D. D. Everest, 2014 Εικονογράφησης: James de la Rue. Πρώτη έκδοση: Φεβρουάριος 2015

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "D. D. Everest, 2014 Εικονογράφησης: James de la Rue. Πρώτη έκδοση: Φεβρουάριος 2015"

Transcript

1

2 ÓÅÉÑÁ: ÌÉÊÑÇ ÐÕÎÉÄÁ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: ARCHIE GREENE AND THE MAGICIAN'S SECRET Από τις Εκδόσεις Faber & Faber Limited, Λονδίνο 2014 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο Άρτσι Γκριν και το µυστικό του µάγου ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: D. D. Everest ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αναστάσιος Αργυρίου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Κυριακή Κάσση ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙ ΟΠΟΙΗΣΗ: Μερσίνα Λαδοπούλου D. D. Everest, 2014 Εικονογράφησης: James de la Rue ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε., Αθήνα 2015 Πρώτη έκδοση: Φεβρουάριος 2015 Έντυπη έκδοση ISBN: Ηλεκτρονική έκδοση ISBN: Τυπώθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε χαρτί ελεύθερο χηµικών ουσιών, προερχόµενο αποκλειστικά και µόνο από δάση που καλλιεργούνται για την παραγωγή χαρτιού. Το παρόν έργο πνευµατικής ιδιοκτησίας προστατεύεται κατά τις διατάξεις του Ελληνικού Νόµου (Ν. 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήµερα) και τις διεθνείς συµβάσεις περί πνευµατικής ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται απολύτως η άνευ γραπτής αδείας του εκδότη κατά οποιονδήποτε τρόπο ή µέσο αντιγραφή, φωτοανατύπωσηκαι εν γένει αναπαραγωγή, διανοµή, εκµίσθωσηή δανεισµός, µετάφραση, διασκευή, αναµετάδοση, παρουσίαση στο κοινό σε οποιαδήποτε µορφή (ηλεκτρονική, µηχανική ή άλλη) και η εν γένει εκµετάλλευση του συνόλου ή µέρους του έργου. ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. Έδρα: Τατοΐου 121, Μεταµόρφωση Βιβλιοπωλείο: Εµµ. Μπενάκη 13-15, Αθήνα Τηλ.: fax: PSICHOGIOS PUBLICATIONS S.A. Head Office: 121, Tatoiou Str., Metamorfossi, Greece Bookstore: 13-15, Emm. Benaki Str., Athens, Greece Tel.: fax:

3 Μετάφραση: Αναστάσιος Αργυρίου

4 Για τη µητέρα µου, που µου έµαθε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο. Και για όλους στην Cat Suit Club που το άκουσαν πρώτοι.

5 Τα τρία είδη μαγείας Φυσική Μαγεία Η αγνότερη µορφή µαγείας προέρχεται από µαγικά πλάσµατα και φυτά και από σηµαντικά στοιχεία της φύσης, όπως είναι ο ήλιος, τα αστέρια και οι θάλασσες. Θνητή Μαγεία Η ανθρώπινη µαγεία. Περιλαµβάνει όλα τα µαγικά εργαλεία και άλλες συσκευές που φτιάχνουν οι µάγοι για να διοχετεύουν µαγικές δυνάµεις. Υπερφυσική Μαγεία Το τρίτο και σκοτεινότερο είδος προέρχεται από τη δύναµη των πνευµάτων και άλλων υπερφυσικών όντων.

6 Οι τρεις δεξιότητες των μαθητευόμενων Εύρεση έσιµο Επιδιόρθωση

7 Οι πέντε αρχές της μαγείας Η Μεγάλη Πυρκαγιά του Λονδίνου, το 1666, προκλήθηκε από µια µαγική αιτία. Τότε συντάχθηκαν οι αρχές της µαγείας, προκειµένου να αποφευχθούν άλλες µαγικές καταστροφές. Η αρχή είναι συνώνυµη του κανόνα. Πρώτη Αρχή Όλα τα µαγικά βιβλία και αντικείµενα πρέπει να επιστρέφονται στο Μουσείο Μαγικής Ποικιλίας για αξιολόγηση και ταξινόµηση. (Ταξινοµούνται ως επίπεδο ένα, δύο ή τρία, ανάλογα µε τη µαγική τους δύναµη.) Δεύτερη Αρχή Τα µαγικά βιβλία και αντικείµενα δεν µπορούν να χρησιµοποιηθούν, να αγοραστούν ή να πωληθούν πριν από την αξιολόγηση και την ταξινόµησή τους. Τρίτη Αρχή Απαγορεύεται η µη εξουσιοδοτηµένη χρήση µαγείας εκτός των µαγικών εγκαταστάσεων. Τέταρτη Αρχή Απαγορεύεται η απόκρυψη µαγικών βιβλίων και αντικειµένων για προσωπικό όφελος και απόκτηση δύναµης. Πέμπτη Αρχή Απαγορεύεται αυστηρά η εκµετάλλευση όλων των µαγικών πλασµάτων.

8 Στης ψυχρής σπηλιάς τα βάθη κρυµµένο ένα µυστικό µη ειπωµένο. ύο αρχαίοι φρουροί τον θησαυρό κρατάνε, µε λιονταρίσια καρδιά και αετίσια µατιά τον φυλάνε. Στην απόλυτη σιγαλιά κοιµούνται οι σκιές, το πολύτιµο δώρο είναι ασφαλές. Για να περάσεις, έναν γρίφο πρέπει να βρεις: Το όνοµα αυτού που υπηρετώ να πεις.

9 1 Τούρτα γενεθλίων για κανέναν Οι σαρδέλες αυτό ήταν το µυστικό συστατικό στη σοκολατένια τούρτα της Λορέτα Φοξ, που το γνώριζαν και τα δύο παιδιά της. Πάνω στο γλάσο βατόµουρου που έντυνε την τούρτα ήταν τοποθετηµένα δώδεκα κεράκια. Το λαχταριστό γλυκό ήταν πάνω στο τραπέζι της κουζίνας στο σπίτι της οικογένειας Φοξ στην Οξφόρδη. Εκτός από την τούρτα, υπήρχαν στοίβες σαντουιτσάκια, µπολάκια µε πατατάκια και µερικά µικρά, γυάλινα δοχεία, µε άγνωστο περιεχόµενο µιας και οι ετικέτες τους είχαν ξεκολλήσει από καιρό. Στο κέντρο του τραπεζιού δέσποζε µια µεγάλη κανάτα µε ένα ροζ αφρώδες υγρό. Η Μπραµπλ και ο Θισλ Φοξ κοιτούσαν λαίµαργα τις λιχουδιές µπροστά τους. «Μπορούµε να ξεκινήσουµε τώρα, µαµά;» ρώτησε η Μπραµπλ.

10 16 ΝΤ. ΝΤ. ΕΒΕΡΕΣΤ Ήταν δεκατεσσάρων χρόνων, µε πράσινα µάτια, και µακριά, σκούρα µαλλιά, που χύνονταν στην πλάτη της σε πυκνές µπούκλες. Παρά την καλοκαιρινή ζέστη, φορούσε ένα µάλλινο σκούφο µε σχέδια και µε φουντίτσες στην κορυφή του κεφαλιού και στα προστατευτικά για τα αυτιά. «Όχι ακόµα, Μπραµπλ», φώναξε η Λορέτα Φοξ από την αποθήκη τροφίµων. Η φωνή της ξεχείλιζε ενέργεια. «Μα πεινάµε σαν λύκοι», παραπονέθηκε ο Θισλ Φοξ. Εκείνος ήταν έντεκα χρόνων και είχε κοντά καστανά µαλλιά και φακίδες στη µύτη. «Θισλ, σας είπα να περιµένετε», επέµεινε η µητέρα τους η Λορέτα. Σιωπή. «Μπορούµε τουλάχιστον να πιούµε κάτι;» ρώτησε ο Θισλ. «Να πιείτε;» είπε κελαηδιστά η µητέρα του. «Φυσικά και µπορείτε, αγάπες µου! Ο χυµός σαµπούκου είναι υπέροχος, αλλά µην το παρακάνετε. εν είµαστε φτιαγµένοι από χυµό σαµπούκου, ξέρετε». Ο Θισλ Φοξ στριφογύρισε τα µάτια η παγκόσµια γκριµάτσα για τους ενοχλητικούς γονείς. Η Μπραµπλ πήρε τη µεγάλη κανάτα και σέρβιρε χυµό σαµπούκου σε δύο ποτήρια. Τα παιδιά τον ήπιαν µονορούφι. Ήταν έτοιµη να βάλει κι άλλο,

11 Ο ΑΡΤΣΙ ΓΚΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΓΟΥ 17 όταν βγήκε η Λορέτα από την αποθήκη τροφίµων. Η µικρόσωµη γυναίκα µε τα διαπεραστικά µπλε µάτια και τα πυκνά σκούρα µαλλιά φορούσε ένα µοβ φόρε- µα και κουβαλούσε έναν δίσκο µε σάντουιτς. Είδε την κόρη της µε την κανάτα στο χέρι. «Τι είπα για τον χυµό σαµπούκου, Μπραµπλ; Νοµίζεις πως ο σαµπούκος φυτρώνει στα δέντρα;» «Όχι, µαµά», αναστέναξε η κόρη της, στριφογυρίζοντας τα µάτια όπως είχε κάνει ο αδελφός της λίγο πριν. Η Μπραµπλ µύρισε την τούρτα και σήκωσε µε ευχαρίστηση τα φρύδια. «Είναι η συνηθισµένη σου συνταγή, µαµά;» ρώτησε ο Θισλ. «Ναι», δήλωσε η Λορέτα. «Σοκολάτα και ζαχαρωτά µε γέµιση σαρδέλας». Σωστά είχαν µαντέψει τα παιδιά. Ήξεραν ότι η µητέρα τους ειδικευόταν στους ασυνήθιστους συνδυασµούς. Στην πραγµατικότητα, ειδικευόταν σε οτιδήποτε ασυνήθιστο όπως και η υπόλοιπη οικογένεια. Προς µεγάλη απογοήτευση των καθωσπρέπει γειτόνων, αυτό επεκτεινόταν και στην εξωτερική διακόσµηση του σπιτιού. Η Λορέτα λάτρευε το µοβ και όλες τις αποχρώσεις του. Η µπροστινή πόρτα των Φοξ ήταν φούξια, ενώ τα πλαίσια στα παράθυρα, πορφυρά. Ωστόσο, αυτό που πραγµατικά δηµιουργούσε

12 18 ΝΤ. ΝΤ. ΕΒΕΡΕΣΤ σύγκρυο στην Οδό Χάουντστουθ της Οξφόρδης ήταν ότι το εξωτερικό του σπιτιού στον αριθµό τριάντα δύο ήταν βαµµένο σε µια ζωηρή, ζουµερή δαµασκηνί απόχρωση. «Έχουµε πάρτι γενεθλίων», δήλωσε η Λορέτα και απόθεσε τα σάντουιτς στο τραπέζι µε µια µεγαλοπρεπή κίνηση. «Το βλέπουµε αυτό», είπε ο Θισλ, «ποιανού όµως;» «ε σε αφορά αυτό», είπε η Λορέτα. «Να χαίρεσαι µόνο που καταφέρνουµε και τα γιορτάζουµε». «Μα τούρτα γενεθλίων για κανέναν;» ρώτησε η Μπραµπλ. «Είπα εγώ κάτι τέτοιο;» ρουθούνισε η Λορέτα, ξαφνικά βουρκωµένη. Η Μπραµπλ και ο Θισλ κοιτάχτηκαν ανήσυχα. «Λοιπόν», συνέχισε η Λορέτα, «θα περιµένουµε τον πατέρα σας. Μετά θα ανάψουµε τα κεράκια και θα κάνουµε µια πρόποση». «Πρόποση για ποιον;» ρώτησε ο Θισλ γεµάτος περιέργεια. «Εννοείς πρόποση σε ποιον», τον διόρθωσε η µητέρα του. «Για ποιον. Σε ποιον. Τι σηµασία έχει;» είπε ο Θισλ ανασηκώνοντας τους ώµους. Η Λορέτα έριξε στον γιο της ένα αυστηρό βλέµµα

13

14 20 ΝΤ. ΝΤ. ΕΒΕΡΕΣΤ ένα βλέµµα που είχε τελειοποιήσει στα χρόνια της µητρότητας. Μετά έσκασε ξαφνικά ένα χαµόγελο όπως σκάει ένα µπαλόνι. «Στους απόντες συγγενείς, να σε ποιον! Και στα ιδιαίτερα γενέθλια!»

15 2 Ένα μυστήριο δέμα Εκατό χιλιόµετρα µακριά, στο Γουέστ Γουίτερινγκ, µια παραθαλάσσια πόλη, ο Οράτιος Κάτσπολ άνοιξε την πύλη του αριθµού τρία της φάρµας Κράµπγκεϊτ. Ο Οράτιος, ένας άντρας περίπου τριάντα πέντε ετών, είχε πολύ συνηθισµένη φυσιογνωµία που περνούσε απαρατήρητη. Αυτό, βέβαια, τον βόλευε διότι η δουλειά του απαιτούσε µεγάλη διακριτικότητα. Ο Οράτιος εργαζόταν για τη Φόλι & Κάτσπολ, την παλαιότερη και πιο εχέµυθη δικηγορική εταιρεία της Αγγλίας, και η αποστολή του σήµερα ήταν πολύ σηµαντική. Στο δεξί του χέρι βαστούσε γερά ένα δέµα τυλιγ- µένο µε απλό καφετί λαδόχαρτο που το συγκρατούσε ένας δερµάτινος σπάγγος. Το δέµα συνοδευόταν από έναν πάπυρο δεµένο µε κόκκινη κορδέλα, τον οποίο είχε καταχωνιάσει σε µια εσωτερική τσέπη των ρούχων του για µεγαλύτερη ασφάλεια.

16 22 ΝΤ. ΝΤ. ΕΒΕΡΕΣΤ Ο Οράτιος δεν είχε ιδέα τι περιείχε το πακέτο κάτι τέτοιο, βέβαια, ήταν σύνηθες στη δουλειά του. Τα γραφεία της Φόλι & Κάτσπολ στην Οδό Φλιτ στο Λονδίνο έκρυβαν κάθε είδους µυστικά µερικά, µάλιστα, ήταν άγνωστα ακόµα και στους πιο παλιούς υπαλλήλους. Η φήµη της εταιρείας στηριζόταν στο ότι ο καθένας έκανε τη δουλειά του και δεν έχωνε τη µύτη του σε υποθέσεις άλλων. Φυσικά, θα ήταν ψέµα αν λέγαµε ότι ο Οράτιος δεν είχε περιέργεια να µάθει τι περιείχε το δέµα. Τα τελευταία τετρακόσια χρόνια βρισκόταν στις αποθήκες της εταιρείας, περιµένοντας µια συγκεκριµένη ηµεροµηνία για να αποσταλεί. Επιτέλους, η µέρα αυτή είχε φτάσει και η εταιρεία είχε εµπιστευτεί τον Οράτιο που φούσκωνε από υπερηφάνεια για να κάνει την παράδοση. Ο Οράτιος ήξερε απέξω κι ανακατωτά την καταχώριση στο βιβλίο πελατών. «Παρελήφθη στις 10 Μαΐου 1603 δέµα µεσαίου µεγέθους συνοδευόµενο από πάπυρο. Να αποσταλεί στον κύριο Άρτσι Γκριν». Ωστόσο, η ταυτότητα του εντολοδόχου παρέµενε µυστήριο. Όσες φορές κι αν κοίταζε ο Οράτιος το βιβλίο πελατών, το όνοµα ήταν πολύ µουτζουρωµένο και ξεθωριασµένο για να το διακρίνει. Ο Οράτιος ίσιωσε τις κολλαριστές µανσέτες του άψογα σιδερωµένου, αλλά λίγο φθαρµένου, πουκα-

17 Ο ΑΡΤΣΙ ΓΚΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΓΟΥ 23 µίσου του και κούµπωσε το σακάκι του παλιού, τριών κοµµατιών, κουστουµιού του. Έσφιξε ελαφρά την ξεθωριασµένη µπλε σκούρα γραβάτα του κι έχωσε το φρεσκοπλυµένο µαντίλι του στην τσέπη κοντά στο πέτο. Κατόπιν, χτύπησε αποφασιστικά δύο φορές την πόρτα του αριθµού τρία της φάρµας Κράµπγκεϊτ. Την πόρτα άνοιξε ένα µικροκαµωµένο αγόρι µε καστανά µαλλιά. Ωστόσο, ο Οράτιος εστίασε την προσοχή του στο χρώµα των µατιών του. Το ένα ήταν βαθυπράσινο, σαν τα νερά µιας λίµνης, και το άλλο ασηµί γκρι. Ο Οράτιος χαµογέλασε ευγενικά στο αγόρι. Περί- µενε πολύ καιρό αυτή τη στιγµή. Πάνω που πήγε να µιλήσει, όµως, το αγόρι σήκωσε τα µάτια, τον κοίταξε εξεταστικά και του είπε: «Όχι, ευχαριστούµε, δε θα πάρουµε». «Νεαρέ µου», είπε ο Οράτιος µε το πιο σοβαρό ύφος που µπορούσε να πάρει, «είµαι από τη Φόλι & Κάτσπολ, την παλαιότερη δικηγορική εταιρεία της Αγγλίας, και βρίσκοµαι εδώ για σηµαντική δουλειά». Ωστόσο, µόλις τελείωσε την πρότασή του, η πόρτα έκλεισε στα µούτρα του δυνατά. Ο Οράτιος, σοκαρισµένος καθώς δεν περίµενε τέτοια εξέλιξη στη σηµαντικότερη αποστολή του, χτύπησε ξανά την πόρτα. Προς µεγάλη του έκπληξη, αυτή άνοιξε τόσο απότο- µα που σχεδόν κουτρουβάλησε µέσα.

18 24 ΝΤ. ΝΤ. ΕΒΕΡΕΣΤ «Κοιτάξτε», είπε το αγόρι. «ε θέλω να φανώ αγενής ή τίποτα τέτοιο, αλλά ό,τι κι αν πουλάτε το έχου- µε ήδη». Ο Οράτιος ένιωσε το στοµάχι του να δένεται κό- µπος. Είχε ονειρευτεί αυτή τη στιγµή άπειρες φορές. Με τα µάτια της φαντασίας του, ο δύσπιστος αποδέκτης του δέµατος ανακοίνωνε συγκινηµένος ότι το όνοµα Φόλι & Κάτσπολ θα περνούσε στην Ιστορία. Το αγόρι τούτο, όµως, δεν έδινε δεκάρα. Μάλλον έπρεπε να µιλήσει στους γονείς του. Ο Οράτιος ξερόβηξε. «Λοιπόν, νεαρέ µου», είπε, προσπαθώντας µε κόπο να χαµογελάσει, «µήπως είναι στο σπίτι ο πατέρας σου;» Το αγόρι κούνησε το κεφάλι αρνητικά. «Εεε η µητέρα σου;» «Όχι», απάντησε το αγόρι. «εν έχω ούτε πατέρα ούτε µητέρα, µια γιαγιά µόνο. Και µου έχει πει να µη µιλάω σε ξένους». Η πόρτα ξανάκλεισε. Ο Οράτιος έβγαλε το µαντίλι και σκούπισε το µέτωπό του. Τότε παρατήρησε ότι το µαντίλι είχε αρχίσει να ξεφτίζει. Πήρε βαθιά ανάσα και µέτρησε ως το δέκα πριν χτυπήσει για τρίτη φορά. Αυτή τη φορά η πόρτα άνοιξε µια χαραµάδα. «Πάλι εσείς;» «Λοιπόν», είπε ο Οράτιος. «Έχω έρθει για σηµα-

Γιώτα Φώτου, 2015 Φωτογραφιών εξωφύλλου: Stephen Mulcahey/Arcangel Images, Reinhold Leitner, extradeda/www.shutterstock.com

Γιώτα Φώτου, 2015 Φωτογραφιών εξωφύλλου: Stephen Mulcahey/Arcangel Images, Reinhold Leitner, extradeda/www.shutterstock.com ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Το διώροφο της Τσιμισκή ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιώτα Φώτου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Χρυσούλα Τσιρούκη ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Γιώργος Ανδρεάδης ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Μερσίνα Λαδοπούλου Γιώτα Φώτου,

Διαβάστε περισσότερα

ÓÅÉÑÁ: ÌÉÊÑÇ ÐÕÎÉÄÁ. ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Όλες οι λάθος ερωτήσεις 1 «Ποιος µπορεί να είναι τέτοια ώρα;»

ÓÅÉÑÁ: ÌÉÊÑÇ ÐÕÎÉÄÁ. ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Όλες οι λάθος ερωτήσεις 1 «Ποιος µπορεί να είναι τέτοια ώρα;» ÓÅÉÑÁ: ÌÉÊÑÇ ÐÕÎÉÄÁ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: ALL THE WRONG QUESTIONS 1 WHO COULD THAT BE AT THIS HOUR? Από τις Εκδόσεις Little, Brown and Company, Νέα Υόρκη 2012 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Όλες οι λάθος ερωτήσεις 1 «Ποιος

Διαβάστε περισσότερα

Ν Ε Α Ν Ι Κ Η Λ Ο Γ Ο Τ Ε Χ Ν Ι Α

Ν Ε Α Ν Ι Κ Η Λ Ο Γ Ο Τ Ε Χ Ν Ι Α Ν Ε Α Ν Ι Κ Η Λ Ο Γ Ο Τ Ε Χ Ν Ι Α ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: ONE LOVE. ONE DIRECTION Από τις Εκδόσεις Sperling & Kupfer, Μιλάνο 2014 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: One love. one direction ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Barbara Beckam ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

πρώτη έκδοση: ιούνιος 2012, 3.000 αντίτυπα isbn 978-960-496-882-4

πρώτη έκδοση: ιούνιος 2012, 3.000 αντίτυπα isbn 978-960-496-882-4 ΤίΤλοσ πρωτοτύπου: snow White and the huntsman Από τις Εκδόσεις little, Brown and Company, Νέα υόρκη 2012 ΤίΤλοσ βιβλiου: Η Χιονάτη και ο Κυνηγός συγγραφeασ: lily Blake MΕΤaφρΑση: φωτεινή Μοσχή ΕπιΜeλΕιΑ

Διαβάστε περισσότερα

H. I. Larry, 2013 Εικονογράφησης και σχεδιασµού: Hardie Grant Egmont, 2013

H. I. Larry, 2013 Εικονογράφησης και σχεδιασµού: Hardie Grant Egmont, 2013 ÓÅÉÑÁ: ÌÉÊÑÇ ÐÕÎÉÄÁ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: ZAC POWER FROZEN FEAR Από τις Εκδόσεις Hardie Grant Egmont, Μελβούρνη 2013 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Zac Power 2 Τρόµος στον πάγο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: H. I. Larry ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Craig

Διαβάστε περισσότερα

Jonas Jonasson, 2010 By agreement with Pontas Literary & Film Agency. Πρώτη έκδοση: Σεπτέμβριος 2013 ΙSBN 978-960-496-859-6

Jonas Jonasson, 2010 By agreement with Pontas Literary & Film Agency. Πρώτη έκδοση: Σεπτέμβριος 2013 ΙSBN 978-960-496-859-6 ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: HUNDRAÅRINGEN SOM KLEV UT GENOM FÖNSTRET OCH FORSVANN Από τις Εκδόσεις Piratförlaget, Στοκχόλμη 2009 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο και εξαφανίστηκε ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζα ρη, 2005, 2014 Φωτογραφίας εξωφύλλου: Allan Jenkins/Trevillon Images/UK

Ρένα Ρώσση-Ζα ρη, 2005, 2014 Φωτογραφίας εξωφύλλου: Allan Jenkins/Trevillon Images/UK ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο τελευταίος χορός της Σαλώµης ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ρένα Ρώσση-Ζα ρη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Κατερίνα Λελούδη ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Θοδωρής Πιτσιρίκος ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙ ΟΠΟΙΗΣΗ: Ελένη Σταυροπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΧΙΛΙΑΔΑ KΩΔ. ΜΗΧ/ΣΗΣ:

ΧΙΛΙΑΔΑ KΩΔ. ΜΗΧ/ΣΗΣ: 6η ΧΙΛΙΑΔΑ ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Μάντεψε ποιος θα φύγει απόψε ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Χρυσηίδα Δημουλίδου ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Μαρία Μπανούση ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Χρυσούλα Μπουκουβάλα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ραλλού Ρουχωτά

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, 2014 Φωτογραφιών εξωφύλλου: Yolande de Kort/Trevillion Images, Janno Loide & Aptyp_koK/www.shutterstock.com

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, 2014 Φωτογραφιών εξωφύλλου: Yolande de Kort/Trevillion Images, Janno Loide & Aptyp_koK/www.shutterstock.com ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Δίδυμα φεγγάρια ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Κατερίνα Λελούδη ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Θοδωρής Πιτσιρίκος ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ραλλού Ρουχωτά Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη,

Διαβάστε περισσότερα

Roald Dahl, 1973 Εικόνας εξωφύλλου: Quentin blake, 1995. Πρώτη έκδοση: Ιούλιος 1988 Τρίτη έκδοση: Ιανουάριος 2015

Roald Dahl, 1973 Εικόνας εξωφύλλου: Quentin blake, 1995. Πρώτη έκδοση: Ιούλιος 1988 Τρίτη έκδοση: Ιανουάριος 2015 ΣΕΙΡΑ: ΜΙΚΡΗ ΠΥΞΙΔΑ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: CHARLIE AND THE GREAT GLASS ELEVATOR Από τις Εκδόσεις George Allen & Unwin, ΗΠΑ 1973 TΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο Τσάρλι και ο Μεγάλος Γυάλινος Ανελκυστήρας ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Roald

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑΣ. Κράτα μου το χέρι ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑΣ ΚΡΑΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ MΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑΣ. Κράτα μου το χέρι ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑΣ ΚΡΑΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ MΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ MΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑΣ ΚΡΑΤΑ ΜΟΥ ΤΟ ΧΕΡΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΜΑΛΟΥΚΑΣ Κράτα μου το χέρι ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Κράτα μου το χέρι ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Δημήτρης Μαμαλούκας ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 10.000 ANTITYΠΑ

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 10.000 ANTITYΠΑ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 10.000 ANTITYΠΑ ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Η νύχτα των γιασεμιών ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Φανή Πανταζή ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Αρετή Κολλάτου ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Χρυσούλα Μπουκουβάλα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΣΕΙΡΑ: ΜΙΚΡΗ ΠΥΞΙΔΑ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: POPULAR Από τις Εκδόσεις DUTTON BOOKS, Νέα Υόρκη 2014 TΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Πώς να γίνεις δημοφιλής ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Maya Van Wagenen ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Πετρούλα Γαβριηλίδου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εξωφρενική. Ομολογία. του Ραφαήλ Ιγνάτιου Φίνιξ. Ένα μυθιστόρημα για τη ζωή, τον θάνατο και όλα όσα βρίσκονται ενδιάμεσα.

Εξωφρενική. Ομολογία. του Ραφαήλ Ιγνάτιου Φίνιξ. Ένα μυθιστόρημα για τη ζωή, τον θάνατο και όλα όσα βρίσκονται ενδιάμεσα. Η Εξωφρενική Ομολογία του Ραφαήλ Ιγνάτιου Φίνιξ Ένα μυθιστόρημα για τη ζωή, τον θάνατο και όλα όσα βρίσκονται ενδιάμεσα. ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: THE FINAL TESTIMONY OF RAPHAEL IGNATIUS PHOENIX Από τις Εκδόσεις

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2012, 2.500 αντίτυπα ΙSBN 978-960-496-529-8. Τυπώθηκε σε χαρτί ελεύθερο χηµικών ουσιών χλωρίου και φιλικό προς το περιβάλλον.

Πρώτη έκδοση: Μάρτιος 2012, 2.500 αντίτυπα ΙSBN 978-960-496-529-8. Τυπώθηκε σε χαρτί ελεύθερο χηµικών ουσιών χλωρίου και φιλικό προς το περιβάλλον. ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: HABITACIONES CERRADAS Από τις Εκδόσεις PLANETA, Βαρκελώνη 2011 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Γυναίκες της Βαρκελώνης ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Care Santos ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Βασιλική Κνήτου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη έκδοση: Σεπτέμβριος 2012, 2.000 αντίτυπα ISBN 978-960-496-559-5

Πρώτη έκδοση: Σεπτέμβριος 2012, 2.000 αντίτυπα ISBN 978-960-496-559-5 M Y Θ Ι Σ Τ Ο Ρ Η Μ Α ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: OTEL BRUNI Από τις Εκδόσεις MONDADORI, Μιλάνο 2011 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ξενοδοχείο Μπρούνι ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Valerio Massimo Manfredi ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Άμπυ Ραΐκου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Holly Black & Cassandra Clare, 2014 Εικονογράφησης: Scott Fischer, 2014 Εικονογράφησης εξωφύλλου: Alexandre Chaudret/Scholastic Inc.

Holly Black & Cassandra Clare, 2014 Εικονογράφησης: Scott Fischer, 2014 Εικονογράφησης εξωφύλλου: Alexandre Chaudret/Scholastic Inc. ÓÅÉÑÁ: ÌÉÊÑÇ ÐÕÎÉÄÁ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: MAGISTERIUM: THE IRON TRIAL Από τις Εκδόσεις Scholastic Press, Νέα Υόρκη 2014 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ματζιστέριουµ (Βιβλίο 1): Η Σιδερένια οκιµασία ΣΥΓΓΡΑΦΕIΣ: Holly Black

Διαβάστε περισσότερα

# $ 1 Μόνο εκείνοι ήξεραν τι σήμαιναν αυτά τα πέντε κλειδιά και πόσο πολύ προσπάθησαν να κλειδώσουν μακριά τους την ευτυχία.

# $ 1 Μόνο εκείνοι ήξεραν τι σήμαιναν αυτά τα πέντε κλειδιά και πόσο πολύ προσπάθησαν να κλειδώσουν μακριά τους την ευτυχία. # $ 1 Μόνο εκείνοι ήξεραν τι σήμαιναν αυτά τα πέντε κλειδιά και πόσο πολύ προσπάθησαν να κλειδώσουν μακριά τους την ευτυχία. # $ 1 ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 80.000 ANTITYΠΑ ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Τα πέντε κλειδιά ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 10.000 ANTITYΠΑ

ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 10.000 ANTITYΠΑ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: 10.000 ANTITYΠΑ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: THE BURIED GIANT Από τις Εκδόσεις Faber & Faber, Λονδίνο 2015 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο θαμμένος γίγαντας ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Kazuo Ishiguro ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αργυρώ Μαντόγλου

Διαβάστε περισσότερα

Φωτογραφίας εξωφύλλου: Antony McAulay/Shutterstock. Πρώτη έκδοση: Ιανουάριος 2014 ΙSBN 978-618-01-0495-0

Φωτογραφίας εξωφύλλου: Antony McAulay/Shutterstock. Πρώτη έκδοση: Ιανουάριος 2014 ΙSBN 978-618-01-0495-0 ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: L'HOMME QUI REGARDAIT LA NUIT Από τις Εκδόσεις Flammarion, Παρίσι 2012 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ο άντρας που κοιτούσε το σκοτάδι ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Gilbert Sinoué ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Βασιλική Κοκκίνου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Eve Makis, 2015 Φωτογραφιών εξωφύλλου: David George/Alamy, blickwinkel/alamy. Πρώτη έκδοση: Φεβρουάριος 2015, 3.000 αντίτυπα

Eve Makis, 2015 Φωτογραφιών εξωφύλλου: David George/Alamy, blickwinkel/alamy. Πρώτη έκδοση: Φεβρουάριος 2015, 3.000 αντίτυπα ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: THE SPICE BOX LETTERS Aπό τις Εκδόσεις Sandstone Press Ltd, 2015 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Το κουτί των αναμνήσεων ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ιβ Μάκις ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αναστάσιος Αργυρίου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Φράνση Σταθάτου, 2012. Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2012 ISBN 978-960-496-519-9

Φράνση Σταθάτου, 2012. Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2012 ISBN 978-960-496-519-9 ΣΕΙΡΑ: ΜΙΚΡΗ ΠΥΞΙΔΑ ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Μυστήρια, μυστικά και μάγια στη μεγάλη πόλη ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Φράνση Σταθάτου ΕΙΚΟνΟΓΡΑΦΗΣΗ: Σοφία Παπαδοπούλου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕνΟΥ: Ευδοξία Μπινοπούλου ΣΥνΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΝΩ, Η ΛΥΚΑΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΘΕΑΝΩ, Η ΛΥΚΑΙΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Ήταν ένας καφές στη χόβολη ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Λένα Μαντά ΘΕΩΡΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Άννα Μαράντη ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Θοδωρής Πιτσιρίκος ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ραλλού Ρουχωτά Λένα Μαντά, 2001, 2014 Φωτογραφιών

Διαβάστε περισσότερα

Η Κληρονομιά των Βαν Άλεν. Melissa de la Cruz, 2009 φωτογραφιών εξωφύλλου: Jose Fuste Raga/Corbis Robert Recker/Corbis

Η Κληρονομιά των Βαν Άλεν. Melissa de la Cruz, 2009 φωτογραφιών εξωφύλλου: Jose Fuste Raga/Corbis Robert Recker/Corbis ΤίΤλος πρωτοτυπου: THE VAN ALEN LEGACY Από τις Εκδόσεις HYPERION, Νέα Υόρκη 2009 ΤίΤλος βιβλiου: Οι Γαλαζοαίματοι (Βιβλίο 4) Η Κληρονομιά των Βαν Άλεν ςυγγραφeας: Melissa de la Cruz MΕΤAφρΑςη: Ελένη Δασκαλάκη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: THE CHEMISTRY OF TEARS Από τις Εκδόσεις Faber and Faber, Λονδίνο 2012

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: THE CHEMISTRY OF TEARS Από τις Εκδόσεις Faber and Faber, Λονδίνο 2012 ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: THE CHEMISTRY OF TEARS Από τις Εκδόσεις Faber and Faber, Λονδίνο 2012 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Η χημεία των δακρύων ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Peter Carey ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Αργυρώ Μαντόγλου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Ελένη Σαμαράκη, 2013. Πρώτη έκδοση: Εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 1965 Εξηκοστή έβδομη έκδοση: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

Ελένη Σαμαράκη, 2013. Πρώτη έκδοση: Εκδόσεις Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 1965 Εξηκοστή έβδομη έκδοση: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Το λάθος ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Αντώνης Σαμαράκης ΘΕΩΡΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Χρυσούλα Τσιρούκη ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Γιάννης Μπουτέας ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Χρυσούλα Μπουκουβάλα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Mattel, Inc, 2011. All rights reserved. Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2011, 3.000 αντίτυπα ISBN: 978-960-496-263-1

Mattel, Inc, 2011. All rights reserved. Πρώτη έκδοση: Ιούνιος 2011, 3.000 αντίτυπα ISBN: 978-960-496-263-1 2 ΣΕΙΡΑ: ΜΙΚΡΗ ΠΥΞΙΔΑ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: MONSTER HIGH 2 THE GHOUL NEXT DOOR Από τις Εκδόσεις LITTLE, BROWN AND COMPANY, Νέα Υόρκη 2011 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Monster High (Βιβλίο 2) Εκτός ελέγχου ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Χρυσηίδα Δημουλίδου, 2014 Φωτογραφιών εξωφύλλου: Stephen Carroll/Trevillion Images, Altin Osmanaj/123 rf.com. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

Χρυσηίδα Δημουλίδου, 2014 Φωτογραφιών εξωφύλλου: Stephen Carroll/Trevillion Images, Altin Osmanaj/123 rf.com. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Το κελάρι της ντροπής ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Χρυσηίδα Δημουλίδου ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Μαρία Μπανούση ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ: Χρυσούλα Μπουκουβάλα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΕΛΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ραλλού Ρουχωτά Χρυσηίδα

Διαβάστε περισσότερα

Leil Lowndes, 2009 Εικόνας εξωφύλλου: Eastnine Inc./Corbis/Apeiron Photos ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟγΙΟΣ Α.Ε., Αθήνα 2010

Leil Lowndes, 2009 Εικόνας εξωφύλλου: Eastnine Inc./Corbis/Apeiron Photos ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟγΙΟΣ Α.Ε., Αθήνα 2010 ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: HOW TO INSTANTLY CONNECT WITH ANYONE Από τις Εκδόσεις McGraw-Hill, Νέα Υόρκη 2009 ΤΙΤΛΟΣ βιβλιου: Πώς να εντυπωσιάζεις από την πρώτη στιγμή ΣΥγγΡΑφΕΑΣ: Leil Lowndes METΑφΡΑΣΗ: Κασσιανή

Διαβάστε περισσότερα