ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ Έτος καμπής το 2013 για την κοινωνική ασφάλιση και ιδιαίτερα για τα Ταμεία Πρόνοιας.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2013. 1. Έτος καμπής το 2013 για την κοινωνική ασφάλιση και ιδιαίτερα για τα Ταμεία Πρόνοιας."

Transcript

1 1 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2013 Εισήγηση του Προέδρου κ.παύλου Παππά 1. Έτος καμπής το 2013 για την κοινωνική ασφάλιση και ιδιαίτερα για τα Ταμεία Πρόνοιας. Το 2013 ας θεωρηθεί έτος καμπής για την κοινωνική ασφάλιση και ιδιαίτερα για τα Ταμεία Πρόνοιας. Και αυτό, γιατί αμφισβητήθηκαν έντονα δεδομένα προηγούμενων χρόνων, λίαν επιβαρυντικά για τα ταμεία, αμφισβητήθηκαν προνόμια ορισμένων τάξεων και ακόμα διαπιστώθηκε πόσο δύσκολο να τιθασσευθούν όλα αυτά και να επικρατήσει η ιδέα της δικαιοσύνης. Διαπιστώνεται για πολλοστή φορά ότι ο ασφαλιστικός τομέας στην Ελλάδα ήταν ένας ασύδοτος κυκεώνας, με κέντρα και παράκεντρα, με εκατοντάδες ταμεία που λειτουργούσαν, τα περισσότερα, κατά το δοκούν. Διαπιστώνεται ότι όσοι είχαν πολιτική δύναμη είχαν και προνομιακή μεταχείριση, κάτι που φαίνεται και στα εφάπαξ: άλλοι χρυσώνονται με εκατοντάδες ευρώ και άλλοι φεύγουν με ψίχουλα. Και αυτό φαίνεται όχι μόνο στο δικό μας ταμείο, αλλά και σε άλλα που χορηγούν συντάξεις και εφάπαξ βοηθήματα. Είναι ακόμα το 2013 έτος καμπής, διότι σ αυτό επιβεβαιώνονται όλες οι δυσκολίες της οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα στον εργασιακό και ασφαλιστικό τομέα. Η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα νέο κοινωνικό ζήτημα με πολλαπλές διαστάσεις, οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές, δημογραφικές και πολιτισμικές. Τροποποιείται και αλλάζει, σχεδόν καθολικά το τοπίο στην αγορά εργασίας, όπου κυριαρχούν ιδέες και πρακτικές, όπως ευελιξία, μερική απασχόληση, υποαπασχόληση. Αλλάζει άρδην στην κοινωνική ασφάλιση με την επικράτηση εννοιών και πρακτικών, όπως μαύρη εργασία, ανασφάλιστη εργασία, ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Στη νέα ασφαλιστική πραγματικότητα το κόστος της ασφάλισης ουσιαστικά μετακυλίεται στους εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα αυξάνονται τα όρια κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, γεγονός που εντείνει την αβεβαιότητα. Είναι, τέλος, το 2013 έτος καμπής, διότι μεταμορφώνεται και αλλάζει ριζικά ο τρόπος χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος. Εφεξής οι

2 2 καταβολές του εφάπαξ θα προέρχονται μόνο από παρακράτηση ασφαλιστικών εισφορών και όχι από δάνεια ή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Ακόμα μπαίνει τέλος, στην πρακτική της χορήγησης του εφάπαξ 50%, 60% και 70% πάνω από το σύνολο των εισφορών, πρακτική που συντελούσε στη δημιουργία ανισοτήτων και ελλειμματικών ταμείων. «Είναι, τέλος, το 2013 έτος καμπής, διότι, με πρωτοβουλίες της ηγεσίας τού Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, έχει αναληφθεί μια εργώδης, πραγματικά, προσπάθεια να τεθεί σε στοιχειώδη τάξη και σ ένα ανθρώπινο νοικοκύρεμα η χαοτική κατάσταση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας. Προγράμματα όπως το «Ήλιος», «Άρτεμις» «Αριάδνη», «Εστία», «Εργάνη» και το αναμενόμενο «Ατλας», παρά το μυθολογικό υπόβαθρο, έχουν σύγχρονη αναφορά και θα βοηθήσουν αφάνταστα και τα ασφαλιστικά και προνοιακά ταμεία». 2. Ιδιαιτερότητες του ΤΑ.Π.Ι.Τ. Οι ιδιαιτερότητες του Ταμείου μας είναι γνωστές σε όλους και αφετηριακές. Το 2008 που ξεκίνησε η ζωή του πολλά ζητήματα παρέμειναν εκκρεμή, δεν επιλύθηκαν στο χρονικό διάστημα μέχρι σήμερα και εξακολουθούν να παραμένουν σε εκκρεμότητα. Η συνένωση των 12 τομέων-ταμείων παρέμεινε συγκατοίκηση, ενώ, υποτίθεται, θεωρείται ενιαίο, το ένα πληρώνει ενοίκιο στο άλλο. Πέρα από τρεις Διευθύνσεις οι οποίες ανήκουν σε ολόκληρο το ταμείο, οι υπάλληλοι είναι χωρισμένοι ως εάν τα ταμεία να είναι δώδεκα. Ξεπερνώ τα πολλά λογιστήρια, τα τμήματα εσόδων, τα διαφορετικά εφάπαξ, τους διαφορετικούς υπολογισμούς των βοηθημάτων, την ανυπαρξία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος, την έλλειψη μηχανογράφησης, την παντελή ανυπαρξία ασφαλιστικών μερίδων, αναγκαίων πλέον για το νέο τρόπο έκδοσης του εφάπαξ. Οι όποιες ηλεκτρονικές εφαρμογές υπάρχουν, είτε αυτές είναι κατασκευασμένες από τη μηχανογράφηση του ταμείου είτε είναι αγορασμένες, δεν ευθυγραμμίζονται σ ένα ενιαίο σύνολο, είναι διάσπαρτες και κατασκευασμένες, για να επιλύσουν ένα τυχαίο πρόβλημα. Το πρόβλημα της μηχανογράφησης δεν επιλύεται ούτε με την καταχώρηση των εργοδοτών στην Α και Γ Διεύθυνση, που ξεκίνησε από την προηγούμενη Διοίκηση και ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

3 3 Το κτήριο υφίσταται τις συνέπειες του χρόνου, με αποτέλεσμα να μην εμπνέει πλέον τους εργαζόμενους. Η εσωτερική περιουσία του Ταμείου παραμένει ανασφάλιστη, αφού καμιά ασφαλιστική εταιρεία σοβαρή δεν δέχεται να αναλάβει το κόστος, τη στιγμή που λείπει η πυροπροστασία, ενώ τα προβλήματα του κτηρίου αναφύονται το ένα μετά το άλλο. Σ αυτό εντάσσεται, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, η ασφάλεια των εργαζομένων και των ασφαλισμένων που καθημερινά διακονούν τα προβλήματα του Ταμείου. Ακόμα μέσα σε όσα επισημαίνονται, δεν πρέπει, σε καμιά περίπτωση, να λησμονηθούν τα περιφερειακά γραφεία, οι υπάλληλοι των οποίων πρόσφεραν και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στο ταμείο και στον πλέον νευραλγικό τομέα, τη συγκέντρωση των εσόδων και τον έλεγχο των επιχειρήσεων. Με τα παραπάνω γίνεται ολοφάνερο ότι οι αλλαγές στο Ταμείο μας θεωρούνται «εκ τών ών ουκ άνευ», εάν θέλουμε να περάσει αυτό στην επόμενη, τη νέα εποχή. 3. Οικονομική κατάσταση του ΤΑΠΙΤ Παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει καθολικά τη χώρα σε όλους του τομείς της οικονομίας, το Ταμείο μας, στο γενικό σύνολο, παραμένει πλεονασματικό. Ήδη από το 2013 κατέγραψε έσοδα ,13 ευρώ από ,22 του 2012, αυξημένα κατά 34% έναντι του 2013, ενώ τα έξοδά του μειώθηκαν από ,53 ευρώ το 2012 σε ,97 μειωμένα σε ποσοστό 21% περίπου. Από τους τρεις μεγάλους τομείς του Ταμείου μας, οι δύο (Ξενοδοχοϋπάλληλοι και Εμπορικά Καταστήματα) παρέμειναν πλεονασματικοί. Και αυτό, γιατί ο πρώτος παρουσιάζει εξαιρετική δραστηριότητα με την αύξηση του τουρισμού, ενώ ο δεύτερος έχει απρόσμενα έσοδα από το ΕΤΕΑ ύψους ,50 ευρώ, τα οποία παρακρατούσε παράνομα και εξαναγκάσθηκε, ύστερα από πιέσεις της Διοίκησης και του Δ.Σ. να αποδώσει. Παραμένει βέβαια σε εκκρεμότητα δικαστική, το ποσό των 270 περίπου εκατομμυρίων ευρώ από τα παρελθόντα έτη. Ο τρίτος μεγάλος τομέας, αυτός του Μετάλλου, ενώ φαίνεται ελλειμματικός, στην πραγματικότητα δεν είναι γιατί το 2013 χορήγησε σχεδόν διπλάσια εφάπαξ, 1521 για την ακρίβεια έναντι 985 το Το Ταμείο μας ξόδεψε συνολικά για εφάπαξ περίπου 60 εκατ. Ευρώ.

4 4 Από τους υπόλοιπους τομείς, θετική πορεία κατέγραψε και αυτός των φαρμακοϋπαλλήλων, ο οποίος ήδη αποχώρησε, ενώ καλή σχετικά είναι η εικόνα των Λιμενεργατών, των Λιπασμάτων και των Τσιμέντων. Εξαιρετικά προβληματική όμως είναι του ΟΥΘ Θεσσαλονίκης, ο οποίος, ενώ τα έσοδά του είναι περιορισμένα και λίγα, είναι υποχρεωμένος να δίνει εφάπαξ ευρώ, ποσό αδιανόητο για την εποχή μας, κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά. Καθοριστικός στόχος του ταμείου θα πρέπει να είναι τα έσοδα του. Ήδη με την ένταξη στην ΑΠΔ του ΙΚΑ υπολογίζεται ότι οι τρεις μεγάλοι τομείς του Ταμείου μας θα αυξήσουν τα έσοδά τους τουλάχιστον κατά 25%, αφού η διαδικασία αυτή επιλέχθηκε ως βασικός μοχλός πάταξης της εισφοροδιαφυγής από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Η εικόνα όμως της ΑΠΔ θα είναι ορατή και από το Ταμείο μας και κατά συνέπεια απαιτείται και από μας καθημερινός έλεγχος και ένταση προσοχής. Εννοείται ότι και η μηχανογράφηση και οι υπηρεσίες εσόδων θα πρέπει να οργανωθούν κατάλληλα. Εννοείται ότι κανένας εφησυχασμός δεν είναι επιτρεπτός εκ μέρους μας. Εννοείται επίσης ότι όλοι μας, Δ.Σ. και υπάλληλοι, θα θεωρήσουμε ότι το Ταμείο είναι ο εργοδότης, η εργασία μας και θα πρέπει να δείξουμε υπέρμετρο ενδιαφέρον, όποια κι αν είναι η θέση εργασίας μας. Ως σημαντικότερα επιτεύγματα για το 2013 θεωρώ τα εξής: Την πλήρη ένταξη του Ταμείου στην ΑΠΔ του ΙΚΑ εάν τηρηθούν οι όροι και προϋποθέσεις που συμφωνήσαμε με τους άλλους τρείς φορείς (ΙΚΑ,ΕΤΕΑ,ΤΑΥΤΕΚΩ), είναι βέβαιο ότι θα αυξηθούν τα έσοδα του ταμείου και θα χτυπηθεί σε μεγάλο βαθμό η εισφοροδιαφυγή. Την έλευση στο Ταμείο μας ,50 ευρώ από το ΕΤΕΑ και τη διεκδίκηση άλλων 270 εκατ. ευρώ μέσω της δικαστικής οδού. Τη μηχανογράφηση των εργοδοτών της Α και Γ Διεύθυνσης Την ενοικίαση του ακινήτου γκαράζ στην οδό Λυκαβηττού Την ένταξη στην ασφάλιση του ταμείου μας 800 εργαζομένων στη Χαλκιδική. Την τοποθέτηση ωροσήμανσης στο ταμείο και προσαρμογή 100% των εργαζομένων στο ωράριο εργασίας. Επέκταση της ασφαλιστικής κάλυψης στον τομέα Ξενοδοχοϋπαλλήλων και διεκδίκηση οριστικής διευθέτησης για επέκταση σε ολόκληρη την Ελλάδα.

5 5 Ανάληψη σημαντικών πρωτοβουλιών για επισκευές των κτηρίων της Αθήνας (Ακαδημίας 58 και Χαριλάου Τρικούπη), αναγκαίων για την ασφάλεια εργαζομένων και ασφαλισμένων. Συστηματική παρακολούθηση όλων των δικαστικών υποθέσεων, που αφορούν το Ταμείο μας, μέσω της Νομικής Υπηρεσίας μας και Νομικών Γραφείων με τα οποία υπογράψαμε συμβάσεις. Συμμετοχή του Ταμείου μας και υποβολή προτάσεων για τη νέα δομή του, μέσω των Υπουργείων Εργασίας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 4. Ένα όραμα για το Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα Όσο μικρός και αν θεωρείται ένας δημόσιος οργανισμός, το όραμα για το μέλλον, που θα δημιουργήσουμε γι αυτόν, εξαρτάται από το όραμα που θέλουμε για την πατρίδα μας και το κράτος που θέλουμε να δημιουργήσουμε εφεξής. Ελπίζω ότι η κρίση, μέσα από την οποία περνάμε δια πυρός και σιδήρου, πρέπει να έγινε μάθημα για πολίτες και πολιτικούς αυτής της χώρας, έτσι, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα που οδήγησαν τη χώρα μας στα πρόθυρα χρεοκοπίας. Ως πολίτης αγαπώ το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό, αγαπώ όμως και την αποφασιστικότητα και πάνω απ όλα τα λίγα λόγια και τις μεστές λέξεις παρά τα χιλιάδες πυροτεχνήματα που απογοητεύουν. Προτιμώ την κοινωνική ευθύνη αντί της συντεχνιακής ασυδοσίας, την αξιοκρατία αντί της ευνοιοκρατίας, την εντιμότητα αντί της συναλλαγής και της διαπλοκής, προτιμώ τις διαχρονικές αξίες της ζωής και της χώρας μας παρά την εφήμερη μόδα και δόξα. Ενδιαφέρομαι και παλεύω για ένα κοινωνικό κράτος ικανό, αποτελεσματικό και ευαίσθητο στις διαφορετικές ανάγκες των πολιτών. Διεκδικώ ένα κοινωνικό κράτος δικαίου χωρίς ευνοημένους και αποκλεισμένους, χωρίς προνομιούχους και ξεχασμένους, χωρίς ευγενή και λαϊκά ταμεία, με ίσα κοινωνικά δικαιώματα για όλους και όλες. Ένα κοινωνικό κράτος αποτελεσματικό, το οποίο θα μειώνει και θα αναδιανέμει πόρους εκεί, όπου υπάρχει ανάγκη αντί να αναπαράγει κοινωνικές ανισότητες. Ένα κοινωνικό κράτος βιώσιμο και χωρίς αλόγιστες σπατάλες. Σε συνάρτηση με τα παραπάνω ένα όραμα για το Ταμείο μας θα ήταν το εξής: Ένα αναβαθμισμένο σε λειτουργία Διοικητικό Συμβούλιο, με κριτική σκέψη και καινοτόμες ιδέες.

6 6 Ένα υπηρεσιακό προσωπικό υψηλών δυνατοτήτων, αφοσιωμένο στα καθήκοντά του και θεωρώντας το Ταμείο ως εάν ήταν δική του υπηρεσία. Ενοποίηση όλων των τομέων σε ένα πραγματικό ταμείο με ενιαίο καταστατικό και ( σε βάθος χρόνου) ενιαίες παροχές. Πλήρης μηχανογράφηση του Ταμείου με τη δημιουργία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος και τη δημιουργία ασφαλιστικών μερίδων από το 1980 και εξής, ώστε να περάσει στη σύγχρονη εποχή. Πλήρης εξυπηρέτηση του πολίτη μέσω του μηχανογραφικού συστήματος με τη μικρότερη δυνατή παρουσία στα γραφεία του ταμείου. Αύξηση των εσόδων μέσω των ελέγχων της ΑΠΔ η οποία υποβάλλεται πλέον με τον νέο τρόπο, δηλαδή μέσω του ΙΚΑ. Μείωση - στα πλαίσια του εφικτού- του χρόνου χορήγησης του εφάπαξ Κτηριακή αναβάθμιση για την ασφάλεια των εργαζομένων και των ασφαλισμένων. Αισθητική αναβάθμιση των χώρων εργασίας. Εκπαίδευση του προσωπικού των επαρχιακών τμημάτων στην έκδοση του εφάπαξ ή στην ένταξή τους στο ΚΕΑΟ του ΙΚΑ προς συνέχιση των ελέγχων. Κλείνω λέγοντας ότι οποιαδήποτε θετική πρόταση για το Ταμείο είναι ευπρόσδεκτη. Πιστεύω ότι μέσα από τις θετικές αλλαγές θα συνεχίσει να ζει το Ταμείο, το οποίο στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στον εαυτό του το Ταμείο μας πρέπει να επιβιώσει είτε δίπλα στον πάγο είτε δίπλα στη φωτιά. Πρέπει να προετοιμασθεί έτσι, ώστε ως ανθεκτικό είδος να επιβιώσει στην δύσκολη ασφαλιστική κακοτοπιά. Παύλος Παππάς Πρόεδρος ΤΑΠΙΤ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α. ΠΟΡΕΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑΣ ΤΟΥ 2013

7 7 Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια: Αλιπράντη Κυριακή. Συντόνισα αποτελεσματικά τις επιμέρους Διευθύνσεις του ΤΑ.Π.Ι.Τ. για την διεκπεραίωση των απαιτούμενων διαδικασιών προκειμένου να προαχθούν καίρια θέματα, όπως η μείωση των καταβαλλόμενων προμηθειών προς τις τράπεζες, η υιοθέτηση των υποχρεωτικά αναγραφόμενων στοιχείων ΑΜΚΑ και ΑΦΜ στις αποφάσεις χορήγησης των παροχών, η ενημέρωση της ιστοσελίδας του ΤΑ.Π.Ι.Τ. με τις Ημερομηνίες Διεκπεραίωσης των αιτήσεων για εφάπαξ ή επιστροφή εισφορών, ώστε να ενημερώνεται απρόσκοπτα ο κάθε ασφαλισμένος. Είχα την επιμέλεια των απαιτούμενων διαδικασιών για τη διευκρίνιση της περίπτωσης της ασφαλιστικής αλληλοκάλυψης ασφαλισμένων από καταστατικά διαφορετικών Τομέων, το συντονισμό για την έναρξη λειτουργίας της επιτροπής εσόδων και την υλοποίηση των αποφάσεων του Δ.Σ. καθώς επίσης συμμετείχα στην ομάδα σύνταξης του νέου Οργανογράμματος του ΤΑΠΙΤ. Στόχος μου ήταν και είναι για το έτος 2014 η εύρυθμη λειτουργία του ΤΑ.Π.Ι.Τ., η διασφάλιση των εσόδων του, η μείωση χρόνου απονομής του εφάπαξ και η όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ Η Διεύθυνση Διοικητικού το έτος 2013, με το εναπομείναν μειωμένο προσωπικό της και σχεδόν νέα σύνθεση, κατάφερε να ανταποκριθεί επιτυχώς στη διεκπεραίωση όλων των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις εκ του Νόμου αρμοδιότητές της. Ειδικότερα από τα τμήματα της Διεύθυνσης διεκπεραιώθηκαν τα εξής: Α. ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ Υιοθέτηση, μετά από εκπαίδευση των δύο υπαλλήλων του Τμήματος, της νέας εφαρμογής Προσωπικού-Μισθοδοσίας COMPASS, την οποία προμηθεύτηκε το Ταμείο από την 3Π. Ενημέρωση της εφαρμογής με όλα τα στοιχεία προσωπικού προκειμένου να μπορούν να εξάγονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία αναφορικά με τη μισθοδοσία, τα μισθολογικά κλιμάκια, κτλ. και να μπορεί να υπάρχει διαρκής και εικόνα των αδειών των υπαλλήλων κτλ.

8 8 Παράλληλα υιοθετήθηκε αρχικώς πιλοτικά, και από πλήρως, το νέο σύστημα ωροσήμανσης της παρουσίας των υπαλλήλων, σε σύνδεση με την εφαρμογή Προσωπικού, κατόπιν αιτήματος της Δ/νσης Διοικητικού. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μηχανογράφησης, σχεδιάστηκε μια αντίστοιχη εφαρμογή για την ωροσήμανση του προσωπικού των Περιφερειακών Υπηρεσιών, με τα στοιχεία από τα περιφερειακά παραρτήματα να μεταπίπτουν αυτομάτως στο σύστημα της Κεντρικής Υπηρεσίας. Λήφθηκε ιδιαίτερη μέριμνα για την εκπαίδευση όλου του προσωπικού αναφορικά με το νέο σύστημα ωροσήμανσης, και την υποχρέωση υποβολής υπηρεσιακού εντύπου για την αιτιολόγηση κάθε βραχυχρόνιας άδειας, προκειμένου να είναι αδιάλειπτη η ενημέρωση του συστήματος και να εφαρμόζεται η απαιτούμενη τυπικότητα. Η Διεύθυνση μερίμνησε για την υποδοχή στο ΤΑ.Π.Ι.Τ. δέκα (10) νέων υπαλλήλων που μεταφέρθηκαν μέσω του προγράμματος κινητικότητας λόγω διαθεσιμότητας του Ν.4093/2012. Επιμελήθηκε την επικοινωνία με τους Φορείς προέλευσης πανελλαδικά για τη διαβίβαση των φακέλων, τον έλεγχό τους, την ενημέρωση της εφαρμογής προσωπικού με τα στοιχεία τους, την τοποθέτηση τους, την κατάταξή τους, την ένταξή τους στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων του ΤΑ.Π.Ι.Τ. κτλ.. Επιμέλεια των ενεργειών συνταξιοδότησης δέκα (10) υπαλλήλων, τόσο της Κεντρικής Υπηρεσίας, όσο και των Περιφερειακών Τμημάτων του ΤΑ.Π.Ι.Τ. Αποκατάσταση και ανασυγκρότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του ΤΑ.Π.Ι.Τ. Επιμέλεια της Προκήρυξης Προϊσταμένων στη Διεύθυνση Μηχανογράφησης του ΤΑ.Π.Ι.Τ. και όλων των απορρεουσών διαδικασιών. Επιμέλεια της διεκπεραίωσης των αιτημάτων των υπαλλήλων του ΤΑ.Π.Ι.Τ., αναφορικά με μετατάξεις σε ανώτερη κατηγορία, σε περιφερειακή ή άλλη Υπηρεσία, καθώς επίσης και αποσπάσεις, κατόπιν ενδελεχούς διερεύνησης και κατ εφαρμογή των κείμενων διατάξεων. Υποβολή αιτήματος για την απασχόληση σαράντα επτά (47) ανέργων του ιδιωτικού Τομέα στο ΤΑ.Π.Ι.Τ., με πεντάμηνη σύμβαση, μέσω επιδοτούμενου Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, κατόπιν εκδήλωσης ενδιαφέροντος κάθε Διεύθυνσης. Επιμέλεια όλων των ενεργειών για την υποδοχή των επιλεγέντων ανέργων στο ΤΑ.Π.Ι.Τ., τον έλεγχο των προσκομισθέντων δικαιολογητικών, την επικοινωνία με τα Πρωτοδικεία στο πλαίσιο της αυτεπάγγελτης αναζήτησης, την επιμέλεια της αναγγελίας πρόσληψης

9 9 ηλεκτρονικά και την καθοδήγηση όλων των Περιφερειακών Τμημάτων προκειμένου να προβούν στις αντίστοιχες προσλήψεις. Επίσης μέριμνα για την ενημέρωση του ΟΑΕΔ για την αντικατάσταση όσων δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Επικαιροποίηση των στοιχείων όλων των υπαλλήλων στην εφαρμογή του Μητρώου Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου. Σύνταξη και επιμέλεια εισηγήσεων προς το Δ.Σ. και το Υ.Σ. του ΤΑ.Π.Ι.Τ. σχετικά με όλα τα θέματα αρμοδιότητας της Δ/νσης Διοικητικού. Πλήρης υποστήριξη της λειτουργίας του Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο ΤΑ.Π.Ι.Τ. αναφορικά με τα κοινοποιούμενα θέματα. Υποστήριξη λειτουργίας Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΤΑ.Π.Ι.Τ., μέσω συνεχούς επικοινωνίας και καθοδήγησης. Επιμέλεια της ενημέρωσης όλων των υπαλλήλων επί του συνεχώς διαφοροποιούμενου νομοθετικού πλαισίου καθώς και συμμετοχή στην επίλυση πολλών θεμάτων του Φορέα, εξ αντικειμένου της Διεύθυνσης. Επιμέλεια της σύνταξης από όλους τους υπαλλήλους και τους προϊσταμένους των ετήσιων εκθέσεων αξιολόγησης έτους Μέριμνα για τη συγκρότηση, για πρώτη φορά στο ΤΑ.Π.Ι.Τ., της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης προκειμένου να επικυρωθούν οι βαθμολογίες που προβλέπεται από το Π.Δ. 318/1992, στις ετήσιες εκθέσεις αξιολόγησης των υπαλλήλων, αναδρομικά για όλα τα έτη λειτουργίας του Ταμείου. Υλοποιήθηκε από πλευράς Τμήματος, η ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία, που ζητήθηκε με εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την διασταύρωση της γνησιότητας όλων των ξενόγλωσσων τίτλων που περιλαμβάνονται στα ατομικά μητρώα των υπαλλήλων, και βρισκόμαστε σε αναμονή των απαντήσεων των Φορέων που τους εξέδωσαν. Επιμέλεια απάντησης ερωτήσεων βουλευτών για θέματα προσωπικού Συμμετοχή της αν. Προϊσταμένης της Δ/νσης στην διυπουργική Επιτροπή με αντικείμενο την «Αξιολόγηση των δομών των οργανικών μονάδων» του ΤΑ.Π.Ι.Τ. και στη σύνταξη της σχετικής έκθεσης. Β. ΤΜΗΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ Πλήρης μέριμνα για την προπαρασκευή των συνεδριάσεων του Δ.Σ. του ΤΑ.Π.Ι.Τ. και για την προσεκτική τήρηση των πρακτικών. Επιμέλεια της γραμματειακής υποστήριξης του γραφείου του Προέδρου.

10 10 Επιμέλεια της υποδοχής και διακίνησης των εισερχόμενων εγγράφων από την υπάλληλο του Τμήματος, καθώς επίσης και των αιτήσεων των ασφαλισμένων για λογαριασμό των Α, Β, και Δ Δ/νσεων. Επιμέλεια όλων των ενεργειών για τον καθορισμό ειδικού ωραρίου εξυπηρέτησης κοινού στο ΤΑ.Π.Ι.Τ. ως την έκδοση της σχετικής Κ.Υ.Α. Επιμέλεια των εξωτερικών εργασιών για λογαριασμό όλων των Δ/νσεων, από τους δύο υπηρετούντες υπαλλήλους. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ Και το 2013 υποστηρίχθηκε πλήρως από την προϊσταμένη του Τμήματος η επιμέλεια της ηλεκτρονικής επικοινωνίας των ασφαλισμένων μέσω της ιστοσελίδας του ΤΑ.Π.Ι.Τ. Παρατίθενται μερικά στατιστικά δεδομένα για την επικοινωνία των ασφαλισμένων: Συνολικές επικοινωνίες Τομέας ΤΑΞΥ Τομέας ΤΑΠΕΜ Τομέας ΤΕΑΥΕΚ Τομέας ΤΕΑΥΦΕ Άλλοι Τομείς του ΤΑ.Π.Ι.Τ. ή άλλοι Φορείς (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ,ΕΤΕΑ, κρατική πρόνοια) Οι επικοινωνίες των ασφαλισμένων αφορούσαν κυρίως: Α) το χρόνο διεκπεραίωσης της αίτησής τους Β) τις προϋποθέσεις υποβολής Γ) τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ 2014:

11 11 Για το 2014 η Διεύθυνση Διοικητικού ευελπιστεί να ανταποκριθεί στην επιτυχή διεκπεραίωση όλων των υποχρεώσεών της όπως απορρέουν από τις αρμοδιότητές της αλλά και τις εγκύκλιες οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων. Συγκεκριμένα αναφέρουμε τις ακόλουθες ήδη προγραμματισθείσες, εργασίες της Δ/νσης Διοικητικού για το 2014: Σύμφωνα με την ΔΙΔΑΔ/Φ.34/42/οικ.33906/ (ΑΔΑ: ΒΛΓΕΧ-363) εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η Διεύθυνση πρέπει να προβεί στον έλεγχο όλων των πτυχίων, των πιστοποιητικών και στοιχείων που σχετίζονται με την πρόσληψη, τη μετάταξη, ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης σε αορίστου χρόνου κτλ., που περιλαμβάνονται στο ατομικό μητρώο κάθε υπαλλήλου, εντός τριμήνου. Στο πλαίσιο αυτό έχει δρομολογηθεί η ψηφιοποίηση των σπουδαιότερων στοιχείων των ατομικών μητρώων των υπαλλήλων. Επίσης πρέπει να ληφθεί μέριμνα για τη διαδικασία διοργάνωσης των εκλογών αιρετών εκπροσώπων για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΤΑ.Π.Ι.Τ. και ορισμού αναπληρωματικών μελών του Υ.Σ. Τέλος ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η υιοθέτηση της ηλεκτρονικής διακίνησης των εγγράφων, στο πλαίσιο της απλοποίησης των διαδικασιών και της εξοικονόμησης χρόνου. Η Προϊσταμένη Δ/νσης Διοικητικού ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών περιλαμβάνει το Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης και Εκκαθάρισης Δαπανών και το Τμήμα Προμηθειών και Διαχείρισης Κινητής και Ακίνητης Περιουσίας. Η αποτελεσματικότητα της Διεύθυνσης προκύπτει από την πληθώρα των Υπηρεσιακών Εισηγητικών Εκθέσεων και την υλοποίηση των Αποφάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου. Απολογισμός Οικονομικού έτους Α. ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ: Ανάθεση της φύλαξης του κτηρίου επί της οδού Ακαδημίας 58 στην Αθήνα.

12 12 Ανάθεση της καθαριότητας του κτηρίου επί της οδού Ακαδημίας 58 στην Αθήνα και ακινήτων που στεγάζονται οι Π.Υ. του ΤΑΠΙΤ. Επισκευή και ανάθεση συντήρησης κλιματισμού εξαερισμού του κτηρίου επί της οδού Ακαδημίας 58 στην Αθήνα. Ανάθεση του έργου της κάλυψης των αναγκών διαχείρισης του προσωπικού και μισθοδοσίας, στην εταιρεία 3Π ΑΒΕΤΕ. Υλοποίηση της σύμβασης για την προμήθεια παροχής νομικών υπηρεσιών από ομάδα δικηγόρων για την υπόθεση του MEGA ASSET του Τομέα Πρόνοιας Ξενοδοχοϋπαλλήλων και εξόφληση τιμολογίων του αναδόχου. Μετά τις κατακυρωτικές αποφάσεις της προμήθειας αγαθών και υπηρεσιών, τις μισθώσεις ακινήτων, καθώς και αυτές που αφορούσαν μειώσεις μισθωμάτων, η Διεύθυνσή μας επιμελήθηκε τη σύνταξη των συμβάσεων και την υπογραφή τους και από τους αναδόχους προμηθευτές και εκμισθωτές, μετά τον σχετικό έλεγχο από την Νομική Υπηρεσία. Ενέργειες για συντήρηση και μελέτη του κτιρίου συνιδιοκτησίας ΤΑ.Π.Ι.Τ. ΕΟΠΥΥ. Ενέργειες για στατική μελέτη του ακινήτου επί της οδού Ακαδημίας 58 στην Αθήνα, κτιρίου συνιδιοκτησίας ΤΑ.Π.Ι.Τ. Τομέας Προνοίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων και ΕΟΠΥΥ Η διενέργεια διαγωνισμών, ΠΕΕ κλπ Η γνωστοποίηση της κατακύρωσης αποτελεσμάτων ή επανάληψη διαγωνισμών, ΠΕΕ κ.λπ. Η σύναψη ή επέκταση συμβάσεων Η μείωση μισθωμάτων που καταβάλλει το ΤΑΠΙΤ. Η συγκρότηση επιτροπών, είτε για κατακύρωση αποτελεσμάτων κληρώσεων (Ν.4024/11), είτε για ορισμό από το ΔΣ. Ο διερευνητικός έλεγχος του κτηρίου Ακαδημίας 58 στην Αθήνα. Διενέργεια ΠΕΕ για την φιλοξενία παιδιών ασφαλισμένων του Τομέα Πρόνοιας Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και την κατακύρωση των αποτελεσμάτων της Πρόσκλησης. Η διεκδίκηση από το ΕΤΕΑ των οφειλόμενων ενοικίων του μισθωτηρίου κτηρίου επί οδού Μάρνη 22 στην Αθήνα και είσπραξη οφειλομένων μισθωμάτων. Η ενοικίαση του παρκινγκ επί της οδού Λυκαβηττού 3Γ στην Αθήνα, βάσει Ν.4038/12, με το ίδιο συμβολικό αντάλλαγμα. Οι ενέργειες για την διενέργεια Πρόχειρου Μειοδοτικού Διαγωνισμού για εξεύρεση μηχανικού που θα αναλάβει την έκδοση αδειών ίδρυσης και λειτουργίας της κατασκήνωσης στα Βίλλια Αττικής.

13 13 Πίστωση των λογαριασμών Ταμειακής Διαχείρισης των Τομέων, με προσόδους που προέρχονται από δεδουλευμένους τόκους των Διαθεσίμων Κεφαλαίων της Τράπεζας της Ελλάδος. Τακτοποίηση και απόδοση φόρων ακινήτων και μισθωμάτων παρελθόντων ετών που δεν είχαν αποδοθεί. Ασφάλιση του ημιώροφου της Κεντρικής Υπηρεσίας ΤΑ.Π.Ι.Τ. Επισκευή και αποκατάσταση των πινάκων ηλεκτροδότησης του ακινήτου που στεγάζεται η Κεντρική Υπηρεσία ΤΑ.Π.Ι.Τ. Β. ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ: Η κατάρτιση του ετήσιου γενικού προϋπολογισμού σε συνεργασία με τις καθ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες και μέριμνα για την εκτέλεση αυτού Η ενημέρωση των λογιστικών καρτελών του προϋπολογισμού βάσει του εγκατεστημένου λογιστικού σχεδίου Η λογιστική παρακολούθηση της πάσης φύσεως δαπανών της Κεντρικής Υπηρεσίας Η παρακολούθηση των δανείων που χορηγούνται στο προσωπικό του ΤΑ.Π.Ι.Τ. Η μεταβίβαση των αναγκαίων πιστώσεων προς τους Τομείς δια επιτροπικών ενταλμάτων μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. Η παροχή οικονομικών και στατιστικών στοιχείων. Η σύνταξη της ετήσιας δήλωσης φόρου εισοδήματος. Η φύλαξη όλων των λογιστικών βιβλίων και η τήρηση αρχείου όλων των παραστατικών οικονομικής διαχείρισης. Η μέριμνα για την παροχή στοιχείων στους ελέγχους των λογιστικών βιβλίων που υπόκειται το Ταμείο. Η είσπραξη του ποσού εκ του ποσοστού συμμετοχής κάθε Τομέα στις γενικές δαπάνες διοίκησης και λειτουργίας του Ταμείου. Η πραγματοποίηση των παροχών, δαπανών και των εν γένει υποχρεώσεων του Ταμείου. Έκδοση σχετικών ενταλμάτων πληρωμής. Η κατάρτιση των μισθοδοτικών καταστάσεων του προσωπικού του Ταμείου. Η εκκαθάριση των αποδοχών του προσωπικού και η απόδοση των υπέρ τρίτων κρατήσεων. Η πίστωση των λογαριασμών καταθέσεων του προσωπικού για τις πάσης φύσεως αποδοχές του. Η εκκαθάριση των αμοιβών για συμμετοχή σε συμβούλια και επιτροπές, καθώς και των εκτός έδρας αποζημιώσεων και των εξόδων κίνησης των υπαλλήλων. Η τήρηση αρχείου των παραστατικών που εκδίδει το Τμήμα.

14 14 Επιπλέον: Πραγματοποιήσαμε όλες τις αναρτήσεις στο «Πρόγραμμα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και στο ηλεκτρονικό μητρώο Συμβάσεων. Απαντήσαμε σε διάφορα ερωτήματα Βουλευτών, τα περισσότερα συνοδεύονταν από πίνακες με τα ζητούμενα στοιχεία προς απάντηση. Αποστείλαμε όλα τα Στατιστικά στοιχεία και έγγραφα αλληλογραφίας που απαιτούνται σε διάφορα Υπουργεία και Υπηρεσίες. Απαντήσαμε στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, για εφαρμογή των διατάξεων στο πλαίσιο δημοσιονομικής προσαρμογής. Ενημέρωση της εφαρμογής «ΕΣΤΙΑ» της ΗΔΙΚΑ με τα περιουσιακά στοιχεία του ΤΑ.Π.Ι.Τ. Στοχοθεσία Οικονομικού έτους 2014: Α. ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ: Η ασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΠΙΤ, διότι αν και διενεργήθηκαν πολλοί διαγωνισμοί, δεν έχει ακόμη ευδοκιμήσει, διότι: α) λόγω των όρων των προκηρύξεων, β) λόγω του επικινδύνου σημείου στο οποίο βρίσκεται το κτήριο επί της οδού Ακαδημίας 58 στην Αθήνα και γ) επειδή το κτίριο δεν έχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας, με αποτέλεσμα να μην ενδιαφέρονται οι ασφαλιστικές εταιρείες να αναλάβουν το έργο της ασφάλισης. Μελέτη πυρασφάλειας με έκδοση πιστοποιητικού Πυρασφάλειας. Εκκρεμεί ο διαγωνισμός. Εκπαίδευση ομάδας πυρασφάλειας της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΤΑ.Π.Ι.Τ. Ανάδειξη τεχνικού Συμβούλου ασφαλείας και Ιατρού Εργασίας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. (διατάξεις του 1568/1985, όπως αντικαταστάθηκε με το Ν.3850/2010, περί κύρωση του κώδικα νόμων για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων (ΦΕΚ 84Α/ ) Να ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάθεσης της μελέτης στατικότητας του κτηρίου επί της οδού Ακαδημίας 58 στην Αθήνα. Να πραγματοποιηθεί η έκδοση αδειών λειτουργίας και ίδρυσης της κατασκήνωσης Βιλλίων Αττικής.

15 15 Νομιμοποίηση των αυθαιρέτων του ακινήτου επί της οδού Καλαποθάκη 10 στην Θεσσαλονίκη και την ανασύσταση του φακέλου από την Πολεοδομία του Δήμου Θεσσαλονίκης. Να ευδοκιμήσουν οι ενέργειες του ΙΚΑ ΕΤΑΜ για την εκμίσθωση του ακινήτου επί της οδού Μπουμπουλίνας 27 και Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά, συνιδιοκτησίας Τομέα Πρόνοιας Λιμενεργατών ή διαφορετικά να μας εκχωρηθούν οι αρμοδιότητες προκειμένου να ενεργήσουμε εμείς για την εκμίσθωση του εν λόγω κτηρίου Να υποβληθούν στην ΗΔΙΚΑ στοιχεία για χρηματοδότηση, μέσω ΕΣΠΑ, για κλείσιμο ισολογισμών, έλεγχο ορκωτών, ψηφιοποίηση αρχείων Μεταφορά του αρχείου της Γ Διεύθυνσης Εφάπαξ Παροχών του ΤΑ.Π.Ι.Τ., σε ενιαίο χώρο. Εκκρεμεί εισήγηση στο Δ.Σ. του ΤΑ.Π.Ι.Τ. Ανάξειξη αναδόχου για συντήρηση των ανελκυστήρων των ακινήτων επί των οδών Ακαδημίας 58 και Χαριλάου Τρικούπη 28, στην Αθήνα. Ανάξειξη αναδόχου για συντήρηση των ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων των ακινήτων επί των οδών Ακαδημίας 58 και Χαριλάου Τρικούπη 28, στην Αθήνα. Ανάξειξη αναδόχου για συντήρηση του κλιματισμού της Κεντρικής Υπηρεσίας ΤΑ.Π.Ι.Τ. Ανάξειξη αναδόχου για συντήρηση του τηλεφωνικού κέντρου της Κεντρικής Υπηρεσίας ΤΑ.Π.Ι.Τ. Ανάξειξη αναδόχου για φύλαξη της Κεντρικής Υπηρεσίας ΤΑ.Π.Ι.Τ. Ανάξειξη αναδόχου για τον καθαρισμό των ακινήτων επί των οδών Ακαδημίας 58 και Χαριλάου Τρικούπη 28, στην Αθήνα. Έλεγχος από Ορκωτούς Λογιστές των χρήσεων των Τομέων που έχουν καταρτίσει Ισολογισμό-Απολογισμό. H έγκριση και καταβολή δαπανών της Κ.Υ. και των Τομέων του ΤΑΠΙΤ, μετά από συλλογή προσφορών. Επισκευή και αποκατάσταση ζημιών, λόγω φθοράς, στο ακίνητο επί της οδού Χαριλάου Τρικούπη 28, στην Αθήνα. Επισκευή και αποκατάσταση ζημιών, λόγω φθοράς, παλαιότητας και εγκατάλειψης στο ακίνητο επί της οδού Ακαδημίας 58, στην Αθήνα. Συντήρηση όλων των εγκαταστάσεων του ακινήτου επί της οδού Ακαδημίας 58, στην Αθήνα. Β. ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ:

16 16 Η εγκατάσταση της εφαρμογής του κλαδικού Λογιστικού Σχεδίου υποχρεωτικά από την ΗΔΙΚΑ ΑΕ δημιούργησε πολλά προβλήματα στην λειτουργία όλων των λογιστηρίων του ΤΑΠΙΤ πολλά από τα οποία ακόμη δεν έχουν λυθεί και η επίλυσή τους άπτεται των αρμοδιοτήτων μας. Η συνεργασία μας με την ΗΔΙΚΑ ΑΕ έχει γίνει ομαλότερη από προηγούμενα έτη. Η κάλυψη των αναγκών διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και διαχείρισης μισθοδοσίας COMPASS από την εταιρεία «3Π ΑΒΕΤΕ». Το κλείσιμο και ο έλεγχος των λογιστικών βιβλίων. Η κατάρτιση του ετήσιου γενικού προϋπολογισμού σε συνεργασία με τις καθ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες και μέριμνα για την εκτέλεση αυτού Η ενημέρωση των λογιστικών καρτελών του προϋπολογισμού βάσει του εγκατεστημένου λογιστικού σχεδίου Η λογιστική παρακολούθηση της πάσης φύσεως δαπανών της Κεντρικής Υπηρεσίας Η παρακολούθηση των δανείων που χορηγούνται στο προσωπικό του ΤΑ.Π.Ι.Τ. Η μεταβίβαση των αναγκαίων πιστώσεων προς τους Τομείς δια επιτροπικών ενταλμάτων μετά από σχετική απόφαση του Δ.Σ. Η παροχή οικονομικών και στατιστικών στοιχείων. Η σύνταξη της ετήσιας δήλωσης φόρου εισοδήματος. Η φύλαξη όλων των λογιστικών βιβλίων και η τήρηση αρχείου όλων των παραστατικών οικονομικής διαχείρισης. Η μέριμνα για την παροχή στοιχείων στους ελέγχους των λογιστικών βιβλίων που υπόκειται το Ταμείο. Η είσπραξη του ποσού εκ του ποσοστού συμμετοχής κάθε Τομέα στις γενικές δαπάνες διοίκησης και λειτουργίας του Ταμείου. Η πραγματοποίηση των παροχών, δαπανών και των εν γένει υποχρεώσεων του Ταμείου. Έκδοση σχετικών ενταλμάτων πληρωμής. Η κατάρτιση των μισθοδοτικών καταστάσεων του προσωπικού του Ταμείου. Η εκκαθάριση των αποδοχών του προσωπικού και η απόδοση των υπέρ τρίτων κρατήσεων. Η πίστωση των λογαριασμών καταθέσεων του προσωπικού για τις πάσης φύσεως αποδοχές του. Η εκκαθάριση των αμοιβών για συμμετοχή σε συμβούλια και επιτροπές, καθώς και των εκτός έδρας αποζημιώσεων και των εξόδων κίνησης των υπαλλήλων. Η τήρηση αρχείου των παραστατικών που εκδίδει το Τμήμα.

ΘΕΜΑ: «Απολογισμός έργου, έτους 2012, του ΤΑ.Π.Ι.Τ.»

ΘΕΜΑ: «Απολογισμός έργου, έτους 2012, του ΤΑ.Π.Ι.Τ.» 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Τ.Α.Π.Ι.Τ. Ν.Π.Δ.Δ. ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΕΔΡΑ: ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 58 ΤΚ 106 79 Γραφείο Προέδρου Τηλ. Επικοινωνίας: 210-3676811 210-3676814

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΤΟΥ ΤΕΑΥΦΕ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΤΟΥ ΤΕΑΥΦΕ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΤΟΥ ΤΕΑΥΦΕ ΤΕΥΧΟΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΣΕΛΙΔΑ 66 ΑΠΌ 68 Περιεχόμενα 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3 2. Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΤΕΑΥΦΕ...10

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 2015-2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 2015-2016 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 2015-2016 Α. Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών Χρονοπρογραμματισμός Δράσεων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 2015-2016 Α. Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών 1. Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Μ.Τ.Π.Υ. ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΡΑΣΗΣ 2006-2007 & 2008-2009

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Μ.Τ.Π.Υ. ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΡΑΣΗΣ 2006-2007 & 2008-2009 Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ Μ.Τ.Π.Υ. ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΡΑΣΗΣ 2006-2007 & 2008-2009 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2009 Β ΕΚΔΟΣΗ 1 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Ο μακροχρόνιος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΑΥΛΟΥ ΠΕΡΡΑΤΗ ΠΡΟΕ ΡΟΥ.Σ.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΑΥΛΟΥ ΠΕΡΡΑΤΗ ΠΡΟΕ ΡΟΥ.Σ. ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΑΥΛΟΥ ΠΕΡΡΑΤΗ ΠΡΟΕ ΡΟΥ.Σ. ΘΕΜΑ : 1. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΟΣ 2005 2012 2. ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΡΑΣΗΣ 2012 2015 Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Κύριοι Σύμβουλοι Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΡΙΕΤΙΑΣ 2012-2014

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΤΡΙΕΤΙΑΣ 2012-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ Οργανισμός Ασφάλισης ΟΑΕΕ Ελευθέρων Επαγγελματιών ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΩΝ. Ιούνιος 2014

ΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΩΝ. Ιούνιος 2014 ΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΜΩΝ Ιούνιος 2014 Περιεχόµενα 1 Τρέχουσα διοικητική και λειτουργική δοµή του ασφαλιστικού συστήµατος στην Ελλάδα 3 1.1 Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 1. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ... 5 1ος Άξονας Διαφάνεια και χρηστή διοίκηση... 6 2ος Άξονας Αξιοποίηση πόρων και προστιθέμενη αξία... 6 3ος Άξονας Αναβάθμιση των

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Μ.Τ.Π.Υ.

ΒΑΣΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Μ.Τ.Π.Υ. ΒΑΣΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Μ.Τ.Π.Υ. Με βάση το Προεδρικό Διάταγμα υπ αριθμ 94/27 Οκτωβρίου 2011 (ΦΕΚ τεύχος Α αρ. φύλλου 225/27 Οκτωβρίου2011 27/11/2011 Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος Σπάτων Αρτέμιδος ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

Δήμος Σπάτων Αρτέμιδος ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ Δήμος Σπάτων Αρτέμιδος ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ Έτος: 203 Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης 203, Δήμος Σπάτων Αρτέμιδος 2 Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης 203, Δήμος Σπάτων Αρτέμιδος Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 3 Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 87 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 5/2014 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 87 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 5/2014 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 87 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 5/2014 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΘΕΜΑ: Περί Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ για την παροχή υπηρεσιών Λογιστικής Υποστήριξης του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ (Κ.Ε.Θ.Ι.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ για την παροχή υπηρεσιών Λογιστικής Υποστήριξης του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ (Κ.Ε.Θ.Ι. ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ (Κ.Ε.Θ.Ι.) Ταχ. Δ/νση : Χαριλάου Τρικούπη 51 & Βαλτετσίου, 106 81 - Αθήνα Τηλ. Επικοινωνίας: 210 3898005, 210 3898022 Fax: 210 3898058 E-mail: kethi@kethi.gr Αθήνα, 6

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. Επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ

ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. Επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ Ασφάλιση ανεργίας Άνεργοι και Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης Ενίσχυση Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών Επαγγελματικά δικαιώματα πτυχιούχων ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ

Διαβάστε περισσότερα

εγκριτικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί έως 30-06-2014 και στον Καν. 1407/2013 για εγκριτικές αποφάσεις που εκδίδονται από 01-07-2014 και µετά.

εγκριτικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί έως 30-06-2014 και στον Καν. 1407/2013 για εγκριτικές αποφάσεις που εκδίδονται από 01-07-2014 και µετά. Αρ. Πρωτ. 83065/06-10-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Ταχ. /νση:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜA. ΘΕΜΑ 3o:Απόφαση σχετικά με την έγκριση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του Δήμου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη, οικονομικού έτους 2014.

ΑΠΟΣΠΑΣΜA. ΘΕΜΑ 3o:Απόφαση σχετικά με την έγκριση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης του Δήμου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη, οικονομικού έτους 2014. Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης 2014 - Δήμος Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΣΜΕ Ε ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΑΞΗ

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΣΜΕ Ε ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΑΞΗ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΣΜΕ Ε ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ ΤΕΕ/ΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΑΞΗ ΟΜΑ Α ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΚΑΠΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΕΟ ΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2011 ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ.... 6 1 ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟ ΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑ Α ΤΑ 30 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΜΠΟ ΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟ ΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑ Α ΤΑ 30 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΜΠΟ ΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟ ΙΑ ΤΑ 30 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΜΠΟ ΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΛΛΑ Α Μια πρωτοβουλία του ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΟΔΙΑ ΤΑ 30 ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Προτάσεις ορθολογικής και αποτελεσματικής αναδιάρθρωσης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Προτάσεις ορθολογικής και αποτελεσματικής αναδιάρθρωσης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Προτάσεις ορθολογικής και αποτελεσματικής αναδιάρθρωσης Ρέθυμνο / Ηράκλειο, 31 Αυγούστου 2013 1 Σχέδιο Νέου Οργανογράμματος Με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης από το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Σ.ΕΠ.Ε. ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2000. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ιεύθυνση Προγραµµατισµού

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Σ.ΕΠ.Ε. ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2000. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ιεύθυνση Προγραµµατισµού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Σ.ΕΠ.Ε. ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2000 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ιεύθυνση Προγραµµατισµού και Συντονισµού Σ.ΕΠ.Ε. I ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

χρηματοδότησης οδηγός Ερευνητικών Επιμορφωτικών Έργων Οδηγός Χρηματοδότησης Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας - 1 -

χρηματοδότησης οδηγός Ερευνητικών Επιμορφωτικών Έργων Οδηγός Χρηματοδότησης Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας - 1 - - 1 - Οδηγός Χρηματοδότησης Ερευνητικών Επιμορφωτικών Έργων Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας χρηματοδότησης οδηγός - 2 - ΕΛΚΕ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ περιεχόμενα Πρόλογος 1. Κεφάλαιο πρώτο 5 7 9 10 12 Όργανα

Διαβάστε περισσότερα

«Νέο σύστημα κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) στις Περιφέρειες» Εκπόνηση από την Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε

«Νέο σύστημα κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) στις Περιφέρειες» Εκπόνηση από την Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε «Νέο σύστημα κατανομής των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) στις Περιφέρειες» Εκπόνηση από την Π.Ε.Τ.Α. Α.Ε ΑΘΗΝΑ 2013 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή Γενικά Στοιχεία... 4 2. ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ... 6 2.1

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο:

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: Υπηρεσίες Λογιστικής Υποστήριξης του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Στοιχεία διακήρυξης: 18/2014 Αναθέτουσα Αρχή: Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.) Προϋπολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Α ΒΑΘΜΟΥ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Α

Διαβάστε περισσότερα

Σ Υ Μ Β Α Σ Η για την ανάθεση για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την πλήρη εφαρμογή του Διπλογραφικού Συστήματος του Νοσοκομείου.

Σ Υ Μ Β Α Σ Η για την ανάθεση για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την πλήρη εφαρμογή του Διπλογραφικού Συστήματος του Νοσοκομείου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 6 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ- ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ» Αριθμ. Συμβ. 53891/14-2-2011 Σ Υ Μ Β Α Σ Η για την ανάθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ. ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑμεΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (Κ.Ε.Π.Α.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ. ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑμεΑ ΚΑΙ ΑΠΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ (Κ.Ε.Π.Α. Σχέδιο νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα». ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Οικονομικές προοπτικές Μνημόνιο Οικονομικής και Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής 1. Η κυβέρνηση αναμένει ότι η οικονομία θα σταθεροποιηθεί στα τέλη του 2011.

Διαβάστε περισσότερα