ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΙΩΑΝΝΗ Ν. ΞΥΝΙΑ, M. Sc., Ph. D. ΓΕΩΠΟΝΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΙΩΑΝΝΗ Ν. ΞΥΝΙΑ, M. Sc., Ph. D. ΓΕΩΠΟΝΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ."

Transcript

1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΙΩΑΝΝΗ Ν. ΞΥΝΙΑ, M. Sc., Ph. D. ΓΕΩΠΟΝΟΥ, ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΑ 2015.

2 2 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΟΝΟΜΑ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΞΥΝΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ. Ε. Ι.) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Τέρμα Κοντοπούλου, Τ. Κ Φλώρινα Τηλ.: Fax: ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 1950 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΠΟΥΔΕΣ (α) Πανεπιστημιακές: Πτυχίο Γεωπονίας της Γεωπονοδασολογικής Σχολής του Α. Π. Θεσσαλονίκης (1976) (β) Επιμορφωτικές: Σεμινάριο σποροπαραγωγής καλαμποκιού στην Α. Γ. Σ. Αθηνών (1984) Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Τηλεπισκόπησης στο Ι. Δ. Ε. (1990) (γ) Παιδαγωγικές: Πτυχίο της Παιδαγωγικής Σχολής (ΠΑΤΕΣ) ΣΕΛΕΤΕ Θεσσαλονίκης (1990) (δ) Μεταπτυχιακές: M. Sc. στη Γενετική, Βελτίωση Φυτών και Γεωργία, στο τμήμα Γεωπονίας, της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Α. Π.

3 3 Θεσσαλονίκης (1990). Ph. D., στο τμήμα Γεωπονίας, της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Α. Π. Θεσσαλονίκης (1998). ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ- ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ. 1. Ιδιωτικός τομέας: Επιστημονικός Συνεργάτης στο τμήμα πωλήσεων της SANDOZ HELLAS, από έως Δημόσιος τομέας: Υπουργείο Γεωργίας: Γεωπόνος στο Ινστιτούτο Σιτηρών Θεσσαλονίκης από έως , σε προγράμματα βελτίωσης καλαμποκιού (από έως ) και βρίζας, σιταρόβριζας και μαλακού σιταριού (από έως ) ΕΘ. Ι. ΑΓ. Ε. : Από έως (αρχικά ως Δόκιμος Ερευνητής, στη συνέχεια ως Εντεταλμένος Ερευνητής και τέλος ως Αναπληρωτής Ερευνητής) Υπουργείο Παιδείας: Από έως ως Αναπληρωτής Καθηγητής, στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας, με γνωστικό αντικείμενο Γενετική Βελτίωση Φυτών και Βιομετρία Υπουργείο Παιδείας: Από έως ως Καθηγητής, στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας, με γνωστικό αντικείμενο Γενετική Βελτίωση Φυτών και Βιομετρία Υπουργείο Παιδείας: Από έως σήμερα ως Καθηγητής, στο Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού

4 4 Ιδρύματος Δ. Μακεδονίας, με γνωστικό αντικείμενο Γενετική Βελτίωση Φυτών και Βιομετρία. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ. Από έως ως ωρομίσθιος καθηγητής (Εφαρμογών αρχικά, Επίκουρος στη συνέχεια και Επιστημονικός Συνεργάτης σήμερα) στο Τ. Ε. Ι. Θεσσαλονίκης, Τμήμα Γεωπονίας - Φυτική Παραγωγή, Εργαστήριο Βελτίωσης των Φυτών. Διδασκαλία ειδικών θεμάτων Βελτίωσης Φυτών και Γενετικής (Κυτταρογενετικής και Γενετικής), κατόπιν πρόσκλησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Διδασκαλία ειδικών θεμάτων Βελτίωσης Φυτών και Γενετικής στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διδασκαλία σε Ιδιωτικό Κ. Ε. Κ, κατά τα έτη 1999 και Από έως ως Αναπληρωτής Καθηγητής και από έως ως Καθηγητής, με αντικείμενο Γεωργικό Πειραματισμό, Γεωργική Γενετική και Βελτίωση Φυτών, στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Καλαμάτας. Διδασκαλία και του μαθήματος της Σποροπαραγωγής. Από έως σήμερα ως Καθηγητής, με αντικείμενο Γεωργικό Πειραματισμό, Γεωργική Γενετική και Βελτίωση Φυτών, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δ. Μακεδονίας. ΕΠΙΠΕΔΟ ΓΝΩΣΗΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ. Αγγλικά, πολύ καλά (παραμονή επί εν έτος στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, First Certificate του Πανεπιστημίου Cambridge Αγγλίας). ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. 1. Μεταπτυχιακή Διατριβή. Στα πλαίσια των Μεταπτυχιακών Σπουδών ( Master of Science Thesis) εργάστηκα για 2 και ½ χρόνια με την κυτταρολογική μελέτη τεσσάρων ελληνικών ποικιλιών σιταρόβριζας. Από την εργασία αυτή προέκυψε μια

5 5 τροποποιημένη μέθοδος μελέτης και επισήμανσης των χρωμοσωμάτων (C- Banding technique). Επίσης προέκυψαν και ορισμένες ενδείξεις για τον ρόλο της δομικής ετεροχρωματίνης των χρωμοσωμάτων της βρίζας στην αποδοτικότητα και προσαρμοστικότητα της σιταρόβριζας. 2. Διδακτορική Διατριβή. Μελετήθηκε ένας ελληνικός πληθυσμός βρίζας ως προς την απόδοσή του και άλλα γνωρίσματα. Ακολούθησαν τέσσερις κύκλοι επιλογής απουσία ανταγωνισμού με στόχο την βελτίωση της αποδοτικότητας του αρχικού πληθυσμού της βρίζας. Τα πέντε αποδοτικότερα και τα πέντε χαμηλοαποδοτικότερα φυτά του πρώτου και του τρίτου κύκλου επιλογής της βρίζας χρησιμοποιήθηκαν ως δότες γύρης και διασταυρώθηκαν με δύο ποικιλίες σκληρού σιταριού με στόχο τη δημιουργία νέων πρωτογενών σειρών εξαπλοειδούς σιταρόβριζας. Αποκτήθηκαν 26 νέες πρωτογενείς σειρές που θα μελετηθούν μελλοντικά. 3. Επιστημονικός Υπεύθυνος σε εγκεκριμένα ανταγωνιστικά Προγράμματα Πρόγραμμα "Παραγωγής διαπλοειδών σειρών για βελτιωτικούς σκοπούς σε δύο είδη δημητριακών ειδών με γεωργική σπουδαιότητα". Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί Πρόγραμμα "Παραγωγής διαπλοειδών σειρών μαλακού σιταριού με τη μέθοδο του καλαμποκιού και μελέτη Ελληνικών διαπλοειδών σειρών με μοριακούς δείκτες". Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί Πρόγραμμα "Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης, άξονας προτεραιότητας 1, Μέτρο 1,3", του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τίτλο "Παραγωγή, επεξεργασία, διακίνηση, τυποποίηση και προώθηση προϊόντων μεταποίησης". Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί Πρόγραμμα "Εργαστηριακού Επιστημονικού Εξοπλισμού ΤΕΙ Καλαμάτας-ΕΠΤΑ. Το πρόγραμμα δεν είναι σε εξέλιξη.

6 6 4. Εθνικός Αντιπρόσωπος σε ανταγωνιστικά Ευρωπαϊκά προγράμματα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COST 851 με τίτλο "Gametic Cells and Molecular Breeding for Crop Improvement". Μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του προγράμματος. Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί. 5. Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα στο Ινστιτούτο Σιτηρών Θεσσαλονίκης. 5.1 Εθνικά προγράμματα καλαμποκιού συμμετοχή ως μέλος στην οργάνωση και εκτέλεση του προγράμματος "Βελτίωση Πληθυσμών καλαμποκιού", που είχε ως σκοπό τη δημιουργία πληθυσμών με βελτιωμένα αγρονομικά, τεχνολογικά και άλλα γνωρίσματα (προσαρμοστικότητα και συνδυαστική ικανότητα) με τη χρησιμοποίηση διαφόρων μεθόδων βελτίωσης ομοίως στο σχεδιασμό και την εκτέλεση του προγράμματος "Δημιουργίας Υβριδίων καλαμποκιού", που είχε ως σκοπό τη δημιουργία καθαρών σειρών που να συνδυάζουν καλή παραγωγική και συνδυαστική ικανότητα και βελτιωμένα αγρονομικά και τεχνολογικά γνωρίσματα ομοίως στην οργάνωση και εκτέλεση του προγράμματος "Μελέτη της θρέψης και λίπανσης του καλαμποκιού", που απέβλεπε στην εκτίμηση της ποσότητας των μάκρο- και μικροστοιχείων που απορροφούνται από το φυτό, το ρυθμό απορρόφησης στα διάφορα στάδια ανάπτυξης και την κατανομή τους στα διάφορα φυτικά μέρη του καλαμποκιού ομοίως στην εκτέλεση του προγράμματος "Μελέτη της επίδρασης της πυκνότητας των φυτών και την ποιότητα του καρπού", που αποσκοπούσε στην εξεύρεση της αρίστης πυκνότητας ανάλογα με την πρωιμότητα και μορφολογία του φυτού ομοίως στην εκτέλεση του προγράμματος "Αξιολόγηση Υβριδίων καλαμποκιού για ενσίρωση και μελέτη της επίδρασης του σταδίου ανάπτυξης, στην απόδοση και ποιότητα του καλαμποκιού που προορίζεται για ενσίρωση".

7 ομοίως στην εκτέλεση του προγράμματος "ταχύρρυθμη λίπανση καλαμποκιού", που είχε ως σκοπό τη μελέτη διαφόρων επιπέδων λίπανσης, σε διάφορα εδαφικά περιβάλλοντα, στην αποδοτικότητα του φυτού Διεθνή ερευνητικά προγράμματα καλαμποκιού συμμετοχή ως μέλος στην εκτέλεση του προγράμματος "Αξιολόγηση πληθυσμών καλαμποκιού" του CIMMYT, που απέβλεπε στην αξιοποίηση της συμπεριφοράς ενός αριθμού πληθυσμών καλαμποκιού, που προορίζονται να καλλιεργηθούν από τις αναπτυσσόμενες χώρες ομοίως στο πρόγραμμα "Αξιολόγηση νέων ελληνικών και γιουγκοσλαβικών υβριδίων καλαμποκιού και ανταλλαγή γενετικού υλικού" σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Zemun της Γιουγκοσλαβίας, που απέβλεπε στην αξιολόγηση της συμπεριφοράς νέων υβριδίων και στην ανταλλαγή γενετικού υλικού ομοίως στο ερευνητικό πρόγραμμα του FAO "Revision and new definition of FAO maturity ratings", που είχε ως σκοπό την εκτίμηση της πρωιμότητας του καλαμποκιού με διάφορες μεθόδους, προκειμένου να εξευρεθεί η καταλληλότερη μέθοδος εκτίμησης της πρωιμότητας του καλαμποκιού στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εθνικά ερευνητικά προγράμματα μαλακού σιταριού και σιταρόβριζας και βρίζας συμμετοχή ως μέλος από το 1987 στην εκτέλεση του προγράμματος "Βελτίωση μαλακού σιταριού", που περιλαμβάνει την αξιολόγηση ξένου γενετικού υλικού, τη δημιουργία νέων ποικιλιών και την παραγωγή σπόρου βελτιωτή ομοίως στο πρόγραμμα "Βελτίωση της σιταρόβριζας", που αποβλέπει στην αξιολόγηση ξένου γενετικού υλικού, στη δημιουργία νέων ποικιλιών, περιλαμβάνει δε και πειράματα αποδόσεων ξένων ποικιλιών.

8 ομοίως στο πρόγραμμα "Καταπολέμηση ζιζανίων-πλατύφυλλων, αγρωστωδών και αγριοβρώμης με χημικά μέσα, στα χειμερινά σιτηρά". Το πρόγραμμα αυτό έχει ανασταλεί ομοίως, από 1989, στην οργάνωση και εκτέλεση του προγράμματος "Αύξηση της παραγωγικότητας του 1988", που αποβλέπει στην αξιολόγηση και χρησιμοποίηση περιθωριακών εδαφών και περιοχών με ιδιαίτερα κλιματολογικά γνωρίσματα. Το πρόγραμμα έχει ανασταλεί ομοίως στο πρόγραμμα "Αύξηση της παραγωγικότητας του 1989", που αφορά τη Γενετική Βελτίωση της σιταρόβριζας και της βρίζας. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων ποικιλιών σιταρόβριζας, πρωτογενών και δευτερογενών, αξιολόγηση, επιλογή και χρησιμοποίηση διασπώμενου ή σταθεροποιημένου γενετικού υλικού προελεύσεως εξωτερικού. Επίσης τη μελέτη διαφόρων φυσιολογικών γνωρισμάτων, τον έλεγχο της προσαρμοστικότητας, της ποιότητας και τη διατήρηση των ποικιλιών σιταρόβριζας. Ακόμη περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων σειρών βρίζας, τον έλεγχο της προσαρμοστικότητας, ποιότητας και τη διατήρηση των σειρών αυτών. Τέλος, περιλαμβάνει τη μελέτη της αντοχής των ποικιλιών της σιταρόβριζας και της βρίζας στις υφιστάμενες φυλές σκωριάσεων. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων ποικιλιών σιταρόβριζας, που θα είναι υψηλοαποδοτικές, θα διακρίνονται από σταθερότητα συμπεριφοράς σε διάφορα περιβάλλοντα και τέλος θα φέρουν επιθυμητά ποιοτικά γνωρίσματα. Παρόμοιος είναι και ο στόχος που αφορά τη βρίζα, δεδομένου ότι μπορεί αυτή να χρησιμοποιηθεί τόσο στη δημιουργία νέων ποικιλιών σιταρόβριζας, όσο και στην αξιοποίηση περιθωριακών εδαφών ομοίως στο πρόγραμμα "Αύξηση της παραγωγικότητας του 1989", που αφορά τη Γενετική Βελτίωση του μαλακού σιταριού. Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων ποικιλιών μαλακού σιταριού, την αξιολόγηση, επιλογή και χρησιμοποίηση γενετικού υλικού

9 9 προελεύσεως εξωτερικού, που θα χρησιμοποιηθεί στη βελτίωση του μαλακού σιταριού. Επίσης τον έλεγχο της προσαρμοστικότητας και ποιότητας, τη διατήρηση των ποικιλιών και τέλος τη μελέτη της αντοχής των νέων αυτών ποικιλιών στις υπάρχουσες φυλές των σκωριάσεων. Σκοπός του προγράμματος είναι η δημιουργία νέων υψηλοαποδοτικών, σταθερής συμπεριφοράς ποικιλιών, που θα φέρουν ευνοϊκά ποιοτικά και άλλα γνωρίσματα. Επίσης η μελέτη και κατάταξη των νέων ποικιλιών με βάση την προσαρμοστικότητα (γενική και ειδική), την ποιότητα και ο καθορισμός των ζωνών καλλιέργειάς τους Ως αναπληρωτής του Επιστημονικού Υπεύθυνου στο πρόγραμμα "Δήμητρα" (Επιστημονικός Υπεύθυνος Δρ. Σ. Ν. Στρατηλάκης). Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η μεταφορά αντοχών σε βιοτικούς και αβιοτικούς παράγοντες από άγρια συγγενή είδη στο μαλακό σιτάρι. Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί Διεθνή ερευνητικά προγράμματα μαλακού σιταριού, βρίζας και σιταρόβριζας συμμετοχή, ως μέλος, στην εκτέλεση των προγραμμάτων Βελτίωσης μαλακού σιταριού και σιταρόβριζας σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Βελτίωσης του καλαμποκιού και σιταριού (CIMMYT) και με το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για Ξερικές περιοχές (ICARDA). Τα προγράμματα αυτά περιλαμβάνουν την αξιολόγηση και επιλογή διασπώμενου και σταθεροποιημένου υλικού, καθώς και την επιλογή γενότυπων με ιδιαίτερα γνωρίσματα, όπως σταθερότητα στην ξηρασία, σε μεγάλα υψόμετρα, σε περιθωριακά εδάφη, στις ασθένειες κ. λ. π ομοίως στο πρόγραμμα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Nebraska των Η. Π. Α. με τίτλο "International winter wheat performance nursery", που αποβλέπει στην επιλογή ποικιλιών ανθεκτικών στο ψύχος. Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί ομοίως στο πρόγραμμα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Cornallis- Oregon των Η. Π. Α., με τίτλο "International winter X spring wheat

10 10 screening nursery", που επίσης αποσκοπεί στην επιλογή βιότυπων ανθεκτικών στο ψύχος. Το πρόγραμμα έχει ανασταλεί ομοίως στο πρόγραμμα συνεργασίας με το Agriculture Research Service, Plant Genetics and Germplasm Institute, Betsvill, Maryland των Η. Π. Α., με τίτλο "International Winter Wheat Rust Nursery to Stem, Leaf and Stripe Rust, Powdery Mildew, Fusarium, Head Blight and Septoria notorum", που αποβλέπει στην αξιολόγηση και επιλογή υλικού ανθεκτικού στις προηγούμενες ασθένειες. Το πρόγραμμα έχει διακοπεί Συμμετοχή στο πρόγραμμα COST 824 με θέμα "Ganetic embryogenesis" (Εθνικός αντιπρόσωπος Καθ. Δ. Ρουπακιάς), ως εκπρόσωπος της χώρας στην Ομάδα Εργασίας 1 και για μια φορά στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης (στην Πράγα της Τσεχίας, το 1999). Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί Συμμετοχή στο πρόγραμμα COST 828 με θέμα "Seed Science in the Field of Genetically Controlled Stress physiology" (Εθνικός αντιπρόσωπος καθ. Χρ. Γούλας), επίσης ως εκπρόσωπος της Ελλάδας (μαζί με τον Δρ. Σ. Στρατηλάκη) στην Ομάδα Εργασίας 2, καθώς και για μια φορά στη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης (στην Τουλούζη της Γαλλίας το 1998). Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί Συμμετοχή στο πρόγραμμα COST 817 με θέμα "Population studies of airborne pathogens on cereals" (Εθνική αντιπρόσωπος Δρ. Κ. Χατζηλάμπρου) ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ομάδα Εργασίας 1. Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί. 6. Συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα άλλων Ερευνητικών Ιδρυμάτων Ομοίως στο πρόγραμμα διμερούς επιστημονικής συνεργασίας της ΓΓΕΤ με την Ουγγαρία για το διάστημα και με τίτλο "Αξιολόγηση του απ ευθείας διπλασιασμού των χρωμοσωμάτων στην παραγωγή υψηλά γόνιμων διαπλοειδών σειρών από F1 υβρίδια Ελληνικών ποικιλιών σιταριού, μέσω της καλλιέργειας ανθήρων"

11 11 (Επιστημονικός Υπεύθυνος καθ. Δ. Ρουπακιάς, ΑΠΘ). Στόχος του προγράμματος αυτού είναι η ανάπτυξη της μεθοδολογίας παραγωγής και η δημιουργία διαπλοειδών σειρών (Doubled haploid lines) στο μαλακό σιτάρι. Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί Ως μέλος στο Πρόγραμμα με τίτλο " Επιλογή για απόδοση σε συνθήκες έλλειψης ανταγωνισμού και διερεύνηση της σχέσης μεταξύ της απόδοσης με τη διάκριση ισοτόπων άνθρακα (carbon isotope discrimination) στο μαλακό σιτάρι (Triticum aestivum L.), με Επιστημονικό Υπεύθυνο τον Δρα. Ι. Τοκατλιδη και φορέα χρηματοδότησης το Τ. Ε. Ι. Δ. Μακεδονίας. Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί Ως μέλος στο Πρόγραμμα με τίτλο " Δημιουργία υψηλοαποδοτικών ποικιλιών μαλακού και σκληρού σιταριού ανθεκτικών στη ξηρασίαʺ, με Επιστημονική Υπεύθυνη την Δρα. Θ. Λαζαρίδου και φορέα χρηματοδότησης το Τ. Ε. Ι. Δ. Μακεδονίας. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη Ως μέλος στο Πρόγραμμα Αρχιμήδης ΙΙΙ με τίτλο ʺ Η επίδραση της βιολογικής λίπανσης στην καλλιέργεια της πατάτας και στα ποιοτικά και τεχνολογικά χαρακτηριστικά των κονδύλων πριν και ματά από το τηγάνισμα - ταυτοποίηση βιοτεχνολογικών δεικτών μελέτη της ακρυλαμίδης ʺ και επιστημονικό Υπεύθυνο τον Δρ. Θεόδωρο Βαρζάκα. Το πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη. 7. Δημιουργία και διατήρηση πολλαπλασιαστικού υλικού και ποικιλιών Δημιουργία σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γενετικής και Βελτίωσης Φυτών του Α. Π. Θ., μελέτη και περιγραφή τεσσάρων νέων πληθυσμών βρίζας, 26 νέων πρωτογενών σειρών εξαπλοειδούς σιταρόβριζας και 66 διαπλοειδών σειρών μαλακού σιταριού. Να σημειωθεί ότι η δημιουργία πρωτογενών σειρών σιταρόβριζας είναι το πιο δύσκολο στάδιο για τη δημιουργία νέων ποικιλιών με γεωργικό ενδιαφέρον και

12 12 ότι είναι πρώτη φορά που δημιουργούνται στην Ελλάδα πρωτογενείς σειρές σιταρόβριζας Συμμετοχή στη δημιουργία, μελέτη και περιγραφή των παρακάτω νέων ποικιλιών (α), μαλακού σιταριού: Αξιός (Γ-05277), Θύαμις (Γ-07002), Έβρος (Γ ), Ευρώτας (Γ-09138), Αλφειός (Γ-09161), Λουδίας (Γ-09109), Αχελώος (Γ ), Αχέρων (Γ ), Νέστος (Γ ), Ορφέας (Γ S), και Ελισάβετ (Γ ). Οι ποικιλίες αυτές είναι όλες εγγεγραμμένες στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών. Επίσης στην ποικιλία Ωροπός (Γ ), που ευρίσκεται στο τελικό στάδιο εγγραφής στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών και Δανάη (Γ ), Αφροδίτη (Γ ) και Άδωνις (Γ ), που ευρίσκονται στο 2 ο στάδιο δοκιμών από το Ινστιτούτο Ελέγχου ποικιλιών. (β), σιταρόβριζας: Κασσιόπη (Γ ), Λητώ (ΥΓ-10117), Φαίδρα (Γ ), Διώνη (Γ ), Ερατώ (Γ-05209), Κυβέλη (ΥΓ-9889) και Εκάτη (ΥΓ-9947). Από αυτές η ποικιλία Κασσιόπη ευρίσκεται στο τελικό στάδιο εγγραφής στον Εθνικό Κατάλογο Ποικιλιών, ενώ η εγγραφή των υπολοίπων εκκρεμεί Ομοίως στη δημιουργία, μελέτη και περιγραφή των ποικιλιών μαλακού σιταριού: Υπερίων (ΥΓ-9937), Νηρέας (Γ ), Πήγασος (Γ ), Ιαπετός (Γ ), Τρίτων (Γ ), και Ευρυδίκη (Γ ). Οι ποικιλίες αυτές πρόκειται σύντομα να δοθούν για εγγραφή Ομοίως στη διατήρηση της ταυτότητας και την παραγωγή σπόρου βελτιωτή των παρακάτω ποικιλιών. (α), μαλακού σιταριού: Βεργίνα (Γ-84865), Γεκόρα "Ε" (ΥΓ- 6123), Σ. Σέρρος "Ε" (ΥΓ-5143), Δίο (Γ-07783), Αιγές (Γ ). (β), σιταρόβριζας: Θίσβη (Γ-07593), Βροντή (Γ-07631) και Νιόβη (Γ ) Υπεύθυνος της σποροπαραγωγής (προβασικός και βασικός σπόρος) των ποικιλιών μαλακού σιταριού και σιταρόβριζας που ευρίσκονται στη

13 13 διαδικασία της κρατικής σποροπαραγωγής, από την περίοδο έως και Λοιπές δραστηριότητες Γενικός Γραμματέας του Δ. Σ. της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών, για τη διετία Μέλος του Δ. Σ. της ιδίας Εταιρείας για τη διετία Αντιπρόεδρος του Δ. Σ. της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών, για τις διετίες και Πρόεδρος του Δ. Σ. της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών, για τη διετία Γενικός Γραμματέας της Οργανωτικής Επιτροπής του 6 ου Συνεδρίου της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών, που διεξήχθη στη Φλώρινα από 2-4 Οκτωβρίου Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 13 ου Συνεδρίου της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών, που διεξήχθη στην Καλαμάτα από Οκτωβρίου Υπεύθυνος στο Ινστιτούτο Σιτηρών για την πρακτική άσκηση των φοιτητών Γεωπονίας και σπουδαστών των Τ. Ε. Ι Υπεύθυνος για την Πτυχιακή Διατριβή πέντε φοιτητών του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών Α. Π. Θ. (επιβλέπων καθηγητής ο κ. Δ. Ρουπακιάς). Επίσης για την Πτυχιακή Διατριβή οκτώ σπουδαστών των Τ. Ε. Ι. Θ Υπεύθυνος για τη Διατριβή δύο Μεταπτυχιακών φοιτητών του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών Α. Π. Θ. (επιβλέπων καθηγητής ο κ. Δ. Ρουπακιάς) Μέλος της τριμελούς επιτροπής στο Τ. Ε. Ι. Θεσσαλονίκης για την εξέταση και παρουσίαση των πτυχιακών Διατριβών πέντε σπουδαστών. (

14 Εκπρόσωπος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης των Φυτών στην Τεχνική Επιτροπή Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΤΕΠΠΥ) για τη διετία και για τη τριετία Υπεύθυνος για την εκπόνηση 10 Πτυχιακών Διατριβών στο ΤΕΙ Καλαμάτας Μέλος της τριμελούς Επιτροπής του Εκλεκτορικού Σώματος του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας Μέλος της τριμελούς Επιτροπής του Εκλεκτορικού Σώματος του ΤΕΙ Κρήτης Μέλος του Εκλεκτορικού Σώματος του Τμήματος Φ. Π. της ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Καλαμάτας Μέλος του Εκλεκτορικού Σώματος του Τμήματος Φ. Π. της ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Καλαμάτας Μέλος του Εκλεκτορικού Σώματος του Τμήματος Φ. Π. της ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Καλαμάτας, για μονιμοποίηση μέλους ΕΠ Μέλος του Εκλεκτορικού Σώματος του Τμήματος ΤΕΓΕΠ της ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Καλαμάτας, για μονιμοποίηση μέλους ΕΠ (Έγγραφο 3-622/ / ΤΕΙ Καλαμάτας, Παραστατικό 8.16) Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής του Εκλεκτορικού Σώματος του ΤΕΙ Καλαμάτας για εκλογή Διευθυντών. 9. Αναγνώριση σε Εθνικό επίπεδο Διδασκαλία του φροντιστηρίου του μαθήματος "Γεωργική Γενετική" στους Ε-ετείς φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Α. Π. Θ. για τα ακαδημαϊκά έτη και Επίσης των ασκήσεων του Εργαστηρίου Γενετικής στους Ε-ετείς φοιτητές του τμήματος Γεωπονίας της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών του Α. Π. Θ. για τα ακαδημαϊκά έτη και δύο δίωρων εργαστηρίων κατά το ακαδημαϊκό έτος Προσκεκλημένος ομιλητής από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την ενημέρωση των φοιτητών του Τμήματος Γεωπονίας για θέματα

15 15 κυτταρολογικού ελέγχου, τεχνητής πολυπλοειδίας και in-vitro καλλιέργειας ανθήρων Πρόσκληση για διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πρόσκληση για διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πρόσκληση για διδασκαλία στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κριτής ερευνητικών εργασιών του 11 ου 12, 14, και 15 Συνεδρίων της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Γενετικής Βελτίωσης Φυτών Εξεταστής Διαγωνισμού Μεταπτυχιακών Υποτροφιών Εξωτερικού του Ι. Κ. Υ. στην ειδικότητα Βελτίωσης Φυτών Επιστημονικός Σύμβουλος Κρατικού Ιδρύματος Υποτροφιών σε θέματα Γενετικής Βελτίωσης Φυτών-Εποπτεία Μεταπτυχιακών σπουδών στο εξωτερικό. 10. Διεθνής αναγνώριση Προσκεκλημένος ομιλητής στο Διεθνές Συμπόσιο με θέμα: Breeding of small grains, που διεξήχθη στο Kragujenac της Γιουγκοσλαβίας από 24 έως 27 Νοεμβρίου (Παραστατικό 10.1) Προεδρείο προφορικών παρουσιάσεων του παραπάνω Διεθνούς Συμποσίου Πρόσκληση για συγγραφή ερευνητικής εργασίας ανασκόπησης από τον εκδοτικό Οίκο Global Science Books, UK Πρόσκληση για έκδοση ενός βιβλίου με άρθρα ανασκόπησης στον ευρύτερο τομέα της βελτίωσης των φυτών από τον εκδοτικό οίκο RESEARCH SIGNPOST Κριτής εργασιών στα Διεθνούς κύρους επιστημονικά περιοδικά Plant Cell, Tissue and Organ Culture, Journal of Agricultural and Food Chemistry, Advances in Crop Sciences and Technology και Journal of Plant Breeding and Genetics Προσθήκη του βιογραφικού μου στην 10th Επετειακή έκδοση ( ) του εκδοτικού Οίκου Marquis Who's Who Biographies, στο

16 16 τμήμα που αναφέρεται στις επιστήμες και τη μηχανική (Who's Who in Science and Engineering).

17 Διοικητική Εμπειρία Υπεύθυνος του κτήματος του Λουδία του Ινστιτούτου Σιτηρών. Το κτήμα απασχολούσε δυο μόνιμους και επτά εποχικούς εργάτες Υπεύθυνος για την ολοκλήρωση του βασικού εξοπλισμού και την έναρξη λειτουργίας του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Βιοτεχνολογίας του Ινστιτούτου Σιτηρών. Υπεύθυνος του ιδίου Εργαστηρίου Πρόεδρος σχετικής επιτροπής του Γραφείου Διασύνδεσης του ΤΕΙ Καλαμάτας, που ασχολείται με την αξιολόγηση προσφορών και εκπόνηση μελετών Αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής του Ειδικού Λογαριασμού του ΤΕΙ Καλαμάτας Προϊστάμενος του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ Καλαμάτας για τα ακαδημαϊκά έτη και Προϊστάμενος του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων, της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής, του ΤΕΙ Πελοποννήσου, από έως

18 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ MILOVANOVIC, S. M., RIGIN, V. B. and XYNIAS, I. N Genetic and Breeding studies on triticale (X Triticosecale Wittmack). pp In S. Quarrie, V. Janjic, A. Atanassov, D. Knezevic and S. Stojanovic (eds.) Genetic and breeding of small grains. Belgrade ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΒΙΒΛΙΩΝ ΞΥΝΙΑΣ, Ι. Ν Βελτίωση φυτών, Ασκήσεις Εργαστηρίου. Εκδόσεις Έμβρυο, Αθήνα. (ISBN ) ΞΥΝΙΑΣ, Ι. Ν Ασκήσεις Εργαστηρίου Σποροπαραγωγής. Εκδόσεις Έμβρυο, Αθήνα. (ISBN ) ΞΥΝΙΑΣ, Ι. Ν Γεωργική Γενετική. Εκδόσεις Έμβρυο, Αθήνα. (ISBN ) ΞΥΝΙΑΣ, Ι. Ν Βελτίωση Φυτών: Θεωρία και Ασκήσεις. Εκδόσεις Έμβρυο, Αθήνα. (ISBN ) ΞΥΝΙΑΣ, Ι. Ν. και Ι. Σ. ΤΟΚΑΤΛΙΔΗΣ Σποροπαραγωγή: Θεωρία και Ασκήσεις. Εκδόσεις Έμβρυο, Αθήνα. (ISBN ) ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕ ΚΡΙΣΗ XYNIAS, I. N. and ROUPAKIAS, D. G Effectiveness of honeycomb selection in successive generations in rye (S. cereale L.). Vortr. Pflanzenzuchtung 35: XYNIAS, I. N. and ROUPAKIAS, D. G Primary triticale production from indigenous genetic material with desirable agronomic traits. J. Genet. And Breed. 54: XYNIAS, I. N., ZAMANI, I. A., GOULI-VAVDINOUDI, E. and ROUPAKIAS, D. G Effect of cold pre-treatment and incubation temperature on bread wheat (Triticum aestivum L.) anther culture. Cereal Res. Commun. 29:

19 TSIALTAS, I., TOKATLIDIS, I., TAMOUTSIDIS, Ε. and XINIAS, Ι Grain carbon isotope discrimination and ash content of cv. Nestos bread wheat plants selected for high and low yield in absence of competition. Cereal Res. Commun. 29: ZAMANI, I., GOULI-VAVDINOUDI, E., KOVACS, G., XYNIAS, I., ROUPAKIAS, D. and BARNABAS, B Effect of parental genotypes and colchicine treatment on the androgenic response of wheat F1 hybrids. Plant Breed. 122: KOZUB, N. O., SOSINOV, I. O. LISOVA, G. M., SOSINOV, O. O., XYNIAS, I. N., ROUPAKIAS, D. G. and GOULI- VAVDINOUDI, E The allelic composition of the group of Greek spring common wheat varieties with respect to storage proteins loci. Cytology and Genetics 37: TOKATLIDIS, I. S., TSIALTAS, J. T., XYNIAS, I. N., TAMOUTSIDIS, E, and IRAKLI, M Variation within a bread wheat cultivar for grain yield, protein content, carbon isotope discrimination and ash content. Field Crops Research 86: GOGAS, D. M. and XYNIAS, I. N Selection for grain yield within triticale (X Triticosecale Wittmack) cultivars. Cereal Res. Commun. 32: TSIALTAS, I., TOKATLIDIS, I. TAMOUTSIDIS, Ε. and XYNIAS, Ι Relationship of grain yield with carbon isotope discrimination and ash content in lines derived from a bread wheat cultivar. Journal of Agricultural Science 143: MAVROMATIS, A., KATNTARZI, S., VLACHSTERGIOS, D., XYNIAS, I., SKARAKIS, G., and ROYPAKIAS, D Induction of embryo development and fixation of partial interspecific lines after pollination of F 1 cotton interspecific hybrids (Gossypium barbadense X Gossypium hirsutum) with pollen from Hibiscus

20 20 cannabinus. Australian J. of Agricultural Research 56: TOKATLIDIS, I. S., XYNIAS, I. N., TSIALTAS, J. T., and PAPADOPOULOS, I. I Selection at ultra-low density as a means of integrated procedure for cultivar conservation in bread wheat. Crop Sci. 46: LISOVA, G. M., KOZUB, N. O., SOZINOV, I. O. and XYNIAS, I. N., Donors of leaf rust, powdery mildew, and septoriosis resistance among Greek bread wheat cultivars and dihaploid lines. Plant Protection and Quarantine (ISSN ) 51: TERSI, M., XYNIAS, I. N., GOULI-VAVDINOUDI, E. and ROUPAKIAS, D. G Effect of genome, induction medium and temperature pretreatment on green plant productionin durum X bread wheat crosses. Acta Physiologiae Plantarum. 27: KOZUB, Ν., XYNIAS, Ι. Ν., SOZINOV, I., LISOVA, G., ΖAMANI, Ι. Α., GOULI-VAVDINOYDI, Ε. and ROUPAKIAS, D. G Screening of High-Quality Bread Wheat Dihaploid lines by the Use of Biochemical Markers. Russian Journal of Plant Physiology, 53: XYNIAS, I. N., KOZUB, Ν., and SOZINOV, I Seed storage protein composition of Greek bread wheat cultivars. Plant Breeding 125: TERSI, M., XYNIAS, I. N., GOULI-VAVDINOUDI, E. and ROUPAKIAS, D. G Anther culture response of F 1 durum X bread wheat hybrids after colchicine application. Plant Breeding 125: XYNIAS, I. N., KOZUB, Ν., SOZINOV, I. and Sozinov A Biochemical Markers in Wheat Breeding. International Journal of Plant breeding. 1: 1-9.

21 KOZUB, Ν., XYNIAS, I. N., and SOZINOV, I Diversity in seed storage proteins in substituted hexaploid triticale cultivars (X Triticosecale Wittmack). Cereal Res. Commun. 35: KOZUB, Ν., XYNIAS, I. N., and SOZINOV, I Diversity in seed storage proteins in substituted hexaploid triticale cultivars (X Triticosecale Wittmack). Cereal Res. Commun. 35: XYNIAS, I. N., KOZUB, Ν., and SOZINOV, I Analysis of Hellenic durum wheat (Triticum turgidum L. var. durum) germplasm using gliadin and high-molecular-weight glutenin subunit loci. Cereal Res. Commun. 39: KOZUB, Ν., SOZINOV, I., XYNIAS, I. N. and SOZINOV A Allelic variation of high-molecular-weight glutenin subunits in Aegilops biuncialis Vis. Russian Journal of Genetics 47: LIOPA-TSAKALIDIS, A., ZAKYNTHINOS, G., VARZAKAS, Th. and XYNIAS, I. N Effect of NaCl and GA3 on germination and seedling growth of 11 medicinal and aromatic crops. Journal of Medicinal Plants Research. 5: LIOPA-TSAKALIDIS, A., BAROUCHAS, P., and XYNIAS, I. N Changes of elements concentration in onion set plants (Allium cepa L.) traditionally cultivated under different soils types. Inter. J. of Agricultural Res. 6: XYNIAS, I. N. and ROUPAKIAS, D. G Over locations and years performance of material selected in one location under high inputs at low plant density from a spring rye population. Cereal Res. Commun. 41: KOZUB, Ν. A., BOGUSLAVSKII, R.L., SOZINOV, I.A., TVERDOKHLEB, YE.V., XYNIAS, I.N., BLUME, YA.B. and SOZINOV, A.A Alleles at storage protein loci

Θεανώ Λαζαρίδου. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΙ Μ

Θεανώ Λαζαρίδου. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΙ Μ Θεανώ Λαζαρίδου Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΕΙ Μ Τίτλοι σπουδών Οκτώβριος 1977 εκέµβριος 1982: Πτυχίο Γεωπονίας της Γεωπονοδασολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Οκτώβριος 1983 Μάιος 1987 : Μεταπτυχιακό ίπλωµα M.Sc.

Διαβάστε περισσότερα

Ορισμός: Είναι η τέχνη και η επιστήμη της βελτίωσης της κληρονομικότητας των φυτών για χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν τον άνθρωπο

Ορισμός: Είναι η τέχνη και η επιστήμη της βελτίωσης της κληρονομικότητας των φυτών για χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν τον άνθρωπο Ορισμός: Είναι η τέχνη και η επιστήμη της βελτίωσης της κληρονομικότητας των φυτών για χαρακτηριστικά που ενδιαφέρουν τον άνθρωπο Τέχνη: το μάτι του βελτιωτή Επιστήμη: εφαρμοσμένη γενετική Περιεχόμενο:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος ΓΝΩΣΤΙΚΟ

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Γεωργία Βοτανική Αρωματικά & Φαρμακευτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:

ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Δενδροκομία Γεωργία ανθοκομία Φυτοπροστασία

Διαβάστε περισσότερα

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Ι Ρ Υ Μ Α Α Γ Ρ Ο Τ Ι Κ Η Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Ι Ρ Υ Μ Α Α Γ Ρ Ο Τ Ι Κ Η Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Ε Θ Ν Ι Κ Ο Ι Ρ Υ Μ Α Α Γ Ρ Ο Τ Ι Κ Η Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ KTHΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΣΚΩΝ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ 1, 41335 ΛΑΡΙΣΑ Τηλ: (2410) 533811, 660592 FAX.: (2410) 533809 E-mail: ikflaris@otenet.gr ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΤΩΝ (ΕΙΣΑΓΩΓΗ)

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΤΩΝ (ΕΙΣΑΓΩΓΗ) ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΤΩΝ (ΕΙΣΑΓΩΓΗ) ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΤΩΝ H ζωή του ανθρώπου στενά εξαρτημένη από την ύπαρξη των φυτών (τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης, ένδυση, θέρμανση, θεραπεία, κατοικία, ψυχαγωγία ) ΒΕΛΤΙΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Λάρισα 16/09/2016 Προκήρυξη Αριθμός Πρωτοκόλλου: 3838/4-7-2016 ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος Γεωργία

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλοι σπουδών. Τίτλοι σπουδών

Τίτλοι σπουδών. Τίτλοι σπουδών ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Γεωργία Βοτανική Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Ονοματεπώνυμο ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:Γεωργία Βοτανική Αρωματικά & Φαρμακευτικά

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλοι σπουδών. Τίτλοι σπουδών

Τίτλοι σπουδών. Τίτλοι σπουδών ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:Γεωργία Βοτανική Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά Βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 11/6/1966, ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ. ΠΑΡΟΥΣΑ ΘΕΣΗ: Τακτικός Καθηγητής στο ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ

ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 11/6/1966, ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ. ΠΑΡΟΥΣΑ ΘΕΣΗ: Τακτικός Καθηγητής στο ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ Δρ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ ΠΥΛΟΥ 22, Ν.ΚΗΦΙΣΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 22310 60140 Kινητό τηλέφωνο: 6945-273390 email : g anetsos@teilam.gr 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 11/6/1966, ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΠΑΡΟΥΣΑ ΘΕΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν. Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων

ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν. Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν. Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Τομέας: Ενιαίος Δενδροκομία, Γεωργία, Ανθοκομία, Φυτοπροστασία, Λαχανοκομία, Συστηματική

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ρουπακιάς Δημήτριος Καθηγητής Τμήμα Γεωπονίας, ΑΠΘ θεσσαλονίκη, 540 06 τηλ. 9098604

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ρουπακιάς Δημήτριος Καθηγητής Τμήμα Γεωπονίας, ΑΠΘ θεσσαλονίκη, 540 06 τηλ. 9098604 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ρουπακιάς Δημήτριος Καθηγητής Τμήμα Γεωπονίας, ΑΠΘ θεσσαλονίκη, 540 06 τηλ. 9098604 Γεννήθηκα στο χωριό Δοξαρά του νομού Λάρισας το 1948. Τον Ιούνιο του 1966 αποφοίτησα από το Α' Γυμνάσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΤΩΝ 6. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΤΩΝ 6. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΤΩΝ 6. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΚΙΛΙΑ 1 ΑΡΧΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ 2 2. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ Α. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 1. Ετερογένεια

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Χριστίνα Α. Παππά Οικονοµολόγος Βοηθός έρευνας Υποψήφια διδάκτωρ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Χριστίνα Α. Παππά Οικονοµολόγος Βοηθός έρευνας Υποψήφια διδάκτωρ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Οικονοµολόγος Βοηθός έρευνας Υποψήφια διδάκτωρ Μάιος 2007 Περιεχόµενα ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Προσωπικά στοιχεία...1 2. Ακαδηµαϊκές σπουδές...1 3. Ξένες γλώσσες...1 4. Χειρισµός Η/Υ...1

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Επώνυμο: Μπαρτζιάλης Όνομα: Δημήτριος Όνομα πατρός: Ιωάννης Ημερομηνία γέννησης: 14/1/1968 Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος Διεύθυνση εργασίας: Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ

ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ 6142 Οι πτυχιούχοι του Τμήματος με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις τους ασχολούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν. Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων

ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν. Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν. Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Λάρισα 06/10/2016 ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Τομέας: Ενιαίος Δενδροκομία, Γεωργία, Ανθοκομία,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Πτυχιακή εργασία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Πτυχιακή εργασία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Πτυχιακή εργασία ΜΟΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΦΑΙΝΟΤΥΠΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΝΟΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΣΙΤΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν. Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων

ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν. Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν. Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Τομέας: Ενιαίος Δενδροκομία, Γεωργία, Ανθοκομία, Φυτοπροστασία, Λαχανοκομία, Συστηματική

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Γεωπονίας. Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Τμήμα Γεωπονίας. Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Σπουδές στο: Τμήμα Γεωπονίας Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Αικατερίνη Καραμανώλη, Επ. Καθηγήτρια Φυσιολογίας Φυτού Ετυμολογία Γεωπόνος < γεω

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Επώνυµο: ΚΕΣΙ ΗΣ Όνοµα: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Όνοµα πατέρα: Ιωάννης Έτος γεννήσεως: 1961 /νση επικοινωνίας : Τέρµα Κοντοπούλου, Φλώρινα, 53100 Τηλ: 238554646 e-mail: tkesidis@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΤΩΝ 11. Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕΡΩΣΗΣ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΤΩΝ 11. Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕΡΩΣΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΤΩΝ 11. Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΕΡΩΣΗΣ 1 Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΥΒΡΙΔΙΩΝ Χ καθαρή σειρά Β (ααββγγδδεε) καθαρή σειρά Α (ΑΑββΓΓδδΕΕ) υβρίδιο ΑxB (ΑαΒβΓΓΔδΕε) συνδυαστική ικανότητα ετέρωση 2 Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η BIOS AGROSYSTEMS ΑΒΕΕ έχει ως κύριο επιχειρηµατικό ενδιαφέρον το γενετικό πολλαπλασιαστικό υλικό υπό την ευρύτερή του έννοια.

Η BIOS AGROSYSTEMS ΑΒΕΕ έχει ως κύριο επιχειρηµατικό ενδιαφέρον το γενετικό πολλαπλασιαστικό υλικό υπό την ευρύτερή του έννοια. Η BIOS AGROSYSTEMS ΑΒΕΕ έχει ως κύριο επιχειρηµατικό ενδιαφέρον το γενετικό πολλαπλασιαστικό υλικό υπό την ευρύτερή του έννοια. Το 1997 το τµήµα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρίας, για πρώτη φορά στην

Διαβάστε περισσότερα

Σιτηρά (Χειμερινά, Εαρινά)

Σιτηρά (Χειμερινά, Εαρινά) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 15 1.1. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ... 15 1.1.1. Γενικά - Εξάπλωση... 15 1.1.2. Πλεονεκτήματα των σιτηρών... 17 1.2. ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Διαβάστε περισσότερα

274 Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Θεσσαλίας (Βόλος)

274 Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Θεσσαλίας (Βόλος) 274 Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Θεσσαλίας (Βόλος) Ίδρυση και Φυσιογνωμία του Τμήματος Το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής ιδρύθηκε το 1984. Η εκπαιδευτική λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «Βιοχημεία»

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «Βιοχημεία» ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Tριμελούς Εισηγητικής Επιτροπής για την αναλυτική παρουσίαση και αξιολόγηση του έργου, της προσωπικότητας, της προσφοράς στην πρόοδο της επιστήμης, τη γνώμη για το βαθμό ανταπόκρισης

Διαβάστε περισσότερα

Η Παραδοσιακή Ποικιλία Xοτροκατσαρή και η προοπτική εντατικής καλλιέργειας στη Mεσσηνία. Δρ. Δελής Κώστας Επίκουρος Καθηγητής

Η Παραδοσιακή Ποικιλία Xοτροκατσαρή και η προοπτική εντατικής καλλιέργειας στη Mεσσηνία. Δρ. Δελής Κώστας Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ Πελοποννήσου ΣΤΕΓ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Η Παραδοσιακή Ποικιλία Xοτροκατσαρή και η προοπτική εντατικής καλλιέργειας στη Mεσσηνία Δρ. Δελής Κώστας Επίκουρος Καθηγητής Πολλές φορές αλλάζουμε κάτι,

Διαβάστε περισσότερα

Βελτίωση Φυτών. Ανάμεικτες ποικιλίες

Βελτίωση Φυτών. Ανάμεικτες ποικιλίες Στόχος: Η παράκαμψη των δυσμενών επιπτώσεων της απόλυτης ομοιομορφίας μιας μονογονοτυπικής ποικιλίας ως προς την: - ανθεκτικότητα σε διάφορες φυλές ενός παθογόνου - προσαρμοστικότητα σε διάφορα περιβάλλοντα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Επώνυμο : Κρεμμύδα Όνομα : Άννα Οικογεν. Κατάσταση : Έγγαμη με (2) παιδιά Εθνικότητα : Ελληνική Τηλ. / e-mail : 210-53.85.232, akremmyda@teiath.gr, annkre@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

17PROC

17PROC ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ημερομηνία 26-04-2017 Α.Π.: 1125 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ημερομηνία 14-02-2018 Α.Π.: 425 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Βιοτεχνολογία και Παραγωγή: Ποια ερωτήµατα πρέπει να απαντηθούν

Βιοτεχνολογία και Παραγωγή: Ποια ερωτήµατα πρέπει να απαντηθούν Βιοτεχνολογία και Παραγωγή: Ποια ερωτήµατα πρέπει να απαντηθούν Γ. Ν. Σκαράκης Γεωπονικό Πανεπιστήµιο Αθηνών Συνέδριο Αγροτικής Επιχειρηµατικότητας Αθήνα, 10 Μαΐου 2015 Βασικοί στόχοι γεωργικής ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Το ΕΘΙΑΓΕ στην παραγωγή σπόρων Σιτηρών

Το ΕΘΙΑΓΕ στην παραγωγή σπόρων Σιτηρών Το ΕΘΙΑΓΕ στην παραγωγή σπόρων Σιτηρών Το Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας, στο πλαίσιο των ερευνητικών και τεχνολογικών δραστηριοτήτων του, δίνει έμφαση στη βελτίωση και στη δημιουργία ποικιλιών και υβριδίων

Διαβάστε περισσότερα

Σπανού Άννα Βιογραφικό Σημείωμα

Σπανού Άννα Βιογραφικό Σημείωμα Σπανού Άννα Βιογραφικό Σημείωμα Προσωπικές Πληροφορίες Όνομα Σπανού Άννα Εθνικότητα Ελληνική Ημερομηνία Γέννησης 18.04.1982 Διευθύνσεις Ζηργάνου 41Β τ.κ. 55134, Καλαμαριά-Θεσσαλονίκη Τηλέφωνα 6973616490

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ημερομηνία 06-06-2018 Α.Π.: 1963 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) Τμήμα Ιατρικών Eργαστηρίων

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) Τμήμα Ιατρικών Eργαστηρίων ΤΕΙ Θεσσαλίας - Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) Τμήμα Ιατρικών Eργαστηρίων Λάρισα 05/09/2013 Προκήρυξη Αριθμός Πρωτοκόλλου: 4292/3-7-2013 ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος Βιοχημεία ή Κλινική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 2 ΤΜΗΜΑ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΘΑΝΟΤΡΟΦΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΕΘΑΝΙΟΥ ΣΕ ΜΕΘΑΝΟΛΗ

ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΘΑΝΟΤΡΟΦΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΕΘΑΝΙΟΥ ΣΕ ΜΕΘΑΝΟΛΗ Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος Πτυχιακή εργασία ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ, ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΘΑΝΟΤΡΟΦΩΝ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΜΕΘΑΝΙΟΥ ΣΕ ΜΕΘΑΝΟΛΗ Ιρένα Κυπριανίδου Λεμεσός, Μάιος

Διαβάστε περισσότερα

Καυκάσου 50, Συκιές Θεσσαλονίκη Τ.Κ ΛΙΟΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ. Εθνικότητα: Ελληνική Ημ/νία γέννησης: 19/03/1983 Τόπος γέννησης: Λάρισα

Καυκάσου 50, Συκιές Θεσσαλονίκη Τ.Κ ΛΙΟΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ. Εθνικότητα: Ελληνική Ημ/νία γέννησης: 19/03/1983 Τόπος γέννησης: Λάρισα Καυκάσου 50, Συκιές Θεσσαλονίκη Τ.Κ.56625 Τηλέφωνο 6944377375, 2310932450 E-mail: vasilisliolios@yahoo.gr ΛΙΟΛΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Προσωπικές πληροφορίες Εθνικότητα: Ελληνική Ημ/νία γέννησης: 19/03/1983 Τόπος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΜΕΡΟΣ Α ΣΙΤΗΡΑ (Χειμερινά, Εαρινά)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΜΕΡΟΣ Α ΣΙΤΗΡΑ (Χειμερινά, Εαρινά) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ Α ΣΙΤΗΡΑ (Χειμερινά, Εαρινά) 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 23 1.1. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΩΝ... 23 1.1.1. Γενικά - Εξάπλωση... 23 1.1.2. Πλεονεκτήματα των σιτηρών... 25 1.2. ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 23/11/2018

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 23/11/2018 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 23/11/2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΩΝ ΦΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΟΓΕΝΕΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 345 26 Ιανουαρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 52 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ - ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αριθμ. 4773 Γεωπονίας του Αριστοτελείου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΛΙΠΟΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΛΙΠΟΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Εξώφυλλο Το εξώφυλλο θα περιλαμβάνει τα εξής: 1. Το όνομα του Πανεπιστημίου, του Τμήματος και του Τομέα 2. Το όνομα του φοιτητή στη γενική 3. Τις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-15 Α. Λιόπα-Τσακαλίδη Γ. Ζερβουδάκης ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η αντιμετώπιση των ζιζανίων στα καλλιεργούμενα φυτά είναι απαραίτητη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Β. ΕΛΛΑ Α ΕΒΡΟΣ, ΡΟ ΟΠΗ, ΞΑΝΘΗ ΚΑΤΣΙΑΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ 6942421641 ΚΑΒΑΛΑ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑΝΝΗΣ 6945104426 ΡΑΜΑ, ΣΕΡΡΕΣ ΟΥΡ ΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ 6945239632 ΚΙΛΚΙΣ, ΧΑΛΚΙ ΙΚΗ, ΠΕΛΛΑ, ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΡΑ ΑΜΟΣ ΣΑΒΒΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΤΩΝ

ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΤΩΝ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΤΩΝ Πιστοποίηση σπόρου Επιμέλεια διαφανειών Τραντάς Μάνος 1 Πιστοποίηση σπόρου Στόχος των Βελτιωτικών προγραμμάτων είναι η δημιουργία νέων ποικιλιών και υβριδίων με όσο το δυνατό πιο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΛΤΙΩΣΗ 2. Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ

ΒΕΛΤΙΩΣΗ 2. Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΤΩΝ 2. Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ 1 Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ Διαίρεση Υποδιαίρεση Κλάση Οικογένεια Γένος Είδος Bread wheat Σπερµατόφυτα Αγγειόσπερµα Μονοκοτυλήδονα Graminae Triticum aestivum Cotton

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ Α) Ελληνικά 1. 1 ο Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Λοιμώξεων Π.Γ.Ν.Α. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», 11-13 Οκτωβρίου 1991 2. 2 ο Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα Ημερομ. Ενημέρωσης

Βιογραφικό Σημείωμα Ημερομ. Ενημέρωσης Βιογραφικό Σημείωμα Ημερομ. Ενημέρωσης 15-09-09 Προσωπικά στοιχεία Επώνυμο Φραγκούλης Όνομα Εμμανουήλ Επαγγελματική Διεύθυνση Τομ. Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας Πανεπιστημιούπολις Κουπόνια 157 01 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

«ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΤΩΝ»

«ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΤΩΝ» T.E.I. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΙΑΦΑΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑ ΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ «ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΦΥΤΩΝ» Οι παραδόσεις στηρίχτηκαν στο βιβλίο του ρ. Νικ. Φανουράκη «Γενετική Βελτίωση Φυτών. ΒΑΣΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙ ΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΙΘ. 1/2017

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙ ΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΙΘ. 1/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ Ενίσχυση Ερευνητικών Ομάδων στο ΤΕΙ Λάρισας»

ΠΡΑΞΗ «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ Ενίσχυση Ερευνητικών Ομάδων στο ΤΕΙ Λάρισας» ΠΡΑΞΗ «ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ Ενίσχυση Ερευνητικών Ομάδων στο ΤΕΙ Λάρισας» Ερευνητικό Υποέργο 3: «GSF (Green Smart Furniture) Πράσινο και Έξυπνο (Οίκο Λογικό) Οικιακό Έπιπλο. Ολοκληρωμένη ανάπτυξη σχεδιασμού, τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Ι Ρ Υ Μ Α Α Γ Ρ Ο Τ Ι Κ Η Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Ι Ρ Υ Μ Α Α Γ Ρ Ο Τ Ι Κ Η Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Ε Θ Ν Ι Κ Ο Ι Ρ Υ Μ Α Α Γ Ρ Ο Τ Ι Κ Η Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ KTHΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΣΚΩΝ ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΥ 1, 41335 ΛΑΡΙΣΑ Τηλ: (2410) 533811, 660592 FAX.: (2410) 533809 E-mail: ikflaris@otenet.gr ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Γεωπόνος ΑΠΘ Φυτικής Παραγωγής - Αττική. Διεύθυνση Λαμίας: Λαμία. Τηλέφωνο Λαμίας: 22310-46697. Διεύθυνση Αθηνών: Αττική

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Γεωπόνος ΑΠΘ Φυτικής Παραγωγής - Αττική. Διεύθυνση Λαμίας: Λαμία. Τηλέφωνο Λαμίας: 22310-46697. Διεύθυνση Αθηνών: Αττική ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Γεωπόνος ΑΠΘ Φυτικής Παραγωγής - Αττική Διεύθυνση Λαμίας: Λαμία Τηλέφωνο Λαμίας: 22310-46697 Διεύθυνση Αθηνών: Αττική Τηλέφωνο Αθηνών: 210-5752862 Τηλ. κινητό: 6972211388 1 / 9 e mail:

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτα Νικολάου Ερωτοκρίτου 2, Ηράκλειο

Παναγιώτα Νικολάου Ερωτοκρίτου 2, Ηράκλειο Παναγιώτα Νικολάου Ερωτοκρίτου 2, Ηράκλειο 0030 6993005050 pan_nicolaou@hotmail.com ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 11/2010 07/2012 Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη «Χημεία Περιβάλλοντος», Εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών

Διαβάστε περισσότερα

Γεωπόνος Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου Α.Π.Θ-M.Sc - Θεσ/κη Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 18:13 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 18:15

Γεωπόνος Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου Α.Π.Θ-M.Sc - Θεσ/κη Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 18:13 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 18:15 Γεωπόνος Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου Α.Π.ΘM.Sc Θεσ/κη Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 18:13 Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 18:15 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Γεωπόνος Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου Α.Π.ΘM.Sc

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΚΟΥΛΤΣΟΣ. Σεπτέμβριος 2007 Σήμερα Υποψήφιος Διδάκτορας στο γνωστικό πεδίο του Τουρισμού

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΚΟΥΛΤΣΟΣ. Σεπτέμβριος 2007 Σήμερα Υποψήφιος Διδάκτορας στο γνωστικό πεδίο του Τουρισμού ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΚΟΥΛΤΣΟΣ 1. ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Όνομα Πατρός: Γεώργιος Ημερομηνία Γέννησης: 8 Νοεμβρίου 1981 Διεύθυνση Κατοικίας: Σωκράτους 13 Ν. Ηράκλειο Αττικής Προσωρινή Κατοικία: Β Πάροδος Καλαμπόκα 6, Χίος,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1. Προσωπικά στοιχεία. 2. Εκπαίδευση

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1. Προσωπικά στοιχεία. 2. Εκπαίδευση ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Π. Μπάλιος Ημερομηνία γέννησης: 16/6/1975 Τόπος γέννησης: Αθήνα Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.368.9458 E-mail: dbalios@econ.uoa.gr 2. Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Συνθετικές ποικιλίες Ετερογενείς ποικιλίες που παράγονται από τη διασύζευξη (intermating) ενός συγκεκριμένου αριθμού συστατικών γονοτύπων

Συνθετικές ποικιλίες Ετερογενείς ποικιλίες που παράγονται από τη διασύζευξη (intermating) ενός συγκεκριμένου αριθμού συστατικών γονοτύπων Είδη ποικιλιών Πληθυσμοί ελεύθερης επικονίασης (OP) Είναι ετερογενείς και ετεροζύγωτοι πληθυσμοί που παράγονται με ανοιχτή, χωρίς έλεγχο επικονίαση. Η επιλογή τέτοιου είδους ποικιλιών αποτελεί ουσιαστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ(ΗΣΙΟ ΟΣ)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ Ι ΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ(ΗΣΙΟ ΟΣ) 1. ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΑΕΙ, φυτικής παραγωγής για διεξαγωγή πειραµάτων αγρού. Εδρα τα Οινόφυτα Βοιωτίας. Απαραίτητα αγγλικά & Η/Υ. Επιθυµητή προυπηρεσία σε αντίστοιχη θέση. email:, συζητήσιµη 6947/421665 2. ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Δρ Άρης Ξενάκης.

Δρ Άρης Ξενάκης. Δρ Άρης Ξενάκης http://www.greeklipidforum.gr Στόχος του GLF είναι να φέρει σε επαφή όλους τους Έλληνες επιστήμονες και τεχνολόγους οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον τομέα των Λιπιδίων και να αποτελέσει

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Νικόλας Παπανικολάου Υπεύθυνος παρακολούθησης: Δρ. Αντρέας Ντούλης

Δρ. Νικόλας Παπανικολάου Υπεύθυνος παρακολούθησης: Δρ. Αντρέας Ντούλης Δρ. Νικόλας Παπανικολάου Υπεύθυνος παρακολούθησης: Δρ. Αντρέας Ντούλης Κίνητρο έργου Στο πεδίο της αγροτικής έρευνας στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη ποσότητα δεδομένων (μοριακών, μορφολογικών, αγρονομικών,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΞ446914Γ-ΧΡΖ. Βαθμός Ασφαλείας. Τμήμα Ερευνητικών Προγραμμάτων Μονάδα Διενέργειας Διαγωνισμών &Διαχείρισης Συμβάσεων. Μεγ.

ΑΔΑ: ΒΙΞ446914Γ-ΧΡΖ. Βαθμός Ασφαλείας. Τμήμα Ερευνητικών Προγραμμάτων Μονάδα Διενέργειας Διαγωνισμών &Διαχείρισης Συμβάσεων. Μεγ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Τμήμα Ερευνητικών Προγραμμάτων Μονάδα Διενέργειας Διαγωνισμών &Διαχείρισης Συμβάσεων Μεγ.

Διαβάστε περισσότερα

Φυσικοί πληθυσμοί: Επιλογή καθαρών σειρών Μαζική επιλογή

Φυσικοί πληθυσμοί: Επιλογή καθαρών σειρών Μαζική επιλογή Μέθοδοι βελτίωσης Πηγές Μέθοδοι Φυσικοί πληθυσμοί: Επιλογή καθαρών σειρών Μαζική επιλογή Διασπώμενοι: Μαζική βελτίωση πληθυσμοί (F 2 ) Γενεαλογική βελτίωση Καταγωγή από μεμονωμένους σπόρους Διασταυρώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών http://www.aua.gr/ Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, πλήρως αυτοδιοικούμενο και αποτελείται από επτά (7) ανεξάρτητα Ακαδημαϊκά Τμήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ - ΖΙΖΑΝΙΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014-15 Α. Λιόπα-Τσακαλίδη Γ. Ζερβουδάκης ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Συστηματική βοτανική των Λαχανικών Ταξινόμηση με βάση την διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

Ευάγγελος Κορπέτης σήμερα Εξωτερικός συνεργάτης της Εθνικής Τράπεζας σε θέματα εκτιμήσεων που αφορούν την αγροτική παραγωγή

Ευάγγελος Κορπέτης σήμερα Εξωτερικός συνεργάτης της Εθνικής Τράπεζας σε θέματα εκτιμήσεων που αφορούν την αγροτική παραγωγή ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ευάγγελος Κορπέτης Ταχυδρομική Διεύθυνση: Τ.Θ. 60458, 57001 Θέρμη-Θεσσαλονίκη Τηλέφωνο εργασίας: +30 2310 471544, εσωτ. 108 Fax: +30 2310 473024 Email:korpetis@ipgrb.gr http: www.ipgrb.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΕΕΠ Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Καρόλου Ντηλ 14, ΤΚ54623 Θεσ/νίκη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΕΕΠ Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Καρόλου Ντηλ 14, ΤΚ54623 Θεσ/νίκη ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Α. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ονοματεπώνυμο : Ιδιότητα : Τόπος γέννησης : Διεύθυνση : Γεωργία Γαβριηλίδου ΕΕΠ Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Σέρρες Καρόλου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Πτυχιακή εργασία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Πτυχιακή εργασία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Πτυχιακή εργασία ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΟΥΜΟΝΙΣΙΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΑΣΠΕΡΓΙΛΛΟΥΣ Λία Μάρκου Λεμεσός 2016 i ii ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΛΙΑΣ ΥΠΟΤΡΟΠΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥ ΤΜΗΜΑ ΑΜΠΕΛΟΥ, ΑΘΗΝΑ ΈΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2015 1.ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: 1.1.ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πτυχίο Έτος Πεδίο Βαθμός /Τμήμα. Πανεπιστήμιο Κρήτης ιδακτορικό* 2005 2008 Οικονομικά /Οικ. Επιστημών Περιβάλλοντος Άριστα

Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πτυχίο Έτος Πεδίο Βαθμός /Τμήμα. Πανεπιστήμιο Κρήτης ιδακτορικό* 2005 2008 Οικονομικά /Οικ. Επιστημών Περιβάλλοντος Άριστα Βιογραφικό Σημείωμα ΗΜΗΤΡΑ ΒΟΥΒΑΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ημερομηνία τόπος γέννησης Επικοινωνία Οικογενειακή κατάσταση 18 Ιουνίου 1979, Ηράκλειο Κρήτης Τηλέφωνο: 6942403934 E-mail: dimitra@econ.soc.uoc.gr

Διαβάστε περισσότερα

Region of Central Macedonia

Region of Central Macedonia Region of Central Macedonia AGRO_LESS Final Conference Thessaloniki 30-10-2015 2 Πλήρης τίτλος: «Κοινές στρατηγικές αναφοράς για τις αγροτικές δραστηριότητες μειωμένων εισροών» Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΠΟΛΙΤΗΣ Διπλ. Φυσικός Πανεπιστημίου Πατρών Υποψήφιος Διδάκτωρ Ε.Μ.Π. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΠΟΛΙΤΗΣ Διπλ. Φυσικός Πανεπιστημίου Πατρών Υποψήφιος Διδάκτωρ Ε.Μ.Π. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Σ. ΠΟΛΙΤΗΣ Διπλ. Φυσικός Πανεπιστημίου Πατρών Υποψήφιος Διδάκτωρ Ε.Μ.Π. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1.1 ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Επώνυμο ΠΟΛΙΤΗΣ Όνομα Όνομα πατρός Διεύθυνση Ηλ. διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 65/2017 Αρ. 5000, Αριθμός 65

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 65/2017 Αρ. 5000, Αριθμός 65 506 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Δ.Π. 65/2017 Αρ. 5000, 24.2.2017 Αριθμός 65 ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΠΟΡΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1998 ΕΩΣ 2012 ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΠΟΡΩΝ (ΚΑΤΑΛΟΓΟΙ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕΝΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΕΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ & ΒΟΣΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ & ΒΟΣΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΦΥΤΩΝ & ΒΟΣΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΤΟΥΣ 2012 1. ΕΚΤΕΛΟΥΜΕΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 1.1 Εθνικά Ανταγωνιστικά 1.1.1 Πρόγραµµα «ΘΑΛΗΣ». Τίτλος: «Selection

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΕΤΟΡΑΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΕΤΟΡΑΚΗ 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΕΤΟΡΑΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΑΓΝΗ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ: Δετοράκης Ευστάθιος ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: 26/07/1967 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: Ηράκλειο Κρήτης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) Τμήμα Ιατρικών Eργαστηρίων

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) Τμήμα Ιατρικών Eργαστηρίων ΤΕΙ Θεσσαλίας - Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) Τμήμα Ιατρικών Eργαστηρίων Λάρισα 05/09/2013 Προκήρυξη Αριθμός Πρωτοκόλλου: 4292/3-7-2013 ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος Μικροβιολογία (Εργαστήριο)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ(ΗΣΙΟΔΟΣ)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ(ΗΣΙΟΔΟΣ) 1. Επωνυμία φορέα: Τίτλος θέσης: Αριθμός θέσεων: 1 Καθεστώς εργασίας: VITROHERBS Γνώση γλωσσών: ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ (MCS -PHD) ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ημερομηνία 06-03-2018 Α.Π.: 664 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης & Φυτογενετικών Πόρων της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1 ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1 ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1 ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΚΤΟΡΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση της περιβαλλοντικής αποδοτικότητας των πρωτογενών τομέων των χωρών μελών της ΕΕ με εφαρμογή της DEA

Αξιολόγηση της περιβαλλοντικής αποδοτικότητας των πρωτογενών τομέων των χωρών μελών της ΕΕ με εφαρμογή της DEA Αξιολόγηση της περιβαλλοντικής αποδοτικότητας των πρωτογενών τομέων των χωρών μελών της ΕΕ με εφαρμογή της DEA Γ Ι Ω Ρ Γ Ο Σ Β Λ Ο Ν Τ Ζ Ο Σ Ε Π Ι Κ Ο Υ Ρ Ο Σ Κ Α Θ Η Γ Η Τ Η Σ Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ H Μ Ι Ο

Διαβάστε περισσότερα

Βιολογικό Κτηνοτροφικό Ρεβίθι

Βιολογικό Κτηνοτροφικό Ρεβίθι Ινστιτούτο Γεωργοοικονοµικών και Κοινωνιολογικών Ερευνών Εθνικό Ίδρυµα Αγροτικής Έρευνας Λ. ηµοκρατίας 61, 135 61 Αγ. Ανάργυροι, Αττική Τηλ. 210 27 56 596, Fax 210 27 51 937 Email tzouramani.inagrop@nagref.gr

Διαβάστε περισσότερα

Αειφορία και Αγροτική ανάπτυξη Δρ Ηλίας Ελευθεροχωρινός, Καθηγητής, Εργαστήριο Γεωργίας, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Αειφορία και Αγροτική ανάπτυξη Δρ Ηλίας Ελευθεροχωρινός, Καθηγητής, Εργαστήριο Γεωργίας, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Αειφορία και Αγροτική ανάπτυξη Δρ Ηλίας Ελευθεροχωρινός, Καθηγητής, Εργαστήριο Γεωργίας, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Αειφορία και Αγροτική ανάπτυξη Αειφόρος αγροτική ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΤΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΤΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΤΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 1962-2003 Τόπος Γεννήσεως : ΑΘΗΝΑ Ημερομηνία : 31-3-1936 Τηλ. 210.9706103 Ε.mail :

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Άρτα, 11/06/2013 Αριθμ. Πρωτ.: 2399 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα. Όνομα: Ειδικότητα: Ημερομηνία και τόπος γέννησης: Οικογενειακή κατάσταση: Χώρος εργασίας:

Βιογραφικό Σημείωμα. Όνομα: Ειδικότητα: Ημερομηνία και τόπος γέννησης: Οικογενειακή κατάσταση: Χώρος εργασίας: Βιογραφικό Σημείωμα Όνομα: Ειδικότητα: Ημερομηνία και τόπος γέννησης: Οικογενειακή κατάσταση: Χώρος εργασίας: Μαρία Ηρακλή Δρ. Χημικός 29 Ιανουαρίου 1973, Θεσσαλονίκη Έγγαμη με τρία παιδιά ΕΛ.Γ.Ο.-ΔΗΜΗΤΡΑ-Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Ως πίνακα αποδεκτών FAX:

ΠΡΟΣ: Ως πίνακα αποδεκτών FAX: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Βαθμός ασφαλείας ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΕΙ ΜΕΧΡΙ... Προτεραιότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Ονοματεπώνυμο Διεύθυνση Τηλέφωνο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο Υπηκοότητα Ημερομηνία Γέννησης

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Ονοματεπώνυμο Διεύθυνση Τηλέφωνο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο Υπηκοότητα Ημερομηνία Γέννησης ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ονοματεπώνυμο Διεύθυνση Τηλέφωνο Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο Υπηκοότητα Ημερομηνία Γέννησης ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΟΡΑΗ 13, ΛΑΡΙΣΑ 2410 551415, κιν. 6942 846

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΛΣΙΩΗ ΥΤΣΩΝ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΚΑΣΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΜΑΣΩΝ ΘΕΩΡΙΑ

ΒΕΛΣΙΩΗ ΥΤΣΩΝ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΚΑΣΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΜΑΣΩΝ ΘΕΩΡΙΑ ΒΕΛΣΙΩΗ ΥΤΣΩΝ: ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΚΑΣΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΜΑΣΩΝ ΘΕΩΡΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ 1 η : ΕΙΑΓΩΓΗ ΣΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΗ ΒΕΛΣΙΩΗ ΣΩΝ ΥΤΣΩΝ Ο ρόλος της Βελτίωσης των φυτών στη Γεωργία. Φαρακτηριστικά γνωρίσματα που ενδιαφέρουν τη Βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

τµήµατος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος της σχολής στο πρόγραµµα παιδαγωγικής κατάρτισης της ανώτατης σχολής

τµήµατος Γεωτεχνολογίας και Περιβάλλοντος της σχολής στο πρόγραµµα παιδαγωγικής κατάρτισης της ανώτατης σχολής ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Επώνυµο : ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΗΣ Όνοµα : ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Πατρώνυµο : ΜΙΛΤΙΑ ΗΣ Τόπος Κατοικίας : ΚΟΖΑΝΗ ιεύθυνση : Ν. ΠΟΛΙΤΗ 3 ΘΕΣΗ Εργαστηριακό διδακτικό προσωπικό στη σχολή τεχνολογικών εφαρµογών,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) Τμήμα Ιατρικών Eργαστηρίων

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) Τμήμα Ιατρικών Eργαστηρίων ΤΕΙ Θεσσαλίας - Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) Τμήμα Ιατρικών Eργαστηρίων Λάρισα 02/10/2013 Προκήρυξη Αριθμός Πρωτοκόλλου: 4292/3-7-2013 ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος Μικροβιολογία (Εργαστήριο)

Διαβάστε περισσότερα

30-5-2014 ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Α. ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΕΛΗ

30-5-2014 ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Α. ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΜΕΛΗ 30-5-2014 «Πλήρωση μίας (1) θέσης Ε.Π. βαθμίδας Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Οικονομική» του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του

Διαβάστε περισσότερα

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Erasmus+ για το 2018 2019 ΤΜΗΜΑ ΜΟΡΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΟΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ. Στόχος: Η παραγωγή καλής ποιότητας σπόρου που θα χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή

ΣΠΟΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ. Στόχος: Η παραγωγή καλής ποιότητας σπόρου που θα χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή Στόχος: Η παραγωγή καλής ποιότητας σπόρου που θα χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΠΟΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Αντικείμενο της Σποροπαραγωγής: 1. Αναπαραγωγή νέων ποικιλιών 2. Ανανέωση

Διαβάστε περισσότερα

% συνολικής χρηματοδότησης

% συνολικής χρηματοδότησης Αριθμός προτάσεων ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΟΛΟ Αριθμός συμμετοχών σε προτάσεις Αριθμός οργανισμών σε προτάσεις Αριθμός συντονιστών σε προτάσεις Αιτούμενη χρηματοδότηση ΕΕ Αριθμός εγκεκριμένων έργων Αριθμός συμμετοχών

Διαβάστε περισσότερα

Η οικονομία της γνώσης και η απόδοση της καινοτομίας στην Ελλάδα

Η οικονομία της γνώσης και η απόδοση της καινοτομίας στην Ελλάδα Η οικονομία της γνώσης και η απόδοση της καινοτομίας στην Ελλάδα Δρ. Ιωάννης Χατζηκιάν, Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΣΔΟ, ΤΕΙ Αθηνών, Εισήγηση στην ημερίδα του Γραφείου Διαμεσολάβησης

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων Τ.Ε.Ι. Αθήνας

ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων Τ.Ε.Ι. Αθήνας ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων Τ.Ε.Ι. Αθήνας Μάθημα 10 ο Εισαγωγή στην γεωργική και κτηνοτροφική βιοτεχνολογία Διδάσκων Δρ. Ιωάννης Δρίκος Απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων (ΠΙ)

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Ολοκληρωμένη Προσέγγιση για την Ασφάλεια των τροφίμων food safety from farm to fork

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Ολοκληρωμένη Προσέγγιση για την Ασφάλεια των τροφίμων food safety from farm to fork ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ολοκληρωμένη Προσέγγιση για την Ασφάλεια των τροφίμων food safety from farm to fork Δρ. Κων/νος Μπαρμπέρης Προϊστάμενος Δ/νσης Εργαστηριακών

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση εργασίας: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Τ. Θ. 21, Φλώρινα.

Διεύθυνση εργασίας: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Τ. Θ. 21, Φλώρινα. Σοφία Αυγητίδου Βιογραφικό σημείωμα Ι. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Διεύθυνση εργασίας: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Τ. Θ. 21, 53 100 Φλώρινα. Τηλ. 96796790

Διαβάστε περισσότερα