2.4.1 Χρήση δεξιοτήτων γραπτής επικοινωνίας για την παραγωγή διαφόρων επαγγελματικών εγγράφων

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "2.4.1 Χρήση δεξιοτήτων γραπτής επικοινωνίας για την παραγωγή διαφόρων επαγγελματικών εγγράφων"

Transcript

1 2.4. Γραπτή Επικοινωνία Χρήση δεξιοτήτων γραπτής επικοινωνίας για την παραγωγή διαφόρων επαγγελματικών εγγράφων Να είναι σε θέση να ανακαλέσει τις βασικές αρχές των αποτελεσματικών μορφών γραπτής επικοινωνίας και να επιδεικνύει ικανότητα στην εφαρμογή αυτών των αρχών με σαφή και αποτελεσματικό τρόπο (LO013) Να είναι σε θέση να παραγάγει μια ποικιλία επαγγελματικών εγγράφων ρουτίνας (βασισμένα πάνω σε προκαθορισμένα πρότυπα) (LO014) Να είναι σε θέση να επικοινωνήσει γραπτώς σε επίπεδο κατάλληλο για την επιχείρηση (χρήση επαγγελματικής ορολογίας, αποφυγή αργκό κλπ.) (LO015) Δημιουργία:

2 Κώδικας Τομέα Εργασίας: 2.4 Τίτλος Τομέα Εργασίας: Κώδικας Ενότητας: Τίτλος Ενότητας: Ταυτότητες Μαθησιακών Αποτελεσμάτων: Γραπτή Επικοινωνία Γραπτή Επικοινωνία για δημιουργία διαφόρων επαγγελματικών εγγράφων LO013, LO014 και LO015 Τίτλοι Μαθησιακών Αποτελεσμάτων: Να είναι σε θέση να ανακαλέσει τις βασικές αρχές των αποτελεσματικών μορφών γραπτής επικοινωνίας και να επιδεικνύει ικανότητα στην εφαρμογή αυτών των αρχών με σαφή και αποτελεσματικό τρόπο Να είναι σε θέση να παραγάγει μια ποικιλία επαγγελματικών εγγράφων ρουτίνας (βασισμένα πάνω σε προκαθορισμένα πρότυπα) Να είναι σε θέση να επικοινωνήσει γραπτώς σε επίπεδο κατάλληλο για την επιχείρηση (χρήση επαγγελματικής ορολογίας, αποφυγή αργκό κλπ.) Προτεινόμενη Διάρκεια: Εκπαιδευτής: 12 ώρες Στοιχεία Ενότητας

3 Διαφορετικά είδη εγγράφων EUROPEAN PERSONAL ASSISTANT LEVEL 2 Ημερήσια Διάταξη Φαξ Επιστολή Έγγραφο- Έκθεση Αναφοράς Σημειωματάριο Πρακτικά Ηλεκτρονικό

4 Υπάρχουν διάφοροι τύποι εγγράφων: - Πρακτικά - Σημειωματάρια - Γραπτό μήνυμα - Επιστολή Ενδιαφέροντος/Παρακίνησης - Επιστολή Παραπόνου - Φαξ - Ευχαριστήρια Επιστολή - Αναφορά

5 Διάφορα είδη εγγράφων Πρακτικά επίσης γνωστά ως πρωτόκολλα, είναι η αυτόματη γραπτή καταγραφή μιας συνάντησης ή ακρόασης. Τυπικά περιγράφουν τα γεγονότα και τις συζητήσεις της συνάντησης. Σημειωματάριο Μια απλή εξήγηση των εργασιών, κτλ. Γραπτό μήνυμα (SMS) Το SMS είναι μια υπηρεσία μηνυμάτων, στοιχείο των τηλεφώνων, του διαδικτύου, ή των κινητών τηλεφωνικών συστημάτων, χρησιμοποιώντας τυποποιημένα επικοινωνιακά πρωτόκολλα.

6 Διάφοροι τύποι εγγράφων Επιστολές Επιστολή Ενδιαφέροντος/Παρακίνησης Μια επιστολή ενδιαφέροντος συνήθως αποστέλλεται σε πιθανούς εργοδότες για να εκφράσουν ενδιαφέρον για καριέρα σ ένα οργανισμό. Μπορεί επίσης να είναι επιστολή η οποία αποστέλλεται από πιθανό πελάτη εκφράζοντας ενδιαφέρον για συγκεκριμένη υπηρεσία ή προïόν. Επιστολή Παραπόνου Οι επιστολές παραπόνου είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος έκφρασης της δυσαρέσκειάς σας για μια υπηρεσία, ένα προïόν, κτλ. Είναι καλύτερες από ένα προφορικό παράπονο διότι ο γραπτός λόγος αποπνέει περισσότερο δυναμισμό από τον προφορικό.

7 Διάφοροι τύποι εγγράφων Ευχαριστήρια επιστολή Μια ευχαριστήρια επιστολή είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος έκφρασης μια θετικής συμπεριφοράς προς ένα πελάτη, εσωτερικά και εξωτερικά. Ευχαριστήρια Επιστολή μπορεί να είναι: Μια κάρτα γενεθλίων, Μια κάρτα Χριστουγέννων, Μια επιστολή μετά από μια συνέντευξη προκειμένου να εκφράσετε τον ενθουσιασμό σας.

8 Διάφοροι τύποι εγγράφων Φαξ Ο παραδοσιακός τρόπος αποστολής εγγράφων γρήγορα και αποτελεσματικά. Σε πολλά επαγγελματικά περιβάλλοντα οι τυπικές μηχανές φαξ έχουν αντικατασταθεί από " διακομιστές φαξ και άλλα τυποποιημένα συστήματα τα οποία έχουν την ικανότητα να λαμβάνουν και αποθηκεύουν εισερχόμενα φαξ ηλεκτρονικά, και μετά να τα στέλλουν στους χρήστες σε χαρτί ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (τα οποία μπορεί να είναι ασφαλισμένα). Τέτοια συστήματα έχουν το πλεονέκτημα μείωσης κόστων εξουδετερώνοντας αχρείαστες εκτυπώσεις και μειώνοντας τον αριθμό των διαφορετικών αναλογικών τηλεφωνικών γραμμών που χρειάζονται σε ένα γραφείο. Έγγραφο Υπενθύμισης Είναι μια επαγγελματική σημείωση η οποία συνήθως χρησιμοποιείται ως τρόπος επίσημης ενδο-εταιρικής επικοινωνίας. Τα έγγραφα υπενθύμισης καταγράφουν γεγονότα ή παρατηρήσεις σε ένα θέμα, ή επικοινωνιακούς κανόνες και κανονισμούς στο ενδο-εταιρικό περιβάλλον. Σε αυτό καταγράφονται τα γεγονότα ή οι παρατηρήσεις πάνω σ ένα θέμα, οι κανόνες επικοινωνίας και οι κανονισμοί του ενδοεταιρικού περιβάλλοντος.

9 Διάφοροι τύποι εγγράφων Εκθέσεις- Αναφορές είναι έγγραφα που παρουσιάζουν εστιασμένο, εμπεριστατωμένο περιεχόμενο σ ένα συγκεκριμένο κοινό. Οι εκθέσεις συχνά χρησιμοποιούνται για την παρουσίαση του αποτελέσματος ενός πειράματος, μιας αναζήτησης, ή μιας έρευνας. Το ακροατήριο μπορεί να είναι δημόσιο ή ιδιωτικό, ένα άτομο ή το δημόσιο γενικά. Οι αναφορές χρησιμοποιούνται από το κράτος, τις επιχειρήσεις, τον εκπαιδευτικό τομέα, τις επιστήμες, και άλλους κλάδους. Διάφορα είδη αναφορών: Οικονομικά και Χρηματοπιστωτικά ( Πίνακες, Γραφικές Παραστάσεις, κτλ.). Ντοσιέρς ( Εικόνες, κτλ.). Έγγραφα απόδοσης προσωπικού.

10 Βασικές Αρχές Γραπτής Ε πικοινωνίας Τι θα πρέπει να θυμηθείτε προτού ξεκινήσετε Για ποιον είναι οι πληροφορίες αυτές. Τι θα πρέπει να γνωρίζουν. Λέξεις Χρησιμοποιείστε απλές λέξεις. Αποφύγετε να δίνετε διαφορετικό από ένα νόημα σε μια πρόταση. Μείνετε σε συγκεκριμένες ιδέες. Χρησιμοποιείστε τις προσωπικές αντωνυμίες. Χρησιμοποιείστε ενεστώτα. Αποφύγετε μεγάλες, δύσκολες και δυσνόητες λέξεις. Εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μια δύσκολη λέξη, προσπαθήστε να εξηγήσετε τι σημαίνει.

11 Βασικές Αρχές Γραπτής Επικοινωνίας - Εύκολο στην ανάγνωση. - Οπτικά ελκυστικό. - Γνώση του θέματος. - Σεβασμός προς τον αναγνώστη. - Χρήση τεχνικών για πιο εύκολο χειρισμό μεγάλου όγκου δεδομένων. - Κατάλληλος τόνος. - Ποιός είναι ο παραλήπτης; Πόσο επίσημο/ανεπίσημο θα πρέπει να είναι το έγγραφο; - Χρήση κατάλληλων λέξεων που μπορούν να κάνουν την διαφορά.

12 Εύκολο στην ανάγνωση Εύκολο στην ανάγνωση Για να γίνει ένα έγγραφο εύκολο στην ανάγνωση σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να παρέχει γραπτές πληροφορίες οι οποίες είναι εύκολες στην κατανόηση. Τα έγγραφα που είναι εύκολα στην ανάγνωση έχουν σύντομες, απλές προτάσεις και συχνά χρησιμοποιούν εικόνες. Ένα εύκολο στην ανάγνωση έγγραφο περιλαμβάνει: Ξεκάθαρη δομή. Παρουσίαση πληροφοριών με αποτελεσματικό τρόπο. Επεξήγηση στον αναγνώστη του τι εννοείτε. Χρήση απλών λέξεων. Χρήση εικόνων, αν είναι κατάλληλες. Πάντα να ρωτάτε τον εαυτό σας γιατί ο αναγνώστης θα πρέπει να ενδιαφερθεί να διαβάσει το έγγραφο, πριν γράψετε τις πληροφορίες.

13 Οπτικά Ελκυστικό Χρησιμοποιήστε επικεφαλίδες και υποσέλιδα. Δώστε προσοχή στην γραμματοσειρά που χρησιμοποιείτε. Έντονα (Bold), Πλάγια (Italics) και Υπογράμμιση (Underline). Ο σκοπός των λειτουργιών Italics και underlines είναι βασικά ο ίδιος, αφού και τα δύο χρησιμοποιούνται για να σας κάνουν να δώσετε προσοχή σε συγκεκριμένες λέξεις. Η υπογράμμιση άρχισε να χρησιμοποιείται σε χειρόγραφα έγγραφα, παρόλα αυτά και οι δύο λειτουργίες μπορούν τώρα να χρησιμοποιηθούν σαν τυπογραφικές συσκευές. Να θυμάστε-όταν δίνετε έμφαση σε μια συγκεκριμένη λέξη μέσω του ίδιου εγγράφου, προσπαθήστε να είστε συνεπής στην επιλογή είτε πλαγίων είτε υπογραμμισμένων, και αποφύγετε να χρησιμοποιείτε και τα δύο για τον ίδιο σκοπό μέσα στο ίδιο έγγραφο.

14 Οπτικά Ελκυστικό Δώστε σημασία στην στοίχιση (αριστερά, δεξιά, στο κέντρο). Χρησιμοποιήστε λίστες. Χρησιμοποιήστε αριθμημένες λίστες, για παράδειγμα: 1. Μπες στο αυτοκίνητο. 2. Πήγαινε στο κατάστημα. 3. Βάλε τα ψώνια σου στο καρότσι. 4. Φύγε χωρίς να τα πληρώσεις. 5. Αστειεύομαι. Πάντα να πληρώνετε για τα ψώνια σας.

15 Γνώση του θέματος Είναι σημαντικό να είστε ακριβής στα γραπτά σας. Για να το επιτύχετε αυτό θα πρέπει πάντα να κάνετε την έρευνά σας σχετικά με το γραφόμενο θέμα. Π.χ. Εργάζεστε στην τοπική εφημερίδα ως προσωπική βοηθός και θα πρέπει να βρείτε συντάκτες που έχουν γνώση σχετικά με το θέμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ). Ο καλύτερος τρόπος να εκτελέσετε την εργασία σας είναι να εξοικειωθείτε με το θέμα. Ένας εύκολος τρόπος να ξεκινήσετε είναι η αναζήτηση στο διαδίκτυο της έννοιας της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ).

16 Σεβασμός στον αναγνώστη Θα πρέπει να γνωρίζετε το κοινό σας και να σέβεστε τα όριά του. Προσπαθήστε να κατανοήσετε: Τις ανάγκες τους. Το υπόβαθρό τους. π.χ. Συντάσσετε μια κάρτα Χριστουγέννων για τον Διευθυντή σας ο οποίος είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από εσάς. Στην παραπάνω περίπτωση ο τρόπος γραφής σας θα πρέπει να είναι ευγενικός και επίσημος.

17 Χρησιμοποιήστε διαφορετικές τεχνικές για την παρουσίαση διαφορετικών τύπων πληροφορίας EUROPEAN PERSONAL ASSISTANT LEVEL 2 Κανονικό έγγραφο Για να εκφράσετε ιδέες, συναισθήματα, ή διαφωνίες. Μερικές φορές χρειάζονται μόνο μερικές λέξεις για να εκφράσουν μεγάλα συναισθήματα.

18 Χρησιμοποιήστε διαφορετικές τεχνικές για την παρουσίαση διαφορετικών τύπων πληροφορίας EUROPEAN PERSONAL ASSISTANT LEVEL 2 Πίνακες Μια καλή μέθοδος παρουσίασης δεδομένων. Ποιον εκπροσωπούμε; Για ποιον; Η δύναμη μας; Ανάγκες πελάτη; Πιστός πελάτης; Πως μπορούμε να κρατήσουμε τον πελάτη ικανοποιημένο;

19 Χρησιμοποιήστε διαφορετικές τεχνικές για την παρουσίαση διαφορετικών τύπων πληροφορίας EUROPEAN PERSONAL ASSISTANT LEVEL 2 Γραφικές παραστάσεις Ενδείκνυνται όταν διαχειρίζεστε μεγάλο αριθμό πληροφοριών ή ανάλυση δεδομένων: Εύκολες στην ανάγνωση. Οπτικά ελκυστικές. Χειρίζονται μεγάλα σετ δεδομένων εύκολα χρησιμοποιώντας εικονίδια.

20 Ο τόνος γραφής Ο τόνος γραφής λειτουργεί σαν τον τρόπο που μιλάμε σε κάθε περίσταση. Ένα κομμάτι γραφής μπορεί να έχει επίσημο τόνο (επαγγελματικά έγγραφα/αναφορές, κτλ). Ένα έγγραφο που χρησιμοποιεί ανεπίσημο τόνο θα χρησιμοποιεί καθημερινή γλώσσα, γλώσσα αργκό και λιγότερο επίσημες φράσεις. Χρησιμοποιήστε τον κατάλληλο τόνο στην επαγγελματική σας αλληλογραφία. Το πώς γράφετε κάτι είναι το ίδιο σημαντικό με το τι γράφετε ούτως ώστε να περάσετε το σωστό μήνυμα. Ο τόνος στην γραφή είναι το πώς θα μιλούσατε στον αναγνώστη. Ο ακατάλληλος τρόπος γραφής μπορεί να απωθήσει τον αναγνώστη και να έχει την αντίθετη επίδραση από αυτήν που είχατε στις προθέσεις σας. Ο τόνος γραφής είναι ζήτημα συμπεριφοράς.

21 Ο τόνος γραφής Υπάρχουν τέσσερις κύριοι τύποι τόνου στην γραφή: Ειλικρινής, Σαρκαστικός, Ζηλιάρικος, Προσβλητικός.

22 Ο τόνος γραφής Παραδείγματα Ειλικρινής τόνος γραφής: «Aγαπητέ Πέτρο, θα ήθελα να σ ευχαριστήσω για την βοήθειά σου πάνω στο έργο μου. Πραγματικά εκτιμώ το χρόνο και την προσπάθειά σου.» Σαρκαστικός τόνος γραφής: «Αγαπητή Μαρία, ευχαριστώ πάρα πολύ που δεν με ενημέρωσες για την συνάντηση. Δεν ήξερα τι να απαντήσω στον προïστάμενό μου. Την επόμενη φορά μπορεί να ξεχάσω κι εγώ να σου πω κάτι.»

23 Ο τόνος γραφής Παραδείγματα Ζηλιάρικος τόνος γραφής: «Αγαπητέ Γιώργο, συγχαρητήρια για την νέα σου θέση. Πίστευα πως εγώ θα ήμουν ο επόμενος στην σειρά για αυτή την προαγωγή. Ελπίζω να ανταποκριθείς στην πολύ σκληρή δουλειά.» Προσβλητικός τόνος γραφής: «Αγαπητέ Γιάννη, πιστεύω ότι δεν πρέπει να φορέσεις ξανά αυτό το πουκάμισο στο γραφείο.φαίνεται άσχημο».

24 Ο κατάλληλος τόνος Έχουμε εφαρμόσει μια αλλαγή στην πολιτική και παρακαλείστε να. Λαμβάνοντας ορισμένα σημεία υπόψη, η Διοίκηση έχει αποφασίσει να κάνει ορισμένες αλλαγές στην πολιτική. Επομένως, παρακαλείστε να Η πρώτη πρόταση ακούγεται επιτακτική, σαν να δίνεται μια διαταγή. Αυτός ο τόνος μπορεί να προκαλέσει τον αναγνώστη είτε να αγνοήσει το μήνυμα, ή να μην συμφωνήσει. Προφανώς δεν είναι αυτή η πρόθεση, αλλά ο τόνος δίνει αυτή την εντύπωση. Από την άλλη, εάν παρθεί η δεύτερη προσέγγιση, ο αναγνώστης θα λάβει σοβαρά υπόψη το αίτημά σας.

25 Ποιος είναι ο παραλήπτης- επίσημος ή ανεπίσημος τόνος Είναι το αφεντικό σας; Επίσημος τόνος γραφής. Οι συναδέλφοι σας; Παρόλο που μπορεί να είστε φίλοι εκτός εργασίας, ένας επαγγελματικός αλλά λιγότερο επίσημος τόνος είναι κατάλληλος. Οι φίλοι σας; Ανεπίσημος τρόπος γραφής. Ένας άγνωστος; Επίσημος τρόπος γραφής. Μια δημόσια υπηρεσία; Επίσημος τρόπος γραφής.

26 Οι κατάλληλες λέξεις μπορούν να κάνουν την διαφορά Η χρήση «Μαγικών» λέξεων που μπορούν να κάνουν την διαφορά Υπάρχει πλήθος λέξεων και φράσεων που μπορούν να σας βοηθήσουν να εκφράσετε την άποψή σας επαρκώς και αποτελεσματικά και την ίδια στιγμή προωθούν την εικόνα σας ως επαγγελματία.

27 Πώς φαίνονται σαν Κοινές Mαγικές λέξεις Εξυπηρέτηση Πελατών Προσανατολισμός στον Πελάτη Όραμα Θετικότητα Στρατηγική Επικοινωνία Ανταγωνιστικότητα Ισορροπία Προνομιούχο Οργανωμένο Υπηρεσίες Επιτυχές Ενδιαφέρον Μοναδικότητα Ποιότητα Ποσότητα Δημοφιλές Φανταστικό Ασφαλές Μυστικό Δυναμικό Προσωπικό Επαγγελματικό Εύχρηστο Χρήσιμο Ηγετικό

28 Συμβουλές επαγγελματικής γραφής Να είστε κατηγορηματικοί και ευθείς Να είστε κατηγορηματικοί και ευθείς στην επαγγελματική σας γραφή. Οι υπάρχοντες και μελλοντικοί πελάτες δείχνουν δυσπιστία απέναντι σε εκείνους που αφήνουν υπονοούμενα στα γραπτά τους κείμενα. Αποφύγετε λέξεις που δείχνουν φυλετικές διακρίσεις. Αποφύγετε προκατειλημμένα σε φύλο ουσιαστικά και αντωνυμίες στην επαγγελματική σας γραφή. Είναι πιο κατάλληλο και πολιτικά ορθό να χρησιμοποιείτε ουδέτερες σε φύλο λέξεις. Για παράδειγμα: Αντικαταστήστε τον Πρόεδρο με Πρόεδρος χρησιμοποιήστε ανθρωπότητα γράψτε αυτός/αυτή αντί αυτός όταν αναφέρεστε στα δύο φύλα, ή αλλάξτε στον πληθυντικό με αυτοί. Τα ουδέτερα σε φύλο ουσιαστικά και αντωνυμίες κάνουν όλους να νιώθουν συμπεριλαμβανομένοι.

29 Συμβουλές επαγγελματικής γραφής Αποφύγετε την χρήση ιδιωματισμών και πολύ απλών προτάσεων. Αποφύγετε την χρήση ιδιωματισμών (ειδικά όταν πρόκειται για τεχνική γραφή), είτε πολύ απλών καθημερινών προτάσεων (στυλάτες και μοντέρνες λέξεις που χρησιμοποιούνται κυρίως για τον εντυπωσιασμό ατόμων) στην επαγγελματική σας γραφή. Απλά εμποδίζουν το μήνυμά σας να φτάσει αφού τα περισσότερα άτομα δεν τις καταλαβαίνουν. Επικοινωνία με πελάτες που είναι στο εξωτερικό. Η επαγγελματική επικοινωνία με τους πελάτες του εξωτερικού χρήζει μεγάλης προσοχής. Καθώς δεν μιλά ο καθένας την ίδια γλώσσα, προσπαθήστε η γραφή σας να είναι συνοπτική, απλή και ακριβής.

30 Η Δομή ενός εγγράφου Η δομή του κειμένου αναφέρεται στους τρόπους με τους οποίους οι συντάκτες οργανώνουν τις πληροφορίες σε κείμενο. 1. Εισαγωγή 2. Κυρίως Σώμα 3.Επίλογος/Συμπεράσμα τα

31 Η Δομή ενός εγγράφου Εισαγωγή: είναι η πρώτη παράγραφος (οι) της γραπτής έρευνας σε χαρτί, ή το πρώτο πράγμα που λέτε σε μια προφορική παρουσίαση, ή το πρώτο πράγμα που οι άνθρωποι βλέπουν, ακούν, ή έχουν την εμπειρία του. Στην γραπτή επικοινωνία η εισαγωγή. αιχμαλωτίζει την προσοχή του κοινού σας. δίνει ένα υπόβαθρο για το θέμα σας. ξυπνά το ενδιαφέρον για το θέμα σας. καθοδηγεί τον αναγνώστη στο έγγραφό σας. 1. Εισαγωγή

32 Η Δομή ενός εγγράφου Κυρίως σώμα: Στο κυρίως σώμα ενός εγγράφου παρουσιάζετε τα επιχειρήματα για το θέμα που καλύπτετε. Ανάλογα με τον τύπο του εγγράφου μπορείτε να παρουσιάσετε δεδομένα ή πληροφορίες, ώστε να στηρίξετε τα επιχειρήματά σας. Ανάλογα με τον τύπο του εγγράφου, μπορείτε να εκφράσετε τις πεποιθήσεις και τα συναισθήματά σας. Στο κυρίως θέμα θα βρείτε την όλη ιδέα του εγγράφου. 2. Κυρίως Σώμα

33 Η Δομή ενός εγγράφου Επίλογος/Συμπεράσματα Είναι το μικρότερο τμήμα των κειμένων και εξυπηρετεί δύο λειτουργίες. Η πρώτη είναι να συνοψίσει και οργανώσει τις κύριες περιοχές που καλύπτονται γραπτώς, η οποία μπορεί να ονομασθεί "κοιτάζοντας πίσω και η δεύτερη είναι να δώσει ένα τελικό σχόλιο ή κρίση για αυτό. Το τελικό σχόλιο μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τις εισηγήσεις για βελτίωση και εικάζοντας τις μελλοντικές οδηγίες. 3.Επίλογος/Συμπεράσμα τα

34 Ένα καλογραμμένο έγγραφο EUROPEAN PERSONAL ASSISTANT LEVEL 2 Ένα καλογραμμένο έγγραφο είναι σαν την καλή μουσική-έχει τον κατάλληλο ρυθμό.

35 Η χρήση των πρότυπων εγγράφων Πρότυπα έγγραφα Τα πρότυπα έγγραφα είναι πολύ χρήσιμα σημεία εκκίνησης στα τυποποιημένα κείμενα, επειδή μπορείτε να τα παρουσιάσετε με διάταξη, γραφικά και κείμενο. Για παράδειγμα, εάν έχετε προετοιμάσει ένα μηνιαίο περιοδικό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πρότυπο που περιέχει τη διαμόρφωση μιας τυπικής έκδοσης, συμπεριλαμβανομένων των περιεχομένων, των κύριων σελίδων, καθώς και πρότυπο γραφικών ή κειμένου. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε απλά να ανοίξετε το πρότυπο κάθε μήνα και να εισάγετε νέο περιεχόμενο.

36 Γιατί η χρήση προτύπου Για να υπάρχει οριζόντια χρήση και συνέπεια στην εργασία σας σχετικά με: -Την δομή. -Τις γραμματοσειρές. -Την χρήση λογότυπων. Ορισμένα έτοιμα πρότυπα που παρέχονται από διαφορετικά λογισμικά (π.χ. Microsoft Word) ή εταιρείες που αναπτύσσουν τα δικά τους.

37 Πρότυπο: Απολογητική Επιστολή

38 Πρότυπο: Ενημερωτικό Φυλλάδιο

39 Πρότυπο: Αναφορά Έργου EUROPEAN PERSONAL ASSISTANT LEVEL 2

40 Παραδείγματα Εγγράφων- Επαγγελματικές Επιστολές

41 Ορισμένα σημεία κλειδιά για την σύνταξη μιας καλά δομημένης επαγγελματικής επιστολής EUROPEAN PERSONAL ASSISTANT LEVEL 2 1. Όνομα οργανισμού και διεύθυνση 2. Ημερομηνία έκδοσης 3. Εισαγωγή 4.Θέμα της επιστολής 5. Κύριο μέρος 6. Υπογραφή

42 Ορισμένα σημεία κλειδιά για την σύνταξη μιας καλά δομημένης επαγγελματικής επιστολής EUROPEAN PERSONAL ASSISTANT LEVEL 2 Περιλαμβάνουν: Το όνομα του οργανισμού π.χ. MMC Λτδ Την διεύθυνση π.χ. Ίμβρου 16 Τον ταχυδρομικό κώδικα π.χ 1050 Την πόλη π.χ Λευκωσία Την χώρα π.χ Κύπρος 1. Όνομα οργανισμού και διεύθυνση

43 Ορισμένα σημεία κλειδιά για την σύνταξη μιας καλά δομημένης επαγγελματικής επιστολής EUROPEAN PERSONAL ASSISTANT LEVEL 2 Ημέρα/Μήνας/ Χρονολογία 14/12/2011 Ή Μήνας/Ημέρα/ Χρονολογία π.χ 12/14/ Ημερομηνία έκδοσης

44 Ορισμένα σημεία κλειδιά για την σύνταξη μιας καλά δομημένης επαγγελματικής επιστολής EUROPEAN PERSONAL ASSISTANT LEVEL 2 Ξεκινήστε με: «Αγαπητέ Κε/Κα», Κλείστε με: «Με εκτίμηση» «Με σεβασμό» Να είστε ακριβής, ευγενικοί και πληροφοριακοί. 3. Εισαγωγή

45 Ορισμένα σημεία κλειδιά για την σύνταξη μιας καλά δομημένης επαγγελματικής επιστολής EUROPEAN PERSONAL ASSISTANT LEVEL 2 Πάντα να χρησιμοποιείτε ένα θεματικό πλαίσιο, ούτως ώστε να βοηθήσετε τον αναγνώστη με μια μικρή εισαγωγή να καταλάβει περί τίνος πρόκειται το έγγραφο. Να είστε προσεκτικοί για τυχόν ορθογραφικά λάθη. Να είστε προσεκτικοί με τους παραλήπτες. 4. Θέμα της επιστολής

46 Ορισμένα σημεία κλειδιά για την σύνταξη μιας καλά δομημένης επαγγελματικής επιστολής EUROPEAN PERSONAL ASSISTANT LEVEL 2 Κύριο σώμα Το κυρίως σώμα του εγγράφου περιλαμβάνει την ανάλυση και συζήτηση του ζητήματος ή θέματος. Όταν η εργασία είναι η συζήτηση ενός δοσμένου θέματος, το κύριο θέμα, το κύριο σώμα θα περιέχει αντικειμενικά επιχειρήματα με βάση επιλεγμένες πηγές. Η δομή του κυρίως σώματος μπορεί να εξαρτάται από το θέμα μπορεί να είναι δομημένο χρονολογικά, θεματικά, ή με επιχειρήματα υπέρ και κατά. 5. Κύριο σώμα

47 Ορισμένα σημεία κλειδιά για την σύνταξη μιας καλά δομημένης επαγγελματικής επιστολής EUROPEAN PERSONAL ASSISTANT LEVEL 2 Κλείστε με: Με εκτίμηση (όταν ο παραλήπτης δεν απευθύνεται με όνομα ή δεν γνωρίζετε το άτομο προσωπικά-περισσότερο επίσημο). Με φιλικούς χαιρετισμούς (όταν ο παραλήπτης απευθύνεται με όνομα ή είναι γνωστός σας σε κάποιο βαθμόελαφρώς λιγότερο επίσημο). 6. Υπογραφή Το Όνομα, το Επίθετο, και ο τίτλος εργασίας σας.

48 Πώς να γράψετε μια Αρχή Αγαπητέ Διευθυντή Προσωπικού, Αγαπητέ κε/κα: (χρησιμοποιήστε το όταν δεν γνωρίζετε σε ποιον γράφετε -αν και προτιμάτε να το γνωρίζετε). Αγαπητέ/ή Κε/Κα Σμίθ: (χρησιμοποιήστε το όταν γνωρίζετε σε ποιον γράφετε- ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: χρησιμοποιείτε πάντα το κα. εκτός αν σας ζητηθεί να χρησιμοποιήσετε το δεσποινίς), Αγαπητέ Φράνκ: (χρησιμοποιήστε το αν το άτομο είναι μια στενή επαγγελματική επαφή ή φίλος) Αναφορικά επαγγελματική επιστολήπαράδειγμα Αναφορικά με την διαφήμισή σας στους Τάιμς, η επιστολή σας στις 23 Μαρτίου, το τηλεφώνημά σας σήμερα, Σας ευχαριστώ θερμά για την επιστολή που μου στείλατε στις 5 Μαρτίου.

49 Πώς να γράψετε μια Κλείσιμο/Υπογραφή επαγγελματική επιστολήπαράδειγμα Με εκτίμηση, (Αν δεν γνωρίζετε το όνομα του ατόμου στο οποίο γράφετε). Με σεβασμό, (Αν γνωρίζετε το όνομα του ατόμου στο οποίο γράφετε). Τις καλύτερες ευχές, Τους καλύτερους χαιρετισμούς (Αν το άτομο είναι στενή επαγγελματική επαφή ή φίλος).

50 Πώς να γράψετε μια επαγγελματική επιστολή Ο λόγος της γραφής Γράφω για να ρωτήσω σχετικά απολογηθώ για επιβεβαιώσω Ζητάμε κάτι Θα μπορούσατε παρακαλώ; Θα σας ήμουν ευγνώμων εάν. Συμφωνείτε σε αιτήματα Θα χαιρόμουν ιδιαιτέρως εάν, Δίνετε δυσάρεστα νέα Δυστηχώς, Φοβάμαι πως.

51 Πώς να γράψετε μια επαγγελματική επιστολή Επισυνάπτοντας έγγραφα Σας επισυνάπτω Θα βρείτε επισυνημμένα Στο επισυνημμένο αρχείο θα βρείτε Εκφράσεις κλεισίματος Σας ευχαριστώ για την βοήθειά σας Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ξανά εάν μπορούμε να σας βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο/ αν υπάρχουν καθόλου θέματα/ έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις. Αναφορά σε μελλοντικές επαφές Ανυπομονώ να... ακούσω από εσάς σύντομα. σας συναντήσω την επόμενη Πέμπτη. σας δω την επόμενη Πέμπτη.

52 Πώς να γράψετε μια επαγγελματική επιστολή Αποφύγετε την χρήση «υποθετικών» εκφράσεων Λέξεις όπως, «ίσως», «μάλλον», «πιθανόν», καλό θα ήταν να αποφεύγονται στην επαγγελματική σας γραφή. Δίνουν την εντύπωση ότι είστε ανασφαλής και ανειλικρινής. Για παράδειγμα: Φαίνεται ότι ίσως θα μπορέσουμε να έχουμε την συνάντησή μας την Δευτέρα θα ήταν καλύτερα γραμμένο ως: Θα έχουμε τη συνάντησή μας την Δευτέρα. Ορίστε το χρονοδιάγραμμα της επαγγελματικής αλληλογραφίας Γράψτε το χρονοδιάγραμμα στην επαγγελματική σας αλληλογραφία ολοκληρωμένο, όχι σε συντομία ή νούμερα Για παράδειγμα: Γράψτε Αύγουστος 1, 2006, όχι Άυγ. 1, 2006 Αυγούστου 1 η, 2006 ή

53 Επαγγελματική Επιστολή, Παράδειγμα Ίμβρου Νοεμβρίου 2011 Αγ.Αντώνιος Λευκωσία Tηλ: Φαξ: Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Χριστιάνα Κναή Γενική Διευθύντρια Λαυρεντίου 12 Αγ. Δομέτιος Λευκωσία, Κύπρος Αγαπητή Κα. Κναή, Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας συνομιλίας σήμερα, γράφω για να επιβεβαιώσω την παραγγελία σας για: 120x Cheddar Deluxe Ref. No Η παραγγελία σας θα παραδοθεί μέσα σε τρείς ημέρες μέσω UPS και θα φτάσει στο κατάστημά σας σε περίπου 10 ημέρες. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας ξανά αν μπορούμε να βοηθήσουμε με οποιοδήποτε τρόπο. Με εκτίμηση, Φάνης Αριτζής Λειτουργός Ευρωπαïκών Προγραμμάτων

54 Απάντηση Ανθρώπινου Δυναμικού/ Πρότυπο Απόρριψης-Παράδειγμα EUROPEAN PERSONAL ASSISTANT LEVEL 2 Αγαπητέ/ή ΧΧΧΧ, Η αίτησή σας για την θέση: [ΧΧΧΧ] Κωδικός θέσης: [ΧΧΧΧ] Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον σας στην MMC Ltd και τις υπηρεσίες που παρέχουμε. Αναφέρομαι στην θέση της [Προσωπικής Βοηθού για τον Διευθυντή/τρια ] για την οποία αιτείστε και θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι η πρόσληψή σας δεν καθίσταται δυνατή. Παρακαλώ όπως έχετε υπόψη ότι το βιογραφικό σας σημείωμα θα καταχωρηθεί στα αρχεία μας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τυχόν μελλοντική συνεργασία. Θα θέλαμε να σας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στην καριέρα σας. Με εκτίμηση, ΧΧΧΧ ΧΧΧΧΧ Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού MMC LTD

55 Γραπτή Άσκηση, Παράδειγμα: EUROPEAN PERSONAL ASSISTANT LEVEL 2 Επιστολή παραπόνου

56 Γραπτή Άσκηση, Παράδειγμα: Χειρισμός παραπόνων Κος. Κλείτου Λειτουργός Αγορών Καλά Αγαθά 317 Δρόμος Ορχιδέων Οκλαχόμα Μπαταρίες Διαρκείας 171 Δρόμος Μπέρκλευ Oκλαχόμα Tηλ/Φαξ XXXXXXXX 8 Σεπτ 2011 Αγαπητέ κε Κλείτου, Αρ. Παραγγελίας. 2639/Λ Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας συνομιλίας, παρακαλώ δεκτείτε τις ειλικρινείς μας απολογίες για το λάθος που έγινε από την εταιρεία μας στην συμπλήρωση της παραγγελίας σας με αριθμό 2639/Λ ημερομηνίας Δευτέρας, 5 Σεπτεμβρίου Όπως δηλώθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας, έχετε παραγγείλει 12,000 μεγέθους Ultra super-long-life premium μπαταρίες, αλλά το γραφείο αποστολής μας έστειλε 1,200. Αυτό έγινε λόγω τυπογραφικού λάθους. Tο υπόλοιπο των 10,800 μπαταριών στάληκε με κούριερ στο κατάστημά σας σήμερα το πρωί και θα φθάσει μέχρι την Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου Εκτιμούμε την επιχείρησή σας και θα θέλαμε να σας προσφέρουμε 10% έκπτωση με την επόμενη σας παραγγελία. Περιμένουμε με ανυπομονησία τις επόμενες παραγγελίες σας. Με εκτίμηση,

57 Γράφοντας.EΞΑΙΡΕΤΙΚΑ Η τέλεια επαγγελματική επιστολή: Περιλαμβάνει μια εισαγωγή, το Κυρίως θέμα, Συμπεράσματα Εξυπηρετεί τον στόχο του Έχει σημεία κλειδιά Είναι καλά δομημένο (Επικεφαλίδες, Σημεία στίξης) Έχει ρυθμό όταν το διαβάζεις Έχει θετική επίδραση στον αναγνώστη

58 Παραδείγματα Εγγράφων- Φαξ EUROPEAN PERSONAL ASSISTANT LEVEL 2

59 Γράφοντας μια επιστολή φαξ Τα ίδια ισχύουν όταν θέλουμε να γράψουμε ένα φαξ. Χρησιμοποιούμε την ίδια δομή όπως στις επιστολές. Μπορείτε να στείλετε φαξ χωρίς συνοδευτική σελίδα, αλλά εάν συμπεριλάβετε συνοδευτική σελίδα με το φαξ σας θα επιβεβαιώσει ότι ο παραλήπτης ξέρει ποιος είναι ο αποστολέας και σε ποιον απευθύνεται το φαξ. Επιπλέον, ο παραλήπτης μπορεί να επιβεβαιώσει ότι αυτός/αυτή έχει παραλάβει όλες τις σελίδες. Η συνοδευτική σελίδα πρέπει να είναι η πρώτη σελίδα όταν αποστέλλεται ένα φαξ.

60 Παράδειγμα Εγγράφων- Σημείωμα

61 Γράφοντας ένα έγγραφο σημειωματάριου Ενδο-εταιρική χρήση...επομένως Περισσότερο ανεπίσημο. Συνήθως χρησιμοποιείται εντός της εταιρείας για την πληροφόρηση των εργαζομένων για αρκετά θέματα. Χρησιμοποιήστε τις πιο κάτω λεπτομέρειες όταν γράφετε ένα σημειωματάριο: Από: (άτομο ή ομάδα που στέλλει το σημειωματάριο). Προς: (άτομο ή ομάδα ατόμων στους οποίους απευθύνεται το σημειωματάριο) Θέμα: (το θέμα του σημειωματαρίου, πρέπει να είναι σε έντονα)

62 Γράφοντας ένα σημείωμα- Παράδειγμα Παράδειγμα Σημείωμα Από: Διεύθυνση Προς: Προσωπικό Τμήματος Πωλήσεων Θέμα: Νέο Μηνιαίο Σύστημα Αναφοράς Θα θέλαμε να δούμε εν συντομία ορισμένες από τις αλλαγές στο νέο μηνιαίο σύστημα αναφοράς το οποίο συζητήσαμε στην ειδική συνάντηση της Δευτέρας. Αρχικά, θα θέλαμε και πάλι να τονίσουμε ότι αυτό το νέο σύστημα θα σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο όταν αναφέρετε μελλοντικές πωλήσεις. Κατανοούμε ότι έχετε ανησυχίες για τον χρόνο που θα χρειαστεί αρχικά για την καταχώρηση των δεδομένων των πελατών. Παρά την αρχική προσπάθεια, είμαστε σίγουροι ότι όλοι σας σύντομα θα απολαύσετε τα οφέλη αυτού του νέου συστήματος.

63 Παραδείγματα εγγράφων- Ηλεκτρονικό Μήνυμα

64 Γράφοντας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα Τα ακόλουθα είναι μερικά σημεία για να σας βοηθήσουν όταν γράφετε ηλεκτρονικά μηνύματα Η επικεφαλίδα δεν είναι απαραίτητη σε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (η διεύθυνση επιστροφής σας, η διεύθυνσή τους, και η ημερομηνία). Εντούτις το θέμα είναι ζωτικής σημασίας. Χρησιμοποιήστε μια θεματική περιγραφική γραμμή. Αποφύγετε την χρήση ακατάλληλων ή ανόητων ηλεκτρονικών διευθύνσεων εγγραφείτε με μια επαγγελματική διεύθυνση εάν δεν έχετε. Χρησιμοποιήστε απλή μορφοποίηση, στοιχισμένο κείμενο στα αριστερά αποφύγετε ειδική μορφοποίηση και εσοχες.

65 Γράφοντας ένα ηλεκτρονικό μήνυμα Κρατήστε την μορφή του ηλεκτρονικού σας μηνύματος επίσημη Ακριβώς επειδή είναι ηλεκτρονικό μήνυμα δεν αποτελεί δικαιολογία για ανεπισημότητα (χρησιμοποιείτε πάντα τον ορθογραφικό έλεγχο και τη σωστή γραμματική). Προσπαθήστε να κρατήσετε το ηλεκτρονικό σας μήνυμα λιγότερο από 80 χαρακτήρες, καθώς ορισμένοι αναγνώστες προς ευκολία τους θα αλλάξουν την όψη του κειμένου σας προκειμένου να είναι εύκολο στην ανάγνωση. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να επηρεαστεί η μορφοποίησή σας. Αν είναι δυνατόν, αποφύγετε τα συνημμένα αρχεία, εκτός και αν ο παραλήπτης έχει ζητήσει ή περιμένει ένα συνημμένο αρχείο. Εάν είναι γραπτό κείμενο, κόψτε και επικολλήστε το κείμενο κάτω από το ηλεκτρονικό μήνυμα και αφαιρέστε οποιαδήποτε μορφοποίηση. Από την άλλη, το ηλεκτρονικό σας μήνυμα δεν πρέπει να είναι πολύ μεγάλο. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε επισυνάψεις. Εάν το όνομα του ατόμου είναι άγνωστο, απευθυνθείτε σε αυτό με την ιδιότητά του π.χ. Αγαπητέ Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού.

66 Πρότυπο για μια νέα πολιτική εταιρείας Προς: Όλους τους υπαλλήλους Από: Μαρία Θέμα: Πολιτική που αφορά τις Γιορτές και Δημόσιες αργίες Ημερομηνία: 2 Ιανουαρίου 2xxx Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι θα πρέπει να μας πληροφορήσετε για την ετήσια καλοκαιρινή σας άδεια μέχρι τις 15 Ιουνίου το αργότερο. Αν έχετε οποιεσδήποτε απορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Με εκτίμηση, Μαρία Νικολάου Τμήμα ΑΔ, Συντονίστρια ΑΔ

67 Γραπτή Άσκηση (ομαδική): 1. Έχετε έναν δυσαρεστημένο πελάτη. Τι είδους επιστολή του στέλνετε; 2. Χρειάζεται να ενημερώσετε τον Διευθυντή σας σχετικά με μια εργασία/έργο κτλ, τι είδος γραπτού εγγράφου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε;

68 ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΑ Ο στόχος σας σε κάθε έγγραφο Ανάλογα με την περίσταση το έγγραφό σας θα πρέπει να είναι: ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ. Καλά δομημένο (παράγραφοι, δομή του εγγράφου). Πληροφοριακό. Ευανάγνωστο.

69 Μεθοδολογικό Εργαλείο Δημιουργική επίδειξη των δεξιοτήτων γραφής EUPA_LO_013_M_016

70 Μεθοδολογικό Εργαλείο Εντολή παραγγελίας EUPA_LO_014_M_017

71 Μεθοδολογικό Εργαλείο Γράφοντας σωστά EUPA_LO_015_M_018

EUPA_LO_014_M_017. 2.4 Δεξιότητες Γραπτής Επικοινωνίας

EUPA_LO_014_M_017. 2.4 Δεξιότητες Γραπτής Επικοινωνίας Αριθμός Mεθοδολογικού εργαλείου Κώδικας και Τίτλος Τομέα Εργασίας Κώδικας και Τίτλος Ενότητας Αριθμός και Τίτλος Μαθησιακού Αποτελέσματος Τίτλος μεθοδολογικού εργαλείου Στόχος μεθοδολογικού εργαλείου EUPA_LO_014_M_017

Διαβάστε περισσότερα

2.7 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ, ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ,

2.7 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΑΞΙΔΙΑ, ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, Αριθμός μεθοδολογικού Εργαλείου Κώδικας και Τίτλος Τομέα Εργασίας Κώδικας και Τίτλος ενότητας Αριθμός και Τίτλος μαθησιακού αποτελέσματος Tίτλος μεθοδολογικού Στόχος μεθοδολογικού EUPA_LO_028_M_031 2.7

Διαβάστε περισσότερα

2.5.1 Χρήση δεξιοτήτων αρχειοθέτησης για τη διατήρηση ενός καθιερωμένου συστήματος

2.5.1 Χρήση δεξιοτήτων αρχειοθέτησης για τη διατήρηση ενός καθιερωμένου συστήματος 2.5 Σύστημα αρχειοθέτησης, έγγραφα και βάσεις δεδομένων 2.5.1 Χρήση δεξιοτήτων αρχειοθέτησης για τη διατήρηση ενός καθιερωμένου συστήματος Να είναι σε θέση να διατηρήσει ένα καθιερωμένο, ηλεκτρονικό και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1.1 Τα πέντε έγγραφα του φακέλου Europass... 2 1.2 Το ECV... 2

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1.1 Τα πέντε έγγραφα του φακέλου Europass... 2 1.2 Το ECV... 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΤΟ EUROPASS ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ... 2 1.1 Τα πέντε έγγραφα του φακέλου Europass... 2 1.2 Το ECV... 2 2. ΕΝΟΤΗΤΑ 2: ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ECV... 3 2.1 Εμφάνιση και Περιεχόμενο ενός καλού

Διαβάστε περισσότερα

2.9 Δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών EUROPEAN PERSONAL ASSISTANT LEVEL 2. Δημιουργία:

2.9 Δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών EUROPEAN PERSONAL ASSISTANT LEVEL 2. Δημιουργία: 2.9 Δεξιότητες Τεχνολογίας Πληροφοριών και Επικοινωνιών 2.9.5 Χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την διεκπεραίωση απλών εργασιών Να επιδεικνύει ικανότητα στη χρήση λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου,

Διαβάστε περισσότερα

Επιστολή : Νεοελληνική Γλώσσα για το Γυμνάσιο

Επιστολή : Νεοελληνική Γλώσσα για το Γυμνάσιο Επιστολή : Νεοελληνική Γλώσσα για το Γυμνάσιο Η επιστολή ή το γράμμα είναι ένα είδος επικοινωνιακού λόγου, πολύ χρήσιμο για την κοινωνική μας ζωή. Υπάρχουν διάφορα είδη επιστολών. Μια επιστολή μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

EUPA_LO_016_M _019. Εξάσκηση στα συστήματα αρχειοθέτησης

EUPA_LO_016_M _019. Εξάσκηση στα συστήματα αρχειοθέτησης Aριθμός μεθοδολογικού Κώδικας και Tίτλος Tομέα Εργασίας Κώδικας και Τίτλος Ενότητας Αριθμός και Τίτλος Μαθησιακού Αποτελέσματος Τίτλος μεθολογικού Στόχος μεθοδολογικού EUPA_LO_016_M _019 2.5 ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ (CV)

ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ (CV) ΣΥΝΤΑΞΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΟΣ (CV) Στόχοι του Σεμιναρίου Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα είστε σε θέση να γνωρίζετε: Τα χαρακτηριστικά ενός Βιογραφικού Σημειώματος Τι περιέχει και πως συντάσσεται

Διαβάστε περισσότερα

Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 5.0

Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 5.0 Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 5.0 Πνευματικά Δικαιώματα 2007 Ίδρυμα ECDL (ECDL Foundation www.ecdl.org) Όλα τα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα. Κανένα μέρος αυτού του εγγράφου δεν μπορεί να αναπαραχθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΩΝ Η έκθεση ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων συνοδεύει σχεδόν πάντα την αίτηση για την είσοδο σε οποιοδήποτε πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών. Την έκθεση ακαδημαϊκών ενδιαφερόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΒΟΗΘΟΥΣ

ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΒΟΗΘΟΥΣ Are you a Personal Assistant? Learning is not only classroom ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΒΟΗΘΟΥΣ Επίπεδα 2,3,4,5 Δημιουργία: KAI Συντελεστές: Πίνακας Περιεχομένων A. Οι Τομείς Εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Ακροατήρια: ΕΠΛ003.1

Ακροατήρια: ΕΠΛ003.1 ΕΠΛ003 Εαρινό Εξάμηνο 2006 Εισαγωγή στην Επιστήμη της Πληροφορικής και Πληροφοριακά Συστήματα Τμήμα Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Κύπρου Γραπτή Τελική Εξέταση Εργαστηρίων Βαθμός Α Μέρους Βαθμός Β Μέρους Βαθμός

Διαβάστε περισσότερα

Το βιογραφικό είναι στην ουσία το πρώτο στάδιο προσέγγισης πριν την συνέντευξη αξιολόγησης και χρειάζονται να τονίζονται τα εξής σημεία:

Το βιογραφικό είναι στην ουσία το πρώτο στάδιο προσέγγισης πριν την συνέντευξη αξιολόγησης και χρειάζονται να τονίζονται τα εξής σημεία: Σύνταξη βιογραφικού σημειώματος Το βιογραφικό σημείωμα αποτελεί μια από τις βασικές τεχνικές αναζήτησης εργασίας. Μέσα από ένα δομημένο και σύντομο κείμενο μπορούν να δοθούν στον υποψήφιο εργοδότη ή άλλο

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Θυμήσου, ότι όταν έχεις συνδεθεί στο Διαδίκτυο, συνομιλείς ή στέλνεις αλληλογραφία πρέπει να είσαι προσεκτικός/ή με ποιον έχεις επαφή και σε ποιον θα δώσεις λεπτομερή στοιχεία επικοινωνίας. Μη δίνεις ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 Tο βιβλίο... 1. 2 Ξεκίνημα... 7. 3 Σύνταξη και αποστολή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας... 27. iii. Ευχαριστίες... ix

Περιεχόμενα. 1 Tο βιβλίο... 1. 2 Ξεκίνημα... 7. 3 Σύνταξη και αποστολή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας... 27. iii. Ευχαριστίες... ix Περιεχόμενα Ευχαριστίες... ix 1 Tο βιβλίο... 1 Χωρίς τεχνικούς όρους!...1 Σύντομη παρουσίαση...2 Μερικές συμβάσεις...4 Μία τελευταία λέξη (ή και δύο)...5 2 Ξεκίνημα... 7 Το ελληνικό Outlook 2002 με μια

Διαβάστε περισσότερα

www.costaschatzinikolas.gr

www.costaschatzinikolas.gr ECDL CORE ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Επεξεργασία Κειμένου Microsoft Word Επαναληπτικές Ερωτήσεις Εξετάσεων ECDL CORE ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Επεξεργασία Κειμένου Microsoft Word Επαναληπτικές Ερωτήσεις Εξετάσεων Δημιουργία - Συγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο Gmail: Η προσέγγιση της Google στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (Από την ομάδα εργασίας του Gmail) Το Gmail κάνει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εύκολο και αποτελεσματικό.. Οι 10 κυριότεροι λόγοι για να χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικά Καταστήµατα. Νικόλαος Πρωτόγερος Πανεπιστήµιο Μακεδονίας

Ηλεκτρονικά Καταστήµατα. Νικόλαος Πρωτόγερος Πανεπιστήµιο Μακεδονίας Ηλεκτρονικά Καταστήµατα Νικόλαος Πρωτόγερος Πανεπιστήµιο Μακεδονίας Ορισµός Τα Ηλεκτρονικά Καταστήµατα αποτελούν το ψηφιακό αντίστοιχο µιας επιχείρησης στο Internet που παρουσιάζει την ίδια και τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

EUPA_LO_007_M_010. Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

EUPA_LO_007_M_010. Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αριθμός μεθοδολογικού εργαλείου Κώδικας και Τίτλος Τομέα Εργασίας Κώδικας και Τίτλος Ενότητας Αριθμός και Τίτλος Μαθησιακού Αποτελέσματος Τίτλος μεθοδολογικού εργαλείου Στόχος μεθοδολογικού εργαλείου EUPA_LO_007_M_010

Διαβάστε περισσότερα

EUPA Assessment TOOL

EUPA Assessment TOOL Project Agreement number: 2009-2178/001-001 Project Acronym: Project Title: EUPA Validation of Formal, Non Formal and Informal Learning: The Case Study of Personal Assistants EUROPEAN PERSONAL ASSISTANT

Διαβάστε περισσότερα

Βήματα Συνεργάτη για την επιτυχή καταχώρηση και παρακολούθηση των υπηρεσιών του

Βήματα Συνεργάτη για την επιτυχή καταχώρηση και παρακολούθηση των υπηρεσιών του Easy-Booking.gr Βήματα Συνεργάτη για την επιτυχή καταχώρηση και παρακολούθηση των υπηρεσιών του Μέσα από τις παρακάτω οδηγίες οι συνεργάτες μετά από την ορθή αποστολή email θα μπορέσουν να καταχωρήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Έκδοση και ημερομηνία: Στοιχεία Οργανισμού. Όνομα Οργανισμού / Επιχείρησης: (Διεύθυνση): (Ημερομηνία έναρξης Επιχείρησης):

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Έκδοση και ημερομηνία: Στοιχεία Οργανισμού. Όνομα Οργανισμού / Επιχείρησης: (Διεύθυνση): (Ημερομηνία έναρξης Επιχείρησης): ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Έκδοση και ημερομηνία: Στοιχεία Οργανισμού Όνομα Οργανισμού / Επιχείρησης: (Διεύθυνση): (Τ.Κ.): Τηλέφωνο: (Ημερομηνία έναρξης Επιχείρησης): (Νομική Υπόσταση): (Κύριες Δραστηριότητες):

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολογήστε την ικανότητα του μαθητή στην κατανόηση των προφορικών κειμένων και συγκεκριμένα να:

Αξιολογήστε την ικανότητα του μαθητή στην κατανόηση των προφορικών κειμένων και συγκεκριμένα να: Αξιολογήστε την ικανότητα του μαθητή στην κατανόηση των προφορικών κειμένων και συγκεκριμένα να: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΘΗΣΙΑΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Ανταποκρίνονται στην ακρόαση του προφορικού

Διαβάστε περισσότερα

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr»

«Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Επεξήγηση web site με λογικό διάγραμμα «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Twitter : @ebasegr Πολλοί άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android

Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Χρήση του Office 365 σε τηλέφωνο Android Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το τηλέφωνο Android για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟ ΔΙΚΤΥΑΚΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΛΑΝΟ ΔΡΑΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Κάντε μεγάλα όνειρα, και αυτό που ονειρεύεστε, αυτό θα γίνετε. James Allen As A Man Thinketh Γιατί Το Κάνεις Αυτό;?... 5 Δουλέψτε Πιο Σκληρά

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software Pachutzu

Lexicon Software Pachutzu Pachutzu Περιεχόμενα Ε Γ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Η... 2 Κύρια Οθόνη εφαρμογής... 3 Τρόπος Αποστολής... 7 Fax... 8 Δίνοντας την δυνατότητα διαγραφής από την λίστα... 9 Απορριφθέντα... 10 Ε Γ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Η Τοποθετήστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός ανάγνωσης αποστολής e-mail

Οδηγός ανάγνωσης αποστολής e-mail Οδηγός ανάγνωσης αποστολής e-mail «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Παρακάτω μπορείτε να μελετήσετε τον

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ. Περιεχόμενα

ΟΔΗΓΟΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ. Περιεχόμενα ΟΔΗΓΟΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ Περιεχόμενα 1) Εισαγωγή 2) Οδηγός εγγραφής στο site της PCnews 3) Βρείτε τα καλύτερα του site Γίνετε φίλοι μας στο Facebook 4) Σχετικά με τον τύπο αρχείου PDF - 1 - Εισαγωγή Καλωσορίσατε

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Χρήστος Μαναριώτης Σχολικός Σύμβουλος 4 ης Περιφέρειας Ν. Αχαϊας Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ ΣΤΗΝ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η καλλιέργεια της ικανότητας για γραπτή έκφραση πρέπει να αρχίζει από την πρώτη τάξη. Ο γραπτός λόγος χρειάζεται ως μέσο έκφρασης. Βέβαια,

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη στο ζωολογικό πάρκο

Επίσκεψη στο ζωολογικό πάρκο Επίσκεψη στο ζωολογικό πάρκο A visit to the zoo (προτείνεται να διδαχθεί στο Unit 4, Lesson 1, Think Teen! A Γυμνασίου Αρχαρίων) Προσδοκώμενα αποτελέσματα Περιεχόμενο Βασικά θέματα Ενδεικτικές δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ»

«ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ» ΕΠΙΤΑΓΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι. «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ- ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ» Βασικός στόχος του προγράμματος είναι

Διαβάστε περισσότερα

Interactive Power Point

Interactive Power Point Interactive Power Point Οι περισσότεροι χρήστες γνωρίζουν τη χρήση του Microsoft Power Point για τη δημιουργία παρουσιάσεων. Αυτό όμως που λίγοι γνωρίζουν, είναι ότι το πρόγραμμα αυτό, έχει δυνατότητες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word 2003...9. Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων... 41. Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2

Περιεχόμενα. Εισαγωγή στο Word 2003...9. Βασικές μορφοποιήσεις κειμένων... 41. Κεφάλαιο 1. Κεφάλαιο 2 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Word 2003...9 Η οθόνη του Word... 9 Δημιουργία νέου εγγράφου... 14 Προσθήκη και διαγραφή κειμένου... 17 Πρώτα επιλογή, μετά εργασία... 18 Εύρεση και αντικατάσταση κειμένου...

Διαβάστε περισσότερα

2.3.1 Χρήση των ικανοτήτων επιχειρησιακής επικοινωνίας με σαφή και αποτελεσματικό τρόπο

2.3.1 Χρήση των ικανοτήτων επιχειρησιακής επικοινωνίας με σαφή και αποτελεσματικό τρόπο 2.3 Επικοινωνία, Χειρισμός Τηλεφώνου και Κοινωνικές Σχέσεις 2.3.1 Χρήση των ικανοτήτων επιχειρησιακής επικοινωνίας με σαφή και αποτελεσματικό τρόπο Να είναι σε θέση να ανακαλεί τις βασικές αρχές της αποτελεσματικής

Διαβάστε περισσότερα

Principles of Customer Service Επίπεδο 2

Principles of Customer Service Επίπεδο 2 Principles of Customer Service Επίπεδο 2 8992-12-012 Δείγμα Εξέτασης 1 Αυτό το έγγραφο πρέπει να επιστραφεί με την εργασία του υποψηφίου, διαφορετικά η εγγραφή του θα ακυρωθεί και δε θα εκδοθεί αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an!

WICHTIGER HINWEIS: Bitte fertigen Sie keine Kopien dieses Fragebogens an! Test-Umfrage Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές, η γνώμη σας είναι σημαντική για εμάς! Θέλουμε να βελτιώσουμε το σχολείο μας. Για να βρούμε ποια είναι τα δυνατά σημεία του σχολείου μας και που θα

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στο έργο EUPA

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στο έργο EUPA EUPA Εργαλείο Αξιολόγησης- Βιβλιάριο Απαντήσεων 1) Επιτρέπεται η χρήση μαύρου ή μπλε στυλού 2) Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις επιπλέον κόλλες χαρτιού που σας παρέχονται Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον

Διαβάστε περισσότερα

2.7.1 Εισήγηση για επιχειρησιακά ταξίδια, διευθετήσεις διαμονής και προετοιμασία σχετικών εγγράφων

2.7.1 Εισήγηση για επιχειρησιακά ταξίδια, διευθετήσεις διαμονής και προετοιμασία σχετικών εγγράφων 2.7 Επαγγελματικά ταξίδια, Ημερολογιακά Συστήματα, Οργάνωση Συναντήσεων και Διαχείριση Εκδηλώσεων 2.7.1 Εισήγηση για επιχειρησιακά ταξίδια, διευθετήσεις διαμονής και προετοιμασία σχετικών εγγράφων Να είναι

Διαβάστε περισσότερα

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου

Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο. 1 φωτοτυπία ανά μαθητή με τον έλεγχο παραγωγή προφορικού λόγου, παραγωγή γραπτού λόγου Κατανόηση προφορικού λόγου Επίπεδο B Δεύτερη διδακτική πρόταση Έλεγχος επίδοσης στο σχολείο Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα-στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Υλικό: Ενσωμάτωση δραστηριοτήτων: 1 διδακτική

Διαβάστε περισσότερα

Principles of Customer Service Επίπεδο 1

Principles of Customer Service Επίπεδο 1 Principles of Customer Service Επίπεδο 1 8992-11-011 Δείγμα Εξέτασης 1 Αυτό το έγγραφο πρέπει να επιστραφεί με την εργασία του υποψηφίου, διαφορετικά η εγγραφή του θα ακυρωθεί και δε θα εκδοθεί αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες για το νέο HSK

Πληροφορίες για το νέο HSK Πληροφορίες για το νέο HSK Μετάφραση από την ιστοσελίδα http://www.chinesetesting.cn/gosign.do?id=1&lid=0# Το νέο HSK δημιουργήθηκε από το Χανπάν σε μια προσπάθεια καλύτερης εξυπηρέτησης των σπουδαστών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ.)

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ.) ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΣΥ.ΠΡΟ.ΔΑ.Τ.) ---------------------------------- 12/02/2015 UΣυνοπτική Γενική Ενημέρωση Δανειοληπτών Αγαπητοί Δανειολήπτες, Αν λόγω της οικονομικής κρίσης, η

Διαβάστε περισσότερα

Τα κύρια χαρακτηριστικά που καθιστούν τον δικτυακό κόµβο «καλή πρακτική», σε σχέση µε τις επιλεγµένες περιοχές είναι:

Τα κύρια χαρακτηριστικά που καθιστούν τον δικτυακό κόµβο «καλή πρακτική», σε σχέση µε τις επιλεγµένες περιοχές είναι: Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Όνοµα κόµβου URL Τοµέας Στοιχεία επικοινωνίας Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης http://www.emst.gr/ Μουσείο protocol@emst.culture.gr Τα κύρια χαρακτηριστικά που καθιστούν

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Moodle

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Moodle Πώς να χρησιμοποιήσετε το Moodle Οδηγός για Φοιτητές/τριες (ΔΕΟ10) του Αριστείδη Χατζή ahatzis@phs.uoa.gr ΣΕΠ ΑΘΗΝΑ-2, Portal Officer ΔΕΟ10 Αυτός ο οδηγός απευθύνεται στις φοιτήτριες και τους φοιτητές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡθΡΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡθΡΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕYΡΩΣYΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΔΙΑΡθΡΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ Εισαγωγή H Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου ("Κεντρική Τράπεζα") στο πλαίσιο της ευρύτερης ευθύνης της έναντι του αυξημένου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ 1.1. Χειρισµός εγγράφων 1.1.1. ηµιουργία, Άνοιγµα, Κλείσιµο, Αποθήκευση εγγράφου 1.1.2. Αποθήκευση εγγράφου µε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ HTTP ΕΝΤΟΛΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1.2

ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ HTTP ΕΝΤΟΛΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1.2 ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ HTTP ΕΝΤΟΛΩΝ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1.2 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρωτόκολο http εντολών έκδοση 1.0 Σελ:2...περιεχόμενα Σελ:3...τι θα βρείτε σε αυτό το βιβλίο Σελ:3...γενικά τεχνικά χαρακτηριστικά Σελ:4-5...πως

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Γενικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ηλεκτρονική υποβολή των ισοζυγίων κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό Άρτεμις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Αυτοαξιολόγηση: Δήλωση γλωσσικών ικανοτήτων. Επίπεδο Α1 για παιδιά

Αυτοαξιολόγηση: Δήλωση γλωσσικών ικανοτήτων. Επίπεδο Α1 για παιδιά Αυτοαξιολόγηση: Δήλωση γλωσσικών ικανοτήτων ΜΠΟΡΩ ΝΑ Επίπεδο Α1 για παιδιά Κατανόηση προφορικού λόγου Μπορώ, όταν ο λόγος είναι αργός, καθαρός με μεγάλες παύσεις και επαναλήψεις και χρήση οπτικών μέσων:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ JustAlert SPOTIT. Οδηγίες για την εγκατάσταση της εφαρμογής στο κινητό σας

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ JustAlert SPOTIT. Οδηγίες για την εγκατάσταση της εφαρμογής στο κινητό σας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ JustAlert SPOTIT Συγχαρητήρια για την επιλογή σας να προμηθευτείτε την υπηρεσία JustAlert SPOTIT Μετά την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, θα έχετε δωρεάν πρόσβαση στην προσωπική σας σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Το Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο (e-mail) είναι ένα σύστηµα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ανταλλάξει µηνύµατα αλλά και αρχεία µε κάποιον άλλο

Το Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο (e-mail) είναι ένα σύστηµα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ανταλλάξει µηνύµατα αλλά και αρχεία µε κάποιον άλλο Το Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο (e-mail) είναι ένα σύστηµα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ανταλλάξει µηνύµατα αλλά και αρχεία µε κάποιον άλλο χρήστη µέσω υπολογιστή άνετα γρήγορα και φτηνά. Για να

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

TEACCH: ΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ & ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Β. Α. Παπαγεωργίου Παιδοψυχίατρος

TEACCH: ΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ & ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Β. Α. Παπαγεωργίου Παιδοψυχίατρος TEACCH: ΘΕΡΑΠΕΙΑ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ & ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Β. Α. Παπαγεωργίου Παιδοψυχίατρος Τι Είναι ο Αυτισμός; 1. Διαταραχή Επικοινωνίας: Επηρεάζει την κατανόηση και τη χρήση όλων των

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΙΔΕΕΣ ΕΝΤΑΞΗΣ. Από την Catherine Faherty. Μετάφραση: Ματίνα Παπαγεωργίου

ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΙΔΕΕΣ ΕΝΤΑΞΗΣ. Από την Catherine Faherty. Μετάφραση: Ματίνα Παπαγεωργίου ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΙΔΕΕΣ ΕΝΤΑΞΗΣ Από την Catherine Faherty Μετάφραση: Ματίνα Παπαγεωργίου Ιδέες για ομάδες στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό που συμπεριλαμβάνουν μαθητές με αυτισμό: οργανώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλο βραβείο, μεγάλοι μπελάδες. Μάνος Κοντολέων. Εικονογράφηση: Τέτη Σώλου

Μεγάλο βραβείο, μεγάλοι μπελάδες. Μάνος Κοντολέων. Εικονογράφηση: Τέτη Σώλου Συλλογή Περιστέρια 148 Εικονογράφηση εξωφύλλου: Εύη Τσακνιά 1. Το σωστό γράψιμο Έχεις προσέξει πως κάποια βιβλία παρακαλούμε να μην τελειώσουν ποτέ κι άλλα, πάλι, από την πρώτη κιόλας σελίδα τα βαριόμαστε;

Διαβάστε περισσότερα

Ο προσωπικός μου οδηγός για τις Εκλογές

Ο προσωπικός μου οδηγός για τις Εκλογές Ο προσωπικός μου οδηγός για τις Εκλογές Σχετικά με τον οδηγό αυτό Αυτός ο οδηγός δίνει απάντηση σε ερωτήσεις σχετικές με την ομοσπονδιακή διαδικασία εκλογών και σας πληροφορεί για το τι θα συναντήσετε

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2015 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΓΡΙΒΑ ΕΛΕΝΗ 5/2/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτό το portfolio φτιάχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ «Δεν γράφω για να είμαι αγαπητή» Βικτόρια Χίσλοπ: «Τον Ερντογάν τον φοβάμαι. Είναι δικτάτορας!» H Βικτόρια Χίσλοπ Η συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, γνωστή για «Το Νησί» που μεταφέρθηκε με μεγάλη επιτυχία στην

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Περιμένης Κυριάκος Καθηγητής Τεχνολογίας Υπ/ντής 3 ου ΓΕΛ Κερατσινίου perimeniskiriakos@windowslive.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Περιμένης Κυριάκος Καθηγητής Τεχνολογίας Υπ/ντής 3 ου ΓΕΛ Κερατσινίου perimeniskiriakos@windowslive. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Περιμένης Κυριάκος Καθηγητής Τεχνολογίας Υπ/ντής 3 ου ΓΕΛ Κερατσινίου perimeniskiriakos@windowslive.com Ο Ρόλος του Εκπαιδευτικού Στηρίζει τους μαθητές στην αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Τηλεφωνητής Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Χρήσιμες Συμβουλές: Τηλεφωνητής Η Vodafone σου παρέχει την υπηρεσία Vodafone Business Connect Voicemail ώστε όποιος σε καλεί στον επαγγελματικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ WORD 2007. 2. Πώς αλλάζουμε το διάστιχο μίας παραγράφου; [Πηγαίνουμε στην παράγραφο και στην κεντρική καρτέλα πατάμε το εικονίδιο Διάστιχο]

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ WORD 2007. 2. Πώς αλλάζουμε το διάστιχο μίας παραγράφου; [Πηγαίνουμε στην παράγραφο και στην κεντρική καρτέλα πατάμε το εικονίδιο Διάστιχο] ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ WORD 2007 1. Πώς βάζουμε διπλή υπογράμμιση και χρώμα υπογράμμισης; [Επιλέγουμε το κείμενο και στην κεντρική καρτέλα πατάμε στο βελάκι δίπλα στο εικονίδιο της υπογράμμισης] 2. Πώς αλλάζουμε το

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Δημιουργία σύνδεσης... 27 5. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΙΣΤΟΥ... 37. Γνωριμία με μια ιστοσελίδα:... 38

Περιεχόμενα. Δημιουργία σύνδεσης... 27 5. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΙΣΤΟΥ... 37. Γνωριμία με μια ιστοσελίδα:... 38 Περιεχόμενα ΠΡΟΛΟΓΟΣ... 11 ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ... 13 1. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ... 15 2. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ INTERNET;... 16 3. ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ... 19 4. ΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

eclass4u Tutoring Series #1 ΧΡΗΣΙΜΕΣ

eclass4u Tutoring Series #1 ΧΡΗΣΙΜΕΣ eclass4u Tutoring Series #1 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ για να γράψετε μία Τέλεια Εργασία ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ E-BOOK 1 ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑ 2 ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ 3 ΤΙΤΛΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ/ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΕΣ 4 BULLET POINTS 5 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΙ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών σε θέματα Πληροφορικής

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών σε θέματα Πληροφορικής ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών σε θέματα Πληροφορικής Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή

Διαβάστε περισσότερα

http://web.thessaloniki.gr/webmail

http://web.thessaloniki.gr/webmail Οδηγίες προς τους υπαλλήλους του ήµου Θεσσαλονίκης για την διαχείριση της ηλεκτρονικής τους αλληλογραφίας µε το Webmail (Ver 1.0 21-3-2011) (Για οποιοδήποτε πρόβληµα ή απορία επικοινωνήστε µε τον Τάσο

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Εξυπηρετώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Εξυπηρετώ 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Εξυπηρετώ 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Η εξυπηρέτηση ως το πλέον δυναμικό

Διαβάστε περισσότερα

12+10 τρόποι να καταστρέψετε την ιστοσελίδα σας

12+10 τρόποι να καταστρέψετε την ιστοσελίδα σας 12+10 τρόποι να καταστρέψετε την ιστοσελίδα σας copyright 2007, Το παρόν αποτελεί πνευµατική ιδιοκτησία της. Απαγορεύεται η διανοµή, ανατύπωση ή αντιγραφή χωρίς την έγγραφη 12 τρόποι να καταστρέψετε την

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεση με την προσωπική θυρίδα χρήστη στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου του Τμήματος Εκπαιδευτικής Υπολογιστικής Υποδομής μέσω Web Browser.

Σύνδεση με την προσωπική θυρίδα χρήστη στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου του Τμήματος Εκπαιδευτικής Υπολογιστικής Υποδομής μέσω Web Browser. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Πολυτεχνειούπολη Ακρωτηρίου, Χανιά, 73100 Τηλ.: 28210 37400 (κεντρικό), 28210 37766 (κτίριο ΜΗΠΕΡ), Fax: 28210 37571 e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσιάσεις με Αντίκτυπο (High Impact Presentations) Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 19/10/2015

Παρουσιάσεις με Αντίκτυπο (High Impact Presentations) Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 19/10/2015 Παρουσιάσεις με Αντίκτυπο (High Impact Presentations) Χαρίκλεια Τσαλαπάτα 19/10/2015 Τι Είναι μια Παρουσίαση Επικοινωνία σε προφορικό λόγο Η Σημασία του Προφορικού Λόγου (1) Έχει μεγαλύτερη δύναμη από

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΚΤΗΡΙΟΥ Ή ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΝΕΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ Ένα από τα πιο κρίσιμα σημεία της διαδικασίας σχεδιασμού είναι η παρουσίαση της ανάλυσης της ιδέας σας 1. Έχετε εργαστεί στη διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

2.9 Ηλεκτρονικά μηνύματα 2.9.5 Χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για διεκπεραίωση απλών εργασιών

2.9 Ηλεκτρονικά μηνύματα 2.9.5 Χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για διεκπεραίωση απλών εργασιών 2.9 Ηλεκτρονικά μηνύματα 2.9.5 Χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για διεκπεραίωση απλών εργασιών Προετοιμασία σημειώσεων: EdITC Curriculum Team Έκδοση: EdITC LTD, 2009 Πνευματική Ιδιοκτησία: EdITC Ltd

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007 1. ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΝΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟΓΡΑΦΟΥ 2007 2. ΓΡΑΜΜΗ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ Κάθε μενού έχει τις δικές της δυνατότητες, όπως για παράδειγμα μόλις πατήσετε το κουμπί κεντρική βγαίνουν τα εικονίδια των δυνατοτήτων που

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομος οδηγός της AEGEE

Σύντομος οδηγός της AEGEE Σύντομος οδηγός της AEGEE EUROPEAN STUDENTS FORUM AEGEE-Europe, European Students Forum Rue du Noyer / Notelaarsstraat 55 1000 Bruxelles Belgium - Belgique Τα περισσότερα οπτικά υλικά που χρησιμοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

SGA Διαχείριση Πρωτόκολλου

SGA Διαχείριση Πρωτόκολλου SGA Διαχείριση Πρωτόκολλου SGA Διαχείριση Πρωτόκολλου 1. SGA Διαχείριση Πρωτοκόλλου... 2 1.1. Καινοτομία του προσφερόμενου προϊόντος... 2 1.2. Γενικές αρχές του προσφερόμενου συστήματος... 2 1.3. Ευκολία

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα.1/1 www.1999.gr

Σελίδα.1/1 www.1999.gr Σελίδα.1/1 LXT-4 WATCH GPS GSM TRACKER ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Κεφάλαιο 1 γενική εισαγωγή 1.1 Εμφάνιση 1.2 Λειτουργίες Ο κάθε επιλεγμένος αριθμός μπορεί να πάρει τις πληροφορίες θέσης άμεσα μέσω της ερώτησης SMS,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου 26 Οκτωβρίου 2015 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΛΗΤΙΚΗ: Λειτουργίες - Χρήσεις

Η ΚΛΗΤΙΚΗ: Λειτουργίες - Χρήσεις Η ΚΛΗΤΙΚΗ: Λειτουργίες - Χρήσεις Όταν φωνάζουμε κάποιον ή του απευθύνουμε το λόγο, λέμε το όνομα του στην ΚΛΗΤΙΚΗ. Γιώργο, μ' ακούς: Καθίστε, κύριε Παυλίδη! Παιδιά! Ησυχία! Συχνά τον αποκαλούμε όχι με

Διαβάστε περισσότερα

Σύνταξη βιογραφικού γράμματος

Σύνταξη βιογραφικού γράμματος Σύνταξη βιογραφικού γράμματος ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Το Βιογραφικό Σημείωμα έχει μια συγκεκριμένη φιλοσοφία πάνω στην οποία βασίζεται και η Tεχνική του. Μέσα σε λιγότερο από πέντε λεπτά, που είναι ο χρόνος

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Innovate with us

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Innovate with us ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Innovate with us Στόχοι της παρουσίασης Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης θα είστε σε θέση να γνωρίζετε: Τα χαρακτηριστικά ενός Βιογραφικού Σημειώματος Τι περιέχει και πως συντάσσεται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. Ημερομηνία Εκπαιδευτική ενότητα Τίτλος μαθήματος Διάρκεια

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. Ημερομηνία Εκπαιδευτική ενότητα Τίτλος μαθήματος Διάρκεια 1 ΧΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ Υπολογιστικά φύλλα 2 ΧΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ Internet και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο 3 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Tο οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον των επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Παραδειγματικό σενάριο στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. «Ζώα στη ζωγραφική»

Παραδειγματικό σενάριο στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. «Ζώα στη ζωγραφική» Π.3.1.4 Ολοκληρωμένα παραδείγματα εκπαιδευτικών σεναρίων ανά γνωστικό αντικείμενο με εφαρμογή των αρχών σχεδίασης Παραδειγματικό σενάριο στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας «Ζώα στη ζωγραφική» ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Φοιτητών Πίνακας Εικόνων Εικόνα 1.1. Εκκίνηση της διαδικασία εγγραφής...5 Εικόνα 1.2. Σελίδα εγγραφής...6 Εικόνα 1.3. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ-ENOTHTAΣ: ΜΑΘΗΜΑ WORD

ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ-ENOTHTAΣ: ΜΑΘΗΜΑ WORD ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ-ENOTHTAΣ: ΜΑΘΗΜΑ WORD (Μορφοποίηση κειμένου έντονα, πλάγια, υπογραμμισμένα γράμματα, στοίχιση κειμένου) 1 ως 2 διδακτικές ώρες. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Libre Office. Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ

Εισαγωγή στο Libre Office. Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ Εισαγωγή στο Libre Office Bάιος Κολοφωτιάς Επιστημονικός Συνεργάτης Sweng Lab A.Π.Θ Εισαγωγή στο Libre Ofiice To LibreOffice είναι η ελεύθερη, πολυδύναμη (power-packed), σουΐτα προσωπικής παραγωγικότητας

Διαβάστε περισσότερα

YourSMS User s Manual

YourSMS User s Manual YourSMS User s Manual Contents Πίνακας περιεχομένων Κεντρική οθόνη... 2 Αποστολές... 3 Αποστολή μοναδικού μηνύματος... 3 Αποστολή μαζικού μηνύματος σε ομάδα παραληπτών... 4 Αποστολή μαζικού προγραμματισμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR Τηλέφωνο: 2810-211111 Διαδικασία εισόδου στο opensms Η πρόσβαση στην πλατφόρμα του opensms πραγματοποιείται με την εισαγωγή του Ονόματος χρήστη και του

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Λογαριασμού Αλληλογραφίας στο ελληνικό Outlook Express Περιεχόμενα

Εγκατάσταση Λογαριασμού Αλληλογραφίας στο ελληνικό Outlook Express Περιεχόμενα Εγκατάσταση Λογαριασμού Αλληλογραφίας στο ελληνικό Outlook Express Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή 2. Εγκατάσταση λογαριασμού 3. Οδηγίες χρήσης 4. Ανάγνωση ελληνικών 1. Εισαγωγή Σ αυτό το εγχειρίδιο αναγράφονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Επιμέλεια: Μαρία Πουλάκου, Φιλόλογος Μεθοδολογία επιστολής Η επιστολή είναι γραπτός λόγος που χρησιμοποιούμε, για να επικοινωνήσουμε με πρόσωπα τα οποία

Διαβάστε περισσότερα

Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 5.0

Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 5.0 Εξεταστέα Ύλη (Syllabus) Έκδοση 5.0 Πνευματικά Δικαιώματα 2007 Ίδρυμα ECDL (ECDL Foundation www.ecdl.org) Όλα τα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα. Κανένα μέρος αυτού του εγγράφου δεν μπορεί να αναπαραχθεί

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες υποβολής αίτησης για την υποτροφία έρευνας μικρής διάρκειας μέσω του portal της DAAD

Οδηγίες υποβολής αίτησης για την υποτροφία έρευνας μικρής διάρκειας μέσω του portal της DAAD Οδηγίες υποβολής αίτησης για την υποτροφία έρευνας μικρής διάρκειας μέσω του portal της DAAD Τα 6 βασικά βήματα: 1) Συνδεθείτε με την βάση δεδομένων των υποτροφιών της DAAD 2) Κάντε εγγραφή και εισέλθετε

Διαβάστε περισσότερα

Γνωστικοί στόχοι: Μετά το τέλος της πρακτικής, οι μαθητές πρέπει να μπορούν να:

Γνωστικοί στόχοι: Μετά το τέλος της πρακτικής, οι μαθητές πρέπει να μπορούν να: ΣΧΟΛΕΙΟ Με αφόρμηση τα ενημερωτικά σποτ του ιστότοπου http://www.saferinternet.gr οι μαθητές εντοπίζουν αρχικά τα κυριότερα προβλήματα που σχετίζονται με τη μη ορθή χρήση του Διαδικτύου. Στη συνέχεια αφού

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες υποβολής αίτησης για την υποτροφία έρευνας μικρής διάρκειας μέσω του portal της DAAD

Οδηγίες υποβολής αίτησης για την υποτροφία έρευνας μικρής διάρκειας μέσω του portal της DAAD Οδηγίες υποβολής αίτησης για την υποτροφία έρευνας μικρής διάρκειας μέσω του portal της DAAD Τα 6 βασικά βήματα: 1) Συνδεθείτε με την βάση δεδομένων των υποτροφιών της DAAD 2) Κάντε εγγραφή και εισέλθετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 341/2013 ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 341/2013 ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 341/2013 Αθήνα, 10/05/2013 ΠΡΟΣ: ΔΙΚΤΥΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ MEGA BROKERS S.A. ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Αγαπητοί συνεργάτες, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία

Διαβάστε περισσότερα

Δ Φάση Επιμόρφωσης. Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Γραφείο Διαμόρφωσης Αναλυτικών Προγραμμάτων. 15 Δεκεμβρίου 2010

Δ Φάση Επιμόρφωσης. Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Γραφείο Διαμόρφωσης Αναλυτικών Προγραμμάτων. 15 Δεκεμβρίου 2010 Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης για τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα (21-22 Δεκεμβρίου 2010 και 7 Ιανουαρίου 2011) Δ Φάση Επιμόρφωσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

Υποδοχή και αποστολή εγγράφων μέσω Διαδικτύου Δ. Δημάκος Διευθυντής Γραμματείας Διοίκησης 3 Ιουνίου 2015

Υποδοχή και αποστολή εγγράφων μέσω Διαδικτύου Δ. Δημάκος Διευθυντής Γραμματείας Διοίκησης 3 Ιουνίου 2015 Υποδοχή και αποστολή εγγράφων μέσω Διαδικτύου Δ. Δημάκος Διευθυντής Γραμματείας Διοίκησης 3 Ιουνίου 2015 Τι είναι η Ηλεκτρονική Θυρίδα; η Ηλεκτρονική Θυρίδα είναι ένα ακόμα κανάλι εισόδου / εξόδου εγγράφων

Διαβάστε περισσότερα

EUPA_LO_027_M_030. Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

EUPA_LO_027_M_030. Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αριθμός μεθοδολογικού Εργαλείου Κώδικας και Τίτλος Τομέα Εργασίας Κώδικας και Τίτλος Ενότητας Αριθμός και Τίτλος μαθησιακού αποτελέσματος Τίτλος μεθοδολογικού εργαλείου Στόχος μεθοδολογικού εργαλείου EUPA_LO_027_M_030

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα