Στην Κύπρο τη Θαλασσοφίλητη..

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Στην Κύπρο τη Θαλασσοφίλητη.."

Transcript

1 Στην Κύπρο τη Θαλασσοφίλητη.. Οδηγός διακοπών Καλοκαίρι 2012

2

3 Εισαγωγή Βρισκόμαστε πλέον στην περίοδο των θερινών διακοπών, πλησιάζοντας την χρονική εκείνη στιγμή που πολλοί περιμένουμε για να ξεφύγουμε για λίγο από την ρουτίνα και τις σκοτούρες της καθημερινής ζωής. Κάποιοι οργάνωσαν ή βρίσκονται στη διαδικασία οργάνωσης διακοπών στο εξωτερικό, ενώ αρκετοί άλλοι θα επιλέξουν να παραμείνουν στη χώρα μας διαμένοντας σε Κυπριακά ξενοδοχεία, επιλογή για την οποία ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού τους συγχαίρει, αφού η πατρίδα μας έχει εδραιωθεί στη συνείδηση εκατομμυρίων τουριστών ως ποιοτικός και φιλόξενος προορισμός που προσφέρει ψηλής ποιότητας υπηρεσίες διαμονής, σε προσιτές τιμές. Μέσα στα πλαίσια της πολιτικής διάχυσης πληροφόρησης προς το καταναλωτικό κοινό ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ετοίμασε αυτό τον Οδηγό Καταναλωτή για τις Καλοκαιρινές διακοπές Μέσω του Οδηγού καταβάλλεται προσπάθεια πληρέστερης ενημέρωσης και πληροφόρησης του Κύπριου τουρίστα-καταναλωτή για δικαιώματα και υποχρεώσεις του, κατά την διάρκεια διακοπών στην Κύπρο. Αρκετά από τα δικαιώματα του καταναλωτή προκύπτουν από Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, με εφαρμογή σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαικής Ενωσης. Ο Κύπριος τουρίστας-καταναλωτής θα πρέπει να γνωρίζει ότι έχει δικαιώματα και τρόπους να τα ασκήσει και γι αυτό θα πρέπει πριν τις διακοπές να φροντίσει όπως ενημερωθεί σχετικά, ώστε να αποφύγει προβλήματα και προστριβές, ιδιαίτερα σε περίοδο που βασική μας επιδίωξη είναι η χαλάρωση και η ξεκούραση. Ο Κύπριος τουρίστας-καταναλωτής έχει παράλληλα υποχρέωση να γνωρίζει τα δικαιώματά του ώστε να μπορεί να τα διεκδικήσει και να προασπίσει τα συμφέροντά του, σε περίπτωση που αυτά θιγούν.

4 Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού συστήνει ανεπιφύλακτα όπως σε κάθε περίπτωση, πριν από την κράτηση ο καταναλωτής πραγματοποιήσει σχολαστική έρευνα αγοράς. Το κόστος διακοπών μπορεί να είναι ιδιαίτερα ψηλό και αξίζει να επενδύσουμε χρόνο για να διασφαλίσουμε την ποιότητα διακοπών που αναζητούμε, στην πιο προσιτή τιμή, προστατεύοντας έτσι τον εαυτό μας από ενδεχόμενη απογοήτευση, αλλά και το οικογενειακό μας βαλάντιο από πρόσθετα έξοδα. Ο Οδηγός χωρίζεται σε 3 ενότητες: Οδηγίες καταναλωτή για κράτηση και διαμονή σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ( ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ), πληροφορίες και καθοδήγηση κατά την επίσκεψη σε κέντρα αναψυχής ( ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ) και πληροφορίες που αφορούν τον περιβάλλοντα χώρο των παραλιών μας ( ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ). Διευκρινίζεται ότι ο όρος ξενοδοχείο όπως αυτός χρησιμοποιείται στον Οδηγό διαλαμβάνει όλα τα ξενοδοχειακά και τουριστικά καταλύματα. Ο Οδηγός δεν είναι εξαντλητικός, ούτε μπορεί να αναφερθεί σε όλες τις Νομοθετικές και άλλες πτυχές των ενοτήτων που καλύπτονται. Για πληρέστερη ενημέρωση το κοινό προτρέπεται όπως επικοινωνεί με τα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία Επιθεώρησης ή τα Κεντρικά Γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Καλό μας καλοκαίρι!

5 1. ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Πως κάνω κράτηση δωματίου; Η διαδικασία κράτησης δωματίου είναι απλή. Μπορεί να γίνει μέσω τηλεφώνου, μέσω ιστοσελίδας ή μέσω ταξιδιωτικού γραφείου. Όταν η κράτηση γίνεται τηλεφωνικώς, ή μέσω ιστοσελίδας καλό θα ήταν να ζητάτε γραπτή ή ηλεκτρονική επιβεβαίωση από μέρους του ξενοδοχείου με λεπτομέρειες της κράτησης, η οποία να παρουσιάζεται κατά την άφιξη σας στο ξενοδοχείο. Πως μπορώ να γνωρίζω αν το κατάλυμα στο οποίο επιθυμώ να κάνω κράτηση έχει τύχει κατάταξης από τον ΚΟΤ; Όλα τα Ξενοδοχεία και Τουριστικά Καταλύματα που έχουν τύχει κατάταξης από τον Οργανισμό βρίσκονται καταχωρημένα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στη διεύθυνση: Τα καταλύματα έχουν ανεγερθεί και λειτουργούν σύμφωνα με την περί Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων Νομοθεσία και οι επιχειρήσεις υπόκεινται σε υποχρεώσεις που εκπίπτουν από την Νομοθεσία αυτή. Mπορεί το ξενοδοχείο να ζητήσει από τον πελάτη ελάχιστη διάρκεια παραμονής; ΟΧΙ, αυτό είναι αντίθετο με τις πρόνοιες της υφιστάμενης Νομοθεσίας. Εάν σας ζητηθεί κάτι τέτοιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον ΚΟΤ, ο οποίος με βάση την μαρτυρία σας μπορεί να προχωρήσει στη λήψη δικαστικών μέτρων εναντίον της επιχείρησης. Mπορεί το ξενοδοχείο να απαιτήσει προκαταβολή από τον πελάτη; ΝΑΙ. Το ξενοδοχείο μπορεί να ζητήσει προκαταβολή με ποσού ίσου με τρεις (3)

6 διανυκτερεύσεις για την καλοκαιρινή περίοδο και μία (1) διανυκτέρευση για την χειμερινή περίοδο. Τι γίνετaι σε περίπτωση κράτησης για την οποία έχω πληρώσει προκαταβολή, αλλά λόγω κάποιων έκτακτων περιστάσεων θα πρέπει να ακυρώσω; Δικαιούμαι να πάρω πίσω το ποσό της προκαταβολής; Ο πελάτης δικαιούται το ποσό της προκαταβολής νοούμενου ότι η ακύρωση γίνει τουλάχιστο επτά (7) μέρες πριν από την ημερομηνία άφιξης. Σε αντίθετη περίπτωση ο πελάτης οφείλει να αποζημιώσει τον ξενοδόχο με ποσό ίσο με τρεις (3) διανυκτερεύσεις για την καλοκαιρινή περίοδο και μία (1) διανυκτέρευση για την χειμερινή περίοδο. Τι γίνεται σε περίπτωση που χρειαστεί να διακόψω την διαμονή μου και να φύγω από το ξενοδοχείο; Δικαιούμαι την επιστροφή κάποιου χρηματικού ποσού; Ο πελάτης οφείλει να διατηρήσει το δωμάτιο μέχρι το τέλος του συμφωνηθέντος χρόνου. Σε αντίθετη περίπτωση είναι υποχρεωμένος να καταβάλει στο ξενοδόχο αποζημίωση ίση προς το μισό του συνολικού μισθώματος για τις υπόλοιπες μέρες, στις τιμές απλής διαμονής. Τι γίνεται σε περίπτωση που το ξενοδοχείο δεν μπορεί να τηρήσει την συμφωνία λόγω υπερκράτησης (overbooking); Σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν μπορεί να τηρήσει την κράτηση θα πρέπει να ειδοποιήσει τον πελάτη τουλάχιστο δεκαπέντε (15) μέρες πριν από την ημερομηνία άφιξης. Σε αντίθετη περίπτωση η επιχείρηση υποχρεούται όπως εξασφαλίσει πριν από την άφιξη αποδεκτή από τον πελάτη εναλλακτική διαμονή.

