ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πρόλογος. Αξιότιµοι συνεργάτες και φίλοι της METRICA A.E.,

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πρόλογος. Αξιότιµοι συνεργάτες και φίλοι της METRICA A.E.,"

Transcript

1 NEWSLEΤTER Απρίλιος -Μάιος 2010 ιαβάστε για τη ΝΕΑ Συνεργασία της METRICA A.E. - NewsLetter Τα νέα της METRICA A.E.

2 Πρόλογος Αξιότιµοι συνεργάτες και φίλοι της METRICA A.E., Με το παρόν τεύχος µοιραζόµαστε µαζί σας, µεταξύ άλλων, τα σχέδια ανάπτυξης του δικτύου METRICANET GNSS καθώς και τη ΝΕΑ συνεργασία µας µε τον αναγνωρισµένο οίκο FLUKE. Οι δύο κινήσεις εκδηλώνουν το ενδιαφέρον µας να ικανοποιήσουµε όσο το δυνατόν καλύτερα τις ανάγκες της αγοράς και να δώσουµε τα εφόδια στους συνεργάτες µας να αποκτήσουν ανταγωνιστικά οφέλη. Ελπίζουµε να δείξετε ενεργά το ενδιαφέρον και την υποστήριξή σας. Θα χαρούµε ιδιαίτερα να λάβουµε προτάσεις και ιδέες που θα βοηθήσουν στην καλύτερη υλοποίηση των σχεδίων µας. Φιλικά, Η οµάδα της Metrica A.E. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Metrica News Επέκταση του δικτύου Metrica Net GNSS Ηµερίδες Metrica - Προσεχείς παρουσιάσεις σε Κρήτη και Ρόδο ΝΕΕΣ Συνεργασίες - Θερµικές κάµερες FLUKE 2. Τοπογραφικός Εξοπλισµός Smartworx R 25 Revision 3 3. Τµήµα Περιβάλλοντος Ολοκληρωµένη real - time εφαρ- µογή παρακολούθησης ποιοτι- κών παραµέτρων και στάθµης - Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Ελεούσας στον Αξιό 4. Τµήµα Βιοµηχανικής Γεωδαισίας Project : Χάραξη ναυπηγικών γραµµών και βυθισµάτων σε πλωτή δεξαµενή - Χαλκίδος 5. Τµήµα Τεχνικής Υποστήριξης Ναυπηγεία RTK ίκτυα - Αξίζει; 2 NewsLetter Τα νέα της METRICA A.E.

3 NEA Επέκταση του ικτύου Σταθµών Αναφοράς MetricaNet GNSS Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουµε το σχέδιο επέκτασης του δικτύου Σταθµών Αναφοράς METRICANET! Από το 2006 υπάρχει και λειτουργεί το πρώτο και µεγαλύτερο ιδιωτικό δίκτυο σταθµών Αναφοράς στην Ελλάδα, το METRICANET. Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των χρηστών δεκτών GPS και βλέποντας τις τάσεις διεθνώς, αποφασίσαµε, σε συνεργασία µε τη Leica Geosystems η οποία έχει δηµιουργήσει το Πανευρωπαϊκό δίκτυο SmartNet, να επεκτείνουµε το υπάρχον δίκτυο (23 σταθµοί Αναφοράς) ώστε να καλύψουµε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο. Ταυτόχρονα προχωρήσαµε στην αναβάθµιση των περισσότερων από τους υπάρχοντες σταθµούς ώστε να υποστηρίζουν GLONASS παρέχοντας έτσι πιο ολοκληρωµένα προϊόντα και βελτιώνοντας την αποτελεσµατικότητα του δικτύου. Όλοι οι νέοι σταθµοί είναι full GNSS, καθώς υποστηρίζουν όλα τα µελλοντικά σήµατα L5, Galileo, Compass. Η προσπάθεια η οποία θα ολοκληρωθεί σε τρεις φάσεις, είναι µοναδική για τα Ελληνικά δεδοµένα και αναµένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του Σε πρώτη φάση θα εγκατασταθούν 12 νέοι Σταθµοί έως το τέλος του Ήδη έχουν οριστικοποιηθεί οι πρώτες εφτά τοποθεσίες οι οποίες είναι οι εξής: Χαλκίδα Άρτα Βόλος Ηράκλειο Πάτρα Αγρίνιο Καρπενήσι Η ολοκλήρωση των παραπάνω εγκαταστάσεων αναµένεται να ολοκληρωθεί έως τις 31 Αυγούστου Στη συνέχεια και έως το τέλος του χρόνου θα εγκατασταθούν και οι υπόλοιποι δέκτες σε διάφορες περιοχές αναλόγως µε τη ζήτηση, αλλά και τη γεωµετρία του δικτύου. Στόχος µας είναι στο τέλος του 2010, το δίκτυο να περιλαµβάνει τουλάχιστον 45 Σταθµούς Αναφο- ράς για τους οποίους θα παρέχονται ποικιλία υπηρεσιών RTK και Post Processing. Για κάθε περιοχή που εγκαθίσταται νέος σταθµός θα δηµιουργείται και θα διατίθεται άµεσα τοπικός µετασχηµατισµός ώστε να παρέχονται σωστές συντεταγµένες και όπου το επιτρέπει η γεωµετρία του δικτύου θα δηµιουργούνται κυψέλες από τρεις και πάνω σταθµούς, οι οποίες στη συνέχεια θα δηµιουργούν συστοιχίες (clusters) ώστε οι χρήστες να επωφελούνται από τα πλεονεκτήµατα της δικτυακής επίλυσης. Είµαστε ανοιχτοί σε προτάσεις για εγκατάσταση σταθµών σε περιοχές που δεν έχουµε αναφέρει. Επικοινωνήστε µαζί µας και θα εξετάσουµε τις δυνατότητες της προτεινόµενης περιοχής. Η οµάδα της Metrica A.E. 3 - NewsLetter Τα νέα της METRICA A.E.

4 ΝΕΑ Η Metrica ταξιδεύει Τους µήνες που πέρασαν η Metrica επισκέφτηκε πόλεις όπως η Χαλκίδα, η Θεσσαλονίκη, η Λαµία, άλλοτε µε δική της πρωτοβουλία και άλλοτε συµµετέχοντας σε ηµερίδες και παρουσιάσεις άλλων φορέων όπως το Τεχνικό επιµελητήριο και πανελλήνιες εκθέσεις όπως η Infacoma. Την προηγούµενη εβδοµάδα µια µικρή οµάδα συναδέλφων βρέθηκε στο Ρέθυµνο Κρήτης, στα γραφεία της εταιρίας ΤΟΠ.Ε.Κ., συνεργάτη µας στην Κρήτη για την παρουσίαση του Νέου Εξοπλισµού Leica αλλά και των 2 ΝΕΩΝ σταθµών αναφοράς METRICANET GNSS στην Κρήτη. Ευχαριστούµε όσους µας τίµησαν µε την παρουσία και το ενδιαφέρον τους! Προσεχώς θα είµαστε Στη Ρόδο, 2 Ιουνίου 2010 Η παρουσίαση θα πραγµατοποιηθεί στην αίθουσα του ΤΕΕ, Μητροπόλεως 4, Ρόδος. Είµαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις. Νέa Συνεργασία - Θερµικές κάµερες Fluke Η Metrica Α.Ε. εντοπίζει τις ανάγκες της αγοράς και των πελατών της και φροντίζει να προσφέρει λύσεις που δίνουν το προβάδισµα σε κάθε επιχείρηση µε όραµα. Στη συγκεκριµένη περίπτωση, είµαστε ιδιαιτέρως ικανοποιηµένοι για την συνεργασία µας µε την Αµερικάνικη εταιρία Fluke. Οι θερµικές κάµερες που κατασκευάζει η εταιρία είναι η κατηγορία που τράβηξε το ενδιαφέρον µας αλλά προπαντός το ενδιαφέρον των πελατών µας. Η Θερµογραφία εφαρµόζεται σήµερα σε ποικίλους τοµείς όπως Ενεργειακή Επιθεώρηση, Ηλεκτρολογικές εφαρµογές, Μηχανολογικές εφαρµογές, Κτιριακές εφαρµογές κ.α. Κατά συνέπεια, οι θερµοκάµερες αποτελούν ένα σύγχρονο εργαλείο πολλών επαγγελµατιών. Πιο συγκεκριµένα, η θερµογραφία ξεπερνάει τους περιορισµούς άλλων συµβατικών µεθόδων µέτρησης θερµοκρασίας και προσφέρει: Ενδείξεις σε συνθήκες πραγµατικού χρόνου Ταχεία απόκριση σε δυναµικές καταστάσεις εν απαιτείται επαφή µε τον στόχο Μπορεί να ελέγξει κινούµενους στόχους Ευκολία στη χρήση Αποθήκευση και σύγκριση δεδοµένων Προληπτικός έλεγχος και βελτίωση λειτουργίας εξοπλισµού, έγκαιρη αντιµετώπιση προβληµάτων Μειώνει τα κόστη συντήρησης και επισκευών Τηλεφωνείστε µας για περισσότερες πληροφορίες... 4 NewsLetter Τα νέα της METRICA A.E.

5 ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΝΕΑ ΕΚ ΟΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ SMARTWORX V7.80 Για όλους τους χρήστες που καλύπτονται από συµβόλαιο συντήρησης (CCP) η αναβάθµιση στην έκδοση SmartWorx V7.80 είναι δωρεάν. Με την νέα έκδοση SmartWorx v7.80 υποστηρίζονται όλα τα όργανα TS30, TM30, TPS1200, GPS1200 και RX1250 και είναι συµβατά µε τους νέους δέκτες VIVA GNSS και VIVA field controllers. Υποστηρίζονται οι νέες κεραίες GS09, AS05/10. Ο δέκτης GS09 µπορεί να χρησιµοποιηθεί ως SmartStation για τα TS30, TM30 και TPS1200. Οι κεραίες AS05 & AS10 µπορούν να χρησιµοποιηθούν µε το GPS1200 system. Υποστηρίζονται οι νέοι δέκτες GPS GS15/GS10 της σειράς VIVA. Είναι δυνατόν πλέον ο συνδυασµός ενός Leica Viva Reference και ενός GPS1200 Rover. Για το GS15 έχει σχεδιαστεί ένας καινούριος φορέας στήριξης, ο GRT247.Αυτός ο φορέας στήριξης περιλαµβάνεται στο SmartWorx antenna management. Υποστηρίζονται νέες radio συσκευές. Η έκδοση SmartWorx v7.80 υποστηρίζει πλήρως τις νέες συσκευές RadioHandle 15 και το εξωτερικό radio TCPS28. Αυτές οι radio συσκευές είναι απαραίτητες για την επικοινωνία µεταξύ των Leica Viva radio field controllers CS10/CS15 και όλων των γεωδαιτικών σταθ- µών TPS1200+/TS30/TM30. RoadRunner Road: Grid & Ground. Κάποια DOTs απαιτούν για τις µετρήσεις οδοποϊίας το project scale factor, αυτό σηµαίνει ότι απαιτούνται στο πεδίο τα ground chainages και ground lengths. Το σχέδιο της οδοποϊίας είναι σε Grid. Μια νέα Project Configuration ρύθµιση στο RoadRunner επιτρέπει το project scale factor. Με την εφαρµογή αυτού του scale factor (συντελεστής κλίµακας), όλα τα chainages, lengths & offsets, συµπεριλαµβανοµένου το Data View section, φαίνονται και αποθηκεύονται στο ground. 5 - NewsLetter Τα νέα της METRICA A.E.

6 ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ATR Search Window σε TS30/TM30. Mε την έκδοση SmartWorx v7.80 το παράθυρο ATR search των TM30/TS30 περιορίζεται σε 190 gon στην διεύθυνση. Hz. Με την αλλαγή αυτή η λειτουργία βελτιώνεται. Sets of Angles. Με την έκδοση Sets of Angles v έχει βελτιωθεί η ακολουθία των µηνυµάτων σε περίπτωση επανάληψης των µετρήσεων. BT port in ASCII Remote. Στο παράθυρο Configure Interfaces για το ASCII Remote, επιπρόσθετα µε το σειριακό RS232 και Clip on port υπάρχουν 3 διαθέσιµες θύρες Bluetooth. GRX1200 Βελτιώσεις Receiver type in RINEX header. To όνοµα του δέκτη GRX1200+ GNSS θα εµφανίζεται εφεξής στην επικεφαλίδα του αρχείου παρατήρησης RINEX. Υποστηρίζονται οι νέες κεραίες AS05/10. Υποστηρίζεται ο νέος browser (Google chrome). Εκτός από τον Microsoft Internet Explorer και τον Mozilla Firefox, το GRS1200 web interface µπορεί να χρησιµοποιηθεί και στον Google Chrome browser. AR25 (REVISION 3) Η αναβάθµιση της κεραίας Leica AR25 GNSS choke ring είναι γνωστή ως revision 3 και προσφέρει πλήρες βελτιω- µένο L5/E5a multipath rejection. Με την αλλαγή αυτή η λειτουργία της L5/E5a υπερβαίνει αυτή των L1 και L2. Οι αλλαγές της νέας revision είναι το αποτέλεσµα εκετεταµένων ελέγχων µε τους δορυφόρους Galileo GIOVE-A και GIOVE-B GPS και την επίδειξη σήµατος της L5 που µεταδίδεται από την SVN49. Πρόγραµµα Ανταλλαγής-Αναβάθµισης: Αναβάθµισης: Η Leica Geosystems AG δεσµεύεται στη συνεχή βελτίωση των προϊόντων της παρέχοντας στους πελάτες της τα καλύτερα δυνατά GNSS reference station systems. Οι πελάτες που θέλουν να αναβαθµίσουν την κεραία Leica AR25 µπορούν µέσω προγράµµατος aνταλλaγής. Για την διευκόλυνσή τους, το πρόγραµµα ανταλλαγής έχει σχεδιαστεί ώστε να µειώσει το χρόνο και το κόστος µεταφοράς για τα δίκτυα µόνιµων σταθµών αναφοράς. Η αναβάθµιση µέσω του προγράµµατος γίνεται µέσω του αντίστοιχου κωδικού: AR25 Exchange H ανταλλαγή αυτή περιλαµβάνει ένα (1) χρόνο εγγύηση. Επικοινωνήστε µαζί µας για διευκρινίσεις.! 6 NewsLetter Τα νέα της METRICA A.E.

7 GEO ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ LEICA DISTO D3a -Το «πολυτάλαντο πολυτάλαντο» Εξαιρετικό για µετρήσεις εσωτερικών χώρων Μετρά αποστάσεις και κλίσεις απλά, γρήγορα και αξιόπιστα Το Leica DISTO D3a είναι ένα πολυεργαλείο για απλές, γρήγορες και αξιόπιστες µετρήσεις. Η µέτρηση των αποστάσεων και των γωνιών γίνεται µε απόλυτη ακρίβεια. Το ενσωµατωµένο κλινόµετρο παρέχει και οριζόντιες αποστάσεις. ιαθέτει επίσης αισθητήρα που ανιχνεύει τις συνθήκες φωτός και αυτόµατα αλλάζει την οθόνη και το φωτισµό της. Μετρήσεις κλίσεων Το ενσωµατωµένο κλινόµετρο γρήγορα και απλά προσδιορίζει κλίσεις µέχρι και ± 45. Το κλινόµετρο παρέχει επίση οριζόντιες αποστάσεις. Οι αξιόπιστες µετρήσεις λοιπόν είναι εγγυηµένες. Αυτόµατο πληκτρολόγιο και φωτισµός οθόνης Ένας ενσωµατωµένος αισθητήρας ανιχνεύει αν το περιβάλλον είναι σκοτεινό και αλλάζει την οθόνη και το φωτισµό της. Μπορείτε επίσης να µετρήσετε στο σκοτάδι χωρίς κανένα πρόβληµα. Πολυεργαλείο µετρήσεων Στοχεύστε το ευέλεία στο σηµείο που σας ενδιαφέρει, είτε µετράτε από γωνίες είτε όχι. Το Disto D3a ανιχνεύει αυτόµατα το τα τέλος της επιφάνειας. Multiple functions Το Leica DISTΟ D3a µπορεί επίσης να υπολογίζει εµβαδό, όγκο, διαστάσεις εσωτερικών χώρων και Πυθαγόρειο θεώρηµα. Χαρακτηριστικά Μέτρηση αποστάσεων απο 0.05 έως 100m (Τυπική ακρίβεια µέτρησης ± 1mm) Power Range Technology Μετρήσεις κλίσης Έµµεσες µετρήσεις αποστάσεων µε τη χρήση του κλινόµετρου Αυτόµατη ανίχνευση τέλους επιφάνειας Υπολογισµοί σε εσωτερικούς χώρους Υπολογισµός γωνίας εσωτερικού χώρου Smart Horizontal Mode!! Stake out function Triangle function Πλεονεκτήµατα Γρήγορη και ακριβής µέτρηση Επιτρέπει τη µέτρηση αποστάσεων (περίπου 80m) χωρίς τη χρήση ειδικού στόχου Μετρήσεις γωνιών έως ± 45 ο µε το πάτηµα ενός κουµπιού Οι οριζόντιες αποστάσεις µπορούν να µετρηθούν χωρίς πρόβληµα παρά την ύπαρξη εµποδίων Αξιόπιστες, χωρίς προβλήµατα µετρήσεις από την άκρη των γωνιών Μετρήσεις όπως συνολικό µήκος τοίχου είναι διαθέσιµο µε το πάτηµα ενός κουµπιού. Ακριβής υπολογισµός γωνίας εσωτερικού χώρου µε µόνο 3 µετρήσεις. Νέο!!! Χάραξη αποστάσεων Υπολογισµός εµβαδού δωµατίου µε πολλές γωνίες 7 - NewsLetter Τα νέα της METRICA A.E.

8 ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Project: Υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Ελεούσας για την Κ/Ξ ΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ -ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ στον Αξιό Ολοκληρωµένη real - time εφαρµογή παρακολούθησης ποιοτικών παραµέτρων και στάθµης µε σκοπό την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων Εξοπλισµός: (3) σταθµοί µέτρησης ποιοτικών παραµέτρων υδάτων (2) σταθµοί µέτρησης στάθµης του Αξιού Hydromet Web-interface Σκοπός: Τήρηση περιβαλλοντικών όρων Μέτρηση ποιοτικών παραµέτρων υδάτων σε τρείς θέσεις ανάντη και κατάντη του υδροηλεκτρικού Μέτρηση στάθµης Αξιού στις θέσεις Πολύκαστρο και Εύζωνοι. Real time παρακολούθηση όλων των παραµέτρων Προειδοποίηση απότοµης αύξησης στάθµης µε 2 επίπεδα συναγερµών σε περίπτωση πληµµυρικών φαινοµένων µε έγκαιρη προειδοποίηση αρκετών ωρών πριν Απαιτήσεις Εφαρµογής: Η τηλεµατική µετάδοση των κύριων ποιοτικών και ποσοτικών παραµέτρων του νερού δηµιουργώντας ιστορικό αρχείο δεδοµένων ιαπίστωση πιθανής περιβαλλοντικής µόλυνσης 24 h συνεχής µέτρηση και µετάδοση σε πραγµατικό χρόνο των µετρούµενων τιµών ύο επίπεδα συναγερµού σε απότοµη αύξηση στάθµης η σε υπέρβαση συγκεκριµένων τιµών Webinterface - Ταυτόχρονη παρακολούθηση των τιµών από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές: Αθήνα, Ελεούσα, Θεσσαλονίκη, ( ΕΚΕ, Υ ΕΛΕΟΥΣΑΣ, ΤΕΡΝΑ ΑΕ, ΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΑΕ) Πρόσβαση από εξουσιοδοτηµένους χρήστες µε διαφορετικές βαθµίδες πρόσβασης και ξεχωριστό προφίλ για τον καθένα, από οποιοδήποτε σηµείο εντός διαδικτύου Ελεγχόµενη πρόσβαση ανάλογα µε τα δικαιώµατα του χρήστη Κάθε χρήστης ενεργοποιεί τους δικούς του συναγερµούς ανάλογα µε το αντικείµενο εργασία του. όθηκε έµφαση στη λειτουργικότητα και την απρόσκοπτη παρακολούθηση των καταγραφών των συστηµάτων Γενικά Χαρακτηριστικά Καταγραφική µονάδα Duosens σε συνδυασµό µε πολυµετρικό αισθητήρα MS5, Καταγραφική µονάδα Duosens σε συνδυασµό µε αισθητήρα µέτρησης στάθµης ΟΤΤ RLS Τροφοδοσία µε ηλιακούς συλλέκτες για συνεχή και αδιάλειπτη µετάδοση δεδοµένων GPRS σύνδεση µέσω συσκευής modem Πρόσβαση στο webinterface Hydromet της εταιρίας µε τις τρέχουσες µετρήσεις Αυτόµατη ενεργοποίηση συναγερµού µε SMS και µέσω web server, όταν οι µετρούµενες τιµές υπερβούν κάποιο κρίσιµο προκαθορισµένο επίπεδο. Τα όρια των συναγερµών και οι ειδοποιήσεις προέρχονται από το web interface ή τους σταθµούς 8 NewsLetter Τα νέα της METRICA A.E.

9 ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ Project : Χάραξη ναυπηγικών γραµµών & βυθισµάτων σε πλωτή δεξαµενή - Ναυπηγεία Χαλκίδος Το Τµήµα Βιοµηχανικών Μετρήσεων στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, ανέλαβε και διενέργησε µε απόλυτη επιτυχία µετρήσεις χάραξης ναυπηγικών γραµµών και βυθισµάτων σε πλοίο ελληνικών συµφερόντων στην περιοχή του Ναυπηγείου Χαλκίδας σε πλωτή δεξαµενή. Η εφαρµογή απαιτούσε την ακριβή χάραξη σηµείων στις 2 πλευρές του σκάφους για τον προσδιορισµό χαρακτηριστικών γραµµών αυτού. Για το λόγο αυτό χρησιµοποιήθηκε ο υψίστης ακριβείας βιοµηχανικός γεωδαιτικός σταθµός TS 30 σε συνδυασ- µό µε το λογισµικό πακέτο βιοµηχανικής γεωδαισίας DCP05. Το όργανο, µας δίνει την δυνατότητα να µετρήσουµε 3D συντεταγµένες κάθε σηµείου ενδιαφέροντος µε την τοποθέτηση σε αυτό ειδικού πρίσµατος (mini prism) ή ειδικών ανακλαστικών στόχων (tape). Τα χαρακτηριστικά αυτά σηµεία προσδιορίσθηκαν από 5 συνολικά στάσεις περιµετρικά του σκάφους. Η ακρίβεια προσανατολισµού σε κάθε στάση ήταν καλύτερη από 2 mm. Τα σηµεία χαράχτηκαν σε διαφορετικές αποστάσεις µεταξύ τους σύµφωνα µε την καµπυλότητα του σκάφους, µε πιο πυκνά σηµάδια στα καµπύλα τµήµατα και πιο αραιά στις ευθείες, µε µέγιστη απόσταση τα 3m. υσκολίες που υπήρχαν κατά την πρόοδο των µετρήσεων: Περιορισµένη ορατότητα λόγω σκαλωσιών Οι σκαλωσιές ήταν δεµένες για την περαιτέρω διαδικασία βαφής του σκάφους και δεν ήταν εύκολη η αφαίρεση για εξασφάλιση ορατότητας Συνθήκες χαµηλού φωτισµού Παράλληλες εργασίες από άλλα συνεργεία TS 30 - Γεωδαιτικός σταθµός βιοµηχανικής γεωδαισίας Μοναδικά χαρακτηριστικά!! 0.5 γωνιακή ακρίβεια Ακρίβεια µέτρησης EDM µε πρίσµα 0,6mm+1ppm Ακρίβεια µέτρησης EDM χωρίς πρίσµα 2mm+2ppm 3 µικροµετρικές βίδες (εντολές 1-2 χέρια) Εσωτερική µνήµη (standard) Πλήκτρο σκανδάλης µέτρησης Πιεζοηλεκτρικό µοτέρ Πλήρης συµβατότητα µε το System1200 Ίδια παρελκόµενα µε το System1200 Νέα µπαταρία GEB241 (φόρτιση µόνο µε GKL221) System 1200 X-Function Μειωµένο κόστος συντήρησης Χαµηλή κατανάλωση µπαταρίας 9 - NewsLetter Τα νέα της METRICA A.E.

10 ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ & SERVICE ίκτυα RTK Η αρχή της λειτουργίας Η λειτουργία του RTK ικτύου (Network RTK) απαιτεί κατ' ελάχιστο πέντε σταθµούς αναφοράς (δεν υπάρχει µέγιστο) µε µεταξύ τους απόσταση έως 70 χιλιόµετρα. Οι σταθµοί αναφοράς είναι συνήθως εγκατεστηµένοι σε µόνιµες θέσεις και σχηµατίζουν το δίκτυο, το οποίο είναι η βάση της αρχής λειτουργίας της συγκεκριµένης µεθόδου. Η αρχή λειτουργίας Η λειτουργία του δικτύου βασίζεται στην αρχή ότι όλοι οι σταθµοί αναφοράς που α- παρτίζουν το δίκτυο στέλνουν συνεχώς δορυφορικές παρατηρήσεις (δεδοµένα συνεχούς ροής) σε ένα κεντρικό Ηλεκτρονικό Υπολογιστή (Server) στον οποίο "τρέχει" το λογισµικό του επίλυσης και διαχείρισης του ικτύου RTK, όπως το Leica GNSS Spider. Ο στόχος του RTK ικτύου είναι η ελαχιστοποίηση της επιρροής των σφαλµάτων που εξαρτώνται από την απόσταση, πάνω στις υπολογιζόµενες θέσεις από τους κινητούς δέκτες (rovers), µέσα στα όρια του δικτύου. Το λογισµικό του RTK δικτύου ξεκινά αυτή την λειτουργία: Επιλύοντας τις ασάφειες των δορυφορικών παρατηρήσεων (που λαµβάνονται από τους σταθµούς αναφοράς) µέσα στο δίκτυο και Χρησιµοποιώντας τα δεδοµένα από όλους (ή κάποιους) τους σταθµούς αναφοράς για να παράγει διορθώσεις οι οποίες αποστέλλονται στους rovers (Εικ. 1). Ο κινητός δέκτης (rover) συνδέεται στον server του δικτύου µέσω radio modem, GSM (κινητή τηλεφωνία) ή GPRS (Internet µέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας). Απ' τη στιγµή που ο rover θα λάβει τα RTK δεδοµένα από τον server υπολογίζει τη θέση του χρησιµοποιώντας τους κατάλληλους αλγόριθµους. Οι αλγόριθµοι που θα χρησιµοποιηθούν καθώς και το πως ελαχιστοποιούνται τα σφάλµατα που προκύπτουν από την απόσταση εξαρτώνται κατά πολύ από τη µέθοδο του ικτύου RTK που χρησιµοποιείται. Παραδείγµατα µεθόδων ικτύων RTK που υπάρχουν διαθέσιµα στην αγορά είναι το MAX και το Virtual Reference Station (εικονικός σταθµός αναφοράς). Κάθε µέθοδος ελαχιστοποιεί (ή µοντελοποιεί) τα σφάλ- µατα µε διαφορετικούς τρόπους. Ανάλογα µε τη µέθοδο, η µοντελοποίηση πραγµατοποιείται είτε από τον RTK Server είτε από τον κινητό δέκτη (rover). Οπότε η σχέση µεταξύ του RTK δικτύου και του rover είναι διαφορετική για κάθε µέθοδο, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσµα σηµαντικές διαφορές στην απόδοση, την ακρίβεια, την Εικ. 1. Αρχή λειτουργίας δικτύου RTK αξιοπιστία και την ιχνηλασιµότητα του rover. Τα πλεονεκτήµατα των RTK δικτύων είναι: Οι ακρίβειες των υπολογιζόµενων θέσεων από τον κινητό δέκτη είναι πιο οµοιογενείς Η ακρίβεια διατηρείται σε πολύ µεγαλύτερες αποστάσεις µεταξύ των σταθµών βάσης και του κινητού δέκτη Η ίδια περιοχή µπορεί να καλυφθεί µε λιγότερους σταθµούς βάσης (σε σύγκριση µε τον αριθµό των εγκαταστάσεων σταθµών βάσης που θα ήταν απαραίτητες µε τη µέθοδο Single Reference RTK) Η αξιοπιστία και η διαθεσιµότητα των RTK διορθώσεων είναι µεγαλύτερη (π.χ. αν "πέσει" ένας σταθµός, αναλαµβάνει κάποιος άλλος) Τα µειονεκτήµατα των RTK δικτύων είναι: εν υπάρχει κάποιο σοβαρό µειονέκτηµα στη χρήση των δικτύων RTK. Το µόνο που µπορεί να ληφθεί υπ' όψιν είναι το κόστος συνδροµής στο δίκτυο καθώς και τα τηλεπικοινωνιακά κόστη. 10 NewsLetter Τα νέα της METRICA A.E.

11 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ & SERVICE Ας πάρουµε ως τυπικό παράδειγµα έναν τοπογράφο στην Ελλάδα. Η METRICA µε το δίκτυο METRICANET GNSS προσφέρει την ετήσια συνδροµή RTK σε ένα σταθµό αναφοράς 450 ή 800 σε όλους τους σταθµούς για απεριόριστη χρήση. Αυτό σηµαίνει πως οι χρήστες του METRICANET GNSS λαµβάνουν οποτεδήποτε και οπουδήποτε µέσα στην περιοχή κάλυψης του δικτύου, διορθώσεις µε ένα µόνο κινητό δέκτη (rover) χωρίς να υπάρχει η ανάγκη να στήσουν το δικό τους σταθµό βάσης (reference). Τα 400 ή 800 είναι ένα µικρό ποσό για ετήσια συνδροµή. Αλλά αν υποθέσουµε πως ο τοπογράφος ολοκληρώνει 2-3 εργασίες την εβδοµάδα για 40 εβδοµάδες περίπου χρησιµοποιώντας το RTK δίκτυο, αυτό σηµαίνει περίπου 100 εργασίες το χρόνο. Οπότε το κόστος λήψης ικτυακών RTK διορθώσεων είναι 4,5-8 ανά εργασία (χωρίς να περιλαµβάνονται τα τηλεπικοινωνιακά κόστη, τα οποία όµως είναι επίσης πολύ χαµηλά). Άρα το ερώτηµα για τον τοπογράφο είναι «µπορώ να εξοικονοµήσω αυτά τα 4,5-8 ανά εργασία χρησιµοποιώντας ένα δικό µου σταθµό βάσης;» Αναλογιστείτε τα εξής: Αρχικά, ο τοπογράφος εξοικονοµεί χρόνο µε το να µη χρειάζεται να κάνει τα παρακάτω: Να αναζητήσει ένα γνωστό τριγωνοµετρικό ή άλλο σταθερό σηµείο για να στήσει το σταθµό βάσης. Να φροντίσει για την παροχή ρεύµατος (π.χ. µπαταρίες) του σταθµού βάσης Να µεταβεί στην τοποθεσία του γνωστού σταθερού σηµείου (το οποίο δεν είναι πάντοτε πολύ εύκολο, ούτε σίγουρο πως θα βρεθεί κοντά στην περιοχή ενδιαφέροντος) Να εγκαταστήσει το σταθµό βάσης Να εξασφαλίσει την ασφάλεια του σταθµού βάσης (π.χ. από κλοπή) συνήθως χρησιµοποιώντας επιπλέον προσωπικό Να φροντίσει για τη συντήρηση ενός επιπλέον σταθµού (σταθµού βάσης) Επιπλέον ο τοπογράφος εξοικονοµεί χρήµατα µε το να µη χρειάζεται να αγοράσει: ίκτυο RTK Αξίζει; Το σταθµό βάσης Τα παρελκόµενά του Τα κόστη για το χαµένο χρόνο για όλα τα παραπάνω Τη συντήρηση του σταθµού και των παρελκόµενων Στα πλεονεκτήµατα της χρήσης ενός δικτύου περιλαµβάνονται επίσης τα εξής: Η εξάλειψη κάποιων πιθανών πηγών σφαλµάτων (π.χ από την κέντρωση του σταθµού βάσης και της µέτρησης του ύψους) Ο µικρότερος αριθµών αναγκαίου εξοπλισµού που πρέπει να µεταφερθεί.. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε το δίκτυο MetricaNet GNSS θα βρείτε επισκεπτόµενοι τον παρακάτω σύνδεσµο NewsLetter Τα νέα της METRICA A.E.

12 Αντώνης Σαρδελιάνος Sales Manager Ερρίκος Σκάσσης Πρόεδρος & ιευθύνων Σύµβουλος TMHMA ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Σταύρος Καραγιάννης Commercial Manager Μαρία Ξυξή Product Manager Βασίλης Σίσκας Sales & Application Engineer ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ιπποκράτης Πάππας Sales & Application Engineer Αντώνης Αντωνακάκης Υπεύθυνος Τµήµ. Τεχνικής Υποστήριξης Βίκτωρας Πλευράκης Γεωλόγος, Μηχ. Εφαρµογών & Πωλήσεων ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ & SERVICE Παναγιώτης Γρηγορακάκης Μηχανικός Εφαρµογών Λάµπρος Παπαροїδάµης Τεχνικός περιβαλλοντικών εφαρµογών Νίκος Αλεξανδρής Μηχανικός Εφαρµογών ηµήτρης Μιµηγιάννης Service Engineer ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΓΕΩ ΑΙΣΙΑΣ Γιώργος Παυλάκος Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός Παναγιώτης Πέτρου Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός MARKETING Στεφανία Μπουραντά Marketing Coordinator ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Φρόσω Καρακατσούνη Υπεύθυνη Λογιστηρίου ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Χριστίνα Παπάζογλου Executive Secretary Βασίλης Ταντούρης Υπεύθυνος Αποθήκης Εmail: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - CON.MET. AE Πόντου 68, Καλαµαριά Τηλ.: , FAX: Web: ΚΡΗΤΗ ΤΟΠ.Ε.Κ. ΤΟΠ.Ε.Κ. Σκαλέτα, Ρέθυµνο Κρήτης, 74100, Κρήτη Τηλ.: Web: METRICA A.E. ΓΚΙΝΟΣΑΤΗ 88Α , ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ, ATTIKH ΤΗΛ.: , FAX: NewsLetter Τα νέα της METRICA A.E.

SmartNet Greece. Αντώνης Αντωνακάκης Απρίλιος 2011

SmartNet Greece. Αντώνης Αντωνακάκης Απρίλιος 2011 SmartNet Greece Αντώνης Αντωνακάκης Απρίλιος 2011 41 ταθμοί Αναφοράς (Απρίλιος 2011) Ιζηοπικά ζηοισεία Ξεκίνησε το 2005 (ΜΕΣ0) Σο 2006 προστέθηκαν άλλοι δύο σταθμοί (THIV, ANAV) 2008 έγιναν συνεργασίες

Διαβάστε περισσότερα

NEWSLEΤTER. Ιανουάριος Φεβρουάριος 2010. Ιανουάριος. Τα νέα της METRICA A.E.

NEWSLEΤTER. Ιανουάριος Φεβρουάριος 2010. Ιανουάριος. Τα νέα της METRICA A.E. NEWSLEΤTER Ιανουάριος Ιανουάριος Φεβρουάριος 2010 - NewsLetter Τα νέα της METRICA A.E. Πρόλογος Αξιότιµοι συνεργάτες και φίλοι της METRICA A.E., Σας ευχόµαστε Υγεία και ευηµερία για τη Νέα χρονιά! Με τις

Διαβάστε περισσότερα

Σύντοµη περιγραφή του HEPOS και της χρήσης των υπηρεσιών του

Σύντοµη περιγραφή του HEPOS και της χρήσης των υπηρεσιών του Σύντοµη περιγραφή του HEPOS και της χρήσης των υπηρεσιών του ηµήτρης Μάστορης Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός Τµήµα Γεωδαιτικής Υποδοµής ιεύθυνση Υπηρεσιών και Προϊόντων ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. dmastori@ktimatologio.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ρόδος, 11-12-2015 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 4962/2015. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ρόδος, 11-12-2015 ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 4962/2015. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Ρόδος, 11-12-2015 ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ Αρ. Πρωτ.:2/116894 ΔΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Τηλ:22410-35445 e-mail: periousia@rhodes.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ CIVILSHOP ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ CIVILSHOP ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ CIVILSHOP ΘΕΜΑΤΑ : ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 1. END OF YEAR ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ STONEX S9 III GNSS 2. END OF YEAR ΤΙΜΗ ΓΙΑ STONEX S7 GNSS 3. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ STONEX R2 PLUS

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα παρουσίασης

Περιεχόμενα παρουσίασης Σύγχρονες Δορυφορικές Τεχνολογίες στην Τοπογραφική Πρακτική: Το Ελληνικό Σύστημα Εντοπισμού HEPOS Δημήτρης Μάστορης Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός M.Sc. Τμήμα Γεωδαιτικής Υποδομής Διεύθυνση Υπηρεσιών και Προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες Δορυφορικές Τεχνολογίες στην Τοπογραφική Πρακτική: Το Ελληνικό Σύστημα Εντοπισμού HEPOS

Σύγχρονες Δορυφορικές Τεχνολογίες στην Τοπογραφική Πρακτική: Το Ελληνικό Σύστημα Εντοπισμού HEPOS Σύγχρονες Δορυφορικές Τεχνολογίες στην Τοπογραφική Πρακτική: Το Ελληνικό Σύστημα Εντοπισμού HEPOS Δημήτρης Μάστορης Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός M.Sc. Τμήμα Γεωδαιτικής Υποδομής Διεύθυνση Υπηρεσιών και Προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πλ. Νίκης 1 50100 Γεωργιάδου Μαρία 24613-50344 24610-34068 dkon@kozanh.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Πλ. Νίκης 1 50100 Γεωργιάδου Μαρία 24613-50344 24610-34068 dkon@kozanh.gr Ελληνική Εκδήλωση ενδιαφέροντος gps Α Ν Α Ρ Τ Η Τ Ε Α Σ Τ Ο Δ Ι Α Δ Ι Κ Τ Υ Ο Κ ο ζ ά ν η, 20-08- 2 0 1 5 Α ρ ι θ μ. π ρ ω τ. 4 6 3 1 7 Δ/ΝΣΗ ΤΜΗΜΑ ΓΡΑΦΕΙΟ Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κωδ. Πληροφορίες Τηλέφωνο Fax

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ TOPCON GPT-3100Ν Reflectorless

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ TOPCON GPT-3100Ν Reflectorless ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ 3100N TOPCON REFLECTORLESS, ΣΤΑ 350m H σειρά Γεωδαιτικών Σταθμών 3100Ν με δυνατότητα μέτρησης απόστασης χωρίς πρίσμα στα 350 μέτρα περιλαμβάνει στην γκάμα της όργανα που καλύπτουν

Διαβάστε περισσότερα

ικτυακές Τεχνικές του HEPOS - Μετασχηµατισµός µεταξύ HTRS07 και ΕΓΣΑ87

ικτυακές Τεχνικές του HEPOS - Μετασχηµατισµός µεταξύ HTRS07 και ΕΓΣΑ87 ικτυακές Τεχνικές του HEPOS - Μετασχηµατισµός µεταξύ HTRS07 και ΕΓΣΑ87 Μιχάλης Γιαννίου ρ. Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός Τµήµα Γεωδαιτικής Υποδοµής ιεύθυνση Υπηρεσιών και Προϊόντων ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. mgianniu@ktimatologio.gr

Διαβάστε περισσότερα

Γεωδαιτικές δράσεις της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. Τέσσερα χρόνια λειτουργίας του HEPOS

Γεωδαιτικές δράσεις της ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. Τέσσερα χρόνια λειτουργίας του HEPOS - Τέσσερα χρόνια λειτουργίας του HEPOS ηµήτριος Μάστορης Προϊστάµενος Τµήµατος Γεωδαιτικών εδοµένων Tel. +30-210-6505828 E-mail: dmastori@ktimatologio.gr Ηµερίδα «25 χρόνια Ε.Γ.Σ.Α. 87.και τώρα τι; (Εξελίξεις

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητες της παρουσίασης

Ενότητες της παρουσίασης Σύντομη ενημέρωση για το HEPOS Μητροπούλου Ελένη, Σταυροπούλου Ιφιγένεια Τμήμα Γεωδαιτικής Υποδομής Operators του HEPOS ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. Μεσογείων 288, 155 62 Χολαργός - Αθήνα Τηλ. (210) 6505-834, -677

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ HEPOS

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ HEPOS ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ HEPOS Γενικές ερωτήσεις για το HEPOS και τις υπηρεσίες που παρέχει Τι είναι το HEPOS; Το Ελληνικό Σύστηµα Εντοπισµού HEPOS (HΕllenic PΟsitioning System) είναι ένα σύστηµα το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Εναλλακτικές Τεχνικές Εντοπισμού Θέσης

Εναλλακτικές Τεχνικές Εντοπισμού Θέσης Εναλλακτικές Τεχνικές Εντοπισμού Θέσης Στρίγκος Θεόδωρος Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο el01222@mail.ntua.gr Σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι η

Διαβάστε περισσότερα

TOPCON ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ Tree Company Corporation A.E.B.E.

TOPCON ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ Tree Company Corporation A.E.B.E. ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ GPT-3000N series TOPCON REFLECTORLESS Με πλήρες Αλφαριθμητικό Πληκτρολόγιο! H σειρά Γεωδαιτικών Σταθμών GPT-3000Ν NON PRISM με δυνατότητα μέτρησης απόστασης χωρίς πρίσμα περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

4. Περιγραφή του HEPOS

4. Περιγραφή του HEPOS Περιγραφή του HEPOS και των υπηρεσιών που παρέχει Μιχ. Γιαννίου Ph.D. - ηµ. Μάστορης M.Sc. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. Μεσογείων 288, 155 62 Χολαργός - Αθήνα Τηλ. (210) 6505-832, -828 E-mail: mgianniu@ktimatologio.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ HEPOS

ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ HEPOS ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ HEPOS Η σελίδα αυτή περιέχει: νέα σχετικά µε το HEPOS ανακοινώσεις που αφορούν στη λειτουργία του συστήµατος, όπως προγραµµατισµένες διακοπές λειτουργίας του συστήµατος για

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΚΤΥΟΥ ΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ -ΧΧΧ ΕΡΓΟ: «Πιλοτικό Σύστηµα Τηλεµέτρησης και ιαχείρισης της Ζήτησης Παροχών Ηλεκτρικής Ενέργειας Οικιακών και Μικρών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΠΝ/4000602/16.07.2014

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΠΝ/4000602/16.07.2014 Διεύθυνση Περιφέρειας Νησιών Λ. Συγγρού 112, Αθήνα ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΠΝ/4000602/16.07.2014 «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΤΕΚΑ (11) ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΘΕΣΗΣ GNSS ΔΥΟ (2) ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ L1/L2,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΔΕΚΤΗ GNSS

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΔΕΚΤΗ GNSS ΔΕΔΔΗΕ/ΔΠΜ-Θ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΔΕΚΤΗ GNSS ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το σύστημα πρέπει να έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης όλων των τοπογραφικών τεχνικών μέτρησης και θα αποτελείται από τα εξής

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η Υπ αριθ. : 43 /2013

Μ Ε Λ Ε Τ Η Υπ αριθ. : 43 /2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ - ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ - ΥΔΡΑΥΛIΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Μ Ε Λ Ε Τ Η Υπ αριθ. : 43 /2013 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα της παρουσίασης

Περιεχόμενα της παρουσίασης HEPOS και σύγχρονες δικτυακές τεχνικές GPS Δρ. Μιχ. Γιαννίου Τμήμα Γεωδαιτικής Υποδομής - Τεχνικός Σύμβουλος ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. Μεσογείων 288, 155 62 Χολαργός - Αθήνα Τηλ. (210) 6505-832 E-mail: mgianniu@ktimatologio.gr

Διαβάστε περισσότερα

MDL 840 / F 2. C/F MDL 840 1

MDL 840 / F 2. C/F MDL 840 1 ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ MDL 840 / F Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΜΟΝΑ Α) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΑ Α) A. Κουµπί ξυπνητηριού

Διαβάστε περισσότερα

MΟΝΙΜΟ ΔΙΚΣΤΟ ΣΑΘΜΩΝ ΑΝΑΥΟΡΑ 2011 Εγκατάσταση Αξιοπιστία Τοπικοί Μετασχηματισμοί. Παναγιώτης Γρηγορακάκης Μάιος 2011

MΟΝΙΜΟ ΔΙΚΣΤΟ ΣΑΘΜΩΝ ΑΝΑΥΟΡΑ 2011 Εγκατάσταση Αξιοπιστία Τοπικοί Μετασχηματισμοί. Παναγιώτης Γρηγορακάκης Μάιος 2011 MΟΝΙΜΟ ΔΙΚΣΤΟ ΣΑΘΜΩΝ ΑΝΑΥΟΡΑ 2011 Εγκατάσταση Αξιοπιστία Τοπικοί Μετασχηματισμοί Παναγιώτης Γρηγορακάκης Μάιος 2011 To MetricaΝΕΣ είναι το πρώτο ελληνικό ιδιωτικό δίκτυο σταθμών αναφοράς GNSS που μεταδίδει

Διαβάστε περισσότερα

FSA 720 / 740 / 750. Μόνο Bosch.

FSA 720 / 740 / 750. Μόνο Bosch. FSA 720 / 740 / 750 Η πλατφόρµα διάγνωσης του µέλλοντος. Μόνο Bosch. FSA 720 και 740-Συσκευές ελέγχου συστηµάτων οχήµατος: ιευρυµένη διάγνωση, αποτελεσµατική τεχνική µέτρησης, εύκολο λογισµικό Ένα κινητό

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία εγκατάστασης και εκκίνησης HP για το HP Insight Control

Υπηρεσία εγκατάστασης και εκκίνησης HP για το HP Insight Control Υπηρεσία εγκατάστασης και εκκίνησης HP για το HP Insight Control Υπηρεσίες HP Care Pack Τεχνικά δεδομένα Η Υπηρεσία εγκατάστασης και εκκίνησης HP για το HP Insight Control περιλαμβάνει την ανάπτυξη και

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. Σημαντικό!

Εγχειρίδιο Χρήσης. Σημαντικό! Εγχειρίδιο Χρήσης Σημαντικό! Η διαδικτυακή πύλη της υπηρεσίας www.vidatrack.com είναι συμβατή με τους πιο κάτω περιηγητές: Internet Explorer 12 ή πιο πρόσφατο Google Chrome 38 ή πιο πρόσφατο Mozilla Firefox

Διαβάστε περισσότερα

1. Λειτουργία Υπηρεσίας FleetOnLine 2

1. Λειτουργία Υπηρεσίας FleetOnLine 2 http://www.gpslive.gr - Fleet Online 2 Τεχνικό Εγχειρίδιο Το ολοκληρωµένο σύστηµα αποτελείται από: Το Λογισµικό FleetOnLine 2 Την απαραίτητη συσκευή εντοπισµού. Οι προτεινόµενες συσκευές που µπορούν να

Διαβάστε περισσότερα

GPS Tracker ΤRΑΚΚΥ Personal

GPS Tracker ΤRΑΚΚΥ Personal GPS Tracker ΤRΑΚΚΥ Personal Σας ευχαριστούμε που προτιμήσατε το σύστημα εντοπισμού / παρακολούθησης πορείας Trakky Personal. Ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογίες στον τομέα του επιτρέποντάς σας να εντοπίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Συνόρθωση του δικτύου METRICANET και ένταξη στο HTRS07 του HEPOS. Συγκρίσεις και εφαρμογές NRTK στην πράξη.

Συνόρθωση του δικτύου METRICANET και ένταξη στο HTRS07 του HEPOS. Συγκρίσεις και εφαρμογές NRTK στην πράξη. Συνόρθωση του δικτύου METRICANET και ένταξη στο HTRS07 του HEPOS. Συγκρίσεις και εφαρμογές NRTK στην πράξη. Α. Φωτίου καθηγητής, N. Χατζηνίκος Υπoψ. Διδάκτωρ και Χ. Πικριδάς Αναπληρωτής Καθηγητής. «Σύγχρονοι

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες εφαρµογές, απεριόριστες δυνατότητες

Περισσότερες εφαρµογές, απεριόριστες δυνατότητες Λειτουργικά Χαρακτηριστικά Πολυγλωσσικό περιβάλλον Εποπτεία σε πραγµατικό χρόνο Πρόσβαση µέσω οποιασδήποτε συσκευής µε σύνδεση στο Internet Άµεση ενηµέρωση µέσω email ή/και sms Αναλυτικό χαρτογραφικό υπόβαθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. για γεωδαιτικό δορυφορικό δέκτη GNSS

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ. για γεωδαιτικό δορυφορικό δέκτη GNSS ΔΕΔΔΗΕ/ΔΠΜ-Θ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ για γεωδαιτικό δορυφορικό δέκτη GNSS ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το σύστημα πρέπει να έχει τη δυνατότητα εκτέλεσης όλων των τοπογραφικών τεχνικών μέτρησης και θα αποτελείται από τα εξής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ UTC ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ, ΣΕ ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ UTC ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ, ΣΕ ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΕΩΔΑΙΣΙΑΣ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ UTC ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ, ΣΕ ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επείγουσα Ανάγκη για βοήθεια Συχνές ερωτήσεις

Επείγουσα Ανάγκη για βοήθεια Συχνές ερωτήσεις Επείγουσα Ανάγκη για βοήθεια Συχνές ερωτήσεις Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις πιο συνήθεις συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη λειτουργία Επείγουσας Ανάγκης για βοήθεια. Βασίζονται στις εμπειρίες των υπαλλήλων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (CCTV)

ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (CCTV) Σχεδιασμός & Εγκατάσταση Συστημάτων Συναγερμού και Κλειστού Κυκλώματος Τηλεόρασης (CCTV) σε 500 Φωτοβολταϊκά Πάρκα - Σχεδιασμός & Υλοποίηση Επικοινωνίας των Φωτοβολταϊκών Πάρκων με τα Κέντρα Λήψεως Σημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ JustAlert SPOTIT. Οδηγίες για την εγκατάσταση της εφαρμογής στο κινητό σας

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ JustAlert SPOTIT. Οδηγίες για την εγκατάσταση της εφαρμογής στο κινητό σας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ JustAlert SPOTIT Συγχαρητήρια για την επιλογή σας να προμηθευτείτε την υπηρεσία JustAlert SPOTIT Μετά την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, θα έχετε δωρεάν πρόσβαση στην προσωπική σας σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Προεπισκόπηση Παρουσίασης Διαδραστικοί Πίνακες

Προεπισκόπηση Παρουσίασης Διαδραστικοί Πίνακες Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη του ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Δράση Α8 Πρακτική εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρµατη λειτουργία( Μόνο σε επιλεγµένα µοντέλα)

Ασύρµατη λειτουργία( Μόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Ασύρµατη λειτουργία( Μόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα της εταιρίας Microsoft Corporation.

Διαβάστε περισσότερα

Tο Apollo έγινε plus!

Tο Apollo έγινε plus! Tο Apollo έγινε plus! Το Apollo plus συνδυάζει όλα τα πλεονεκτήµατα του επιτυχηµένου Apollo, µε 32 ζώνες και µοντέρνο πληκτρολόγιο αφής. Μικρό µέγεθος. Μεγάλες δυνατότητες. To Apollo plus διαθέτει ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ HEPOS

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ HEPOS ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ HEPOS Γιαννίου Μιχάλης* Ph.D., Μάστορης ηµήτρης M.Sc. Κτηµατολόγιο Α.Ε., Μεσογείων 288, 155 62 Χολαργός Τηλ. 210-6505832, e-mail: mgianniu@ktimatologio.gr ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωµένο Πληροφοριακό Σύστηµα Εξοικονόµησης Υδάτινων Πόρων και Εξυπηρέτησης των Πολιτών του ήµου σε Θέµατα Ύδρευσης

Ολοκληρωµένο Πληροφοριακό Σύστηµα Εξοικονόµησης Υδάτινων Πόρων και Εξυπηρέτησης των Πολιτών του ήµου σε Θέµατα Ύδρευσης Ολοκληρωµένο Πληροφοριακό Σύστηµα Εξοικονόµησης Υδάτινων Πόρων και Εξυπηρέτησης των Πολιτών του ήµου σε Θέµατα Ύδρευσης Το αντικείµενο του παρόντος έργου αφορά στην ανάπτυξη, ενός Ολοκληρωµένου Πληροφοριακού

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή του HEPOS. Περιεχόμενα

Περιγραφή του HEPOS. Περιεχόμενα Περιγραφή του HEPOS Δημ. Μάστορης M.Sc. Τμήμα Γεωδαιτικής Υποδομής Επιβλέπων συμβάσεων HEPOS ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. Μεσογείων 288, 155 62 Χολαργός - Αθήνα Τηλ. (210) 6505-828 E-mail: dmastori@ktimatologio.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ για τα μέλη της ΕΑΝΔΑ

ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ για τα μέλη της ΕΑΝΔΑ ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ για τα μέλη της ΕΑΝΔΑ H O N E S T P A R T N E R S Σεβαστουπόλεως 80, 115 26, Αθήνα Τηλ. 210-6743057 Φαξ. 211-2261272 24/ 3 / 2 0 1 6 Αναπτύσσουμε τεχνολογία, δίνουμε δυναμική

Διαβάστε περισσότερα

Οριζόντια διαφορά θέσης μεταξύ των δικτύων HEPOS - Metrica με χρήση της τεχνικής Nearest 5.0 4.5 4.0 3.5 3.0 2.5 2.0 1.5 1.0 0.5 0.0.

Οριζόντια διαφορά θέσης μεταξύ των δικτύων HEPOS - Metrica με χρήση της τεχνικής Nearest 5.0 4.5 4.0 3.5 3.0 2.5 2.0 1.5 1.0 0.5 0.0. Συγκρίσεις αποτελεσµάτων του METRICA_ ET µε το δίκτυο HEPOS σε εφαρµογές πραγµατικού χρόνου (RTK GPS) Στο πλαίσιο της συνεργασίας η ΕΟ/ΑΠΘ πραγµατοποιεί ελέγχους ποιότητας των προϊόντων του δικτύου METRICA_

Διαβάστε περισσότερα

Α. Μ. 43/2014 ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΕΩ ΑΙΤΙΚΟΥ ΕΚΤΗ ΟΡΥΦΟΡΙΚΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΘΕΣΗΣ (GPS)

Α. Μ. 43/2014 ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΕΩ ΑΙΤΙΚΟΥ ΕΚΤΗ ΟΡΥΦΟΡΙΚΟΥ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΘΕΣΗΣ (GPS) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ /ΝΣΗ: Φ. ΛΙΤΣΑ 29 & ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: ΣΧΕ ΙΟΥ ΠΟΛΗΣ Πληροφορίες: Α. ΥΨΗΛΑΝΤΗ Τηλέφωνο: 2132023954 Α. Μ. 43/2014 ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΓΕΩ

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Προγραµµατιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΣΠΗΥ) Τµήµα Προγραµµατιστών Σειρά 112

Σχολή Προγραµµατιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΣΠΗΥ) Τµήµα Προγραµµατιστών Σειρά 112 Σχολή Προγραµµατιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΣΠΗΥ) Τµήµα Προγραµµατιστών Σειρά 112 Πλωτάρχης Γ. ΚΑΤΣΗΣ ΠΝ Γιατί χρησιµοποιούµε δίκτυα? Δίκτυο Σύνολο Η/Υ και συσκευών Συνδεδεµένα µε κάποιο µέσο Stand-alone

Διαβάστε περισσότερα

Σηµειώσεις εγκατάστασης του συστήµατος εκτύπωσης HP LaserJet σειράς P2015

Σηµειώσεις εγκατάστασης του συστήµατος εκτύπωσης HP LaserJet σειράς P2015 Σηµειώσεις εγκατάστασης του συστήµατος εκτύπωσης HP LaserJet σειράς P2015 Πνευµατικά δικαιώµατα και Άδεια χρήσης 2006 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, προσαρµογή

Διαβάστε περισσότερα

7. To GPS και άλλα συστήµατα GNSS

7. To GPS και άλλα συστήµατα GNSS 7. To GPS και άλλα συστήµατα GNSS 7.1 GPS και άλλα συστήµατα προσδιορισµού θέσης GNSS Παράλληλα µε το GPS η πρώην Σοβιετική Ένωση προχώρησε στη δηµιουργία ενός παρόµοιου συστήµατος προσδιορισµού θέσης

Διαβάστε περισσότερα

To GT30 είναι μια μικρή συσκευή εντοπισμού θέσης με ενσωματωμένο GPS και GSM/GPRS.

To GT30 είναι μια μικρή συσκευή εντοπισμού θέσης με ενσωματωμένο GPS και GSM/GPRS. 1 Εισαγωγή To GT30 είναι μια μικρή συσκευή εντοπισμού θέσης με ενσωματωμένο GPS και GSM/GPRS. Υπολογίζει τις ακριβείς συντεταγμένες που βρίσκεται μέσω του GPS, και τις αποστέλλει μέσω SMS ή GPRS. Μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων. «RouteΤracker»

Εφαρμογή Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων. «RouteΤracker» Εφαρμογή Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων «RouteΤracker» Εφαρμογή Διαχείρισης Στόλου Οχημάτων «RouteΤracker» Η εφαρμογή διαχείρισης στόλου οχημάτων RouteTracker δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης και εποπτείας

Διαβάστε περισσότερα

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7

ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 ESET NOD32 ANTIVIRUS 7 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Οδηγός γρήγορης έναρξης Κάντε κλικ εδώ για λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης αυτού του εγγράφου Το ESET

Διαβάστε περισσότερα

Δορυφορική Γεωδαισία (GPS)

Δορυφορική Γεωδαισία (GPS) Τίτλος Μαθήματος ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής ΤΕ Δορυφορική Γεωδαισία (GPS)

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικές Προδιαγραφές Συστήματος

Τεχνικές Προδιαγραφές Συστήματος Τεχνικές Προδιαγραφές Συστήματος Δομή Παρουσίασης Συνολική Εικόνα Συστήματος Τεχνικές Προδιαγραφές Εξοπλισμού Οχήματος Τεχνικές Προδιαγραφές Λογισμικού Κέντρου Ελέγχου Τελική Επιλογή Εξοπλισμού/ Λογισμικού

Διαβάστε περισσότερα

1. Χάρτης Απεικόνιση Οχηµάτων Θα προσφέρεται ψηφιακός χάρτης για την απεικόνιση της θέσης και της κατάστασης των οχηµάτων ο οποίος θα περιλαµβάνει τα

1. Χάρτης Απεικόνιση Οχηµάτων Θα προσφέρεται ψηφιακός χάρτης για την απεικόνιση της θέσης και της κατάστασης των οχηµάτων ο οποίος θα περιλαµβάνει τα ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ & ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΟΛΟΥ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ» 1. ΣΚΟΠΟΣ Το Εθνικό Κέντρο Άµεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) ενδιαφέρεται για υπηρεσίες παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

cabs.gr Taxi Dispatch Ολοκληρωµένη λύση για εταιρείες ΤΑΞΙ

cabs.gr Taxi Dispatch Ολοκληρωµένη λύση για εταιρείες ΤΑΞΙ cabs.gr Taxi Dispatch Ολοκληρωµένη λύση για εταιρείες ΤΑΞΙ Σύστηµα αυτόµατης διεκπεραίωσης κλήσεων που αναλαµβάνει την προώθηση των αιτηµάτων από τους πελάτες προς τους οδηγούς των οχηµάτων, σύµφωνα µε

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση των υπηρεσιών μετεπεξεργασίας του HEPOS

Χρήση των υπηρεσιών μετεπεξεργασίας του HEPOS Χρήση των υπηρεσιών μετεπεξεργασίας του HEPOS Δρ. Μιχάλης Γιαννίου, Τμήμα Γεωδαιτικής Υποδομής Τεχνικός Σύμβουλος Δημήτρης Μάστορης, Επιβλέπων συμβάσεων HEPOS ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. Μεσογείων 288, 155 62 Χολαργός

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τη χρήση του λογισµικού

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τη χρήση του λογισµικού Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τη χρήση του λογισµικού Πώς µπορώ να αποκτήσω κωδικούς πρόσβασης στο σύστηµα δήλωσης αυθαιρέτων; Οι κωδικοί πρόσβασης στην ηλεκτρονική εφαρµογή για τις δηλώσεις και βεβαιώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ WEBMAIL ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ WEBMAIL ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ WEBMAIL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. URL Διεύθυνση WebMail... 3 2. Εγκατάσταση Πιστοποιητικού Ασφάλειας... 3 2.1 Εγκατάσταση Πιστοποιητικού στον Internet Explorer... 3 2.2

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ-ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ-ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κορδελιό - Εύοσμος 29.11.2013 ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ Δ/ΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠ ΜΕΛΕΤΗ: Αρ. Μελέτης:

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις Διευκρινίσεων για το έργο «Τηλεματικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων Α.Ε. και εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού»

Απαντήσεις Διευκρινίσεων για το έργο «Τηλεματικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων Α.Ε. και εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού» Απαντήσεις Διευκρινίσεων για το έργο «Τηλεματικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων Α.Ε. και εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού» Α/Α ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ-ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1. Μέρος Γ., Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Κατάσταση σύνδεσης με τον Server και με τη βάση αναφοράς. Διαθέσιμες βάσεις και την απόσταση από το ROVER

Κατάσταση σύνδεσης με τον Server και με τη βάση αναφοράς. Διαθέσιμες βάσεις και την απόσταση από το ROVER Σελίδα 1 από 6 Αξιότιμε/ή συνεργάτη, Σας ενημερώνουμε ότι έχει συμπληρωθεί (ή συμπληρώνεται σύντομα) ένας χρόνος από την ημερομηνία αγοράς του RTK δέκτη σας και πολύ σύντομα οι κωδικοί που χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

Crow s Passion for Smart Residential Security

Crow s Passion for Smart Residential Security Crow s Passion for Smart Residential Security SERENITY Το σύστηµα SERENITY είναι ένα µοντέρνα σχεδιασµένο σύστηµα συναγερµού για να ταιριάζει στον χώρο σας. Με το σύστηµα SERENITY µπορείτε να απολαύσετε

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα: Εφαρµογές Παγκόσµιου ορυφορικού Συστήµατος Εντοπισµού Θέσης (GPS) Καρπούζας Ηρακλής Μάρτιος 2008

Θέµα: Εφαρµογές Παγκόσµιου ορυφορικού Συστήµατος Εντοπισµού Θέσης (GPS) Καρπούζας Ηρακλής Μάρτιος 2008 Θέµα: Εφαρµογές Παγκόσµιου ορυφορικού Συστήµατος Εντοπισµού Θέσης (GPS) Καρπούζας Ηρακλής Μάρτιος 2008 ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΘΕΣΗΣ GLOBAL POSITIONING SYSTEM (GPS) ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Γενικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69 15/10/2012 Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

C meitrack" Οδηγός Γρήγορης Χρήσης

C meitrack Οδηγός Γρήγορης Χρήσης C meitrack" Οδηγός Γρήγορης Χρήσης 1 Ευχαριστούμε για την αγορά αυτού του MT90. Αυτή η συσκευή θα σας προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας GPS εντοπισμού όπου βασίζεται σε εξαιρετική τεχνολογία και τα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ HEPOS ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ GIS

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ HEPOS ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ GIS ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ HEPOS ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ GIS Μάστορης ηµήτριος* M.Sc. ΑΤΜ, Προϊστάµενος Τµήµατος Γεωδαιτικών εδοµένων Μητροπούλου Ελένη ΑΤΜ, Operator του HEPOS

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΤΑΚΗΣ 141 171 24 Ν. ΣΜΥΡΝΗ ΤΗΛ: 210-9313336 FAX: 210-9313337 http://www.netpath.gr e-mail:info@netpath.gr Η Εταιρεία µας Η NetPath Holistic Technology Solutions ιδρύθηκε από στελέχη µε εικοσαετή εµπειρία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ Διεύθυνση Δικτύου Λεωφ. Συγγρού 24, 117 42 Αθήνα ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΔ-. ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ GLOBAL NAVIGATION SATELLITE SYSTEM (GNSS) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ 2. ΛΕΞΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ HEPOS (REAL-TIME SERVICES) Έκδοση 1.2

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ HEPOS (REAL-TIME SERVICES) Έκδοση 1.2 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΟΥ HEPOS (REAL-TIME SERVICES) Έκδοση 1.2 Αθήνα, Φεβρουάριος 2010 Ιστορικό εκδόσεων Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 1. Εισαγωγή... 3 2. Απαιτούµενος Εξοπλισµός Χρηστών...

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ STANLEY Η ΓΚΑΜΑ Οι Μετρητές Stanley με πραγματική ακρίβεια περιέχουν λειτουργίες που σχεδιάστηκαν με το μυαλό του χρήστη. Επιλέξτε

Διαβάστε περισσότερα

Για παράδειγµα ένα µήνυµα το οποίο θα ενηµερώνει τον καταναλωτή ότι πρόκειται να λήξει η πίστωσή του δε θα σβήνεται από την οθόνη, αλλά ένα µήνυµα

Για παράδειγµα ένα µήνυµα το οποίο θα ενηµερώνει τον καταναλωτή ότι πρόκειται να λήξει η πίστωσή του δε θα σβήνεται από την οθόνη, αλλά ένα µήνυµα ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΚΤΥOY ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ -.. ΕΡΓΟ: «Πιλοτικό Σύστηµα Τηλεµέτρησης και ιαχείρισης της Ζήτησης Παροχών Ηλεκτρικής Ενέργειας Οικιακών και Μικρών Εµπορικών Καταναλωτών και Εφαρµογής Έξυπνων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης για Σύστημα κρατήσεων εργαστηριών

Οδηγός χρήσης για Σύστημα κρατήσεων εργαστηριών Οδηγός χρήσης για Σύστημα κρατήσεων εργαστηριών ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΣ-ΕΔ/69 09-02-2015 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 3 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 4 Πρόγραμμα Κρατήσεων...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΗ Ε ΟΜΕΝΩΝ GIS ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ HEPOS

ΣΥΛΛΟΓΗ Ε ΟΜΕΝΩΝ GIS ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ HEPOS ΣΥΛΛΟΓΗ Ε ΟΜΕΝΩΝ GIS ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ HEPOS Γιαννίου Μιχάλης* ρ. ΑΤΜ, Επιστηµονικός Σύµβουλος ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. Σταυροπούλου Ιφιγένεια ΑΤΜ, Operator του HEPOS Τµήµα Γεωδαιτικών

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών παρακολούθησης υδατικών πόρων στο πλαίσιο του προγράμματος AGROCLIMA

Εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών παρακολούθησης υδατικών πόρων στο πλαίσιο του προγράμματος AGROCLIMA Εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών παρακολούθησης υδατικών πόρων στο πλαίσιο του προγράμματος AGROCLIMA Πάππας Ι., Γκάγκας, Ζ., Μπέλλος, Γ. (METRICA A.E.) Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο

Διαβάστε περισσότερα

Γεωπροσδιορισμός σε κινητές συσκευές και αξιοποίησή τους (Geolocation) ΓΤΠ61 Κοντάκης Σπυριδάκης

Γεωπροσδιορισμός σε κινητές συσκευές και αξιοποίησή τους (Geolocation) ΓΤΠ61 Κοντάκης Σπυριδάκης Γεωπροσδιορισμός σε κινητές συσκευές και αξιοποίησή τους (Geolocation) ΓΤΠ61 Κοντάκης Σπυριδάκης 2 Geolocation Γεωπροσδιορισμός ή γεωεντοπισμος (Geolocation) είναι ο γεωγραφικός προσδιορισμός ενός αντικειμένου

Διαβάστε περισσότερα

Υδρόμετρα. Συστήματα Ανάγνωσης Μετρητών από Απόσταση AMR

Υδρόμετρα. Συστήματα Ανάγνωσης Μετρητών από Απόσταση AMR Υδρόμετρα Συστήματα Ανάγνωσης Μετρητών από Απόσταση AMR Ο σχεδιασμός των Ηλεκτρονικών Προϊόντων μας Ανταγωνίζεται τις Καλύτερες Μάρκες του Κόσμου. Είναι προφανές ότι στη σημερινή αγορά τα υδρόμετρα αναμένεται

Διαβάστε περισσότερα

Internet 1. Ρυθµίσεις ικτύου Η MID διαθέτει ενσωµατωµένο Wi-Fi module. Κάντε κλικ στο, στο µενού ρυθµίσεων θα εµφανιστεί στο MID.

Internet 1. Ρυθµίσεις ικτύου Η MID διαθέτει ενσωµατωµένο Wi-Fi module. Κάντε κλικ στο, στο µενού ρυθµίσεων θα εµφανιστεί στο MID. 1 2 9 4 3 5 6 7 8 Internet 1. Ρυθµίσεις ικτύου Η MID διαθέτει ενσωµατωµένο Wi-Fi module. Κάντε κλικ στο, στο µενού ρυθµίσεων θα εµφανιστεί στο MID. 6.3 Επιλέξτε µια εικόνα. Κάντε κλικ στο "Wallpaper"

Διαβάστε περισσότερα

Μείνετε κοντά στους αγαπημένουςσαςκάθεστιγμή, απόόπουκιανβρίσκεστε! Άμεσος και Εύκολος Εντοπισμός όλων και όσων αγαπάτε!

Μείνετε κοντά στους αγαπημένουςσαςκάθεστιγμή, απόόπουκιανβρίσκεστε! Άμεσος και Εύκολος Εντοπισμός όλων και όσων αγαπάτε! Μείνετε κοντά στους αγαπημένουςσαςκάθεστιγμή, απόόπουκιανβρίσκεστε! Άμεσος και Εύκολος Εντοπισμός όλων και όσων αγαπάτε! 2 Το προϊόν με μια ματιά Φορητή συσκευή εντοπισμού θέσης σε πραγματικόχρόνο. Παγκόσμια

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH Αχαρναί 20.7.09 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ GPRS 1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ GOOGLE EARTH Για τη σωστή λειτουργία του προγράμματος πρέπει να έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας το λογισμικό χαρτογράφησης

Διαβάστε περισσότερα

Ποια είναι η Jablotron;

Ποια είναι η Jablotron; Ποια είναι η Jablotron; H Jablotron είναι µία τσέχικη εταιρία που ιδρύθηκε το 1990. Είναι εξειδικευµένη στα συστήµατα ασφαλείας και ειδικότερα έχει υψηλή τεχνογνωσία στα ασύρµατα συστήµατα ασφαλείας. ιαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

16PROC

16PROC ΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ Πάτρα 09 / 03 / 2016 /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ. Πρωτ. 183 ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ Πληροφορίες: Ι. Μαυραγάνη Τηλέφωνο: 2613 610249 FAX: 2613 610258 Email: i.mavra@patras.gr ΘΕΜΑ:«Πρόσκληση

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική για τα cookie

Πολιτική για τα cookie Πολιτική για τα cookie Η BSEU χρησιµοποιεί cookie για να βελτιώνει συνεχώς την εµπειρία των επισκεπτών της διαδικτυακής τοποθεσίας της. Πρώτα από όλα, τα cookie µπορούν να βελτιώσουν άµεσα αυτή την εµπειρία,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος, 04/06/2014 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2/59495 ΔΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος, 04/06/2014 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2/59495 ΔΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος, 04/06/2014 ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2/59495 ΔΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Τηλ:22410-35445 e-mail: periousia@rhodes.gr

Διαβάστε περισσότερα

«Ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης θαλάμων συντήρησης»

«Ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης θαλάμων συντήρησης» «Ολοκληρωμένο σύστημα παρακολούθησης θαλάμων συντήρησης» K Y R O S ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ Sensor type : Digital Resolution : 14bit Accuracy : ± 1.8 Response time : τ 63% Operating range : -40 C - 125 C ΥΓΡΑΣΙΑ Sensor

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Εμπιστοσύνη και αξιοπιστία. www.pvtrin.eu

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Εμπιστοσύνη και αξιοπιστία. www.pvtrin.eu ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Εμπιστοσύνη και αξιοπιστία www.pvtrin.eu Με την πιστοποίηση PVTRIN μπορείτε να αποκτήσετε ανταγωνιστικό επαγγελματικό πλεονέκτημα σε μια διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά και να διακριθείτε

Διαβάστε περισσότερα

REALSAFE MMS-100 REALSAFE MMS-100 1

REALSAFE MMS-100 REALSAFE MMS-100 1 REALSAFE MMS-00 ΣΕΤ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΜΕ ΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜMS & SMS Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ REALSAFE MMS-00 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Στην συσκευασία εκτός της κεντρικής µονάδας-κάµερας θα

Διαβάστε περισσότερα

Divar. Οδηγός εφαρµογών. Divar application guide

Divar. Οδηγός εφαρµογών. Divar application guide Divar Οδηγός εφαρµογών Bosch Divar application Divar Πολυχρηστική guide ψηφιακή συσκευή εγγραφής Bosch Divar Πολυχρηστική ψηφιακή συσκευή εγγραφής Το Divar είναι η πολυχρηστική ψηφιακή συσκευή εγγραφής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ MICROBOT

ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ MICROBOT ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2015 ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΩΝ MICROBOT POLYMECHANICS Τηλ: +302315 318802 www.polymechanics.gr info@polymechanics.gr Χαρακτηριστικά συστηµάτων MICROBOT H σειρά καταγραφικών συστηµάτων Microbot

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ. ΔΥΟ (2) ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΔΕΚΤΩΝ GNSS (Global Navigation Satellite Systems) ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ. ΔΥΟ (2) ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΔΕΚΤΩΝ GNSS (Global Navigation Satellite Systems) ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΥΟ (2) ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΔΕΚΤΩΝ GNSS (Global Navigation Satellite Systems) ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΣΗΤΕΙΑ ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ : ΔΥΟ (2) ΓΕΩΔΑΙΤΙΚΩΝ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΔΕΚΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής ΤΕ κατεύθυνση Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής ΤΕ Εφαρμογές Παγκοσμίου

Διαβάστε περισσότερα

16PROC

16PROC 16PROC004771 016-07-13 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ Ινστιτούτο Πληροφορικής Ταχ. Διεύθυνση:

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρµατη λειτουργία (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα)

Ασύρµατη λειτουργία (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Ασύρµατη λειτουργία (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation.

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ SELTRON SGC13 1. Πρόλογος Οι ψηφιακοί διαφορικοί θερµοστάτες ηλιακών της SELTRON λειτουργούν µε µικροεπεξεργαστή, διαθέτουν απόλυτη ακρίβεια

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΧΑΛΚΙ ΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΧΑΛΚΙ ΑΣ Ενεργειακές µετρήσεις σε κτήρια, κέλυφος Χρήση θερµοκάµερας, διαπίστωση και προσδιορισµός απωλειών από θερµογέφυρες. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΧΑΛΚΙ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ Ενεργειακές Μετρήσεις σε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014 POLYMECHANICS Μπενάκη 5 Πεύκα Θεσσαλονίκη Τηλ: +302315 318802 www.polymechanics.gr info@polymechanics.gr ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014 Σειρά καταγραφικών συστήµατων Ultima Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Sunsoft Ltd Alexandros F&B Management

Sunsoft Ltd Alexandros F&B Management ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ FOOD & BEVERAGE ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΣΤΙΑΣΗΣ & ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ SUNSOFT Ltd - Μάχης Αναλάτου 103, 11745 Ν. Κόσμος. Tηλ: 210 9317811, Fax: 210 9321603 www.sunsoft.gr info@sunsoftgr.com

Διαβάστε περισσότερα

Η εγγύηση της Schneider Electric στα φωτοβολταϊκά συστήµατα. 1. Όροι Εγγύησης

Η εγγύηση της Schneider Electric στα φωτοβολταϊκά συστήµατα. 1. Όροι Εγγύησης Η εγγύηση της Schneider Electric στα φωτοβολταϊκά συστήµατα 1. Όροι Εγγύησης Η Schneider Electric αναλαµβάνει να αντικαταστήσει τυχόν ελαττωµατική λειτουργία των προϊόντων που προέρχεται από σφάλµα στο

Διαβάστε περισσότερα

UTECO ABEE ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ

UTECO ABEE ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ IMAGO F3000 Συνοπτική περιγραφή Αυτοί οι ελεγκτές διαδικασίας χτίζονται σε ένα σχεδιασμό επεκτάσιμης μονάδας, και είναι κατάλληλοι για τον έλεγχο ρύθμιση λειτουργίας, ψησίματος, καπνίσματος και ελέγχου

Διαβάστε περισσότερα

Σύστηµα µετάδοσης µετεωρολογικών δεδοµένων σε πραγµατικό χρόνο µέσω του Internet

Σύστηµα µετάδοσης µετεωρολογικών δεδοµένων σε πραγµατικό χρόνο µέσω του Internet Βασίλης Βλάχος Σύστηµα µετάδοσης µετεωρολογικών δεδοµένων σε πραγµατικό χρόνο µέσω του Internet Αναπλ. Καθηγητής κ. Κ.Καλαϊτζάκης Καθηγητής κ. Ν.Βούλγαρης Καθηγητής κ. Μ.Πατεράκης RES-ADMIN On Line Data

Διαβάστε περισσότερα

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Οδηγός γρήγορης έναρξης Κάντε κλικ εδώ για λήψη της πιο πρόσφατης έκδοσης αυτού του εγγράφου Το ESET

Διαβάστε περισσότερα