Θέματα ομάδας: Τι είναι η τηλεόραση και πως λειτουργεί; Πως εφευρέθηκε και πώς εξελίχθηκε; Πότε και πώς ξεκίνησε στην Ελλάδα; Μέλη ομάδας:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Θέματα ομάδας: Τι είναι η τηλεόραση και πως λειτουργεί; Πως εφευρέθηκε και πώς εξελίχθηκε; Πότε και πώς ξεκίνησε στην Ελλάδα; Μέλη ομάδας:"

Transcript

1 Θέματα ομάδας: Τι είναι η τηλεόραση και πως λειτουργεί; Πως εφευρέθηκε και πώς εξελίχθηκε; Πότε και πώς ξεκίνησε στην Ελλάδα; Μέλη ομάδας: 1) Ηλίας Κατσαράκης 2) Αποστόλης Τζίκας 3) Αποστόλης Τηνιακός 4) Γιώργος Τζανής

2 Η τηλεόραση είναι ένα σύστημα τηλεπικοινωνίας που χρησιμεύει στη μετάδοση και λήψη κινούμενων εικόνων και ήχου εξαποστάσεως. Aποτελεί το κυριότερο και δημοφιλέστερο Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας και η χρήση της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο. Τιείναιητηλεόραση;

3 Πώςλειτουργείητηλεόραση; Ο τηλεοπτικός δέκτης λαµβάνει το τηλεοπτικό σήµα είτε ασύρµατα είτε ενσύρµατα. Ηασύρµατηλήψηγίνεταιµεδύοτρόπους: Οέναςτρόποςείναιηλήψηµεκεραία στραµµένη σε κάποιο επίγειο σταθµό εκποµπής (που βρίσκεται στην κορυφή κάποιου βουνού). Οδεύτεροςτρόποςείναιηλήψηαπό δορυφόρο µέσω δορυφορικής κεραίας (πιάτο) καιειδικούδέκτη. Στην ενσύρµατη λήψη έχουµε την καλωδιακή τηλεόραση και τη λήψη µέσω δικτύου (IPTV).

4 ΗΕΞΕΛΙΞΗΤΗΣΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ Οι πρώτες επιτυχείς τηλεοπτικές μεταδόσεις έγιναν από τον ΤζώνΛότζιΜπαίρντ (John Logie Baird), μεταξύ 1928 και1935στo Λονδίνο της Μ. Βρετανίας. Στο σύστημα αυτό οι εικόνες αποτελούνταν μόνο από 30 γραμμές και δεν μπορούσαν να αναπαραχθούν οι μικρές λεπτομέρειες.

5 ΗΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣΤΑΧΡΟΝΙΑΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Το1940, τη χρονιά που ξέσπασε ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος, οι τακτικές τηλεοπτικές εκπομπές διακόπηκαν. Μετά τον πόλεμο ξαναρχίζουν οι μεταδόσεις, αλλά ήταν λιγότερες σε αριθμό. Το 1946 δώδεκα εμπορικοί τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούσαν στις ΗΠΑ και οι πωλήσεις τηλεοπτικών συσκευών ανέβηκαν κατακόρυφα.

6 ΗΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η επίσημη έναρξη της Ελληνικής κρατικής τηλεόρασης έγινε στις 23 Φεβρουαρίου 1966, με πρώτη παρουσιάστρια την Ελένη Κυπραίου και συντονιστή το δημοσιογράφο Γεώργιο Κάρτερ, ασπρόμαυρη στην αρχή και με μικρή εμβέλεια. Οι τηλεοράσεις δε, που υπήρχαν στην Αθήνα δεν ήταν πάνω από 1000!! Η έγχρωμη μετάδοση στην Ελληνική τηλεόραση γίνεται το 1979.

7 ΗΙΔΙΩΤΙΚΗΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Προς το τέλος του 1989 εμφανίζονται στις τηλεοπτικές συχνότητες τα δύο πρώτα ιδιωτικά κανάλια, το Mega Channel και ο Antenna TV. Το 1994 εμφανίζεται το πρώτο συνδρομητικό κανάλι, το Filmnet, που προσέφερε εμπορικές ταινίες και ζωντανούς αγώνες ποδοσφαίρου.

8 ΨΗΦΙΑΚΗΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Η εποχή της ψηφιακής επίγειας τηλεόρασης DTTV (Digital Terrestrial Television) έφτασε. Τι είναι όμως η ψηφιακή επίγεια τηλεόραση και ποιες διαφορές υπάρχουν με την αναλογική; Σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να σταματήσουν την προβολή των αναλογικών προγραμμάτων μέχρι το τέλος του 2012 και να εκπέμπουν ψηφιακά. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η ποιότητα της εικόνας και του ήχου που θα λαμβάνουμε σε οποιοδήποτε δέκτη θα είναι καλύτερη, γιατί όπως γνωρίζουμε όλοι το ψηφιακό σήμα είναι απαλλαγμένο από θορύβους. Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα για πολυκάναλο ήχο και για αποστολή πληροφοριών προγράμματος μέσα από το ίδιο το σήμα του τηλεοπτικού προγράμματος.

9 Πλεονεκτήματατηςεπίγειας ψηφιακήςτηλεόρασης Καλύτερη ποιότητα σήματος και ήχου, πολλαπλούς υπότιτλους και ταυτόχρονη μετάδοση πληροφοριών προγράμματος. Στην Ελλάδα η μετάδοση ψηφιακών προγραμμάτων έχει ξεκινήσει απο το 2006 με την ΕΡΤ (σήμερα ΝΕΡΙΤ) ψηφιακή η οποία μεταδίδει 4 ψηφιακά προγράμματα, το σπορ+, το πρίσμα+, το σινέ+ και το info+. Τα προγράμματα αυτά εκπέμπονται προς το παρόν σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα και τις γύρω περιοχές τους, ενώ σύντομα το σήμα θα καλύπτει όλη την ελληνική επικράτεια.

