ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΙΩΑΝΝΗ Ν. ΞΥΝΙΑ, M. Sc., Ph. D. ΓΕΩΠΟΝΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΙΩΑΝΝΗ Ν. ΞΥΝΙΑ, M. Sc., Ph. D. ΓΕΩΠΟΝΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ."

Transcript

1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Ν. ΞΥΝΙΑ, M. Sc., Ph. D. ΓΕΩΠΟΝΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑ 2015.

2 2 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΟΝΟΜΑ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΞΥΝΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ. Ε. Ι.) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Τέρμα Κοντοπούλου, Τ. Κ Φλώρινα Τηλ.: Fax: ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 1950 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΠΟΥΔΕΣ (α) Πανεπιστημιακές: Πτυχίο Γεωπονίας της Γεωπονοδασολογικής Σχολής του Α. Π. Θεσσαλονίκης (1976) (β) Επιμορφωτικές: Σεμινάριο σποροπαραγωγής καλαμποκιού στην Α. Γ. Σ. Αθηνών (1984) Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Τηλεπισκόπησης στο Ι. Δ. Ε. (1990) (γ) Παιδαγωγικές: Πτυχίο της Παιδαγωγικής Σχολής (ΠΑΤΕΣ) ΣΕΛΕΤΕ Θεσσαλονίκης (1990) (δ) Μεταπτυχιακές: M. Sc. στη Γενετική, Βελτίωση Φυτών και Γεωργία, στο τμήμα Γεωπονίας, της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Α. Π.

3 3 Θεσσαλονίκης (1990). Ph. D., στο τμήμα Γεωπονίας, της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Α. Π. Θεσσαλονίκης (1998). ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ- ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ. 1. Ιδιωτικός τομέας: Επιστημονικός Συνεργάτης στο τμήμα πωλήσεων της SANDOZ HELLAS, από έως Δημόσιος τομέας: Υπουργείο Γεωργίας: Γεωπόνος στο Ινστιτούτο Σιτηρών Θεσσαλονίκης από έως , σε προγράμματα βελτίωσης καλαμποκιού (από έως ) και βρίζας, σιταρόβριζας και μαλακού σιταριού (από έως ) ΕΘ. Ι. ΑΓ. Ε. : Από έως (αρχικά ως Δόκιμος Ερευνητής, στη συνέχεια ως Εντεταλμένος Ερευνητής και τέλος ως Αναπληρωτής Ερευνητής) Υπουργείο Παιδείας: Από έως ως Αναπληρωτής Καθηγητής, στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας, με γνωστικό αντικείμενο Γενετική Βελτίωση Φυτών και Βιομετρία Υπουργείο Παιδείας: Από έως ως Καθηγητής, στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας, με γνωστικό αντικείμενο Γενετική Βελτίωση Φυτών και Βιομετρία Υπουργείο Παιδείας: Από έως σήμερα ως Καθηγητής, στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού

4 4 Ιδρύματος Δ. Μακεδονίας, με γνωστικό αντικείμενο Γενετική Βελτίωση Φυτών και Βιομετρία. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. Από έως ως ωρομίσθιος καθηγητής (Εφαρμογών αρχικά, Επίκουρος στη συνέχεια και Επιστημονικός Συνεργάτης σήμερα) στο Τ. Ε. Ι. Θεσσαλονίκης, Τμήμα Γεωπονίας - Φυτική Παραγωγή, Εργαστήριο Βελτίωσης των Φυτών. Διδασκαλία ειδικών θεμάτων Βελτίωσης Φυτών και Γενετικής (Κυτταρογενετικής και Γενετικής), κατόπιν πρόσκλησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Διδασκαλία ειδικών θεμάτων Βελτίωσης Φυτών και Γενετικής στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διδασκαλία σε Ιδιωτικό Κ. Ε. Κ, κατά τα έτη 1999 και Από έως ως Αναπληρωτής Καθηγητής και από έως ως Καθηγητής, με αντικείμενο Γεωργικό Πειραματισμό, Γεωργική Γενετική και Βελτίωση Φυτών, στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας. Διδασκαλία και του μαθήματος της Σποροπαραγωγής. Από έως σήμερα ως Καθηγητής, με αντικείμενο Γεωργικό Πειραματισμό, Γεωργική Γενετική και Βελτίωση Φυτών, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δ. Μακεδονίας. ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΝΩΣΗΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ. Αγγλικά, πολύ καλά (παραμονή επί εν έτος στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, First Certificate του Πανεπιστημίου Cambridge Αγγλίας). ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. 1. Μεταπτυχιακή Διατριβή. Στα πλαίσια των Μεταπτυχιακών Σπουδών ( Master of Science Thesis) εργάστηκα για 2 και ½ χρόνια με την κυτταρολογική μελέτη τεσσάρων ελληνικών ποικιλιών σιταρόβριζας. Από την εργασία αυτή προέκυψε μια

5 5 τροποποιημένη μέθοδος μελέτης και επισήμανσης των χρωμοσωμάτων (C- Banding technique). Επίσης προέκυψαν και ορισμένες ενδείξεις για τον ρόλο της δομικής ετεροχρωματίνης των χρωμοσωμάτων της βρίζας στην αποδοτικότητα και προσαρμοστικότητα της σιταρόβριζας. 2. Διδακτορική Διατριβή. Μελετήθηκε ένας ελληνικός πληθυσμός βρίζας ως προς την απόδοσή του και άλλα γνωρίσματα. Ακολούθησαν τέσσερις κύκλοι επιλογής απουσία ανταγωνισμού με στόχο την βελτίωση της αποδοτικότητας του αρχικού πληθυσμού της βρίζας. Τα πέντε αποδοτικότερα και τα πέντε χαμηλοαποδοτικότερα φυτά του πρώτου και του τρίτου κύκλου επιλογής της βρίζας χρησιμοποιήθηκαν ως δότες γύρης και διασταυρώθηκαν με δύο ποικιλίες σκληρού σιταριού με στόχο τη δημιουργία νέων πρωτογενών σειρών εξαπλοειδούς σιταρόβριζας. Αποκτήθηκαν 26 νέες πρωτογενείς σειρές που θα μελετηθούν μελλοντικά. 3. Επιστημονικός Υπεύθυνος σε εγκεκριμένα ανταγωνιστικά Προγράμματα Πρόγραμμα "Παραγωγής διαπλοειδών σειρών για βελτιωτικούς σκοπούς σε δύο είδη δημητριακών ειδών με γεωργική σπουδαιότητα". Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί Πρόγραμμα "Παραγωγής διαπλοειδών σειρών μαλακού σιταριού με τη μέθοδο του καλαμποκιού και μελέτη Ελληνικών διαπλοειδών σειρών με μοριακούς δείκτες". Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί Πρόγραμμα "Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης, άξονας προτεραιότητας 1, Μέτρο 1,3", του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τίτλο "Παραγωγή, επεξεργασία, διακίνηση, τυποποίηση και προώθηση προϊόντων μεταποίησης". Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί Πρόγραμμα "Εργαστηριακού Επιστημονικού Εξοπλισμού ΤΕΙ Καλαμάτας-ΕΠΤΑ. Το πρόγραμμα δεν είναι σε εξέλιξη.

