«ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ «SIEMENS» ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ. Στην Αθήνα σήμερα, ημέρα Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010 και ώρα 11.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ «SIEMENS» ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ. Στην Αθήνα σήμερα, ημέρα Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010 και ώρα 11."

Transcript

1 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΓ -ΣΥΝΟΔΟΣ Α ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ «SIEMENS» ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ» ΠΡΑΚΤΙΚΟ Στην Αθήνα σήμερα, ημέρα Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010 και ώρα συνεδρίασε στην Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Κωνστ. Τσαλδάρη» (223) του Μεγάρου της Βουλής η Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της υπόθεσης SIEMENS στο σύνολό της, υπό την προεδρία του Προέδρου αυτής κ. Ιωσήφ Βαλυράκη, με θέμα ημερήσιας διάταξης: Εξέταση μαρτύρων. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, αφού διαπίστωσε την ύπαρξη απαρτίας, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και έκανε ανάγνωση του καταλόγου των μελών της Επιτροπής. Παρόντες ήταν οι Βουλευτές κ.κ. Αηδόνης Χρήστος, Γρηγοράκος Λεωνίδας, Κεγκέρογλου Βασίλης, Μακρυπίδης Ανδρέας, Τόλκας Άγγελος, Οικονόμου Παντελής, Παπαγεωργίου Αθανάσιος, Ρήγας Παναγιώτης, Τσόνογλου- Βυλλιώτη Βασιλική, Τζαβάρας Κωνσταντίνος, Νεράντζης Αναστάσιος, Αποστολάκος Γρηγόριος, Καμμένος Πάνος, Κόλλια-Τσαρουχά Μαρία, Παφίλης Αθανάσιος, Αϊβαλιώτης Κωνσταντίνος, Παπαδημούλης Δημήτριος.

2 ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κύριες και κύριοι συνάδελφοι, αρχίζει η συνεδρίαση. Κατ αρχήν, θα ήθελα να κάνω μια δήλωση. Ακούω και εγώ στα ραδιόφωνα ότι έχω κατάλογο δωροληπτών από τον κ. Καπελέρη. Δεν έχω. Ακούω τα ραδιόφωνα ή μου είπαν ότι ακούν ότι μου παρέδωσε ο Καπελέρης κατάλογο δωροληπτών. Δεν έχω τέτοιο κατάλογο ούτε παρέλαβα κανένα απολύτως στοιχείο ή πληροφορία από τον κ. Καπελέρη, ο οποίος περιμένει, κύριοι συνάδελφοι, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία μας, κατά το πρόγραμμα που έχουμε, να εξετασθεί. Πάντως, η παράκληση η δική του -σήμερα έχει την κυρία Τσακάλου- είναι όχι πριν από τις 15.00, αλλά μετά, οπότε θα είναι στη διάθεσή μας. Θα έλθει εδώ και νομίζω ότι μπορούμε να ζητήσουμε τη βοήθειά του για τα δικά του καθήκοντα. Νομίζω ότι στο στάδιο που βρισκόμαστε, το Σ.Δ.Ο.Ε. και οι υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών θα είναι ένας μηχανισμός που θα προστεθεί στις αρχές που βοηθούν την Επιτροπή μας. Έχω την αίσθηση και τη μοιράζομαι μαζί σας ότι σιγάσιγά, οι υπόλοιπες αρχές -ενδεχομένως, θα θέλαμε πιο γρήγορα- αρχίζουν και συντονίζονται, θα έλεγα ευθυγραμμίζονται, με την Εξεταστική Επιτροπή. Θα επεσήμαινα, επίσης, ότι και η δικαιοσύνη αρχίζει να κινείται πιο γρήγορα. Και αυτά είναι ενθαρρυντικά στοιχεία. Εμείς θα επιμείνουμε. Δεν θα ανοίξουμε συζήτηση. Θέλω να δούμε τον κ. Χηνοφώτη. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, μπορώ να έχω το λόγο;

3 ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα και εγώ το λόγο. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ο συνάδελφος κ. Αϊβαλιώτης έχει το λόγο για δύο λεπτά. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: Για δέκα δευτερόλεπτα, κύριε Πρόεδρε, μόνο, για το θέμα της χρονικής διάρκειας της Εξεταστικής Επιτροπής. Έχουμε μια συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία. Είναι η δεύτερη παράταση που μας έχει δοθεί. Ήθελα να παρακαλέσω να τηρηθεί η ημερομηνία, να μην αρχίσει και γίνεται λαστέξ η χρονική διάρκεια και πηγαίνουμε για τέλος Ιουνίου, για τέλος Ιουλίου κ.ο.κ. Να τηρήσουμε την ημερομηνία η οποία έχει τεθεί για τη χρονική διάρκεια της Εξεταστικής μας Επιτροπής. Αυτό ήθελα να πω. Ευχαριστώ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Θα μου επιτρέψετε, κύριοι συνάδελφοι, να πω ότι, όπως γνωρίζετε, το Προεδρείο είχε προτείνει και μάλιστα, σε κάποια τριβή με τον κ. Παπαδημούλη, μέχρι το τέλος του μήνα. Νομίζω επειδή και ο πολιτικός χρόνος πέραν του φυσικού χρόνου που δεν είναι περιορισμένος, ούτε και αυτός δίνει πολύ μεγάλη ευχέρεια. Άρα, θα πρέπει με πολύ οργανωμένο και πιο έντονο ρυθμό να προχωρήσουμε στις εργασίες μας. Συμφωνώ, κύριε συνάδελφε. Ο κ. Παφίλης έχει το λόγο.

4 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Σε ό,τι αφορά το θέμα της ημερομηνίας, εγώ νομίζω ότι δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εκ των προτέρων αν θα λήξει ή όχι ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Είπα ότι θα προσπαθήσουμε. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Το «θα προσπαθήσουμε» είναι μια πολύ ωραία έκφραση. Αν δεν βάλουμε κάτω όλες τις εκκρεμότητες ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Με όλες τις δυνάμεις. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: και δεν κάνουμε ένα πρόγραμμα, νομίζω ότι θα είναι ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ανοικτός σε πρόταση. Κάντε μου πρόταση. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Πολιτικά λάθος. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κάντε μου πρόταση, δηλαδή, οργάνωσης της τελευταίας περιόδου. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Η πρόταση που κάνω είναι να κάνουμε μια συζήτηση στην Εξεταστική Επιτροπή ποιοι μάρτυρες υπάρχουν ακόμα, τι εκκρεμεί από πλευράς λογαριασμών, εταιρειών και τρίτον, υπάρχει πρόταση την οποία είχα κάνει πριν από δεκαπέντε μέρες και υιοθετήθηκε χθες για το θέμα της Γερμανίας, αν θα έχουμε απάντηση ή όχι. Με βάση όλα αυτά, πρέπει να αποφασίσουμε.

5 Εμένα δεν μου φαίνεται ότι φτάνει ο χρόνος για να κλείσουν όλες αυτές τις εκκρεμότητες. Λέω ότι δεν μου φαίνεται. Αν αποδειχθεί ότι μπορούν να λυθούν όλα μέσα σε δεκαπέντε μέρες, τότε να το συζητήσουμε. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κύριε συνάδελφε, έχετε δίκιο. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Σε διαφορετική περίπτωση, αυτό που θα εμφανιστεί είναι μία συγκάλυψη. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Αφήστε τώρα τις ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Τι θα εμφανιστεί λέω. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Αφήστε το τώρα. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Τι θα εμφανιστεί λέω. Από εκεί και πέρα Προσέξτε, γιατί ακριβολογώ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Και εγώ ακριβολογώ, κύριε συνάδελφε. Σας άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή, κατά το πρώτο. Την ευχή νομίζω ότι την αποδέχεστε ως ευχή. Αυτό είναι το ένα. Δεύτερον, η ευχή έχει και ουσία. Άρα, δηλαδή, θα οργανώσουμε καλύτερα τη δουλειά μας και είμαι ανοικτός σε προτάσεις που θα μας βοηθήσουν να επιταχύνουμε το έργο της Επιτροπής μας. Η Επιτροπή μας ψάχνει σοβαρές ενδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων. Αυτό ψάχνουμε. Άρα, δεν νοείται να πελαγώνουμε. Σήμερα, με τον κ. Παυλόπουλο, ολοκληρώνονται και τα πολιτικά πρόσωπα για το C4I. Δεν έχουμε να ψάξουμε άλλο για το C4I. Τελείωσε.

6 Εμείς είμαστε Εξεταστική των πραγμάτων Επιτροπή και εφόσον κατανοούμε το τι έγινε, τότε στο πορισματικό στάδιο θα συμπεράνουμε, θα αποφασίσουμε εάν υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής πολιτικών προσώπων. Λέω ότι με τον κ. Παυλόπουλο ολοκληρώνουμε τα πολιτικά πρόσωπα για το C4I. (AD)

7 (1DE) Άρα, λοιπόν, μπορούμε να επιταχύνουμε ψάχνοντας και ολοκληρώνοντας τη δουλειά μας με ενδείξεις. Βεβαίως, πρέπει να έχουμε σοβαρές ενδείξεις και με πολύ μεγάλη προσοχή, όπου πραγματικά υπάρχουν οι ενδείξεις αυτές, έξω από οποιαδήποτε επικοινωνιακή ή άλλη επιδίωξη, έξω από όποια μικροπολιτική ή επιμέρους πολιτική επιδίωξη. Ο κ. Καμμένος έχει το λόγο. ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Θα είμαι πολύ σύντομος. Συμφωνώ μαζί σας για το θέμα των δώρων και έχει γίνει πολλή κουβέντα. Εάν είναι να μπούμε στους δημοσιογράφους, εγώ προτείνω να καλέσουμε το διαχειριστή της εταιρείας CIVITAS, που φαίνεται και προκύπτει από τη δικογραφία και από τις καταθέσεις της Γερμανίας ότι ήταν η εταιρεία που συνεργαζόταν με τη SIEMENS προκειμένου να κάνει lobbing, να διαμορφώσει δηλαδή τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Εκεί, πιθανώς, να χρειαστεί και η παρέμβαση ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ήταν η μόνη εταιρεία ή ήταν και άλλη; ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ αυτήν έχω βρει. Να μας πουν οι συνάδελφοι αν υπάρχουν και άλλες εταιρείες. Τέλος πάντων, όλες οι εταιρείες που έχουν κάνει συμβάσεις για δημόσιες σχέσεις και διαμόρφωση κλίματος, και αυτές οι εταιρείες να κληθούν άμεσα μέσα στην εβδομάδα. Να κληθεί επίσης και η εταιρεία ERGON

8 GENDER που προέκυψε από τις καταθέσεις ο κ. Γαβριηλίδης- ότι έχουν επιλεγεί όλα τα πρόσωπα στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και σταθερής τηλεφωνίας. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ο Αϊβάζης, ο Αντιπρόεδρος του Ο.Τ.Ε., ο Ιωαννίδης της ROM TELECOM, ο Διευθύνων Σύμβουλος της WIND, ο Κορωνιάς της VODAFONE που ήρθε εδώ και κατέθεσε. Εδώ έχουμε, λοιπόν, όλες τις εταιρείες της κινητής τηλεφωνίας. Να μας πουν πώς είναι δυνατόν να επιλέγονται αυτοί όλοι μαζί. Αυτούς δεν μπορούμε να μην τους καλέσουμε. Αν είναι να ασχοληθούμε τώρα με τους αναπτήρες και με τους λεμονοστύφτες, να το κάνουμε, αλλά το θέμα είναι αν έχουν δώσει, για παράδειγμα, 2 εκατομμύρια ευρώ για την «8002» σε εταιρεία δημοσίων σχέσεων. Μπορεί να έχουν μοιραστεί εκατομμύρια ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε δημοσιογράφους, για να χτυπήσουν συγκεκριμένα πρόσωπα που αντιτίθενται στη σύμβαση να ευνοήσουν άλλα. Αυτό έχει να κάνει με πολιτικά πρόσωπα. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κατ αρχήν, δεν είμαι αρνητικός. Να τα πούμε ένα-ένα. ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και τρίτον, κύριε Πρόεδρε και κλείνω μ αυτό- δεν έχουμε καλέσει τους πιο βασικούς μάρτυρες για το C4I που είναι, όπως έχω πει από την αρχή, το Ελεγκτικό Συνέδριο. Στο Ελεγκτικό Συνέδριο έχουμε την άρνηση από την Επίτροπο του Υπουργείου Άμυνας και την επιστροφή της προκαταβολής των 61 εκατομμυρίων. Και έχουμε απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Εδώ,

9 προκύπτουν σοβαρές ποινικές ευθύνες, όχι πολιτικές, για πολιτικά πρόσωπα, διότι έχουμε αντίθετη άποψη από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και από το Ε Τμήμα. Αυτούς πρέπει να τους καλέσουμε άμεσα. Επίσης, δύο υποθέσεις που έχουν ανοιχτεί, αλλά θέλουν διερεύνηση, είναι του τομέα της υγείας και του τομέα του ΟΣΕ. Θα σας πω ότι εχθές ήμουν στα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ, όπου συνάντησα τον Πρόεδρο των εργαζομένων απολυμένων τώρα, είναι διακόσια πενήντα άτομα- στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο Τροχαίο Υλικό. Εχθές, οι άνθρωποι ήταν στα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ με ένα πανό. Κατέβηκα και τους μίλησα. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Μας λέτε το όνομά του; ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το όνομά του είναι Τσιμπίδης Βασίλειος, του Σκαραμαγκά. Αυτός ο άνθρωπος μου είπε να μεταφέρω στην Εξεταστική Επιτροπή και σας το μεταφέρω- «εδώ πέρα δεν καλείτε εμάς που έχουμε δει όλα τα σκάνδαλα του τροχαίου υλικού του Σκαραμαγκά και έχουμε χάσει και τη δουλειά μας». Και του λέω εγώ «πολύ ευχαρίστως να μεταφέρω στους συναδέλφους και στο Προεδρείο το αίτημά σας να εξετάσουμε την Επιτροπή, τον Πρόεδρο των απολυμένων», διότι οι εργαζόμενοι εκεί είναι αυτοί που την πλήρωσαν πρώτοι και έχουν στοιχεία. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Έγινε κατανοητό, κύριε συνάδελφε.

10 ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για να καταλήξουμε, λοιπόν, σας λέω για τον προαστιακό ότι δεν τον έχουμε ανοίξει καν. Ο προαστιακός είναι σοβαρό θέμα. Αυτά μπορούμε να τα κάνουμε γρήγορα. Όμως, αν αναλωνόμαστε τώρα μόνο σε πολιτικά πρόσωπα, δεν θα βγάλουμε άκρη. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Δεν είπα ότι θα αναλωθούμε σε πολιτικά πρόσωπα. Να παρακολουθείτε τι λέω. Πράγματι, υπάρχει μία μικρή εμπλοκή στην κλήτευση των μαρτύρων Δενδρινού και Μαυρίδη. Ο κ. Δενδρινός πρέπει να κληθεί ως μάρτυρας, αλλά να κληθεί με βίαιη προσαγωγή για την Πέμπτη. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, με συγχωρείτε. Δηλαδή, θα έχουμε τον κ. Δενδρινό για την Πέμπτη; ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ναι, διότι είχαμε εμπλοκή και για την κα Τσακάλου. Εν πάση περιπτώσει, την Πέμπτη θα έχουμε τον κ. Δενδρινό, τον κ. Μαυρίδη αν αποδεχθεί, διότι εκεί υπάρχει, όπως ξέρετε, η ιδιότητα του κατηγορουμένου και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί- και επίσης την κα Τσακάλου. Για αύριο, παρακαλώ να ειδοποιηθούν όλοι για όποια εκκρεμότητα έχουμε με τον ΟΣΕ. Επίσης, θα ήταν σωστό να κληθεί και ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Σκαραμαγκά για το τροχαίο υλικό.

11 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: Για την Παρασκευή, κύριε Πρόεδρε, προβλέπεται συνεδρίαση; ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Νομίζω ότι πρέπει να την αφιερώσουμε και την Παρασκευή στο έργο μας. Ο κ. Καμμένος επεσήμανε πολύ σωστά να μη μας «φύγουν» πράγματα. Θα παρακαλούσα την προσοχή σας να μη μας «φύγουν» λογαριασμοί. Μπορεί κάποιοι λογαριασμοί να μην ανοίξουν μέχρι να ολοκληρώσει τις εργασίες της η Εξεταστική Επιτροπή. Υπάρχουν και άλλες διαδικασίες στη συνέχεια. Όμως, δεν θα ήθελα να μην έχουμε ζητήσει το άνοιγμα κρισίμων λογαριασμών. Θα παρακαλούσα, λοιπόν, τους κυρίους συναδέλφους να ξαναδούν τους λογαριασμούς, ώστε να είμαστε όλοι απολύτως βέβαιοι ότι δεν θα μας διαφύγει κάποιος. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, πόσοι είναι που εκκρεμούν; ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Βρείτε τους, κύριοι συνάδελφοι. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: Ό,τι λογαριασμοί υπάρχουν, να ανοιχτούν. Γιατί, πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό; ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Δεν είναι τόσο απλό. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ: Είναι εξακόσιοι ογδόντα λογαριασμοί. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Το λέω εάν έχουμε ξεχάσει κάποιον.

12 Ο κ. Αποστολάκος έχει το λόγο. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, έχω να κάνω τρεις πάρα πολύ σύντομες διαδικαστικές παρατηρήσεις. Το πρώτο σχετίζεται με τη σύνταξη της επιστολής που πρέπει να στείλουμε προς την Κυβέρνηση. Αναλάβαμε ο κ. Παφίλης και εγώ να επεξεργαστούμε ένα κείμενο με βάση την οδηγία τη δική σας και των συναδέλφων. Ήδη, το επεξεργαζόμαστε και σε λίγη ώρα θα τεθεί υπ' όψιν σας. Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με το ζήτημα της ολοκλήρωσης των εργασιών της Επιτροπής. Εκτιμώ ότι η τυπική ολοκλήρωση, δηλαδή η τήρηση της προθεσμίας, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Θα πρέπει να συνδέεται με την ουσιαστική ανεύρεση της αλήθειας από την πλευρά μας, όσο και αν διαρκέσει αυτό. Το τρίτο έχει να κάνει με την κλήση των μαρτύρων. Κύριε Πρόεδρε, θα παρακαλέσω πάρα πολύ, όταν λαμβάνετε πρωτοβουλίες για κλήση μαρτύρων και κυρίως πολιτικών προσώπων, χωρίς να σημαίνει κατ ανάγκη ότι διαφωνούμε μ αυτό που κάνετε, να έχουμε μία προγενέστερη ενημέρωση. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κάνω πάντα ενημέρωση της Επιτροπής για τα πολιτικά πρόσωπα, κύριοι συνάδελφοι. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ: Ενημέρωση και απόφαση της Επιτροπής, εννοείτε.

13 ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Πάντα! Εάν υπάρξει αντίρρηση, προφανώς θα το συζητήσουμε. Όπου δεν υπάρχει αντίρρηση, όμως, ισχύει. Δηλαδή, ανακοινώνω την πρόθεση, παίρνω την έγκριση της Επιτροπής και λειτουργώ μ αυτή τη διαδικασία. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ: Μ αυτόν τον τρόπο συμφωνούμε. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Μιλάω με τους συναδέλφους γιατί δεν θέλω να πάει κλήση σε συνάδελφο. Τους συναδέλφους τους καλούμε με τηλεφωνική επικοινωνία. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ: Σας ρώτησε χθες ο κ. Αϊβαλιώτης. Και εμείς δεν ξέραμε. Εγώ προσωπικά δεν ήξερα ότι είχε κληθεί το έμαθα χθες βέβαια- ο κ. Παυλόπουλος. Όχι ότι έχουμε καμία αντίρρηση ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Μα, το ανακοίνωσα. ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ: Εντάξει, κύριε Πρόεδρε. Μπορεί να μην το άκουσα. Και την έγκριση της Επιτροπής προφανώς. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Προφανώς. Έγινε αντιληπτό; ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ: Εντάξει, κύριε Πρόεδρε. Να σας πω και κάτι άλλο. Επειδή εκφράστηκε η άποψη ότι το C4I τελείωσε, υπάρχουν διάφορες εκκρεμότητες. Δεν τελείωσε το C4I. Υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες. (ΚΟ)

14

15 (1AD) Και ενδεικτικά σας αναφέρω ότι ακόμα δεν έχουμε προσεγγίσει το θέμα της ανεύρεσης -και εξαρτάται από τις ενέργειες που έχει προτείνει ο κ. Παφίλης, αλλά και όλοι μας- για να δούμε πού πήγαν τα 10 εκατομμύρια μίζα κατά την ανάθεση της σύμβασης. Τι τελειώσαμε, λοιπόν; Άρα, είναι ίσως η πιο μεγάλη εκκρεμότητα την οποία έχουμε, σε συνδυασμό με διάφορα διαδικαστικά αιτήματα τα οποία έχουν τεθεί, όπως για παράδειγμα η κλήση του κ. Πλάκα και η επανάκληση του κ. Σπανουδάκη για την απόλυτη διερεύνηση της υπόθεσης της ανάθεσης των 10 εκατομμυρίων ευρώ στις τρεις εταιρείες, στη Borders, στην Amron και στη Metrotech. Άρα, έχουμε σοβαρές εκκρεμότητες και εκεί. Και κλείνω με μία απορία. Κύριε Πρόεδρε, γιατί καλούμε ξανά την κα Τσακάλου; ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Θα σας δώσω μετά πλήρεις εξηγήσεις, κύριε συνάδελφε. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να κάνω δύο παρατηρήσεις. Με την πρώτη, θέλω να επισημάνω την ανάγκη να επισπεύσει η Κεφαλαιαγορά τις απαντήσεις για την κίνηση των λογαριασμών. Εμείς κάναμε επιστολή.

16 ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Να συντάξετε υπόμνηση. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Είχαμε συντάξει, κύριε Πρόεδρε. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Να συντάξετε και τρίτη, αλλά να κάνετε και τηλεφωνική παρότρυνση. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Εντάξει, κύριε Πρόεδρε. Δεύτερον. Καθώς ερχόμουν στο γραφείο σήμερα το πρωί, άκουγα μεγάλο κεντρικό παρουσιαστή δηλαδή σοβαρό και έγκυρο- να λέει ότι έχει γίνει πολιτικό θέατρο η παρουσία των μελών της Επιτροπής στα κανάλια, ενώ το πρωί και το βράδυ μας καλούν. Το λέω, γιατί δεν ξέρω αν θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Είδατε ποτέ τον Πρόεδρο; ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Δεν ξέρω πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα. Εγώ δεν έχω κάποια λύση. Όμως, εγώ ενοχλούμαι από το γεγονός ότι μας καλούν στα κανάλια το πρωί και το βράδυ και μετά μας χαρακτηρίζουν ως «πολιτικό θέατρο». ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Το λόγο έχει ο κ. Παφίλης. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, απευθυνόμενος σε όλους, θα ήθελα να μιλήσουμε ευθέως γι αυτό το θέμα. Το θέαμα στις τηλεοράσεις είναι ανεκδιήγητο και μας έχουν πιάσει και στο δούλεμα, όπως έγραφε κάποιος σήμερα. «Μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής» σημαίνει το πρωί στην Εξεταστική Επιτροπή και το βράδυ στα κανάλια!

17 Εγώ το λέω ότι έχω πάει δυο φορές και έχω κάνει πολιτικούς σχολιασμούς. Δεν μπήκα σε συγκεκριμένα πράγματα. Και το δηλώνω εδώ ότι δεν θα πάω ξανά. Θα κάνω μόνο γενικούς πολιτικούς σχολιασμούς για την πολιτική κατάσταση και τις πολιτικές θέσεις. Και νομίζω ότι από εδώ και πέρα θα πρέπει ο καθένας να το σκεφτεί. Κινδυνεύουμε να γίνουμε ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Γίνατε κατανοητός, κύριε συνάδελφε. Στο σημείο αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα ήθελα να κάνω κάποιες ανακοινώσεις. 1) «Ελληνική Δημοκρατία Υπουργός Οικονομικών Τζεφεράκος Η αντικατάσταση της κας Βελώνη που δεν γνώριζε. Από τον κ. Παππά Αντικατάσταση λειτουργών και υπαλλήλων του. Προς τους κυρίους Παναγιώτη Σπανό, νομ. σύμβουλο, Παναγιώτη Παππά, Αγγελική Βενάρδου. Πρόκειται για έγγραφο αντικατάστασης από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η αρχικώς χορηγηθείσα εντολή του Προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προς τους α) Ευγενία Βελώνη και β) Μυρτώ Γερμάνη ανακαλείται μόνο ως

18 προς αυτές, με την παράκληση να παραδώσουν τους σχετικούς φακέλους στους Παναγιώτη Σπανό, νομικό σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και Αγγελική Βενάρδου, δικαστική αντιπρόσωπο Νομικού Συμβουλίου του Κράτους αντίστοιχα». Άρα, έχουμε αλλαγές μετά την αλληλογραφία μας στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. 2) SIEMENS Εκ μέρους του διευθύνοντος συμβούλου Ξυνή Σας υποβάλουμε δια της παρούσης, δύο ντοσιέ με έγγραφα που συγκεντρώθηκαν από τη δικηγορική εταιρεία Debevoise & Plimpton. Αυτά προφανώς είναι πρόσθετα, αλλά θέλει προσοχή για να μην μπερδέψουμε τις δικογραφίες. Αυτά θα πρέπει να κοινοποιηθούν άμεσα και στην κα Νικολακέα. Θα παρακαλούσα πολύ, εκτός από το Σώμα των Πρακτικών που πηγαίνει στον κ. Χατζίγκο, παρακαλώ να πηγαίνει κατευθείαν και στην κα Νικολακέα. 3) Στα πλαίσια της ανεξάρτητης έρευνάς τους αναφορικά με δώρα σε πολιτικούς. Επίσης, σας υποβάλουμε σχετική ανάλυση που ζητήσαμε από την κα Αικατερίνη Τσακάλου να ετοιμάσει αναφορικά με τα συνημμένα.

19 Όπως σας έχουμε ενημερώσει δια προηγουμένων επιστολών μας, τα έγγραφα αυτά έχουν κατασχεθεί άρα, είναι ήδη κατασχεμένα- από τον ειδικό Ανακριτή Ζαγοριανό το Φεβρουάριο του Ως εκ τούτου, επειδή τα έγγραφα αυτά δεν ήταν πλέον υπό την κατοχή ή την εποπτεία μας, δεν είχαμε δυνατότητα να υποβάλουμε ενώπιον της Επιτροπή σας νωρίτερα τα σχετικά στοιχεία. Επίσης, θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι η κα Τσακάλου μας ενημέρωσε ότι θεωρεί πως δεν υπήρχαν άλλα έγγραφα αναφορικά με δώρα σε πολιτικούς. Παραμένουμε στη διάθεσή σας πάντα κτλ. Σικέλης». ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, μπορώ να πω κάτι πάνω σ αυτό; ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Ορίστε, κύριε Καμμένο. ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ συμφωνώ με την πρόταση του κ. Αϊβαλιώτη, διότι χθες έλαβα ένα ανώνυμο τηλεφώνημα και μου υπεδείχθη ότι μέσα στο φάκελο project που διατηρούσε η κα Τσακάλου, εκτός από τα δώρα, τα στυλό και τα ποτά των πολιτικών, τα μεγάλα δώρα υπάρχουν στο φάκελο project κωδικοποιημένα. Δηλαδή, στο αίτημα του κ. Αϊβαλιώτη για το πρόγραμμα project, θα ήθελα να προσθέσω να ζητήσουμε τη συνδρομή του κ. Σφακιανάκη -της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος- προκειμένου να ανοίξουμε τους φακέλους αυτούς της κας Τσακάλου στο μεγάλο φάκελο project, όπου πιθανώς εκεί να βρίσκονται τα λεγόμενα «μεγάλα

20 δώρα». Αυτή είναι η πληροφόρηση που είχα. Ήταν ανώνυμο το τηλεφώνημα και δεν μπορώ να βεβαιώσω τη σοβαρότητα. Όμως, νομίζω ότι θα πρέπει να το ερευνήσουμε. (NP)

21 (1KO) ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κύριε συνάδελφε, θα σας πω και εγώ ότι γίναμε αποδέκτες ανωνύμου, φερόμενου ως επωνύμου, εγγράφου, προερχόμενου από τη Θεσσαλονίκη και μάλιστα από την οργάνωση της ΔΑΚΕ του Ιδιωτικού Τομέα. Απεδείχθη πλαστό και κατά την έρευνα της γραμματείας του προέδρου στη Θεσσαλονίκη και κατά την έρευνα σε ό,τι αφορά το ιδιαίτερο γραφείο. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΝΤΖΗΣ: Παρόμοιο πήγε και στην Επιτροπή για τη διερεύνηση του σκανδάλου του Βατοπεδίου. Με τον ίδιο αποστολέα. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Άρα, πολλή προσοχή! ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εγώ τηλέφωνο δέχθηκα. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Πολύ μεγάλη προσοχή σε ανώνυμα έγγραφα και τηλέφωνα! Ορίστε, κύριε Κεγκέρογλου. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ: Έχουμε ζητήσει να μας αποσταλεί o φάκελος του project. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Βεβαίως. Ορίστε, κύριε Αϊβαλιώτη. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: Κύριε Πρόεδρε, με συγχωρείτε. Δεν έχω καταλάβει κάτι. Αυτά που διαβάσατε πριν από λίγο τα έστειλε η κυρία ΝΙκολακέα;

22 ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Σας είπα ότι είναι από τη SIEMENS. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: Αυτόν τον περίφημο φάκελο «Projekte Tsakalou» που τον έχει η κυρία Νικολακέα θα τον λάβουμε; ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Θα μας αποσταλεί άμεσα. Επίσης, έχει κατασχεθεί ο σκληρός δίσκος, 22 κινητά τηλέφωνα και ένα λάπτοπ. Ερωτήθηκα από την κυρία Τσακάλου αν θέλει η Επιτροπή να πάρει εδώ το υλικό, επειδή κατεσχέθη με εντολή μας, και είπα να απευθυνθεί στην αρμόδια διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος, να τύχει της επεξεργασίας που χρειάζεται και να αποσταλεί σε εμάς το πόρισμα. Αυτό είναι και το λογικό. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: Είναι και πολύ σωστό αυτό που είπε ο κ. Καμμένος για τη συνδρομή του κυρίου Σφακιανάκη. Πρέπει να γίνει. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Έχει ήδη γίνει! ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: Περιμένω να βγουν τα αποτελέσματα. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Σήμερα, πριν από λίγο, μιλούσα με την κυρία Νικολακέα, δεσμευόμενος να σας ενημερώσω. Προτίμησα να κινηθεί η κυρία Νικολακέα κατευθείαν, παρά να έρθει στην Επιτροπή και η Επιτροπή να απευθυνθεί. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ: Σύμφωνοι! Όμως, επειδή η κυρία Τσακάλου, αντικρίζοντας τον κύριο Φίσερ, κατέθεσε γι αυτόν το φάκελο «Projekte Tsakalou» την Πέμπτη και σήμερα έχουμε Τρίτη και δεν

23 μας έχει έρθει ακόμη κακώς δεν μας έχει έρθει ως τώρα και συνεχίζει να καθυστερεί- γι αυτό ορισμένα μέλη της Επιτροπής κράζουν από τα μέσα ενημέρωσης συγκεκριμένες κρατικές δομές που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Να μην απορούν, λοιπόν, ορισμένοι γιατί ορισμένα μέλη της Επιτροπής κράζουν γιατί έτσι πρέπει να γίνεται- ανθρώπους που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Από την Πέμπτη περιμένω αυτό το ρημάδι, το φάκελο «Projekte Tsakalou» και δεν έρχεται, κύριε Πρόεδρε. Δεν φταίτε εσείς. Κάποιος τον έχει. Είπε η κυρία Τσακάλου ποιος τον έχει. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κύριοι συνάδελφοι, θέλω να σας ανακοινώσω ορισμένα έγγραφα που μου έχουν αποσταλεί. Η Ειδική Ανακρίτρια Εφέτης κυρία Μαρία Νικολακέα μας στέλνει το εξής έγγραφο: «Έχουμε την τιμή να σας αποστείλουμε εκ νέου σε φωτοτυπία τα έγγραφα που περιέχονται στα κλασέρ υπ αριθμόν 147 ( Projekte Tsakalou ) και 150 ( Besondere Bestellunge ) και είναι εξ εκείνων που κατασχέθηκαν από τον 4 ο Ειδικό Ανακριτή την στα γραφεία της SIEMENS Α.Ε., καθώς και φωτοαντίγραφο της από έκθεσης κατασχέσεως του σκληρού δίσκου από τον προσωπικό επιτραπέζιο ηλεκτρονικό υπολογιστή της κυρίας Τσακάλου, όπως αναφέρεται στο υπ αριθμ. 109/ έγγραφό σας.»

24 Η SIEMENS ζήτησε να πάρει κάποια στοιχεία από τον σκληρό δίσκο. Ερωτηθήκαμε. Η απάντηση ήταν να τον πάρει όλον και εάν η SIEMENS θέλει κάποια απ αυτά τα έγγραφα να τα πάρει μεν, αλλά να παραμείνουν, δηλαδή να μην τα σβήσει από το δίσκο αυτό. Παρέμεινε ο κ. Φιοράκης μέχρι το απόγευμα, για να γίνει αυτή η διαδικασία. Σας διαβάζω την έκθεση έρευνας και κατάσχεσης. «Στην Αθήνα σήμερα, 7 Ιουνίου 2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα ημείς, ο Επίκουρος Ανακριτής Εφέτης Ιωάννης Φιοράκης, που ορίστηκε με την υπ αριθμ. 4/2009 απόφαση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών (άρθρο 29 ΚΠΔ) με τη σύμπραξη και του Γραμματέως Βασιλείου Αθανασόπουλου και με την παρουσία του Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών Γεωργίου Χατζίκου, στο πλαίσιο διενέργειας τακτικής ανάκρισης, μετέβημεν στα επί της οδού Αρτέμιδος 8 γραφεία της εταιρείας SIEMENS και προέβημεν, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 253 επ. ΚΠΔ στην έρευνα και στην εν συνεχεία κατάσχεση: 1 ον ) ενός σκληρού δίσκου (hard disc) με αριθμό σειράς S/N 5MT2AKAR και με χωρητικότητα 160 Gbyte, που αφαιρέθηκε από την κεντρική μονάδα (πύργος) του ηλεκτρονικού υπολογιστή της υπαλλήλου της εταιρείας SIEMENS Α.Ε. Αικατερίνης Τσακάλου και 2 ον ) ενός DVD-R μάρκας VERBATIM, χωρητικότητας 4,7 Gbyte, το οποίο, κατά δήλωση του Σπυρίδωνος Κλάδη, διευθυντή πληροφορικής της εταιρείας SIEMENS Α.Ε., ο οποίος και το προσκόμισε, περιέχει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ( ) του Μιχαήλ

25 Χριστοφοράκου από και πριν (δηλαδή μέχρι τις ), προερχόμενο από τον κεντρικό διακομιστή του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρείας (server). Εις πίστωση των προαναφερόμενων γεγονότων συντάσσεται η παρούσα, η οποία, αφού αναγνώσθηκε και βεβαιώθηκε, υπογράφεται.» Από κάτω υπάρχουν πέντε υπογραφές. Σας διαβάζω άλλο έγγραφο που έχει αποσταλεί από το Εφετείο Αθηνών και συγκεκριμένα από τη Μαρία Παπαντωνίου, Προϊσταμένη του Τμήματος. «Σας στέλνουμε συμπληρωματικά τα σχετικά της δικογραφίας που ένα μέρος αυτών έχουμε στείλει με την αριθ. πρωτ. 6437/ αναφορά μας, και τα οποία μας ζητήσατε με το 91/ έγγραφό σας, για να συσχετισθούν με τα σχετικά αντίγραφα από την κυρίως δικογραφία που έχει αριθμό πρότασης 1032/2010 και τα έχουμε στείλει με την ως άνω αναφορά μας.» Το αίτημά μας έγινε στις 19 Μαΐου. Η απάντηση εδόθη στις 8 Ιουνίου. Γρήγορα! Σας διαβάζω άλλο έγγραφο της κυρίας Μαρίας Νικολακέα: «Μετά την αποστολή στις μέρους των εγγράφων που αφορούν την αιτηθείσα από εμάς δικαστική συνδρομή προς τις Ελβετικές Αρχές, έχουμε την τιμή να σας αποστείλουμε σε φωτοτυπία όλα τα υπόλοιπα έγγραφα της σχετικής ομάδας εγγράφων.» (XF)

26

27 (1NP) Με τη μέριμνα των επικεφαλείς των κομμάτων, παρακαλώ για την επιμέλεια της εποπτείας της οργάνωσης της δικογραφίας. Έγγραφο της κυρίας Νικολακέα: «Έχουμε την τιμή να σας αποστείλουμε φωτοτυπίες όλων των εγγράφων δικαστικής συνδρομής που μας έχουν αποστείλει οι Αρχές της Ελβετίας, της Ιταλίας, της Ουρουγουάης, του Λιχτενστάιν και της Κύπρου.» Τέλος, επιστολή από τη Γραμματεία ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Νομού Θεσσαλονίκης: «Προς τον Πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής. Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, ενημερωθήκαμε ότι λάβατε επιστολή από δήθεν «ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα Θεσσαλονίκης» με συκοφαντικό και υβριστικό περιεχόμενο για στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Σας διαβεβαιώνουμε ότι η παράταξή μας ποτέ δεν έχει αποστείλει τέτοια επιστολή ούτε προς εσάς, ούτε προς οποιονδήποτε άλλο παραλήπτη». Εφέρετο και ο Πρόεδρος του κόμματος ως παραλήπτης. «Πρόκειται περί πλαστογραφίας και συκοφαντικής αθλιότητας γι αυτό και η παράταξή μας θα προσφύγει στην άσκηση κάθε νόμιμου μέσου. Σας παρακαλούμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να ανακοινώσετε στην επιτροπή σας την επιστολή μας και για λόγους τάξης να την καταθέσετε στα πρακτικά.» Ο κ. Τζαβάρας έχει το λόγο.

28 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, τις τελευταίες μέρες είχα προβληματιστεί και με δηλώσεις μου επανειλημμένως εδώ προσπαθούσα να αντιληφθώ ποιους ακριβώς νομικούς χειρισμούς έχει κάνει ο κ. Βούγιας αναφορικά με το θέμα της παραλαβής του συστήματος C4I. Κυκλοφόρησε ένα δελτίο Τύπου, στο οποίο γινόταν λόγος περί μερικής καταγγελίας. Χθες ο κ. Πολύδωρας είχε ένα έγγραφο από το οποίο προέκυπτε ότι έχει γίνει έκπτωση. Και τώρα μου δόθηκε εδώ ένα έγγραφο από την επιτροπή, με αριθμό πρωτοκόλλου 146/ , στο οποίο από τις ο κ. Βούγιας έχει πάρει απόφαση περί μη εγκρίσεως της οριστικής παραλαβής και της τελικής αποδοχής του συστήματος C4I. Απ αυτό το έγγραφο προκύπτουν τα εξής: Πρώτο αβίαστο συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης πράγματι δεν έχει παραλάβει αυτό το συγκεκριμένο έγγραφο και ήδη ο κ. Βούγιας αρνήθηκε να το παραλάβει. Όμως, αυτό που δεν γνωρίζω και θα ήθελα οπωσδήποτε να διευκρινιστεί με την παρουσία του κ. Βούγια στην Επιτροπή, είναι σε ποια σχέση με αυτό το συγκεκριμένο έγγραφο της μη αποδοχής, της μη εγκρίσεως, όπως πραγματικά αναφέρεται και στο Π.Δ. 284/89, βρίσκεται τόσο η μερική καταγγελία όσο και η υπαναχώρηση που ακούσαμε χθες, από το έγγραφο που είχε στα χέρια του ο κ. Πολύδωρας.

29 Επειδή αυτά τα τρία πράγματα μάλλον προκαλούν σύγχυση, θα ήθελα να ξεκαθαριστεί το ζήτημα με την παρουσία εδώ του κ. Βούγια όσο γίνεται πιο νωρίς, αν είναι δυνατόν και εντός της εβδομάδος. Να λήξει αυτό το θέμα. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Εγώ δεν μπορώ να σταματήσω καμία διαδικασία. Είναι θέμα της Επιτροπής μας. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Εσείς και σταματάτε και κινείτε διαδικασίες. Μπορείτε αύριο να τον φέρετε. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Πάντα με τη σύμφωνη γνώμη σας. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Μακάρι να είναι έτσι. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Αν έχουμε διχογνωμία, με ψηφοφορία. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Εννοείται, η αρχή της πλειοψηφίας είναι κυρίαρχη και εμείς τη σεβόμαστε. Αλλά τουλάχιστον ενόσω μας δίνετε το δικαίωμα να λέμε τη γνώμη μας, να καταχωρείται αυτή η γνώμη στα Πρακτικά. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Δεν σας περιόρισα ποτέ το δικαίωμα. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Ουδέποτε και δεν έχω τέτοιο παράπονο. Είπατε ότι άλλαξε η κυρία Βελόνη και ανέλαβε το χειρισμό της ποινικής υπόθεσης ένας άλλος σύμβουλος ο κ. Σπανός. Αυτός ο κ. Σπανός θα πρέπει να κληθεί, να μας πει τι έχει προκύψει και ποιες είναι οι προθέσεις που έχει και τα σχέδια με τα οποία θα χειριστεί τη συγκεκριμένη περίπτωση.

30 ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Συμφωνώ μαζί σας, αλλά πρέπει να τον εντάξουμε σε μια ομάδα. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Εννοείται. Θα ήθελα να ξέρω αν στο έγγραφο που στείλατε για την κατάσχεση του σκληρού δίσκου από τον υπολογιστή της κυρίας Τσακάλου, υπήρχε και αίτημα για να βρεθούν και τα αντίστοιχα αρχεία που αναφέρονται σε χρόνο πριν από το Γιατί όπως έχει προκύψει από την κατάθεση της κυρίας Τσακάλου, αυτός ο σκληρός δίσκος αφορά την παραγωγή υλικού επικοινωνιακού ή οτιδήποτε άλλου έχει σχέση με τη χρήση του υπολογιστή, κατά το χρονικό διάστημα ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Νομίζω δεν βάλαμε χρονικό περιορισμό. Αλλά να δούμε το έγγραφο. Αν έχει μπει χρονικός περιορισμός θα τον διευρύνουμε. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Επίσης, για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του κ. Χριστοφοράκου είδα ότι δεν υπάρχει περιορισμός, λέει «πριν το 2008». Εκεί καλώς έχει το θέμα, υπό την έννοια ότι το ταχυδρομείο του φαίνεται ότι το χειριζόταν αυτός μέσω άλλου υπολογιστή. ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Δεν έχω μεγάλη εμπιστοσύνη πλέον. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ: Πρέπει να το ερευνήσουμε, επειδή ακριβώς δεν έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη. Πράγματι η δημόσια ζωή έχει συγκλονιστεί από αυτά που αποκαλύπτονται κάθε φορά για τον δυσανάλογα πολυτελή βίο που ζουν κάποιοι πολιτικοί, που είχαν

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρακάτω Πρακτικό δεν αποτελεί το τελικό κείμενο, διότι εκκρεμούν ορθογραφικές, συντακτικές και νομοτεχνικές διορθώσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρακάτω Πρακτικό δεν αποτελεί το τελικό κείμενο, διότι εκκρεμούν ορθογραφικές, συντακτικές και νομοτεχνικές διορθώσεις. 1 / ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το παρακάτω Πρακτικό δεν αποτελεί το τελικό κείμενο, διότι εκκρεμούν ορθογραφικές, συντακτικές και νομοτεχνικές διορθώσεις. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΕ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Κύριοι σας καλωσορίζω. Προτείνω να αρχίσω με μία δική μου εισήγηση. Έχω επίσης ένα ενδιαφέρον σημείωμα

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Κύριοι σας καλωσορίζω. Προτείνω να αρχίσω με μία δική μου εισήγηση. Έχω επίσης ένα ενδιαφέρον σημείωμα ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Κύριοι σας καλωσορίζω. Προτείνω να αρχίσω με μία δική μου εισήγηση. Έχω επίσης ένα ενδιαφέρον σημείωμα του Πρωθυπουργού για την οικονομική κατάσταση, που το

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΑΝΟΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2005 ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Θέλω να σας ζητήσω συγνώμη, διότι για πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ & ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ & ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΣ & ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛΑΣ 1 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛΑΣ 9 ΜΑΪΟΥ 2011 ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΥΡΗΣ, Πρόεδρος της ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΥΡΙΓΟΣ, Επίκουρος Καθηγητής Παντείου

Διαβάστε περισσότερα

Ματ Ντέιμον ΦΟΝΙΣΣΕΣ ΕΤΩΝ 15 ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Οι Γερμανοί τα «ρίχνουν» τώρα στον Κόκκαλη ΓΛΕΝΤΙΑ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΜΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ «ΑΒΕΡΩΦ»

Ματ Ντέιμον ΦΟΝΙΣΣΕΣ ΕΤΩΝ 15 ΧΩΡΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Οι Γερμανοί τα «ρίχνουν» τώρα στον Κόκκαλη ΓΛΕΝΤΙΑ ΜΟΝΤΕΛΩΝ ΜΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΘΩΡΗΚΤΟ «ΑΒΕΡΩΦ» Τα καλύτερα της Finos Film: Σήμερα το 2ο DVD Χούφτωσ τη, χούφτωσ τη} Κάτι Κουρασμένα Παλικάρια Κωνσταντάρας Παπαγιαννόπουλος Αρβανίτη - Βαλσάμη - Εξαρχάκος Η τριλογία του Bourne: Σήμερα το 2ο DVD Ματ Ντέιμον

Διαβάστε περισσότερα

«Ολυµπιακοί Αγώνες της Αθήνας C4Ι» για την παροχή δήθεν συµβουλευτικών υπηρεσιών, για τις οποίες αυτές οι εταιρείες θα ελάµβαναν προµήθειες ύψους

«Ολυµπιακοί Αγώνες της Αθήνας C4Ι» για την παροχή δήθεν συµβουλευτικών υπηρεσιών, για τις οποίες αυτές οι εταιρείες θα ελάµβαναν προµήθειες ύψους 1. SIEMENS Η εταιρεία SIEMENS, κυρίαρχη στον τοµέα εκτέλεσης τηλεπικοινωνιακών έργων, τουλάχιστον από τα τέλη Νοεµβρίου του 1990, είχε αναπτύξει και στην Ελλάδα, ένα ανωνυµοποιηµένο σύστηµα διεκπεραίωσης

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Περίοδος 2012. Ελληνική Δημοκρατία Περιφέρεια Αττικής Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Δημοτική Περίοδος 2012. Ελληνική Δημοκρατία Περιφέρεια Αττικής Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Δημοτική Περίοδος 2012 Ελληνική Δημοκρατία Περιφέρεια Αττικής Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας Έντυπη Έκδοση 12 ης Συνεδρίασης Δ.Σ. Μαρκοπούλου Μεσογαίας Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012 Διαχείριση Πρακτικών 12 η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ - ΣΠ Ε. 1 ης (7 ης ) ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Σ.Π..Ε.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ - ΣΠ Ε. 1 ης (7 ης ) ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Σ.Π..Ε. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ - ΣΠ Ε ΠΡΑΚΤΙΚΑ 1 ης (7 ης ) ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ Σ.Π..Ε. ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ (Άρθρο 40 του Κ.τ.Β.)

ΠΡΑΚΤΙΚΟ (Άρθρο 40 του Κ.τ.Β.) ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΙΟ ΟΣ ΙΑ ΣΥΝΟ ΟΣ Β ΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ (Άρθρο 40 του Κ.τ.Β.) Στην Αθήνα σήμερα, 19 Σεπτεμβρίου 2006, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:30, συνεδρίασε στην Αίθουσα 150

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4Σ7ΩΗΡ-Δ6Β. Ελληνική

ΑΔΑ: Β4Σ7ΩΗΡ-Δ6Β. Ελληνική Ελληνική ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΘΕΜΑ : Συζήτηση αναφορικά με την με αριθμό πρωτ. 57.151/2.12.2012 αίτηση δεκαέξι (16) δημοτικών συμβούλων με θέμα: «Διαχείριση αστικών στερεών αποβλήτων στου Δήμου Τρίπολης,

Διαβάστε περισσότερα

EΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

EΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Ιανουάριος 2008 Αριθμός φύλλου 636 ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: EΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Παρόν και μέλλον του λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού της ΕΤΕ Ευθύνες και Υποχρεώσεις της ΕΤΕ για την επαρκή χρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011-2014 Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011-2014 Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011-2014 Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α 22 ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2013 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΟΥ ΡΟ ΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΗΜΟΥ ΡΟ ΟΥ ΗΜΟΥ ΡΟ ΟΥ Πρακτικό Συνεδρίασης Αριθµός: 9 / 26-04-2013 Στη Ρόδο και στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης ήµων (Π.Ε..) Νοτίου Αιγαίου, όπισθεν του ηµοτικού Καταστήµατος ήµου Ρόδου, (αντί της αίθουσας του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΘΑΚΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ: Γεια

Διαβάστε περισσότερα

περισσότερες φορές δημιουργούν προβλήματα. Και είναι προς τιμήν της Κυβέρνησης η οποία υλοποιώντας τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις, έφερε αυτό το

περισσότερες φορές δημιουργούν προβλήματα. Και είναι προς τιμήν της Κυβέρνησης η οποία υλοποιώντας τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις, έφερε αυτό το ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γρηγόριος Νιώτης): Το Σώμα παρέσχε τη ζητηθείσα εξουσιοδότηση. Εισερχόμεθα τώρα στη συζήτηση επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ (Εισηγητής της Ν.Δ):

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ (Εισηγητής της Ν.Δ): ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ (Εισηγητής της Ν.Δ): Κύριε Πρόεδρε, κύριε Υπουργέ, κύριοι Υφυπουργοί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Με το παρόν νομοσχέδιο, επιδιώκεται η συνολική αναβάθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος,

Διαβάστε περισσότερα

Στην Αθήνα σήμερα, 12 Ιουλίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 17.30, συνεδρίασε. στην Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151) του Μεγάρου της Βουλής η

Στην Αθήνα σήμερα, 12 Ιουλίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 17.30, συνεδρίασε. στην Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» (151) του Μεγάρου της Βουλής η ΡΟΥΣΣΟΥ ΡΟΥΣΣΟΥ 12.7.11 BADY0712.SR1 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΓ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο (Άρθρο 40 παρ. 1 του Κ.τ.Β.) Στην Αθήνα σήμερα, 12 Ιουλίου 2011, ημέρα

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων

Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων Πρακτικά της Βουλής των Αντιπροσώπων Ι ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΣΥΝΟΔΟΣ Β Συνεδρίαση 20 ής Ιουνίου 2013 Ώρα έναρξης: 4.30 μ.μ. Αρ. 37 (Γ. ΟΜΗΡΟΥ) Καλό απόγευμα. Κηρύσσω την έναρξη της σημερινής συνεδρίας

Διαβάστε περισσότερα

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ

Φ Α Ρ Μ Α Κ Ε Υ Τ Ι Κ Ο Σ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ ΑΤ Τ Ι Κ Η Σ Νοέμβριος 2010 Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Γεώργιο Παπανδρέου Αρχαιρεσίες Φ.Σ.Α. (27/11/2010): Η κύρια διαδικασία Αποσαφηνίσεις για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση Υποβολή συνταγών

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείου Παιδείας. Αυτή δεν είναι, κύριε Υφυπουργέ, τροπολογία, αλλά είναι μίνι

Υπουργείου Παιδείας. Αυτή δεν είναι, κύριε Υφυπουργέ, τροπολογία, αλλά είναι μίνι ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ: Ξεκινώ, λοιπόν, με την τροπολογία 1029 του Υπουργείου Παιδείας. Αυτή δεν είναι, κύριε Υφυπουργέ, τροπολογία, αλλά είναι μίνι νομοσχέδιο. Και το λέω αυτό, γιατί σε ένα άρθρο με τρεις παραγράφους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ

ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΑ 1 ου ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ, 14 και 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 1 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013 - Έναρξη Τακτικού Συνεδρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΒ. Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΒ. Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΒ Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 ΘΕΜΑΤΑ Α. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ 1. Ανακοινώνεται ότι τη συνεδρίαση παρακολουθούν µαθητές από το 2ο Γυµνάσιο Σερρών, το Γυµνάσιο Ιθάκης, τα Εκπαιδευτήρια

Διαβάστε περισσότερα

Το Ηλεκτρονικό Περιοδικό του ΣΕΔ. Τεύχος 5,Φεβρουάριος 2014. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ 11ο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το Ηλεκτρονικό Περιοδικό του ΣΕΔ. Τεύχος 5,Φεβρουάριος 2014. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ 11ο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΟ & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς website: www.sed.gr e-mail: info@sed.gr Το Ηλεκτρονικό Περιοδικό του ΣΕΔ Τεύχος 5,Φεβρουάριος 2014 ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Της από 20-9-2013 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου. Αριθ. Πρακτικού: 26/20-9-2013 Αριθ. Απόφασης: 567/20-9-2013

Της από 20-9-2013 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου. Αριθ. Πρακτικού: 26/20-9-2013 Αριθ. Απόφασης: 567/20-9-2013 ΑΔΑ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΒΛΛΠΩ1Ρ-ΝΚ1 Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο Υ Της από 20-9-2013 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου Αριθ. Πρακτικού: 26/20-9-2013 Αριθ. Απόφασης: 567/20-9-2013

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 17 η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 17:00 ΛΩΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 2 ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ: Συζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

F Εισαγωγικά.σελ 1. F Προτάσεις στην 67 Γ.Σ.σελ. 2. F Τοποθετήσεις στην 67 η Γ.Σ..σελ. 3. F Γράμμα από την Γερμανία σελ.23. F Ο κουμπαράς. σελ.

F Εισαγωγικά.σελ 1. F Προτάσεις στην 67 Γ.Σ.σελ. 2. F Τοποθετήσεις στην 67 η Γ.Σ..σελ. 3. F Γράμμα από την Γερμανία σελ.23. F Ο κουμπαράς. σελ. Σεπτέμβριος 1998 Η πραγματοποίηση της 67 ης Γ.Σ. της Ομοσπονδίας μας στις 23 25 Ιουνίου δεν έφερε το καινούριο που έχει ανάγκη το συνδικαλιστικό μας κίνημα. Το γνώριμο σκηνικό των τελευταίων Γ.Σ. επαναλήφτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Μίζα επί τη εμφανίσει

Μίζα επί τη εμφανίσει ROBIN HOOD : PRINCE OF THIEVES Κέβιν Κόστνερ Η μουσική και τα τραγούδια της ομώνυμης επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς Μόργκαν Φρίμαν Μαίρη Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο ΠΡΩΤΟ www.protothema.g. r TIMH 2,00 (Η ΕΚΔΟΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο. (Άρθρο 40 Κ.τ.Β.)

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο. (Άρθρο 40 Κ.τ.Β.) ΜΠΕΤΖΕΛΟΥ ΜΠΕΤΖΕΛΟΥ 4/11/2014 DAAL1104.BM1 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΕ - ΣΥΝΟΔΟΣ Γ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΔΙΟΡΘΩΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011-2014 Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011-2014 Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2011-2014 Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Α 23 ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 2013 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ

Διαβάστε περισσότερα