10 ΗΤηλεόρασητουαύριο - Δορυφορική Τηλεόραση που ήδη εφαρμόζεται και στην Ελλάδα, με πολλές θεματικές μορφές HDTV (Υψηλής ευκρίνειας) η οποία σιγάσιγά θα αρχίζει να εφαρμόζεται Ιντερνετ TV που θα είναι μια μορφή εκμετάλλευσης του διαδικτύου WEB TV που ήδη εφαρμόζεται σε κράτη που έχουν μεγάλες ταχύτητες μεταφοράς του σήματος μέσα από τις επικοινωνιακές γραμμές Τηλεόραση μέσα από τα κινητά τηλέφωνα που θα παρουσιάζουν ότι θα της προσφέρουν οι Servers Αμφίδρομη τηλεόραση

11 Σαςευχαριστούμεγιατην προσοχήσας

12 ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΙΑΦΗΜΙΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΓΕΛ ΓΕΡΑΣ, Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ,

13 ΜΕΛΗ ΟΜΑ ΑΣ : ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΑΜΒΑΚΑΛΗ ΝΑΤΑΣΑ ΤΑΤΑΚΗ ΜΗΧΑΛΗΣ ΣΑΜΙΩΤΗΣ ΜΑΡΙΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ

14 ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ : ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Ι ΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙ ΙΑ; ΠΟΙΑ EIΝΑΙ Η ΕΠΙ ΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ; ΠΩΣ Η ΤHΛΕΟΡΑΣΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ; ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

15 ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ Διδάσκει με τα προγράμματα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης, προβάλλοντας προγράμματα πολιτιστικά, εκπαιδευτικά. Προβάλλει ντοκιμαντέρ, που σε ταξιδεύουν σε βυθούς θαλασσών, στη σελήνη, στο διάστημα, σε μουσεία του κόσμου, σε αθλητικές εκδηλώσεις, σε λαούς που μαθαίνουμε τα ήθη και έθιμα τους, μας ενημερώνει για τις εξελίξεις, τις έρευνες και κατακτήσεις της επιστήμης και του πνεύματος, μας συντροφεύει, και τόσα ακόμα άλλα που δε θα είχαμε αν έλειπε.

16 ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ 1.Αµερικανική µελέτη σε 80 ϖαιδιά ηλικίας 4-7 ετών έδειξε ότι µόλις µϖήκε τηλεόραση στα δωµάτια τους η µέση διάρκεια τηλεθέασης, αυξήθηκε κατά 9 ώρες και αϖό 21 ώρες την εβδοµάδα σε 30 και τους γονείς να µην το συνειδητοϖοιούν καν. 2. Οι δύο βασικότερες είναι ότι η ϖαρακολούθηση τηλεόρασης δεν εϖιτρέϖει σε κάϖοιον να κάνει σωµατική άσκηση ενώ ταυτόχρονα ευνοεί την κατανάλωση ϖαχυντικών τροφών. Το αϖοτέλεσµα αυτών των συµϖεριφορών είναι η αύξηση των ϖιθανοτήτων εµφάνισης σοβαρών ασθενειών όϖως διαβήτης τύϖου δύο αλλά και καρδιοϖάθειες 3.Τα βρέφη αϖό 8 έως 16 µηνών ϖαρακολουθούν τηλεόραση γνωρίζουν έξι έως οκτώ λιγότερες λέξεις αϖό τα ϖαιδιά ϖου δεν εκτίθενται στην τηλεόραση. Συµϖεραίνουµε λοιϖόν ϖως η τηλεόραση έχει αϖοτύχει ϖλήρως να λειτουργήσει εκϖαιδευτικά, ενώ ϖαράλληλα αϖοµακρύνει το ϖαιδί αϖό τους γονείς.

17 ΠΟΙΑ EIΝΑΙ Η ΕΠΙ ΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;

18 ΠΟΙΑ EIΝΑΙ Η ΕΠΙ ΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ; Η εκρηκτική ζήτηση, ϖαγκοσµίως, για εϖίϖεδες τηλεοράσεις θα έχει σηµαντικές εϖιϖτώσεις στο φαινόµενο του θερµοκηϖίου και, όϖως ϖροειδοϖοιούν εϖιφανείς εϖιστήµονες αϖό τις ΗΠΑ, αυτές οι συσκευές θα εϖιβαρύνουν το ϖεριβάλλον ϖολύ ϖερισσότερο αϖό τα µεγαλύτερα εργοστάσια καύσης λιθάνθρακα.

19 ΠΩΣ Η ΤHΛΕΟΡΑΣΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ; (1) Ο µέσος Αµερικανός ϖαρακολουθεί ϖερισσότερες αϖό 4 ώρες ηµερησίως. Και µαζί τρώει, ϖίνει και καϖνίζει. Τα χιλιάδες διαφηµιστικά τον σϖρώχνουν να καταναλώνει ϖερισσότερες σοκολάτες, καραµέλες, χάµϖουργκερ, αναψυκτικά. Υϖάρχει συσχέτιση µεταξύ του χρόνου ϖαρακολούθησης τηλεόρασης και της ϖαχυσαρκίας. Υϖάρχει συσχέτιση µεταξύ του χρόνου ϖαρακολούθησης τηλεόρασης και του τσιµϖολογήµατος φαγητών.

20 ΠΩΣ Η ΤHΛΕΟΡΑΣΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ; (2) Τα ϖαιδιά ϖροσχολικής ηλικίας ϖου βλέϖουν τηλεόραση ϖερισσότερο αϖό δύο ώρες την ηµέρα διατρέχουν αυξηµένο κίνδυνο να αναϖτύξουν ϖροβλήµατα ϖροσοχής όταν γίνουν έφηβοι. Μελέτη κατέγραψε αύξηση κατά 40% στα ϖροβλήµατα ϖνευµατικής συγκέντρωσης και ϖροσοχής µεταξύ των αγοριών και των κοριτσιών ϖου έβλεϖαν ϖολλή τηλεόραση. Τα ϖαιδιά καταναλώνουν ϖερισσότερο χρόνο βλέϖοντας τηλεόραση αϖό ότι για οϖοιαδήϖοτε άλλη δραστηριότητα. Οι διαφηµιστές χρησιµοϖοιούν τα ϖαιδιά για να εϖηρεάζουν τις εϖιλογές των γονέων.

21 ΠΩΣ Η ΤHΛΕΟΡΑΣΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ; (3) Ο αριθµός των διαφηµίσεων ϖου «καταβροχθίζουν» τα ϖαιδιά έχει διϖλασιαστεί αϖό τη δεκαετία του 1970, ξεϖερνώντας σήµερα τις το χρόνο! Τα ϖαιδιά στην Αµερική ϖερνούν ϖερισσότερη ώρα στην τηλεόραση (1.023 ώρες) ϖαρά στο σχολείο (900 ώρες)..και µη νοµίζετε ϖως στην Ελλάδα τα ϖράγµατα είναι διαφορετικά. Για να µην αναφερθούµε στον εθισµό στη βία αϖό τις σκηνές βίας ϖου ϖροβάλλονται οϖοιαδήϖοτε ώρα της ηµέρας (διασκευή αϖό την Καθηµερινή, 3/4/04)

22 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

23 ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑ ΟΣΕΩΝ

24 Ο Κ. ΓΙΑΝΝΑΚΕΛΟΣ, Ι ΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ, ΕΠΙ ΤΟ ΕΡΓΟΝ.

25 ΣΕΤ ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΡΙΣΜΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

26 Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΜΟΝΤΑΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

27 ΚΑΜΕΡΕΣ -ΣΤΟΥΝΤΙΟ

28 Ο ΧΩΡΟΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΓΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΠΟΜΠΕΣ

29 Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΜΟΝΤΑΡΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

30 ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝ!!!! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!!!

31 Τηλεόραση-Διαφήμιση ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΤΑΞΗΣΓΕΛΓΕΡΑΣ 2014 Ορόλοςτου Ε.Σ.Ρ. Κώδικας Σήµανσης Τηλεοπτικέ ς Συνήθειες Σωστή χρήση τηλεόρασης Όλγα Κωστή Κων/νος Τόπουλλι Βαγγέλης Νείρος Γιώργος Σάµιος

32 ΡόλοςτουΕ.Σ.Ρ. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, γνωστό ως ΕΣΡ, (Ε Σου Ρου) ιδρύθηκετο1989 καιεδρεύειστηναθήνα. Οσκοπόςτου ήταν να επιβλέπει τον ραδιοτηλεοπτικό τομέα και να λειτουργεί ως σύνδεσμος ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δημοσιογράφους. Επιπλέον βασική αρμοδιότητα του Συμβουλίου είναι η τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η παρακολούθηση των προγραμμάτων, ο έλεγχος τήρησης των διατάξεων των κανονισμών και η προαγωγή της ποιότητας των ραδιοτηλεοπτικών προγραμμάτων. Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επεξεργάζεται αποφάσεις, ελέγχει ώστε να τηρούνται οι αρχές προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων αλλά και καταχωρεί πληροφορίες σχετικά με τη συγκρότηση επιτροπών των τηλεοπτικών και των ραδιοφωνικών σταθμών.

33 ΚώδικαςΣήμανσης Για την διευκόλυνση των θεατών και κυρίως των γονέων έχει θεσπιστεί από πολλούς φορείς σε διάφορες χώρες ένα σύστημα το οποίο χαρακτηρίζει την καταλληλότητα των ταινιών, δηλαδή το κατά πόσο μια κινηματογραφική ταινία ή ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα έχει περιεχόμενο που θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν συγκεκριμένες ηλικίες. Κάθε χώραέχειδημιουργήσειτοδικότηςσύστημαπροσδιορισμούκαταλληλότηταςταινιών, που ονομάζεται χαρακτηρισμός καταλληλότητας και ορίζεται ανάλογα με την δομή της παιδείαςκαιτουπολιτισμούτηςχώραςαυτής. Στην Ελλάδα ισχύει το σύστημα που θα αναφέρουμε παρακάτω. ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ, ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ Η ΓΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΓΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΑΝΩ ΤΩΝ 18

34 Συµβουλέςγιατησωστήχρήσητης τηλεόρασης (1) Περιορίστε τις ώρες που βλέπουν τα μέλη της οικογένειάς σας τηλεόραση και ενθαρρύνετε τους να ασχολούνται και με άλλες δραστηριότητες. Βγάλτε την τηλεόραση από τα υπνοδωμάτια Κλείστε την τηλεόραση τις ώρες που τρώτε. Μην αφήνετε τα παιδιά να βλέπουν τηλεόραση την ώρα που διαβάζουν Χρησιμοποιήστε την τηλεόραση ως ένα προνόμιο που πρέπεινακερδίσουνταπαιδιά, καιόχιωςδικαίωμάτους. Βάλτε κανόνες όπως,«η τηλεόραση επιτρέπεται μόνο όταν τελειώνετε τις δουλειές που πρέπει να κάνετε και τα μαθήματά σας». Περάστε περισσότερο χρόνο μαζί ως οικογένεια.

35 Συµβουλέςγιατησωστήχρήση τηςτηλεόρασης (2) Λειτουργήστε ως θετικό παράδειγμα περιορίζοντας τιςώρεςπουβλέπετεκαιεσείςτηλεόραση. Συζητήστε για αυτά που βλέπετε στην τηλεόραση και μοιραστείτε τα δικά σας πιστεύω και τις δικές σαςαξίες. Προσφέρετεεναλλακτικέςλύσειςδιασκέδασης. Οι επιλογές για διασκέδαση χωρίς την τηλεόραση είναι άπειρες, για αυτό κλείστε την και περάστε ποιοτικό χρόνο μαζί όλοι μαζί!

36 Αποτελέσµαταερωτηµατολογίου Τα περισσότερα άτοµα που ρωτήσαµε παρακολουθού ντηλεόραση καθηµερινά, κάτι το οποίο πρέπει να µας προβληµατίσει. Πολλά άτοµα παρακολουθούν τηλεόραση 2-3 ώρεςτηµέρα, χωρίς να αξιοποιούν τον χρόνο τους

37 Είναι πολύ ευχάριστο Το ποσοστό των ατόµων που ξέρουν να διαχωρίζουν τα σήµατα καταλληλότητας. Έτσι,δεν γίνονται παρεξηγήσεις µε την τηλεόραση Μπορούµε εύκολα να παρατηρήσουµε το µεγάλο αυτό ποσοστό των παιδιών, κυρίως, πουδεντηρούν τασήµατα καταλληλότητας και έτσι παρακολουθούν εκποµπές ακατάλληλες για την ηλικία τους

38 Ανκαιµικρότοποσοστότων ατόµων που πιστεύουν κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να είναι ανησυχητικό, αφού πολλά προγράµµατα δεν είναι κατάλληλα για ορισµένες ηλικίες. Πολλά παιδιά έχουν τηλεόραση στο δωµάτιο τους κάτι που τους αποπροσανατολίζει από πολλές ασχολίες τους.

39 Η τηλεόραση έχει πουλήσει αµέτρητα ψέµατα στον κόσµο. Τοκαλόόµωςτης υπόθεσης είναι ότι ο κόσµος έχει επίγνωση των πραγµάτων. Παρατηρούµε ότι τα περισσότερα άτοµα παρακολουθούν προγράµµατα που είναι κατάλληλα, µε απαραίτητη την γονική συναίνεση

40 Πολύ θετική παρουσιάζεται αυτή η απάντηση των ατόµων, ταοποία υποστηρίζουν ότι µία µέρα ολικής απεργίας της τηλεόρασης δεν θα τους επηρέαζε. Παρατηρούµε ότι οι περισσότεροι θέλουν να έχουν τον έλεγχο. Ακόµα και στην τηλεόραση!!!

41 ΤηλεοπτικέςΣυνήθειες Πηγή πίνακα: Βιβλίο µαθητή κοινωνιολογίας Γ λυκείου

42 Γελοιογραφία του Ν. Ζήκου που ασκεί κριτική στην«αποχαύνωση» του τηλεοπτικού κοινού

43 REALITY SHOWS Σεμιαεποχήόπουγίνεταιτόσοςλόγοςγιατηνανάγκητης προστασίας της προσωπικότητας, όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμφανίζονται διατεθειμένοι να θυσιάσουν το δικαίωμα στο απόρρητο της ιδιωτικής τους ζωής και στην αξιοπρέπεια, προκειμένου να εμφανιστούν σε κάποιο τηλεοπτικό σόου. Οι ίδιοι οι συμμετέχοντες ομολογούν συχνά ότι καταφεύγουν στην τάδε ή στην δείνα εκπομπή επειδή δεν έχουνπουαλλούνααπευθυνθούν. Άρα, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι, όσο μεγαλύτερη είναι η μοναξιά και η απελπισία ενός ανθρώπου, τόσο πιο εύκολα δέχεταιναεμφανιστείσεκάποιοσεreality show. Ηειρωνείατηςυπόθεσηςείναιότιόληαυτήη δημοσιοποίηση των προσωπικών καταστάσεων αντί να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους, τους απομονώνει και τουςπεριθωριοποιείακόμηπερισσότερο.

44 TALENT SHOWS Τα Talent Shows από την άλλη εξασφαλίζουν, τουλάχιστον όσο κρατούν τα φώτα της δημοσιότητας, την υπόσχεση για χρυσά συμβόλαια και την αρχή μιας καριέρας Οι«ειδήμονες», «κριτές» δε διστάζουν για χάρη της τηλεθέασης να κάνουν υποτιμητικά σχόλια για τους συμμετέχοντες.

45 Με αφορµή τα παραπάνω, έχουµε ετοιµάσει ένα βίντεο το οποίο δείχνει τον εξευτελισµό τον οποίο δέχεται ένας «υποψήφιος» σε ένα show «ταλέντων». ΜΕΤΑΞΥΣΟΒΑΡΟΥ & ΑΣΤΕΙΟΥ, ΛΟΙΠΟΝ, ΘΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΜΕ.ΝοVoice!!!!!!!!!!!!!

46

47 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΕΡΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚHΕΡΓΑΣΙΑ: ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ-ΠΡΟΤΥΠΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ A τάξη ΓΕΛ ΓΕΡΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΕΤΟΣ: ΘΕΜΑ : ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΙΑΦΗΜΙΣΗ

48 ΜΕΛΗΟΜΑ ΑΣ: ΜΑΡΙΑΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΗ, ΝΙΚΗ ΚΟΥΚΟΥΛΗ, ΧΡΗΣΤΟΣΡΙΖΟΣ, ΜΑΡΙΑ ΡΙΖΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗ ΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΤΑΣΟΣ ΜΠΡΟΥΖΑΣ

49 ΥΠΟΘΕΜΑ Τουποθέµατοοποίοµαςαπασχόλησεσταπλαίσιατης Ερευνητικής Εργασίας ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ- ΙΑΦΗΜΙΣΗ είναι: οι θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της τηλεοπτικής προβολής και διαφήµισης (ιστορικήεξέλιξη, στόχοι, τεχνικές, µέθοδοιπειθούς, στερεότυπα, καταναλωτική συµπεριφορά κτλ)

50 ΙΑΦΗΜΙΣΗ ΗδιαφήµισηήρθεστηνΕλλάδαµετάτο 2 ο ΠαγκόσµιοΠόλεµο. Εστιάζεται σε κινητή τηλεφωνία, τράπεζες, είδη «πρώτης» ανάγκης (τρόφιµα, απορρυπαντικά), ακόµα και κρατικές υπηρεσίες (για αποταµίευση, δηµόσιαυγεία, καθαριότητα, αγοράλαχείων, οµολόγων) ήµη κερδοσκοπικούς οργανισµούς (συνήθως µε µειωµένες τιµές) για να βρουν ανταπόκριση κοινωφελείς σκοποί πχ Υπουργείο Υγείας-( για δωρητές οργάνων, αιµοδοσία, UNICEF, ΓιατροίΧωρίςΣύνορα) κ.α. Η τηλεοπτική διαφήµιση είναι πιο ακριβοπληρωµένη από τα άλλα είδη διαφήµισης (εφηµερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο) γιατί θεωρείται η πιο αποδοτική. Συνήθως κρατά περίπου 30 δευτερόλεπτα. Η πρώτη τηλεοπτική διαφήµιση ήταν για το ρολόι Bulova 1/7//1941 Η καλή διαφήµιση είναι αυτή που είναι πρωτότυπη, αποσπά την προσοχή, διεγείρει τη φαντασία και το ενδιαφέρον, γεννά την επιθυµία στοδέκτηνααποκτήσειτοπροϊόνκαιτονπαρακινείπροςαυτότοσκοπό. Ητιµήκυµαίνεταιανάλογαµετηνώραπροβολής.

51 Η ΠΕΙΘΩ ΣΤΗ ΙΑΦΗΜΙΣΗ Στις µέρες µας, η κυριαρχία του γραπτού λόγου αµφισβητείται όλο και περισσότερο. Η ευρεία χρήση της εικόνας στα µέσα µαζικής επικοινωνίας και τη διαφήµιση σίγουρα έχει συµβάλει σε αυτήν την αµφισβήτηση. Πιο συγκεκριµένα: στη διαφήµιση υπεισέρχονται προπαγανδιστικές τεχνικές. Γιατολόγοαυτό, ηανάγκηναεπιλέξουµεήναδιαµορφώσουµε κριτήρια αποκωδικοποίησης των τεχνασµάτων που αυτή χρησιµοποιεί είναι επιτακτικότερη, αν θέλουµε να προετοιµάσουµε πολίτες που θα είναι συνειδητοί στις επιλογές τους.

52 ΤΕΧΝΙΚΕΣ Σήµερα υπάρχουν διαφηµιστικές εταιρείες, που είναι πλαισιωµένεςαπόεπιστήµονες (ψυχολόγους, κοινωνιολόγους, ψυχαναλυτές), εφαρµόζουνσύγχρονες µεθόδους µάρκετινγκ και οργανώνουν διαφηµιστικές εκστρατείες. Αυτές ερευνούν την αγορά µε ειδικά τεστ, βρίσκουν τα διαφηµιστικά κείµενα ή τις ιδέες, µια χτυπητή λέξη, ένα χτυπητό χρώµα ή χτυπητές εικόνες και µελετούν τον τρόπο παρουσίασης τους στα µέσα µαζικής ενηµέρωσης (τηλεόραση, ραδιόφωνο, κινηµατογράφο, τύπο). Έτσι η διαφήµιση γνωστοποίει τα προϊόντα και ωθεί τον άνθρωπο στην κατανάλωση.

53 MARKETING Η βιοµηχανία της διαφήµισης χρησιµοποιεί ποικίλα µέσα για να µας πληροφορήσει, δελεάσει και ουσιαστικά να µας πείσει, αλλά και να µας παραπλανήσει, ότι το διαφηµιζόµενο προϊόν είναι ΑΥΤΟπουτόσοκαιρόέλειπεαπότηζωήµαςήΑΥΤΟ πουθατηνκάνειπιοεύκοληκαιεµάςπιοόµορφους, πιο ευτυχισµένους πιο trendy Γιανατοεπιτύχειεπικαλείται : την «αυθεντία» («45 κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν») τηδιασηµότητα ( άτοµααπότοναθλητικόήκαλλιτεχνικόχώρο) άτοµα της διπλανής πόρτας (ευτυχισµένη οικογένεια που χαρούµενη τρώει πρωινό..) παιδιάκαιζωάκιαπουσυγκινούντοκοινό κ.α.

54 ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΜΑΤΑ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Ενηµερώνει, γνωστοποιεί, πληροφορείτους καταναλωτές για τα προσφερόµενα προϊόντα. Προκαλεί άµιλλα και συναγωνισµό ανάµεσα στις βιοµηχανίες και στους παραγωγούς προϊόντων, µε συνέπεια να βελτιώνεται η ποιότητα τους. ηµιουργεί νέα επαγγέλµατα (µακετίστες, σχεδιαστές)

55 ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ (1) Αναπτύσσει την υλιστική τάση και αντίληψη, µε συνέπεια ο άνθρωπος να στρέφεται στη διαρκή συσσώρευση υλικών αγαθών. o Η διαφήµιση έχει µεγάλο οικονοµικό κόστος, το οποίο πληρώνει τελικά ο καταναλωτής µε την αύξηση των τιµών των προϊόντων. Προβάλλει και επιβάλλει νέα πρότυπα ζωής και νέες αξίες. Η ζωή τυποποιείταισύµφωναµεταπροβαλλόµεναπρότυπα. o Η διαφήµιση ρυπαίνει το φυσικό περιβάλλον και καταστρέφει την αισθητική του κοινού. Οι µεγάλες αφίσες αλλοιώνουν το φυσικό τοπίοκαιρυπαίνουν, κυρίως, τηνεικόνατωνπόλεων.

56 ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ (2) Εξευτελίζει την προσωπικότητα του ατόµου και ιδιαίτερα της γυναίκας. Έτσι το άτοµο γίνεται υποχείριο της µόδας και ιδίως το σώµα της γυναίκας αντικείµενο ανήθικης εκµετάλλευσης για την άσεµνη προβολή προϊόντων µε τη διέγερση των κατώτερων ενστίκτων Πνευµατική καταπίεση, γιατί ναρκώνεται η σκέψη. Ο άνθρωπος χάνει την ελευθερία της βούλησης, µετατρέπεται σε παθητικό δέκτη, µε συνέπεια να αδρανοποιείται πολιτικά και κοινωνικά. Με τον ανταγωνισµό οι πολυεθνικές εταιρείες αντέχουν οικονοµικά στη διαφήµιση, που έχει υψηλό κόστος για αυτό και οι ξένες διαφηµίσεις κατακλύζουν την τηλεόραση, µε συνέπεια να καταναλώνονταιξέναπροϊόντα. Αυτό βλάπτει την εθνική οικονοµία, γιατί εξάγεται πολύτιµο συνάλλαγµαστοεξωτερικόκαιδηµιουργείταιµιατάσηξενοµανίας, µε αρνητικές επιπτώσεις στην πολιτιστική και στην κοινωνική ζωή µας.

57 ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΑΜΗΜΙΣΗΣ (3) o Η συνεχής «πλύση εγκεφάλου», που υφίσταται το άτοµο από τα διαφηµιστικά µηνύµατα, το συνηθίζει να δέχεται αδιαµαρτύρητα ιδέες και ιδεολογίες, χωρίς να το θέλει και να «διαµορφώνει» πολιτικά πιστεύω χωρίς τη δική του σκέψη και κρίση. Έτσι, εκείνοι που ελέγχουν τα µέσα µαζικής ενηµέρωσης µπορούν να ελέγχουν και να επιβάλλουν τις ιδεολογίες και τα πρόσωπα που τους εξυπηρετούν. o Η διαφήµιση ωραιοποιεί τη ζωή, γιατί καλύπτει τις άσχηµες πλευρές της και τις δυσκολίεςτης και τονίζει τις καλές. o ιαστρεβλώνει την αλήθεια και παρουσιάζει στον άνθρωπο έναν εξωπραγµατικό, πλαστό και φανταστικό κόσµο. Έτσι στο νέο δηµιουργεί ψεύτικες εντυπώσεις για τη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις µε τις τεχνητές υπερβολές της.

58 ΜΕΤΡΑ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ: Ηπολιτείαθαπρέπεινακαθιερώσειαρχέςτης αντικειµενικότητας, της αλήθειας για την ποιότητα των διαφηµιζόµενων προϊόντων και του θεµιτού ανταγωνισµού. Να πάψει η υπερβολή και να περιοριστεί στα όρια της λογικής. Η διαφήµιση να έχει σωστή πληροφόρηση και ενηµέρωση, ώστε να σέβεται την ανθρώπινη προσωπικότητακαικυρίωςτοπαιδί. Οπολίτηςναµηνείναιευκολόπιστος, αλλάµενηφαλιότητανακρίνειταδιαφηµιζόµεναπροϊόντα. Σωστή παιδεία, ώστε ο πολίτης να επιλέγει µε ελεύθερη βούληση τα χρήσιµα.

59 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Η διαφήµιση ενισχύει την οικονοµία µιας χώρας και συµβάλλει στην πρόοδο της, όταν η ενηµέρωση της είναι σωστή και έχει στόχο την εξυπηρέτηση του καταναλωτικούκοινούκαιόχιστηνεξαπάτησητου. Οι υπερβολές, ο αθέµιτος ανταγωνισµός, δηµιουργούν συνήθως αποστροφή και αηδία, µε αντίθετα αποτελέσµατα από τα αναµενόµενα. Στόχοςµαςήτανηεξαγωγήχρήσιµων συµπερασµάτων, η καταναλωτική αφύπνιση και η κατάδειξη της αναγκαιότητας για κριτική στάση απέναντι στη διαφήµιση και τους σκοπούς της.

60 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ!!!

61 ΚΑΙΤΩΡΑ. ΓΕΛΑΜΕ!!! Στα πλαίσια της έρευνας µας αποφασίσαµε να διακωµωδήσουµε διαφηµίσεις που προβάλουν στερεότυπα, ιδίως σεξιστικά, και επιλέξαµε τη διαφήµιση ενός γνωστού αποσµητικού. Στη συγκεκριµένη διαφήµιση στο concept, το οποίο απευθύνεται στο αντρικό κοινό, παρουσιάζονται γυναίκες οι οποίες τρέχουν «λυσσασµένες» επάνω σε έναν άντρα. Έτσι, δείχνει στους άντρες καταναλωτές ότι αυτότοείδοςαρώµατος, τουςκάνειακαταµάχητους!! Στην πραγµατικότητα, όµως µειώνει και τον ίδιο τον άνδρα και τις γυναίκες!!!! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕτοσποτάκιµας!!!!!!!!!

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Εισηγητής: Χρυστάλλα Φλοκκά Α.Μ 558

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΕΡΕΥΝΑ ΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ 2ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΑ ΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΗΒΟΥ ΤΑΞΗ: Α ΤΜΗΜΑ: 2 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Κος ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΜΗΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2009 2010 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Το Τεχνολογικό Δημιούργημα της Τηλεόρασης

Το Τεχνολογικό Δημιούργημα της Τηλεόρασης Το Τεχνολογικό Δημιούργημα της Τηλεόρασης Κοτσανάκη Μαρία Βικτώρια Μαθήτρια Β2 Γυμνασίου, Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης Επιβλέπων Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος Καθηγητής Πληροφορικής Ελληνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Ορισμός

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Ορισμός Ορισμός ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ Διαφήμιση ονομάζεται κάθε ανακοίνωση που γίνεται στο πλαίσιο εμπορικής, βιομηχανικής, βιοτεχνικής ή επαγγελματικής δραστηριότητας, με σκοπό την προώθηση της διάθεσης αγαθών ή υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι. ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Α.Τ.Ε.Ι. ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α.Τ.Ε.Ι. ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΡΟΤΥΠΩΝ: Η ΕΠΙ ΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΗΡΙΑΛ ΥΨΗΛΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΑΡΟΥΣ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ (ΠΕΡΙΠΤΩΣΙΟΛΟΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ; ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Α κ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2012-2013 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ; ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΜΑΙΟΣ 2013 1 Συμμετέχοντες μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ INTERNET

ΘΕΜΑ : ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ INTERNET ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ ΣΔΟ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΘΕΜΑ : ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ INTERNET Πτυχιακή εργασία των : Μακρυγιάννη Κωνσταντίνα και Μπιμπούδη Παναγιώτα Επιβλέπων : Αθανασίου ΣΕΡΡΕΣ - ΜΑΪΟΣ 2010 ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Σταυρίδου Μαρία. Θέμα: Η Αποτελεσματικότητα της διαφήμισης στο Διαδίκτυο

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Σταυρίδου Μαρία. Θέμα: Η Αποτελεσματικότητα της διαφήμισης στο Διαδίκτυο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Σταυρίδου Μαρία Θέμα: Η Αποτελεσματικότητα της διαφήμισης στο Διαδίκτυο Επιβλέπων

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι.Θ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Α.Τ.Ε.Ι.Θ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α.Τ.Ε.Ι.Θ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Η διαφήμιση στο διαδίκτυο. Η αποτελεσματικότητα και η δυναμική της απέναντι στα άλλα μέσα διαφήμισης στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα

ΕνδιάΜΕΣΑ. Υπάρχει ραδιόφωνο στην ψηφιακή εποχή;

ΕνδιάΜΕΣΑ. Υπάρχει ραδιόφωνο στην ψηφιακή εποχή; ΤΕΤΡ: 7858 ΕνδιάΜΕΣΑ ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ 1 15 Μαρτίου 2007 Τεύχος 11 Ιδιοκτήτης: Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων Εκδότης: Ροδόλφος Μορώνης Υπεύθυνος Υλης/Επιμέλεια:

Διαβάστε περισσότερα

Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο.

Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας. Σχολή: Διοίκησης και Οικονομίας Τμήμα: Διαχείριση Πληροφοριών. Π τυ χ ιακ ή Ερ γασία Θέμα: Συγκριτική μελέτη των τρόπων διαφήμισης στο διαδίκτυο. Επιμέλεια εργασίας:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΛΜΥΡΩΝ ΣΝΑΚ

Η ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΛΜΥΡΩΝ ΣΝΑΚ Η ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΙΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΛΜΥΡΩΝ ΣΝΑΚ Μαίρη Α. Ματζοράκη Πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Υποβληθείσα για το Μεταπτυχιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ [Επιλογή ημερομηνίας] ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΙΚΤΥΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ερευνητική εργασία Α τετραµήνου Σχ. Έτος 2011-2012 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ... 5 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ <<ΡΟΛΟΣ & ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ>> ΣΚΟΠΕΛΙΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ <<ΡΟΛΟΣ & ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ>> ΣΚΟΠΕΛΙΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΚΟΠΕΛΙΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Ε. ΜΑΡΝΕΛΑΚΗΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ, 2010 ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Υπάρχουν δυο τρόποι για να γίνει η απεικόνιση της κινούμενης εικόνας σε ψηφιακή μορφή. Η πρώτη γίνεται χρησιμοποιώντας μια αναλογική κάμερα και ψηφιοποιώντας το προκύπτων αναλογικό σήμα.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕΣΩ INTERNET»

ΘΕΜΑ : «ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕΣΩ INTERNET» Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Σ.Δ.Ο) ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ &ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ T.E.I. OF EPIRUS SCHOOL OF MANAGEMENT AND ECONOMICS DEPARTMENT OF COMMUNICATION, INFORMATICS AND MANAGEMENT ΘΕΜΑ :

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Μυρσίνη Δημητρίου Μαρία Παλιανιώτη Σεπτέμβριος 2011 ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Πετασάκης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΓΚΟΥΣΙΑΚΗ Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΓΚΟΥΣΙΑΚΗ Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΓΚΟΥΣΙΑΚΗ Ι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Κωνσταντίνα Βαμβάκου

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Κωνσταντίνα Βαμβάκου Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Κωνσταντίνα Βαμβάκου ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Βασίλειος Χατζής Εκπονηθείσα πτυχιακή

Διαβάστε περισσότερα

7 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΛΙΟΥ

7 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΛΙΟΥ 7 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΛΙΟΥ ΚΙΝΗΤΟ - ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Τάξη: Α PROJECT-3 Σχολικό έτος: 2011-2012 Τετράμηνο: Β ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Συντονιστές Καθηγητές: Δήμου Ελένη, ΠΕ04 Βιολόγος Παπαγιαννακόπουλος Ιωάννης, ΠΕ04

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας από. το τμήμα Β2α. 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012-2013 ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας από. το τμήμα Β2α. 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012-2013 ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας από το τμήμα Β2α 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2012-2013 ΝΕΑΝΙΚΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Γενικός Διευθυντής : ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δ/ντής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Πτυχιακή διατριβή ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΥΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Πτυχιακή διατριβή ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΥΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Πτυχιακή διατριβή ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΥΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ Αργυρώ Ζαχαρίου Λεμεσός 2011 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

<<Η διαφήμιση στη ζωή μας και ο ρόλος των ΜΜΕ>>

<<Η διαφήμιση στη ζωή μας και ο ρόλος των ΜΜΕ>> Σχολείο: 1 ο Γενικό Λύκειο Χαϊδαρίου Σχολικό Έτος: 2012-2013 Τμήμα Α1 Ομάδα Δ Μέλη Ομάδας: Μίλτος Γιαννούτσος Αλέξανδρος Αντωνάκος Δημήτρης Γεωργαντής Πέτρος

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή

Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Μαριάνθη Καρατζά

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ερευνητικών εργασιών Λεόντειο Λύκειο Πατησίων Σχολικό έτος: 2011-2012 Β Τετράμηνο

Πρόγραμμα ερευνητικών εργασιών Λεόντειο Λύκειο Πατησίων Σχολικό έτος: 2011-2012 Β Τετράμηνο 2012 Πρόγραμμα ερευνητικών εργασιών Λεόντειο Λύκειο Πατησίων Σχολικό έτος: 2011-2012 Β Τετράμηνο «ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΧΟΥ» Μαθήτριες/τες ΑΝΤΩΝΙΟΥ Μ.ΑΥΓΕΡΙΝΟΥΔΗ Μ.ΒΛΑΧΟΣ Ι.ΓΑΛΑΝΗΣ Μ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. zxcvbnmσγqwφertyuioσδφpγρaηsόρ «ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ωυdfghjργklαzxcvbnβφδγωmζqwert ΤΜΗΜΑ Β1 12/5/2014

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. zxcvbnmσγqwφertyuioσδφpγρaηsόρ «ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ωυdfghjργklαzxcvbnβφδγωmζqwert ΤΜΗΜΑ Β1 12/5/2014 qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj klzxcvλοπbnαmqwertyuiopasdfghjkl ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ zxcvbnmσγqwφertyuioσδφpγρaηsόρ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ (15-18 ΕΤΩΝ) ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ.

ΘΕΜΑ: ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ (15-18 ΕΤΩΝ) ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΘΕΜΑ: ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ (15-18 ΕΤΩΝ) ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : Θέμα: «Η προώθηση της επιχείρησης μέσω της διαφήμισης στο διαδίκτυο» (World Wide Web Marketing & Promotion)

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : Θέμα: «Η προώθηση της επιχείρησης μέσω της διαφήμισης στο διαδίκτυο» (World Wide Web Marketing & Promotion) ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : Θέμα: «Η προώθηση της επιχείρησης μέσω της διαφήμισης στο διαδίκτυο» (World Wide Web Marketing & Promotion) ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : Κ ος. Χ. Κυτάγιας ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : Ανύσης Ιωάννης Α.Μ: 7032

Διαβάστε περισσότερα

«Ψυχαγωγία και κίνδυνοι στο διαδίκτυο»

«Ψυχαγωγία και κίνδυνοι στο διαδίκτυο» Τ Ε Χ Ν ΟΛΟ Γ Ι ΚΟ Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Ι ΚΟ Ι Δ Ρ Υ Μ Α Μ Ε Σ ΟΛΟ Γ Γ Ι Ο Υ Σ Χ ΟΛ Η Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Σ Κ Α Ι Ο Ι ΚΟ Ν Ο Μ Ι Α Σ Τ Μ Η Μ Α Ε ΦΑ Ρ Μ Ο Γ Ω Ν Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Η Σ Σ Τ Η Δ Ι Ο Ι Κ Η Σ Η Κ

Διαβάστε περισσότερα