ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ"

Transcript

1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Σύμφωνα με το άρθρο 36, παράγραφος 5 του ν.4036/2012 προβλέπεται η καταγραφή της λιανικής πώλησης γεωργικών φαρμάκων (φυτοπροστατευτικών προιόντων) σε Ειδικά Έντυπα Πώλησης. Στην παράγραφο 10 του ίδιου άρθρου προβλέπεται ότι στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων δημιουργείται ηλεκτρονική εφαρμογή στην οποία καταχωρούνται τα Ειδικά Έντυπα Πώλησης. Η καταχώριση των Ειδικών Εντύπων Πώλησης στην ηλεκτρονική εφαρμογή έχει καταστεί υποχρεωτική από 01/01/2014. To WinEra ERP, ήδη από την έκδοση , κάλυψε με το σύστημα Φυτοπροστασία τις ανάγκες που προέκυψαν από την εφαρμογή του ν.4036/2012, παρέχοντας τη δυνατότητα σύνδεσης με το site του υπουργείου, καθώς και της αυτόματης συμπλήρωσης, υποβολής και εκτύπωσης του Ειδικού Εντύπου Πώλησης με βάση τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στην Τιμολόγηση του WinEra. Με την έκδοση η Φυτοπροστασία του WinEra ERP εμπλουτίζεται με νέες δυνατότητες που βελτιώνουν σημαντικά την ευχρηστία, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα του συστήματος. Στην ανανεωμένη Διαχείριση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων η διαδικασία υποβολής του Εντύπου Πώλησης έχει πλήρως αυτοματοποιηθεί, επιτρέποντας στο χρήστη να παρακάμψει μια σειρά χρονοβόρων διαδικασιών και να υποβάλει το έντυπο με το απλό πάτημα ενός κουμπιού. Πριν από ην είσοδό σας στην εφαρμογή πατήστε το πλήκτρο «Live Update», ώστε να ενημερώσετε την εφαρμογή με το τελευταίο update και στη συνέχεια διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες. 1. Κωδικοί Πώλησης Φυτοφαρμάκων Επιλέγετε από το οριζόντιο μενού «Προφίλ/Παράμετροι». Οι υπεύθυνοι επιστήμονες κάθε καταστήματος που πουλάει φυτοφάρμακα υποχρεούνται να εγγραφούν στην ηλεκτρονική εφαρμογή μπαίνοντας στην ιστοσελίδα και έτσι αποκτούν πρόσβαση στο σύστημα με χρήση ειδικών κωδικών (Όνομα Χρήστη και Κωδικός Πρόσβασης). Πρέπει να συμπληρώσετε τους κωδικούς αυτούς στα πεδία που αφορούν Πώληση Φυτοφαρμάκων.

2 2. Κωδικός Καταστήματος Επιλέγετε από το βασικό μενού «Παράμετροι/Παράμετροι Εταιρίας/Διαχείριση Εταιριών». Στο πεδίο «Κωδ. Καταστήματος» πρέπει να καταχωρίσετε τον ειδικό κωδικό καταστήματος που εκδίδεται από τη ΣΕΑ. 3. Μεταφορά Στοιχείων Εγκρίσεως Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων 3.1 Μεταφορά Πινάκων-Δεδομένων από Πρότυπη Εταιρία Στο μενού Πωλήσεις-Αγορές προστέθηκε η νέα ενότητα «Πώληση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων». Για να κάνετε μεταφορά των στοιχείων της ενότητας αυτής από κάποια πρότυπη εταιρία (πχ 900, 999), επιλέγετε από το βασικό μενού «Παράμετροι/Παράμετροι Εταιρίας/Μεταφορά Πινάκων-Δεδομένων από Εταιρία». Επιλέγοντας «Εισαγωγή Εγγραφών σε Άδειο Πίνακα» μπορείτε να μεταφέρετε τα στοιχεία τουλάχιστον για τις Καλλιέργειες, τις Εγκρίσεις Είδους, τις Ασθένειες και τις Θεραπείες Καλλιεργειών μαζί με όλους τους συνδεδεμένους πίνακες. Προαιρετικά μπορείτε να κάνετε αντιγραφή των πινάκων για τους Νομούς και τις Περιφέρειες.

3 ΠΡΟΣΟΧΗ! Τη μεταφορά αυτή πρέπει να την κάνετε ακόμα και αν χρησιμοποιείτε ήδη τις λειτουργίες για τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα σε έκδοση προηγούμενη από την Μόνο που σε αυτή την περίπτωση πρέπει να επιλέξετε «Εισαγωγή Και Ενημέρωση», για να γίνει και εισαγωγή τυχόν εγγραφών που λείπουν (πχ. Καλλλιέργειες). 3.2 Ενημέρωση Στοιχείων Φυτοπροστατευτικών από ΥΠΑΑΤ Επειδή η έκδοση χρησιμοποιεί το Webservice του Υπουργείου για τη αποστολή των δεδομένων, είναι απαραίτητο να ενημερωθούν τα αρχεία της εταιρείας που αφορούν στην πώληση φυτοπροστατευτικών προϊόντων με τους κωδικούς του Υπουργείου. Για να γίνει αυτό, πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να εκτελέσετε την εργασία «Πωλήσεις /Αγορές /Πώληση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων /Βοηθητικές Εργασίες/Ενημέρωση Στοιχείων Φυτοπροστατευτικών από ΥΠΑΑΤ». ΠΡΟΣΟΧΗ! Η παραπάνω εργασία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ, ακόμη κι αν χρησιμοποιείτε ήδη την πώληση φυτοπροστατευτικών προϊόντων από προηγούμενες εκδόσεις Μετά την ενημέρωση πρέπει να βλέπετε, για όσα δεδομένα έχουν ενημερωθεί, συμπληρωμένο τον «Κωδ. ΥΠΑΑΤ». Π.χ. στο αρχείο Καλλιεργειών ο «Κωδικός ΥΠΑΑΤ» είναι συμπληρωμένος. Ιδιαίτερη σημασία έχει να είναι συμπληρωμένος ο κωδικός ΥΠΑΑΤ για τις εγκρίσεις που είναι συνδεδεμένες με είδη. Για να το επαληθεύσετε αυτό, μπορείτε να μεταβείτε στην «Αποθήκη/Κύριες Εργασίες/Διαχείριση Ειδών στο tab «Εγκρίσεις Φυτοφαρμάκων». Σε περίπτωση χρήσης ενός φυτοπροστατευτικού προϊόντος σε παραστατικό που θα σταλεί στο Υπουργείο, το οποίο είναι συνδεδεμένο με έγκριση χωρίς «Κωδ ΥΠΑΑΤ» το πρόγραμμα εμφανίζει απαγορευτικό μήνυμα και αποτρέπει την καταχώριση του παραστατικού. Ωστόσο, ο χειριστής μπορεί να αλλάξει την κατάσταση του μηνύματος και να

4 επιτύχει την αποθήκευση του παραστατικού. Δε θα καταφέρει όμως ποτέ να στείλει τα στοιχεία του συγκεκριμένου παραστατικού στο ΥΠΑΑΤ. 4. Καταχώριση Ειδών με Εγκρίσεις Η καταχώριση των ειδών με εγκρίσεις γίνεται είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα. Στην εφαρμογή ηλεκτρονικής καταγραφής της λιανικής πώλησης των γεωργικών φαρμάκων καταγράφονται τα γεωργικά φάρμακα που είναι φυτοπροστατευτικά προϊόντα, μόνον. Οι εγκρίσεις δεν είναι είδη, άρα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως είναι στα παραστατικά. Μπορείτε να δημιουργήσετε είδη είτε αυτόματα, από τις εγκρίσεις, είτε χειροκίνητα από τη διαχείριση ειδών συνδέοντας κάποιο είδος με τον κωδικό μιας έγκρισης Αυτόματη Εισαγωγή Για την αυτόματη εισαγωγή επιλέγετε από το βασικό μενού «Πώληση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων/ Βοηθητικές Εργασίες/Δημιουργία Ειδών από Εγκρίσεις Φυτοφ/κων». Εδώ υπάρχουν οι παρακάτω δυνατότητες: i. Μαζική δημιουργία ειδών: Για μαζική δημιουργία ειδών από τις εγκρίσεις επιλέγετε από το tab «Επιλογή Όλων» και πατάτε «Εισαγωγή Επιλεγμένων Ειδών». ii. Επιλεκτική δημιουργία ειδών από εγκρίσεις που έχουν ήδη δημιουργημένο Κωδικό Νέου Είδους: Για δημιουργία ειδών και ταυτόχρονη δημιουργία κωδικού νέου είδους, επιλέγετε από το tab «Επιλογή Εγκρίσεων με δημιουργημένο Κωδικό Νέου Είδους» και πατάτε «Εισαγωγή Επιλεγμένων Ειδών». Αυτόματα το πρόγραμμα τσεκάρει όλες τις γραμμές που έχουν «Κωδικό Νέου Είδους» και προχωρά στη δημιουργία των ειδών. iii. Δημιουργία μεμονωμένων ειδών: Για επιλεκτική δημιουργία ειδών διαλέγετε στο check box το συγκεκριμένο είδος που θέλετε και πατάτε «Εισαγωγή Επιλεγμένων Ειδών». Σε αυτήν την επιλογή έχετε ακόμη τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μαζικά τη δική σας κωδικοποίηση. Για το πώς μπορεί να γίνει αυτό, δείτε παρακάτω την ενότητα 4.5.