6 6 4. Εθνικός Αντιπρόσωπος σε ανταγωνιστικά Ευρωπαϊκά προγράμματα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COST 851 με τίτλο "Gametic Cells and Molecular Breeding for Crop Improvement". Μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του προγράμματος. Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί. 5. Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα στο Ινστιτούτο Σιτηρών Θεσσαλονίκης. 5.1 Εθνικά προγράμματα καλαμποκιού συμμετοχή ως μέλος στην οργάνωση και εκτέλεση του προγράμματος "Βελτίωση Πληθυσμών καλαμποκιού", που είχε ως σκοπό τη δημιουργία πληθυσμών με βελτιωμένα αγρονομικά, τεχνολογικά και άλλα γνωρίσματα (προσαρμοστικότητα και συνδυαστική ικανότητα) με τη χρησιμοποίηση διαφόρων μεθόδων βελτίωσης ομοίως στο σχεδιασμό και την εκτέλεση του προγράμματος "Δημιουργίας Υβριδίων καλαμποκιού", που είχε ως σκοπό τη δημιουργία καθαρών σειρών που να συνδυάζουν καλή παραγωγική και συνδυαστική ικανότητα και βελτιωμένα αγρονομικά και τεχνολογικά γνωρίσματα ομοίως στην οργάνωση και εκτέλεση του προγράμματος "Μελέτη της θρέψης και λίπανσης του καλαμποκιού", που απέβλεπε στην εκτίμηση της ποσότητας των μάκρο- και μικροστοιχείων που απορροφούνται από το φυτό, το ρυθμό απορρόφησης στα διάφορα στάδια ανάπτυξης και την κατανομή τους στα διάφορα φυτικά μέρη του καλαμποκιού ομοίως στην εκτέλεση του προγράμματος "Μελέτη της επίδρασης της πυκνότητας των φυτών και την ποιότητα του καρπού", που αποσκοπούσε στην εξεύρεση της αρίστης πυκνότητας ανάλογα με την πρωιμότητα και μορφολογία του φυτού ομοίως στην εκτέλεση του προγράμματος "Αξιολόγηση Υβριδίων καλαμποκιού για ενσίρωση και μελέτη της επίδρασης του σταδίου ανάπτυξης, στην απόδοση και ποιότητα του καλαμποκιού που προορίζεται για ενσίρωση".

7 ομοίως στην εκτέλεση του προγράμματος "ταχύρρυθμη λίπανση καλαμποκιού", που είχε ως σκοπό τη μελέτη διαφόρων επιπέδων λίπανσης, σε διάφορα εδαφικά περιβάλλοντα, στην αποδοτικότητα του φυτού Διεθνή ερευνητικά προγράμματα καλαμποκιού συμμετοχή ως μέλος στην εκτέλεση του προγράμματος "Αξιολόγηση πληθυσμών καλαμποκιού" του CIMMYT, που απέβλεπε στην αξιοποίηση της συμπεριφοράς ενός αριθμού πληθυσμών καλαμποκιού, που προορίζονται να καλλιεργηθούν από τις αναπτυσσόμενες χώρες ομοίως στο πρόγραμμα "Αξιολόγηση νέων ελληνικών και γιουγκοσλαβικών υβριδίων καλαμποκιού και ανταλλαγή γενετικού υλικού" σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Zemun της Γιουγκοσλαβίας, που απέβλεπε στην αξιολόγηση της συμπεριφοράς νέων υβριδίων και στην ανταλλαγή γενετικού υλικού ομοίως στο ερευνητικό πρόγραμμα του FAO "Revision and new definition of FAO maturity ratings", που είχε ως σκοπό την εκτίμηση της πρωιμότητας του καλαμποκιού με διάφορες μεθόδους, προκειμένου να εξευρεθεί η καταλληλότερη μέθοδος εκτίμησης της πρωιμότητας του καλαμποκιού στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εθνικά ερευνητικά προγράμματα μαλακού σιταριού και σιταρόβριζας και βρίζας συμμετοχή ως μέλος από το 1987 στην εκτέλεση του προγράμματος "Βελτίωση μαλακού σιταριού", που περιλαμβάνει την αξιολόγηση ξένου γενετικού υλικού, τη δημιουργία νέων ποικιλιών και την παραγωγή σπόρου βελτιωτή ομοίως στο πρόγραμμα "Βελτίωση της σιταρόβριζας", που αποβλέπει στην αξιολόγηση ξένου γενετικού υλικού, στη δημιουργία νέων ποικιλιών, περιλαμβάνει δε και πειράματα αποδόσεων ξένων ποικιλιών.

8 ομοίως στο πρόγραμμα "Καταπολέμηση ζιζανίων-πλατύφυλλων, αγρωστωδών και αγριοβρώμης με χημικά μέσα, στα χειμερινά σιτηρά". Το πρόγραμμα αυτό έχει ανασταλεί ομοίως, από 1989, στην οργάνωση και εκτέλεση του προγράμματος "Αύξηση της παραγωγικότητας του 1988", που αποβλέπει στην αξιολόγηση και χρησιμοποίηση περιθωριακών εδαφών και περιοχών με ιδιαίτερα κλιματολογικά γνωρίσματα. Το πρόγραμμα έχει ανασταλεί ομοίως στο πρόγραμμα "Αύξηση της παραγωγικότητας του 1989", που αφορά τη Γενετική Βελτίωση της σιταρόβριζας και της βρίζας. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων ποικιλιών σιταρόβριζας, πρωτογενών και δευτερογενών, αξιολόγηση, επιλογή και χρησιμοποίηση διασπώμενου ή σταθεροποιημένου γενετικού υλικού προελεύσεως εξωτερικού. Επίσης τη μελέτη διαφόρων φυσιολογικών γνωρισμάτων, τον έλεγχο της προσαρμοστικότητας, της ποιότητας και τη διατήρηση των ποικιλιών σιταρόβριζας. Ακόμη περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων σειρών βρίζας, τον έλεγχο της προσαρμοστικότητας, ποιότητας και τη διατήρηση των σειρών αυτών. Τέλος, περιλαμβάνει τη μελέτη της αντοχής των ποικιλιών της σιταρόβριζας και της βρίζας στις υφιστάμενες φυλές σκωριάσεων. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων ποικιλιών σιταρόβριζας, που θα είναι υψηλοαποδοτικές, θα διακρίνονται από σταθερότητα συμπεριφοράς σε διάφορα περιβάλλοντα και τέλος θα φέρουν επιθυμητά ποιοτικά γνωρίσματα. Παρόμοιος είναι και ο στόχος που αφορά τη βρίζα, δεδομένου ότι μπορεί αυτή να χρησιμοποιηθεί τόσο στη δημιουργία νέων ποικιλιών σιταρόβριζας, όσο και στην αξιοποίηση περιθωριακών εδαφών ομοίως στο πρόγραμμα "Αύξηση της παραγωγικότητας του 1989", που αφορά τη Γενετική Βελτίωση του μαλακού σιταριού. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων ποικιλιών μαλακού σιταριού, την αξιολόγηση, επιλογή και χρησιμοποίηση γενετικού υλικού

9 9 προελεύσεως εξωτερικού, που θα χρησιμοποιηθεί στη βελτίωση του μαλακού σιταριού. Επίσης τον έλεγχο της προσαρμοστικότητας και ποιότητας, τη διατήρηση των ποικιλιών και τέλος τη μελέτη της αντοχής των νέων αυτών ποικιλιών στις υπάρχουσες φυλές των σκωριάσεων. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων υψηλοαποδοτικών, σταθερής συμπεριφοράς ποικιλιών, που θα φέρουν ευνοϊκά ποιοτικά και άλλα γνωρίσματα. Επίσης η μελέτη και κατάταξη των νέων ποικιλιών με βάση την προσαρμοστικότητα (γενική και ειδική), την ποιότητα και ο καθορισμός των ζωνών καλλιέργειάς τους Ως αναπληρωτής του Επιστημονικού Υπεύθυνου στο πρόγραμμα "Δήμητρα" (Επιστημονικός Υπεύθυνος Δρ. Σ. Ν. Στρατηλάκης). Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η μεταφορά αντοχών σε βιοτικούς και αβιοτικούς παράγοντες από άγρια συγγενή είδη στο μαλακό σιτάρι. Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί Διεθνή ερευνητικά προγράμματα μαλακού σιταριού, βρίζας και σιταρόβριζας συμμετοχή, ως μέλος, στην εκτέλεση των προγραμμάτων Βελτίωσης μαλακού σιταριού και σιταρόβριζας σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Βελτίωσης του καλαμποκιού και σιταριού (CIMMYT) και με το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για Ξερικές περιοχές (ICARDA). Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν την αξιολόγηση και επιλογή διασπώμενου και σταθεροποιημένου υλικού, καθώς και την επιλογή γενότυπων με ιδιαίτερα γνωρίσματα, όπως σταθερότητα στην ξηρασία, σε μεγάλα υψόμετρα, σε περιθωριακά εδάφη, στις ασθένειες κ. λ. π ομοίως στο πρόγραμμα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Nebraska των Η. Π. Α. με τίτλο "International winter wheat performance nursery", που αποβλέπει στην επιλογή ποικιλιών ανθεκτικών στο ψύχος. Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί ομοίως στο πρόγραμμα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Cornallis- Oregon των Η. Π. Α., με τίτλο "International winter X spring wheat

10 10 screening nursery", που επίσης αποσκοπεί στην επιλογή βιότυπων ανθεκτικών στο ψύχος. Το πρόγραμμα έχει ανασταλεί ομοίως στο πρόγραμμα συνεργασίας με το Agriculture Research Service, Plant Genetics and Germplasm Institute, Betsvill, Maryland των Η. Π. Α., με τίτλο "International Winter Wheat Rust Nursery to Stem, Leaf and Stripe Rust, Powdery Mildew, Fusarium, Head Blight and Septoria notorum", που αποβλέπει στην αξιολόγηση και επιλογή υλικού ανθεκτικού στις προηγούμενες ασθένειες. Το πρόγραμμα έχει διακοπεί Συμμετοχή στο πρόγραμμα COST 824 με θέμα "Ganetic embryogenesis" (Εθνικός αντιπρόσωπος Καθ. Δ. Ρουπακιάς), ως εκπρόσωπος της χώρας στην Ομάδα Εργασίας 1 και για μια φορά στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης (στην Πράγα της Τσεχίας, το 1999). Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί Συμμετοχή στο πρόγραμμα COST 828 με θέμα "Seed Science in the Field of Genetically Controlled Stress physiology" (Εθνικός αντιπρόσωπος καθ. Χρ. Γούλας), επίσης ως εκπρόσωπος της Ελλάδας (μαζί με τον Δρ. Σ. Στρατηλάκη) στην Ομάδα Εργασίας 2, καθώς και για μια φορά στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης (στην Τουλούζη της Γαλλίας το 1998). Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί Συμμετοχή στο πρόγραμμα COST 817 με θέμα "Population studies of airborne pathogens on cereals" (Εθνική αντιπρόσωπος Δρ. Κ. Χατζηλάμπρου) ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ομάδα Εργασίας 1. Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί. 6. Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα άλλων Ερευνητικών Ιδρυμάτων Ομοίως στο πρόγραμμα διμερούς επιστημονικής συνεργασίας της ΓΓΕΤ με την Ουγγαρία για το διάστημα και με τίτλο "Αξιολόγηση του απ ευθείας διπλασιασμού των χρωμοσωμάτων στην παραγωγή υψηλά γόνιμων διαπλοειδών σειρών από F1 υβρίδια Ελληνικών ποικιλιών σιταριού, μέσω της καλλιέργειας ανθήρων"

11 11 (Επιστημονικός Υπεύθυνος καθ. Δ. Ρουπακιάς, ΑΠΘ). Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η ανάπτυξη της μεθοδολογίας παραγωγής και η δημιουργία διαπλοειδών σειρών (Doubled haploid lines) στο μαλακό σιτάρι. Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί Ως μέλος στο Πρόγραμμα με τίτλο " Επιλογή για απόδοση σε συνθήκες έλλειψης ανταγωνισμού και διερεύνηση της σχέσης μεταξύ της απόδοσης με τη διάκριση ισοτόπων άνθρακα (carbon isotope discrimination) στο μαλακό σιτάρι (Triticum aestivum L.), με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Δρα. Ι. Τοκατλιδη και φορέα χρηματοδότησης το Τ. Ε. Ι. Δ. Μακεδονίας. Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί Ως μέλος στο Πρόγραμμα με τίτλο " Δημιουργία υψηλοαποδοτικών ποικιλιών μαλακού και σκληρού σιταριού ανθεκτικών στη ξηρασίαʺ, με Επιστημονική Υπεύθυνη την Δρα. Θ. Λαζαρίδου και φορέα χρηματοδότησης το Τ. Ε. Ι. Δ. Μακεδονίας. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη Ως μέλος στο Πρόγραμμα Αρχιμήδης ΙΙΙ με τίτλο ʺ Η επίδραση της βιολογικής λίπανσης στην καλλιέργεια της πατάτας και στα ποιοτικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά των κονδύλων πριν και ματά από το τηγάνισμα - ταυτοποίηση βιοτεχνολογικών δεικτών μελέτη της ακρυλαμίδης ʺ και επιστημονικό Υπεύθυνο τον Δρ. Θεόδωρο Βαρζάκα. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη. 7. Δημιουργία και διατήρηση πολλαπλασιαστικού υλικού και ποικιλιών Δημιουργία σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γενετικής και Βελτίωσης Φυτών του Α. Π. Θ., μελέτη και περιγραφή τεσσάρων νέων πληθυσμών βρίζας, 26 νέων πρωτογενών σειρών εξαπλοειδούς σιταρόβριζας και 66 διαπλοειδών σειρών μαλακού σιταριού. Να σημειωθεί ότι η δημιουργία πρωτογενών σειρών σιταρόβριζας είναι το πιο δύσκολο στάδιο για τη δημιουργία νέων ποικιλιών με γεωργικό ενδιαφέρον και

12 12 ότι είναι πρώτη φορά που δημιουργούνται στην Ελλάδα πρωτογενείς σειρές σιταρόβριζας Συμμετοχή στη δημιουργία, μελέτη και περιγραφή των παρακάτω νέων ποικιλιών (α), μαλακού σιταριού: Αξιός (Γ-05277), Θύαμις (Γ-07002), Έβρος (Γ ), Ευρώτας (Γ-09138), Αλφειός (Γ-09161), Λουδίας (Γ-09109), Αχελώος (Γ ), Αχέρων (Γ ), Νέστος (Γ ), Ορφέας (Γ S), και Ελισάβετ (Γ ). Οι ποικιλίες αυτές είναι όλες εγγεγραμμένες στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών. Επίσης στην ποικιλία Ωροπός (Γ ), που ευρίσκεται στο τελικό στάδιο εγγραφής στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών και Δανάη (Γ ), Αφροδίτη (Γ ) και Άδωνις (Γ ), που ευρίσκονται στο 2 ο στάδιο δοκιμών από το Ινστιτούτο Ελέγχου ποικιλιών. (β), σιταρόβριζας: Κασσιόπη (Γ ), Λητώ (ΥΓ-10117), Φαίδρα (Γ ), Διώνη (Γ ), Ερατώ (Γ-05209), Κυβέλη (ΥΓ-9889) και Εκάτη (ΥΓ-9947). Από αυτές η ποικιλία Κασσιόπη ευρίσκεται στο τελικό στάδιο εγγραφής στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών, ενώ η εγγραφή των υπολοίπων εκκρεμεί Ομοίως στη δημιουργία, μελέτη και περιγραφή των ποικιλιών μαλακού σιταριού: Υπερίων (ΥΓ-9937), Νηρέας (Γ ), Πήγασος (Γ ), Ιαπετός (Γ ), Τρίτων (Γ ), και Ευρυδίκη (Γ ). Οι ποικιλίες αυτές πρόκειται σύντομα να δοθούν για εγγραφή Ομοίως στη διατήρηση της ταυτότητας και την παραγωγή σπόρου βελτιωτή των παρακάτω ποικιλιών. (α), μαλακού σιταριού: Βεργίνα (Γ-84865), Γεκόρα "Ε" (ΥΓ- 6123), Σ. Σέρρος "Ε" (ΥΓ-5143), Δίο (Γ-07783), Αιγές (Γ ). (β), σιταρόβριζας: Θίσβη (Γ-07593), Βροντή (Γ-07631) και Νιόβη (Γ ) Υπεύθυνος της σποροπαραγωγής (προβασικός και βασικός σπόρος) των ποικιλιών μαλακού σιταριού και σιταρόβριζας που ευρίσκονται στη

13 13 διαδικασία της κρατικής σποροπαραγωγής, από την περίοδο έως και Λοιπές δραστηριότητες Γενικός Γραμματέας του Δ. Σ. της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών, για τη διετία Μέλος του Δ. Σ. της ιδίας Εταιρείας για τη διετία Αντιπρόεδρος του Δ. Σ. της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών, για τις διετίες και Πρόεδρος του Δ. Σ. της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών, για τη διετία Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του 6 ου Συνεδρίου της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών, που διεξήχθη στη Φλώρινα από 2-4 Οκτωβρίου Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 13 ου Συνεδρίου της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών, που διεξήχθη στην Καλαμάτα από Οκτωβρίου Υπεύθυνος στο Ινστιτούτο Σιτηρών για την πρακτική άσκηση των φοιτητών Γεωπονίας και σπουδαστών των Τ. Ε. Ι Υπεύθυνος για την Πτυχιακή Διατριβή πέντε φοιτητών του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών Α. Π. Θ. (επιβλέπων καθηγητής ο κ. Δ. Ρουπακιάς). Επίσης για την Πτυχιακή Διατριβή οκτώ σπουδαστών των Τ. Ε. Ι. Θ Υπεύθυνος για τη Διατριβή δύο Μεταπτυχιακών φοιτητών του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών Α. Π. Θ. (επιβλέπων καθηγητής ο κ. Δ. Ρουπακιάς) Μέλος της τριμελούς επιτροπής στο Τ. Ε. Ι. Θεσσαλονίκης για την εξέταση και παρουσίαση των πτυχιακών Διατριβών πέντε σπουδαστών. (

14 Εκπρόσωπος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης των Φυτών στην Τεχνική Επιτροπή Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΤΕΠΠΥ) για τη διετία και για τη τριετία Υπεύθυνος για την εκπόνηση 10 Πτυχιακών Διατριβών στο ΤΕΙ Καλαμάτας Μέλος της τριμελούς Επιτροπής του Εκλεκτορικού Σώματος του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας Μέλος της τριμελούς Επιτροπής του Εκλεκτορικού Σώματος του ΤΕΙ Κρήτης Μέλος του Εκλεκτορικού Σώματος του Τμήματος Φ. Π. της ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Καλαμάτας Μέλος του Εκλεκτορικού Σώματος του Τμήματος Φ. Π. της ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Καλαμάτας Μέλος του Εκλεκτορικού Σώματος του Τμήματος Φ. Π. της ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Καλαμάτας, για μονιμοποίηση μέλους ΕΠ Μέλος του Εκλεκτορικού Σώματος του Τμήματος ΤΕΓΕΠ της ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Καλαμάτας, για μονιμοποίηση μέλους ΕΠ (Έγγραφο 3-622/ / ΤΕΙ Καλαμάτας, Παραστατικό 8.16) Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής του Εκλεκτορικού Σώματος του ΤΕΙ Καλαμάτας για εκλογή Διευθυντών. 9. Αναγνώριση σε Εθνικό επίπεδο Διδασκαλία του φροντιστηρίου του μαθήματος "Γεωργική Γενετική" στους Ε-ετείς φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Α. Π. Θ. για τα ακαδημαϊκά έτη και Επίσης των ασκήσεων του Εργαστηρίου Γενετικής στους Ε-ετείς φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Α. Π. Θ. για τα ακαδημαϊκά έτη και δύο δίωρων εργαστηρίων κατά το ακαδημαϊκό έτος Προσκεκλημένος ομιλητής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την ενημέρωση των φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας για θέματα

15 15 κυτταρολογικού ελέγχου, τεχνητής πολυπλοειδίας και in-vitro καλλιέργειας ανθήρων Πρόσκληση για διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πρόσκληση για διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πρόσκληση για διδασκαλία στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κριτής ερευνητικών εργασιών του 11 ου 12, 14, και 15 Συνεδρίων της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών Εξεταστής Διαγωνισμού Μεταπτυχιακών Υποτροφιών Εξωτερικού του Ι. Κ. Υ. στην ειδικότητα Βελτίωσης Φυτών Επιστημονικός Σύμβουλος Κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών σε θέματα Γενετικής Βελτίωσης Φυτών-Εποπτεία Μεταπτυχιακών σπουδών στο εξωτερικό. 10. Διεθνής αναγνώριση Προσκεκλημένος ομιλητής στο Διεθνές Συμπόσιο με θέμα: Breeding of small grains, που διεξήχθη στο Kragujenac της Γιουγκοσλαβίας από 24 έως 27 Νοεμβρίου (Παραστατικό 10.1) Προεδρείο προφορικών παρουσιάσεων του παραπάνω Διεθνούς Συμποσίου Πρόσκληση για συγγραφή ερευνητικής εργασίας ανασκόπησης από τον εκδοτικό Οίκο Global Science Books, UK Πρόσκληση για έκδοση ενός βιβλίου με άρθρα ανασκόπησης στον ευρύτερο τομέα της βελτίωσης των φυτών από τον εκδοτικό οίκο RESEARCH SIGNPOST Κριτής εργασιών στα Διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά Plant Cell, Tissue and Organ Culture, Journal of Agricultural and Food Chemistry, Advances in Crop Sciences and Technology και Journal of Plant Breeding and Genetics Προσθήκη του βιογραφικού μου στην 10th Επετειακή έκδοση ( ) του εκδοτικού Οίκου Marquis Who's Who Biographies, στο

16 16 τμήμα που αναφέρεται στις επιστήμες και τη μηχανική (Who's Who in Science and Engineering).

17 Διοικητική Εμπειρία Υπεύθυνος του κτήματος του Λουδία του Ινστιτούτου Σιτηρών. Το κτήμα απασχολούσε δυο μόνιμους και επτά εποχικούς εργάτες Υπεύθυνος για την ολοκλήρωση του βασικού εξοπλισμού και την έναρξη λειτουργίας του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Βιοτεχνολογίας του Ινστιτούτου Σιτηρών. Υπεύθυνος του ιδίου Εργαστηρίου Πρόεδρος σχετικής επιτροπής του Γραφείου Διασύνδεσης του ΤΕΙ Καλαμάτας, που ασχολείται με την αξιολόγηση προσφορών και εκπόνηση μελετών Αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής του Ειδικού Λογαριασμού του ΤΕΙ Καλαμάτας Προϊστάμενος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Καλαμάτας για τα ακαδημαϊκά έτη και Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, του ΤΕΙ Πελοποννήσου, από έως

18 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ MILOVANOVIC, S. M., RIGIN, V. B. and XYNIAS, I. N Genetic and Breeding studies on triticale (X Triticosecale Wittmack). pp In S. Quarrie, V. Janjic, A. Atanassov, D. Knezevic and S. Stojanovic (eds.) Genetic and breeding of small grains. Belgrade ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΞΥΝΙΑΣ, Ι. Ν Βελτίωση φυτών, Ασκήσεις Εργαστηρίου. Εκδόσεις Έμβρυο, Αθήνα. (ISBN ) ΞΥΝΙΑΣ, Ι. Ν Ασκήσεις Εργαστηρίου Σποροπαραγωγής. Εκδόσεις Έμβρυο, Αθήνα. (ISBN ) ΞΥΝΙΑΣ, Ι. Ν Γεωργική Γενετική. Εκδόσεις Έμβρυο, Αθήνα. (ISBN ) ΞΥΝΙΑΣ, Ι. Ν Βελτίωση Φυτών: Θεωρία και Ασκήσεις. Εκδόσεις Έμβρυο, Αθήνα. (ISBN ) ΞΥΝΙΑΣ, Ι. Ν. και Ι. Σ. ΤΟΚΑΤΛΙΔΗΣ Σποροπαραγωγή: Θεωρία και Ασκήσεις. Εκδόσεις Έμβρυο, Αθήνα. (ISBN ) ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕ ΚΡΙΣΗ XYNIAS, I. N. and ROUPAKIAS, D. G Effectiveness of honeycomb selection in successive generations in rye (S. cereale L.). Vortr. Pflanzenzuchtung 35: XYNIAS, I. N. and ROUPAKIAS, D. G Primary triticale production from indigenous genetic material with desirable agronomic traits. J. Genet. And Breed. 54: XYNIAS, I. N., ZAMANI, I. A., GOULI-VAVDINOUDI, E. and ROUPAKIAS, D. G Effect of cold pre-treatment and incubation temperature on bread wheat (Triticum aestivum L.) anther culture. Cereal Res. Commun. 29:

19 TSIALTAS, I., TOKATLIDIS, I., TAMOUTSIDIS, Ε. and XINIAS, Ι Grain carbon isotope discrimination and ash content of cv. Nestos bread wheat plants selected for high and low yield in absence of competition. Cereal Res. Commun. 29: ZAMANI, I., GOULI-VAVDINOUDI, E., KOVACS, G., XYNIAS, I., ROUPAKIAS, D. and BARNABAS, B Effect of parental genotypes and colchicine treatment on the androgenic response of wheat F1 hybrids. Plant Breed. 122: KOZUB, N. O., SOSINOV, I. O. LISOVA, G. M., SOSINOV, O. O., XYNIAS, I. N., ROUPAKIAS, D. G. and GOULI- VAVDINOUDI, E The allelic composition of the group of Greek spring common wheat varieties with respect to storage proteins loci. Cytology and Genetics 37: TOKATLIDIS, I. S., TSIALTAS, J. T., XYNIAS, I. N., TAMOUTSIDIS, E, and IRAKLI, M Variation within a bread wheat cultivar for grain yield, protein content, carbon isotope discrimination and ash content. Field Crops Research 86: GOGAS, D. M. and XYNIAS, I. N Selection for grain yield within triticale (X Triticosecale Wittmack) cultivars. Cereal Res. Commun. 32: TSIALTAS, I., TOKATLIDIS, I. TAMOUTSIDIS, Ε. and XYNIAS, Ι Relationship of grain yield with carbon isotope discrimination and ash content in lines derived from a bread wheat cultivar. Journal of Agricultural Science 143: MAVROMATIS, A., KATNTARZI, S., VLACHSTERGIOS, D., XYNIAS, I., SKARAKIS, G., and ROYPAKIAS, D Induction of embryo development and fixation of partial interspecific lines after pollination of F 1 cotton interspecific hybrids (Gossypium barbadense X Gossypium hirsutum) with pollen from Hibiscus

20 20 cannabinus. Australian J. of Agricultural Research 56: TOKATLIDIS, I. S., XYNIAS, I. N., TSIALTAS, J. T., and PAPADOPOULOS, I. I Selection at ultra-low density as a means of integrated procedure for cultivar conservation in bread wheat. Crop Sci. 46: LISOVA, G. M., KOZUB, N. O., SOZINOV, I. O. and XYNIAS, I. N., Donors of leaf rust, powdery mildew, and septoriosis resistance among Greek bread wheat cultivars and dihaploid lines. Plant Protection and Quarantine (ISSN ) 51: TERSI, M., XYNIAS, I. N., GOULI-VAVDINOUDI, E. and ROUPAKIAS, D. G Effect of genome, induction medium and temperature pretreatment on green plant productionin durum X bread wheat crosses. Acta Physiologiae Plantarum. 27: KOZUB, Ν., XYNIAS, Ι. Ν., SOZINOV, I., LISOVA, G., ΖAMANI, Ι. Α., GOULI-VAVDINOYDI, Ε. and ROUPAKIAS, D. G Screening of High-Quality Bread Wheat Dihaploid lines by the Use of Biochemical Markers. Russian Journal of Plant Physiology, 53: XYNIAS, I. N., KOZUB, Ν., and SOZINOV, I Seed storage protein composition of Greek bread wheat cultivars. Plant Breeding 125: TERSI, M., XYNIAS, I. N., GOULI-VAVDINOUDI, E. and ROUPAKIAS, D. G Anther culture response of F 1 durum X bread wheat hybrids after colchicine application. Plant Breeding 125: XYNIAS, I. N., KOZUB, Ν., SOZINOV, I. and Sozinov A Biochemical Markers in Wheat Breeding. International Journal of Plant breeding. 1: 1-9.

21 KOZUB, Ν., XYNIAS, I. N., and SOZINOV, I Diversity in seed storage proteins in substituted hexaploid triticale cultivars (X Triticosecale Wittmack). Cereal Res. Commun. 35: KOZUB, Ν., XYNIAS, I. N., and SOZINOV, I Diversity in seed storage proteins in substituted hexaploid triticale cultivars (X Triticosecale Wittmack). Cereal Res. Commun. 35: XYNIAS, I. N., KOZUB, Ν., and SOZINOV, I Analysis of Hellenic durum wheat (Triticum turgidum L. var. durum) germplasm using gliadin and high-molecular-weight glutenin subunit loci. Cereal Res. Commun. 39: KOZUB, Ν., SOZINOV, I., XYNIAS, I. N. and SOZINOV A Allelic variation of high-molecular-weight glutenin subunits in Aegilops biuncialis Vis. Russian Journal of Genetics 47: LIOPA-TSAKALIDIS, A., ZAKYNTHINOS, G., VARZAKAS, Th. and XYNIAS, I. N Effect of NaCl and GA3 on germination and seedling growth of 11 medicinal and aromatic crops. Journal of Medicinal Plants Research. 5: LIOPA-TSAKALIDIS, A., BAROUCHAS, P., and XYNIAS, I. N Changes of elements concentration in onion set plants (Allium cepa L.) traditionally cultivated under different soils types. Inter. J. of Agricultural Res. 6: XYNIAS, I. N. and ROUPAKIAS, D. G Over locations and years performance of material selected in one location under high inputs at low plant density from a spring rye population. Cereal Res. Commun. 41: KOZUB, Ν. A., BOGUSLAVSKII, R.L., SOZINOV, I.A., TVERDOKHLEB, YE.V., XYNIAS, I.N., BLUME, YA.B. and SOZINOV, A.A Alleles at storage protein loci

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ρουπακιάς Δημήτριος Καθηγητής Τμήμα Γεωπονίας, ΑΠΘ θεσσαλονίκη, 540 06 τηλ. 9098604

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ρουπακιάς Δημήτριος Καθηγητής Τμήμα Γεωπονίας, ΑΠΘ θεσσαλονίκη, 540 06 τηλ. 9098604 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ρουπακιάς Δημήτριος Καθηγητής Τμήμα Γεωπονίας, ΑΠΘ θεσσαλονίκη, 540 06 τηλ. 9098604 Γεννήθηκα στο χωριό Δοξαρά του νομού Λάρισας το 1948. Τον Ιούνιο του 1966 αποφοίτησα από το Α' Γυμνάσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 13 ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 13 ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΦΥΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΑ 13 ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Επιμέλεια Πρακτικών Ι. Ν. Ξυνιάς Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας 13-15 Οκτωβρίου 2010 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2009

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2009 ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΙΤΗΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2009 Τ.Θ. 60411, 57001 Θέρμη Θεσσαλονίκη 2310471544, 2310475432 Fax: 2310473024 Ιστοσελίδα: http://www.cerealinstitute.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΑ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ρ Χημικός

ΜΑΡΙΑ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ρ Χημικός ΜΑΡΙΑ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ρ Χημικός 1. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥ ΕΣ-ΤΙΤΛΟΙ 1986 1991 Πτυχίο Χημείας (Πολύ καλά 7,53) Τμήμα Χημείας, Σχολή Θετικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης 1991-1995 ιδακτορικό

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικά Στοιχεία Σπουδές Επιστημονικό Έργο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΜΕΝΕΞΕΣ

Βιογραφικά Στοιχεία Σπουδές Επιστημονικό Έργο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΜΕΝΕΞΕΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Βιογραφικά Στοιχεία Σπουδές Επιστημονικό Έργο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Χ. ΜΕΝΕΞΕΣ Λέκτορας Βιομετρίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ 14 o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ 14 o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ 14 o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ: ΑΕΙΦΟΡΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΕΙΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ Δρ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ Η. ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ, ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΣΤΙΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 Σύνοψη

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Α. ΠΑΤΑΚΑ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Α. ΠΑΤΑΚΑ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Α. ΠΑΤΑΚΑ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΠΙΘΕΤΟ: ΠΑΤΑΚΑΣ ΟΝΟΜΑ: ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΠΟΥΔΕΣ: 30-6-1983: Απολυτήριο Λυκείου (17,8/20) 21-10-1988: Πτυχίο Γεωπονίας Α.Π.Θ με βαθμό 8,54 Άριστα. 24-11-1988:

Διαβάστε περισσότερα

14o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

14o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ 14o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ: ΑΕΙΦΟΡΙΑ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΕΙΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικά Στοιχεία Σπουδές Επιστηµονικό Έργο και Ανάλυση Ερευνητικών Εργασιών

Βιογραφικά Στοιχεία Σπουδές Επιστηµονικό Έργο και Ανάλυση Ερευνητικών Εργασιών ΥΠΟΜΝΗΜΑ Προς ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Βιογραφικά Στοιχεία Σπουδές Επιστηµονικό Έργο και Ανάλυση Ερευνητικών

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Α. ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Α. ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ 11 H ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΣΤΟΝ 21 Ο ΑΙΩΝΑ: ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Γ.Ν. Σκαράκης Τµήµα Επιστήµης Φυτικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθηνών Η ανάγκη ανάπτυξης του γεωργικού

Διαβάστε περισσότερα

BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Κωνσταντίνος Οιχαλιώτης του Δημητρίου Αθήνα - 12 Απριλίου 1962 ΤΟΠΟΣ - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Κωνσταντίνος Οιχαλιώτης του Δημητρίου Αθήνα - 12 Απριλίου 1962 ΤΟΠΟΣ - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΠΟΣ - ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ Κωνσταντίνος Οιχαλιώτης του Δημητρίου Αθήνα - 12 Απριλίου 1962 Έγγαμος με δυο παιδιά Αντιοχείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΙΤΗΡΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΙΤΗΡΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΙΤΗΡΩΝ Τ.Θ. 60458, 57001 Θέρμη Θεσσαλονίκη 2310471544, 2310475432 Fax: 2310473024 Ιστοσελίδα: http://www.cerealinstitute.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ i. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ii. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Νικόλαος Παπαμανώλης Καθηγητής

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Νικόλαος Παπαμανώλης Καθηγητής ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δρ. Ν. Παπαμανώλης, Βιογραφικό Σημείωμα 1. Ατομικά Στοιχεία: Όνομα: Τόπος και ημερ/νία γέννησης: Οικ. κατάσταση: Δ/νση κατοικίας: URL: Τηλ.: E-mail: Νικόλαος Παπαμανώλης Καθηγητής Θεσσαλονίκη,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΡΟΓΟΥ Η

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΡΟΓΟΥ Η ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΡΟΓΟΥ Η Προσωπικά στοιχεία Οικογενειακή κατάσταση Ταχυδροµική ιεύθυνση Ε-mail : Έγγαµος µε ένα παιδί : Εργασίας: Ινστιτούτο Φυλλοβόλων ένδρων, Εθνικό Ίδρυµα Αγροτικής Έρευνας,

Διαβάστε περισσότερα

: ΚΩΤΣΟΠΟYΛΟΣ : ΣΠΥΡΙΔΩΝ

: ΚΩΤΣΟΠΟYΛΟΣ : ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Επώνυμο Όνομα Όνομα Πατρός Τόπος Γέννησης Υπηκοότης Οικογενειακή Κατάσταση Διεύθυνση Εργασίας : ΚΩΤΣΟΠΟYΛΟΣ : ΣΠΥΡΙΔΩΝ : IΩΑΝΝΗΣ : Αμπελώνας - Τυρνάβου - Λαρίσης : Ελληνική : Έγγαμος

Διαβάστε περισσότερα

B. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

B. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ A. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ ΟΝΟΜΑ: ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 1950 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΓΟΝΝΟΙ ΛΑΡΙΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Έγγαμος με δύο παιδιά A1. ΣΠΟΥΔΕΣ i. Πτυχίο Γεωπονίας.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ (Μάιος 2012) Σταύρος Λαλάς

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ (Μάιος 2012) Σταύρος Λαλάς ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ (Μάιος 2012) Σταύρος Λαλάς Ι. Προσωπικά Στοιχεία Παρούσα θέση: Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων, Τ.Ε.Ι. Λάρισας (Παράρτημα Καρδίτσας), Τέρμα Ν. Τεμπονέρα, Τ.Κ. 43100,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ Π. ΚΑΖΑΝΑ Δασολόγος, Ph.D. Αναπληρώτρια καθηγήτρια Τ.Ε.Ι.

ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ Π. ΚΑΖΑΝΑ Δασολόγος, Ph.D. Αναπληρώτρια καθηγήτρια Τ.Ε.Ι. ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Π. ΚΑΖΑΝΑ Δασολόγος, Ph.D. Αναπληρώτρια καθηγήτρια Τ.Ε.Ι. Καβάλας Δράμα, Οκτώβριος 2012 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Όνομα: Επώνυμο: Πατρώνυμο:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΤΟΥΣ 2013

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΤΟΥΣ 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΤΟΥΣ 2013 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ & ΒΟΣΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ 1. ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 1.1 Εθνικά Ανταγωνιστικά 1.1.1 Πρόγραµµα «ΘΑΛΗΣ». Τίτλος: «Selection

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. της Δρ. Ελένης Ζαφειρίου, Οικονομολόγου, Δασολόγου

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. της Δρ. Ελένης Ζαφειρίου, Οικονομολόγου, Δασολόγου ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της Δρ. Ελένης Ζαφειρίου, Οικονομολόγου, Δασολόγου ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ: Ανδρούτσου 63, Καλαμαριά, Τ.Κ. 55132 ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 6932627501 ΣΤΑΘΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2310439247

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 1.1 Σπουδές. 1.2 Υποτροφίες. 1.3 Συμπληρωματική εκπαίδευση, εξειδίκευση

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 1.1 Σπουδές. 1.2 Υποτροφίες. 1.3 Συμπληρωματική εκπαίδευση, εξειδίκευση ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ: Θεοφύλακτος ΕΠΩΝΥΜΟ: Μασούρας ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ: Γεώργιος ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ: Μαρία ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Αμφιλοχία ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Έγγαμος τρία παιδιά ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤOΙΚΙΑΣ: Βύρωνος 16,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Μαρίας Σ. Παπαφωτίου Καθηγήτριας Γ.Π.Α.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Μαρίας Σ. Παπαφωτίου Καθηγήτριας Γ.Π.Α. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Μαρίας Σ. Παπαφωτίου Καθηγήτριας Γ.Π.Α. ΑΘΗΝΑ Σεπτέμβριος 2014 Πίνακας Περιεχομένων I. ΑΤΟΜΙΚΑ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1 II. ΣΠΟΥΔΕΣ 1 III. ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ 1 IV. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. και ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ. Καθηγητή Τ.Ε.Ι. Αθήνας

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. και ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ. Καθηγητή Τ.Ε.Ι. Αθήνας ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ και ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΦΛΩΜΟΥ Καθηγητή Τ.Ε.Ι. Αθήνας Α. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1. Ονοματεπώνυμο: Κωνσταντίνος Σφλώμος 2. Πατρώνυμο:

Διαβάστε περισσότερα

Επώνυμο / Όνομα 31/12/2010 Φιλίντας Άκης (MSc, MSc, cand. PhD)

Επώνυμο / Όνομα 31/12/2010 Φιλίντας Άκης (MSc, MSc, cand. PhD) Επώνυμο / Όνομα 31/12/2010 Φιλίντας Άκης (MSc, MSc, cand. PhD) -Υποψήφιος Διδάκτορας στην Περιβαλλοντική και Οικολογική Μηχανική (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). -Μεταπτυχιακό στην Αξιοποίηση Φυσικών Πόρων και

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Δρ. ΜΑΡΙΝΟΥ Δ. ΤΖΑΒΑΡΑ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Δρ. ΜΑΡΙΝΟΥ Δ. ΤΖΑΒΑΡΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Δρ. ΜΑΡΙΝΟΥ Δ. ΤΖΑΒΑΡΑ ΑΘΗΝΑ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ -------------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 12ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ 12ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΦΥΤΩΝ 2010 ΠΡΑΚΤΙΚΑ 12ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕ ΡΙΟΥ Οι Φυτογενετικοί Πόροι στη Γενετική Βελτίωση των Φυτών Νάουσα, 8-10 Οκτωβρίου 2008 Ινστιτούτο Φυλλοβόλων

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Α. Φραγκιαδάκης, Βιογραφικό Σηµείωµα, Φλεβάρης 2013

Γ. Α. Φραγκιαδάκης, Βιογραφικό Σηµείωµα, Φλεβάρης 2013 ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αντωνίου και της Ελένης (5/10/1961) Αναπληρωτής Καθηγητής Διατροφής & Μεταβολισμού Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι) Κρήτης Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Π)

Διαβάστε περισσότερα

ΒIΟΓΡΑΦIΚΟ ΣΗΜΕIΩΜΑ ΤΟΥ DR ΘΕΟΔΩΡΟΥ KAΡYΩTH, ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΤΟΥ ΕΘΙΑΓΕ

ΒIΟΓΡΑΦIΚΟ ΣΗΜΕIΩΜΑ ΤΟΥ DR ΘΕΟΔΩΡΟΥ KAΡYΩTH, ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΤΟΥ ΕΘΙΑΓΕ 1 ΒIΟΓΡΑΦIΚΟ ΣΗΜΕIΩΜΑ ΤΟΥ DR ΘΕΟΔΩΡΟΥ KAΡYΩTH, ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΤΟΥ ΕΘΙΑΓΕ HMEΡΟΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ : 13-10-1951 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : Φαλάνη - ΛΑΡIΣΗΣ OIKOΓ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ : Παvτρεμέvoς Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΟIΚIΑΣ : Εθvικής Αvτίστασης

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Δρ. Όλγα Γ. Γκορτζή

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Δρ. Όλγα Γ. Γκορτζή Δρ. Όλγα Γ. Γκορτζή Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Α-ΤΕΙ Λάρισας Ερευνήτρια του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας ΚΕ.Τ.Ε.Α.Θ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα