική και πρακτική άσκηση.

1. Εισαγωγή. 1. Θέματα εκπαίδευσης και αγωγής. 2. Θέματα μάθησης και διδασκαλίας. 3. Ειδική διδακτική και πρακτική άσκηση. ΔΙATMHMATΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (ΠΠΔΕ) ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (Απόσπασμα από τα Πρακτικά της 325 ης /08-05-2014 Τακτικής Συνεδρίασης της Συγκλήτου

Διαβάστε περισσότερα

sep4u.gr Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ

sep4u.gr Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ Φιλοσοφική Σχολή ΑΠΘ Τµήµα Φιλοσοφίας & Παιδαγωγικής ΤΟΜΕΙΣ Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής ΤΟΜΕΙΣ Φιλοσοφίας 9 Καθηγητές 4 Διοικητικοί υπάλληλοι 1 Βιβλιοθήκη Φιλοσοφίας 2 Εργαστήρια Φιλοσοφίας 12 Καθηγητές Παιδαγωγικής

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Επιμόρφωσης για τη Φυσική Αγωγή: Επιμόρφωση Νηπιαγωγών & Εκπαιδευτικών ΠΕ11 Α & Β φάση

Οδηγός Επιμόρφωσης για τη Φυσική Αγωγή: Επιμόρφωση Νηπιαγωγών & Εκπαιδευτικών ΠΕ11 Α & Β φάση 2011 2012 Οδηγός Επιμόρφωσης για τη Φυσική Αγωγή: Επιμόρφωση Νηπιαγωγών & Εκπαιδευτικών ΠΕ11 Α & Β φάση Επιστημονικό Πεδίο: Σχολική & Κοινωνική Ζωή Ανδρέας Γ. Αυγερινός Συντονιστής για τη Φυσική Αγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Επώνυμο / Όνομα: Κατσαλήρου Αθανασία Τηλέφωνο (γραφείου): 2310 997575 Διεύθυνση e mail: athan@smg.auth.gr Υπηκοότητα: Ελληνική Ημερομηνία γέννησης: 11/10/1972

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015 2016 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Σακελλαρίδη Φωτεινή

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Σακελλαρίδη Φωτεινή ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Σακελλαρίδη Φωτεινή 6932/667559 fotinisakel@yahoo.gr ΣΠΟΥΔΕΣ: 1999-2004: Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Φιλοσοφική Σχολή. Τμήμα Φιλοσοφίας/ Παιδαγωγικής/ Ψυχολογίας.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (Κόρινθος)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (Κόρινθος) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ονοματεπώνυμο : Καλλιμάνη Μαρίa του Κων/νου Ειδικότητα: ΠΕ02 - Φιλόλογος Διεύθυνση κατοικίας : - Ιωάννου Σούτσου 43, 11474 Γκύζη, Αθήνα - Πολυτεχνείου 18, 20002 Βέλο Κορινθίας Τηλέφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΡΟΔΟΥ Το mentoring στο πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης ένα χρόνο μετά: Αποτίμηση

Διαβάστε περισσότερα

Eurybase The Information Database on Education Systems in Europe

Eurybase The Information Database on Education Systems in Europe Directorate-General for Education and Culture Eurybase The Information Database on Education Systems in Europe Οργάνωση του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα 2007/08 European Commission Περιεχομενα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Ανώτατης Εκπαίδευσης Φοιτητών του Π.Τ.Δ.Ε

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Ανώτατης Εκπαίδευσης Φοιτητών του Π.Τ.Δ.Ε ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης Ανώτατης Εκπαίδευσης Φοιτητών του Π.Τ.Δ.Ε Παρουσίαση Προγράμματος Πρακτικών Ασκήσεων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 3. Γνώση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, Πιστοποιημένη επιμόρφωση Επιπέδου 1:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 3. Γνώση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή, Πιστοποιημένη επιμόρφωση Επιπέδου 1: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία υπαλλήλου: 1. Όνομα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 2. Επώνυμο: ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ 3. Ημερομηνία Γέννησης: 30/05/1961 4. Τόπος Γέννησης: Δ.Δ. Τριγωνικού Δήμου Σερβίων Π. Κοζάνης 5. Οικογενειακή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ Αποτελεί ένα από τα τέσσερα τμήματα της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών της Αγωγής. Υπήρξε το πολυπληθέστερο σε φοιτητές τμήμα. Έχει παραδώσει στην κοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα και τα Προγράμματα Κατάρτισης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα και τα Προγράμματα Κατάρτισης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα και τα Προγράμματα Κατάρτισης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Σπύρος Πανέτσος Επιστ. Υπευθ. Γραφείου Διασύνδεσης Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό σημείωμα Europass

Βιογραφικό σημείωμα Europass Βιογραφικό σημείωμα Europass Προσωπικές πληροφορίες πώνυμο (-α) / Όνομα (-τα) Διεύθυνση (-εις) ΨΑΡΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ 19, ΑΘΗΝΑ, 17121 Ν.ΣΜΥΡΝΗ Τηλέφωνο (-α) 2109329890, 6948595973 Διεύθυνση E-mail mpsarrakou@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ. Συντονιστές: Σοφία Καλογρίδη & Ιγνάτιος Καράμηνας

ΘΕΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ. Συντονιστές: Σοφία Καλογρίδη & Ιγνάτιος Καράμηνας ΘΕΜΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ «ΚΑΛΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Συντονιστές: Σοφία Καλογρίδη & Ιγνάτιος Καράμηνας Θέματα για συζήτηση: [Μπορείτε να συμμετάσχετε, στέλνοντας απόψεις, προτάσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Ενότητα Β: Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Εκπαιδευτικός ΠΕ6 Αγγλικών με οργανική θέση στο 51 ο Γυμνάσιο Αθηνών

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Εκπαιδευτικός ΠΕ6 Αγγλικών με οργανική θέση στο 51 ο Γυμνάσιο Αθηνών ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Ειρήνη Αγγελή-Παπανδρέου Διεύθυνση: Αγίου Θωμά 7, Αμπελόκηποι, 11527 Αθήνα Τηλέφωνο: 2107794853, 2105153318, 6977946874 Tόπος Γεννήσεως: Αθήνα Ιδιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Διδακτική Μεθοδολογία:

Διδακτική Μεθοδολογία: Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014, Αθήνα Διδακτική Μεθοδολογία: Σχεδιασμός - Διεξαγωγή και Αξιολόγηση της Διδασκαλίας Εισηγητής: Δρ. Ιγνάτιος Καράμηνας Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ Εκπαιδευτής Ενηλίκων Επιστ. Συνεργάτης

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα Θεσσαλονίκης

Παράρτημα Θεσσαλονίκης Με την αριθμ. 18/02-06-2015 πράξη της Δ.Ε. της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. τροποποιείται η προκήρυξη του Π.Μ.Σ. του Παιδαγωγικού Τμήματος με τίτλο «Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης» αναφορικά με τις κατηγορίες υποψηφίων.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 21885/21-12-2011

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 21885/21-12-2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας.

ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. Συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. ΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Η παρουσίαση σύγχρονων διδακτικών προσεγγίσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΕΙ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 3330 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Οι πτυχιούχοι του Τμήματος κατέχουν τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες στην εφαρμογή μεθόδων που τους δίνουν τη

Διαβάστε περισσότερα

Έναρξη του Συνεδρίου Eλένη Χοντολίδου. ΕΝΟΤΗΤΑ Ι: Γλώσσα, λογοτεχνία & ιστορία στη σχολική εκπαίδευση Συντονισμός: Αντωνία Παπαδάκη & Άννα Ρογδάκη

Έναρξη του Συνεδρίου Eλένη Χοντολίδου. ΕΝΟΤΗΤΑ Ι: Γλώσσα, λογοτεχνία & ιστορία στη σχολική εκπαίδευση Συντονισμός: Αντωνία Παπαδάκη & Άννα Ρογδάκη Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 15.00-15.30 Εγγραφές 15.30-16.00 Χαιρετισμοί από τον Πρύτανη του Α.Π.Θ. Καθηγητή κο Γιάννη Μυλόπουλο από τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής Καθηγητή κο Μιλτιάδη Παπανικολάου

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Εκπαίδευση

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Εκπαίδευση ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1 Ονοματεπώνυμο... Κοσσιέρη Ευαγγελία Όνομα πατέρα... Γεώργιος Όνομα μητέρας... Αικατερίνη Τόπος γεννήσεως... Αθήνα Οικογενειακή κατάσταση... Έγγαμη kjnnnbbvvghgf Διεύθυνση επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Παιδαγωγικό Τμήμα Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΠΜΣ «Επιστήμες της Αγωγής» ΕΔΡΑ : ΜΑΡΟΥΣΙ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σας αποστέλλω το παρακάτω κείμενο για την ενημέρωσή σας.

Σας αποστέλλω το παρακάτω κείμενο για την ενημέρωσή σας. Αγαπητέ(ή) κύριε/κυρία: Σας αποστέλλω το παρακάτω κείμενο για την ενημέρωσή σας. Εργαστήριο Διδακτικής Θετικών Επιστημών 1 (ΕΔΘΕ) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΠΤΔΕ) του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΤΗΣ Φ Ι Λ Ο Λ Ο Γ Ο Υ MSC Ε Λ Ι Σ Σ Α Β Ε Τ Σ. Σ Π Υ Ρ Ο Π Ο Υ Λ Ο Υ Ι. Α Τ Ο Μ Ι Κ Α Σ Τ Ο Ι Χ Ε Ι Α Ονοματεπώνυμο : Σπυροπούλου Ελισσάβετ (Αλίσσια) του Σταύρου Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

Διάταξη Προγράμματος Σπουδών EGL / Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Διάταξη Προγράμματος Σπουδών EGL / Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Διάταξη Προγράμματος Σπουδών EGL / Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Σχολή ΣΑΚΕ Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Πρόγραμμα Σπουδών EGL Ελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Επίπεδο Προπτυχιακό Μεταπτυχιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ. ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ;

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ. ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ; 9o ΣΥΝΕ ΡΙΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΑΣ ΜΕΘΟ ΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981 Διεύθυνση κατοικίας Εγνατίας 125, 54635 - Θεσσαλονίκη Τηλέφωνα επικοινωνίας 2310 535354, 6936127493 Φαξ 2310 530468 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα

Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα Αναλυτικό Βιογραφικό Σημείωμα Αικατερίνη Α. Μπλάντα, Μ. Ed. Τίτλοι σπουδών Σεπτέμβριος 1999 Οκτώβριος 2004: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής σε σχολεία ΕΑΕΠ του νομού Αττικής Περιόδου Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2012. Απολογιστική Έκθεση

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής σε σχολεία ΕΑΕΠ του νομού Αττικής Περιόδου Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2012. Απολογιστική Έκθεση ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ για τους εκπαιδευτικούς Αγγλικής σε σχολεία ΕΑΕΠ του νομού Αττικής Περιόδου Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2012 Απολογιστική Έκθεση Α. Γενικά στοιχεία Στο πλαίσιο της Πράξης «Νέες Πολιτικές Ξενόγλωσσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ.)

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ.) ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ (Τ.Ε.Π.Α.Ε.Σ.) ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΔΕΠ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΚΑΣΟΥΚΑ ΓΟΥΒΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Προ του 2010 2010-2011

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, 4 Ιουλίου Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Μαρούσι, 4 Ιουλίου Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ταχ. Δ/νση : Ανδρέα Παπανδρέου 7 Τ.Κ. Πόλη: 580 Μαρούσι Πληροφορίες: Α. Ριζάκη Τηλέφωνα : 044966

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Δ.Ε ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ. «Ενίσχυση των καινοτόμων παρεμβάσεων των Ολοήμερων Σχολείων σχολικού έτους 2013-2014»

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ. «Ενίσχυση των καινοτόμων παρεμβάσεων των Ολοήμερων Σχολείων σχολικού έτους 2013-2014» ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ «Ενίσχυση των καινοτόμων παρεμβάσεων των Ολοήμερων Σχολείων σχολικού έτους 2013-2014» Οι Πράξεις «Υποστήριξη Ολοήμερων Σχολείων (Β)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. «Δια Βίου Μάθηση» Άρθρο 1. Ορισμοί. 1. Η Δια Βίου Μάθηση περιλαμβάνει την Δια Βίου Εκπαίδευση και την Δια Βίου Κατάρτιση.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. «Δια Βίου Μάθηση» Άρθρο 1. Ορισμοί. 1. Η Δια Βίου Μάθηση περιλαμβάνει την Δια Βίου Εκπαίδευση και την Δια Βίου Κατάρτιση. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «Δια Βίου Μάθηση» Άρθρο 1 Ορισμοί 1. Η Δια Βίου Μάθηση περιλαμβάνει την Δια Βίου Εκπαίδευση και την Δια Βίου Κατάρτιση. 2. Ως «Δια Βίου Εκπαίδευση» ορίζεται κάθε διαδικασία απόκτησης γνώσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. της. Χρύσας Β. Σαββάκη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. της. Χρύσας Β. Σαββάκη ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της Χρύσας Β. Σαββάκη Μάρτιος 2011 ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ: ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ: ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ: ΣΑΒΒΑΚΗ ΧΡΥΣΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΛΕΝΗ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 1968 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: ΝΑΥΠΛΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα Βιογραφικού

Απόσπασμα Βιογραφικού Απόσπασμα Βιογραφικού ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Ι. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Επώνυμο. ΣΚΟΥΦΗ- KAΤΣΙΔΟΝΙΩΤΗ Όνομα.. ΔΗΜΗΤΡΑ Όνομα Πατρός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Έτος Γέννησης 1952 Τόπος Γέννησης.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015*

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015* ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015* ΔΕΥΤΕΡΑ 19/1 ΤΡΙΤΗ 20/1 ΤΕΤΑΡΤΗ 21/1 ΠΕΜΠΤΗ 22/1 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/1 ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.

Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών www.epimorfosi epimorfosi.edu.gr 1. Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Πλαίσιο Διαβούλευσης Ιούνιος Σεπτέμβριος (2010) Μελέτη Διερεύνησης Επιμορφωτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 09-05-2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ & ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ» Επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και τις Νέες Τεχνολογίες διοργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ ΜΑΡΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Α.Τ.Ε.Ι.-Θ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ ΜΑΡΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Α.Τ.Ε.Ι.-Θ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΣΙΛΙΓΓΙΡΗ ΜΑΡΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Α.Τ.Ε.Ι.-Θ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2014 1. ΕΚΙΙΑΙΔΕΥΣΗ Τίτλοι Σπουδών: Πτυχίο Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου του Μιλάνου(1987).

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Οργανόγραμμα (Α Επίπεδο)

Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Οργανόγραμμα (Α Επίπεδο) Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Οργανόγραμμα (Α Επίπεδο) Υπουργός Αν. Υπουργός Υφυπουργοί Γραφείο Νομικού Συμβούλου του Κράτους Επιστημονικό Γραφείο Συμβούλων Υπηρεσία Επιτρόπου Ελεγκτικού Συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Διδάκτορας Πανεπιστημίου Paris 5 - René Descartes. 1. Εισαγωγή

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Διδάκτορας Πανεπιστημίου Paris 5 - René Descartes. 1. Εισαγωγή Η διδασκαλία των μαθηματικών στα προγράμματα σπουδών των Π.Τ.Δ.Ε 1. στην Ελλάδα. Mία πρώτη προσέγγιση με βάση τους οδηγούς σπουδών των τμημάτων στα τέλη της δεκαετίας του 90 ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ Διδάκτορας

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο 229, τηλ. 210-7491653, e-mail nicolassouliotis@hotmail.com

Γραφείο 229, τηλ. 210-7491653, e-mail nicolassouliotis@hotmail.com Νίκος Σουλιώτης Κοινωνιολόγος Ερευνητής Δ βαθμίδας Επικοινωνία Γραφείο 229, τηλ. 210-7491653, e-mail nicolassouliotis@hotmail.com Σπουδές Πτυχίο Κοινωνιολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Π.Ε.Κ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Π.Ε.Κ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Πειραιάς, 27/7/2012 Αρ. Πρωτ. 544 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (Π.Ε.Κ.) ΠΕΙΡΑΙΑ Ταχ. /νση: Ασκληπιού & Παπαστράτου

Διαβάστε περισσότερα

Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο

Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ Ε Π Ι Μ Ο Ρ Φ Ω Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Γ Ι Α Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Υ Σ Σ Τ Ο Ν Π Ο Λ Υ Χ Ω Ρ Ο Μ Ε Τ Α Ι Χ Μ Ι Ο Ο κ τ ώ β ρ ι ο ς Ν ο έ μ β ρ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην προσπάθειά του για αμεσότερη επαφή και ουσιαστικό

Διαβάστε περισσότερα

Μοντέλα Διδασκαλίας & Μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες

Μοντέλα Διδασκαλίας & Μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες επιστημονική ημερίδα Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Μοντέλα Διδασκαλίας & Μαθητές με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες Προσκεκλημένη ομιλήτρια: Δρ Γιάννακα Νατάσσα Διδάκτορας Κλινικής Ψυχολογίας Ψυχοπαθολογίας

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

1 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Αθήνα, 1/9/2013 Πληροφορίες : Δ.Σ. Διεύθυνση : Ξενοφώντος 15Α T.K. : 105 57 Αθήνα Τηλέφωνο/Φάξ : 210.3229120 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : pess@pess.gr Δικτυακός τόπος : http://www.pess.gr Π Ε. Τ Π Ε Λ Ο Π

Διαβάστε περισσότερα

142 Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Θράκης (Αλεξανδρούπολη)

142 Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Θράκης (Αλεξανδρούπολη) 142 Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Θράκης (Αλεξανδρούπολη) Σκοπός Τα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης, σκοπό έχουν την ανάδειξη επιστημόνων που θα καλύψουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Πρωτοβάθμιας

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 31/10/1986. ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2382020780, 6976063627 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Άγαμος nipiagogcs@windowslive.com

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 31/10/1986. ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2382020780, 6976063627 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Άγαμος nipiagogcs@windowslive.com ΟΝΟΜΑ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΕΠΏΝΥΜΟ: ΝΤΙΛΟΥΔΗΣ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 31/10/1986 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Πενταπλάτανος Τ.Κ. 58100, Γιαννιτσά. ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2382020780, 6976063627 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΑΘΗΝΑ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΑΘΗΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΗΣ : Δ. ΓΡΟΥΖΗΣ ΤΗΛ. 210-3332990 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Μ. ΜΕΣΣΑΡΗ ΤΗΛ.210-3332468 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Φάκελος επιμορφωτικού υλικού για την εκπαίδευση επιμορφωτών στην εκπαιδευτική αξιοποίηση διαδραστικών συστημάτων διδασκαλίας

Φάκελος επιμορφωτικού υλικού για την εκπαίδευση επιμορφωτών στην εκπαιδευτική αξιοποίηση διαδραστικών συστημάτων διδασκαλίας Ε.Π. Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση, ΕΣΠΑ (2007 2013) ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Φάκελος επιμορφωτικού υλικού για την εκπαίδευση επιμορφωτών στην

Διαβάστε περισσότερα

12-14/06/2015 Περιφερειακό Πανελλήνιο Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή

12-14/06/2015 Περιφερειακό Πανελλήνιο Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή Το e-επιστημονικό περιοδικό «Εκπαίδευση Ενηλίκων και Πολιτισμός στην Κοινότητα» και το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (EΔΕΕΚ) σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης - Σχολή Αρχιτεκτόνων

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό σημείωμα Europass ΨΑΡΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ. Προσωπικές πληροφορίες. 17121 N. ΑΘΗΝΑ, (Ν.ΣΜΥΡΝΗ, Ελλάδα) mpsarrakou@gmail.com. Ελληνική.

Βιογραφικό σημείωμα Europass ΨΑΡΡΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ. Προσωπικές πληροφορίες. 17121 N. ΑΘΗΝΑ, (Ν.ΣΜΥΡΝΗ, Ελλάδα) mpsarrakou@gmail.com. Ελληνική. Βιογραφικό σημείωμα Europass Προσωπικές πληροφορίες Επώνυμο (-α) / Όνομα (-τα) Διεύθυνση (-εις) ΘΡΑΚΗΣ 19, 17121 N. ΑΘΗΝΑ, (Ν.ΣΜΥΡΝΗ, Ελλάδα) Διεύθυνση (-εις) ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Τηλέφωνο (-α) 2109329890

Διαβάστε περισσότερα

Master s Degree. www.unic.ac.cy. Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Αγωγής (Εξ Αποστάσεως)

Master s Degree. www.unic.ac.cy. Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Αγωγής (Εξ Αποστάσεως) Master s Degree www.unic.ac.cy Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Αγωγής (Εξ Αποστάσεως) «Σε αυτό το ταξίδι για την ανακάλυψη της γνώσης μας εντυπωσίασε ιδιαίτερα η οργάνωση και το φιλικό κλίμα του Πανεπιστημίου.»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Περιγραφή Συμβουλευτικής ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των Συμβουλευτικών Κέντρων. Τα Συμβουλευτικά Κέντρα

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2007 Ευρωπαϊκή Επιτροπή 0ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) ΠΑΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Π.Μ

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) ΠΑΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Π.Μ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Παράρτημα Θεσσαλονίκης Αλ. Παπαναστασίου 13, Σχ. "Ευκλείδη" 54639, Θεσσαλονίκη ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα