«ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ» (Ε.Σ.Η.Δ.Π.) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ» (Ε.Σ.Η.Δ.Π.) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ"

Transcript

1 «ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ» (Ε.Σ.Η.Δ.Π.) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ Έκδοση: /11/2013

2 Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων ΕΙΣΑΓΩΓΗ Διαγωνισμός Έναρξη - Εισαγωγή Αρχική οθόνη login Αποσύνδεση από το Σύστημα Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί Προετοιμασία Ηλεκτρονικής Υποβολής Προσφοράς Έναρξη Ροή Οθονών Καταχώρηση Τεχνικών Προδιαγραφών Καταχώρηση Οικονομικής προσφοράς Επισύναψη Ηλεκτρονικών Αρχείων Εκτυπώσεις Ηλεκτρονική Υποβολή Προσφοράς... 18

3 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Διαγωνισμός Σκοπός του συγκεκριμένου εγγράφου είναι να παρέχει οδηγίες στους αρμόδιους χρήστες των Οικονομικών Φορέων για την λειτουργία της Ηλεκτρονικής Υποβολής Προσφοράς στο Σύστημα. Για την ορθή υποβολή είναι απαραίτητο, οι αρμόδιοι χρήστες να λαμβάνουν υπόψη, τους σχετικούς όρους των Διακηρύξεων και να ανατρέχουν στη διαδικτυακή πύλη για την πλέον πρόσφατη έκδοση του παρόντος εγγράφου. 1.1 Έναρξη - Εισαγωγή 1. Σύνδεση με διαδικτυακή πύλη του ΕΣΗΔΗΣ Από τον υπολογιστή σας εκκινείτε τον φυλλομετρητή / browser (Internet Explorer 9) και καταχωρείτε την διαδικτυακή διεύθυνση / url της διαδικτυακής πύλης / portal του ΕΣΗΔΗΣ. 2. Μετάβαση στη σελίδα ΕΣΗΔΗΣ Επιλέγετε τον σύνδεσμο «περισσότερα» στην παράγραφο «ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΣΗΔΗΣ». 3. Είσοδος στην εφαρμογή Επιλέγετε τον σύνδεσμο «Είσοδο στην εφαρμογή προγραμματισμού και εκτέλεσης προμηθειών» στην σελίδα «Το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ)». 4. Εισαγωγή κωδικού χρήστη Εισάγεται τον κωδικό χρήστη στο πεδίο Όνομα Χρήστη. 5. Εισαγωγή κωδικού πρόσβασης Εισάγεται τον κρυφό κωδικό πρόσβασης στο πεδίο Κωδικός Πρόσβασης.

4 1.2 Αρχική οθόνη login Σημείωση: την πρώτη φορά που θα συνδεθείτε στο σύστημα θα σας ζητηθεί να αλλάξετε τον κρυφό κωδικό πρόσβασης. 1.3 Αποσύνδεση από το Σύστημα Από οποιαδήποτε σελίδα επιλογή του συνδέσμου «Αποσύνδεση».

5 2. Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί 2.1 Προετοιμασία Ηλεκτρονικής Υποβολής Προσφοράς Έναρξη 1. Σύνδεση στο σύστημα ως χρήστης Προμηθευτή. 2. Χρήση συνδέσμου Διαγωνισμοί / Δημοπρασίες Υποβολή Προσφορών Αρχική Σελίδα Ροή Οθονών 1. Σύνδεση χρήστη Προμηθευτή στο Σύστημα Από τον υπολογιστή σας εκκινείτε τον φυλλομετρητή / browser (Internet Explorer 9) και μέσω της διαδικτυακής πύλης / portal του ΕΣΗΔΗΣ εκκινείτε την εφαρμογή του ΕΣΗΔΗΣ. Στην συνέχεια εισάγεται τον κωδικό χρήστη στο πεδίο Όνομα Χρήστη και τον κρυφό κωδικό πρόσβασης στο πεδίο Κωδικός Πρόσβασης. 2. Εμφάνιση «Αρχικής Σελίδας»

6 Εμφανίζεται η Αρχική σελίδα που περιλαμβάνει δύο ενότητες: το Βασικό Μενού και τις Εκκρεμείς Ειδοποιήσεις. Το Βασικό Μενού είναι προσαρμοσμένο ανάλογα με τα δικαιώματα του κάθε χρήστη και περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες που μπορεί να εκτελέσει. Οι Εκκρεμείς Ειδοποιήσεις περιλαμβάνουν όλες τις ενεργές ειδοποιήσεις που αποστέλλονται από το σύστημα κατά την εξέλιξη των λειτουργιών και των διαδικασιών. 3. Μετάβαση στην Κονσόλα Διαχείρισης Αρχική Οθόνη Υποβολής Προσφορών Από το Βασικό Μενού, επιλογή «Διαγωνισμοί / Δημοπρασίες - Υποβολή προσφορών - Προμηθευτής» - «Διαγωνισμοί / Δημοπρασίες - Υποβολή Προσφορών» - «Διαγωνισμοί / Δημοπρασίες - Υποβολή Προσφορών - Αρχική σελίδα». 4. Αναζήτηση του δημοσιευμένου Διαγωνισμού Η αναζήτηση μπορεί να γίνει με τον αριθμό ή τον τίτλο του Διαγωνισμού. Ακολούθως επιλογή Εκτέλεση και εμφανίζεται ο Διαγωνισμός.

7 5. Επιλογή του δημοσιευμένου Διαγωνισμού. Επιλέγουμε τον Διαγωνισμό από την στήλη «Επιλογή» και ακολούθως πατάμε το κουμπί «Απάντηση».

8 Καταχώρηση Τεχνικών Προδιαγραφών Στη συνέχεια ο Προμηθευτής εισέρχεται στην περιοχή «Τεχνικές Προδιαγραφές» και απαντάει στις απαιτήσεις επί των Τεχνικών Προδιαγραφών του Διαγωνισμού στην στήλη «Τιμή προσφοράς». Μετά τις απαντήσεις επί των Τεχνικών Προδιαγραφών ο προμηθευτής οφείλει να εισάγει τις αντίστοιχες παραπομπές. Το σύστημα δεν θα αφήσει τον Προμηθευτή να προχωρήσει στη διαδικασία Υποβολής της Προσφοράς του, αν δεν εισάγει τουλάχιστον μία παραπομπή. Για να εισάγει τις παραπομπές του θα επιλέξει το κουμπί «Προσθήκη παραπομπής» που βρίσκεται κάτω από την ενότητα «Τεχνικές Προδιαγραφές». Εμφανίζεται η σελίδα καταχώρησης παραπομπών.

9 Ο Προμηθευτής γράφει τις παραπομπές που επιθυμεί στην στήλη «Παραπομπή»: Π.χ: «1.1 ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΣΕΛ 30» Κατ αντιστοιχία δηλώνουμε τις παραπομπές και για τις υπόλοιπες ενότητες των Τεχνικών Προδιαγραφών. Ακολούθως επιλέγουμε Αποθήκευση. Το σύστημα εμφανίζει μήνυμα επιβεβαίωσης επιτυχούς αποθήκευσης των παραπομπών. Μετά την ολοκλήρωση καταχώρησης των παραπομπών επιλέγουμε τον σύνδεσμο «Επιστροφή».

10 Καταχώρηση Οικονομικής προσφοράς Επιλέγουμε την καρτέλα «Γραμμές» για να μεταφερθούμε στην σελίδα καταχώρησης Οικονομικής προσφοράς. Εμφανίζεται η σελίδα καταχώρησης Οικονομικής προσφοράς.

11 Μετακινείτε τον δρομέα στο πεδίο «Τιμή προσφοράς» και καταχωρείτε την επιθυμητή τιμή. Όταν ολοκληρώσετε την καταχώρηση της Οικονομικής προσφοράς το σύστημα σας δίνει δύο δυνατότητες, να αποθηκεύσετε την προσφορά ως «Προσχέδιο» πατώντας το κουμπί «Αποθήκ. Προσχεδίου» και την ολοκληρώσετε κάποια άλλη στιγμή ή να επιλέξετε το κουμπί «Συνέχεια» για να ολοκληρωθεί η υποβολή της προσφοράς. Αν επιλέξετε το κουμπί «Αποθήκ. Προσχεδίου» το σύστημα εμφανίζει μήνυμα επιβεβαίωσης επιτυχούς αποθήκευσης ως προσχέδιο. Σημείωση: Μπορείτε να αποθηκεύσετε την προσφορά ως προσχέδιο οποιαδήποτε στιγμή και όχι μόνο κατά την ολοκλήρωση της προσφοράς

12 Επισύναψη Ηλεκτρονικών Αρχείων Ο Προμηθευτής πρέπει να επισυνάψει στο Σύστημα τα ηλεκτρονικά αρχεία που αφορούν: 1. Δικαιολογητικά Διαγωνισμού (πχ. Υπεύθυνη Δήλωση, Εγγυητική Επιστολή) 2. Δικαιολογητικά Τεχνικής προσφοράς (Τεχνικά Φυλλάδια) 3. Πρόσθετα Στοιχεία επί της Οικονομικής Προσφοράς (εφόσον απαιτείται από την Διακήρυξη). Επιλέγουμε το κουμπί «Προσθήκη συνημμένου». Εμφανίζεται η σελίδα προσθήκης συνημμένου. Καταχωρούμε τα στοιχεία του συνημμένου στην ενότητα «Πληροφορίες σύνοψης συνημμένου». Στο πεδίο «Τίτλος» καταχωρούμε τον τίτλο του επισυναπτόμενου αρχείου. Στο πεδίο «Περιγραφή» καταχωρούμε μία σύντομη περιγραφή του επισυναπτόμενου αρχείου. Στο πεδίο «Κατηγορία» επιλέγουμε την κατηγορία που ανήκει το επισυναπτόμενο αρχείο μέσα από την Λίστα τιμών. Οι αποδεκτές τιμές είναι: «Από προμηθευτή: Δικαιολογητικά / Τεχνική» και «Από προμηθευτή: Οικονομική».

13 Προσοχή: Όταν επισυνάπτουμε αρχεία που αφορούν Δικαιολογητικά Διαγωνισμού ή Τεχνικά Φυλλάδια θα πρέπει να επιλέξουμε στο πεδίο την Κατηγορία : «Από Προμηθευτή: Δικαιολογητικά / Τεχνική». Όταν επισυνάπτουμε αρχεία που αφορούν Οικονομικά Στοιχεία θα πρέπει να επιλέξουμε στο πεδίο την Κατηγορία : «Από Προμηθευτή: Οικονομική». Στην συνέχεια μετακινούμαστε στην ενότητα «Ορισμός συνημμένου». Επιλέγουμε το κουμπί αρχείο. για να επιλέξουμε από τον υπολογιστή το επιθυμητό

14 Επιλέγουμε το αρχείο και πατάμε το κουμπί «Άνοιγμα» και το αρχείο από τον υπολογιστή «αντιγράφεται» στο σύστημα. Στην συνέχεια έχουμε την δυνατότητα, επιλέγοντας το κουμπί, να επισυνάψουμε ένα νέο αρχείο ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Το σύστημα κάθε φορά μας ενημερώνει για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας. Όταν ολοκληρωθεί και η τελευταία επισύναψη επιλέγουμε το κουμπί Συνημμένα αρχεία, αποτυπώνονται στο Σύστημα ως εξής: και τα Υπάρχει η δυνατότητα χαρακτηρισμού ενός αρχείου ως Εμπιστευτικού. Υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης ή διαγραφής των συνημμένων αρχείων, σε περίπτωση λάθους.

15 Εκτυπώσεις Μετά την ολοκλήρωση συμπλήρωσης των Τεχνικών Προδιαγραφών και της Οικονομικής Προσφοράς, καθώς και την επισύναψη των σχετικών αρχείων, θα πρέπει να υποβληθούν οι αντίστοιχες εκτυπώσεις για την επισύναψή τους στην Προσφορά. 1. Χρήση συνδέσμου Διαγωνισμοί / Δημοπρασίες Υποβολή Προσφορών Εκτυπώσεις. Επιλογή από την λίστα «Τεχνική Προσφορά Προμηθευτή» (ή καταχώρηση των αρχικών γραμμάτων για αυτόματη ανάκτηση)

16 Επιλογή από την λίστα του Α/Α Διαγωνισμού Συστήματος (ή καταχώρηση των αρχικών γραμμάτων για αυτόματη ανάκτηση). Εμφανίζεται μαζί με τον αριθμό Προσφοράς. Επισκόπηση παραμέτρων εκτύπωσης. Η εκτύπωση έχει υποβληθεί με αναγνωριστικό αίτησης « ». Για την προβολή των αποτελεσμάτων και την αποθήκευσή τους στον χώρο εργασίας.

17 Αποθήκευση του αρχείου τοπικά με ονομασία τον αριθμό Α/Α Συστήματος (στο παράδειγμα 3462). Με τον ίδιο τρόπο παράγουμε και την εκτύπωση «Οικονομική Προσφορά Προμηθευτή». Αφού, υπογραφούν ψηφιακά τις επισυνάπτουμε στην Προσφορά χρησιμοποιώντας τις αντίστοιχες κατηγορίες («Από Προμηθευτή: Δικαιολογητικά / Τεχνική», «Από Προμηθευτή: Οικονομική») (όπως περιγράφετε στην Επισύναψη Ηλεκτρονικών Αρχείων). ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν γίνει αλλαγή στα στοιχεία της Τεχνικής ή Οικονομικής Προσφοράς στο σύστημα, θα πρέπει επαναληφθεί η διαδικασία παραγωγής και επισύναψης των προαναφερόμενων εκτυπώσεων (Τεχνική Προσφορά Προμηθευτή, Οικονομική Προσφορά Προμηθευτή).

18 Ηλεκτρονική Υποβολή Προσφοράς Επιστροφή στην Αρχική σελίδα. Από το Βασικό Μενού, επιλογή «Διαγωνισμοί / Δημοπρασίες - Υποβολή προσφορών - Προμηθευτής» - «Διαγωνισμοί / Δημοπρασίες - Υποβολή Προσφορών» - «Διαγωνισμοί / Δημοπρασίες - Υποβολή Προσφορών - Αρχική σελίδα». Αναζήτηση του Διαγωνισμού με τον τρόπο που περιγράφετε στην 4.Αναζήτηση του δημοσιευμένου Διαγωνισμού ή ή / και

19 Το Σύστημα εμφανίζει την σελίδα προεπισκόπησης της Προσφοράς. Ακολούθως, μετά το τελευταίο έλεγχο της Προσφοράς, επιλέγετε το κουμπί «Υποβολή» για να πραγματοποιήσετε την οριστική υποβολή της προσφοράς στο Σύστημα. Στην οθόνη, εμφανίζετε μήνυμα επιβεβαίωσης για την επιτυχή έκβαση υποβολής της προσφοράς και αποστέλλεται μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με πληροφορίες χρονοσήμανσης.

20 1. Μηνύματα σφάλματος και προειδοποιητικά. Πριν την υποβολή της προσφοράς το σύστημα πραγματοποιεί μια σειρά ελέγχων σχετικά με το περιεχόμενο της προσφοράς. Ανάλογα το αποτέλεσμα των ελέγχων εμφανίζει μηνύματα σφάλματος τα οποία δεν επιτρέπουν την συνέχεια της υποβολής ή προειδοποιητικά μηνύματα τα οποία ενημερώνουν αλλά επιτρέπουν την συνέχεια της υποβολής. Αν δεν έχουν εισαχθεί παραπομπές, το Σύστημα εμφανίζει μήνυμα σφάλματος και δεν επιτρέπει την συνέχεια της διαδικασίας αν δεν εισαχθεί τουλάχιστον μία παραπομπή. Το σύστημα εάν έχει πραγματοποιηθεί αλλαγή στα στοιχεία της Τεχνικής ή Οικονομικής Προσφοράς μετά την παραγωγή των αντίστοιχων εκτυπώσεων δεν επιτρέπει την υποβολή. Θα πρέπει επαναληφθεί η διαδικασία παραγωγής και επισύναψης της αντίστοιχης εκτύπωσης (Τεχνική Προσφορά Προμηθευτή, Οικονομική Προσφορά Προμηθευτή). Τέλος, σύμφωνα με τους όρους του Διαγωνισμού, εμφανίζεται προειδοποιητικό μήνυμα, ότι επιτρέπεται η υποβολή μίας προσφοράς (αν δεν επιτρέπονται εναλλακτικές προσφορές) ενώ παράλληλα ενημερώνει πως πρόκειται για Διαγωνισμό δύο σταδίων (η αποσφράγιση και αξιολόγηση (Τεχνική και Οικονομική) θα γίνει σε δύο στάδια).

«ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ» (ΕΣΗΔΗΣ) ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

«ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ» (ΕΣΗΔΗΣ) ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ «ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ» (ΕΣΗΔΗΣ) ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ Έκδοση: 01.00 20/09/2013 Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων...2 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ...3 1.1 Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ Έκδοση 1.1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 Εγχειρίδιο χρήσης Φοιτητών 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ... 7 2. ΕΙΣΟΔΟΣ... 8 2.1. ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΩΔΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ για δικαιούχους Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 4.0 Ιούνιος 2012 [Ο παρών οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 4.0 Ιούνιος 2012 [Ο παρών οδηγός συντάχθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ναυτίλος Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης για τον υποψήφιο Έκδοση 1.4.1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά... 3 2. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Αναγγελία Εισιτηρίων - εξιτηρίων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Αναγγελία Εισιτηρίων - Εξιτηρίων. Σελίδα 1

Αναγγελία Εισιτηρίων - εξιτηρίων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Αναγγελία Εισιτηρίων - Εξιτηρίων. Σελίδα 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Αναγγελία Εισιτηρίων - Εξιτηρίων Σελίδα 1 Πίνακας περιεχομένων 1.Εισαγωγή... 4 1.1 Συμβατότητα Browser... 4 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 4 2 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Υποβολή Αναλώσιµων Υλικών ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Υποβολή Αναλώσιμων Υλικών. Σελίδα 1

Υποβολή Αναλώσιµων Υλικών ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Υποβολή Αναλώσιμων Υλικών. Σελίδα 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υποβολή Αναλώσιµων Υλικών Σελίδα 1 Πίνακας περιεχομένων 1.1 Συμβατότητα Browser... 3 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 3 2 Υποβολή Αναλώσιμων Υλικών... 4 2.1 Σύνδεση με

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΤΡΟΥ 123 Α V.1.2

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΤΡΟΥ 123 Α V.1.2 ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΤΡΟΥ 123 Α V.1.2 Αθήνα 30 Δεκεμβρίου 2014 ΑΙΤΗΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΤΡΟΥ 123 Α Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΩΝ... 3 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 6 1 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ. ΥΠ.ΕΣ. Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ. v.1.3 Ιούνιος 2013 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 4 2. Είσοδος στην εφαρμογή...

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΔΑΠΥ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Πίνακας Υποβολών & Υπολοίπων ανά Ασφαλιστικό Ταμείο Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Συμβατότητα Browser... 3 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 3 1.3 Login

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής. Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 Οδηγός Υποβολής Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών 2014 Εισαγωγή Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, θα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας

Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας Grand Μεσίτες Ασφαλίσεων Α.Ε. Σας καλοσωρίζουμε στο σύστημα Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης και Αποστολής Αιτήσεων (συντομ. ΗΤΑΑ) της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες «Πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», αίτηση συμμετοχής υποψηφίου παρόχου στο πρόγραμμα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες «Πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», αίτηση συμμετοχής υποψηφίου παρόχου στο πρόγραμμα ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες «Πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», αίτηση συμμετοχής υποψηφίου παρόχου στο πρόγραμμα Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Συμβατότητα Browser...

Διαβάστε περισσότερα

«Ανάδειξη και Ενεργοποίηση του Ρόλου των Κέντρων Υγείας στις Τοπικές Κοινωνίες»

«Ανάδειξη και Ενεργοποίηση του Ρόλου των Κέντρων Υγείας στις Τοπικές Κοινωνίες» ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΑΞΗΣ «Ανάδειξη και Ενεργοποίηση του Ρόλου των Κέντρων Υγείας στις Τοπικές Κοινωνίες» (MIS: 439851) Σύστημα ηλεκτρονικών ραντεβού για εμβολιασμό στα Κέντρα Υγείας. Εγχειρίδιο χρήστη Έκδοση 1.2

Διαβάστε περισσότερα

Survey 123 User Manual

Survey 123 User Manual Survey 123 User Manual 1. Γενικά για το πρόγραμμα 2. Έναρξη προγράμματος 3. Ορισμός χρηστών εφαρμογής 4. Επιλογή - Άνοιγμα έρευνας 5. Δημιουργία νέας έρευνας 6. Δημιουργία έρευνας με βάση το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης. Σύστημα διαχείρισης e-market Περιφέρειας Hπείρου

Οδηγός Χρήσης. Σύστημα διαχείρισης e-market Περιφέρειας Hπείρου Οδηγός Χρήσης Σύστημα διαχείρισης e-market Περιφέρειας Hπείρου 1 Κατάλογος περιεχομένων 1. Καλώς ήρθατε στο Σύστημα διαχείρισης e-market Περιφέρειας Hπείρου...4 1.1 Άδεια...4 1.2 Πληροφορίες για το Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής

Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994. Οδηγός Υποβολής Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας Υγειονομική Σχολή Αθηνών 1929-1994 Οδηγός Υποβολής Ηλεκτρονική Υποβολή Αιτήσεων για τo Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (μερικής φοίτησης) Διετούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2014. Ver 09042014

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2014. Ver 09042014 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2014 Ver 09042014 Αθήνα, 2014 Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 1 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ... 4 2 ΜΕΝΟΥ ΑΙΤΗΣΗΣ 2014... 6 2.1 Ενιαία Αίτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ Έκδοση 1.0, Απρίλιος 2013 ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Contents 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 4 1.1 ΣΤΟΧΟΣ - ΣΚΟΠΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ (Ε.Μ.ΠΑ.)

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ (Ε.Μ.ΠΑ.) ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ (Ε.Μ.ΠΑ.) 7/8/2015 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) είναι ο αρμόδιος οργανισμός για την τήρηση και λειτουργία του

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονική Υπηρεσία ιαχείρισης Μετεγγραφών σε Πανεπιστήµια/Τ.Ε.Ι

Ηλεκτρονική Υπηρεσία ιαχείρισης Μετεγγραφών σε Πανεπιστήµια/Τ.Ε.Ι Ηλεκτρονική Υπηρεσία ιαχείρισης Μετεγγραφών σε Πανεπιστήµια/Τ.Ε.I. Παραδοτέο: Εγχειρίδιο Εφαρμογής Πίνακας Περιεχομένων Είσοδος στο Πληροφοριακό σύστηµα και ήλωση Στοιχείων... 4 Υποβολή Αίτησης Μετεγγραφής...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού Ιδρυμάτων/Ερευνητικών Φορέων

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού Ιδρυμάτων/Ερευνητικών Φορέων ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Δημιουργία Λογαριασμού... 4 2. Διαδικασία υποβολής αίτησης... 13 3. Διόρθωση αίτησης κατόπιν

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ...4 1.1 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... 4 1.1.1 Αλλαγή κωδικού... 6 1.1.2 Είσοδος στο σύστημα... 7 1.1.3

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Ε.Υ.Ε.Μ.) Υπηρεσίες Ψηφιακού Χώρου Εκπαίδευσης

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Ε.Υ.Ε.Μ.) Υπηρεσίες Ψηφιακού Χώρου Εκπαίδευσης ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ (Ε.Ε.Υ.Ε.Μ.) Υπηρεσίες Ψηφιακού Χώρου Εκπαίδευσης ΠΑΤΡΑ Ιανουάριος 2012 1 Περιεχόμενα 1. ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Version1.0 Για υπηρεσίες δόμησης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

Version1.0 Για υπηρεσίες δόμησης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΟΜΗΣΗΣ ΑΘΗΝΑ 2015 1 Γενικά... 3 2 Βασικοί ορισμοί / Σύμβολα... 4 3 Λειτουργία Λογισμικού... 6 3.1 Εισαγωγή στο σύστημα... 6 3.1.1

Διαβάστε περισσότερα