TGS TELECOMS ΞΑΝΘΟΥ 86- ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΤΚ ΤΗΛ Url : Βασικές λειτουργίες

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "TGS TELECOMS ΞΑΝΘΟΥ 86- ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΤΚ 13231 ΤΗΛ 210-5022400 Email: info@tgs-telecoms.gr Url : www.tgs-telecoms.gr. Βασικές λειτουργίες"

Transcript

1 Βασικές λειτουργίες Ο αρχικός σκοπός του SmartGate είναι να διαβιβάσει τη φωνή μεταξύ του δικτύου GSM και των συνημμένων τηλεφωνικών τερματικών. Μπορείτε να συνδέσετε τερματικό με FXO διασύνδεση(κορμός γραμμής του PBX, τηλεφωνικού συνόλου, αυτόματου τηλεφωνητή κ.λπ...) στη διασύνδεση FXS στο SmartGate(συνδετήρας με εικόνα τηλεφώνου) και τερματικό με FXS διασύνδεση(επέκταση γραμμής FXS του PBX) στη διασύνδεση FXO στο SmartGate(συνδετήρας που συμβολίζει ένα τηλέφωνο διαγραμμένο ) Μπορείτε να καθιερώσετε συνδέσεις δεδομένων (GPRS, CSD) και να στέλνετε/λαμβάνετε SMS χρησιμοποιώντας SmartGate σε συνδυασμό με ένα PC και ένα κατάλληλο λογισμικό. Μπορείτε να στείλετε ένα SMS σε έναν προγραμματισμένο αριθμό χρησιμοποιώντας το είσοδος αποστολής SMS. Μεταφορά αναλογικού FAX σε κάποια μοντέλα. Πλεονεκτήματα της χρήσης του SmartGate Κοπή δαπανών κλήσης - οι κλήσεις καθοδηγούνται στο GSM ή το αναλογικό δίκτυο σύμφωνα με το πρόθεμα αριθμού τους. Δρομολογήστε όλες τις GSM κλήσεις από το PBX σε SmartGate για να σώσετε πολύ στις κλήσεις PSTN- GSM κλήσεις. Εύκολη εγκατάσταση- μπορείτε εύκολα να προγραμματίσετε το SmartGate όπως χρειάζεστε με εσωκλειόμενο λογισμικό. Παίρνετε ότι χρειάζεστε στην παράδοση η παράδοση του SmartGate περιλαμβάνει ότι χρειάζεστε για να ενεργοποιήσετε το σύστημα(ο αντάπτορας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνικά καλώδια, σειριακό καλώδιο PC, συνδετήρας εισαγωγής SMS, CD-ROM με λογισμικό). Λύσεις για πόλεις χωρίς τηλεφωνικές γραμμές όπως σαλέ βουνών, εκθέσεις, διασκέψεις κ.λπ... Τεχνολογία Dial Thru όλες οι κλήσεις σας θα δρομολογηθούν πιο οικονομικά με πιο αποδοτικό τρόπο. ME-Mobility Extension- δεν χάνετε ποτέ μια εισερχόμενη κλήση από το αναλογικό δίκτυο. Η εισερχόμενη κλήση θα χτυπήσει στο συνδεδεμένο τηλέφωνο και στο κινητό σας επίσης. CLIP-το SmartGate είναι εξοπλισμένο με FSK-based CLIP χαρακτηριστικά, έτσι ώστε ένα τερματικό είναι ικανό να λάβει το CLIP και να χρησιμοποιηθεί για να γνωρίζετε τον αριθμό του καλούντος. Γρήγορη σύνδεση δεδομένων- το SmartGate μεταφέρει δεδομένα χρησιμοποιώντας την υψηλή ταχύτητα σύνδεσης GPRS(GPRS class 10,max 85.6kbps). Συνδετήρας αποστολής SMS- απλά στείλτε ένα SMS σε ένα προγραμματισμένο αριθμό κλείνοντας την επαφή. Συστήνετε για εύκολη επίβλεψη, απλή ασφάλεια κ.λπ... Μείωση κινδύνου από ακτινοβολία-δεν εκτίθεστε σε άμεση ακτινοβολία από την εκπομπή της κεραίας RF(ηλεκτρομαγνητικό πεδίο)σε αντίθεση με τα κινητά που εκτίθεστε στην κεραία. Πλήρης κάλυψη GSM- το SmartGate είναι διαθέσιμο σαν tri-band για την Ευρωπαϊκή αγορά(900,1800 και 1900MHz)και σαν tri-band για την Αμερικάνικη αγορά(850,1800 και 1900MHz).

2 Εγκατάσταση Κατάλληλη θέση Το SmartGate σχεδιάζεται για το κάθετο μοντάρισμα στις τρύπες ανάρτησης. Αυτή η θέση είναι η καλύτερη για την υποδοχή σημάτων επειδή χρησιμοποιείται μια κάθετη κεραία. Το SmartGate μπορεί να λειτουργήσει και σε οριζόντια θέση επίσης όπου το σήμα του GSM είναι καλό ή η κεραία είναι συνδεδεμένη με ομοαξονικό καλώδιο. Εγκαταστήστε το SmartGate με σεβασμό στο δυνατό σήμα του GSM- ελέγξτε τη δύναμη σημάτων χρησιμοποιώντας PC Manager. Τοποθετήστε το SmartGate εκτός του εύρους των ευαίσθητων συσκευών και των ανθρώπινων οργανισμών λόγω της ηλεκτρομαγνητικής παρέμβασης. Το SmartGate μπορεί να ενοχλήσει άλλα συστήματα τηλεπικοινωνιών. Τοποθετήστε τις τηλεφωνικές γραμμές και τα συνδεδεμένα τερματικά και PBX s μακριά από την κεραία. Είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθεί το SmartGate στις περιοχές που εκτίθενται στην άμεση ηλιακή ακτινοβολία ή κοντά σε πηγές θερμότητας. Το SmartGate είναι σχεδιασμένο για εσωτερική χρήση. Δεν μπορεί να εκτεθεί στην βροχή, υγρασία, ομίχλη κ.λπ... Το SmartGate δεν μπορεί να εκτεθεί στο αέριο, τους όξινους ατμούς, τους διαλύτες κ.λπ... Το SmartGate δεν είναι σχεδιασμένο για περιβάλλον με δυνατές δονήσεις όπως μέσα μεταφοράς, τεχνικά δωμάτια κτλ

3 ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΕΡΑΙΩΝ Βιδώστε την κεραία που εσωκλείεται στο συνδετήρα κεραιών SMA. Σφίγξτε το συνδετήρα κεραιών ήπια με το χέρι σας δεν χρησιμοποιείτε ποτέ κλειδί! Η κεραία για την άμεση σύνδεση της έχει ένα ικανοποιητικό κέρδος για τη λειτουργία της χωρίς προβλήματα σε κανονικές συνθήκες. Εάν το σήμα του GSM είναι φτωχό, σε περίπτωση διαταραχής φωνής, ή εάν θέλετε να τοποθετήσετε την κεραία σας μακριά από το SmartGate, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κεραία με έναν SMA-συνδετήρα και ομοαξονικό καλώδιο. Η κεραία πρέπει να τοποθετηθεί κάθετα. Εγκατάσταση της SIM κάρτας Ανοίξτε την υποδοχή της SIM κάρτας στο πίσω μέρος του SmartGate, εισάγετε την SIM κάρτα και κλείστε το κατάλληλα. Επιλέξτε τον απαραίτητο προμηθευτή GSM και τις υπηρεσίες καρτών SIM, όπως η κλήση που διαβιβάζει, φραγή κλήσης, προτιμημένα δίκτυα, SMS κέντρο κ.λπ... στο κινητό τηλέφωνό σας πριν τοποθετήσετε την κάρτα SIM σας στο SmartGate.

4 Περιγραφή Συνδετήρα Σύνδεση Τηλεφωνικών Γραμμών DialThru θύρα-βασική σύνδεση Το τηλεφωνικό σετ συνδέεται κανονικά με τη γραμμή επέκτασης της PBX. Συνδέστε το SmartGate μεταξύ του τηλεφωνικού σετ και του PBX. Η γραμμή επέκτασης συνδέσεων της PBX στη διασύνδεση FXO και το τηλεφωνικό σετ στη διασύνδεση FXS στο SmartGate. Προαιρετικά μπορείτε να συνδέσετε το αναλογικό fax(ειδικό μοντέλο του SmartGate). Θύρα για τη γραμμή επέκτασης του PBX Ελεύθερη γραμμή επέκτασης σύνδεσης του PBX σας στη διασύνδεση FXO στο SmartGate. Η διασύνδεση FXS παραμένει αποσυνδεμένη. Θύρα για trunk line (εξωτερική γραμμή )του PBX Ελεύθερη trunk line σύνδεσης του PBX σας στη διασύνδεση FXS στο SmartGate. Προγραμματίζετε το PBX να δρομολογήσει όλες τις GSM κλήσεις στο SmartGate. Οι εισερχόμενες κλήσεις από το δίκτυο του GSM θα δρομολογηθούν στο PBX. Μπορείς να συνδέσεις ένα σταθερό τηλέφωνο, αυτόματος τηλεφωνητής ή οποιαδήποτε άλλη FXO διασύνδεση τερματικού στο SmartGate. Εξερχόμενες κλήσεις από το τηλέφωνο θα δρομολογηθούν στο δίκτυο GSM,οι εισερχόμενες κλήσεις από το GSM θα χτυπάνε στο τηλέφωνο. Προαιρετικά μπορείτε να συνδέσετε το αναλογικό fax(ειδικό μοντέλο του SmartGate). Το SmartGate είναι εξοπλισμένο με FSK based CLIP και έτσι είναι συμφέρον να συνδεθεί ένα τερματικό που είναι σε θέση να επιδείξει ή να επεξεργαστεί το CLIP. Πρέπει να ενεργοποιήσετε την λειτουργία στο SmartGate. Θύρα και για τις δυο γραμμές trunk και επέκτασης του PBX Το SmartGate είναι πολύ ευ χάρη σε τρεις πίνακες δρομολόγησής του. Μπορείτε να συνδέσετε τις γραμμές trunk και επέκτασης ενός PBX με τους κατάλληλους συνδετήρες στο SmartGate. Μπορείτε να προγραμματίσετε το σύνθετο ως εξής: οι εξερχόμενες κλήσεις από το PBX θα δρομολογηθούν μέσω της trunk γραμμής στο δίκτυο GSM. Οι εισερχόμενες κλήσεις από το GSM θα δρομολογηθούν στην γραμμή επέκτασης του PBX. Αυτή η διαμόρφωση είναι κατάλληλη για τις PBX χωρίς την ικανότητα του πίνακα-μέσα στις γραμμές trunk.

5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ Το SmartGate τροφοδοτείται με 10-16V DC. Όπου μια πηγή άλλη από το συμπεριλαμβανόμενο προσαρμοστή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος χρησιμοποιείται, το εύρος και η πολικότητα τάσης που παρουσιάζονται στο συνδετήρα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος SmartGate πρέπει να διατηρούνται. Για την εφεδρική παροχή ηλεκτρικού ρεύματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την EnergyBank-εφεδρική πηγή με τους συσσωρευτές. Μην τροφοδοτήσετε τον ανεφοδιασμό έως ότου συνδεθεί η κεραία με το SmartGate για να αποφύγετε ζημία του εξαρτήματος GSM. Σύνδεση Εισαγωγής Αποστολής SMS Έχετε έναν ειδικό συνδετήρα για την εύκολη σύνδεση του SmartGate. Ο συνδετήρας είναι εξοπλισμένος με βίδες στήριξης για να συνδέσει τα καλώδια από μια επαφή. Το άλλο άκρος του συνδετήρα μπορεί να συνδεθεί στον αντίστοιχο συνδετήρα του SmartGate. Η εισαγωγή σχεδιάζεται για την επαφή του ηλεκτρονόμου που συνδέεται μεταξύ των καρφιτσών εισαγωγής. Η εισαγωγή ενεργοποιείται με το κλείσιμο επαφών.. Η καρφίτσα κοντά στο συνδετήρα τηλεφωνικών γραμμών συνδέεται με την γείωση της συσκευής ο δεύτερος που είναι ενεργός. Παρακαλώ σεβαστείτε την τρέχουσα πολικότητα βρόχων. Υπάρχει προστασία υψηλής τάσης μέχρι + 12V DC εκεί. Σύνδεση Η/Υ Έχετε ένα σειριακό καλώδιο για τη σύνδεση του Η/Υ. Είναι ένα καλώδιο modem όπου όλες από τις 9 καρφίτσες είναι 1:1 διασυνδεμένες - σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο καλώδιο. Εάν χρησιμοποιείτε ένα μακρύτερο καλώδιο, σιγουρευτείτε ότι λειτουργεί κατάλληλα. Μπορεί να προκαλέσει λάθη σε υψηλότερα ποσοστά μετάδοσης.

6 ΕΝΔΕΙΞΗ ΘΕΣΗΣ ΤΟΥ SMARTGATE Ενδείξεις LEDs Όνομα Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος Δίκτυο GSM Τηλεφωνική γραμμή Σημασία Φως =Το SmartGate είναι ενεργό Λάμψεις μία φορά στα 2δευτ.= λάθος υλικού, επικοινωνία με κατασκευαστή Φως = καταχωρημένο στο δίκτυο του GSM Λάμψεις μια φορά στο 1δευτ.= όχι καταχωρημένο, SIM κάρτα που εισήχθη Λάμψεις μια φορά στα 3δευτ.=όχι καταχωρημένο,sim κάρτα δεν έχει εισαχθεί Λάμψεις 4φορές γρήγορα=βάλτε το PIN Λάμψεις 8φορές γρήγορα=βάλτε το PUK Συνεχόμενα γρήγορες λάμψεις=όλες οι λειτουργίες έχουν μπλοκάρει. Η SIM κάρτα δεν ανταποκρίνεται στους χειριστές κλειδαριών του GSM Όχι φως= αναμονή Πορτοκαλί για διασύνδεση FXS: Λάμψεις γρήγορα= γραμμή κλείνει ή χτυπάει Φως= κλήση FXS-GSM Λάμψεις μια φορά στα 3δευτ.= σύνδεση δεδομένων υπό εξέλιξη Στα μοντέλα του FAX: Λάμψεις 2φορές και μετά σταματάει=σύνδεση του FAX υπό εξέλιξη, αφού το ανοίξετε χρειάζεται αναβάθμιση του FW Λάμψεις 2φορές και μετά σταματάει=υπό εξέλιξη η σύνδεση του FAX Πράσινο για διασύνδεση FXO: Γρήγορες λάμψεις=γραμμή κλείνει ή χτυπάει Φως=κλήση FXS-GSM Διαδοχικά πορτοκαλί και πράσινο: Γρήγορα=το χτύπημα από το FXO συνδέεται με την διασύνδεση FXS Αργά=κλήση FXS-FXO

7 Τόνοι τηλεφωνικής γραμμής Τόνοι θέσης Η θύρα GSM στέλνει τόνους στην τηλεφωνική γραμμή για να δείξει την θέση γραμμής. Η αρχική ρύθμιση της συχνότητα του τόνου είναι 425Hz. Η συχνότητα είναι προγραμματίσιμη; Είναι πιθανό να εγκατασταθούν διπλοί τόνοι συχνότητας. Τόνοι πληκτρολόγησης:συνεχόμενος τόνος, ή (morse A) σύμφωνα με την ρύθμιση. Το SmartGate είναι έτοιμο να δεχθεί πληκτρολόγηση Τόνοι κλήσεων: Το καλούμενο τηλέφωνο του συνδρομητή χτυπά Το δίκτυο GSM ή το συνδεδεμένο PBX μεταφέρει αυτό τον τόνο. Απασχολημένος τόνος:, προγραμματιζόμενος τόνος Σε περίπτωση δρομολόγησης κλήσης στο δίκτυο GSM, το SmartGate παράγει τον απασχολημένο τόνο σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες περιπτώσεις: Η κάρτα SIM δεν έχει εγκατασταθεί Το SmartGate δεν είναι καταχωρημένο στο δίκτυο GSM Το SmartGate είναι καταχωρημένο σε ένα ξένο δίκτυο αλλά η περιπλάνηση είναι εκτός λειτουργίας Η γραμμή του καλούμενου συνδρομητή είναι απασχολημένη Ο καλούμενος συνδρομητής το κλείνει(αποσύνδεση) Ο καλούμενος αριθμός έχει πολλά ψηφία(πάνω από 30) Ο καλούμενος αριθμός έχει φραγή Σε περίπτωση δρομολόγησης κλήσης στο SmartGate FXO διασύνδεση, το SmartGate παράγει τον απασχολημένο τόνο σε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες περιπτώσεις: Η γραμμή δεν έχει συνδεθεί. Δεν υπάρχει τρέχων στη γραμμή Ο καλούμενος αριθμός έχει πολλά ψηφία(πάνω από 30) Ο καλούμενος αριθμός έχει φραγή Εάν η καλούμενη γραμμή του συνδρομητή είναι απασχολημένη ή ο καλούμενος συνδρομητής το κλείνει, ο απασχολημένος τόνος παράγεται από το PBX Σήμα τέλος πληκτρολόγησης: Η υποδοχή πληκτρολόγησης έχει τερματιστεί. Η σύνδεση καθιερώνεται. Τόνος PIN : Εισάγετε τον PIN Αυτός ο τόνος μεταδίδεται power up εάν το PIN πρέπει να εισαχθεί με χειροκίνητα Τόνος PUK: Εισάγετε τον PUK Αυτός ο τόνος μεταδίδετε μετά από επανελλημένες λανθασμένες επαναλήψεις εισαγωγής του PIN. Η κάρτα SIM έχει μπλοκάρει

8 Προστασία PIN της SIM κάρτας Εάν το PIN της SIM κάρτας είναι προστατευμένο και το PIN δεν είναι προγραμματισμένο στο SmartGate, το GSM LEDs δείχνει την κατάσταση αυτή και το PIN πρέπει να εισαχθεί χειροκίνητα μέσω τηλεφωνικής συσκευής.. Εισαγωγή PIN από το PCManager Όπως και σε άλλες παραμέτρους, η εισαγωγή του PIN μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο προγραμματισμού του Η/Υ. Το PIN θα εισάγετε αυτόματα κάθε φορά που ανοίγει το SmartGate. Εισαγωγή PIN μέσω τηλεφωνικής γραμμής Εισαγωγή του PIN μέσω μιας τηλεφωνικής γραμμής συνδεδεμένης στη διασύνδεση FXS: 1. Κλείνοντας το τηλέφωνο, μπορείτε να ακούσετε τον τόνο του PIN. 2. Εισάγετε το PIN χρησιμοποιώντας το DTMF. Μπορείτε να ακυρώσετε τον λανθασμένο PIN εισάγοντας, ή μπορείτε να το κλείσετε πριν στείλετε το 3. Για να επιβεβαιώσετε εισάγετε ένα 4. Εάν σε λίγο(λίγα δευτ/τα.) ακούσετε έναν τόνο απασχολημένου, έχετε εισάγει το PIN σωστά. Κλείστε το και περιμένετε για την καταχώρηση στο GSM δίκτυο. 5. Εάν ακούσετε σε λίγο πάλι τον τόνο του PIN,έχετε εισάγει λανθασμένα το PIN. Ξαναεισάγετε το PIN σωστά. 6. Εάν σε λίγο ακούσετε τον τόνο του PUK,έχετε εισάγει λανθασμένα το PIN και έχει μπλοκάρει η SIM κάρτα. χρησιμοποιήστε το κινητό για να ξεμπλοκάρετε την SIM κάρτα. Εισαγωγή του PIN μέσω τηλεφωνικής γραμμής συνδεδεμένης με διασύνδεση FXO εάν το SmartGate χρησιμοποιείτε σαν θύρα για εξωτερική γραμμή του PBX: 1. 1.Πληκτρολογήστε τον αριθμό επέκτασης του SmartGate στο PBX. Το SmartGate ανιχνεύει το χτύπημα και μετά από το κλείσιμο παράγει τον τόνο του PIN 2. Εισάγετε το PIN χρησιμοποιώντας το DTMF. Μπορείτε να ακυρώσετε τον λανθασμένο PIN εισάγοντας, ή μπορείτε να το κλείσετε πριν στείλετε το 3. Για να επιβεβαιώσετε εισάγετε ένα 4. Εάν σε λίγο(λίγα δευτ/τα.)το SmartGate κλείσει, έχετε εισάγει το PIN σωστά. 5. Εάν ακούσετε σε λίγο πάλι τον τόνο του PIN,έχετε εισάγει λανθασμένα το PIN. Ξαναεισάγετε το PIN σωστά 6. Εάν σε λίγο ακούσετε τον τόνο του PUK,έχετε εισάγει λανθασμένα το PIN και έχει μπλοκάρει η SIM κάρτα. χρησιμοποιήστε το κινητό για να ξεμπλοκάρετε την SIM κάρτα Ένας σωστά εισαγμένος κωδικός PIN αποθηκεύεται στη μνήμη του SmartGate σαν να το είχατε προγραμματίσει χρησιμοποιώντας το PCManager. Το PIN θα εισάγετε αυτόματα κάθε φορά που ανοίγει το SmartGate.

9 Αυτόματη εισαγωγή PIN Δεν χρειάζεστε να εισαγάγετε το PIN κάθε φορά που το ανοίγετε εάν έχει αποθηκευτεί στο SmartGateεισάγετε αυτόματα.αυτή η λειτουργία είναι χρήσιμη σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος. Το SmartGate είναι λειτουργικό σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά από την αποκατάσταση ρεύματος χωρίς οποιαδήποτε επέμβαση για τη λειτουργία από το προσωπικό. Προσοχή!!! Ένα PIN που εισάγει την επιλογή εξαντλείται από την προσπάθεια να εισαχθεί το PIN αυτόματα επάνω στην αλλαγή SIM κάρτας ή PIN. Εάν είναι λανθασμένο, το αυτόματα εισαγμένο PIN καθαρίζεται από την εσωτερική μνήμη για να αποφευχθεί μια άλλη ψεύτικη προσπάθεια με το επόμενο άνοιγμα. Υπάρχουν άλλες δυο χειροκίνητες προσπάθειες εισαγωγής PIN μετά από ανεπιτυχή αυτόματη εισαγωγή. Για να αποφευχθεί η ανεπιτυχή αυτόματη εισαγωγή PIN, διαγράψτε ή προγραμματίστε κατάλληλα το SmartGate PIN χρησιμοποιώντας το PCManager σε περίπτωση αλλαγής της SIM κάρτας. Λειτουργία Φωνής Η εξερχόμενη και εισερχόμενη κλήση που καθιερώνει τις διαδικασίες είναι για την απεικόνιση που περιγράφεται για το αναλογικό τηλέφωνο που συνδέεται με τη FXS διασύνδεση και τη γραμμή επέκτασης του PBX που συνδέονται με τη FXO διασύνδεση στο SmartGate. Σε περίπτωση άλλης σύνδεσης εξοπλισμού, παρακαλώ ελέγξτε τη λειτουργία του SmartGate με τη σύνδεση ενός τηλεφώνου. Υποθέστε ότι μια κάρτα SIM έχει εισαχθεί, ο κωδικός PIN που έχει εισαχθεί ή που δεν απαιτείται, η κεραία συνδεδεμένη και το SmartGate καταχωρημένο στο δίκτυο GSM το δίκτυο GSM LED είναι ανοικτό μόνιμα και μπορείτε να ακούσετε τον τόνο πληκτρολόγησης πάνω στη γραμμή που κλείνει. Θύρα DialThru Η επέκταση γραμμής του PBX είναι συνδεδεμένο στην διασύνδεση FXO και το τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο στην διασύνδεση FXS στο SmartGate. Εξερχόμενη κλήση στη διασύνδεση FXS 1. Κλείστε το τηλέφωνο, ακούτε τον τόνο πληκτρολόγησης και η γραμμή LED αρχίζει τις λάμψεις. 2. Πληκτρολογήστε τον απαραίτητος αριθμός συνδρομητή. Το SmartGate λαμβάνει την προεπιλογή τόνου πληκτρολόγησης(dtmf). Εάν το τηλέφωνο σας μεταφέρει μόνο παλμική κλήση, προγραμματίστε το SmartGate να λαμβάνει παλμική κλήση. Η καθυστέρηση μεταξύ των σχηματισμένων ψηφίων δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5sec(παράμετρος προγραμματισμού). Ο αριθμός αξιολογείται πλήρης μετά από αυτό το χρόνο. 3. Μια μικρή καθυστέρηση ακολουθεί στο τελευταίο πληκτρολογημένο ψηφίο για το SmartGate για να αναμείνει περαιτέρω πληκτρολόγηση. Μετά, το τέλος πληκτρολόγησης επισημαίνεται και η σύνδεση καθιερώνεται. 4. Ο καθορισμένος αριθμός πληκτρολόγησης συγκρίνεται με τις γεμισμένες σειρές του πίνακα δρομολόγησης FXS. Η κλήση ακυρώνεται, δρομολογημένη στο δίκτυο GSM ή στη FXO διασύνδεση σύμφωνα με τον πίνακα δρομολόγησης. 5. Εάν ο καλούμενος συνδρομητής είναι διαθέσιμος, μπορείτε να ακούτε τον τόνο χτυπήματος. Εάν όχι,θα ακούτε τον απασχολημένο τόνο ή οποιαδήποτε από τα μηνύματα του παροχέα GSM 6. Όταν ο καλούμενος συνδρομητής απαντήσει την κλήση, η κλήση κατοχυρώνεται. Η γραμμή LED είναι μόνιμα ανοιχτή κατά την διάρκεια της κλήσης.(πορτοκαλί για κλήσεις GSM,πράσινο-πορτοκαλί εναλλαγή για κλήσεις FXS-FXO). 7. Κλείστε το για να τερματίσετε την κλήση. Η γραμμή LED κλείνει. Εάν ο καλούμενος συνδρομητής κλείσει πρώτος, θα ακούσετε τον απασχολημένο τόνο.

10 Εισερχόμενη κλήση από το δίκτυο GSM 1. Το CLI συγκρίνεται με τις γεμισμένες σειρές του πίνακα δρομολόγησης του GSM. Η κλήση ακυρώνεται, δρομολογημένη στη διασύνδεση FXS-συνδεδεμένο τηλέφωνο, ή στη διασύνδεση FXO σύμφωνα με τον πίνακα δρομολόγησης. Η δρομολόγηση σε FXO διασύνδεση δεν χρησιμοποιείται συνήθως σε περίπτωση θύρας DialThru. 2. Σήμα χτυπήματος στην FXS διασύνδεση για την εισερχόμενη κλήση. Η γραμμή LED έχει λάμψεις κατά τη διάρκεια του χτυπήματος. Εάν προγραμματίζεται έτσι, το SmartGate μεταφέρει το CLIP από FSK ανάμεσα των πρώτων και δεύτερων χτυπημάτων. Τα προηγμένα τηλεφωνικά σετ είναι σε θέση να επιδείξουν το CLI. 3. Κλείστε το τηλέφωνο για να κατοχυρώσετε την κλήση. Η γραμμή LED είναι μόνιμα ανοιχτή κατά την διάρκεια της κλήσης. 4. Κλείστε το για να τερματίσετε την κλήση. Η γραμμή LED κλείνει. Εάν ο καλούμενος συνδρομητής κλείσει πρώτος, θα ακούσετε τον απασχολημένο τόνο. Εισερχομένη κλήση στη FXO διασύνδεση 1. Το SmartGate ανιχνεύει ένα χτύπημα και το διασυνδέει αμέσως σε διασύνδεση FXS - τηλέφωνο αρχίζει να χτυπά 2. Η διαβίβαση CLIP πρέπει να παρέχει συνδεδεμένο PBX 3. Εάν hook-off το τηλέφωνο, η κλήση κατοχυρώνεται. Αυτόματη κλήση( BabyCall ) Εάν η λειτουργία του BabyCall είναι ενεργοποιημένη στην διασύνδεση FXS, ένας προπρογραμματισμένος χρόνος μετριέται αντίστροφα μετά το κλείσιμο. Εάν δεν ξεκινήσετε την πληκτρολόγηση μέσα σε αυτό τον χρόνο, το SmartGate δίνει σήμα τέλους πληκτρολόγησης και ξεκινάει να κατοχυρώνει μια κλήση σε ένα προγραμματισμένο αριθμό χρησιμοποιώντας το δίκτυο GSM αυτόματααπό τώρα το SmartGate συμπεριφέρεται σαν μια στανταρ εξερχόμενη κλήση στο GSM που έχει καταχωρηθεί. Οποιαδήποτε πληκτρολόγηση κατά την διάρκεια του χρόνου του BabyCall ακυρώνει αυτή την λειτουργία και μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εξερχόμενη κλήση. ME-Mobility Extension Η λειτουργία ΜΕ πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του χτυπήματος στη διασύνδεση FXS εάν το SmartGate είναι προγραμματισμένο ως θύρα DialThru. Συμπληρώστε τον αριθμό τηλεφώνου για την λειτουργία ΜΕ και τον αριθμό χτυπημάτων για να ξεκινήσει η λειτουργία ΜΕ. 1. Το SmartGate ανιχνεύει ένα χτύπημα και το διασυνδέει αμέσως σε διασύνδεση FXS - τηλέφωνο αρχίζει να χτυπά 2. εάν δεν υπάρχει καμία σύνδεση κλήσης πριν από τον προ-προγραμματισμένο αριθμό χτυπημάτων, το SmartGate κατοχυρώνει ταυτόχρονα την κλήση στο δίκτυο GSM που κάποιος χρόνος πραγματοποιείται μεταξύ της κλήσης GSM που καθιερώνει την έναρξη και το χτύπημα του κινητού τηλεφώνου. 3. Εφόσον ανιχνεύει το SmartGate το χτύπημα στη διασύνδεση FXO, τα συνδεδεμένα αναλογικά και GSM τηλέφωνα χτυπάνε. 4. Μπορείς να λάβεις την κλήση στην αναλογική γραμμή τόσο καλά όσο και στο κινητό τηλέφωνο. 5. Κατά την διάρκεια που έχετε λάβει κλήση στο κινητό τηλέφωνο, μπορείτε να στείλετε FLASH στο PBX, για ειδικές λειτουργίες του PBX, από τον προ-προγραμματισμένο κώδικα DTMF Εάν θέλετε επανειλημμένα προσωρινά απενεργοποιημένη και μετά ενεργοποιημένη την ΜΕ λειτουργία, συμπληρώστε τον κωδικό ενεργοποίησης/απενεργοποίησης για την ΜΕ λειτουργία. Εάν ο κωδικός συμπληρωθεί: 1.Hook off το τηλέφωνο 2.Για προσωρινή απενεργοποίηση της λειτουργίας, πληκτρολογήστε τον κωδικό και επιβεβαιώστε με #. Για ενεργοποίηση πατήστε τον κωδικό και επιβεβαιώστε με * 3.Κλείστε το τηλέφωνο.

11 Παλμοί χρέωσης 16 ή 12 khz ΣΕΛ 11 Θύρα για γραμμή επέκτασης του PBX Η γραμμή επέκτασης του PBX είναι συνδεδεμένο στην διασύνδεση FXO στο SmartGate. Η διασύνδεση FXS παραμένει αποσυνδεμένη. Πρέπει να προγραμματίσετε την παράμετρο FXO call route to για κατάλληλη λειτουργία στη διασύνδεση FXO. Μπορείτε να συμπληρώσετε μερικές σειρές στον πίνακα δρομολόγησης FXO για να απορρίψετε κλήσεις, για την αυτόματη δρομολογημένη κλήση κ.λπ. Συμπληρώστε τον πίνακα δρομολόγησης GSM για να δρομολογήσετε εισερχόμενες GSM κλήσεις στη διασύνδεση FXO. Είναι απαραίτητο να τοποθετηθούν καταστάσεις για την ανίχνευση αποσυνδεδεμένων κλήσεων από το PBX. Εάν το SmartGate ανιχνεύει τον απασχολημένο τόνο ή το συνεχή τόνο από το PBX, αποσυνδέει την κατοχυρωμένη κλήση GSM Εξερχόμενη κλήση στη διασύνδεση FXO 1. Το SmartGate ανιχνεύει ένα σήμα χτύπου από το PBX και είναι πιθανό να κατοχυρώσει την κλήση GSM, κλείνει την γραμμή μετά από προγραμματισμένο αριθμό χτυπημάτων. Το SmartGate μεταφέρει τον τόνο πληκτρολόγησης και ένα πράσινο LED για την γραμμή ξεκινάει να λάμπει. 2. Πληκτρολογήστε τον GSM αριθμό του συνδρομητή χρησιμοποιώντας DTMF. Η καθυστέρηση μεταξύ των πληκτρολογημένων ψηφίων μην μπορούν να ξεπερνάνε τα 5δευτ.(παράμετρος προγραμματισμού). Ο αριθμός θεωρείται πλήρης μετά από αυτό το χρόνο. 3. Μια μικρή καθυστέρηση ακολουθεί την πληκτρολόγηση του τελευταίου ψηφίου για το SmartGate που αναμένει περαιτέρω πληκτρολόγηση. Μετά, η πληκτρολόγηση σηματοδοτείτε και η σύνδεση κατοχυρώνεται. 4. Ο καθορισμένος αριθμός πληκτρολόγησης συγκρίνεται με τις γεμισμένες σειρές του πίνακα δρομολόγησης FXS. Η κλήση ακυρώνεται, δρομολογημένη στο δίκτυο GSM ή στη FXO διασύνδεση σύμφωνα με τον πίνακα δρομολόγησης. 5. Εάν ο καλούμενος συνδρομητής είναι διαθέσιμος, μπορείτε να ακούσετε τον τόνο χτυπήματος. Εάν όχι, τότε το SmartGate κλείνει. 6. Όταν ο καλούμενος συνδρομητής απαντήσει στην κλήση, η κλήση κατοχυρώνεται. Το πράσινο LINE LED είναι μόνιμα ανοιχτό κατά την διάρκεια της κλήσης. 7. Κλείστε για να τερματίσετε την κλήση. Το PBX στέλνει απασχολημένο τόνο στο SmartGate της γραμμής του συνδρομητή και το SmartGate το ανιχνεύει και αποσυνδέει την κλήση GSM. Εισερχόμενη κλήση από το δίκτυο GSM 1. Το CLI συγκρίνεται με τις γεμισμένες σειρές του πίνακα δρομολόγησης του GSM. Η κλήση ακυρώνεται, δρομολογημένη στη διασύνδεση FXS-επέκταση γραμμής του PBX σύμφωνα με τον πίνακα δρομολόγησης. 2. Το SmartGate κλείνει την γραμμή. Εάν έχει συμπληρωθεί το "Dial in " στην παράμετρο για το δεδομένο CLI, το SmartGate πληκτρολογεί χρησιμοποιώντας DTMF 3. O συνδρομητής GSM ακούει τον τόνο χτυπήματος από το PBX εάν η αυτόματη πληκτρολόγηση στη λειτουργία εφαρμόστηκε, εάν όχι ακούει τόνο πληκτρολόγησης από το PBX και μπορεί να πληκτρολογήσει την απαιτούμενη επέκταση μόνο του. 4. Ο τερματισμός της κλήσης είναι ο ίδιος με την περίπτωση της εξερχόμενης κλήσης.

12 Θύρα για trunk γραμμή του PBX Η εξερχόμενη και εισερχόμενη κλήση που κατοχυρώνει τις διαδικασίες είναι για την απεικόνιση που περιγράφεται για το αναλογικό τηλέφωνο που συνδέεται στη διασύνδεση FXS. Οι κανόνες για την κατοχύρωση της κλήσης σε περίπτωση σύνδεσης trunk γραμμής είναι ίδιοι, πρέπει να προγραμματίσετε το PBX να δρομολογεί τις GSM κλήσεις στο SmartGate. Συστήνουμε έντονα να ελέγξετε τη λειτουργία του SmartGate με τη σύνδεση ενός τηλεφώνου σε περίπτωση διασύνδεσης με PBX trunk γραμμή. Εξερχόμενη κλήση στη διασύνδεση FXS 1. Κλείστε το τηλέφωνο, μπορείτε να ακούσετε τον τόνο πληκτρολόγησης και το πορτοκαλί Line LED ξεκινάει να λάμπει. 2. Πληκτρολογήστε τον απαιτούμενο αριθμό του GSM συνδρομητή. Το SmartGate λαμβάνει τον τόνο πληκτρολόγησης(dtmf) που έχει οριστεί. Εάν το τηλέφωνο σας μεταφέρει παλμική πληκτρολόγηση μόνο, προγραμματίστε το SmartGate να λαμβάνει παλμική πληκτρολόγηση.. Η καθυστέρηση μεταξύ των πληκτρολογημένων ψηφίων μην μπορούν να ξεπερνάνε τα 5δευτ.(παράμετρος προγραμματισμού). Ο αριθμός θεωρείται πλήρης μετά από αυτό το χρόνο. 3. Μια μικρή καθυστέρηση ακολουθεί την πληκτρολόγηση του τελευταίου ψηφίου για το SmartGate που αναμένει περαιτέρω πληκτρολόγηση. Μετά, η πληκτρολόγηση σηματοδοτείτε και η σύνδεση κατοχυρώνεται. 4. Ο καθορισμένος αριθμός πληκτρολόγησης συγκρίνεται με τις γεμισμένες σειρές του πίνακα δρομολόγησης FXS. Η κλήση ακυρώνεται, δρομολογημένη στο δίκτυο GSM ή στη FXO διασύνδεση σύμφωνα με τον πίνακα δρομολόγησης. 5. Εάν ο καλούμενος συνδρομητής είναι διαθέσιμος, μπορείτε να ακούτε τον τόνο χτυπήματος. Εάν όχι, θα ακούτε τον απασχολημένο τόνο ή οποιαδήποτε από τα μηνύματα του παροχέα GSM 6. Όταν ο καλούμενος συνδρομητής απαντήσει την κλήση, η κλήση κατοχυρώνεται. Η πορτοκαλί Line LED είναι μόνιμα ανοιχτή κατά την διάρκεια της κλήσης 7. Κλείστε το για να τερματίσετε την κλήση. Η γραμμή LED κλείνει. Εάν ο καλούμενος συνδρομητής κλείσει πρώτος, θα ακούσετε τον απασχολημένο τόνο. Εισερχόμενη κλήση από το δίκτυο GSM 1. Το CLI συγκρίνεται με τις γεμισμένες σειρές του πίνακα δρομολόγησης του GSM. Η κλήση ακυρώνεται, δρομολογημένη στη διασύνδεση FXS-συνδεδεμένο τηλέφωνο, ή στη διασύνδεση FXO σύμφωνα με τον πίνακα δρομολόγησης 2. Σήμα χτυπήματος στην FXS διασύνδεση για την εισερχόμενη κλήση. Η πορτοκαλί γραμμή LED έχει λάμψεις κατά τη διάρκεια του χτυπήματος. Εάν προγραμματίζεται έτσι, το SmartGate μεταφέρει το CLIP από FSK ανάμεσα των πρώτων και δεύτερων χτυπημάτων. Τα προηγμένα τηλεφωνικά σετ είναι σε θέση να επιδείξουν το CLI. 3. Κλείστε το τηλέφωνο για να κατοχυρώσετε την κλήση. Η γραμμή LED είναι μόνιμα ανοιχτή κατά την διάρκεια της κλήσης. 4. Κλείστε το για να τερματίσετε την κλήση. Η γραμμή LED κλείνει. Εάν ο καλούμενος συνδρομητής κλείσει πρώτος, θα ακούσετε τον απασχολημένο τόνο.

13 Λειτουργία FAX Αποστολή μήνυμα FAX από και προς PSTN Η κλήση FAX στη δρομολογημένη PSTN από FXS σε FXO διασύνδεση(θύρα DialThru) δουλεύει σε οποιοδήποτε μοντέλο και δεν χρειάζονται περαιτέρω ρυθμίσεις. GSM FAX message Το SmartGate με τον μετατροπέα fax έχει τη δυνατότητα να στείλει και να λάβει GSM fax messages που χρησιμοποιούν το αναλογικό fax Group3 συνδεδεμένα στην τηλεφωνική γραμμή FXS. Η υπηρεσία επικοινωνίας fax πρέπει να εγγραφεί με το χειριστή GSM σας Αποστολή FAX μυνήματος στο GSM Πριν από τον αριθμό προορισμού πληκτρολογήστε τον κωδικό *01*,για επιβεβαίωση στη θύρα ότι η κλήση είναι FAX κλήση. Παραλαβή FAX μυνήματος από GSM Συστήνεται να ενεργοποιηθεί ξεχωριστός αριθμός fax στην κάρτα SIM σας - multinumbering scheme. Τα μυνήματα fax θα πρέπει να δρομολογούνται σε αυτό το νούμερο, τα μυνήματα μετά θα παραλαμβάνονται σαν fax μυνήματα αυτόματα. Εάν ο αριθμός του fax δεν είναι ενεργοποιημένος, η κλήση από το αναλογικό δίκτυο δρομολογημένη από το GSM αριθμό δεν ανιχνεύεται σαν κλήση fax και δρομολογείτε μέσω αναλογικού καναλιού του δικτύου GSM και η σύνδεση είναι ανεπιτυχής. Σε αυτήν την περίπτωση είναι πιθανό να ενεργοποιήσετε την μηχανή του fax στην θύρα για να λάβετε την επόμενη κλήση σαν κλήση fax: κλείστε το τηλέφωνο, πληκτρολογήστε τον κωδικό *9901# και σηκώστε το τηλέφωνο πάλι. Μετά από αυτό η θύρα είναι προετοιμασμένη να λάβει μια fax κλήση από αναλογικό δίκτυο. Αφού λάβετε το fax αυτή η ρύθμιση αναστέλλεται. COM-Σειριακή διασύνδεση Το COM μπορεί να χρησιμοποιηθεί για: Προγραμματισμό και έλεγχο CSD PC-PC μεταφορά δεδομένων CSD ή υψηλής ταχύτητας GPRS σύνδεσης στο internet Αποστολή και παραλαβή SMS Προγραμματισμός, Έλεγχος Εγκαταστήστε το SmartGate PCManager λογισμικό που είναι διαθέσιμο στο συμπεριλαμβανόμενο CD- ROM στο PC σας. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για τις παραμέτρους προγραμματισμού του SmartGate. Μπορεί να διαβάσει τα στοιχεία διαμόρφωσης από τη μνήμη και να τα αποθηκεύσει στο SmartGate. Επιπλέον, όλες οι παράμετροι μπορούν να σωθούν στο αρχείο του PC σας για backup ή για να σωθεί σε ένα άλλο σύστημα SmartGate. Το SmartGate PCManager περιέχει επίσης ένα εύκολο εργαλείο ελέγχου. Με αυτό το εργαλείο μπορείτε να προσδιορίσετε το όνομα του παροχέα GSM, δύναμη σημάτων, GSM εξάρτημα, κάρτα SIM, κτλ κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του SmartGate. CSD PC-PC Μεταφορά Δεδομένων Ο τρόπος CSD παρέχει τη μετάδοση δεδομένων στο δίκτυο GSM στο μέγιστο ποσοστό μετάδοσης του 14400bps. Λειτουργεί όπως μια κλασική σύνδεση των δυο modem (AT εντολές ATD, ATH, ΑΤΑ, κ.λπ.). Η σύνδεση μπορεί να γίνει με έναν άλλο modem GSM ή ένα modem PSTN. Προσοχή!!!! Κλήσεις δεδομένων και κλήσεις Fax από την PSTN έρχονται σαν κλήσεις φωνής(η τηλεφωνική γραμμή στο SmartGate χτυπάει)επειδή ένα αναλογικό δίκτυο είναι ανίκανο να διακρίνει μια modem/fax κλήση. Έτσι, είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα ειδικό τηλεφωνικό νούμερο για εισερχόμενα δεδομένα και κλήσεις fax στη κάρτα SIM διαφορετικά από τους αριθμούς της κλήσης φωνής. Το δίκτυο GSM αναγνωρίζει μια κλήση εισερχόμενη σε αυτόν τον αριθμό σαν data/fax κλήση και αφήνει την COM σειριακή διασύνδεση να χτυπήσει.

14 CSD ή μεγάλη ταχύτητα GPRS Σύνδεση δεδομένων στο Internet Για να συνδεθείτε με το Internet, εγκαταστήστε τον οδηγό του faxmodem από το CD-ROM του SmartGate πρώτα. Μια άλλη πιθανότητα είναι να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό εγκαταστάσεων του παροχέα GSM σε περίπτωση που υποστηρίζει το εξάρτημα GSM SIEMENS που εγκαθίσταται σε SmartGate(SIEMENS MC45/46 ή MC55/56) Ο οδηγός εγκατάστασης συνήθως διαμορφώνει και την τηλεφωνική σύνδεση του δικτύου. Εάν χρησιμοποιήσετε χειροκίνητη εγκατάσταση, πρέπει να την εγκαταστήσετε κατάλληλα. Ρωτήστε τον παροχέα του GSM για τις οδηγίες της σύνδεσης στο Internet γιατί μπορεί να είναι διαφορετικές για τον κάθε παροχέα(ειδικά για το τηλέφωνο που πρέπει να πληκτρολογηθεί,dns κτλ). Είναι απαραίτητο, για παράδειγμα, να τοποθετηθεί το APN στις επιπλέον ρυθμίσεις του modem στο GPRS: Παράδειγμα: at+cgdcont=1,"ip","internet.t-mobile.cz" Προσοχή! Οι προμηθευτές του GSM συνήθως επιβεβαιώνουν τον αριθμό *99# για να πληκτρολογηθεί για την σύνδεση του GPRS με δικές τους οδηγίες. Το εξάρτημα SIEMENS GSM απαιτεί το *99***1#. Σύνδεση δεδομένων CSD ή GPRS? Η μέγιστη μετάδοση δεδομένων CSD είναι 14400bps. Η GSM σύνδεση διατηρείται για ολόκληρο το χρόνο της σύνδεσης και οι κλήσεις χρεώνονται σύμφωνα με το χρόνο σύνδεσης. Το CSD μπορεί να παρέχει τη σύνδεση στοιχείων δύο PCs. Το SmartGate είναι εξοπλισμένο με εξαρτήματα GSM παρέχοντας class10(4+2timeslots), που σημαίνει ότι είναι ικανό να μεταφέρει δεδομένα στο PC στο ποσοστό των 85600bps και τα μισά το ποσοστό προς το δίκτυο GSM. Το GPRS δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την σύνδεση δυο PC. Μπορεί μόνο να παρέχει σύνδεση με ένα APN - π.χ. το Internet. Οι πιο πολύ προμηθευτές GSM χρεώνουν την σύνδεση GPRS σύμφωνα με τον όγκο των δεδομένων που έχουν μεταφερθεί ή από ένα ποσό κατ' αποκοπή και έτσι το GPRS είναι κατάλληλο για τη μακροπρόθεσμη σύνδεση με τις περιστασιακές μεταδόσεις δεδομένων. Αποστολή και παραλαβή SMS Είναι δυνατό να στείλετε και να λάβετε μονάδες SMS χρησιμοποιώντας κατάλληλες ΑΤ εντολές. Υπάρχουν διάφορα προγράμματα PC που είναι βασισμένα σε αυτήν την αρχή. Εγκαταστήστε το λογισμικό που σχεδιάστηκε για τα εξαρτήματα GSM SIEMENS (το λογισμικό για το κινητό τηλέφωνο SIEMENS μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί). Μπορείτε να στείλετε και να λάβετε SMS ακόμα και κατά την διάρκεια των κλήσεων φωνής του SmartGate. Συνδυασμός του COM Traffic με κλήσεις φωνής Όπως έχει αναφερθεί, μεταφορά SMS μπορεί να γίνουν ακόμα και κατά την διάρκεια κλήσεων. Το πρόγραμμα SMS είναι μόνο μπλοκαρισμένο προσωρινά κατά την διάρκεια εξερχόμενης κλήσης στο GSM και εισερχόμενης κλήσης από το χτύπημα GSM. Το ίδιο πράγμα ισχύει για τον έλεγχο PCManager. Ένα μήνυμα αναγγέλλει ότι το SmartGate εμποδίζεται επιδεικνύεται κατά τη διάρκεια της καθιέρωσης κλήσης φωνής. Καμία κλήση φωνής στο GSM δεν μπορεί να γίνει κατά την διάρκεια μεταφοράς δεδομένων CSD. Ακόμα και εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις μπορούν να γίνουν στο GSM κατά την διάρκεια σύνδεσης GPRS. Η σύνδεση GPRS παραμένει ενεργή κατά την διάρκεια όλης της κλήσης στο GSM αλλά κανένα δεδομένο δεν μπορεί να μεταφερθεί(το SmartGate είναι ένα GPRS τερματικό class B). Μόλις τερματιστεί η κλήση, η μετάδοση δεδομένων ανακτάται αμέσως.

15 Λίστα από υποστηριγμένες ΑΤ εντολές Υπάρχουν αυθεντικά αρχεία που σχετίζονται στα εξαρτήματα SIEMENS GSM στο PDF μέσα στο CD- ROM του SmartGate. Προσοχή! Από τη στιγμή που το εξάρτημα GSM χρησιμοποιείται πρώτιστα από το κεντρικό επεξεργαστή SmartGate για τις κλήσεις φωνής, χρησιμοποιήστε τις εντολές ΑΤ προσεκτικά. Μπορείτε να διαμορφώσετε το εξάρτημα GSM που καθιστά έτσι το SmartGate ανενεργό. Για να λύσετε τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα, κλείστε το SmartGate και ανοίξτε το πάλι για να κάνετε τον κεντρικό επεξεργαστή να εκτελέσει την πλήρη έναρξη του εξαρτήματος GSM. Μην χρησιμοποιήσετε ιδιαίτερα:

16 Παράμετρος προγραμματισμού SmartGate Οι περισσότερες από τις παραμέτρους του SmartGate έχουν τέτοιες προκαθορισμένες αξίες που ικανοποιούν τις περισσότερες απαιτήσεις χρηστών και δεν χρειάζονται να αλλαχτούν. Συνήθως πρέπει να προγραμματίσετε τους πίνακες δρομολόγησης σύμφωνα με τη χρήση του SmartGate. Χρησιμοποιήστε έναν Η/Υ με εγκατεστημένο PCManager για τις παραμέτρους προγραμματισμού του SmartGate. Προγραμματισμός με βάση το PC Για να προγραμματίσετε, συνδέστε το SmartGate στο PC με ένα σειριακό καλώδιο και σιγουρευτείτε ότι είναι εγκατεστημένο το SmartGate PCManager. Ο προγραμματισμός είναι γρήγορος και εύκολος. Όλα τα στοιχεία και οι παράμετροι συνοδεύονται με τους υπαινιγμούς κειμένων ακριβές σημείο δείχνει ο δρομέας ποντικιού. Τα δεδομένα SmartGate που φορτώνουν και που αποθηκεύουν, συμπεριλαμβανομένης firmware upgrade, εκτελούνται με έναν ειδικό τρόπο, στον οποίο το SmartGate περιμένει για 3δευτ. αφότου είναι ανοικτό(όλα τα LEDs είναι ανοιχτά). Εάν καθοδηγείται έτσι από το PCManager κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου, το SmartGate παραμένει έτσι όσο είναι απαραίτητο. Εάν το SmartGate δεν ρυθμίζετε μετά από τον τερματισμό του PCManager, κλείστε το σύστημα και ανοίξτε το πάλι.

17 Βασικές οδηγίες προγραμματισμού 1.Τρέξτε το PCManager και επιλέξτε την γλώσσα για την επίδειξη των κειμένων στη δεξιά πλευρά 2. Κλικ στην εικόνα CD-ROM για την επεξεργασία δεδομένων στην αριστερή πλευρά 3.Φορτώστε δεδομένα από το SmartGate- εάν το SmartGate δεν είναι στον ειδικό τομέα προγραμματισμού του, καλείστε να κλείσετε το SmartGate και να το ανοίξετε πάλι 4.Οι παράμετροι είναι κανονισμένοι σύμφωνα με τις λειτουργίες τους στον πίνακα. Εγκαταστήστε όλες τις παραμέτρους που θέλετε να αλλάξετε. Εάν δείχνετε μια παράμετρο με το ποντίκι, η βοήθεια επιδεικνύεται 6.Κλικ πάνω στην εικόνα CD-ROM πάλι για την επεξεργασία δεδομένων 7.Σώστε τα δεδομένα μέσα στο SmartGate- εάν το SmartGate δεν είναι στον ειδικό τομέα προγραμματισμού του, καλείστε να κλείσετε το SmartGate και να το ανοίξετε πάλι Περαιτέρω επιλογές επεξεργασίας δεδομένων Εκτός από την μνήμη του SmartGate, οι τοποθετήσεις μπορούν να σωθούν σε ένα αρχείο PC και να ξαναφορτωθεί στο PCManager. Αυτό συστήνεται για να υποστηρίξει την τρέχουσα διαμόρφωση σε μια άλλη μονάδα SmartGate. Προσοχή!!! Ο πίνακας ασφαλείας περιλαμβάνει τους κωδικούς PIN και υπηρεσίας. Αυτοί οι παράμετροι έχουν μια ειδική επίδειξη. Δεν μπορούν να σωθούν σε αρχείο του PC για λόγους ασφαλείας. Εάν φορτώσετε ένα αρχείο μέσα στο PCManager και μετά μέσα στο SmartGate, οι κωδικοί PIN και υπηρεσίας δεν μπορούν να αλλάξουν εκτός εάν τους αλλάξετε χειροκίνητα πριν τους σώσετε. Προσοχή!!! Όλοι οι πίνακες είναι συμπληρωμένοι με προεπιλεγμένες αξίες αφού ξεκινήσει το PCManager. Συστήνετε να φορτώσετε δεδομένα από το SmartGate πριν προγραμματίσετε και σώσετε τις παραμέτρους. Εάν σώσετε μόνο τα δεδομένα μετά που θα ξεκινήσει το PCManager, όλοι οι παράμετροι δέχονται τους κωδικούς PIN και υπηρεσίας στη μνήμη του SmartGate θα έχουν προεπιλεγμένες αξίες. Προσοχή!!! Οι κωδικοί PIN και υπηρεσίας μπορούν μόνο να τροποποιηθούν είτε με το χέρι είτε με την πλήρη έναρξη. Αναβάθμιση : Διαδικασία αναβάθμισης: 1.Τρέξτε το PCManager και επιλέξτε την γλώσσα για την επίδειξη των κειμένων στη δεξιά πλευρά 2. Κλικ στην εικόνα CD-ROM για την επεξεργασία δεδομένων στην αριστερή πλευρά 3.Κλικ στη αναβάθμιση- εάν το SmartGate δεν είναι στον ειδικό τομέα προγραμματισμού του, καλείστε να κλείσετε το SmartGate και να το ανοίξετε πάλι 4.Υπάρχει παραπάνω από ένα αρχείο στον κατάλογο PCManager, διαλέξτε ένα από αυτούς. Η αναβάθμιση γίνεται αυτόματα. Μην σβήνετε το Η/Υ ή το SmartGate κατά την διάρκεια της αναβάθμισης!!! Προσοχή!!! Το PCManager ελέγχει την έκδοση λογισμικού στο SmartGate και το αρχείο βελτίωσης. Εάν η έκδοση στο αρχείο είναι καινούργια, όλα είναι εντάξει. Επίσης μια ίδια ή μια προηγούμενη έκδοση λογισμικού είναι αποθηκευμένη στο SmartGate αλλά το PCManager απαιτεί επιβεβαίωση για να είναι στην ασφαλή πλευρά.

18 Προσοχή!!! όσον αφορά την πιθανή αλλαγή δομής δεδομένων μνήμης SmartGate, το PCManager και το SmartGate "αντιστοιχούνται" σύμφωνα με τις εκδόσεις. Η έκδοση του PCManager μπορεί να χρησιμοποιηθεί για προγραμματισμό SmartGate αυτό διαφέρει από την έκδοση SmartGate από μια επιστολή μετά από την έκδοση αριθμού (π.χ. 1.00A) που το ίδιο το PCManager προσδιορίζει αυτό το γεγονός και σας ειδοποιεί. Έλεγχος Ο έλεγχος είναι ενεργός όταν είναι το SmartGate σε λειτουργία και καταχωρείται στο δίκτυο GSM. Εάν SmartGate δεν καταχωρείται στο GSM, το COM εμποδίζεται και κανένας έλεγχος δεν μπορεί να γίνει. Αυτή η απλή πληροφοριακή λειτουργία σας βοηθά να προσδιορίσετε: Τον τύπο εξαρτήματος GSM και την ταυτότητα IMEI Την SIM κάρτα ταυτότητα IMSI και το επιλεγμένο κέντρο υπηρεσιών SMS απαραίτητο για την αποστολή SMS Το όνομα του παροχέα GSM και η δύναμη σημάτων που παραλαμβάνεται από το SmartGate αυτές οι πληροφορίες σας βοηθούν να βρείτε τις βέλτιστες θέσεις σημάτων(ενημερώνεται κάθε 10δευτ.) Η στάση θέσης γραμμών του SmartGate-stand by,εξερχόμενη κλήση, εισερχόμενη κλήση συμπεριλαμβανομένου του αριθμού τηλεφώνου. Το COM είναι κλειδωμένο κατά τη διάρκεια της πληκτρολόγησης και της εισερχόμενης κλήσης, έτσι το PCManager αναφέρει φραγή COM.

19 Τηλεφωνική παράμετρος διασύνδεσης FXS Τύπος πληκτρολόγησης Επιλέξτε το τύπο πληκτρολόγησης για να παραληφθεί από το SmartGate στη διασύνδεση FXS. Το SmartGate δέχεται μόνο τον επιλεγμένο τύπο πληκτρολόγησης και αγνοεί τους άλλους. Θέτοντας επιλογές: DTMF: Το SmartGate λαμβάνει μόνο την τονική πληκτρολόγηση Παλμικό: Το SmartGate λαμβάνει μόνο την παλμική πληκτρολόγηση Προεπιλεγμένη ρύθμιση: DTMF Χρόνος για το τέλος αναγνώρισης πληκτρολόγησης [sec] Χρόνος που το SmartGate περιμένει για περαιτέρω ψηφία να πληκτρολογηθούν. Ξεκινάει κατοχυρώνει την σύνδεση όταν περάσει ο χρόνος Θέτοντας επιλογές: 1-255δευτ. Ρύθμιση βήματος: 1δευτ. Προεπιλεγμένη ρύθμιση :5δευτ. να Ελάχιστο κλείσιμο [ms] Το ελάχιστο τρέχον κλείσιμο γραμμής που το SmartGate αξιολογεί σαν κλείσιμο Θέτοντας επιλογές: ms Ρύθμιση βήματος:100ms Προεπιλεγμένη ρύθμιση:500ms Ήχος μετά το τέλος πληκτρολόγησης Επιλέξτε έναν ήχο να σηματοδοτεί το τέλος πληκτρολόγησης(καθιερώνει την αρχή της εξερχόμενης κλήσης) Θέτοντας επιλογές:ναι/οχι Προεπιλεγμένη ρύθμιση: ΝΑΙ Τόνος πληκτρολόγησης συχνότητα[hz] Θέτοντας συχνότητα/συχνότητες για τόνους πληκτρολόγησης Θέτοντας επιλογές:1-3400hz Ρύθμιση βήματος:1hz Προεπιλεγμένη ρύθμιση:425hz

20 Τόνοι πληκτρολόγησης- ρυθμός Αυτός ο τόνος παράγεται μετά το σήκωμα σε περίπτωση που το SmartGate είναι έτοιμο να δεχτεί την πληκτρολόγηση. Θέτοντας επιλογές: Συνεχόμενος:-τοSmartGate παράγει συνεχόμενο τόνο πληκτρολόγησης Morse A: - το SmartGate παράγει τόνο πληκτρολόγησης με ρυθμό 330/330/660/660ms Προεπιλεγμένη ρύθμιση: συνεχόμενο Απασχολημένος τόνος-ρυθμός[hz] Θέτοντας συχνότητα/συχνότητες για τον απασχολημένο τόνο Θέτοντας επιλογές:1-3400hz Ρύθμιση βήματος:1hz Προεπιλεγμένη ρύθμιση:425hz Απασχολημένος τόνος ρυθμός Ρύθμιση ρυθμού απασχολημένου τόνου Θέτοντας επιλογές: 330/330ms -ρυθμός 330ms tone, 330ms pause 200/200ms -ρυθμός 200ms tone, 200ms pause 250/250ms -ρυθμός 250ms tone, 250ms pause 375/375ms -ρυθμός 375ms tone, 375ms pause 500/500ms -ρυθμός 500ms tone, 500ms pause Προεπιλεγμένη ρύθμιση: 330/330ms Τόνος μετά την αποσύνδεση Εάν ο σπομακρισμένος συνδρομητής κλείσει το τηλέφωνο πρώτος, ο συνδρομητής του SmartGate μπορεί να ακούσει τον τόνο που επιλέγεται εδώ. Θέτοντας επιλογές: Απασχολημένος το SmartGate μεταφέρει τον απασχολημένο τόνο όταν τερματιστεί η κλήση Μόνιμο το SmartGate μεταφέρει τον μόνιμο τόνο όταν τερματιστεί η κλήση Προεπιλεγμένη ρύθμιση: απασχολημένος τόνος Ένδειξη αντίστροφης γραμμής για την κλήση σε εξέλιξη Επιλέξτε την υπό εξέλιξη κλήση που σηματοδοτείτε από την αντίστροφη πολικότητα τηλεφωνικής γραμμής στη διασύνδεση FXS. Υπάρχει τάση της πολικότητας στην τηλεφωνική γραμμή κατά τη διάρκεια ολόκληρης της κλήσης. Θέτοντας επιλογές:ναι/οχι Προεπιλεγμένη ρύθμιση: ΟΧΙ Παλμοί χρέωσης όταν η κλήση ξεκινάει/τελειώνει Σηματοδοτώντας την κλήση όταν ξεκινάει ή τερματίζεται από παλμοί χρέωσης Θέτοντας επιλογές: Καμία-το SmartGate δεν στέλνει tariff pulse σαν σήμα έναρξης/τερματισμού κλήσης Τερματισμός κλήσης-το SmartGate στέλνει παλμούς χρέωσης όταν τερματίζεται η κλήση Έναρξη κλήσης- το SmartGate στέλνει παλμούς χρέωσης όταν ξεκινάει η κλήση Έναρξη/τερματισμός κλήσης-- το SmartGate στέλνει παλμούς χρέωσης όταν ξεκινάει και τερματίζεται η κλήση επίσης Προεπιλεγμένη ρύθμιση: Καμία

TGS TELECOMS ΞΑΝΘΟΥ 86- ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΤΚ 13231 ΤΗΛ 210-5022400 Email: info@tgs-telecoms.gr url: www.tgs-telecoms.gr

TGS TELECOMS ΞΑΝΘΟΥ 86- ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΤΚ 13231 ΤΗΛ 210-5022400 Email: info@tgs-telecoms.gr url: www.tgs-telecoms.gr Επισκόπηση Διαθέσιμη συλλογή Αρ.παραγγελίας Όνομα Περιγραφή Τα βασικά μοντέλα, πλήρως βελτιωμένα, 913301 Ε, 913303 Ε και 913304 εξαρτήματα που μπορούν να αντικαταστηθούν. Χωρίς επέκταση, παράγει αυτόματη

Διαβάστε περισσότερα

5.1.2 5.1.3 5.2 ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ SAFEMATE ΑΠΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ...26 6.0 ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ SAFEMATE ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.29

5.1.2 5.1.3 5.2 ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ SAFEMATE ΑΠΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ...26 6.0 ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ SAFEMATE ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.29 51 1. Σχετικά με την συσκευή SafeMate...3 1.1 Γενικά Χαρακτηριστικά Συσκευής...3 1.2 Περιεχόμενα Συσκευασίας...3 1.3 Πιστοποιητικά...4 2.0 Γενική Περιγραφή...4 2.1 Εγκατάσταση της κάρτας SIM...6 2.2 Φόρτιση

Διαβάστε περισσότερα

Τηλέφωνο 80 DECT. Εγχειρίδιο χρήσης

Τηλέφωνο 80 DECT. Εγχειρίδιο χρήσης Τηλέφωνο 80 DECT Εγχειρίδιο χρήσης Eξαρτήματα & περιεχόμενα συσκευασίας Τα παρακάτω περιλαμβάνονται στη συσκευασία του Τηλεφώνου 80 JACOB JENSEN TM, με τον κατάλληλο προσαρμογέα για κάθε χώρα (προαιρετικό):

Διαβάστε περισσότερα

ë Ενεργοποίηση αναμονής

ë Ενεργοποίηση αναμονής Σύντομη παρουσίαση Gigaset 5030 * 8 7 6 Πλήκτρα 1 Πλήκτρα κλήσης προορισμού 2 Πλήκτρο επανάκλησης 3 Πλήκτρο παράλληλης κλήσης (R) 4 Πλήκτρο σίγασης (Mute) 5 Πλήκτρο Shift 6 Πλήκτρο μείωσης έντασης 7 Πλήκτρο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ελληνικά

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ελληνικά ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ!!! Οι δορυφορικοί δέκτες της Ferguson υποστηρίζουν εγγραφή σε εξωτερικό σκληρό δίσκο (HDDs) και φορητές μνήμες (pendrives). Σε όλες τις περιπτώσεις, η σωστή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης PCI μόντεμ

Εγχειρίδιο χρήσης PCI μόντεμ Εγχειρίδιο χρήσης PCI μόντεμ Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΉ... 3 ΤΙ ΧΡΕΙΆΖΕΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΕΤΕ ΤΟ ΦΑΞ-ΜΌΝΤΕΜ... 3 ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΤΟΥ PCI ΦΑΞ-ΜΌΝΤΕΜ... 4 WINDOWS 95/98/ME/2000... 4 WINDOWS NT 4.0... 4 ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

GSM backup communication module

GSM backup communication module ÅÃ ÅÉÑÉÄÉÏ ÅãêáôÜóôáóçò & Ëåéôïõñãßáò Version 1.51 GSM backup communication module ÐÅÑÉÅ ÏÌÅÍÁ 1. Γενική Περιγραφή... 4 2. Τρόποι Λειτουργίας... 5 3. Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης... 8 4. Εξωτερικές Φωτεινές

Διαβάστε περισσότερα

GSM DECT. Πριν χρησιµοποιήσετε τη συσκευή διαβάστε τις οδηγίες χρήσης και φυλάξτε τις για µελλοντική αναφορά.

GSM DECT. Πριν χρησιµοποιήσετε τη συσκευή διαβάστε τις οδηγίες χρήσης και φυλάξτε τις για µελλοντική αναφορά. Οδηγίες χρήσης Ασύρματο τηλέφωνο GSM Αρ. µοντέλου KX-TW501GR GSM DECT Σας ευχαριστούµε που αγοράσατε ένα προϊόν της Panasonic. Το τηλέφωνο αυτό έχει σχεδιαστεί για λειτουργία σε δίκτυο GSM - GSM900 και

Διαβάστε περισσότερα

Ειδοποίηση. Copyright 2011 TCT Mobile Limited

Ειδοποίηση. Copyright 2011 TCT Mobile Limited Όμιλος Vodafone Group 2011 Η επωνυμία Vodafone και τα λογότυπα Vodafone αποτελούν εμπορικά σήματα του Ομίλου Vodafone Group. Τυχόν ονόματα προϊόντων ή εταιρειών που αναφέρονται στο παρόν ενδέχεται αν είναι

Διαβάστε περισσότερα

SPARTA 200. Ενσύρματο & Ασύρματο κέντρο συναγερμού με ενσωματωμένο Τηλεφωνητή & Κωδικοποιητή. Συμβατό με Contact ID. Οδηγίες Εγκατάστασης

SPARTA 200. Ενσύρματο & Ασύρματο κέντρο συναγερμού με ενσωματωμένο Τηλεφωνητή & Κωδικοποιητή. Συμβατό με Contact ID. Οδηγίες Εγκατάστασης SPARTA 200 Ενσύρματο & Ασύρματο κέντρο συναγερμού με ενσωματωμένο Τηλεφωνητή & Κωδικοποιητή. Συμβατό με Contact ID Οδηγίες Εγκατάστασης Περιεχόμενα 1 Γενικά Πληροφορίες Εγκατάστασης Συστήματος Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia X6-00

Οδηγός χρήσης Nokia X6-00 Οδηγός χρήσης Nokia X6-00 Τεύχος 5.4 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Πληροφορίες για τη συσκευή 7 Υπηρεσίες δικτύου 9 Ξεκινώντας 10 Πλήκτρα και μέρη 10 Τοποθέτηση κάρτας SIM και μπαταρίας 12 Φόρτιση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C2-01

Οδηγός χρήσης Nokia C2-01 Οδηγός χρήσης Nokia C2-01 Τεύχος 1.2 2 Περιεχόµενα Περιεχόµενα Ασφάλεια 4 Πληροφορίες για τη συσκευή 5 Υπηρεσίες δικτύου 5 Ξεκινώντας 7 Πλήκτρα και µέρη 7 Τοποθέτηση της κάρτας SIM και της µπαταρίας 7

Διαβάστε περισσότερα

MICROBOT-1E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.00

MICROBOT-1E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.00 E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.00 www.mtec.gr 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ...4 ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΑ...6 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ...6 ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ...6

Διαβάστε περισσότερα

MICROBOT-2D ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.13

MICROBOT-2D ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.13 D ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.13 www.mtec.gr 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ...4 ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΑ...5 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ...5 ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ...5

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκαταστάτη. Οδηγίες για την εγκατάσταση και τον προγραµµατισµό του πίνακα APOLLO PLUS

Οδηγίες εγκαταστάτη. Οδηγίες για την εγκατάσταση και τον προγραµµατισµό του πίνακα APOLLO PLUS Οδηγίες εγκαταστάτη Οδηγίες για την εγκατάσταση και τον προγραµµατισµό του πίνακα APOLLO PLUS Γενικά χαρακτηριστικά του πίνακα... 5 Γενικά χαρακτηριστικά τηλεφωνητή... 8 Γενικά χαρακτηριστικά κωδικοποιητή...

Διαβάστε περισσότερα

Printed in Korea Code No.:GH68-33337A Greek. 01/2011. Rev. 1.0. www.samsungmobile.com

Printed in Korea Code No.:GH68-33337A Greek. 01/2011. Rev. 1.0. www.samsungmobile.com Ορισμένα από τα περιεχόμενα αυτού του εγχειριδίου μπορεί να διαφέρουν σε σχέση με το τηλέφωνό σας, ανάλογα με το λογισμικό του τηλεφώνου ή του παροχέα υπηρεσιών. Samsung Electronics ΕΛΛΑΣ ΑΕ ΑΘΗΝΑ: Γραφεία:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C6-01

Οδηγός χρήσης Nokia C6-01 Οδηγός χρήσης Nokia C6-01 Τεύχος 3.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Αλλαγή της έντασης ήχου κλήσης, τραγουδιού ή βίντεο 10 Κλείδωμα ή ξεκλείδωμα των πλήκτρων και της

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM

Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM Τεύχος 1.1 EL Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM Περιεχόμενα Ασφάλεια 3 Ξεκινώντας 4 Πλήκτρα και μέρη 4 Τοποθέτηση της κάρτας SIM, της μπαταρίας και της κάρτας μνήμης 4 Επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 16-19 ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ 16 Aσύρµατο τηλέφωνο 17 Συσκευή βάσης (Calios A1) 18 Συσκευή βάσης (Calios) 19 Οθόνη Τα σύµβολα και η σηµασία τους

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 16-19 ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ 16 Aσύρµατο τηλέφωνο 17 Συσκευή βάσης (Calios A1) 18 Συσκευή βάσης (Calios) 19 Οθόνη Τα σύµβολα και η σηµασία τους 03 Calios_el 19.03.2007 13:15 Uhr Seite 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 5-7 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 5 Πρόλογος 5 Υποδείξεις για τη χρήση 5-6 Υποδείξεις ασφαλείας 7 Περιβάλλον 7 Η συσκευασία 7 Μπαταρίες και συσσωρευτές 7 Το προϊόν 8-13

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Γενικών Ρυθμίσεων

Οδηγός Γενικών Ρυθμίσεων Οδηγίες Λειτουργίας Οδηγός Γενικών Ρυθμίσεων 1 2 3 4 5 6 7 Έναρξη Ρυθμίσεις Συνδυασμένων Λειτουργιών Εργαλεία Χρήστη (Ρυθμίσεις Συστήματος) Αντιμετώπιση Προβλημάτων Άλλες Λειτουργίες Ασφάλεια Προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Εισερχόµενα... 13. Πρόχειρα... 14. Εξερχόµενα... 14. Απεσταλµένα... 15

Περιεχόµενα. Εισερχόµενα... 13. Πρόχειρα... 14. Εξερχόµενα... 14. Απεσταλµένα... 15 Περιεχόµενα Περιεχόµενα... 1 Γενική Επισκόπηση... 6 Τι είναι το Vodafone Mobile Connect;... 6 Υποστηριζόµενα Λειτουργικά Συστήµατα... 6 Σύνδεση... 6 Άνοιγµα σύνδεσης µέσω δικτύου 3G ή GPRS... 6 Άνοιγµα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C5 00

Οδηγός χρήσης Nokia C5 00 Οδηγός χρήσης Nokia C5 00 Τεύχος 3.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 5 Πληροφορίες για τη συσκευή 5 Εφαρμογές γραφείου 6 Υπηρεσίες δικτύου 6 Ξεκινώντας 8 Πλήκτρα και μέρη 8 Τοποθέτηση της κάρτας SIM

Διαβάστε περισσότερα

KX-TS580EX2_PNQX1364ZA_Greek.book Page 1 Wednesday, November 26, 2008 10:47 AM. Το μοντέλο που απεικονίζεται είναι KX-TS580EX2

KX-TS580EX2_PNQX1364ZA_Greek.book Page 1 Wednesday, November 26, 2008 10:47 AM. Το μοντέλο που απεικονίζεται είναι KX-TS580EX2 KX-TS580EX2_PNQX1364ZA_Greek.book Page 1 Wednesday, November 26, 2008 10:47 AM Οδηγίες Χρήσης Τηλεφωνικό σύστημα Αρ. μοντέλου KX-TS560EX2 KX-TS580EX2 Το μοντέλο που απεικονίζεται είναι KX-TS580EX2 Αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia E5-00. Τεύχος 2.0

Οδηγός χρήσης Nokia E5-00. Τεύχος 2.0 Οδηγός χρήσης Nokia E5-00 Τεύχος 2.0 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 6 Πληροφορίες για τη συσκευή 7 Υπηρεσίες δικτύου 8 Σχετικά με τη διαχείριση ψηφιακών δικαιωμάτων 9 Αφαίρεση μπαταρίας 11 Ξεκινώντας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 305

Οδηγός χρήσης Nokia 305 Οδηγός χρήσης Nokia 305 Τεύχος 1.1 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 4 Ξεκινώντας 6 Το τηλέφωνό σας με δύο SIM 6 Πλήκτρα και μέρη 7 Τοποθέτηση κύριας κάρτας SIM και μπαταρίας 8 Τοποθέτηση δεύτερης κάρτας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia X2 00

Οδηγός χρήσης Nokia X2 00 Οδηγός χρήσης Nokia X2 00 Τεύχος 1.1 2 Περιεχόµενα Περιεχόµενα Ασφάλεια 4 Γενικές πληροφορίες 5 Πληροφορίες για τη συσκευή 5 Υπηρεσίες δικτύου 5 Κοινόχρηστη µνήµη 6 Κωδικοί πρόσβασης 6 Ενηµερώσεις λογισµικού

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia C5 03

Οδηγός χρήσης Nokia C5 03 Οδηγός χρήσης Nokia C5 03 Τεύχος 2.2 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Ασφάλεια 5 Αφαίρεση μπαταρίας 5 Ξεκινώντας 6 Τοποθέτηση της κάρτας SIM και της μπαταρίας 6 Τοποθέτηση της κάρτας μνήμης 8 Αφαίρεση της κάρτας

Διαβάστε περισσότερα

Τηλέφωνο Cat B25 Εγχειρίδιο χρήση. Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε κινητό τηλέφωνο Cat B25

Τηλέφωνο Cat B25 Εγχειρίδιο χρήση. Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε κινητό τηλέφωνο Cat B25 Τηλέφωνο Cat B25 Εγχειρίδιο χρήση Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε κινητό τηλέφωνο Cat B25 Σύντομη εισαγωγή Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το κινητό τηλέφωνο Cat B25. Σε αυτό το εγχειρίδιο θα βρείτε λεπτομέρειες

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακός επίγειος HD δέκτης SRT 8113

Ψηφιακός επίγειος HD δέκτης SRT 8113 Ψηφιακός επίγειος HD δέκτης SRT 8113 Picture similar Εγχειριδιο περιεχόμενα 1.0 ΟΔΗΓΙΕΣ 6 1.1 Οδηγίες Ασφαλείας 6 1.2 Αποθήκευση 7 1.3 Εξοπλισμός Εγκατάστασης 7 1.4 Αξεσουάρ 7 1.5 Χρήση εξωτερικών συσκευών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia 208

Οδηγός χρήσης Nokia 208 Οδηγός χρήσης Nokia 208 Τεύχος 2.1 EL Πσσστ... Αυτό το εγχειρίδιο οδηγιών δεν είναι το μοναδικό που υπάρχει... Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτές τις οδηγίες χρήσης βασίζονται στην πιο πρόσφατη διαθέσιμη

Διαβάστε περισσότερα