editorial 12 summer issue Σεπτέμβριος μήνας αισίως και προβλέπεται καυτός σε πολλούς τομείς. Διαδικτυακή έκδοση του PWS. Υπεύθυνος έκδοσης:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "editorial 12 summer issue Σεπτέμβριος μήνας αισίως και προβλέπεται καυτός σε πολλούς τομείς. Διαδικτυακή έκδοση του PWS. Υπεύθυνος έκδοσης:"

Transcript

1 13 September issue

2 12 summer issue editorial Σεπτέμβριος μήνας αισίως και προβλέπεται καυτός σε πολλούς τομείς. Διαδικτυακή έκδοση του PWS. Υπεύθυνος έκδοσης: Νίκος Πεκρίδης Η έκδοση αυτή διανέμεται δωρεάν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα και απαγορεύεται η αναδημοσιευση και η πώληση αυτής. PWS Κατούνη 3, Θεσσαλονίκη τηλ Παραδοσιακά δυνατός μήνας με πολλούς γάμους αλλά δεν είναι μόνον αυτό. Πολιτικά έχουμε τις γερμανικές εκλογές και όλες τις επικείμενες ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Στα δικά μας λοιπόν επίσης μήνας ανασύνταξης και πολλών δρασηριοτήτων. Τα διήμερα σεμινάρια του Yervant σε Πορτογαλία, Ρουμανία και Τουρκία (λεπτομέρειες και κρατήσεις στο καθώς και οι προετοιμασίες για τα σεμινάρια του Keda σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη η προετοιμασία για τον ηλεκτρονικό μας διαγωνισμό του εξαμήνου και οι ανακοινώσεις για το qualification system καθώς και κάποια πολύ δυνατά σχέδια για την προβολή και διαφήμιση του photoweddingstories υπόσχονται έναν αρκετά θερμό φθινόπωρο και για όλους εμάς. φιλικά Νίκος Πεκρίδης Οι απόψεις που εκφράζονται στα ενυπόγραφα άρθρα δεν εκφράζουν απαραίτητα τη γνώµη του PWSmagazine. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή μετάδοση µε οποιοδήποτε οπτικοακουστικό µέσο όλης της ύλης ή µέρους της, χωρίς την άδεια του PWS. Οι φωτογραφίες και τα κείµενα που υπάρχουν σε αυτή την ηλεκτρονική έκδοση υπόκειται σε δικαιώµατα πνευµατικής ιδιoκτησίας του κάθε δηµιουργού. Τυχόν εµπορικά σήµατα δεσμεύονται από δικαιώµατα πνευµατικής ιδιοκτησίας των αντίστοιχών εταιριών ή οµίλων εταιριών. πρόσωπο: Daniel Ilinca πρόσωπο: Γιώργος Σεϊρλής WedSeminars.com Yervant Τα του οίκου... ένα άρθρο του Χάρη Σγουραμάλη Μηνιαία στατιστικά ένα άρθρο από τον Χρήστο Κοντσαλούδη Παρουσίαση ThinkTank TurnStyle Series

3

4

5 πρόσωπα Daniel Ilinca Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Daniel Ilinca επισκεφτείτε:

6 1. Πως θα χαρακτηρίζατε το στυλ σας; Δημιουργική εννοιολογική φωτογράφηση. 2. Τι πιστεύετε για το μέλλον της φωτογραφίας; Η φωτογραφία ήρθε μαζί πολύ καιρό πριν αποκτήσουμε τον εξοπλισμό. Νομίζω ότι η φωτογραφία είναι ισχυρότερη και καλύτερη από ποτέ. 3. Ποια είναι η διαφορά του γάμου και της μόδας; Στη γαμήλια φωτογράφηση θα πρέπει να είσαστε συγκεντρωμένοι, αν θέλετε να πιάσετε τις τέλειες στιγμές. Στη φωτογράφηση μόδας, δεν υπάρχει το ίδιο άγχος νομίζω. Αλλά θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μικρότερες λεπτομέρειες και πάντα να ευχαριστήτε τους εκδότες. Δεν θα περιέγραφα τον εαυτό μου ως φωτογράφος μόδας, είμαι περισσότερο ένας συγγραφέας παραμυθιών με τη φωτογραφική μηχανή μου. 4. Φωτογραφίζετε γάμους; Όχι, όμως, μερικές φορές κάνω κάποιες trash the dress λήψεις. Ξέρω ότι είναι σκληρή δουλειά και μεγάλη ευθύνη. 5. Ονομάστε μας κάποιους μεγάλους φωτογράφους που σας ενέπνευσαν σε φωτογράφηση γάμου και όχι μόνο. Δεν είμαι τόσο εξοικειωμένοι με τους φωτογράφους γάμου, αλλά μου αρέσει η φωτογραφηση του Νίκου Πεκρίδη. Επίσης, έχω κάποιους φίλους στη Ρουμανία, πολύ ταλαντούχους φωτογράφους γάμου. Αγαπώ τος Annie Leibovitz, Helmut Newton, David Lachapelle, Avedon... και πολλούς άλλους, είναι μια τεράστια λίστα. Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Daniel Ilinca επισκεφτείτε:

7 6. Τι γνωρίζετε για το Pws; Διάβασα γι αυτό στο facebook, πριν από ένα χρόνο. Νομίζω ότι είναι μια υπέροχη ιδέα. Ευκολότερη για τις νύφες και για τους γαμπρούς να αποφασίσουν ποιός φωτογράφος μπορεί να εκπληρώσει τις επιθυμίες και τις προσδοκίες τους στην ημέρα του γάμου. 7. Ποιά είναι το σχέδια σας στο μέλλον; Θέλω να ταξιδεύψω πολύ και να κάνω περισσότερη διαφήμιση / εμπορική φωτογράφηση. Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Daniel Ilinca επισκεφτείτε:

8 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Daniel Ilinca επισκεφτείτε:

9 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Daniel Ilinca επισκεφτείτε:

10 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Daniel Ilinca επισκεφτείτε:

11 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Daniel Ilinca επισκεφτείτε:

12 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Daniel Ilinca επισκεφτείτε:

13 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Daniel Ilinca επισκεφτείτε:

14 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Daniel Ilinca επισκεφτείτε:

15 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Daniel Ilinca επισκεφτείτε:

16 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Daniel Ilinca επισκεφτείτε:

17 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Daniel Ilinca επισκεφτείτε:

18 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Daniel Ilinca επισκεφτείτε:

19 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Daniel Ilinca επισκεφτείτε:

20 Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τους Daniel Ilinca επισκεφτείτε:

21 Περήφανα Παρουσιάζει: September 16-17, Porto,hotel Hf Tuela,http://www.tuelaportohotel.com/ September 19-20, Bucharest,Ramada North hotel, September 23-24, Istanbul,Suadiye hotel,http://hotelsuadiye. com/indexen.html - Περισσότερες πληροφορίες: yervant/#sthash.380ullrp.dpuf PWS> Πότε αρχίσατε επαγγελματικά τη φωτογράφηση γάμων; Ξεκίνησα την επαγγελματική μου καριέρα το PWS> Μπορείτε να ορίσετε το στυλ σας; H Μόδα συναντά to Γάμο. PWS> Γιατί επιλέξετε τη φωτογραφηση γάμου μεταξύ άλλων στυλ φωτογράφησης; Λατρεύω την πρόκληση της πραγματικότητας και δεν κανένας γραφίστας, στυλίστας ή καλλιτεχνικός διευθυντής δεν ετοιμάζει τη φωτογράφηση για μένα, μου αρέσει ο γρήγορος ρυθμός της πραγματικότητας, δείτε το, οραματιστείτε το, κάντε τη σύλληψη και παραδώστε το. Έχω δηλώσει πριν από πολλά χρόνια Είμαι φωτογράφος μόδας, φωτογράφος πορτρέτου, φωτογράφος τοπίου, εμπορικός φωτογράφος, όλα τα μέσα σε κάθε πέντε λεπτά της ημέρας του γάμου. οποιοδήποτε από τα στοιχεία που μου δίνονται σε οποιαδήποτε μέρα και φωτογράφηση σύμφωνα με αυτά και να παράγω αποτελέσματα με βάση αυτά, γι αυτό αυτή η δουλειά είναι τόσο συναρπαστική και τόσο διαφορετική, κάθε γάμος είναι ένας νέος καμβάς για να ζωγραφίσεις επάνω του. PWS> Τι συμβουλεύετε στους αρχάριους σχετικά με τη φωτογραάφηση γάμου; Παρακαλώ, παρακαλώ, μην φωτογραφίζετε και μετά φτιάξτε ένα CD. Αυτό είναι το 50% της φωτογραφίας. Για να είναι κάποιος επαγγελματίας, θα πρέπει να παραδώσει το 100%, που είναι 50% στη σύλληψη και το 50% στο έντυπο αποτελέσμα. Πήγαινετε να μάθετε ρετούς, φινίρισμα και παραδώστε ένα τελικό και πλήρες αποτελέσματα. Δεν είναι φωτογραφία παρά μόνο όταν εκτυπωθεί! PWS>Πώς ένας φωτογράφος γάμου μπορεί να δημιουργήσει το δικό του/της στυλ; Πηγαίνετε με την καρδιά σας. Δείτε με τον τρόπο που τα μάτια σας βλέπουν και όχι με το πώς άλλοι το έχουν κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Πειραματιστείτε με γενναίοτητα, και να είστε γενναίοι για να είστε δημιουργικοί και σύντομα θα δείτε ένα μοτίβο στο στυλ σας που είναι μοναδικά δικό σας. Αυτό γίνεται το ύφος & η υπογραφή σας. PWS>. Θα είστε στην Κωνσταντινούπολη για PWS Σεμινάριο στις Σεπτέμβρη. Ξέρετε κάτι για τη φωτογράφηση γάμου εκεί, οποιαδήποτε ονόματα; Τι θα θέλατε να πείτε στους Τούρκους φωτογράφους γάμου μας πριν το σεμινάριο; PWS> Ποιες είναι οι κύριες διαφορές της φωτογραφίας γάμου; Κάθε γάμος είναι μοναδικός ως εκ τούτου κάθε γάμος φέρει μια διαφορετική προσέγγιση. Το ζευγάρι και η προσωπικότητά τους, τι φορούν, τι θέμα και τι αίσθηση αποπνέουν, τότε υπάρχουν τεχνικές πτυχές όπως το φως την ημέρα, το χρονικό διάστημα που έχω να εργαστώ, το μέρος της φωτογράφησης, το καθένα από τα στοιχεία που αναφέρθηκαν κάνει κάθε γάμο μοναδικό και εντελώς διαφορετικό από κάθε άλλο. Χρειάζεται να αντιδράσω σε Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τοyervant επισκεφτείτε:

22 Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την Κωνσταντινούπολη τον Σεπτέμβριο του Έχω φωτογραφήσει πολλόυς Τούρκικουςς γάμους εδώ στην Αυστραλία, θα δείξω τα αποτελέσματα ενός πραγματικά όμορφου γάμου που συμμετείχα μόλις πρόσφατα από ένα Τούρκικο ζευγάρι, και έχω να πω ότι ήταν ένα από τα αγαπημένα αποτελέσματα γάμου.για μένα, κάθε γάμος εξακολουθεί να είναι μια γιορτή δύο ανθρώπων που παντρεύονται, οι αρχές είναι σχεδόν ίδιες σε όλο τον κόσμο. Το ζευγάρι προσλάμβάνει έναν φωτογράφο σαν εμένα για να πάρουν περισσότερα από τις παραδοσιακές και απαραίτητες φωτογραφίες, με προσλάμβάνουν, ώστε να έχουν Φωτογραφική Τέχνη, γι αυτό θα μοιράσω πολλές από τις λήψεις μου και τις αρχές μου για τη δημιουργία Φωτογραφικής Τέχνης στο σεμινάριο και ελπίζω να σας ενθουσιάσει όλους ώστε να σκεφτούν έξω από τα συνηθισμένα και να είναι άνετοι λωστε να είναι πιο δημιουργικοί και καλλιτεχνικοί. PWS> Πώς προετοιμάζετε τα άλμπουμ σας; Τι προσφέρετε στα ζευγάρια σας; Όλα τα άλμπουμ μου, είναι μοναδικά σχεδιασμένα. Ρετουσάρουμε κάθε εικόνα που το ζευγάρι έχει επιλέξει για το άλμπουμ, στη συνέχεια δημιουργούμε μια όμορφη εμφάνιση άλμπουμ, για να ανακτήσει τα καλύτερα από την ιστορία της ημέρας του γάμου τους. Όλα τα άλμπουμ μου τυπώνονται στην Ιταλία από την GraphiStduo η οποία θεωρώ ότι είναι οι καλύτερα εκτυπωτές και κατασκευαστές άλμπουμ στον κόσμο. Θα ξοδέψω πολύ χρόνο στο σχεδιασμό άλμπουμ κατά τη διάρκεια σεμιναρίου μου στην Κωνσταντινούπολη. PWS> Ως προς την παγκόσμια αγορά φωτογράφησης γάμου, ποιά είναι η άποψη σας για τα επόμενα 10 χρόνια σε αυτή την αγορά? Πιστεύω ακράδαντα ότι ο κύκλος των Shoot and Burn CD έχει σχεδόν τελειώσει, αυτοί οι ανιχνευτές ήρθαν γρήγορα και φεύγουν πάρα πολύ γρήγορα, αυτό το είδος επιχείρησης δεν είναι βιώσιμο και δεν μπορεί να επιβιώσει μακροπρόθεσμα, έτσι βλέπω επιστροφή στην πραγματικότητα, στην πραγματική τέχνη της φωτογραφίας και μεγαλύτερη ανάγκη από την αγορά για εικόνεςτέχνης. Ζευγάρια σε όλο τον κόσμο μετακινούνται όλο και περισσότερο για εικόνες τέχνης και κάτι που οι ίδιοι ή ο φίλος τους δεν μπορούν να κάνουν, θέλουν έναν επαγγελματία φωτογράφο να τους δώσει κάτι πέρα από αυτό που μπορεί να γίνει από μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή ή ένα i-phone. Έτσι, προβλέπω ότι οι πιο δημιουργικοί και εκείνοι που προσφέρουν υψηλής ποιότητας αποτελέσματα είναι αυτοί που θα επιβιώσουν τα επόμενα 10 χρόνια. PWS> Πώς επιλέγετε μέρη για τις λήψεις σε εξωτερικούς/εσωτερικούς χώρους; Όλα εξαρτώνται από την ημέρα και μάλιστα από τη στιγμή. Δεν προ-επιλέγω πάρα πολύ καθώς στηρίζομαι στο φως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, γι αυτό θα αποφασίσω με βάση το φως και δημιουργήσω λήψεις που βασίζονται στο φως. Προσωπικά, βλέπω το φως πρώτα, μετά το φόντο, ενώ άλλοι φωτογράφοι βλέπουν το φόντο και στη συνέχεια τοποθετούν το ζευγάρι τους σε αυτό, εγώ κάνω το αντίθετο. PWS>Το PWS είναι o μεγαλύτερoς εκπαιδευτικός οργανισμός φωτογράφησης γάμου της Τουρκίας. Και η Τουρκική φωτογράφηση γάμου στον τομέα της εκπαίδευσης είναι στο ξεκίνημα της. Θα θέλατε να πείτε την εκπαιδευτική άποψη σας για τη Τουρκίας; Είμαι πολύ περήφανος που να συνεργάζομαι με το PWS. Γνωρίζω τους διοργανωτές για πολλά χρόνια και θαυμάζω την εξέλιξή τους, και το έργο τους και την ηθική τους. Να είναι ευγνώμονες που το PWS είναι στην Τουρκία και τους υποστήρίζει ώστε να μπορούν να συνεχίζουν να φέρνουν πολλά από όλο τον κόσμο για να σας εμπνεύσει και να σας εκπαιδεύσει. Yervant Αν ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερα για τον Yervant επισκεφτείτε:

23

24 πρόσωπα Γιώργος Σεϊρλής Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Σεϊρλή επισκεφτείτε:

25 Ο Γιώργος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο νησί της Σάμου από πατέρα επαγγελματία φωτογράφο έμαθε από μικρή ηλικία τα μυστικά και την τέχνη της ασπρόμαυρης τότε φωτογραφίας, το μεταβατικό πέρασμα στην έγχρωμη, και σήμερα στην ψηφιακή πλέον τεχνολογία. Παρόλο που οι σπουδές του είχαν τεχνική κατεύθυνση, τελικά επέλεξε να ακολουθήσει αυτό που αγαπούσε, και να κάνει το χόμπι επάγγελμα. Τα τελευταία χρόνια θέλοντας να εστιαστεί στην φωτογραφία γάμου έχει ιδρύσει στο κέντρο της Αθήνας, την επιχείρηση ephos η οποία ειδικεύετε στην φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση γάμου. Είναι μέλος του Elite Wedding Photographers,και μαζί με πολλούς συναδέλφους, μέσα από συνεχή επιμόρφωση και ανταλλαγή απόψεων, προσφέρει στους πελάτες του μια σύγχρονη ματιά στην φωτογραφία γάμου. Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Σεϊρλή επισκεφτείτε:

26 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Σεϊρλή επισκεφτείτε:

27 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Σεϊρλή επισκεφτείτε:

28 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Σεϊρλή επισκεφτείτε:

29 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Σεϊρλή επισκεφτείτε:

30 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Σεϊρλή επισκεφτείτε:

31 Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Γιώργο Σεϊρλή επισκεφτείτε:

32 Φωτογραφίες παλιάς-σχολής ανθρώπων που ποζάρουν με μηχανές παλιάς-σχολής Μία από τις μεγάλες τάσεις στη βιομηχανία φωτογραφικών μηχανών αυτές τις μέρες είναι το γέμισμα των μεγάλων αισθητήρων σε «μικρά φωτογραφικά σώματα. Έτσι κι αλλιώς, αν μπορείτε να πάρετε την ίδια ποιότητα εικόνας από μια κάμερα που είναι μικρότερη σε μέγεθος, δεν θα το θέλετε; (Αυτή είναι η ιδέα, τουλάχιστον). Η ποιότητα και η δυνατότητα μεταφοράς της μηχανης εκείνες τις μέρες θα ήταν αρκετά εκπληκτικό για φωτογράφους πίσω στις πρώτες εποχές της φωτογραφίας - τις ημέρες κατά τις οποίες απαιτούνταν και τα δύο χέρια και μια ισχυρή πλάτη για να εργαστεί κανεις ως φωτορεπόρτερ. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει φωτογραφίες από εκείνες τις καλές ημέρες για να δούμε πόσο μακριά η φωτογραφία έχει φτάσει. Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει τον παίκτη του μπέιζμπολ Herman Schaefer να κρατά μία 5 7 Τύπου Graflex κάμερα κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού μεταξύ Washington Senators και New York Highlanders το Δόξα τω Θεώ για τη δυνατότητα μεταφοράς των καμερών εκείνές τις μέρες. Αυτή είναι μια φορητή μηχανή μεγάλου format πίσω στο 1914: Φαίνεται ότι το 1937 ήταν απόλυτα φυσιολογικό να βγάλεις φωτογραφίες ειδήσεων στην αμερικανική Γερουσία, ενώ κρατάς τσιγάρο στα δάχτυλά σου: Εδώ είναι μια φωτογραφία που δείχνει τα μέλη του Συλλόγου White News House Φωτογράφοι να ποζάρουν, ενώ κρατούσαν τις κορυφαίες φωτογραφικές μηχανές τους στη δεκαετία του 1920: Ένα άλλο πορτρέτο φωτογράφων στην Ένωση White House News Φωτογράφοι. Αυτό δείχνει 17 από αυτούς, και υπάρχουν τρίποδες: Ένας φωτογράφος ποζάρει με τη φωτογραφική μηχανή και το τρίποδο του έξω από το Λευκό Οίκο στις αρχές του 1900: Αν ενδιαφέρεστε να µάθετε περισσότερα για τον Νίκο Αβραμίδη επισκεφτείτε: If you are interested in learning more about Nikos Avraamidis please visit: Photographs Οι φωτογραφίες and και text τα in this κείµενα electronic που υπάρχουν publication σε are αυτή the intellectual την ηλεκτρονική property έκδοση rights υπόκειται σε of δικαιώµατα the author. πνευµατικής Reproduction, ιδιoκτησίας duplication του or κάθε transmission δηµιουργού. by any Απαγορεύεται audiovisual η means, αναπαραγωγή allinclusive τους με or κάθε in part, τρόπο without χωρίς την the έγγραφη permission άδεια of the του PWS PWS. magazine is prohibited.

33 Φωτογραφίες παλιάς-σχολής ανθρώπων που ποζάρουν με μηχανές παλιάς-σχολής Φωτογραφίες παλιάς-σχολής ανθρώπων που ποζάρουν με μηχανές παλιάς-σχολής Αυτή η φωτογραφία δείχνει φωτογράφους σε παράταξη για να καλύψουν τη τελετή των εγκαινίων του Πρόεδρο Taft, στις 4 Μαρτίου Στέκονται σε ετοιμότητα με τις φωτογραφικές μηχανές τους πάνω από ένα χιονισμένο τοίχο: Ένας τουρίστας φωτογραφίζει στο Taos, Νέο Μεξικό το 1940 χρησιμοποιώντας μια ειδική candid camera. Η κατεύθυνση προς την οποία κοιτά μοιάζει σαν να φωτογραφίζει ευθεία, αλλά η κάμερα στην πραγματικότητα κάνει λήψη από το πλάι της: Το 1939, όταν το αστέρι του κολέγιο Davy O Brien επισκέφτηκε την Ουάσιγκτον για να λάβει ένα βραβείο, επισκέφθηκε το γραμματέα του Προέδρου Marvin H. McIntyre στο Λευκό Οίκο. Μια φωτογραφία το 1927 του Προέδρου Coolidge ποζάρει με μια ομάδα φωτογράφων σε ένα χωράφι, ενώ φορώντας στολή καουμπόη. Για να αποδείξει την τεχνική περάσματος του στον McIntyre, ο O Brien άρπαξε μια φωτογραφική μηχανή από έναν φωτογράφο γύρω του και προσποιήθηκε να το χρησιμοποιήσετε ως μια μπάλα ποδοσφαίρου: Πορτρέτο της Frances Benjamin Johnston το 1950 με τη φωτογραφική της μηχανή. Η Johnston ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες φωτογράφους και φωτορεπόρτερ της Aμερικής: Αυτή η φωτογραφία δείχνει ένα νεαρό αγόρι που παίζει με την αδελφή του. Έκαναν μια αυτοσχέδια Kodack φωτογραφική μηχανή και προσποιείται ότι τη χρησιμοποιεί για να φωτογραφήσει το πορτρέτο της αδελφής του και κούκλα της If you are interested in learning more about Nikos Avraamidis please visit: Photographs and text in this electronic publication are the intellectual property rights of the author. Reproduction, duplication or transmission by any audiovisual means, allinclusive or in part, without the permission of the PWS magazine is prohibited.

34 Φωτογραφίες παλιάς-σχολής ανθρώπων που ποζάρουν με μηχανές παλιάς-σχολής Φωτογραφίες παλιάς-σχολής ανθρώπων που ποζάρουν με μηχανές παλιάς-σχολής Ο Φωτογράφος Theodor Horydczak ήταν γνωστός για τις φωτογραφίες του σχετικά με τοποθεσίες καιγεγονότα της Ουάσιγκτον. Εδώ είναι ετοιμάζει μια λήψη, ενώ ξαπλώνει στο γκαζόν με τη τεράστια μηχανή του: Μια φωτογραφία του 1938 δείχνει ένα περιοδεύων φωτογράφο στο Columbus, Οχάιο με την κάμερα-πορτρέτο του. Μια ομάδα φωτογράφων στις αρχές της δεκαετίας του 1900, ποζάρει με τις φωτογραφικές μηχανές τους: Τρία άτομα με δύο κάμερες στις αρχές του 1900: Παιδιά χαζεύουν την κάμερα του φωτογράφου Russell Lee κατά τη διάρκεια της Farm Security Administration, φωτογραφικό έργο της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Ίσως έτσι έμοιαζε ένας παπαράτσι φωτογράφος πριν από έναν αιώνα: Τέλος,το να είσαι βοηθός φωτογράφου εκείνες τις μέρες ήταν δύσκολο: Πίσω στο 1873, οι βοηθοί φωτογράφων έπρεπε να μεταφέρουν μερικές φορές βαριά φορτία εξοπλισμού μηχανής από τόπο σε τόπο με μουλάρια: Τέσσερα άγνωστα παιδιά από τις αρχές του 1900 παρέα με τις φωτογραφικές μηχανές τους στο χέρι: If you are interested in learning more about Nikos Avraamidis please visit: Photographs and text in this electronic publication are the intellectual property rights of the author. Reproduction, duplication or transmission by any audiovisual means, allinclusive or in part, without the permission of the PWS magazine is prohibited.

35 Προσφορά βάπτισης 1 30x60 20 σαλ. 1 20χ σαλ. =126 Θουκυδίδου 16 Θεσσαλονίκη τηλ ,

36 Θεωρείς πως οι φωτογραφίες σου έχουν κάτι να πουν! x [www.photoweddingstories.com] θα σε ενδιέφερε να τις µοιραστείς µαζί µας; Αυτή η έκδοση σκοπό δεν έχει να προβάλει µόνο την κοινότητα του PWS και τους φωτογράφους που συµµετέχουν σε αυτή. Από την αρχή θέλαµε να εξυπηρετεί και άλλο ένα σκοπό. Να µπορεί όποιος φωτογράφος θέλει, ακόµα και αν δεν ανήκει στο PWS αλλά και σε κάποιο αντίστοιχο σωµατείο, να προβάλει τη δουλειά του! Να δίνεται η δυνατότητα να κάνει γνωστό το έργο του σε συναδέλφους και γενικά σε οποιονδήποτε διαβάσει αυτή την έκδοση. Έτσι λοιπόν θα χαρούµε πολύ να προβάλουµε στην αντίστοιχη στήλη που θα υπάρχει στο περιοδικό µας οποιοδήποτε φωτογράφο, επαγγελµατία και µη. Ακόµα και αν η φωτογραφία του δεν σχετίζεται µε τον τοµέα της φωτογραφίας γάµου. Θεωρούµε πως µέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες θα προάγουµε από την πλευρά µας όσο µπορούµε την φωτογραφία στην Ελλάδα και όλοι µαζί θα βάλουµε ένα µικρό λιθαράκι στην νέα πραγµατικότητα που δηµιουργείται γύρω µας. Όσοι ενδιαφέρεστε µπορείτε να έρθετε σε επαφή µαζί µας ή να αποστείλετε δείγµα της δουλειάς σας στο του PWS. Ευχαριστούμε πολύ! x

37 Τα του οίκου... Κείμενο Χαράλαμπος Σγουραμάλης https://www.facebook.com/syngrafo Κείμενο Χαράλαμπος Σγουραμάλης

38 Όπως στις ταινίες με ζόμπι, το κακό με τους νεκρούς είναι ότι δε παραμένουν νεκροί, έτσι και στον πραγματικό κόσμο, το κακό με τους φωτογράφους είναι ότι δε παραμένουν φωτογράφοι. Από ανάγκη οι μέν, λόγω μιας κατάρας ή ενός μικροβίου, από ανάγκη και οι δε. Οικονομική όμως, όχι ανάγκη έκφρασης. Σε αυτό ακριβώς το σημείο, πολλές φορές κάνω τον παραλληλισμό μεταξύ ενός πελάτη, μιας νύφης, στην οποία σπανίως εώς ΠΟΤΕ δε της αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να εκφέρει άποψη για το πως θα κάνει ο φωτογράφος τη δουλειά του και του φωτογράφου, ο οποίος πιστέυει για τον εαυτό του ότι είναι ΙΕΡΟ και ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ δικαίωμα του να έχει άποψη και πέρα από τη φωτογραφία. Σε αυτό το σημείο να πω, ότι ο φωτογράφος ΕΙΝΑΙ υποχρεωμένος να έχει άποψη εφόσον έχει τις ανάλογες γνώσεις και επίσης ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ΕΧΕΙ αυτές τις γνώσεις. Κλείνω τη παρένθεση και φτάνω στο επίμαχο σημείο: Ο φωτογράφος πέρα από τη φωτογραφική τέχνη ασκεί και τη γραφιστική-στυλιστική τέχνη. Μέσα από τα άλμπουμ που σχεδιάζει το εσωτερικό τους, στήνει τις φωτογραφίες, τις στολίζει, τις μετατρέπει τις εμπλουτίζει με τα διάφορα προγράμματα. Το κατέχει? Το σπουδασε? Το μελέτησε? Όχι. Κυριολεκτικά στο ποδάρι έμαθε απόσα έβλεπε γυρω του και ό,τι μαθαίνει από τα διάφορα σεμινάρια. Είναι σχεδιαστής - κατασκευαστής ιστοσελίδων? Πιέζει τον εαυτό του να γίνει, πολλές φορές! Κατέχει το ευγενές άθλημα της προώθησης??? (marketing στα μεγαλοβρεταννικά). Σίγουρα όχι, αλλά δύσκολα αλλάζει ό,τι έκανε μέχρι σήμερα. Κείμενο Χαράλαμπος Σγουραμάλης Λέω μέχρι σήμερα, επειδή τους τελευταίους μήνες πολλοί άρχισαν να πιπιλανε το marketing ως έναν, απο μηχανής θεό, που θα τους λύσει ξάφνικά όλα ή πολλά από τα προβλήματα, ενώ δεν είναι παρά μια ακόμα αλυσίδα στο μεγάλο κρίκο της επιχειρηματικότητας. Κατέχουν μήπως τεχνικές κινηματογράφησης-εικονοληψίαςαφηγηματικής περιγραφής? Ούτε αυτό αλλά ότιδήποτε τους εντυπωσιάζει (έτσι απλά!) και πιστεύουν ότι θα αφήσει άφωνους τους πελάτες, το υιοθετούν, δίχως δευτερη σκέψη! Εν κατακλείδι, ενώ ο πελάτης ΔΕΝ έχει κανένα δικαίωμα να αμφισβητήσει την ΑΥΘΕΝΤΙΑ του φωτογράφου πάνω σε αυτό που κάνει, ο ίδιος ο φωτογράφος ΔΕΝ αναγνωρίζει ΕΜΠΡΑΚΤΑ καμμία αυθεντία στους υπόλοιπους επαγγελματίες που ο ίδιος αντικαθιστά. Και η ερώτηση παγίδα, πως γίνεται να ζητάμε να μας τιμήσει ο πελάτης με την επιλογή του και ένα σκασμό χρήματα τονίζωντας την αξία, την ιδιαιτερότητα και τον επγγελματισμό σε αυτό που θέλουμε να του προσφέρουμε και την ΙΔΙΑ στιγμή ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι να υποτιμούμε αυτά που προσφέρουμε με το να ΜΗΝ τα αναθέτουμε σε αντίστοιχα καλούς και αναγνωρισμένους επαγγελματίες? Ξέρω τι θα απαντήσουν οι πιο πολλοί: Είναι θέμα κόστους, οικονομίας Ε, την ίδια απάντηση όταν μας τη δίνει ο πελάτης, γιατί μας ενοχλεί???!!! Χαράλαμπος Σγουρομάλης

39 Τί ειναι το eliteweddingphotographers; Είναι ακριβώς αυτό που λέει! Δεν είναι κάτι νέο. Πλέον το site του PWS έχει γίνει ανοιχτό για όλους. Για φωτογράφους και για υποψήφια ζευγάρια. Μια καθολικά εμπορική σελίδα. Όμως δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε την ουσία και τους λόγους που υπάρχει το photoweddingstories. Την προώθηση της καλής φωτογραφίας γάμου. Και εδώ εμφανίζεται, ξαναγεννιέται θα λέγαμε το eliteweddingphotographers. Μια κλείστη κοινωνία επαγγελματιών φωτογράφων αναγνωρισμένων για την ποιότητα της δουλειάς τους. Και αν κάποιος θελήσει να γίνει μέλος... μπορεί; Μπορεί! Αρκεί να θέσει στην κρίση των υπολοίπων τη δουλειά του και άν συγκεντρώσει πάνω απο 80 βαθμούς μπόρει να ενταχθεί στην... elite. 1. Οι συμμετέχοντες στον μηνιαίο διαγωνισμό (μόνο τα full members ) έχουν δικαίωμα να ανεβάζουν μία φωτογραφία κάθε μήνα και να ψηφίζουν όλες τις υπόλοιπες εκτός της δικής τους. 2. Ψηφίζουμε με βαθμολογία απο 65 εως 100 βαθμούς όπου 65 ειναι μη επαγγελματική απεικόνιση και 100 το τέλειο. Άνω των 80 θεωρούμε ότι μια εικόνα έχει εκτελεστεί σωστά ενώ άνω των 85 σημαίνει ότι η εικόνα είναι εξαιρετική. 3. Οι φωτογραφίες που διαγωνίζονται πρέπει να ανήκουν στον δημιουργό τους ( όχι από σεμινάρια ή workshops εκτός αν ανήκουν στον εισηγητή ) και θα πρέπει να ανήκουν στις κατηγορίες γάμου,μόδας ή πορτραίτου. Οποιαδήποτε άλλη ανάρτηση θα διαγράφετε ως μη αποδεκτή. 4. Εικόνες που φέρουν διακριτικά του δημιουργού τους θα διαγράφονται 5.Για να γίνει κάποιος πλήρες μέλος πρέπει να συγκεντρώσει 79 βαθμούς μέσο όρο. Πώς γίνεται κάποιος μέλος στο elite wedding photographers; Συμπλήρωση της online αίτησης 2. Αξιολόγηση του web site και του portfolio του υποψηφίου 3. Συγκέντρωση 79 βαθμών τουλάχιστο στον μηνίαιο διαγωνισμό ή merit award στον εξαμηνιαίο ή στο ετήσιο convention 4. Ετήσια συνδρομή 130$/100 Ευρώ ή μελος στο

40 Πως να κρατήσετε μηνιαία στατιστικά ως φωτογράφος γάμου. Γιατί είναι τόσο σημαντικό; Στο σημερινό άρθρο θα ήθελα να εξηγήσω πως κρατάμε μηνιαία στατιστικά με το πόσες επαφές για γάμο ή για βάπτιση έχουμε κάθε μήνα, πόσα ραντεβού κάνουμε και πόσα κλεισίματα έχουμε. Επίσης θα εξηγήσω γιατί είναι τόσο σημαντικό και τι συμπεράσματα μπορούμε να βγάλουμε και ποιες κινήσεις πρέπει να κάνουμε. Α. Ποια στοιχεία κρατάμε σε μηνιαία βάση. Τα στοιχεία που θέλουμε να καταγράφουμε και να έχουμε σε μηνιαία βάση είναι τα εξής: 1. Επαφές (μέσω , τηλεφώνου ή στο κατάστημα) για : - Γάμο - Γάμο με μη διαθέσιμη ημερομηνία - Γάμο και Βάπτιση - Γάμο και Βάπτιση με μη διαθέσιμη ημερομηνία - Βάπτιση - Βάπτιση με μη διαθέσιμη ημερομηνία 2. Ραντεβού για : - Γάμο - Γάμο και Βάπτιση - Βάπτιση 3.Κλεισίματα για : - Γάμο - Γάμο και Βάπτιση - Βάπτιση 4.Συστάσεις / προωθητικές ενέργειες για : - Γάμο (περιλαμβάνει και τον Γάμο+Βάπτιση) - Βάπτιση 5.Συστάσεις / προωθητικές ενέργειες που έκλεισαν τελικά για : - Γάμο (περιλαμβάνει και τον Γάμο+Βάπτιση) - Βάπτιση Β. Που συλλέγουμε τα στοιχεία Τα στοιχεία μπορούμε να τα καταγράφουμε είτε σε έναν πίνακα σε τυπωμένο χαρτί, είτε (το ιδανικό) σε ένα αρχείο excel όπως το παρακάτω Κείμενο: Χρήστος Κοντσαλούδης Κείμενο Χρήστος Κοντσαλούδης

41 2013 (τα στοιχεία είναι ενδεικτικά): Leads IAN ΦΕΒ ΜΑΡ ΑΠΡ ΜΑI ΙΟΥΝ ΙΟΥΛ ΑΥΓ ΣΕΠ Wedding Wedding no date W&B W&B no date Baptism Baptism 1 2 no date ΣΥΝΟΛΟ Meeting Wedding W&B Baptism ΣΥΝΟΛΟ Booked Wedding 1 W&B 1 Baptism ΣΥΝΟΛΟ pws 1 Internet Facebook Τάδε 1 πελάτης Τάδε 1 φίλος Τάδε 1 1 Leads IAN ΦΕΒ ΜΑΡ ΑΠΡ ΜΑI ΙΟΥΝ ΙΟΥΛ ΑΥΓ ΣΕΠ Internet 1 Facebook 1 Τάδε 1 πελάτης Τάδε 1 φίλος Τάδε 1 1 pws 1 Internet Facebook 2 Τάδε πελάτης Τάδε 1 φίλος Τάδε 1 Γ. Πως συλλέγουμε τα στοιχεία Κάθε φορά που επικοινωνεί κάποιος μαζί μας για γάμο ή για βάπτιση, ενημερώνουμε τον πίνακα. Πάντα ρωτάμε να μάθουμε πως μας βρήκαν ώστε να ενημερώσουμε τον πίνακα και ειδικότερα τις Συστάσεις (αλλά και να ευχαριστήσουμε τον υπεύθυνο). Μετά από κάθε ραντεβού ενημερώνουμε τον πίνακα. Μόλις μας κλείσουν για κάποια φωτογράφιση, πάλι ενημερώνουμε τον πίνακα. Δ. Πως αξιοποιούμε τα στοιχεία 1. Βλέπουμε την τάση ανά μήνα όσον αφορά τις επαφές που έχουμε για φωτογράφιση α. Σε μηνιαία βάση Παρακολουθούμε πόσο αυξομειώνεται ο συνολικός αριθμός επαφών που έχουμε ανά μήνα, έχοντας πάντα υπόψη μας ποιες είναι οι προωθητικές ενέργειες που τρέχουμε κάθε μήνα για να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα τους. pws Κείμενο: Χρήστος Κοντσαλούδης

42 4. Βλέπουμε την σχέση μεταξύ των επαφών, των ραντεβού και των κλεισιμάτων α. Επαφές ανά ραντεβού β.επαφές ανά κλεισίματα γ. Ραντεβού ανά κλεισίματα Υψηλό ποσοστό κλεισιμάτων ανά ραντεβού μπορεί να σημαίνει ότι έχουμε πολύ χαμηλή για την υπηρεσία μας, ενώ χαμηλό ποσοστό κλεισιμάτων ανά ραντεβού το αντίθετο. β. Σε ετήσια βάση Όταν πλέον έχουμε κρατήσει στατιστικά για πάνω από 12 μήνες, μπορούμε να διαπιστώσουμε την εποχικότητα στις επαφές που έχουμε (ανάλογα πάντα και με τις τρέχουσες προωθητικές ενέργειες μας). πχ. αν δούμε μία σημαντική πτώση στον αριθμό των επαφών μας τoν μήνα που είναι το Πάσχα και δούμε ότι και το προηγούμενο έτος είχε συμβεί το ίδιο, τότε δεν ανησυχούμε και δεν χρειάζεται κάποια αλλαγή τακτικής. Αν πχ. όμως δούμε ότι έναν άλλο μήνα έχουμε μία σημαντική πτώση στον αριθμό των επαφών μας και δούμε ότι το προηγούμενο έτος δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο, τότε θα πρέπει ίσως να εξετάσουμε τρόπους να προβληθούμε ποιο πολύ, με μία προωθητική ενέργεια ίσως. 2. Παρακολουθούμε πόσα ακριβώς ραντεβού κάνουμε ανά μήνα Τα ραντεβού που κάνουμε με υποψήφιους πελάτες είναι κόστος που επιμερίζεται σε κάθε κλεισμένη δουλειά. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε πάντα ενήμεροι, να έχουμε ένα συγκεκριμένο μάξιμουμ αριθμό ραντεβού ως όριο για κάθε μήνα, σύμφωνα με την τιμολόγηση που έχουμε κάνει. Αν πχ έχουμε ως όριο τα 10 ραντεβού τον μήνα, έχουμε φτάσει στα μισά του μήνα και έχουμε κάνει ήδη 8 ραντεβού, θα πρέπει να ελέγξουμε τον αριθμό αυτό, πχ με το να δίνουμε το εύρος των τιμών μας πριν το ραντεβού ή ακόμα και αναλυτικά την πρόταση μας για την φωτογράφιση. 3. Βλέπουμε την τάση ανά μήνα όσον αφορά τα κλεισίματα μας α. Σε μηνιαία βάση Παρακολουθούμε πόσο αυξομειώνεται ο αριθμός κλεισιμάτων μας ανά μήνα. β. Σε ετήσια βάση Όταν πλέον έχουμε κρατήσει στατιστικά για πάνω από 12 μήνες, μπορούμε να διαπιστώσουμε την εποχικότητα στα κλεισίματα. πχ. αν έχουμε Μάιο και είμαστε αρκετά πίσω από τον στόχο μας και δούμε ότι και το προηγούμενο έτος είχε συμβεί το ίδιο, τότε δεν ανησυχούμε ιδιαίτερα και δεν χρειάζεται άμεσα κάποια αλλαγή τακτικής, ενώ αν δούμε ότι το προηγούμενο έτος δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο, τότε θα πρέπει να δούμε αν έχει πέσει το ποσοστό κλεισιμάτων ανά ραντεβού για να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις. Κείμενο: Χρήστος Κοντσαλούδης 5. Παρακολουθούμε με ακρίβεια από που έρχονται οι επαφές μας (συστάσεις / προωθητικές ενέργειες) και τι κλεισίματα έχουμε ανά πηγή σύστασης Μας ενδιαφέρει να γνωρίζουμε ακριβώς από που έρχονται οι επαφές μας και σε τι βαθμό για να ευχαριστήσουμε τις συστάσεις και να αξιολογήσουμε τις προωθητικές ενέργειες. πχ. αν μία προωθητική ενέργεια στο Google Ads μας φέρνει 30 επαφές για γάμο τον μήνα μπορεί να είναι καλό νούμερο (ανάλογα με τον στόχο μας). Αν όμως από τους 30 αυτούς δεν κλείσει κανένας τότε ίσως θα πρέπει να αξιολογήσουμε εκ νέου το διαφημιστικό μας μήνυμα ή ακόμα και το ίδιο το μέσο. Με λίγα λογία, είναι πολύ βασικό να έχουμε αναλυτικά στοιχεία για την επιχείρηση μας. Εφόσον τα έχουμε μπορούμε να χτίσουμε την στρατηγική μας, να αναπτύξουμε τις τακτικές για την υλοποίηση της και να κάνουμε τις απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις, εφόσον κριθούν απαραίτητες. Χωρίς αναλυτικά στοιχεία όμως βαδίζουμε στα τυφλά ή στο περίπου. ΞΕΚΙΝΗΣΤE ΝΑ ΣΥΛΛΕΓΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΤΩΡΑ!! ΥΓ1. Όσοι θέλουν να τους στείλω το excel με την φόρμα για τα μηνιαία στατιστικά ας μου στείλουν στο: ΥΓ2. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν. Έχετε σχεδιάσει τι θα κάνετε για τους πελάτες σας αυτά τα Χριστούγεννα? (σχετικό άρθρο μου μπορείτε να διαβάσετε εδώ: com/wp-content/uploads/2012/03/pws-magazine-11.pdf) Για περισσότερες πληροφορίες, για οποιαδήποτε βοήθεια ή ακόμα και για συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα Marketing και Branding εξειδικευμένα για φωτογράφους, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Χρήστος Κοντσαλούδης Marketing for Wedding Photographers

editorial 12 summer issue Λίγο πριν τον Αύγουστο και αρκετούς μήνες μετά το συνέδριο αποφασίσαμε να εκδώσουμε το επόμενο μας pdf magazine.

editorial 12 summer issue Λίγο πριν τον Αύγουστο και αρκετούς μήνες μετά το συνέδριο αποφασίσαμε να εκδώσουμε το επόμενο μας pdf magazine. 12 summer issue 12 summer issue Διαδικτυακή έκδοση του PWS. Υπεύθυνος έκδοσης: Νίκος Πεκρίδης Η έκδοση αυτή διανέμεται δωρεάν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα και απαγορεύεται η αναδημοσιευση και η πώληση

Διαβάστε περισσότερα

editorial 10 september issue εμείς θέλουμε να αλλάζουν όλα προς το καλύτερο!

editorial 10 september issue εμείς θέλουμε να αλλάζουν όλα προς το καλύτερο! 10 september issue 10 september issue Διαδικτυακή έκδοση του PWS. Υπεύθυνος έκδοσης: Νίκος Πεκρίδης Η έκδοση αυτή διανέμεται δωρεάν, αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα και απαγορεύεται η αναδημοσιευση και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΙΚΟΥΔΗΣ 1 Εισαγωγή Τι είναι Ένα βιβλίο εισαγωγικό για τη φωτογραφία. Έχει μέσα του όσα θεωρώ ως απαραίτητα για να ξεκινήσει κάποια/ος σωστά, με ασφάλεια, εύκολα και

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμάζομαι αποτελεσματικά

Προετοιμάζομαι αποτελεσματικά Προετοιμάζομαι αποτελεσματικά Η αγορά εργασίας σήμερα - Ευκαιρίες μέσα στην κρίση Ο σύγχρονος κόσμος της εργασίας συνεχώς αλλάζει. Οι ταχέως εξελισσόμενες οικονομικές, τεχνολογικές, κοινωνικές και πολιτικές

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Μαριάνθη Καρατζά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Μόνο 1,5!!! 50 Top. Φτιάξε ένα ασφαλές password. Κατεβάστε video του Youtube. Chat για κινητά. e-αυγομαχία

Μόνο 1,5!!! 50 Top. Φτιάξε ένα ασφαλές password. Κατεβάστε video του Youtube. Chat για κινητά. e-αυγομαχία Τιμή: Μόνο 1,5!!! Μηνιαία εφημερίδα για τους υπολογιστές και την τεχνολογία Τεύχος 5 Απρίλιος 2010 e-αυγομαχία 3 Φτιάξε ένα ασφαλές password 4 Κατεβάστε video του Youtube 7 Η ελληνική κοινότητα του Ubuntu

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ! ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΣΦΑΛΗ EMAIL DVD ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ACDSEE 9.0 PHOTO MANAGER ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ CAMTASIA STUDIO 4 PAINT SHOP PRO XI

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ! ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΣΦΑΛΗ EMAIL DVD ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ACDSEE 9.0 PHOTO MANAGER ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ CAMTASIA STUDIO 4 PAINT SHOP PRO XI ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ / ΔΟΚΙΜΕΣ / ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 01 www.software-magazine.gr ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ! DVD ΜΕ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ PAINT SHOP PRO XI VS PHOTOSHOP CS2 ΣΤΕΙΛΤΕ ΑΣΦΑΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ FOR ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ FOR ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ. VIDEO-CV (VIDEO-CV για την ανάπτυξη και αύξηση των ευκαιριών απασχόλησης) ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ, ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΒΙΝΤΕΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ (VIDEOCV) ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

«Ψυχαγωγία και κίνδυνοι στο διαδίκτυο»

«Ψυχαγωγία και κίνδυνοι στο διαδίκτυο» Τ Ε Χ Ν ΟΛΟ Γ Ι ΚΟ Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι ΚΟ Ι Δ Ρ Υ Μ Α Μ Ε Σ ΟΛΟ Γ Γ Ι Ο Υ Σ Χ ΟΛ Η Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Σ Κ Α Ι Ο Ι ΚΟ Ν Ο Μ Ι Α Σ Τ Μ Η Μ Α Ε ΦΑ Ρ Μ Ο Γ Ω Ν Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Η Σ Σ Τ Η Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Κ

Διαβάστε περισσότερα

DEEJAYS ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ. To JBL On Air TM. Wireless AirPlay docking ηχείο αναπαραγάγει ασύρματα την μουσική σας, οπουδήποτε στον χώρο σας.

DEEJAYS ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ. To JBL On Air TM. Wireless AirPlay docking ηχείο αναπαραγάγει ασύρματα την μουσική σας, οπουδήποτε στον χώρο σας. DEEJAYS ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ. To JBL On Air TM Wireless AirPlay docking ηχείο αναπαραγάγει ασύρματα την μουσική σας, οπουδήποτε στον χώρο σας. Το JBL On Air Wireless φέρνει την επανάσταση στον τρόπο που ακούτε τη

Διαβάστε περισσότερα

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά!

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Μαθαίνω για τα προσωπικά μου δεδομένα Ιδιωτικότητα, παρακαλώ! Η ιδιωτική σου ζωή είναι πολύτιμη.

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας

Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Σ. Αλεξανδράκη, M.Sc. Στέλεχος Φαρμακευτικής Εταιρείας Επαγγελματική σταδιοδρομία σε μία επιχείρηση Εισαγωγικά: Θα ήθελα να αρχίσω ζητώντας σας μία σχετική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ INTERNET MARKETING

ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ INTERNET MARKETING ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ INTERNET MARKETING ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ Καβάλα 2007 ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΘΕΜΑ ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ INTERNET MARKETING Η πτυχιακή εργασία παραδίδεται

Διαβάστε περισσότερα

ipad mini Στις 7,9 ίντσες με υποστήριξη LTE Nexus 4 Η νέα «ναυαρχίδα» της Google και της LG είναι εδώ! Android 4.2 Νέα «γεύση» στο Jelly Bean!

ipad mini Στις 7,9 ίντσες με υποστήριξη LTE Nexus 4 Η νέα «ναυαρχίδα» της Google και της LG είναι εδώ! Android 4.2 Νέα «γεύση» στο Jelly Bean! www.digitallife.gr το πρώτο free press περιοδικό για την τεχνολογία στην καθημερινή ζωή τεύχος 44 Διανέμεται δωρεάν Nexus 4 Η νέα «ναυαρχίδα» της Google και της LG είναι εδώ! Android 4.2 Νέα «γεύση» στο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ ΜΟΔΑΣ

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ ΜΟΔΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ...5

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ...5 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ...5 ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΌΣ ΚΑΙ ΕΚΤΊΜΗΣΗ ΤΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΏΝ ΕΠΈΝΔΥΣΗΣ...5 ΠΗΓΈΣ ΤΩΝ ΙΔΕΏΝ ΊΔΡΥΣΗΣ...6 Ο ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΌΣ ΤΗΣ ΙΔΈΑΣ ΓΙΑ ΝΈΑ ΕΠΙΧΕΊΡΗΣΗ...8 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

- Ο καθηγητής να επιλέξει από τη λίστα ή να χρησιµοποιήσει ένα από τα δικά του:

- Ο καθηγητής να επιλέξει από τη λίστα ή να χρησιµοποιήσει ένα από τα δικά του: 1 η Mέρα Αντίγραφο εκπαιδευτή Συστάσεις & Ασκήσεις Γνωριµίας - Ο καθηγητής να επιλέξει από τη λίστα ή να χρησιµοποιήσει ένα από τα δικά του: Παιχνίδι Τριών Ερωτήσεων Το κάθε µέλος της οµάδας θα γράψει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Κατασκευή Ιστοσελίδας Ηλεκτρονικού Καταστήματος με χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο.

Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας. Σχολή: Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα: Διαχείριση Πληροφοριών. Π τυ χ ιακ ή Ερ γασία Θέμα: Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο. Επιμέλεια εργασίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΔΕΜΙΡΗ ΑΝΤΡΙΑΝΑ Α.Μ. 9558 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΣΥΡΜΑΚΕΣΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Σε εκατομμύρια ανέρχεται πλέον ο αριθμός των ανθρώπων σε ολόκληρο

Διαβάστε περισσότερα

Λαπωνία Magic Bus. Ενεργειακή επιθεώρηση. Γιατροί του κόσμου. Συνέντευξη Άννα Αγραφιώτη. Όσο υπάρχουν άνθρωποι

Λαπωνία Magic Bus. Ενεργειακή επιθεώρηση. Γιατροί του κόσμου. Συνέντευξη Άννα Αγραφιώτη. Όσο υπάρχουν άνθρωποι ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Σ.Α.Ε.Γ. ΤΕΥΧΟΣ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Λαπωνία Magic Bus Ενεργειακή επιθεώρηση Γιατροί του κόσμου Όσο υπάρχουν άνθρωποι Συνέντευξη Άννα Αγραφιώτη [ WELCOME PAGE ] EDITORIAL Με ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΤΡΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας

Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Σχέδιο Δράσης για την εφαρμογή του Ηλεκτρονικού Εμπορίου από τις εμπορικές επιχειρήσεις της Ελασσόνας Στα πλαίσια του έργου ανάπτυξης κόμβου ηλεκτρονικού εμπορίου για τον Εμπορικό Σύλλογο Ελασσόνας το

Διαβάστε περισσότερα

Τιμή: Μόνο 1,5!!! Μηνιαία εφημερίδα για τους υπολογιστές και την τεχνολογία. Εγγραφείτε ΔΩΡΕΑΝ και κερδίστε έναν εκτυπωτή CANON PIXMA IP4600!!!

Τιμή: Μόνο 1,5!!! Μηνιαία εφημερίδα για τους υπολογιστές και την τεχνολογία. Εγγραφείτε ΔΩΡΕΑΝ και κερδίστε έναν εκτυπωτή CANON PIXMA IP4600!!! Τιμή: Μόνο 1,5!!! Μηνιαία εφημερίδα για τους υπολογιστές και την τεχνολογία Τεύχος 2 Ιανουάριος 2009 BitTorrents 6 Τι είναι το Linux 10 Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας του Κυβερνοχώρου 12 Εγγραφή CD-DVD με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ Η ιδιοφυής επιχειρηµατική ιδέα Ι Πληροφορίες για την επιχείρηση σελ. 2 ΙΙ Πλεονεκτήµατα της απευθείας πώλησης σελ. 3 III Πως να στήσετε την επιχείρησή σας Η έναρξη σελ. 4 Οι στόχοι

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media)

Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Αργύρης Τζικόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Web-Marketing. Το web-marketing µπορεί να εκπληρώσει πέραν της αύξησης των πωλήσεων και της µείωσης του κόστους διάφορες λειτουργίες όπως:

Web-Marketing. Το web-marketing µπορεί να εκπληρώσει πέραν της αύξησης των πωλήσεων και της µείωσης του κόστους διάφορες λειτουργίες όπως: Web-Marketing Το web-marketing µπορεί να εκπληρώσει πέραν της αύξησης των πωλήσεων και της µείωσης του κόστους διάφορες λειτουργίες όπως: Έρευνα αγοράς ( καθορισµός αναγκών καταναλωτών, ανάλυση ανταγωνιστών

Διαβάστε περισσότερα

Αναπτύσσοντας αγωνιστική φιλοσοφία. Ένα προσχέδιο για να ξεκινήσετε

Αναπτύσσοντας αγωνιστική φιλοσοφία. Ένα προσχέδιο για να ξεκινήσετε Αναπτύσσοντας αγωνιστική φιλοσοφία Ένα προσχέδιο για να ξεκινήσετε Προπονητής ποδοσφαίρου: χτίζοντας μια φιλοσοφία ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η προπονητική δεν είναι μια εύκολη δουλεία. Το παιχνίδι, οι παίκτες, η επιστήμη

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η χρήση των νέων τεχνολογιών για την προβολή μιας πόλης. Δημιουργία πολυμεσικής εφαρμογής για την προβολή

Διαβάστε περισσότερα