5 4.2 Χειροκίνητη Εισαγωγή Για χειροκίνητη εισαγωγή μεμονωμένων ειδών επιλέγετε από το βασικό μενού «Αποθήκη/Κύριες Εργασίες/Διαχείριση Ειδών» και πηγαίνετε στο tab «Εγκρίσεις Φυτοφαρμάκων». Στο πεδίο «Α/Α Έγκρισης» έχοντας δει λεπτομερειακά την περιγραφή εισάγετε με F9 τον αριθμό έγκρισης και στη συνέχεια συμπληρώνετε τα κατάλληλα πεδία, όπως τον κωδικό, περιγραφή κ.λπ., για να δημιουργήσετε το είδος. 4.3 Έλεγχος υποχρεωτικών πεδίων Σε κάθε περίπτωση εισαγωγής (είτε χειροκίνητη είτε αυτόματη) πηγαίνετε στο tab «Βασικά της Διαχείρισης Ειδών. Εδώ πρέπει να έρχονται συμπληρωμένα η «1η και 2η Μονάδα Μέτρησης»,τη «Σχέση Μον.Μέτρησης 1-2»πρέπει να την προσδιορίσετε εσείς, καθώς και τον«τρόπο Υπολογισμού». ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε περίπτωση που κάποιο από τα στοιχεία αυτά δεν είναι καταχωρημένο, πρέπει οπωσδήποτε να συμπληρωθεί. Ενημέρωση του Κωδικού Νέου Είδους σύμφωνα με τη Μάσκα. Υπάρχει η δυνατότητα οι χρήστες να κωδικοποιούν μαζικά τα νέα είδη που προκύπτουν από τις εγκρίσεις με βάση τη δική τους κωδικοποίηση. Επιλέγετε από το βασικό μενού «Πώληση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων/ Βοηθητικές Εργασίες/Δημιουργία Ειδών από Εγκρίσεις Φυτοφ/κων». Συμπληρώνετε αρχικά τα πεδία: A) Αρχικά Ψηφία Κωδικού: έως τρία αλφαριθμητικά. B) Αριθμητικά Ψηφία Κωδικού: έως δέκα αλφαριθμητικά.

6 Αφού ορίσετε τη μάσκα που σας ικανοποιεί, επιλέξτε όλους τους κωδικούς που επιθυμείτε να έχουν τη συγκεκριμένη κωδικοποίηση και με τη χρήση του κουμπιού «Εισαγωγή Επιλεγμένων Ειδών» εισάγετε τους νέους κωδικούς με «αύξουσα αρίθμηση». Στον παραπάνω πίνακα σε οποιαδήποτε στήλη μπορείτε να κάνετε «ταξινόμηση». 5. Παραστατικά Πώλησης Φυτοφαρμάκων Επιλέγετε από το βασικό μενού «Πωλήσεις-Αγορές/Πίνακες/Παραστατικά. Υπάρχει το flag «Πώληση Φυτοφαρμάκων» με τιμές Ναι/Όχι. Σε αυτό το flag δηλώνετε αν το παραστατικό σας αφορά παραστατικό πώλησης φυτοφαρμάκων ή όχι. 6. Φόρμα Καταχώρισης Παραστατικού Φυτοφαρμάκου Επιλέγετε από το βασικό μενού «Παράμετροι/Φόρμες Καταχώρισης/Φόρμες Παραστατικών». Στη φόρμα καταχώρισης της Τιμολόγησης πρέπει να προσθέσετε στις αναλυτικές γραμμές του είδους τα πεδία «Αγροτεμάχιο», «Δήμος», «Περιφέρεια», «Καλλιέργεια» και «Αίτιο Χορήγησης», τα οποία είναι απαραίτητα για την υποβολή του εντύπου φυτοφαρμάκων στο Internet.

7 Για δική σας διευκόλυνση υπάρχουν ήδη διαθέσιμες 2 πρότυπες φόρμες από την Data Communication. F04 Τιμολόγηση Πωλήσεων (Φυτοφάρμακα) F05 Λιανικές Πωλήσεις (Φυτοφάρμακα) 7. Φόρμα Εκτύπωσης Παραστατικού Φυτοφαρμάκου Επιλέγετε από το βασικό μενού «Παράμετροι/Φόρμες Εκτύπωσης/Φόρμες Τιμολογίων». Στη φόρμα εκτύπωσης της Τιμολόγησης υπάρχουν διαθέσιμα τα πεδία «Αγροτεμάχιο», «Δήμος», «Περιφέρεια», «Καλλιέργεια», «Αίτιο Χορήγησης» και «Έγκριση Είδους» στην περίπτωση που θέλετε να τα εκτυπώσετε στις αναλυτικές γραμμές του είδους του παραστατικού σας. Μπορείτε να τα προσθέσετε στη φόρμα σας και να την αποθηκεύσετε. 8. Αγροτεμάχια-Καλλιέργειες Πελατών Επιλέγετε από το βασικό μενού «Πωλήσεις-Αγορές/Κύριες Εργασίες/Διαχείριση Πελατών» και πηγαίνετε στο tab «Αγροτεμάχια» το οποίο είναι χωρισμένο σε 3 μέρη. -Στο 1 ο μέρος, «Αγροτεμάχια», πρέπει να καταχωρίσετε τα στοιχεία του αγροτεμαχίου του πελάτη σας (Δήμος, Περιφερειακή Ενότητα, Κωδ. Αγροτεμαχίου, Έκταση, Επιλέξιμη Έκτ., Χαρακτηριστικά). -Στο 2 ο μέρος, «Καλλιέργειες», πρέπει να καταχωρίσετε τις τα στοιχεία των καλλιεργειών που αντιστοιχούν σε κάθε Αγροτεμάχιο. -Στο 3 ο μέρος, «Φυτοφάρμακα», εμφανίζονται τα είδη που έχουν πουληθεί στον συγκεκριμένο πελάτη για την επιλεγμένη καλλιέργεια του αγροτεμαχίου. 9. Σύνδεση Καλλιεργειών Θεραπειών Φυτοφαρμάκων. Ο νέος πίνακας «Θεραπείες Ασθενειών Καλλιεργειών» σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε ποια φάρμακα προτείνονται από το Υπουργείο ανάλογα με την Καλλιέργεια και τον τύπο της Ασθένειας. Πρόκειται για μια πραγματική διευκόλυνση, καθώς ανά πάσα στιγμή σας επιτρέπει δίνοντας τον κωδικό της καλλιέργειας να ενημερώνεστε για τις προτεινόμενες θεραπείες ανά ασθένεια. Για να εμφανίσετε τον νέο πίνακα επιλέγετε από το βασικό μενού «Πώληση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων/Κύριες Εργασίες/Θεραπείες Ασθενειών Καλλιεργειών».

8 10.Πώληση Είδους που δεν είναι Φυτοφάρμακο. Στην περίπτωση που τιμολογείται ένα είδος που δεν θέλετε να αποστείλετέ στο site, αλλά επιθυμείτε να κρατήσετε την πληροφορία σχετικά με το αγροτεμάχιο που αφορά η πώληση, τότε θα πρέπει να μεταβείτε στην επιλογή «Αποθήκη/Κύριες Εργασίες/Διαχείριση Ειδών» στο tab «Εγκρίσεις Φυτοφ/κων» και να συμπληρώσετε το πεδίο Εμφάνιση σε Φυτοφάρμακα με την τιμή «Ναι». Με τη χρήση της παραπάνω δυνατότητας θα εμφανιστεί στην επιλογή «Πωλήσεις/Κύριες Εργασίες/Διαχείριση Πελατών», στο tab «Αγροτεμάχια», το είδος που αφορούσε η πώληση, εφόσον στο πεδίο «Καλλιέργειες» επιλέξετε την καλλιέργεια που αφορούσε η πώληση.

9 11.Υποβολή Παραστατικού Φυτοφαρμάκου Εφόσον κάνετε όλες τις παραπάνω παραμετροποιήσεις, μπορείτε πλέον να εκδώσετε ένα παραστατικό με φυτοφάρμακα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Μόνον αφού τυπώσετε το παραστατικό έχετε τη δυνατότητα να το υποβάλετε στο site. Αν το παραστατικό δεν τυπωθεί δεν ενεργοποιείται η επιλογή υποβολής στο site. Μετά την εκτύπωση, το πρόγραμμα θα σας ρωτήσει αν θέλετε να γίνει αποστολή του παραστατικού στο site του υπουργείου. Αν απαντήσετε θετικά, θα γίνει η αποστολή αμέσως και θα ενημερωθείτε με την απάντηση του site. Αν απαντήσετε αρνητικά, έχετε 2 τρόπους για να αποστείλετε το παραστατικό αργότερα: 1. Ξανακαλείτε το παραστατικό στην Οθόνη (με CTRL+F9 ή με καταχώριση του Α/Α ) και επιλέγετε είτε από τη γραμμή εργαλείων το εικονίδιο είτε από το κουμπί «Επιλογές>Υποβολή Στοιχείων Φυτοφαρμάκων». 2. Στην περίπτωση που έχετε απαντήσει αρνητικά υπάρχει η επιλογή από «Πώληση Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων/Βοηθητικές Εργασίες/Μαζική Αποστολή Παραστατικών στο ΥΠΑΑΤ» στην οποία συσσωρεύονται τα εκδοθέντα παραστατικά και αποστέλλονται μαζικά στο Υπουργείο Ανάπτυξης.

10 12.Εκτύπωση Υποβολής Φυτοφαρμάκων Από τη γραμμή εργαλείων της Τιμολόγησης είτε από το κουμπί «Επιλογές» μπορείτε να κάνετε «Εκτύπωση Υποβολής Φυτοφαρμάκων». Πατώντας την επιλογή συνδέεστε αυτόματα με το site και κάνετε εκτύπωση είτε ανά Πελάτη είτε ανά Τιμολόγιο, προκειμένου να τυπώσετε το Έντυπο Λιανικής Πώλησης Γεωργικών Φαρμάκων και να το παραδώσετε στον πελάτη. Στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τη σύνδεση στο Internet, έχετε τη δυνατότητα να εκτυπώσετε το Έντυπο Πώλησης Φυτοφαρμάκων ώστε να το παραδώσετε στον πελάτη και, μόλις η σύνδεση με το Internet επανέλθει, να πραγματοποιήσετε την Υποβολή στο Site. Αυτό γίνεται είτε πατώντας το κουμπί στη γραμμή εργαλείων της Τιμολόγησης, είτε επιλέγοντας «Έντυπο Πώλησης Φυτοφαρμάκων» από το κουμπί «Επιλογές». Τέλος, υπάρχει διαθέσιμη η εκτύπωση «Πωλήσεις Φυτοφαρμάκων» (Πωλήσεις-Αγορές/Εκτυπώσεις Πελατών/Στατιστικές) η οποία εμφανίζει τις πωλήσεις φυτοφαρμάκων ανά πελάτη. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Σύμφωνα με το άρθρο 36, παράγραφος 5 του ν.4036/2012 προβλέπεται η καταγραφή της λιανικής πώλησης γεωργικών φαρμάκων

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Η έκδοση 3.20.21 του ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ υποστηρίζει την έκδοση της νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ, η οποία πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤ. GUIDED TOUR... 231

ΣΤ. GUIDED TOUR... 231 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤ. GUIDED TOUR... 231 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 231 2. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ WINERA ERP 231 3. ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ WINERA ERP 234 3.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 234 3.2. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Academia Financials Γενική Λογιστική ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Academia Financials Γενική Λογιστική ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 05010103/03/12 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Β. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 69 1. ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ... 69 2. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ... 71 2.1. ΛΗΨΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ... 71 2.2. ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ... 72 2.3. FUNCTION KEYS...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γ. GUIDED TOUR... 1

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γ. GUIDED TOUR... 1 WinEra GUIDED TOUR ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γ. GUIDED TOUR... 1 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 2. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ACADEMIA FINANCIALS ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 1 3. ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ACADEMIA FINANCIALS ΓΕΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

WinEra Σύστημα Εμπορικής Διαχείρισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

WinEra Σύστημα Εμπορικής Διαχείρισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ WinEra Σύστημα Εμπορικής Διαχείρισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ A. Δημιουργία Εταιρίας...2 B. Καταχώρηση Πελατών / Προμηθευτών...2 Γ. Καταχώρηση Ειδών...3 Δ. Κινήσεις Τιμολόγησης Πελατών Προμηθευτών...4 Ε. Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

ACS Connect. Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web. Έκδοση Οκτώβριος 2011. Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη

ACS Connect. Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web. Έκδοση Οκτώβριος 2011. Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη ACS Connect Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web Έκδοση Οκτώβριος 2011 Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη Περιεχόμενα ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 4 ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ACS & ΕΝΑΡΞΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ

Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ Συγκεντρωτικές Καταστάσεις ΜΥΦ Εισαγωγή Ο υπολογισμός των συγκεντρωτικών καταστάσεων ΜΥΦ γίνεται από ειδική οντότητα της εφαρμογής και συγκεντρώνει στοιχεία από το εμπορικό κύκλωμα, τη λογιστική ή από

Διαβάστε περισσότερα

Survey 123 User Manual

Survey 123 User Manual Survey 123 User Manual 1. Γενικά για το πρόγραμμα 2. Έναρξη προγράμματος 3. Ορισμός χρηστών εφαρμογής 4. Επιλογή - Άνοιγμα έρευνας 5. Δημιουργία νέας έρευνας 6. Δημιουργία έρευνας με βάση το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Οδηγίες Χειρισμού ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Περιγραφή Περιεχομένων Γενικός Χειρισμός Πλήκτρα και λειτουργίες τους Πλήκτρα Λειτουργιών (Function Keys) σελ.1 σελ.2 σελ.4 σελ.4 σελ.4 Κινήσεις σελ. 7 Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009 Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009 Περιεχόμενα Εγκατάσταση Joomla, JoomFish και VirtueMart... 3 Αποστολή αρχείων Joomla στο Διακομιστή (Host)... 3 Εγκατάσταση Joomla... 4 Εγκατάσταση VirtueMart... 9

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης Lexicon Software Moneyfest ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Οδηγίες Χρήσης ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΡΧΕΙΑ... 4 ΜΕΝΟΥ... 4 Τιμολόγηση... 5 Καταχώρηση... 5 Στατιστικά... 6 Εργαλεία... 8 Θέματα... 9 Βοηθητικά... 9 Έξοδος...

Διαβάστε περισσότερα

Τώρα μπορείτε πλέον να αναζητήσετε πελάτες και από τα λοιπά τηλέφωνα που έχετε συμπληρώσει στην καρτέλα τους.

Τώρα μπορείτε πλέον να αναζητήσετε πελάτες και από τα λοιπά τηλέφωνα που έχετε συμπληρώσει στην καρτέλα τους. Η Εξέλιξη των εφαρμογών PRISMA Win δε σταματά ποτέ! Παρακάτω μπορείτε να δείτε νέες δυνατότητες που προστέθηκαν στις εφαρμογές. Ενημερώστε άμεσα την εφαρμογή σας με την τελευταία αναβάθμιση που βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΥ... 6 3 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας

Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας Grand Μεσίτες Ασφαλίσεων Α.Ε. Σας καλοσωρίζουμε στο σύστημα Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης και Αποστολής Αιτήσεων (συντομ. ΗΤΑΑ) της

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Ηλεκτρονικής Υποβολής Έκθεσης Ολοκλήρωσης

Οδηγίες Ηλεκτρονικής Υποβολής Έκθεσης Ολοκλήρωσης ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ» «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ (ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ (ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ (ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ) Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α : Τρόποι Αναζήτηση... 4 Με Αριθμό Μητρώου... 4 Με Όνομα Μέλους Εταιρείας... 4 Με επωνυμία... 4 Με Όνομα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Α ΜΕΡΟΣ 5.8 5.8.1