7 Τι γίνεται αν κατά την άφιξη μου στο κατάλυμα διαπιστώσω ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο; Ποια είναι τα δικαιώματα μου αυτή την περίπτωση; Σ αυτή την περίπτωση θα θεωρηθεί ότι η επιχείρηση έχει εκπληρώσει την υποχρέωση της μόνο όταν έχει εξασφαλίσει πριν από την άφιξη του πελάτη αριθμό ομοίων δωματίων σε καταλύματα ίσης κατηγορίας, με τις ίδιες ανέσεις στην ίδια περιοχή. Αν η τιμή του καταλύματος είναι υψηλότερη, η διαφορά θα καλυφθεί από τον ξενοδόχο. Σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν μπορέσει να ικανοποιήσει τον πελάτη θα πρέπει να τον αποζημιώσει με την καταβολή του συνολικού μισθώματος απλής παραμονής για την γινόμενη κράτηση, για τρεις (3) μέρες κατ ανώτατο όριο. Μπορεί το κατάλυμα να αρνηθεί την διαμονή σε παιδιά; Όπως και στο εξωτερικό, έτσι και στην Κύπρο υπάρχουν επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στην παροχή υπηρεσιών μόνο σε ενήλικες (adults only hotels). Η πρακτική αυτή είναι ενάντια στην Περί Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων Νομοθεσία καθώς επίσης και ενάντια της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του παιδιού. Σε περίπτωση που η επιχείρηση αρνηθεί την διαμονή σε παιδιά μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. Είναι όλες οι ιστοσελίδες μέσω των οποίων μπορώ να κρατήσω δωμάτιο ξενοδοχείου ασφαλείς; Πριν προχωρήσουμε σε κράτηση θα πρέπει να μελετήσουμε προσεκτικά το περιεχόμενο των διαθέσιμων ιστοσελίδων. Συστήνεται όπως αποφεύγεται η χρήση ιστοσελίδων που δεν γνωρίζουμε καλά και όπως διαβάζουμε τις πληροφορίες και τους δεσμευτικούς όρους και

8 προϋποθέσεις που αφορούν την αποδοχή μιας συμφωνίας κράτησης. Συστήνεται επίσης όπως χρησιμοποιούνται δημοφιλείς ιστοσελίδες ψηλής επισκεψιμότητας ή και δοκιμασμένες ιστοσελίδες που έχουν χρησιμοποιηθεί από γνωστά μας άτομα. Σε περίπτωση που κατά την κράτηση μου ζητηθεί πιστωτική κάρτα μπορεί το ξενοδοχείο να απαιτήσει προπληρωμή ολόκληρου του ποσού που αντιστοιχεί στο κόστος διαμονής μου; ΟΧΙ. Σε αυτή την περίπτωση ο ξενοδόχος μπορεί μόνο να ζητήσει προκαταβολή ποσού ίσου με τρεις (3) διανυκτερεύσεις για την καλοκαιρινή περίοδο και μία διανυκτέρευση για τη χειμερινή περίοδο. Τι γίνεται στην περίπτωση που το ξενοδοχείο αδυνατεί να παραχωρήσει στον πελάτη το είδος του δωματίου που του υποσχέθηκε; (mountain view δωμάτιο αντί sea view, κανονικό δωμάτιο αντί δωμάτιο με διευκολύνσεις για ανάπηρους κ.α). Σε αυτή την περίπτωση ο πελάτης έχει το δικαίωμα να μην διαμείνει στο δωμάτιο και σε περίπτωση που κατέβαλε προκαταβολή να αποζημιωθεί πλήρως. Σε περίπτωση που αποφασίσει να διαμείνει έχει το δικαίωμα να ζητήσει την διαφορά στην τιμή την οποία κατέβαλε για καλύτερο δωμάτιο. Μπορεί ένα ξενοδοχείο να αρνηθεί σε πελάτη να εισέλθει στο ξενοδοχείο; ΟΧΙ. Σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία το ξενοδοχείο μπορεί να αρνηθεί την εκμίσθωση δωματίου σε πελάτη μόνο εφόσον ο πελάτης πάσχει από μολυσματική ή μεταδοτική ασθένεια, παραφροσύνη, είναι σε κατάσταση μέθης ή είναι αποκρουστικά ρυπαρός.

9 Τι γίνεται σε περίπτωση διαμονής με ημιδιατροφή ή πλήρη διατροφή, που δεν πάρω οποιοδήποτε γεύμα; Κατά την κράτηση θα πρέπει να δηλώνονται οι όροι διαμονής όπως Απλή Διαμονή - Accommodation Οnly (AO), Διαμονή με Πρόγευμα Bed and Breakfast (BB), Διαμονή με Ημιδιατροφή -Half Board (HB), Διαμονή με Πλήρη Διατροφή Full Board (FB). Σε περίπτωση που δεν ληφθεί οποιοδήποτε γεύμα ή πρόγευμα ο πελάτης δεν δικαιούται οποιαδήποτε έκπτωση/ επιστροφή χρημάτων. Ποια ξενοδοχεία μπορούν κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο να απαιτούν όπως η εκμίσθωση δωματίου περιλαμβάνει τουλάχιστον υποχρεωτική ημιδιατροφή; Τα ξενοδοχεία των ορεινών θέρετρων μπορούν κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο να απαιτούν όπως η εκμίσθωση δωματίου περιλαμβάνει τουλάχιστον υποχρεωτική ημιδιατροφή. Η παροχή κλιματισμού (ψύξης) είναι υποχρεωτική στα ξενοδοχεία των ορεινών θέρετρων; ΟΧΙ. Στα ξενοδοχεία 3*,4* και 5* και στα τουριστικά καταλύματα Α Τάξης που λειτουργούν στις ορεινές περιοχές, η παροχή κλιματισμού δεν είναι υποχρεωτική και σε περίπτωση προσφοράς, η επιβάρυνση περιλαμβάνεται στην τιμή δωματίου/διαμερίσματος. Σε ξενοδοχεία άνευ αστέρων, 1* και 2* και σε Τουριστικά Καταλύματα Β και Γ Τάξης η παροχή κλιματισμού δεν είναι υποχρεωτική. Εφόσον ζητηθεί από τον πελάτη, ο ξενοδόχος μπορεί να χρεώνει προκαθορισμένο ποσό την ημέρα ανά συσκευή. Διευκρινίζεται ότι ορεινά θέρετρα θεωρούνται περιοχές οι οποίες βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων.

10 Μπορεί το ξενοδοχείο να χρεώνει τιμή για υπηρεσία δωματίου (Room Service) ; NΑΙ. Το ξενοδοχείο μπορεί να χρεώνει προκαθορισμένο ποσό για κάθε παραγγελία (ΟΧΙ κατά άτομο), σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχειακών καταλυμάτων το οποίο δηλώνεται στον ΚΟΤ. Ποιες είναι οι ώρες check in (ώρα άφιξης) και check οut (ώρα αναχώρησης); Οι καθορισμένες ώρες για άφιξη και αναχώρηση είναι 14:00 και 12:00 αντίστοιχα. Εάν επιθυμείτε να κάνετε νωρίτερα check in ή να κάνετε αργότερα check out μπορείτε να αποταθείτε στο ξενοδοχείο. Μπορεί μια ξενοδοχειακή επιχείρηση η οποία διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες κοντά στην παραλία και εντός του γηπέδου του ξενοδοχείου να απαιτεί χρέωση για τη χρήση τους από πελάτες του ξενοδοχείου; ΟΧΙ. Ο πελάτης που διαμένει στο ξενοδοχείο δικαιούται παράλληλα με την χρήση του δωματίου να κάνει χρήση και των κοινόχρηστων χώρων του ξενοδοχείου, χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση. Επιπρόσθετη επιβάρυνση ενδεχομένως να υπάρχει για την χρήση σάουνας, τζακούζι και άλλων διευκολύνσεων. Σε περίπτωση που υπάρχουν ξαπλώστες μπροστά από το ξενοδοχείο αλλά εκτός του γηπέδου του ξενοδοχείου στη ζώνη προστασίας της παραλίας τότε μπορεί να υπάρχει ανάλογη χρέωση. Πως μπορώ να γνωρίζω κατά πόσο είμαι θύμα υπερχρέωσης; Αποτελεί υποχρέωση του ξενοδοχείου να αναρτά σε περίοπτο χώρο στον χώρο υποδοχής και στα υπνοδωμάτια κατάλογο με τις ελάχιστες και τις μέγιστες εγκεκριμένες τιμές χρέωσης. Απαγορεύεται οποιαδήποτε χρέωση πέραν από την εγκεκριμένη τιμή.

11 Μπορεί ο πελάτης να αρνηθεί να δώσει τα στοιχεία του κατά την άφιξη του στο ξενοδοχείο; ΟΧΙ. Η επιχείρηση υποχρεούται όπως μη δέχεται στο ξενοδοχείο πελάτες οποίοι αρνούνται να συμπληρώσουν τα συγκεκριμένα στοιχεία που απαιτούνται στα δελτία αφίξεων. Δικαιούται ο πελάτης να μεταφέρει στο ξενοδοχείο το κατοικίδιο του ζώο; Ο πελάτης δικαιούται να μεταφέρει εντός του ξενοδοχείου το κατοικίδιο του, αφού προηγουμένως εξασφαλίσει την απαραίτητη άδεια από την επιχείρηση. Στα ξενοδοχεία που διαθέτουν κολυμβητική δεξαμενή (πισίνα) είναι απαραίτητο να υπάρχουν ναυαγοσώστες; ΝΑΙ. Ξενοδοχεία που διαθέτουν κολυμβητική δεξαμενή απαραίτητα πρέπει να εργοδοτούν ναυαγοσώστη ή κατάλληλα εκπαιδευμένο άτομο επιτήρησης για την ασφάλεια των λουομένων. Πόσο τακτικά πρέπει να γίνεται η αντικατάσταση σεντονιών και πετσετών στα καταλύματα; Κατ ελάχιστον για ξενοδοχεία 5* η αντικατάσταση θα πρέπει να γίνεται καθημερινά, για ξενοδοχεία 4* και 3* και Οργανωμένα Διαμερίσματα και Τουριστικά Χωριά Πολυτελείας και Α Τάξης κάθε δύο (2) μέρες, για ξενοδοχεία 1* και 2* και Οργανωμένα Διαμερίσματα και Τουριστικά Χωριά Β τάξης κάθε τρεις (3) μέρες.

12 Πως μπορώ να γνωρίζω αν μια επιχείρηση διαθέτει διευκολύνσεις για άτομα με αναπηρίες; Στην ιστοσελίδα του Οργανισμού υπάρχουν καταχωρημένες όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που είναι προσβάσιμες για άτομα με αναπηρίες. (ΑμεΑ)

13 2. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ Όλα τα κέντρα αναψυχής ελέγχονται από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού; Όλα τα κέντρα αναψυχής έχουν υποχρέωση εξασφάλισης άδειας λειτουργίας να έχουν άδεια λειτουργίας και ελέγχονται από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. Εξαιρούνται της υποχρέωσης αυτής τα καφενεία, τα καταστήματα take away, τα κυλικεία και οι καντίνες. Σε κάποια κέντρα αναψυχής δεν διατίθεται τιμοκατάλογος, είναι αυτό αποδεκτό; ΟΧΙ. Όλα τα κέντρα αναψυχής ανεξαρτήτως κατηγορίας οφείλουν να διατηρούν εγκεκριμένο από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού τιμοκατάλογο. Ο τιμοκατάλογος πρέπει να αναρτάται σε περίοπτη θέση παρά την είσοδο του κέντρου, ώστε ο πιθανός πελάτης να μπορεί να δει τον τιμοκατάλογο πριν από την είσοδο του στο κέντρο. Επιπρόσθετα ο επιχειρηματίας του κέντρου οφείλει να διατηρεί ικανοποιητικό αριθμό τιμοκαταλόγων για τους εντός του κέντρου πελάτες του. Σε κάποια κέντρα αναψυχής δεν υπάρχει διαθέσιμος τιμοκατάλογος στην ελληνική γλώσσα. Είναι αυτό αποδεκτό; ΟΧΙ. Αποτελεί υποχρέωση του επιχειρηματία κέντρου αναψυχής η διάθεση τιμοκαταλόγου στην ελληνική και σε μια από τις επικρατέστερες ξένες γλώσσες. Στους τιμοκατάλογους πρέπει να περιλαμβάνονται όλα τα προς διάθεση είδη; Στους τιμοκατάλογους πρέπει να περιλαμβάνονται απαραίτητα όλα τα είδη τα οποία διατίθενται στο κέντρο αναψυχής (φαγητά, ποτά, καφέδες κ.λ.π). Επιπρόσθετα, στον τιμοκατάλογο πρέπει εκτός από τις τιμές να αναγράφονται και ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά των προσφερόμενων

14 προϊόντων, όπως π.χ νωπά ή κατεψυγμένα ψαρικά εισαγωγής ή εντόπια είδη κ.λπ. Τι γίνεται στην περίπτωση που ο επιχειρηματίας του κέντρου αρνηθεί να μου προσκομίσει απόδειξη; Αυτό είναι παράνομο. Όπως ισχύει και για όλες μας τις αγορές, ο επιχειρηματίας του κέντρου αναψυχής οφείλει να εκδίδει στους πελάτες αναλυτικές αποδείξεις με τα είδη που έχουν καταναλωθεί και την τιμή ανά είδος. Θα πρέπει να ελέγχουμε ότι οι τιμές που αναγράφονται στην απόδειξη ανταποκρίνονται στις αντίστοιχες τιμές που αναγράφονται στον τιμοκατάλογο. Μπορεί ο επιχειρηματίας του κέντρου να χρεώνει κουβέρ; ΝΑΙ. Σε περιπτώσεις που στο κέντρο υπάρχει ειδικό πρόγραμμα, μουσικής ή άλλο πρόγραμμα ψυχαγωγίας μπορεί να ζητηθεί από τον πελάτη η καταβολή κουβέρ. Δεν επιτρέπεται η οποιαδήποτε επιπρόσθετη επιβάρυνση απλά και μόνο επειδή τυγχάνει να είναι αργία (π.χ δεκαπενταύγουστο). Μπορεί ένα ανήλικο άτομο να επισκεφθεί νυκτερινό κέντρο αναψυχής (δηλαδή δισκοθήκη, καμπαρέ, μουσικοχορευτικό κέντρο) χωρίς τους γονείς του; ΟΧΙ. Η είσοδος σε νυκτερινό κέντρο ατόμου κάτω των δεκαεπτά (17) ετών απαγορεύεται, εκτός και αν αυτό συνοδεύεται από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Περι Οινοπνευματωδών Ποτών Νόμο απαγορεύεται η διάθεση και η πώληση οινοπνευματωδών ποτών σε άτομα κάτω των δεκαεπτά (17) ετών σε κέντρο αναψυχής οποιασδήποτε κατηγορίας.

15 Κάτω από ποιες προϋποθέσεις επιτρέπεται το κάπνισμα στα κέντρα αναψυχής; Σύμφωνα με την Περί Προστασίας της Υγείας ( Έλεγχος του Καπνίσματος) Νομοθεσία απαγορεύεται το κάπνισμα σε οποιοδήποτε κλειστό χώρο. Αρμοδιότητα για την εφαρμογή του Νόμου έχουν οι Τοπικές Υγειονομικές Υπηρεσίες και η Αστυνομία μπορεί αυτεπάγγελτα να κληθεί από παραπονούμενους πελάτες για να επιληφθεί παραβάσεων του σχετικού Νόμου. Μπορεί ο ΚΟΤ να επέμβει στον καθορισμό τιμών βασικών ειδών στα κέντρα αναψυχής; ΟΧΙ. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού δεν μπορεί να επεμβαίνει ούτε και να καθορίζει μέγιστες τιμές χρέωσης ειδών. Ωστόσο, για καλύτερη πληροφόρηση του κοινού ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού καταρτίζει σχετικό Κατάλογο με τιμές χρέωσης ειδών ευρείας κατανάλωσης, σε παραλιακές επιχειρήσεις και καφετέριες των πόλεων.

16

17 . ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ Πως μπορώ να γνωρίζω αν στην συγκεκριμένη παραλία υπάρχουν ναυαγοσώστες; Οι κοκκινοκίτρινες σημαίες σε μια παραλία αποτελούν ένδειξη ότι υπάρχουν ναυαγοσώστες σε υπηρεσία. Ενώ βρισκόμουν σε μια παραλία υψώθηκε κόκκινη σημαία. Τι σημαίνει αυτό; Η κόκκινη σημαία σημαίνει ένδειξη κινδύνου. Πάντοτε βγαίνουμε έξω από τη θάλασσα όταν υψωθεί κόκκινη σημαία. Τι σημαίνει η ανάρτηση κίτρινης σημαίας σε μια παραλία; Η κίτρινη σημαία προειδοποιεί ότι οι συνθήκες στη θάλασσα μπορεί να είναι επικίνδυνες και θα πρέπει να κολυμπούμε με προσοχή. Τι σημαίνει η ανάρτηση γαλάζιας σημαίας (blue tag) στην παραλία; Σημαίνει ότι η συγκεκριμένη παραλία έχει βραβευτεί από το οικολογικό πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία». Η Γαλάζια Σημαία προϋποθέτει καθαρά νερά κολύμβησης, ελέγχεται τακτικά, διαθέτει κατάλληλο πρόγραμμα απορριμμάτων, καθαρές τουαλέτες, ναυαγοσωστικό εξοπλισμό και πρώτες βοήθειες, παρέχει πληροφορίες για προστατευμένες και ευαίσθητες γειτονικές περιοχές αναφορικά με το ενδεχόμενο ρύπανσης.

18 Υπάρχει μέγιστη τιμή χρέωσης για ενοικίαση ξαπλώστρων και ομπρελών; ΝΑΙ, η μέγιστη τιμή χρέωσης είναι: 2,50 ανά ξαπλώστρα και 2,50 ανά ομπρέλα. Οποιαδήποτε ψηλότερη τιμή χρέωσης είναι παράνομη.

19 Σύνοψη Η διασφάλιση ξέγνοιαστων και ανέμελων καλοκαιρινών διακοπών εξαρτάται και από γνώση και αξιοποίηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων μας ως καταναλωτές, δείγμα των οποίων παραθέτει ο Οδηγός αυτός. Παράλληλα με τον Οδηγό, οι Κύπριοι τουρίστες καταναλωτές προτρέπονται όπως αξιοποιούν και άλλα βοηθήματα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού (ΚΟΤ) όπως τον Οδηγό ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων και τον συγκριτικό Πίνακα τιμών παραλιακών κέντρων αναψυχής για είδη ευρείας κατανάλωσης (π.χ εγχώριο εμφιαλωμένο νερό, καφέ, αναψυκτικό, εγχώρια μπύρα), στην επαγγελματική ιστοσελίδα του ΚΟΤ Συστήνεται παράλληλα η αξιοποίηση του παρατηρητήριου τιμών παραλιακών περιοχών του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες και ενημερωτικό υλικό που αναρτούνται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΚΟΤ: Σε περίπτωση παραπόνων που αφορούν υπηρεσίες ξενοδοχείων ή και κέντρων αναψυχής οι καταναλωτές προτρέπονται όπως επικοινωνούν με την γραμμή παραπόνων του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, στον αριθμό τηλεφώνου (Δευτέρα- Παρασκευή 08:00 14:00).

20

Πως μπορώ να γνωρίζω αν το κατάλυμα στο οποίο επιθυμώ να κάνω κράτηση έχει τύχει κατάταξης από τον ΚΟΤ;

Πως μπορώ να γνωρίζω αν το κατάλυμα στο οποίο επιθυμώ να κάνω κράτηση έχει τύχει κατάταξης από τον ΚΟΤ; Εισαγωγή Βρισκόμαστε πλέον στην περίοδο των θερινών διακοπών, πλησιάζοντας την χρονική εκείνη στιγμή που πολλοί περιμένουμε για να ξεφύγουμε για λίγο από την ρουτίνα και τις σκοτούρες της καθημερινής ζωής.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ. Ες γην εναλίαν Κύπρον

ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ. Ες γην εναλίαν Κύπρον ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΚΟΠΩΝ Ες γην εναλίαν Κύπρον Εισαγωγή Βρισκόμαστε για τα καλά στην περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών και τη χρονική στιγμή που πολλοί περιμένουμε, για να ξεφύγουμε προσωρινά από τη ρουτίνα και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 1465 ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 1465 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ 1465 ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ 2010 ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Α. Γενικές Πληροφορίες 1. Η δημιουργία, η λειτουργία και η εποπτεία των Ξενοδοχείων και Τουριστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ/ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ/ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ/ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ Α. Γενικές Πληροφορίες 1. Η δημιουργία, η λειτουργία και η εποπτεία των Κέντρων Αναψυχής ρυθμίζονται με

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη των πιο κάτω σχεδίων επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη των πιο κάτω σχεδίων επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη των πιο κάτω σχεδίων επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για: (α) ανακαίνιση υφιστάμενων εγκεκριμένων κοινόχρηστων και βοηθητικών

Διαβάστε περισσότερα

Γροθιά στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια

Γροθιά στην ακρίβεια και την αισχροκέρδεια ΤΕΥΧΟΣ 31 Η ΓΝΗΣΙΑ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ www.consumersunion.org.cy ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΟ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΟΙ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ... Τα μέλη της ΠΕΚΠΟΙΖΩ ξεπέρασαν τα 1000 Η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και

Διαβάστε περισσότερα

1. Χρεώσεις Δωματίου. 1. Εξασφάλιση Κρατήσεων

1. Χρεώσεις Δωματίου. 1. Εξασφάλιση Κρατήσεων 1. Χρεώσεις Δωματίου Η χρέωση των studios αφορά τη φιλοξενία 2 ατόμων. Για την προσθήκη επιπλέον ατόμου πέραν των 2, γίνεται 20% προσαύξηση στην τιμή του studio αν είναι ενήλικας και 10% αν είναι παιδί

Διαβάστε περισσότερα

Θάλασσα και Παραλία Συχνά Ερωτήματα (FAQ)

Θάλασσα και Παραλία Συχνά Ερωτήματα (FAQ) ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Θάλασσα και Παραλία Συχνά Ερωτήματα (FAQ) ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Ποιος είναι ο διαχειριστής της παραλίας? Σύμφωνα με τον Περί Προστασίας της Παραλίας Νόμο, αρμόδιος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΛ. ΤΕΤΥΚ: 23 831440 ΦΑΞ: 23 831747

ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΛ. ΤΕΤΥΚ: 23 831440 ΦΑΞ: 23 831747 ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΛ. ΤΕΤΥΚ: 3 83440 ΦΑΞ: 3 83747 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Το ιοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΤΥΚ σας υπενθυμίζει ότι μπορείτε να συνεχίσετε να αποστέλλετε τις αιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΡ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ: 2/2016 ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Η/ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 ΠΡΟΣ : ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Ταχ. Κώδικας : Αθήνα

Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 ΠΡΟΣ : ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Ταχ. Κώδικας : Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Β ΤΕΛΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Α ΦΠΑ Αθήνα, 29 /3/2018 ΠΟΛ.1064 Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 ΠΡΟΣ : ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

1. ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΥΨΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΜΕ ΦΟΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

1. ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΥΨΟΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΜΕ ΦΟΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29 Μαρτίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, εξέδωσε εγκύκλιο για το φόρο διαμονής, ο οποίος επιβάλλεται από 1.1.2018 σε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη των πιο κάτω σχεδίων επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη των πιο κάτω σχεδίων επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη των πιο κάτω σχεδίων επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για: (α) ανακαίνιση υφιστάμενων εγκεκριμένων κοινόχρηστων και βοηθητικών

Διαβάστε περισσότερα

Κατά την διάρκεια ενός έτους, περίπου πόσα ταξίδια αναψυχής πραγματοποιείτε στην Ελλάδα, που απαιτούν μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο ή κατάλυμα; 2001

Κατά την διάρκεια ενός έτους, περίπου πόσα ταξίδια αναψυχής πραγματοποιείτε στην Ελλάδα, που απαιτούν μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο ή κατάλυμα; 2001 Κατά την διάρκεια ενός έτους, περίπου πόσα ταξίδια αναψυχής πραγματοποιείτε στην Ελλάδα, που απαιτούν μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο ή κατάλυμα; 2001 1 φορά το χρόνο 32,8 2 φορές το χρόνο 22,0 3 φορές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» Γ ΗΛΙΚΙΑΣ Ε.Ο.Τ. (5 διανυκτερεύσεων) A ΦΑΣΗ 2013-2014

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» Γ ΗΛΙΚΙΑΣ Ε.Ο.Τ. (5 διανυκτερεύσεων) A ΦΑΣΗ 2013-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Μελετών & Επενδύσεων ΤΜΗΜΑ :Νέων Μορφών Τουρισμού Π.Δ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Ι ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ-Α ΚΟΝΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΑΠΤΟΡΕΣ Αν χρειάζεστε μετατροπείς, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την υποδοχή. (εσωτ. 9).

ΑΝΤΑΠΤΟΡΕΣ Αν χρειάζεστε μετατροπείς, παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με την υποδοχή. (εσωτ. 9). Αγαπητοί πελάτες! Ευχαριστούμε πολύ που επιλέξατε το Ξενοδοχείο Kosmitis για τις διακοπές σας. Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι εγκαταστάσεις και οι παροχές του ξενοδοχείου μας προορίζονται αποκλειστικά

Διαβάστε περισσότερα

- 2. ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

- 2. ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τους παρακάτω Γενικούς Όρους Συμμετοχής βάσει του Π. Δ. 339/1996 και σύμφωνους με την οδηγία 90/314/ΕΟΚ. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΡΕΥΝΑ ΒΑΘΜΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ »

«ΕΡΕΥΝΑ ΒΑΘΜΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ » ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «ΕΡΕΥΝΑ ΒΑΘΜΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ 01-013» Οκτώβριος Δεκέμβριος 013 Ιανουάριος, 014 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η παρούσα έκθεση υποβάλλεται στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» Γ ΗΛΙΚΙΑΣ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» Γ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 30-4-2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 507197 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Μελετών και Επενδύσεων ΤΜΗΜΑ : Ανάπτυξης Νέων

Διαβάστε περισσότερα

Παραχώρηση διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Παραχώρηση διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ κατά την καλοκαιρινή περίοδο Ανακοίνωση 29 Ιουνίου 2016 Παραχώρηση διαμερισμάτων ΕΔΙΠΠΑΚ κατά την καλοκαιρινή περίοδο Αγαπητά μέλη, Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις τροποποιήσεις στους κανονισμούς παραχώρησης των διαμερισμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ: 1/2012

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ: 1/2012 Σχέδιο επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για τη δημιουργία, αναβάθμιση ή/ και συμπλήρωση ειδικευμένου εξοπλισμού και υποδομής για τη φιλοξενία ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ) σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΙΝΑΚΑΣ V ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Κ.Ο.Τ.)

«ΠΙΝΑΚΑΣ V ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Κ.Ο.Τ.) «ΠΙΝΑΚΑΣ V ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Κ.Ο.Τ.) Τα αδικήματα, κατά παράβαση των άρθρων ή κανονισμών που παρατίθενται στην τέταρτη στήλη, των Νόμων ή Κανονισμών που αναγράφονται

Διαβάστε περισσότερα

Le Blanc Suite. Συµφωνητικό Ενοικιάσης

Le Blanc Suite. Συµφωνητικό Ενοικιάσης Le Blanc Suite Συµφωνητικό Ενοικιάσης Με την υπογραφή του παρόντος συµφωνητικού, βεβαιώνεται ότι έχετε λάβει πλήρη γνώση και αποδέχεστε τους όρους φιλοξενίας της συγκεκριµένης οικίας, όπως αυτοί αναγράφονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» Γ ΗΛΙΚΙΑΣ 2012-2013

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» Γ ΗΛΙΚΙΑΣ 2012-2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Μελετών & Επενδύσεων ΤΜΗΜΑ :Νέων Μορφών Τουρισμού ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Π. Γκόλφη ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΓΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΓΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΑJI. 205/93 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΓΓΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 2815 της 11ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1993 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 205 Οι περί Ξενοδοχείων και Τουριστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΛΑΤΡΩΝ (ΠΟΕΔ) ΠΑΦΟΥ (ΟΕΛΜΕΚ) Θέμα : Λειτουργία Εξοχικών Κατοικιών ΠΟΕΔ κατά τη θερινή περίοδο

ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΛΑΤΡΩΝ (ΠΟΕΔ) ΠΑΦΟΥ (ΟΕΛΜΕΚ) Θέμα : Λειτουργία Εξοχικών Κατοικιών ΠΟΕΔ κατά τη θερινή περίοδο ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Λεωφ. Μακαρίου Γ 18, 1065 Λευκωσία Κύπρος, Τηλ. : 22817585 Φαξ : 22817599, E-mail : poed@cytanet.com.cy ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΛΑΤΡΩΝ (ΠΟΕΔ) ΠΑΦΟΥ (ΟΕΛΜΕΚ) Προς όλα τα

Διαβάστε περισσότερα

Στο παρελθόν συμμετείχαν στο τουρνουά ομάδες από Αγγλία, Φιλανδία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρωσσία και Ελλάδα κυρίως.

Στο παρελθόν συμμετείχαν στο τουρνουά ομάδες από Αγγλία, Φιλανδία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρωσσία και Ελλάδα κυρίως. Η Soccerworldcyprus διοργανώνει το καθιερωμένο Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου Αγίας Νάπας με την επωνυμία Ayia Napa Youth Soccer Festival από τις 6 μέχρι και τις 11 Απριλίου του 2012. Η όλη διοργάνωση πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1

Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1 Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1 Ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1177/2010 για τα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχείο Euro Park

Ξενοδοχείο Euro Park Ξενοδοχείο Euro Park Αστρίς Παραλία 64002 Θάσος Τηλ. 2593051171 Φαξ. 2593055040 Email. info@europark.gr www.europark.gr Κατάλογος Υπηρεσιών του Ξενοδοχείου Αγαπητοί µας επισκέπτες, Σας καλωσορίζουµε θερµά

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Χορηγιών επενδύσεων εμπλουτισμού και εκσυγχρονισμού του τουριστικού προϊόντος για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου

Σχέδιο Χορηγιών επενδύσεων εμπλουτισμού και εκσυγχρονισμού του τουριστικού προϊόντος για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου Σχέδιο Χορηγιών επενδύσεων εμπλουτισμού και εκσυγχρονισμού του τουριστικού προϊόντος για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου Το Σχέδιο και οι Ενημερωτικές Ημερίδες συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

1. Χαρακτηριστικά Προγράμματος LOYALTY. 2.Εγγραφή και χαρακτηριστικά κάρτας FILOS Loyalty

1. Χαρακτηριστικά Προγράμματος LOYALTY. 2.Εγγραφή και χαρακτηριστικά κάρτας FILOS Loyalty GIANNOULIS HOTELS AND RESORTS LOYALTY CLUB ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ 1. Χαρακτηριστικά Προγράμματος LOYALTY Το πρόγραμμα GIANNOULIS LOYALTY προσφέρεται και διοικείται από την GIANNOULIS HOTELS & RESORTS, για τους πελάτες

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 793 Ν. 42(Ι)/93 Αρ. 2815,11.8.93

Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 793 Ν. 42(Ι)/93 Αρ. 2815,11.8.93 Ε.Ε.Παρ.Ι(Ι) 793 Ν. 42(Ι)/93 Αρ. 2815,11.8.93 Ο περί Ξενοδοχείων και Τουριστικών Καταλυμάτων (Τροποποιητικός) Νόμος του 1993 εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

5. Για την ίδρυση Ξ.Ν. απαιτείται η έγκριση σχετικής αρχιτεκτονικής μελέτης σύμφωνη με τις τεχνικές προδιαγραφές του ΕΟΤ (ΦΕΚ 557/Β/87).

5. Για την ίδρυση Ξ.Ν. απαιτείται η έγκριση σχετικής αρχιτεκτονικής μελέτης σύμφωνη με τις τεχνικές προδιαγραφές του ΕΟΤ (ΦΕΚ 557/Β/87). ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 522808/1995 ΦΕΚ: Β 331 19950503 Τίτλος: Διαδικασίες έκδοσης - χορήγησης ειδικού σήματος λειτουργίας στους Ξενώνες Νεότητας. Προοίμιο Έχοντας υπόψη: α) Το Ν. 1624/51 περί τροποποιήσεως

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΕΚ. ΘΕΜΑ : Διαθεσιμότητα διαδικτύου στα ξενοδοχεία της Κύπρου. ΗΜΕΡ. : 15 Μαρτίου 2017

ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΕΚ. ΘΕΜΑ : Διαθεσιμότητα διαδικτύου στα ξενοδοχεία της Κύπρου. ΗΜΕΡ. : 15 Μαρτίου 2017 ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΕΚ ΘΕΜΑ : Διαθεσιμότητα διαδικτύου στα ξενοδοχεία της Κύπρου ΗΜΕΡ. : 15 Μαρτίου 2017 Έχοντας διαπιστώσει ότι η πρόσβαση στο διαδίκτυο σε ένα τουριστικό κατάλυμα έχει μεγάλη σημασία για τον σύγχρονο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Πρόσκληση συμμετοχής στο Πρόγραμμα των Παραθεριστικών Διακοπών των συνταξιούχων του ΕΤΑΑ - ΤΑΝ έτους 2015 για ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ( Α'.Β' & Γ'κατηγορίας) & ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ (4 & 3 ΚΛΕΙΔΙΩΝ) Ο Τομέας Ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

3121 ΚΛ.Π. 550/2003 «ΠΙΝΑΚΑΣ V ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Κ.Ο.Τ.)

3121 ΚΛ.Π. 550/2003 «ΠΙΝΑΚΑΣ V ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (Κ.Ο.Τ.) Ε.Ε. Παρ. III(I Αρ. 3731, 4.7.2003 3121 ΚΛ.Π. 550/2003 Αριθμός 550 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1997 ΜΕΧΡΙ 2002 Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 3(2(β και (γ Το Υπουργικό Συμβούλιο, ασκώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα / / 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Α.Π ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΣ: Δ/ΝΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ @ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΛΗΡΟΦ: Τ/Φ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΕΖΟΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΕΖΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΕΖΟΝ 2017 www.mayorhotels.com ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ Το Mayor Capo di Corfu βρίσκεται κοντά στον Άγιο Πέτρο, στη Λευκίμμη, στο νότιο τμήμα του νησιού, σε μία μεγάλη έκταση αμμώδους

Διαβάστε περισσότερα

Η ασφάλεια αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό Τα υψηλά επίπεδα της Κύπρου σε θέματα ασφάλειας αναγνωρίζονται από

Η ασφάλεια αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό Τα υψηλά επίπεδα της Κύπρου σε θέματα ασφάλειας αναγνωρίζονται από ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΞΕΝΙΑ Ι. ΛΟΪΖΙΔΟΥ Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΚΟΤ ΒΑΚΗΣ ΛΟΪΖΙΔΗΣ Τουριστικός Λειτουργός Α ΚΟΤ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ AΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Το ξενοδοχείο είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Είναι επίσης ολοένα και πιο δημοφιλές για τα ζευγάρια.

Το ξενοδοχείο είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές. Είναι επίσης ολοένα και πιο δημοφιλές για τα ζευγάρια. Το ξενοδοχείο Kambos Village είναι ένα σύγχρονο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Αγία Μαρίνα Κρήτης, στρατηγικά τοποθετημένο μεταξύ της πόλης των Χανίων και του θέρετρου του Πλατανιά. Χτισμένο σε προνομιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ: 1/2011

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ: 1/2011 ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΨΥΧΗΣ Τίτλος Σχεδίου ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ: 1/2011 Σχέδιο

Διαβάστε περισσότερα

154 El. Venizelou & Romilias str., , Athens, Greece Τ F E

154 El. Venizelou & Romilias str., , Athens, Greece Τ F E Από: Τίτλος: Δέσποινα Παντελαίου Sales Executive Τηλέφωνο: +30 2130 106 110 E-mail: Σελίδες: 13 d.pantelaiou@domotel.gr Θέμα : Εταιρικές Τιμές 2019- Ethniki Insurance Co Παρακαλώ βρείτε παρακάτω τις ειδικές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΑΡ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Σχέδιο Χορηγιών επενδύσεων εμπλουτισμού και εκσυγχρονισμού του τουριστικού προϊόντος για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου Το Σχέδιο ενδέχεται να συγχρηματοδοτηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο και κανονισμός κυλικείων

Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο και κανονισμός κυλικείων dt.29.05-07-2018 Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο και κανονισμός κυλικείων Οι μετακινήσεις των καταναλωτών ενόψει του καλοκαιριού αυξάνονται και ειδικά οι αποδράσεις σε νησιωτικούς προορισμούς.

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. HE 9 Δικαιώματα πελατών Επίλυση διαφορών

Ηλεκτρονικό Εμπόριο. HE 9 Δικαιώματα πελατών Επίλυση διαφορών Ηλεκτρονικό Εμπόριο HE 9 Δικαιώματα πελατών Επίλυση διαφορών Σημαντικές ιστοσελίδες για τον καταναλωτή Αρχή διασφάλισης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα http://www.dpa.gr/ Γενική γραμματεία καταναλωτή http://www.efpolis.gr/

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ)

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) Λεωφ. Κυρηνείας 184, 2112 Λευκωσία Κύπρος Τηλ. : 22817585 Φαξ : 22817599 Web : www.poed.com.cy E-mail : poed@cytanet.com.cy ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΛΑΤΡΩΝ (ΠΟΕΔ)

Διαβάστε περισσότερα

Άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω. 892 νοικοκυριά

Άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω. 892 νοικοκυριά Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την ΚΑΠΑ RESEARCH Α.Ε. Περίοδος διεξαγωγής Η συλλογή των στοιχείων έγινε από 17 έως και 18 Απριλίου 2007 Περιοχή διεξαγωγής Πληθυσμός Δείγμα Τεχνική συλλογής πληροφοριών Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝEΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ (INSPECTION VISITS)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝEΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ (INSPECTION VISITS) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝEΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΓΙΑ ΣΚΟΠΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ (INSPECTION VISITS) Α. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η στοχευμένη προβολή του αναβαθμισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Το σύστημα θα ενεργοποιηθεί στις 4 Ιουνίου 2015, η ώρα 9 π.μ.

Το σύστημα θα ενεργοποιηθεί στις 4 Ιουνίου 2015, η ώρα 9 π.μ. ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ Λεωφ. Μακαρίου Γ 18, 1065 Λευκωσία Κύπρος, Τηλ. : 22817585 Φαξ : 22817599, E-mail : poed@cytanet.com.cy ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΛΑΤΡΩΝ (ΠΟΕΔ) ΠΑΦΟΥ (ΟΕΛΜΕΚ) Προς όλα τα

Διαβάστε περισσότερα

ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel

ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel Το ξενοδοχείο Villa Platanias Beach Apartment Hotel σας επιτρέπει να καλομάθετε τον εαυτό σας και να απολαύσετε όμορφες καλοκαιρινές μέρες, ακριβώς στο κέντρο του γνωστού θερέτρου του Πλατανιά, λίγα χιλιόμετρα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΧΕ ΙΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΟΨΕΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ 1. Τίτλος Σχεδίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΚΥΔΩΝΙΑΣ ΔΑΡΑΤΣΟ 73100 ΔΑΡΑΤΣΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 28210-33195 ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ( Για την εκδρομή της Γ Τάξης, από 24/4/2012 ως 27/4/2011, στην Αθήνα) Οι μαθητές και οι μαθήτριες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 10/2/2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΡ.ΠΡΩΤ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 10/2/2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΡ.ΠΡΩΤ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 10/2/2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 503036 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Μελετών και Επενδύσεων ΤΜΗΜΑ : Ανάπτυξης Νέων Μορφών Τουρισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΕΞΑΗΜΕΡΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ Ε.Ο.Τ. (5 διανυκτερεύσεων) A ΦΑΣΗ 2013-2014

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΕΞΑΗΜΕΡΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ Ε.Ο.Τ. (5 διανυκτερεύσεων) A ΦΑΣΗ 2013-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Μελετών & Επενδύσεων ΤΜΗΜΑ :Νέων Μορφών Τουρισμού Π.Δ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Ι ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΥ-Α ΚΟΝΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ FRONT OFFICE ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ FRONT OFFICE ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ FRONT OFFICE ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΔΙΑΜΟΝΗΣ Από το Menu των Τμημάτων, δημιουργούμε με νέα καταχώρηση το τμήμα όπου θα χρεώνεται ο Φόρος Διαμονής. Ο ΦΠΑ που αντιστοιχεί πρέπει να είναι μηδενικός.

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2006: Ως επισκέπτης στη Γερμανία

Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2006: Ως επισκέπτης στη Γερμανία Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2006: Ως επισκέπτης στη Γερμανία Ως επισκέπτης σε μια ξένη χώρα μπορεί να αισθάνεστε ανασφάλεια επειδή δεν γνωρίζετε τα δικαιώματά σας και μπορεί να φοβόσαστε ότι ίσως κάποιος σας

Διαβάστε περισσότερα

Μικτές Τουριστικές Αναπτύξεις (ΜΤΑ) με άλλες χρήσεις εντός του κελύφους του κτιρίου/ων της ξενοδοχειακής μονάδας (Condo Hotels).

Μικτές Τουριστικές Αναπτύξεις (ΜΤΑ) με άλλες χρήσεις εντός του κελύφους του κτιρίου/ων της ξενοδοχειακής μονάδας (Condo Hotels). Μικτές Τουριστικές Αναπτύξεις (ΜΤΑ) με άλλες χρήσεις εντός του κελύφους του κτιρίου/ων της ξενοδοχειακής μονάδας (Condo Hotels). ------------------------------------------- Το Διοικητικό Συμβούλιο του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΧΕ ΙΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΟΨΕΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ 1. Τίτλος Σχεδίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο. Ακύρωση/Τροποποίηση του εισιτηρίου από τον επιβάτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο. Ακύρωση/Τροποποίηση του εισιτηρίου από τον επιβάτη ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3.dt.31-05-2017 Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο Οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας σήμερα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για όλους. Ωστόσο κάποιοι από εμάς ίσως καταφέρουμε

Διαβάστε περισσότερα

7/8ήμερη "Πανόραμα Αδριατικής & Ιονίου" από Κατάκολο

7/8ήμερη Πανόραμα Αδριατικής & Ιονίου από Κατάκολο 7/8ήμερη "Πανόραμα Αδριατικής & Ιονίου" από Κατάκολο Το Costa Mediterranea θα πραγματοποιήσει 7/8 ήμερες κρουαζιέρες από το λιμάνι του Κατάκολου από τις 7 Ιουνίου έως 8 Νοεμβρίου 2016 με προορισμούς την

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. 436/15.1.2010 ------------------------------------------------------------------------------------- HTML clipboard. Αριθμ. 436/15.1.

Αριθμ. 436/15.1.2010 ------------------------------------------------------------------------------------- HTML clipboard. Αριθμ. 436/15.1. Αριθμ. 436/15.1.2010 Καθορισμός ελαχίστων τιμών των ενοικιαζομένων δωματίων, ενοικιαζομένων επιπλωμένων διαμερισμάτων καθώς και των τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών και επαύλεων για το χρονικό διάστημα

Διαβάστε περισσότερα

KΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 2014

KΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 2014 KΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΙΝΗΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 2014 Α. ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Το υπό αναφορά Πρόγραμμα έχει σαν στόχο

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΠΙ (Ι) Αρ. 2729, Κ.Δ.Π. 217/92. Αριθμός 217 Ο ΠΕΡΙ ΧΩΡΙΩΝ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ

E.E. Παρ. ΠΙ (Ι) Αρ. 2729, Κ.Δ.Π. 217/92. Αριθμός 217 Ο ΠΕΡΙ ΧΩΡΙΩΝ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ E.E. Παρ. ΠΙ (Ι) Αρ. 2729, 7.8.92 651 Κ.Δ.Π. 217/92 Αριθμός 217 Ο ΠΕΡΙ ΧΩΡΙΩΝ (ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ) ΝΟΜΟΣ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 24 Το Συμβούλιο Βελτιώσεως Αμαθούντας της Επαρχίας Λεμεσού, ασκώντας

Διαβάστε περισσότερα

1. Χαρακτηριστικά Προγράμματος LOYALTY

1. Χαρακτηριστικά Προγράμματος LOYALTY GIANNOULIS HOTELS AND RESORTS LOYALTY CLUB ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ 1. Χαρακτηριστικά Προγράμματος LOYALTY Το πρόγραμμα GIANNOULIS LOYALTY προσφέρεται και διοικείται από την GIANNOULIS HOTELS & RESORTS, για τους πελάτες

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος προς τα μέλη. Θέμα: Παραχώρηση διαμερίσματος για θερινές διακοπές

Εγκύκλιος προς τα μέλη. Θέμα: Παραχώρηση διαμερίσματος για θερινές διακοπές ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) 1 Βερενίκης 14, Διαμ.104, Άγιος Δημήτριος, 2002 Στρόβολος, Λευκωσία Τηλέφωνο: 22 379610 - Τηλεoμοιότυπο: 22 379611 Ηλεκτρονική διεύθυνση: pasynocyprus@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος προς τα μέλη Θέμα: Παραχώρηση διαμερίσματος για θερινές διακοπές

Εγκύκλιος προς τα μέλη Θέμα: Παραχώρηση διαμερίσματος για θερινές διακοπές ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ) 1 Βερενίκης 14, Διαμ.104, Άγιος Δημήτριος, 2002 Στρόβολος, Λευκωσία Τηλέφωνο: 22 379610 - Τηλεoμοιότυπο: 22 379611 Ηλεκτρονική διεύθυνση: pasynocyprus@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

Τουριστικές Αναπτύξεις με άλλες χρήσεις εντός του κελύφους του κτιρίου/ων της ξενοδοχειακής μονάδας (Condo Hotels).

Τουριστικές Αναπτύξεις με άλλες χρήσεις εντός του κελύφους του κτιρίου/ων της ξενοδοχειακής μονάδας (Condo Hotels). Τουριστικές Αναπτύξεις με άλλες χρήσεις εντός του κελύφους του κτιρίου/ων της ξενοδοχειακής μονάδας (Condo Hotels). ------------------------------------------- Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού με

Διαβάστε περισσότερα

Σύνοψη των δικαιωμάτων των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν 1

Σύνοψη των δικαιωμάτων των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν 1 Σύνοψη των δικαιωμάτων των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν 1 Ο κανονισμός (EΕ) 181/2011 (εφεξής «ο κανονισμός») αρχίζει να εφαρμόζεται την 1 η Μαρτίου 2013. Προβλέπει ελάχιστο αριθμό δικαιωμάτων των επιβατών

Διαβάστε περισσότερα

«Δαπάνες διαμονής σε ξενοδοχείο για αναψυχή. μελών Κ.Α.Π.Η.» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

«Δαπάνες διαμονής σε ξενοδοχείο για αναψυχή. μελών Κ.Α.Π.Η.» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗ «Δαπάνες διαμονής σε ξενοδοχείο για αναψυχή μελών Κ.Α.Π.Η.» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Μελέτης : 18/14.03.2017 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ CPV 55100000-1 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΜΗΜΑ Κ.Α.Π.Η. Διεύθυνση :

Διαβάστε περισσότερα

«απάνες διαµονής σε ξενοδοχείο για αναψυχή. µελών Κ.Α.Π.Η.»

«απάνες διαµονής σε ξενοδοχείο για αναψυχή. µελών Κ.Α.Π.Η.» ΜΕΛΕΤΗ «Δαπάνες διαμονής σε ξενοδοχείο Διεύθυνση : Καραολή Δημητρίου 2, ΤΚ 152 32 Τηλέφωνο: 210 6848380, Fax : 210 6833387 «απάνες διαµονής σε ξενοδοχείο για αναψυχή µελών Κ.Α.Π.Η.» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Τεχνική

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ:

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Αρ. Φακ.: 7.27.10.6 Αρ. Τηλ.: 22800642 Αρ. Φαξ: 22800638 E-mail: chrychrysanthou@schools.ac.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 10 Νοεμβρίου 2016 Διευθυντές/Διευθύντριες Λυκείων και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΕΖΟΝ 2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΕΖΟΝ 2016 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΕΖΟΝ 2016 www.mayorhotels.com ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ Το Mayor Capo di Corfu βρίσκεται κοντά στον Άγιο Πέτρο, στη Λευκίμμη, στο νότιο τμήμα του νησιού, σε μία μεγάλη έκταση αμμώδους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ Πάροδος Αριστοτέλους 18, 263 35, Πάτρα Πληροφορίες: Νταή Αντιγόνη 2610

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου (στο εξής θα αναφέρεται ως «το Πολιτιστικό Ίδρυμα») διαθέτει υπαίθριο θέατρο στην αυλή του, στην οδό Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία.

Διαβάστε περισσότερα

Αίτηση. Tοπογραφικά διαγράμματα του οικοπέδου

Αίτηση. Tοπογραφικά διαγράμματα του οικοπέδου ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Αίτηση. Tοπογραφικά διαγράμματα του οικοπέδου Tοπογραφικά διαγράμματα της ευρύτερης περιοχής Προκαταρκτική περιβαλλοντική εκτίμηση σε 6 αντίγραφα Τόπο

Διαβάστε περισσότερα

Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί:

Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί: Σ Τ Ο Χ Ο Ι Με τη συμπλήρωση αυτής της ενότητας ο μαθητής θα πρέπει να μπορεί: Να αναφέρει τα βασικά τμήματα ενός ξενοδοχείου και να γνωρίζει τις υπηρεσίες που προσφέρει το καθένα Να γνωρίζει τη σημασία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ,

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 10/2/2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 503037 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Μελετών & Επενδύσεων ΤΜΗΜΑ : Ανάπτυξης Νέων Μορφών Τουρισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Χριστόδουλος Ελληνόπουλος Λειτουργός Βιομηχανικών Εφαρμογών Υπηρεσία Ενέργειας 1. Οι περί Ρύθμισης της

Διαβάστε περισσότερα

«Δαπάνες διαμονής σε ξενοδοχείο για αναψυχή. μελών Κ.Α.Π.Η.» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

«Δαπάνες διαμονής σε ξενοδοχείο για αναψυχή. μελών Κ.Α.Π.Η.» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗ «Δαπάνες διαμονής σε ξενοδοχείο για αναψυχή μελών Κ.Α.Π.Η.» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Μελέτης : 28/2016 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ CPV 55100000 1 ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΜΗΜΑ Κ.Α.Π.Η. Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεκριμένα οι κατασκηνώσεις θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προδιαγραφές:

Συγκεκριμένα οι κατασκηνώσεις θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προδιαγραφές: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κ.Ε.ΔΗ.Θ. Μ.ΚΑΛΛΑΣ 23, Τ.Κ. 54655 ΤΗΛ. 2310 300261 FAX 2310 318334 E mail : mail@deekme.gr Θεσσαλονίκη : 04/06/2015 Αρ.Πρωτ. 24848 ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Αντικείμενο Το αντικείμενο είναι η παραχώρηση άδειας χρήσης και εκμετάλλευσης της καντίνας του Δημοτικού Σταδίου Βορείου Πόλου. Έναρξη και διάρκεια Η ημερομηνία έναρξης

Διαβάστε περισσότερα

Περίοδος διεξαγωγής Η συλλογή των στοιχείων έγινε από 2 έως και 3 Μαΐου Περιοχή διεξαγωγής. Πληθυσµός Η ΚΑΠΑ RESEARCH

Περίοδος διεξαγωγής Η συλλογή των στοιχείων έγινε από 2 έως και 3 Μαΐου Περιοχή διεξαγωγής. Πληθυσµός Η ΚΑΠΑ RESEARCH Η έρευνα πραγµατοποιήθηκε από την ΚΑΠΑ RESEARCH Α.Ε. Περίοδος διεξαγωγής Η συλλογή των στοιχείων έγινε από 2 έως και 3 Μαΐου 26 Περιοχή διεξαγωγής Πληθυσµός είγµα Τεχνική συλλογής πληροφοριών Μέθοδος δειγµατοληψίας

Διαβάστε περισσότερα

Frequently Asked Questions

Frequently Asked Questions Frequently Asked Questions 1. Μπορώ να παραγγείλω ένα μπουκάλι σαμπάνια ή ένα ειδικό δώρο να είναι στο δωμάτιο κατά την άφιξη με μια σημείωση; 2. Πώς μπορώ να φτάσω από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο; 3.

Διαβάστε περισσότερα

περιλαµβάνει και συνεργασίες για το Πάσχα:

περιλαµβάνει και συνεργασίες για το Πάσχα: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ... ΕΠ/31-3-11 Αθήνα, 31-3-2011 Προς Tα Εργατικά Κέντρα και τις Οµοσπονδίες ύναµης Γ.Σ.Ε.Ε. Συνάδελφοι, Η Γ.Σ.Ε.Ε. επαναλαµβάνοντας το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΙΚΩΝ ΙΑΚΟΠΩΝ σας γνωστοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ & ΟΡΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ & ΟΡΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ & ΟΡΟΙ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΡΓΑΝΩΝ 01/01/2018 Α. ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ο χρόνος διάρκειας, οι παρεχόμενες καλύψεις και οι λοιποί όροι της εγγυήσεως καθορίζονται από τον κατασκευαστή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων»

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων» ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων» Στην Αθήνα σήμερα 1 Απριλίου 2018, οι υπογράφοντες α) «Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών»,

Διαβάστε περισσότερα

Προφίλ Έρευνας και Δείγματος

Προφίλ Έρευνας και Δείγματος Προφίλ Έρευνας και Δείγματος Ερωτούμενοι / Προϋπόθεση Οι Ερωτούμενοι έχουν διαμείνει εκτός της επαρχίας μόνιμης διαμονής τους κατά την διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων με εξαίρεση τους καλοκαιρινούς

Διαβάστε περισσότερα

1 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ

1 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ... ΕΠ/5-5-06 Αθήνα, 18-5-06 Προς Τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα Δύναμης Γ.Σ.Ε.Ε. Συνάδελφοι, Σε συνέχεια της Εγκυκλίου μας υπ αριθμ 5/27-3-2006, που αφορά το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Ο.Λ.Θ. Α.Ε.) Αρ. Μ.Α.Ε.: 42807/06/Β/99/30 Αρ. ΓΕΜΗ 58231.004000 ΕΔΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ :ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ :ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Ταχ. Θυρίδα: 104 67 Τ.Κ. 541.10

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος Ταχ. Δ/νση : Όπισθεν Ανωτάτης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου Ταχ. Κώδικας : 551 10 Θεσσαλονίκη, 28/07/2017 Πληροφορίες: Τσαλαμπούνη Αικατερίνη Αρ. Πρωτ.: 358 Τηλέφωνο : 2310

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ. Νοικιάζεις αυτοκίνητο; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ. Νοικιάζεις αυτοκίνητο; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ Νοικιάζεις αυτοκίνητο; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου Νοικιάζεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου. Τα τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

SANI CLUB HOTEL 5* SUPERIOR Κασσάνδρα Χαλκιδικής

SANI CLUB HOTEL 5* SUPERIOR Κασσάνδρα Χαλκιδικής SANI CLUB HOTEL 5* SUPERIOR Κασσάνδρα Χαλκιδικής 26 29 Απριλίου 2019 Πακέτο τριών διανυκτερεύσεων με Ι.Χ. *ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ* ΔΙΚΛΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΜΕ ΘΕΑ ΘΑΛΑΣΣΑ (Double Room Sea View) *Τρεις νύχτες 290 το

Διαβάστε περισσότερα

«Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων»

«Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων» ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων» Στην Αθήνα σήμερα 20 Μαρτίου 2006, οι υπογράφοντες: α) «Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών»,

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση κρατήσεων Expedia Collect

Διαχείριση κρατήσεων Expedia Collect Συνεργασία με την Expedia Διαχείριση κρατήσεων Expedia Collect Expedia Virtual Card Πίνακας περιεχομένων Η διαδικασία κρατήσεων Expedia Collect 3 Expedia Virtual Card 4 Αλλαγές στις κρατήσεις 6 Υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση οικονομικής προσφοράς σχετικά με την πραγματοποίηση εκπαιδευτικής εκδρομής στην Ιταλία - Πάδοβα»

Θέμα: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για κατάθεση οικονομικής προσφοράς σχετικά με την πραγματοποίηση εκπαιδευτικής εκδρομής στην Ιταλία - Πάδοβα» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε Νέα Σμύρνη, 02-12-2015 & Δ.Ε ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. : 506 Δ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 5 ο ΓΕΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΒΠΗ-ΠΕΨ. Αθήνα, 29 Ιουλίου 2013 ΠΟΛ. 1189

ΑΔΑ: ΒΛΒΠΗ-ΠΕΨ. Αθήνα, 29 Ιουλίου 2013 ΠΟΛ. 1189 Αθήνα, 29 Ιουλίου 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Α & Β ΠΟΛ. 1189 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

4802/ΙΑ/ Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας

4802/ΙΑ/ Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, EΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 4ο 12/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

4802/ΙΑ/ Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας

4802/ΙΑ/ Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, EΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 4ο 12/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα