ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ. 2012-2014"

Transcript

1 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Δ.Σ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ LONDON SCHOOL OF ECONOMICS AND POLITICAL SCIENCE

2 Αθήνα, 25 Μαρτίου 2014 Αγαπητοί φίλοι, Καθώς βρισκόμαστε στο τέλος της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου που εξελέγη το Μάρτιο του 2012, ετοιμάσαμε τον Οικονομικό Απολογισμό και την Έκθεση πεπραγμένων αυτής της διετίας, τα οποία σας παρουσιάζουμε. Ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του LSE ιδρύθηκε το 1992 και αποτελεί το σημείο συγκέντρωσης και τη φωνή των αποφοίτων του ιστορικού πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Στις μέρες μας, ο Σύλλογος έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο ενεργούς Συλλόγους αποφοίτων διεθνούς πανεπιστημίου στη χώρα μας, έχει διευρύνει τον αριθμό των ενεργών μελών του και διοργανώνει συχνά εκδηλώσεις και συνέδρια στα οποία φιλοξενούνται προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, τον πολιτικό και τον ακαδημαϊκό χώρο στην Ελλάδα και διεθνώς. Οι στόχοι του ΔΣ αυτή τη διετία συνοψίζονται σε: Ι. Διοργάνωση Συνεδρίων Οι εκδηλώσεις που διοργανώσαμε τα δύο προηγούμενα χρόνια κινήθηκαν στους πέντε παρακάτω βασικούς άξονες: - Επιχειρηματικότητα και αξιοποίηση των νέων για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση - Καριέρα, επαγγελματικές ευκαιρίες και ανάπτυξη δεξιοτήτων σε ένα ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον - Εξωτερική και Ευρωπαϊκή πολιτική της Ελλάδας - Διεθνείς οικονομικές συγκυρίες και ευκαιρίες που παρουσιάζονται στο χώρο των επενδύσεων - Τέχνη και επιστήμη ΙΙ. Ενίσχυση κοινωνικού δικτύου των μελών Βασικό μας μέλημα αποτελεί η σύσφιξη των σχέσεων και η κοινωνική δικτύωση μεταξύ των μελών του Συλλόγου μας αλλά και όσων φοιτούν τώρα στο Σχολείο μας. Με αυτό το σκοπό πέρα από τα Συνέδρια διοργανώσαμε και αρκετές κοινωνικές εκδηλώσεις σε δημοφιλείς χώρους διασκέδασης. Η αυξημένη προσέλευση συνέβαλλε στην καλλιέργεια των σχέσεων ανάμεσα σε αποφοίτους που συμβάλλει στην περαιτέρω επαγγελματική εξέλιξη των μελών μας. Για να έρθουμε πιο κοντά σας, φροντίσαμε να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την αμεσότητα που προσφέρουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Σύλλογός μας έχει ενεργή παρουσία σε όλα τα δημοφιλή social media μέσω των οποίων ενημερώνεστε για τις εκδηλώσεις, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας αλλά και για την επιχειρηματική, την ακαδημαϊκή και τη συγγραφική δράση των συναπόφοιτων. ΙΙΙ. Αγορά Εργασίας Αφιερώσαμε ένα μεγάλο μέρος της επικοινωνίας μας για θέματα καριέρας και επαγγελματικής εξέλιξης αναζητώντας και προωθώντας θέσεις εργασίας και προσφορές εκπαιδευτικών φορέων για συμμετοχή σε επιμορφωτικά προγράμματα για τα μέλη του Συλλόγου. Δεδομένων των δυσμενών συγκυριών που επικρατούν στην αγορά εργασίας είναι ελπιδοφόρο ότι κάποιοι συναπόφοιτοί μας βρήκαν εργασία μέσα από ενημέρωση που έλαβαν από το Σύλλογο. IV. Ομάδες Σκέψης Η δημιουργία των Ομάδων Σκέψης έχει στόχο την αξιοποίηση του πνευματικού πλούτου των μελών μας, την ισχυροποίηση της κοινωνικής τους παρουσίας στο δημόσιο διάλογο και την ανάπτυξη ομαδικότητας και συνεργασίας μέσω της παραγωγής κειμένων θέσης με προτάσεις στα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία.

3 Η συμμετοχή των συναπόφοιτων στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι εντυπωσιακή και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους όσους αφιερώνουν χρόνο και ενέργεια σε αυτή την προσπάθεια. Καθώς έχει ήδη ξεκινήσει ο Β Κύκλος Συγγραφής Κειμένων, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο αποτέλεσμα και τη δημοσίευση των κειμένων στον Τύπο όπως έγινε και στον Ά Κύκλο. V. Οικονομική Ενίσχυση του Συλλόγου Η ισχυροποίηση της οικονομικής βάσης του Συλλόγου είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη έργου. Ειδικότερα τα έσοδα από συνδρομές αυξήθηκαν από ευρώ την προηγούμενη διετία ( ) σε ευρώ. Οι χορηγίες από εταιρείες από μηδέν την προηγούμενη διετία έφτασαν τα ευρώ. Ως αποτέλεσμα, η ταμειακή κατάσταση του Συλλόγου κατά την έναρξη της διετίας ήταν ευρώ ενώ στη λήξη της διετίας παραδίδει ταμειακό αποτέλεσμα ευρώ. VI. Ανταπόδοση συνδρομής Στην προσπάθειά μας να σας παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας και να σας ανταμείβουμε για την υποστήριξή σας προς το Σύλλογο, εξασφαλίσαμε για εσάς προσφορές σε γνωστά προϊόντα και αξιόπιστες υπηρεσίες αυξάνοντας σημαντικά τον αριθμό των συμβαλλόμενων εταιρειών από τους κλάδους της εστίασης, του τουρισμού, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της μόδας, της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης και προμηθεύσαμε τα ταμειακώς ενήμερα μέλη με κάρτες μελών του Συλλόγου για τη διευκόλυνση των συναλλαγών τους. Με τους έξι άξονες δράσης που αναπτύξαμε στόχος του Διοικητικού Συμβουλίου και εμένα προσωπικά υπήρξε να υπηρετήσουμε τα μέλη αλλά και να ενισχύσουμε το κοινωνικό αποτύπωμα του Συλλόγου μας στην Ελληνική κοινωνία. Ως απόφοιτοι του London School of Economics and Political Science, ενός τόσο σημαντικού και αναγνωρισμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος παγκοσμίως, αισθανόμαστε υπερήφανοι. Οι αξίες που διδαχτήκαμε στα χρόνια που περάσαμε στο Λονδίνο είναι ο ισχυρότερος συνδετικός μας κρίκος και για την ανάδειξη αυτών την ευθύνη έχει επωμιστεί ο Σύλλογός μας. Επιπλέον, αποτελεί ανθρώπινη ανάγκη η αίσθηση της συμμετοχής σε μια ομάδα με κοινή ταυτότητα, όραμα, αποστολή, αρχές και αξίες. Επιθυμία μας είναι η συνεχής ισχυροποίηση του Συλλόγου μέσω της περεταίρω διευρυμένης βάσης του και των παρεμβάσεων ενισχυμένης δυναμικότητας στο δημόσιο διάλογο και το οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη που μας δείξατε, για τη στήριξή σας και την παρουσία σας δίπλα μας. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας. Με θερμούς φιλικούς χαιρετισμούς, Η Πρόεδρος, Μαρία Ξυτάκη

4 Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου θητείας 3/2012-3/2014 Πρόεδρος: Μαρία Ξυτάκη Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος Γενικός Γραμματέας: Ιωάννης Τζώρτζης Ταμίας: Ναταλία Δαδίδου* Μέλη: Αθηνά Μαρκομιχελάκη, Ναταλία Πετρίδη, Μαρίλια Τόμπρα Η Ναταλία Δαδίδου αντικατέστησε τον Ιωάννη Φελούκα που υπέβαλε την παραίτησή του στις 7/11/13.

5 Α. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑ 1. Αγορά Εργασίας 2012: Τάσεις, Προκλήσεις & Ευκαιρίες 7 Ιουνίου 2012

6 Δελτίο Τύπου «Αγορά Εργασίας: Τάσεις, Προκλήσεις και Ευκαιρίες» Την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012 πραγματοποιήθηκε από τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science, εκδήλωση με θέμα: «Αγορά Εργασίας: Τάσεις, Προκλήσεις και Ευκαιρίες», στην αίθουσα «Ιωάννης Σ. Λάτσης» του κτιρίου της Eurobank EFG του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη και φίλοι του Συλλόγου και συμμετείχαν ως ομιλητές εκπρόσωποι Επιχειρήσεων ανεύρεσης στελεχών για λογαριασμό τρίτων, καθώς και στελέχη Εταιριών Συμβούλων με εμπειρία στην πρόσληψη και διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού. Συγκεκριμένα, το πάνελ των ομιλητών αποτελείτο από τους εξής: Πολυζώης Σωτηρόπουλος, Tax Management & Accounting Services Partner - PWC Σεραφείμ Καραΐσκος, Manager Executive Search & Selection - ICAP Βάλια Περιβολάρη, HR Director Ernst & Young Λήδα Σγουράκη, Team Leader Professionals Division Randstad Ξένια Πασχοπούλου, Talent & Career Transition Practice Leader - ManpowerGroup Ειρήνη Ψημίτη, Senior Manager, Advisory People Services KPMG Πέτρος Μίχος, Director Talent Acquisition Human Capital Consulting - Deloitte Business Solutions Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωση των μελών του Συλλόγου και των λοιπών παρευρισκομένων σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση της αγοράς εργασίας, όσον αφορά τις τάσεις που επικρατούν σε επιμέρους κλάδους και συνολικά, τις προκλήσεις που καλούνται οι αναζητούντες εργασία να αντιμετωπίσουν λόγω της δυσμενούς συγκυρίας, καθώς και σχετικά με τις υπάρχουσες ευκαιρίες καριέρας. Πιο συγκεκριμένα, η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου, κ. Μαρία Ξυτάκη, απηύθυνε ερωτήσεις στους ομιλητές οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε θέματα όπως: Συμβουλές καριέρας βάσει προσωπικής εμπειρίας σε πολυεθνικές εταιρείες, οι τάσεις της αγοράς εργασίας στους βασικούς κλάδους της Ελληνικής οικονομίας, η λειτουργία του κύκλου πρόσληψης, συμβουλές συνέντευξης του υποψηφίου, νέοι τρόποι αναζήτησης εργασίας, στρατηγικές δικτύωσης και καριέρα εκτός Ελλάδος. Στη συνέχεια ακολούθησε πολύ εποικοδομητικός διάλογος με το κοινό. Η εκδήλωση έληξε με παρουσίαση εκ μέρους του κου Φίλιππου Ζάχου (Management Consultant), η οποία είχε ως αντικείμενο τη «Διαπραγμάτευση της θέσης εργασίας από τον υποψήφιο». Τέλος, ακολούθησε coctail reception, κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν περαιτέρω με τους προσκεκλημένους ομιλητές, αλλά και μεταξύ τους.

7 2. The Greek Monsters by Beetroot - 14 Ιουνίου Pre-Departure Event Αυγούστου 2012 Pre-Departure Event 2012 A farewell and a welcome Το Δ.Σ. του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics & Political Science, έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει την Τρίτη, 28 Αυγούστου 2012 στις 21:30 στο Balthazar Bar-Restaurant, Τσόχα 27 & Βουρνάζου, Αθήνα. Aς αποχαιρετήσουμε όλοι μαζί τα παιδιά που φεύγουν για σπουδές στο Σχολείο μας φέτος, και ταυτόχρονα ας τους υποδεχτούμε στους κόλπους του Συλλόγου μας.

8 4. ΞΥΝ Seminar: Ομαδικότητα & ηγεσία-βιωματική συμμετοχή, ανάπτυξη 12 Νοεμβρίου Citigold Personal Banking: Οι Παγκόσμιες Οικονομικές Εξελίξεις και οι Επενδυτικές Ευκαιρίες που Παρουσιάζονται Σήμερα. 5 Δεκεμβρίου 2012

9 6. Χριστουγενιάτικο Πάρτυ Salon de Bricolage - 19 Δεκεμβρίου 2012

10 7. 2 ο Ετήσιο Συνέδριο: «Young Greek Minds: Leading our Country to a Better Future» - 22 Απριλίου 2013 * Ευχαριστούμε την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, την PwC, την Decidendi Consultants και τον Όμιλο Επιχειρήσεων Βυτόγιαννη για την οικονομική στήριξη προκειμένου να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο Συνέδριο. Καθώς το κόστος του Συνεδρίου υπερκαλύφθηκε, δεσμευτήκαμε να διαθέσουμε ένα μέρος του ποσού των χορηγιών (6.000 ευρώ) στη χορήγηση υποτροφίας για ένα προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο LSE. Όμως, καθώς με βάση τους κανονισμούς του Σχολείου, δεν επιτρέπεται η μερική κάλυψη υποτροφίας, μεταφέρεται στο νεοεκλεγέν Δ.Σ. η εκκρεμότητα διάθεσης του ποσού σε κάποιο κοινωφελή σκοπό.

11 Δελτίο Τύπου Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2013 το 2 ο Ετήσιο Συνέδριο με τίτλο «Young Greek Minds: LEADING OUR COUNTRY TO A BETTER FUTURE» που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science σε μία ανοιχτή εκδήλωση στο Hilton. Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του Συλλόγου, κα Μαρία Ξυτάκη, παρουσιάζοντας το σκοπό του συνεδρίου, που είναι «η ανάδειξη του ρόλου της νέας γενιάς Ελλήνων για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου, καθώς όπλα τους είναι η γνώση, η όρεξη για δουλειά και η πεποίθηση ότι η νέα Ελλάδα μπορεί να βρει ξανά τη θέση που της αρμόζει στον παγκόσμιο χάρτη». Επίσης, τόνισε ότι ξεκινώντας από αυτό το Συνέδριο, ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science, στοχεύει στη δημιουργία ενός θεσμού βράβευσης σημαντικών και αναγνωρισμένων αποφοίτων του Πανεπιστημίου. Στη συνέχεια ο Υπουργός Οικονομικών, Δρ. Γιάννης Στουρνάρας απηύθυνε χαιρετισμό μιλώντας για τους νέους στην Ελλάδα που πλήττονται από την ανεργία. Δίνοντας την προτεραιότητα της κυβέρνησης η οποία δεν είναι άλλη από το «να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να μπουν άμεσα στην παραγωγική διαδικασία συμβάλλοντας έτσι στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας», ο καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας συνέχισε λέγοντας πως «οι νέοι της πατρίδας μας αποτελούν την πιο αποδοτική επένδυση για το μέλλον, το κλειδί που θα ανοίξει την πόρτα της προοπτικής της χώρας». Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την τελετή βράβευσης του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, Προέδρου της easygroup of travel και leisure companies και ιδρυτή της easyjet plc, ο οποίος χρησιμοποιώντας μία κινέζικη παροιμία «δίνεις σε έναν άνθρωπο ένα ψάρι, αυτός μπορεί να ζήσει μία μέρα, του διδάσκεις τον τρόπο να ψαρεύει μπορεί να ζήσει μια ζωή» μίλησε για την υπόσχεσή του απέναντι στην κοινωνία με την χορήγηση υποτροφιών σε νέους ανθρώπους βοηθώντας τους με αυτό τον τρόπο να σπουδάσουν σε ένα πολύ καλό Πανεπιστήμιο. Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου είναι ο άνθρωπος που σκέφτηκε και δημιούργησε σε ηλικία 28 ετών την ΕasyJet, μια εταιρεία που αμέσως έγινε ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας στην Ευρώπη. Ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους business men της γενιάς του, όπως χαρακτηρίζεται από την παγκόσμια επιχειρηματική κοινότητα, πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό το οποίο αποτελεί ένα από τα καλύτερα παραδείγματα της νεανικής επιχειρηματικότητας. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως τη βράβευση ακολούθησε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση πάνελ στην οποία συμμετείχαν με αλφαβητική σειρά οι: κ. Απόστολος Αποστολάκης Συνιδρυτής των e-food.gr και doctoranytime.gr & Σύμβουλος του Taxibeat Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος του Ιατρικού Ομίλου Αθηνών & Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (EENE) κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι Ιδρύτρια και Αντιπρόεδρος της Endeavor Greece κ. Πέτρος Κόκκαλης Γενικός Γραμματέας στην Οργάνωση Γη και το Aephoria network κ. Γιώργος Λινάτσας Διευθύνων Σύμβουλος της Axia Ventures Group Ltd κ. Ιωάννης Πολιτόπουλος Ιδρυτής και Πρόεδρος της Συμβουλευτικής εταιρείας XYN+ και Μέλος Δ.Σ. LEONIDAS Pralines SA Δρ. Αθανασία Χάλαρη Ερευνήτρια στο Ελληνικό Παρατηρητήριο του LSE και καθηγήτρια κοινωνιολογίας στα Πανεπιστήμια του Manchester και του Cambridge Ακολουθεί το link που οδηγεί στις μαγνητοσκοπημένες εισηγήσεις:

12

13

14

15 8. Καλοκαιρινό Πάρτυ 2013 Island 7 Ιουνίου 2013 Ίσως στο ωραιότερο καλοκαιρινό club της Αθήνας...στο ISLAND, θα περιμένουμε εσάς και τους φίλους σας αυτή την Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013 από τις 22:30 να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε δίπλα στη θάλασσα... *Είσοδος 15 ευρώ: Περιλαμβάνει το πρώτο ποτό και finger food κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Περαιτέρω έκπτωση -20% σε όλες τις υπόλοιπες καταναλώσεις.

16 9. Παρουσίαση Πρώτων Κειμένων Θέσης Ομάδων Σκέψης 19 Ιουνίου 2013 Δελτίο Τύπου Ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science παρουσιάζει τα Κείμενα Θέσης των «Ομάδων Σκέψης» την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 17:30 στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Συλλόγου και με βασικό στόχο τη συνδρομή των αποφοίτων του LSE στο δημόσιο διάλογο στη χώρα μας, το Δ.Σ. του Συλλόγου προχώρησε στη δημιουργία «Ομάδων Σκέψης» (Think Tanks). Τα θέματα που καλύπτουν οι Ομάδες Σκέψης προκύπτουν από τα βασικά διδασκόμενα αντικείμενα στο LSE και παράλληλα αποτελούν τους βασικούς τομείς που απασχολούν την Ελλάδα: Οικονομία και Ανάπτυξη, Πολιτική και Κοινωνία, Μέσα Ενημέρωσης και Επικοινωνία, Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις. Σκοπός της λειτουργίας των Ομάδων Σκέψης είναι η αξιοποίηση του πλούσιο πνευματικού δυναμικού των αποφοίτων του Συλλόγου, η δικτύωση και η συνεργασία μεταξύ των αποφοίτων του Συλλόγου και η παραγωγή Κειμένων Θέσης (Policy papers). Ο πρώτος κύκλος συγγραφής των κειμένων που αποτελούν το παραγόμενο έργο αυτών των Ομάδων ολοκληρώθηκε. Τα πέντε κείμενα περιλαμβάνουν συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν προκύψει από καινοτόμες και πρωτοπόρες απόψεις και στοχεύουν στη θεμελίωση ιδεών και πλαισίων. Τα Policy Papers θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και θα δημοσιευθούν στον ελληνικό Τύπο.

17

18

19 10. Pre Departure Event Αυγούστου 2013

20 11. Χριστουγεννιάτικο Πάρτυ 2013 Salon de Bricolage 19 Δεκεμβρίου 2013

21 12. The Voyager Odyssey: from Earth to the Galaxy in 35 Years Δρ. Σταμάτιος Μ. Κριμιζής - 19 Φεβρουαρίου 2014

22 : Quo Vadis Europe? - 21 Φεβρουαρίου 2014

23 Ακολουθεί το link με την ομιλία της κας Ντόρας Μπακογιάννη * Η συγκεκριμένη εκδήλωση δε θα μπορούσε να είχε πραγματοποιηθεί χωρίς την καταλυτική συμβολή των συναπόφοιτων και μελών της συντονιστικής επιτροπής του Παραρτήματος Βορ. Ελλάδος του Συλλόγου, Ναούμ Μυλωνά, Σωτήρη Σέρμπου και Κατερίνας Ιωαννίδου.

24 Επιπλέον ως Σύλλογος υποστήριξαμε τις παρακάτω εκδηλώσεις, διοργανώσεις και πρωτοβουλίες: 16 Μαρτίου 2012, Εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας BIG MOVING PHOTO BAZAAR, Εξερευνητής Ηρακλείτου 6, Κολωνάκι όπου συμμετείχε ο συναπόφοιτος, Γιάννης Τζώρτζης. 15 Μαΐου 2012, Παρουσίαση βιβλίου του Γιώργου Σιακαντάρη «Οι μεγάλες απουσίες. Η ελληνική δημοκρατία σε άμυνα» εκδόσεις Πόλις, Κεντρική Αίθουσα του Δημαρχείο Θεσσαλονίκης. 24 Μαΐου 2012, Παρουσίαση βιβλίου της συναπόφοιτου, Ναταλίας Δαδίδου Abacus: Ένα Παιχνίδι Απληστίας Εκδόσεις Κέδρος, Étage littéraire, Νέα στοά του Booze Cooperativa. 13 Ιουνίου 2012, "The Importance & Contribution of TUI Travel PLC to Hania", Χανιά Κρήτης. Μια διοργάνωση της Decidendi Consultants του συναπόφοιτου, Κυριάκου Παπαδάκη. 19 Ιουνίου 2012, Ενημέρωση αποφοίτων για την εθελοντική προσπάθεια της ομάδας Μπορούμε. Οι συναπόφοιτοι, Ξένια Παπασταύρου και Αλέξανδρος Θεοδωρίδης είναι δύο από τα τρία ιδρυτικά μέλη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας. 21 & 22 Σεπτεμβρίου 2013, Greek Public Policy Forum Chania Forum 2012, Χανιά Κρήτη. 22 Σεπτεμβρίου 2013, Reload Greece: Innovating our way out of this crisis, Hellenic Centre, London. 14 Δεκεμβρίου 2012, Ενημέρωση αποφοίτων για την πρωτοβουλία Up Greek Tourism: Ordinary Greeks strive for a billboard at Piccadilly Circus που υποστηρίχθηκε από το Ελληνικό Παρατηρητήριο. 2-8 Μαρτίου 2013, LSEsu Hellenic Society 1st Hellenic Forum GREXITING the crisis! Λονδίνο. 5 Ιουνίου 2013, Ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco και της οργάνωσης "Green Project", Αμφιθέατρο Κρανιδιώτης Υπουργείο Εξωτερικών. 19 Σεπτεμβρίου 2013, Ενημέρωση αποφοίτων για την υποβολή υποψηφιοτήτων για το "Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2013" Σεπτεμβρίου 2013, 2ο Ετήσιο Συνεδρίο του Ελληνικού Φόρουμ Δημόσιας Πολιτικής (Greek Public Policy Forum), Χανιά Κρήτη. 30 Οκτωβρίου 2013, The Economist Debate: "Διαθέτει η νέα γενιά τις κατάλληλες δεξιότητες ώστε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος;", Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής. 12 Δεκεμβρίου 2013, Εγκαίνια Περιβαλλοντικής έκθεσης φωτογραφίας της Green Project, " Green Photo Journeys in 3 Continents", Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Κηφισιά.

25 Β. ΔΡΑΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ 1. Ομάδες Σκέψεις Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Συλλόγου και με βασικό στόχο τη συνδρομή των Ελλήνων αποφοίτων του LSE στο δημόσιο διάλογο στη χώρα μας, το Δ.Σ. του Συλλόγου προχώρησε στη δημιουργία «Ομάδων Σκέψης» (Think Tank). Σκοπός της λειτουργίας των Ομάδων Σκέψης είναι η αξιοποίηση του πλούσιο πνευματικού δυναμικού των αποφοίτων του Συλλόγου, η δικτύωση και η συνεργασία μεταξύ των αποφοίτων του Συλλόγου, κατά γνωστικό αντικείμενο, και η παραγωγή Κειμένων Θέσης (Policy papers). Τα Κείμενα Θέσης, τα οποία αποτελούν το παραγόμενο έργο αυτών των Ομάδων, περιλαμβάνουν συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν προκύψει από καινοτόμες και πρωτοπόρες απόψεις και που στοχεύουν στη θεμελίωση ιδεών και πλαισίων. Στις Ομάδες Σκέψης μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα μέλη του Συλλόγου και απόφοιτοι του LSE, από όλα τα γνωστικά αντικείμενα σπουδών στο LSE. Τα παραγόμενα κείμενα δεν εκφράζουν κατ ανάγκη το Σύλλογο, αλλά αποτελούν το αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς ομάδας αποφοίτων. Τα θέματα που καλύπτουν οι Ομάδες Σκέψης και τα οποία προκύπτουν από τα βασικά διδασκόμενα αντικείμενα στο LSE και παράλληλα αποτελούν τους βασικούς τομείς που απασχολούν την Ελλάδα είναι: 1. Οικονομία και Ανάπτυξη 2. Πολιτική και Κοινωνία 3. Μέσα Ενημέρωσης και Επικοινωνία 4. Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος συγγραφής και έχει ξεκινήσει ο δεύτερος. Τα πέντε κείμενα του πρώτου Κύκλου περιλαμβάνουν συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν προκύψει από καινοτόμες και πρωτοπόρες απόψεις και στοχεύουν στη θεμελίωση ιδεών και πλαισίων. Τα θέματα που καλύφθηκαν στον πρώτο κύκλο των κειμένων θέσης ήταν: 1. Κείμενο θέσεων και προτάσεων για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την έξοδο από την οικονομική κρίση. 2. Ελληνική πολιτική και κοινωνία εν τω μέσω οικονομικής κρίσης. 3. Διερευνώντας τις δυνατότητες των νέων και παραδοσιακών μέσων επικοινωνίας στην προβολή της Ελλάδας ως ένα κορυφαίο τουριστικό προορισμό τεσσάρων εποχών. 4. Άξονες εξορθολογισμού στην άσκηση ελληνικής εξωτερικής πολιτικής μετά την κρίση. 5. Το νέο τραπεζικό τοπίο: Ρευστότητα, χρηματοδότηση, προοπτικές. Τα κείμενα του πρώτου κύκλου έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου και δημοσιεύθηκαν στον ελληνικό Τύπο σε εφημερίδες (Το Βήμα, Πρώτο Θέμα, Καθημερινή, Ναυτεμπορική) και σε websites (capital.gr, euro2day.gr, tovima.gr, kathimerini.gr, foreignaffairs.gr) Ακολουθούν links και screen shots.

26

27 - Οικονομία και Ανάπτυξη Μέσα Ενημέρωσης/Επικοινωνίας και Τεχνολογία - Ιστορία και Διεθνείς Σχέσεις Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε θερμά όλους τους συναπόφοιτους που αφιέρωσαν χρόνο στην έρευνα και τη συγγραφή των κειμένων του πρώτου κύκλου: Αγγελόπουλος Κωνσταντίνος, Βουτσινά Κατερίνα, Γαβριλάκη Σίσσυ, Δαμάσκου Άννα, Δημητρίου Κατερίνα, Ζώης Θάνος, Ιωαννίδου Κατερίνα, Καλπαδάκης Γιώργος, Κατσούρης Δημήτρης, Κεχαγιάρας Γιάννης, Κουτουνίδης Χαράλαμπος, Μαθιουδάκης Δημήτρης, Μακρυγιάννης Παναγιώτης, Μανούδη Άννα, Μανώλης Γιάννης, Μισερλής Πάρις, Μπαγκάλας Γιώργος, Μπήλιος Νίκος, Μυλόπουλος Αλέξανδρος, Νικολόπουλος Ευθύμιος, Ξυτάκη Μαρία, Παπαϊώαννου Κάτια, Παπαδάκης Κυριάκος, Παπαδοπούλου Σούμι, Παπακυρίλλου Ισμήνη, Παναγιωτάκης Αλέξανδρος, Πατσουράκη Ευδοξία, Σαμαρά Κωνσταντίνα, Σαρακινός Ιωάννης, Σουμέλη Αλίκη, Στάιου Ελένη Ρεβέκκα, Στουρνάρας Μάριος, Τζούρος Θεόδωρος, Τζούρης Μενέλαος, Τόμπρα Μαρίλια, Τσαλαβούτη Δέσποινα, Φιλίνης Σταύρος, Φύλλα Αναστασία, Φωλά Μαρία, Χανιώτης Κωνσταντίνος.

28 2. Προσφορές προς τα ταμειακώς ενήμερα μέλη. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας για την παροχή υπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας στα ταμειακά ενήμερα μέλη του Συλλόγου, εξασφαλίσαμε σημαντικές προσφορές σε προϊόντα και υπηρεσίες. Μπορείτε να δείτε όλες τις Προσφορές στο παρακάτω link από την ιστοσελίδα του Συλλόγου. B5%CF%83/ Ευχαριστούμε πολύ όλες τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

29 3. Καριέρα Επαγγελματική Συμβουλευτική Εκπαιδευτικά Προγράμματα Αντιλαμβανόμενοι το αβέβαιο εργασιακό περιβάλλον ειδικά σε περιόδους κρίσης, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε τα μέλη μας για θέσεις εργασίας, να συνεργαζόμαστε με συμβούλους καριέρας και να εξασφαλίζουμε έκπτωση και υποτροφίες σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Ευχαριστούμε θερμά όλες τις εταιρείες για τις προσφορές τους. Θέσεις Εργασίας Μέσα στο διάστημα των δύο ετών ενημέρωσαμε τους απόφοιτους είτε μέσω είτε μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για θέσεις εργασίας στις παρακάτω εταιρείες/οργανώσεις: Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, Ernst & Young, PwC, Procter & Gamble, HSBC, Apivita, MS COMM Group, Accenture Management Consulting, Axia Ventures Group Ltd, Gulf Investor Circle, Colgate Palmolive, Mini Raxevsky, Human Asset Ltd, Printec, Bugscore Ltd, Hellenic Observatory, College Year in Athens, Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς. Επίσης, οι εταιρείες ICAP, Randstad και People for Business, απευθύνθηκαν αρκετές φορές στο Σύλλογό μας με στόχο να καλύψουν θέσεις εργασίας για λογαριασμό πελατών τους με απόφοιτους του LSE. Συμβουλές Καριέρας Σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων ΞΥΝ+ Συμβουλευτική και τους συμβούλους καριέρας People for Business, διοργάνωσαμε κύκλους σεμιναρίων με θέματα: Ομαδικότητα και ηγεσία - βιωματική συμμετοχή και ανάπτυξη, Creating a personalized career plan, Creating Self Marketing Tools, Interview techniques and negotiation skills, Job search strategy planning. Εκπαιδευτικά Προγράμματα Η PwC προσέφερε σε μέλη/απόφοιτους και μέλη οικογενειών του Συλλόγου μας, έκπτωση 50% στο κόστος συμμετοχής στα προγράμματα "Πιστοποιητικό Φορολογίας", "Λογιστική για Νέους Λογιστές", Ελληνική Φορολογία και Ναυτιλιακή Λογιστική. Το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (Ι.Ε.Σ.Ο.Ε.Λ.) και το Πρόγραμμα Συμπληρωματικής Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (E-Learning) του ΚΕΚ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, προσέφεραν από κοινού στα μέλη/απόφοιτους και μέλη οικογενειών του Συλλόγου, έκπτωση 20% στο κόστος συμμετοχής στα επιμορφωτικά Προγράμματα μονοετούς (Professional Certificate) και διετούς (Advanced Professional Certificate) φοίτησης, για εκπαιδευόμενους που ενδιαφέρονταν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα Λογιστικής, Ελεγκτικής, Management, Νομοθεσίας και Φορολογίας. Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας ΑΙΤ προσέφερε έκπτωση 30% στα δίδακτρα για τη συμμετοχή μελών του Συλλόγου μας στα Leadership courses από το Executive Education Program: The Art and Science of Negotiation & Coaching Skills for Managers. Τέλος, εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην PwC και τον εκπαιδευτικό της φορέα "PwC Training Services", που προσέφεραν δύο υποτροφίες, συνολικής αξίας ευρώ, σε δύο τυχερούς απόφοιτους του LSE που προέκυψαν μετά από κλήρωση, για την παρακολούθηση των προγραμμάτων Ελληνική Φορολογία και Ναυτιλιακή Λογιστική.

... σξφνωόξαβφω ξβαεφ βξάφ. [ειδήσεις] α.κξφβωολαςβρωλαβλεςβρφ ... σξφνωόξαβφω ξβαεφ βξάφ

... σξφνωόξαβφω ξβαεφ βξάφ. [ειδήσεις] α.κξφβωολαςβρωλαβλεςβρφ ... σξφνωόξαβφω ξβαεφ βξάφ ...... σξφνωόξαβφω ξβαεφ βξάφ [ειδήσεις] α.κξφβωολαςβρωλαβλεςβρφ...... σξφνωόξαβφω ξβαεφ βξάφ Ο Αυξέντιος Καλαγκός, επικεφαλής του Κέντρου Συγγενών Καρδιοπαθειών α.κξφβωολαςβρωλαβλεςβρφ Ενηλίκων του Ιατρικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2013 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣΕ για την τριετία 2012-2014 αποτελείται από τους: Πρόεδρος: Νικήτας Κωνσταντέλλος Αντιπρόεδρος: Απόστολος Πεταλάς Γεν. Γραμματέας: Γιάννης Σκεπαρνιάς

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση πεπραγμένων 2010

Έκθεση πεπραγμένων 2010 Έκθεση πεπραγμένων 2010 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΣΕ για την τριετία 2009-2011 αποτελείται από τους: Πρόεδρος Αντιπρόεδρος Γεν. Γραμματέας Ταμίας Μέλη Αναπληρωματικά μέλη Σύμβουλος Διοίκησης Μιχάλης

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 2 στάδιοδρομίες

Περιεχόμενα. 2 στάδιοδρομίες Περιεχόμενα Ημερίδα: Οι Μεταπτυχιακές Σπουδές στο ΤΕΙ Κρήτης. 5 Παρουσίαση του Καινοτόμου Προϊόντος 8 «An Intelligent Qualitative Analysis Database (G&T AIQAD)» 8 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης

Προγράμματα απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης 18 Στο πλευρό των νέων Προγράμματα απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης Η στήριξη των νέων στη μετάβαση από την εκπαίδευση στην απασχόληση μέσω πρακτικής άσκησης, ο επαγγελματικός προσανατολισμός μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΤΟΥΣ 2013 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013)

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΤΟΥΣ 2013 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013) ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΤΟΥΣ 2013 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013) Αθήνα, ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Η ΔΙΕΘΝHΣ ΔΙΑΦAΝΕΙΑ & Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛAΣ Η Διεθνής Διαφάνεια/Transparency International (ΔΔ/ΤΙ) είναι η παγκόσμια μη

Διαβάστε περισσότερα

Αφιέρωμα στις Μεταπτυχιακές Σπουδές

Αφιέρωμα στις Μεταπτυχιακές Σπουδές Aφιέρωμα Αφιέρωμα στις Μεταπτυχιακές Σπουδές Επειδή αρκετοί από εμάς έχουμε ήδη αποφασίσει να προχωρήσουμε σε κάποιο Μεταπτυχιακό μόλις πάρουμε στα χέρια μας το πολυπόθητο πτυχίο (ειδικά με την κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

EDGE FINANCE & BANKING ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

EDGE FINANCE & BANKING ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ FINANCE & BANKING ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ CORPORATE 3 IT & OPERA FINANCE & Αν υπάρχει ένας τομέας ο οποίος επηρεάστηκε βαθύτατα από την οικονομική κρίση -και δη την

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδες Σκέψης: Μέσα Ενημέρωσης, Επικοινωνίας και Τεχνολογία

Ομάδες Σκέψης: Μέσα Ενημέρωσης, Επικοινωνίας και Τεχνολογία Ομάδες Σκέψης: 20 14 Ομάδες Σκέψης Β Κύκλος 2014 1 Αγαπητοί αναγνώστες, Σας παρουσιάζουμε τα Κείμενα Θέσης (Policy Papers) των Ομάδων Σκέψης (Think Tank) του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδες Σκέψης: Μέσα Ενημέρωσης, Επικοινωνίας και Τεχνολογία

Ομάδες Σκέψης: Μέσα Ενημέρωσης, Επικοινωνίας και Τεχνολογία Ομάδες Σκέψης: 20 14 Ομάδες Σκέψης Β Κύκλος 2014 1 Αγαπητοί αναγνώστες, Σας παρουσιάζουμε τα Κείμενα Θέσης (Policy Papers) των Ομάδων Σκέψης (Think Tank) του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 ΤΕΥΧΟΣ 47 ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη Γιορτή των Γραμμάτων, «μία διοργάνωση του

Διαβάστε περισσότερα

5ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Capital Link CSRinGreece «Επιχειρηματικότητα Καινοτομία Κοινωνία» Αθήνα, 2 Ιουλίου 2015

5ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Capital Link CSRinGreece «Επιχειρηματικότητα Καινοτομία Κοινωνία» Αθήνα, 2 Ιουλίου 2015 5ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Capital Link CSRinGreece «Επιχειρηματικότητα Καινοτομία Κοινωνία» Αθήνα, 2 Ιουλίου 2015 Σε μια εξαιρετικά δύσκολη μέρα για τη χώρα μας, την Πέμπτη, 25

Διαβάστε περισσότερα

Naftika Chronika: 1ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης"/>

Naftika Chronika: 1ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης/> Naftika Chronika: 1ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης"/> http://www.naftikachronika.gr/index.asp?pid=1&articleid=4421&lang... Αρχική > Ναυτιλιακό Forum > 1ο Ετήσιο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree»

Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» Ιούλιος 2014 Περιεχόμενα 1 Επιτελική σύνοψη...4 2 Στατιστικά Στοιχεία...5 3 Χορηγίες και Υποστήριξη...8

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδες Σκέψης: Οικονομία & Ανάπτυξη. Επιχειρείν εν μέσω Κρίσης. Ομάδες Σκέψης: Οικονομία & Ανάπτυξη. Επιχειρείν εν μέσω Κρίσης. www.lsealumni.

Ομάδες Σκέψης: Οικονομία & Ανάπτυξη. Επιχειρείν εν μέσω Κρίσης. Ομάδες Σκέψης: Οικονομία & Ανάπτυξη. Επιχειρείν εν μέσω Κρίσης. www.lsealumni. Ομάδες Σκέψης: 20 14 Ομάδες Σκέψης Β Κύκλος 2014 1 Αγαπητοί αναγνώστες, Σας παρουσιάζουμε τα Κείμενα Θέσης (Policy Papers) των Ομάδων Σκέψης (Think Tank) του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School

Διαβάστε περισσότερα

εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012

εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012 εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012 01 1 Εισαγωγή Η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2012 είναι η 5η κατά σειρά για τη MAMIDOIL JETOIL και αποτελεί πηγή ενημέρωσης όλων των συμμετόχων για τη στρατηγική και τις

Διαβάστε περισσότερα

Αφιέρωμα: «Βραδιά του Ερευνητή 2012» Ενημερωτική Ημερίδα: «Cyprus in Public to Public (P2P) Initiatives» Βραβείο Έρευνας Νίκος Συμεωνίδης

Αφιέρωμα: «Βραδιά του Ερευνητή 2012» Ενημερωτική Ημερίδα: «Cyprus in Public to Public (P2P) Initiatives» Βραβείο Έρευνας Νίκος Συμεωνίδης υψιπετης Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2012 Περιοδική έκδοση για έρευνα, ανάπτυξη και καινοτομία Τεύχος 43 ISSN 1986-0218 Ενημερωτική Ημερίδα: «Cyprus in Public to Public (P2P) Initiatives» Βραβείο Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΕΠΒΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2007 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 ΣΕΠΒΕ 2007-2009 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος Αναστάσιος Τζήκας Α Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική & Χρηματοοικονομική ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική & πάθος/ ηγεσία/ εξερεύνηση/ευκαιρία/ επένδυση/ομάδα/δημιουργία/ έμπνευση/πρόκληση/ανάπτυξη πλούτος/αλλαγή/φιλοδοξία/ Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Newsletter. Περιεχόμενα. Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι του ΕΙΕΕ,

Newsletter. Περιεχόμενα. Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη και φίλοι του ΕΙΕΕ, Newsletter Περιοδική έκδοση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ Τεύχος 17 - NOΕΜΒΡΙΟΣ 2014 Περιεχόμενα Μήνυμα Προέδρου ΕΙΕΕ... 1 Συνέντευξη... 2 Ετήσιο Συνέδριο ΕΙΕΕ 2014... 5 Compliance Hub...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕ ΡΟΥ κ. ΣΙΜΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 Αγαπητά µέλη, Όπως γνωρίζετε, εσείς που παρακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

4ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ CAPITAL LINK CSRinGreece «ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ»

4ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ CAPITAL LINK CSRinGreece «ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΤΟΥ CAPITAL LINK CSRinGreece «ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ» ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΟ http://www.csringreece.gr/forum/2014

Διαβάστε περισσότερα

>>> >>>> >>>>> >>>>>>> 3

>>> >>>> >>>>> >>>>>>> 3 >>> >>>> >>>>> >>>>>>> 3 Στηρίξτε σήμερα τον συνεργάτη που έχει ανάγκη, ενισχύστε την τοπική επιχείρηση για να έχουμε αύριο ένα καλύτερο μέλλον. Στην περίοδο αυτή όπου η οικονομική κρίση κορυφώνεται, το

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Τεύχος 21 - ΙΟΥΛΙΟΣ 2015. Περιοδική έκδοση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

Περιεχόμενα. Τεύχος 21 - ΙΟΥΛΙΟΣ 2015. Περιοδική έκδοση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ Τεύχος 21 - ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 Περιοδική έκδοση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ Περιεχόμενα Μήνυμα Αντιπροέδρου ΕΙΕΕ... 1 Συνέντευξη... 2 Διαβάσαμε... 4 Εκπαίδευση... 5 Εκδηλώσεις... 8 Flash News...

Διαβάστε περισσότερα

EDGE IT & OPERATIONS EDGE IT & OPERATIONS ΕΚΔΟΣΗ 2014 ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

EDGE IT & OPERATIONS EDGE IT & OPERATIONS ΕΚΔΟΣΗ 2014 ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ IT & OPERATIONS ΕΚΔΟΣΗ 2014 IT & OPERATIONS ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η τεχνολογία της πληροφορικής τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με γεωμετρική πρόοδο. Οι καινοτομίες

Διαβάστε περισσότερα

NYC EDUCATIONAL GROUP CAMPUSES. New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι

NYC EDUCATIONAL GROUP CAMPUSES. New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι 1 New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι Το New York College έχει λάβει Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ (ΦΕΚ 1302 Τεύχος Β 18/8/10 Αθήνα), (ΦΕΚ 1320

Διαβάστε περισσότερα

2008 Ετήσιος Απολογισµός

2008 Ετήσιος Απολογισµός 2008 Ετήσιος Απολογισµός Περιεχόµενα ΠΟΡΕΙΑ ΕΤΟΥΣ 4 Συνοπτικά Μεγέθη Οµίλου Γράµµα προς τους Μετόχους Μέλη Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασµού και Εκτελεστικής Επιτροπής Οικονοµική Επισκόπηση Η Μετοχή της

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees. CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield

Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees. CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield Περιεχόμενα 1 Χαιρετισμοί 2-3 CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield 4 Aναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλίες Ακαδημαϊκών ετών 2011-2013 ΑΘΗΝΑ ΓΛΥΦΑΔΑ ΚΗΦΙΣΙΑ

Ομιλίες Ακαδημαϊκών ετών 2011-2013 ΑΘΗΝΑ ΓΛΥΦΑΔΑ ΚΗΦΙΣΙΑ Ομιλίες Ακαδημαϊκών ετών 2011-2013 ΑΘΗΝΑ ΓΛΥΦΑΔΑ ΚΗΦΙΣΙΑ 21 12 2010 03 03 2011 Zούμε στην εποχή των μεγάλων αντιφάσεων, της εξελισσόμενης καθημερινά τεχνολογίας αλλά παράλληλα της μεγάλης ανασφάλειας όλων

Διαβάστε περισσότερα