Μια εκδρομή μες στην Άνοιξη! All in one (day) included. Τα κορυφαία σημεία της εκδρομής:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μια εκδρομή μες στην Άνοιξη! All in one (day) included. Τα κορυφαία σημεία της εκδρομής:"

Transcript

1 Μια εκδρομή μες στην Άνοιξη! Οι Alternative tours of Athens μας προσκαλούν σε μια μονοήμερη εξόρμηση εκτός πόλης! Μια βόλτα-εκδρομή στην Ακροκόρινθο και το διπλανό Λουτράκι μες στην Άνοιξη!.. Σας μύρισε η Άνοιξη? Σε εμάς σίγουρα, και θέλουμε να την ρουφήξουμε όσο δέν πάει! Ελάτε μαζί μας σε μια μονοήμερη εκδρομή έξω από την Αθήνα, στις 06/04, την Κυριακή της κουφής βδομάδας! Θα απολαύσουμε τις οργιαστικές ορέξεις της ανοιξιάτικης φύσης, ωραίες βόλτες, καθαρό αέρα, συζήτηση για το τότε αλλά και το τώρα της Κορινθίας, κορυφαίο κάστρο, ανεμπόδιστη θέα, αλλά και μάθημα feldenkrais, πολύ και καλό φαγητό, και θα απολαύσουμε την Ευγενία και τον Νέστορα να συνομιλούν με jazz ηχοχρώματα. All in one (day) included Τα κορυφαία σημεία της εκδρομής: Βόλτα από την αρχαία Κόρινθο προς τον Ακροκόρινθο, με τη συνοδεία του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου. Μάθημα feldenkrais από την Αταλάντη Μουζούρη, στις πολυτελείς εγκαταστάσεις των Loutraki Thermal Spa. Φαγητό στον "άγιο Ευφρόσυνο, ένα από τα καλύτερα μαγειρεία της περιοχής, με αγνά υλικά και καλές τιμές. Event: Ευγενία και Νέστωρ in Jazz Dialogue, από την Ευγενία Καρλαύτη και τον Νέστορα Δημόπουλο. Αναλυτικό πρόγραμμα: Contact: Maria Peteinaki 06:30-06:50: συνάντηση/φόρτωση στο πεδίον του Άρεως (ο ελάχιστος χρόνος που χρειάζεται για να φορτώσουν άτομα). 07:00: αναχώρηση (όντως φεύγει ). 08:30: βόλτα από την αρχαία Κόρινθο προς τον Ακροκόρινθο. Όσοι επιθυμούν φτάνουν μέχρι το κάστρο με το λεωφορείο. 13:30: μάθημα feldenkrais (για να επαναφέρουμε το σώμα μας στα ίσια του ) 16:00: φαγητό!!! πολύ!!! (αγ. Ευφρόσυνος) 18:00: μουσικοί διάλογοι, από την Ευγενία Καρλαύτη και τον Νέστορα Δημόπουλο. 20:00: αναχώρηση για Αθήνα W: M: maria@atathens.org T:

2 22:00: άφιξη στο μέρος απ όπου φύγαμε, γεμάτοι όσο δέν πάει, και τις ενδορφίνες μας να κάνουν πλέον πάρτυ... Σας αρέσει το γουρούνι στο σακί? Εμάς όχι, ιδού λοιπόν οι λεπτομέρειες!! Μετακίνηση/Λεωφορείο: Η μεταφορά μας αρχικά προς την αρχαία Κόρινθο (ή το κάστρο κατ ευθείαν), έπειτα στο Λουτράκι και η επιστροφή μας στην Αθήνα θα γίνει από τουριστικό λεωφορείο. Εκεί χαλαρώνουμε, χαζεύουμε, συζητάμε, ακούμε μουσικούλα, κοιμόμαστε... Η διαδρομή είναι περίπου 80 λεπτά, και δέν κάνουμε στάση στην εθνική. Ό,τι προμήθειες χρειάζεται ο καθένας σε τροφή και νερό, καλό θα είναι να τις έχει από την Αθήνα. Καλό θα είναι να έχει ο καθένας δύο εύκαιρες αλλαξιές σε ξεχωριστή τσάντα (ρούχα και παπούτσια), έτσι ώστε να μπορεί να αλλάξει πριν ή μετά τη βόλτα, κάτι που θα γίνει σίγουρα σε περίπτωση βροχής (π.χ. τα βρεγμένα παπούτσια), για να είμαστε στεγνοί και καθαροί ΠΡΙΝ ξαναμπούμε στο λεωφορείο. Επίσης, βοηθάει να έχει ο καθένας ΜΕΣΑ στο λεωφορείο μια μικρή τσάντα/τσαντάκι με ό,τι θεωρεί απαραίτητο (νερό, προσωπικά είδη, φάρμακα κ.λπ.), έτσι ώστε να μην βάζουμε τον οδηγό του λεωφορείου να μας ανοίγει τους αποθηκευτικούς χώρους κάθε λίγο, κάτι που έτσι κι αλλιώς μερικές φορές είναι αδύνατο. Συνάντηση/επιβίβαση: πεδίον του Άρεως. Διάρκεια διαδρομής: 80. Στάση στην εθνική οδό: όχι. Η βόλτα Από την αρχαία Κόρινθο, θα ανηφορίσουμε για τον Ακροκόρινθο, το μεγαλύτερο κάστρο της Ελλάδας. Θα ακολουθήσουμε τον κύριο δρόμο, έτσι ώστε να είναι προσιτός σε όλους. Στην παρέα μας θα έχουμε τον Δημήτρη Θεοδωρόπουλο, ο οποίος θα μας ενημερώσει τόσο για το κάστρο, όσο και για την ευρύτερη περιοχή. Θα μυρίσουμε ιστορικά σημεία, όπως η κρήνη του Χατζημουσταφά, το ιερό της Δήμητρας και Κόρης κ.ά. Ανεβαίνοντας, η όραση θα έχει την τιμητική

3 της, αφού θα έχουμε πλέον στο πιάτο μας θέα προς τα Γεράνια όρη και το αρχαίο Ηραίο, τον κάμπο της Βόχας, τον Κορινθιακό και Σαρωνικό κόλπο Στο κάστρο θα καταλάβουμε τί εστί στρατηγικό σημείο, θα αγναντέψουμε, θα χαλαρώσουμε, θα συζητήσουμε Ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος είναι αρχιτέκτονας, του αρέσει να περπατάει την Κορινθία, και να σκαλίζει την ιστορία του τοπίου της. Το μάθημα feldenckais: Οι 3 αρθρώσεις των ποδιών (διάρκεια: 90 ) Το Loutraki Thermal Spa, εκτός από τις εγκαταστάσεις με υδρομασάζ, χαμάμ και σάουνα, διαθέτουν και έναν πανέμορφο χώρο με ξύλινο πάτωμα και θέα προς τη μεγάλη πισίνα για διάφορες δραστηριότητες. Εκεί, θα κάνουμε το μάθημα feldencrais, από την Αταλάντη Μουζούρη, με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις (θέρμανση χώρου κ.ά.) Τι είναι το Feldenkrais: Πρόκειται για θεματικά μαθήματα που το υλικό τους είναι χτισμένο πάνω στην κινητική ανάπτυξη του ανθρώπου και γενικότερα στην ποικιλομορφία της ανθρώπινης κίνησης. Μέσω της παρατήρησης και της έρευνας, αναγνωρίζουμε την οργάνωση του σώματος και τις δυνατότητες του. Προτείνοντας καινούργιες επιλογές διευρύνουμε την κινητική ικανότητα μεθοδικά και ανώδυνα, χρησιμοποιώντας την ευελιξία του νευρικού μας συστήματος. Απευθυνόμαστε μέσω της κίνησης στο εγκέφαλο. Με την έξυπνη χρήση, το σώμα μας ελευθερώνεται και μπορούμε να αξιοποιήσουμε όλο του το δυναμικό. Η μέθοδος Feldenkrais είναι το έργο του φυσικού, μηχανικού και δασκάλου του Judo Moshe Feldenkrais ( ) και της έρευνάς του πάνω στη συνεργασία εγκεφάλου, νευρικού και μυοσκελετικού συστήματος. Το θέμα του συγκεκριμένου μαθήματος είναι οι τρεις αρθρώσεις των ποδιών: Ποδοκνημική γόνατο ισχίο, η σύνδεσή τους με τη λεκάνη και την σπονδυλική στήλη και η οργάνωσή τους κατά το περπάτημα.

4 Tι χρειάζεται να έχετε μαζί σας: -Άνετα, κατάλληλα για την εποχή ρούχα. -1 ζευγάρι κάλτσες (να υπάρχει η δυνατότητα γυμνών πελμάτων) -Ένα στρώμα γυμναστικής, από αυτά που χρησιμοποιούνται στα μαθήματα γιόγκα, πιλάτες, feldencrais κ.ά. -Ένα παρεό ή μία πετσέτα σώματος προκειμένου να ξαπλώσετε στο πλαστικό στρώμα. Η Αταλάντη Μουζούρη είναι πιστοποιημένη Feldenkrais Practitioner Student Υπεύθυνη του τμήματος Pilates της Oriental Medicine and Shiatsu training center Performer Δασκάλα χορού. Το φαγητό Ο άγ. Ευφρόσυνος, εκτός από προστάτης άγιος των μαγείρων, είναι και το όνομα του μαγειρείου που θα φάμε. Ο ιδιοκτήτης Μιχάλης (Δαμιανός), πέρασε χρόνια ως μάγειρας στην Αττική και στις Κυκλάδες, μέχρι να αποφασίσει ότι προτιμάει να ζήσει με πιο όμορφες συνθήκες εργασίας, στην δική του κιβωτό. Τα πιάτα του μενού μετρούν ήδη αρκετά χρόνια χρυσής πορείας, έχουν επιλεγεί από τον ίδιο, και μαγειρεύονται πάντα απ αυτόν, με τη βοήθεια των συνεργατών του, της Κωνσταντίνας, της κυρίας Ρούλας και της κυρίας Σοφίας. Κριτικές για το μαγειρείο από το trip advisor, εδώ. Μενού: Πρώτα απ όλα, τα τραπέζια θα διαμορφωθούν ανά έξι άτομα, παρεΐστικα, δηλαδή δύο τραπέζια ενωμένα σε ένα εξάρι, για να αποφύγουμε τα μακρυνάρια που κατά καιρούς βλέπουμε. Στο κάθε τραπέζι θα έχει: -έναν ντάκο και μια σαλάτα μαρουλορόκα, -μία κρεατόπιτα και μια κολοκυθόπιτα, -μια μικρή πιατέλα πατζαροσαλάτας (απ τα δυνατά πιάτα του μαγαζιού),

5 -ένα κιλό αρνάκι γκιούλμπασι, δηλαδή δύο μερίδες (αυτό κι αν είναι δυνατό ), -μια μεσαία πιατέλα κοτόπουλο με πουρέ, -μια μεσαία πιατέλα μαυρομάτικα με σπανάκι, -μια πιατέλα κεμπάπ με πατάτες, -μια πιατέλα χοιρινό γάστρας, -ένα κιλό κρασί (σε δύο μισόκιλες κανάτες), -ένα γλυκό, με μπισκότο, παγωτό και καραμέλα, σε μια μεσαία (χορταστική) πιατέλα. Λεπτομέρειες για τα πιάτα και τα υλικά τους: -Ψωμί ζυμωτό -Ντάκος: κριθαροκουλούρα με κατίκι Δομοκού, ελιά και κάπαρη -Σαλάτα: ψιλοκομμένο μαρούλι, ρόκα, flakes παρμεζάνας, ελαιόλαδο και σώς από ξύδι βαλσάμικο -Κολοκυθόπιτα: πίτα με φύλλο στο χέρι, τριμμένο πράσινο κολοκυθάκι, φέτα τρίμμα και άνηθος -Κρεατόπιτα: πίτα με φύλλο στο χέρι, φρέσκος κιμάς μοσχαρίσιος, φέτα, αβγό και ψιλοκομμένος μαϊντανός -Παντζαροσαλάτα: ψιλοκομμένα βραστά φρέσκα παντζάρια με στραγγιστό γιαούρτι -Μαυρομάτικα με σπανάκι (βολιώτικο λαδερό): μαυρομάτικα με σος τομάτας, άνηθο και ντόπιο φρέσκο σπανάκι -Αρνάκι γκιούλμπασι (σιγομαγειρεμένο 5 ώρες στο φούρνο): φιλέτο από μπροστινό μπούτι προβατίνας στο λαδόχαρτο, με δάφνη και ελαιόλαδο -Κοτόπουλο με πουρέ: φιλέτο από μπούτι κοτόπουλο (χωρίς κόκαλο και πέτσα) μαγειρεμένο με σος μπεαρνές και σερβιρισμένο με σπιτικό πουρέ πατάτας -Κεμπάπ: μπιφτέκια από ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο κιμά με μπαχαρικά για κεμπάπ, μαγειρεμένο σε κόκκινη σάλτσα -Χοιρινό γάστρας: χοιρινό σιγομαγειρευμένο σε γάστρα, με δάφνη και ελαιόλαδο και σερβιρισμένο με πατάτες τηγανιτές κομμένες στο χέρι -Ποτό: κρασί κόκκινο αγιορείτικο από το Πετρί Νεμέας (από μικρή μονάδα παραγωγής, χωρίς πρόσθετα χημικά. Περιέχει θειώδη).

6 -Γλυκό: μπισκότο καραμέλα παγωτό (παγωμένο μπισκότο, καραμελωμένο γάλα και παγωτό βανίλια) Πιο πρακτικά, ανά 3 άτομα αντιστοιχούν: -3 ορεκτικά (χορταστικά), -3 κύρια πιάτα (ενισχυμένα), -170 ml κρασί (περίπου 2 κρασοπότηρα) -Γλυκό (αφήστε χώρο! ) Tip: Εάν εκδηλωθεί ενδιαφέρον, το μενού θα διαμορφωθεί σε πιο σαρακοστιανή (αλλά εξίσου ποιοτική) εκδοχή, με ψάρι, θαλασσινά και λαδερά. Το event - Μουσικοί διάλογοι με την Ευγενία Καρλαύτη και το Νέστορα Δημόπουλο Μετά το ως άνω φαγητό, θα πεταχτούμε για ένα δεκάλεπτο στην παραλία για λίγη θαλασσινή αύρα, έτσι ώστε ο ίδιος χώρος να οργανωθεί εκ νέου για τo live. Η Ευγενία Καρλαύτη (πιάνο, τραγούδι) και ο Νέστορας Δημόπουλος (κιθάρα) συνεργάζονται εδώ και δέκα χρόνια, με συνεχείς εμφανίσεις και ανεξάντλητο ρεπερτόριο. Καρποί της συνεργασίας τους είναι η δημιουργία του music soup group, με τα διάφορα project που παρουσιάζει ( The drumless trio Project, Music Soup Jazz quartet, The dance party Project, Organ Trio ), και ενός ντουέτου με ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, που χαρακτηρίζεται από την αμεσότητα στην ερμηνεία, την ελευθερία στον αυτοσχεδιασμό, και ένα ανεξάντλητο εύρος ρεπερτορίου που συνδυάζει Jazz standards, διασκευές σε αγαπημένα ποπ κομμάτια, από τον Nat King Cole μέχρι τους Beatles κι από τον Stevie Wonder μέχρι τον Chick Corea και τον Wes Montgomery, χωρίς φυσικά να λείπουν και οι δικές τους συνθέσεις. Πινελιά για ηχολάγνους: ο ήχος στο χώρο θα διαμορφωθεί με το δικό τους, προσωπικό set up για πιο προσωπικό ήχο. Ευγενία Καρλαύτη: hammond, vocals. Nέστωρ Δημόπουλος: ηλεκτρική κιθάρα.

7 Προτεινόμενος εξοπλισμός για την εξόρμηση: -σακίδιο για την πλάτη (περίπου 40 λίτρων, ανάλογα πάντα με τα πράγματα και τις βασικές ανάγκες του καθενός). -μεγάλο τσαντάκι μέσης για βασικά πράγματα (νερό, σάντουιτς, αδιάβροχο, φωτογραφική μηχανή, αντιηλιακό κ.ά.) για τις βόλτες/πεζοπορίες. -αδιάβροχο μπουφάν/μεμβράνη και παντελόνι, με προδιαγραφές διαπνοής (οι πιθανότητες βροχής είναι πάντα στο πρόγραμμα...). -γάντια, σκούφος (η βόλτα θα είναι σε βουνό ). -ορειβατικά αδιάβροχα μποτάκια (ή αθλητικά μποτάκια), κυρίως για να μην στραμπουλίξει κάποιος το πόδι του (ιδίως στην κατάβαση), οπότε και δημιουργείται σημαντική καθυστέρηση για όλη την ομάδα. Αν κάποιος δεν έχει μποτάκι, μπορεί να χρησιμοποιήσει μερικούς επιδέσμους για να στηρίξει καλύτερα τους αστραγάλους του, φορώντας απλό/χαμηλό παπούτσι. -κάλτσες ορειβατικές ή μάλλινες για τις τριβές του ποδιού και την απορρόφηση του ιδρώτα. Οι βαμβακερές έχουν τη χειρότερη συμπεριφορά. -καπέλο, γυαλιά ηλίου και αντηλιακό προσώπου/χειλιών, -φωτογραφική μηχανή (αν είναι αδιάβροχη, ακόμη καλύτερα!), -2 μπατόν (πεζοπορικά μπαστούνια), ιδίως σε κατάβαση, -παγούρι/θερμός νερού, με χωρητικότητα τουλάχιστον 750 ml, για τη βόλτα/πεζοπορία, -φαγώσιμα, όπως σάντουιτς, ξηροί καρποί, φρούτα (φρέσκα ή αποξηραμένα), μπισκότα κ.λπ. μέχρι το απόγευμα που θα φάμε, -σφηνοπότηρο (είναι έκπληξη), -στρωματάκι ή και πετσέτα για το μάθημα feldencrais. Μικρό tip: Ο σωστός εξοπλισμός για outdoor δραστηριότητες είναι σίγουρα ακριβός, όπως όμως ανεκτίμητες είναι και οι εμπειρίες που προσφέρει. Συν τοις άλλοις, ένα τεχνικό ρούχο μπορεί να κρατήσει περισσότερα χρόνια από άλλα συνηθισμένα ρούχα, καθιστώντας το έτσι φθηνότερο μακροχρόνια. Αν κάποιος αποφασίσει να αγοράσει κάτι από τα παραπάνω, ας ρωτήσει όσο μπορεί περισσότερο αυτούς που έχουν εμπειρία (αλλά δεν το παίζουν ξερόλες), επειδή μπορεί είτε να αγοράσει κάτι που δεν θα τον εξυπηρετήσει εντελώς (οπότε ίσως να το ξαναγοράσει), είτε να βρει το ίδιο/εφάμιλλο προϊόν σε πολύ καλύτερη τιμή.

8 Για όσους συμμετέχουν σε εκδρομή μας, υπάρχει η δυνατότητα να επωφεληθούν σημαντικής έκπτωσης από συγκεκριμένα καταστήματα, κατόπιν συνεννόησης (ρωτήστε μας). Δήλωση συμμετοχής, πληρωμή, ακυρώσεις κ.ά. Για δηλώσεις συμμετοχής, απλά συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα, καταβάλλοντας και το 50% του συνολικού ποσού ως προκαταβολή στον λογαριασμό : GR (Alpha, Αϊβατζίδης Νικόλαος). Για ευνόητους λόγους, συμμετοχές χωρίς προκαταβολή δεν θεωρούνται έγκυρες Το υπόλοιπο των χρημάτων καταβάλλεται την ημέρα της εκδρομής. Μέχρι και 3 μέρες πριν την ημερομηνία της εκδρομής, όποιος θέλει μπορεί να ακυρώσει τη συμμετοχή του, λαμβάνοντας πίσω το συνολικό ποσό της προκαταβολής. Μετά τις 3 ημέρες είναι ήδη αργά, αφού πλέον έχει δρομολογηθεί η αγορά υλικών, η δέσμευση ανθρώπων και λεωφορείου Contact: Maria Peteinaki Χρήματα/κόστος συμμετοχής Η συνολική τιμή για την εξόρμηση στο Λουτράκι είναι 39 /άτομο. Στην τιμή περιλαμβάνονται: -όλες οι μετακινήσεις με λεωφορείο (Αθήνα-αρχαία Κόρινθος-Ακροκόρινθος- Λουτράκι-Αθήνα), -βόλτα με έμπειρο γνώστη της περιοχής και συνοδούς (σκούπα κ.λπ.), -μάθημα feldencrais από την Αταλάντη Μουζούρη (πιστοποιημένη Feldenkrais Practitioner Student) -φαγητό ψαγμένο και πολύυυυ, -το μουσικό event Μουσικοί διάλογοι, από την Ευγενία Καρλαύτη και τον Νέστορα Δημόπουλο, -πόσιμη έκπληξη (φέρτε σφηνοπότηρα...), -φόροι -κάθε δυνατό τσεκάρισμα από τον υπεύθυνο της οργάνωσης, για να περάσουμε W: M: maria@atathens.org T:

9 όσο γίνεται πιο όμορφα.

Τεύχος 6 Σεπτέμβριος 2009

Τεύχος 6 Σεπτέμβριος 2009 Τεύχος 6 Σεπτέμβριος 2009 Περιεχόμενα 2.Αποσπάσματα 4.Ταξίδι στην Κίνα 6. Η μυστική μέθοδος του Ντόνγκ Γιν Τζιέ 8. Ανανέωση όρων συνδρομής 10. Νέα & ανακοινώσεις 12. Σεμινάρια 1 Αποσπάσματα Τριάντα ακτίνες

Διαβάστε περισσότερα

Η δίαιτά μου της Αλεξίας Αλεξιάδου. Πως έχασα 20 κιλά σε λίγους μόνο μήνες, χωρίς να στερηθώ.

Η δίαιτά μου της Αλεξίας Αλεξιάδου. Πως έχασα 20 κιλά σε λίγους μόνο μήνες, χωρίς να στερηθώ. Η δίαιτά μου της Αλεξίας Αλεξιάδου Πως έχασα 20 κιλά σε λίγους μόνο μήνες, χωρίς να στερηθώ. Εδώ και μερικούς μήνες, οι φίλοι, οι γνωστοί αλλά και ο κόσμος που συναντώ στον δρόμο με κοιτάζει και δεν με

Διαβάστε περισσότερα

Με τις θερμότερες ευχές μας!!!

Με τις θερμότερες ευχές μας!!! EDUCATIONAL TOUR OPERATORS 28 ης Οκτωβρίου 7, 151 24 Μαρούσι Αθήνα Τηλ : 210 6120616 Fax : 210 6141781 Email : study@studytours.gr Site : www.studytours.gr Χρόνο με το χρόνο, τα εκπαιδευτικά ταξίδια ενισχύονται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΠΩΛ ΜΠΟΚΥΣ

ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΠΩΛ ΜΠΟΚΥΣ PAUL BOCUSE Η ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΟΥ ΠΩΛ ΜΠΟΚΥΣ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΗ & ΦΡΕΣΚΑ ΥΛΙΚΑ Μετάφραση: Αναστασία Σακελλίου ΑΘΗΝΑ 2008 Οι εκδόσεις ΠΟΤΑΜΟΣ ευχαριστούν την Hoover Hellas για τη γενναιόδωρη αρωγή της στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΜΕΡΙΔΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ... 5

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Α

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Α ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Α Ελένη ΚΑΜΠΕΡΗ - ΤΖΟΥΡΙΑΔΟΥ Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Σταυρούλα ΠΑΝΤΑΖΗ Νηπιαγωγός ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2004 Εισαγωγικά για το τεύχος ΙΙ ΙΙΙ 2 Η προσχολική ηλικία συνδέεται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Τ.Ε.Π.Α.Ε. (Α.Π.Θ.) ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Τ.Ε.Π.Α.Ε. (Α.Π.Θ.) ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Τ.Ε.Π.Α.Ε. (Α.Π.Θ.) ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό σχεδιάστηκε από το Τ.Ε.Π.Α.Ε. της Παιδαγωγικής Σχολής τουα.π.θ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β Ελένη ΚΑΜΠΕΡΗ - ΤΖΟΥΡΙΑΔΟΥ Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Σταυρούλα ΠΑΝΤΑΖΗ Νηπιαγωγός ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2004 1 λίγα λόγια για τις δραστηριότητες Στο τεύχος αυτό περιλαμβάνονται:

Διαβάστε περισσότερα

TENA Care Club Μια παρέα που ξέρει να σας φροντίζει, με τα καλύτερα προνόμια!

TENA Care Club Μια παρέα που ξέρει να σας φροντίζει, με τα καλύτερα προνόμια! www.tena.gr TENA Care Club Μια παρέα που ξέρει να σας φροντίζει, με τα καλύτερα προνόμια! SCA HYGIENE PRODUCTS A.E. 17ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας & Καλαμάτας 2, 145 64, Νέα Κηφισιά, Tηλ. 210 27 05 700 800

Διαβάστε περισσότερα

Δ ι α β ά σ τ ε ε π ι π λ έ ο ν σ ε α υ τ ό τ ο τ ε ύ χ ο ς

Δ ι α β ά σ τ ε ε π ι π λ έ ο ν σ ε α υ τ ό τ ο τ ε ύ χ ο ς ISSN 1105-9907 Περιοδική έκδοση για τους Οδηγούς Ι Τεύχος 27 Απρίλιος - Σεπτέμβριος 2012 Δ ι α β ά σ τ ε ε π ι π λ έ ο ν σ ε α υ τ ό τ ο τ ε ύ χ ο ς 1932-2012 80 χρόνια Ελληνικός Οδηγισμός! Ποια είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία

Εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία Euronet 50/50 Εξοικονόμηση ενέργειας στα σχολεία E-Pack Ενημέρωση - Οδηγός για το πρόγραμμα 50/50 1 Εισαγωγή Ο παρών οδηγός έχει στόχο να σας προσφέρει μια μεθοδολογία οργάνωσης του προγράμματος 50/50

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ. Όλες οι απαντήσεις. Γλώσσα Στ Δημοτικού. Λέξεις... Φράσεις... Κείμενα ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ. Όλες οι απαντήσεις. Γλώσσα Στ Δημοτικού. Λέξεις... Φράσεις... Κείμενα ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Όλες οι απαντήσεις Γλώσσα Στ Δημοτικού Λέξεις... Φράσεις... Κείμενα ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Περιεχόμενα Σειρά: Τα εκπαιδευτικά μου βιβλία / Δημοτικό / Γλώσσα Γιάννης Ζαχαρόπουλος, Όλες

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Εισαγωγικά: Θα ήθελα να αρχίσω ζητώντας σας μία σχετική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Συμβουλές για κέηκ πετυχημένο: - Πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο - Να είναι ο φούρνος προθερμασμένος - Να μην ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ. Μη τυπική εκπαίδευση για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε παιδιά σχολικής ηλικίας

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ. Μη τυπική εκπαίδευση για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε παιδιά σχολικής ηλικίας Πρόγραμμα Ίρις - Καταπολεμώντας τα στερεότυπα και τις διακρίσεις: Δράσεις για τη συμμετοχή, την ένταξη και την εκπαίδευση Μη τυπική εκπαίδευση για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε παιδιά σχολικής ηλικίας

Διαβάστε περισσότερα

SUNRISE VILLAGE ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑ BEACH HOTEL

SUNRISE VILLAGE ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑ BEACH HOTEL H H H H SUNRISE VILLAGE ΑΧΛΑΔΟΧΩΡΙ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ - ΜΕΣΣΗΝΙΑ BEACH HOTEL Λίγο έξω από το Αχλαδοχώρι και πάνω σε μια όμορφη παραλία βρίσκεται το ξενοδοχείο Sunrise Village ένα φιλόξενο οικογενειακό ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Νοέμβριος 2014

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Νοέμβριος 2014 Το παρόν εγχειρίδιο αποτελεί συλλογή αποσπασμάτων από εκδόσεις διεθνών, περιφερειακών και εθνικών φορέων και οργανισμών, που έχουν διατεθεί στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για τους σκοπούς

Διαβάστε περισσότερα

όλα για την Κρήτη Ρέθυμνο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα

όλα για την Κρήτη Ρέθυμνο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα όλα για την Κρήτη Ρέθυμνο Χωριά Παραλίες Ιστορία Αξιοθέατα Νομός Ρεθύμνης...4 Η πόλη του Ρεθύμνου...5 Παραλία Ρεθύμνου... 10 Το χωριό και η παραλία Πλατανιάς... 10 Η παραλία Περιβόλια... 11 Η παραλία Κουμπές...

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 15 ημέρες

ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 15 ημέρες ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 15 ημέρες Ένας υπέροχος πολιτισμικός και γαστρονομικός γύρος μιας περιοχής πλούσιας σε αρχαία Ελληνικά και Βυζαντινά μνημεία, η οποία

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ & ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ & ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ & ΒΕΡΤΙΣΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ: Η ΠΟΛΗ ΠΕΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ» ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΤΗΓΑΝΕΛΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII Moodle Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: Γνωρίσει τα βασικά εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου στο Moodle Κατανοήσει τη δομή ενός μαθήματος στο Moodle Δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες και συμβουλές για μια μαθητική ταινία: από το θέμα στην προετοιμασία, το γύρισμα και την ολοκλήρωση!

Οδηγίες και συμβουλές για μια μαθητική ταινία: από το θέμα στην προετοιμασία, το γύρισμα και την ολοκλήρωση! Οδηγίες και συμβουλές για μια μαθητική ταινία: από το θέμα στην προετοιμασία, το γύρισμα και την ολοκλήρωση! Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός - Σύνταξη: Μένης Θεοδωρίδης Κριτική και Δημιουργική Συνεργασία: Μαρία

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνος οµάδας Χρήστος Μπουντουβάς

Υπεύθυνος οµάδας Χρήστος Μπουντουβάς Οµάδα εργασίας για την εποπτεία της πρακτικής άσκησης Υπεύθυνος οµάδας Χρήστος Μπουντουβάς άσκαλος Μέλη Αναστασίου Αργυρώ ραµατοθεραπεύτρια Βογινδρούκας Γιάννης Λογοπεδικός έδες ηµήτρης άσκαλος ε.α. ίπλα

Διαβάστε περισσότερα

Καλή άνοιξη, καλό καλοκαίρι!

Καλή άνοιξη, καλό καλοκαίρι! Τεύχος 3 ο Μάιος 2008 Όσοι θέλετε να σας αποστέλλεται ηλεκτρονικά δώστε μου το e-mail σας Θέματα αυτού του τεύχους: Καλή άνοιξη, καλό καλοκαίρι! Σελ. 2,3 Αποσπάσματα Σελ. 3 Εμπειρίες μαθητών στο Τάι Τσι

Διαβάστε περισσότερα

Β ΕΝΟΤΗΤΑ Εκπαιδευτικές δραστηριότητες

Β ΕΝΟΤΗΤΑ Εκπαιδευτικές δραστηριότητες Β ΕΝΟΤΗΤΑ Εκπαιδευτικές δραστηριότητες ΟΙ ΛΙΜΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΑΣ! Β ΕΝΟΤΗΤΑ 57 Γενικές οδηγίες Το παρόν πρόγραμμα είναι διαθέσιμο για κάθε δάσκαλο/εκπαιδευτικό που επιθυμεί να υλοποιήσει μια σειρά

Διαβάστε περισσότερα

εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας

εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας & τετράδιο ασκήσεων επίπεδο Α1 γλώσσα, την Σχεδιασμός έκδοσης: Εκτύπωση: access Γραφικές Τέχνες Α.Ε. Το παρόν έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο. DOSSIER_1.indd 1 19/5/2011

Διαβάστε περισσότερα

μεταξύ μας Σεπτέμβριος 2010 Ενημερωτική Έκδοση www.petropoulos.com ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ περιεχόμενα

μεταξύ μας Σεπτέμβριος 2010 Ενημερωτική Έκδοση www.petropoulos.com ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ περιεχόμενα # 17 Σεπτέμβριος 2010 Ενημερωτική Έκδοση www.petropoulos.com μεταξύ μας ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ Συνεχίζεται ασίγαστη η συζήτηση για την πιθανότητα χρεωκοπίας της Ελλάδας. Πολλοί έγκριτοι αναλυτές στο εξωτερικό τη θεωρούν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ! ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ! Η 4 Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ (1-31 ΜΑΡΤΙΟΥ) (ΜΕΤΑ)ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ Θέλουμε να πηγαίνουμε όπου επιθυμούμε, όποτε το χρειαζόμαστε, με όποιο τρόπο μας αρέσει. Αυτή η δυνατότητα έχει γίνει πολύ σημαντική

Διαβάστε περισσότερα

tmstore.gr ΣΥΣΚΕΥΗ. ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Προδιαγραφές: Βάρος προϊόντος κατά προσέγγιση:

tmstore.gr ΣΥΣΚΕΥΗ. ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Προδιαγραφές: Βάρος προϊόντος κατά προσέγγιση: ΚΩ : ΣΕΙΠ1445 EASY SHAPER Οδηγίες Χρήσης Για µεγαλύτερη αποτελεσµατικότητα και ασφάλεια, διαβάστε τις Οδηγίες Χρήσης και δείτε το Βίντεο πριν χρησιµοποιήσετε το Easy Shaper. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα