ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ. Αγαπητοί φίλοι,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ. Αγαπητοί φίλοι,"

Transcript

1 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ Αγαπητοί φίλοι, Σε συνέχεια της τακτικής μας ενημέρωσης σχετικά με τις συνεχείς δραστηριότητες των εθελοντών μας στην Κένυα, καθώς και με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του 1 ου χρόνου από την ίδρυση της οργάνωσής μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε επιγραμματικά για την (ι) οδοντιατρική αποστολή το εκέμβριο 2009 και για (ιι) τις διάφορες δραστηριότητες για τη συλλογή χρημάτων για την ανοικοδόμηση και επέκταση του ορφανοτροφείου Μακάριος στο Νυέρι, Κένυα. ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009: Αποστολή στην Κένυα 1. Οδοντιατρική αποστολή με τον οδοντίατρο ρ Μάριο Ταραμίδη (μέλος του ιοικητικού Συμβουλίου της Οργάνωσης) και υγιεινολόγο κα Κάρεν Σιμόπουλος, συνοδευόμενοι από δύο άλλα μέλη του ιοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης, κα Μαρίνα Σιακόλα και ρ Ματθαίο ημητριάδη, με φάρμακα και υλικά, από χορηγίες προμηθευτών. Εξετάστηκαν τα παιδιά που φοιτούν στο νηπιαγωγείου του St George, καθώς και άλλα παιδιά στην παραγκούπολη της Κιμπίρα. Επίσης οι εθελοντές μας εξετάστηκαν όλα τα παιδιά του Ορφανοτροφείου. Χρησιμοποιώντας την κινητή οδοντιατρική μονάδα (δωρεά από τις οδοντιάτρους ρ Στέλλα Παπαγαπίου και ρ Στάλω Χριστοφόρου) που μεταφέραμε στην Κένυα, και με τα οδοντιατρικά υλικά δωρεά των εταιρειών MS Jacovides Group, Pentadent Ltd, Dentalcon Ltd, Evolution Ltd, Εταιρεία Παπαέλληνας, Εταιρείας Χατζηγρηγορίου Ltd, Εταιρείας Παπαβασιλείου Ltd και της Οδοντιατρικής Πολυκλινικής Λευκωσία. Οι εθελοντές μας διεξήγαγαν εξαγωγές, εμφράξεις και καθαρισμούς. Αναλυτικότερα: Εξετάστηκαν συνολικά 253 παιδιά: Τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Μακάριος στο Νυέρι (91 άτομα), τα παιδιά του νηπιαγωγείου Άγιος Γεώργιος στην παραγκούπολη της Κιμπίρα (57 άτομα) όπου και τα δύο σύνολα υπάγονται στο σιτιστικό πρόγραμμα του Sophia Foundation και το τρίτο σύνολο παιδιών αυτό της Κιμπίρα που δεν ανήκει στο σιτιστικό πρόγραμμα του Sophia Foundation (105 άτομα). Έγιναν συνολικά 36 σφραγίσματα, 29 εξαγωγές και 52 καθαρισμοί δοντιών. Ι γενική κατάσταση των δοντιών στην παραγκούπολη της Κιμπίρα αλλά και στο ορφανοτροφείο μακάριος στο Νυέρι ήταν καλύτερη από ότι θα μπορούσε κανείς να αναμένει, δεδομένων των συνθηκών διαβίωσης, τις διατροφικές συνήθειες, αλλά και της γενικής υγιεινής στις συγκεκριμένες περιοχές. Κάτι που συνετέλεσε στη θετική εικόνα των δοντιών στα παιδιά αυτά ήταν τα αυξημένα ποσοστά φθορίασης, λόγω των αυξημένων ποσοστών φθωρίου στο νερό των περιοχών, όπου έζησαν τα πρώτα 2 χρόνια της ζωής τους. Μέσα στα πλαίσια των προσπαθειών μας για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των παιδιών που εντάσσονται στα προγράμματά μας στην Κένυα, έχουμε αγοράσει, δωρίσει και παραδώσει, ως ακολούθως:

2 2. Καινούργιο ρουχισμό και παιχνίδια σε όλα τα παιδάκια του Ορφανοτροφείου. 3. Καινούργιο ρουχισμό και παπούτσια στους εργάτες (προσωπικό) του Ορφανοτροφείου. 4. Καινούργια αθλητικά παπούτσια στους δασκάλους του σχολείου ποδήλατα για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου. 6. Τρόφιμα για 2 μήνες στις 21 οικογένειες των μαθητών μας του δημοτικού, στην παραγκούπολη της Κιμπίρα-που φοιτούσαν στο νηπιαγωγείου του Αγίου Γεωργίου και μεταπήδησαν στη δημοτική εκπαίδευση. 7. Επιπρόσθετα στρώματα και κλινοσκεπάσματα για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου 8. Αδιάβροχα, λαστιχένιες μπότες (γαλότσες), και παντόφλες για τα 93 παιδάκια του Ορφανοτροφείου.

3 9. Επίσης έχουμε διοργανώσει, το Χριστουγεννιάτικο γεύμα των παιδιών του Ορφανοτροφείου, την εκδρομή στο Ναγκούρου Σαφάρι Παρκ για τα μεγαλύτερα σε ηλικία παιδιά, καθώς και έξοδο σε σινεμά και Λούνα Παρκ για τα μικρότερα μωρά. 10. Καταλήξαμε στα τελικά σχέδια με τον Project Manager για το κτίσιμο του Ορφανοτροφείου, ο οποίος προχώρησε στην καταβολή των σχεδίων για έγκριση και τελική έκδοση της σχετικής άδειας οικοδομής, από τις περιφερειακές αρχές-μια διαδικασία σε εξέλιξη. 11. Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Jomo Κenyata : Α. Καταφέραμε να πάρει ο επτάχρονος Φράνσις εξιτήριο από το Νοσοκομείο μετά από 4 χρόνια διαμονής στο τμήμα. Αγοράσαμε ρούχα και παιχνίδια για τα αδέλφια του και βοηθήσαμε την οικογένειά του αγοράζοντας τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης. Επιπρόσθετα προσφέραμε οικονομική βοήθεια στην οικογένειά του, αφού θα φιλοξενούσε τον Φράνσις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Από τις 5 Ιανουαρίου, ο Φράνσις διαμένει μαζί μας στο Ορφανοτροφείου όπου θα πάει για πρώτη φορά στο σχολείο. Κάθε μήνα θα συνοδεύεται για τη θεραπεία του στο Ογκολογικό, όπου θα παρακολουθείται από τους θεράποντες ιατρούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Φράνσις έχασε το ένα του ματάκι του από καρκίνο του αμφιβληστροειδούς χιτώνα (Cancer of the Retina) και είναι ήδη σε πρόγραμμα χορηγίας για την παροχή σίτισης και ιατροφαρμακευτικής φροντίδας. Β. Αγοράσαμε αναπηρικό καροτσάκι για τον πεντάχρονο Samuel, ο οποίος διαμένει στο Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου. Γ. ιευθετήσαμε και χρηματοδοτήσαμε την αγορά και σε δεύτερο στάδιο την εφαρμογή προσθετικού ποδιού για την δεκατετράχρονη Wind Rose, που επίσης θεραπεύεται στο Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου.. Αναλάβαμε την κάλυψη των εξόδων θεραπείας του Jeremiah Ευρώ κάθε θεραπείαμηνιαία. Ε. Αγοράσαμε φάρμακα ζωτικής σημασίας για τα παιδιά που νοσηλεύονται σε αυτό το τμήμα, έτσι ούτως ώστε οι θεραπείες τους να συνεχιστούν. Ζ. Απασχολούμε άτομο το οποίο είναι υπεύθυνο για την αγορά φρούτων και γιαουρτιού, σε καθημερινή βάση, για τα 28 παιδάκια που νοσηλεύονται στο παιδο-ογκολογικό τμήμα.

4 Η. Αγοράσαμε και προσφέραμε Χριστουγεννιάτικα δώρα και λιχουδιές για όλα τα παιδάκια που εντάσσονται στα προγράμματά μας. 12. Χρηματοδοτήσαμε την επέκταση του σχολείου St Paul s στην Ριρούτα για το κτίσιμο τριών καινούργιων τάξεων. 13. Τέλος, μεταφέραμε τις σχολικές τάξεις του Ορφανοτροφείου στο προαύλιο της εκκλησίας (που βρίσκεται κοντά στο Ορφανοτροφείο)όπου διορθώνοντας τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις (τάξεις), προσθέτοντας και τουαλέτες, αφού προσωρινά πρέπει το σχολείο να λειτουργήσει εκεί μέχρι να κτιστεί το Ορφανοτροφείο.

5 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΖΩΗΣ: -Να τι κάναμε μέχρι: ραστηριότητες από Μάρτιο 2009 μέχρι Μάρτιο 2010 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009: Αποστολή στην Κένυα για το φιλμ Just Care. MAΡΤΙΟΣ 2009: Παρουσίαση του βιβλίου Just Care και προβολή του φιλμ μας στους χορηγούς και φίλους της οργάνωσης στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου. MAΡΤΙΟΣ 2009: Αποστολή στην Κένυα με την Ολλανδική Οργάνωση Παιδιάτρων Medical Checks for Children -(MCC). ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009: Έκθεση φωτογραφίας, προβολή του φιλμ με παρουσίαση του Sophia Foundation στην Βουδαπέστη, μετά το τέλος της οποίας έχουμε εξασφαλίσει την κατασκευή και εφαρμογή 3 μηχανισμών για την απολύμανση και καθαρισμό νερού αξίας 100,000 ευρώ από μία Ουγγρική εταιρεία. ΙΟΥΛΙΟΣ 2009: Ιατρική αποστολή στην Κένυα και περαιτέρω διερεύνηση από μέλος της πιο πάνω Ουγγρικής εταιρείας για την πιθανότητα εγκατάστασης και εφαρμογής των πιο πάνω μηχανισμών καθαρισμού στην παραγκούπολη της Κιμπίρα. ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009: Αποστολή του 1 ου ενημερωτικού δελτίου στους χορηγούς, φίλους και μέλη της οργάνωσης. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009: Έκθεση φωτογραφίας προβολή του φιλμ και παρουσίαση του Sophia Foundation στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2009: Ο Φιλελεύθερος, το Σίγμα, και το διαφημιστικό γραφείο Partners γίνονται επίσημοι υποστηρικτές του ιδρύματος Σοφία και αρχίζει η διαφημιστική εκστρατεία. Το ικηγορικό Γραφείο Παμπορίδης και Συνεργάτες, το Ελεγκτικό γραφείο Κυπριανίδης, Νικολάου και Συνεργάτες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς την οργάνωση αφιλοκερδώς. ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009: 1. ημιουργείται και λειτουργεί η ιστοσελίδα της οργάνωσης με δωρεές από την καν Ειρήνη Χαραλάμπους, που συμμετέχει ήδη στο πρόγραμμα του Εκ του μακρόθεν υιοθεσιών, ως χορηγός. 2. Ο Μάριος Ταραμίδης παρουσίασε την ποιητική του συλλογή ΣΤΙΓΜΕΣ (που περιέχει ποιήματα και φωτογραφίες από ταξίδια του στο εξωτερικό στο FRESH στη Λευκωσία. Τα καθαρά έσοδα από την πώληση της ποιητικής συλλογής, ύψους 10,000 ευρώ, διατέθηκαν για την ανοικοδόμηση και επέκταση του ορφανοτροφείου Μακάριος. 3. Έκτακτη αποστολή στην Κένυα και επικύρωση συμφωνίας συνεργασίας με το Παιδοογκολογικό τμήμα του νοσοκομείου Jomo Kenyata στη Ναϊρόμπι. 4. Στις 21 Οκτωβρίου ο Εξοχότατος Πρόεδρος της ημοκρατίας, κος ημήτρης Χριστόφιας, τέλεσε τα εγκαίνια της Έκθεσης φωτογραφίας της κας Μαρίνας Σιακόλα και κου Ανδρέα Βασιλείου, προβολής του φιλμ, παρουσίαση του Foundation και έκθεσης-πώλησης αφρικανικών εκθεμάτων. Τα έσοδα από την εκδήλωση, ύψους 90,000 ευρώ, διατέθηκαν για την ανοικοδόμηση του Ορφανοτροφείου Μακάριος.

6 5. Έκθεση φωτογραφίας JUST CARE, προβολή του φιλμ, και παρουσίαση του Sophia Foundation, στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (πρώην Intercollege) και έναρξη της επίσημης συνεργσίας και κοινών δραστηριοτήτων μεταξύ του πανεπιστημίου και της οργάνωσης. ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009: 1. Πανεπιστήμιο Κύπρου: Συναυλία με τους Τρημιτόνιον και έκθεση φωτογραφιiας JUST CARE -3,100 Ευρώ μαζεύτηκαν για το Ορφανοτροφείο. ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2009: 1. Φεστιβάλ και παζαράκι χαράς (13/12/2009), από το Πανεπιστήμιο Λευκωσία (πρώην Intercollege) Ευρώ για το Ορφανοτροφείο. 2. Με την ευγενή χορηγία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας εκδόθηκε το JUST CARE ημερολόγιο για το 2010 με τιμή πώλησης 10 Ευρώ. Τα έσοδα από τις εισπράξεις των πωλήσεων διατέθηκαν για την ανοικοδόμηση του Ορφανοτροφείου Μακάριος. Το ημερολόγιο συνεχίζεται να πωλείται μέχρι και σήμερα με τιμή πώλησης 5 ευρώ. 3. Παζαράκι στο Εμπορικό Κέντρο Σιακόλα The MALL of Nicosia BAZAR: Τα βραχιολάκια τις ελπίδας, τα ημερολόγια και το βιβλίο μας (30 ευρώ) απέφεραν γύρω στα Ευρώ για το Ορφανοτροφείο (15/12/09 09/01/2010). 4. Πρόγραμμα Μετην Ελίτα 23/12/2009. Μέλη της οργάνωσης εμφανίστηκαν στην εκπομπή της κας Μιχαηλίδου για την προώθηση των δραστηριοτήτων και προγραμμάτων της οργάνωσης οργάνωσης. ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - 05/01/2010: Φιλανθρωπική Παράσταση του θεατρικού σχήματος ΕΝΑ με το έργο του Τεννεσή Γουΐλιαμς Το Λεωφορείο Ο Πόθος. Όλα τα έσοδα από την παράσταση (2,800 Ευρώ) διατέθηκαν για την ανοικοδόμηση και επέκταση του ορφανοτροφείου Μακάριος. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας αναφέρουμε ότι έχουμε 430 επιπρόσθετες αιτήσεις από ανθρώπους οι οποίοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον για να ενταχθούν στα προγράμματα των Εκ του Μακρόθεν Υιοθεσιών και οι οποίοι έχουν συγκατατεθεί να καταβάλλουν το αντίστοιχο χρηματικό ποσό μηνιαία για την ανοικοδόμηση του ορφανοτροφείου, μέχρι να ενταχθούν καινούργια παιδάκια στα προγράμματά μας. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τα πολυκαταστήματα Debenhams και το κατάστημα αθλητικών ειδών Κangaroos για τις δωρεές τους σε είδη ένδυσης και αθλητικών παπαυτσιών αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια όλων των αποστολών μας μέχρι σήμερα. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ) για την ευγενή χορηγία, ύψους 10,000 ευρώ κατά τη διάρκεια της Έκθεσης φωτογραφίας τον Οκτώβριο Σας ευχαριστούμε ξανά για τη στήριξη και είμαστε σίγουροι ότι μαζί θα εκπληρώσουμε τον κυριότερο στόχο μας, που δεν είναι όλος από του να δώσουμε την ελπίδα για ζωή σε όσα περισσότερα άπορα και ορφανά παιδάκια στην Αφρική. Φιλικά Εκ μέρους του SOPHIA FUNDATION FOR CHILDREN

Ετήσια Έκθεση. Aς δώσουμε τέλος στη φτώχεια, μαζί.

Ετήσια Έκθεση. Aς δώσουμε τέλος στη φτώχεια, μαζί. Ετήσια Έκθεση 2009 1 Aς δώσουμε τέλος στη φτώχεια, μαζί. 2 Ετήσια Έκθεση 2009 T Στα χέρια σας κρατάτε την Έκθεση της ActionAid Ελλάς για το έργο που μαζί καταφέραμε τη χρονιά που μας πέρασε. Όπως κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Ασυνείδητοι απορρίπτουν συνεχώς άχρηστα σε ανοικτούς χώρους Ευθύνη όλων η καθαριότητα Μεγάλη σημασία δίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης

Ασυνείδητοι απορρίπτουν συνεχώς άχρηστα σε ανοικτούς χώρους Ευθύνη όλων η καθαριότητα Μεγάλη σημασία δίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ EΓΚΩΜΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Ασυνείδητοι απορρίπτουν συνεχώς άχρηστα σε ανοικτούς χώρους Ευθύνη όλων η καθαριότητα Μεγάλη σημασία δίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης στα θέματα καθαριότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ένα πάρκο γεννιέται στην Έγκωμη

Ένα πάρκο γεννιέται στην Έγκωμη ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ EΓΚΩΜΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 Πλατώ στη λεωφ. Γρίβα Διγενή Οι συντονισμένες προσπάθειες δημοτών και Δήμου Έγκωμης, αποδίδουν καρπούς. Το χρονίζον πρόβλημα των παράνομων αγώνων ταχύτητας,

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter/03. με αλληλεγγύη. Στην κρίση απαντάμε

Newsletter/03. με αλληλεγγύη. Στην κρίση απαντάμε ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη Photo: Γιάννης Γιαννακόπουλος Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Πρωτομαγιά, στο Γκάζι, η

Διαβάστε περισσότερα

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Μήνυμα Δημάρχου. Διαβάστε ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Μήνυμα Δημάρχου. Διαβάστε ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ H ΑΘΗΕΝΟΥ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ Η ΑΘΗΕΝΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚEI ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔIΑΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΕΝΟΥ ΠΥΡΟΪ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Μήνυμα Δημάρχου «Συνεχίζουμε με υπομονή και αισιοδοξία προσβλέποντας σε καλύτερες μέρες» Συνδημότισσες,

Διαβάστε περισσότερα

Mήνυμα του Προέδρου 2. Mήνυμα του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή 4. Πρόεδρος και Μέλη 6. Διεύθυνση 8. Η Εταιρική Διακυβέρνηση στη Cyta 11

Mήνυμα του Προέδρου 2. Mήνυμα του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή 4. Πρόεδρος και Μέλη 6. Διεύθυνση 8. Η Εταιρική Διακυβέρνηση στη Cyta 11 ετήσια έκθεση ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Mήνυμα του Προέδρου 2 Mήνυμα του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή 4 Πρόεδρος και Μέλη 6 Διεύθυνση 8 Η Εταιρική Διακυβέρνηση στη Cyta 11 Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη Cyta 15

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2007 ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2007 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2007 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2007 ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ιδρύθηκε και λειτουργεί βάσει του Νόμου περί Ιδρύσεως και Λειτουργίας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού 1969-2005 και των

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Cyta είναι η εμπορική επωνυμία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου

Περιεχόμενα. Cyta είναι η εμπορική επωνυμία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου Περιεχόμενα Ομιλία του Προέδρου 2 Μήνυμα του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή 4 Πρόεδρος και Μέλη 8 Διεύθυνση 10 Η Εταιρική Διακυβέρνηση στη Cyta 12 Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη Cyta 16 Διοίκηση 28 Προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. προ[υπο]λογισμός Δήμου Αγ. Αθανασίου [σελ. 13]

ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. προ[υπο]λογισμός Δήμου Αγ. Αθανασίου [σελ. 13] ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ www.agiosathanasios.org.cy Τεύχος 20 Δεκέμβριος 2013 έ ν α ς δ ή μ ος πο υ α ξί ζει ν α ζεις... ΑΙΤΗΜΑΤΑ 1. Δωρεάν σχολικά λεωφορεία 2. Νέο

Διαβάστε περισσότερα

ΠEPIΣΣOTEPA ΣTH ΣEΛIΔA

ΠEPIΣΣOTEPA ΣTH ΣEΛIΔA Αφιέρωσε ένα λουλούδι και πρασίνισε το τοπίο! www.electrocyclosis.com.cy H HΛEKTPOKYKΛΩΣH ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ Η WEEE Electrocyclosis Cyprus Ltd πρωτοτύπησε, υιοθετώντας ένα διαδραστικό «παιχνίδι» για να

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Άνοιξη 2014 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174

Ενημερωτικό Δελτίο Άνοιξη 2014 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174 Ενημερωτικό Δελτίο Άνοιξη 2014 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174 Περιεχόμενα Χαιρετισμός Μήνυμα του Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου Σελ. 3 Αναπτυξιακά έργα Σελ. 4-6 Γραμμικό Πάρκο Γαρύλλη Σελ. 4 Μαραθώνιος Σελ.

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011

Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Περιεχόμενα Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Κανονιστική Συμμόρφωση (5) Σημαντικοί αριθμοί 2011 (6-7) 01 Ανθρώπινο δυναμικό (8-17) Στηρίζοντας την κοινωνία Το Συγκρότημα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

ΤΕΥΧΟΣ 07 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ Στόχοι και Αποτελέσματα Ανακύκλωσης στην Κύπρο. Είναι παράδοξο το γεγονός ότι στην Κύπρο συζητούμε σε διάφορα επίπεδα για το πόσο καλά ή όχι πάει η ανακύκλωση στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια, βασιζόμενοι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κοινωνική Πολιτική στο ήµο Ρόδου 2. οµή των φορέων Κοινωνικής πολιτικής 4. Έργο ιεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας 5

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κοινωνική Πολιτική στο ήµο Ρόδου 2. οµή των φορέων Κοινωνικής πολιτικής 4. Έργο ιεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας 5 ήµος Ρόδου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. Κοινωνική Πολιτική στο ήµο Ρόδου 2 οµή των φορέων Κοινωνικής πολιτικής 4 Έργο ιεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας 5 Έργο ιεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής και ηµιουργικής Απασχόλησης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ. Eυχές για Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο το 2012 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. ένας δήμος που αξίζει να ζεις...

ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ. Eυχές για Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο το 2012 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. ένας δήμος που αξίζει να ζεις... ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ένας δήμος που αξίζει να ζεις... www.agiosathanasios.org.cy Τεύχος 17 / Δεκέμβριος 2011 Eυχές για Καλές Γιορτές και Ευτυχισμένο το 2012 Αη

Διαβάστε περισσότερα

ISBN: 978-9963-0-9165-2

ISBN: 978-9963-0-9165-2 1 Επιστημονική επιμέλεια έκδοσης: Αραβέλλα Ζαχαρίου, Κώστας Καδής και Σάκης Θεοδοσίου Συγγραφή εκπαιδευτικών προτάσεων: Γεωργία Δημητρίου και Γιώργος Σαββίδης Σχεδιασμός υλικού: Appios Communication Ltd

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 01.11.13-31.10.14

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 01.11.13-31.10.14 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 01.11.13-31.10.14 Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ σημαντική για το Σωματείο καθώς κατάφερε παρά τις αντίξοες συνθήκες να πετύχει τους στόχους του και να δημιουργήσει και να εξοπλίσει ακόμη 3

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2014

ΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2014 ΗΜΟΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2014 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΗΜΟΣΙΟΥ ΙΚΑΙΟΥ ΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (ΤΕΥΧΟΣ Β ) 1. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ (Ο.ΚΟΙ.Π.Α..Α.) 2. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση ReArtcycle. Η Green Dot Κύπρου βραβεύεται για τη συνεισφορά της στο περιβάλλον! Μια νέα βράβευση έρχεται να προστεθεί στις πολλές βραβεύσεις...

Έκθεση ReArtcycle. Η Green Dot Κύπρου βραβεύεται για τη συνεισφορά της στο περιβάλλον! Μια νέα βράβευση έρχεται να προστεθεί στις πολλές βραβεύσεις... Έκθεση ReArtcycle Η Ανακύκλωση στην Τέχνη Η Green Dot Κύπρου χορήγησε την εικαστική έκθεση της Αγγέλως Ευαγγέλου με γενικό τίτλο «ReArtcycle»... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΛ. 10 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΛ. 13 ΤΕΥΧΟΣ 06

Διαβάστε περισσότερα

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 16

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 16 . Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή τα νέα μας Έντυπο επικοινωνίας του προσωπικού του Ομίλου Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης Έκδοση 40η Αύγουστος 2014 Σελίδα 16

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός χρονιάς 2014

Απολογισμός χρονιάς 2014 Εκδηλώσεις Αρ. Δελτίου 3 ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Απολογισμός χρονιάς 2014 Η Πρόεδρος, τα Μέλη και το προσωπικό του Κοινοτικού Συμβουλίου Συνοικισμού Ανθούπολης σας εύχονται «ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015» Αγαπητοί φίλοι,

Διαβάστε περισσότερα

Η Αραδίππου αντιστέκεται!

Η Αραδίππου αντιστέκεται! Διαβάστε Πνευματικό Κέντρο «Άγιος Φανούριος» Σελίδα 10 Αραδιππιώτες που μας τιμούν Σελίδα 12 Η προδημοτική εκπαίδευση στην Αραδίππου Σελίδα 14 Εκπαιδευτικά θέματα Σελίδα 14-20 Όλη η Αθλητική Επικαιρότητα

Διαβάστε περισσότερα

Τα Ψυχαγωγικά / Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Ανακύκλωσης για παιδιά πραγματοποιήθηκαν φέτος στη Λεμεσό

Τα Ψυχαγωγικά / Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Ανακύκλωσης για παιδιά πραγματοποιήθηκαν φέτος στη Λεμεσό Tα νέα από τα έργα του Συστήματος Οι οικονομικές συνθήκες που επικράτησαν στην Κύπρο το 2012 και συνεχίστηκαν και το 2013 με αποκορύφωμα τις αποφάσεις του Eurogroup τον Μάρτιο του 2013... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Θωμάς Βασιλείου Αντώνης Μηχανικός Μέλη Γεώργιος Αναστασίου Γεώργιος Χρυσάνθου Δημοτικού Χρίστος Τσίγκης Μάριος Ανδρέου Συμβουλίου.

Θωμάς Βασιλείου Αντώνης Μηχανικός Μέλη Γεώργιος Αναστασίου Γεώργιος Χρυσάνθου Δημοτικού Χρίστος Τσίγκης Μάριος Ανδρέου Συμβουλίου. Πρακτικά 512 ης συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου που έγινε στα γραφεία του Δήμου στις 13/03/2012 από τις 6:30μμ 9:15 μμ Αρ συνεδρίας: 4/2012 Παρόντες: Δρ Λάζαρος Σ. Σαββίδης, Δήμαρχος, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Βαλεντίνος Πολυκάρπου Στέλλα Αυλωνίτη Μέλη Θωμάς Βασιλείου Μάριος Χατζηβασιλείου ημοτικού Χρίστος Τσίγκης Αντώνης Μηχανικός Συμβουλίου

Βαλεντίνος Πολυκάρπου Στέλλα Αυλωνίτη Μέλη Θωμάς Βασιλείου Μάριος Χατζηβασιλείου ημοτικού Χρίστος Τσίγκης Αντώνης Μηχανικός Συμβουλίου Πρακτικά 515 ης συνεδρίας του ημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου που έγινε στα γραφεία του ήμου στις 29/05/2012 από τις 6:30μμ 8:15 μμ Αρ συνεδρίας: 7/2012 Παρόντες: ρ Λάζαρος Σ. Σαββίδης, ήμαρχος, Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΕΣΤΙΑ, Αρτοποιεία Α.Ε.Β.Ε 12. ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ Euro L@b Καλαμαριάς 15. FOURLIS Όμιλος Εταιριών 17 ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 19

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΕΣΤΙΑ, Αρτοποιεία Α.Ε.Β.Ε 12. ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ Euro L@b Καλαμαριάς 15. FOURLIS Όμιλος Εταιριών 17 ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΑΣΩΓΗ 5 ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 6 XΡΗΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ - ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΕ 8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ 9 ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ 10 ΕΣΤΙΑ, Αρτοποιεία Α.Ε.Β.Ε 12 ΕΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητέ υποψήφιε συνεργάτη,

Αγαπητέ υποψήφιε συνεργάτη, Franchise Proposal Αγαπητέ υποψήφιε συνεργάτη, Ξεκινώντας θεωρούμε σκόπιμο να σε ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον που έδειξες για την εταιρία και τα καταστήματα T-bar. Μέσα από τις σελίδες αυτής της πρότασης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 01.11.12-31.10.13

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 01.11.12-31.10.13 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 01.11.12-31.10.13 Αγαπητά μέλη, Η χρονιά που πέρασε ήταν εξαιρετικά δημιουργική για το Σωματείο. Παρόλο που η χώρα μας διανύει μία τόσο δύσκολη περίοδο καταφέραμε να συνεχίσουμε το Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Έντυπο Δράσεων Ιδρύματος

Ενημερωτικό Έντυπο Δράσεων Ιδρύματος Κέντρο Ειδικών Ατόµων η «ΧΑΡΑ» Ενημερωτικό Έντυπο Δράσεων Ιδρύματος Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Κάθε χρόνο προσπαθούμε να σας μεταφέρουμε μέσα από τις φωτογραφίες και τις λέξεις στιγμές από την καθημερινότητα

Διαβάστε περισσότερα

Είναι σαφής η θέση και η διεκδίκησή µας για την οριστική λύση των οικονοµικών προβληµάτων των ήµων, µε την προώθηση ουσιαστικής

Είναι σαφής η θέση και η διεκδίκησή µας για την οριστική λύση των οικονοµικών προβληµάτων των ήµων, µε την προώθηση ουσιαστικής Η χρονιά που πέρασε, το 2007, ήταν η πρώτη της νέας δηµοτικής αρχής, µια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την αταλάντευτη βούληση µας να υλοποιηθούν µε ιεραρχηµένο προγραµµατισµό όλες οι δεσµεύσεις µας προς

Διαβάστε περισσότερα