ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟΝ"

Transcript

1 Αντώνης Διαμαντής, θέατρο ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ μέσα από την ΠΟΛΥΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

2 Γενικά για τον ακριβή καθορισμό της οικονομικής έννοιας της "επιχείρησης" οι απόψεις των οικονομολόγων μάλλον συγκρούονται. Σαν κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας επιχείρησης άλλοι προτείνουν τη συγκέντρωση των παραγωγικών μέσων και την τεχνο-παραγωγική διαρρύθμιση αυτών, άλλοι την αναδοχή του κινδύνου. Άλλοι το μέγεθος και την έκταση των εργασιών, άλλοι το οικονομικό κίνητρο, ενώ κάποιοι άλλοι ακόμη, προσθέτουν ως απαραίτητους όρους την παραγωγή για άγνωστους καταναλωτές και την αυτοτέλειά της.

3 O στόχος της νέας αυτής πρότασης είναι η ενδυνάμωση των ιδιωτικών, των κοινωνικών ομάδων και της κοινότητας, μέσα από την έρευνα και μια σειρά από παρεμβάσεις που βασίζονται στο θέατρο αλλά και τις άλλες παραστατικές τέχνες. Με την άμεση επαφή με το κοινό, στοχεύει στην προώθηση των ουσιαστικών ανθρώπινων σχέσεων, μέσα από την ομαδική δουλειά και τη συνεργασία στην καλλιτεχνική δημιουργία. Ο σχεδιασμός έχει γίνει με γνώμονα την ομαδική δουλειά και εστιάζει σε όλες τις δραστηριότητες που περιέχουν τις παρακάτω αρχές: Εκπαίδευση Ενοποίηση Πολιτιστική Ενδυνάμωση Εξέλιξη του κοινού Μεταδοτικότητα και Καινοτομία. Ο στόχος της νέας αυτής μορφής επιχείρησης, είναι να φέρει δρώμενα σε πόλεις με τέτοιο τρόπο ώστε να προσαρμόζονται στο δρόμο, σε τοπικές πλατείες, επαγγελματίες και καλλιτέχνες μπορούν να δημιουργήσουν το δικό τους δρώμενο, να επικοινωνήσουν τα δικά τους μηνύματα πάνω σε ένα θέμα της επιλογής τους κάθε φορά.

4 ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ Βασικό σύμβολο της επιχείρησης είναι το πλανόδιο, το Καραβάνι που ταξιδεύει: μια πρωτοποριακή κατασκευή που θα εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς, ένα όχημα που μπορεί να γίνει σκηνή θεάτρου, θερινό σινεμά, εκθεσιακός χώρος. Το Καραβάνι το πλανόδιο αυτό σχήμα, μπορεί να μεταμορφωθεί σε κουζίνα μέσα στο δρόμο για να μοιραστούν, να ανταλλαχθούν παραδοσιακά πιάτα, συνταγές, ή μπορεί να γίνει ο ανοιχτός χώρος όπου θα φιλοξενήσει παιδιά για μαθήματα χορού, όπου θα γίνουν εργαστήρια για τον χειρισμό μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα και έχουν να κάνουν με αυτό που ονομάζουμε visual art, και πολλά άλλα.

5 ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ (1) Στην επιχείρηση μπορούν να πάρουν μέρος φυσικά πρόσωπα ως ελεύθεροι επαγγελματίες, εταιρείες που ήδη λειτουργούν, αλλά και να δημιουργηθούν εταιρείες ΚΟΙΝΣΕΠ από ανέργους διαφόρων επαγγελμάτων. Για τη λειτουργία της η εταιρεία θα χρειαστεί ένα Όχημα ως πρωταρχικό κεφάλαιο, δηλαδή ανατρεπόμενο φορτηγό το οποίο θα είναι ο κεντρικός άξονα ς των δραστηριοτήτων. Η εταιρεία μπορεί να ξεκινήσει γνωστοποιώντας το στόχο της σε: -Εταιρείες μεταφορών που θα ήθελαν να διαθέσουν το ανατρεπόμενο φορτηγό. -Εταιρείες θεατρικών θεαμάτων ήδη υπάρχουσες, δηλαδή Αστικές Μη κερδοσκοπικές που ήδη απασχολούν προσωπικό ή να ζητήσει τη σύσταση νέων εταιρειών ΚΟΙΝΣΕΠ που να έχουν πολιτιστική δραστηριότητα, και να θέλουν να προσαρμόσουν τις δράσεις τους σε εξωτερικούς χώρους. -Εταιρείες κατασκευής περιπτέρων οι οποίες μπορούν να ακολουθούν το κεντρικό όχημα και γύρω από αυτό «στήνουν» περίπτερα τα οποία θα ενοικιάζονται στους ενδιαφερόμενους. -Εταιρείες πολυμέσων και φωτιστικές - ηχητικές εγκαταστάσεις, -Εταιρείες οργάνωσης σεμιναρίων,συνεδρίων και διαλέξεων. Σε ελεύθερους επαγγελματίες όπως: -Μαγείρους -Ηλεκτρολόγους και Υδραυλικούς. -Τεχνικούς Κινηματογράφου. -Εικαστικούς Καλλιτέχνες. -Μουσικούς. -Χορευτές.

6 ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ (2) Αλλά και οργανωτές εκδηλώσεων. χειροτέχνες κάθε είδους. παραγωγούς βιολογικών προϊόντων. παραγωγούς λαϊκής τέχνης. καλλιτεχνικές εταιρείες παραγωγής πολυμέσων(visual arts), με σκοπό σε κάθε στάση του πλανόδιου καραβανιού να καταγράφονται οι εμπειρίες των δρωμένων, συνεντεύξεις από τους καταναλωτές και εντυπώσεις με σκοπό την αυτοβελτίωση της δράσης. Έτσι θα «κτιστεί» σιγά σιγά μια πλατφόρμα έρευνας αγοράς στο δρόμο και με αυτό τον τρόπο το Πλανόδιο-Καραβάνι θα αυτό-βελτιώνετε ακολουθώντας τις εκάστοτε υποδείξεις και ανάγκες του κοινού. Βασική προϋπόθεση για την εξάπλωση της ιδέας είναι η δημιουργία ιστοσελίδας που θα κοινοποιηθεί σε όλους τους προαναφερόμενους ελεύθερους επαγγελματίες και Εταιρείες για να συμμετέχουν.

7 ΒΗΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ανακοίνωση από το αρμόδιο γραφείο της περιφέρειας για τη δημιουργία της Πολύ-επιχειρηματικότητας. Κίνητρα στους ενδιαφερόμενους όπως μόνιμος χώρος δράσεων με τεχνικές προδιαγραφές(ηλεκτρικό ρεύμα-τουαλέτες- νερό) όπου εκεί θα μπορεί να είναι η βάση του Οχήματος. Παράλληλα η Περιφέρεια θα υποδεικνύει χώρους κίνησης του Καραβανιού όπου θα μπορεί να «στήνει» τη σκηνή του χωρίς κόστος ενοικίασης. Συνάντηση των ενδιαφερομένων και δημιουργία Κοινής Εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ. Οι εταιρείες που θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να συμμετέχουν με τους αντιπροσώπους τους η νόμιμους διαχειριστές. Το κεφάλαιο της ΝΕΑΣ αυτής πολύ -επιχείρησης είναι οι υπάρχοντες εταιρείες και τα μέσα που διαθέτουν, η οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι πρέπει να είναι πιστοποιημένοι ο καθένας στο πεδίο του και με σχετική εμπειρία στη δουλειά τους, και κυρίως άνεργοι. Σχεδιασμός δράσεων μέσα από κοινές συναντήσεις, με σκοπό την ανάλυση των αναγκών των συμμετεχόντων και το σχεδιασμό δράσεων. Καμπάνια ενημέρωσης αυτής της καινούργιας ιδέας μέσα από πολυμέσα, ιστοσελίδες, facebook, blogs αλλά και από την ίδια την περιφέρεια μέσα από πρόγραμμα προώθησης της ιδέας.

8 Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Η εταιρεία αυτή ως ΚΟΙΝΣΕΠ, θα ΣΥΝ-διοικείται από τους εταίρους. Οι δράσεις και ο κύκλος εργασιών της θα ορίζεται από το πού και πότε θα παρουσιάζεται το Καραβάνι αυτό. Μια από τις Κοινωνικές προεκτάσεις αυτής της προσπάθειας είναι και οι επιστημονικές, πανεπιστημιακές παρεμβάσεις σε κάθε παρουσία του Καραβανιού, που θα συνδυαστούν με παραστάσεις και σεμινάρια που θα δοθούν από ειδικούς διαφόρων επαγγελμάτων. Έτσι θα διευρυνθεί ο κύκλος εργασιών μιας και θα προστεθεί και το εκπαιδευτικό κομμάτι. Ως κύριοι εργαζόμενοι μπορούν να θεωρηθούν: ένας λογιστής. ένας νομικός σύμβουλος με ειδικότητα στις Εταιρείες και το Αστικό δίκαιο. Καλλιτεχνικός διευθυντής. Η αμοιβή τους θα εξάγεται είτε από σχετική επιβάρυνση στο κέρδος των δράσεων είτε και από τη δική τους συμμετοχή στην νέα ΚΟΙΝΣΕΠ.

9 ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ (1) Με σκοπό την περιπλάνηση του Καραβανιού όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο Εξωτερικό, μπορεί να γίνει εφικτό στο μέλλον και η εξαγωγή προϊόντων σε αγορές του εξωτερικού που θα δώσουν νέα ώθηση στα προϊόντα και τις υπηρεσίες αυτού του είδους της περιπλανώμενης αγοράς, η οποία με προμετωπίδα Πολιτιστικά δρώμενα ποιότητας από κάθε μορφή Τέχνης δηλ παραστατικές, εικαστικές, μουσικές συναυλίες αλλά και εκπαιδευτικές συναντήσεις πάνω στη Τέχνη και την Επιστήμη, μπορούν να συσπειρωθούν γύρω από αυτές τις δράσεις πλήθος εμπορικών δραστηριοτήτων των οποίων το κόστος δεν θα επιβαρύνετε με πάγια έξοδα. Λόγω της συχνής μετακίνησης όλης αυτού του είδους της αγοράς. Το Καραβάνι επίσης θα μπορεί να συσπειρώσει, λόγω των «επισκέψεών» του σε διαφορετικά μέρη σε όλη την Ελλάδα, αναξιοποίητες και «άγνωστες» έως τώρα αγορές και υπηρεσίες προϊόντων, που λόγω της μη πρόσβασής τους σε ήδη υπάρχουσες αγορές και της δυσκολίας γνωστοποίησής των(έλλειψη διαφήμισης) δεν είχαν ευρέως εξαπλωθεί. Αναφέρομαι κυρίως στα παραδοσιακά προϊόντα που λειτουργούνται από μικρές κυρίως οικογενειακού τύπου οικονομικές μονάδες. Η παρουσίας του Καραβανιού θα δώσει νέα ώθηση σε αυτές τις μικρές αλλά πολύ ποιοτικές μονάδες να πουλήσουν τα προϊόντα τους

10 ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ (2) Η κοινωνική,-εκτός εμπορική- προέκταση αυτής της πρότασης είναι εμφανής μιας και εκτός ότι δίνει δουλειά σε άνεργους επαγγελματίες αλλά και διευρύνει το κύκλο εργασιών ήδη υπαρχόντων εταιρειών, ανοίγει το δρόμο σε συνεργασίες διαφορετικών προϊόντων και υπηρεσιών οι οποίες φάνταζαν αδιανόητες έως τώρα. Και όλα αυτά μέσα σε μικρές η μεγαλύτερες κοινότητες ανθρώπων στις μεγάλες πόλεις η την Περιφέρεια. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δε μας επιτρέπει ίσως να συνειδητοποιήσουμε ότι τα τελευταία χρόνια χάθηκε ένας παραδοσιακός τρόπος ζωής που ήταν κυρίαρχος επί ένα και μισό αιώνα περίπου στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος. Σκηνές της καθημερινής ζωής, πλανόδιοι επαγγελματίες, φιγούρες της παλαιάς Αθήνας και άλλων ελληνικών πόλεων, πλανόδια επαγγέλματα, έφυγαν και χάθηκαν οριστικά. Η δράση του Καραβανιού μπορεί να είναι το ερέθισμα να τα αναβιώσει.

11 ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ (3) Το σημαντικότερο όμως ότι όλα αυτά γίνονται με κεντρικό άξονα το Πολιτισμό και την Τέχνη κάτι που η χώρα μας λόγω παράδοσης σαφώς υπερέχει, μιας και αυτή η ιδέα μπορεί εκτός από τα προϊόντα της να εξάγει αυτό που βρήκαμε και συνεχίζουμε από τους παππούδες μας. Τον Ελληνικό Πολιτισμό.

12 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ Αντώνης Διαμαντής, ηθοποιός-σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής ΘΕΑΤΡΟ ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ

Μελέτη περίπτωσης του πολιτιστικού θεσμού των. ημητρίων στην Θεσσαλονίκη. Ο τρόπος που ο θεσμός. εκφράζει την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης.

Μελέτη περίπτωσης του πολιτιστικού θεσμού των. ημητρίων στην Θεσσαλονίκη. Ο τρόπος που ο θεσμός. εκφράζει την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης. ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Σχολή Μουσικής Τεχνολογίας Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής Πτυχιακή εργασία με θέμα: Μελέτη περίπτωσης του πολιτιστικού θεσμού των ημητρίων στην Θεσσαλονίκη. Ο τρόπος που ο θεσμός εκφράζει

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Σ

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Σ Ημερίδα Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ 11 Νοεμβρίου 2013 Επιμελητήριο Φλώρινας Φλώρινα Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α Σ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Έναρξη - Χαιρετισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, Α.Π.Θ Π. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΤΟΥ ΥΠΑΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, Α.Π.Θ Π. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΤΟΥ ΥΠΑΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΔΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, Α.Π.Θ Π. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΤΟΥ ΥΠΑΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΜΕΤΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Σεπτέμβριος 2009

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμοσμένη Έρευνα του Μάρκετινγκ

Εφαρμοσμένη Έρευνα του Μάρκετινγκ Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Κατεύθυνση Μάρκετινγκ Εφαρμοσμένη Έρευνα του Μάρκετινγκ Εργαστηριακές Σημειώσεις Δρ.

Διαβάστε περισσότερα

Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας

Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Αριστοτέλους 46, 104 33 Αθήνα, Τηλ. 210 8544666, Fax. 210 8543636 www.imegsevee.gr, info@imegsevee.gr ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μάρκετινγκ της Πόλης: Εκπόνηση Σχεδίου για το ήμο Ηρακλείου Κρήτης Μ. Χαλκιαδάκη 1, Α. έφνερ 2, Θ. Μεταξάς 3

Μάρκετινγκ της Πόλης: Εκπόνηση Σχεδίου για το ήμο Ηρακλείου Κρήτης Μ. Χαλκιαδάκη 1, Α. έφνερ 2, Θ. Μεταξάς 3 Μάρκετινγκ της Πόλης: Εκπόνηση Σχεδίου για το ήμο Ηρακλείου Κρήτης Μ. Χαλκιαδάκη 1, Α. έφνερ 2, Θ. Μεταξάς 3 1 Αρχιτέκτων Μηχανικός, Απόφοιτος Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Πολεοδομία - Χωροταξία,

Διαβάστε περισσότερα

Διπλωματική Εργασία ΤΜΗΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ - ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΖΑΜΠΑΚΛΗ

Διπλωματική Εργασία ΤΜΗΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ - ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΖΑΜΠΑΚΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Διπλωματική Εργασία ΤΜΗΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ - ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητής: Σαλούστρου Μαρία έσποινα, 2707 Ραπτάκη Στυλιανή, 3070. Επιβλέπων: Κουκάκης Γεώργιος

Εισηγητής: Σαλούστρου Μαρία έσποινα, 2707 Ραπτάκη Στυλιανή, 3070. Επιβλέπων: Κουκάκης Γεώργιος ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Νέες Τεχνικές Επιλογής Προσωπικού ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Εισηγητής: Σαλούστρου Μαρία έσποινα, 2707 Ραπτάκη Στυλιανή,

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Προσέγγισης Εθελοντών

Oδηγός Προσέγγισης Εθελοντών 1 Ο παρόν Οδηγός Προσέγγισης Εθελοντών αποτελεί προϊόν της Δράσης 14 του Υποέργου ΙΙ του Έργου ΑΛΚΗΣΤΙΣ, το οποίο υλοποιείται από το «Δίκτυο για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των γυναικών», στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

g Οδηγός Σταδιοδρομίας

g Οδηγός Σταδιοδρομίας g Οδηγός Σταδιοδρομίας g Πίνακας περιεχομένων Σχετικά με τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας 2 Με δυο λόγια 3 Τι είναι η ΔΑΣΤΑ 3 Το Γραφείο Διασύνδεσης 4 Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης 4 Η Μονάδα Καινοτομίας

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικό Εγχειρίδιο («Οδηγός Εφαρμογής») για τη λειτουργία και τη διαχείριση των «Κυψελών Επιχειρηματικότητας»

Αναλυτικό Εγχειρίδιο («Οδηγός Εφαρμογής») για τη λειτουργία και τη διαχείριση των «Κυψελών Επιχειρηματικότητας» Αναλυτικό Εγχειρίδιο («Οδηγός Εφαρμογής») για τη λειτουργία και τη διαχείριση των «Κυψελών Επιχειρηματικότητας» Επικαιροποιημένη Έκδοση μετά τη λήξη της Πιλοτικής Φάσης Επωνυμία: ENVIROMETRICS ΤΕΧΝΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

mydasta news Διασφαλίζουμε Ακούμε Στηρίζουμε

mydasta news Διασφαλίζουμε Ακούμε Στηρίζουμε mydasta news Μια έκδοση της Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ακούμε...και μελετάμε την υπάρχουσα κατάσταση, τις ανάγκες των φοιτητών και των αποφοίτων μας και την αγορά εργασίας.

Διαβάστε περισσότερα

Tα 5 βασικά Σημεία της σωστής Λειτουργίας της Ομάδας Μεγάλων Οδηγών

Tα 5 βασικά Σημεία της σωστής Λειτουργίας της Ομάδας Μεγάλων Οδηγών Tα 5 βασικά Σημεία της σωστής Λειτουργίας της Ομάδας Μεγάλων Οδηγών - 5 βασικά Σημεία της σωστής Λειτουργίας της Ομάδας των Μεγάλων Οδηγών -- Στόχος του κλάδου Μεγάλων Οδηγών είναι η διαπαιδαγώγηση του

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Μαριάνθη Καρατζά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΤΡΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ:Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

FRANCHISING «Η Παρουσία του στην Ελλάδα»

FRANCHISING «Η Παρουσία του στην Ελλάδα» ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ FRANCHISING «Η Παρουσία του στην Ελλάδα» ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΑΝΤΩΝΑΚΟΥΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Α.Μ. 7283 Επιβλέπων: Δρ. Π. ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΣ 2 ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Ευχαριστώ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ...5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...6

ΠΕΡΙΛΗΨΗ...5 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...6 ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΑΝΑΛΥΣΗ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ALUMIL - ΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ - MILLENNIUM BANK -IMAKO Φοιτήτριες

Διαβάστε περισσότερα

Στους γονείς μου που με στήριξαν Καθ όλη τη διάρκεια Των σπουδών μου. Ευχαριστώ, Τον κ. Πασχαλίδη Αθανάσιο Για την άψογη συνεργασία

Στους γονείς μου που με στήριξαν Καθ όλη τη διάρκεια Των σπουδών μου. Ευχαριστώ, Τον κ. Πασχαλίδη Αθανάσιο Για την άψογη συνεργασία Στους γονείς μου που με στήριξαν Καθ όλη τη διάρκεια Των σπουδών μου Ευχαριστώ, Τον κ. Πασχαλίδη Αθανάσιο Για την άψογη συνεργασία 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Ο ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα και Τουριστική Πολιτιστική Ανάπτυξη

Επιχειρηματικότητα και Τουριστική Πολιτιστική Ανάπτυξη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Επιχειρηματικότητα και Τουριστική Πολιτιστική Ανάπτυξη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Ειρήνη Σωπασή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΤΛΟΣ : ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Κ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΤΛΟΣ : ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Κ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Κ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΤΛΟΣ : ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Κ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΠΟ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ: ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΑΝΟΥΣ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΕΡΡΕΣ 2009

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμοί. 1. Βούρος Παναγιώτης ΠΝΑ

Χαιρετισμοί. 1. Βούρος Παναγιώτης ΠΝΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Κοινωνική οικονομία και επιχειρηματικότητα: Ένα μέσο επίλυσης της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014 Αίθουσα Επιμελητηρίου Κυκλάδων Χαιρετισμοί 1. Βούρος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ Σχολή διοίκησης και οικονομίας Τμήμα Λογιστικής ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Σπουδαστής: Καττή Αργυρώ Αριθμός Μητρώου: 13453 Καθηγήτρια : Λεκαράκου Κατερίνα Αθήνα 2014

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΕΜΙΡΗ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. i. Πρόλογος ii. Ευχαριστίες Εισαγωγή... σελ. 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. i. Πρόλογος ii. Ευχαριστίες Εισαγωγή... σελ. 8 ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????::????????????????????::?????????????????????????????????????????????? K..???????? Minoan Lines 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΠΑ 1.3.1: «ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΠΑ 1.3.1: «ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ 2012 ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΓΗΡΑΝΣΗΣ» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΠΑ 1.3.1: «ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δ Η Γ Ο Σ Ν Ε Ω Ν Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Μ Α Τ Ι Ω Ν

Ο Δ Η Γ Ο Σ Ν Ε Ω Ν Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Μ Α Τ Ι Ω Ν Τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας & Καινοτομίας ALBA Graduate Business School 2007 Ο Δ Η Γ Ο Σ Ν Ε Ω Ν Ε Π Ι Χ Ε Ι Ρ Η Μ Α Τ Ι Ω Ν 2 0 0 7 Συντάκτης του ΟΔΗΓΟY ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ 2007 είναι ο κ. Αριστοτέλης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΙΑΛΟΓΟΥ 2008

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΙΑΛΟΓΟΥ 2008 ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ ΙΑΛΟΓΟΥ 2008 Η παρούσα Εθνική Στρατηγική αποτελείται από έξι µέρη: Μέρος 1 Υπόβαθρο / Εθνικό πλαίσιο - Αρχές και έννοιες - Ιδιαιτερότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ. Θέμα πτυχιακής εργασίας:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ. Θέμα πτυχιακής εργασίας: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Θέμα πτυχιακής εργασίας: ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΕΙ Υποβληθείσα στην Καθηγήτρια

Διαβάστε περισσότερα

Οι καλύτερες ιδέες όλων των εποχών για έναρξη και επιβίωση επιχειρήσεων

Οι καλύτερες ιδέες όλων των εποχών για έναρξη και επιβίωση επιχειρήσεων Επιχειρηµατική Σκέψη 0 Οι καλύτερες ιδέες όλων των εποχών για έναρξη και επιβίωση επιχειρήσεων 1 Δημιουργική Βιβλιοθήκη Ατομική & επαγγελματική βελτίωση & σταδιοδρομία Είναι ένας καλός σύμβουλος η Δημιουργική

Διαβάστε περισσότερα