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Α ΜΕΡΟΣ 5.8 5.8.1 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 2 ΣΥΝΤΟΜΟΓΡΑΦΙΕΣ... 6 3 ΑΠΑΝΕΣ... 7 3.1 ιακρίσεις απανών...7 3.2 Οι απάνες των Ο.Τ.Α....7 4 ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΑΠΑΝΗΣ... 8 4.1 Τι είναι η Έκθεση Ανάληψης απάνης...8 4.2 Τι

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από την

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση. SEMANTIC computing. Συστήματα Πληροφορικής & Αυτοματισμού. Εγχειρίδιο χρήσης. Apricot

Έκδοση. SEMANTIC computing. Συστήματα Πληροφορικής & Αυτοματισμού. Εγχειρίδιο χρήσης. Apricot Έκδοση 3η SEMANTIC computing Συστήματα Πληροφορικής & Αυτοματισμού Εγχειρίδιο χρήσης Apricot ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης Apricot SEMANTIC computing Κεντρικής 146 59100 Βέροια

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΤΡΟΥ 123 Α V.1.2

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΤΡΟΥ 123 Α V.1.2 ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΤΡΟΥ 123 Α V.1.2 Αθήνα 30 Δεκεμβρίου 2014 ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΤΡΟΥ 123 Α Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΩΝ... 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 6 1 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την εκτύπωση και ηλεκτρονική υποβολή των εντύπων

Οδηγίες για την εκτύπωση και ηλεκτρονική υποβολή των εντύπων DC (Ε3) Αναγγελία Πρόσληψης (Ε5) Αναγγελία Οικειοθελούς αποχώρησης (Ε6) Καταγγελία Σύμβασης Εργασίας Αορίστου Χρόνου (Ε7) Βεβαίωση-Δήλωση Εργοδότη για Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου ή Έργου Aριθ. πρωτ.: 17227/32

Διαβάστε περισσότερα

Κλείσιμο Άνοιγμα Χρήσης

Κλείσιμο Άνοιγμα Χρήσης Έλεγχος Έκδοσης Κλείσιμο Άνοιγμα Χρήσης Σειρές εκδόσεων 4.1, 4.5 Εάν στην εγκατάστασή σας χρησιμοποιείτε έκδοση της σειράς 4.1 ή προγενέστερη θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε αναβάθμιση σε 4.12h πριν συνεχίσετε.

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ για δικαιούχους Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 4.0 Ιούνιος 2012 [Ο παρών οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ

ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ ιαχείριση καταστάσεων φορολογικών στοιχείων και υποβολή στη ΓΓΠΣ Σύντοµη περιγραφή Ροή εργασιών Αναλυτική περιγραφή 1 Σύντοµη περιγραφή Με τροποποίηση του Κώδικα Φορολογικών ιαδικασιών θεσπίστηκε από 01/01/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2014. Ver 09042014

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2014. Ver 09042014 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2014 Ver 09042014 Αθήνα, 2014 Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 1 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ... 4 2 ΜΕΝΟΥ ΑΙΤΗΣΗΣ 2014... 6 2.1 Ενιαία Αίτηση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισμικού της Ψηφιακής Υπηρεσίας "Διάθεση Φυτοπροστατευτικών προϊόντων" Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισμικού της Ψηφιακής Υπηρεσίας Διάθεση Φυτοπροστατευτικών προϊόντων Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισμικού της Ψηφιακής Υπηρεσίας "Διάθεση Φυτοπροστατευτικών προϊόντων" Διεύθυνση Πληροφορικής Συντάκτης : Αποστολάκου Κανέλλα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ. 3 ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Διαβάστε περισσότερα

Connectoras. Οδηγίες Εγκατάστασης και χειρισμού STEEL.GR LTD. 1 Μαΐου 2014 Σύνταξη από: Admin

Connectoras. Οδηγίες Εγκατάστασης και χειρισμού STEEL.GR LTD. 1 Μαΐου 2014 Σύνταξη από: Admin Connectoras Οδηγίες Εγκατάστασης και χειρισμού STEEL.GR LTD 1 Μαΐου 2014 Σύνταξη από: Admin Connectoras Οδηγίες Εγκατάστασης και χειρισμού Προετοιμασία Εγκατάσταση Ρυθμίσεις Softone Ρυθμίσεις Εταιρίας

Διαβάστε περισσότερα