Η JOBBÖRSE στην ιστοσελίδα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ. Έυκολη και γρήγορη εύρεση θέσεων εργασίας. Bundesagentur für Arbeit

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η JOBBÖRSE στην ιστοσελίδα www.arbeitsagentur.de ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ. Έυκολη και γρήγορη εύρεση θέσεων εργασίας. Bundesagentur für Arbeit"

Transcript

1 Η JOBBÖRSE στην ιστοσελίδα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ Έυκολη και γρήγορη εύρεση θέσεων εργασίας Bundesagentur für Arbeit

2 ΚΑΙΝΟΎΡΙΟΙ ΔΡΌΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΉΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΊΑΣ ΣΑΣ Βρείτε γρήγορα την κατάλληλη θέση εργασίας: Με το πορτάλ εύρεσης εργασίας JOBBÖRSE στην ιστοσελίδα arbeitsagentur.de μπορείτε να ψάξετε συγκεκριμένα θέσεις εργασίας και θέσεις επαγελματικής κατάρτισης στη Γερμανία και στο εξωτερικό,να δημιουργήσετε και να επεξεργαστείτε τα στοιχεία του ατομικού σας προφίλ, καθώς και να δημιουργήσετε τον φάκελο αιτήσεων υποψηφιότητας σας και να υποβάλλετε αίτηση για μια θέση εργασίας μέσω διαδικτύου. Επιπλέον έχετε τη δυνατότητα να εγγραφείτε μέσω διαδικτύου για αναζήτηση εργασίας. Το πορτάλ JOBBÖRSE σας παρέχει τη δυνατότητα πρόσβασης στο ατομικό σας προφίλ υποψηφίου, το οποίο είναι αποθηκευμένο στον Οργανισμό Απασχόλησης. Με τον σύμβουλο της αρμόδιας υπηρεσίας εργασίας χρησιμοποιείτε μαζί έναν λογαριασμό χρήστη. Τα δεδομένα πρόσβασης για την εγγραφή (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) θα τα λάβετε από τον σύμβουλό σας. Τα δικά σας πλεονεκτήματα της κοινής χρήσης δεδομένων με μια ματιά: Μπορείτε να εργαστείτε online με τα δεδομένα σας, τα οποία είναι αποθηκευμένα στον Οργανισμό Απασχόλησης π.χ. μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για κατάλληλες θέσεις εργασίας, να επεξεργάζεστε στην ενότητα διαχείρηση υποψηφιότητας άνετα τον φάκελο σας, να επικοινωνήσείτε μέσω της ηλεκτρονικής θυρίδας με τον αρμόδιο για σας υπεύθυνο του Οργανισμού Απασχόλησης, πρόσβαση στις επαγγελματικές προτάσεις διαμεσολάβησης του Οργανισμού Απασχόλησης και υποβολή αίτηση στις προτεινόμενες θέσεις εργασίας, μπορείτε να ψάξετε εσείς οι ίδιοι για τις θέσεις εργασίας που ταιράζουν στο προφίλ σας, με τη χρήση της ηλεκτρονικής θυρίδας μπορείτε να επικοινωνείτε με τον εργοδότη, να ενημερώνεστε καθημερινά μέσω αυτής, να επικοινωνήσείτε μέσω της ηλεκτρονικής θυρίδας με τον αρμόδιο σας υπεύθυνο του Οργανισμού Απασχόλησης, να χρησιμοποιείτε δωρεάν το πορτάλ εκμάθησης LERNBÖRSE, να παρακολουθείτε τα προγράμματα εκμάθησης απευθείας σύνδεσης και έπειτα από μια επιτυχή εξέταση να λάβετε το Online- δίπλωμα. Αυτό το φυλλάδιο σας δείχνει βήμα προς βήμα, πως να χρησιμοποιήσετε καλύτερα το πορτάλ JOBBÖRSE. Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στην εύρεση εραγσίας!

3 Bundesagentur für Arbeit

4 ΒΡΕΊΤΕ ΓΡΉΓΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΤΆΛΛΗΛΗ ΘΈΣΗ ΕΡΓΑΣΊΑΣ Θέλετε να βρείτε στο πορτάλ JOBBÖRSE στην ιστοσελίδα π.χ. μια θέση εργασίας ή επαγγελματικής κατάρτισης ή πρακτικής εξάσκησης; Με τον εξής τρόπο θα βρείτε γρήγορα αυτό που ψάχνετε: Στην αρχική σελίδα επιλέξτε ένα επάγγελμα και πατήστε στο κουμπί «Αναζήτηση» Ψάξτε προσφορές θέσεων 1 Ο γρήγορος δρόμος στην καινούρια σας εργασία: Επιλέξτε, εάν ψάχνετε για παράδειγμα μια θέση εργασίας (ειδικός, στέλεχος, βοηθός, κτλ.) ή μια θέση επαγγελματικής κατάρτισης και μετά εισάγετε έναν όρο αναζήτησης, όπως επάγγελμα, επωνυμία της επιχείρησης, δεξιότητες και / ή έναν επιθυμητό τόπο εργασίας. Εάν έχετε ήδη τον αριθμό αναφοράς μιας προσφοράς εργασίας, τότε μπορείτε να τον εισάγετε στο πεδίο «Όρος αναζήτησης», ώστε να βρείτε αμέσως την συγκεκριμένη θέση εργασίας. Τώρα μπορείτε να εκτελέσετε άμεσα την αναζήτηση ή να συγκεκριμενοποιήσετε τα στοιχεία σας στα πρόσθετα κριτήρια αναζήτησης. 2 Κάνοντας κλικ στη επιλογή αναζήτησης, μπορείτε να περιορίσετε την αναζήτησή σας σύμφωνα με τον επαγγελματικό κλάδο ή περιοχή, ώστε να βρείτε την κατάλληλη θέση εργασίας ή επαγγελματικής κατάρτισης.

5 Bundesagentur für Arbeit

6 ΕΓΓΡΑΦΕIΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡA ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Δημιουργήστε το ατομικό σας προφίλ υποψηφίου και χρησιμοποιήστε το για την εύρεση εργασίας. Θα χρειαστεί να κάνετε εγγραφή μόνο μια φορά. Με τον λογαριασμό χρήστη μπορείτε: να ανεβάζετε αρχεία για υποβολή αίτησης εργασίας στην ενότητα της ιστοσελίδας «έγγραφα», όπως φωτογραφία υποψηφίου, αποδεικτικά σπουδών κτλ. να δημιουργήσετε τον δικό σας φάκελο υποψηφίου, να τον αποστείλετε, να τον εκτυπώσετε ή να τον αποθηκύσετε σαν πρότυπο να διαχειρίζεστε και να παρακολουθείτε τις υποβολές αίτησης εργασίας να πληροφορείστε καθημερηνώς μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για νέες θέσεις εργασίας και μέσω της ατομικής σας ηλεκτρονικής θυρίδας να αποστέλλετε μηνύματα σε εργοδότες αλλά και να τα λαμβάνετε Διαβάστε και αποδεχτείτε τους όρους χρήσης και τις δηλώσεις περί προστασίας δεδομένων και εισάγετε τον κωδικό σας πρόσβασης καθώς τις προσωπικές σας πληροφορίες. Θα λάβετε ταχυδρομικώς τον ατομικό σας αριθμό ΡΙΝ. Μόνο όταν εισάγετε τον ατομικό σας αριθμό ΡΙΝ στην ενότητα «τα στοιχεία μου» θα έχετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας και θα μπορείτε να χρησιμοποιήτε όλες τις λειτουργίες. Επίσης σας προσφέρεται η δυνατότητα να δημιουργήσετε από τώρα το προφίλ σας, καθώς και να υποβάλετε την αίτηση εργασίας ή να ψάξετε για μια κατάλληλη θέση εργασίας. Κάντε κλίκ στο κουμπί «εγγραφείτε τώρα».

7 Bundesagentur für Arbeit

8 ΔΕΙΞΤΕ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ Αυξήστε τις πιθανότητες για εύρεση μίας θέσης εργασίας ή επαγγελματικής κατάρτισης. Δημιουργήστε το ατομικό σας προφίλ υποψηφίου και δημοσιεύστε το στη JOBBÖRSE για να συστηθείτε στον μελλοντικό σας εργοδότη. Το προφίλ υποψηφίου αποτελείται από τα ατομικά σας στοιχεία, το βιοφραφικό σημείωμα, τις δεξιότητες, καθώς και την αναζήτηση εργασίας σας. Αφιερώστε χρόνο για να φτιάξετε ένα βιογραφικό που θα σας αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εισάγετε παρακαλώ πρώτα το βιογραφικό σας σημείωμα και τις δεξιότητές σας, πηγαίνετε πίσω στην αρχική σελίδα και κάντε κλίκ στο «Καταχώρηση νέας αναζήτησης εργασίας». Εάν χρησιμοποιείτε τον λογαριασμό χρήστη μαζί με τον σύμβουλό της αρμόδιας υπηρεσίας εργασίας σας, μπορεί να σας δώσει δικαιώματα πρόσβασης στο βιογραφικό ή στις δεξιότητές σας.

9 Bundesagentur für Arbeit Με δύο βήματα στις επαγγελματικές και προσωπικές σας δεξιότητες: 1 Βιογραφικό σημείωμα Εισάγετε εδώ την σχολική και επαγγελματική σας σταδιοδρομία. Κατά την αναζήτηση μιας θέση επαγγελματικής κατάρτισης μπορείτε επιπλέον να συμπληρώσετε και τη σχολική σας βαθμολογία. Η βάση δεδομένων BERUFENET θα σας βοηθήσει να λάβετε την υποστήριξη που χρειάζεστε κατά τη σύνταξη της επαγγελματικής ή εκπαιδευτικής εμπειρίας σας. Επιπλέον μπορείτε να καθορίσετε αν θέλετε, η εκάστοτε καταχώρηση του βιογραφικού σημειώματος να δημιοσιευθεί στο προφίλ υποψηφίου και να εμφανιστεί στον εργοδότη. 2 Δεξιότητες Εδώ έχετε τη δυνατότητα να αναφέρετε τις ατομικές σας γνώσεις και τις δεξιότητες, τις γνώσεις ξένων γλωσσών, προσωπικές δυνατότητες, πιστοποιητικά, μετεκπαίδευση, αποδεικτικά σπουδών, καθώς και στοιχεία ως προς την κινητικότητά σας. Ανάλογα με την κατάρτιση και την επαγγελματική σας σταδιοδρομιά, θα σας δοθεί μια λίστα με δεξιότητες και γνώσεις. Ελέγξτε αυτή τη λίστα και επιλέξτε το κατάλληλο επίπεδο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε ή να διαγράψετε γνώσεις. Για να μη χαθούν οι πληρφορίες που έχετε ήδη εισάγει, καλό θα ήτανε να τις αποθηκέυετε πάντα από κάθε βήμα. Μεταβείτε τώρα στην αρχική σελίδα και κάντε κλίκ στο «Καταχώρηση νέας αναζήτησης εργασίας» ώστε να ολοκληρώσετε το προφίλ σας.

10 ΓΡΑΨΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΙ ΨΑΧΝΕΤΕ Εδώ περιγράψτε βήμα προς βήμα τις προσδοκίες σας σχετικά με τη μελλοντική θέση εργασίας και τον πιθανό εργοδότη. Επιλέξτε πρώτα το είδος της αναζήτησης εργασίας, π.χ. άν ψάχνετε για μια θέση εργασίας ή κατάρτισης. 1 Πληροφορία για τη θέση εργασίας Εδώ μπορείτε να δηλώσετε, ποιος είναι ο επαγγελματικός τίτλος/ δραστηριότητα ή κατάρτιση που επιθυμείτε ποιες προσδοκίες έχετε για αυτή τη θέση εργασίας σε ποια ειδικότητα και σε ποια περιοχή θα θέλατε να εργαστείτε. 2 Όροι Εδώ μπορείτε να διευκρινίσετε τις απόψεις σας σχετικά με τις ώρες εργασίας, τη διάρκεια εργασίας και το μισθό. 3 Προεπισκόπηση Εδώ μπορείτε να δείτε όλο το προφίλ υποψηφίου, πώς θα είναι κατά τη δημοσίευσή του καθώς και πώς θα εμφανίζεται στον εργοδότη. 4 Δημοσίευση Εδώ μπορείτε να δηλώσετε με ποιον τρόπο επιθυμείτε να δημοσιευτεί το προφίλ υποψηφίου στην JOBBÖRSE ή και σε άλλους συνεργάτες, καθώς και αν επιθυμείτε μια τηλεφωνική επαφή ενός εργοδότη κατά την ανώνυμη δημοσίευση του προφίλ υποψηφίου. Το ατομικό σας προφίλ υποψηφίου είναι έτοιμο! Ενεργοποιήστε στη ενότητα «Πίνακας» τον οδηγό αναζήτησης, ο οποίος θα σας ενημερώνει καθημερινά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τις κατάλληλες θέσεις εργασιας ή κατάρτισης.

11 Bundesagentur für Arbeit

12 Η ΛΙΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Χρησιμοποιήστε το προσωπικό σας προφίλ υποψηφίου για να αναζητήσετε γρήγορα κατάλληλες θέσεις εργασίας, κάνοντας κλικ στο «Αναζήτηση προσφερόμενων θέσεων εργασίας».1 Με κλικ στο σύμβολο παίρνετε μια ανάλυση της συμφωνίας ή ασυμφωνίας του δικού σας προφίλ υποψηφίου με την εκάστοτε προσφερόμενη θέση. 2 Με κλικ στο σύμβολο μπορείτε να αποθηκεύσετε ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προσφορές εργασίας στο σημειωματάριο και να τις ξαναδείτε ανά πάσα χρόνο. Στο σημειωματάριο μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα στους εργοδότες, επιλέγοντας την αντίστοιχη προσφορά εργασίας. Επιπλέον μπορείτε να υποβάλλετε online μια αίτηση πρόσληψης.

13 Bundesagentur für Arbeit

14 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ Δημιουργήστε και διαχειριστείτε αυτόνομα το σύνολο των δικών σας δικαιολογητικών αίτησης πρόσληψης, ενημερώστε την κατάσταση των δικών σας αιτήσεων πρόσληψης και στείλτε ενημερωτικά μηνύματα στην αρμόδια υπηρεσία εργασίας. 1 Στην ενότητα «Αιτήσεις πρόσληψης» βλέπετε την κατάσταση όλων των αιτήσεων πρόσληψής σας και - εφόσον βρίσκεστε υπό φροντίδα της υπηρεσίας εργασίας - επίσης τις προτάσεις εργασίας. 2 Μπορείτε να δείτε, να επεξεργαστείτε, να αποθηκεύσετε ως σχέδιο, να αποστείλετε, να ανακαλέσετε ή να διαγράψετε της αιτήσεις πρόσληψής σας. Οι διαθέσιμες δυνατότητες εξαρτώνται από την τρέχουσα κατάσταση της αίτησης πρόσληψής σας. 3 Εδώ μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα νέο φάκελο υποψηφίου, οδηγούμενοι βήμα προς βήμα στη διαδικασία. Μπορείτε να προσαρτήσετε στην αίτηση πρόσληψής σας και δικαιολογητικά, όπως π. χ. αποδεικτικά σπουδών. Για την αίτηση πρόσληψης απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως π.χ. φωτογραφία υποψηφίου και τίτλοι σπουδών, μεταφορτώνονται στην ενότητα «Διαχείριση Εγγράφων». Ανάλογα με το τρόπο αίτησης πρόσληψης που επιθυμεί ο εργοδότης μπορείτε να αποστείλετε την αίτηση μέσω JOBBÖRSE ηλεκτρονικά ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να την εκτυπώσετε κα να την αποστείλετε ταχυδρομικά.

15 Bundesagentur für Arbeit

16 ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ JOBBÖRSE Προσωπική πρόσβαση όλο το εικοσιτετράωρο όπου υπάρχει δυνατότητα χρήσης διαδικτύου. Εύκολη και γρήγορη αναζήτηση θέσεων εργασίας στη Γερμανία και στο εξωτερικό. Πρόσβαση σε μεγάλο αριθμό προσφορών θέσεων εργασίας. Καθημερινά κατάλληλες θέσεις εργασίας μέσω . Εξατομικευμένο προφίλ υποψηφίου και στοχευμένη αναζήτηση εργασίας. Άνετη δημιουργία και διαχείριση των αιτήσεων πρόσληψης. Δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας με υπηρεσία εργασίας και εργοδότη. Δημοσίευση του προφίλ υποψηφίου σε άλλες πλατφόρμες προσφοράς και αναζήτησης θέσεων εργασίας. Εισαγωγικές πληροφορίες για τη ζωή και εργασία στη Γερμανία, από τη διεθνή υπηρεσία εύρεσης εργασίας (Κεντρική υπηρεσία εύρεση εργασίας στο εξωτερικό ZAV) της ομοσπονδιακής οργάνωσης εργατικού δυναμικού Εκδότης Bundesagentur für Arbeit Nürnberg Μάρκετινγκ Οκτώμβριος Bundesagentur für Arbeit

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII Moodle Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: Γνωρίσει τα βασικά εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου στο Moodle Κατανοήσει τη δομή ενός μαθήματος στο Moodle Δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook

Προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook Προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας στον ιστοχώρο κοινωνικής δικτύωσης Facebook Πώς μπορούμε να ελέγχουμε και να ρυθμίζουμε την πρόσβαση στα δεδομένα μας μέσα από τις οθόνες του Facebook Με τη συγχρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ;

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ; ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗ; Όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά µε τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας στο εξωτερικό κι ακόµα περισσότερα Κοινωνική Ευρώπη Ούτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

Το ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά. Δημιουργία του IMI: οδηγός για τον πρώτο χρήστη σε μια αρχή

Το ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά. Δημιουργία του IMI: οδηγός για τον πρώτο χρήστη σε μια αρχή Το ηλεκτρονικό σύστημα πληροφόρησης για την εσωτερική αγορά Δημιουργία του IMI: οδηγός για τον πρώτο χρήστη σε μια αρχή EL Η Άμεση Ευρώπη είναι μια υπηρεσία που σας βοηθά να βρείτε απαντήσεις στα ερωτήματά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας Υπηρεσία Ανάρτησης και διαχείρισης Γραπτών Εργασιών Οδηγίες χρήσης για τους φοιτητές ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 11 Σελίδα 2 από

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ... 4 1.1 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... 4 1.1.1 Αλλαγή κωδικού... 7 1.1.2 Είσοδος στο σύστημα.... 8 1.1.3

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενο για Ηλεκτρονική Διαβούλευση ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Ι. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

Κείμενο για Ηλεκτρονική Διαβούλευση ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Ι. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ Κείμενο για Ηλεκτρονική Διαβούλευση ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Ι. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟ ΕΞΕΤΑΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ Οι προτάσεις που παρουσιάζονται στο παρόν Τμήμα δημιουργούν ένα ολοκληρωμένο

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες

Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες Δημιουργία ιστοσελίδας με Wordpress - Βασικές λειτουργίες Περιεχόμενα Εγγραφή και αρχικές ρυθμίσεις Διαχείριση Ιστοσελίδας Δημιουργία Menu Δημιουργία σελίδας Δημιουργία Αρχικής Σελίδας Δημιουργία Άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

HP Photosmart 7510 Series

HP Photosmart 7510 Series HP Photosmart 7510 Series Περιεχόμενα 1 Βοήθεια HP Photosmart 7510 Series...3 2 Εξοικείωση με τον εκτυπωτή HP Photosmart Εξαρτήματα του εκτυπωτή...5 Λειτουργίες πίνακα ελέγχου...6 Συμβουλές για να γνωρίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά!

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Μαθαίνω για τα προσωπικά μου δεδομένα Ιδιωτικότητα, παρακαλώ! Η ιδιωτική σου ζωή είναι πολύτιμη.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγγραφής Εμπορικών Επιχειρήσεων Πώλησης Υπολογιστικού Εξοπλισμού

Εγχειρίδιο εγγραφής Εμπορικών Επιχειρήσεων Πώλησης Υπολογιστικού Εξοπλισμού Εγχειρίδιο εγγραφής Εμπορικών Επιχειρήσεων Πώλησης Υπολογιστικού Εξοπλισμού στη δράση «Ψηφιακές Υπηρεσίες Αλληλεγγύης στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης» Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 Σελίδα εγγραφής...

Διαβάστε περισσότερα

Καταχώριση στοιχείων επιχείρησης στο σύστημα του ΛΑΕΚ 0,45%

Καταχώριση στοιχείων επιχείρησης στο σύστημα του ΛΑΕΚ 0,45% 1 ο Βήμα: Αίτηση εγγραφής στο σύστημα Οι επιχειρήσεις θα χρειαστεί να εντάξουν τα προσωπικά τους στοιχεία στο σύστημα του ΟΑΕΔ, ακόμη και αν είχαν πραγματοποιήσει αυτή την διαδικασία στο παρελθόν. Μπαίνετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Οδηγίες Χειρισμού ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Περιγραφή Περιεχομένων Γενικός Χειρισμός Πλήκτρα και λειτουργίες τους Πλήκτρα Λειτουργιών (Function Keys) σελ.1 σελ.2 σελ.4 σελ.4 σελ.4 Κινήσεις σελ. 7 Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Σημαντικό διακύβευμα του μεταρρυθμιστικού εγχειρήματος συνιστά η μετάβαση

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΥ... 6 3 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Europass 1. 2. 3. 4. 5. Europass - http://europass.cedefop.europa.eu - European Union, 2002-2013

Europass 1. 2. 3. 4. 5. Europass - http://europass.cedefop.europa.eu - European Union, 2002-2013 Πριν ξεκινήσετε: Πέντε βασικές αρχές για ένα καλό Βιογραφικό 1. Επικεντρωθείτε στα ουσιώδη Γενικά, οι εργοδότες ασχολούνται µόνο µερικά δευτερόλεπτα µε κάθε βιογραφικό. Εάν δεν κάνετε καλή εντύπωση, θα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ E-LEARNING ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

Open Discovery Space. ODS Portal Manual

Open Discovery Space. ODS Portal Manual ODS Portal Manual Project Acronym: ODS Project Title: Open Discovery Space: A socially powered and multilingual open learning infrastructure to boost the adoption of elearning resources ODS Portal Manual

Διαβάστε περισσότερα

A. Γενικές Πληροφορίες

A. Γενικές Πληροφορίες ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΧΑΡΤΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ A. Γενικές Πληροφορίες Εάν συγκροτείτε Κοινοπραξία, φροντίστε τούτο να καταδεικνύεται στο

Διαβάστε περισσότερα

«Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη»

«Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» Δικαιούχος Φορέας Συμπράττων Επιστημονικός Φορέας Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης (MIS)

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ προς ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ & ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ για τις νέες ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ του ΕΤΑΑ ΤΟΜΕΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ Για να αποκτήσει ένας Συμβεβλημένος Ιατρός & Ασφαλισμένος τη δυνατότητα να κάνει χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Υπηρεσία ιαχείρισης Μετεγγραφών σε Πανεπιστήµια/Τ.Ε.Ι

Ηλεκτρονική Υπηρεσία ιαχείρισης Μετεγγραφών σε Πανεπιστήµια/Τ.Ε.Ι Ηλεκτρονική Υπηρεσία ιαχείρισης Μετεγγραφών σε Πανεπιστήµια/Τ.Ε.I. Παραδοτέο: Εγχειρίδιο Εφαρμογής Πίνακας Περιεχομένων Είσοδος στο Πληροφοριακό σύστηµα και ήλωση Στοιχείων... 4 Υποβολή Αίτησης Μετεγγραφής...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. Ομάδα καθηκόντων III: Διοικητικός υπάλληλος Ομάδα καθηκόντων IV: Σύμβουλος/Ειδικός

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. Ομάδα καθηκόντων III: Διοικητικός υπάλληλος Ομάδα καθηκόντων IV: Σύμβουλος/Ειδικός ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ Ομάδα καθηκόντων III: Διοικητικός υπάλληλος Ομάδα καθηκόντων IV: Σύμβουλος/Ειδικός ΓΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΓΕΕΑ, ΑΛΙΚΑΝΤΕ,

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Εισαγωγικά: Θα ήθελα να αρχίσω ζητώντας σας μία σχετική

Διαβάστε περισσότερα